Ga naar inhoud

Wat doe jij met oud en nieuw voor de konijnen? Konijnen & vuurwerkangst


Evee

Konijnen en vuurwerk  

63 leden hebben gestemd

 1. 1. Wat doe jij voor de konijnen met oud en nieuw?

  • Niets
   30
  • Ik zet ze in een andere ruimte of haal ze naar binnen
   6
  • Ik zorg voor afleiding zoals knaagprojecten
   19
  • Ik gebruik een middel tegen stress
   3
  • Gordijnen dicht
   9
  • Muziek aan
   6
  • Extra schuilplekken
   15
  • Anders, namelijk... (reageer in topic)
   2


Aanbevolen berichten

Nog een paar weken, dan is het oud en nieuw. Misschien woon jij in een vuurwerkvrij gebied en valt het allemaal wel mee voor de konijnen, misschien zijn ze al weken aan het knallen in jouw buurt of misschien zit je eerste rang bij een vuurwerkshow... 

 

Een nieuwe poll voor bovenaan het forum.

 

Wat doe jij met oud en nieuw voor de konijnen? 

 

 

Wil je tips lezen voor konijnen & vuurwerk, bekijk dan dit informatieve artikel op de website:

https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnen-en-vuurwerk

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier is het een combi van extra schuilplekken en een knaagprojectje 😄 Gelukkig valt het vuurwerk hier meestal wel mee en is er alleen wat stress net na de jaarwisseling. Soms wel een knal voor die tijd, maar dan is het even alertheid en verder gelukkig niet al te veel stress. Met de jaarwisseling zorg ik dat ze wat lekkers te knabbelen en spelen hebben, maar ook dat alle schuilplekjes op orde zijn.

 

Vuurwerk kan hier gelukkig niet snel in de ren belanden omdat het echt onder een overkapping zit. Dat is met de honden meer oppassen vrees ik, zeker met Finn die alles eet wat hij tegenkomt. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet intussen dat niets wat ik doe echt helpt bij Artemis en Apollo. Dus ik doe niet speciaal iets anders maar hou ze wel goed in de gaten. In de avond is het meestal nog wel prima, het knalt hier wel vaker. Rond 12 uur zitten ze met stress in het nachthok, maar om 1 uur komen ze er weer uit om lekker in de ren te huppen en hooi te knabbelen. Leuk is het zeker niet voor ze, maar gelukkig hebben ze er niet lang last van.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik doe vooral niets anders dan anders voor de konijnen. Konijnen zijn gewoontedieren, dus ik denk dat ik ze daar nog het meeste mee help. Er kan in principe geen vuurwerk in de ren komen (tenzij het door fijn gaas komt, maar die kans is heel klein), dus ze zitten veilig.

 

Meestal kijk ik rond 1 uur of zo wel even hoe het met ze gaat, maar tot nu toe waren ze dan gelukkig vrij relaxt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn dochter speelt spellen op de Xbox. Veel schieten en haar eigen haaaaaa en waaaaaa en nog meer. 

Konijnen reageren totaal niet 🙈

Komen zelfs kusjes geven.. dus ik denk dat ze wel wat gewend zijn kwa knallen 🤪

 

Onze Lap had er ook geen problemen mee maar wel met het tekort aan aandacht en trok de controller uit haar handen 🤣 Laptop ging hij op zitten en haar telefoon al flink aantal keren uit bed gegooid 🙈

In dat opzicht was hij een betere broer dan deze 2 hihi. 

 • Haha 5
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik geef mijn konijnen Aya en Verdi wat extra te knagen en ze hebben hier genoeg schuil mogelijkheden. Ook kan er in principe geen vuurwerk in de ren terecht komen. De ren is goed beschut. Rond de jaarwisseling, nadat ik iedereen een gelukkig Nieuwjaar heb gewenst ga ik even bij Aya en Verdi kijken. Aya lijkt er niet echt veel om het geknal van het vuurwerk te geven, maar Verdi daarentegen wist vorig jaar niet waar hij het zoeken moest. Eventueel ga ik bij Aya en Verdi in de ren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vorig jaar heb ik ze naar binnen gehaald, omdat het heel mild was (15 graden) en ik niet wist hoe ze gingen reageren. Ze waren verder prima rustig en hebben geschuild onder de doos.  Ik denk dat ze dit jaar de woonkamer op stelten zouden zetten, maar toen waren ze pas 3 weken bij ons 😛 Ook wel blij mee, want het waaide toen enorm en er kwam toch vuurwerk bij ons in de tuin terecht. Ik hoop dat het dit jaar beter is, want ik vind het wel eng als ze er van eten of nog erger, als het nog nasmeult.

Link naar reactie
Delen op andere sites

37 minuten geleden, To van de Veluwe zei:

En kleine Ollie. Kan die er tegen. Want daar moet je mee naar buiten.

Vorig jaar was hij nog zo klein dat het meeste langs hem heen ging.

Nu zijn er hier al best wel regelmatig knallen te horen. Als we buiten lopen schrikt hij er wel van, maar dat is ook snel weer over.

Op oudejaarsavond zorg ik dat hij ruim voordat het echt losgaat uit geweest is. Verder zien we wel, we zijn gewoon thuis.

Link naar reactie
Delen op andere sites

In dit geval is wat doof zijn een voordeel idd 😄 Hubble krijgt ook niet alles mee. Silke wel. Ik ben vorig jaar een paar keer gaan kijken maar daar werd Silke juist onrustig van. Ze zaten met z'n beiden te schuilen in het nachthok. Ik denk dat ik ze maar gewoon laat dit keer. Misschien een knabbelprojectje hoewel ik betwijfel of dat  helpt bij Silke. De rescuedruppels leken ook niet veel uit te maken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 8-12-2023 om 07:54, bobbyonthefloor zei:

Ook het pension ligt in een rustig gebied net als bij ons. (Ik mag namelijk een paar keer bij mijn man logeren, dus vandaar.)

Wat fijn voor jullie. Pas ging het niet door (Norovirus) en zat je van te voren over je konijnen in hoe dat nou moest en nu heb je dus een mooie oplossing gevonden. Je hebt nu echt een soort vakantie. Even zonder zorgen van huis. Fijn voor je. Het is je van harte gegund.

 • Vind ik leuk 1
 • Mee eens! 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

 • 3 weken later...

Het is hier de afgelopen tijd redelijk rustig geweest met vuurwerk, tot gisteren. Het mag ook sinds gisteren verkocht worden. Gelukkig lijkt het meeste hierwel legaal te zijn dus niet al te heftige knallen en vooral siervuurwerk.

 

Maar ik zag toch wel angst en stress bij de konijnen van het vuurwerk dat werd afgestoken. Gelukkig eet en functioneert iedereen gewoon nog goed. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

1 uur terug, Evee zei:

Maar ik zag toch wel angst en stress bij de konijnen van het vuurwerk dat werd afgestoken. Gelukkig eet en functioneert iedereen gewoon nog goed.

Misschien wennen ze er nu langzaam aan. Want de kans dat het iedere dag meer wordt is groot.

Wel heftig hoor met de storm. Tenminste hier stormt/waait krachtig sinds gisteren.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .