Ga naar inhoud

Elke, Guus en Pip

Members
  • Items

    63
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Profiel informatie

  • Geslacht
    Vrouw
  • Provincie
    Brabant
  • Namen van de konijnen:
    Aya en Verdi
  • Huisdieren
    Konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Elke, Guus en Pip's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

  1. Verdi vindt het fijn om geaaid te worden. Hij komt altijd als eerste naar mij als ik ze eten kom geven. Ook loopt hij mij vrolijk achter na en wil echt aandacht en laat ook merken als hij wil worden geaaid. Als hij er klaar mee is met aaien laat hij dit ook merken door mijn hand en arm weg te duwen met zijn snuitje. Aya is wat schuw en vindt het dan ook niet fijn om echt geaaid te worden. Ik geef Aya op een andere manier aandacht en dat is door haar voer uit mijn hand te laten eten en lekker veel tegen haar praten, wat ik overigens ook bij Verdi doe, praten.
  2. Even een update over mijn konijntje Aya. Het gaat erg goed met Aya. Ze huppelt vrolijk rond in de ren samen met haar vriendje Verdi. Laatst heb ik naar de konijnen opvang waar ik Aya en Verdi vandaan heb, een mailtje gestuurd met daarin een update over Aya. Ze adviseerde mij om Aya, als ik Aya en Verdi eind juni begin juli moet laten vaccineren, een week voor de vaccinatie 1× daags Panacur te geven en ook na de vaccinatie 1× daags een week Panacur te geven. Dit omdat de vaccinatie de weerstand wat kan verlagen. Dit ook overlegd met de dierenarts. Morgen ga ik alvast een afspraak inplannen voor de jaarlijkse check up en vaccinatie van mijn 2 schatjes Aya en Verdi.
  3. Mijn koppel konijnen heb ik uit een konijnen opvang. Aya is van 1 mei 2019 en wordt dus 5 jaar en Verdi is van 2020 en wordt dus 4 jaar. Wanneer Verdi precies in 2020 is geboren dat weet ik niet, dit zou ik moeten navragen bij de dierenarts of even moeten kijken in hun paspoortjes.
  4. Ach wat sneu en zielig. Ik hoop dat er een dierenarts is die iets kan betekenen voor Sammy. Ik snap dat het erg moeilijk is, je overweging. Vooral omdat hij zo vrolijk is en alles goed en normaal eet. Ik wens je heel veel sterkte.
  5. Ook ik check mijn konijnen Aya en Verdi dagelijks. Ik kijk in de oren, voel onder hun kontjes en bij hun staartje of dat er geen plak keuteltjes onder zitten, ik controleer hun keuteltjes, kijk naar de neusjes en oogjes en ook kijk en let ik op hun gedrag, hoe ze zijn. Zijn ze vrolijk, komen ze meteen naar mij toe als ik met eten aan kom enz. Mijn konijnen Aya en Verdi zijn 2 buiten konijnen dus check ik ze dagelijks, wat ik erg belangrijk vindt.
  6. Gisteren ben ik met mijn konijntje Aya op controle geweest bij de dierenarts. Aya is weer erg levendig en ze is weer goed opgeknapt. Ook is ze weer bijna op haar oude gewicht, waar ik erg blij mee ben! Nu moet Aya weer vertrouwen in mij krijgen zodat ze weet dat ik haar niks doe, niet pak en geen medicatie meer hoef te geven. Ze is namelijk erg schuw geworden en het ijs moet weer even bij haar breken om het vertrouwen in mij weer terug te krijgen. Ze neemt gelukkig wel brokjes en groenvoer en dergelijke van mij aan. Nu hopen dat Aya, als ik met een bakje voer aan kom, dat ze dan net als verdi klaar staat en gaat eten. Ze eet wel goed, maar durft nog niet zo goed met Verdi samen te eten. Maar ook dat komt wel weer goed. Aya heeft geruime tijd dat ze ziek was apart van Verdi gegeten. Wel had ik ze allebei na het eten weer bij elkaar gezet, wat erg goed ging. Zowel Aya en Verdi doen het erg goed, waar ik erg blij mee ben! En nu maar hopen dat Aya weer vertrouwen in mij gaat krijgen en dat het ijs weer snel bij haar gaat breken. Bij de dierenarts heb ik nog veel complimenten gekregen dat ik er goed optijd bij ben geweest.
  7. Even een update over mijn konijntje Aya. Gelukkig gaat het weer de goede kant op met Aya. Ze eet weer normaal en ook haar medicatie kan ik goed bij haar toedienen. Vorige week heb ik even contact met de dierenarts gehad en het flesje Emeprid hebben we helemaal op gemaakt en hiermee mochten we sinds afgelopen woensdag stoppen. Ook Panacur heb ik tot en met morgen en dan mag Aya hier ook mee stoppen. Donderdag 4 april om 11.45 uur moet ik met Aya terug komen bij de dierenarts voor controle. Ik ben erg benieuwd. Maar ze ziet er weer goed en levendig uit en ze eet en drinkt erg goed en ook haar keuteltjes zien en gelukkig weer goed uit. Ik denk wel dat ze er goed bovenop is gekomen en dat ik er optijd bij ben geweest.
  8. Even een update over mijn konijn Aya: Aya eet erg goed, ze eet volop groenvoer, kruiden, brokjes en hooi. Ook drinken doet ze erg goed. Ze is weer erg actief en heb haar alleen tijdens eet momenten nog even apart van Verdi zitten. Ik ben nog altijd bezig met het toedienen van Panacur, waarbij ze erg tegen stribbelt, dit vind ze echt niet lekker en ook moet ik haar nog Emeprid toedienen, dit vind ze daarentegen wel weer lekker. Ik ben blij dat Aya weer actief is en hopelijk komt ze er ook weer bovenop.
  9. Hier nog een waarbij een konijntje EC heeft. Ik schrok ook heel erg toen ik haar zo wankel op haar pootjes zag en haar kopje scheef naar links zag staan. Ik had meteen de dierenarts opgebeld en kon meteen s'middags komen. Mijn konijntje is nog steeds bezig met Panacur en heeft Emeprid. Ze is gelukkig weer actief en eet goed. Ik wens je veel sterkte met de verzorging en hopelijk komt ook jou nijntje er snel weer bovenop.
  10. Vandaag toch maar even langs de dierenarts gegaan met Aya. De dierenarts vond Aya er al een stuk beter uit zien dan 2 weken geleden. Ze is al wat meer actiever. Ook bij de dierenarts hebben we haar op een handdoek op de grond gezet en ze ging vrolijk rond huppelen. Afgesproken met de dierenarts dat ik weer door moet gaan met Emeprid. Dit mag ik haar 2 tot 3× per dag 0,8 ml toedienen. Ook moet ik haar 2× per dag 1,3 ml Panacur toedienen. Verder moet ik Aya en Verdi apart laten eten zodat Aya ook rustig kan eten want als Verdi de kans krijgt jaagt hij Aya op en komt Aya met moeite eten. Verdi is helemaal geobsedeerd met het eten, dus moet ik Verdi extra in de gaten houden. Aan het einde van de middag Aya eerst haar medicatie gegeven en daarna boven in het hok gezet en haar eten gegeven. Ze begon bijna meteen te eten. Ook heb ik boven in het hok wat hooi gelegd en hiervan begon ze ook te eten. Zowel s'morgens als aan het einde van de middag tijdens eet momenten zitten ze apart. Na 13.00 uur s'middags mogen ze weer even bij elkaar tot ongeveer 16.30 uur. Ook s'nachts zitten ze even apart. Dit ook voor de rust voor Aya.
  11. Dankjewel, dan ga ik op mijn gevoel af. Ik bied mijn konijnen verschillende soorten voedsel aan. Ze krijgen brokjes van Science Selective, groenvoer, kruiden die ze mogen hebben enz. Kortom, ik bied haar vanalles aan, maar ze pakt het nauwelijks aan.
  12. Sinds vandaag is Aya weer minder gaan eten. Ik heb haar gewogen en ze is wat afgevallen. Nu ga ik proberen om Aya morgen eerst te laten eten en daarna ga ik haar Panacur geven. Tot vandaag gaf ik Aya eerst Panacur en daarna liet ik haar eten. Maar ze eet nu dus weer heel slecht. Wat raden jullie mij aan? Aya eerst laten eten en dan Panacur toedienen of eerst Panacur toedienen bij Aya en haar dan laten eten. Ik zit een beetje met mijn handen in het haar. Als ze minder blijft eten moet ik haar weer 4× op een dag Emeprid geven. Ik hoop zo dat ze weer zelf goed gaat eten en dat ze weer wat opknapt. Ik vind het zo sneu voor Aya en heb er medelijden mee. Ze heeft wel veel steun aan Verdi, waar ik erg blij mee ben. Ik beschouw ze toch als mijn kindjes en het zijn schatjes. Tips zijn welkom!
  13. Even weer een update over mijn konijn Aya. Vanmorgen heb ik contact gehad met de dierenarts en Aya mag stoppen met Emeprid. Ze eet de brokjes Science Selective, die ik afgelopen week heb meegekregen van de dierenarts, erg goed. Haar vorige brokjes die ik eerst gaf, Versele laga classic eet ze erg slecht. Afgesproken met de dierenarts dat ik overstap op Science Selective. We willen natuurlijk wel dat Aya goed blijft eten. Ook Verdi mag samen met Verdi mee eten van de Science Selective. Rond 16.30 uur moet ik Aya weer Panacur toedienen en ik mag gaan kijken hoe het gaat als ik Aya en Verdi samen laat eten. Tot en met vanmorgen heb ik Aya en Verdi apart laten eten, maar nu mag ik dus kijken hoe het gaat om ze samen te laten eten. Aya heeft tenslotte veel steun aan Verdi.
  14. Even een update over Aya, ze eet heel langzaam weer wat brokjes, groenvoer, kruidenhooi enz. Ze eet nog niet optimaal, maar alles wat ze eet daar ben ik erg blij mee. Ook de dierenarts is daar erg blij mee. Ik ben nu ook langzaam haar eigen brokjes aan het toevoegen bij de brokjes die ik van de dierenarts heb meegekregen. Wel moet ik nog even door gaan met Emeprid. Zodat haar eetlust op gang blijft. Aya werkt gelukkig goed mee als ik haar medicatie toedien. Dit laat ze goed toe, wat erg fijn is.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .