Ga naar inhoud

Elke, Guus en Pip

Members
 • Aantal items

  21
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Brabant
 • Namen van de konijnen:
  Aya en Verdi
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Elke, Guus en Pip's Achievements

Groentje

Groentje (1/6)

3

Community reputatie

 1. Dankjewel voor de reacties. Ik leg met dit warme weer wat waterflesjes uit de diepvries met daaromheen een sok bij mijn nijntjes en 2× per dag doe ik water over de tegels. Dit vinden ze ook erg fijn en is verkoelend.
 2. Ik dacht via Facebook/Instagram. Ik had hier ik denk ongeveer 2 jaar geleden mijn eerste berichtjes gepost over mijn vorige konijnen Guus en Pip. Tijdens de adoptie van mijn konijnen Aya en Verdi werd er mij ook geadviseerd om weer eens op het forum van Bunnybunch te gaan kijken. Sindsdien heb ik me eigen weer aangemeld.
 3. Vreselijk, zo erg, verschrikkelijk gewoon. Goed dat ze opgevangen zijn en met veel liefde en veel goede handen worden verzorgd. Ik zag het voorbij komen op Facebook. Ik hoop dat al deze nijntjes weer snel zullen opknappen zodat ze straks weer een goed en fijn leven kunnen hebben. Mijn hart huilt bij het zien van dit bericht 😭.
 4. Ik heb een vraag: nu dat het weer wat warmer wordt en ik mijn konijnen graag wat koelte wil geven ben ik erg benieuwd welke Icepod ik het beste kan neer leggen in de konijnenren. Ik heb nu een Icepod van Beeztees, maar vraag me eigen af of dat deze goed is. Mijn konijnen hebben gelukkig ook nog genoeg schaduw, en ze hebben een tunneltje waar ze verkoeling kunnen zoeken. Maar tips zijn van harte welkom.
 5. Toen ik nog bij mijn ouders woonde, hadden wij altijd een hele dierentuin zeg maar. Zo hadden wij poezen en katten en ik had een goudvis. In de zomervakantie mocht ik altijd voor de huisdieren van onze buren zorgen. Ook zij hadden poezen/katten, een hamster en ook een konijn. Ik vond het vooral geweldig om voor het konijn en de hamster te zorgen. Na de zomervakantie ben ik begonnen met het houden van een goudhamster en later heb ik ook nog Russische hamsters gehad. Op een gegeven moment liep ik s'avonds samen met toen die tijd mijn vriend, buiten en vonden we buiten op de parkeerplaats een konijn. Wij de buurt af gegaan, maar niemand was een konijn kwijt. Hij was erg tam, dus hebben we 'm mee naar huis genomen. Ik had toen nog geen kooi of hok, dus de volgende dag meteen een konijnenhok gekocht. Na dat dit konijn was dood gegaan, kreeg ik van mijn vriend toen der tijd een nieuw konijntje. Deze had ik Stampertje genoemd. Ik ging toen ik 21 uit huis en ging bij een instelling/woongroep wonen. Gelukkig mocht ik Stampertje mee nemen, wat ik erg fijn vond. Na dat ik werd opgenomen in een GGZ instelling heb ik helaas mijn konijn weg moeten doen. Na dat ik een aantal jaren gelen ging verhuizen naar een andere woongroep, ben ik in 2018 toch weer aan konijnen begonnen. Eerst had ik 2 konijnen bij de kinderboerderij gekocht. Helaas waren zij niet ingeënt en zijn zij kort na elkaar overzicht aan de konijnenziekte RHD1. Zij waren net 3 jaar geworden. In augustus 2021 heb ik bij de konijnenherberg 2 nieuwe schatten van konijnen geadopteerd. Ik heb bij de konijnenherberg hele goede uitleg gekregen over de verzorging en voeding van konijnen en over de huisvesting. En ik moet zeggen het gaat erg goed met mijn 2 schatjes. Ze heten Aya en Verdi en ik heb nog regelmatig contact via de mail met de konijnenherberg. Ik vind konijnen leuke, lieve en grappige beestjes, waar je veel liefde van krijgt en die je veel dingen kunt leren.
 6. Hallo allemaal, Ik weet niet of ik dit topic hier goed heb geplaatst, maar ik plaats regelmatig een toiletbak voor mijn 2 nijntjes onder het hooiruifje, maar na een aantal dagen ligt de toiletbak alweer uit het konijnenhok. Ik doe als bodembedekking vlas in de toiletbak. Nu heb ik een vraag: wat voor bodembedekking kan ik het beste in de toiletbak doen? En hoe kan ik er voor zorgen dat ze hun behoefte alleen in de toiletbak blijven doen, zonder dat ze deze steeds uit het hok gaan verplaatsen? Ik blijf oefenen en blijf zeggen de aanhouder wint. Ik ben benieuwd naar de tips!
 7. Mijn eerste 2 konijnen, ik heb hier goed over nagedacht, had ik bij de kinderboerderij hier in de buurt gekocht. We dachten goed gekeken te hebben en dachten 2 voedsters te hebben gekocht, tot dat er eentje schijnzwanger raakte en een nestje aan het maken was. Dus opnieuw gekeken en bleken het een voedster en een rammelaar te zijn. Dus het mannetje laten castreren en beide even uit elkaar gezet. Goed, om een lang verhaal kort te maken, ik wist niet heel veel van konijnen en wist toen ook niet dat ik ze moest laten inenten, zijn na 3 jaar helaas mijn 2 konijnen overleden. De dierenarts adviseerde mij om naar een konijnen opvang te gaan. Hier heel veel goede en duidelijke uitleg gekregen en uiteindelijk 2 nieuwe schatten van konijnen geadopteerd. En het gaat super goed, ook qua verzorging en huisvesting.
 8. Hier gelukkig geen stormschade, maar houd mijn hart vast. Morgen gaat het nog veel harder waaien en stormen. Ik kon vannacht al moeilijk slapen, omdat ik het toch maar eng vindt die harde wind, vooral voor mijn 2 schatten van nijntjes, die ook in een buitenverblijf zitten. Ik ga morgen toch maar regelmatig kijken hoe dat het met ze gaat en hopen dat er geen schade komt in en aan het verblijf.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .