Ga naar inhoud

Bunny566

Members
 • Items

  178
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Bunny566's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

87

Reputatie

 1. Hij heeft binnen gelukkig ook een maatje, Pieter Konijn. Die was ie net al aan het wassen 🤭
 2. Ja, dat doe ik hoor. In ieder geval tot en met vrijdag. Dan maar weer zien. Hij en Silke zaten heerlijk bij elkaar, vond het wel sneu maar beter dat ie helemaal weer fit is.
 3. Temperatuur nu 39.0... Dus ik ga ervan uit dat de vorige meting niet klopte. Dus wat betreft had hij wel buiten kunnen blijven. Van de andere kant is hij waarschijnlijk nog niet stabiel genoeg als het zo snel omslaat van geen last naar wel last.
 4. Ok, duidelijk. Omdat z'n temperatuur gisteravond alweer goed was en hij in z'n oude doen leek, durfde ik het wel aan. Ben ook wat te voortvarend geweest met de medicatie afbouwen/stoppen. Gaan we de boel weer ombouwen 😊
 5. Ik neig er wel naar hem maar weer naar binnen te halen. Het wordt koud vannacht en ben morgen een aantal uur van huis dus kan niet acuut reageren. Kan hij dan het best wel in de verwarmde woonkamer? Ervan uitgaande dat de temperatuur klopt.
 6. Ik heb geen idee hoe snel onderkoeling gaat maar stel dat hij 2 uren niet gegeten had (dat zou kunnen) en een 20 minuten (?) in de ren ligt, dan zou het misschien redelijk snel kunnen gaan?
 7. Ik vind het erg lastig. Hij heeft net wel peterselie, brokjes en wortelloof aangenomen. Hij oogt ook weer beter maar dat zegt dan ook niet zoveel, blijkbaar doet de pijnstiller wel z'n werk. Qua temperatuur twijfel ik wel een beetje aan de juistheid, er leek wat (zachte) poep voor te zitten. Ik temperatuur hem sowieso straks nog een keer. De dierenarts heeft in z'n bek gekeken maar verder niet. Toch, als ik zie hoe hij gaat verliggen, heb ik het idee dat het eerder zijn buik is. Die voelde ook wat voller.
 8. Bunny566

  Advies gevraagd

  Ik ben gister met Hubble naar de dierenarts geweest omdat hij niet at en steeds wisselende houdingen aannam. Het hoe en wat staat in het topic over het stappenplan. Vermoeden was beginnende verstopping. Hij kreeg pijnstillende en darmstimulerende injecties en het advies om hem binnen te houden, hij had een temp. van 37 graden. Toen we thuiskwamen een plek voor hem in de woonkamer gemaakt en peterselie en brokjes voor hem neergezet. Hij begon gelijk te eten. Het keutelen kwam iets later ook goed op gang. En hij leek weer in oude doen. ‘s Avonds nogmaals temperatuur gemeten, toen was het 38,6. Vanmorgen sliep hij wel veel maar was niet onrustig en at ook goed. Hem om 13:00 weer naar buiten gedaan. Ik heb hem lekker hooi zien eten en hij heeft ook gekeuteld. Om 16:00 viel het me op dat hij in de ren onder het krukje lag, bij toenadering van Silke ging hij ergens anders liggen. Reden om de dierenarts weer te bellen. Advies om een aantal dagen nog de Emeprid te geven (3 x 0,5 ml) en de Metacam nu voor 24 kg (dosering hond) en de komende dagen 2 x voor 12 kg. En mocht het slechter gaan weer contact. Ik heb vanochtend alleen de Emeprid gegeven, 0,7 ml (wou 2 x 0,7 doen). Metacam leek niet nodig dus heb ik niet gegeven. Ik had net de boel binnen opgeruimd dus heb er eerst voor gekozen om hem samen met Silke in het buitenhok op te sluiten. Met een snugglesafe maar mijn ervaring is dat hij daar niet echt gebruik van maakt. Zijn temperatuur was nu 37,3. Ik meet vanavond nog een keer. Wat is wijsheid, toch naar binnen halen of zou het zo ook kunnen? En in een verwarmde of onverwarmde kamer, nu is het temperatuurverschil ook best wel groot.
 9. 😂Dan ben ik toch wel erg blij dat die van mij buiten zitten... Wel originele tip, bananenblad onder de stoelpoot 🤭
 10. Mooi konijntje en leuke naam! Hopelijk worden zij en Miel nog een hecht koppel maar het klinkt niet verkeerd.
 11. Gelukkig dat je haar 'weer aan de praat' gekregen hebt! Nou hopen dat het eerst even rustig blijft. Dat niet willen eten is wel echt een nadeel bij konijnen idd...
 12. Nou echt! Er lijkt nu helemaal niks aan de hand, hij eet en keutelt als normaal. Ik ben haast geneigd om hem weer buiten te zetten maar wil ook niet overhaast handelen. Hoop dat ie zich vannacht wat gedraagt 😅Maakte me vanmorgen echt wel zorgen, 1 x eerder een konijn gehad die er zo bij lag. Zij had een flinke gasbuik en heeft dat niet overleeft. Hoe heb je vannacht gemerkt dat je konijn niet fit was of begon het gisteravond al? Mooi dat het nu weer beter gaat, wel vervelend dat je dan zo geradbraakt bent. Hopelijk vannacht een betere nacht 🙂
 13. Hubble wou vanmorgen niet eten. Paar dingen aangeboden en voor hem neergelegd maar toen ik een half uur later weer keek,lag hij op z’n zij snel te ademen. Meteen de dierenarts gebeld, ik mocht om kwart over elf komen of meteen (tegen spoedtarief). Meteen gegaan. Ze voelde geen gasbuik, wel vond hij aanraking daar niet fijn en had een temp. van 37. Gebit leek in orde. Ze vermoedde toch buikpijn. Hij heeft daar een pijnstiller en Emeprid gekregen. En voor thuis Emeprid 3 x daags 0,5 ml en Metacam 2 x dgs voor 12 kg (hij weegt 2,4 kg). Thuis begon hij meteen aan de peterselie en de brokjes. Zelfs van het hooi heeft hij wat zitten knabbelen. Ik vind hem nu ook best actief. Wonderbaarlijk toch wat een pijnstiller kan doen. Hij zit op advies vd DA binnen maar mocht zijn temperatuur morgen goed zijn dan zet ik hem denk ik weer naar buiten. En op voorwaarde van genoeg en goede keutels want die mis ik nog wel.
 14. En dan hebben ze 2 bakjes en gaan ze alsnog uit 1 bakje eten en elkaar opzij duwen 😁 Heb er een leuk filmpje van maar ik weet niet hoe ik die in een kleiner format kan sturen 🤔
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .