Ga naar inhoud

Bunny566

Members
 • Aantal items

  24
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Bunny566's Achievements

Groentje

Groentje (1/6)

2

Community reputatie

 1. Hoi, ik herken deze situatie van ons eerste koppel. Onze ram ook een goedzak en onze voedster een heel bang konijntje die van de straat via de opvang bij ons kwam. In het begin gromde/knorde ze regelmatig en haalde ook wel uit met haar pootjes. Nadat ze gecastreerd was en misschien ook doordat ze ouder werd, werd ze iets rustiger. Haar lieve maatje zal daar ook bij geholpen hebben. Als ze door de stress wat te fel naar hem reageerde, rende hij even achter haar aan maar dat was het dan ook. Net alsof hij haar even liet merken wat zijn grens was en dan was het weer klaar. Ze waren verder duidelijk gelukkig met elkaar. We hebben haar zelf zoveel mogelijk met rust gelaten, daardoor ervoer ze ons op een gegeven moment niet meer als bedreigend. En durfde ze zelfs wel een brokje aan te nemen. De voedster die we nu hebben, is ook een enorme stresskip. Ik was gister even in de ren aan het schoonmaken waarop ze meteen het hok inschoot en stampte. Alleen omdat ze het geluid niet thuis kon brengen denk ik. Lawaaierige merels vind ze ook heel eng…. Toen ze in mei bij ons gekomen is, schoot ze al weg zodra wij eraan kwamen. Nu komt ze kijken als ze je hoort. Onbekende dingen zijn nog steeds spannend maar ze is gelukkig met haar maatje (die heel relaxed is) en verder is het een kweste van tijd denk ik. Het zal nooit een relaxed konijn worden maar zolang er vooruitgang in zit en ze steun heeft aan haar maatje, ben ik al blij. Wel lief dat je haar wilt helpen om wat meer ontspannen te zijn. Maar moet je haar niet oppakken om die spray toe te kunnen dienen ? Dat zou mijn konijn nog banger maken. Die druppels zou je dan wel mooi door het drinkwater kunnen doen.
 2. Het ligt erg aan het konijn of ze geaaid willen worden of niet. Onze huidige ram vind het heerlijk om geaaid te worden, hij gaat er echt voor liggen met z’n kopje plat op de grond. De voedster mogen we bij uitzondering op haar kopje kriebelen, dat is echter meer toestaan dan dat ze het fijn vindt. Ze eet wel brokjes uit je hand. Komen ook beide op ons af. Daarvoor hebben we een ram gehad die aaien ook best fijn vond maar niet overdrijven. Een voedster die heel bang was, wel brokjes aannam en die mijn dochter na een aantal jaar op haar kopje mocht kriebelen. En een voedster die we ook wel mochten aaien. Maar onze huidige ram is eigenlijk de enige die je er echt van ziet genieten.
 3. Hoi, de titel geeft het al aan, het snackbord is door onze voedster met EC gebruikt en heeft na haar overlijden in Maart in de kast gelegen. Het is blijven liggen omdat ik niet wist hoe ik het het beste schoon kon maken en niet wou dat onze nieuwe voedster hierdoor besmet zou raken. Op internet kon ik het antwoord niet vinden maar één van jullie kan me vast wel helpen.
 4. Hubble onze ram is of wordt dit jaar 8. Zijn precieze geboortedatum is niet bekend. Hij hoort niet zo goed maar dat kan ook door zijn hangoren komen. Hij heeft dit jaar veel moeite met de rui, dat is misschien een leeftijdsdingetje maar is verder in goede gezondheid. Sinds ik overgestapt ben op graanvrije brokjes heeft hij ook geen plakpoep meer wat heel fijn is. Hij had daardoor regelmatig een vies achterwerk. Hij krijgt erwtenvlokken en gedroogde kruiden om op gewicht te blijven. Hij mocht wel wat afvallen maar het moet ook weer niet té natuurlijk.
 5. Ik vind het totaal onbegrijpelijk. Wij hebben een russische dwerghamster, juist deze soort omdat ze prima solitair kunnen leven en minder fel van aard zijn dan bijv. chinese dwerghamsters. Ze heeft nog nooit gebeten. Met de redenen die ze opgeven, zou je idd het houden van alle hamsters en konijnen moeten verbieden.
 6. Lastig en je hebt al veel geprobeerd. Heb je al beukesnippers in de toiletbakken geprobeerd ? Misschien dat je voedster dat niet zo prettig vindt om in te graven ?
 7. Ik heb net bij mijn bestelling hooi gedoneerd, dat lukte wel gewoon.
 8. Om je vraag nog te beantwoorden: ik denk niet dat je er iets mee moet. Behalve als ze zouden gaan vechten. Hier huppelt de dame in kwestie ook vrolijk weg en onze ram blijft het gewoon vrolijk proberen. Zolang zij ook maar aan haar rust toekomt. Maar zo klinkt het wel bij jouw konijnen.
 9. Hormonen 🙃? Het is wel lente natuurlijk.. Hier ook een vers koppel. Hij is weliswaar de baas maar dat is niet de reden waarom hij steeds op haar wil rijden. Duidelijk lentekriebels hier.
 10. Och, wat sneu. Bij onze voedster leek de medicatie eerst heel goed aan te slaan maar het ging geleidelijk steeds slechter waardoor we haar uiteindelijk in hebben laten slapen. Geen snelle omslag maar wel een omslag en ook wel iets wat bij EC past. Veel sterkte gewenst.
 11. Bunny566

  Angst of ziek?

  Hoi, Onze ram Hubble zie ik ook regelmatig krabben. Hij heeft echter een een hele dikke vacht en is nog steeds in de rui. Ik kan bij hem geen vachtmijt ontdekken dus wijt het maar aan de rui. Hij heeft een lotharinger aftekening wat vaak gevoelige darmen met zich meebrengt. Dat is bij hem ook zo. Dit jaar 2 x gehad dat hij niet wou eten, na Emeprid, Metacam en Lactulosesiroop eet hij idd na een half uur weer en vind ik later kettingkeutels. Het kan dus wel, zo’n snelle reactie. Hij krijgt nu standaard 2 lijnzaadbrokjes en een goede portie groente. Ik was eerder wat terughoudend met de groente omdat hij snel plakpoep had. Sinds hij graanvrije brokken krijgt, heeft hij betere keutels dus het lag niet aan de groente. Wel vervelend dat je konijntjes om de beurt aan het kwakkelen zijn, het is soms echt een zoektocht naar waar het nou aan ligt. Maar misschien heb je wat aan bovenstaande. Sterkte maar en hopelijk blijft het nu een tijdje goed gaan.
 12. Bunny566

  Voorstellen

  Bedankt allemaal !
 13. Ons eerste konijn had ook chronisch snot, hij is er met 7 jaar aan overleden. Zijn vrouwtje is 1 x meebehandeld met een AB-kuur, ze leek lichte verschijnselen te hebben. Daarna hebben ze zeker nog een aantal jaren samengeleefd waarbij zij nergens meer last van leek te hebben.
 14. Bunny566

  Voorstellen

  Hoi, Ik ben inmiddels al een tijdje aan het meelezen en heb ook wel advies gevraagd maar voorstellen had ik nog niet gedaan. Onze ram Hubble heeft sinds een week een nieuw vriendinnetje, Silke. Ze gingen wat heftig van start bij de koppeling maar eenmaal thuis hadden ze elkaar al snel gevonden. Hubble is de hangoor, Silke de slanke den 🙂 Groetjes, Manon
 15. Ja, dat gevoel heb ik nu ook wel. Vorig jaar nog niet maar we hebben nu in anderhalf jaar tijd drie konijnen verloren. Allemaal aan wat anders. Daarvoor 7 jaar lang nauwelijks wat gehad. Onze laatste voedster is eigenlijk aldoor aan het kwakkelen geweest en is de EC niet meer te boven gekomen. Dat laatste heeft er wel flink ingehakt. Het is dat we onze ram niet kunnen missen en ook niet alleen willen laten zitten. Dus er zal toch weer een konijntje bijkomen. Die zou je dan terug naar de opvang kunnen brengen als de ram overlijdt maar dat is denk ik ook nog wel een dingetje. Ook voor mijn kinderen, je hecht je er toch weer aan. Maar inderdaad, de zorgen en het verdriet als er eentje overlijdt, het is elke keer weer zwaar. En, net wat Marjolein K. zegt, ik kan er ook veel minder van genieten als eerst, maak me sneller zorgen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .