Ga naar inhoud

Bunny566

Members
 • Items

  648
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Over Bunny566

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Bunny566's prestaties

Burchtenbouwer

Burchtenbouwer (4/6)

 1. O, wat grappig, dat kwispelen! Dat heb ik nog nooit gezien. Die schokjes wel idd. Banaan wordt hier door Silke ook niet gegeten, net als rode paprika. Hubble is wel gek op beide. Pastinaak, rode biet en wortel lustten beide graag. Net als de meeste kruiden.
 2. Ik merk aan Hubble nog niets maar Silke lijkt wel wat kriebels te hebben 😁 Ik zag haar al een paar keer met haar neus in Hubble zijn rug 'wroeten' waarna ze vervolgens een aantal keer over hem heen sprong 😄 En Hubble intussen verstoord achterom kijkend van 'wat ben je toch allemaal aan het doen??'
 3. Wat heftig allemaal! Veel sterkte gewenst met het verlies van je konijn.
 4. Ik meen dat chinchilla’s idd niet meer op de positieflijst komen te staan maar die is nog niet definitief. Vanaf juli pas.
 5. Misschien hennepvezels met hooi/stro of comfort bedding. Een vetbed zou ook fijn kunnen zijn. Heb ikzelf geen ervaring mee maar wel positieve ervaringen over gelezen. Is ze zindelijk? Ik neem aan dat ze ook hooi heeft om op te eten? Sommige konijnen eten wel stro maar hooi is geschikter. Qua temperatuursverschil kun je haar nu beter niet buiten zetten. Dat is een te grote omslag en niet zo goed voor haar weerstand.
 6. Ja, het heeft gelukkig wel geholpen. Mijn ram kreeg er oa Cisaral naast, dat hielp wel om de darmen op gang te houden idd. 5 dagen is gelukkig niet zolang. Kan me voorstellen dat het wel een opluchting is. Hopelijk knapt hij gauw weer helemaal op!
 7. Hier kreeg het ene konijn kleinere keutels door de doxycycline (heeft wat gevoelige darmen), het andere had nergens last van. Het was ook een lange kuur van zes weken. Die van jouw konijn duurt denk ik minder lang? Jammer dat hij een blaasontsteking blijkt te hebben maar wel beter dit dan EC. Hopelijk is hij er gauw vanaf met de AB en valt het mee qua belasting voor de darmen.
 8. Tsja, het gras is natuurlijk altijd groener aan de overkant. Dus het hooi is.....verser aan de overkant?
 9. Mijn fout, ik begon over coccidiose maar het konijn heeft gewoon wormen. Geen coccidiose. (Ik dacht dat dat hetzelfde was, weer wat geleerd ☺️)
 10. Ik twijfelde al maar het lukte niet om mezelf te quoten en het aan te passen. Excuus. Zag door de bomen het bos even niet meer. Fijn dat Kolino ook reageerde.
 11. Zoals gezegd, heb ik geen ervaring met coccidose, wel met EC. Mijn voedster liet haar urine lopen doordat haar nieren aangetast waren. Ik had ze op een stuk vinyl met een schuilplek en een ren eromheen. Dat maakte het makkelijker om de plasjes op te vegen. Ik heb na haar dood alles afgenomen met Dettol, ook hun hok in de tuin en de ren. De speeltjes etc. In jouw geval zou ik ze op een afgeschermd stuk proberen te houden, bijv in een ren zodat je alles makkelijker schoon kunt houden. Ik zag dat op de website van dierenkliniek Wilhelminapark geen info over schoonmaken maar op deze website staat wel wat info onder konijnen informatie en dan onder medische zorg. Daarin stond andere ondere keutels opruimen en de voer- en poepbakken dagelijks schoonmaken.
 12. Ik heb via de webshop op Bunnybunch weerstandsmix besteld. Daar zat oa goudsbloem in maar ook echinacea meen ik. Maar er zijn ook verschillende losse kruiden te koop. Nierproblemen kunnen ook komen door EC. Maar blaasontsteking kan natuurlijk ook op jonge leeftijd. Arm beestje dat hij dit er ook nog weer bij krijgt. En arme jij, het houdt maar niet op zo. Ik heb Dettol gebruikt om alles schoon te maken toen mijn konijn EC had. Of dat bij coccidose ook helpt, weet ik niet zeker. Je zou even op de site van het wilhelminapark kunnen kijken, daar staat ook wel het een en ander op.
 13. Snap ik. Ik wist niet meer dat je ook Panacur geeft. Kan me voorstellen dat alles met elkaar het lastig maakt. Hoelang moet je de Panacur nog geven?
 14. Vervelend maar ik snap het wel van de dierenarts. Hier kregen ze beide 6 weken lang Doxyxycline maar mijn ram kreeg daarnaast ook Metacam, Cisaral, Lactulose en Emeprid (als ik het goed heb). Bij hem had het idd echt wel invloed op zijn darmen. Bij mijn voedster viel het mee. Ik snap de terughoudendheid dus wel. Echt lastig.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .