Ga naar inhoud

happy211

Moderators
 • Aantal items

  3.017
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  23

Alles dat geplaatst werd door happy211

 1. Fijn ja dat ze voor de warmte geleerd heeft om in het kenneltje in de loods rust te vinden. In de bus zou anders echt geen doen zijn inderdaad.
 2. Als hij inderdaad last heeft van zijn tanden, en daaraan geholpen wordt, dan zal dat al veel schelen. Vaak eten ze een stuk trager als ze last hebben van hun tanden en dus kan Lilo in dezelfde tijd veel meer brokjes opeten. Verder zijn er wel wat 'gezonde' dikmakers, die je als snoepjes kunt geven, zoals erwtenvlokken. Geef daar niet te veel van, maar die kun je wel makkelijk een paar uit de hand geven zonder dat Lilo ze van hem steelt. Pak voor haar dan bijvoorbeeld wat gewone brokjes om uit de hand te geven en voor stitch de andere.
 3. Ik zocht dit topic en kon het niet vinden, en toen zag ik dat het nog bij voorstellen stond. Daar was het niet helemaal op z'n plaats, dus ik heb het grootste deel even gesplist en verplaatst naar het fotohoekje, nu kun je lekker doorgaan met de updates van de leuke grijze oren/neusjes/pootjes 😍
 4. Her verschilt best wel per konijn. Artemis en Apollo zitten bijvoorbeeld heel vaak bovenin hun hok. Ook met dit weer nog. Ik leg daar ook altijd en pluk hooi, en elke dag is die op. Ook met de pleegkonijnen zie ik veel verschil, sommigen zitten vaak in het hok, anderen nauwelijks. Ik heb ook een laag schuilhok in de tweede pleeg ren, en best veel konijnen zitten graag op het dak, dus die zoeken dan wel de hoogte op. Sommigen slapen graag in de overdekte kattenbak, anderen gebruiken hem niet als de kap erop zit. Konijnen zijn raar en het is soms gewoon echt even uitproberen wat werkt.
 5. Dit was het geval bij Happy, blijkbaar kreeg ze een verstopping twee dagen nadat wij op vakantie waren gegaan en overleed twee dagen later. Mijn oma zorgde voor haar en mijn ouders hebben het me pas verteld toen we terug de straat in reden twee weken later. Mijn oma had haar al begraven. Ik denk niet dat er veel anders gedaan had kunnen worden, maar vond het wel ontzettend tragisch thuiskomen en zal ook nooit meer de zorg van de konijnen toevertrouwen aan iemand die niet voor mij naar een dierenarts kan rijden.
 6. Even bij de groothandel een bestelling plaatsen voor 10 baby voedsters. Ach, die arme rammen uit al die nesten van de broodfokkers πŸ˜₯
 7. Bij jonge konijnen of konijnen die alleen zitten is dat wel vaker, dat ze de hele dag over hun brokken doen. Dat verandert vaak als ze een maatje krijgen. Het beste kun je uitgaan van haar gewicht als ze volwassen is (een dierenarts kan dat wel inschatten) en dan 20gr per kilo volwassen gewicht. Wordt haar uiteindelijke gewicht geschat op 2 kilo bijvoorbeeld, dan kun je haar 40gr brokken voeren. Als ze daarbij goed hooi blijft eten en haar blindedarmkeutels opeet, dan zit je goed. Daarnaast kun je ook de groente en kruiden langzaam opbouwen, maar omdat ze nog moet groeien, zou ik lekker de 20gr per kilo brok aanhouden.
 8. De kans is klein, zeker ook met 16 dagen al een nestje maken, lijkt het me niet waarschijnlijk, maar hou het wel goed in de gaten, want de kans is niet 100% dat ze niet zwanger is. Laat het nest ook sowieso een tijdje liggen, als je het te vroeg weghaalt beginnen ze vaak weer opnieuw. Als ze er niet meer naar omkijkt en haar gedrag is weer helemaal normaal, dan kun je het weghalen, en hopelijk begint ze dan niet over twee weken opnieuw met een echt nest.
 9. Goed nieuws: de twee pluizenbollen zijn vorig weekend geadopteerd nadat ik een foto van ze op instagram had gedeeld πŸ™‚ Dus weer plek voor nieuwe pleegjes. Waarom zou iemand kinderen willen, als je ook gewoon op deze babies kunt passen en ze lekker weer kunt teruggeven als ze gaan puberen 😜
 10. Hoeveel wegen ze samen? Stel dat ze beiden 1,5 kilo zijn, dus samen 3 kilo, dan zit je nu terug 10gr brok per kilo per dag. Als je goed voer geeft, dan is dat niet te weinig. Vaak wordt 20gr per kilo aangeraden als basis, maar dat is echt bij een dieet van alleen hooi en brok dus zonder extra's. Met extra's zoals groente en kruiden erbij, ga je vaak naar 15 gram, of zelfs minder naar bijv. 10 gram als ze te weinig hooi eten of hun blindedarmkeutels laten liggen. Je kunt dus even gaan rekenen als je weet hoeveel ze samen wegen en daarop de hoeveelheid brok afstemmen. Als ze met dit schema goed op gewicht en lekker actief blijven, dan is het allemaal prima en hoef je weinig te veranderen.
 11. Ik heb je bericht even verplaatst, want het wordt iets te groot voor het voorsteltopic en ik wil hey daar de ruimte voor geven.
 12. De konijnenopvang kan helpen met het koppelen, om te voorkomen dat je met twee hokken en twee konijnen zit die niet bij elkaar kunnen. Ze geven het koppel pas mee naar huis als er een goede klik is tussen de konijnen, en gaat het thuis toch niet goed, dan kun je terugkomen en zoeken we verder totdat er wel een goede match is. Het konijn waar het mee mislukte komt gewoon terug naar de opvang. Dit komt overigens vaker voor bij een speeddate dan bij een koppelvakantie, daarbij heb ik het in 1,5 jaar nog maar 2 keer meegemaakt dat de koppeling thuis nog mislukte. In een opvang zitten de konijnen inderdaad vaak klein, maar ze zitten er ook nooit lang. Bij de opvang waar ik vrijwilliger ben zitten ze er gemiddeld maar 2 weken. Sommigen zitten er wat langer, denk aan langharige konijnen, konijnen met bekende gezondheidsproblemen zoals terugkomende haakjes, of grote konijnen zoals Vlaamse Reuzen. Maar als een konijn lang in de opvang zit, verplaatsen we die ook naar een groter hok. Het is zeker niet zo dat mensen alleen voor jonge konijnen kiezen. Wel de mensen die naar een dierenwinkel gaan of op marktplaats kopen. Maar de mensen die naar een opvang komen, zijn er vaak bewuster mee bezig en kiezen voor een konijn wat goed matcht met hun konijn. En vaak juist een konijn ouder dan een jaar zodat ze al door de puberteit heen zijn. Zit een konijn echt al heel lang in de opvang, dan wisselen we vaak onderling tussen opvangen om get ergens anders te proberen. Vaak zijn dat konijnen met gedragsproblemen, die op den duur erg dominant worden omdat ze de opvang na die tijd niet meer als neutraal terrein zien. Dam kan zo'n wissel goed werken.
 13. De zorg voor een dier is een grote verantwoordelijkheid, ze zijn inderdaad volledig van je afhankelijk voor alle basisbehoeften. Ik begrijp zeker de moedeloosheid en de gedachte dat een konijn ergens anders beter af is, daar heb ik ook veel mee gewordteld tijdens mijn depressie toen ik ze niet de zorg kon geven die ze verdienen. Maar ze dumpen, nee, dat is een keuze die ik niet kan begrijpen. Ze kunnen daar niet overleven, kunnen aangevallen worden door roofdieren, kunnen besmettelijke ziektes krijgen als ze niet (meer) gevaccineerd zijn of eten giftige planten omdat ze niet het instinct hebben van hun wilde soortgenoten. De beste weg naar een beter leven, als je dat zelf niet meer kunt geven, is ze ter adoptie aanbieden bij een konijnenopvang. Leer hiervan, en maak nu de juiste keuzes voor het andere konijn dat je nog hebt. Kun je die wel geven wat ze nodig hebben? Regel dit en geef ze het goede leven dat je zo graag wilde. Lukt dat niet, neen dan afscheid, niet buiten op een veldje of bij de dierenarts, maar bij de opvang met een gerust hart dat ze goed verzorgd gaan worden. Wat heeft een konijn dan nodig voor een gelukkig leven? Dit artikel is een goed begin. https://www.bunnybunch.nl/informatie/10-fouten-bij-het-houden-van-konijnen
 14. Het is nu helaas wel erop of eronder omdat het al langer bezig is, dus niet opgeven. Ik zou haar naar binnen halen, zodat je haar beter in de gaten kunt houden wat ze precies eet en keutelt. Vooral doorgaan met medicatie en dwangvoer, en zet alles wat je maar kunt bedenken met tussenpozen bij haar weg. Mijn go to dingen om te proberen zijn: - voer van beaphar, dat ruikt lekker en kan de meeste konijnen wel overhalen. - kruiden, vers en/of gedroogd. Vooral weegbree, paardenbloemblad en peterselie kies ik vaak bij slechte eters - groente: andijvie en witlof zijn vaak veilig, maar geef niet te veel als ze het nog niet gewend zijn. - gezonde snacks zoals de loops van science selective. Die eet mijn rammetje zelfs bij haakjes nog tot de narcose aan toe - het dwangvoer in een bakje, zodat ze het ook zelf kunnen eten - kruidenhooi zoals dat van het merk barn-i - bij elke keer medicijnen ook een spuitje water, zodat ze genoeg vocht binnen krijgt. Check ook even met de dierenarts of je de goede hoeveelheid dwangvoer geeft om de darmen op gang te houden en hoe je het moet aanpakken nu ze er niet alles van binnenkrijgt. Als het morgen nog niet beter gaat, zou ik nog een keer naar de spoedarts bellen wat je nog extra zou kunnen doen. Waarschijnlijk kunnen zij ook niet veel meer doen dan wat je nu ook al doet, misschien een vochtinfuus als ze dat nodig vinden. Bij mijn ram duurde het de laatste keer 3 dagen voordat hij weer uit zichzelf ging eten, wat is het stressvol en slopend met die intensieve zorg. Succes!
 15. Waar heb je het konijn gekocht? Enkel bij een echte fokker weet je zeker dat het een raskonijn is. Is het van een dierenwinkel, of gewoon iemand die voor de lol een nestje heeft genomen, dan kun je er vanuit gaan dat het gewoon een schattig gemixt hangoorkonijntje is, dat misschien wel of misschien niet onder de 2 kg zal blijven (dat is volgens mij wanneer ze tot de categorie dwergkonijnen horen).
 16. Ik heb de topics samengevoegd, het bericht stond eerst inderdaad op de verkeerde plek.
 17. Ik heb 650 euro uitgegeven aan het verblijf van Artemis en Apollo voor het hok en de zelfgebouwde ren. Ben er ontzettend blij mee, ze hebben heerlijk de ruimte, zitten veilig en droog, en ik kan overal super makkelijk bij. Hun oude combinatie van 2 rennen met een nieuw schuilhok en een geleende van de opvang zijn nu in gebruik als 2 rennen voor pleegkonijnen. Dat heeft met toen ik alles nieuw kocht 175 euro gekocht.
 18. Bij mij doen de links het wel. Welke werkte niet voor jou? Wij hebben tot nu toe maar 1 melding ontvangen, maar het is altijd verstandig om de vaccinaties goed bij te houden inderdaad.
 19. Er is eigenlijk maar 1 manier om te zien of dit gaat werken, en dat is zonder te veel poespas ze bij elkaar zetten op neutraal terrein en kijken of ze samen uit die rangorde bepaling komen. Ik snap je gedachte om het rustig aan te pakken door ze voorzichtig aan elkaar kennis te laten maken nadat de koppeling de eerste keer mislukte. Maar dat heeft helaas in dit geval niet geholpen. De echte koppeling begint pas als ze samen de rangorde kunnen bepalen en dat zie je nu terug dat de ram graag de dominante wil zijn en de voedster zich daar niet direct bij neerlegt. Wat je het beste kunt doen, is echt weer helemaal teruggaan naar het begin. Op neutraal terrein waar ze beiden nooit zijn geweest en waar ze makkelijk een paar weken kunnen zitten. Maak daar een veilig verblijf van ongeveer 2 m2 en zet er in eerste instantie nog niet te veel in. Zet ze er tegelijk in en dan kunnen ze beginnen met de rangorde bepaling. Als alles goed gaat, kun je wat later na een uur ofzo er wat meer in zetten, zoals wat hooi op de grond, een waterbakje en veilig schuilhuisje zoals een doos met meerdere uitgangen erin geknipt. Zo moeten ze dan een langere tijd zitten, tot ze echt goed uit die rangorde bepaling zijn en er genoeg rust in de tent is. Dit kan in sommige gevallen echt wel een week of twee duren, en je moet echt voorkomen dat er nog te veel onrust is als je ze weer naar het uiteindelijke verblijf zet, dat ruikt toch naar een van de konijnen en geeft vaak weer wat extra onrust. Gedrag waar je op moet letten: rijden en jagen hoort er allemaal bij, maar het moet niet constant doorgaan. Er moeten ook momenten van rust zijn waarbij ze zich even kunnen wassen of wat eten. Vlinderen kan een voorbode van vechten zijn, dus houdt dat goed in de gaten. Echt vechten is in elkaar vastbijten en als een bol over de grond rollen. Dat is echt foute boel. Dan kunnen deze konijnen niet bij elkaar, verschillen hun karakters te veel, en moet je de koppeling staken en voor beiden een andere partner zoeken. Thuis koppelen is vaak niet makkelijk. Mijn advies zou zijn om naar een konijnenopvang te gaan en de koppeling daar laten doen. Daar is de ruimte sowieso neutraal en hebben ze de kennis om te zien wanneer ze de koppeling moeten staken. Als de koppeling niet zou lukken, zitten daar genoeg konijntjes te wachten op een nieuw thuis waar vast een match voor jouw konijnen bij zal zitten. Helaas is het in de vakantietijd wel erg druk in de opvang. Minder vrijwilligers, meer vakantieopvang en helaas ook dit jaar weer erg veel gedumpte konijnen. Het kan dus zijn dat je even zult moeten zoeken voor je een opvang vindt die nu tijd heeft voor een koppeling waarbij er waarschijnlijk geen adoptie uitkomt. Die gaan vaak voor op het moment.
 20. Je kunt er ook nog Twix van maken, zoals de koekrepen πŸ˜‰ Ik vind het super dat je het zo aanpakt. Ten eerste natuurlijk dat je hem redde nadat hij gedumpt was, maar ook dat je nu zelf nog allemaal stappen zet om het de opvang uiteindelijk makkelijker te maken. Nu maar hopen dat, als hij daar eenmaal terecht kan, hij ook snel weer door maar naar zijn gouden mandje. Aan jou zal het in ieder geval niet liggen en aan Trix zelf ook niet zo te horen.
 21. Wat ontzettend sneu, sterkte! Er zijn wel wat dingen die erg plotseling kunnen gaan, maar dit is wel heel ongebruikelijk. Als ik jou was zou ik vragen of je samen met een medewerker de camera beelden mag bekijken, zodat je het beter een plaatsje kunt geven, omdat het zo snel is gegaan en je niet weet wat er gebeurd is.
 22. Welkom op Bunnybunch! Mocht je vragen hebben over de kleintjes, dan kun je daarvoor terecht in het onderdeel 'hulp bij onverwachte nestjes'. Verder hebben we ook een bibliotheek aan informatieve artikelen, waaronder deze twee die je al op weg kunnen helpen: https://www.bunnybunch.nl/informatie/10-fouten-bij-het-houden-van-konijnen https://www.bunnybunch.nl/informatie/tips-voor-beginnen-aan-konijnen
 23. happy211

  Yula

  Zouden we misschien iets te veel invloed op onze andere huisdieren hebben? Namu met haar kmaaggedrag, Yula die zo lekker aan het graven is πŸ˜…
 24. happy211

  Konijnenrelaties

  Ik weet niet hoe ik de relatie van Artemis en Apollo moet omschrijven. Aan de ene kant zitten ze vaak bij elkaar in de buurt, wassen ze elkaar veel, en zeker hun dutjes doen ze altijd tegen elkaar aan. Maar zodra Apollo ook maar denkt dat er eten (vooral brokken) aan gaat komen, dan wordt hij echt super bazig naar Artemis en jaagt haar de hele ren door. Zij probeert dan ook echt uit zijn buurt te blijven, en als ze te snel naar de voerbak komt of te gulzig eet, dan krijgt ze ook weer een snauw. Gelukkig is Apollo wel sneller uitgegeten dan Artemis en gaat hij over naar het hooi, dus ze krijgt wel gewoon haar portie rustig binnen na dat gedoe aan het begin. Ze laten dus dagelijks beide uitersten van een relatie zien, maar gelukkig overheerst de rust en de liefde.
 25. Welkom op Bunnybunch! πŸ™‚
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .