Ga naar inhoud

happy211

Moderators
 • Aantal items

  2615
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  19

Alles dat geplaatst werd door happy211

 1. Zijn er specifieke momenten waarop hij het doet, zit er een patroon in? Bijvoorbeeld als je met eten aankomt?
 2. @Eefje klopt jouw calorieën doel dat my fitnesspal aangeeft per dag? Ik heb hem nu na lange tijd opnieuw gedownload om te kijken of ik qua porties misschien moet minderen. Alles bijgewerkt qua lengte, gewicht, en doel (gewicht gelijk houden), en nu geeft hij aan dat ik maar 1395 calorieën per dag mag. Nu weet ik dat 2000 voor vrouwen per dag een gemiddelde is en je daar van af kan wijken afhankelijk van hoeveel je beweegt, maar dit vind ik een erg groot verschil.
 3. Lastig dat hij zo lang nodig had om te herstellen, maar gelukkig gaat het nu beter. Heb je de mogelijkheid om een overgang te maken, bijv. eerst een dag in een schuur of garage? Dan zou hij daarna weer naar buiten kunnen. Verplaats hem dan wel daar naartoe, een week is eigenlijk de max als het gaat over wintervacht, dus wacht niet nu nog een paar dagen met hem verplaatsen, dan moet hij wel binnen blijven tot het niet meer kan vriezen. Goed dat je nog wacht voor je hem terugkoppelt aan zijn moeder. Zoals je misschien wel weet is hij pas vanaf de 15e dag na de castratie niet meer vruchtbaar, en daarnaast moet hij minimaal 16 weken oud zijn voor hij gekoppeld kan worden aan een volwassen konijn.
 4. Ik zou inderdaad maar 1 verandering tegelijk doen. Stel dat ze bijv. diarree krijgen, dan weet je of het ligt aan de nieuwe groente, of dat je rustiger aan moet doen met de opstap naar ander voer.
 5. Genoeg is altijd een beetje een lastig begrip inderdaad. Mijn dierenarts zei dat het vooral gaat om vezelrijke voeding om de darmen op gang te houden. Wat ik bij mijn ram had aangehouden vorig weekend: toen hij alleen een paar happen groente en kruiden at, en verder echt nauwelijks, heb ik over de dag verspreid in totaal een halve portie aan brokken gegeven als dwangvoer. Toen hij ook af en toe wat hooi ging eten ben ik minder dwangvoer gaan geven, een half spuitje op de momenten dat hij toch de medicijnen kreeg. Mijn ram is erg schuw dus niet super makkelijk in de gaten te houden. Ik wist niet precies hoe veel hooi hij at, dus voelde het beter om toch wat extra's te geven. Na een paar dagen knapte hij ineens heel snel op. 'S ochtends nog wel dwangvoer gegeven want het was nog hetzelfde als de dag ervoor, en 's middags ging hij als een bootwerker hooi zitten eten en kwam aanrennen voor een bakje kruiden. Toen was het dus duidelijk niet meer nodig.
 6. Welkom op Bunnybunch 🙂
 7. Ik ben vanochtend rond 9u nieuwe sportkleding gaan kopen, toen de winkel net open was. Het was nog erg rustig, dus kon gelukkig op mijn gemak zoeken wat ik nodig had. Denk dat het vanmiddag wel een stuk drukker zal zijn.
 8. Ik zou zorgen dat je nieuwe medicijnen krijgt bij de dierenarts, grote kans dat ze gewoon nog pijn van haar tanden heeft. Dat haakje is nu weg, maar na die behandeling is de mond wel een paar dagen nog gevoelig. Daarbij kan ze buikpijn hebben omdat de darmen nog niet naar behoren werken. Darmstimulerende middelen zijn na narcose ook erg belangrijk. Je kunt wel blijven dwangvoeren, maar die medicijnen zorgen ook dat alles op gang blijft in plaats van verder verstopt raakt. Heb je haar vannacht binnen gehouden? Vaak kunnen konijnen hun temperatuur moeilijk regelen na narcose, en ook bij verstopping komt ondertemperstuur vaak voor. Zit ze nu nog buiten, dan zou ik haar naar binnen halen naar een onverwarmde kamer zoals een extra slaapkamer, de garage. Dan kan ze al haar energie steken I beter worden. Heb je ook al gedroogde kruiden geprobeerd, zoals weegbree, paardenbloemblad? Dat ruikt vaak ook sterk en eten ze meestal vrij snel uit zichzelf weer. Ik zou niet het weekend afwachten zonder medicijnen met een konijn dat al een paar dagen slecht of bijna niet eet. Kun je niet bij je eigen dierenarts terecht, dan is er altijd een andere dienstdoende arts. Op deze lijst staan verschillende dierenartsen die veel verstand hebben van konijnen. Mocht je een andere moeten zoeken, dan raad ik je aan te kijken of bij een van deze terecht kunt. https://www.bunnybunch.nl/informatie/lijst-met-konijnkundige-dierenartsen
 9. @Deeskuh88 sterkte! Ookal kun je er nog zo rationeel ingaan, het blijft altijd lastig.
 10. Ik was dus niet de enige. Ik dacht, als je er al zo uitziet op je eerste persconferentie, dan kan het toch alleen maar slechter worden? Het is vast een drukke eerste week geweest, maar zijn beide voorgangers ging het uiteindelijk ook niet in de koude kleren zitten.
 11. Dus toch geen verplichting op medische mondkapjes? Kon het in de samenvatting van de NOS app niet terugvinden en bij de persconferentie kwqm her ook niet echt duidelijk aan bod. Wel dat je mondkapjes op meer plaatsen moet dragen, zoals ook op het werk, maar niet dat het geen stoffen mondkapjes meer mogen zijn. Of heb ik het gewoon gemist?
 12. Oh wat een sneu verhaal. Sterkte @Jamesthebunnybutler, het is voor jou ook een zware dag geweest. De wachtlijst bij Knijn en ko is inderdaad echt lang helaas, zo veel afstand. Maar als de voedster daar vandaan komt, dan heeft die als oud-bewoner wel voorrang op 'nieuwe' konijnen. Anders zou het een fijn idee zijn inderdaad als je haar mee naar het Knaagspoor zou kunnen nemen.
 13. Mijn partner heeft zich opgegeven voor een mud race met een stel vrienden. Hij was vorig jaar al begonnen met meer hardlopen, maar toen werd het winter, en slechter weer, en is er eigenlijk niets meer van gekomen. Nu heeft hij dus een stok achter de deur, maar zal hij ook echt flink aan de bak moeten om van 0 naar zoiets op te bouwen. Ik wil hem daar wel in steunen, dus ik heb skeelers gekocht om hem te helpen trainen. Ik heb hardlopen ook een paar keer geprobeerd, maar dat ligt mij gewoon niet en ik zou zijn schema zeker niet bij kunnen houden.
 14. Je kunt het even navragen bij de opvang. Vaak wel, maar niet allemaal. Eventueel kun je ook een week voor je het konijntje ophaalt samen met jouw oom naar de dierenarts gaan.
 15. @Annasbeestenbende wat leuk! Februari duurt nog even, maar dan kun je nu al lekker voorbereiden. Is het geen idee om het konijn meteen op koppelvakantie te sturen als je hem op gaat halen? Dan hoef je de nieuwe ren niet opnieuw te verbouwen en zit je ook niet met neutraal terrein. Ik heb een beetje een bleh-dag, kon echt mijn bed niet uitkomen. Met als gevolg dat ik nu aan de keukentafel zit te werken en de konijnen nog even moeten wachten op hun ontbijt. Maar ik kan ze zien vanuit het raam en wat zijn ze ongeduldig zeg! Vooral Apollo is nu echt een beetje onrust aan het stoken. De arme stakkers, haha!
 16. Fijn dat je nu de antibiotica hebt gekregen. Veel succes en ik hoop dat het aanslaat.
 17. Dat klopt niet voor alle dierenartsen, er zijn er genoeg die zich er wel extra in verdiepen, maar ze zitten er zeker tussen. Konijnen gaat meestal nog redelijk, omdat er toch veel mensen zijn die konijnen als huisdier hebben, maar voor andere knaagdieren kan het inderdaad flink zoeken zijn voor je iemand hebt gevonden die er verstand van heeft. Zeker de weekend dienst is altijd lastig.
 18. Ik heb het topic even verplaatst naar een onderdeel waar het wat beter past. Ik ben het eens met @Conijn123, het verschil merk je redelijk goed. Als jouw konijn qua gedrag weinig is veranderd, dus niet stil in een hoekje gaat zitten, minder enthousiast naar hun eten toekomen, dan is het waarschijnlijk niet van de pijn. Mijn ram knarste wel met zijn tanden van de pijn terwijl hij languit lag toen hij verstopping had, maar hij had ook andere symptomen: wilde niet eten, zat vaak stil in een hoekje, kleine keutels, etc. Hij ging gewoon steeds verzitten en verliggen, dus ook languit, om maar geen pijn te hebben. Uiteraard heb ik toen ik dit zag snel de dierenarts gebeld en pijnstilling gegeven. Maar als jouw konijn verder nog hetzelfde lijkt als normaal, dan zijn ze gewoon lekker tevreden.
 19. Ik dacht dat de volgende persconferentie gepland staat voor vrijdagavond? Dan gaan ze er volgens mij al wel van uit dat de maatregelen verlengd gaan worden, want anders heb je als horeca een mooi probleem als je de volgende dag om 10u 's ochtends open kunt.
 20. Hier is al een ander topic over: Daar vind je genoeg leuke inspiratie.
 21. Voor de castratie van mijn voedster was ik ongeveer 120 euro kwijt, wat een vrij gemiddelde prijs is. Sommigen zitten er wat onder, maar dan moet je soms de medicijnen nog apart betalen, anderen zitten er wat boven. Het is belangrijk om te weten dat ze in ieder geval de eerste nacht binnen moet blijven, omdat ze door de narcose haar temperatuur nog niet kan regelen. Denk hierbij aan een onverwarmde kamer zoals een extra slaapkamer of in de garage. Het is een redelijke ingreep, dus zorg dat je genoeg medicatie meekrijgt van de dierenarts (pijnstilling en iets om de darmen te stimuleren) en dat je genoeg lekkers in huis hebt om haar snel weer aan het eten te krijgen (verse kruiden of gedroogde, verschillende soorten groente die ze gewend is, eventueel wat gezonde snacks zoals die van science selective). Als ze niet uit zichzelf gaat eten zul je moeten dwangvoeren. Daar kun je zakjes poeder voor kopen, maar van bijvoorbeeld science selective brokken werkt het ook om met gekookt water er een papje van te maken. Bedoel je Oosterhout Gelderland of Noord-Brabant? De Roosberg in Bavel (bij Breda) heeft veel ervaring met castraties van voedsters, die doen dat ook voor de opvang in de buurt. Misschien is er ook iets te regelen met de opvang waar je haar hebt geadopteerd, dat het tegen een lager tarief kan als je het via hun dierenarts laat doen.
 22. Het kan wel goed gaan hoor, in de supermarkt. Ik trek er gewoon een uur voor uit zodat ik kan wachten tot er plaats is bij het groenteschap. En verder een lekker grote boog om mensen heen en afrekenen bij de zelfscan kassa.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .