Spring naar bijdragen

happy211

Members
 • Aantal bijdragen

  1266
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  11

Alles door happy211 geplaatst

 1. Wij hebben een zandbak gemaakt door stoeptegels in te graven met langs de zijkanten rechtopstaande tegels, en daarna gevuld met zand. Als ik weet dat het gaat regenen, doe ik een zeil over de gehele ren, zodat alles droog blijft. Soms vergeet ik dat wel eens, maar omdat er wel wat spleetjes tussen de tegels zitten gaat het regenwater redelijk weg, wordt het geen echte modder in de zandbak.
 2. Mijn vriend heeft gisteren een zware tandartsbehandeling gehad, dus die eet de komende week soep, vla en misschien wat stamppot 😅 Dus ik kan allemaal dingen maken die ik zelf lekker vind.
 3. happy211

  Konijnenkorrels

  Het is misschien niet wat je vraagt, maar ik denk de voordelen van een konijnenopvang ten opzichte van koop van konijnen in dierenwinkels een toegankelijker onderwerp is voor je betoog. Zowel voor jezelf als voor je docent die het moet beoordelen.
 4. Geen idee. Ik weet dat er vaak ook nog een onderscheid gemaakt wordt met gevogelte. Dat is denk ik de oorzaak dat mensen soms denken dat vegetariërs wel kip eten.
 5. Ik ben heel blij dat paracetamol bij voldoende helpt, door een andere ziekte mag ik geen pijnstilling in de nsaid-categorie. Dat is dus alles wat een stapje sterker is dan paracetamol, onder andere ibuprofen en naproxen. Heb ik iets zwaarders nodig dan paracetamol dan zou ik meteen uitkomen op morfine-achtig spul. Dus heb maar gewoon een hoge pijntollerantie gekweekt 😂
 6. Ik ben pescetariër (eet geen vlees, wel vis), omdat ik het koken met bijv. peulvruchten heel lastig vind en vis echt heel lekker. Maar dat maak ik ook maar 1 keer in de twee weken ofzo klaar, ook niet heel vaak. Voor mijn partner maak ik wel gemiddeld 2 keer per week iets met vlees klaar, hij mist het bijvoorbeeld echt in een pastasaus, dus dan maak ik voor hem een aparte met gehakt. Maar dan kies ik wel altijd voor een biologische variant.
 7. Mijn konijnen eten ook wel wat van hun stro en het kan op zich ook geen kwaad, zitten lekker veel vezels in. Maar de mate waarin ze het bij jou eten lijkt me wel wat veel. Ik zou in jouw geval wat verschillende soorten hooi proberen om te kijken of er iets is waardoor ze meer hooi gaan eten. Daar zitten meer voedingsstoffen in, dus dat is een stuk beter voor ze dan zoveel stro. Probeer het hooi ook in/bij het toiletje te leggen, konijnen eten graag hooi terwijl ze keutelen.
 8. Nog een aanvulling op de goede adviezen hierboven. Mocht het met een grotere ren niet opgelost worden, dan kan het ook nog door de wisselende ruimte komen, soms wel vrij rondlopen en soms niet. Je zou ze dan een tijdje alleen in hun ren kunnen houden, dus niet laten loslopen, en kijken of het verbeterd. Maar daarvoor moet je wel eerst zorgen dat hun ren groot genoeg is als permanent verblijf.
 9. happy211

  Gele neus

  Ik denk ook dat het per verpakking veel kan schelen, er zit soms zelfs binnen hetzeldde merk zo veel verschil in. In mijn ervaring is het barn-i kruidenhooi niet zo stoffig, goede lange wat dikkere stengels. Alleen het gruis op de boden van de zak is stoffig. En omdat het kleinere zakken zijn, staat het ook minder lang open. Misschien dat timothy hooi ook minder stoffig is, volgens mij zijn dat ook wat dikkere stengels?
 10. Waarom zijn alle ziekenhuizen een doolhof?
 11. Gefeliciteerd @BunnieHop! 🥳
 12. Ik heb een tijdje een cup gehad, dat was toen een actie dat je hem na twee maanden retour kon sturen als je niet tevreden was. Ik kreeg het niet voor elkaar om hem in te brengen, werd er heel gefrustreerd door. Dus ik hou het gewoon bij maandverband. Het is slecht voor het milieu, maar geeft mij gewoon het meeste comfort.
 13. Dat komt waarschijnlijk omdat er weinig raskonijnen zijn, alleen als je ze echt bij een fokker haalt, en ook dan is het niet zeker. De Nederlandse hangoordwerg die je in de dierenwinkel ziet, zijn ook vaak gewoon mixjes van verschillende rassen. En bij dierenasielen is dat ook zo. Maar dat maakt niet uit, ze zijn nog steeds hartstikke leuk en ze er in alle soorten en maten. En vaak hebben echte raskonijnen verschillende 'gebreken', zoals een snel-verviltende lange vacht, of last van zere hakjes doordat ze eigenlijk teveel gewicht mee moeten dragen zoals vlaamse reuzen. Het enige wat je met mix-konijntjes echt niet moet doen, is fokken, want je weet niets over de achtergrond qua erfelijke ziektes. Maar ja, fokken is sowieso een slecht idee en was je volgens mij ook niet van plan 😉
 14. Ik was in juni 170 euro kwijt voor de castratie van een voedster, inclusief medicijnen en wondcontrole. Ze hebben ook nog de traanbuizen doorgespoeld maar dat staat niet apart op de bon, dus ik denk dat ze daar niets extra voor gerekend hebben.
 15. Hier zitten ook altijd veel naaktslakken, het zijn altijd bruine.
 16. Ik geef al jaren science selective en heb nog nooit problemen gehad. Dus voor het gemiddelde konijn is het gewoon goed voer. Ik lees op het forum vaker mensen die Trovet geven bij konijnen met tandproblemen, dus als jouw konijnen daar last van hebben kun je daar ook nog naar kijken.
 17. Nee, het ABC, zit o.a. in Velp, wel een stuk rijden, maar dat vinden wij het zeker waard. Maar ik heb even op de website van Vandaag gekeken en dat ziet er ook goed uit.
 18. Wat fijn, echt goed nieuws!
 19. Wij zouden eigenlijk uit eten gaan vanavond voor mijn verjaardag, bij een geweldig concept met verschillende restaurantjes met buffet onder 1 dak waar je voor een all-you-can-eat prijs gewoon overal kunt pakken waar je zin in hebt. Dus sushi als voorgerecht, daarna pasta, derde gang iets oosters, dan nog even langs het visbuffet en tot slot nog een keer of vijf langs het toetjesbuffet 😛 Dat gaat niet door, dus ga ik nu thuis maar wat luxer koken: risotto met gerookte zalm.
 20. happy211

  Corona virus

  Het is nog niet verplicht, omdat het juridisch nog niet mogelijk is om het voor de hele bevolking te verplichten. Maar het wordt wel dringend aangeraden en winkels mogen je weigeren als je het niet draagt. Ik weet niet of de supermarkten ook al mondkapjes verkopen, maar bijvoorbeeld bij de Hema kun je ze krijgen. Ik heb zelf een fijne besteld bij de lucardi (juwelierszaak), werd de volgende dag per post bezorgd.
 21. Meestal eet ik soep, soms met brood, als ik me niet lekker voel. Lekker warm, snel gemaakt en zitten veel groente in.
 22. Ik zou hem toch zo plakken dat het vanaf buiten te zien is. Als er brand uitbreekt en er binnen veel rook komt te hangen dan is de sticker misschien niet meer te lezen.
 23. Ik heb gisteren bij mijn ouders gegeten en vandaag een volledige driegangen-maaltijd aan restjes meegekregen: pompoensoep vooraf, dan hutspot met kibbeling en rijstepap toe.
 24. Bobby kan gecastreerd worden zodra de balletjes zijn ingedaald, dat kan vaak al eerder de de 6 maanden dan de meeste dierenartsen aangeven. Zegt je dierenarts dus dat het pas vanaf dan kan, dan is het waarschijnlijk verstandig om een dierenarts te zoeken die meer gespecialiseerd is in konijnen. In de dierenartsenopleiding komen die maar weinig aan bod, en er zijn weinig dierenartsen die zich er verder in specialiseren. Hieronder staat een link naar de lijst met dierenartsen waar forumgebruikers goede ervaringen mee hebben. https://www.bunnybunch.nl/informatie/lijst-met-konijnkundige-dierenartsen Als Bobby gecastreerd is, moet je nog minimaal 3 weken wachten tot je hem kunt koppelen, tot die tijd is hij nog vruchtbaar. Hier is nog wat extra informatie over de castratie. https://www.bunnybunch.nl/informatie/castratie-en-sterilisatie-bij-konijnen Daarna kun je het beste met Bobby naar een konijnenopvang gaan, zodat hij zelf een goede partner uit kan kiezen. Konijnen kunnen best kieskeurig zijn in wie ze uitkiezen als partner, dat doen ze op basis van karakter (net als mensen eigenlijk). De gok dat het met een willekeurig konijn klikt is dus niet zo groot, en bij een opvang heb je meer keuze en kans op een goede partner. Ook kunnen de vrijwilligers je advies geven over het koppelproces of het zelfs voor een deel van je overnemen bij een koppelvakantie. Hieronder staat een link naar de lijst met konijnenopvangen. https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenopvang-asiel-lijst
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .