Ga naar inhoud

happy211

Moderators
 • Items

  3.179
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  24

Alles dat geplaatst werd door happy211

 1. happy211

  Voorstellen

  Welkom op Bunnybunch! 🙂
 2. Ik heb het al helemaal uitgedacht en gekocht, nu alleen nog de creatieve uitwerking en versturen.
 3. Hooi Stapelen Say cheese Sint Halloween/carnaval (huisdieren verkleed/gephotoshopt)
 4. happy211

  Nieuw hier

  Welkom op Bunnybunch! 🙂
 5. Ik zou zeker niet besparen op hooi of dierenarts kosten. Hooi, omdat het goedkope hooi in de meeste dierenwinkels of supermarkten vaak minder lekker gevonden wordt en de konijnen daardoor te weinig hooi eten. Een optie om toch aan goedkoper hooi te komen is om een grote baal bij de boer te kopen. Verder kun je speelgoed inderdaad heel makkelijk zelf maken. En door zelf een groentetuin aan te leggen kun je ook besparen.
 6. Diegene van BB was ik, maar moet helaas door persoonlijke omstandigheden onze zoektocht naar een nieuwe kat even pauzeren. Super jammer en de wens is er zeker, maar het zou niet verstandig zijn.
 7. Aardbeiblad is volgens mij ook goed bij diarree
 8. Welkom op Bunnybunch! 🙂
 9. Het is bij de aanschaf van een nieuw verblijf ook goed om na te denken over praktische zaken, naast dat het er leuk uit moet zien. Kun je het bijvoorbeeld makkelijk schoonmaken? Kun je overal goed bij? Ook als je een konijn moet oppakken om ermee naar de dierenarts te gaan? Blijft het mooi, of wordt het straks een kaalgevroten, modderige bende. Ik zag laatst een supermooi verblijf op Pinterest, maar daarbij hadden ze zeker niet over deze praktische dingen nagedacht. Of hun konijnen moesten keurige manieren hebben door perfect zindelijk te zijn en nergens aan te knagen en graven.
 10. Wat een zorgen! Succes vanavond en morgen, hopelijk knapt ze snel weer op.
 11. happy211

  Konijnen en vuurwerk

  Ik vind het best wel spannend. Heb het zelf sowieso niet super op vuurwerk en de konijnen zitten echt gigantisch in de stress. Maar ik kan weinig voor ze betekenen, en gelukkig aten ze een uur na het knallen weer gewoon rustig hooi vorige jaren. Het lijkt erop dat we niet thuis gaan zijn met oud en nieuw dit jaar. En twijfel nu heel erg waar ik ze meer een plezier mee ga doen, de stress van vuurwerk, of de stress van een verblijf bij de opvang...
 12. Ik geef wel bewust in de winter een weerstand kruidenmix, in de zomer doe ik dat af en toe als extraatje maar in de herfst+winter bewust om de dag. En sinds de klok verzet is geef ik ook 1 schepje voer per dag extra, 2 's ochtends en 's avonds ipv 1 's ochtends en 2 's avonds. Ze zijn nu beiden ook wel richting senior aan het gaan, dus voelt een beetje extra in de winter iets prettiger.
 13. Toen we net gingen samenwonen zei ik dat de kat van mijn partner niet in de slaapkamer mocht. Na een tijdje veranderde dat, en nu is het een van de dingen die ik het meeste mis nu ze er niet meer is, een warm en zacht bundeltje liefde aan het voeteneind. Gaandeweg leer je wat werkt, prettig is, en sommige grenzen blijven wel staan. Niets mis mee lijkt me, als het voor iedereen in het gezin werkt.
 14. Het is goed om het een beetje op te bouwen en te kijken wat werkt voor jouw konijnen. Ik geef nu een handje per keer. Ik geef het niet dagelijks maar af en toe, een paar keer per week. Als je 1 soort gedroogde kruiden geeft, dan is het wel belangrijk om in de gaten te houden dat de concentratie van bepaalde stoffen niet te hoog wordt. Volgens mij kom je daar niet te snel aan, dan moet je bijv 100gr iedere dag van 1 bepaald kruid geven ofzo, maar ik heb me er nooit zo in verdiept omdat ik altijd mixen geef.
 15. Ik heb het dubbele bericht voor je verborgen. Hopelijk knapt ze snel op. Klinkt alsof het al wel redelijk gaat dat ze uit zichzelf al wat eet.
 16. Heb je na de behandeling van de tanden geen pijnstilling gekregen? Vaak doet het dan nog wel zeer in de mond. Ik zou even de waarnemende dierenarts bellen voor de juiste dosering pijnstilling, en hopelijk gaat het beter als je daarmee start.
 17. Een tip voor de waterkoker: ik gebruik citroensap ipv azijn, werkt wel minder lang, maar geeft een betere nasmaak dan azijn.
 18. Ik leg velletjes keukenpapier in de bak en giet er dan azijn in. Het keukenpapier wordt dan doordrenkt en daardoor hoeft je geen liters azijn te gebruiken om ook bij de randen te komen. En dan een uurtje laten weken.
 19. Ik heb een tijdje een pleegkonijn gehad, omdat hij al lang in de opvang zat. Was een langharig konijn waar blijkbaar geen interesse in was. Toen kwam hij naar mij voor een andere omgeving, meer ruimte en wat extra aandacht. Maar die at inderdaad ook heel slecht brokken. Heb verschillende soorten voer geprobeerd wat dan een aantal dagen goed ging en daarna weer minder, dus weer een ander merk voer geprobeerd. Uiteindelijk heb ik gewoon alle 4 de merken die ze bij de opvang hadden door elkaar gemixt, dan ging het bakje meestal wel half leeg. Uiteindelijk is hij intern in de opvang gekoppeld omdat hij intussen al wel erg lang alleen zat, en dat heeft het hele probleem verholpen, nu komt hij met zijn vriendin vrolijk aanrennen. Weet niet hoe dat voor Dunya gaat helpen behalve misschien ander merk brokken proberen?
 20. happy211

  nieuw hier

  Welkom op Bunnybunch! 🙂
 21. Ik heb denk ik een hulplijn bedacht die daar misschien wel een antwoord op zou hebben. Ik zal die deze week eens proberen te bellen.
 22. Ik vind het zo jammer dat de kat niet in onze situatie past, anders had ik he graag geholpen. Ik zal eens rondvragen of iemand nog een kat zoals haar zoekt.
 23. Dit geldt alleen voor de halfwilde konijnen uit de opvang geloof ik. Ik begreep dat ze er ook een natuurplek met toegang voor wilde konijnen van wilden maken. Die zullen zich natuurlijk wel nog voortplanten, die krijgen gewoon wat extra ruimte in hun leefgebied erbij.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .