Ga naar inhoud

happy211

Moderators
 • Items

  3.827
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  29

Alles dat geplaatst werd door happy211

 1. Soms moet ik toch zo hard om ze lachen. Vanochtend stonden Artemis en Apollo erg bijzonder hooi te eten. Blijkbaar vond Apollo het hooi aan de linkerkant van de ruif het lekkerst en Artemis aan de rechterkant. Maar wie stond links en wie stond rechts? Juist, precies andersom. Dus Atemis over Apollo langs en hij eronder door, zodat ze toch bij het lekkere hooi konden komen 😅
 2. Ik heb ook nog nooit zo'n lang stuk gereden, maar wel vaker een konijn voor die periode in een reisaanbod gehad voor verschillende redenen. Natuurlijk moet je het niet zonder reden doen, maar 2 uur in een reismand is niet erg. Ik weet niet hoe groot jouw reismand is, maar ik zou een normale reismand fijner vinden dan een stoffen. Ten eerste is het een stuk steviger. Ten tweede plassen en poepen ze wel eens in de reismand, zeker als ze er langer in zitten. Dan wil je niet dat de stof helemaal nat wordt. Een handdoek in de reismand kun je makkelijk uitwassen, maar een hele reismand is toch minder handig en als het in de bekleding van de auto komt al helemaal. Verder merk ik dat mijn konijnen het stuk voor en na de snelweg het meest vervelend vinden. Ik hoop dat je geen file hebt, dan zal het wel meevallen. Let er inderdaad op dat het niet te warm is en zet de radio niet te hard. Zorg dat ze gegeten hebben voor je ze in de reismand zet en doe er desnoods wat hooi in ookal eten ze daar waarschijnlijk niet van. Een waterflesje aan de reismand hoeft voor 2 uur niet, drinken kan dan prima wachten tot je aankomt. En ze hebben steun bij elkaar, dus het zal allemaal wel meevallen.
 3. Dat is een heel vervelende situatie! Er kunnen verschillende oorzaken zijn. De voeding lijkt van wat je beschrijft in orde. Alleen van de koriander moet je niet te veel geven. De rui-periode is weer begonnen, dus dat kan er misschien iets mee te maken hebben. Of kan er iets in de ren vallen/waaien dat giftig is? Kunnen ze misschien ergens heel heftig van geschrokken zijn, zoals een kat ij de buurt van de ren? Soms kan erge stress ook gasbuiken veroorzaken. Verder zou een wormenbesmetting ook ervoor kunnen zorgen dat ze beide darmklachten krijgen. Kijk dus of je de oorzaak zelf kan achterhalen en breng anders wat ontlasting, bij voorkeur blindedarmkeutels, naar de dierenarts om te testen op wormen. Blijf Lola veel lekkere dingen aanbieden zoals de kruiden en groente die ze gewend is. Als je weet hoe het moet zou je haar temperatuur kunnen opmeten want bij verstopping/gasbuik raken ze vaak onderkoeld. En als ze na 4 uur na het laatste eten nog niet gegeten heeft, ga dan met haar naar de dierenarts. Als je jouw dierenarts belt, krijg je vaak een bandje te horen bij welke praktijk je terecht kan in het weekend.
 4. Ik zou hiermee naar de dierenarts gaan. Ik vind het een logisch gedachte om eerst zelf wat schoon te maken en te kijken wat dat doet, maar als het dan na een aantal dagen nog niet over is en ze er duidelijk last van heeft dan zou ik het laten nakijken. Misschien is bijv. het hoornvlies beschadigd dat je niet zomaar zelf oplost. Het is jammer dat het nu vrijdag is, maar het is niet anders en dan kan dit wel tot maandag wachten denk ik.
 5. Ik had eerst een ander bericht getypt maar dat was eigenlijk herhaling van wat anderen al gezegd hebben, daar kan ik me dus volledig in vinden. Ik denk dat je jezelf wat dingen moet gaan afvragen: - Hoeveel uur per dag ben ik overdag daadwerkelijk in de buurt/hou ik het konijn in de gaten? - waarom vertrouw ik dat het overdag wel goed gaat ookal ben ik niet in de buurt, maar vertrouw ik dat 's nachts niet? - wat weerhoud me om een verblijf te maken dat 24/7 veilig is? - kan/wil ik dit konijn bieden wat het nodig heeft met alle eerste levensbehoeften? (een veilig verblijf, een maatje, goede voeding, medische zorg indien nodig)
 6. Ik heb zelf een aantal keer duplociline injecties gegeven bij pleegkonijnen, en ken vanuit de opvang ook dat het bij een behandeling van abcessen gebruikt kan worden. Maar het is wel een hele lastige situatie waar je in zit, dat alle andere opties tot toe niet of niet blijvend geholpen hebben. Ik heb verder geen advies voor je, het is te complex voor mijn beperkte kennis, maar ik wil je veel succes wensen! Mocht je besluiten het oordeel van je dierenarts te volgen, dan zou je bijv. Nog wel kunnen vragen naar pijnstilling om het ongemak voor Lio te verminderen.
 7. Ja, hier wel inderdaad, viel me vanochtend op. Maar de lente komt er ook wel aan, er staan hier al veel bloeiende krokussen en narcissen.
 8. Mijn mening is dat de enige reden om een konijn alleen te houden is dat het noodzakelijk is vanwege gezondheidsproblemen of ernstige gedragsproblemen. In alle andere gevallen is een konijn altijd beter af met maatje. Dus alleen contact met gaas ertussen is mijns inziens niet voldoende. Mijn advies zou dus zijn om hem af te staan aan een konijnenopvang, zodat hij daar weer gekoppeld kan worden aan een maatje.
 9. Dan zit mijn gevoel toch goed. Fijn dat jullie meedenken 🙂
 10. Ze krijgen 15 gram per kilo, een mix van beaphar en trovet. Maar ik denk dat Apollo misschien 17 gram eet en Artemis de overige 45, hij stopt altijd veel sneller met de brokken om aan het hooi te beginnen terwijl er nog best veel in de bak zit. Maar met deze hoeveelheid blijven ze allebei goed op gewicht, dus zal wel goed zitten. Verder probeer ik te wisselen met een ene dag groente en de andere dag gedroogde kruiden als aanvulling, maar moet bekennen dat ik het soms ook wel vergeet om als los voermoment te pakken. Wat denken jullie, kan ik dan gewoon groente/kruiden en brokken tegelijk geven in de avond? Mijn gevoel zegt van niet maar misschien heb ik ze wel onterecht hun groente ontzegt al die tijd.
 11. Artemis: Meisje of gewoon Artemis Apollo: Appeltje, big boi (ookal is hij de kleinste van het stel) Samen: de nijnen, monstertjes, fluffbeesten Muffin de kat: Mr. Muffin, Buddy, our boy (in berichtjes naar mijn man, zoals: Hoe is het met our boy? Kijk deze foto van our boy, our boy heeft al eten gehad dus laat je niet omkopen 😉)
 12. Apollo graaft wel in handdoeken, maar met de zandbak doet hij niets. Artemis heeft de inhoud binnen 5 minuten over de hele ren verspreid als ik hem verschoond heb. Het kan heel erg verschillen per konijn.
 13. Het was leuk om je even te zien @Lienappelsien. Toen ik vanochtend de opvang in kwam ging ik meteen naar ze op zoek en werd begroet door twee vrolijke (en hongerige! 😉) konijnen, leuk koppel samen. Dobby is een leuke naam 🙂
 14. Aanvulling: de reden waarom het wordt afgeraden, is omdat een grote overgang van temperatuur ren aanslag is op de weerstand. Wat betekent dat je konijnen vatbaarder zijn voor ziekte. De kou zelf maakt ze niet direct ziek, maar als ze bijvoorbeeld een bacterie of parasiet krijgen, dan kan het lichaam zich daar minder goed tegen verdedigen. Net als bij ons, een dip in de weerstand kan ervoor zorgen dat we ziek worden van het verkoudheidsvirus.
 15. Ik zou het niet doen. Het lijkt erg lekker weer nu inderdaad, maar ik zou als maatstaaf nemen: zou jij nu zelf in een t-shirt zonder jas een uur buiten willen zijn? Aangeraden wordt om alleen te wisselen bij een verschil van ongeveer 5 graden. Is het dus in het voorjaar lekker zonnig en 15 graden, dan kan het wel. Maar nu is het nog te koud.
 16. Gaat hij altijd spartelen bij dezelfde teen? Bijvoorbeeld de meest links teen, zelfs al zou je die als eerste dien? Of maakt het niet uit welke teen of welk pootjes en treat hij ze gewoon na 2x "knippen" weg? Buiten slijten ze vaak vanzelf. Kun je niet iets ruws maken waardoor ze zelf afsluiten?
 17. Ik zou zeggen: Een transportbox, snugglesafe, icepod en schone spuitjes in het noodpakket en inderdaad gedroogde kruiden, groente en ander merk brokken om over te halen om zelf te blijven eten, maar dat valt bij mij niet per se onder noodpakket want dat krijgen ze gewoon dagelijks als snacks. Zelf heb ik ook pijnstilling, emeprid, ciseral, laxatract, oogdruppels en honingzalf. Maar ik weet niet of ik die standaard in een noodpakket voor nieuwe konijnen eigenaren zou aanraden. Het beste is denk ik om eerst bij de dierenarts langs te gaan, zodat je precies de juiste hoeveelheid en dosering leert en weet waar je op moet letten. Als hetzelfde dan nog een keer voorkomt, dan heb je wel alles wat je nodig hebt en kun je bijvoorbeeld met alleen telefonisch advies vooruit. Het enige nadeel aan mijn eigen advies, is als er iets in het weekend gebeurd. Dan ben je meteen aangewezen op de dure spoedarts als je zelf niets in huis hebt.
 18. Ik ben drie konijnen verloren aan RHD. Het gaat inderdaad heel snel. Niet mijn eigen konijnen, maar pleegkonijnen uit de opvang. 3 jonge konijnen, samen gevonden in het bos. Op woensdag wilde de eerste niet eten, dus daarom had ik het hele stel mee naar huis genomen. Daar ben ik 's avonds nog mee naar de dierenarts geweest maar hij was niet meer te redden. Twee dagen later vond ik de tweede 's ochtends dood in de ren, dus dat is ook heel snel gegaan. Die dag wilde de derde ook niet eten, nog van alles geprobeerd en naar de dienstdoende arts in het weekend geweest, maar hij is daar overleden. Allemaal dus binnen een dag, met als symptomen niet willen eten en lusteloos zijn. Aan die tweede heb ik niets gemerkt, maar dat is 's nachts gebeurd, dus misschien heeft zij wel symptomen gehad. Het vermoeden is dat de eerste besmet is geraakt, en dat hij de andere twee heeft besmet. Ze zijn maandag gevonden in het bos, dinsdag ingeënt en woensdag de eerste overleden, dus ik denk inderdaad ook dat de nieuwe vaccinatie nobivac niet direct beschermt, of niet als ze al besmet zijn. Hoe het kan gebeuren, die besmetting, is niet met zekerheid te zeggen, maar het virus is extreem besmettelijk. Je geeft aan schoenen uit, maar het kan natuurlijk ook aan de broekspijp zitten. Voor muggen is het nu niet echt het seizoen, maar dat kan anders ook nog.
 19. Ik zou hem gebruiken zolang het 's nachts vriest, vanwege de overgang vanuit binnen. Maar zodra de temperaturen weer stijgen kan ze vast wel zonder. Bij mij wordt maandag een minimumtemperatuur ('s nachts) van 7 graden voorspeld, dan zou ik de snuggle safe niet meer nodig vinden. En dan is het verder niet meer nodig, tenzij het opnieuw gaat vriezen en ze nog geen nieuw maatje heeft. Ze is nu haar wintervacht nog niet kwijt, dus ze kan hier prima tegen. Het is nu alleen de overgang dat je extra moet opletten.
 20. Ik weet dat de konijnenopvang waar ik vrijwilliger ben langharige konijnen niet buiten uitplaatst, tenzij de ren echt volledig droog en beschut is (denk aanbouw aan een tuinhuis ofzo). En dat langharige echt erg moeilijk te plaatsen zijn omdat het mensen echt afschrikt hoeveel werk het is om de vacht goed bij te houden. Dus mocht er in jouw buurt in Frankrijk een konijnenopvang of asiel bestaan, ga daar dan zeker kijken voor langharige konijnen voor je naar een fokker gaat.
 21. Dan zou ik denk ik toch zelf met panacur beginnen, aangezien dat online te krijgen is. Het kan weinig kwaad en als het EC is dan wil je er wel echt snel bij zijn. Ik heb er zelf geen ervaring mee maar genoeg verhalen gezien hier. Er is vast wel iemand die je kan helpen met de dosering en checken of het samengaat met de medicijnen die je nu geeft. Dat is nu alleen pijnstilling, lactulose en ciseral, toch?
 22. Muffin went heel goed bij ons. Eerst de bovenverdieping goed ontdekt en komt nu ook steeds vaker beneden, maar nog wel alleen als mijn man of ik daar ook zijn. Hij komt ook al regelmatig aandacht vragen bij ons, maar gisteren was een hoogtepunt, toen kwam hij voor het eerst bij mij op schoot liggen. Na 5 dagen, sneller dan ik had verwacht, lag hij lekker op schoot te snurken.
 23. Wat heeft de dierenarts gezegd over zijn rug/verlamming?
 24. Je bericht is een beetje lastig te volgen doordat je geen punten en komma's gebruikt tussen de zinnen, maar als ik het goed begrijp heb je twee vragen: 1. Je wil graag informatie over het koppelen van konijnen zodat jouw konijn weer een maatje heeft, en 2. Je wil graag meer weten over voeding voor konijnen. Over het koppelen staat heel veel informatie in dit artikel https://www.bunnybunch.nl/informatie/koppelen-van-konijnen Er is ook een apart forum onderdeel voor, waar je eventuele vragen kunt stellen zodat we je verder kunnen helpen. Over voeding voor konijnen is veel te vertellen. In de basis krijgt een konijn voornamelijk veel hooi, en brokken als aanvulling. Daarnaast kun je nog verse groente, kruiden of snacks geven. Er zijn veel goede merken brokken. Bekende namen zijn: science selective, beaphar en hobby first. Veel tuincentra en dierenwinkels verkopen die merken. Er zijn nog veel meer goede merken, maar die zijn bijvoorbeeld alleen op internet te vinden. Alles wat hier in de webshop verkocht wordt, zijn goede brokken voor konijnen. De erg goedkope brokken zijn vaak niet zo gezond. Er zitten bijvoorbeeld allerlei snacks in zoals zonnebloempitten of maïs, waardoor het konijn alle lekkere dingen eruit eet en de gezonde laat liggen. Het beste is dus als het allemaal bruine staafjes zijn. Dan kunnen er in die staafjes nog dingen zitten die niet in konijnenvoer thuishoort, zoals medicijnen, dierlijke producten of goedkope opvulling. Als je twijfelt over jouw merk brok, dan kun je hier de ingrediënten en voedingswaarde delen, dan kijken wij met je mee. Wat geef je jouw konijn nu op een dag?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .