Ga naar inhoud

BaasjevanBrownie

Members
 • Items

  3.049
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  47

Profiel informatie

 • Namen van de konijnen:
  Brownie en Ukkie

Recente bezoekers van dit profiel

4.411 profielweergaven

BaasjevanBrownie's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

 1. Oogje is weer open 😅 randje ziet nog lichtjes rood, maar ga nu maar niet naar de da meer (was ik wel van plan). Bedankt voor het meedenken.
 2. Ik vind alleen een oogzalf met vitamines meer klinken als homeopathisch en heb m’n bedenkingen of dat gaat helpen. In het weekend naar de da doe ik ook liever alleen bij nood, dus neig er steeds meer naar om er maandag naar te laten kijken en dan een goede behandeling ervoor te krijgen. Of zou zo’n zalfje met vitamines nog iets kunnen doen? Ze is gelukkig wel tierig en eet goed, dus geen acute nood.
 3. We zitten nu idd met het weekend, dus twijfel tussen nu het zalfje halen, of maandag langs de da.
 4. Ik heb foto’s naar de da gestuurd vanmiddag en krijg nu net reactie: Goedenavond, mijn excuses voor het verlate antwoord. Het spreekuur was erg druk... De dierenarts heeft net gekeken. Het zou toch een beschadiging kunnen zijn. We weten het niet zeker. Om hier wel achter te komen is controle nodig. Wat kunnen we doen zonder controle? - Blijven schoonmaken - Een pijnstiller/ontstekingsremmer erbij geven (Metacam/Novacam, etc) - Een oogzalfje met vitamines (dit is het enige zalfje wat ik mag voorschrijven zonder Ukkie gezien te hebben). Wenst u het zalfje of pijnstiller/ontstekingsremmer, dan zorg ik dat we een afspraak maken om het toch in het weekend af te halen op de praktijk. Indien u enkel doorgaat met schoonmaken in het weekend, dan horen we graag na het weekend een update.
 5. Sinds een aantal dagen loopt Ukkie met een gesloten oog rond. Eerst zat er wat vuil, dus halen we het weg met een doek afgekoeld gekookt water iedere dag. Maar nu zie ik niets eraan, maar ze heeft haar oog nog steeds nagenoeg gesloten. Moet ik hier iets mee? Kan helaas geen foto meer uploaden nu.
 6. Ja ik weet dat je na het overlijden van Joris van 2 naar 1 koppel/ groep bent gegaan. Maar wist niet meer of het nu Brenda of Sofie was die bij je bijstaande koppel was gezet. Maar Brenda dus. Vroeg me af of de “nieuweling” in de groep buiten de boot zou vallen of juist het dametje dat al bij Harold zat. Lijkt me ook lastig hoor een man moeten delen 😉 Trekken Brenda en Harold nog wel naar elkaar of hangt ze er echt helemaal bij?
 7. En Brenda was erbij gekomen toch? Of was dat Sofie, weet het eff niet meer
 8. Wel veel overzichtelijker zo idd en een hoop onderdelen kunnen we natuurlijk ook gewoon missen 😉 goede zet zo, als hiermee BB blijft.
 9. Zo heb ik het ook gedaan, maar wel op de laptop. Kwam er ook niet uit, tot ik idd op afdrukken drukte en dan kun je het veranderen in opslaan als pdf
 10. Gelukkig weer achter de rug, blij dat ik ze naar binnen heb gehaald, ze zijn het goed doorgekomen, maar de herrie was niet te doen. Bach druppels gegeven en een mooi knaagproject, alleen om 12 uur had Brownie echt stress, gelukkig niet zo erg als buiten en kon hem redelijk kalmeren. Vandaag weer naar buiten gedaan, we hebben het weer gehad 😅 Fijn dat jullie konijnen het ook allemaal goed doorgekomen zijn weer
 11. Het is hier weer losgebarsten hoor. Nog snel de afgelopen maand onze ramen en ventilatieroosters laten vervangen voor een geluidsdempende variant, hopelijk scheelt dat iets vanavond. Maar als ik het nu al hoor vrees ik van niet. De konijnen hebben we gisteravond naar binnen gehaald, was toen al zo erg dat ze al behoorlijk gestresst buiten zaten en dan hebben we het ergste nog te gaan. Eenmaal binnen leken ze het wel te herkennen, dat is dan een voordeel na al die gasbuiken van het voorjaar. Ze pakten gewoon de draad op alsof ze nooit elders waren geweest. Zijn zelfs helemaal ontspannen. Dus ik ben blij dat ik deze leuze heb gemaakt. De bijkeuken is ook de stilste plek in huis, dus denk dat ik er vanavond ook zit 😂
 12. Op de een op of andere vreemde manier kon ik net niet onder je quote typen, dus dan maar zo: Heel herkenbaar weer. Ik doe dat ook vaak. Meestal kiest ze daarna wel eieren voor haar geld en dan vraag me dan altijd hetzelfde af. En soms weet ik ook niet of ze het op heeft, omdat ze maar bij me blijft bedelen om iets anders zolang ik er ben en dus maar wegga op de hoop dat ze dan toch wat mee-eet.
 13. Ik ken je gevoel, het is bij mij thuis na een koppeling ook weleens fout gegaan. En ook al doe je het beste in het belang van de konijnen voelt dat toch naar en gek genoeg, en geheel onterecht, als falen. Maar soms is het nu eenmaal geen match tussen 2 konijnen, als ze elkaar echt zo hard bijten kun je ze gewoon niet samen laten. Dan heb je straks pas een reden om je schuldig te voelen. Ik blijf het heel vreemd vinden hoe verwijtend die opvang reageert naar jou. Ze weten het leuk te vertellen, maar geven wel een koppel mee naar huis dat toen ook al geen match was. Zal niet leuk zijn voor je om hem terug te moeten brengen en de confrontatie met dat asiel, succes ermee! Ik zou denk elders (uit de opvang van de lijst) een koppeling laten doen, maar dat is natuurlijk aan jou.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .