Ga naar inhoud

BaasjevanBrownie

Members
 • Aantal items

  2.076
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  19

BaasjevanBrownie won de laatste dag op 6 mei

BaasjevanBrownie had de meest gelikete inhoud!

Profiel informatie

 • Namen van de konijnen:
  Brownie en Ukkie

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

BaasjevanBrownie's Achievements

Wortelexpert

Wortelexpert (5/6)

2,1k

Community reputatie

 1. Ik heb die ook, maar ze doen er hier ook niets mee. Ukkie ligt gewoon zwaar hijgend los van dat ding 🙈 Ze ging in het vorige hok wel op die aluminium uitschuiflade liggen. Brownie likt wel het vocht van die roze dingen af, zal ook wel verkoelend werken 🤪
 2. O vervelend zeg, dan duurt zo’n periode wel lang. Maar castreren en eventueel herkoppelen kost idd een hoop tijd en energie, dus dat is fijner als je er de tijd voor hebt. Succes met je examens iig!
 3. Wij hadden zelf deksels gemaakt in onze vorige ren, die was ook maar een meter hoog. Gewoon frames van hout met vogelgaas erin getagd. Die leunden dan op klosjes.
 4. Hoe is het nu met Punky en Bess? Jagen minder geworden of heb je Bess toch laten castreren?
 5. Wat een droppies zijn die van jou toch om te zien 🥰
 6. Superleuk, alleen wij hadden dat vroeger ook en was snel weggegraven 🙈
 7. Wauw dat wordt een konijnenparadijs! Denk alleen dat beukensnippers wel lastig schoon te houden zijn. Je kunt dan niet erg makkelijk de keuteltjes aanvegen.
 8. @Punky punk Hoe staan je ouders eigenlijk tegenover castratie? Weet dat ze toen ook geen tweede konijn wilden, dus dit is misschien in hun ogen toch een hoop geld.
 9. O ja bij mij was idd ook binnen, vergat ik er nog bij te zeggen. Maar goed bij @Punky punk zitten ze toch al binnen. Dan zou je alleen tijdelijk een aparte herstelruimte voor Bess en een neutraal terrein voor het herkoppelen moeten creëren.
 10. En dan nog een vraagje: onze bunnies zijn sinds hun nieuwe verblijf opeens niet meer zindelijk 🤦‍♀️Plassen zo’n beetje overal behalve in de wc. Ik dep de plasjes op, veeg de keutels op en gooi het in de wc, maar ze pakken het nog niet erg op. Nu maak ik de urineplekken schoon met water en azijn. Maar ik zie dat er in de webwinkel ook speciale producten voor te koop zijn. Zou dat ook helpen bij zindelijkheidstraining en zo ja; welke raadt je aan? Beaphar geurweg, Beaphar geurstop of waggly geurverdrijver?
 11. Wij hadden een puppyren uitstaan en daarbinnen zo’n ouderwetse kooi waarin Ukkie de eerste dagen kon herstellen. Ze konden nog wel aan elkaar snuffelen en elkaar zien. Ik wilde ze niet helemaal apart, omdat ik ze natuurlijk wel vertrouwd aan elkaar wilde houden. Daarna hebben we de puppyren op een andere plek in huis gezet met schone lakens eronder en ze op dit neutrale terrein weer bij elkaar gezet. In het begin was Ukkie nog angstig van Brownie, maar het ging met de dag beter totdat ze weer naast elkaar lagen en op de een of andere manier werd Ukkie later toch weer de baas 🙈
 12. Weet je hoelang Beaphar houdbaar is @Evee? Twijfel tussen een zak van 5 of 10 kilo bestellen. Grote zak scheelt me weer een x verzendkosten, maar ik doe er met mijn 2 kleintjes wel lang mee. Verwacht 3 maanden te doen met 5 kilo als ik het advies van je aanhoudt.
 13. Klinkt hetzelfde als wij vorig jaar met Ukkie en Brownie hebben gehad. Toen begon Ukkie in het voorjaar enorm te rijden op Brownie (en sproeien 🤢). Wij hebben toen ook de keuze gemaakt om Ukkie te laten castreren. Het was niet makkelijk, zeker het herkoppelen niet en een operatie is natuurlijk altijd rot, maar we zijn wel blij dat we het gedaan hebben. Ze rijdt dit voorjaar nog steeds af en toe op Brownie maar niet meer non-stop. Een enorme verbetering, want Brownie had echt geen leven en nu liggen ze gewoon lekker samen tegen elkaar aan te zonnebaden. Direct na de castratie was het herkoppelen nog wel lastig (is nog wel in een forum van mij terug te lezen). Toen begon Brownie juist extreem op Ukkie te jagen die toen verzwakt was en ervandoor schoot (waarschijnlijk een greep naar de macht 😉 of instinct om een zwak beestje weg te jagen). Heel gedoe, ze gescheiden en toen Ukkie was aangesterkt ze binnen op neutraal gebied herkoppeld met de puppyren in de woonkamer. Gelukkig kwam het toen vrij snel goed en zochten ze elkaar steeds meer op en werden weer maatjes. Ik denk dat ik de volgende keer maar direct voor een gecastreerde voedster ga, jammer dat de meeste opvangen dit niet doen. Scheelt een hoop gedoe. Maar goed, jij zit nu in hetzelfde schuitje. Ik zou Bess ook zeker laten castreren, zodat Punky ook weer gewoon zijn normale konijnenleventje op kan pakken 😉 Maar na mijn ervaring zou ik ze na de castratie van Bess denk wel uit elkaar houden (split cage, dus naast elkaar dat ze elkaar wel zien) tot ze wat is aangesterkt en ze dan herkoppelen op neutraal gebied.
 14. En hoe zit het met net gemaaid gras? Op BB staat aangegeven dat dat voor gasbuiken kan zorgen, maar geld dat ook als je zelf in de tuin maait en ze direct hiervan een plukje geeft?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .