Ga naar inhoud

Bunny566

Members
 • Items

  64
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Bunny566

 1. Mmm, lastig, ze kunnen altijd wel ergens langs hé. Dan maar door met het waterpistool of toch schrikdraad 😬
 2. De wilgenbrug is soms ineens weer interessant om aan te knagen, soms ook een tijd niet. Hij is ook in gebruik als opstapje.
 3. Eigenlijk wel typisch dat de één heel graag knaagt en de ander er lang niet zo’n behoefte aan heeft. Ik schrok vanmorgen van mijn ram die nogal ongecontroleerde bewegingen aan het maken was. En mijn voedster stond er met haar neus bovenop van ‘gaat het wel goed?’ Bleek dat hij druk bezig was de wilgenbrug te bewerken….Viel weer mee gelukkig 😂
 4. En gelijk heb je maar het maakt het wel wat lastiger idd. Maar hoe komen ze jullie tuin dan binnen, niet over de heggen lijkt me?
 5. Onze eerste voedster heeft het toen nog nieuwe hok vakkundig van binnen bewerkt....Gelukkig was het na haar castratie zo goed als over dus heb ik er ,afgezien van knaagmateriaal geven, niks aan gedaan. De ram die we nu hebben knaagt ook wel eens aan het hok maar is goed af te leiden met takken waar hij wel op mag knagen.
 6. Dat is wat ik bedoelde maar jij verwoordt het beter 🙂 De Poll stemt alvast hoopvol in ieder geval!
 7. In dat geval snap ik je man wel. Heb je geen schutting waar je zo'n rol of strip met kunststof puntjes op aan kunt brengen ?
 8. Ik heb nee gestemd. Hoewel ik het de katten gun, ben ik het eens met Missisippi. Nederland is maar een klein land met in verhouding heel veel katten als huisdier. Het zijn roofdieren en ze brengen schade aan de natuur aan. En waarom zouden we katten wel los mogen laten lopen en honden niet?
 9. Ik wist niet dat Decathlon dat doet. Van de Zeeman wel, daar ben ik ook erg blij mee.
 10. Ik begrijp dat je dit zegt maar ik denk dat je je ook moet realiseren dat jij als kattenbaasje geen last hebt van dingen waar anderen wel last van hebben. Zoals poep in je tuin. Want katten doen het altijd bij een ander in de tuin. Ik kan het de kat moeilijk kwalijk nemen maar baal er wel van. En ik baal er ook van als er geen vogels meer in mijn tuin zouden durven komen want er zijn nogal wat katten hier in de buurt. Maar om in te gaan op de vraag waarmee het topic begon, waarom zou je je kat geen belletje omdoen als je zo je buren tegemoet kan komen. Omdat de kat dat niet fijn vind, vind ik wel een beetje slap excuus.
 11. Of egels als het op de grond hangt. Dat hebben wij een keer gehad. Maar konijnen zijn ook vaak het slachtoffer van marters. Die komen ook in woonwijken voor en houd je niet tegen met een net.
 12. Nee, ik ook niet. Ik vind het vooral heel vervelend dat ze in onze tuin poepen en de vogels wegjagen. Maar het is zo normaal in Nederland dat katten buiten los rondlopen dat het weinig zin heeft om de eigenaar erop aan te spreken. Denk ik tenminste. Ik jaag ze weg als ik ze zie en heb eerder wel korrels gestrooid maar je blijft ermee bezig. Vies vind ik het wel, kattenpoep in je tuin.
 13. Er is altijd een spoeddierenarts bereikbaar maar ik snap dat het lastig is voor je. Hopelijk kun je Lilo nog redden en anders Stitch misschien toch. 9 is een aardige leeftijd maar ook weer niet zo oud dat je niks meer voor hem kunt doen. Aan de andere kant is het voor ons lastig te beoordelen hoe zijn conditie is. Sterkte met beide.
 14. Stitch in bad doen moet je niet doen hoor ! Dat is sowieso al niet zo goed maar nu met deze temperaturen kan hij daar juist ziek van worden. Beter met een vochtig washandje schoonmaken en dan goed drogen. Heb je een dikke laag stro in het hok ? Hoe oud zijn ze nu ? Vervelend dat Stitch nog steeds diarree heeft, misschien toch weer met de dierenarts overleggen? Diarree is op zich geen ouderdomskwaaltje.
 15. Fijnmalen en dan door dwangvoeding of een papje van brokjes mengen ?
 16. Nog een keer je verhaal teruggelezen maar het lijkt alsof de rangorde nog niet bepaald is. En als de hormonen opspelen bij Fluffie zal dat niet helpen. Dat vele rijden van Drummel hoeft geen probleem te zijn als Fluffie dat oke vindt. En het grommen kan vanuit de hormonen komen. Beide kwam bij ons eerste koppel voor (met de 2e voedster uit mjn reacte hierboven) Na castratie van de voedster gromde ze nog maar een enkele keer. Van dat veelvuldig rijden heeft zij nooit een probleem gemaakt. Wij zetten onze ram soms wel even apart om haar haar rust even te gunnen. Het was ondanks bovenstaande echt wel een hecht koppel.
 17. Eens met Eefje, het heeft hier bij twee voedsters echt verschil gemaakt. De één probeerde steeds op onze ram te rijden terwijl hij eerder dominant was. De ander was steeds aan het sproeien en krengerig naar de ram toe. Bij de eerste bleek de baarmoeder ook rood en onrustig bij het eruit halen.
 18. Fijn dat Lappie het gered heeft en weer thuis is. En wat een geweldige dierenarts.
 19. Onze ram reageert goed op graanvrije brokken, hij heeft ook snel plakpoep. Ze krijgen nu graanvrij van Versele Laga maar ik ga overstappen op graanvrij van Hobby First, is goedkoper.
 20. Ik gaf eerst Science Selective maar omdat onze ram snel plakpoep heeft, ben ik overgestapt op graanvrij. Sindsdien gaat het beter. Misschien kreeg hij idd teveel brokjes binnen omdat hij dat altijd enorm opschrokte. En onze voedster was niet de snelste met eten. Op de Versele Laga die ik nu geef moet hij veel meer kauwen en met de Hobby First die ik af en toe geef, is hij nog langer bezig..het gaat nu goed. Dus ik houd het maar bij graanvrij.
 21. Nee, op zich niet. Je kunt andere brokjes ook als extraatje (snoepje) geven. Maar je konijnen vinden altijd hetzelfde vast niet erg, als het maar lekker is ! Ik geef onze konijnen af en toe een paar brokjes van Hobby First omdat ik daarnaar over wil stappen. Ze krijgen nu Versele Laga maar dat is aardig prijzig.
 22. Ik geef ook gedroogde kruiden waaronder de weerstandsmix. Als het erg koud is een 'loop' of wat extra brokjes erbij. Ergens heb ik volgens mij gelezen dat konijnen juist minder eten (nodig hebben) in de winter. In het topic over kou en konijnen? En toch houd ik het idee dat ze het nodig hebben ☺️
 23. Mooi dat ze er weer bovenop lijkt te zijn !
 24. Ik vermoed dat Evee het nog niet gezien heeft.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .