Ga naar inhoud

Bunny566

Members
 • Items

  662
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Alles dat geplaatst werd door Bunny566

 1. Net mijn bestelling uitgepakt (was gister al bezorgd maar toen geen tijd) en kwam erachter dat er ook nog een zakje goudsbloemzaadjes bijzat. Wat leuk! Altijd leuk, extraatjes maar ben gek op goudsbloemen dus komt goed van pas 🤗 Ik zal de webshop ook erg missen maar kan me voorstellen dat het veel tijd en energie kost en je op een gegeven moment toe bent aan wat anders. Er komt vast wel wat anders leuks op je pad 🙂 Alvast maar veel succes bij het solliciteren!
 2. Hubble vind het heerlijk om geaaid te worden, gaat er echt voor zitten met zijn kopje plat op de grond. Hij trekt ook aan je als hij aandacht wil. Silke zoekt soms wel toenadering maar vind het ook heel spannend. Soms wil ze wel even over haar kopje geaaid worden, als ze naast Hubble zit. Dat lijkt ze dan ook best fijn te vinden. Ik heb bij het stemmen daarom voor ‘heel fijn’ en ‘liever niet’ gekozen.
 3. Ik lees in je eerdere berichten dat de dierenarts heeft gezegd dat je terug moest komen als ze weer ging niezen. Ik zou dat zelf ook doen. Het kan snot zijn (de ziekte) en dat gaat niet vanzelf over maar zal behandeld moeten worden.
 4. Hubble is ook 10 en net gevaccineerd. Dat hij een onregelmatige hartslag had, was ook geen reden om het niet te doen. @Jamesthebunnybutler wat vervelend dat Siem er meer last door gekregen heeft. Hopelijk wordt het nog wel wat beter.
 5. Er is wel een goedkopere maar ze is verder rijden en ik ga anders ook altijd naar deze. Ze hebben ook konijnkundige dierenartsen. De goedkopere heeft geen dure apparatuur dus je kunt er niet voor alles terecht. Toen onze vorige voedster geopereerd moest worden ben ik er wel heengegaan, dat scheelde echt te veel qua kosten. Ik was ook benieuwd naar haar mening waarom onze voedster steeds urinebrand had. Maar verder blijf ik maar bij de duurdere praktijk.
 6. Kan me goed voorstellen dat het spannend is. Veel succes en sterkte morgen!
 7. Hubble en Silke hebben vanmorgen hun vaccinatie en gezondheidscheck gehad. Hubble bleek een wat onregelmatige hartslag te hebben en was iets afgevallen. Hij is inmiddels 10 en vlgs de dierenarts moeten we er rekening meehouden dat hij misschien niet lang meer bij ons zal zijn. Ik hoop maar dat hij het nog een tijdje volhoudt. Hij eet goed en voelt zich in ieder geval nog energiek genoeg om Silke lastig te vallen ☺️ Ik was 98 euro kwijt, ze zijn niet persé goedkoper in het Noorden geloof ik, @Kolino
 8. Van de 5 had er 1 een doorgegroeide kieswortel. Verder geen problemen gehad.
 9. Ik heb ooit ergens een groot koffieblik gescoord. Denk dat er zo'n vijf kilo in past. Die staat in het (niet-geïsoleerde) schuurtje. Bevalt prima. Ik koop tegenwoordig een 8 kilo zak. Wat niet in het blik past laat ik in de afgesloten zak in onze garage staan. Zodra het blik leeg genoeg is, gaat de rest erin. Het blijft mooi droog en knapperig. Het hooi koop ik in plastic zakken van 140 liter, die ook in het schuurtje staan. Eerder deed ik het wel in bakken maar het is eigenlijk niet nodig. Als het heel warm is scheur ik de zak wat verder open. In de zomer gaat het in een afgesloten plastic bak juist broeien.
 10. Ik heb een panelenren en een traliekooi. Van de traliekooi kan ik bovenkant eraf halen waardoor hij niet veel ruimte inneemt. Maar ik gebruik meestal alleen de onderbak met een schuilhuisje en de panelenren eromheen. De traliekooi heb ik bij een bouwmarkt gekocht, de prijs viel me erg mee.
 11. Ik heb alleen ervaring met tegels maar dat bevalt goed. Je konijnen zitten nu binnen? Ze in april al naar buiten doen is dan eigenlijk nog te koud. Het wordt aangeraden om ze pas na ijsheiligen (in mei) naar buiten te doen. Het temperatuursverschil is anders te groot.
 12. O, wat grappig, dat kwispelen! Dat heb ik nog nooit gezien. Die schokjes wel idd. Banaan wordt hier door Silke ook niet gegeten, net als rode paprika. Hubble is wel gek op beide. Pastinaak, rode biet en wortel lustten beide graag. Net als de meeste kruiden.
 13. Ik merk aan Hubble nog niets maar Silke lijkt wel wat kriebels te hebben 😁 Ik zag haar al een paar keer met haar neus in Hubble zijn rug 'wroeten' waarna ze vervolgens een aantal keer over hem heen sprong 😄 En Hubble intussen verstoord achterom kijkend van 'wat ben je toch allemaal aan het doen??'
 14. Wat heftig allemaal! Veel sterkte gewenst met het verlies van je konijn.
 15. Ik meen dat chinchilla’s idd niet meer op de positieflijst komen te staan maar die is nog niet definitief. Vanaf juli pas.
 16. Misschien hennepvezels met hooi/stro of comfort bedding. Een vetbed zou ook fijn kunnen zijn. Heb ikzelf geen ervaring mee maar wel positieve ervaringen over gelezen. Is ze zindelijk? Ik neem aan dat ze ook hooi heeft om op te eten? Sommige konijnen eten wel stro maar hooi is geschikter. Qua temperatuursverschil kun je haar nu beter niet buiten zetten. Dat is een te grote omslag en niet zo goed voor haar weerstand.
 17. Ja, het heeft gelukkig wel geholpen. Mijn ram kreeg er oa Cisaral naast, dat hielp wel om de darmen op gang te houden idd. 5 dagen is gelukkig niet zolang. Kan me voorstellen dat het wel een opluchting is. Hopelijk knapt hij gauw weer helemaal op!
 18. Hier kreeg het ene konijn kleinere keutels door de doxycycline (heeft wat gevoelige darmen), het andere had nergens last van. Het was ook een lange kuur van zes weken. Die van jouw konijn duurt denk ik minder lang? Jammer dat hij een blaasontsteking blijkt te hebben maar wel beter dit dan EC. Hopelijk is hij er gauw vanaf met de AB en valt het mee qua belasting voor de darmen.
 19. Tsja, het gras is natuurlijk altijd groener aan de overkant. Dus het hooi is.....verser aan de overkant?
 20. Mijn fout, ik begon over coccidiose maar het konijn heeft gewoon wormen. Geen coccidiose. (Ik dacht dat dat hetzelfde was, weer wat geleerd ☺️)
 21. Ik twijfelde al maar het lukte niet om mezelf te quoten en het aan te passen. Excuus. Zag door de bomen het bos even niet meer. Fijn dat Kolino ook reageerde.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .