Ga naar inhoud

mammafelina

Members
 • Items

  2.700
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  15

mammafelina won de laatste dag op 14 januari

mammafelina had de meest gelikete inhoud!

3 Volgers

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zuid Holland
 • Namen van de konijnen:
  Fluffy en Pip
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

mammafelina's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

1,5k

Reputatie

 1. Fluffy en Pip zijn niet gechipt en ik weet ook nog niet of ik het wil laten doen. De kans dat ze hier ontsnappen is bijna nihil. Ik vindt het wel een goede ontwikkeling dat het voor konijnen meer standaard wordt en zou er ook best meer geld voor over hebben als dit bij de opvang al is gedaan (net als castratie en vaccinatie).
 2. Bij mij is er ooit een konijn ontsnapt doordat hij onder de schutting doorgegraven had. Door de hele straat geflyerd en flyers opgehangen. Gelukkig is hij een paar dagen later gevonden en naar het asiel gebracht. Daar kon ik mijn lieveling weer ophalen ❤️ Hopelijk wordt jouw konijn ook in goede gezondheid terug gevonden.
 3. Dat met die brokken was ik nu inderdaad van plan. De vorige brokken zitten goed luchtdicht verpakt, dus die blijven nog wel even goed. Zou ook al fijn zijn als hij 2 merken heeft waar ik steeds tussen kan wisselen. Dat van die ijsblokjes houders is een goed tip. Ik was al aan het bekijken waar ik kleine ijsjes in zou kunnen maken. De tip van de bevroren kong van @Evee is ook een goede. Ik zal er eens mee gaan experimenteren.
 4. Ik wordt er soms doodmoe van. Heb al kilo’s brokken aan een vriendin gegeven voor haar hond zodat ik niet alles hoef weg te gooien. Bovenstaande brokken wilde hij gisteravond wel eten. Er moet toch iets zijn wat hij gewoon blijft eten?
 5. Je hok van 120x60 is te klein voor 2 beren. Ze adviseren minimaal 160x90 voor 2 beren, maar liever nog 2m2 en altijd 1 schuilhuisje meer dan het aantal cavia’s dat je hebt.
 6. Castreren gaat niet uitmaken omdat castratie het gedrag van een cavia niet veranderd. Alleen als het beertje aan een zeugje gekoppeld moet worden is castratie noodzakelijk om zwangerschap te voorkomen. Een gecastreerde beer moet na castratie nog 6 weken apart zitten van een zeugje ivm vruchtbaarheid.
 7. Mijn konijnen verblijf staat ook op tegels en ik gebruik in de zomermaanden een losse zandbak.
 8. Niet persè wisselen, maar ik merk aan Ollie dat hij afwisseling in zijn voer nodig heeft om te blijven eten. Als hij uitgekeken is op een brok eet hij ze gewoon echt niet meer.
 9. Hebben jullie weleens ijsjes gemaakt voor jullie hond? Ik zag net bij Intratuin een leuk pakket, maar dat kost 32 euro 😅 Het moet vast goedkoper en misschien nog wel gezonder kunnen.
 10. Iemand toevallig bekend met deze brokken of is er iemand die met me mee wil kijken of deze brokken een goede samenstelling hebben?
 11. Waarom doen mensen dit toch? Hoe kan je het überhaupt?
 12. mammafelina

  Puk

  Wat een super mooi koppel 😍 Heel veel geluk en plezier met dit schattige stel ❤️
 13. Oh, als ik jullie reacties zo lees hebben Fluffy en Pip het echt slecht hier 😔 Ze krijgen gewoon dagelijks hun portie brokjes, hun portie verse groenten/kruiden en onbeperkt hooi en vers drinkwater. Tussendoor krijgen ze bijna niets. Ongeveer 2x per maand wat wilgen takken en echt af en toe eens een stukje fruit. Koekjes/snoepjes of gedroogde kruiden heb ik bijna nooit in huis.
 14. Bedankt voor de antwoorden. Op het boodschappenlijstje staan nu: - een koelmat - zo’n sproei mat waar je de tuinslang op aan kan sluiten Verder zullen we gewoon ons gezonde verstand gebruiken en dan komt het vast goed.
 15. Hier was het vandaag: wortel, spinazie, Romeinse sla en witlof
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .