Spring naar bijdragen

mammafelina

Members
 • Aantal bijdragen

  366
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

145 Uitstekend

Over mammafelina

 • Rang
  BB hulpje

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zuid Holland
 • Namen van de konijnen:
  Fluffy en Pip
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Fijn dat het beter gaat met Vlekje!
 2. Sinds gisteren gestart met de Dexamethason oogdruppels en de Metacam naast de AB kuur en de Panacur die we al hadden. Ik hoop h├ę├ęl erg dat het hiermee gewoon weg gaat, maar eerlijk gezegd heb ik er een hard hoofd in. Hij is nog z├│ jong 8 maandjes pas, zou het h├ę├ęl erg voor hem vinden als hij nu al een oogje zou moeten missen. Hij is echt mijn zorgenkindje nu. Wat ook nog meespeelt is dat mijn man het allemaal maar onzin vindt, die dierenartsen bezoeken. Hij heeft in tegenstelling tot mij niets met dieren en vindt het allemaal zonde van het geld. Voor mij zijn Fluffy en Pip net mijn kindjes, ik zal ze dus zolang als ik het kan betalen nooit medische hulp ontzeggen. Als dat niet meer het geval zal zijn moet ik een andere oplossing voor ze zoeken, maar daar hoef ik gelukkig nu nog niet echt aan te denken.
 3. Ik wordt nog terug gebeld over hoelang ik de druppels moet geven, dus dan vraag ik voor de zekerheid even naar de combi met metacam. Bedankt voor jullie oplettendheid.
 4. Net terug van de dierenarts. Het plekje in zijn oog is niet verbeterd ten overstaan van 10 dagen geleden. Ze gaan er nu van uit dat het ec is. De AB kuur is verlengd met 10 dagen, de Panacur moet ik nog geven tot 11 november. De behandeling is verder uitgebreid met Dexamethason oogdruppels 2x per dag 1 druppel en Metacam 1x per dag 0.65 ml. Als er geen verbetering optreed dan moet ik contact opnemen met Wilhelmina park. Zij zijn zoals jullie weten meer gespecialiseerd in konijnen. De dierenarts vertelde dat het mogelijk is dat Fluffy zijn oogje er uit moet als het niet verbeterd. Ook zou het nog een tumor kunnen zijn ipv ec, maar daar gaan ze nu nog niet vanuit. Wel fijn dat het behandelplan van mijn dierenarts over een komt met dat van Wilhelmina park. Ze zitten dus op 1 lijn.
 5. Ik denk dat ze hier de reismand al uit zijn voordat ik het deurtje dicht heb kunnen doen, als ze er ├╝berhaupt al met z'n twee├źn in gaan zitten.
 6. Dat hebben ze vorige keer bij Fluffy ook gedaan, toen waren er geen beschadigingen. Wellicht herhalen ze het morgen weer voor de zekerheid.
 7. Dat klinkt positief. Vindt het zo naar dat ze nu voor me weglopen.
 8. Ik merk dat het geven van de medicatie en de bezoekjes aan de dierenarts zijn weerslag hebben op de konijnen. Fluffy rent nu echt voor mij weg zodra hij mij ziet of hoort. Hierdoor is het telkens weer een gevecht om hem te vangen voor de medicatie. Pip was na een aantal maanden eindelijk een beetje gewend en durfde zelfs te komen voor een aaitje. Nu blijft ze angstvallig bij mij uit de buurt. Bij de kinderen komen ze nog wel gelukkig. Ik hoop dat dit zich allemaal weer hersteld als we klaar zijn met de medicatie, wanneer dat dan ook moge zijn.
 9. Net mijn eigen dierenartsen praktijk gebeld voor overleg. Ze willen graag dat ik morgen langs kom voor een controle afspraak. Morgenmiddag om 12:45 uur dus weer een bezoekje aan de dierenarts.
 10. Neusdruppels lijken me inderdaad nog lastiger @Eefje. Ach het zal wel weer goed komen hoor, inmiddels ben ik ook al goed geoefend in het toedienen van orale medicatie bij Fluffy ­čśŐ
 11. Hoezo mag je andijvie niet scheuren? Ik scheur dagelijks een aantal bladeren van de krop af.... Met 1 krop doe ik ongeveer een week, de konijnen krijgen het dan wel dagelijks aangevuld met andere dingen.
 12. Zeker! Morgen maar even contact opnemen met mijn eigen dierenarts. Oogdruppels lijken me we super moeilijk toe te dienen bij een konijn. Ik doe het bijna dagelijks bij mensen (verpleegkundige), maar dit is toch wel even anders.
 13. Reactie van de dierenarts uit de Wilhelmina park praktijk: Beste Marjolein, We zien vaker konijnen met dit probleem het is inderdaad een uiting van e. cuniculi. De behandeling is goed, maar je zou deze kunnen uitbreiden met dexamethason oogdruppels, dit kun je met je dierenarts bespreken.
 14. Wanneer stopt die verkeerde voorlichting nu eens? Of beter nog, de verkoop van dieren in dit soort winkels. Er worden zoveel beestjes, maar ook mensen ongelukkig van ­čśó
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .