Ga naar inhoud

mammafelina

Members
 • Items

  2.819
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  16

mammafelina won de laatste dag op 1 augustus

mammafelina had de meest gelikete inhoud!

3 Volgers

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zuid Holland
 • Namen van de konijnen:
  Fluffy en Pip
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

mammafelina's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

1,6k

Reputatie

 1. Wij hebben precies dezelfde ruif, inmiddels wel alweer een tijdje zonder deksel. Ik vindt het ook een heel fijn ding, nog nooit rare dingen meegehad. Mijn konijnen zijn allebei rond de 2 kilo.
 2. @Kolino Ik ben nu wel echt op het punt dat ik wil weten waar het door veroorzaakt wordt. Ollie vindt de brokken die hij nu moet eten gelukkig lekker, dus dat scheelt een beetje.
 3. @MichelleloveElmo Ollie krijgt nu anallergenic van Royal Canin. Na 6 tot 8 weken moet ik dan de eerste eiwit bron weer gaan toevoegen, het advies is om te beginnen met de eiwit bron waar je het meeste reactie op verwacht. Bij ons zijn dat kip en konijn. Als ik jou goed begrijp moet ik bij een reactie minimaal 6 weken een hypoallergene brok geven, dat is wat anders dan ik nu geef.
 4. Tot op zekere hoogte lijken ze elkaar wel leuk te vinden. Ollie mag echter nooit zonder toezicht in dezelfde ruimte als Fluffy & Pip zijn.
 5. Volgens mij heb ik behalve de Royal Canin in het begin verder volgens mij wel graanvrij gevoerd. Hoe het met soja is weet ik eigenlijk niet.
 6. Ik vermoed een intolerantie voor kip, die moet ik dan straks weer als eerste geven. Ik ga er ook vanuit dat als er een reactie komt ik gelijk weer met die bepaalde soort mag stoppen. Ga mijn hond niet expres ziek maken. Ollie heeft inderdaad al veel verschillende eiwitbronnen gegeten in zijn leven. Zo uit mijn hoofd in elk geval: - kip - kalkoen - eend - varken - rund - lam - hert - zalm - haring - kabeljauw - konijn Een aardig lijstje dus om uit te testen straks 😅 Tja wat het koken betreft, als blijkt dat het nodig is voor Ollie moet het gewoon en dan zullen we daar ook onze weg wel in vinden.
 7. De brokken die ik nu bij de dierenarts heb gekocht mag ik maar maximaal 8 weken voeren. Ik heb ze hier gekocht omdat de assistente aangaf dat ik de aangebroken zak terug mag brengen als Ollie de brokken niet wil eten. Ik krijg dan het aankoopbedrag terug. Ja, eigenlijk al zolang als ik hem heb. Het is erg frustrerend omdat ik gewoon het beste voor hem wil, maar niets op de lange termijn lijkt te werken. Hopelijk komen we nu weer een stukje verder. Tja zorgen genoeg momenteel. Over de situatie rondom mijn moeder zou ik inmiddels een boek kunnen schrijven, maar ben er nog niet helemaal aan toe om de laatste stand van zaken te delen.
 8. Ja, dat is wel het plan inderdaad. Ollie is van donderdag tot zondag einde van de middag zo ziek geweest, dat die brokvoeding inmiddels van ondergeschikt belang is. Het moet qua voeren vooral niet te ingewikkeld worden omdat ik het makkelijk moet kunnen combineren met alle andere dingen die spelen in mijn leven. Zelf voor hem koken ga ik nu bijvoorbeeld echt niet redden. Denk je dat het met andere voeding beter uit te sluiten is?
 9. Afgelopen weekend is Ollie voor de zoveelste keer ziek geweest. Vandaag naar de dierenarts geweest voor een Giardia test en in eerste instantie voor bloedonderzoek. Beide op verzoek van een voedingsdeskundige. De Giardia test was gelukkig negatief. Het bloedonderzoek heb ik in overleg met 2 dierenartsen uiteindelijk niet laten doen. Volgens beide artsen is het verstandiger om eerst een voedselallergie uit te sluiten. Zij vinden de klachten van Ollie meer in die richting wijzen dan in een afwijking van lever, nieren, alvleesklier en het B12 gehalte. Ik heb op hun advies Royal Canin anallergenic brokken gekocht. Deze brokken moet ik 6 tot 8 weken geven, daarna moet ik voorzichtig weer eiwitten gaan toevoegen aan het dieet. Ik moet dan voer gaan geven met 1 eiwitbron en dan telkens een nieuwe soort introduceren, als er dan 1 is waar Ollie slecht op reageert mag ik die niet meer geven. Heeft iemand hier toevallig ervaring mee? Of andere ervaringen met voedselallergie?
 10. Popcornen is wat binkies zijn voor konijnen. Beetje gekke sprongetjes dus 😊 Super schattig om te zien ❤️
 11. Hier zijn ze er ook erg blij mee. Vaak liggen ze samen in 1 catcube gepropt, maar soms zie ik ze er ook bovenop zitten.
 12. Ik betaal bij Intratuin 8,99 voor 20 liter houtkorrels.
 13. Ik heb ze ook met de gaatjes kant boven, maar omdat ik de sleep versie heb zit er bij mij een bodem in. In de zomer klik ik die er af zodat ze op de koele tegels kunnen liggen en in de winter klik ik ze er weer op en vul ik de catcubes met stro.
 14. Wat een onwijs mooie beestjes 🥰 Heb je ze nou op badmatten zitten? Gaat dat niet onwijs stinken? Moet je ze vaak verschonen? Bibi en Coco zijn echt varkentjes, ze maken hun hok telkens onwijs vies.
 15. Fluffy en Pip zitten goed beschut tegen wind en regen. Ik ga van de week de bodems weer onder de catcubes bevestigen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .