Ga naar inhoud

mammafelina

Members
  • Items

    3.052
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    17

3 Volgers

Profiel informatie

  • Geslacht
    Vrouw
  • Provincie
    Zuid Holland
  • Namen van de konijnen:
    Fluffy en Pip
  • Huisdieren
    Konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

mammafelina's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

  1. Fijn dat Lodewijk weer snel opknapte! Je kan je altijd gelijk zo’n zorgen maken als dingen niet gaan zoals normaal. Hier krijgen de konijnen en cavia’s regelmatig koolsoorten in hun groenteschotel. Dit varieert van broccoli, bloemkool, boerenkool, Chinese kool, spitskool, wittekool, rodekool tot spruitjes. Wel altijd maar een klein beetje van 1 kool soort per keer.
  2. @Karel en truukeheel veel sterkte met het verlies van je maatje ❤️‍🩹
  3. Ik zou ook wel graag willen weten wat de originele spuit is. Moet mijn EHBO doos aanvullen met nieuwe dwangvoeding en zal ook even een flesje metacam vragen bij de dierenarts.
  4. Ik ook midden in de zomer. Had ook icepods bij me voor de nodige verkoeling. Ik doe altijd een pluk hooi in de reismand, maar verder neem ik nooit eten of drinken mee. Ik reis dan ook nooit ver met de konijnen.
  5. Ehhh paardenbloemen, klaver en gras 😅 Op de planning staan: - munt - rozemarijn - peterselie - Tijm - citroen melisse
  6. Jaaaa het is gelukt om een foto in te voegen 🥳 Dankjewel @Lappie2 Gelijk maar een update voor degene die het leuk vinden. Het gaat goed met Ollie! Helaas begon hij op steeds meer varianten van de kvv klachten te vertonen. Op advies van de dierenarts ongeveer 8 weken geleden begonnen met hypoallergeen voer. Hier deed Ollie het vanaf dag 1 goed op en de klachten verdwenen langzaam maar zeker. Inmiddels werd er niet meer aan een allergie gedacht, maar aan een beschadigde darm, waardoor Ollie voedingsstoffen niet goed op kon nemen. Om de darm te herstellen zijn we in overleg met iemand gespecialiseerd in voeding voor honden gestart met 2x daags L-glutamine. Vanaf dat moment zagen we per dag de ontlasting van Ollie verbeteren, ging zijn vacht weer glanzen en leek hij beter in zijn vel te zitten. De dierenarts constateerde tijdens het spreekuur wel dat Ollie te zwaar was. De afgelopen 8 dagen zijn we het hypoallergene voer langzaam maar zeker aan het veranderen naar een gewone graanvrije brok, vandaag is de eerste dag dat hij volledig over is. Nu het spugen en de slechte ontlasting verholpen lijken te zijn gaan we het overgewicht serieus aanpakken. Ollie weegt nu 5,8 kilo en mag 5 kilo wegen. Bovenstaande foto is gemaakt na een wandeling van een uurtje, deze wandeling proberen we 1x per dag te doen. Daarnaast zijn we ook gestart met module 3 van de cursus gehoorzaamheid, waarin we ook een begin maken met behendigheid en zoeken.
  7. Wat een lieve foto’s 🥰 Hahaha! Klein en slim 😂
  8. Ik vindt het zo fijn dat de dagen weer langer zijn en het ook nog lekker weer is ⛅️🌤️! Net de catcubes en de wc van de konijnen een goede schoonmaakbeurt gegeven en gelijk de tegels in de ren waar geplast was geschrobd met azijn en afgespoeld met water. Het viel mij trouwens op dat er flink aan de catcubes geknaagd is door mijn konijnen boeven 😅
  9. Je hebt al een hoop konijntjes liefdevol opgevangen en verzorgd @happy211, daar heb ik echt respect voor ❤️
  10. Wat enorm fijn dat de operatie goed verlopen is! Nu op naar een voorspoedig herstel ❤️‍🩹
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .