Spring naar bijdragen

mammafelina

Members
 • Aantal bijdragen

  586
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

233 Uitstekend

Over mammafelina

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zuid Holland
 • Namen van de konijnen:
  Fluffy en Pip
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ik zou hem als ik jou was dit weekend goed in de gaten houden. Zolang hij nog wel wat zelf blijft eten lijkt het geen spoed. Omdat je het niet vertrouwd en jij je konijn nu eenmaal het beste kent, zou ik maandag langs de dierenarts gaan.
 2. Mijn konijnen hebben dat in de periode dat ze verharen ook weleens. Als Punky erg verhaard zouden de haren die hij binnen krijgt bij het wassen wel tot verstopping kunnen leiden. Goed in de gaten houden dus en misschien borstelen of met een natte hand aaien om zoveel mogelijk losse haren bij hem weg te halen. Hoe gaat het nu?
 3. Kokos boontjes met rijst en kipsate.
 4. Ik heb een slijmbeurs ontsteking in mijn heup waardoor bewegen nu even niet zo makkelijk gaat. Bewegen is bij mij denk ik ook het toverwoord. Ik moet dat echt structureel gaan doen als ik wil afvallen. Zonder beweging gaat dat echt niet lukken.
 5. Ik hoefde bij konijnen opvang Hillegom ook niets extra's te betalen voor de koppel vakantie.
 6. Wat fijn dat Vlekje weer naar huis mag! Hopelijk knapt ze in haar vertrouwde omgeving lekker verder op.
 7. Ik ga straks maar ander hooi halen. Het hooi wat ik nu heb eten ze gewoon echt niet. Ze graven de kruiden die ik er eerder al doorheen had gedaan er gewoon uit en laten het hooi liggen. Gisteren 3x een portie hooi weggegooid en vanochtend ook al weer 1 waar niet van gegeten was.
 8. Ik heb net weer een kleine portie hooi gegeven. Beide gingen er gelijk van eten. Ik verwacht geen gebitsproblemen, maar hou ze natuurlijk goed in de gaten.
 9. Ik ben altijd bang om ze uit te hongeren zeg maar. Daarom vind ik dat gestoei met die brokken best een beetje eng. Ik ga nu proberen of ze het op 10 gram brokken per kilo en zonder groenten beter gaan doen. Als dit goed gaat, ga ik na een week of 2 de groenten weer voorzichtig opbouwen.
 10. Ik geef ze sience selective brokken. Qua groenvoer krijgen ze hier een basis van witlof en andijvie aangevuld met: Brocolli, boerenkool, taugé, paksoi, Chinese kool, rucola, romano sla, peterselie, selderij en spinazie. Per dag krijgen ze 4 a 5 verschillende soorten groenten. Af en toe krijgen ze weleens een plakje wortel, stukje paprika of een tomaatje. Fruit geef ik echt bijna nooit. Ze eten nu al meerdere dagen op rij heel slecht hooi. Ik ververs het meerdere keren per dag, maar moet de vorige portie dan steeds weg gooien. Ik ga straks even in de winkel kijken naar and
 11. @Evee Fluffy en Pip eten de laatste tijd erg slecht hooi. Nu heb ik net het artikel over tips voor slechte hooi eters gelezen en daar staat in: brokjes echt tot een minimum beperken en geen extra dingen meer geven tot er goed hooi gegeten wordt. Wat is het echte minimum aan brokken dat je moet geven. Ze hebben vandaag 40 gram gehad. (Pip weegt 2.3 kilo en Fluffy 1.8 kilo)? Valt de dagelijkse portie groenten ook onder extra? Kunnen ze daar dan wel een periode zonder? Ik strooi gedroogde kruiden over het hooi, maar die boeven van mij eten de kruiden er tussenuit en l
 12. Beterschap voor Vlekje en sterkte voor jou! Geef jezelf inderdaad niet de schuld, je doet alles wat je kan voor haar.
 13. Ik heb maar weer een tweede toilet bak neergezet voor mijn eigenwijsjes. De afgelopen dagen lagen hok en ren werkelijk bezaaid met keutels. Gister dus gekozen voor een tweede toilet bak. Hooi bied ik nu ook alleen in beide toiletten aan. Zou het door de puberteit komen? Hoelang puberen konijnen eigenlijk? Pip is nu 13 maanden en Fluffy 11 maanden.
 14. Het was écht een super schattig beestje. Van een voorbijganger hoorde mijn zoon dat het beestje gedumpt was door zijn buurman 😡 Ik heb nog even getwijfeld om het beestje te laten koppelen aan mijn bestaande koppel, maar deze gedachte ook weer vrij snel laten varen omdat ik hier vaak lees dat trio' s vaak niet stabiel zijn. De man van de dierenambulance zei dat het beestje een tumor op zijn ene oortje had, schijnt vaker voor te komen bij witte konijnen. Mogelijk een rede voor de eigenaar om het beestje los te laten. Ik wordt heel erg verdrietig van dit soort mensen. Ben blij dat
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .