Ga naar inhoud

To van de Veluwe

Members
 • Aantal items

  588
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  4

To van de Veluwe won de laatste dag op 8 september

To van de Veluwe had de meest gelikete inhoud!

1 Volger

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

To van de Veluwe's Achievements

Burchtenbouwer

Burchtenbouwer (4/6)

170

Community reputatie

 1. To van de Veluwe

  Bunny flops

  In de ren staat een schelp. Het zand was droog geworden en ik gooide er wat water in en roerde dat door met een schepje. Het konijn sprong in de schelp en gooide zich opeens op zijn zij en toen op zijn rug. Kwam weer overeind en dit herhaalde zich drie keer. Het was duidelijk dat het een uiting van blijdschap was. Op deze site kon ik niet goed vinden wat dit nu was. Via googelen kwam ik erachter dat het een Bunny flop heet. Het was voor mij voor het eerst dat ik dit zag. Een leuk gezicht en voor mij een teken dat ik de schelp moet laten staan.
 2. Gras zaaien kun je nu al doen. In deze tijd van het jaar kan het ook. Veel boeren hebben hier net gras ingezaaid.
 3. Ook ik heb medelijden met mijn konijnen, nu het herfst is. In de overdekte ren regent het naar binnen. Ze kunnen droog zitten maar het valt me op dat ze vaak dicht bij het gaas gaan zitten en daar is het nu juist niet droog. Eén kant staat tegen een muur aan en daar kunnen ze ook zitten of in de catcubes. Toch vaak bij het gaas. Het lijkt ze niet te deren. Konijnen kunnen beter tegen de kou dan de hitte. Ik weet dat ze sneeuw geweldig vinden.
 4. Welkom. Ook ik ben benieuwd of twee rammetjes goed samengaan als ze in de puberteit komen.
 5. Ik ken die regel en al die jaren dat we konijnen hebben gehad, heb ik me er nooit echt aan gehouden. Ik gaf niet gelijk een volle bak maar wel gerust veel gras en gelijk een handvol druivenbladeren. Het is hier altijd goed gegaan. Geluk gehad? of sterke konijnen? Ik vond een postzegel altijd wel heel miniem. Ik gaf gerust gelijk een blad andijvie of halve stronk witlof.
 6. Ze zijn ook stapelgek op die groentenbak. Dus altijd drie tot vijf soorten minstens geven. Mag ook gras bij hoor. Dat is ook goed.
 7. Spannend. In mijn tijd hadden ze bij Huize Pluis nog geen koppelvakanties. Dat is later gekomen. Eerst zaten ze in Ede en toen zijn ze naar Bennekom gegaan. Ik meen dat toen een ander het is gaan beheren.
 8. Probeer minstens per dag drie tot vijf soorten groenten te geven. Vanavond kregen ze van mij: druivenblad gras herderstasje smalle weegbree grote weegbree witlof andijvie munt basilicum paardenbloemblad wortelsliertjes spinazieblaadjes En ik heb twee dwergen. Ze krijgen zo'n metalen hondenbak vol. Ze genieten van de verschillende soorten. Bij de supermarkt zijn wel eens producten met 50% korting. Daar zit vaak spinazie of munt bij. Ook heb ik in de tuin munt en basilicumplanten staan. Mijn menu is overdadig maar meerdere groenten is beter.
 9. Onze hond had ooit eens een huidaandoening en we werden naar Utrecht verwezen. Dierenkliniek. Afdeling dermatologie. Er kwam een arts met een rij studenten maar ze wisten het niet maar dachten wel een oplossing te vinden. De arts zei: ik haal er een oogarts bij want het lijkt op iets waar hij ons bij kon helpen. Oogarts erbij en we kregen een zalfje dat voor de ogen van mensen was maar wat we bij de hond op de huid moesten smeren. En.... het ging weg. En als het weer kwam, smeerden we het er een paar keer op en het genas weer. Ik zeg niet dat jullie konijn dit heeft maar de oplossing kan wel eens uit een rare hoek komen. Weet de Wilhelminakliniek in Utrecht het niet?
 10. Welkom! En heeft kip ook een vriendinnetje? Gisteren kwam hier visite en ze stonden bij de ren te kijken. De twee konijnen waren elkaar aan het knuffelen en ze hadden dat nog nooit gezien. Altijd één konijn gehouden. Ze wisten niet dat dat bestond. Maar een leuk konijn. Knap he dat zo'n konijn blijft liggen als je een foto neemt. Die van mij zouden er gelijk aan komen rennen.
 11. En dan vooral als je kleding aanhebt die er niet op berekend is.......
 12. Onze dochter zei van de week. Bijna elke ochtend hoor ik een gerammel. Wat zou dat kunnen zijn? Ik: de eekhoorn die aan de walnoten knabbelt? Nee, zei ze iets van metaal. O, zei ik dan weet ik het al. De bak met groenvoer zal dan leeg zijn en de meeste nachten kiepen de konijnen die uit het hok. Nou, zei ze ze doen dat tegen de morgen. Dat metaal rinkelt natuurlijk op de tegels.
 13. Dat springen is een kwestie vaak van afleren. Herders blijven ook lang jong. Tenminste Tervuerense herders wel. Altijd in voor spelletjes.
 14. Van harte welkom. Leuke naam: Bobby on the floor. Leuk dat je je ontfermd hebt over hem. Zo is er bij ons een keer een piepklein eendje aan komen lopen. Wat hebben we daar een schik mee gehad. Later toen hij groot werd naar mensen gebracht die eenden opvangen en ze hadden daar de volledige vrijheid. Als ze wilden konden ze gaan.
 15. He, niet van mijn plaats verdringen he?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .