Ga naar inhoud

To van de Veluwe

Members
  • Items

    3.860
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    32

3 Volgers

Recente bezoekers van dit profiel

4.133 profielweergaven

To van de Veluwe's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

  1. Ik kon ook voor konijnen elders zorgen (van een school) maar heb het niet gedaan omdat er steeds ziekten heersen. Ik ben veel te bang dat ik mijn eigen konijnen besmet.
  2. Ik heb ook een schelp en doe er dan een zak zand in van 25 kg. bij de Karwei of Gamma vandaan. Het is genoeg zand om te graven en er gaat niet veel over de rand. ik ben er happy mee behalve met de kleur. Die had ik liever groen gehad i.v.m. de rest. Nu is hij blauw. Maar was spotgoedkoop een keer bij de Action. Nog geen 7 euro.
  3. Ons oppashondje had zaterdag zijn ene oog wat dicht. Oeps. Net als wij mensen ook wel eens hebben. Naar de DA? Wilde toch even het weekeinde afwachten. Het baasje heeft wel gezegd: is er iets dan mag je naar die en die dierenarts. Oogje schoongemaakt en nu vandaag is het weer over. Dat is met oppasdieren erg lastig. Je wilt niet te vroeg maar ook niet te laat ingrijpen.
  4. Wat leuk! Heb jij nog aardbeien? Vandaag de laatste geplukt. Onze herder was indertijd ook gek op sinaasappels en mandarijnen. Lust Namu die ook? Wat een mooie honden zijn het toch.
  5. Toch heb ik hier ook dagen dat ze geen hooi aanraken. Maar wel aanvallen op de groentenbak en de brokjes.
  6. Ondertussen al duizenden gevangen. Gisteravond 281. En dan tel ik alleen de naaktslakken maar ...... ik tel alles mee dus van eitje af aan. Onze begonia's zaten vol met dat jeugdige spul. Ik ben nu al zover dat ik een grote naaktslak met mijn handen beetpak. Wel heel snel want brrr. Het is hier echt een enorme plaag. Hier in de buurt zit een ruig terrein en daar komen ze vandaan. Maar ik denk: elke opgeruimde slak scheelt 600 eitjes. Juist gisteravond zat er een tijgerslak op de deurmat. Hoe kom je onder die deur door? Bij de buren zie ik wel dat het helpt om houtsnippers om je planten te doen. Zij hebben van die grove houtsnippers en daar zie ik ze niet. Bij de voordeur zit in het rooster een nest hommels. Mogen van mij blijven zolang ze zich lief gedragen. Ik zag onder het dak bij de garage twee vleermuizen. Prima. Er zit ook een pad. Mijn man zegt wel eens gekstekend: onze i-Pad (aai pad). Prima. Van de week keek ik onder de struiken en met mijn handen deed ik de bladeren opzij. Raakte ik iets aan en dat sprong weg. Ik schrok wel maar het was die dikke pad.
  7. Hier de slakkenexpert. Hier trappen we ze in het donker ook wel dood. Maar hier geen vliegen. Wel worden ze opgeruimd door andere slakken. Eten dus soms hun soortgenoten op of door de vogels. Ik zie hier alleen gewone vliegen op dit moment. Misschien dat ze naar de koeien trekken?
  8. Dat vind ik nou een gouden vondst en knap bedacht! Vroeger hadden we twee konijnen en die noemden we Ko en Nijn. We hebben een viertal uit de opvang gehad en de namen waren: Bella, Flora, Fauna en Sauna. Die namen hadden ze al. We hebben een Bruun, een Nyuszi, een Dzjumpie (was bij ons gedumpt en kon hoog springen) een James en die leek echt op Peter Rabbit want die had een echt konijnenhoofd gehad. En nog een paar waarvan de namen me even niet te binnen schieten. En een daarvan was me nog wel een konijn waar we mee gedokterd hebben en het toch niet redde. En een die myxomatose had en het ook niet redde/ Het huidige duo had hun naam al en omdat het bij de inentingsbewijzen zo stond heb ik het zo gelaten. Het is de naam van een ontwerpster: Rosie Flo.
  9. 13 jaar. Dat heeft nog nooit een konijn bij ons gehaald! Honden wel.
  10. Ik één keer per jaar. De tegels zijn groen uitgeslagen en spinnenwebben in de ren. Dus deze zomer een keer echt grote schoonmaak. Dan zal ik de konijnen even op moeten sluiten want anders komt er niets van terecht.
  11. Mmmm niet gek. Hij lijkt me beter op te zetten dan die goedkope ren. Maar deze werkt ook met die pinnen die je erdoor moet steken. Altijd lastig. Op MP (nieuw) zie ik ze ook voor 48 zoveel staan. Die Dolly heeft, vind ik altijd zo mooi.
  12. En elke avond vang ik nog naaktslakken. Ook de kleintjes tel ik mee. Soms 300 op één avond. Maar mijn zoekgebied is groot. Rond het huis wordt het wel minder. Vang ook bij onze familie vlak naast ons slakken weg want die kunnen ook naar ons toe komen. Ook komen de eitjes uit en dus blijf ik even vangen. Ook voor de konijnen. Gisteren had ik weegbree geplukt en ik zag slakken in de buurt. Ik heb de weegbree goed gewassen maar vanmorgen lag het nog in de groentenbak. Vermoedelijk toch slakken op gezeten. Ik merk dat ook wel eens bij paardenbloemblad. Dus ook voor de konijnen is het beter dat ik de slakken wegvang. Alleen de naaktslakken tel ik. De huisjesslakken niet.
  13. Ze gebruiken een toiletbak (peewee) maar er liggen toch elke dag veel keutels naast de bak. Die bak staat in een hok. Dus de ren blijft schoon. Op de vloer van de ren wel eens een verdwaalde keutel maar geen urine. De zandbak blijft ook schoon. Elke avond veeg ik de keutels even bij elkaar en gooi ze weg. De toiletbak verschoon ik één keer per week.
  14. Ik heb nog steeds twee buizen liggen die gratis opgehaald kunnen worden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .