Ga naar inhoud

To van de Veluwe

Members
  • Items

    3.360
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    27

2 Volgers

Recente bezoekers van dit profiel

3.522 profielweergaven

To van de Veluwe's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

  1. En vooral deze bijnamen. Hahaha. Soort Secret Santa.
  2. Het valt me elke dag weer op dat - in ieder geval - mijn konijnen zo graag gras eten. Ik pluk dat elke avond even vers en ze pikken na weegbree toch ook snel het gras uit de voerbak met meerdere groenten. De andere dag vind ik meestal wel wat stukjes witlof die over zijn. Het uiteinde van een witlof eten ze nooit en snij ik er altijd maar af. Net kinderen die geen korstjes willen eten.......
  3. Wij 10.000 m2 = 1 ha en dat betreft het weiland. Dan nog veel gras rondom het huis. Maar op het weiland lopen 's zomers vaak koeien. Dus daar pluk ik niets. Ik pluk wel als er niets loop bijv. herderstasje. Het gras groeit trouwens hard. Ook fluitenkruid is er weer volop.
  4. Terror Flo krijg ik dat vast niet geleerd. Ik moet altijd goed uitkijken. Als ik Rosie een brokje geef en ze pakt het niet gauw genoeg wringt Flo zich ertussen en het is meerdere malen gebeurd mijn vinger ook. Kinderen mogen hem van mij ook niet uit de hand voeren. Rosie wel. Zijn kop is ook wat anders gevormd dan van Rosie. Volgens mij ziet hij het minder goed. Rosie is een zeer beschaafde dame. Ze verweert zich tegenwoordig beter. Als Flo iets af wil pakken heb ik haar al een paar keer een soort grom horen geven. Maar ze zijn nog steeds erg close.
  5. Er zijn ook mensen die dennentopjes eten. Uiteinde van een tak. Tja. Stond gisteren in het nieuws.
  6. Nee, maar ze kunnen zich wel verstoppen in het hooi of voor een nestje gebruiken. In de ren merk ik het niet. Maar buiten hebben we hooibalen staan en daar zie ik ze vaak uitkomen. Brrr.
  7. Wij in al die jaren nog nooit. En dat is al heeeeeeeel lang. Maar het kan ook zijn dat mensen met problemen hier op het forum komen en advies inwinnen. Waarschijnlijk geeft het een iets vertekend beeld. Hier in de omgeving heb ik er ook nog nooit van gehoord. Net zoiets als koppelen. Wij hebben al vele snelkoppelingen gehad bij de konijnenopvang maar na een uur nam je ze mee en het ging altijd goed. Die mensen komen hier niet op het forum. Als ik nu zou moeten koppelen zou ik leeuwen en beren op de weg zien.
  8. Mijn dierenarts heeft een wachtkamer waar iedereen binnenkomt maar zij werken op afspraak en ik ben altijd zowel met hond, kat als konijnen daar alleen geweest. Ik ben benieuwd of de prijs van de vaccinatie weer omhoog gegaan is. Dat zal wel maar hoeveel? Ik hoop in mei/juni te gaan.
  9. Een 9-jarig jongetje heeft bij een kinderboerderij in Hoek van Holland meerdere konijnen en cavia's vermoord. Het kind had de boerderij vaker bezocht zonder problemen, maar dit keer sloeg hij compleet door. Slachtpartij bij kinderboerderij: jongetje (9) wurgt konijnen en cavia’s Omdat hij geen emoties toonde lijkt het me een bepaalde vorm van autisme te zijn. Gelukkig zijn niet alle mensen met ASS zo, maar ik ken er ook wel - vanuit mijn werk - die nooit enige emotie tonen: niet blij, niet verdrietig maar altijd ietwat zorgelijk kijken.
  10. Het was wat grappig bedoeld en niet serieus menend. Ik heb aan de zijkant van het hok een plastic stoffer en blik hangen. Maar zittend op een catcube kunnen ze erbij en ik zag dat de rubberen rand van het blik goed aangevreten is. Daar verdenk ik Flo van.
  11. Er komt mooier weer aan en ik weet niet of het een optie voor je is en of je het kunt, is bijv. een wandelingetje maken van bijv. 10 minuten en dan Ollie thuis laten en dit dan opbouwen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .