Ga naar inhoud

To van de Veluwe

Members
 • Items

  3.486
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  28

2 Volgers

Recente bezoekers van dit profiel

3.671 profielweergaven

To van de Veluwe's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

 1. Het is hier andersom. Haha, als ik in de ren ben, komt Flo me vaak aan mijn benen likken. Dus met mooi weer bijv. Als ik hem wil aaien speert hij weg. Nee, bang is hij niet. Voor niemand. Hij benadert iedereen maar aaien, nee. Rosie ook niet echt. Soms even achter haar oor als ze aan het eten is maar ze zijn meer van het: blijf van mijn lijf.
 2. Ik heb weer takjes basilicum in het water staan om te wortelen. Verder heb ik munt in potten staan. Buiten is genoeg gras, fluitenkruid, paardenbloemen en wat vinden ze de bloemen lekker! aardbeienplanten, wilgenbomen geplant, weegbree, muur, berkenblad. O ja en druiven hebben we ook. Ik lees net: dovenetel. Nooit geweten dat ze dat ook mogen. Dat staat hier ook genoeg. En herderstasje.
 3. Ik denk dat je agriwebshop bedoelt? Hooi zie ik daar niet. Als ik zoek op weidehooi, krijg ik weidepompen te zien.
 4. Ik kan je geen advies geven. Maar je hebt ze al vijf jaar en het is dus steeds goed gegaan. Ik zou toch wat meer verschillende groenten geven. Bijv. weegbree is erg goed. Bij mij krijgen de twee dwergen 's avonds een volle bak groenten. Vanavond een stronk witlof (als die erg dik is deel ik hem en krijgen ze de andere dag het andere stuk). Verder zit er gras in, weegbree, paardenbloemen: blad en bloemen, fluitenkruid, weerstandmix, gedroogd druivenblad, munt, basilicum, wortelloof en ik strooi er wat goudsbloem overheen en bovenop een appelschil. Nou hoef je dat niet na te volgen maar afwisseling is wel goed. En elke dag minimaal drie verschillende soorten groenten/kruiden. Verder krijgen ze net als bij jou brokjes en hooi maar ook het hele jaar door elke dag ieder twee lijnzaadbrokjes. Dat is goed om verstopping te voorkomen.
 5. Hoe vinden de konijnen het als de honden langs rennen?
 6. Mijn koppel is broer en zus en zouden in de coronatijd aangeschaft zijn en weer afgestaan. Ze zouden van Op het paspoort staat maart 2021. Dus drie jaar nu.
 7. Het meeste plezier doe je konijnen door ze een houten hok te geven. Dat is een groot speelobject en geeft zeer veel, ja eindeloos knaagplezier. 😡
 8. Ollie moet dus nu eigenlijk Mollie heten. 😉 Beweging gaat echt wel helpen hoor! Hebben jullie ook de ruimte om hem eens achter een balletje aan te laten rennen? Bij de buren werd de hond ook steeds dikker. Kwam tijdens het eten bij de tafel zitten en er waren huisgenoten die af en toe toch iets gaven. Nu moet hij tijdens het eten in de bench en kan dat niet meer gebeuren.
 9. Poten zijn best al ver heen. We hebben wel wat ijzer liggen dat ik erop zou kunnen doen. Daar heb ik ook het vinyl in het hok mee vastgemaakt.
 10. Off topic Kijk ook uit als je ineens gras gaat voeren. Ik deed dat vorig jaar ook en één kreeg er prompt een gasbuik. In het eerste gras na de winter zit veel eiwit. Wij hebben paarden gehad en er trad wel eens hoefbevangenheid op. Wees even voorzichtig. Voer dat langzaam op.
 11. Het viel mij juist vandaag op dat er één het hok aan het opeten is. Er wordt goed aan de poten geknaagd. Grrrr. Ik verdenk Flo ervan. Ik kan niet merken dat Rosie ooit één stap verkeerd zet. Dat knagen moet toch vreselijk slecht zijn. Je krijgt allemaal houtsplinters binnen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .