Ga naar inhoud

Lienappelsien

Members
 • Aantal items

  13104
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  91

Alles dat geplaatst werd door Lienappelsien

 1. Echt speelgoed doen ze hier nooit zoveel mee. Ze hebben zo’n grote plastic bal met openingen er in, die móet af en toe in de waterbak 🤣 maar verder kijken ze daar niet veel naar om. Ander speelgoed al helemaal niet. Tunnels vinden ze, ook met vlagen, wel heel leuk.
 2. Een bal van touw. Ik vond het er leuk uit zien. Loetje en Pluis hadden die. Ik vraag me af of ze die ooit hebben aangeraakt 🙄 Misschien per ongeluk als hij in de loop lag. Hij werd ook heel vies in de regen. Op den duur heb ik hem dan maar weggegooid.
 3. Wat me opvalt is dat in Nederland je vooral de stemmen (en meer...) van een kleine groep antivaxers hoort en van mensen die tegen maatregelen zijn die nou eenmaal nodig zijn. Daar gaat het in Nederland vaak over. In andere landen hoor je juist de gevaccineerden en mensen die zich braaf aan de regels houden mopperen over ongevaccineerden en mensen die zich niet aan de maatregelen houden. Verder was het door het vrijwel volledig loslaten van alle maatregelen in september toen al te verwachten dat dat gevolgen zou hebben. Dat kon gewoon niet, wisten we toen al. Helaas is daar niks meer aan te veranderen en moet er nu iets gebeuren. De nu uitgelekte nieuwe maatregelen zijn in mijn ogen veel te soft om een grote kentering te krijgen. Code zwart is dichterbij dan ooit. En wat te denken aan al die hart- en kankerpatiënten die nu al niet geopereerd kunnen worden?
 4. Ik heb een tijdje terug een echeveria agavoides gekocht. Dat vind ik wel een grappige. En ik ben nog steeds groot fan van mijn kalanchoe thyrsiflora. 🙂 Dat zijn allebei vetplanten, dus als je in die hoek iets zoekt...
 5. 🤣 Maar de positieve punten vind ik wel knap van haar in zo’n korte tijd!
 6. Ik denk dat dat met vriezen wel mee zal vallen. Bij haar ogen zelf zal het warm genoeg blijven om niet te bevriezen. En als het beetje vocht dat echt in haar vacht zit bevriest kan dat niet echt kwaad. Zolang het geen Antarcticatemperaturen worden zal het wel gaan.
 7. Dat valt inderdaad reuze mee hoor! Ze gaan dan thuis allebei op ontdekkingstocht, de andere omgeving verkennen. Waar zijn we nou? Het eerste half uur of zo kunnen ze dan een beetje kribbig op elkaar reageren, maar dat stelt weinig voor.
 8. Hangoren hebben volgens mij eerder last van dit soort klachten, net als gebitsproblemen. Traanbuizen lopen ook dicht langs de kieswortels, dus daar kan het ook mee te maken hebben. Zeker ook omdat je aangeeft dat Vlekje mannelijk gebouwd is. Zo’n bolle kop is eigenlijk niet natuurlijk en dat kan dan voor problemen zorgen. Een wild konijn heeft een veel spitsere kop en hangoorkonijnen staan daar nog verder vanaf qua kop. Ik heb geen ervaring met dat hok, maar wat bij mijn konijnen met een hondenhok perfect hielp was een tweede opening in het hok maken. Toen veranderde het hok van een gore plas- en keutelplek waar ze nooit in gingen zitten om te schuilen, in een schoon hok (op een paar keutels na) waar ze wel lekker in gingen zitten om te slapen. Ze vonden het blijkbaar niet veilig. Nou is het nadeel van 2 openingen in een hok dat je meer kans op tocht hebt. Ik weet niet of je dat bij het Elmatohok kan voorkomen/beperken. Mijn hok was groter. Ik had er deels een tussenschotje in gemaakt waardoor het niet door kon waaien.
 9. Praat inderdaad eens met de opvang. Leg je angsten uit. Dat begrijpen ze echt wel. Misschien geeft dat je dan genoeg vertrouwen om 1 van de dames te houden en deze aan een ram te laten koppelen door de opvang. Als het nieuwbakken koppel dan een week samen in de opvang zit waar het goed gaat dan is het makkelijker om dat nieuwe stel mee naar huis te nemen. Je ziet dan dat ze echt vriendjes aan het worden zijn. Spreek met de opvang af dat ze pas naar huis gaan als het echt een leuk, rustig koppel is geworden. Sommige baasjes willen de konijnen weer zo snel mogelijk ophalen en vinden het niet erg als er dan nog wat onrust is. Voor jou is het juist fijn als de koppeling al zo goed als klaar is. Daar kan de opvang rekening mee houden. En als je het na een goed gesprek met de opvang toch te spannend blijft vinden dan is er eigenlijk maar 1 oplossing: beide dames aan de opvang afstaan. 1 dame alleen houden zonder vriendje is echt sneu. Ik gun het je zo om een leuk koppel te krijgen! Maar als je het echt te spannend blijft vinden dan is dat ook niet fijn.
 10. Jammer. Nog even geduld dus. De ren die je hebt is dus 93 cm hoog? Sprongen ze daar zonder opstapje overheen (soms staat er iets dat ze als opstapje gebruiken) of konden ze het opzij of omhoog duwen? Of sprongen ze eerst op de kooi en dan over de ren? Als ze er echt overheen sprongen zonder dat er iets in de ren stond waar ze op konden dan heb je wel ontsnappers. Dan hebben een nog hogere ren nodig of een ren met een bovenkant. Sommige BunnyBunchers gebruiken een gaaspaneel (te koop bij bouwmarkten voor in de tuin) die ze over de ren leggen als een soort klep. Dat werkt beter dan een net. Echte ontsnappers laten zich niet tegenhouden door een net.
 11. Sneu is het hè, als ze dan alleen zitten en elkaar missen. Als je eenmaal 2 konijnen gelukkig samen hebt gezien wil je nooit meer 1 konijnen alleen. Konijnen hebben zoveel aan elkaars gezelschap. Maar ja, het kan nu echt even niet. Als ze straks weer samen mogen is een kooi te klein. Zoals Marjolein zei heb je dan kans dat ze gaan vechten. Hoe vaak ze ook los in de woonkamer mogen, ze zitten dan al met al nog een flink aantal uur per dag/nacht in de kooi. En ze willen graag zelf bepalen wanneer ze actief zijn, dat is ook ‘s nachts. Je hebt nu vast van die paneeltjes van 60 cm hoog? Daar kunnen ze inderdaad vrij makkelijk overheen springen. Vaak zijn ze ook erg licht en kunnen ze ze opzij duwen of zelfs optillen. Fijn dat je na de Kerst ze permanent toegang wil geven tot een andere panelenren! Je kan het beste kijken naar puppyrennen. Of je maakt zelf iets. Het is nu natuurlijk nog niet bekend wanneer Zazu gecastreerd gaat worden, en daarmee wanneer ze 2 weken daarna weer samen kunnen, maar als de kerstboom er dan nog staat dan zou ik de panelenren dan tijdelijk ergens anders zetten. Sowieso is het slim om ze dan even op voor beide konijnen onbekend (neutraal) terrein weer kennis te laten maken. Schrik niet als ze dan achter elkaar gaan rennen en gaan rijden. Ze zullen de rangorde even opnieuw moeten bepalen. Het is handig om dat op neutraal terrein te doen zodat het ene konijn de andere niet als indringer ziet. Konijnen zijn namelijk territoriaal.
 12. Ik wordt altijd chagrijnig van dit soort adviezen. Op het moment dat een ram gecastreerd kan worden is hij vruchtbaar. Dus er is altijd een periode dat ze uit elkaar moeten voor een ram gecastreerd kan worden. Bovendien moeten ze ook na de castratie nog 14 dagen apart blijven omdat de ram dan nog vruchtbaar kan zijn. Maar deze informatie levert vast teveel gedoe op (het ís ook een gedoe) waardoor het voor een verkoper lastiger is konijnen te verkopen. Gelukkig heb jij meteen actie ondernomen toen je het niet vertrouwde. 👍 Hopelijk was het op tijd. Tot de castratie +14 dagen daarna ervoor zorgen dat ze 100% zeker niet bij elkaar kunnen komen. En zoals al is gezegd is het slim om ze ieder in een andere kamer te zetten. Als ze elkaar kunnen zien dan willen ze graag bij elkaar komen, zéker de ram met zijn hormonen, en dan heb je kans dat ze gefrustreerd raken. Leuk dat ze normaalgesproken los mogen als je thuis bent. Ik ben wel benieuwd hoe ze verder normaalgesproken gehuisvest zijn. Een kooi nu voor tijdelijk is geen probleem, maar als ze over een aantal weken weer samen mogen dan is een ren onontbeerlijk. Reken op 3 á 4 m2 aan ruimte die ze dag en nacht beschikbaar hebben. Dat hoeft dan eigenlijk niet eens een kooi te zijn. Een grote (panelen)ren met daarin een schuilplekje is voldoende. Het is handig om op de vloer iets van vinyl tel eggen waar de ren staat, maar als ze echt zindelijk zijn hoeft dat niet per sé. Ik dacht, ik deel het even, want veel mensen kennen dat niet en het is heel praktisch.
 13. Ik heb vaak het idee dat het niet echt knijpen is dat ze doen, maar meer dat het konijn omhoog gaat door het duwen tegen de buik.
 14. Het is de vraag of alle konijnen als ze volwassen worden qua karakters nog steeds bij elkaar kunnen (willen). Maar je kan het proberen. En anders eventueel aparte groepjes of koppels maken. Konijnen zijn niet zo makkelijk. De jonge rammen moeten met een leeftijd van 10 weken van de voedsters (ook van de moeder) gescheiden worden, anders heb je kans op nog meer nestjes. Vanaf dat ze ongeveer 3 maanden oud zijn dalen de ballen in en kunnen ze gecastreerd worden. Na castratie moeten ze dan nog 14 dagen apart blijven omdat ze nog vruchtbaar kunnen zijn. Ik zou de volwassen ram echt zo snel mogelijk laten castreren.
 15. Dat bedoelde ik ook met ‘klaar’ in dit geval.
 16. Lief! Fijn dat ze meteen zo blij waren! En wat een ruimte joh. Echt lekker zo rond het huis.
 17. Je mag er echt wel van uit gaan dat ze goed terechtkomen via Flappus 🙂 Sterkte met het beslissen. Je bent dus toch van plan van allebei afstand te doen en geen voedster/gecastreerde ram koppel te houden? Gewoon uit nieuwsgierigheid hoor. Ik kan me best voorstellen dat dit allemaal je niet in de koude kleren gaat zitten en je daardoor even 'klaar' bent met het hebben van konijnen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .