Ga naar inhoud

Lienappelsien

Members
 • Items

  14.389
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  101

Alles dat geplaatst werd door Lienappelsien

 1. 🤣 maar gelukkig niet doorgeknaagd. Daar moet je toch niet aan denken 🫣
 2. Ik moest nog 2 keer kijken (en dat was geen straf), maar toen zag ik ook de tuinslang. Ik keek in dat shot meer naar de klikobakken. Ze scheiden netjes hun afval.
 3. Super dat hij weer opknapt! Ik dacht ook meteen aan naar binnen in huis halen. EC kost ontzettend veel energie en hij is daarnaast ook op leeftijd. Plast hij zich nog steeds nat? Doordat hij geschoren is zal het inderdaad kouder zijn, en als hij zich ook nog steeds nat plast zou ik hem zeker naar binnen halen. Ik snap je dilemma wel qua ruimte. Als ik het goed begrijp is hij de hele tijd buiten gebleven?
 4. Ik ook niet! Ik wist niet dat cavia’s dat ook konden. Ze hebben daar zelfs een droogmolen haha
 5. Wat sneu en jammer dat Koos maar zo kort bij zijn dames en jullie heeft kunnen zijn! Sterkte. Een gecastreerde ram kan inderdaad rust geven bij een onrustig koppel van 2 voedsters. Jullie hebben wel veel mazzel gehad dat het met een willekeurige (niet op karakter uitgezochte) ram zo goed klikte. Heel jammer dat het maar voor zo’n korte tijd kon zijn. Joey heeft het dan nu misschien wel naar haar zin, maar tussen de regels door lees ik dat je het niet een situatie vindt die zo kan blijven, dat er teveel onrust is. Vergeet ook niet dat het kan escaleren. Ze vechten nu niet, maar dit kan snel veranderen. Ik zou contact opnemen met een goede konijnenopvang. Zij kunnen mogelijk proberen er een trio van te maken met een gecastreerde ram, waarbij ze goed kijken naar de karakters van alle konijnen. Lukt dat niet, dan is het fijn dat je nog de optie achter de hand hebt om 2 aparte koppels te maken, dus iedere dame een eigen ram. Ook dan ben je bij een opvang aan het goede adres (en er zitten zulke leuke konijnen! Van alle leeftijden, groottes, enz, enz). Ik snap dat je het leuk voor ze vindt dat ze kunnen graven, maar alleen tegels is ook prima hoor. Mocht een trio niet werken dan maak je ze gelukkiger door 2 blije koppels te hebben waarbij 1 koppel op tegels leeft, dan een ongelukkig duo of trio dat de mogelijkheid heeft om te graven. En er is altijd nog de mogelijkheid om een zandbak op de tegels te zetten. Hier vind je een lijst met goede konijnenopvangen: https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenopvang-asiel-lijst Als je aangeeft in welke regio je woont kunnen we misschien nog een specifieke opvang aanbevelen.
 6. Wauw, 18 jaar! Wilde ze een ander muziekje uitkiezen? 😉
 7. Vervelend dat het weer terug is. Maar zijn dus nog wel antibiotica voor, dat is dan weer positief. Hopelijk helpt het!
 8. Antibiotica kan inderdaad invloed hebben op het eten, dat zie je bij mensen soms ook. Wie weet komt haar eetlust weer wat terug nu je stopt met de antibiotica. Maar voordat ze antibiotica kreeg at ze toch al slecht? Want je geeft aan dat je haar al 6 weken aan het dwangvoeren bent. Je doet er alles aan! Nu kijken of de behandeling tegen EC effect heeft. Misschien een gekke vraag, maar let je er ook op wat voor plantjes ze in de tuin eet? Omdat je zegt dat ze overdag in de tuin vrolijk is en lekker van de plantjes eet en ze ‘s avonds gek zit en pijn heeft, moest ik daar opeens aan denken.
 9. Fijn dat je zo’n goed contact hebt met je dierenarts. Het is veel waard als je op 1 lijn zit en serieus wordt genomen.
 10. Nee, ze hadden geen foto’s gemaakt. Maar dus wel een echo. Toen bleek er dus iets te zitten. Onderin het bekken kunnen ze niet goed zien. Tijdens het opereren kunnen ze daar ook moeilijk bij, het is natuurlijk maar klein. Ik heb geen idee of ze het op een foto hadden kunnen zien. Bij een ander konijn (gezellig praatje 🙄) zagen ze op een foto wel dat ze tumoren in haar longen had. Dat waren allemaal kringetjes. Maar longen zien er op een foto natuurlijk anders uit dan de rest van de buik. Goed dat ze bij jouw konijn op basis van de foto geen verdenking hebben op een tumor. Maar je dierenarts gaf dus wel aan dat het lastig te zien is. Ik bedoel ook: krijg geen tunnelvisie op EC. Maar een kuurtje Panacur lijkt me ook niet zo’n probleem om te proberen. Zeker gezien het stadium waarin je zit van kunnen en willen we nog iets doen. Als jij en je dierenarts een kuur Panacur nog als mogelijk redmiddel zien zou ik dat ook zeker overwegen.
 11. O jee! Maar goed dat ze dat bij Wilhelminapark hebben gezien en ook meteen aan hebben kunnen pakken! Arm moppie inderdaad. Ik snap dat je ook een beetje boos bent op de andere dierenarts. Ik heb er gelukkig geen ervaring mee, maar ik denk dat zoiets kan gebeuren. Zeiden ze daar in Wilheminapark nog iets over? Al zullen ze een collega misschien ook niet snel afvallen. De vooruitzichten klinken wel beter dan aan het begin van je topic?
 12. Wat naar! Pfff 6 weken aan het dwangvoeren. Ik snap dat je er zelf ook een beetje doorheen zit. Ik dacht juist aan de mogelijkheid van een tumor. Ze kan dan geen baarmoederkanker hebben, maar wel andere tumoren. Ik heb een voedster gehad die ook moeilijk ging zitten met plassen en slecht ging eten. Op een echo was er een tumor in de baarmoeder te zien. (Zij was dus niet gecastreerd). Ik heb toen voor een alles-of-niks operatie gekozen. Tijdens de operatie bleken er onder in het bekken nog meer tumoren te zitten, waaronder 1 die om de plasbuis of urineleider (ik weet het niet meer). Het was geen doen om dit alles weg te krijgen. Ik wil natuurlijk niet zeggen dat dit bij jouw konijn ook zo is, maar ik snap dat je dierenarts ook aan een tumor dacht. Sterkte
 13. Succes bij de dierenarts vandaag! Je hebt ze inmiddels denk ik apart zitten omdat je later schreef ‘de kooi’? Sommige konijnen worden heel zorgzaam en lief als het maatje ziek is, andere distantiëren zich van de ander (dat is in het wild beter), en weer andere zien hun kans om de macht te grijpen zoals bij Dex en Bobbi. Ik zou ze nu dus even apart houden tot ze weer beter is.
 14. Inderdaad een fijn bericht! Goed dat je alles eerst even hebt laten bezinken. Hier vind je een lijst met goede konijnenopvangen: https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenopvang-asiel-lijst Vaak werken ze met koppelvakanties, wat betekent dat je Jip meeneemt naar de opvang, je een rondje in de opvang maakt om zelf de voedsters te bekijken en je een lijstje maakt van welke dames jouw voorkeur hebben. Jip blijft dan een aantal dagen in de opvang en de vrijwilligers kijken of het met de dame van jouw eerste keus klikt, zo niet, met jouw dame 2, enz. Als het goed gaat met het stel kom je ze weer ophalen. Thuis heb je dan nog weinig gedoe met koppelen, en je hebt meer zekerheid dat het een gelukkig koppel wordt. Mijn konijn is een aantal weken geleden op koppelvakantie geweest, en ze wees mijn eerste 3 rammen af en koos voor mijn nummer 4 😅 Inmiddels zijn ze lekker klef. Ik was dus blij dat ze op koppelvakantie was en het dus snel met een volgende kandidaat kon proberen. Andere opvangen werken met speeddates. Dan neem je Jip ook mee naar de opvang, maar dan wordt hij al direct bij jouw eerste keus gezet. Gaan ze niet direct knokken en gaat het na ongeveer een half uur nog normaal, dan neem je ze samen direct weer mee naar huis. Dit heb ik ook al vaker gedaan. Nadeel is wel dat je zelf de verdere hele koppeling doet met al het gedoe dat er bij komt kijken en de tijd die het kost, en het kan ook best spannend zijn. En als de koppeling niet lukt moet je weer terug naar de opvang (en ben je inmiddels al aan het andere konijn gehecht). Als je aangeeft in welke regio je woont kunnen we misschien nog een bepaalde opvang aanraden, maar ik zou sowieso naar de lijst in die link hierboven kijken.
 15. Brenda ziet er op de foto links onder ook best grumpy uit 🫢
 16. Jammer! Gelukkig is hij wel gewoon actief. Even afwachten dan en kijken wat antibiotica gaat doen.
 17. Een bekende naam, volgens mij ben je al lang niet op het forum geweest. Geen konijnen meer dus, maar wel cavia’s. Ik heb geen ervaring met cavia’s of chinchilla’s, dus heb geen idee. Succes met de tuinverbouwing! Zo te horen krijgen de cavia’s het super.
 18. Fijn dat de trimmer zo meedenkt. Ondertussen is hij als het goed is geopereerd. Ik hoop dat het goed is gegaan.
 19. Leuk dat ze nu ook weer een eigen topic hebben!
 20. Het is met doekjes inderdaad bijna niet schoon te krijgen. Toen ik een tijd een ziek konijn binnen had met ernstige gewrichtsproblemen, en hij zichzelf dus niet goed schoon kon maken, was ik ook met babydoekjes en keukenpapier in de weer. Maar het is bijna niet te doen. Wegknippen werkte nog het beste, maar bij een kortharig konijn valt niet heel veel te knippen. Ik vind het sindsdien zo knap hoe schoon ze zichzelf kunnen maken! Zijn ze erg vies? En is het gewoon viezigheid van de tuin en geen poep? Ik heb het bij gezonde konijnen nooit schoongemaakt. Nou valt Lodewijk hierin natuurlijk niet in de categorie gezond. Bij langharige konijnen knipte ik hun kont wel kort, vooral ‘s zomers, anders bleef er ook soms iets in hangen. Do had van de week ook vieze achterpoten doordat ze in de nattigheid had gelopen. Daar doe ik nooit iets aan. Het valt bij witte poten ook altijd erg op.
 21. Handig dat je de antibiotica wel alvast hebt meegekregen. Begrijpelijk dat je dierenarts er liever nog even mee wacht. Oei, nu dus ook nog natplassen. Gelukkig zit hij al binnen. Dit kan door blaasproblemen komen, maar ook door EC. Panacur wordt ook gebruikt bij behandeling tegen EC, dus dat pak je dan nu toevallig al mee (al is de dosering bij EC-behandeling hoger meen ik). Ik weet niet of doxycycline een antibioticum is dat ook tegen bijvoorbeeld blaasontsteking wordt gebruikt, maar dat krijgt hij dus binnenkort ook. Ik zou even kijken of het onderplassen iets eenmaligs is of dat het blijft.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .