Ga naar inhoud

Lienappelsien

Members
 • Aantal items

  13301
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  92

Alles dat geplaatst werd door Lienappelsien

 1. Lastige situatie. De reis lijkt me inderdaad niet te doen voor de konijnen. Het is ook nog niet alleen de vlucht, maar voor je van thuis in Nederland naar de uiteindelijke bestemming in Azië bent… En mochten ze daar in quarantaine moeten, hoe is hun huisvesting dan en hoe worden ze verzorgd? En je weet dus ook nog niet hoe je ze zelf daar zou kunnen huisvesten? Ik weet niet waar je precies naar toe gaat, maar de luchtvochtigheid is is daar in veel landen erg hoog, wat me heel naar lijkt voor konijnen. Nou zal je er vast airco hebben, maar wat als die een keer kapot gaat? En voor jezelf is het niet goed als de temperatuur binnen veel lager is dan buiten. De vraag hoe de medische zorg daar voor konijnen is vind ik ook een goede. En wat doe je als er binnen die 2,5 jaar 1 konijn dood gaat? Kan je daar het andere konijn dan een nieuw konijnenmaatje geven, of blijft die dan alleen? En moeten ze dan na die 2,5 jaar die enorm lange reis dan nog een keer maken om weer in Nederland te komen? Ik begrijp dat het heel moeilijk is om ze af te staan, maar dat is voor de konijnen zelf veel beter. Zoek een konijnenopvang met goede plaatsingsvoorwaarden en je bent er vrij zeker van dat ze dan heel goed terechtkomen. Het is misschien cru om te zeggen, maar dat zal bijna altijd véél beter zijn dan wat jij ze daar kan bieden met bijbehorende reis, hoe liefdevol je ze ook al verzorgen… De beslissing om ze zo’n reis niet aan te doen en in plaats daarvan ze af te staan aan een konijnenopvang met goede plaatsingsvoorwaarden is er 1 die je uit liefde voor de konijnen neemt. Als je aangeeft in welke regio je zoekt dan kunnen we je goede konijnenopvangen aanraden.
 2. Vervelend @Punky punk. Als het nu 2 maanden zo is en ze daarvoor klef waren dan zou ik inderdaad aan hormonen denken. Hier is Do ook al een tijdje rams en pas ook schijnzwanger. Maar Jerry is er heel cool onder, dus het heeft bij hun geen echt effect op hun onderlinge band, al vindt Jerry het soms natuurlijk wel eens vervelend. Als Bess sowieso al de baas was dan kan ik me voorstellen dat het tussen haar en Punky lastiger is als ze lentekriebels heeft. Ik denk dat castratie wel kan helpen. Verwacht niet dat ze meteen van haar lastige hormonen af is, dat duurt ook bij voedsters een aantal weken. Heb er vertrouwen in dat het weer goed komt met je mooie koppeltje.
 3. In de fysieke winkels loopt ook altijd absurd veel personeel. Dan snap je al dat het dure producten zijn.
 4. Wat leuk dat ze het nog zo naar haar zin heeft! 😃
 5. Welkom. Flinke reuzen! Lekker dat ze zoveel ruimte hebben. Die foto van ze op de tuinset is echt grappig. Lekker chillen. Wist je dat klimop giftig voor ze is?
 6. Welkom. Een lekker klef stel zo te zien. Wat fijn dat ze zoveel ruimte hebben 🙂
 7. kan je ze niet een tijdje op de computerkamer houden tot het daar wat stabieler is?
 8. Haha ja, bij een wit konijn zie je het goed. Vooral als ze een tunnel heeft gegraven in de vochtige aarde dan heeft ze een grauwe waas over haar vacht. Of op haar buik/borst als ze de grond heeft verspreid. Maar ze kan het echt goed schoon krijgen. Mijn andere konijn is toevallig ook bruin. Maar hij graaft nooit. Bij mij zijn het altijd de voedsters geweest die graven. De rammen deden wel eens een halfslachtige poging tot graven, maar dat zag er niet uit 😉 Net of ze het hadden afgekeken bij hun vriendin en het even wilden proberen, maar toen zoiets hadden van nou ja, laat ook maar…
 9. O, maar dat het binnen goed gaat is een goed teken! Succes met de verhuizing vandaag. Hopelijk gaat het in hun verblijf buiten ook goed. Monky is nog al gehecht aan háár ren hè? Maar dan is het meer een territorium-ding. Als het nu binnen goed gaat betekent het dat ze op zich nog steeds met elkaar overweg kunnen. Dat is toch hoopvol 🙂 🤣 mijn konijnen zijn geloof ik wel redelijk normaal 😉 Ik heb grote stenen hondenbakken, dus die krijgen ze niet om. Zeker niet als die dan ook nog vol met water zit.
 10. Fijn dat Binky weer aardig is opgeknapt! Dat was toch even heel spannend… Heb je Monky inmiddels bij haar gezet? Ik ben benieuwd hoe het gaat samen. Fijn dat het ook met Vlekje weer goed gaat! 🤣 hij vond het vast jammer dat je het zag. Maar toch groenvoer, dat is ook heel lekker. Do en Jerry genieten steeds van het zonnetje. Lekker in het zonnetje liggen 🙂 Do deed vandaag zelfs een bunnyflop.
 11. Je bent er in ieder geval snel bij.
 12. Ik vind het er niet uit zien als klitten. Ik zou er wel even mee naar de dierenarts gaan.
 13. Leuk dat ze het zo naar hun zin hebben in het graafgedeelte! Mijn konijnen hebben ook een graafgedeelte in hun ren van aarde. De afgelopen jaren heb ik het al vaak bijgevuld met zakken speelzand, maar het meeste is nog gewoon aarde. Bij mij is dat gedeelte van de ren juist niet overdekt (wel met gaas), dus de grond is regelmatig nat. En ik heb ook een wit konijn, maar die is nog steeds wit 😉 Als ze heel veel heeft gegraven ziet ze er een beetje smoezelig uit, maar ze kunnen zich heel goed schoon houden hoor. Dus als je het zand een keer nat wilt maken tegen de stof dan is dat geen probleem. Zorg er uiteraard wel voor dat je de konijnen niet nat spettert. Dat het zand nat is geeft niet.
 14. Succes! Het zou leuk zijn als ze er een groepje van kunnen maken. Het is allicht nog te proberen door iemand met ervaring met groepskoppelingen. Jammer dat het drietal nu uit elkaar is gevallen, dat was een risico. Hou je ons op de hoogte?
 15. Welkom. Wat een schatjes. Top dat jullie meteen een ren hebben gemaakt 🙂
 16. Leuk tuinhuisje. Ik zou ze er alleen nooit in opsluiten. Als de zon er maar even op staat wordt het loeiheet in het huisje. Dat gaat sneller dan je denkt. Ik zou er dus een opening in maken. Ze kunnen dan ook altijd nog in het andere grappige hokje schuilen.
 17. Als er in een hok 2 in-/uitgangen zitten dan gaan ze er inderdaad vaker in. Het voelt op die manier veiliger voor ze. Nadeel is zoals je zegt meer kans op tocht. Dit kan je voorkomen/verminderen door het hok op een beschutte plek te zetten en de 2 ingangen niet tegenover elkaar te maken. Dus bijvoorbeeld 2 aan de voorkant of 1 aan de voorkant en 1 aan de zijkant. Ik heb zelf eens een hondenhok aangepast door een ingang aan de zijkant te maken, en in het hok een tussenschotje (uiteraard met opening) te maken tegen de tocht. De konijnen gingen er toen opeens wel in zitten. Wat voor soort hok heb je?
 18. Je bent dus toch weer geopereerd @JacB. Beterschap met het herstel! Waaaat, elk half jaar?! 😨Arme jij…
 19. Ik kan me niet zo voorstellen dat een konijn door bepaald voedsel nou zo anders gaat ruiken dat zo’n vlieg er geen eitjes gaat leggen. Het komt op mij over als een verkooppraatje. Het is wel belangrijk om op het voedsel te letten, in de zin van dat poep in de vacht zulke vliegen aantrekt om eitjes te leggen. Dus voeding waar het konijn geen plakpoep van krijgt en dat zijn blindedarmkeutels niet in de vacht blijven hangen. Het is ook slim om langharige konijnen in de zomer bij hun kont kort te knippen. Dan blijft er geen urine achter in de vacht en blijven er geen keutels in hangen. Dat zijn wel echt dingen die helpen om maden te voorkomen. Er blijft dan verder nog altijd een risico, maar ik kan me dus niet voorstellen dat die kruiden daar nou zoveel bij helpen.
 20. Fijn dat het weer beter gaat met de konijnen die buikpijn hadden! Als je twijfelt om haar weer buiten te zetten kijk je het toch gewoon nog een dag aan? Het zou wel fijn zijn als ze weer vrij normaal keutelt.
 21. Dat mag hier ook hoor 😉
 22. Die foto… 😃 Het zal inderdaad wennen zijn voor haar.
 23. 🤣 o ja, die vind jij zo lelijk haha. Ik vind ze wel leuk eigenlijk. lief dat je het toch voor L&L over hebt 😉
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .