Spring naar bijdragen

Lienappelsien

Members
 • Aantal bijdragen

  11408
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  87

Alles door Lienappelsien geplaatst

 1. Wisselend terrein kan voor onrust zorgen. Maar zoals al is gezegd, is de bruine voedster de tuin als háár terrein gaan zien. Als de witte voedster na 2 jaar nog steeds het trapje niet af durft zou ik dat probleem eerst oplossen. Het is ook deels de oorzaak van het andere probleem. Ik weet niet hou het verblijf er uit ziet, maar je zou een stapeltje stenen/tegels onder het trapje kunnen leggen zodat het minder steil is. Of in plaats van de schuine trap, opstapjes/verhogingen, zodat ze steeds een stukje lager hupsen.
 2. Dan zou ik even contact met ze opnemen om de draaddikte te vragen. Je wilt natuurlijk niet dat ze er zelf doorheen kunnen knagen of dat een roofdier dat doet.
 3. Ik zou dan ook voor volièrepanelen gaan. Precies om de voordelen die Evee opnoemt. Dat kathedraalhok ziet er zo op de foto leuk uit, maar het lijkt me met schoonmaken allemaal minder praktisch. Daar ga je je dan al snel enorm aan ergeren. Het is gewoon ontzettend fijn als je overal in de ren makkelijk bij kan. In een ren van volièrepanelen kan je zelf staan en heb je geen lastig te bereiken hoeken. De opstelling van de panelen kan je ook aanpassen naar de ruimte in de tuin. Ik zou een draaddikte van 1,4 mm aanhouden en een maaswijdte van 19 bij 19 mm of kleiner. En dan een hondenhok of een simpel konijnenhok (let dan ook op of elk hoekje via een deurtje bereikbaar is) er in zetten. Toevoeging: zet de 2 met 10 weken apart. Al snel zal de ram dan gecastreerd kunnen worden. Je moet ze daarna nog 14 dagen apart houden ivm kans op dat de ram nog vruchtbaar is.
 4. Do en Jerry lagen ook om de icepod heen toen ik hem kwam vervangen! Ze kwamen even iets lekkers halen en daarna ging Jerry snel weer terug languit naast de nieuwe icepod liggen. Mijn konijnen hebben nooit naar die dingen omgekeken (in hoeverre ik dat kan zien dan natuurlijk, je bent er niet continu bij), maar nu vinden ze het dus fijn!
 5. Even later zag ik ze samen rondom de icepod liggen! Dat had ik nog nooit gezien. Blijkbaar hadden ze het toch wel erg warm gekregen 😉 Ik heb dit 3 keer moeten lezen. Ik dacht bikiniënd, wat zou ze daarmee bedoelen? 🤣
 6. Do en Jerry lagen vanmiddag met 28 graden tegen elkaar aan vol in de zon 🙄 Genoeg plekjes om in de schaduw te liggen (zelfs met een ‘roze ufo’), maar meneer en mevrouw wilden blijkbaar even zonnen... Het zonfeestje eindigde overigens toen Do op Jerry wilde rijden (Do is rams) en er toen weggerend werd.
 7. Roze ufo’s 🤣 Mijn konijnen hebben er ook vaak raar naar gekeken haha
 8. Het zou kunnen. Het was een bestaand koppel dus dat scheelt. Is het in de kelder koeler dan in hun definitieve verblijf? Dan zou je ze er nog een aantal dagen in de kelder kunnen laten ivm de hitte. Verplaatsen naar een andere ruimte geeft ook weer wat stress, wat met de hitte natuurlijk niet zo prettig is. Als je het doet dan zou ik het morgen op tijd in de ochtend doen zodat het nog niet zo warm is.
 9. Nou, fort, waar wacht je dan nog op? Je had toch vakantie?
 10. @Pablo&Lola ze zijn echt hotel de botel hè? Prachtig! Ook mooi voor in dat topic met foto’s om te laten zien dat konijnen samen horen te leven.
 11. Welkom op het forum! Absoluut niet meer samen zetten! Ook niet eventjes. Ook niet onder toezicht. Je voedster is in een seconde gedekt, voor je kan ingrijpen. Verder zijn konijnen ook gewoon niet geschikt om steeds eventjes wel en dan weer niet samen te zetten. Het is niet zoals bij honden die even leuk gaan spelen als ze een andere hond tegenkomen. Konijnen vinden rangorde en territorium heel belangrijk. Je ziet het ook aan het gedrag dat jouw konijnen nu laten zien. Dat zal deels door hormonen komen maar ook door rangordebepaling en territoriumgedrag. Elke keer dat je ze nu samenzet (buitenom de grote kans dat je voedster gedekt zal worden!) gaan ze de rangorde weer opnieuw bepalen en hun territorium verdedigen. Het is dus ook helemaal niet zo leuk voor ze én je vergroot zo de kans dat als ze 14 dagen na de castratie weer samen mogen elkaar niet meer leuk vinden! Ze doen nu iedere keer negatieve ervaringen met elkaar op. Dus: absoluut niet meer samenzetten tot en met 14 dagen na de castratie. Doe je dat wel, dan heb je grote kans dat je voedster straks een nest krijgt en dat ze straks niet meer samen kunnen. Dat is voor de konijnen en voor jou niet leuk. Na 14 dagen na de castratie kan je ze weer samenzetten. Doe dat op neutraal terrein, waar beide konijnen dus nog nooit zijn geweest. Bijvoorbeeld in de badkamer of in de keuken. Neutraal terrein is voor beide onbekend waardoor ze het veel minder nodig vinden het terrein te verdedigen (de andere is geen indringer). Ze zullen dan weer even de rangorde willen bepalen, wie de baas is. Na een dag gaat het vaak wel weer goed. Zorg dat ze tot die tijd dus écht niet bij elkaar kunnen. Niet-gecastreerde rammen zijn heel vindingrijk om bij een voedster te komen, dus zorg gewoon dat dat echt niet kan. Zet de hokken (ik lees niks over een ren?) het liefst ook zo ver mogelijk uit elkaar. Als ze niet bij elkaar kunnen komen maar elkaar wel kunnen zien kunnen ze gefrustreerd raken. Krijgen ze straks een permanente ren? 2 konijnen in alleen een hok is vragen om problemen. Ze hebben gewoon wat ruimte nodig. In een hok kunnen ze alleen een paar hupsjes doen. Een ren van minimaal 2 m2 zou dus altijd aan het hok moeten zitten. Dan is de kans veel groter dat ze niet gaan vechten enz. Bovendien is het ook veel leuker om te zien wat ze dan allemaal doen. In een hok kunnen ze niks. Hopelijk heb je wat aan dit advies. We helpen je graag.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .