Spring naar bijdragen

Lienappelsien

Members
 • Aantal bijdragen

  11216
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  87

Alles door Lienappelsien geplaatst

 1. Lienappelsien

  Corona virus

  Ik heb me er ook gruwelijk aan zitten ergeren (en nog steeds) bij het zien van die beelden van afgelopen dagen. Ik kan er echt kwaad om worden. Je kan wel willen dat het virus er niet meer is, maar dat steekt natuurlijk massaal weer de kop op als mensen zich zo gaan gedragen. En vaak alleen maar voor het hebben van wat plezier. Ik kan daar echt niet bij. Heb jij je lolletje even gehad en zijn er straks weer tig heel zieke mensen en zelfs doden, ICÔÇÖs die weer vol liggen, zorgpersoneel dat het amper aan kan, mensen die hun geliefden in ziekenhuizen en instellingen niet/amper mogen zien, enz, enz. Neem je verantwoordelijkheid!
 2. Sterkte @Floppyears En @Eefje succes vanmiddag bij de dierenarts. Ben benieuwd of die iets kan vinden bij je Bets.
 3. Als het zo gaat kan je het natuurlijk nog even aankijken ­čÖé Er was de afgelopen dagen ook wel aanleiding tot enige onrust vanwege de stress van het dierenartsbezoekje. Als er een paar dagen onrust is door zoiets of door verhuizing voor/na vakantie of iets dergelijks is dat niet heel gek. Ik zou de beslissing om wel of niet naar de opvang te gaan om ze te proberen te laten koppelen aan een ram baseren op hoe ze normaalgesproken met elkaar omgaan. Het geeft je in ieder geval weer even lucht, en het is ook niet de bedoeling om overhaaste beslissingen te nemen (hoe het niet direct overkwam hoor, maar voor jezelf is het misschien prettiger om de beslissing echt te baseren op hun normale gedrag). Fijn weekend ­čśë
 4. H├Ę wat vervelend zeg! Echt een lastige situatie. Hier wil ik nog even op reageren. In zoÔÇÖn geval helpt het soms om ze een aantal dagen op neutraal terrein te zetten. Maar ik begrijp ook wel dat je het zo aanpakt. Er is ook niet ├ę├ęn goede manier. Hoe dan ook, het is dus niet echt een lekker lopend koppel. Het is wel een goed teken dat ze niet vechten, dus er is geen haat en nijd. Ik kan me daarom best voorstellen dat het met de juiste ram er bij misschien beter gaat. Maar ja, dat weet je natuurlijk nooit zeker. Spannend hoor. Ik denk dat je bij Knijn & Ko wel op het juiste adres bent. Verstandig dat ze daar dan ongeveer een week blijven, want het heeft natuurlijk geen zin om een halfbakken poging te doen door er op goed geluk een ram bij te zetten. Je wilt natuurlijk de grootste kans van slagen! Ik denk dat je ze daar wel op kan vertrouwen. Ik heb zelf ook konijnen van Knijn & Ko (en konijnenopvang Binkies, de voorloper er van, waarvan nog een aantal vrijwilligers actief zijn bij Knijn & Ko) en heb wel het gevoel dat ze de beste keuzes voor de konijnen maken. Ze kijken ook objectief naar jouw konijnen, dat is uiteindelijk misschien ook wel prettig zodat ze je kunnen vertellen waar je beter aan doet. En het contact met de vrijwilligers vond ik ook prettig. Ik vind het heel knap van je dat je contact met de opvang hebt opgenomen. Ik duim voor je dat een ram de dames tot rust brengt.
 5. Nou ja, handig toch? Het klinkt wel aannemelijk dat het al open was gegaan. En nu dan even aankijken of het weg blijft?
 6. Leuk! Ben benieuwd hoe het gaat worden. Laat je binnenkort fotoÔÇÖs zien? Ik zag inderdaad al een foto voorbij komen van het schildpadden verblijf. Vandaar dat ik ging twijfelen of de nieuwe ren wel voor de konijnen zou zijn. Jullie zijn dus van alles aan het opknappen/vernieuwen.
 7. @BunnieHop Dat gaat dan toch behoorlijk snel? Al kan het vaak niet snel genoeg gaan. Wordt het een ren voor de konijnen of voor de schildpadden?
 8. Wat apart dat het net kleiner werd! Heeft de dierenarts het nu gewoon open gemaakt, dus alleen de pus er uit gehaald? En onder plaatselijke verdoving? (Even uit nieuwsgierigheid). Lekker dat ze dan nu weer gewoon thuis is zonder fratsen.
 9. Leuke foto! En ze hebben een lekkere ren. Ik word daar altijd blij van als ik een fijne konijnen ren zie, en helemaal als je er konijnen in ziet genieten. Gaat hij straks de plantjes water geven?
 10. Leuk dat het goed gaat! Bedoel je met piepen dat knorren of kermen? Ik herken dat wel. Als dat het is zou ik me er niet direct zorgen over maken. Misschien kan je het eens filmen?
 11. @Jamesthebunnybutler´╗┐ wat een leuk konijn is Dunya! Fijn dat de koppeling goed gaat. Hopelijk mag je heel lang van haar genieten, en zij en Baloe van elkaar.
 12. Dan is het ook niet nodig om ze te knippen.
 13. Komt vast goed inderdaad. Als Baloe maar een dame vindt waar hij weer blij mee wordt. Heb je op basis van fotoÔÇÖs en beschrijvingen doorgegeven welke voedsters jouw voorkeur hebben, of laat je het volledig aan hun over?
 14. O, dat is goed te overzien dan. Je zou bijna in de auto gaan zitten en ondertussen met de vrijwilliger via videobellen een voedster uitkiezen en meekijken met het begin van de koppeling ­čśë Die komt dan alleen vast handen tekort
 15. Do en Jerry liggen lekker te zonnen, dus ik vermoed dat die nog geen behoefte hebben aan een icepod ­čśë @Jamesthebunnybutler´╗┐ succes morgen. Hij komt vast met een leuke dame thuis die je ook weer in je hart zal sluiten. Ik vind het ook altijd heel dubbel. Hoe lang blijft hij daar?
 16. Gefeliciteerd @Koosje! @KonijnStar handig
 17. Haha lekker graven! Wel grappig eigenlijk, jullie terras is vandaag opnieuw gelegd en we krijgen vervolgens een foto te zien van het zand dat over is ­čĄú ok, wel met konijn er bij ­čśë
 18. Het lijkt een goed trapje. Misschien durven ze het in het begin nog niet te gebruiken, dan kan je er 1 of 2 stenen onder leggen zodat het iets vlakker wordt. Komt er ook nog een permanente ren aan het hok? Alleen een hok is niet voldoende. Veel mensen zijn zich daar niet bewust van. Denk aan een ren van minimaal 2 m2, maar het liefst groter. Hier kan je wat idee├źn opdoen: Weet je al waar je de konijnen vandaan gaat halen? Een dierenwinkel/tuincentrum is sterk af te raden. Het makkelijkst is om naar een konijnenopvang te gaan. Die zitten vol met ontzettend leuke konijnen van alle leeftijden en groottes. De vrijwilligers kunnen je daar goed helpen en het voorkomt een hoop problemen. Hier vind je een lijst met konijnenopvangen: https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenopvang-asiel-lijst
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .