Ga naar inhoud

Lienappelsien

Members
 • Aantal items

  13.538
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  93

Alles dat geplaatst werd door Lienappelsien

 1. Wat een ellende. Petje af. Het zijn wel heel schattige foto’s. De 3 in de catcube haha. De kleintjes hebben ook een prachtige kleur. De ren in huis paste ook mooi in je interieur. Hopelijk komen ze er verder allemaal bovenop, zonder restverschijnselen van de verwaarlozing.
 2. Je schrijft op neutraal terrein met een ren er tussen. Heeft er altijd een ren tussen gezeten dan? Het is het handigst om ze samen op neutraal terrein te zetten, zonder ren er tussen. Maar zoals Marjolein zich ook afvroeg is misschien niet zo gedaan omdat de voedster bang was? Of is de voedster vooral bang voor mensen? Als een konijn bang is voor mensen dan betekent dat niet automatisch dat het ook bang is voor andere konijnen. Hoe het nu gaat heeft het geen enkele zin om door te gaan. Ik vind het raar advies van de opvang. Als je op deze voet doorgaat gaat het nooit wat worden en bouwen de konijnen alleen maar frustratie op. Komen ze dan bij elkaar zonder hek er tussen dan wordt het waarschijnlijk knokken. Ik denk inderdaad dat je haar het beste terug naar de opvang brengt en dan naar Knijn & Ko gaat om je konijn daar op koppelvakantie te brengen. Je kan dan zelf aangeven welke voedsters je leuk vindt en dan kijken zij of het klikt en blijven ze een week/aantal dagen samen in 1 ren in de opvang voor de koppeling. Gaat het goed, dan mag je ze ophalen.
 3. Een jaar alweer! Wat gaat dat snel. Gefeliciteerd! Leuk gedaan, dat filmpje.
 4. Dat ziet er inderdaad goed uit! Leuk, het komt vast goed met die twee 🙂 Oei, Tom zit dus weer even in de lappenmand. Maar fijn dat hij herstelt, ook al gaat het iets langzamer dan de vorige keer. Bonnie! Natuurlijk. Er stond me iets van bij dat er uiteindelijk toch een hond bij was gekomen, maar ik was haar vergeten. Mooi verhaal was dat. Ik vond het zo fijn voor je dat na het grote verdriet van je vorige hond Bonnie je weer plezier bracht, en nu dus nog steeds 🙂
 5. Alle hangoren kwamen binkiënd aangesprint waarbij ze hard met hun oren heen en weer flapperden.
 6. Gelukkig! Klinkt gezellig, veel plezier! Ik ben er nog steeds niet achter waar WE voor staat (Google helpt niet, dan kom ik alleen op het kledingmerk uit), maar dat terzijde 🤣 Edit: het is vast iets met wellness
 7. O ja, je hebt ook een tijd honden opgevangen. Dus je hebt er in ieder geval al ervaring mee… Offtopic, maar hoe gaat het nu met Tom (ik weet het, dat was geen opvanger)? En was er daarna uiteindelijk toch nog een hond bij gekomen? Ik kan me niet meer helemaal goed herinneren hoe dat ging.
 8. De lakens, half verbrand, vielen op de grond en de spoken waren ontmaskerd.
 9. Weet je hoe het nu met Leia gaat? Als ze normaal groot fan is van groenten en het nu zelfs niet eet als je het voor haar houdt dan gaan er bij mij ook alarmbellen rinkelen. Brokjes zijn dan inderdaad nog de laatste test. Worden die niet gegeten dan kan je meteen een afspraak maken bij de dierenarts, voor dezelfde dag. Bij niet eten denk ik altijd in eerste instantie aan 3 mogelijke oorzaken: haken op de kiezen, een gasbuis of pijn. Uiteraard kan er ook iets anders aan de hand zijn, maar naar deze dingen kijkt een dierenarts dan als eerste. Hopelijk was het iets eenmaligs en zat het even niet lekker in haar buik en is het vanzelf overgegaan. Maar dan heb je geluk gehad. De gezondheid van konijnen is erg kwetsbaar. Als ze 24 uur niet eten dan vallen de darmen stil en loopt het meestal fataal af. Een bezoek aan de dierenarts is dus geen overbodige luxe als een konijn opeens slechter eet. Wat ik me in de tussentijd afvraag is wat is WE (je vertrekt op WE)… 🤔 Weekendevenement? Wereldexpeditie? 😉
 10. Bij het lezen van je bericht vroeg ik me ook meteen af waarom de dierenarts aangaf dat ze onbeperkt brokken mogen. Zijn ze jonger dan een jaar? Of zijn ze (te) mager? In alle andere gevallen zie ik niet in waarom je ze onbeperkt brokken zou moeten geven. 10 - 20 gram brokken per konijn is misschien wat weinig, afhankelijk van hoeveel groenten je geeft, maar onbeperkt is dan weer het uiterste de andere kant op. Bovendien gaan ze meestal slecht hooi eten als ze onbeperkt brokken krijgen. Ik heb ook eens gelezen dat suikerziekte zelden voorkomt bij konijnen. Het is al een tijd geleden, maar volgens mij was het een wetenschappelijk onderzoek. Dat is dus anders dan bij honden of katten, waar het wel regelmatig voorkomt. Zoals @Jamesthebunnybutler al zei is het goed om konijnen weinig suikers te geven om een gasbuis te voorkomen. Denk hierbij aan weinig wortel en heel weinig tot geen fruit. Sommige groenten geven ook meer kans op gasbuiken, zoals koolsoorten. Witlof, andijvie en het loof van wortels zijn groenten waar veel konijnen wel tegen kunnen. Hebben je konijnen klachten? Ik neem aan dat er niet zomaar bloed is geprikt.
 11. Oh wat fijn dat het klikt met Vlekje! Echt super dat hij zo goed terecht komt. En ook top dat het baasje zich helemaal heeft ingelezen. Het zal een opluchting voor je zijn, maar ik kan me goed voorstellen dat je misschien ook een traantje weg pinkt bij het zien van zijn lege ren bij jou thuis, zo zonder die vrolijke stuiterbal. Zet ‘m op, Styx en Vlekje!
 12. Ik zou toch echt niet zomaar gaan dwangvoeren om het te oefenen. Dat raad ik juist echt af. Het geeft onnodig veel stress en een gezond konijn zal enorm tegenstribbelen. Ik denk ook niet dat ze de volgende keer minder stress heeft ‘omdat ze het dan kent’.
 13. In veel goede konijnenopvangen worden veel voedsters nu ook gecastreerd. Niet altijd alle voedsters omdat het toch prijzig is.
 14. Leuk! Vergelijkbaar weer met vandaag 😉 In de tijd ertussen was het heel ander weer, wat een verschil hè! Namu vind dit vast een stuk fijner. En met je stippenjas waar je eerder over schreef hihi
 15. Dat zou leuk zijn! Dan zie je dus echt waar hij terecht komt, als het klikt. Styx blij, Vlekje blij (anders kreeg ze misschien geen maatje?), en andere rammen in de opvang blij dat ze een plekje naar voren zijn geschoven.
 16. Je kan vragen hoe vaak de dierenarts voedsters castreert. De ene dierenarts doet dat vrij regelmatig, de ander bijna nooit. Het is wel fijn als de dierenarts er ervaring mee heeft. Als een dierenarts zegt dat een konijn nuchter moet zijn voor de operatie zou ik een andere dierenarts zoeken (niet dat ik weet of jouw dierenarts dat zegt). Konijnen moeten altijd blijven eten, want anders komen hun darmen stil te liggen en zijn ze vrijwel niet meer op gang te brengen. Dus dat is ook iets om op te letten als je een dierenarts kiest. Na de ingreep zou ik haar een paar dagen binnen houden. Na narcose hebben konijnen het vaak even lastig om zichzelf op temperatuur te houden. Ik zet dan altijd een panelenrennetje op binnen. Het is handig om een snuggle safe in huis te hebben. Je krijgt vast pijnstilling mee en eventueel medicijnen om de darmen te stimuleren (de ene dierenarts geeft dat laatste meteen mee, de andere schrijft het pas voor als het konijn de volgende dag slecht/niet keutelt. Allebei wat voor te zeggen). Konijnen hebben meestal niet direct zin in brokjes na een behandeling. Het is inderdaad slim om bijvoorbeeld wortelloof, andijvie, witlof of peterselie in huis te hebben. Dat soort dingen eten ze vaak als eerst weer. En hooi. Ik leg er dan verspreid wat van neer in de panelenren. Na de castratie kan je beter geen scherpe bodembedekking in het toilet doen, voor de wond. Back2nature of hennepvezel prikt niet. Gebruik ook even geen stro. En ze mag niet springen en niet hard rennen.
 17. Ik heb nog nooit meegedaan, maar alleen al het bijbehorende jaarlijkse topic met foto’s van de surprises, hints en het raden door de ontvangers is erg leuk!
 18. Ik heb mijn voedsters nooit laten castreren. Bij mijn huidige voedster was ik het eigenlijk wel van plan (zij is vaker schijnzwanger dan mijn vorige voedsters), maar vond ik steeds geen goed moment. Ik wilde het bijvoorbeeld ook niet midden in de winter laten doen, want met een kaalgeschoren buik buitenzitten vind ik niet zo’n succes. Ik zou het dan het liefst in het voor- of najaar willen doen, zodat de overgang van een aantal dagen binnenzitten naar weer naar buiten doen ook makkelijk is. Mochten er complicaties optreden dan heb je dan geen problemen met een verliezende wintervacht na 10 á 14 dagen binnen. Maar goed, dat is meer een ideaal moment. Ik heb nu besloten het niet te laten doen. De konijnenopvang waar ik naar toe gaat castreert de meeste voedsters. Bij een volgende voedster heeft een al gecastreerde voedster wel mijn voorkeur (maar het is geen ‘eis’).
 19. Ah, ok. Neem je Roger wel mee naar de opvang, zodat ze in de opvang al samengezet kunnen worden om te kijken of er een klik is? Als ze bijvoorbeeld dan meteen gaan vechten weet je dat het niks gaat worden. Na een half uur samen is meestal wel te zien of de koppeling potentie heeft. Je neemt ze dan in 1 reisbox mee naar huis en haalt ze nooit meer uit elkaar, ook ‘s nachts niet. Tenzij er gewonden gaan vallen, maar dan stop je ook met de hele koppeling. Top dat je boven een kamer hebt ingericht. Heb je je hier op het forum al goed ingelezen over koppelen? Dan weet je een beetje wat je kan verwachten. Rijden, hard achter elkaar rennen en plukjes haar uittrekken mag. Dat is normaal koppelgedrag. Het ziet er soms best naar uit. Het hoort bij de rangordebepaling. Elkaar negeren is ook prima. Hou wel in de gaten of er ook rustmomenten zijn en of ze blijven eten en keutelen. Het eerste half uur blijf je er bij om te kijken of het niet escaleert. Daarna ga je af en toe even om het hoekje kijken. Blijf er verder niet teveel bij, want je brengt jou spanning op ze over. Ze moeten het toch samen uitzoeken. Een koppeling ziet er meestal niet gezellig uit en vaak ook een beetje naar. Ze moeten uitzoeken wie de baas gaat worden. Na ongeveer een week begint het pas een beetje gezellig te worden, al verschilt het heel erg per konijnenkoppel hoe lang dat duurt. Denk dus niet te snel dat ze nooit een klef stel zullen worden. Dat heeft echt even tijd nodig. Rollen ze als 1 bol konijnen over de grond dan haal je ze direct uit elkaar! Dan gaat het echt niet werken en breng je de voedster terug naar de opvang en probeer je het met een andere voedster. Ook als ze in elkaar vastgebeten zitten stop je direct. Gaan ze met de voorpoten boksen en/of trappen ze met de achterpoten in de lucht naar elkaar dan gaan ook alarmbellen af, let dan heel goed op of het niet escaleert. Maar meestal zie je al vrij snel of het echt mis gaat. Daarom is het ook handig om ze al bij de opvang een half uur samen te zetten voor je ze mee naar huis neemt. Ik zou ze een week in die kamer laten. Neutraal terrein doet een hoop. Succes en veel plezier! Hou je ons op de hoogte? Ik ben wel benieuwd met wie Roger thuiskomt 🙂
 20. Eergisteren heb ik ‘s avonds ook weer een egel in de tuin gezien! 🙂 Ik moest meteen aan jou denken, @Bammyflurry haha. Ik hoorde geknor/gesnurk en met de zaklamp van mijn telefoon vond ik hem. Ik denk dat hij sliep, want hij lag met zijn kop schuin een beetje op de grond, net als een hond. Het zag er heel schattig uit. Gisteravond heb ik hem niet gezien of gehoord.
 21. Wat een geluk dat jij Roger zag en hem alles geeft wat hij nodig heeft! Hij lijkt erg op een vroeger konijn van mij. Heel veel plezier dinsdag. Blijven ze een poosje in de opvang voor de koppeling? Dat is een aanrader. Zeker ook als Roger los in huis loopt en je zelf geen koppelervaring hebt. Maar sowieso een aanrader.
 22. Dat is dankbaar werk. Fijn dat je de opvang daardoor weer ruimte geeft voor andere, wel al plaatsbare konijnen. Gaat het om opvang Hazel?
 23. Hebben ze bij de opvang geen tips? Er zijn vast vaker konijnen met megacolon in de opvang geweest. Of doe je zelf een soort opvang? Dat werd me bij eerdere berichten niet helemaal duidelijk. Hoe dan ook, het is een nare aandoening. Goed dat je hier ook om ervaringen/tips vraagt. Sterkte ermee.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .