Ga naar inhoud

Lienappelsien

Members
 • Aantal items

  12959
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  91

Lienappelsien won de laatste dag op 2 september

Lienappelsien had de meest gelikete inhoud!

Profiel informatie

 • Geslacht
  Onbekend

Recente bezoekers van dit profiel

5933 profielweergaven

Lienappelsien's Achievements

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

3,3k

Community reputatie

 1. Kan. Het is inderdaad vaak dominant gedrag om gewassen te willen worden. Maar het ene konijn poetst ook gewoon liever een ander konijn dan het andere. Meer een knuffelaar.
 2. Super dat je je zo inzet voor het konijn! Eerst een mooi verblijf en straks ook een vriendinnetje. 😃 Je zal zien hoe leuk het is om 2 gelukkige konijnen samen te zien. Lekker tegen elkaar aan liggen, samen blij jou begroeten, elkaar wassen, enz. Nu eerst laten castreren. Dan 2 weken wachten omdat hij dan nog vruchtbaar kan zijn. En dan naar een goede konijnenopvang. Heel veel plezier alvast, en hou ons op de hoogte. We zijn natuurlijk heel benieuwd!
 3. Prima koppelruimte. In de schuur is inderdaad wel prettig met dit weer. Fijn dat de herkoppeling goed gaat. Dat is toch weer opluchting denk ik.
 4. Dat is ook wel even veel bij elkaar. Het gaan latten ipv samenwonen zal naast dat het spannend is ook weer wennen zijn, een nieuw ritme brengen. Ik hoop dat het jullie helpt. Zo te lezen hebben jullie er goed over nagedacht en het goed besproken. Wat leuk dat jij en Jacintha een knutselmiddag hebben gepland! Volgens mij hebben jullie veel gedeelde interesses. Veel plezier alvast!
 5. Als hij wel vrolijk aan komt huppelen, maar vervolgens niet de lekkere dingen wil eten die hij normaal wel at, of aanpakt maar dan last vallen, dan is er toch echt iets niet goed. Het lekkers wel kinnen (dit is van mij!) zie je dan inderdaad wel vaker. Gebitsproblemen is dan het eerste waar je aan denkt. Konijnen die buikproblemen hebben eten ook slecht, maar dan gedragen ze zich anders. Jouw konijn komt wel, maar eet dan toch maar niet. Soms ziet de dierenarts maar een klein scherp randje op de kiezen en vindt het wel meevallen, maar soms hebben ze er dan toch last van. En zoals al iemand zei, zonder narcose zijn niet alle kiezen goed te zien. Best kans dat er achterin toch iets scherps zit. Het is niet uitgesloten dat er niks anders aan de hand is, maar het klinkt in eerste instantie toch als gebitsproblemen. Aangezien hij ook een nat neusje heeft is het heel goed mogelijk dat er iets met de kieswortels aan de hand is. Er kan een abces bij de kieswortels zitten of de kieswortels kunnen gewoon slecht zijn. Dat verklaart dan het slecht eten (want dat is pijnlijk) én het natte neusje (want het drukt tegen de traanbuizen). Misschien is dat nog wel de meest voor de hand liggende verklaring. De dierenarts hoeft dan niks raars te zijn als hij/zij in de bek kijkt. Een röntgenfoto kan dat wel zichtbaar maken.
 6. Zoals Eefje al zei ging het er heel normaal aan toe voor een (her)koppeling. Je had ze niet meer uit elkaar hoeven halen, maar ze in die ren kunnen laten zitten. Het is wel belangrijk dat ze minimaal 2 m2 de ruimte op 1 oppervlak hebben (als het grote konijnen zijn hebben meer ruimte nodig). Neutrale ruimte geeft heel veel voordelen bij een koppeling/herkoppeling. Maar hoe je het nu had geprobeerd ging het er ook normaal aan toe, dus als een neutrale ruimte vinden echt een probleem is of te klein (ik weet niet wat ik onder een containerhok moet verstaan, alleen een hok is eigenlijk nooit groot genoeg), dan zou je ze weer in die ren kunnen zetten waar je het geprobeerd had. En dan nooit meer uit elkaar halen, tenzij er gewonden dreigen te vallen. Ook ‘s nachts laat je ze dus samen. Dat je voedster wegrent en geen contact zoekt moet je aan het begin van een (her)koppeling zien als een goed teken. Dat trekt vanzelf bij. Ze moeten eerst de rangorde bepalen, en zij laat nu zien dat ze niet tegen hem in gaat en hem een beetje eng vindt. Dat is dus prima. De ram zal dan op den duur beseffen dat hij niet achter haar aan hoeft te rennen en geen plukjes hoeft te happen. En zij gaat dan beseffen dat hij eigenlijk niet eng is. Dat kost vaak een aantal dagen/een week. Daarna beginnen ze aan elkaar te wennen en meer naar elkaar toe te trekken. Dat ze nu niet gezellig samen gaan zitten betekent dus absoluut niet dat ze dat niet meer gaan doen. Ze hebben gewoon wat tijd nodig.
 7. Met zo’n storm is het toch altijd even spannend of de ren nog staat hè? Hier gelukkig ook geen problemen. Ik was ook al benieuwd hoe het bij de andere BunnyBunchers is gegaan.
 8. Lekker dat het nog steeds rustig is. Harold is goed in luieren zo te zien.
 9. Hij is op het moment dus stabiel qua gewicht, maar het is dus nog steeds niet duidelijk wat er aan de hand is. Het doet me nog steeds wel denken aan mijn konijn Bonno die EC had en daardoor in korte tijd extreem afviel, en heel mager bleef ondanks dat hij toen heel veel brokjes at (100 gram per dag bij een konijn van normaal zo’n 2,2 kg) en langdurig Panacur kreeg. Zijn gewicht bleef op een gegeven moment wel stabiel (maar laag). Lastig dat Wannes darmproblemen lijkt te krijgen van Panacur. Maar met langer Panacur geven is het dus ook niet gezegd dat hij weer op een gezonder gewicht komt. Ik snap dat jullie op dit moment niet verder gaan onderzoeken. Er is al veel onderzocht. Soms kom je er gewoon niet achter wat er nou eigenlijk aan de hand is. En wat je al zei, bij bepaalde onderzoeken vraag je je af of dat zinvol is omdat er dan waarschijnlijk och niks aan te doen is. Gelukkig doet hij het nu vrij goed. Ben je niet bang dat hij het van de winter buiten moeilijker gaat krijgen? Zichzelf warm houden kost hem buiten dan extra energie. Maar ja, het moet ook maar kunnen om ze beide de hele winter binnen te houden. Niet elk konijn is er ook geschikt voor.
 10. Wat een verhaal inderdaad! Fijn dat jij je over deze konijnen hebt ontfermd. Ik snap je dilemma. Maar als je deze 2 wil koppelen dan is het toch verstandig om Lowieke eerst te castreren. Een ongecastreerde ram is eigenlijk niet te koppelen. Ik denk niet dat ze elkaar nog zullen kennen. Maar dat is niet erg, het gaat er om of er een klik was, of de karakters bij elkaar passen. Maar zoals happy zei is de situatie nu heel anders. Toen ze los buiten liepen was hun terrein onbeperkt. Nu ze een begrensde ruimte hebben kunnen ze zich genoodzaakt voelen om de confrontatie aan te gaan. Je weet denk ik ook niet hóe hun relatie was buiten. Je hebt ze bijvoorbeeld toen buiten vast nooit knus tegen elkaar zien liggen, maar je weet ook niet of dat er in zit tussen die twee. Wil je het op safe spelen dan kan je Lowieke naar een goede konijnenopvang brengen. Hij wordt dan gecastreerd, krijgt goede zorg en wordt daarna met een voedster geplaatst bij mensen waarvoor de opvang ook eisen stelt aan de grootte van de huisvesting. Percy kan je dan in de opvang aan een voedster laten koppelen. Zo komen ze allebei goed terecht. Maar ik kan me voorstellen dat je het misschien lastig vindt om afscheid te nemen van Lowieke. Je zou ook nog met zo’n goede opvang kunnen overleggen of je de twee daar kan brengen en of zij het zien zitten om een poging te doen om deze twee te koppelen. Lukt dat niet, of zien ze het niet zitten om een poging te doen omdat ze de kans van slagen klein achten, dan kan je alsnog de een daar achterlaten en de ander aan een voedster laten koppelen voor bij jou. In welke regio woon je? Dan kunnen we je gericht een konijnenopvang adviseren. Hier vind je ook een lijst met opvangen: https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenopvang-asiel-lijst
 11. Ze is echt leuk! Hopelijk vindt Harold dat ook, en zij Harold.
 12. Fijn dat ze nu allebei ondanks hun gezondheid een lief maatje hebben. Het is dus toch ‘officieel’ Siemson geworden? Haha
 13. Dus je hebt ze nu, leuk! Vertel, vertel! Grote, kleine? Hoeveel? Hoe lang heb je ze al? Ik ben benieuwd wat voor fratsen ze allemaal uithalen. Ze zijn net als de konijnen natuurlijk lekker eigenwijs. Tegen een foto hebben we ook geen bezwaar...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .