Ga naar inhoud

Lienappelsien

Members
  • Items

    14.574
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    102

Profiel informatie

  • Geslacht
    Onbekend

Recente bezoekers van dit profiel

9.347 profielweergaven

Lienappelsien's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

  1. Dobby lag tijdens een vrij warme dag op het stro dat uit de schuilplek was gelopen te zonnen. Echt zo met zijn koppie plat op de grond. Hij had het helemaal voor elkaar.
  2. Ik moest je topic even bijlezen. Je hebt dus toch nog een ultieme poging gewaagd met ze. Hoe gaat het nu?
  3. Leuk je weer op het forum te zien! Maar verdrietig dat Daantje er niet meer is. Het duurt nog even, maar het is wel een leuk vooruitzicht dat Boudewijn in augustus weer een nieuw vriendinnetje krijgt. Laat je het ons weten als het zo ver is? Ik ben benieuwd met wie hij thuiskomt, jij vast ook!
  4. Leuk, Evee. Do en Dobby genieten ook steeds zo van het zonnetje. Vooral Dobby, die doet dan ook graag een bunny flop in de zon, lekker bij Do.
  5. Ik lees het net van Vlekje en Artemis. Sterkte @pakyakker en @happy211!
  6. Hoe heb je de konijnen nu? Rollenbollen is echt foute boel. Ze kunnen elkaar serieus verwonden.
  7. Zo te lezen heb je ze niet op onbekend terrein samen gezet? En hoe groot was de ruimte? Een viertal zou ik dus niet aanraden. Wat deed het zusje toen ze agressief werd?
  8. Vervelend! Hoe lang geleden is het jonge mannetje gecastreerd? Hij moet nog 14 dagen na de castratie apart blijven omdat hij dan nog vruchtbaar kan zijn. Misschien wist je dat al, maar ik zeg het voor de zekerheid. Probeer je ze nu als groep van 4 samen te houden? Of probeer je ze per 2 te houden, dus echt 2 van elkaar gescheiden duo’s? Een viertal is vaak lastig. Maar ook tweetallen werken niet altijd. De karakters moeten echt goed bij elkaar passen. Zo te horen kijk je al naar de combinatie mannetje met vrouwtje. Dat werkt inderdaad vaak het beste. Zoals Happy hierboven al aangeeft is de aanpak van een koppeling ook heel belangrijk. Je zet ze samen in een ruimte waar beide konijnen nog nooit zijn geweest. Dan is het neutraal, en hebben ze minder behoefte om hun territorium te verdedigen. Konijnen zijn erg territoriaal. De ruimte is bijvoorbeeld 3 m2 groot. Ik zet er altijd graag een kartonnen doos in, op zijn kop met 2 ingangen er in geknipt. Dan kunnen ze even uit elkaars zicht, maar zich ook niet compleet afzonderen. Rijden mag, hard achter elkaar aan rennen en wat haren uittrekken mag ook. Ze moeten de rangorde bepalen. Maar als ze als 1 bol konijnen over de grond rollen haal je ze direct uit elkaar en zet je ze nooit meer samen, die combinatie werkt dan niet. Ook als er bloed vloeit stop je natuurlijk.
  9. Bij het zien van de topictitel moet ik me er altijd even overheen zetten om het topic te openen. En iedere keer denk ik, wil ik het eigenlijk wel lezen wat er in dit topic is bijgekomen? Want: blegh. Maar ergens wil ik het toch lezen 😉 Wauw, elke avond een paar uur! Fijn dat je dan nu resultaat begint te zien 😅 Maar als je het niet zou doen zaten er sowieso nóg meer.
  10. ik ga toch voor mango 🥭 Bij eerdere konijnen heb ik ook vaker gedacht, dat is net een peer 🍐Aan andere fruitassociaties had ik nog niet gedacht haha
  11. Handig, dan kan Lodewijk haar opdweilen.
  12. Haha het ligt er aan hoe hij zit of ligt. Gisteravond bekeek ik zijn vorm nog eens goed vanaf boven gezien en toen ze aan het eten waren en toen dacht ik, ik doe hem tekort om hem echt bol te noemen 😉 Het is ook echt een konijn die ervan geniet om overdag lekker in het schuilhok op/in het stro te liggen snoezen.
  13. Do is lang en smal. Meer het doppinda-model dus. Zij is dus atletisch gebouwd. Ik heb een keer eerder een konijn gehad die lang en smal was en atletisch, Flodder. Do is wel een halve kilo zwaarder en groter dan Flodder was. De anderen waren boller gebouwd. Dobby is ook echt bol van model.
  14. Moeilijk is dat. Je wil eigenlijk helemaal geen ander konijn, maar gewoon Hubble! Toch wil je dat Silke weer gelukkig is, dus lief dat je in haar belang nu de opvang hebt gemaild om een nieuw maatje voor haar te regelen. De eerste stap is gezet. De keren dat ik het meemaakte vond ik het uiteindelijk toch weer leuk om een nieuw konijn mee naar huis te nemen. Daar ben je dan ook nieuwsgierig naar, je wil het konijn leren kennen. Ik zag het nieuwe konijn dan apart van het konijn dat er niet meer was, niet in de plaats van. Dat hielp mij ook, dat je het niet als een vervanger ziet. En om het achtergebleven konijn weer gelukkig te zien. Van gekke streken van een nieuwkomer kon ik ook weer lachen. Daarnaast mag je dan ook nog verdrietig zijn om het konijn dat is dood gegaan.
  15. Ik geef ook al jaren Supreme Science Selective, geëxtrudeerde brokken dus. Een aantal jaar terug heb ik een tijdje Beaphar Care+ gevoerd, die zijn ook geëxtrudeerd. De kwaliteit is vergelijkbaar. Daarvoor gaf ik een geperste brok: hope farms super trio. Op zich ook een vrij goede brok, maar veel goedkoper. Dat ging lang goed, tot de konijnen het niet meer wilden eten. Dus toen ben ik bij Supreme Science Selective en Beaphar Care+ uitgekomen. Voor mij hoefde het niet per sé geëxtrudeerde brokken te zijn, maar deze brokken staan erom bekend dat ze een goede acceptatiegraad hebben en de analytische bestanddelen zijn ook netjes.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .