Ga naar inhoud

Lienappelsien

Members
 • Items

  14.069
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  95

Lienappelsien won de laatste dag op 14 juni

Lienappelsien had de meest gelikete inhoud!

Profiel informatie

 • Geslacht
  Onbekend

Recente bezoekers van dit profiel

7.904 profielweergaven

Lienappelsien's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

3,9k

Reputatie

 1. Ja, grappig is dat hè. De meeste van mijn konijnen renden er ook altijd mee weg als ze iets écht heel lekker vonden, bijvoorbeeld een stuk wortel. Bij mijn huidige koppel vliegt Do er ook mee vandoor, maar Jerry neemt daar tegenwoordig de moeite niet meer voor. Die denkt: zij is toch al weg en ik ben inmiddels hoogbejaard, dus ik kan het net zo goed hier rustig op blijven eten 😉 Deze vind ik ook mooi: https://www.instagram.com/p/CmB-o6eK0UD/ Laat mooi zien wat je allemaal doet voor voor de konijnen en wat een mooi leven ze dan nog kunnen hebben. 🥰
 2. En ik heb net iets ontdekt! Als je op https://www.instagram.com/konijnenopvangjoy/ een reel op een nieuw tabblad opent kan je het wel gewoon zien! Dus ook een tip voor anderen die geen instagram hebben maar wel blij willen worden van deze grappige reels! Ik ga ze allemaal bekijken, ben fan! https://www.instagram.com/p/CsJfZZaK2Tk/ 🤣
 3. Superleuk dat je deze links hebt gedeeld! Zo kan je ze inderdaad wel zien zonder een account te hebben. Erg grappig inderdaad 😂
 4. Wat een leuk topic! Ik had het topic wel eens voorbij zien komen, maar nog nooit geopend. Net zitten genieten van alle grappige en schattige posts. Zonder instagram te hebben kan je de reels alleen als foto’s zien. Jammer! De foto’s zijn natuurlijk ook al heel mooi. De andere reels op instagram waar in dit topic naar werd verwezen kon ik wel gewoon zien. Zou het door een instelling komen? 😁
 5. Oh ja, dan wordt het groen. Ik heb liever iets stormbestendigers en iets wat meteen ook schaduw geeft. @Cheeta26 goede tip om naar tweedehands materiaal te kijken. 👍 Daar had ik nog niet over nagedacht. Sommige dakbedekkingen zijn erg duur, maar als je het dan tweedehands kan vinden is hetzelfde materiaal natuurlijk eerder betaalbaar.
 6. Offtopic, maar mag ik vragen wat jij als dak op de ren hebt, boven het gaas? Volgens mij geen bitumen golfplaten? Ik ben nog altijd op zoek naar een alternatief voor de bitumen golfplaten die ik op de konijnenren heb liggen (ook met gaas eronder), want die lekken.
 7. O! Nu zie ik pas dat dat een berichtje van To was! Ik dacht van Newby, en ik raakte in de war van de zorgenmakende smiley erbij. Haha gelukkig maar.
 8. Wat een goed nieuws! Binky en Merien allebei een nieuw thuis! Dat is bij Binky dan nog best snel gegaan. Waarom zouden ze haar Kita hebben genoemd? Ze kwam toch niet bij Knijn & Ko vandaan? Dat ze Merien weer Amon hebben genoemd omdat hij daar zo bekend was vindt ik vrij logisch. Waarom zet je vraagtekens bij of het tussen Binky en Jan-Joris goed zal gaan? Dat er staat ‘als de heren nu eens mailen’ is vast en zeker gewoon een typefoutje. Ze moeten voor zoveel konijnen een verhaaltje schrijven. Ze zijn in de opvang gekoppeld, dus dat gaat vast goed. Toevallig dat hij jouw tweede keus was en dat hij nu met Binky samen een nieuw thuis heeft gevonden. Mooie foto van Monky en Bram samen!
 9. Gelukkig! Mijn Bram heeft nog een jaar of 4 met chronische snot geleefd.
 10. Leuk dat je weer aan konijnen wil beginnen! Ik denk dat het puur toeval was dat het een hangoor was die zo verhaarde. En als je gaas met vakjes van 19 bij 19 mm voor de gehele ren gebruikt (inclusief het dak, of je maakt get dak dicht), dan blijven de haren binnen de ren.
 11. Haha leuk. Zo kon je inderdaad goede informatie over konijnen overbrengen. Wie weet welke toekomstige konijnen je hierdoor geholpen hebt. En het is natuurlijk ook gewoon leuk om mede-enthousiastelingen over je konijnen te hebben waar je even lekker mee over de konijnen kan kletsen. @Jamesthebunnybutler dat klinkt als een héél onhandige keutel- en plasplek. Je zou toch denken dat je het hok dan aanpast naar iets praktischer. Maar misschien moet je daar ook handig in worden en langer konijnen voor hebben om te zien hoe je zoiets kan oplossen. Ik heb eerst ook een tijd een onhandig te bereiken plek in een hok/rencombinatie gehad (wat uiteraard keutel-/plasplek was). Op een gegeven moment was ik het zó zat, dat ik de tralies (met een traliedeurtje er in) er uit heb gerukt en er zelf een grote deur voor in de plaats heb gemaakt. Dat was véél handiger. Edit: bij een etagehok haalde ik vaak de lade er uit zodat ik vanaf boven het onderste gedeelte schoon kon maken. Het onderste gedeelte had ook alleen een klein traliedeurtje. Misschien heb je daar nog iets aan? Of zit er geen lade in? Ik dacht dat ik dat las, maar ik zie het nu niet meer. Later heb ik het etagehok ín de ren geplaatst ipv ertegenaan. En toen heb ik heel die voorkant van het onderste gedeelte er ook uitgehaald.
 12. Fijn dat het goed gaat buiten! Dat is volgens mij een hele opluchting. Het is inderdaad geen handig moment om de vijver te gaan stofzuigen. Maar ja, soms gaat het wat anders dan je zelf zou willen. 🤷‍♀️ Zo had ik een keer bij een koppeling een hond op bezoek. Dat was natuurlijk ook niet ideaal. Het was wel grappig om te zien dat de nieuwkomer blijkbaar honden gewend was. Of ze was gewoon niet onder de indruk, kan ook.
 13. Mijn konijn Bram had ook erge chronisch snot en hij had ook van die niesbuien zoals jij beschrijft. Als hij echt heel ziek ervan was kreeg hij enrofloxoral (dat kon destijds nog vrij makkelijk) om hem er weer een beetje bovenop te helpen tot zijn ‘standaard’. De antibiotica hielp inderdaad maar tot een bepaald niveau. Hij lag altijd veel, meestal in de opening van het hok (buitenkonijn) en was weinig actief. Logisch, als je luchtweg-/longproblemen hebt. Naast het niezen hoorde ik ook vaak een ‘blegh!’ geluid. Maar toch had ik niet de indruk dat hij ongelukkig was, het was nog konijnwaardig. Hij lag vaak lekker tegen zijn vriendinnetje aan. Zij was actiever en ging dan dingen doen, maar kwam daarna dan weer lekker tegen hem aan liggen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .