Spring naar bijdragen

Lienappelsien

Members
 • Aantal bijdragen

  10289
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  78

Lienappelsien last won the day on January 26

Lienappelsien had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

2149 Uitstekend

Over Lienappelsien

 • Rang
  Konijnoloog

Profiel informatie

 • Geslacht
  Onbekend

Recente profielbezoeken

2660 profielweergaven
 1. @Huiself ach, Hompy is er dus ook niet meer 😞 Dat had ik volgens mij nog niet meegekregen. Wat is er gebeurd? Sterkte nog. Wel leuk dat er weer 2 bengeltjes in huis zijn. Daar heb je vast je handen vol aan. @Marjoleink jammer! Beterschap.
 2. Oei! Het kan een roofdier geweest zijn. Naast heel hoog springen kunnen sommige konijnen ook klimmen. Net alsof ze op een ladder klimmen. Zoek maar eens op YouTube. De eerste keer dat ik zo’n filmpje zag geloofde ik niet dat het echt was, het ziet er bizar uit. Maar sommige konijnen kunnen dat echt. Wat ook de oorzaak is, ze is uit de ren... Hopelijk vind je haar nog! Zoeken en de buurt informeren met briefjes en je buurtbewoners er op aanspreken. Je kan haar ook bij amivedi aanmelden. Mocht iemand haar vinden dan heb je kans dat ze daar een melding maken. En als het ook maar enigszins mogelijk is de ren ook van boven dicht maken...
 3. Leuk om haar zo blij te zien! Gaat het goed tussen haar en Norbert?
 4. Jorge is dus een voedster? 😆 Lief dat je het stel als apart duo houdt en voor Jasper een andere dame zoekt.
 5. Lienappelsien

  Maden

  Is dat afstervende stuk oor niet gevaarlijk? Ivm bloedvergiftiging. Maar je hebt volgens mij regelmatig contact met de dierenarts.
 6. Als het probleem alleen in de ren is wil het ook wel eens helpen om allerlei zichtbarrières in de ren te zetten. Bijvoorbeeld met een aantal kartonnen dozen. Op die manier kan Binky meer ongemerkt/ongezien in de ren komen. Voor Binky is het dan iets minder spannend om in de ren te gaan, en Monky is misschien minder snel geneigd om achter haar aan te gaan, of is haar eerder even kwijt. Bij mij heeft het een keer geholpen toen 1 konijn de ren had geclaimd.
 7. Vervelend! Het is wel een goed teken dat het op neutraal terrein wel goed ging. Je voedster is nu in de puberleeftijd. Het is dus goed mogelijk dat ze nu begint te puberen. Maar ook komt haar karakter naar boven nu ze volwassen begint te worden. Het kan dus iets tijdelijks zijn, doordat ze aan het puberen is. Doordat haar karakter naar voren begint te komen kan het zijn dat ze de rangorde opnieuw gaan bepalen. De ram was misschien eerst de baas. Ze moeten misschien even uitzoeken of dat zo blijft. Maar het kan zo zijn dat de karakters niet zo goed bij elkaar passen, dan wordt het dus niks meer samen... Het wisselen van ruimte (soms alleen in de ren mogen en soms ook de rest van het huis mogen) leidt bij sommige konijnen of koppels ook tot problemen, zeker als het koppel niet zo stabiel is. Konijnen zijn erg territoriaal. Persoonlijk zou ik ze niet met een paneel er tussen scheiden. Het kan tot frustratie zorgen dat ze elkaar wel kunnen zien maar niet bij elkaar kunnen. Ik ben er zelf voorstander van ze óf samen te zetten óf ze tijdelijk volledig uit elkaars zicht te scheiden (al zijn er enkele situaties waarbij het wel zinvol kan zijn om ze in elkaars zicht te houden). Ik zou ze weer terug in de badkamer zetten en ze daar langer laten. Neutraal terrein kan echt veel doen. Je kan inderdaad ook overwegen om haar te laten castreren, maar je hebt geen garantie dat het dan wel weer goed gaat. Ik denk dat ik het buiten de ren loslaten voorlopig even niet zou doen, vanwege de onrust die dat kan geven. Hoe groot is hun ren ook al weer?
 8. Wat balen! Is Noor een hangoor (dat rijmt 😉 )? Die hebben natuurlijk eerder kans op gehavende oren. Maar als ik over als 1 bol rollende konijnen lees is het echt serieus. Er was eerder die dag dus ook nog geen enkel signaal? Wat zei de opvang? Ik heb het 2 keer bij een groepje meegemaakt. Eerst bij een viertal en een jaar later bij een drietal. Daar sloeg de sfeer in een dag of twee compleet om naar echte haat en vechten. Je zal op vakantie zijn (wat ik niet was)! Ook heb ik het een keer bij een koppel gehad die 1 of 2 weken samen waren en een droomkoppeling hadden. Vanaf moment 1 was het liefde. Maar daar was het mijn schuld. 1 van mijn andere konijnen liep los en kwam een kijkje nemen bij de ren van het nieuwe stel. De voedster van het nieuwe stel flipte en toen rolden ze ook door de ren. Het heeft toen een week of zo geduurd voor de voedster niet meer zeer dominant was en toen waren ze weer verliefd. Maar daar was dus een duidelijke oorzaak (een ander konijn), terwijl die er bij jou niet is. Lastig!
 9. Ik denk dat ze niet buiten kunnen leven. Ik heb wel eens een konijn met 1 oor op de website van een opvang zien staan en daar stond toen bij dat hij binnen moest wonen omdat er inderdaad vocht in het oor kon komen. Toch zit dit konijn aan de foto te zien buiten. Ik neem aan/hoop onder een volledige overkapping.
 10. En ondertussen zelfs een tam konijn geworden. Wat zijn dieren toch bijzonder 😘 Het is even wennen met zulke oren, maar verder een mooi konijn!
 11. Gefeliciteerd! Welke van je studies was dit?
 12. Leuk. Mooie brommer! Ik dacht in het muziektopic te hebben gezien dat je een rode scooter had. Ik dacht nog, hé hij heeft een andere. Maar nu zie ik hier een (zwart met) rode brommer.
 13. Welkom. Prachtige konijnen inderdaad!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .