Ga naar inhoud

Lienappelsien

Members
 • Aantal items

  13.538
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  93

Lienappelsien won de laatste dag op 17 september

Lienappelsien had de meest gelikete inhoud!

Profiel informatie

 • Geslacht
  Onbekend

Recente bezoekers van dit profiel

7.106 profielweergaven

Lienappelsien's Achievements

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

3,6k

Community reputatie

 1. Wat een ellende. Petje af. Het zijn wel heel schattige foto’s. De 3 in de catcube haha. De kleintjes hebben ook een prachtige kleur. De ren in huis paste ook mooi in je interieur. Hopelijk komen ze er verder allemaal bovenop, zonder restverschijnselen van de verwaarlozing.
 2. Je schrijft op neutraal terrein met een ren er tussen. Heeft er altijd een ren tussen gezeten dan? Het is het handigst om ze samen op neutraal terrein te zetten, zonder ren er tussen. Maar zoals Marjolein zich ook afvroeg is misschien niet zo gedaan omdat de voedster bang was? Of is de voedster vooral bang voor mensen? Als een konijn bang is voor mensen dan betekent dat niet automatisch dat het ook bang is voor andere konijnen. Hoe het nu gaat heeft het geen enkele zin om door te gaan. Ik vind het raar advies van de opvang. Als je op deze voet doorgaat gaat het nooit wat worden en bouwen de konijnen alleen maar frustratie op. Komen ze dan bij elkaar zonder hek er tussen dan wordt het waarschijnlijk knokken. Ik denk inderdaad dat je haar het beste terug naar de opvang brengt en dan naar Knijn & Ko gaat om je konijn daar op koppelvakantie te brengen. Je kan dan zelf aangeven welke voedsters je leuk vindt en dan kijken zij of het klikt en blijven ze een week/aantal dagen samen in 1 ren in de opvang voor de koppeling. Gaat het goed, dan mag je ze ophalen.
 3. Een jaar alweer! Wat gaat dat snel. Gefeliciteerd! Leuk gedaan, dat filmpje.
 4. Dat ziet er inderdaad goed uit! Leuk, het komt vast goed met die twee 🙂 Oei, Tom zit dus weer even in de lappenmand. Maar fijn dat hij herstelt, ook al gaat het iets langzamer dan de vorige keer. Bonnie! Natuurlijk. Er stond me iets van bij dat er uiteindelijk toch een hond bij was gekomen, maar ik was haar vergeten. Mooi verhaal was dat. Ik vond het zo fijn voor je dat na het grote verdriet van je vorige hond Bonnie je weer plezier bracht, en nu dus nog steeds 🙂
 5. Alle hangoren kwamen binkiënd aangesprint waarbij ze hard met hun oren heen en weer flapperden.
 6. Gelukkig! Klinkt gezellig, veel plezier! Ik ben er nog steeds niet achter waar WE voor staat (Google helpt niet, dan kom ik alleen op het kledingmerk uit), maar dat terzijde 🤣 Edit: het is vast iets met wellness
 7. O ja, je hebt ook een tijd honden opgevangen. Dus je hebt er in ieder geval al ervaring mee… Offtopic, maar hoe gaat het nu met Tom (ik weet het, dat was geen opvanger)? En was er daarna uiteindelijk toch nog een hond bij gekomen? Ik kan me niet meer helemaal goed herinneren hoe dat ging.
 8. De lakens, half verbrand, vielen op de grond en de spoken waren ontmaskerd.
 9. Weet je hoe het nu met Leia gaat? Als ze normaal groot fan is van groenten en het nu zelfs niet eet als je het voor haar houdt dan gaan er bij mij ook alarmbellen rinkelen. Brokjes zijn dan inderdaad nog de laatste test. Worden die niet gegeten dan kan je meteen een afspraak maken bij de dierenarts, voor dezelfde dag. Bij niet eten denk ik altijd in eerste instantie aan 3 mogelijke oorzaken: haken op de kiezen, een gasbuis of pijn. Uiteraard kan er ook iets anders aan de hand zijn, maar naar deze dingen kijkt een dierenarts dan als eerste. Hopelijk was het iets eenmaligs en zat het even niet lekker in haar buik en is het vanzelf overgegaan. Maar dan heb je geluk gehad. De gezondheid van konijnen is erg kwetsbaar. Als ze 24 uur niet eten dan vallen de darmen stil en loopt het meestal fataal af. Een bezoek aan de dierenarts is dus geen overbodige luxe als een konijn opeens slechter eet. Wat ik me in de tussentijd afvraag is wat is WE (je vertrekt op WE)… 🤔 Weekendevenement? Wereldexpeditie? 😉
 10. Bij het lezen van je bericht vroeg ik me ook meteen af waarom de dierenarts aangaf dat ze onbeperkt brokken mogen. Zijn ze jonger dan een jaar? Of zijn ze (te) mager? In alle andere gevallen zie ik niet in waarom je ze onbeperkt brokken zou moeten geven. 10 - 20 gram brokken per konijn is misschien wat weinig, afhankelijk van hoeveel groenten je geeft, maar onbeperkt is dan weer het uiterste de andere kant op. Bovendien gaan ze meestal slecht hooi eten als ze onbeperkt brokken krijgen. Ik heb ook eens gelezen dat suikerziekte zelden voorkomt bij konijnen. Het is al een tijd geleden, maar volgens mij was het een wetenschappelijk onderzoek. Dat is dus anders dan bij honden of katten, waar het wel regelmatig voorkomt. Zoals @Jamesthebunnybutler al zei is het goed om konijnen weinig suikers te geven om een gasbuis te voorkomen. Denk hierbij aan weinig wortel en heel weinig tot geen fruit. Sommige groenten geven ook meer kans op gasbuiken, zoals koolsoorten. Witlof, andijvie en het loof van wortels zijn groenten waar veel konijnen wel tegen kunnen. Hebben je konijnen klachten? Ik neem aan dat er niet zomaar bloed is geprikt.
 11. Oh wat fijn dat het klikt met Vlekje! Echt super dat hij zo goed terecht komt. En ook top dat het baasje zich helemaal heeft ingelezen. Het zal een opluchting voor je zijn, maar ik kan me goed voorstellen dat je misschien ook een traantje weg pinkt bij het zien van zijn lege ren bij jou thuis, zo zonder die vrolijke stuiterbal. Zet ‘m op, Styx en Vlekje!
 12. Ik zou toch echt niet zomaar gaan dwangvoeren om het te oefenen. Dat raad ik juist echt af. Het geeft onnodig veel stress en een gezond konijn zal enorm tegenstribbelen. Ik denk ook niet dat ze de volgende keer minder stress heeft ‘omdat ze het dan kent’.
 13. In veel goede konijnenopvangen worden veel voedsters nu ook gecastreerd. Niet altijd alle voedsters omdat het toch prijzig is.
 14. Leuk! Vergelijkbaar weer met vandaag 😉 In de tijd ertussen was het heel ander weer, wat een verschil hè! Namu vind dit vast een stuk fijner. En met je stippenjas waar je eerder over schreef hihi
 15. Dat zou leuk zijn! Dan zie je dus echt waar hij terecht komt, als het klikt. Styx blij, Vlekje blij (anders kreeg ze misschien geen maatje?), en andere rammen in de opvang blij dat ze een plekje naar voren zijn geschoven.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .