Spring naar bijdragen

Lienappelsien

Members
 • Aantal bijdragen

  10312
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  79

Lienappelsien last won the day on August 17

Lienappelsien had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

2154 Uitstekend

Over Lienappelsien

 • Rang
  Konijnoloog

Profiel informatie

 • Geslacht
  Onbekend

Recente profielbezoeken

2734 profielweergaven
 1. Grote konijnen zijn net als dwergkonijnen ook gewoon konijnen. Het blijven altijd prooidieren. En ook al zou het het geval zijn dat grote konijnen vaak tammer zijn dan dwergjes, jij kan dan net een groot konijn hebben dat heel schuw is. Dus met generaliseren schiet je niks op. Kijk dus altijd naar het specifieke konijn hoe zijn karakter is. Dat verschilt echt per individu. Daarom is het zo handig en prettig om naar een (goede) konijnenopvang te gaan. Zij kennen de konijnen die in hun opvang zitten, en kunnen je dus vertellen welke konijnen voor jullie geschikt kunnen zijn. Ook kunnen ze je helpen met koppelen, zodat je straks een duo konijnen hebt die elkaar ook echt leuk vindt. Vaak zitten er ook al 1 of meerdere kant en klare koppeltjes in de opvang die graag samen naar een fijn huis gaan. Maar je mag natuurlijk ook een nog alleenstaande voedster en ram koppelen (of door de opvang laten koppelen). Ik zou ook naar Knijn en Ko gaan. Ze hebben ook konijnen van allerlei soorten, maten, leeftijden, enz. Dus zeker weten dat je daar twee leuke konijnen gaat vinden! Ze zijn bij Knijn en Ko heel kundig.
 2. Welkom. Gelukkig gaat het weer beter met haar!
 3. Wat een schatje! Hopelijk is het over een tijdje dikke mik tussen die twee. Veel plezier met ze!
 4. Lienappelsien

  Smartwatch

  šŸ¤£ nu nog dezelfde fiets en hetzelfde regenpak
 5. Hier zijn tunnels (a la Action, of van die 3-wegtunnels) verreweg het populairst. En van die speelhuisjes, waar ze dan bovenop gaan zitten. Het ā€˜echteā€™ speelgoed (ballen en gooidingen) krijgt heel af en toe een opdoffer, maar wordt verder geen blik waardig gegund.
 6. Oppakken vinden ze vreselijk omdat het inderdaad prooidieren zijn. Zelfs heel tamme konijnen die het prima vinden om geaaid te worden en in je buurt te zijn kunnen flink gaan spartelen op het moment dat je ze oppakt. Of ze ā€˜ondergaanā€™ het, zoals bij jou toen ze binnen woonden. Dus gewoon niet doen. Ze gaan je ook veel sneller vertrouwen als je ze nooit oppakt, al blijven er ook genoeg konijnen ook dan nog (erg) op hun hoede. Tja, voor dierenartsbezoekjes moet je ze vaak wel even oppakken. Maar als het goed is is dat maar een heel enkele keer. Je hebt de jaarlijkse inentingen en ze kunnen tussendoor ziek worden waardoor ze er naar toe moeten. Maar dat zijn uitzonderingen. En ook dan zijn er soms oplossingen. Sommige konijnen wandelen, met wat geduld, zelf in hun reisbox als je die in de ren zet. Andere zijn niet te foppen, tja dan moet het gewoon even. Maar daar hoef je ze niet de rest van het jaar steeds voor op te pakken en ze zo te ā€˜pestenā€™ om ze daar aan te laten wennen. Het werkt ook nog eens averechts. Het is onnatuurlijk en compleet tegen hun instinct in, dat krijg je er niet uit. Hebben je konijnen lang haar dat je ze kamt? Fijn dat ze een lekkere ren hebben. Het zand wordt vast ook gewaardeerd.
 7. Leuke ideeĆ«n. Dit zou ook heel leuk zijn voor konijnen! Alleen zijn die dingen als ik ze tegen kom altijd geĆÆmpregneerd... Die van jouw afbeelding lijkt van hardhout en dus niet geĆÆmpregneerd, dat zou nog een optie kunnen zijn. Al is de ronde vorm misschien ook niet heel prettig voor konijnenpoten(?).
 8. Graag gedaan. Fijn dat je verbetering merkt. Het niezen moet wel echt over gaan. Dat ze nog niezen is een duidelijk teken dat er nog wat zit. Het vervelende is dat als er een klein beetje van de bacterie/bacteriƫn ergens in de neus/luchtwegen/longen overblijft, dat na het stoppen met de antibiotica weer kan vermenigvuldigen.
 9. Sterkte nog. Fijn dat Pien weer een vriendje krijgt. Waren ze allebei ingeƫnt? Tegen zowel myxomatose+RHD1 en RHD2?
 10. Snot is vaak erg hardnekkig. Ik heb er helaas met meerdere konijnen ervaring mee. Wel leek het bij mij (gelukkig) nooit erg besmettelijk, want het was elke keer maar 1 konijn uit een koppel of groepje die het had. Bij jou hebben ze het dus alle twee. Merk je al vooruitgang nu je ze een kleine week antibiotica geeft? Zoals al is aangegeven is het vaak zoeken welk antibioticum aanslaat. Dit is afhankelijk van welke bacteriĆ«n de boosdoener zijn. Er wordt inderdaad meestal antibiotica voor 10 dagen voorgeschreven. Soms is dit voldoende, maar als de klachten nog niet volledig over zijn raad ik aan om weer contact met de dierenarts op te nemen en de kuur te verlengen totdat het over is. Dit is heel belangrijk ivm resistentie. Merk je weinig tot geen vooruitgang dan is het ook goed om weer naar de dierenarts te gaan, want dan hebben ze andere antibiotica nodig. Middels een swabje uit de neus (dat stelt echt niks voor) worden de bacteriĆ«n op kweek gezet en wordt er gekeken om welke bacteriĆ«n het gaat, en welke antibiotica daar tegen helpen (helaas zijn die er niet altijd, maar dan weet je dat tenminste). Wel is het zo dat de konijnen gedurende 1 of 2 weken voor het afnemen van de swab geen antibiotica mogen krijgen omdat dat de uitkomst van het onderzoek natuurlijk beĆÆnvloedt. Er wordt niet altijd gekozen om zoā€™n kweekje te maken, en dan kiest de dierenarts een ander voor de hand liggend antibioticum. Dat is dan wel een gok. Dus het is een afweging die de dierenarts en jij maken wat te doen. Snot gaat in ieder geval niet vanzelf over. Helaas wordt het ook snel chronisch. Ben je er heel snel bij en heb je doeltreffende antibiotica dan is er een kans dat ze er helemaal van af komen. Zo niet, dan wordt het chronisch.
 11. HĆ©, nu toch al een huis gevonden begrijp ik? @Marjoleink veel plezier! Beter in wat regen dan met die snikhitte, toch?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .