Ga naar inhoud

Lienappelsien

Members
  • Items

    14.440
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    102

Profiel informatie

  • Geslacht
    Onbekend

Recente bezoekers van dit profiel

8.810 profielweergaven

Lienappelsien's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

  1. Ja precies, het is ook weer leuk als ze je dan op den duur toch meer gaan vertrouwen. Wat leuk dat de kleine nu gezellig naast je komt zitten en zelfs op je springt! Je handen dan maar goed stilhouden haha Do is altijd heel nieuwsgierig, staat vaak te kegelen en zo om aandacht te vragen. Ze is dus ook niet bang, maar wil gewoon absoluut niet aangeraakt worden. Probeer je haar dan toch een keer een aai te geven (eens in de zoveel maanden kom ik in die verleiding) dan schrikt ze opzij en kijkt ze je echt zo aan van iiiiieeeeuw, wat doe jij nou voor raars? Dat zal bij de kleine van jou ook zoiets zijn, alleen gromt hij er dan nog bij haha
  2. Haha ik had de link met Friends nog niet eens gelegd 🙈, waarschijnlijk doordat Joey bij jullie een voedster is. Ross is toch ook een leuke naam?
  3. Het is inderdaad lastig om leuke of schattige foto’s van ze te maken. Maar goed, als ze samen maar gelukkig zijn! In het echt kan ik het dus wel zien 😉 Dobby begint zich nu een klein beetje te ontspannen als ik voor of in de ren ben. De eerste week heb ik hem dus een keer kort opgepakt om hem te controleren toen ik een paar drupjes bloed in de ren vond, en sindsdien was ik heeeeeeeeeeel eng. Hij kende me natuurlijk nog niet, dus hij vertrouwde me daardoor helemaal niet. Ik laat hem lekker gaan en zie wel of ik hem op den duur misschien een aaitje mag geven. Sinds een week komt hij nieuwsgierig kijken als ik de ren schoonmaak en tijdens het eten geven en water verversen is hij ook al meer ontspannen. Do is sinds een aantal dagen door het mooie weer behoorlijk hormonaal, maar het lijkt gelukkig geen invloed te hebben op hun band.
  4. Jaaaaa het gaat heel goed 🥰 Ze liggen heel vaak tegen elkaar aan te dutten. Toevallig heb ik ze gisteren de hele ren gegeven! Ik had een deel afgeschermd zodat ze de eerste tijd zich niet al te veel konden afzonderen van elkaar. Ze zaten op 6 m2 en gisteren heb ik de barrière naar de overige 10 m2 weggehaald. Genieten natuurlijk, voor hun én voor mij om naar te kijken. Uiteraard deed Dobby binkies toen ik mijn telefoon niet in de aanslag had.
  5. Ik moest er wel om lachen hoe je dit verwoordde. Ik heb ook wilde plantjes zoals paardenbloem tussen de bestrating. Dat klinkt een stuk gezelliger en positiever dan onkruid 😉
  6. Wat leuk om te lezen! 😃 Super dat de koppeling zo goed gaat. Ik vind het wel erg snel om ze op dag 3 al naar hun definitieve verblijf te verhuizen. Hoe gaat dat nu? Mocht het te snel blijken dan kan je ze weer terug op neutraal terrein zetten.
  7. Ik heb de brokken ook altijd in afsluitbare plastic bakken in de schuur staan, van ikea, curver, of soortgelijk. Nooit condens gehad. Het hooi, van een baal, heb ik op het moment weer in een grote bak, zonder deksel, in de schuur staan. Ik heb het hooi ook een tijd in een mega plastic bak, met deksel, in de ren gehad. Een bak van 130 liter, van ikea. De konijnen konden er dan bovenop, op het deksel, zitten en ik had het hooi meteen bij de hand voor de hooiruif (het geeft altijd zo’n troep als je met een pluk hooi loopt 😲). Dat werkte ook fijn. Soms zette ik zelfs een kleiner afsluitbaar bakje met brokken ín die afgesloten hooibalen. Maar op een gegeven moment is het hooi toch weer in de schuur beland, je verandert wel eens wat in de ren. Misschien haal ik het hooi binnenkort toch weer naar de ren. Maar bij hooi vraag ik me wel af of het beter is om het open te bewaren en niet in een afgesloten bak. Zeker omdat ik het van een baal heb, dat is denk ik toch minder écht droog. Iets van luchtcirculatie lijkt me dan beter. @bunnyempress een tegenvraag: hoe bewaar jij je baal hooi?
  8. Fijn dat ze allemaal zijn goedgekeurd! Over het algemeen wordt het voor binnenkatten toch ook aangeraden om ze te laten vaccineren? Ik las dat bijvoorbeeld niesziekte ook via de lucht wordt overgedragen en door contact met de handen (en dat handenwassen zelfs niet voldoende helpt), ook door bijvoorbeeld visite. Nou valt het bij jullie misschien wel mee en is Luna vaccineren vanwege haar leeftijd en gezondheid ook een afweging, maar ik denk ook aan de mensen die meelezen. Bij konijnen wordt ook vaak onterecht gedacht dat het niet nodig is om ze te vaccineren.
  9. Die eerste afbeelding is inderdaad een lange pleister. Ik vond het verwarrend omdat ernaast ook staat dat je een pleister nooit circulair moet plakken. Vervolgens zie je dat plaatje ernaast 🙈 Maar dat is dus voor grotere wonden. Maar (pas) nu begrijp ik wat je bedoelt met dat je moet kruisen. In eerste instantie dacht ik dat je bedoelde een kruisje maken met 2 pleisters. Maar het is dus een soort wikkel/draai. Slim! Volgens mij plakt bijna iedereen rondom. Ik zal er volgende keer aan denken! Hopelijk duurt dat nog even. Bedankt voor de tip!
  10. Hier ook draaddikte 1,45 mm met maaswijdte 19 mm. Ik heb me er destijds erg in verdiept en kwam toen hier op uit. Als je gekleurd gaas neemt, let dan op wat de daadwerkelijke draaddikte is. Ik had toen ook naar zwart gaas gekeken, maar dan was de draaddikte hetzelfde inclusief de coating. Ik neem aan dat de coating minder knaagproof is dan de eigenlijke draaddikte, dus dan zou het gekleurde gaas iets minder veilig zijn.
  11. Ai dat klinkt pijnlijk bij Finn en bij jou. Gelukkig lijkt het mee te vallen. Haha met de hele familie op pad gaan is al een operatie op zich. Maar het past vast in je nieuwe auto 😉 @bunnyempress wat ik bij je link niet snap is dat er staat dat je niet rondom een vinger moet plakken, maar het eerste plaatje vervolgens een pleister rondom de vinger laat zien. Oké, wel met een knipje er in (in de pleister 🤭). Ik vind het inderdaad ook altijd irritant als je een wondje aan je vinger hebt en dus steeds moeilijk moet doen met handenwassen.
  12. Je hebt dus redelijk goed nieuws en wat minder nieuws. Begrijpelijk dat je hem nu niet aan zijn tanden wil laten opereren, al weet je ook nog niet zeker of dat echt nodig is. Ik zou het ‘gewoon’ met de dierenarts overleggen. Gezien de status van het andere abces (wat tot voor kort nog het stempel uitbehandeld had) zou ik nu voor dit traanoog niet met spoed spoed naar de dierenarts vliegen. Je hebt misschien de komende dagen of volgende week wel telefonisch contact met de dierenarts? En anders kan je ook gewoon naar de dierenarts bellen en het aan de assistente vertellen. Zij kan het dan misschien aan de dierenarts voorleggen.
  13. Dat is inderdaad goed nieuws! “bijna een wachtrij voor deze kippen en cavia’s” staat er. Ik weet niet wat hij daar precies mee bedoelt, maar het klinkt in ieder geval positief.
  14. Als je zeker weet dat hij 3 weken gecastreerd was dan was hij echt niet meer vruchtbaar. De meeste konijnenopvangen koppelen konijnen als de ram 14 dagen na de castratie apart heeft gezeten, en zij willen echt geen nestjes! De 4-6 weken vruchtbaar wordt verward met de hormonen. Na de castratie moet een ram 14 dagen apart blijven omdat hij nog vruchtbaar kan zijn, daarna kan hij veilig gekoppeld worden. Maar het duurt 4-6 weken voordat de hormonen een beetje zijn weggezakt. Daarom wordt soms aangeraden om 4-6 weken te wachten met koppelen, zodat de koppeling makkelijker gaat (minder geslachtsdrift). Geniet dus gewoon lekker van je koppel 😃 Fijn dat het zo goed gaat. Schrik er overigens niet van als de voedster toch een nest gaat maken 😅 Het kan namelijk best zijn dat ze schijnzwanger wordt. Dat is verder niet erg.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .