Ga naar inhoud

Lienappelsien

Members
 • Items

  13.944
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  94

Lienappelsien won de laatste dag op 19 november 2022

Lienappelsien had de meest gelikete inhoud!

Profiel informatie

 • Geslacht
  Onbekend

Recente bezoekers van dit profiel

7.744 profielweergaven

Lienappelsien's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

3,8k

Reputatie

 1. @Aukje 01hoe gaat het inmiddels met het konijn?
 2. Ja, echt leuke foto’s weer. De zandbak en de tunnel heb je ook leuk gemaakt.
 3. Welkom! Bijzonder is dat hè. 1 van mijn konijnen heb ik over een maand 10 jaar en hij was toen hij bij me kwam al volwassen (door de konijnenopvang gevonden).
 4. Nee, ze zijn niet gechipt. Ik wist niet dat er inmiddels konijnenopvangen zijn die dat standaard doen. Ik vind het positief. Het moet dan nog wel meer standaard worden dat een gevonden konijn gecontroleerd wordt op een chip, maar je moet ergens beginnen. Ergens vind ik het ook wel een raar idee dat er dan iets in het lichaam zit. Zou zo’n dingetje niet iets kunnen beschadigen? Het kan ook nog verplaatsen. Maar ja, bij honden en katten wordt het al veel langer gedaan, al zijn dat over het algemeen wel grotere dieren (soms niet 🤣).
 5. Zo te zien zijn Sjaan en haar knul al verliefd! Wat een leuke foto en wat een leuk stel. Een hok moet zoals is gezegd vooral heel praktisch zijn. Zorg dat je heel makkelijk in elk hoekje kan komen. Dat klinkt logisch, maar dat is bij veruit de meeste standaard konijnenhokken niet het geval. Ik vind het ook fijn als het hok iets van de grond staat ivm optrekkende kou. En neem geen hok met een ijzeren bodemplaat (koud in de winter!). Een duur hok is absoluut niet nodig. Investeer in plaats daarvan in de ren. Het hok wat je hebt gevonden en met je plannen ervoor vind ik een goede optie. Je kan de tralies inderdaad dichtmaken met een plaatje hout. Konijnen houden er inderdaad ook van om 2 in-/uitgangen te hebben. Maar ik zou niet een opening maken in beide zijkanten, want dat geeft tocht en dat wil je nou juist niet. Je zou het deurtje er uit kunnen halen en aan de linker zijkant een gat kunnen maken. Er lijkt een tussenschot in te zitten? Dat is niet goed te zien, maar dat zou dan ook tegen de tocht schelen. En zorg ervoor dat je het hok zo in de ren plaatst dat er geen wind in de openingen staat. Verwacht geen hoge kwaliteit van het hout van dit hok, meestal is het het dun en vrij kwetsbaar. Maar ik vind dat je, met de aanpassingen, een leuk, praktisch hok hebt gevonden om in een ren te zetten. Je zal ze ook veel bovenop het hok gaan zien zitten, vinden geweldig 🙂 Ik heb jaren geleden op een vergelijkbare manier een hondenhok met plat/schuin dak aangepast: extra opening in de zijkant gemaakt, tussenschot er in gemaakt tegen de tocht en de originele opening iets verkleind. Top.
 6. Konijnen gaan niet ‘s nachts in een hok zitten. Ze hebben wat dat betreft een heel ander ritme dan mensen of bijvoorbeeld honden. ‘s Nachts en ‘s middags hebben ze een periode dat ze slapen, maar het is niet dat ze dan een soort van ‘naar bed’ gaan. Ze dutten wat en gaan dan weer even ergens anders zitten of even iets doen, dan weer even dutten, enz. Ik denk dat je hun slaap van ‘s nachts wel met hun hun slaap ‘s middags kan vergelijken. Konijnen zijn schemerdieren en vooral in de vroege ochtend en begin van de nacht actief. Met een camera met opnamefunctie kan je ook goed zien wat ze ‘s nachts allemaal uitspoken. Dat is grappig om te zien. Het is niet te vergelijken met een nacht die wij als mensen hebben. Een hok dient als plek om droog, warm en uit de wind te kunnen zitten. Zo’n plek moeten ze altijd tot hun beschikking hebben en dat ze zelf kunnen bepalen wanneer ze daar in gaan (en ook wanneer er weer uit 😉 ). Veel konijnen zoeken deze periode van het jaar hun hok helemaal niet op, afhankelijk van hoe de ren is. Mijn konijnen bijvoorbeeld gaan in de winter wel af en toe in hun hok zitten, als het guur weer is, maar ‘s zomers komen ze er volgens mij geen enkel moment. Ze zoeken dan liever een plekje op in de ren wat veilig voelt, bijvoorbeeld áchter het hok, of in of achter een houten tunnel, onder een krukje, enz. Zoals gezegd is het wel de bedoeling dat de voedster wel overal mág komen van de ram (en andersom). Heb je het idee dat ze niet in het hok mag komen, of er niet in durft? Jaagt hij haar bij bepaalde plekken weg, of is het gewoon op willekeurige plekken dat hij haar wel eens opjaagt? Verder is rust het belangrijkste. Laat ze het zoveel mogelijk zelf uitzoeken. Zo min mogelijk zelf mee bemoeien. Als ze op neutraal terrein wel af en toe tegen elkaar lagen dan verwacht ik dat dat wel weer gaat komen 🙂 Het is een vrij lang antwoord geworden 😁
 7. Dus ze zitten nu dus ongeveer 3 weken samen. In je eerste bericht schrijf je dat ze op neutraal terrein elkaar wel wasten. Ging het daar dan de laatste dag(en) beter dan in hun huidige verblijf? Maar omdat ze het verder goed doen zou ik ze gewoon laten waar ze zijn. De ruimte klinkt goed. Ik neem aan dat ze dag en nacht in de ren mogen? Dat de ram nog af en toe achter de voedster aan rent en een knauwtje geeft is helemaal niet erg. Best kans dat ze over een tijdje hechter worden hoor. Zij is dus nog een beetje bang van hem en hij wil nog af en toe duidelijk maken dat hij de baas is. Je ziet dan vaak ook dat als het bangere konijn wegrent dit de andere triggert om er achteraan te gaan. Ze moeten nog verder aan elkaar wennen en dan denk ik dat het wel goed komt. Gewoon de tijd geven. Let er wel op dat er niet een bijvoorbeeld het hok of de ren gaat claimen of alleen maar bijvoorbeeld in het hok blijft.
 8. Sinds wanneer zitten ze samen? Soms duurt het weken of maanden voor het echt gezellig wordt. Maar het kan ook zijn dat het zo blijft, dat er geen echte klik is. Maken ze geen enkel contact? Hoe groot is het verblijf?
 9. Spannend! Dan komt ze vast met een lief maatje thuis. Slim dat je je zinnen niet meer op de Franse hangoor hebt gezet en Sjaan nu op koppelvakantie is. Als het met konijn A niet klikt, kijken ze of het met konijn B wel klikt, enz. Zo heb je de grootste kans op een gelukkig koppel en dat is voor Sjaan maar ook voor jou als baasje het fijnst. Achter een hekje van 60 cm zou ik ze niet vertrouwen. Ik heb een panelenren van iets meer dan 90 cm hoog die ik binnen in noodgevallen gebruik (vooral als er een ziek is), dat durf ik met de meeste konijnen wel aan. Ik zorg er dan wel voor dat ze niks als opstapje kunnen gebruiken om er toch overheen te springen. Buiten durf ik het, ook alleen overdag, niet meer aan zonder afdekking aan de bovenkant ivm katten enz. Teveel nare berichten gehoord/gelezen. Maar dat is een keuze. Het is in ieder geval verstandig om ze ‘s nachts roofdierveilig te hebben zitten.
 10. Gelukkig lijkt het dus mee te vallen. Goed dat je er op tijd aandacht voor hebt. Misschien hebben kortere nagels al genoeg effect, aangezien ze te lang waren. Een ondergrond van fleece wordt op BunnyBunch altijd afgeraden, dus let er op dat je geen kleedjes of iets dergelijks van fleece hebt. Katoen is dan veel fijner. Je weet natuurlijk niet hoe ze er bij het vorige baasje bij zat. Ik heb ook een konijn gehad met vergelijkbare plekjes. Bij hem heb ik er gelukkig niks aan hoeven doen, het werd vanzelf minder rood.
 11. Dan heeft het ook geen zin nee. Maar het is nu dus ook niet meer nodig. Haha niet-BunnyBunchers zullen dat koosnaampje niet direct snappen. Die denken bij het horen van dit koosnaampje alleen maar: 🙄 Dat je enthousiast over de konijnen vertelt helpt dan ook niet mee 🤣
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .