Spring naar bijdragen

Lienappelsien

Members
 • Aantal bijdragen

  11301
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  87

Lienappelsien last won the day on 25 Maart

Lienappelsien had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

2376 Uitstekend

Over Lienappelsien

 • Rang
  Konijnoloog

Profiel informatie

 • Geslacht
  Onbekend

Recente profielbezoeken

3773 profielweergaven
 1. Leuk! Slim dat hij een paar dagen in de opvang blijft. Het spannendste stuk van de koppeling is dan al geweest. En de kans dat hij met een voor hem geschikte dame thuiskomt is dan heel groot.
 2. Mij spreekt de bejaarde-Job juist meer aan 😄 Geweldig dat het kleedje zelfs hetzelfde is. Fijn dat Lumi en Mars het goed doen, en dat het met het herenkoppel ook goed gaat. Met het achterna rennen van een bang konijn bedoelde ik inderdaad dat ik het apart vind dat die andere er dan jagend achteraan vliegt.
 3. Er is dus nog hoop. Moeilijk hoor, als je in zo’n moeten we het nu wel of niet opgeven situatie zit.
 4. Dat zijn heel moeilijke beslissingen. Heel veel sterkte vanmiddag...
 5. Wat een moeilijke situatie. Ik vond het ook knap dat je het durft aan te kaarten. We weten dat je veel om je konijnen geeft én ze ook de zorg geeft die ze nodig hebben. Dat laatste is ook heel belangrijk. En als je ze terug zou brengen naar de opvang dan zou dat zijn om die zorg te kunnen blijven garanderen. Als dat geen dierenliefde is... Ik weet niet zo goed hoe ik je hier verder in kan helpen. Een praktisch puntje is de bodembedekking. Je schreef dat je hennepvezel in het hok hebt. Ik zou de bodembedekking in de zomermaanden volledig weglaten, zeker bij konijnen die iets met hun luchtwegen lijken te hebben. Dus vanaf, grofweg, eind mei tot eind september alleen wat vulling in de toiletbak(ken) en verder nergens. Mijn konijnen hebben nu ook alleen houtkorrels in hun toiletbak en een hooiruif daarboven. Verder is alles gewoon kaal. Dat scheelt best veel stof. Sterkte met alles.
 6. Ahhhhhh... Wat verdrietig 😞 Je mooie, lieve dame. Veel sterkte
 7. Haha ik dacht vlak nadat ik mijn reactie geplaatst had, zou het Mars eigenlijk zijn? Maar hij lijkt op deze foto groter dan op eerdere foto’s. Het is wat met ‘m. Ik vind het altijd een beetje apart dat konijnen getriggerd worden om achter een konijn aan te rennen als die andere bang wegrent. Ik zie dat ook altijd tijdens koppelingen, niet in extreme mate, en verwachtte dat meer bij roofdieren.
 8. Interessant om te lezen. Ach Lumi, ontzettend mager... Hopelijk knappen zij en ‘deze meneer’ weer op en hebben ze allemaal nog een mooi leven voor zich.
 9. Hoe gaat het nu?
 10. Kon je ze de hele dag niet bereiken? Er zijn inderdaad nog meer dierenartsen. En ook al zijn de meeste nu inmiddels dicht, bij bijna alle dierenartsen word je dag en nacht doorverbonden met de spoed-dierenarts, of krijg je op een bandje het telefoonnummer daar van. Ze zijn dag en nacht bereikbaar. Gewoon een andere bellen dus.
 11. Ben je inmiddels al bij de dierenarts geweest? Anders echt weer bellen en een afspraak voor vandaag maken. Stil in een hoekje zitten en niet eten is spoed, daar kan je niet tot morgen mee wachten, want dan wordt het echt heel ellendig en pijnlijk voor je konijn. Succes, het is naar als ze ziek zijn.
 12. Ach, een wc-bak vinden veel konijnen ook juist een heerlijke loungeplek.
 13. Mwah, biks is ook juist iets dat ze als een van de eerste dingen laten liggen als ze niet in orde zijn, en vaak ook het laatste wat ze weer gaan eten, ook na gebitsbehandeling. Het aan komen rennen op de brokjes en ze dan toch niet gaan eten is wat ik wel herken bij gebitsproblemen. Soms vond de dierenarts de haakjes of scherpe rand wel meevallen, maar bleek het toch net iets te zijn waar ze last van hadden. Ook een keer gehad dat het konijn (Pluis) nog wel redelijk at en in ieder geval eigenlijk nog wilde eten en de dierenarts zei dat er een lelijke haak in haar tong stak. Wat een bikkel. En soms kom je er niet achter wat het nou geweest is, bij Flodder heb ik jaren geleden haar kiezen laten slijpen (kleine haakjes) en bleef ze zich nog 2 weken ellendig voelen. We snapten het niet. En op een gegeven moment knapte ze opeens weer op en heeft ze nog jaren geleefd. Beterschap voor alle kwakkelende nijnen.
 14. Ik hoop heel erg dat ze zich weer beter gaat voelen. *knuffel*
 15. Ah wat sneu is dat toch altijd, zo’n scheve kop. Fijn dat ze weer wat eet en keutelt. Ik zou me nu niet direct zorgen maken over dat ze geen/weinig hooi eet. Haha die Lewis op de achtergrond! Het is ook wel een laag paneeltje. Zet ‘m op hè.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .