Spring naar bijdragen

Lienappelsien

Members
 • Aantal bijdragen

  10730
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  85

Lienappelsien last won the day on 15 Januari

Lienappelsien had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

2243 Uitstekend

Over Lienappelsien

 • Rang
  Konijnoloog

Profiel informatie

 • Geslacht
  Onbekend

Recente profielbezoeken

3169 profielweergaven
 1. Sterkte nog met het verlies van je andere ram. Je hebt het jezelf niet makkelijk gemaakt. Het rammetje had nu nog bij de moeder en broertjes en zusjes moeten zitten. Volgens de wet mogen de jongen al met 5 weken weg, maar het is pas verantwoord met 8 weken. Dat is veel beter voor de jongen. Als de fokker dan ook nog zegt dat je ze meteen kan koppelen... Jammer dat je zulk advies hebt gekregen, ondertussen zit jij met de gebakken peren. Je hebt nu een baby en een pittige voedster in haar eigen territorium. Je kan ze pas gaan koppelen als de ram wat ouder én gecastreerd is. Een ram kan met 3 á 4 maanden gecastreerd worden, en na de castratie moet je nog 2 weken wachten met koppelen omdat hij nog vruchtbaar kan zijn. En dan weet je nog niet of het gaat klikken. Je zou ze dus nog zo’n 2 maanden compleet van elkaar moeten scheiden, zonder enige vorm van contact met elkaar (ook geen geur). En daarna weet je dus ook niet of het gaat werken met die twee. Aangezien je ook aangaf dat je voedster eenzaam is denk ik dat je beter met een andere oplossing verder kan gaan... Je zou het rammetje terug kunnen brengen naar de fokker, of hem ‘omruilen’ bij een goede konijnenopvang voor een gecastreerde ram waar het mee klikt. Het lijkt me erg moeilijk! Maar wel de beste oplossing. Je neemt je voedster mee naar de opvang en kiest 1 of meerdere rammen uit die je leuk vindt. De vrijwilligers van de opvang hebben veel ervaring met koppelen en kijken met welke ram jouw voedster matcht. In de opvang zitten konijnen van alle leeftijden. Daar zitten een heleboel leuke konijnen bij! Lijst met goede konijnenopvangen, waar de rammen ook gecastreerd zijn: https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen/post/konijnenopvang-asiel-lijst/
 2. Springt hij niet over je ren heen? Het zal toch niet lang duren voordat hij door heeft dat dat een peuleschil voor hem is.
 3. Hè wat een lastige situatie. Konijnen kunnen inderdaad best goed overweg met een geamputeerde achterpoot, maar bij zo’n groot en zwaar konijn is het natuurlijk veel heftiger dan bij een konijn van bijvoorbeeld 1,5 kg... Zonder het te zien kan ik er weinig zinnigs over zeggen. Als er nog vooruitgang in zit na de periode van ziekte en ze weer goed eet en verder levendig is, is er wellicht reden om het nog niet op te geven. Ik ben ook wel benieuwd of ze zich nog wel (iets) kan verplaatsen en of ze niet in haar urine zit. Dat zouden ook redenen kunnen zijn om wel of niet door te gaan. Overleg goed met de dierenarts en vraag om zijn/haar advies en mening. Zelf heb ik het afgelopen jaar een konijn gehad met ernstige gewrichtsproblemen. Het was een periode van ongeveer 10 maanden met slechte en wat betere momenten. Ik vond het moeilijk, was het nog konijnwaardig? Maar hij kon ook nog genieten van bijvoorbeeld een aardbeitje en vond het heel fijn als hij geaaid werd. Tja, wat doe je dan? Het is niet altijd zwart/wit.
 4. Ahhhh superlief!! Gijs is een jonge stuiterbal en Betsy leeft er van op. Ze heeft ook weinig keus haha
 5. Netjes! Hard gewerkt dus deze week. Je kan dus vaker 6 weken op vakantie 😉
 6. Dat filmpje is handig! Ik vroeg me altijd al af of je dezelfde vogel dan niet 6 keer telt 😉 Ik vind het wel een beetje discriminerend dat je langsvliegende vogels niet mee mag tellen. Ik vraag me wel af hoeveel mensen die meetellen deze instructies volgen 😉
 7. 🤣 Jerry en Dominique staan ook op brokkenrantsoen. Dominique is te dik, maar was in de maand dat ze in de opvang zat al een beetje afgevallen. Jerry heeft ook een bolle buik (in de opvang vond een vrijwilliger, nadat ik er iets over zei, hem er ‘gezellig’ uit zien haha), maar het is echt alleen zijn buik. Mijn dierenarts vond het daarom niet echt nodig om hem te laten afvallen, maar ik denk dat hij het met een beetje minder brokken ook wel af kan. Wie weet wordt zijn figuur dan wat beter. Ze eten allebei heel goed hooi, dus dat is heel fijn. En daardoor hoeven ze ook geen honger te hebben. 🙂 Door de dikke wintervacht is het wat lastiger te zien hè? Jerry mag ik aaien als ze aan het eten zijn, dus die kan ik op gevoel (in de letterlijke betekenis) in de gaten houden. Dominique is geen fan van aaien, zij wordt liever door Jerry vertroeteld, dus bij haar is het wat lastiger te beoordelen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .