Spring naar bijdragen

Lienappelsien

Members
 • Aantal bijdragen

  10067
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  78

Lienappelsien last won the day on January 26

Lienappelsien had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

2126 Uitstekend

Over Lienappelsien

 • Rang
  Konijnoloog

Profiel informatie

 • Geslacht
  Onbekend

Recente profielbezoeken

2450 profielweergaven
 1. Leuk dat Oreo een fijn thuis heeft gekregen en dat het al goed klikt. Ze lijkt me een leuk konijn. Ben ook benieuwd naar foto’s. Sky is ook mooi konijntje met inderdaad een mooi kleurtje. Mochten jullie dus ook buitenkonijn uitkiezen, nu Gijsje nog binnen woont?
 2. Lienappelsien

  Ik voel me schuldig!

  Fijn! Dan hoef je niet meteen naar de opvang te rennen voor een nieuw maatje voor haar.
 3. Lienappelsien

  Let me introduce to you: muis & chick

  Welkom. Leuk!
 4. Lienappelsien

  Doodle!

  Welkom. Leuke vloer ook
 5. Lienappelsien

  Ik voel me schuldig!

  Wat verdrietig! Sterkte. Je hebt gedaan wat je kon. Achteraf gezien was het misschien beter geweest om niet te dwangvoeren, maar je kreeg van de dierenarts juist het advies om dat wel te doen, dus logisch dat je dat deed. En inderdaad, bij konijnen is het belangrijk dat de darmen blijven werken, dus het is zeker niet raar dat je ging dwangvoeren. Geweekte brokjes vind ik trouwens goed dwangvoer. En zoals al is gezegd, je had toen nog niet de informatie die je de volgende ochtend kreeg (maagblokkade). Als het iets anders was geweest had het misschien juist wel geholpen. Er zijn ook konijnenopvangen die de koppeling voor je kunnen doen. Dan blijven ze een aantal dagen of een week in de opvang tot het goed gaat samen. Dus misschien is dat iets dat voor je. Dat geeft je misschien ook nog wat meer tijd om het verlies van Evi een plekje te geven. Hier vind je een lijst met konijnenopvangen: https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen/post/konijnenopvang-asiel-lijst/
 6. Lienappelsien

  gaas

  Ik snap eigenlijk niet waarom je eerst ander advies gaf dan nu (en zo’n groot verschil). De tanden en kaken van de roofdieren zijn in de tussentijd niet veranderd 😉 Maar goed, laten we het er op houden dat ik je eerdere advies altijd aan de krappe kant van veiligheid vond, en je huidige aan de ruime.
 7. Lienappelsien

  gaas

  Ik verbaas me er over dat jij nu een draaddikte van 1,5 tot 1,7 mm adviseert (ik heb er maar even een komma tussen gezet, want anders wordt het dus wel héél dik gaas 😉 ), en dat het anders niet roofdier-proof zou zijn. Voorheen adviseerde jij volgens mij altijd volièregaas met een draaddikte van 0,8 mm, in ieder geval nooit meer dan 1,45 mm. Met weer even een zoektochtje op internet kom in nertsengaas tegen dat 1,45 mm is, en ook kom ik martervangkooien tegen met een draaddikte van 1,5 mm. Dus ik zie een draaddikte van 1,45 mm als veilig voor een konijnenren. Bedoel je niet toevallig de maaswijdte?
 8. Lienappelsien

  gaas

  Fijn dat ze binnenkort meer ruimte krijgen! Daar doe je ze een groot plezier mee. En vergeet niet ook de bovenkant van de ren te overdekken met gaas. Anders kunnen er nog allerlei roofdieren in de ren komen.
 9. Lienappelsien

  Eerst een konijn dominant, nu de andere??

  Dat klinkt wel als behoorlijk fel. Het enige wat je kan doen, naast ze heel goed in de gaten houden, is ze veel ruimte geven. Met veel ruimte heb je meer kans dat het niet escaleert. Ik weet niet hoe ze nu zitten, maar denk aan minimaal 4 m2 op 1 oppervlak, die ze dag en nacht tot hun beschikking hebben. Een steeds wisselende ruimte, zoals overdag los in de tuin en ‘s nachts niet, geeft ook vaak onrust.
 10. Lienappelsien

  Voorstellen

  Leuk! Welkom
 11. Lienappelsien

  Konijn schijnzwanger vlak voor nieuw hok

  Als je het nieuwe hok hebt kan je dat gewoon neerzetten en het oude hok, en dus het nest, weghalen. Je hebt alleen kans dat ze dan nog een keer een nest gaat maken, en daarbij de nodige plukken haar weer uittrekt.
 12. Lienappelsien

  Bunnybunch cafe 2019 (offtopic!)

  Haha leuke taart! Gefeliciteerd!
 13. Lienappelsien

  Hoe ziet het eruit na castratie??

  Die gaten zijn geurklieren. Ook voedsters hebben die daar zitten. Bij het ene konijn zie je ze wat beter dan bij het andere, door de vacht. Dus geen paniek, het is heel normaal 😉 Soms zit er inderdaad wat viezigheid in. Ik heb dat ook eens geprobeerd schoon te maken, maar het zat te vast. Fijn dat Snuffy weer een maatje heeft! Gaat het goed samen?
 14. Oei, dat klinkt inderdaad wel erg als EC @Jamesthebunnybutler... Balen! Ik denk dat je inderdaad nu al best met Panacur kan starten en dan maandag naar de dierenarts.
 15. Hihi ik zat er al op te wachten 😉
×

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .