Spring naar bijdragen

Lienappelsien

Members
 • Aantal bijdragen

  11027
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  87

Lienappelsien last won the day on 25 Maart

Lienappelsien had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

2300 Uitstekend

Over Lienappelsien

 • Rang
  Konijnoloog

Profiel informatie

 • Geslacht
  Onbekend

Recente profielbezoeken

3406 profielweergaven
 1. Hé, wat een leuk topic! Super dat ze nu al bij een opvang gekoppeld wordt! En het ziet er goed uit samen. Je zal zien dat ze, zodra ze helemaal aan Teun gewend is, straks veel gelukkiger is. En het is fantastisch om te zien hoe ze met elkaar omgaan. Lekker dicht tegen elkaar aan liggen, samen hooi eten, elkaar wassen, samen de boel verkennen, enz. Deze opmerking van de opvang snap ik niet zo: Vanacht laat ik ze samen in de ren. Hier hebben ze wat meer ruimte om elkaar eventueel te ontlopen. Mocht het morgen nog zo goed gaan dan kunnen ze samen in een hok. “ Konijnen hebben altijd een ruime ren nodig, 24/7. Een koppel heeft permanent echt minimaal 2 m2 nodig, gerekend op 1 oppervlak. Alleen een hok is dus te klein.
 2. Het is een type hortensia, dus erg giftig. Ik zou er echt voor zorgen dat je konijn er absoluut niet meer bij kan.
 3. Lienappelsien

  Kooi

  Als je de ren op gras zet zullen ze zich inderdaad uitgraven, dus dat is geen goed idee. Je moet dan stevig gaas ingraven (over de hele bodem van de ren) en dat vastmaken aan de volièrepanelen. Op het gaas kan je dan grond of zand gooien. Bedenk wel dat als het veel regent dit een natte boel wordt. En het is best veel werk om te maken. Het meest praktisch waarschijnlijk is om de ren op tegels te zetten. Je moet dan dus eerst de bodem bestraten. Dit kan bijvoorbeeld met stoeptegels, die kan je vaak gratis bij mensen ophalen. Je kan ook een deel tegels doen en een deel graafgedeelte dat is ondergaasd. Heb niet de illusie dat er gras in de ren blijft. Dat eten ze op en graven ze om. In korte tijd is er geen grassprietje meer te bekennen 🤣
 4. RKijk eens in de webshop van BunnyBunch, daar wordt eigenlijk alleen goed voer verkocht. Ik heb zelf ook een aantal jaar Hope Farms SuperTrio gevoerd, totdat ze het allemaal niet meer wilden eten na een productiefoutje in de fabriek. Sindsdien geef ik al weer een aantal jaar Science Selective van Supreme of Care+ van Beaphar. Die 2 brokken staan heel goed bekend (heel goede kwaliteit) en worden over het algemeen ook goed gegeten. Beide brokken zijn helaas wel duurder dan Hope Farms SuperTrio. Er zijn ook graanvrije brokken te koop in de webwinkel van BunnyBunch. Ik heb dat zelf nog nooit gegeven, dus heb daar geen ervaring mee.
 5. Lienappelsien

  Kooi

  Fijn dat je je zo goed voorbereidt! Als je volièrepanelen neemt zet je ze in de hoogte zodat je zelf ook in de ren kan staan? Dat is heel praktisch met schoonmaken. De voorpret is ook leuk hè?
 6. Lienappelsien

  Kooi

  Dat zijn mooie afmetingen. Is de bovenkant ook dicht met gaas/panelen/ander materiaal?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .