Spring naar bijdragen

Lienappelsien

Members
 • Aantal bijdragen

  11408
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  87

Lienappelsien last won the day on 25 Maart

Lienappelsien had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

2418 Uitstekend

Over Lienappelsien

 • Rang
  Konijnoloog

Profiel informatie

 • Geslacht
  Onbekend

Recente profielbezoeken

3897 profielweergaven
 1. Wisselend terrein kan voor onrust zorgen. Maar zoals al is gezegd, is de bruine voedster de tuin als háár terrein gaan zien. Als de witte voedster na 2 jaar nog steeds het trapje niet af durft zou ik dat probleem eerst oplossen. Het is ook deels de oorzaak van het andere probleem. Ik weet niet hou het verblijf er uit ziet, maar je zou een stapeltje stenen/tegels onder het trapje kunnen leggen zodat het minder steil is. Of in plaats van de schuine trap, opstapjes/verhogingen, zodat ze steeds een stukje lager hupsen.
 2. Dan zou ik even contact met ze opnemen om de draaddikte te vragen. Je wilt natuurlijk niet dat ze er zelf doorheen kunnen knagen of dat een roofdier dat doet.
 3. Ik zou dan ook voor volièrepanelen gaan. Precies om de voordelen die Evee opnoemt. Dat kathedraalhok ziet er zo op de foto leuk uit, maar het lijkt me met schoonmaken allemaal minder praktisch. Daar ga je je dan al snel enorm aan ergeren. Het is gewoon ontzettend fijn als je overal in de ren makkelijk bij kan. In een ren van volièrepanelen kan je zelf staan en heb je geen lastig te bereiken hoeken. De opstelling van de panelen kan je ook aanpassen naar de ruimte in de tuin. Ik zou een draaddikte van 1,4 mm aanhouden en een maaswijdte van 19 bij 19 mm of kleiner. En dan een hondenhok of een simpel konijnenhok (let dan ook op of elk hoekje via een deurtje bereikbaar is) er in zetten. Toevoeging: zet de 2 met 10 weken apart. Al snel zal de ram dan gecastreerd kunnen worden. Je moet ze daarna nog 14 dagen apart houden ivm kans op dat de ram nog vruchtbaar is.
 4. Do en Jerry lagen ook om de icepod heen toen ik hem kwam vervangen! Ze kwamen even iets lekkers halen en daarna ging Jerry snel weer terug languit naast de nieuwe icepod liggen. Mijn konijnen hebben nooit naar die dingen omgekeken (in hoeverre ik dat kan zien dan natuurlijk, je bent er niet continu bij), maar nu vinden ze het dus fijn!
 5. Even later zag ik ze samen rondom de icepod liggen! Dat had ik nog nooit gezien. Blijkbaar hadden ze het toch wel erg warm gekregen 😉 Ik heb dit 3 keer moeten lezen. Ik dacht bikiniënd, wat zou ze daarmee bedoelen? 🤣
 6. Do en Jerry lagen vanmiddag met 28 graden tegen elkaar aan vol in de zon 🙄 Genoeg plekjes om in de schaduw te liggen (zelfs met een ‘roze ufo’), maar meneer en mevrouw wilden blijkbaar even zonnen... Het zonfeestje eindigde overigens toen Do op Jerry wilde rijden (Do is rams) en er toen weggerend werd.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .