Spring naar bijdragen

happy211

Members
 • Aantal bijdragen

  321
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

10 Goed

Over happy211

 • Rang
  BB junior

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Hallo, Ik lees hier op het forum veel over kattenbakkorrels als bodembedekking voor het konijnentoilet(geen kleikorrels). Zijn er hier mensen die dezelfde bodembedekking gebruiken voor de konijnen en de katten? Zo ja, welke? Zo niet, waarom niet?
 2. Is deze ren veilig genoeg voor een klein formaat konijn? Kan die er niet tussen-/onderdoor?
 3. Hallo allemaal, Ik heb een konijn over kunnen nemen van een kennis, waarvan het maatje een tijdje terug is overleden. Bij de opvang hebben we een rammetje gereserveerd die eerst nog gecastreerd moest worden, waardoor mijn voedster dus twee weken bij mij alleen zit, voor ze samen in hun grote hok kunnen. Nu heb ik voor Artemis een kleiner hok gratis via marktplaats geregeld (110x60), maar ik merk dat ze zich verveelt. Ik ben ga al wat andere dingen proberen (knaagtakken en dergelijke, tips zijn welkom), maar wil toch ook graag via deze weg proberen of iemand en buitenren te leen heeft in de buurt van Breda, zodat ze wat meer ruimte heeft. Het is dus maar voor twee weken, de 24e breng ik haar naar de opvang om te koppelen, en als ik ze mee naar huis neem kunnen ze samen in hun grote hok+ren.
 4. Bedankt Marjoleink! Dit had ook mijn voorkeur inderdaad, maar zat gewoon in met dat beestje. Op drie weken tijd een maatje verliezen, verhuizen, en weer een nieuw maatje zoeken, dat is niet niets.
 5. Hallo, Ik ben pas verhuisd en zou van een kennis hun twee konijnen over kunnen nemen. Nu was ik alles klaar aan het maken om die konijnen over twee weken over te nemen, maar nu is helaas één van die konijnen overleden, waarschijnlijk door de warmte de afgelopen dagen :( Ik had zelf al nieuwe spullen gekocht, en zal dus niet haar oude hok overnemen. Alles is dus nieuw voor haar, en ik weet nu niet goed of het slim is om de stress van verhuizen en het koppelen zo dicht op elkaar te hebben. Maar aan de andere kant is er natuurlijk wel meer kans op dominant gedrag als ze het als haar territorium gaat beschouwen en daar daarna met een maatje in terugkomt. Wat is nu het slimste? Om de overgebleven voedster eerst te verhuizen en pas later te koppelen, zodat het niet zo enorm stressvol is, of om haar mee te nemen naar een opvang en daar te koppelen, en dan beide konijnen samen mee te nemen naar hun nieuwe huisje?
 6. Hoi, Ik ben weer terug van weggeweest. Een paar jaar geleden moest ik helaas afscheid nemen van mijn twee konijnen omdat ik op kamers ging en helaas geen ruimte meer voor ze had. Nu is mijn studie inmiddels afgerond en ga ik binnenkort verhuizen naar een huis met tuin, dus kunnen er weer konijnen komen. Bij de opvang waar ik mijn nieuwe schatten wil halen wordt een ren van minimaal 2 meter gevraagd bij een koppel middelgrote konijnen, maar eigenlijk zijn alle betaalbare hokken (budget max €125) kleiner dan dat. Bijvoorbeeld dit hok van Pet's place is 1,00x1,40. Is dit groot genoeg, of kan ik toch beter zelf gaan klussen? En als ik moet gaan klussen, hebben jullie nog tips voor materiaal? Ons vorige zelfgemaakte hok moest namelijk continu gerepareerd worden omdat een van mijn konijnen er constant uit ontsnapte (op een gegeven moment zaten er wel drie lagen gaas tegen, 2 lagen fijnmazig kippengaas (wat ze doorbeet) en een laag dikker gaas (maar die mazen waren te groot, dus als de kippengaas eenmaal door was kon ze er tussendoor).
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .