Spring naar bijdragen

happy211

Members
 • Aantal bijdragen

  1218
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  9

happy211 last won the day on 22 Juni

happy211 had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

339 Uitstekend

Over happy211

 • Rang
  Wortelexpert

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Artemis, Apollo
 • Huisdieren
  Storm (kat)

Recente profielbezoeken

1007 profielweergaven
 1. Wij eten vanavond lasagne, als ik de energie bij elkaar geraapt krijg om boodschappen te gaan doen 😅
 2. Een beetje off-topic, maar hoe zit het met regenwater? De kunnen kunnen hier gewoon overdekt gaan zitten, maar gisteren vond Apollo het leuk om in de regen te gaan zitten. Zijn de oren zo ontworpen dat het regenwater er langs af loopt?
 3. Ja, ik ben ook echt dankbaar voor mijn vriend, zonder zijn support had ik echt niet elke keer die telefoon kunnen pakken. Ik zat er twee weken geleden helemaal doorheen, heb toen elke dag bij de huisarts in de wacht gestaan om een afspraak te maken, mijn hele beltegoed bundel is eraan op gegaan. Op vrijdag eindelijk iemand te pakken kunnen krijgen en voor vorige week woensdag 9.00 een afspraak kunnen plannen. Dus ik regel vrij van werk de eerste 2 uur die ochtend, en wacht af, maar om half 10 had nog niemand gebeld. Dus ik heb weer gebeld naar de praktijk omdat ik natuurlijk aan mezelf begon te twijfelen of ik het wel goed onthouden had. En uiteraard net op dat moment werd ik gebeld, werd er een voicemail ingesproken dat ik kon bellen voor een nieuwe afspraak. Afgelopen vrijdag eindelijk weer iemand aan de lijn gekregen en voor vandaag een afspraak kunnen plannen. Ik vind het ook echt schandalig hoe dit gelopen is, maar nu het contact er eenmaal is weet ik dat ik elke dinsdagochtend een afspraak heb de komende tijd.
 4. Dat is al weer twee jaar geleden, toen ik de nacht voor de bruiloft van mijn zus bij haar bleef slapen. Wanneer heb je voor het laatst je nagels gelakt?
 5. @BunnieHop Gefeliciteerd met je nieuwe baan! @Dollie Dat klinkt echt als een super interessant onderzoek. Humor en communicatie is interessant, maar ook lastig in kaart te brengen omdat het meestal zoveel lagen heeft. Moet je in de scriptie bijvoorbeeld ook nog uitleggen wat memes zijn, of ga je ervan uit dat het 'common knowledge' is? En hoe zit het met Covid-memes die een variatie zijn op memes die al bestonden voor Covid, moet je daar ook de hele historie van uitleggen? Of ga je niet per se in op de memes zelf maar meer op de ontvangst ervan? Hier ook een kleine jippie, ik heb vandaag eindelijk met iemand van de huisartsenpraktijk kunnen spreken over mijn mentale gezondheid. Het is nog maar de eerste stap, maar het lucht wel al op om te weten dat ik hulp kan krijgen. En meteen op werk een extra ochtend vrij kunnen regelen op aandringen van de huisarts.
 6. Ik heb de ren inderdaad op de bestrating staan. Dat is ook makkelijker schoon te houden dan gras, wat vaak snel in modder veranderd.
 7. Als je handig genoeg bent, kun je er het beste zelf een maken, bijvoorbeeld met vollierepanelen. Dan kun je hem hoog genoeg maken dat je er zelf ook in kunt gaan staan (erg handig met schoonmaken), kun je zorgen dat hij veilig is tegen roofdieren en dat hij groot genoeg is (minimaal 4 m2 voor een koppel konijnen). Veel rennen die kant en klaar verkocht worden, zijn òf te klein, òf niet overdekt (en dus niet veilig voor buiten) òf kunnen niet praktisch open waardoor schoonmaken erg lastig is. Ik heb zelf de grote outback metalen ren van Zooplus, die is overdekt, stevig en je kunt een deel van het dak openklappen zodat je toch redelijk overal bij kunt. Maar hij is maar iets groter dan 2 m2, met het hok dat ik eraan vast heb komen ze bij mij dus maar op iets meer dan 3 m2. Volgend naar gaan wij onze achtertuin verbouwen, dus daarom is deze ren een prima tijdelijke oplossing.
 8. Wat een leuk konijntje! Ik zou hem ook al meenemen, maar thuis weleven beperken in de ruimte. Op die manier houdt je thuis nog wat neutraal terrein over om later je konijntjes op te koppelen. Als je ze op koppelvakantie laat gaan is het minder van belang, maar bij alleen kennismaken met een speeddate dan moet je thuis wel op neutraal terrein verder koppelen.
 9. @JacinthaBrehler ik had heel erg mijn twijfels over animal crossing, omdat ik me afvroeg hoe vaak ik het nu uiteindelijk zou spelen. Mijn vriend heeft het uiteindelijk toch voor zichzelf gehaald, en nu is het het spel wat ik het meest speel. Met pokemon, bedoel je sword/shield, Let's go pikachu/eevee of pokemon rescue team? Allemaal leuke spellen, maar let's go en pokemon rescue team zijn een remake, dus als je daar tussen twijfelt, dan zou ik voor sword/shield gaan. Ik ben zelf ook erg fan van de Professor Layton spellen, daarvan is er ook een voor de switch. Zijn een soort puzzelgames.
 10. Dit doen mijn konijnen ook hoor, dus is normaal konijnengedrag. Het is nu 's middags best warm, dus het kan zijn dat ze het er daarom uit werken. En er valt vaak vanzelf een deel stro naar beneden gewoon doordat ze in het hok lopen en het een beetje opzij duwen om een lekker zitplekje te maken. Als de temperaturen verder zakken zullen ze wel meer van het stro gebruik maken.
 11. Je hebt helaas een aantal verkeerde keuzes gemaakt, waardoor je nu een lastige situatie hebt. Konijnengroepen zijn erg lastig en moeten echt op karakter worden uitgekozen. Het is dus niet een kwestie van zomaar een groepje konijnen bij elkaar zetten. Verder vermoed ik dat het vooral jonge konijnen zijn, omdat je het erover hebt dat je ze in een dierenwinkel hebt gekocht. En omdat je het witte konijntje later bij hebt gekocht, vrees ik dat zij eigenlijk nog te jong was om te koppelen (kan pas vanaf 16 weken). Ik wil je adviseren om contact op te nemen met een konijnenopvang en je groep daar op neutraal terrein nog een keer laten koppelen. De opvang kan je goed advies geven over welke konijnen wel bij de groep passen en welke niet. Maar zelfs dan blijf je het probleem houden, dat de meeste konijnen uit je groep nog jong zijn, en over een paar maanden beginnen met puberen. Dat kan de onderlinge relaties in de groep weer flink door de war schoppen en er zelfs voor zorgen dat ze gaan vechten en je hele groep uit elkaar valt. Denk er dus ook alvast goed over na wat je in dat geval zou doen. Heb je de mogelijkheid om, in het ergste geval, alle 5 konijnen apart te huisvesten en bij een opvang een eigen maatje uit te laten zoeken? Of zou je dan een (aantal) konijn(en) afstaan aan een opvang? Ik hoop voor je dat je er met het herkoppelen goed uitkomt, maar altijd slim om hier alvast over na te denken.
 12. Dat staat voor vanmiddag op de planning, grote herfstschoonmaak. Wanneer heb je voor het laatst online iets gekocht voor je konijnen?
 13. Welkom op Bunnybunch 🙂 Weet je uit welke opvang Willem komt? Vaak hebben opvangen in hun adoptievoorwaarden staan dat het konijn terug naar hen komt als je er op een of andere reden niet meer voor kan zorgen/het toch niet klikt met je eigen konijn. Dit zou ik even navragen bij de mensen bij wie je Willem hebt gehaald. Misschien kunnen ze bij die opvang op koppelvakantie, dat de vrijwilligers daar kunnen helpen met het koppelproces. En als het echt geen match is, dan kan Willem via hen weer een nieuw huisje vinden, en kun je gelijk Snuffie een partner laten uitkiezen door speeddates/een koppelvakantie. Maar ik zou ze eerst door de dierenarts laten nakijken als je je zorgen maakt over hun gezondheid, anders loop je misschien het risico dat ze een besmettelijke ziekte meenemen naar de opvang en dat wil je natuurlijk niet hebben.
 14. Niet voor het donker, maar met het licht in de schuur lukte het wel om alles gisterenavond nog binnen te zetten. En nu kan het gevecht tegen het hooi weer van voor af aan beginnen 😂
 15. Oh jee wat heb ik gedaan?! Heel fanatiek de schuur leeggeruimd en schoongeveegd (want overal lag hooi 😅). Maar nu begint het al te schemeren, en ben ik eigenlijk al op, maar moet ik alles nog terug inladen. Even een korte pauze, en dan nog maar even doorbikkelen. Kan het moeilijk de hele nacht buiten laten staan.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .