Ga naar inhoud

happy211

Moderators
 • Aantal items

  1897
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  12

happy211 won de laatste dag op 1 februari

happy211 had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

991 Uitstekend

4 Volgers

Over happy211

 • Titel
  Wortelexpert

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Artemis, Apollo
 • Huisdieren
  Storm (kat)

Recente bezoekers van dit profiel

1465 profielweergaven
 1. Ik heb hetzelfde gehad toen ik mijn ram de eerste dagen had, durfde ook het trapje niet af na alle aanpassingen. Toen heb ik hem inderdaad beneden gezet, zodat hij ook in de ren kon. Even kort oppakken voor zijn eigen bestwil. Ik wilde ook voorkomen dat zijn maatje de ren zou toe-eigenen en hem eruit zou jagen als hij nog langer boven zou zitten. Toen hij eenmaal in de ren zat bloeide hij helemaal op, ging nieuwsgierig alles onderzoeken en aan het eind van de dag durfde hij ook het trappetje op en af. Hij had gewoon even een zetje nodig om te leren dat beneden leuk is en niet eng.
 2. Als je voor je ene koppel een verblijf hebt dat groot genoeg is, dan zou ik ze voorlopig niet meer in de tuin los laten lopen totdat je wat meer zekerheid hebt wat je met de kleintjes gaat doen. Als ze het loslopen echt nodig hebben voor de ruimte, dan zou ik de ren van de kleintjes aanpassen door er bijvoorbeeld een net of zeil overheen te doen. Dat is sowieso wel slim want die kleintjes zijn ook zo gepakt door een roofvogel natuurlijk. Of misschien ze weer terug naar binnen verhuizen als beter afschermen geen optie is.
 3. Als je 4 konijnen wil, heb je eigenlijk twee opties: of je laat ze echt als 4-tal koppelen bij een opvang en dan leven ze samen, of je houdt twee koppels, maar dan moet je ook twee verblijven maken. Als je gaat voor twee koppels, dan moet je het zo inrichten dat ze uit elkaars zicht (en liefst ook geur) zitten, anders heb je alsnog het risico op onrust binnen je huidige koppel.
 4. Sterkte met het verlies 😞 Hopelijk is het een troost dat je de goede keuze hebt gemaakt en dat haar nu in ieder geval verder lijden bespaard wordt.
 5. Hi @lisanneharing, Fijn dat je al aangeeft dat je bij een konijnenopvang wil gaan kijken, dat is inderdaad de beste keuze in dit geval. Je kunt dan gaan voor een koppelvakantie, dan blijven jouw konijnen net zolang in de opvang tot de vrijwilligers er vertrouwen in hebben dat het een goede match is. Ik zou niet zelf gaan koppelen, voor een trio moet je echt wat meer ervaring hebben. Je kunt misschien door hebben wanneer je moet ingrijpen bij vechten, maar hoe ga je dan verder, wie haal je eruit en wie laat je samen? Wat doe je als ze niet vechten, maar 1 van de konijnen wordt buite
 6. happy211

  Corona virus

  Dat klinkt heftig @MichelleloveElmo, beterschap!
 7. Hier hetzelfde als @Evee ook al zegt, ik doe meestal een handdoek en een pluk hooi in de reismand, maar de handdoek wordt als snel aan de kant geduwd en het hooi wordt niet aangeraakt door de stress. Ik ben zelf ook een stresskip en ga ze een halfuur voor we weg moeten proberen in de reismand te krijgen. Soms duurt het langer en ben ik blij dat ik op tijd begonnen ben, afgelopen vrijdag zaten ze er binnen 2 minuten in en hebben ze dus nog een half uurtje moeten wachten voor we naar de auto gingen, toen vond ik het wel fijn dat ze intussen nog wat hooi konden knabbelen.
 8. Wat redenen die ik kan bedenken waarom iemand niet zou vaccineren: - het mag niet van ouders: dit is altijd erg jammer, want het is zo moeilijk om ze over te halen als ze het zelf onnodig vinden. Zo jammer dat ouders zich niet inlezen in de huisdieren die ze voor hun kinderen willen aanschaffen. - de konijnen leven binnen of ik woon in een stad en daar zijn geen wilde konijnen: helaas betekent dat niet dat de ze beschermt blijven tegen deze ziekten. Deze 3 ziekten zijn zo ontzettend besmettelijk, je neemt ze makkelijk mee naar binnen aan je schoenen en kleding als je bijvoorbeeld in
 9. Kunnen je ouders niet alvast 's ochtends naar het huisje gaan, eventueel al met de kinderen, en dat jullie volgen nadat jullie Chip hebben weggebracht? Wanneer zouden jullie Turbo en Twinkie wegbrengen?
 10. Ik denk dat een week een goede richtlijn is. Eet ze dan nog niet goed, bijvoorbeeld nog selectief, dan zou ik wat langer wachten. Breekt ze voor die tijd de tent af, dan kun je het dan al wel proberen.
 11. Dit zijn kettingkeutels en dat komt inderdaad doordat ze veel haar binnenkrijgen zoals tijdens de rui. Dit kan lijden tot verstopping, wat ook te zien is aan de kleinere keutels. Gebruik je nog medicijnen tegen de diaree? Want dan zou ik daar wel mee stoppen, in overleg met de dierenarts. Die hebben hun werk erg goed gedaan. Normaal zou ik adviseren om wat hulpmiddelen te geven zoals lijnzaadbrokjes of prozyme, maar aangezien ze net van de diarree af is zou ik daar nog voorlichtig mee zijn. Heeft het onderzoek naar de keutels nog iets opgeleverd?
 12. Ik heb de topics samengevoegd, dus nu staat alles overzichtelijk bij elkaar. Bedankt voor het doorgeven 🙂
 13. Hi IndySt, Het belangrijkste is dat je twee momenten hebt waarbij je kunt kijken of alles nog in orde is met de konijnen. Zo heb je het snel door als er iets mis is en kun je bij bijv. niet eten snel ingrijpen. Als konijnen meer dan 24 uur niets eten, dan kan dat fataal zijn, vandaar dat je er snel bij wil zijn. Als je maar 1x per dag zou kijken, dan is het lastig te bepalen hoe lang de problemen al aan de gang zijn. Vandaar dat we 2x een beetje gespreid over de dag aanraden. Maar het hoeft niet stipt elke dag op hetzelfde moment te zijn als dat voor jou niet haalbaar is. Heel
 14. Moet je nog medicijnen geven? Ik geef dan soms een spuitje water erachteraan, dan weet je in ieder geval zeker dat ze vocht binnen krijgen als ze nog niet helemaal zichzelf zijn na een operatie.
 15. @BaasjevanBrownie had in een ander topic een heel mooi bericht geplaatst over haar ervaringen met dwergkonijnen. Dat kun je vinden via de link hieronder. Ze lijken ontzettend schattig, maar als je leert hoeveel leed er achter de fokkerij schuilt, en hoeveel last de konijnen zelf van deze extreme dwerggroei hebben, dan leer je 'gewone' rasloze konijnen meer waarderen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .