Spring naar bijdragen

happy211

Members
 • Aantal bijdragen

  426
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  2

happy211 last won the day on September 27

happy211 had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

29 Uitstekend

Over happy211

 • Rang
  Keutelaar

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Artemis, Apollo
 • Huisdieren
  Storm (kat)

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Als ik kijk naar de entdagen die bijvoorbeeld bij opvangen worden georganiseerd, dan zijn die vaak in het voorjaar (voor de ziektes actiever worden) of in de herfst. Misschien heeft het er ook mee te maken dat de vaccinaties vroeger minder lang werkten en dus twee keer per jaar moesten, dan zat je dus in het voorjaar en de herfst. En ik denk dat ze dat nu zo blijven aanbieden zodat de konijnen elk jaar rond dezelfde tijd ingeent worden en zo goed beschermd blijven. Mijn konijnen zijn allebei gewoon in de zomer geent, omdat dat meteen gebeurde toen ze bij mij/bij de opvang kwamen. Als ze verder gewoon gezond zijn, dan is dat dus geen probleem.
 2. Mijn zus is gisteren bevallen van haar eerste kind, dus ik kan me nu helemaal gaan uitleven ๐Ÿ˜‰
 3. Ik denk dat het er hier in Nederland niet veel beter aan toe is. Ik vraag me ook echt af waarom dat gemengd voer nog gemaakt wordt, ook door merken die verder wel goed voer hebben zoals Hope Farms (Hobby first). Maar toch ook een beetje een gek onderzoek/gek geformuleerd. Als ze zeggen dat veel van deze problemen te voorkomen zijn door goede zorg, dan is het ergens toch ook logisch dat ze alleen de minder goed verzorgde dieren te zien kregen, omdat ze alleen keken naar konijnen die bij de dierenarts kwamen?
 4. Op tumblr volgde ik ook iemand die altijd gekke dingen op het hoofd van zijn konijn legde (een pen, een legoblokje, dat soort dingen. Dat konijn vond echt alles prima. Maar die is helaas ook overleden ๐Ÿ˜ž
 5. happy211

  Klaagtopic 2019

  @Hermandebeste Ik snap dat het erg frustrerend is, maar zullen we het taalgebruik wel een beetje netjes houden? Er lezen ook kinderen mee.
 6. Gebruik je steeds dezelfde 'neutrale ruimte'? Want die lijkt me inmiddels niet meer echt neutraal. Is er een plek waar beide konijnen nog niet geweest zijn? Zoja, dan zou ik het denk ik daar over een paar weken opnieuw proberen, en ze tot die tijd inderdaad gescheiden houden. Ik snap best dat je geschrokken bent dat ze zo ineens gingen vechten, tot wondjes aan toe. Succes!
 7. Is er misschien iets in de ren gewaaid waar ze niet goed tegen kunnen? Maar dat voor anderhalve week is ook wel weer erg vreemd
 8. Haha Bunbun, zo noem ik mijn konijnen ook altijd ๐Ÿ˜„ Veel plezier (en succes) bij de opvang zaterdag!
 9. Gek inderdaad dat het nu ineens is, als ze al 2 jaar deze voeding krijgen. Ik weet niet of je dan minder moet gaan voeren, zou het misschien toch ergens anders gaan zoeken. Maar waar, daar heb ik ook geen idee van. Misschien dat iemand anders een tip heeft.
 10. Heb je iets anders gedaan sinds het is veranderd? Meer brokken? Begonnen met de lijnzaadbrokjes? Ander groenvoer? Zoja: Dan zou ik stoppen met wat je veranderd hebt, en kijken of het dan beter wordt. Zo niet, dan misschien helemaal teruggaan naar de basis? Veel hooi en water en de 20gr brokken per konijn. En dan het groenvoer weer langzaam opbouwen en in de gaten houden of het opnieuw begint. Ik ken het voer overigens niet, dus ik weet niet of 20gr per konijn te veel is. Hoe groot zijn je konijnen? Ik geef zelf Science selective supreme en zit rond de 15 gram per kilo lichaamsgewicht per konijn per dag, en dat zie ik hier ook vaker voorbij komen voor science supreme.
 11. Bij mij was appelmoes de oplossing ๐Ÿ˜‰
 12. Heel herkenbaar dit. Nu vind ik pasta wel erg lekker, en met de saus kun je best variรซren, dus meerdere keren pasta vind ik niet zo'n probleem. In ieder geval alles beter dan toen ik nog thuis woonde, elke dag soep vooraf, dan gekookte aardappelen, groente en vlees, en yoghurt als toetje. Zo doe ik het nu echt nooit meer. de enige keer dat wij gekookte aardappelen eten is met stamppot ๐Ÿ˜‹.
 13. Vogels zijn bij ons zeker welkom, prachtig vermaak voor onze (binnen)kat, en voor ons ook, als we haar horen tjirpen naar die vogels. Tot nu toe staat er nog weinig in de tuin, maar ik ga deze winter zeker een vogelhuisje met voer wegzetten. We hebben een hoge schutting vanaf de grond, dus honden en katten blijven hopelijk uit de tuin. Minder stress voor de konijnen en vogels. In de voortuin ga ik later nog lavendel planten en een insectenhotel maken, zodat bijen ook een fijn plekje hebben. Verder verwacht ik weinig dieren in onze stadstuin, al zag ik laatst wel een egeltje lopen bij de parkeerplaatsen naast ons huis.
 14. Ik heb ook geprobeerd een oude reismand in de ren te zetten als toilet, maar die gebruikten ze niet (gingen er wel in om aan het hooi te knabbelen, maar de keutels gingen netjes in het hok). Had wel houtsnippers en keutels uit hun toiletje in de reismand gedaan, maar daar keken ze dus niet naar. Ik weet dat houtsnippers niet oke zijn, maar dit waren ze gewend en was bang dat, als ik over zou stappen op andere bodembedekking voor hun toiletje, dat ze hem dan helemaal niet meer zouden gebruiken.
 15. happy211

  Tips voor zindelijk maken

  Heeft er iemand tips voor het zindelijk maken van mijn nijnen? Ze doen het al heel braaf alleen op 1 verdieping van het hok: beneden, net waar ik het niet echt makkelijk schoon kan maken ๐Ÿ˜‚. Ze hebben een toiletje, en gebruiken die ook wel voor de plasjes en wat keutels, maar de meeste keutels liggen verspreid over die verdieping. Ik weet dat je als baasje consequent moet zijn met keutels terug in de toiletbak leggen, maar dat lijkt me hier niet echt te doen. Onderstaande foto is van 1 nachtje (alle zwarte vlekjes zijn keutels, 's avonds rond 6 uur het hok schoongemaakt, dit is volgende ochtend op 8 uur). Is het normaal dat 2 konijnen zoveel keutels produceren?๐Ÿ˜‚ Ik heb ook al geprobeerd deze zomer om geen stro beneden weg te leggen (had toen alleen een handdoek erin gelegd voor de grip), maar dat hielp niet, en is nu denk ik ook geen optie meer ivm kou? Moet ik toch een grotere toiletbak hebben, ondanks dat ze hem dus wel gewoon gebruiken en er prima in passen? Of het gewoon accepteren, en iedere dag heel de onderste verdieping schoonmaken?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .