Ga naar inhoud

happy211

Moderators
 • Aantal items

  3.092
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  24

happy211 won de laatste dag op 6 september

happy211 had de meest gelikete inhoud!

5 Volgers

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Artemis, Apollo
 • Huisdieren
  Storm (kat)

Recente bezoekers van dit profiel

2.887 profielweergaven

happy211's Achievements

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

1,7k

Community reputatie

 1. Welkom op Bunnybunch! 🙂 Klinkt alsof Bobby en Floor het goed voor elkaar hebben bij jou.
 2. Sterkte met het verlies van jouw konijn. Waar zoek je precies tips over, òf je een nieuw maatje moet zoeken, of hoe je dat het beste kunt aanpakken? Op de eerste vraag is het antwoord volmondig ja! Jouw voedster is nog jong, die heeft hopelijk nog heel veel jaren voor zich die ze graag met een partner doorbrengt. Maar dan door naar de tweede vraag, konijnen kunnen inderdaad best kieskeurig zijn wie ze toelaten als hun partner. Soms heb je geluk en is het meteen een schot in de roos, soms moet je een aantal pogingen wagen voor ze de juiste gevonden heeft. Daarom is het allermakkelijkste om naar een gespecialiseerde konijnenopvang te gaan. Daar zitten veel konijnen te wachten op een tweede kans, dus zal er vast een goede match tussen zitten. Vaak gaan ze op een van de volgende twee manieren te werk: bij een speeddate ga je met jouw voedster naar de opvang en kun je jouw voorkeur(en) opgeven welke rammen jouw aanspreken. Dan kijken de vrijwilligers van de opvang of er een klik is tussen de konijnen en als dat zo is, krijg je ze mee naar huis om de koppeling verder voort te zetten. Is er geen klik, dan proberen ze jouw tweede voorkeur, totdat ze een mogelijke match gevonden hebben. Een andere optie die sommige opvangen aanbieden, is een koppelvakantie. Daarbij gaat het ongeveer hetzelfde als bij een speeddate, met het verschil dat je jouw konijn een paar dagen achterlaat en zij het lastigste deel van de koppeling overnemen. Als er dan een goede match is gevonden en de konijnen meer met elkaar vertrouwd zijn, dan kun je ze samen gaan ophalen. Hierbij is er thuis meestal een stuk meer zekerheid dat het een goed koppel gaat worden. Als je zou besluiten om niet naar een opvang te gaan, en bijvoorbeeld via een fokker of marktplaats etc een nieuwe ram te zoeken, hou er dan rekening mee dat je er veel tijd en gedoe mee kan gaan hebben (zelf koppelen, eventueel meerdere keren als het geen match blijkt te zijn) en zeker bij een ram ook niet onbelangrijk dat je zeker moet weten of zelf moet regelen dat de ram gecastreerd en niet meer vruchrbaar is voor je kunt proberen te koppelen. Er is best een redelijke kans dat het niet de eerste, tweede, derde keer of zelfs nog vaker niet lukt, en dat je dan iets moet regelen voor die rammen.
 3. Sommige konijnen hebben veel meer last van veranderingen dan anderen. Zeker schuwe dieren hebben meer behoefte aan gewoon een vertrouwde omgeving. Is er een reden dat hij niet enkel op die ene kamer kan blijven? Sowieso wordt naar buiten nu steeds lastiger omdat het kouder wordt, dus als de temperatuur tussen binnen en buiten meer dan 5 graden gaat schelen, kun je hem beter lekker binnen laten. Dus dan blijft alleen nog het verplaatsen naar de living/keuken over. Dit zou ik alleen doen als er echt een reden is dat hij niet in die ene kamer kan blijven, en dan gewoon van de living zijn nieuwe leefgebied maken. Dus dat hij kan wennen en dat zijn vertrouwde omgeving wordt, zonder steeds te moeten wisselen van omgeving/verdieping. Verder is een maand nog maar kort, dus vind ik het niet heel vreemd dat hij niet erg aanhankelijk is. Als je hem kunt aaien als hij een snoepje kunt halen, dan valt het volgens mij wel mee met hoe schuw hij is.
 4. Dat komt vaker voor inderdaad, zeker in combinatie met een van de twee die zich niet helemaal lekker voelt. Als hij weer helemaal fit is, dan komen ze hier vast prima doorheen en als alles weer bevestigd is zal de rust terugkomen. Wordt het hertiger dan alleen wat jagen en rijden, dan kan het slim zijn om tijdelijk terug te gaan naar neutraal terrein tot het weer rustig is. Of als Brammetje nog niet helemaal fit blijkt, even wat langer wachten en daarna op neutraal terrein proberen.
 5. Ik heb echt geen voorkeur, ik heb intussen in de opvang zo veel verschillende rammen en voedsters gezien. Vaak wordt ik op een bepaald konijn verliefd, dat zijn net zo vaak voedsters als rammen. Altijd extra leuk als ik bij die konijnen met de koppeling kan helpen. Vaak zijn voedsters wel iets pittiger in koppelingen, maar qua karakters verder heb veel dingen al bij beide geslachten gezien.
 6. Ach, wat sneu, sterkte met het verlies van Pieter. En arme Kushi, zo jong al een partner moeten verliezen.
 7. Ik denk dat je hier re maken hebt met twee losse problemen, al kan het tweede het eerste wel versterken. - Kettingkeutels komen vaker voor tijdens ruiperiodes. Er zit dan veel haar in de keutels, waardoor ze vaak ook aan elkaar vast geklit zitten. Dit kan een signaal zijn voor een beginnende verstopping, dus wel goed om in de gaten te houden. Er zijn wel wat dingen die je kunt doen om te helpen, zoals lijnzaadbrokjes geven of als je een langharig konijn hebt wat extra borstelen. Verder gewoon goed in de gaten houden en zodra hij stopt met eten vanwege verstopping meteen naar de dierenarts. - Je geeft aan dat jouw konijn 'al een tijdje' geen hooi eet. Dat kan verschillende oorzaken hebben: 1. Hij heeft last van zijn kiezen, 2. Hij vindt dit hooi niet lekker, of 3. Hij kan nu in de zomer veel gras eten, en als dat er niet is, gaat hij terug naar hooi. Je kunt dus terugdenken uit uitsluiten wanneer het begonnen is en of er toen iets veranderd is. Kun je niets bedenken, dan is een bezoekje aan de dierenarts geen slecht idee. Het weinig hooi eten, als het niet komt doordat hij extra gras kan eten, kan er wel aan bijdragen dat zijn darmen minder goed werken. Dat kun je ook zien omdat konijnen die slecht hooi eten vaak ook veel kleinere en donkerdere keutels hebben dan normaal.
 8. Welkom op Bunnybunch! 🙂
 9. In ieder geval de eerste nacht moet ze binnen blijven, na de narcose kunnen ze hun temperatuur vaak niet goed zelf regelen. Of ze daarna nog binnen moet blijven hangt van een paar dingen af. Belangrijkste zijn of de wond goed schoon kan blijven, of ze de hechtingen niet open kan trekken. Zitten ze buiten bijvoorbeeld op zand en heb je buiten geen andere plaats voor een veilig verblijf, dan kun je haar beter binnen houden om de wond schoon te houden. Zelfde geldt voor hoeveel gekke sprongen ze in het verblijf kan maken, zoals een stijl trappetje op van een standaard konijnenhok, waarbij ze de hechtingen open kan halen. Verder kunnen er nog dingen meespelen zoals: kan ze samen met een maatje in het buitenverblijf of kun je ze beter gescheiden houden, eten en keutelen ze weer goed na de ingreep. Soms kan het handig zijn om ze bijvoorbeeld een week of soms twee weken binnen te houden, in andere gevallen kunnen ze na die ene nacht weer prima naar buiten.
 10. Ik zie dat je nog helemaal geen reacties hebt gehad, dus ik plaats wel even een berichtje om het weer onder de aandacht te brengen. Ik weet alleen helemaal niets van gerbils, maar hopelijk kunnen andere leden je wel helpen.
 11. Wil je jouw konijnen nog naar buiten verhuizen voor deze winter? Dan moet je snel zijn! Ze zijn nu al volop bezig met het maken van een wintervacht. Zorg dat ze in ieder geval voor eind september naar hun nieuwe verblijf kunnen verhuizen, dan hebben ze nog voldoende tijd de winterjas aan te maken voor de echte kou begint. Hetzelfde geldt als je ze naar binnen wil verhuizen, doe dat ook voor eind september, anders krijgen ze het wel erg warm voor ze hun jas weer uit hebben kunnen doen, wat ook weer allemaal extra energie kost.
 12. De R zit weer in de maand, de dagen worden korter, het weer wordt guurder, tijd voor een nieuw algemeen 'koud weer' topic. Wat doe je als de temperaturen zakken? Wanneer is het te koud voor konijnen als het vriest? Verzorging van konijnen in de herfst, met onder andere informatie over de wintervachtjes: https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnen-herfst-najaar Verzorging van konijnen in de winter - tips voor het zorgen voor een warm, beschut verblijf en wanneer is het echt zo koud dat je de konijnen moet verhuizen naar een meer beschutte plek? Dat lees je in dit artikel https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnen-in-de-winter Huisvesting algemeen - met tips voor een goed weerbestendig verblijf https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenhok-kopen-maken-tips Schuilhokken voor konijnen o.a. tips voor formaat en wat voor type schuilhok wanneer geschikt is. https://www.bunnybunch.nl/informatie/schuilhokken-nachthokken-voor-konijnen
 13. happy211

  Yula

  Zelfs Apollo had het deze week met heel heftige regen, dat hij zijn ontbijt niet moest.
 14. Soms zijn ze gewoon eigenwijs 😉 In ieder geval al heel fijn dat ze buiten de ren wel gewoon zindelijk is. Heb je al eens verschillende soorten bodembedekking in het toilet gebruikt? Misschien heeft ze een bepaalde voorkeur. Als je het toilet op het kleed zet, maakt dat nog verschil? Waar nu dus de poep en plas plek is?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .