Ga naar inhoud

happy211

Moderators
 • Aantal items

  2428
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  18

happy211 won de laatste dag op 25 september

happy211 had de meest gelikete inhoud!

5 Volgers

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Artemis, Apollo
 • Huisdieren
  Storm (kat)

Recente bezoekers van dit profiel

1930 profielweergaven

happy211's Achievements

Wortelexpert

Wortelexpert (5/6)

1,3k

Community reputatie

 1. De zwanen en de papegaaien is alleen doek inderdaad, die andere zijn doek op karton. Helaas niet kunnen voorkomen dat er door het tussentijds opbergen toch een vouw in is gekomen, dus daar moet ik nog even iets op bedenken.
 2. Ik ben vorig jaar begonnen met schilderen op nummer. Dit is wat ik in een jaar heb gemaakt. Ik vind het heerlijk om te schilderen, altijd al gehad, maar deed het veel te weinig omdat ik steeds zo teleurgesteld was dat het niet lukte om het plaatje in mijn hoofd goed op doek te krijgen. Daar ben ik gewoon niet creatief genoeg voor. Dus toen ik een tijd ziek thuis kwam te zitten heb ik schilderen op nummer opgepakt om toch bezig te zijn, en ik ben best blij met de resultaten. Nu iets minder tijd ervoor, ik heb 2,5 maand gedaan over het laatste schilderij omdat ik niet elke week schilder, maar vind het nog steeds heerlijk om te doen 😊
 3. Laten vallen (of voorzichtig wegzetten dan) Ik heb nog een praktisch ongebruikte in de kast staan, ik pak toch altijd dezelfde twee messen. Een mok warme chocolademelk
 4. Je kunt inderdaad zien dat ze opnieuw de rangorde gaan bepalen, maar misschien ook niet omdat ze een deel al wel kennen. Je hoeft ze niet helemaal opnieuw ts koppelen, dat is alleen als ze een tijd uit elkaar geweest zijn. Ik heb laatst mijn konijnen een volledig nieuw verblijf gegeven waardoor ze eerst even in een tijdelijk verblijf moesten en daarna over naar het nieuwe verblijf. Ze hebben bij mij geen ander gedrag laten zien. Het hangt er wel vanaf hoe lang ze al samen zitten. Een koppel wat al jaren samenzit zal waarschijnlijk minder op de verandering reageren dan een pril koppel van een paar weken/maanden.
 5. Dit kan inderdaad wel helpen. En ook het hooi alleen op die plaats aanbieden. Probeer ook verder in het hok weinig bodembedekking te leggen (alleen stro voor de warmte ivm de toch al koude nachten nu).
 6. Was er een reden dat je specifiek over bent gegaan op graanvrij voer? Als dat was vanwege bijvoorbeeld darmproblemen en ze doen het nu wel goed, dan zou ik niet gaan overstappen denk ik. Was het geen gezondheidsreden, dan zou je het kunnen doen maar in stapjes. Je zou het ook door het voer kunnen mengen, dat je niet volledig overstapt van de beaphar nature af maar een tijd een mix voeren. Je hoeft het natuurlijk niet weg te gooien als je besluit het niet zelf te voeren, een opvang zal er dan heel blij mee zijn.
 7. Hoe gaat het nu, nu ze al een tijdje apart zitten? Lastig dat Rosti toch een voedster blijkt te zijn, dat maakt het allemaal iets lastiger. Heb je dit artikel al gevonden, hoe je de koppeling het beste aan kan pakken? https://www.bunnybunch.nl/informatie/koppelen-van-konijnen Succes voor als je begint met de koppeling!
 8. Sorry voor de late reactie. Waarschijnlijk komt dit wel goed, het kan zijn dat ze door de koppeling wat minder rust om te gaan zitten drinken, maar als ze dorst krijgt en je zowel een fles als bakje hebt staan, dan zal ze vanzelf gaan drinken. Hoe is de koppeling verder verlopen?
 9. Kun je misschien wat meer informatie geven? Hoe lang geleden is ze bevallen? Gaat het goed met de moeder? Is er mooi nestje van haar, hooi en/of stro gemaakt of liggen ze niet goed afgedekt? Weet je wie de vader is en heb je hem al weggehaald bij de moeder en het nest? In dit artikel staat veel tips voor een onverwacht nestje: https://www.bunnybunch.nl/informatie/onverwacht-nestje
 10. Gelukkig wel, maar ik was wel een beetje bang om uit het raam te kijken vanochtend.
 11. Wat een verhaal en wat goed dat je je zo inzet voor deze konijntjes. Of ze elkaar nog kennen, na 3 maanden van elkaar weg en in een compleet andere omgeving, dat weet ik niet zo goed. Het zou kunnen, maar ik denk dat het een vrij unieke situatie is. Er zijn wel een aantal factoren die hier een rol spelen, de belangrijkste dat het hier gaat om twee rammen. Eerst hadden ze natuurlijk een veel groter territorium, dus was het makkelijker om elkaar te gedogen. Als koppel samenleven in huis is natuurlijk heel anders. Je vergroot de kans zeker door Lowieke ook te laten castreren, maar ik snap de afweging voor de kosten als later zou blijken dat hij helaas toch niet bij jullie zou kunnen blijven. Als je ervoor kiest om ze inderdaad aan elkaar te proberen te koppelen, dan zou ik de koppeling hetzelfde aanpakken als met twee onbekende konijnen. Meer tips hierover kun je vinden in dit artikel: https://www.bunnybunch.nl/informatie/koppelen-van-konijnen. Hier echt rustig de tijd voor nemen, niets overhaasten, om de kansen zo goed mogelijk te maken. Wat natuurlijk ook nog een optie zou kunnen zijn, is om Percy en Lowieke ieder een eigen vriendinnetje te laten kiezen bij een konijnenopvang. Dan zou je twee losse koppels hebben, en moet je Lowieke sowieso eerst laten castreren, maar dan heb je wel de meeste kans op een goede match. Of je zou kunnen kijken of je met de opvang kunt regelen dat je een voedster adopteert en Lowieke afstaat, dat je dan geen afstandkosten hoeft te betalen. Dan heb je thuis een fijn koppel van Percy met een vriendinnetje, en neemt de opvang de zorg voor Lowieke verder over om hem ook aan een fijn thuis te helpen.
 12. Goed dat je hier zo op let, maar met alleen dit zou ik me nog niet direct zorgen maken. Als ze goed levendig zijn en nog lekker hooi en brokken eten, dan is er waarschijnlijk weinig aan de hand. Eventueel kun je een lijnzaadbrokje geven als je dat nog niet doet, voor het geval het een beginnende verstopping zou zijn, maar dan zou je ook wel iets in het gedrag moeten zien. De spijsvertering van een konijn doet er 24 uur over om het eten er weer als keutels aan de andere kant uit te werken. Waarschijnlijk hebben ze 24 uur geleden lekker liggen dutten en even wat minder gegeten, waardoor er nu ook even wat minder keutels uitkomen. Als ze blijven eten en je ziet niets aan hun gedrag, dan zou ik me niet te veel zorgen maken. Dan zal het vanzelf echt wel goedkomen. Naar de dierenarts zou ik pas gaan als ze niets meer willen eten (dus ook geen kruiden of groenvoer) en stil in een hoekje blijven zitten, dat is wel een duidelijk signaal dat er iets aan de hand is.
 13. happy211

  Het tuin-topic

  Het is af! Ik ben er zo blij mee 😊😁 @MichelleloveElmo een boom midden in de tuin kan prima, toch? 😉 De tegels kun je door het voegzand misschien wat minder goed zien, maar die zijn een tint lichter grijs dan de stenen van de bakken. Qua planten heb ik nu die paarsige rechts en wat rozenstekjes links, en ik wil in ieder geval lavendel in de bak tegen de stoep aan (dus helemaal voor in de tuin), maar verder is het nog even zoeken. Er staat bijna de hele dag de zon op, dus daar moeten de planten wel tegen kunnen. Mijn ouders nemen zaterdag nog wat stekjes mee, dus ik zie wel wat daar bij zit.
 14. We zijn gisteren naar de nieuwe James Bond geweest, en hij was echt goed! Ik had al best hoge verwachtingen, en die zijn ver overstegen. Het verhaal is voor mijn gevoel minder complex dan sommige eerdere films, waardoor het wat beter te volgen was, maar ze verwezen wel veel terug naar personages uit de eerdere films van Daniel Craig, dus het is wel handig (en leuk!) om die opnieuw te kijken voor je No Time To Die kijkt.
 15. Ik snap dat, mijn vriend zei eerst hetzelfde. Maar ik heb daar minder last van. Natuurlijk hou ik van deze konijntjes en zorg ik net zo goed voor ze als voor mijn eigen konijnen, maar ik weet van tevoren dat ze maar kort blijven, dus daar hou ik wel rekening mee. Voor mij voelt het net als de andere konijnen die ik verzorg in de opvang, een liefdevolle tussenstop tot hun forever home. Voor mij was het een hele bewuste keuze tegenover een tweede koppeltje van mezelf. Heel praktisch kost dit me alleen tijd maar weinig geld, dierenartskosten en voer worden voorzien door de opvang. Mocht het minder goed gaan met mijn gezondheid, dan kan ik makkelijk even stoppen. Maar ik vind het ook gewoon leuk om steeds een nieuw konijn te kunnen leren kennen en meer te leren over verzorging van verschillende problemen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .