Spring naar bijdragen

happy211

Members
 • Aantal bijdragen

  718
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  7

happy211 last won the day on 23 Februari

happy211 had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

139 Uitstekend

Over happy211

 • Rang
  Burchtenbouwer

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Artemis, Apollo
 • Huisdieren
  Storm (kat)

Recente profielbezoeken

723 profielweergaven
 1. Ik krijg steeds meer het idee dat katten beter alleen kunnen wonen, ma alle verhalen die gehoord heb. Tenzij het om twee kittens gaat en ze samen opgroeien, dan lijkt het wel beter te gaan. Lang verhaal: toen mijn vriend nog thuis woonde, hadden ze twee poezen die samen waren opgegroeid, maar na een tijdje liep er een weg. Toen haalden ze een kitten, nu onze Storm. De andere kat en Storm leefden vooral lamgs elkaar heen, maar aten wel samen en bij hoge uitzondering sliepen samen. Die andere kat was heel rustig en vond eigenlijk alles goed. Een paar jaar later kregen ze een nieuwe kat die bij kennissen weg moest. Dit was echt vanaf de eerste dag al een drama met Storm. Constant blazen en aggressief gedrag, die twee konden echt niet in de zelfde kamer komen. Tot het zo erg werd dat Storm niet meer naar beneden durfde voor de kattenbak of om te eten. Gelukkig was mijn vriend al op zoek naar een studentenhuis, en vond hij snel iets waar een kat geen probleem was. Wij zullen ook nooit een tweede kat nemen, en ook in de toekomst het bij 1 kat houden tenzij we twee katten die al samen zitten adopteren. Mijn advies is inderdaad om het nog wel een week aan te kijken, want soms wordt het beter. Maar zo niet, dan is het voor je poes echt het beste om de kater terug te brengen.
 2. Hoe oud zijn de konijnen? Ben je er al eens mee naar een dierenarts geweest, voor inentingen bijvoorbeeld?
 3. Nu heb ik genoeg tijd om s ochtends lekker een eitje te bakken. De lege eierdoos gaat naar de konijnen. In de vakjes stop ik een snoepje, en daarna prop ik hem vol met hooi en ander lekkers. Doosje dicht en de konijnen vermaken zich uren ๐Ÿ˜Š
 4. Bedoel je zand in de toiletbak? Dat zou ik niet doen, omdat dat niet goed absorbeert. Dat zullen de konijnen niet prettig vinden, en is er een kana dat ze weer buiten de bak gaan plassen. Zelf gebruik ik hennepvezel, en de back2nature peperkorrels zijn ook heel goed voor in de toiletbak. Mijn konijnen zijn ook niet zindelijk voor keutels, maar ze zitten buiten, dus ik vind het niet zo erg. Daarbij is het ook gewoon een kwestie van veel geduld hebben en telkens de keutels in de bak gooien. Zorg nu ook dat je op alle plaatsen waar ze keutelen een stevige toiletbak hebt staan, zo leren ze het het snelst. Hoe lang heb je de konijnen al? Het kan ook zo zijn dat ze met hun keutels nog hun territorium aan het afzetten zijn, dan zal het na een tijdje al minder worden.
 5. Zeker vangen! Ik ga hem wel uitdelen hoor, niet helemaal in mijn eentje opeten. Maar in de 40-dagen vastentijd tot Pasen heb ik mezelf voorgenomen om geen chocolade te eten, dus dat kan ik dan hiermee mooi inhalen ๐Ÿ˜‹ Een nieuwe wasmachine
 6. Ja, je kunt inderdaad heel wat gezondheidsdingetjes in een bullet journal bijhouden. Ik hield zelf altijd bij hoeveel pijn ik had en wat ik gegeten en gedronken had. En verder als agenda inderdaad. Ik gebruik het nu niet meer, omdat het qua agenda eigenlijk niet meer nodig is, nu ik een vast werk ritme heb. De afspraken in het weekend zet ik wel in mijn telefoon. En het is soms onhandig om altijd dat boekje op zat te moeten hebben. Maar ik mis het wel, dus ik ga misschien kijken of ik ergens een klein notitieboekje vandaan kan halen, dat neemt wat makkelijker mee.
 7. Ijfelhout (schijnbaar een soort taxus)
 8. Ja, een hele set, dus we kunnen lekker buiten zitten deze week ๐Ÿ˜Ž
 9. Ik heb vandaag een tuintafel gekocht, ik voel me zo volwassen nu ๐Ÿ˜…
 10. Ik sluit me bij dr berichten hierboven aan, neem zelf geen nestje. Hiermee draag je bij aan het konijnenoverschot en er kan zo veel mis gaan (qua gezondheid van de voedster en jongen, maar bijvoorbeeld ook in de verhouding tussen de voedster en de ram). Dit moet je niet willen. Als je graag een nestje van dichtbij wil meemaken, neem dan eens contact op met een konijnenopvang. Daar komen helaas vaak zwangere voedsters of jonge nestjes binnen. Zij kunnen je hulp goed gebruiken. Nog een laatste tip: bij niet gecastreerde voedsters is er altijd kans op schijnzwangerschap, daar heeft het krijgen van een nestje voor zover ik weet geen invloed op. Wil je dit niet, dan kun je je voedster laten castreren. Bijkomend voordeel is dan dat je haar beschermt tegen baarmoederhalskanker.
 11. happy211

  Koppelen

  Het is toch wel goed om de uiteindelijke opstelling even na te meten, dat ze na de koppeling wel echt 24/7 toegang hebben tot die 4+ m2 in totaal. Helaas zijn de meeste hokken die in de dierenwinkel worden verkocht te klein als je hier geen extra ren aan maakt.
 12. happy211

  Koppelen

  Helaas zijn dierenwinkels nog altijd nog gespecialiseerd in konijnen, en kunnen de medewerkers geen goed advies meegeven. En helaas voor jou, zit jij nu met de problemen. Ik sluit mee aan bij wat Marjolein zegt, laat ze nu echt twee weken volledig uit elkaar zodat ze elkaar niet kunnen zien of ruiken. Zo vergeten ze hopelijk de negatieve ervaring weer. Wat je ook nog kunt proberen is een konijnenopvang vragen om hulp als je ze weer gaat koppelen. Bij een koppeling gaan de konijnen onderling de rangorde bepalen, en dat is niet altijd fijn om te zien. Ik vind het zelf ook heel lastig om te bepalen wanneer ik nu wel of niet moet ingrijpen. Bij een opvang hebben ze hier veel ervaring mee, en heb je de meeste kans op slagen. En als het niet lukt, zal de opvang ook met je meedenken over hoe nu verder.
 13. Vorig jaar voor het eerst een huis gekocht en verbouwd en daarna verloofd en begonnen met een bruiloft te plannen, dus dit jaar zat vol met eerste keren Wanneer heb je voor het laatst bij iemand gelogeerd?
 14. Ik heb nu twee bonte konijnen rondlopen, Artemis lijkt op een Japanner en Apollo heeft op zijn koppie wat bruine en grijze vlekken. Happy en Tosca waren ook bont (wit met zwarte en bruine vlekken). Alleen Onslow was over zijn hele vacht zwart.
 15. Mijn stel reed sinds ik ze kreeg vorige zomer helemaal niet, alleen tijdens de koppeling. Maar nu in de lente merk ik dat de hormonen bij mijn voedster wel opspelen, en zij vaker op hem rijdt. Ze is niet gecastreerd, dus dat zou ook nog kunnen helpen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .