Spring naar bijdragen

happy211

Members
 • Aantal bijdragen

  1365
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  11

happy211 last won the day on 26 Oktober

happy211 had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

439 Uitstekend

Over happy211

 • Rang
  Wortelexpert

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Artemis, Apollo
 • Huisdieren
  Storm (kat)

Recente profielbezoeken

1175 profielweergaven
 1. Het is helaas niet te voorkomen denk ik, zeker niet in een praktijk met meerdere dierenartsen en ze dus meerdere dieren tegelijk op afspraak kunnen laten komen. Ik denk dat je gewoon per keer even moet kijken wat de situatie is, de konijnen meenemen naar de kattenwachtkamer, kijken of je misschien bij de balie kunt wachten wat verder van de honden vandaan, of inderdaad de konijnen in de auto laten (dat kan natuurlijk niet in de volle zon en alleen als er iemand bij is).
 2. 2020 was een behoorlijk rotjaar, maar ik heb gelukkig wel onze bruiloft en hopelijk huwelijksreis om naar uit te kijken in 2021!
 3. Ik heb het ook een tijdje geprobeerd maar weer opgezegd omdat er binnen mijn dieet vrij weinig keuze was in de gerechten. Maar had totaal geen probleem met opzeggen. Heb eerst een paar weken op pauze gezet, dat ik geen box nam omdat de gerechten niet interessant waren, en daarna heb ik het zonder problemen gewoon kunnen opzeggen in de app.
 4. Als alle bovenstaande tips niet werken, kun je dit voorjaar als het weer wat warmer is proberen alle bodembedekking uit het hok te halen en alleen bodembedekking in het toiletje/toiletjes te hebben, dat heeft hier heel goed geholpen. Maar op dit moment hebben ze het stro wel nodig in de koude nachten, dus nu kun je dit nog niet proberen.
 5. De enige reden dat ik nu bewust niet voor een zwarte ram ben gegaan, was omdat mijn vorige rammetje zwart was. Maar bij een volgend konijntje zou het zomaar kunnen dat ik weer met een zwartje thuis kom.
 6. Tegels op de bodem in de ren. Als je konijn gevoelig is voor zere hakjes snap ik dat je er niet voor kiest, maar ik vind het ideaal. Het is makkelijk schoon te maken en de nageltjes van de konijnen slijten automatisch, die heb ik nog nooit hoeven laten knippen. En als ik hier hoor over alle problemen met gaas ingraven, gras dat wordt opgegeten, zand dat in een modderpoel verandert, dan ben ik extra blij met de tegels.
 7. happy211

  Corona virus

  Mijn vriend is heel blij met de mondkapjesplicht, hij had zo veel gedoe met klanten die weigerden er een op te zetten in de winkel. Nu kan hij gewoon bij de deur al aangeven dat ze er dan gewoon niet in komen. Toch waren er gisteren nog een aantal mensen die weigerden er een op te zetten. Wat doe je in de winkelstraat zonder mondkapje, dan kun je toch nergens binnen?
 8. Ik kon me herinneren dat ik eerder iets soortgelijks had gelezen op het forum dus ben even gaan zoeken voor je. Komt dit een beetje overeen?
 9. Welkom op het forum! 🙂
 10. Ik had gisteren een extra dikke laag stro in het hok gedaan met nog een flinke laag hooi er bovenop zodat ze niet de ren in hoefden voor hun nachtelijke hapje, en nu zag ik vanmorgen twee mooie kuiltjes in het stro en bijna al het hooi was weg. Dus ze hebben lekker warm gezeten vannacht.
 11. Wat fijn dat ze alle 7 bij jullie kunnen blijven! Succes met de castraties en koppelen de komende tijd. Geef je af en toe een update (met foto's 😇) hoe het allemaal gaat in de groep?
 12. Ik douche als ik mijn haar was, dus 1-2 keer per week, meestal met alleen water (lichaam dan, ik gebruik wel shampoo en conditioner in mijn haar). Alleen 1 week per maand of in de zomer als ik echt veel zweet douche ik vaker omdat ik me dan vaak ook vies voel.
 13. Na de castratie is een ram nog 14 dagen vruchtbaar. Je kunt dus in de 3e week na de castratie beginnen met koppelen. De 6 weken of 3 maanden gaan over het hormonale gedrag, dat is soms van belang maar je kunt ze na 14 dagen koppelen zonder risico op een nestje.
 14. 2022 is nog ver weg, maar in principe bied ik me bij deze aan voor tijdelijke opvang als het nodig is. Ik woon in Breda, dus de afstand is nog te overbruggen en heb zelf ook twee buitenkonijnen. De dierenarts zit hier op 5 minuten afstand en is konijnkundig. Alleen het verblijf is nog iets waar we tegen die tijd nog naar moeten kijken. Ruimte is er genoeg in mijn tuin, ook op ruime afstand van mijn konijnen, maar op dit moment heb ik maar 1 ren. Maar met nog meer dan 1 jaar moet dat wel te regelen zijn. Wat mooi dat je een pelgrimstocht gaat maken!
 15. De hoeveelheid biks verschilt per merk en per konijn. Van biks van slechtere kwaliteit (bijv. huismerk) moet je vaak wel 20 gram of meer gevenz terwijl je bij biks van goede kwaliteit (bijv. Science selective) rond de 10-15 per kg kunt geven. Het belangrijkste is dat de konijnen goed hooi blijven eten en hun blindedarmkeutels opeten. Doen ze dat niet, dan geef je waarschijnlijk te veel biks. Hooi is de hoofdvoeding, dit moet 80% van de dagelijkse voeding zijn. Biks is een aanvulling voor de voedingsstoffen die ze niet uit hooi halen, zo'n 5% van de dagelijkse voeding. Het is vaak gewoon even uitproberen wat voor jouw konijnen werkt, zowel in de hoeveelheid en het merk van biks als het merk/type hooi dat jouw konijnen goed eten. Op het forum zitten ze meeste mensen bij science selective tussen de 10 en 15 gram per kilo lichaamsgewicht van het konijn. Zelf geef ik 13 gram per kilo. Voor meer info, zie dit artikel: https://www.bunnybunch.nl/informatie/voeding-van-een-konijn
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .