Spring naar bijdragen

happy211

Members
 • Aantal bijdragen

  1089
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  9

happy211 last won the day on 22 Juni

happy211 had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

269 Uitstekend

Over happy211

 • Rang
  Wortelexpert

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Artemis, Apollo
 • Huisdieren
  Storm (kat)

Recente profielbezoeken

849 profielweergaven
 1. Er zijn andere groente die je kunt geven als variatie, zoals witlof, andijvie en wortelloof. Laat ze wel eerst wennen aan deze nieuwe groente, geef eerst een klein stukje en hou goed de ontlasting in de gaten. Blijven de keutels normaal, dan kun je een wat groter stukje geven, en zo langzaam opbouwen. Begin met 1 nieuwe soort groente tegelijk, zodat je weet wat de boosdoener is als ze er diarree van krijgen.
 2. 2-3 weken, dus dat zal bij jou dan waarschijnlijk niet de reden zijn inderdaad.
 3. Wat een vervelende situatie, jammer dat je zo onvoorzichtig bent geweest. Nestjes zijn niet leuk, er kan zo veel misgaan. Mannetjes kunnen vanaf 10 weken vruchtbaar zijn, dus er is zeker een kans dat ze zwanger is. Je kunt bij de dierenarts een spoedafspraak maken om je vrouwtje te laten castreren, daarbij wordt de baarmoeder verwijderd en daarna is ze niet meer zwanger. Wil je dit niet, dan is het afwachten tot er een nestje komt. De draagtijd van konijnen is 28-32 dagen, dus dan weet je zeker of ze zwanger was of niet. Zie hier een artikel voor meer informatie over nestjes: https://www.bunnybunch.nl/informatie/voortplanting-en-fokken-van-konijnen In het vervolg zijn er een aantal dingen om op te letten: - konijnen moeten minimaal 16 weken zijn voor je ze kunt koppelen. Het rammetje was dus eigenlijk veel te jong om al bij jouw konijn te zitten. De rangordebepaling van konijnen gaat er soms heftig aan toe, en te jonge konijnen kunnen zich daar niet tegen verdedigen. - met een ongecastreede ram kun je niet koppelen. Bij een ongecastreede voedster zal hij haar zwanger maken. Bij een gecastreerde voedster zal hij haar verkrachten. Bij een andere ram zullen ze gaan vechten onder invloed van hormonen. Dat rammetje zal dus eerst gecastreerd moeten worden voor hij weer bij andere konijnen gezet kan worden. - je hebt het over 'op bezoek'. Het koppelen van konijnen doe je het beste in een lange sessie op neutraal terrein. Je zet ze samen en haalt ze alleen uit elkaar als ze vechten, anders laat je ze samen. Elke keer dat je ze uit elkaar haalt, moeten ze weer opnieuw de rangorde bepalen, en dat is het meest stressvolle deel. Konijnen hebben een vaste partner nodig, niet een konijn dat soms 'op bezoek' komt.
 4. Hoe lang staan ze al buiten? Als ik mijn konijnen verplaats, bijv. in de tuin laat rondlopen, dan zijn ze daarna een paar weken onzindelijk. Kan dus zijn dat je nog even geduld moet hebben voor het weer rustiger wordt. Dan zou ik nu nog de bodembedekking weglaten, dat helpt wel met stimuleren dat ze de toiletjes gebruiken. Ik gebruik ook hennepvezel en vind het fijner dan back2nature. Neemt goed vocht op en je hoeft er minder zuinig mee om te gaan.
 5. Ik haal zelf de 4 m2 ook niet. Ik ga volgend jaar wel een grotere ren bouwen die hoger en overdekt is, maar ik weet niet of die groter dan 3 m2 zal worden. Toen ik begon met konijnen 10 jaar geleden, had niemand het over minimaal 4 m2. Minimaal 2 m2 voor een koppel en groter is beter, was toen het advies. Nu klinkt het soms alsof 4 m2 al te weinig is. Terwijk ik mijn konijnen met hun 2,5 m2 ren echt genoeg zie rennen en binkies zie maken. Ik snap dat richtlijnen kunnen veranderen, maar als je je geld stopt in het bouwen van een goed verblijf, dan wil je wel dat het lang meegaat. Ik heb nu de ren op de foto van @Renske34 en ik heb het grote deurtje aan de lange kant eruit gehaald en het hok daarnaast gezet, dan hebben ze iets meer ruimte om erin en eruit te springen.
 6. Mee eens inderdaad, bodembedekking is niet altijd nodig. Zelf hou ik aan, als het lange tijd 's nachts niet onder de 10 graden komt, dan hoeft er geen bodembedekking meer.
 7. Is het misschien een idee om 's nachts en als je niet thuis bent de bank af te schermen, zodat er ze niet in de buurt kunnen komen als je er niet bij bent. Bijvoorbeeld met een simpel panelenrennetje de hoek afzetten waar ze niet mogen komen. Dat is misschien goedkoper dan zo'n hoes, en makkelijker om weg te zetten als je niet thuis bent dan steeds die hoes eroverheen te doen.
 8. Konijnen kunnen best hoog springen, tot 1 meter lukt vaak wel, en met een opstapje nog hoger. Wel slim om erbij te blijven inderdaad. Zet je de ren op het gras, zorg er dan wel voor dat ze langzaam aan het gras kunnen wennen. Als ze te veel gras in een keer eten, dan kunnen ze daar darmproblemen van krijgen. Begin bijvoorbeeld met eerst een handje geplukt gras, zodat je weet hoe ze erop reageren. Gaat dit goed, dan kun je ze de volgende keer een paar minuutjes op het gras laten lopen. En zo langzaam steeds opbouwen. Wisselen van binnen naar buiten kan wel als het temperatuurverschil niet te groot is, niet meer dan een paar graden. Op een mooie dag dat het buiten 20 graden en binnen 22 graden is, kan bijvoorbeeld wel, maar is het buiten maar 16 graden en binnen 22 graden dan kun je het beter niet doen. Die plotselinge temperatuurschommelingen kunnen zorgen voor een lagere weerstand, waardoor ze sneller ziek kunnen worden. Is het erg warm buiten, meer dan 25 graden, dan is het ook beter om ze binnen te houden. Let er buiten ook altijd op dat ze een schaduwplekje hebben als het erg zonnig is. Verder sluit ik me aan bij wat Ot&Sien hierboven zegt, een kooi is niet groot genoeg als permanent verblijf, daar moet ook een ren bij staan zodat ze een verblijf van 2 m2 hebben waar ze 24/7 in kunnen rondlopen. Een paar uurtjes per dag rondlopen is niet genoeg. Tot slot nog een dingetje: niet alle konijnen kunnen goed omgaan met een steeds wisselende omgeving. Als ik mijn konijnen in de tuin laat rondlopen, dan merk ik dat ze daarna een tijdje onzindelijk zijn en veel baldadiger zijn in hoe ze willen uitbreken. Soms reageren konijnen hun frustratie over de wisselende ruimte ook op elkaar af wat voor veel onrust in een koppel kan zorgen. Ik laat mijn konijn dus ook zoveel mogelijk gewoon in hun eigen ren, daar hebben ze voldoende ruimte om aan hun beweging te komen.
 9. @tam86 Ik zat vanochtend op mijn telefoon te zoeken in jouw foto, maar ik kon steeds niets ontdekken. Nu op mijn pc zie ik pas haha
 10. Ik werk ook voor een Amerikaans bedrijf, maar ik vind het niet erg. Enige nadeel vind ik dat de organisatie zo groot is en zoveel lagen heeft, dat het soms niet helemaal duidelijk is bij wie je moet zijn met je vragen. En zo veel semi-onnodig papierwerk waarmee ze zich in willen dekken, bijv. een formuliertje om dit aan te vragen, dat dan weer in tweevoud door iemand laten ondertekenen, dan een ander formulier om de betaling te laten goedkeuren. Heel omslachtig allemaal.
 11. Eigenlijk zou de basis gewoon op de middelbare moeten worden uitgelegd. We hebben het boxenstelsel wel gehad, maar dat was volgens mij ook in de bovenbouw, dus als je geen economie kiest dan krijg je het helemaal niet. En is het niet uit te leggen aan iemamd van 15, dan is het stelsel sowieso te ingewikkeld zou ik zeggen.
 12. Zelfs als het goed gaat, dan nog zul je de rammen moeten castreren voor je ze aan het vrouwtje kunt koppelen. Alleen het vrouwtje laten castreren is sowieso geen optie. Als ik het goed begrijp zet je ze nu samen om te kijken of je beide rammen houdt, of dat je er 1 wegdoet als ze nu gaan vechten? Maar eigenlijk bereik je hier weinig mee, want de koppeling is nu niet neutraal. Die wordt nu te veel bepaald door de hormonen omdat ze nog niet gecastreerd zijn. Dit zegt niets over of ze qua karakter goed bij elkaar passen als ze eenmaal gecastreerd zijn, wat dus sowieso nodig is voor ze bij het vrouwtje kunnen. Ik snap dat het tegenvalt dat je nu twee rammen hebt ipv twee voedsters, en nu dus extra kosten moet maken voor de castratie. Maar met ongecastreerde rammen kun je niet koppelen, niet aan andere rammen en niet aan een vrouwtje. Dus als je de kosten van twee castraties niet kunt of wilt betalen, dan zul je 1 van de twee rammen moeten afstaan, zodat hij ergens anders wel de kans krijgt om gecastreerd en gekoppeld te worden. Dit is niet verkeerd om toe te geven, dit soort afwegingen maken we allemaal. Daarbij moet je je ook afvragen, als de kosten van een tweede castratie een probleem zijn, lukt het dan wel om 3 konijnen te laten vaccineren, of te behandelen als ze ziek zijn. Soms is twee konijnen gewoon de betere keuze.
 13. Een graafbak vinden konijnen ook vaak heel fijn. Met zand is binnen natuurlijk niet zo handig, maar je zou bijvoorbeeld een bak kunnen vullen met papiersnippers of oude handdoeken.
 14. Mijn konijnen vinden dingen gemaakt van wilgenhout heel fijn, daar zijn ze altijd mee bezig en knagen ze helemaal kapot. Maar een maatje is natuurlijk het leukste 'speeltje' dat je een konijn kunt geven, alles is samen leuker dan alleen. In deze lijst staan konijnenopvangen, vraag daar eens naar de mogelijkheden. https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenopvang-asiel-lijst
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .