Ga naar inhoud

happy211

Moderators
  • Items

    3.736
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    26

happy211 won de laatste dag op 14 september

happy211 had de meest gelikete inhoud!

5 Volgers

Profiel informatie

  • Geslacht
    Vrouw
  • Namen van de konijnen:
    Artemis, Apollo

Recente bezoekers van dit profiel

3.943 profielweergaven

happy211's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

2,1k

Reputatie

  1. Hier valt het ook nog erg mee, nog geen bevroren drinkbakken gehad. Wel het slot van de ren dat vastvriest, maar dat is zo gedooid met wat lauw water.
  2. Huidschilfers in combinatie met zo'n grote plek in de vacht zou ik wel even laten nakijken onder een microscoop op bijv. mijt of parasieten. Omdat hij zoals je zegt vaker iets mankeert, kan het zijn dat hij een verminderde weerstand heeft en vatbaarder is voor allerlei kwaaltjes.
  3. Dat denk ik ook, als je konijn wil eten zijn er genoeg andere (en goedkopere) opties dan een konijn adopteren. Maar aan de andere kant gebeuren er gekke dingen hoor. Ik las eens dat ze in Amerika in de maand oktober geen zwarte katten uitplaatsen, omdat die als Halloween decoratie gebruikt worden en daarna gedumpt of teruggebracht. Zou dat misschien rond Pasen ook met konijnen gebeuren daar?
  4. Een vriendin heeft dit cadeau gekregen, een fotosessie met haar geleidehond. Ze vertelde dat ze het zelf niet snel zou doen vanwege de prijs, maar dat ze het heel erg waardevol vond. Wij hebben een paar jaar geleden een fotoshoot gedaan met mijn schoonbroers, -zussen en aanhang, om de foto's afgedrukt op canvas cadeau te doen aan mijn schoonmoeder. Die kwaliteit is echt wel veel beter dan wat je zelf kunt doen. Ook op canvas zou ik aanraden, wij hebben nu zelf een groot canvas met een trouwfoto aan de muur en is echt mooi. Ik vind het veel rustiger eruit zien dan een grote ingelijste foto. Maar goed, ik dwaal af. Met Artemis en Apollo zou ik geen fotoshoot doen, daar zijn ze veel te schuw voor, doe ik ze geen plezier mee en zal ook niet zo'n mooi resultaat geven. Maar met die nieuwsgierige menslievende reuzen van jou, zou ik het wel overwegen. En met een toekomstige kat, als het een beetje een sociaal dier is, zou ik het ook leuk vinden. Waar ik ook over nadenk, is een schilderij laten maken van de huisdieren, op basis van een foto. Dan hoeven ze nergens mee naar toe genomen te worden, maar hebben we toch iets moois voor aan de muur. Moet je alleen zelf een goede foto kunnen maken waar ze het schilderij op kunnen baseren.
  5. Ik heb een domme fout gemaakt en zou graag jullie input willen om het op te lossen. Voor mijn eigen konijnen heb ik plexiglas plaatjes die horen bij hun konijnenhok, passen precies voor de tralies en er zitten luchtgaten in. Nu heb ik bij diezelfde zaak ook een plexiglas plaat besteld voor het traliewerk in het hok van de pleegkonijnen, want ze verkochten ook lossen plexiglas platen. Maar nu is mijn fout dus: in deze losse platen zitten geen luchtgaten. Hoe nu op te lossen? Het is een tweeverdiepingenhok, dus via het trapgat kan nog wel frisse lucht naar binnen. Toch gewoon de tralies op de bovenste verdieping helemaal bedekken met plexiglas? Of toch proberen om zelf luchtgaten te maken in het plexiglas? Hoe kan ik dat het beste doen?
  6. https://www.parool.nl/amsterdam/in-amsterdam-oost-komt-een-centrale-opvang-voor-konijnen-tamme-dieren-kunnen-zich-niet-redden-in-het-wild~b2bda312/?referrer=https://www.google.com/ Als ik de combinatie konijnen en kinderboerderij zie, dan wordt ik meteen achterdochtig. Maar hier hebben ze het goed voor elkaar, klinkt als een volwaardige konijnenopvang.
  7. Ik heb ervaring met konijnen die deze behandeling hebben gehad. Ik heb er namelijk een paar keer een opgevangen als pleegkonijn vanuit het asiel. De reden waarom de snijtanden verwijderd moesten worden weet ik niet altijd, maar wel het traject erna. De eerste tijd is het belangrijk om de wond dagelijks te controleren dat er geen pus uit komt. Vaak gaat dat goed, maar wel belangrijk om in de gaten te houden. Komt er wel pus uit, dan moet je het behandelen met antibiotica. Maar dit zullen ze je bij wilheminapark vast ook allemaal vertellen. Ze kunnen verder prima leven zonder snijtanden, en als er echt problemen mee zijn dan kan ik me goed voorstellen dat deze ingreep een oplossing kan zijn ipv steeds moeten slijpen. Inderdaad wel de groente voor ze kleinsnijden, maar brokken, hooi, kleine stukjes groente, ze kunnen het allemaal prima eten met hun kiezen.
  8. Begrijp ik het goed dat de voedster nu binnen zit, omdat je het grote buitenhok nog neutraal wil laten? Dan is nog twee weken wachten inderdaad te lang, dan kan ze daarna niet meer naar buiten omdat ze dan haar wintervacht verloren is. Ik zou zelf verder zoeken naar een andere konijnenopvang waar ze wel sneller gekoppeld kan worden aan een gecastreerde ram, en ze dan samen in het grote buitenhok zetten. Een andere optie zou kunnen zijn om een tijdelijk buitenverblijf te maken voor de voedster, dan kun je wel afwachten tot de rammen in het lokale asiel gecastreerd zijn. Bijvoorbeeld door het verdiepingenhok uit de grote ren te halen en er een goedkope of tweedehands ren aan te maken. Ik zie dat je haar af en toe even buiten zet. Daar zou ik mee stoppen. Dat zorgt er niet voor dat haar wintervacht behoudt, maar juist die plotselinge wisselingen van temperatuur tussen binnen en buiten kunnen de weerstand naar beneden halen. Verder geeft het ook veel onrust kan ik me voorstellen, steeds voor haar een wisselend verblijf dus telkens opnieuw haar territorium moeten markeren. Waar je ook nog even over na moet denken: de kans dat een gedumpte voedster zwanger is, is zeker ook aanwezig. De draagtijd van konijnen is rond de 30 dagen, en je hebt haar nu pas 10. Je zou dus ook kunnen overwegen om haar eerst een maand in een tijdelijk verblijf te houden, totdat je zeker weet dat ze niet zwanger is. En pas daarna op zoek naar een gecastreerd maatje. Als je besluit om je koppel deze winter binnen te houden en pas in het voorjaar (half mei) buiten te zetten, dan hoef je geen rekening te houden met de wintervacht.
  9. Mocht je ze weer samen willen zetten vandaag, dan kun je misschien beter wat eerder starten dan vanmiddag. Het is hier vanaf 10 uur al 11 graden, dat maakt weinig verschil met de 12 graden vanmiddag maar voor de herkoppeling kunnen die extra uren wel fijn zijn voor je ze alleen moet laten in de nacht.
  10. Als ze goed keutelt en zelfstandig weer goed eet (misschien nog niet alles maar wel genoeg, bijvoorbeeld geen hooi maar wel alle brokken, of geen brokken maar wel voldoende hooi) dan kan ze weer naar buiten. Of ze al bij Teddy kan hangt af van zijn gedrag. Rijdt hij af en toe maar is er verder ook genoeg rust, dan kunnen ze al samen. Laat hij haar niet met rust, wil hij constant rijden en jaagt hij haar veel op, wacht dan nog wat langer tot ze meer herstelt is, bijvoorbeeld na de controle bij de DA woensdag.
  11. Waar kijken ze naar bij een seniorencheck? Ik vroeg laatst bij mijn dierenarts of dat ook voor konijnen bestaat, maar zij kenden het überhaupt niet had ik het idee.
  12. Dan kun je het konijn bij een andere opvang afstaan. Het is voornamelijk om ervoor te zorgen dat de konijnen naar een nieuw thuis gaan dat ook aan dezelfde plaatsingsvoorwaarden voldoet (qua huisvesting en het hebben van een maatje). Dus niet dat er een konijn fijn wordt uitgeplaatst, maar na overlijden van het maatje aan oom Joost gegeven wordt in een klein hokje achter in de tuin. Of dat ze naar de plaatselijke kinderboerderij worden gebracht die de verzorging en huisvesting niet op orde hebben.
  13. happy211

    Wassen

    Ach Apollo is soms ook zo sneu als hij weer eens probeert om door Artemis gewassen te worden. Hij kruipt dan met zijn kop bijna in/onder haar, en blijft dan zeker 5 minuten zo zitten, maar ze geeft vaak niet toe. Nou ja, in ieder geval blijft zijn neus zo warm 😅
  14. Als de ren groot genoeg is, dan zou ik nog wachten met haar in de woonkamer laten lopen. 2 weken is eigenlijk helemaal nog niet lang, dus logisch dat ze dan opnieuw haar geur wil afgeven met keutels als ze ineens weer in een nieuwe ruimte komt. En als je een paar weken wacht, dan zit je al dicht op de leeftijd dat ze gekoppeld wordt (16 weken). Na de koppeling is het ook verstandig om ze de eerste weken een stabiel verblijf te geven, en kan ook wat onzindelijkheid met zich mee brengen omdat ze beiden hun geur aan het territorium geven. Dus dan kom je uiteindelijk uit op nog zo'n 10 weken enkel in de ren, haar/hun eigen verblijf, intussen steeds de keutels en plasjes opruimen zoals je nu doet, en daarna kijken hoe ze ermee omgaan om buiten de ren te komen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .