Ga naar inhoud

happy211

Moderators
 • Items

  3.285
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  24

happy211 won de laatste dag op 6 september 2022

happy211 had de meest gelikete inhoud!

5 Volgers

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Artemis, Apollo

Recente bezoekers van dit profiel

3.111 profielweergaven

happy211's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

1,8k

Reputatie

 1. Helaas moet ik wegens persoonlijke omstandigheden de pubquiz een maand uitstellen. De nieuwe datum is vrijdag 10 maart om 19.30u. Dan krijgen jullie als zeer gewaardeerde bunnybunch leden een topquiz van me!
 2. Ik heb de berichten over de invloed van het internet/social media verplaatst naar het offtopic kletshoekje, zodat we erover verder kunnen praten, maar het hier wel on-topic blijft.
 3. Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar ik ken wel het instagram account Amber the Giant Rabbit, ook een groot konijnenras, met artrose, dat altijd in de houding ligt die jij beschrijft. Als je instagram hebt, zou je een bericht kunnen sturen welke medicatie zij gebruiken en welke stappen zij genomen hebben, en dat voorleggen aan jouw eigen dierenarts.
 4. Kun je niet een deel van hun ruimte beperken? Dus niet volledig opsluiten maar bijvoorbeeld wel het hoekje met de kast afzetten met een ren? Dan zou je bijvoorbeeld het paneel met het deurtje open kunnen laten staan als je thuis bent, zodat het jou niet in de weg staat, maar voor je gaat slapen of weggaat het deurtje dichtdoen zodat ze niet in dat hoekje kunnen komen.
 5. Ik geef Trovet ivm gebitsproblemen bij Apollo. Ik merk wel echt dat het helpt, er zat nu veel langer tussen de keren dat hij last heeft van haakjes. Maar nu had hij er laatst weer last van, en toen waren de trovet brokken toch niet smakelijk/zacht genoeg om weer te gaan eten. (Hij at intussen wel weer volop hooi, groente en kruiden). Dus ik heb nu ook een mix van trovet, beaphar en science gemaakt, zodat hij in ieder geval weer kan pakken wat gaat. Dus als dat nog niet in het stappenplan staat, zou 'probeer een andere brok' ook nog kunnen. Is wel vooral van toepassing op haken natuurlijk, bij gas of verstopping zullen ze daar niet aan mee willen werken.
 6. Nee hoor, ik heb intussen al een mooie berg afgeknabbelde 'karkassen' van takken liggen. Als het dunnere takjes zijn, zoals waar een wilgenbal van is gemaakt, dan gaat het wel vaak helemaal op, maar lekker dikke takken, die worden helemaal kaalgeknabbeld en blijven dan liggen. Nu wel handig, ik gebruik ze om te voorkomen dat de deksels van de kliko's vastvriezen.
 7. Ik denk dat het asiel aangeraden heeft om haar voor de lente te laten castreren, omdat voedsters door de hormonen dan soms erg vervelend kunnen worden naar hun partner, zeker als ze schijnzwanger zijn. Als je het toch al van plan bent, dan beter wat eerder zodat je dat kunt voorkomen. Maar voor de operatie maakt het weinig verschil. De eerste dag/dagen is het even wat extra zorgen, kijken wat ze precies eet en weer uitpoept. Mijn voedster begon gelijk dezelfde dag weer te eten, het kan ook erg meevallen, maar meestal moet je ze de eerste dag echt regelmatig paaien met nieuwe lekkere dingen. Ik heb zelf altijd de voorkeur voor de badkamer. Daar kunnen ze zoveel rotzooi maken als ze zelf willen, achteraf met de bezem en de dweil erdoor en het is weer schoon. Verder over samen laten of niet heeft @Eveehet al erg goed verwoord vind ik. Samen laten heeft de voorkeur, maar kijk even hoe ze het doen.
 8. Ik heb laatst mijn berichten op Bunnybunch uit 2009-2013 teruggelezen. Wat klonk ik jong maar heerlijk om terug te lezen over mijn eerste konijnen.
 9. happy211

  Sneeuw

  Hier was het alleen maar blubber. Maar niet alles is gedooid, in een plantenbak ligt nog een hoopje sneeuw, en een deel van de blubber is nu ijzel geworden. Dus glibberend naar de konijnen toe zo.
 10. Ik heb 6 jaar konijnen gehad toen ik nog bij mijn ouders woonde, en nu sinds ik op mezelf woon al weer 3,5 jaar mijn huidige moppies. Nog net niet de 10 jaar aan kunnen vinken dus.
 11. Ah ja, soepoog, nu je het zegt herken ik dat ook wel. Maar dat is meer prut dan hard en korrelig heb ik het idee.
 12. Bedoel je prut in de ogen? Dat heeft bij mij geen naam. Of bedoel je wat harder en droog? Ik noem dat slaapzand.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .