Spring naar bijdragen

happy211

Members
 • Aantal bijdragen

  567
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  5

happy211 last won the day on 16 Januari

happy211 had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

78 Uitstekend

Over happy211

 • Rang
  Burchtenbouwer

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Artemis, Apollo
 • Huisdieren
  Storm (kat)

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Liefhebbers zoals wij hier op Bunnybunch zullen sneller naar een opvang gaan dan naar een particulier. Ik denk dat de mensen die op je advertentie afkomen niet genoeg kennis zullen hebben over konijnenwelzijn. Goede fokkers zullen ook niet op jouw advertentie afkomen verwacht ik, voor hen zijn er te veel onzekere factoren. Dan zullen er alleen de vermeerderaars op afkomen, en die moet je echt niet ondersteunen. Hoe denken je klasgenoten erover? Zijn er meer die een nestje konijnen hebben? Misschien dat jullie met z'n allen naar de opleiding kunnen stappen en eisen dat de opleiding het geld betaald om de jongen naar een opvang te brengen? Omdat dat de beste optie voor de jongen is.
 2. Fijn om te horen dat Pluisje in ieder geval de narcose goed is doorgekomen 😊 In de webshop hier zijn verschillende soorten hooi te koop, bijv. kruidenhooi, timothy hooi of gedroogd gras. Je zou ook daar nog iets van kunnen proberen.
 3. happy211

  Wat is dit?

  Het lijkt een beetje op een stuk maisstengel. Het kan per ongeluk in het hooi terecht gekomen zijn doordat het op de wei lag toen er gemaaid werd. Maar een beetje slordig is het wel, zo'n groot stuk zou je verwachten dat dat er in de fabriek wel uitgevist wordt.
 4. happy211

  Zindelijk maken

  Je zou ook nog andere bodembedekking in de toiletjes kunnen proberen. Misschien vind je konijn wat je nu hebt niet zo fijn. Dat is ook nog de moeite waard om te proberen. Hier op het forum gebruiken veel mensen back2nature, maar dat vindt ik zelf best prijzig, dus ik heb hennepvezel. Wat heb je er nu in liggen? Heb je verder nog bodembedekking liggen? Of alleen in het toiletje? En dan de kleedjes voor de grip?
 5. happy211

  Zindelijk maken

  Zul je zien, na een tijdje, op het moment dat je aan komt lopen, springt ze zo in de bak in de hoop dan iets lekkers te krijgen πŸ˜‰
 6. Wat gek dat de opleiding zelf niets geeft om het dierenwelzijn, waar gaat het hen dan wel om?
 7. Het kan ook nog zijn dat door het hele gebeuren van de castratie de rangorde onderling veranderd is. Het ene rammetje knapte sneller op dan de andere, en zag waarschijnlijk zijn kans om die dominantie te laten blijken. Ik hoop voor je dat ze er gewoon uit gaan komen als de hormonen minder zijn en ze allebei weer fit zijn, dat ze dan lekker weer samen kunnen. Voor nu inderdaad even helemaal uit elkaar, zodat ze elkaar niet kunnen zien en ruiken, dan gaan ze zo blanco mogelijk de koppeling in over een paar weken. Ik zou ze wel wat langer dan die 2 weken apart laten zitten, het duurt ongeveer 4-6 weken voordat de hormonen helemaal uit hun lijfjes zijn.
 8. Wat je zegt klopt, het komt vaak voor dat mensen broer en zus uit hetzelfde nest houden, en dit gaan dan goed tot de konijnen gaan puberen als ze ong. een half jaar oud zijn. Als dan blijkt dat ze elkaar niet liggen qua karakters, dan kunnen ze gaan vechten. Vaak zijn konijnen als ze 1 jaar oud zijn klaar met puberen. Lastige situatie, als je nu twee konijntjes houdt, loop je inderdaad het risico dat het uiteindelijk niet klikt. Dan zou je alsnog een konijntje moeten afstaan en een ander maatje voor je overgebleven konijntje zoeken (of twee koppels houden natuurlijk). Aan de andere kant, als je maar 1 konijntje houdt zou hij/zij wel heel lang alleen moeten zitten voor je meer garantie hebt dat de koppeling goed blijft gaan. Ik zou persoonlijk twee konijntjes houden in de hoop dat het wel goed gaat, maar dat is erg persoonlijk. Let er dan wel op dat ze alsnog even apart moeten zitten tot het rammetje gecastreerd is en dan nog 3 weken tot hij niet meer vruchtbaar is. Verder wil ik ook nog even zeggen dat ik het erg vreemd vind dat jouw opleiding je voor een opdracht met fokken moet uitvoeren, wat is hier de gedachte achter? Als het gaat om het opgroeien van jonge dieren, dan zouden ze toch beter kunnen samenwerken met opvangen? Daar worden helaas jonge dieren genoeg geboren. Als het gaat om raszuiverheid en kennis daarvan, dan kunnen ze beter met een professionele fokker samen werken die kan laten zien wat er nodig is om fokken zo diervriendelijk mogelijk te houden. Het aantal konijnen dat nog een goed thuis zoekt is toch al zo groot, en zonde dat ze hier zo aan bijdragen. (Ik neem dit je niet persoonlijk kwalijk, ik snap ook dat jij dit gewoon doet om je opleiding te kunnen halen).
 9. We pakken dit weekend alles in en in de loop van volgende week sturen we het naar @Hallo Hoi zodat zij het samen kan voegen voor het naar Evee gaat. Als er nog meer mensen mee willen doen, dan kan dat nog, stuur maar even een berichtje πŸ˜„
 10. Dan nog steeds zou ik het niet doen, omdat je ze niet de hele dag in de gaten kan houden. Als het mis gaat, kan het zijn dat je er te laat bij bent. Als je toch al twee konijnen hebt, en een apart nachthok, is het maar een kleine stap naar een eigen ren voor de konijnen.
 11. Dit misschien niet het antwoord wat je wil horen, maar eigenlijk kan dat niet. Een konijn heeft een soortgenootje nodig om mee samen te leven. In de winter is het buiten veel te koud, dus willen ze lekker tegen een maatje aanzitten voor warmte. En de kippen zijn geen vervanging voor een soortgenootje, want ze zullen elkaar niet begrijpen, de kippen zullen het konijn bijv. niet kunnen wassen. Verder kunnen kippen met hun snavels een konijn lelijk verwonden als ze gaan vechten, en qua voer hebben ze ook compleet andere behoeften. Het wordt wel gedaan en het zal soms ook goed gaan, maar eigenlijk is het dus helemaal niet slim om te doen.
 12. Eerst moet je zorgen dat ze begrijpt dat een klik een beloning betekent. Daarna moet je met een soort van target gaan werken, dit kan heel officieel een balletje aan een stok zijn, of gewoon je vinger. Ik gebruikte de clicker zelf. Dan moet ze leren dat naar de target toekomen een beloning geeft, ook dit weer langzaam opbouwen. Als ze dit eenmaal doorheeft kun je allerlei trucjes gaan aanleren, bijvoorbeeld tussen je benen door laten lopen, pootje geven, over een hindernis springen, etc. Zie ook dit artikel voor meer tips: https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-gedrag-opvoeding/post/clickertraining-met-konijnen/
 13. Ik heb een slideshow met foto's van mijn huisdieren ingesteld als achtergrond op mijn computer, maar het was zo moeilijk kiezen! Ik moet wel echt meer foto's van de konijnen gaan maken, ik heb nu zo'n 10 foto's van onze kat erin staan, en maar 3 van de konijnen πŸ˜….
 14. happy211

  Graafbak

  De bak leek op de eerste foto niet heel groot, maar in vergelijking met je konijntje valt het best mee. Zo lief om te zien 😊
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .