Ga naar inhoud

happy211

Moderators
 • Items

  3.926
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  29

6 Volgers

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Artemis, Apollo
 • Huisdieren
  Muffin (kater)

Recente bezoekers van dit profiel

4.602 profielweergaven

happy211's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

 1. Je mag hier zeker heel erg trots op zijn!
 2. Bij de toiletten doe ik vaak een keukenpapiertje erin en dan een laagje azijn, misschien zou je dat ook op de tegels kunnen doen, zodat het iets meer kan intrekken? Moeten de konijnen natuurlijk niet in de buurt zijn, keukenpapier met azijn kan niet goed zijn voor de darmen.
 3. Een koppeling via het internet beoordelen, met alleen maar tekst en zonder de konijnen te zijn, is altijd lastig. Gedrag wat je wel wil zien: - interactie, dat de konijnen bij elkaar in de buurt komen en contact maken, beginnen met de rangorde bepaling - rijden en wat jagen hoort er allemaal bij - dat ze ook af en toe rust nemen van elkaar en elkaar dan ook met rust laten, dat ze even wat hooi gaan knabbelen, even bijkomen van de drukte van de rangorde-bepaling - als ze wat langer bij elkaar zitten: dat ze rustig in elkaars buurt blijven, samen eten, eventueel wassen is helemaal top Wat je niet wil zien: - dat ze elkaar compleet negeren, ieder een eigen deel van de ren kiezen en geen interactie zoeken met het andere konijn. Zo komt de rangorde-bepaling ook niet op gang, dus kun je niets zeggen over of de koppeling goed gaat of niet. En het geeft het risico dat ze een bepaalde hoek gaan verdedigen, bijvoorbeeld als een konijn zich verschuilt in een schuilhuisje of de toiletbak niet uit komt. Dan kun je die beter tijdelijk weghalen en meer open ruimte creëren. - dat ze elkaar niet met rust laten. Rijden hoort erbij, maar als ze van elkaar proberen weg te komen omdat ze het rijden niet prettig vinden en de ander gaat er constant mee door zonder rust te gunnen, dan kan het uitlopen op confrontatie. - vechten, dus vastbijten, als een bol over de grond rollen, slaan met de voorpoten. Hierbij moet je echt ingrijpen en vaak betekent dit ook einde verhaal voor de koppeling. Drietallen en groepskoppelingen zijn erg lastig. Hopelijk ben je op neutraal terrein bezig, wat alle 3 de konijnen dus nog niet kennen. Als ze nu al de hele dag samen zitten en alles gaat nog steeds goed, laat ze dan ook samen. Ga ze niet voor de nacht uit elkaar halen, dan moet je morgen weer helemaal opnieuw beginnen. Koppelen doe je in 1 lange sessie. Of ze blijven vanaf dan altijd samen, of de koppeling mislukt en moet volledig worden afgebroken.
 4. Wij regelen altijd dat er iemand 2x per dag langskomt. Tijdens onze huwelijksreis was het helemaal ideaal, toen heeft een goede vriendin die uit het buitenland kwam voor onze bruiloft twee weken in ons huis gelogeerd. Zij een fijn vakantieadres toen ze toch naar Nederland kwam en wij een fijne oppas aan huis. Ik heb de konijnen 1x naar een oppas toegebracht, dat was met oud en nieuw en vond het toch een fijner idee dat iemand ze in de gaten kon houden in plaats van dat er pas de volgende ochtend iemand zou kijken. Normaal kies ik er liever voor om ze in hun vertrouwde omgeving te laten.
 5. Waar was de koppeling afgelopen weekend? In een konijnenopvang of bij een asiel? Soms moet je inderdaad meerdere opties proberen voor je de juiste match vind, dan is het fijn als de opvang/het asiel verschillende voedsters heeft zitten. Er zijn weinig konijnen die echt niet te koppelen zijn, en hij heeft al eerder met Stormy ook samengezeten, dus dat moet echt wel goedkomen, maar soms is het even zoeken. Heb je deze lijst al gevonden? De 3 opvangen die je noemt zijn zeker goede opties, maar misschien staat er hier nog een tussen in jouw buurt die je nog niet kende. https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenopvang-asiel-lijst
 6. Je had een typfout staan in jouw titel, dus het was even heel verwarrend. Maar je bedoelde vachtproblemen in plaats van vochtproblemen. Lastig dat ook de konijnentrimmer je niet heeft kunnen helpen. Kun je aangeven welke borstels je al geprobeerd hebt?
 7. Hier sluit ik me bij aan. Ik ben vrijwilliger bij een konijnenopvang en wij koppelen eigenlijk alleen ram+voedster, maar soms zitten er bijzondere gevallen tussen die toch beter matchen met hetzelfde geslacht of in jouw geval als niet duidelijk is wat het geslacht eigenlijk überhaupt is. En kies inderdaad voor een opvang die zowel rammen als voedsters castreert, dan neem je alle risico weg. Ik zou wel naar een echte konijnenopvang gaan, en niet naar een dierenasiel dat ook konijnen heeft. Hier is zeker een koppelvakantie nodig i.p.v. enkel speeddaten. Misschien moet je hier wat verder voor rijden, maar in dit geval lijkt me dat wel beter, tenzij je zelf heel veel ervaring hebt met het koppelen van konijnen.
 8. Kun je een verband zien tussen de momenten van buikpijn en dat ze verhaard, dus met name in voorjaar en najaar bij het wisselen van zomer- naar wintervacht en andersom? Voeding klinkt verder het meest logisch, maar je geeft zelf al aan daar geen verband mee te kunnen vinden.
 9. Ik heb een keer eerder iets soortgelijks gezien. Dat was bij de konijnenopvang waar ik vrijwilliger ben, probeerde het eerst zelf los te krijgen maar toen het erg vast bleek te zitten heb ik het zelf verder niet geprobeerd, aangegeven bij het bestuur, en zij zijn met het konijn naar de dierenarts gegaan. De harde korst is daar weggehaald en daarna moest het konijn een tijdje wondverzorging krijgen. Wat het precies geweest is, weet ik zelf niet, maar ik kan je eventueel de naam van de dierenartsenpraktijk geven die toen heeft geholpen, misschien kunnen zij je verder helpen.
 10. Ik heb jouw twee topics samengevoegd, omdat het over dezelfde vraag ging. Hier lees je nog meer informatie over waarom cavia's en konijnen beter niet samen worden gehouden: Dit komt uit het informatieve artikel over cavia's: https://www.bunnybunch.nl/informatie/cavia-s Daar staat nog meer informatie over het houden van cavia's.
 11. Mogen de konijnen zelf ook op dit lijstje? Ik vind niet dat een tuincentrum levende dieren zou mogen verkopen. Ten eerste omdat ze er vaak echt de kennis niet van hebben. Elke 16-jarige vakkenvuller zou je bij de boerenbond een konijn kunnen verkopen. Ten tweede omdat ze er nooit neutraal in kunnen staan. Het zijn immers winkels die het puur doen voor de winst. En het liefst ook flink producten willen bijverkopen, of het nu goed is voor het dier of niet. Veel beter om het over te laten aan konijnenopvangen, dierenasiels en eventueel erkende fokkers.
 12. Het is intussen allang zaterdag geweest dus het probleem van je topic is al opgelost waarschijnlijk. Maar ik wil nog aanvullen dat mijn konijn met vermoeden van EC bij de dubbele dosis 2x per dag kreeg, en bij de normale dosis maar 1x per dag. Belangrijkste bij panacur is dat de dosering ml/mg klopt, maar bij normale dosis is 1x per dag dus prima.
 13. Sterkte! Het is natuurlijk een hele stressvolle, intensieve en rare dag voor Puck geweest. Een dierenartsbezoek, maatje overleden, alleen thuiskomen. Ik zou haar denk ik goed in de gaten houden, maar verder juist zoveel mogelijk proberen het normale ritme aan te houden. Hoe is ze normaal na een dierenarts bezoek? Blijft ze dan ook uit je buurt? Vaak raden we aan om binnen twee maanden een nieuw maatje te zoeken, dat staat ook in het artikel waar Evee naar linkte, maar bij sommige konijnen merk je echt dat ze enorm uit hun doen zijn en dat het is: hoe sneller, hoe beter. Voor het nieuwe maatje, hoef je inderdaad niet voor een senior te gaan. Als die na het overlijden van Puck terug komt in de opvang, kan die erg lastig te plaatsen zijn. Bij een jonger konijn is dat vaak makkelijker. Maar ik zou wel naar karakter kijken. Zou Puck behoefte hebben aan een maatje met een rustig karakter? Of is ze nog energiek genoeg dat ze wel mee op avontuur wil gaan?
 14. Ik vind dit een hele mooie aanvulling voor onze scheldwoordenfilter! Ontopic: veel succes bij de dierenarts en hopelijk knapt hij snel op.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .