Spring naar bijdragen

Evee

Administrators
 • Aantal bijdragen

  27360
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  417

Alles door Evee geplaatst

 1. Evee

  Klaagtopic 2020

  Qila heeft in de paardenpoep gerold 💩
 2. Evee

  Corona virus

  Wat denken jullie van de app die de regering overweegt? Ik denk dat hij zijn betoog er over in ieder geval niet zo heel goed heeft aangepakt 🤨
 3. Gezien de plek waar het zit is het vrij normaal, in de zomer hebben konijnen wel vaker een hele dun behaarde plek in de nek daar. Maar het is goed dat je het wel in de gaten houd! Heb je evt een vlooienkammetje in huis om te kijken of er iets van beestjes, poepjes of schilfers in de vacht zitten?
 4. Dat was inderdaad het idee 🙂 Omdat bijv. bij de wok voor sommige leden de kosten best een dingetje zijn (je hebt en je vervoer, en je eten, dat loopt best aardig op soms). Als je een high tea doet in een restaurant ben je ook zo 20 euro of meer pp kwijt + je vervoerskosten. Daarom leek het mij wel een keer leuk om het wat laagdrempeliger te organiseren, en dat iedereen dan dus inderdaad zelf iets van eten mee neemt. Dus een locatie waar koffie en thee en een zaaltje oid. geregeld is, maar de rest zelf meegenomen mag worden.
 5. Nee, als het niet hoeft, zou ik ze niet scheiden. Zorg wel dat de ram ook plekjes heeft waar hij rustig kan zitten, zich even kan terugtrekken (bijv. één konijns-schuilhuisjes, dat kan al een simpele kartonnen doos zijn bijv.).
 6. Alleen bij het oog waar ze af en toe pus heeft. Met het andere oog ziet ze nog wel iets in ieder geval. Of dat perfect is betwijfel ik, maar ze reageert daar wel beter op en voor mijn idee is ze niet volledig blind. Snap ik! Het is toch altijd lastig afwegen. Hopelijk heeft hij nergens meer last van en was het inderdaad stress!
 7. Evee

  Keutels

  Gras is nu in het voorjaar ontzettend eiwitrijk, als ze daar nu veel kan eten vermoed ik dat dat de boosdoener is. Ik raad je aan om de tijd op het gras toch te beperken, rustug aan op te bouwen, zeker nu in het voorjaar. Echt geen uren op eiwitrijk gras laten lopen. Zorg dat ze goed hooi eet en voldoende drinkt is ook erg belangrijk.
 8. Evee

  Keutels

  Hoe groot is het kommetje? Is dat een standaard voerbak? Dat zal dan waarschijnlijk veel te veel zijn, tenzij het een Vlaamse reus is. De richtlijn is 20 gram brok per kg lichaamsgewicht, dat is ongeveer een eierdopje brokken per kilo konijn, per dag. Ze eet waarschijnlijk ook niet veel hooi nu?
 9. Gelukkig dat het weer goed gaat. Ik zou het wel echt goed in de gaten houden, opletten of er andere signalen zijn dat er meer mis kan zijn. Hopelijk valt het mee en blijft het hier bij!
 10. Het klinkt als flinke voorjaarshormonen. Castratie neemt niet alles weg, er worden op meer plaatsen in het lichaam hormonen aangemaakt (schildklier, bijnieren enz). Het is wel wat uitzonderlijk hoor, zo extreem voor een gecastreerde dame. Is er iets in de leefomgeving veranderd? Nieuw schoonmaakmiddel? Dingen verplaatst of nieuw in huis? Bezoek gehad op de plekken waar ze sproeit? Kan het reactie zijn op dat jullie meer thuis zijn nu, ivm corona?
 11. Ik denk dat je de oorzaak bij Roos moet zoeken. Die zal ze er waarschijnlijk afgebeten hebben. Ja, het is wel een zintuig wat ze missen, dus erg is het wel. Moet je je voorstellen dat je zelf niets meer kan voelen met je handen!
 12. Evee

  Klaagtopic 2020

  Nouja, dat zei ik ook. Maar volgens de werklui zal het waarschijnlijk hetzelfde blijven als nu. Het spoelt het door de nieuwe buis sneller weg omdat die gladder is. Maar aan de andere kant is het wel smaller. Maar het kan ook minder goed worden... fijn. Gelukkig willen we als we de tuin opnieuw laten doen er wel goed rekening mee houden.
 13. Evee

  Keutels

  Blinde darmkeutels zijn keutels die konijnen 1-3 keer per dag hebben, maar direct op horen te eten. Je ziet ze bij gezonde konijnen dus niet. Het zijn ronde keutels in een glimmend, plakkerig jasje. Vaak plakken ze aan elkaar in een trosje. In dit artikel staat veel uitleg over keutels, helaas zijn de foto's op dit moment niet goed door de webwinkelverhuizing: https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenkeutels Ik zou trouwens dat wormbesmettingen niet in het rijtje staat, maar ook dat kan een reden zijn dat ze keutels laten liggen.
 14. Het gaat met Isis best goed op het moment. Over Luna maak ik me veel zorgen. Ze is echt zichtbaar aan het verouderen, of het dementie is of dat ze sommige momenten misschien pijn heeft? Ik durf het niet te zeggen, maar ze gedraagt zich regelmatig erg vreemd. Ze komen allebei aan sinds ze schildkliermedicijnen krijgen, al 200 gram per kat! Ze krijgen nu de hele dag door brokken en 2x per dag natvoer met de schildklierremmer er doorheen. Die maak ik plat met een vijzel en meng ik er door, dat gaat prima. Hiro komt echter veel sneller aan door het onbeperkte eten, hij gaat nu richting de 5 kg.... Dus ik heb de knoop doorgehakt en ga 2 automatische op chip werkende voerbakken bestellen. Ik vond ze erg duur, maar kwam er achter dat ik ze ook gewoon via leveranciers van de webwinkel kan bestellen voor inkoopprijs, nog duur, maar al een stuk minder 😉 Die verwacht ik volgende week binnen te krijgen, dus ik ben benieuwd of ik de poezen dat kan aanleren, dat ze die voerbakken gebruiken.
 15. Evee

  Corona virus

  Dat snap ik! Ik ben wel heel blij dat wij geen kinderen hebben, zeker nu! Dat er ook nog bij moeten combineren, met een fulltime-thuisbaan. pffff. Knap hoor!
 16. Evee

  Keutels

  Zijn het blindedarmkeutels? Zoals nr. 3 op onderstaande foto?
 17. Evee

  Corona virus

  Hoe vind iedereen het thuiswerken tot nu toe? Mijn man is lekker weg deze middag, moest werken op locatie, ik vind het echt heeeerlijk dat ik even alleen in huis ben 😂
 18. In dit topic lees je alles over de nieuwe webwinkel: Ik weet niet zeker of ik morgen inpak, ik denk het niet, ik denk dat ik de dag besteed aan de btw aangifte. Mijn bus moet namelijk gekeurd worden en pakjes vervoeren is niet zo makkelijk zonder bus!
 19. Ik ben nog steeds bezig met het goed zetten van de webwinkelproducten, pas daarna ga ik beginnen aan het overzetten van de juiste versies van de informatieve artikelen. Ik draai overuren, en besteed uit aan mijn man en de moderators wat mogelijk is, maar uiteindelijk moet ik helaas wel veel (voorwerk) zelf doen omdat dat te maken heeft met toegangsrechten tot de systemen, voor er een ander mee aan de slag kan. Zoek je een informatief artikel, dan zijn alle oude links "kapot". Die zullen in sticky / belangrijke forumberichten handmatig vervangen worden de komende tijd. Via de homepage kom je wel goed bij de informatieve artikelen, op het forum heb ik de links in het menu ook aangepast dus via hier kun je er ook weer komen 🙂 De volgorde van het menu van de artikelen klopt op het moment niet, ze staan op alfabet, ipv op de sorteervolgorde. Als het goed is word dat snel opgelost. Sorry dat het nu even zoeken is naar de informatie, en ook dat de informatie van vorig jaar is en er dus foutjes in staan en updates die de afgelopen maanden doorgegeven zijn (zoals dierenartsen, pensions enz) in missen. Wordt aan gewerkt, maar dat is weken werk, niet uren, helaas. Mochten jullie nog gekke dingen tegenkomen, foutjes, of iets als je een webwinkelbestelling plaatst dat niet klopt, meld het alsjeblieft, dan kan ik het op de lijst zetten van dingen die aangepast moeten worden, bedankt!
 20. Ik heb een hangmat in de tuin, met hangmatstandaard 😉 Vangen, lijkt mij wel wat, maar dan wel groot genoeg om baantjes in te kunnen zwemmen! Een deo-roller
 21. Volgende maand bestaat bunnybunch 15 jaar en ik had graag iets georganiseerd om dat te vieren, maar dat is natuurlijk niet te doen. Het high-tea idee was om een budget-meeting te houden, waarbij we alleen de locatie zouden huren, en iedereen zelf iets te eten of drinken mee zou nemen. Maar aangezien ik in een uithoek woon van het land vond ik het heel erg lastig om een goede locatie te vinden waar dat mogelijk zou zijn. De plekken die ik kon vinden hadden dan vaak ook nog zorgboerderij / kinderboerderij functie, met als nadeel dat er konijnen in kleine hokjes leven, en het leek mij ook weer niet zo handig om op zo een plek met bunnybunchers te gaan eten. Maar mocht er iemand meer in het midden van het land wel een leuke locatie weten waar je een zaaltje kan huren, eventueel met keukentje / koffie / thee voorziening terplekke er bij, bereikbaar met het OV, en waar je bij mooi weer misschien ook nog buiten zou kunnen zitten.... dan hoor ik het graag 🙂
 22. Konijneling
 23. Het kan hoor, stress kan veel invloed hebben op een konijn. Ik heb niet precies hetzelfde, maar ook wel een beetje zo een onoplosbaar oog-mysterie. Charlie heeft af en toe pus in haar oog. Soms best veel. Haar gebit is al nagekeken, ook onder verdoving, er zijn al foto's gemaakt. Ze heeft al diverse oogdruppels en zalfjes gehad, maar niets lijkt effect te hebben. Ze heeft geen beschadigingen of verkleuringen in haar ogen. Je zou denken dat er ergens een ontsteking zit, gezien de pus, maar die is nergens te vinden. Het blijft ook bij haar onduidelijk wat de oorzaak is. Ook ziet ze niet / nauwelijks met de oog denken we, want ze reageert pas als je het oog aanraakt. Omdat ze er zelf geen pijn of hinder van lijkt te hebben, heb ik het na die onderzoeken uiteindelijk maar laten rusten. De dierenarts stelde voor dat ik evt nog naar een oogspecialist in België zou kunnen, maar omdat Charlie er zelf geen last van lijkt te hebben, vond ik dat tot nu toe de stress niet waard. Ze heeft 1x niet willen eten, toen had ze kleine haakjes. Bij de inentingen gaf de dierenarts aan dat er nu ook weer een beetje randjes zitten aan de kiesjes, dus als ze er last van krijgt moet ik gewoon weer bellen om die bij te laten werken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .