Spring naar bijdragen

Evee

Administrators
 • Aantal bijdragen

  28986
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  456

Alles door Evee geplaatst

 1. Hoe je ze uit elkaar zet, is afhankelijk van wat voor jou praktisch is en het best werkt. Als je maar zorgt dat ze echt niet bij elkaar kunnen. Je zou inderdaad de eerste niet zijn die ze met een 60 cm hoog rennetje of plank uit elkaar wil houden,en ze op een dag toch samen aan één kant treft met een inteelt nest als gevolg. Als je een plank kiest, zorg dan echt dat het veilig is. Zeker 1m hoog. Want zo hoog kunnen konijnen springen. Met opstap nog hoger, dus als er een schuilhuisje bij de plank staat, kan dat er al voor zorgen dat ze kunnen ontsnappen. Wat dat betreft is ze in aparte ruimtes huisvesten meestal het makkelijkst, geen frustratie opbouw door gaas, geur en aanwezigheid van het andere konijn. En dan kunnen ze na castratie & wachttijd, zo neutraal mogelijk de koppeling in. Of ze dan ook samen kunnen blijven is afwachten. Konijnen kennen geen broer-zus relaties zoals mensen, in de natuur blijven broer & zus juist niet samen, dat voorkomt namelijk inteelt. De kans dat twee willekeurige konijnen, die niet op karakter bij elkaar gematcht zijn, gaan vechten, is dus best een redelijke kans. Als ze jong zijn dan lukt het meestal wel aardig, maar vanaf 5 a 6 maanden tot aan 1,5 jaar gaan ze de puberteit door, waarin karakters ontwikkelen. Veel willekeurig samen gezette konijntjes gaan dan flink vechten en moeten uit elkaar. En dat komt niet meer goed. Er zijn een paar dingen die je kan doen om de kans dat het slaagt te vergroten (voldoende ruimte, beide konijnen laten castreren, niet wisselen van terrein), maar de kans blijft ook dan aanwezig dat het mis loopt. Dan moet je dus of één konijn afstaan / herplaatsen en voor het overgebleven konijn alsnog via een opvang op karakter een nieuwe partner adopteren, of voor beide konijntjes een nieuwe partner adopteren op karakter, maar dan moet je dus plek hebben voor twee aparte konijnenverblijven die elk groot genoeg zijn voor een koppel (4 vierkante meter). Sommige mensen kiezen er voor om elk konijn in een eigen hokje alleen te zetten, maar dat is altijd zo ontzettend sneu omdat konijnen bewezen sociale dieren zijn, en je ze dan dus veroordeelt tot een leven als kluizenaar. Dat zou dus geen optie moeten zijn. Vandaar dat in de reacties hierboven vaak het advies gegeven word via een opvang een koppeltje te adopteren. Dat voorkomt een hoop problemen. Konijnen zijn ontzettend leuk, maar het koppel-stukje is echt alles behalve makkelijk. Ze zijn net mensen, wij willen ook niet uitgehuwelijkt worden en het kost ons soms ook wat moeite om de juiste partner te vinden, bij konijnen is dat net zo. Dus als je nog de mogelijkheid hebt: adopteer ipv te kopen.
 2. Spannend hoor. Ik heb niet echt advies voor je, maar ik snap dat je je zorgen maakt. Ik hoop dat de medicijnen goed aanslaan en het snel wat beter is. Naar om je konijn zo benauwd en ongemakkelijk te zien. Ik duim voor jullie!
 3. Evee

  'Blauw' oog

  ohh heb ik daar die grijze haren van!
 4. Evee

  Knoetje

  Ahh hij oefent voor paashaas!
 5. Evee

  Konijn te dik?

  Van een foto is het lastig te zeggen of een konijn te dik is, dat zie je pas als het echt extreem overgewicht is. Ik merk trouwens ook wel dat er verschil in postuur, in model zit bij konijnen. Dat maakt het van een foto ook lastig om te zeggen of een konijn te dik is of niet. Sommige konijnen zijn meer robuust, meer een bolmodel. Dan lijken ze dik, terwijl ze prima op gewicht zijn. Andere konijnen zijn echt slank als een haasje. Soms kun je het ook aan de wam (onderkin) zien of een konijn te dik is (geweest), maar dat zegt niet altijd wat want dat is ook erfelijk bepaald, de aanleg daarvoor. Jouw konijn lijkt in ieder geval nauwelijks ene wam te hebben. Ik geloof ook niet dat ik in jouw situatie fanatiek aan het diëten zou slaan met minder voedsel. Over het algemeen heb ik mijn konijntjes graag iets aan de stevige kant, dan echt mager. Maar dat komt ook hier omdat als ze iets krijgen, zoals EC of haakjes, je blij bent dat ze toch een klein reservetje hebben. Niet dat ze overgewicht moeten hebben hoor, dat zeker niet. Maar bij "stevig" maak ik mij geen zorgen, als de keutels goed zijn, er goed hooi gegeten word, dan is iets aan de stevige kant geen probleem. Goed / stevig is als je de rug aait en met lichte druk de ribbetjes voelt. Te dik is als je die niet voelt, of er echt met kracht moet duwen om ze te voelen. Te mager is als je de ribbetjes met een aai al kan tellen.
 6. Fijn dat hij thuis wel weer zelf eet! Hopelijk komt het goed met hem!
 7. Evee

  'Blauw' oog

  Hè dat is balen. Hopelijk kun je snel terecht.
 8. Ik heb jouw topic even samengevoegd met het al lopende topic bij gezondheid, want volgens mij gaat het over gezondheid & over hetzelfde konijn en hetzelfde probleem. Dan is het makkelijker om het in hetzelfde topic te houden, omdat je dan even terug kan lezen wat er precies aan de hand was. Wat betreft bewegen met het hoofdje heb ik geen idee, misschien dat dat toch nog iets met het benauwd zijn te maken heeft. Het is niet niets allemaal. De poep kan goed komen van de medicijnen. Als je twijfelt of het wel goed gaat, zou ik opnieuw contact met de dierenarts zoeken. Veel beterschap!
 9. 137 voor een consult in het weekend? Dat is inderdaad flink aan de prijs. Meestal is het hier bij de dierenartsen het normale consult x2. Dus als dat normaal 25-30 euro is, is dat 50-60 euro in het weekend. Behandeling komt daar natuurlijk nog wel bovenop.
 10. "curver" bakken zijn er ook in allerlei maten, en ook prima geschikt.
 11. Als ze zelf eet zou ik niet dwangvoeren. Verder klinkt het alsof je niet veel duidelijkheid hebt op het moment. Verstopping of coccidiose zijn twee flink verschillende dingen. De onder-temperatuur en het afvallen zijn ook wel zorgwekkend, een appeltak die je 1 dag voordien geeft zou het gewichtsverlies niet verklaren. Kan er eventueel ontlasting opgestuurd worden via de dierenarts, dat dat misschien meer duidelijkheid geeft als het onderzocht is?
 12. Het is echt wit, niet van dat soep. Ze heeft er geen last van inderdaad. Maar ik vind het in de zomer toch niet ideaal, ben toch altijd bang dat er vliegen op af komen ofzo. Dat kiezen boven langer zijn dan beneden, maakt toch niet zo veel uit? Als het maar goed aansluit en goed slijt, en er niets uit steekt, zou je denken. Maar ik ben geen gebits-expert 😁 Misschien denk ik nu gewoon te simpel.
 13. Evee

  Knoetje

  Wat fijn om te horen! Ik denk dat het best wel een middelmaat konijn gaat worden als je die oren ziet! Kilo of 2-3?
 14. Het kan ook zijn dat jouw dierenarts contact heeft gehad met de universiteitskliniek voor gezelschapsdieren in Utrecht.
 15. Evee

  Mila

  De woorden in dit topic zijn jouw eigen woorden. Niemand noemt je in de andere topics een barbaar. Ik las vooral goed bedoelde tips, waar je zelf ook om vroeg. En later verdriet van andere konijnenbaasjes over hoe het afgelopen is. Veel sterkte met het verlies.
 16. Evee

  Knoetje

  Hij is zeker flink gegroeid! Wat voor plannen heb je voor hem straks? Castratie & een vriendinnetje? Blijft hij in huis wonen? 🙂
 17. De junior brok is vooral goed voor zwangere voedsters en de eerste weken dat de konijntjes nog flink groeien. Vanaf 10 a 12 weken kun je al over op volwassen brok. Met 5 maanden kan dat dus al zeker! Als hij niet zo super hooi eet, zou ik rustig aan ietsje minderen inderdaad, van geëxtrudeerde brokken zoals care+ en supreme kom je meestal een stuk onder de advies hoeveelheid uit (denk aan 10-15 gram per kg, of zelfs nog minder dan dat als je ruim groenvoer bij geeft). Een beetje zoeken naar een goede balans tussen hooi en brok is dus zeker verstandig.
 18. Welkom op Bunnybunch! Het is inderdaad logischer om over een week of 2 een afspraak te maken bij een konijnenopvang, en haar een lief gecastreerd rammetje uit te laten kiezen als maatje. Voedsters kunnen pas vanaf 5 a 6 maanden gecastreerd worden namelijk, dus dan zou ze nog best wel heel lang alleen zitten. Ook moet bij een koppeling de ram ook altijd gecastreerd zijn, zelfs als de voedster dat ook is. Hier staan verder veel tips: Algemene beginnerstips https://www.bunnybunch.nl/informatie/tips-voor-beginnen-aan-konijnen Konijnenopvang lijst https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenopvang-asiel-lijst Informatie over koppelen https://www.bunnybunch.nl/informatie/koppelen-van-konijnen Wat betreft de tuigjes vraag: niet doen. Tuigjes werken prima voor roofdieren zoals honden, katten en fretten. Voor konijnen, prooidieren, brengt het een hoop risico mee. Niet doen dus.
 19. Charlie had weer pus in d'r oogje zitten. Toch best lastig als je niet weet wat de oorzaak is en alles wat je kan bedenken al onderzocht en uitgesloten is.
 20. Had je deze informatie al gevonden hier op de website? Hooi - Hoe kies je het beste hooi voor jouw konijnen? https://www.bunnybunch.nl/informatie/hooi-soorten-voor-konijnen Hooi - Tips om konijnen meer hooi te laten eten https://www.bunnybunch.nl/informatie/hooi Timothy hooi https://www.bunnybunch.nl/informatie/timothy-hooi-konijnen Hoe zwaar zijn jouw konijnen (het ideale volwassen gewicht)? Want een geëxtrudeerde brok zoals care+ is, vult best wel en meestal mag je daar dus een stuk minder van voeren dan de richtlijn van 20 gram. De meeste mensen komen zo rond de 10-15 gram per kg lichaamsgewicht uit. Vaak kun je het best met de hoeveelheid brokken "spelen" om de ideale verhouding tussen goed hooi eten en voldoende brok te vinden. Brokjes zijn geen hoofdvoer, maar meer een soort "vitaminepilletjes". Zeker als je ook groenvoer bij geeft, kun je dus best een minimale portie brok geven om te zorgen dat ze wel lekker goed hooi gaan eten.
 21. In je andere topic schrijf je dat het konijntje is overleden. Sterkte met het verlies. Als je er behoefte aan hebt kun je een topic bij de regenboogbrug openen, ik zal dit topic een slotje geven.
 22. Sterkte met het verlies. Als je er behoefte aan hebt kun je een topic bij de regenboogbrug openen, ik zal dit topic een slotje geven.
 23. Ik voelde me de afgelopen dagen niet zo fit, m'n man had wat rare, lange werktijden afgelopen week, wekkers midden in de nacht, waardoor ik ook slecht sliep, ongesteld erbij, gewoon van die dagen dat je met hoofdpijn, rugpijn, weinig energie rondloopt, dat dingen gewoon niet zo lekker gaan. Nou heeft mijn super lieve man vandaag vrij genomen (mag ook wel na 10 dagen achter elkaar gewerkt te hebben met soms 12+ werkuren per dag, zou je denken), om wat tijd te hebben voor zijn school (er moet 1 groepsopdracht herkanst worden) & om mij in de loods te helpen. Nou is het nog niet eens 9 uur en is alles tot nu aan al ingepakt! Zo fijn! Heb ik vandaag heerlijk tijd om rustig de bestellingen die er nog bij komen in te pakken en lekker wat te poetsen en op te ruimen. Dat had ik even nodig 😄
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .