Spring naar bijdragen

Evee

Administrators
 • Aantal bijdragen

  23772
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  307

Alles door Evee geplaatst

 1. Evee

  Vakantiedilemma

  Vroeger kwamen mijn ouders 1x per dag tijdens vakanties, en eigenlijk is dat altijd goed gegaan. Het kan dus wel, voor korte vakanties. Maar het heeft wel een risico, 24 uur of langer geen controle kan bij ziekte echt te lang zijn, en daardoor dan fataal worden. 2x per dag is dus wel beter. De laatste jaren heb ik een oppas in de buurt gevonden, en die vind het niet erg om 2x per dag of zelfs vaker indien nodig te komen. Ik pas op haar konijnen, zij op die van mij. Mijn ouders komen nu dus minder vaak en doen het verschonen, de planten en dat soort dingen. En voor de huisdieren heb ik dus een buren die komen oppassen. Ik moet zeggen dat ik dat wel echt heel prettig vind, gewoon de normale verdeelde voedingen en 2x per dag een check. Ook handig als het warm is ivm icepods neerleggen in de ochtend, en weer in de vriezer doen in de avond (en op extreme dagen zelfs nog een keer extra wisselen). Je zou eens kunnen kijken of er mensen dichter bij wonen die voor ze zouden kunnen zorgen. Het zal je verbazen hoeveel mensen dat echt oprecht leuk vinden om te doen. En als de konijnen in de tuin wonen, hoef je in principe alleen toegang tot de tuin te geven aan de buren, niet per see tot het huis, misschien ook wel zo prettig als je ze nog niet zo heel goed kent. Maak wel een duidelijke instructie voor de verzorging. Maar je kan het ook verdelen. Je zou het bedrijf dat aan huis komt 1x per dag kunnen laten komen voor de uitgebreide voer / verzorgmomenten. En bijv. een buurvrouw / buurtiener kunnen vragen of die 1x per dag even wil kijken in de tuin of het goed gaat, en indien nodig hooi wil aanvullen. Op die manier heb je toch 2x controle.
 2. Ja, het kan. Maar het is niet simpel en er is geen garantie op succes, zelfs risico dat jouw bestaande koppel er door uit elkaar valt. In dit artikel staan veel tips en uitleg, ook over dingen die je vooraf goed moet realiseren, voor je er aan begint: https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-koppelen/post/konijnengroep-koppelen/
 3. Verf is het meest giftig, op het moment dat het nat is. Als het is opgedroogd is, is het gelukkig minder giftig en wat konijnen (en mensenkinderen) er dan nog van binnen krijgen valt mee qua schadelijkheid. Ik zou er in dit geval dus niets aan doen, of je moet er een hoekprofieletje over willen zetten voor de zekerheid, zodat ze er niet meer aan kunnen knagen, of zoals hierboven gesuggereerd, een renpaneel er voor. Als je zelf zou gaan schilderen, is verf op waterbasis wel aan te raden.
 4. Voor brievenbuspakjes is de kleinverpakking van de cuni complete te dik. Ik denk dat ik die al binnen heb, ben nu in de loods om de vracht van gisteren in te ruimen, dus zal zo even kijken.
 5. Fijn om te lezen dat jullie er zo blij mee zijn! Konijnen zijn ook superleuk! Ze hebben alleen een verkeerd imago, echt knuffeldieren zijn het niet. Maar het zijn wel echt sterke individuen met eigen willetjes, en als je ze de kans geeft lekker konijn te zijn, superleuke huisgenoten! Heerlijk om naar te kijken of lekker tussen te zitten terwijl ze hun gang gaan. Als je ze nog maar net hebt, of ze net in een nieuw verblijf zitten, willen ze hun territorium eigen maken. Dan keutelen ze dus om te zeggen "hier woon ik!". Na een tijdje wordt dat gelukkig steeds minder. Ook als ze nog maar pas een stel zie je vaak dat ze onzindelijk zijn, als ze langer samen zitten, de rangorde bepaald is en de rust is gekomen, wordt dat vaak ook vanzelf minder. Maar geen garantie. Er zijn ook konijnen die echt viespeuken blijven qua keutelgedrag, en dan heb je dus echt pech ūüėČ
 6. Vanochtend viel ze echt aan op de brokken, volgens mij had ze goed honger ūüôā Gelukkig viel het allemaal mee dus.
 7. Evee

  De sportschool

  Goed bezig!
 8. Hoe lang is Broer konijn nu dood? Ik denk dat ik in eerste instantie zou aankijken hoe het met de twee dames gaat. En eventueel voor één ram erbij zou kiezen, niet twee. Bij voorkeur via een opvang, omdat je dan een soort "safety net" hebt, om op terug te vallen qua partnerkeuze. Maar als ze geen ruzie maken, kan het ook zijn dat ze weer even de verstandhouding onderling moeten vinden, en dat het binnen korte termijn wel weer z'n plekje gevonden heeft. In dit geval zou ik het in ieder geval niet overhaasten.
 9. Oei dat is inderdaad schrikken! Gelukkig was het loos alarm! Brenda had mij vandaag in de stress. Gelukkig eet ze nu weer lekker brokjes en kruiden. Pfew. Lastig van Pietertje. In huis is er geen gevaar van bovenaf, dus ging mijn redenering niet echt op. Fijn dat het al wel beter gaat!
 10. Fijn dat hij de pijnstilling op brood wel eet!
 11. 200?! pffff nee ik snap dat je dan geen poffertje meer kan zien!
 12. Evee

  Konijnn

  Hoe reageert pip op het rijden van pebbles? Vechten ze echt, of is het alleen rijden? Hoe ziet het permanente verblijf er uit, hoe veel ruimte heeft het koppel? Hoeveel plekjes om zich terug te trekken? Twee voedsters is geen ideale combinatie. Soms gaat het goed, als de karakters bij elkaar passen. Maar net zo vaak gaat het niet goed en uit het in lelijke vechtpartijen. Er is dus inderdaad een vrij grote kans dat ze niet meer samen kunnen nu, en dat je of één van de twee moet omruilen, of beide een nieuwe partner moet geven.
 13. Heb wel ciseral in huis, maar nog niet gegeven, dat doe ik liever na overleg. Mn man heeft haar nu even apart gezet met een paar renpanelen in de ren, zodat ik weet of ze eet, drinkt of keutelt. Er is namelijk wat voedsel weg, maar ik denk dat Joris het op heeft haha.
 14. Tja, ik zit te dubben. Het gaat niet slechter en niet beter. Ze is een paar keer van plek gewisseld, maar ziet er niet heel comfortabel uit. Ze heeft nog niet gegeten van brokken of groenvoer. Misschien wel wat hooi of kruiden, maar niet dat mn man gezien heeft. Straks denk ik toch even de dierenarts bellen voor overleg.
 15. Ik zag nu deze voorbij komen, van dezelfde organisatie. Die lichten √©√©n konijn uit als "Baxters buddy"en als je dat konijn adopteert dan krijg je er wat benodigdheden bij, een konijnenren, toiletbak, brokjes en toiletbakvulling: Ik denk dat dat een beter concept is ūüėČ
 16. Ik denk dat mn "crazy bunny lady" shirt en konijnentoms (schoenen) geluk brengen, vandaag 2 nieuwe afhaal klanten gehad tot nu toe, nav mijn advertenties ūüôā
 17. Evee

  De sportschool

  Oei, al bijna een maand geen posts hier, zijn de bunnybunchers lekker lui geworden? ūüėČ
 18. Evee

  Egeltjespaartijd

  Dit artikel haha: https://www.trouw.nl/groen/gepuf-geblaas-en-gesnuif-het-is-weer-egeltjespaartijd-en-dat-gaat-er-luidruchtig-aan-toe~a6d719c2/ Als jullie vanavond rare geluiden horen uit de tuin, zijn het dus de mannetjesegels ūüėā
 19. Brenda kwam niet eten vanochtend. Ik heb haar gecheckt, maar er is niet veel te zien. Haar buik voelt nog gewoon soepel aan, maar ze heeft bijna geen buikgeluiden. Ze wilde ook geen groenvoer toen ik het aangaf. Ze is op het moment flink aan het verharen, dus ik vermoed een beginnende verstopping. Zou voor het eerst zijn bij haar. Ze ziet er verder niet echt ziek en zielig uit, maar ik merk toch dat ze niet helemaal ok is. Geen kettingkeutels te vinden, ook geen te kleine keutels. En ik had gisteravond de toiletbakken nog verschoond. Ik heb haar een klein beetje water (2ml maar) gegeven met een spuitje, en pijnstiller. Mn man gaat elk uur even bij haar kijken (die werkt thuis vandaag). Gisteravond heeft ze wel gewoon groenvoer gegeten, was er nog niets aan de hand. We houden het even strak in de gaten, anders vandaag nog een ritje naar de dierenarts maken.
 20. De katten eten hier geen biks of hooi, haha. De hond eet wel biks en konijnenkeutels als ze de kans krijgt.
 21. Zonder ervaring en zonder de juiste voeding, is de kans bijna nihil dat dit diertje het goed overleeft. Ik snap dat je het goed bedoelt, maar ik zou toch echt zoeken naar een dierenarts met ervaring met babykonijnen / een wildopvang. Echt die zijn overal ter wereld, ook op Ibiza. Als ik google kom ik er zo al een stuk of 3 tegen. Zorg door iemand met ervaring, vergroot de overlevingskansen enorm. Dus als je iemand kan vinden met de juiste kennis en ervaring, zou dat enorm helpen. Warm houden is wel goed. De eerste 24 uur moet er geen melk gegeven worden maar elektrolyten. Die zijn bij elke dierenarts te krijgen onder de noemer Oral Rehydration Solution (ORS). Nu misschien te laat voor dit konijntje, maar stel dat er in de toekomst iemand op dit topic komt, lijkt het mij toch verstandig dat de info er staat. Met de kittenmelk heb je een kans dat je een eind komt, ik weet niet welke soort het is, maar niet elke kittenmelk is ideaal voor konijnen. Als er een dierenarts in de omgeving zou ik die bellen en zou je specifiek kunnen vragen naar KMR en Multi Milk. Dat is namelijk de beste optie. Geef zeker geen slagroom / room / koffiemelk etc er door mengen, dat is echt fataal voor babykonijntjes. Voer niet te vaak, dat doe je gelukkig ook niet, de 3x per dag is in het begin voldoende, gebruik echt een klein spuitje zodat je niet te veel in 1x geeft. In de natuur worden ze ook niet vaker gevoed. Een schema met hoeveelheden en frequentie staan in dit document van konijnenbelangen. https://www.konijnenbelangen.nl/documenten/handleiding_wildekonijnen.pdf Best kans als je hun contacteert dat ze de juiste melk ook op willen sturen naar jou. Ik snap dat je wil knuffelen, maar ik zou hem buitenom de voedingsmomenten niet hanteren. Het is geen tam konijn, maar een wild dier wat je in huis hebt. Een dier wat ook terug de natuur in moet. Zorg wel dat hij comfortabel warm is, kruikje er bij, plekje met hooi waar hij/zij fijn ligt. Zorg voor een beschutte veilige plek, niet in de woonkamer waar de hond ook loopt bijvoorbeeld, maar echt een plekje waar hij zich veilig voelt. Apart van geluiden en drukte. Als hij blijft leven: Zorg vooral dat hij zo goed mogelijk went aan de normale wilde konijnenvoeding, ga dus geen brokken geven en hang ook geen drinkfles op. Maar zoals ik zei, de kans is echt zeer klein dat hij het red. Met juiste voeding en verzorging is de kans al 1 op de 10. In dit geval dus nog kleiner, wel een beetje afhankelijk van de leeftijd dat je hem vond. Maar als het een newborn is, denk ik niet dat hij het zal overleven. Niet dat ik hem dat niet gun, het overleven, maar wees je er van bewust, hecht je niet te sterk, houd er rekening mee dat die kans vele malen groter is dat hij sterft.
 22. Aanlijnen is geen goed idee bij konijnen, daarmee kunnen ze ernstige gezondheidsklachten krijgen. Roofdieren zoals honden, katten en fretten kunnen vaak prima aan een lijn. Maar bij prooidieren zoals konijnen werkt het echt niet. En wat je nu hebt gedaan lijkt mij toch absoluut geen permanente oplossing? Ze aangelijnd in een ren laten? Dan hebben ze toch enorm beperkte bewegingsvrijheid. Ik zou echt het buitenverblijf opdelen, het ziet er groot genoeg uit. Je kan de ren bij het huisje verkleinen (halveren). Dan een tweede schuilhok er bij regelen, en daar ook een ren omheen zetten. Dan heb je twee aparte verblijven, groot genoeg voor koppels. En ze daar dan ook echt permanent in huisvesten, dus niet heel de tijd wisselen, maar gewoon een eigen vertrouwd plekje geven waar ze normaal konijnengedrag kunnen vertonen, met een partner waar ze het goed mee kunnen vinden.
 23. Volgens mij was dat vroeger Cotton N Card of Card N Card, toen werd het Joris no smell en volgens mij is dat nu ecobed geworden. Of niet, en het is een vergelijkbaar product wat er naast ontwikkeld is, dat kan ook. Het is in ieder geval hetzelfde concept. Ah ik heb het even nagezocht, Cotton n Card & Joris no smell heet nu EKOO. Ecobed is dus een ander merk met een soortgelijk product. Lekker verwarrend he?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .