Spring naar bijdragen

Evee

Administrators
 • Aantal bijdragen

  22939
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  276

Alles door Evee geplaatst

 1. Evee

  Rare keutels

  Sla mag wel, maar is wel een wat minder handige groente om mee te starten. Het is een groente die je beter aan de wat gevorderde groenvoereters kan geven, in een mix met andere groenten. Je kan beter starten met veilige groentesoorten. Veilige groentes om mee te starten zijn: andijvie, peterselie, wortelloof, witlof, geplukt gras. Als je slim bent start je dus met het voeren van één van deze soorten. In dit artikel staat dat uitgebreid uitgelegd: https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-voeding/post/groenten-voeren-konijn/
 2. Evee

  Konijntje doodgegaan aan e.cuniculi?

  EC is een lastig te behandelen ziekte, die vaak voor komt bij verminderde weerstand, dus als er ook iets anders speelt in het konijnenlijfje. De parasiet veroorzaakt ontstekingen in het lichaam van het konijntje, op hele vervelende plekken zoals in de hersenen en de nieren. Lang niet alle konijntjes herstellen er van, en veel konijnenbaasjes besuiten ook tijdens het behandeltraject dat niet meer konijnwaardig is en laten het diertje dan inslapen. Het is zo niet te zeggen wat precies de reden is geweest dat de behandeling bij jouw konijntje niet aansloeg. Als je dat echt wil weten moet je hem opsturen voor onderzoek. Ik wil je heel veel sterkte wensen.
 3. Een slowchat topic waar je gezellig met je mede forumleden kan kletsen. Wil je even iets kwijt over jouw konijnen, zonder dat je dat een eigen topic wil geven. Dan kan dat in dit topic! - Wees aardig voor je medeforummers, de forumregels gelden ook in dit topic! - Discussieren over een onderwerp hoort zonder dat je elkaar op de persoon aanvalt. - Denk er wel aan dat alles wat je op internet zet, niet alleen op bunnybunch, openbaar is. Denk dus na voor je iets over je privéleven post of je dit wel met de wereld wil delen.
 4. Evee

  Wat eten jullie vanavond?

  De titel zegt het al, ik ben wel eens benieuwd wat jullie vanavond eten! Bij ons thuis ben ik meestal "chef boodschappen". Wat ook inhoud dat ik eigenlijk elke dag wel moet bedenken wat we eten. Soms leuk, maar soms heb ik ook echt gewoon geen inspiratie haha. Ik ben dus wel eens benieuwd wat er bij jullie op tafel staat!
 5. Evee

  Even voorstellen

  Welkom op bunnybunch!
 6. Evee

  Twijfels.

  Aww dat is fijn!
 7. Evee

  Asielkonijntjes in "the spotlight"

  Nog meer leuke konijnengroepjes:
 8. Evee

  Asielkonijntjes in "the spotlight"

  Op facebook of op pagina's van konijnenopvangen zie je soms van die prachtige, bijzondere konijnen voorbij komen, die om de één of andere reden toch niet makkelijk geplaatst worden. Het leek mij daarom wel eens tijd voor een algemeen asielkonijntjes in "the spotlight"-topic. Alle asielkonijntjes zijn natuurlijk uniek, maar sommige diertjes hebben toch net een minder fijn verleden, een wat minder makkelijk karakter, net niet dat aantrekkelijke uiterlijk, of de leeftijd niet mee. Plaats hier gerust een linkje naar de info over die konijntjes als je ze zelf geen thuis kan bieden. Wie weet kunnen andere forumleden dat wel!
 9. Evee

  Bram is alleen

  Meestal zijn die kooien in de breedte 80 cm, 1 meter of 1.2 meter. En in de diepte zijn ze meestal zo'n 50 a 60 cm. Dat is eigenlijk altijd te klein als permanent verblijf. Je kan er wel vrij makkelijk een standaard panelenren aan koppelen (evt met net er over zodat hij er niet uit kan) om wel aan een vierkante meter leefruimte te komen, wat het minimale is voor één konijn. Ik gebruik die opzet vaak als tijdelijk verblijf voor bij zieke / herstellende konijntjes (na operatie). Hier uitleg waarom die kooien altijd te klein zijn:
 10. Evee

  Bunnybunch cafe 2019 (offtopic!)

  Een nieuw jaar, een nieuw begin. Omdat het oude topic heel wat oude onderwerpen bevat, mag het lekker naar beneden zakken en maken we in het nieuwe jaar een nieuw topic aan. Wat mag er wel en niet in het bunnybunch cafe? - Het bunnybunch cafe is een slowchat topic waar je gezellig met je mede forumleden kan kletsen over vanalles en nog wat. - Specifieke konijnenonderwerpen horen in het daarbij behorende forumonderdeel thuis (daar is ook een slowchat topic voor) - Wees aardig voor je medeforummers, de forumregels gelden ook in dit topic! - Discussieren over een onderwerp hoort zonder dat je elkaar op de persoon aanvalt. - Denk er wel aan dat alles wat je op internet zet, niet alleen op bunnybunch, openbaar is. Denk dus na voor je iets over je privéleven post of je dit wel met de wereld wil delen.
 11. Wat zonde van de kinderboerderijkonijntjes! Kun je niet in gesprek gaan met de kinderboerderij, op een positieve manier dan wel, om haalbare / betaalbare verbeteringen te bespreken voor het konijnenverblijf?
 12. Evee

  Bunnybunch cafe 2019 (offtopic!)

  Mijn zus heeft gisteren de sleutel van hun nieuwe huis gehad, daar gaan we straks helpen. Morgen thuis klussen als het weer het een beetje toe laat. We kunnen altijd wel iets doen, maar sommige dingen zijn wel wat weersafhankelijk. Wat een storm, het lijken wel de herfststormen die we afgelopen herfst niet gehad hebben, maar dan in het voorjaar.
 13. Evee

  Het algemene inentingentopic 2019

  Ik kwam deze vaccinatiedag ook nog tegen, volgens mij is die nog niet in het topic vermeld: 6 april bij hazel
 14. Evee

  Het algemene inentingentopic 2019

  Omdat er elk jaar toch wel vragen zijn, en verhalen, over de jaarlijkse prikjes tegen myxomatose, VHS/RHD 1 en 2, een algemeen topic waar je terecht kan met de vragen, verhalen en foto's 😉 Ook als je weet dat er ergens bij een opvang een inentingsdag is, mag je dat hier delen.
 15. Evee

  Asielkonijntjes in "the spotlight"

  Zoekt er nog iemand een leuke konijnengroep?
 16. Ik realiseer mij dat op het moment dat ik dit topic start niemand bezig is met konijnen in de zomer, maar het lijkt mij handig om twee sticky topics te openen. Konijnen kunnen niet zo goed tegen warmte. Konijnen leven in holen, en daar is de temperatuur vrij constant. Onze huisdierkonijnen leven echter boven de grond. Boven de 25 graden vinden ze het echt behoorlijk warm en moet je als baasje zorgen dat ze de warme voorjaars- en zomerdagen goed doorkomen. Zorg voor schaduw, zorg voor verkoeling. En laat de konijnen bij warm weer vooral zo rustig mogelijk doen, bezorg ze geen stress. Meer tips en informatie in deze artikelen: Konijnen in de lente https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-verzorging/post/konijnen-lente-voorjaar/ Konijnen in de zomer https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-verzorging/post/konijnen-in-de-zomer/
 17. Evee

  Geef jij snoepjes aan jouw konijnen?

  Het sluit aan op de nieuwsbrief, de nieuwe poll voor bovenaan het forum: Geef jij snoepjes aan jouw konijnen? Dagelijkse voeding van konijnen mag bestaan uit: 80% hooi 10% groenvoer 5% brokken 5% (gezonde) snacks Geef jij wel eens snacks aan de konijnen? Of houd je het bij hooi, brokken en groenvoer? En als je snacks geeft, wat kies je dan? Geef je verantwoord "snoep" zoals een kleine hoeveelheid fruit, wat gedroogde kruiden of groenten of wat knaaghout? Of kies je voor het echte konijnensnoep uit winkels? Dus geperste koekjes, knaagstengels en dat soort dingen? En als je daar voor kiest, let je dan op de ingrediënten? Zoals granen, noten, honing, melkproducten? Of koop je gewoon waar een plaatje van een konijn op staat? Meer informatie over konijnenvoeding? https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-voeding/post/voeding-van-een-konijn/
 18. Evee

  Konijn alleen, tips nodig

  Een konijn alleen en een fijne oude dag, dat gaat het hem gewoon niet worden. Je kan alles kopen voor je konijn: speeltjes, pluche knuffels, graafbakken, knaagspullen, je kan kijken of er interesse is om samen intelligentiespellen of clickertraining te doen en je kan zorgen dat ze voldoende leefruimte heeft. Maar het grootste deel van de dag (en vooral ook de nacht, konijnen zijn schemerdieren die juist in de late avond en vroege ochtend actief zijn) blijft het een eenzaam konijn, en dat zie je ook in het (minder actievere) gedrag terug. Ze missen een maatje om tegen te liggen, de vachtverzorging die ze elkaar geven, de interacties die er onderling zijn. Misschien als iemand een robotkonijntje zou ontwikkelen, net zo als je tegenwoordig robots hebt voor eenzame ouderen, die wel geprogrammeerd is met konijnengedrag en waar alle draadjes supergoed knaag-proof zijn weggewerkt, dat dat een oplossing zou zijn. Maar dat is er niet. Spullen kunnen een maatje niet vervangen. Andere diersoorten ook niet. Mensen ook niet, hoeveel tijd je er ook in stopt. En heel eerlijk, mensenlevens veranderen, ik ken niet veel mensen die 365 dagen per jaar, 6+ uur per dag, tijd hebben om aan hun konijn te besteden en dat ook jarenlang vol houden. Daarom ook echt het advies om een konijn niet langer dan 3 maanden alleen te laten, en echt binnen die tijd een nieuw maatje te zoeken. Ik denk dat de enige andere (konijnvriendelijke) oplossing is om het konijntje dan af te staan en via een opvang te laten herplaatsen naar een ander huisje, waar ze wel een ander maatje krijgt.
 19. Evee

  Konijn alleen, tips nodig

  Misschien ook handig om dit artikel door te lezen, vooral de uitleg over koppelen op neutraal terrein: https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-koppelen/post/koppelen-van-konijnen/
 20. Evee

  Konijn alleen, tips nodig

  1. Omdat twee voedsters in de meeste gevallen niet goed gaan. Konijnen kennen geen familieverbanden zoals mensen. Je hebt dus geluk gehad dat jouw twee dames wel samen gingen, dat gaat zeker in de helft van de gevallen namelijk niet goed. Als ze klein zijn wel, maar als de karakters ontwikkelen in de puberteit, dan gaat het vaak mis omdat ze niet meer bij elkaar passen. Een gecastreerde ram + voedster hebben een grotere slagingskans, de meeste asielen plaatsen ook alleen die combinatie uit. 2. Nee, dat maakt niet uit. 3. In welke omgeving zoek je een asiel? Hier is de lijst met alle asiels: https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen/post/konijnenopvang-asiel-lijst/
 21. Evee

  Bodembedeking ren

  Stenen op een paar meter diep? Heb je een uitgegraven kelder als konijnenren in gebruik? Of begrijp ik het verkeerd? Speelzand is ook geschikt voor in konijnenrennen, dus dat zou je kunnen kiezen.
 22. Evee

  Konijn alleen, tips nodig

  Ik denk dat bammyflurry het al prima verwoord heeft. Wel nog een toevoeging: veel echte konijnenopvangen hebben in de voorwaarden staan dat als een konijn alleen overblijft, het terug moet naar het asiel, zodat zij het weer kunnen herplaatsen bij een maatje. Stel dat je met konijnen wil stoppen na jouw voedster, kun je dus wel uit een konijnenasiel een maatje adopteren, en stel dat jouw voedster dan overlijd, dan kun je hem terugbrengen naar het asiel, zodat ook hij dan weer kans heeft op een nieuw maatje. Het is vaak niet makkelijk om zo iets te beslissen, maar vanuit het konijn gezien wel de beste optie.
 23. Evee

  Wat eten jullie vanavond?

  Als ik restjes groente overhoud vries ik die meestal in, heb twee hersluitbare diepvrieszakken in de vriezer voor dat soort restjes-groenten. Eén zak met groente voor bij rijstgerechten en één voor bij pastagerechten. Of ik maak soep, was gisteren ook het geval. En omdat er nog oud brood over was heb ik er ook nog zelfgemaakte croutons bij gedaan.
 24. Bij mijn dierenarts wordt er standaard tegen deze ziekte gevaccineerd bij honden in de "grote cocktail" die ze eens in de 3 jaar krijgen, maar het kan verstandig te zijn even te controleren of het bij jouw honden ook het geval is. Naast honden kunnen ook fretten, vossen en marters deze ziekte krijgen en overdragen. Mocht het niet leesbaar zijn via het bericht, hier de hele tekst:
×

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .