Ga naar inhoud

Evee

Administrators
 • Items

  44.097
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  893

Alles dat geplaatst werd door Evee

 1. Ik zou de 2 meter naar het tapijt eens overbruggen met ook een vloerkleed of dekbedovertrek of iets van ondergrond met grip. Best kans dat hij het dan wel gaat durven.
 2. De care+ brokken? Ik denk wel redelijk lang, ligt een beetje aan de soort en formaat zak. Maar daar zat wel een aardige omloopsnelheid op, ik denk dat de datum ergens in 2025 ligt, als je het precies wil weten van iets geef dan even door welk product precies, dan kijk ik het voor je na.
 3. Hoe is het verblijf verder ingericht? Je geeft aan dat het in huis is, zijn er bijvoorbeeld gladde vloeren of weinig beschutting als hij buiten de kooi komt? Hoe is de relatie die de konijnen hebben, heeft de één een sterk territorium buiten de kooi, waardoor de ander aangevallen en weggejaagd wordt als hij er op komt? Hoe is de uitstap van de kooi, is die veilig? Is het een traliekooi, is er bijvoorbeeld wel eens iets gebeurd, dat hij met zijn poot in tralies vast is komen zitten en dus angst heeft nu om er uit te springen?
 4. Ik heb twee opties aangevinkt omdat mijn konijnen er ook verdeeld in staan. Sofie is een blijf-van-mijn-lijf konijn. Zij wil echt niet geaaid worden. Brenda en Harold alleen als ze er zelf zin in hebben. De kopjes, wangetjes, nekjes en bij de ooraanzet (niet aan de oren zelf) zijn dan fijne plekjes waar ze gekrabbeld wil worden en gewoon met vlakke hand over de rug aaien, dat mag ook wel 🙂 Maar als ze het beu zijn, dan gaan ze er lekker weer vandoor.
 5. Konijnen hebben het imago heel erg aaibaar te zijn. In de praktijk merken we dat de meeste konijnen dat eigenlijk helemaal niet zo zijn, of alleen onder bepaalde voorwaarden. Vinden jouw konijnen het fijn om geaaid te worden? Of helemaal niet? Of misschien alleen als ze er zelf zin in hebben. Of als je op een bepaald plekje aait. Kortom: Wat zijn de voorkeuren van jouw konijnen als het om aaien gaat?
 6. Sinds kort is mijn "tuin" gedeelte omheind. De honden sloopten, graafden en plasten toch wat te veel daar, dus we hebben deze winter een hekje gezet. Het is een stuk van 7x3.5 ongeveer, dus best een leuk tuintje. Er staat van alles van bloemen en eetbare planten. Alles is wel geselecteerd op dat het niet giftig mag zijn, aangezien de honden er ook liepen. Wat de konijnen mogen eten: munt rozemarijn salie paardenbloem bosaardbei roos perenbomen blauwe bessen maggiplant weegbree madeliefjes grassen viooltjes aardbei (gewone) Ik heb zaden van een biologische pompoen geplant, hoop dat dat op komt. En ik wil ook nog courgette en tomaat planten (ik heb dat zelf niet gezaaid, maar mijn zus heeft een grote moestuin en ik hoop stiekem dat die een paar plantjes voor mij heeft, die heeft ook altijd hele bijzondere soorten). Ik heb nog een biologische bessen set besteld die komende week hopelijk binnen komt. Met braam, framboos en nog wat andere bessen struiken. En ik heb nog (eetbare) bloemenzaden liggen die ik wil gaan planten, maar daar wacht ik nog heel eventjes mee.
 7. Ik ben wel eens benieuwd naar jullie (konijnen)tuintjes! Wat kweken jullie zelf aan vers groenvoer voor de konijnen?
 8. Sofie is de enige die dat soms wat spannend vind. Niet dat ze echt in paniek raakt, maar ze gaat dan vaak wel wat verder naar achteren in de ren zitten en kijken wat er aan de hand is. Ik denk dat het ook wel scheelt dat Harold en Brenda er niets om geven. Die zitten net zo makkelijk neus aan neus met de honden. Brenda zou zo naar buiten wandelen tussen de honden als ze de kans kreeg 😅 Dat risico durf ik echter niet te nemen.
 9. Ik spray ze in voor het brokvoer of groenvoer moment of geef ze iets van voedselverrijking. Dan wachten ze meestal wel even met wassen en krijgen ze als het goed is dus minder binnen. De uitleg staat op de verpakking, meestal een bepaalde afstand waarop je moet sprayen en hoe vaak dat mag. Ook hoe vaak je het mag herhalen (meestal minimaal 4 weken er tussen inderdaad). Hoe vaak ik spray ligt ook aan de konijnen en het risico op madenziekte. En als we bijv. op vakantie gaan vind ik het ook altijd wel een fijn idee om te zorgen dat ze ingesprayed zijn tegen maden. Ik heb een goede oppas die 2x per dag komt, maar toch is het fijn dat ze extra bescherming hebben.
 10. https://www.instagram.com/reel/C5p1TyFokWC/?igsh=aDgzeW14NWpybnE2
 11. Ik weet van geen één konijn een exacte geboortedatum. Harold is sinds 2017 hier en was een vondeling, hij liep in een park. Hij was wel echt al goed volwassen en volgroeid toen ik hem adopteerde. Hij is naar schatting minimaal 8, maar zou net zo goed 10 of ouder kunnen zijn. Sofie komt ook uit het asiel maar was als jong, nog groeiend konijn gedumpt in de straat van het dierenasiel. Zij is voorjaar 2021 geboren. Zij is dus 3 jaar nu. Brenda was afgestaan door baasjes voor ik haar adopteerde via het asiel, met als geschatte leeftijd 1.5 toen. Dat maakt dat ze geboren zou moeten zijn ergens in 2015. Ik heb haar in 2017 geadopteerd. Zij zou dan ongeveer 9 jaar zijn nu, en van mijn huidige konijnen de oudste. Mijn oudste konijn ooit is overigens 14 geworden, bijna 15 zelfs, maar dat haalde ze net niet.
 12. Ik ben wel eens benieuwd! Van de huidige konijnen in jullie huishouden... hoe oud is de oudste? Als je het niet precies weet mag je ook een geschatte leeftijd invullen, wel realistisch schatten natuurlijk 😉
 13. Ja dat denk ik ook altijd, maar dan wacht je vol spanning en zoek je - inmiddels al ongerust - naar je konijn, rommelt er vervolgens wat in een nachthok en komt er zo een duf koppie naar buiten "Is het al etenstijd?" 😂 en is er niets aan de hand. Kortom, zelfs als ze niet direct komen, is het meestal loos alarm! Gelukkig maar. Hoewel je als baasje op zo'n moment gelijk 10 jaar ouder geworden bent van de spanning. Het kan wel een teken zijn dat er iets mis is hoor, ze horen wel enthousiast op het eten af te komen natuurlijk. Maar soms moeten ze nog even wakker worden, of keutelen, of een zoomie van blijdschap doen voor ze aan het eten beginnen 🙂
 14. Om jullie een idee te geven, bovenaan elk informatief artikel komt een foto, zoals dit: En in het overzicht zie je het middelste stuk van die foto, dat ziet er bijv. zo uit:
 15. Eind deze maand gaat ook het laatste donatiepakket naar konijnenopvang Joy van @Dollie Ik heb de donatiepakketjes gewijzigd naar klein twv. 2.50 en groot twv. 10 euro. Ik heb geen keuze voor welke producten meer gedaan, ik geef in overleg met Iris invulling aan het pakket, dat zal een mix van hooi / kruiden / voer / speeltjes zijn, afhankelijk van wat ik eind van de maand precies op voorraad heb. Ik zorg natuurlijk dat het wel spulletjes zijn die ze goed kunnen gebruiken. Wil je mij helpen met uitverkopen en gelijk konijnenopvang Joy helpen aan producten voor de asielkonijntjes? Dan kun je een donatiepakket bestellen via deze link: https://www.bunnybunch.nl/konijnenhokken/donatiepakketten/ Als je zelf niets uit de webwinkel nodig hebt, kun je kiezen voor afhalen bij de verzendopties, dan komen er geen verzendkosten bij.
 16. Nee die heb ik niet meer, die is al uitverkocht.
 17. Als er nog iemand een foto heeft van een konijn dat in een dik geschiedenisboek aan het lezen is, of iets in die richting, is zo een foto ook welkom 😂 (met andere woorden, ik zoek een leuke foto voor bij het artikel "de geschiedenis van het konijn". Edit: laat maar, ai komt met zo een schattige optie voor daarbij dat ik die gebruik 😂
 18. Ik heb inmiddels een foto van annasbeestenbende gehad (heel fijn, bedankt!) die is prima, dus niet nodig vanalles van brokken te kopen of te zoeken. Mocht iemand een betere foto (qua resolutie) zonder veel gedoe kunnen maken is die nog steeds welkom 🙂
 19. Wat sneu voor hem. Het kan inderdaad best van de wormen zijn. Hopelijk zijn ze daar straks gewoon vanaf.
 20. Ongebleekt wc papier ( meestal eco toiletpapier genoemd) mag op zich wel, maar veel eten kan verstopping geven.
 21. Kun je wat meer vertellen over hoe je ze houd? Hoe groot is het permanente verblijf waar ze zitten? Als ik het zo lees was er voor castratie ook al wel onrust en rijden op elkaar. Als ze vrijdag zijn gecastreerd, zijn ze zeker nog niet hersteld van de ingreep. De hormonen zijn ook het lijf nog niet uit. Daarbij opgeteld stress en rare geurtjes, zou ik ze voor nu echt apart houden van elkaar, zeker voor een maand. Dan zouden ze wel een heel eind hersteld moeten zijn van de ingreep en kun je een goede, realistische herkoppeling doen op neutraal terrein. Houd er wel rekening mee dat de kans dat dit goed komt niet heel groot is. Twee dames samen is helaas niet de ideale combinatie, zeker niet als ze willekeurig samen gezet zijn. Koppeltjes zijn het meest stabiel als het gecastreerde ram en (gecastreerde) voedster zijn, maar dan wel op karakter aan elkaar gekoppeld. Ik zou je aanraden na te denken over een alternatief plan als dit niet goed komt. Daar heb je dan nog even de tijd voor om rustig na te denken zodat het geen overhaaste beslissing hoeft te zijn. Heb je bijvoorbeeld genoeg ruimte voor twee aparte koppels? Dat je elke dame in een konijnenopvang laat koppelen aan een passend rammetje? Of moet je dan één van de twee afstaan en een geschikte partner kiezen voor het konijn dat je houd? Lastige keuzes, maar denk er nu alvast over na. Mogelijk komt het goed en is het helemaal niet nodig. Maar misschien wel, en dan is het fijn dat je geen overhaaste keuzes hoeft te maken.
 22. Gebleekt wc papier is niet zo gezond voor ze. Dus nee, beter niet geven. Camera's zijn op heel veel plekken te koop, al vanaf 25 euro (voor binnen dan wel) heb ik er gezien. Wil je echt goede camera's, dan kan het ook zo een paar honderd euro kosten.
 23. Ik zou toch even langsgaan voor de zekerheid, het is geen spoed. Maar wel iets om te laten controleren. Fijn dat het niet erger geworden is! Is de eetlust ook goed?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .