Ga naar inhoud

Evee

Administrators
  • Items

    43.915
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    884

Alles dat geplaatst werd door Evee

  1. Je kan het zien, als ze voor elke vaccinatie een nieuw klein flesje gebruiken, is het de single dose. Dat is dus per konijn een flesje vaccinatievloeistof. Als ze meerdere spuitjes vullen vanuit één (wat groter) flesje, dan is het de 50 dosis variant 😉 Volgens mij was er vroeger toch ook een flesje voor 20? Dat lijkt mij dan eigenlijk een veel handiger formaat. Maar best kans dat dat er nu niet meer is.
  2. Wij hebben gewoon stroom in de konijnenren. Ik heb verlichting op de camera's in de konijnenren, maar die staat uit. Die heeft een tijdje automatisch op beweging aangestaan, maar dat was niet zo handig, want de konijnen zijn ook nogal bewegelijk 's avonds 😄 Ik doe die verlichting eigenlijk alleen aan als er iets niet ok is. Ik ga meestal met een hoofdlampje de konijnen controleren 's avonds. Ik heb die toch al op als ik de honden in de tuin laat. Ik heb nog wel lampen liggen voor in de ren, maar die heb ik eigenlijk nog steeds niet opgehangen. Dat is nog wel een keer de bedoeling, dat er lampjes komen die gewoon met een schakelaar aan en uit gaan. Toen ik nog geen stroom had, had ik vaak iets van kerstverlichting bij / aan de ren hangen die aankon in de winter als het nodig was. Maar verder gebruikte ik zaklampen en hoofdlampen.
  3. Meestal zie je eerst dat ze kieskeurig gaan eten, dat is al een teken dat je goed naar het gebit moet laten kijken door een goede dierenarts met verstand van konijnen. Soms zie je ook kwijlen tijdens eten, gasbuikjes krijgen en als het wat erger is helemaal stoppen met eten. Maar dan is het meestal al echt een groot probleem geworden en speelt het echt al langer. Kiesproblemen zie je niet aan de voortanden. Om het probleem vast te stellen ga je naar een goede konijnkundige dierenarts. Er is een verdoving nodig om goed in de bek te kijken. En het kan slim zijn om gelijk gebitsfoto's te laten maken om de kieswortels te bekijken.
  4. Er zijn een heleboel voordeel pakketten en tasjes bijgekomen in de webwinkel! Zo is er een hooi doos, brokkenbox, lente kruidenbox, konijnsdag tas, gras tas, tasje vol liefde, bloemenbox, zomerbox en een vrolijke voorjaarstas! Alle voordelige sets bekijken? https://www.bunnybunch.nl/konijnenhokken/voordeel-sets/
  5. ik denk dat dat dan een beetje in het niet valt hoor 😂
  6. Jaa bedankt! Ik denk dat ik uiteindelijk nog wel wat specifieke foto's zoek, maar dan plaats ik wel een lijstje bij dit oproepje met wat precies! Ik ga eerst eens kijken hoe ver ik kom met wat ik nu allemaal heb ontvangen 🙂
  7. Ik heb van een aantal mensen al hele leuke foto's gekregen, bedankt!
  8. Panacur voor hond of kat kan ook gewoon, alleen moet je dan even goed kijken naar de juiste dosering. Die staat voor konijnen dan natuurlijk niet op de verpakking. En anders morgen via de dierenarts regelen. Als ze zelf regelmatig eet zou ik niet dwangvoeren, of het moet heel makkelijk gaan zonder dwang. Diverse soorten voer neerzetten en als ze uit de hand eet regelmatig ook onder de neus duwen in de hoop dat ze er in hapt. Lijnzaad mag wel meer dan één brokje, maar veel geven is niet aan te raden want dat werkt laxerend. En diarree wil je er ook niet bij hebben nu.
  9. Zou ik de vraag anders moeten stellen? Hoeveel % van jouw konijnen heeft/had gebitsproblemen? 😅
  10. E cuniculi is inderdaad geen oorontsteking. Het is een parasiet in de hersenen die ontstekingen op diverse plekken in het lichaam kan veroorzaken. Hier staat uitleg over de ziekte: https://www.bunnybunch.nl/informatie/Encephalotozoon-cuniculi-EC-Konijn Eet jouw konijn wel zelfstandig nu? Wat je vandaag kan doen is rondbellen naar dierenartspraktijken in jouw buurt die dienst hebben, om te kijken of iemand fenbendazol op voorraad heeft en of je dat mag ophalen, zodat je daar wel al mee kan starten. Het is een ontwormingsmiddel dat zonder recept verkocht mag worden. De namen van de producten die de werkzame stof bevatten zijn o.a. panacur en meranox. Lukt dat niet, dan is het maar morgen, dat is dan niet anders. Ik zou wel gelijk morgenochtend aan de lijn hangen bij je dierenarts (ik ga er dan even vanuit dat die kennis van konijnen heeft). Het is wel belangrijk dat je jouw konijn comfortabele goede zorg geeft. Binnen halen, warm houden, let op dat ze goed blijft eten en drinken, zorg dat ze zich geen pijn kan doen als ze uit balans is. Of je de dexamethason injecties moet doen of niet, zou ik echt met een konijnkundige dierenarts overleggen. Het is behoorlijk heftig spul, de weerstand krijgt er ook een flinke dip door. Als de verlammingsverschijnselen en het tollen heftig is kan het zeker waard zijn, maar het is geen standaard behandeling. Een goede konijnkundige dierenarts kan er in adviseren als het goed is.
  11. Wij zijn er zelf ook volop mee bezig, maar hier is het nog niet opgelost ook. Dus in die zin, geen tips of advies voor je.
  12. Ik zat me te bedenken dat de lijst met bijnamen voor Finn wel aardig aan het groeien is. Het is wel grappig hoe je per hond / honden toch anderen (bij)namen gebruikt en de naam verwerkt in de dingen die ze doen, die bij ze passen. Namu, nou moe, grumpy (ze kan zo grommen om niets), held op sokken, malamuts, draak, drakenbaby, gremlin. Als ik dit zo lees geeft het wel weer hoe lastig Namu is van karakter haha. Maar ik wil dus wel even toevoegen dat ik echt trots ben op hoe goed ze het doet. Er zijn echt nog genoeg dingen om aan te werken, maar ook zoveel dingen waar ze enorm in verbeterd is! Finn, Finnie, Baron van Floofenstein (hij kan met zijn pootjes over elkaar statig op de bank liggen), de Baron, papkaokje (omdat hij van die opgepropte wangetjes heeft, pap kaakje in het zeeuws), Floeftie, invasieve soort. En we spreken ook van: "het is naar de Finnisteinen" en "het was een Finncident", en een "Finnvasie". En als we het over beiden hebben dan hebben we het meestal over "de monsters". 😂
  13. Ik heb een "paar jaar" terug ook een keer deze vraag gesteld, volgens mij in 2016 ofzo 😂 en toen was het 1 op de 3 konijnenbaasjes die bij de konijnen te maken had (gehad) met gebitsproblemen. Als ik de poll nu zo zie, zijn het er meer met gebitsproblemen dan zonder 😅 Wie weet trekt dat nog bij later, dat in eerste instantie de mensen die er ook iets over te zeggen hebben de poll invullen.
  14. Paardenbloem kunnen wij zelfs eten, waarom zou je dat niet willen?
  15. Ja toch! Onkruid klinkt zo onaardig. Voor mij zijn het gewoon wilde plantjes voor de konijnen. 🥰
  16. Deze week zijn we bij de dierenarts geweest voor vaccinaties, zoals in het vaccinatietopic te lezen is. Alles was prima gelukkig! Sofie mag een klein beetje gaan afvallen, dus ik ben de brokjes weer iets aan het minderen. Het lastige is wel dat de andere twee prima op gewicht zijn. Bij Sofie hoeft er ook maar 200 gram af (10% van haar gewicht). De buren hebben weer wilgen gesnoeid en er lagen heel wat takken in de tuin voor ons, de konijnen zijn er erg blij mee en kunnen voorlopig dus wel vooruit. In de tuin begint ook alles weer te groeien, wel zo fijn want dan kan ik weer meer verse kruiden geven uit eigen tuin! In de winter was er eigenlijk alleen rozemarijn. Dat is een flinke struik bij ons dus daar kan ik regelmatig wat vanaf snoeien voor de konijnen. In de zomer is er gelukkig meer om aan de konijnen te voeren. Ik heb veel rozen, twee perenbomen, tijm, munt, aardbei, blauwe bessen en gras met ook wilde plantjes er tussen zoals paardenbloem en weegbree.
  17. Ja, konijnen met platte snuiten, zoals de nederlandse dwerghangoren en konijnen met hele kleine korte schedeltjes, zoals kleurdwergjes hebben daar inderdaad meer last van. Die hebben - net als honden en katten met platte en korte snuiten - eigenlijk te weinig ruimte voor hun gebitje.
  18. Hooi hooi en nog eens hooi eten helpt het voorkomen. Konijnen die voldoende hooi eten hebben veel minder kans op haakjes. Toch speelt erfelijkheid ook een grote rol, als de stand van de kiezen in de kaak niet goed is, zal het altijd terug blijven komen.
  19. Ik heb konijntjes gehad met haakjes op de kiezen. Die laat je dan onder verdoving bijwerken en als je geluk hebt is dat niet zo vaak nodig. Het komt meestal wel later weer een keer terug, maar in mijn geval zit daar wel lange tijd tussen gelukkig. Ik heb ook een konijn gehad met doorgroeiende voortanden. Die voortanden en de stifttandjes er achter heb ik uiteindelijk operatief laten verwijderen. Het konijn kon nog prima zelf eten daarna, alleen groenvoer moest ik wat kleiner snijden. Ze missen natuurlijk wel de snijtanden. Brokjes gingen prima, hooi ook wel. Ik weet dat sommige mensen dat ook wel iets fijner knippen of kortere soorten hooi aanbieden. Maar mijn konijn had daar weinig moeite mee gelukkig.
  20. Een nieuwe poll voor op het forum. Dit keer de vraag of jij konijnen hebt of hebt gehad met gebitsproblemen, en zo ja, welke problemen dat waren / zijn. Je kan meerdere opties aanvinken. Leg gerust meer uit in het topic, welke problemen en waren en of het opgelost kon worden en op welke manier, dat is alleen maar handig voor konijnenbaasjes die met vergelijkbare problemen zitten!
  21. Voor zwakke konijnen overleg ik met de dierenarts. Het risico op de ziektes is hier echter zo groot dat de kans op problemen na vaccinatie kleiner waren dan de kans op myx of rhd, ik heb dus ook de oudjes en zwakken laten vaccineren.
  22. Mijn dierenarts heeft een aparte behandelkamer voor konijntjes 😄 Ook ivm geurtjes.
  23. Ik ben op zoek naar mooie konijnenfoto's die ik mag gebruiken op bunnybunch.nl Op het moment zoek ik vooral foto's voor bij de informatieve artikelen, die een update krijgen de komende tijd. Ik zoek vooral foto's die in de breedte zijn genomen. Het mag over van alles wat konijnen betreft gaan, er zijn immers ook heel wat artikelen over verschillende onderwerpen. Van koppelfoto's tot keutelende konijnen, verliefde konijnen en portretjes. Op dit moment is alles welkom 😂 Heb jij één of enkele mooie foto's die ik daarvoor vrij mag gebruiken? Dan maak je mij heel blij 😄 Je mag de foto(s) whatsappen naar 06 83712457 of via mail toesturen naar info@bunnybunch.nl
  24. Ik heb een aantal jaren een oppaskonijn gehad waarbij één oog verwijderd was. Na een paar weken wennen voor zowel dat konijn als het maatje, ging dat gelukkig wel goed. Ze heeft nog een aantal jaren geleefd met één oog. Vorig jaar is ze overleden (aan iets wat niet aan het oog gerelateerd was).
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .