+ Toon categorieën

Algemene Voorwaarden Forum

Wat is Bunnybunch?

Bunnybunch is een informatieve en gezellige website, gemaakt voor en door mensen die van dieren houden. Bunnybunch bestaat uit drie onderdelen. Een webwinkel, informatieve artikelen en een forum. De onderstaande regels en voorwaarden hebben betekking op het forumgebruik.

Om Bunnybunch gezellig en informatief te houden hebben we een aantal regels en voorwaarden opgesteld. Met deze voorwaarden ben je akkoord gegaan bij je aanmelding op de bunnybunch forum. Moderators zullen helpen of ingrijpen indien de regels worden overtreden of wanneer er problemen voor doen. Zij hebben zelfs het recht om iemand toegang tot de bunnybunch forums te ontzeggen als deze regels worden overtreden.

De beheerders op dit forum zijn herkenbaar aan een andere kleur gebruikersnaam. Evee (Eigenaar) heeft een rode naam en de moderators hebben een groene naam.

1. Algemene Regels

A) Wij zijn niet verantwoordelijk voor verkeerde of onvolledige adviezen die gegeven worden. De adviezen op deze website worden gegeven op afstand en uit ervaring van eigen gebruikers. Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor het welzijn van je huisdier.
B) Fokken hoort op een juiste, bewuste manier te gebeuren. Bunnybunch staat niet achter het fokken/vermeerderen met dierenwinkel- of andere rasloze konijnen. Men mag op het forum wel hulp vragen wanneer zich een onverwacht nestje aandient en zal dit ook krijgen. Men zal zich aan het standpunt van Bunnybunch moeten houden door mensen niet aan te zetten tot vermeerderen, of advies te geven over vermeerderen. Zie ook de regels voor fokken.
C) Wees aardig voor je mede-forumleden. Post geen persoonlijke aanvallen, discriminerende opmerkingen of afbeeldingen en vloek niet. Houd er rekening mee dat in principe iedereen (van jong tot oud) lid kan worden van Bunnybunch.
D) Persoonlijke berichten zijn en blijven persoonlijk, deze mag je niet openbaar maken op ons forum.
E) Mensen die zich niet aan de regels van Bunnybunch houden of zich misdragen, krijgen een waarschuwing/bericht van de moderators. Bij ernstige of meerdere misdragingen zal er een (tijdelijke) ban van ons forum volgen.
F) Geef niet zomaar persoonlijke gegevens zoals telefoonnummers en adressen aan mensen die je niet in persoon kent. Als je dit doet kan die persoon jou lastig vallen via de telefoon of bij je huisadres. Hier kom je niet makkelijk meer van af!
G) Plaats geen foto's van jezelf of van je leefomgeving zonder toestemming van je ouders te vragen H) Spreek nooit af iemand te ontmoeten zonder dat aan je ouders voor te leggen. Bunnybunch is niet verantwoordelijk voor wat er op door leden georganiseerde meetings gebeurd. Wij kunnen daar namelijk geen toezicht op houden.
I) Het is niet toegestaan om meer dan één account te hebben op de bunnybunch forums.
J) Bunnybunch maakt gebruik van cookies die dienen ten behoeve van reclame en Google Analytics.

2. Onderwerpen (topics) op het forum

A) Wil je een onderwerp (topic) openen op het forum, kijk dan eerst bij het onderdeel waar je topic hoort of daar geen antwoord op jouw vraag te vinden is en of jouw antwoord niet in een van de artikelen op de website te vinden is. Bunnybunch heeft ook een zoekoptie.
B) Haal geen topics naar boven in het forum die al maanden of zelfs jaren oud zijn, maak dan gewoon een nieuwe aan.
C) Gebruik duidelijke titels voor je topic zodat deze een indruk geven van wat er in het topic wordt besproken.

3. Het gebruik van het forum

A) Eigen (website)links kun je kwijt in je profiel. Op andere plaatsen worden deze als spam gezien en verwijderd.
B) Het is niet toegestaan links te plaatsen naar concurrerende en/of commerciële websites, deze zullen uit berichten worden verwijderd.
C) Topics aanmaken voor of over je eigen site wordt niet toegestaan.
D) Links op het forum zijn alleen toegestaan als ze een toevoegende waarde hebben voor het topic waarin ze gepost worden, bijvoorbeeld een link naar informatie die niet op de site te vinden is, maar wel helpt bij het oplossen van een probleem of beantwoorden van een vraag.
E) Maak je onderschrift niet te hoog. Een onderschrift mag bestaan uit een banner van maximaal 100 pixels hoog en 600 breed óf 1 Ticker óf tekst ter grootte van deze afmeting. Heb je een groter onderschrift, verzoeken wij je dit aan te passen, doe je dit niet wordt het door ons verwijderd.
F) Mensen die zich alleen aanmelden om te spammen (reclame te maken voor eigen sites en dergelijke) worden gebanned van onze website.
G) Schrijf in duidelijke taal, geen MSN of SMS taal en gebruik liever geen kleurtjes en andere lettertypes in berichten tenzij dit nodig is om iets te benadrukken.
H) Het is niet toegestaan foto’s of teksten van een ander lid te gebruiken alsof ze van jezelf zijn, vraag altijd netjes toestemming voor het gebruiken van een foto of tekst aan de auteur of fotograaf.
I) Het is niet toegestaan om enquetes op ons forum te plaatsen, tenzij er vooraf toestemming voor gevraagd is (via een privébericht aan één van de moderators/admins). Wil je een link naar een vragenlijst, enquete of onderzoek plaatsen op het forum, vraag dan vooraf aan één van de admins of moderators toestemming. Dat kan door een priveberichtje te sturen naar één van de moderators, of via een email naar info@bunnybunch.nl Vermeld duidelijk om wat voor onderzoek het gaat, wat het doel is, welke belangen er zijn, in opdracht van wie het is en of er organisaties of er bedrijven gelinkt zijn aan het onderzoek.

4. Regels voor fokken

Bunnybunch staat niet achter het fokken/vermeerderen met dierenwinkel- of andere rasloze konijnen. De fokkers die zich bij Bunnybunch aanmelden dienen niet aan broodfok te doen en zich in te zetten voor het fokken op een verantwoorde en diervriendelijke manier. Enkel fokkers aangesloten bij een kleindiervereniging en wiens dieren op keuringen dus regelmatig een gezondheidscontrole krijgen, verdienen de naam fokker. Het dierenwelzijn moet bij een fokker steeds op de eerste plaats staan. Zo verwachten wij dat er actief gezocht wordt naar een goede thuis voor dieren die voor de fok worden uitgesloten en dat ook de fokdieren voldoende aandacht en ook ruimte hebben.
Bunnybunch staat bijv. niet achter het gebruik van hokken kleiner dan 60 x 60 cm.

A) Voorheen was er een apart fokkersforum, dat viel stil en is nu helaas gesloten. Er is geen plek op bunnybunch meer voor fokkersberichten
B) Men zal zich aan het standpunt van Bunnybunch moeten houden door mensen niet aan te zetten tot, of advies te geven over, vermeerderen.
C) Bunnybunch geeft ook de mogelijkheid om fotoalbums te plaatsen over nestjes, daar zijn die foto's wel toegestaan.
D) Er is één uitzondering voor het plaatsen van jonge konijnenfoto's en dat is voor konijntjes die in een opvang worden geboren en nog een nieuw huis zoeken.

Regels forum "Hulp bij onverwachte nestjes"" :
*Dit forum is NIET voor fokkersnestjes, deze topics zullen direkt gesloten worden.
*Dit forum is enkel voor mensen met VRAGEN over een onverwacht nestje, niet voor foto's met een hoge 'schattigheidsfactor'.
*Elk topic mbt een bewust en gewild nestje zal na een verkregen antwoord gesloten worden.

Meld ons misbruik !

Leden kunnen ons ook melden wanneer iemand zich niet aan de regels houdt.
Bij elke post op het forum staat onderin het woord "rapporteer". Door op dit woord te klikken kunnen leden een post die in strijd is met de regels van Bunnybunch rapporteren.
Deze optie mag gebruikt worden voor alles waar de aandacht van een moderator nodig is: spammen, beledigingen, dingen die niet geschikt zijn voor jonge lezers, maar ook als je wil dat een topic verplaatst of gesloten wordt. De moderators krijgen deze melding binnen en besluiten vervolgens of er actie ondernomen moet worden. Er is geen bepaalde tijd verbonden aan de reactie van een moderator op een gerapporteerd bericht; in sommige gevallen zullen zij eerst uitgebreid overleggen voor er tot actie wordt overgegaan.

Waarschuwingen

Bunnybunch heeft een systeem waarmee we waarschuwingen met strafpunten kunnen geven aan leden die zich niet aan de regels houden. Deze strafpunten kunnen na verloop van tijd weer vervallen. Het kan ook zo zijn dat je eerst alleen een waarschuwing krijgt, dan zitten er geen strafpunten aan vast.
De reden dat wij via dit systeem werken is omdat wij dan heel makkelijk kunnen zien per gebruiker wat er in het verleden fout is gedaan. Het houdt het forum met de vele gebruikers die het nu heeft voor ons overzichtelijk.

Voor minder ernstige overtredingen van de regels, zoals een te groot plaatje in het onderschrift, linken naar andere (niet commerciële/concurrerende) websites, oude topics ophalen etc, krijgt de gebruiker een melding van een moderator via een privébericht.

De standaard waarschuwingen op Bunnybunch:

Spammen 10 punten
Ongepast taalgebruik 10 punten
Onderschrift overtreding 5 punten
Ongepast gedrag 30 punten
Topics omhooghalen 5 punten

De punten kunnen deze gevolgen hebben:
3 dagen ban 40 punten
30 dagen ban 45 punten
Oneindige ban 50 punten

Het is voor de moderators en admin ook mogelijk af te wijken van deze standaard aantallen, en iemand bij serieuze overtredingen dus gelijk een ban te geven.

Profiel verwijderen

Als forumlid draag je bij aan de discussies op onze website. Daarmee wordt een flink archief opgebouwd over allerlei onderwerpen. Deze onderwerpen zijn openbaar en in google terug te vinden. Realiseer je dat voor je op ons forum post. Als wij gebruikersnamen en berichten aan gaan passen of verwijderen, worden discussies onleesbaar. Reacties van andere leden kloppen dan niet meer en het hele verhaal valt uit elkaar. De gebruikersnaam die je kiest bij het aanmelden, blijft dus ook jouw gebruikersnaam. Alleen indien je jouw eigen voor- en/of achternaam gekozen had, passen wij het aan in verband met de privacy.

Als je geen gebruik meer wil maken van ons forum kun je simpelweg gewoon niet meer inloggen. Als je wil kun je wel je eigen gegevens uit je profiel weghalen, die je daar zelf had ingevuld. Op verzoek verwijderen wij eventuele persoonsgegevens die de gebruiker in het profiel geplaatst had. Dit gaat dan bijvoorbeeld om een echte naam als gebruikersnaam, en/of het emailadres. Indien gevraagd zullen wij dus wel forum accounts anonimiseren. Daarvoor kun je per email een verzoek sturen, naar info@bunnybunch.nl Let wel op, als wij een account anonimiseren, blijven de forumberichten die geplaatst zijn nog steeds op het forum staan.

PRIVACY POLICY

Voor ons is een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonlijke gegevens worden dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Hierbij houden wij ons aan de eisen die de AVG stelt. In onze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel. Ook leggen wij uit hoe lang wij gegevens bewaren, wie inzage heeft in de gegevens en wat je kan doen als je wil dat wij jouw gegevens uit ons systeem verwijderen.

Berichten van het forum verwijderen

Een lid kan de eerste 5 minuten na het posten zijn bericht nog aanpassen. Dit is zodat typ- en taalfouten nog uit het bericht gehaald kunnen worden. Daarna is het niet meer mogelijk een bericht aan te passen of te verwijderen. Je kan wel altijd via de rapporteerknop een verzoek indienen bij de moderators om iets aan te laten passen.

Vaak beroepen leden zich op de privacy wetgeving om berichten van het forum verwijderd te krijgen. Wij houden ons natuurlijk aan de wetten in Nederland, maar beroepen op privacy wetgeving gaat echter maar op tot op zekere hoogte. Wie op een forum post, geeft daarmee toestemming voor publicatie van de gegevens die hij in zijn berichten opneemt. Op die grond mag een forum de posts publiceren, verspreiden en archiveren. De toestemming hiervoor kan ingetrokken worden. Maar er wordt dan bepaald of er eigen noodzaak voor het forum is om berichten te laten staan. In de praktijk houd dat in dat wij persoonsgegevens wel uit berichten halen, zoals jouw naam, woonplaats of telefoonnummer. Maar dat de verdere tekst in het bericht, het verhaal dus, wel zal blijven staan.

Wij verwijderen bijna nooit forumberichten. Het is ook bijna niet te doen, omdat leden vaak veel berichten geplaatst hebben. Dan zouden wij bij elk verzoek honderden berichten handmatig moeten verwijderen. Aanpassen van berichten doen wij wel, mits daar een goede reden voor is. Zo halen wij op verzoek persoonsgegevens zoals contactgegevens, naam en woonplaats uit een bericht om berichten te anonimiseren. Wij adviseren echter om gebruik te maken van een schuilnaam en geen persoonlijke gegevens openbaar te maken op ons forum (of waar op internet dan ook). Denk goed na voor je berichten post op ons forum, of het iets is wat je ook echt met de wereld wil delen. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor ons forum, maar over al op het internet.

Review, ervaring of beoordeling van het forum laten verwijderen

Staat er een negatieve ervaring vermeld op ons forum over jouw bedrijf, product, fokkerij of organisatie? Wij verwijderen deze alleen als het in strijd is met onderstaande regels:
- Onze forumregels, die zijn hierboven na te lezen en daarmee gaat iedereen akkoord bij het registreren.
- Advertenties / Spam: Gebruik ons forum niet om te adverteren of reclame te maken. Dat soort berichten worden aangepast of verwijderd.
- Niet relevante ervaringen: Het is niet de bedoeling dat leden negatieve berichten over de ervaring van iemand anders plaatsen. Alleen als een lid zelf ergens geweest is/ uit de eerste hand een ervaring heeft gaan wij er vanuit dat het een eerlijke, oprechte beoordeling is. Berichten als "het zusje van de buurvrouw van mijn neef heeft...." zijn dus niet de bedoeling. Als iemand een ervaring met een product, organisatie of bedrijf post, willen wij dat dat op een eerlijke manier gebeurt, niet om iemand zwart te maken of om roddels of onwaarheden de wereld in te helpen.
- Houd het netjes: niet vloeken, geen lasterlijke taal. Een (negatieve) beoordeling geven over een product of bedrijf kan ook zonder dit soort woorden te gebruiken.
- Auteursrecht: Let bij het plaatsen van berichten en foto's op dat er zo iets bestaat als auteursrecht. Als berichten iemands auteursrecht schenden zullen wij deze verwijderen.