Ga naar inhoud

To van de Veluwe

Members
 • Aantal items

  582
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  4

Alles dat geplaatst werd door To van de Veluwe

 1. Spannend. In mijn tijd hadden ze bij Huize Pluis nog geen koppelvakanties. Dat is later gekomen. Eerst zaten ze in Ede en toen zijn ze naar Bennekom gegaan. Ik meen dat toen een ander het is gaan beheren.
 2. Probeer minstens per dag drie tot vijf soorten groenten te geven. Vanavond kregen ze van mij: druivenblad gras herderstasje smalle weegbree grote weegbree witlof andijvie munt basilicum paardenbloemblad wortelsliertjes spinazieblaadjes En ik heb twee dwergen. Ze krijgen zo'n metalen hondenbak vol. Ze genieten van de verschillende soorten. Bij de supermarkt zijn wel eens producten met 50% korting. Daar zit vaak spinazie of munt bij. Ook heb ik in de tuin munt en basilicumplanten staan. Mijn menu is overdadig maar meerdere groenten is beter.
 3. Onze hond had ooit eens een huidaandoening en we werden naar Utrecht verwezen. Dierenkliniek. Afdeling dermatologie. Er kwam een arts met een rij studenten maar ze wisten het niet maar dachten wel een oplossing te vinden. De arts zei: ik haal er een oogarts bij want het lijkt op iets waar hij ons bij kon helpen. Oogarts erbij en we kregen een zalfje dat voor de ogen van mensen was maar wat we bij de hond op de huid moesten smeren. En.... het ging weg. En als het weer kwam, smeerden we het er een paar keer op en het genas weer. Ik zeg niet dat jullie konijn dit heeft maar de oplossing kan wel eens uit een rare hoek komen. Weet de Wilhelminakliniek in Utrecht het niet?
 4. Welkom! En heeft kip ook een vriendinnetje? Gisteren kwam hier visite en ze stonden bij de ren te kijken. De twee konijnen waren elkaar aan het knuffelen en ze hadden dat nog nooit gezien. Altijd één konijn gehouden. Ze wisten niet dat dat bestond. Maar een leuk konijn. Knap he dat zo'n konijn blijft liggen als je een foto neemt. Die van mij zouden er gelijk aan komen rennen.
 5. En dan vooral als je kleding aanhebt die er niet op berekend is.......
 6. Onze dochter zei van de week. Bijna elke ochtend hoor ik een gerammel. Wat zou dat kunnen zijn? Ik: de eekhoorn die aan de walnoten knabbelt? Nee, zei ze iets van metaal. O, zei ik dan weet ik het al. De bak met groenvoer zal dan leeg zijn en de meeste nachten kiepen de konijnen die uit het hok. Nou, zei ze ze doen dat tegen de morgen. Dat metaal rinkelt natuurlijk op de tegels.
 7. Dat springen is een kwestie vaak van afleren. Herders blijven ook lang jong. Tenminste Tervuerense herders wel. Altijd in voor spelletjes.
 8. Van harte welkom. Leuke naam: Bobby on the floor. Leuk dat je je ontfermd hebt over hem. Zo is er bij ons een keer een piepklein eendje aan komen lopen. Wat hebben we daar een schik mee gehad. Later toen hij groot werd naar mensen gebracht die eenden opvangen en ze hadden daar de volledige vrijheid. Als ze wilden konden ze gaan.
 9. He, niet van mijn plaats verdringen he?
 10. Met herdergedrag bedoel ik dit. Een herder houdt je in het oog maar loopt je niet steeds na. Bijv. in de gang gaan liggen als we naar bed gaan. De trap in de gaten houden. Zo in de kamer liggen dat hij iedereen in de gaten kan houden. Hij loopt je dus niet steeds achterna. Als we gingen fietsen, gewoon op de oprit blijven liggen met de kop in de richting waarin we weggegaan waren. En als we terugkwamen nog daar liggen. Als je gaat wandelen en je verstopt je dan gelijk terugkomen en je zoeken. Al je met een heel gezin bent en er blijft er één achter daar achteraan gaan drijven. Dat schapen drijven en bij elkaar willen houden, zit er eigenlijk altijd in. Eigenlijk altijd alert zijn.
 11. Jawel die grasbal of wat het dan ook is zoals boven afgebeeld, kunnen ze opeten maar ze doen dat hier niet. Wel een echte wilgenbal. Ze slopen hem wel en het belletje heb ik eruit gehaald. Een echte wilgenbal kan er zo uitzien en ziet er zo uit:
 12. Vanmiddag nieuw vinyl in het hok bevestigd. Omdat ik de bodem van het hok eerst wat schoon wilde maken, moest ik het daarna even met een brander (!) droog maken. De konijnen verblikten of verbloosden niet van het lawaai maar gingen heerlijk door met peuzelen. Ik had even mijn stoffer en blik op de loopplank gelegd en in een mum zat Flo erbij en direct een hapje uit het rubber van het plastic blik. O. o. o. Het vinyl vast gezet met ijzer langs de randen. Kijken of ze het nu nog kapot kunnen krijgen. Ik heb geloof ik nog nooit zo'n sloper gehad.
 13. Ja, het staat erbij maar bij mij was exact zo'n bal een soort grasbal. Het lijkt me een fout in de advertentie.
 14. Ik heb het even opgezocht en haar berichten onder elkaar gezet. Evee Ik heb plexiglas dat ik in de winter monteer op het onderste deel van het gaas. Gaatjes in het plexiglas waar een ijzerdraad of tie-wrap door kan. De platen staan nu tegen een wand in de schuur, in de zomer. Maar als het straks natter en kouder word, doe ik de platen weer terug. Ik heb ze op maat besteld, zelfs met de gaatjes er in (die kun je er ook zelf in boren hoor. Het regent minder in, het houd de ergste wind tegen. Maar omdat het niet helemaal afsluit tot boven toe is het genoeg ventilatie. Mijn ren is alleen aan de voorkant open, maar op die kant staat wel regelmatig de wind. En met ijzerdraad of tie-wraps kun je het in het voorjaar weer weghalen en opbergen. Ik heb 5 mm op maat gemaakt besteld online. Dat is niet goedkoop, maar ik woon aan de zeeuwse kust. Het stormt hier soms flink. Tussen de konijnenverblijven in heb ik ook plexiglas zitten tegen het gaas, omdat ik in eerste instantie bang was dat ze misschien naar elkaar zouden bijten anders, dat is wel 3 mm standaard uit de bouwmarkt. Maar ik vond het op maat maken niet zo heel lekker gaan, vandaar dat ik toen ik voor de buitenkant zocht wat dikker en op maat gemaakt gekozen had. Mijn konijnen zitten ook op tegels, in de winter gebruik ik altijd meer bodembedekking, lekker wat stro, in de nachthokken en schuilhuisjes, en vaak ook iets van een hennepmat op een beschutte plek. Achter het schuilhok kunnen ze ook zitten, daar leg ik die dan meestal. Ik heb ook stro in de catcubes dan, daar lagen ze afgelopen winter ook vaak in. Wel zicht op alles, maar toch wel wat beschutting en warmte. Aldus Evee Hier ben ik weer. Ik heb twee grote panelen toch maar door de maker van de ren laten laten doen en ben wel 200 euro voor een groot paneel kwijt. Hij heeft klemmetjes op de spijlen geplaatst toen hij de deur naar binnendraaiend kwam maken. Misschien dat ik op de andere panelen zelf wat fabriceer voor de onderste panelen en dan net als Evee met tie-wraps werk. Ik ben ook een koukleum en verbaas me ook over de konijnen.
 15. Linea recta terug naar de opvang en kijken of er een ander konijn is wat wel liefde op het eerste gezicht is. En jij er ook een klik mee hebt.
 16. Je ziet ik laat je na drie uur gepost te hebben nog niet met rust. Wat was ik lang de winnaar 😊
 17. Ik begrijp het even niet. Je hebt het over een wilgenbal maar de afbeelding is een gevlochten speelbal. Met dat laatste doen ze bij mij helemaal niets. Een wilgenbal slopen ze en het meeste eten ze op.
 18. Ik zat met hetzelfde probleem. Evee heeft hier op het forum ook al een keer geschreven over plexiglas. Kijk eens in de zoekfunctie bij plexiglas! Zij liet er gaatjes in boren en maakte het zo vast. Ik heb ze besteld bij de maker van de ren. Hij heeft klemmetjes op wat panelen gedaan en daar komen straks de platen tussen. Ze zouden in september of begin oktober komen. Van de zes panelen zijn er dan drie afgedekt. Juist vandaag dacht ik: mmmm. Meer dan de helft van het hok was nat van de regen en ook de loopplank naar het hok. Het valt me op dat de konijnen vaak in de regen gaan zitten. Mijn vorige konijnen liepen op een stuk gras in een zeer grote ren. Daar zat ik nooit over de regen of de wind in. Die gingen vaak in het hok zitten of in een zelf gegraven hol. Mijn konijnen kunnen zicht terugtrekken op een droog stuk maar doen het niet.
 19. De ren onder het hok is denk ik net zo groot als het hok zelf toch? Kunnen ze daar in rennen? 50 cm is niks voor een konijn. ik heb een loopplank naar het hok maar vaak springen ze er halverwege al af.
 20. Azijn gaat goed. Het levert hier geen problemen op. Ik heb ook ervaring met Huize Pluis in Bennekom. Prima opvang en ook mensen met hart voor konijnen. Toen deden ze nog niet aan een koppelvakantie. Maar probeerden ze ter plaatse te koppelen en trokken daar tijd voor uit. Dat is ook goed gekomen. Ik ben er deze keer niet geweest omdat ze toen voor mij geen geschikt koppel hadden. Ik zag niets op de site toen dat me aansprak of er was geen koppel.
 21. Ik begrijp ook niet waarom dit koppel zo lang in de opvang/pleeggezin geweest is. Er is niets mis met ze. Nooit ruzie en altijd close met elkaar. Ik heb ze nu drie maanden maar ik ken ze nu beter en zij mij. Ik kan ze voorzichtig aanhalen en ook over hun kopje aaien. Ze kennen mijn gewoontes en ze zijn gewoon leuk.
 22. Hangoorkonijn. Ik heb die zelf niet maar het is altijd zo aandoenlijk. Staande oren zijn gezonder omdat het natuurlijker is. Winter of zomer?
 23. Ik zal eens kijken waar onze konijnen mee gevaccineerd zijn in de opvang. De eerdere gegevens waren van onze vorige konijnen. Nobivac Myxo RHD Plus. Ze moeten weer juni 2023. Toen ik ze ging halen waren ze net de vorige dag gevaccineerd. Mijn koppel zat in een pleeggezin en die hebben ze toen naar de opvang gehaald en Kaatje heeft ze toen laten vaccineren omdat het ook tijd was. Zeer sympathiek want anders had ik ze al gelijk stress moeten bezorgen. Het had al in mei 22 moeten gebeuren, zie ik. Dus één maand te laat. Ze zaten kennelijk al vanaf 2021 in de opvang/pleeggezin. Ik heb er een gouden koppel aan.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .