Ga naar inhoud

To van de Veluwe

Members
  • Items

    3.360
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    27

Alles dat geplaatst werd door To van de Veluwe

  1. En vooral deze bijnamen. Hahaha. Soort Secret Santa.
  2. Het valt me elke dag weer op dat - in ieder geval - mijn konijnen zo graag gras eten. Ik pluk dat elke avond even vers en ze pikken na weegbree toch ook snel het gras uit de voerbak met meerdere groenten. De andere dag vind ik meestal wel wat stukjes witlof die over zijn. Het uiteinde van een witlof eten ze nooit en snij ik er altijd maar af. Net kinderen die geen korstjes willen eten.......
  3. Wij 10.000 m2 = 1 ha en dat betreft het weiland. Dan nog veel gras rondom het huis. Maar op het weiland lopen 's zomers vaak koeien. Dus daar pluk ik niets. Ik pluk wel als er niets loop bijv. herderstasje. Het gras groeit trouwens hard. Ook fluitenkruid is er weer volop.
  4. Terror Flo krijg ik dat vast niet geleerd. Ik moet altijd goed uitkijken. Als ik Rosie een brokje geef en ze pakt het niet gauw genoeg wringt Flo zich ertussen en het is meerdere malen gebeurd mijn vinger ook. Kinderen mogen hem van mij ook niet uit de hand voeren. Rosie wel. Zijn kop is ook wat anders gevormd dan van Rosie. Volgens mij ziet hij het minder goed. Rosie is een zeer beschaafde dame. Ze verweert zich tegenwoordig beter. Als Flo iets af wil pakken heb ik haar al een paar keer een soort grom horen geven. Maar ze zijn nog steeds erg close.
  5. Er zijn ook mensen die dennentopjes eten. Uiteinde van een tak. Tja. Stond gisteren in het nieuws.
  6. Nee, maar ze kunnen zich wel verstoppen in het hooi of voor een nestje gebruiken. In de ren merk ik het niet. Maar buiten hebben we hooibalen staan en daar zie ik ze vaak uitkomen. Brrr.
  7. Wij in al die jaren nog nooit. En dat is al heeeeeeeel lang. Maar het kan ook zijn dat mensen met problemen hier op het forum komen en advies inwinnen. Waarschijnlijk geeft het een iets vertekend beeld. Hier in de omgeving heb ik er ook nog nooit van gehoord. Net zoiets als koppelen. Wij hebben al vele snelkoppelingen gehad bij de konijnenopvang maar na een uur nam je ze mee en het ging altijd goed. Die mensen komen hier niet op het forum. Als ik nu zou moeten koppelen zou ik leeuwen en beren op de weg zien.
  8. Mijn dierenarts heeft een wachtkamer waar iedereen binnenkomt maar zij werken op afspraak en ik ben altijd zowel met hond, kat als konijnen daar alleen geweest. Ik ben benieuwd of de prijs van de vaccinatie weer omhoog gegaan is. Dat zal wel maar hoeveel? Ik hoop in mei/juni te gaan.
  9. Een 9-jarig jongetje heeft bij een kinderboerderij in Hoek van Holland meerdere konijnen en cavia's vermoord. Het kind had de boerderij vaker bezocht zonder problemen, maar dit keer sloeg hij compleet door. Slachtpartij bij kinderboerderij: jongetje (9) wurgt konijnen en cavia’s Omdat hij geen emoties toonde lijkt het me een bepaalde vorm van autisme te zijn. Gelukkig zijn niet alle mensen met ASS zo, maar ik ken er ook wel - vanuit mijn werk - die nooit enige emotie tonen: niet blij, niet verdrietig maar altijd ietwat zorgelijk kijken.
  10. Het was wat grappig bedoeld en niet serieus menend. Ik heb aan de zijkant van het hok een plastic stoffer en blik hangen. Maar zittend op een catcube kunnen ze erbij en ik zag dat de rubberen rand van het blik goed aangevreten is. Daar verdenk ik Flo van.
  11. Er komt mooier weer aan en ik weet niet of het een optie voor je is en of je het kunt, is bijv. een wandelingetje maken van bijv. 10 minuten en dan Ollie thuis laten en dit dan opbouwen?
  12. Dit doen ze bij mij standaard maar hoort er volgens mij gewoon bij. Altijd de ram achter de voedster aan: je zult eens iets lekkers eerder krijgen dan ik......
  13. Ik laat de kat de eerste paar jaar vaccineren en daarna niet meer. Idem met de honden die we gehad hebben. Het is altijd goed gegaan. De konijnen doe ik wel elk jaar omdat ik het risico te groot vind. Wel wormkuren etc voor de kat en eerder de honden.
  14. Ik heb een grote melkbus (van de boerderij vroeger) daar bewaar ik kattenvoer in en wat wilgenballen in een plastic zak. Deksel erop en klaar. Dan nog een grote voerton en daar zit de voorraad konijnenvoer in en wat van die aardappelpeerstokjes, zak met bananenschijfjes, zak met Johannesbrood. En dan heb ik nog een voerton voor de gedroogde weegbree. In de ren staat een kleine melkkan, waar ik vroeger melk in haalde en daar zitten de brokjes in en dan kleine voorraaddozen (van die witte met een rood deksel) en daar zit dan Johannesbrood in en in de ander weegbree en in de ander lijnzaadbrokjes. Dat zijn de dagelijkse voerbussen. Ren en schuur zijn wel eens nat maar dit blijft allemaal droog. Waar het ook staat.
  15. Bij mij eten ze de brokjes binnen 7 minuten op. Soms nog korter. Toch vond ik in het hok waar de spelletjes staan een muizennest. Allemaal stukjes rommel overal vandaan gesleept. Muizen dachten denk ik droog te zitten en buiten de ren scharrelen we het eten wel op. Dus voer opruimen zegt niet alles. Op dit moment heb ik geen last van ze. Maar ooit zag ik er een wegrennen en gauw door zo'n gat verdwijnen.
  16. Het is jammer dat als ik een foto wil maken ze met hun activiteiten ophouden. Maar vanmorgen heb ik vanuit de huiskamer opnamen gemaakt hoe Rosie de RVS voerbak pakt en wel een meter omhoog gooit. En dat niet één keer maar wel 5-6 keer achterelkaar. Wat zou dat nou te betekenen hebben? Ik zal eens kijken hoe ik een foto moet plaatsen hier. Toen ik achter het raam ging staan om een foto te nemen hield ze direct even op. De ren staat zo'n vijf meter van de erker maar ze zag natuurlijk iets bewegen. Ik ook maar in stokstaartjesstand gaan staan en begon ze weer.
  17. https://www.degaasgigant.nl/product/esafort-volieregaas-nertsengaas-19x19x205x1000-mm/ Ik heb onze ren bij Dierenverblijf op maat vandaan. Mooie maar natuurlijk een dure ren. Maar hij bevalt me uitstekend! Dus dit bedrijf heeft voor dat gaas gezorgd. Maar het is Esofortgaas. Maar alle wensen te verwezenlijken lukt je niet. Ik had het bijv. in zwart willen hebben maar dan heb je poedercoating en daar kunnen ze aan knagen. Zo is er altijd wat. Wat heeeeeeeel belangrijk is hoe je de deur plaatst. Zorg dat bij het openen je de konijnen als het ware wegveegt. Ze zitten nu altijd achter de deur als ik die open. Ze lijken niet door te hebben als je op enige afstand van de deur gaat zitten en dan aan de andere kant ze zouden kunnen ontsnappen. Nog nooit hebben ze daar gezeten. Dus ik kom er aan en ze gaan links van de deur zitten. Ik open de deur en zou ze dus weg kunnen vegen. Ideaal.
  18. Ik heb 2.05 mm dikte en 19x19mm. 2.05 gedaan tegen marters. 1.45 kan ook maar daar schijnen ze nog doorheen te kunnen knagen. En er zitten hier marters. Dus ben voor 100% safe gegaan. Maar ........ 19x19mm houdt geen muizen tegen. Dan moet je de grootte hebben die in een volière gebruikt wordt. Een muis kan door een gat van 5-7 mm. Dan heb je ook nog wit gaas of zwart gaas. Het ligt aan je achterwand. Als je zwart gaas hebt, zie je de konijnen meestal beter.
  19. Ik heb aan de onderkant overal plexiglas en bij drie van de zes bovenramen ook nog plexiglas. En dat is vakkundig op maat gemaakt maar vraag me niet hoe maar er komt toch nog regen door. Vaak onder de ren door omdat hij op tegels staat. En bij die drie open ramen. Nu heb ik er wat plastic voor. Maar helemaal droog houd je het niet. En die doerakken gaan niet bij die drie panelen zitten die helemaal dicht zijn. Nee, natuurlijk waar het regent. Het is net of ze denken: wij willen ook wel eens onder de douche.
  20. Bij mij ook maar de klemmetjes schieten wel eens los en dat deurtje valt er makkelijk uit. Ik draag hem nooit aan het handvat maar draag de bak in zijn geheel.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .