Ga naar inhoud

To van de Veluwe

Members
 • Items

  3.486
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  28

Alles dat geplaatst werd door To van de Veluwe

 1. Het is hier andersom. Haha, als ik in de ren ben, komt Flo me vaak aan mijn benen likken. Dus met mooi weer bijv. Als ik hem wil aaien speert hij weg. Nee, bang is hij niet. Voor niemand. Hij benadert iedereen maar aaien, nee. Rosie ook niet echt. Soms even achter haar oor als ze aan het eten is maar ze zijn meer van het: blijf van mijn lijf.
 2. Ik heb weer takjes basilicum in het water staan om te wortelen. Verder heb ik munt in potten staan. Buiten is genoeg gras, fluitenkruid, paardenbloemen en wat vinden ze de bloemen lekker! aardbeienplanten, wilgenbomen geplant, weegbree, muur, berkenblad. O ja en druiven hebben we ook. Ik lees net: dovenetel. Nooit geweten dat ze dat ook mogen. Dat staat hier ook genoeg. En herderstasje.
 3. Ik denk dat je agriwebshop bedoelt? Hooi zie ik daar niet. Als ik zoek op weidehooi, krijg ik weidepompen te zien.
 4. Ik kan je geen advies geven. Maar je hebt ze al vijf jaar en het is dus steeds goed gegaan. Ik zou toch wat meer verschillende groenten geven. Bijv. weegbree is erg goed. Bij mij krijgen de twee dwergen 's avonds een volle bak groenten. Vanavond een stronk witlof (als die erg dik is deel ik hem en krijgen ze de andere dag het andere stuk). Verder zit er gras in, weegbree, paardenbloemen: blad en bloemen, fluitenkruid, weerstandmix, gedroogd druivenblad, munt, basilicum, wortelloof en ik strooi er wat goudsbloem overheen en bovenop een appelschil. Nou hoef je dat niet na te volgen maar afwisseling is wel goed. En elke dag minimaal drie verschillende soorten groenten/kruiden. Verder krijgen ze net als bij jou brokjes en hooi maar ook het hele jaar door elke dag ieder twee lijnzaadbrokjes. Dat is goed om verstopping te voorkomen.
 5. Hoe vinden de konijnen het als de honden langs rennen?
 6. Mijn koppel is broer en zus en zouden in de coronatijd aangeschaft zijn en weer afgestaan. Ze zouden van Op het paspoort staat maart 2021. Dus drie jaar nu.
 7. Het meeste plezier doe je konijnen door ze een houten hok te geven. Dat is een groot speelobject en geeft zeer veel, ja eindeloos knaagplezier. 😡
 8. Ollie moet dus nu eigenlijk Mollie heten. 😉 Beweging gaat echt wel helpen hoor! Hebben jullie ook de ruimte om hem eens achter een balletje aan te laten rennen? Bij de buren werd de hond ook steeds dikker. Kwam tijdens het eten bij de tafel zitten en er waren huisgenoten die af en toe toch iets gaven. Nu moet hij tijdens het eten in de bench en kan dat niet meer gebeuren.
 9. Poten zijn best al ver heen. We hebben wel wat ijzer liggen dat ik erop zou kunnen doen. Daar heb ik ook het vinyl in het hok mee vastgemaakt.
 10. Off topic Kijk ook uit als je ineens gras gaat voeren. Ik deed dat vorig jaar ook en één kreeg er prompt een gasbuik. In het eerste gras na de winter zit veel eiwit. Wij hebben paarden gehad en er trad wel eens hoefbevangenheid op. Wees even voorzichtig. Voer dat langzaam op.
 11. Het viel mij juist vandaag op dat er één het hok aan het opeten is. Er wordt goed aan de poten geknaagd. Grrrr. Ik verdenk Flo ervan. Ik kan niet merken dat Rosie ooit één stap verkeerd zet. Dat knagen moet toch vreselijk slecht zijn. Je krijgt allemaal houtsplinters binnen.
 12. Kijk wat Kolino schreef in dat topic. Als medicijnen niet helpen probeer het dan met de kruiden zoals zij die aanraadt: bijv. verse paardenbloemen. Volop te vinden. Er staat nog meer bij. Maar wat een heftig gezicht joh, dat hij opgezet is. Mensen die vocht vasthouden, moet je op rantsoen zetten. Dat wil zeggen dat ze dan niet onbeperkt vocht mogen. Heeft de DA daar wat over gezegd? Dat had mijn man eerst ook met zijn hartproblemen. Nu mag hij weer normaal drinken.
 13. Nou??? Zaterdagavond laat de hond uitgelaten zonder jas. Een paar kilometer gelopen En ik had het nog warm. Maar inderdaad houd ik ook 15 mei aan. Dat is een gegeven: IJsheiligen. Dan gaat het bovenste plexiglas er ook weer af.
 14. Ik geef veel meer voor twee dwergen. Een volle RVS hondenbak met gisteravond: 1 hele witlof, handje gedroogde druivenbladeren. Handje gedroogde weegbree. Paardenbloemen rozet, goudsbloem, twee takjes basilicum en twee takjes munt, klein handje wortelsnippers en wortelloof, handvol gras en handvol fluitenkruid. Daar moeten ze het de nacht mee doen.
 15. Ik zie alleen maar kleine verpakkingen daar. Als ik bij de zoekfunctie 20 kilo type, komt er niets te voorschijn. Kun je een link sturen?
 16. Ik geef ze elke ochtend twee brokjes uit de hand. En 's avonds voer ik elk twee lijnzaadbrokjes. Dat vind ik voldoende. Als er één niet komt, weet ik dat het mis is en dan ga ik kijken wat er is. Het is voorgekomen dat er één van de twee niet kwam en bleef liggen. Die hebben direct apart gezet en gekeken of er nog gekeuteld wordt. Zo niet dan naar de DA. Het is nu twee keer gebeurd dat we het zonder DA af konden. Het was vermoedelijk een gasbuik.
 17. Als er geen Jacobskruiskruid in zit is dat al heel mooi. Je kunt allicht een klein baal proberen. En hooi uit het bos dat kan wel. Hier zie je ook akkers die middenin het bos liggen en waar bijv. Mais etc. verbouwd wordt. Ik wil ook nog steeds proberen het bij een boer te betrekken maar inderdaad wil ik het hebben wat paarden ook eten.
 18. Dan zul je moeten googelen. Hooi dat paarden eten is ook geschikt voor konijnen. Probleem is als je een grote hoeveelheid koopt en ze eten het niet....... Hooi zien te betrekken van een manege of boer.
 19. Ja die bedoelde ik ook en zijn toch niet aan te raden? Dat is gewoon brood en dat geven we tegenwoordig ook niet meer. Heb ik nooit gegeven.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .