Ga naar inhoud

Kolino

Members
 • Aantal items

  1183
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Alles dat geplaatst werd door Kolino

 1. Ik heb binnenkonijnen, maar toch wel een verhaal van een konijn dat stro ging verzamelen als het ging vriezen. Zo lief, bakkes vol strootjes en dan heel erg druk bouwen aan een burcht. Mijn huidige konijnen merk je alleen als het 's morgens koud is in huis dat ze wel meer op een bolletje liggen. Hier wordt het niet kouder dan 15 graden, dan springt de verwarming aan. Overdag als de verwarming aan is liggen ze vaak lekker geflopt of languit.
 2. Kolino

  Wat heeft Wannes?

  Arme Wannes, E.C. kun je inderdaad niet uitsluiten, maar als ik je verhaal zo lees, is er wel iets meer aan de hand. Is de werking van de rest van zijn organen al onderzocht? Nier- en leverwaarden bijvoorbeeld? Het klinkt wel alsof het tijd is om na te gaan denken over zijn kwaliteit van leven. Als je gaat zoeken op tanduitval kom je tot de conclusie dat dit vaak een bacteriële oorzaak heeft. Misschien zou breedbandantibiotica daar uitkomst kunnen bieden? Op zich wel goed om een foto te maken van z'n gebit, dat geeft meer inzicht in de tand- en kiesholtes. Je kunt dan zien of het een en anders is aangetast. Hij zou natuurlijk wel met minder tandjes en kiesjes kunnen leven, op een aangepast dieet. Maar dan heb je de rest ook .Als panacur meer kwaad dan goed doet kun je de E.C. ook niet goed aanpakken. Uiteindelijk krijgt dat de overhand. Het niet eten van hooi is waarschijnlijk de oorzaak van de kleine keutels. Waarom ze nattig zijn? Dan zou ik tippen op een probleem in de darm (dikke darm?). Vocht dat niet goed uit de voeding gehaald kan worden. Weet je al waarom hij vocht vasthoudt? Nieren? Ik zou nu 1 keer alles uit de kast halen om te kijken wat er aan de hand is en van daaruit kijken wat het beste is voor hem. Hopelijk lukt het om de oorzaak te vinden! Misschien dat je hem in overleg met de dierenarts probiotica zou kunnen geven. Wat ik zelf wel heb geprobeerd met natte keutels, is zout. Maar ik raad dit niemand aan om dit zomaar te doen. Zout is een extra belasting voor de nieren, maar kan in sommige gevallen wel helpen (megacolon is daar een voorbeeld van). Je moet echter wel weten wat je doet! Bij sommige probiotica is al zout toegevoegd, dan hoef je zelf niet uit te zoeken hoeveel je moet geven, dat is een stuk makkelijker! Beterschap voor Wannes!!!
 3. Ik heb op het moment alleen konijnen. Vroeger heel lang cavia's gehad. Dat kriebelt nog wel een beetje, moet ik zeggen. Ik vind het super leuke beestjes. Het nadeel vind ik dat ze gemiddeld maar een jaar of 4 a 5 worden (als je geluk hebt nog ietsje meer). Voor mij even geen huisdieren meer erbij die een relatief kort leven hebben. Het verlies valt me te zwaar.
 4. Dat klinkt inderdaad niet goed, Ik weet niet of ik nog een andere dierenarts zou contacteren, of naar dezelfde teruggaan. Dierenartsen zijn ook geen wonderdokters. Opname zou ik overwegen bij onderkoeling en gebrek aan tijd voor de verzorging van je konijn. Zelf houd ik ze zoveel mogelijk thuis, omdat ik meer tijd aan ze kan geven dan de dierenarts ik heb ook de mogelijkheid om mijn konijnen warm te houden). Ze krijgen inderdaad op tijd hun medicatie (als het goed is) en het konijn kan warm liggen. Mijn gevoel bij je verhaal is dat je wel nu moet handelen wil je konijn nog een overlevingskans hebben. Als er niet gekeuteld wordt heb je grote kans dat de darmen stil liggen, deze kunnen dan gaan verkleven en als dat gebeurt is je konijn ten dode opgeschreven, vandaar de darmstimulerende middelen. Ik ga er vanuit dat je nu metoclopramide en cisaral geeft, je zou daar in overleg met de dierenarts nog lactulose aan toe kunnen voegen. Ik weet eigenlijk niet wat je nog extra kunt doen, warm houden, dwangvoeren (pas op met maagoverladen als de darmen stil liggen) en medicijnen geven (meloxicam, metoclopramide, cisaral, lactulose en wat de dierenarts verder nog heeft voorgeschreven). Om er achter te komen of er obstructie is zouden ze een röntgenfoto kunnen maken. Maar dat is echt meer om duidelijkheid te krijgen wat er in de buik gebeurd. Dit kunnen ze na een paar uur herhalen om te zien of een eventuele massa zich verplaatst. Houd er echt rekening mee dat er een kans is dat je konijn dit niet overleefd, actie is nu dus wel echt nodig, zoals Eefje ook zegt.
 5. Kolino

  Dwangvoeren

  7 uur is best lang! Eet ze wel met smaak uit de spuit of dat ook nog niet? Ik heb het ook ooit eens gehad dat ik moest werken en dwangvoeding en medicijnen moest geven... nou dan gaat een beestje toch mooi even voor bij mij! Natuurlijk krijg je de reactie of iemand anders dat niet voor je kan doen, als dat zo simpel was... Is thuiswerken een optie? Ik weet natuurlijk niet wat voor werk je doet. Het klinkt nog niet alsof je je konijn de hele dag alleen kunt laten, ik zou het wel aandurven met 3 a 4 tussendoor. Maar langer zou ik nu niet doen.
 6. Check de facebookpagina van wilhelminapark maar even, daar hebben ze vandaag een bericht over een scopie bij een konijn gepost, hoe dat werkt en wat ze gevonden hebben. De kosten zijn inderdaad niet mals. Heb je je dierenarts al gevraagd hoe groot de kans is dat ze niks vinden?
 7. Jeetje alweer een jaar, wat gaat de tijd hard! Hier ook alweer 2 jaar en ik mis hem nog steeds. Ik heb een kaarsje aangedaan om hem te herdenken. Doen meer mensen dat op zo'n dag? Sterkte Eefje, wat een klein schatje was het toch!
 8. Kolino

  Vlekje..

  Je zou op 2 manieren af kunnen bouwen, of naar 1 keer per dag of de hoeveelheid minderen zoals ook al is voorgesteld. Abrupt stoppen kan ook, ligt een beetje aan hoelang je het spul gebruikt. Ik laat het van de situatie afhangen wat ik doe. Als je merkt dat het minder gaat zonder, zit het er ook zo weer in 🙂
 9. Ik had een ram die met stro en hooi nestjes ging maken als het kouder werd en die zat nog lekker warm binnen ook. Het was echt hilarisch om te zien, zo druk als hij daar mee was. Vertrouw er maar op dat als jij voldoende stro en hooi aanbiedt, ze het zelf wel regelen, ze weten echt wel hoe ze een warme burcht moeten bouwen 😉 Als ze het materiaal maar hebben, toch?
 10. Zolang mensen huisdieren hebben, komt er steeds nieuwe aanwas, of het nou honden, katten, konijnen, cavia's zijn. Als je over 10 jaar nog konijnen wilt, dan heb je toch weer jonge dieren nodig. Ik hoop wel dat mensen beter na gaan denken voor ze een dier in huis nemen en dat een dier gewoon meteen een foreverhome krijgt. Ik hoef zelf geen zwerfdier uit "verweggistan", wegvangen en castreren is idd veel beter. Overigens mogen ze dat met katten in Nederland ook wel meer doen. Verplichte castratie (muv goede fokkers) lijkt me wel wat en chippen uiteraard, zodat als een beest weggevangen wordt meteen duidelijk is van wie dat beest is. Ik ben nog rustig aan het nadenken welke hondenrassen bij mij zouden kunnen passen, maar ik vind het wel erg lastig om uit te vinden hoe je nou aan een goede fokker kunt komen. Zou een dierenarts dat weten? Die krijgen toch die kleine ukkies op controle? @JacB Dankjewel voor je reactie! Wat een geluk dat Tumtum zo op je pad is gekomen 🙂
 11. Eentje snapt de functie van knaaghout, maar houdt ook van wcrollen opeten 🤐 De ander maak je echt niet blij met speeltjes. Ik heb voornamelijk wilgen ballen gehad en knaaghout. Geef ze maar eten, dat vinden ze wel leuk, hun hooi hangt overigens in van die voerballen, telt dat ook?
 12. Doordat ze de urine laat lopen komt dat in de vacht en op de huid, dat levert irritatie op, dat noemen ze urinebrand. Ik stel me altijd voor dat het zou moeten voelen als schaafwondjes waar je alcohol overheen gooit, als ze er weer overheen plassen. Of je nu knipt of nog even wacht, dat ligt er een beetje aan hoe nat ze is. Als ze echt heel nat is zou ik niet wachten met knippen, omdat korte haartjes weer sneller opdrogen. Weet je zeker dat je tot na het weekend wil wachten? Het kan best snel gaan met nierfalen, hoe eerder je een passende behandeling vindt, hoe beter, denk ik. Bij nierfalen zou ik overigens ook het dieet aanpassen, calciumarm, als het even kan. Calcium belast de nieren nog meer, dus kies voor groentes met weinig calcium en bijvoorbeeld timothy hooi. Kijk ook even naar de calciumwaarde van de brokken die je geeft (<0,6%).
 13. Ik vraag me door dit topic af, hoe worden koppelruimtes in een opvang neutraal gemaakt en gehouden? Hoe werkt dat als een konijn een paar koppelingen ondergaat in dezelfde ruimte?
 14. Kolino

  Trauma

  Is Mulan een vrouwtje? Misschien is ze gedekt door een wild konijn? Heeft ze ruzie gehad met een ander dier? Je weet inderdaad totaal niet wat er in die dagen is gebeurd. Dus ik sluit me aan bij het advies om ze grondig te inspecteren en hun verblijf hufterproof te maken. Lijk me niks om iedere keer in onrust te moeten zitten of het wel goed met ze gaat.
 15. Je konijn heeft last van urinebrand, dat kan behoorlijk zeer doen. Ik zou niet iedere dag wassen maar wel dagelijks droog maken en eens in de paar dagen wassen en de haren wat bijknippen (wel voorzichtig, want de huid van een konijn is heel teer!) Tegen de urinebrand zou je wat sudocreme kunnen smeren, of wordt dat tegenwoordig niet meer aangeraden? Wat ook vaak samen voorkomt zijn nierproblemen (nierfalen onder andere) en E.C. Alleen daar lees ik in je verhaal niks van terug. Is dat wel ter sprake gekomen tijdens de consulten? Anders zou ik hier zeker even naar informeren. Ik wilde @Marjoleinkal taggen om te vertellen welke medicatie ze geeft, want ik was de naam weer vergeten 😉 Lijkt me wel een goede om dat middel met je dierenarts te bespreken. Je wilt toch alles goed tegen elkaar afwegen. Als de waarden echt heel erg slecht zijn doe je er denk ik beter aan om je konijn in te laten slapen, ik denk ook wel dat je uitzicht wilt hebben op verbetering. Ik voel met je mee, want ik weet hoe moeilijk het is als je alles voor je beestje zou willen doen en dat je het liefste wilt dat het allemaal weer goed komt. Helaas lukt dat niet altijd en dan is het fijn om je beestje een lijdensweg te kunnen besparen. Even nog een vraag, woont ze binnen of buiten? Als ze buiten woont zou ik haar per direct naar binnenhalen, een zeiknat konijn wil je met deze temperaturen natuurlijk niet buiten hebben.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .