Ga naar inhoud

Kolino

Moderators
 • Aantal items

  2.600
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  6

Alles dat geplaatst werd door Kolino

 1. Heel veel sterkte met het verlies, wat een mooierd!
 2. De 4e zaterdag of zondag van september heb ik me laten vertellen.
 3. Happy internationale konijnendag allemaal 😉
 4. Wat een nare ervaring! Het zou inderdaad kunnen dat er nog iets onderliggends aan de hand was. Heel veel sterkte met het verlies van Nijn! De lijst met konijnkundige dierenartsen wordt gemaakt aan de hand van ervaringen van leden. Het is dus zeker goed om je ervaringen te delen, ook als die niet positief zijn.
 5. Witlof, paardenbloem, andijvie zijn onder andere vochtafdrijvend, dit is juist wel goed, want het zorgt ervoor de ze minder kans hebben op calciumneerslag in de blaas. Wat betreft de spijsvertering en voorkomen van verstopping is het belangrijk om groen aan te bieden met lange vezels. Weegbree is daar wel een goeie voor hoor, ik ben echt fan van weegbree en mijn konijnen ook. Dingen als witlof en andijvie bevatten weer wat minder vezels. Gras en/of hooi zijn daarom dus ook belangrijk, die bevatten ook van die lange vezels.
 6. Ik heb even gekeken wat er in zit: Timothee, Lijnzaad, Lijnzaadhullen, Bietenpulp, Lijnzaadschilfers, Zonnebloemzaadschroot, Wortelvlokken, Kamille Gezien de ingrediënten, met name het lijnzaad zou ik 2 snoepjes per konijn geven, maximaal. Ze mogen het wil, mits het lijnzaad maar verwarmd is geweest.
 7. Wow, wat gaat dat snel! Gefeliciteerd! 🥳
 8. Dat klinkt toch alsof er iets irriteert. Het beste is om hiermee naar de dierenarts te gaan. Die kan kijken of het oog inderdaad niet beschadigd is, dat is soms met het blote oog moeilijk te zien. Ook kan de dierenarts een oogzalf voorschrijven, om het oog te helpen herstellen. De oorzaak kan bijvoorbeeld het gevolg van een hooispriet zijn die in het oog is gekomen.
 9. 🥳 Heel veel plezier met je vers gebakken koppel 😉
 10. Ewtenvlokken hebben weinig andere voedingswaarde, dat is wel een nadeel. Ik maakte in het verleden mengsel van havermout, erwtenvlok en gedroogde knolselderij/pastinaak/wortel, daar deed ik kokend water bij, om alles uit te laten zetten, zodat dat niet in de maag nog hoefde te gebeuren. Als alles afgekoeld was mocht het konijn het eten. Soms deed ik er ook pastinaak of wortel bij. Bij konijnen met megacolon moet je wel oppassen met de hoeveelheid zetmeel. Daar kunnen ze namelijk niet zo goed tegen. Ik vind het wel lastig om dit advies op te schrijven, omdat je bij een megacolonkonijn net weer andere dingen doet dan bij gezonde konijnen. Wat belangrijk is, is om te zorgen dat het konijn voldoende mineralen en vitamines binnenkrijgt, liefst wat meer dan normaal. Het advies om kruiden te geven sta ik helemaal achter, het liefst een goede hoeveelheid weegbree. Weegbree is echt het kruid voor megacolonkonijnen. Ik gaf geloof ik 10-20 gram weegbree per dag, aangevuld met nog veel meer kruiden. Over het vel over been zijn, megacolon konijnen kunnen inderdaad een ingevallen look hebben, maar wel gewoon netjes op gewicht zijn, hoewel dat ook lastig kan zijn soms. Ik zeg dus wegen is weten. Weeg 1x per week of om de week om goed zicht te houden op eventuele veranderingen.
 11. Ik vermoed een vliegenlarve. Maar het is lastig te zien op een foto.
 12. Ja, huisdieren mag je in de tuin begraven, maar daar zitten wel wat voorwaarden aan. Als je gewoon een gat graaft en hier bijvoorbeeld wat stro in legt en dan het konijntje en het gat weer dichtmaakt, dan is dat gewoon toegestaan. Hopelijk redden de andere 4 het wel. Het gebeurd, dat er baby's dood gaan, waarschijnlijk was er iets mis met het konijntje.
 13. Ik zat nog aan hibiscus te denken. Sering kan ook, maar dat eten konijnen niet, het kan verder ook geen kwaad. Aalbes (eetbare ribes), spiraea (verschillende soorten). Meer weet ik zo even niet te bedenken.
 14. Dat klinkt niet heel goed. Hoeveel kleintjes zijn er? Hoe warm is de omgeving? Het is wel normaal dat de moeder niet de hele dag bij ze is, ze voedt ze dus niet de hele dag door. Misschien heb je er wat aan om het volgende artikel eens door te lezen: https://www.bunnybunch.nl/informatie/onverwacht-nestje
 15. Zelf drogen is niet heel gemakkelijk. Blad is nogal gevoelig voor schimmels. Er zijn wel mensen op het forum geweest die droogovens gebruikten, maar geen idee of die nog actief zijn. Drogen op de laagste stand van de oven, ik meen 30 graden, kan voor sommige dingen ook wel werken. Gedroogd blad kun je ook kopen, o.a. hier in de webshop. Misschien is dat een optie voor je, mocht zelf drogen niet lukken.
 16. Konijnentrimmer zou ook nog kunnen, dat je konijnen met een moeilijk vacht helpt. Een konijnenopvang werkt vaak met vrijwilligers, dus of daar een baan in te vinden is, is maar de vraag, of je moet er zelf eentje starten natuurlijk.
 17. Wat een geluk bij een ongeluk voor Roger! Welkom!
 18. Niet eigenwijs zijn hoor! Het rammetje van 10 weken is nog te jong om te koppelen, het gaat dan goed tot het rammetje 4 a 5 maand oud is. Ondertussen wordt het beestje aan alle kanten bereden omdat de ram die je al hebt wel oud genoeg is om een koppelproces te snappen. Ik zou zeggen, op zoek naar een leuke dame van minimaal 15 weken oud, liefste nog iets ouder en het leuke rammetje vergeten, of je moet dus ruimte hebben voor 2 koppels. Maar dat is wel 2 keer een flinke ruimte en niet te vergeten een boel extra aan kosten!
 19. Hier ook 2 tamme konijnen, over het algemeen ook wel aaibaar, maar daarvoor komen ze vaak naar mij toe. Ik denk dat daar de sleutel ligt in het tam maken van konijnen. Laat hen het initiatief nemen. Bij mij worden ze graag op hun kopjes geaaid en dat moet dan ook vaak synchroon, want als de een aaitjes krijgt moet de ander ook 😉 Je moet gewoon niet teveel van ze verwachten, het blijven prooidieren. Optillen inderdaad alleen als het nodig is, ze laten het toe, maar vinden het duidelijk niet leuk.
 20. Kolino

  Voeding & gewicht

  Het is natuurlijk wat moeilijk inschatten van een foto, maar ik zie geen dik konijn. Je voedingsschema ziet er ook prima uit, dus dat zou ik lekker zo houden! Hoe oud is ze?
 21. ik gebruikte een rager die je normaal voor babyflesjes gebruikt, werkt ook goed 😉
 22. Kolino

  Yula

  Gefeliciteerd Yula! Leuke foto 🙂
 23. Kolino

  Hooi

  Die 2 smaken kun je gewoon met elkaar combineren hoor, geen enkel probleem. Ik denk dat ze dat alleen maar mooi vinden. Meestal zitten de kruiden toch ergens aan een zijkant verstopt.
 24. Ik geloof dat ik haar mee zou nemen, gedeelde smart is halve smart toch? Zeker als je zegt, het is maar een paar minuutjes. Dan ruiken ze samen anders. Bij de dierenarts is het meestal toch lekker koel binnen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .