Spring naar bijdragen
The search index is currently processing. Activity stream results may not be complete.

Alle bezigheden

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Today
 2. Balen. Wel fijn dat ze geen koorts heeft en weer wat fitter is, maar het urine lekken is wel gek. Lastig om te beslissen wat nu te doen.
 3. Evee

  Arda

  Ik had de uitkomst in het cafe geplaatst, maar dacht zet het hier ook nog even bij.
 4. Tja, we zijn terug van de dierenarts, maar eigenlijk niets wijzer. Het was een inval dierenarts ivm de vakantie. Best jammer. Qila had nu geen koorts meer (ze is ook wel weer wat fitter qua gedrag dan gisteren). Wel verliest ze sinds vannacht urine. Heeft ze nog nooit gehad. Ze heeft ook een allergie-plek op d'r buik gekregen. Toch een teken van lage weerstand. Mijn gevoel zegt heel sterk dat er iets mis zit. En meestal klopt mijn gevoel wel bij de huisdieren. Maar de dierenarts vond het wondje te netjes aan het genezen nu, om daar nog iets voor te geven. Ze vermoed dat Qila d'r eigen afweer het prima zelf af kan. Maar ja, nu dus zonder iets naar huis gestuurd. Ik neig er dus naar om niet weg te gaan, extra stress en verandering lijkt mij nu voor Qila niet slim. Mn man vind dat we tenzij Qila weer slechter word wel moeten gaan, omdat mn familie wel zo netjes rekening met ons gehouden heeft, en we dat dan toch wel min of meer verplicht zijn.
 5. Ik heb net een eerder topic van je teruggelezen. Ik kan me voorstellen dat je overweegt om dit voer te proberen. Wat geef je nu? Zijn de blindedarmkeutels echt onder de microscoop onderzocht op wormen?
 6. Wat leuk dat je je eerste konijn nog steeds hebt 🙂 Zolang hij het buiten nog goed doet zou ik hem lekker buiten laten. Je merkt dat hij nu ouder wordt, maar op zich hoeft dat geen directe reden te zijn om hem naar binnen te moeten halen. Aan de andere kant, als hij het binnen waarschijnlijk ook prima vindt, en ze daar net zoveel ruimte krijgen, dan je ze natuurlijk ook nu al naar binnen halen ipv te wachten tot het ‘moet’. Denk je dat zijn vriendinnetje het binnen ook naar haar zin zal hebben?
 7. Mijn konijn heeft ondergewicht. Ze weegt vgm 2,20 kilo. Ze krijgt 40 gram brok. Soms iets meer soms iets minder.
 8. Hoeveel brok geef je je konijn(en), en hoeveel wegen ze zelf? Een veel voorkomende reden van het niet opeten van de blindedarmkeutels is dat ze teveel eten krijgen en/of dat ze te dik zijn en er daardoor niet bij kunnen.
 9. Mijn konijn heeft hele slechte blindedarm keutels. Sommige eet ze op maat de meeste blijven liggen. Zou dit dan ook werken?
 10. Hallo Hoi

  Hond gezocht

  Hallo, Ik ben opzoek naar een hond. Ik ben Iris en ik ben 13 jaar. Ik heb een depressie en zoek een hond die van knuffelen houd zodat ik altijd even mijn ei kwijt kan. Ook moet hij/zij goed met andere honden samen kunnen. Ik heb ook een konijn. Die is nergens bang voor maar heel territoriaal. Ik wil een kleine hond. Het liefst tussen de 5 en 10 jaar oud. Ik ga gewoon naar school dus moet wel enige tijd alleen kunnen blijven. Dan heb ik het over max. 6 uur. Daarvoor en daarna word ze natuurlijk lekker uitgelaten. Ook moet hij/zij meekunnen in de auto. Hopelijk is er iemand die zijn/haar hond aan mij toevertrouwt. Ik neem hem of haar het liefst een tijdje op proef en de baasjes kunnen natuurlijk altijd komen kijken. En dan maak ik uiteindelijk in overleg met mijn ouders en de psycholoog de beslissing of dat de hond is die het beste bij mij en onze gezinssamenstelling (konijn, hamster, vissen, 1 broer van 16, en mijn ouders) past. Mvg Iris van Oosterom
 11. Aww hadden jullie deze al gezien?
 12. Hebben jullie het gezien, het item over hondenhandel van de npo? Ik vind het vooral verbazingwekkend dat mensen er nu nog steeds in trappen. Dat mensen nog steeds denken dat ze het ene hondje redden, maar daarmee de handel echt gewoon in stand houden. Terugkijken? https://www.npostart.nl/ellie-in-de-handel/14-10-2019/AT_2123377?fbclid=IwAR1AC_dfR8dHw_IU-9_16bG7P5y8kflglxZtO1Nrrwm6Ynu5BLRWUUfOV0w
 13. Druk dagje vandaag, druk in de loods met inpakken en hopelijk ook tijd voor het plaatsen van bestellingen voor nieuwe voorraad. Dan tussendoor met Qila naar de dierenarts. En dan vanavond alles op orde maken voor de oppas en tassen inpakken enzo. De bedoeling is namelijk dat we 2 daagjes weg gaan. En dan is alles nog afhankelijk van hoe goed Qila opknapt ook, want die is niet echt ok. Als ze zo is zoals nu, dan gaan we niet.
 14. Ik herken mijzelf wel in jouw denkwijze, ik ben zelf ook meer fan van konijnen buiten. Vooral daglicht / zonlicht is belangrijk voor konijnen, en dat is in huis toch lastig. We hebben echter wel een slaapkamer die indien nodig konijnenkamer kan worden, en bij ziekte en ouderdom is dat soms nou eenmaal nodig. Ik heb het een paar jaar terug wel gedaan met Binky. Zij was 13 toen ik haar naar binnen haalde met haar maatje, en is ruim een jaar later overleden (ze was nog net geen 15 🙂 ). Ik merkte dat zij vooral ook wat strammere gewrichten kreeg en een minder volle vacht, en ik had het idee dat winter, nattigheid en kou dan niet heel prettig zouden zijn voor haar. Ze werd ook wat mager, en binnen in huis heb je toch dat ze minder hoeven te verbranden om zichzelf warm te houden, omdat de temperatuur minder schommelt. Ik denk niet dat er goede of foute keuzes in zijn, ik denk dat je je gevoel moet volgen. Sommige konijnen hebben het ook echt niet naar hun zin binnen, en zijn van karakter echte buitenkonijnen. Die zou ik gewoon buiten laten zitten zolang dat nog een optie is. Pas als het echt niet anders kan naar binnen halen. Maar als het een konijntje / koppel is dat ook prima binnen kan leven, dan maak je de keuze denk ik wel sneller. Het is in ieder geval fijn dat ze geen ruimte in hoeven te leveren als ze naar binnen verhuizen.
 15. Yesterday
 16. Ik had inderdaad eerst een waterflesje hangen. Hoezo doet dat pijn? Ik deed vaak ook nog een spuitje met water nadat ik de medicijnen had gegeven.
 17. Hallo iedereen, Het is alweer even geleden dat ik actief ben geweest. Mijn allereerste konijn Flap is ondertussen 11 jaar oud. Sinds enkele maanden merken we dat hij wat slomer is. Hij werd deze zomer nog eens volledig gecheckt + bloedafname. Alles was ok. Nu het weer natter is merken we dat hij minder actief is, hij hoort ook niet goed meer en zijn zicht mindert ook. Verder blijft hij ook (trager weliswaar) maar goed eten. Nu vraag ik me af of we hem deze winter beter in huis nemen of buiten laten?Heeft de eerste 4 jaren binnen gewoond en kent dit wel. Persoonlijk vind ik buiten leven dichter aansluiten bij wat natuurlijk is voor konijnen maar dit geval vind ik wel een moeilijke. Hij zou binnen trouwens niet aan ruimte moeten inboeten. Zit nu samen met zijn meisje op 6 m2. Ik hoor graag jullie mening!
 18. Maar hoe geef je ze dan te drinken? Want een waterfles doet pijn. Die van mij had wel gewoon een waterbak.
 19. Wat een leuk idee om hooiruifjes aan de zijkant te bevestigen! Dat ga ik onthouden. 🙂
 20. @Evee Vraagje.. ik wilde net een bestelling plaatsen, maar zag dat de gedroogde peterselie er niet is 😞 Enig idee wanneer dit weer binnen komt? Dan wacht ik anders nog even met het bestellen 😉
 21. Voor de volgende keer: een ram kan gecastreerd worden zodra zijn ballen zichtbaar zijn. Dat zou al met 11-12 weken kunnen zijn. Daarna is hij nog 2 weken vruchtbaar.
 22. Nee, ik doe niks op Facebook. Maar voorbeelden zijn welkom hoor...
 23. Haha als het door de weerstandmix komt kan ik de mix wel omdopen: "wondermix, voor wonderbaarlijke genezingen!". 😂 Nee, ik denk niet dat dat de directe oorzaak was. Kruiden kunnen zeker we iets voor de gezondheid betekenen, maar werken subtiel, ondersteunend, en vaak ook pas op de langere termijn. Maar hoe dan ook, het zou wel heel fijn zijn als het nu opgelost is en Hopper niet onder narcose hoeft!
 24. Pff wat vreselijk voor je konijntje zo'n ervaring (en ook voor jezelf natuurlijk). Stom dat je dierenarts zo weinig informatie mee heeft gegeven. Ik wil er nog even bijzeggen dat je je konijn de eerste dag en nacht niet alleen moet laten met een waterbak. Van de narcose kunnen ze versuft zijn en verdrinken in de bak.
 25. Wat sneu 😞 Arm ding. Gelukkig dat het uiteindelijk wel goed gekomen is. Antibiotica is altijd lastig bij konijnen. Het heeft veel effect op de spijsvertering, wat je eigenlijk niet wil bij een zwak konijn, maar geen antibiotica is vaak ook geen optie, ik bedoel, ze geven het niet voor niets mee, er is dan wel een bacteriële infectie. Goede nazorg en informatie meegeven over de zorg na de ingreep is naar mijn mening net zo belangrijk als het goed uitvoeren van de ingreep op zich. Wat jammer dat dat soms nog mis gaat!
 26. Ja zeker is het goed gekomen. Haar vacht is nu een jaar later net pas weer helemaal aangegroeid. Het is gedaan bij Ranzijn. Pluisje was op temperatuur maar we hebben te weinig voorlichting gehad. We kregen wat extra antibiotica en moesten wat langer doorgaan met de antibiotica. Toen werd ze beetje bij beetje weer de oude. Alleen naar mijn idee is het niet goed om 2 weken met antibiotica door te gaan. Ze hebben ons ook nooit verteld dat ze warm gehouden moest worden. Sterker nog ze vertelden ons dat ze weer oké was. Wat natuurlijk helemaal niet zo was. En ze heeft heel lang gepiept bij het oppakken omdat ze zeker nog 1,5 maand met een blauwe plek rondliep.
 1. Meer bezigheden laden
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .