Ga naar inhoud

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf

 1. Vandaag
 2. Update : ze heeft nu het nestje weer afgesloten en alle konijntjes liggen er weer netjes in, heeft het niks gedaan? Ze zit wel erg aan haar tepels te likken.
 3. Ik heb de zandbak er ook uit gehaald. Ze hebben er een extra catcube voor in de plaats gekregen 😁
 4. Hallo, Ik heb sinds vorige week woensdag een onverwacht nestje gekregen, dit ontdekte we vrijdag pas, alleen nu ging ik naar het hok toe waar de moeder samen met de baby's zit, nu was ze net melk aan het geven, ik heb dit nog niet eerder meegemaakt en ik heb gelezen dat het maar 1 of 2 keer per dag gebeurt, ik ben snel weer weggegaan maar ik hoop dat ze niet verstoord/geschrokken is, wat is jullie mening hier over? Het zijn 5 baby konijntjes, ik heb 2 konijnen een mannetje en een vrouwtje beide niet geholpen ivm we dat pas van de lente willen doen, we hebben ook geen idee hoe ze zwanger is geraakt want ze zitten gescheiden (allebei een eigen hok en 1 voor 1 lopen ze door de tuin.)
 5. Gelukkig maar dan dat muizen niet kunnen lezen. Dit is een topic uit 2010, de betreffende muizen zijn allang dood, ik geef het een slotje.
 6. Ik heb ze er ook uitgehaald. Als het kouder wordt zitten ze er toch niet in.
 7. Ik heb de zandbak er zelf momenteel ook niet in staan. Hier gaan ze er ook echt veel minder in met kouder en natter weer. Als je er iets leuks voor in de plaats geeft (nieuwe wilgenrol ofzo) kunnen ze het je vast wel vergeven. 😉 En als het dan weer voorjaar wordt en de zandbak komt terug zijn ze dubbel zo blij!
 8. Het weer wordt weer natter en nu twijfel ik wat te doen met de zandbak. Afgelopen winter had ik er een dichte kattenbak in ipv de schelp, waar goed gebruik van werd gemaakt qua graven. Maar helaas was deze toch ook niet volledig water-bestendig en stond er regelmatig een plas water in/stond de zandbak blank. Dus in dat opzicht kan ik net zo goed de schelp laten staan, want daar hebben ze veel meer graaf-ruimte in. Maar dat zeiknatte zand eruit scheppen heb ik niet zo’n zin in. Dus ik twijfel of ik ‘m er toch maar uit moet halen. Alleen zijn er dan wel twee zwaar beledigd denk ik… 🙄
 9. Wat een prachtig stel! Hoe Lewis ook met zijn voorpootjes krabbelt om dat brokje te krijgen. Luz en Lewis zijn toch mijn 2 favoriete konijnen die ik hier op het forum ken.
 10. Voor iedereen, muizen hebben ook gevoelens je moet niet steeds uitvergroten dat ze giftig zijn dat is pest gedrag en dat tolereer ik niet. Dus stop dit nu!
 11. Mijn eerste twee konijnen waren een impulsaankoop, twee voedstertjes. Toen wist ik niets van konijnen. Heel veel geleerd, en ook gezien wat voor bijzondere dieren konijnen zijn. Relatie ging stuk, konijnen waren eigenlijk van haar, heb toen een jaar alleen voor de konijnen gezorgd, toen ze de konijnen kwam ophalen miste ik ze. Inmiddels ook geleerd dat konijnen door de meeste mensen helemaal verkeerd begrepen en gehouden worden, en er heel veel konijnenleed is (waar ik echt wakker van lig soms). De konijnen die ik nu heb, ram + voedster, heb ik deels omdat ik het zo bijzondere dieren vind, en deels omdat ik ze een goed, waardevol leven wil geven.
 12. In de bunnybunch webwinkel zijn ook kruiden te koop, kun je zelf de hoeveelheden kiezen. Weet niet of je dat gezien had.
 13. Mijn konijn is een slechte hooi eter. En wil alleen hooi eten als er kruiden bij zitten. En de kleine zakjes in de winkel zijn al 4 euro ongeveer. Dus vandaar dat ik naar grotere hoeveelheden zocht. Want het gaat hier niet heel lang mee die kleine zakjes.
 14. Gisteren
 15. Het hangt waarschijnlijk vooral af van de konijnen en de werkzaamheden. Het zal wel stress geven, maar als ze een vertrouwde schuilplek hebben en het niet te lang duurt, dan zal het wel meevallen. Is het echt veel herrie en/of trillingen vlak naast hun verblijf, dan zou je erover kunnen denken om ze bijvoorbeeld naar de schuur of een onverwarmde ruimte te verplaatsen. Let er wel op dat ze daar niet te lang kunnen zitten, in verband met hun wintervacht. Stel dat het bijvoorbeeld 2-3 dagen zijn dat ze echt met een graafmachine vlak bij de ren bezig zijn, dan zou dat een goede oplossing zijn. Dat zou ook wel erg lang zijn voor ze om zo in de stress te zitten als de werkzaamheden dicht naast hun verblijf zijn. Als je ervoor kiest om ze in hun verblijf te laten, dan kun je eventueel wat extra afleiding aanbieden zoals wilgentakken of extra kruiden in het hooi. Let wel ook op de tunnels die ze hebben gegraven, of die door de werkzaamheden niet in kunnen storten. Je zou ze uit voorzorg zelf dicht kunnen gooien, dan hebben ze daarna weer een mooi projectje.
 16. Ik vind dat het erg grote hoeveelheden zijn. Ik weet niet wat je precies van plan bent, en hoeveel konijnen je hebt, maar ik zou liever kleinere hoeveelheden nemen.
 17. Oei, dat klinkt niet best voor Isabella. Zoals de dames hierboven al zeiden laten konijnen het pas erg laat zien dat ze pijn hebben. Het zijn prooidieren, dus in het wild kunnen ze geen tekenen van zwakte laten blijken. Als je merkt dat een konijn pijn heeft dan heeft hij dus écht veel pijn. Eet ze nog goed? En plast en keutelt ze normaal? Misschien gaat ze vaker in een plashouding zitten (staart beetje omhoog)? Een blaassteen zal sowieso geen pretje zijn. Een gebroken bekken is natuurlijk ook niet fijn... Sterkte met een nemen van een beslissing. Zeker als je geen doodzieke tekenen ziet is het extra moeilijk om een konijn in te laten slapen. Helaas is het soms toch het beste wat je kan doen, als er geen kans meer is op herstel en je dus weet dat ze op en duur echt gaat lijden. Dan kan je haar dat besparen, want je weet dan dat dat onherroepelijk gaat gebeuren. Je kan je dierenarts nog eens om extra uitleg vragen waarom hij/zij adviseert om haar nu in te laten slapen. En overleggen wanneer dat dan is. Of ga inderdaad nog naar een andere dierenarts voor een second opinion als je zelf twijfelt. Dat is helemaal niet raar. Tja, Fifi. Die wil inderdaad niet alleen achter blijven. Wie weet blijft hij nog een aantal jaar leven, maar ook al was het maar een aantal maanden, konijnen zijn groepsdieren en hij zal dus heel erg een maatje missen. Ik raad aan om naar een goede konijnenopvang te gaan. Je kan vragen of het maatje dan weer terug kan naar de opvang als Fifi eerder dood gaat. Konijnenopvangen vinden dat niet raar. Als iemand op den duur wil stoppen met het houden van konijnen is het vaak zo dat je er met 1 overblijft, en wat dan? Konijnenopvangen hebben liever dat je het ene konijn dan naar de opvang brengt dan dat je het ene konijn alleen houdt! Sterker nog, ze stellen het in hun adoptievoorwaarden dat als je 1 konijn overhoudt deze binnen een bepaalde termijn een maatje moet krijgen of dat hij anders terug naar de opvang gaat. Je zou ook kunnen overwegen Fifi naar de opvang te brengen om hem af te staan. Maar zoals ik het lees wil je dat niet, en dat hoeft natuurlijk ook niet. Hier vind je een lijst met goede konijnenopvangen: https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenopvang-asiel-lijst
 18. Fijn dat Babs weer vrolijk buiten rond hupt! Mijn konijn was ook weer blij buiten 🙂
 19. Welkom op Bunnybunch 🙂
 20. Als een dierenarts zegt dat een dier lijdt en dat het ingeslapen moet worden, dan doe ik dat direct. Ze zeggen dat echt niet zomaar. Te snel inslapen kan niet, te laat wel. Mocht je twijfelen, dan zou ik zo snel mogelijk voor een second opinion naar een andere dierenarts gaan. Konijnen zijn taai en laten het niet gauw merken als ze pijn hebben. Een bber heeft ook een konijn gehad dat maanden heeft rondgelopen met een gebroken rug. Bij een konijnenopvang kun je je overgebleven konijn aan een maatje laten koppelen. Dat konijn kan dan altijd weer terug naar die opvang.
 21. Goede middag, Ik weet niet of je hierover een topic mag maken. Maar ik zou graag kruiden willen kopen op konijnenwinkel.nl. Voor mij is het een nog onbekende site. Heeft iemand hier ooit iets eerder besteld? Groetjes Rosalie
 1. Laad meer activiteit
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .