Spring naar bijdragen

Alle bezigheden

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Afgelopen uur
 2. Het is Lewis inderdaad echt gegund. De ren is veel te groot voor zo'n kleine weduwnaar. Maar het blijft dubbel. Ik mis Lola echt ontzettend. Ze was ook altijd zo enthousiast en aanwezig, echt een geweldig konijn. De komst van een nieuwe zal wel even wennen zijn, maar er is geen twijfel over mogelijk dat ik die ook weer in mijn hart zal sluiten. Hopelijk worden ze samen weer een lekker klef stel. ❤️
 3. Ja dat kan, blijft als het goed is net onder het gewicht voor 1 pakket.
 4. @Eveeahhh, ik snap. Duidelijk. Ik zit een beetje te twijfelen. Past een voordeel doos en cuni complete 8kg in 1 doos? #ikbenhelemaalnietlastighoor
 5. Is het geen optie om een eet-sluisje te maken voor Tara en het door / over haar voer te doen en haar daar in te laten tot ze zelf alles op heeft? Apart van de rest dus even om te eten, maar niet uit de hand (in de hoop dat ze er niet achterdochtig van word).
 6. Evee

  Corona virus

  Haha ik zag deze net voorbij komen, is in Indonesië ergens: Hier is de toeristenstroom trouwens echt wel begonnen en lijkt niemand zich meer echt ergens aan te houden, behalve een paar regeltjes zoals een mandje / karretje pakken voor de supermarkt en kapjes in het Ov. Verder houd eigenlijk niemand meer afstand heb ik het idee, gewoon weer feestjes & visites met meer mensen, uitstapjes maken naar attracties enz. Gehandhaafd word er volgens mij ook niet meer op de regels.
 7. Wat leuk @Pablo&Lola! Of nou ja, het is natuurlijk dubbel. Voor Lewis heel fijn dat hij straks niet meer alleen is. En het ziet er ook altijd zo triest uit, een konijn alleen. Daar word je zelf ook niet vrolijk van. Voor haar nieren toch? Het zou inderdaad fijn zijn als ze het nu vrijwillig naar binnen blijft krijgen. Tijdelijk onder dwang is nog wel te overzien, maar voor de rest van haar leven is dat wel erg sneu.
 8. Ja en nee. De doos van 9 kg heb ik niet meer en die komt ook niet meer binnen. Maar ik heb 4 doosjes van 2 kg als set-aanbieding er in gezet (dus 8kg). Dat is 1 omdoos, dus ja dat kan (zit al) in één doos ivm verzendkosten. Je kan 2x zo een set kopen en dan past het nog in 1 doos. Bestel je meer, worden het dus ook meer dozen. De verzendkosten zijn overigens wel aangepast, naar 5.50 binnen NL.
 9. @Evee, klopt het dat je weer Rosewoon naturals meadow menu 8 kg hebt? en zo ja, passen die in 1 doos ivm verzendkosten?
 10. Today
 11. Mijn draakje begint al te rennen als ik haar op de handdoek zet, dus wij doen de handdoek over haar heen en vouwen hem dan onder haar door . Dat werkt ook, als de voorpootjes er maar goed inzitten.
 12. Bedankt voor de tips! Mocht hij toch ineens niet meer de appelmoes willen komt dit zeker van pas!
 13. Prima toch? Je ram is niet meer vruchtbaar, dus ze kunnen onbezorgd samen zijn.
 14. Wat fijn om te lezen dat het weer goed gaat met je konijn!
 15. Haha, er is soms echt geen peil op ze te trekken, hè? Ik zag Lewis pas in het nachthok oud stro eten, wat er echt al een tijd ligt, terwijl er gewoon een bult vers hooi naast lag. Nou, hij doet maar hoor. 😅 Yes, Lewis gaat zaterdag op date bij @Dollie. 😊
 16. Hallo, wie herkent dit ook. Mijn voedster van 2 (niet geholpen) is sinds 2 dagen ontzettend onrustig. Ze graaft veel op het gras wat ze voorheen niet deed. Lijkt dan alleen de wortels op te eten. Maakt geen kuilen. Heeft geen rust om rustig gras te eten. Kijkt waar ze kan ontsnappen. Ze hebben genoeg beweging ruimte want hebben een groot stuk gras en een ruime ren. Nieuwe dingen neergelegd zodat ze uitdaging heeft ook dit lijkt haar niet te interesseren. Lijkt wat opstandig te zijn. Iemand enig idee? Last van haar hormonen ?
 17. Pfff, die Noddie... Maar ze kunnen je soms wel weer even lekker laten stressen... Vaak weet je ook niet echt waar het vandaan komt (hoewel het bij Hubbel, nu hij graanvrije brok krijgt, eigenlijk niet meer voor komt, na jarenlang vaak buikpijn). Dat biks voermomentje is altijd een mooi controlemoment hè? Hier hielp, als je er direct bij was, ook vaak alleen een pijnstiller al. Was hij al verder heen, dan kreeg hij het hele arsenaal, moest op de kruik enz. Fijn dat dat Noddie vanmorgen weer in orde was. Fijn dat je een manier hebt gevonden om Tara de medicatie te geven @Marjoleink. Hopelijk blijft het op deze manier lukken. Meerdere blaadjes achter elkaar geven, waarvan er stiekem één (of een paar) medicijn bevatten werkt vaak goed. En als ze het blaadje met medicijn eten, dan alvast een blaadje zonder medicijn voor de neus houden zodat ze hopelijk snel eten om het volgende blaadje ook te krijgen. Helemaal als je vriendje(s) er ook bij zitten, want die wil je toch echt voor zijn! Heb je al een afspraak met de opvang @Pablo&Lola? Na al die regen van de afgelopen tijd, had ik in een hoek van de ren een natte plek. Om te zorgen dat ze daar toch ook droog kunnen zitten (hoewel de rest van de ren gewoon droog is hoor), gooi ik daar nu elke morgen een flinke bult oud hooi neer, van een baal van vorig voorjaar. En ja hoor, men eet er nu van alsof het vers van het land komt...rare beestjes die konijnen!
 18. Ik heb het idee dat de konijnen heel goed door krijgen dat er "iets" verdachts is aan het apart aangereikte voer met medicatie. Bij die van mij werkt het de eerste 3 of 4 keer, daarna moet ik iets anders verzinnen, wat dan misschien 3 keer werkt en zo worden ze steeds argwanender en werkt niks meer. Dan geef ik het maar met een spuitje een paar dagen en hoop dat ze daarna er weer even instinken om het met verschillende dingen vermengd te eten. Soms werkt die truuk, soms niet. Nu ga ik proberen om hen standaard zonder medicatie elk apart een paar blaadjes basilicum, selderij, peterselie of verse dille te geven 2 maal daags, zodat ze twee maal daags standaard iets krijgen waar ze stapelgek op zijn in de hoop dat ze dan met medicatie het verschil niet merken. 😁 Nu krijgen ze die kruiden ook maar dan gewoon samen met de berg groenten.
 19. Hoe ziet hun verblijf eruit? Hoe lang zitten ze al bij elkaar? Kunnen ze ergens van geschrokken zijn buiten, of is er wellicht eentje wat minder qua gezondheid.
 20. Het valt niet mee als je alleen maar wijze konijnvriendelijke adviezen krijgt om het GOED te doen voor je beide konijnen en dat niet overeenkomt met wat je zelf zo leuk lijkt, namelijk een nestje. Je bent er als baasje verantwoordelijk voor je konijntjes gelukkig en gezond te houden en dat gaat niet samen met een nestje. Dus het klinkt simpeler dan het is, maar slik je teleurstelling weg dat een nestje een super slecht idee is en verheug je op iets veel leukers: veel jaren gelukkige gezonde konijntjes waar je dubbel van het lachen om ligt als ze gekke sprongetjes maken van plezier of waar je helemaal van smelt als ze elkaar wassen en tegen elkaar aan geplakt liggen te soezen.
 21. Vandaag hebben mijn nijns zelf besloten dat ze weer bij elkaar wilden. Vanaf half april zaten ze gescheiden. Dat ging goed tot vandaag. Vanmorgen kwam ik beneden en lagen ze heerlijk naast. Wij hebben besloten om het zomaar te laten. Heb nu 2 konijnen die onwijs happy zijn.
 22. Evee

  Bibi!

  Welkom op bunnybunch! Fijn dat de mogelijkheid er in ieder geval is voor een maatje! Konijnen zijn er best kieskeurig in, met wie ze willen samen leven. De meest handige manier is om straks na haar castratie met haar te gaan daten in een konijnenopvang. Daar zitten meerdere gecastreerde rammen en kan er dan dus kennisgemaakt worden en op karakter een partner gevonden worden.Dat is eigenlijk de beste manier om konijntjes te koppelen, omdat ze er dan zelf dus inspraak in hebben met wie ze samen gaan leven. Net mensen wat dat betreft, zelf wil je ook niet uitgehuwelijkt worden 😉
 23. Evee

  Joy spam topic

  Is Mars ook in te huren als administratie-hulp? Ik kan ook wel zo een schattig hulpje gebruiken 😉
 24. Gisteravond wilde Noddie even geen biks. Drie uurtjes daarvoor had hij nog kruiden gehad, maar voor de zekerheid toch een kleine hoeveelheid medicijnen erin en hop om 12 u s avonds ging er weer andijvie in. Vanmorgen knorde hij erover bij het geven van groenvoer. Tja dat krijg je ervan als je een ronde biks over slaat Noddie 🤪. Daar zou ik ook van gaan knorren.
 25. Zonder dwang is natuurlijk het fijnst, maar als het niet lukt, dan moet je toch "streng" zijn, doorpakken en zorgen dat de medicijnen in het konijn komen. Dat is bij ziekte helaas gewoon niet optioneel. In dit soort gevallen is mijn tactiek meestal toch gewoon doorpakken en de stress zo kort mogelijk te laten duren. Konijn in handdoek wikkelen (de bunny-burrito) en als je alleen bent dan het konijn op schoot (tussen je onderarmen) of tussen je benen houden, spuitje er in en dan weer klaar. Als je met z'n tweetjes bent kan één iemand het konijn vast houden, en de ander medicijnen geven, dat gaat meestal nog iets makkelijker. Ik maak een bunny-burrito op deze manier:
 26. Evee

  Konijn op sterven?

  Hoewel Christa het niet met de meeste tact brengt en ik snap dat je daardoor in de verdediging schiet, ben ik het wel met haar eens. Het is echt belangrijk om er achter te komen wat de oorzaak is van deze gasbuikjes en verstoppingen. Een konijn dat in een hoekje ligt te knarsetanden, mager is en niet eet en niet drinkt, heeft echt problemen. Met brokjes met meer voedingswaarde kun je het gewicht wel iets omhoog krijgen, maar dat is dweilen met de kraan open. Er is ergens een probleem met de gezondheid van je konijn, en dat zul je moeten vinden om dit op te kunnen lossen. Anders is het voor nu wel ok en lijkt het beter te gaan, maar ligt hij bij de volgende aanval alsnog dood in z'n hokje. Een dierenartsbezoek om de oorzaak te achterhalen is dus wel echt een must voor dit konijntje. Dat is waar je zou moeten beginnen. En ja, dat kost geld, want er zal onderzoek gedaan moeten worden, bijvoorbeeld een buikfoto & gebitsfoto. Maar als je aan dieren begint, brengt dat ook een zorgplicht met zich mee. En dat houd dus in dat je toch echt een dierenarts raadpleegt als je konijn ziek is. Op je 18e heb je denk ik toch wel iets van een bijbaantje, ik zou zeggen, spaar zelf voor de financiële kosten die bij konijnen houden komen kijken. Als je zelf de rekening kan betalen, kunnen je ouders er volgens mij toch weinig tegen hebben. Zo rebels is met een ziek konijn naar de dierenarts gaan toch ook niet voor een 18 jarige. Ik kan mij in ieder geval wel ergere dingen voorstellen die je kan doen. Volgens mij zijn er hierboven best al wel wat suggesties gegeven door de andere forumleden, ik hoop dat het je aan het denken zet en dat er de juiste zorg komt voor dit konijntje. Ik weet dat veel mensen hun dieren niet gelijk zetten met mensen, maar stel je eens voor dat jij opeens flink af zou vallen, niet zou eten, pijn zou hebben in je buik. Dan dringen je ouders toch ook aan dat je dat laat onderzoeken bij de dokter? Voor mij is het bij dieren net zo. Een dier dat ziek is, pijn heeft, gezondheidsklachten heeft, laat je goed nakijken bij de dierenarts. En natuurlijk kun je zelf ook proberen met voeding, huisvesting en dat soort dingen jouw konijn zo gezond mogelijk te houden en krijgen, maar een doktersbezoek hoort er toch echt aan vooraf te gaan bij dit soort klachten.
 1. Meer bezigheden laden
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .