Spring naar bijdragen

Alle bezigheden

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Today
 2. Wat fijn dat hij terecht is. Ben je er al achter hoe hij heeft kunnen ontsnappen, en wat je dus voor maatregelen moet nemen om te zorgen dat het niet weer gebeurt?
 3. Ik heb mijn konijn al gevonden !! Super bedankt dat u mij heeft geholpen . Ik heb het amivedi website gebruikt. Ik heb mijn vermiste konijn opgegeven en amvedi zag het oproep op dierenambulance vermiste konijn en het was mijn konijn ik ben super blijšŸ˜€ dat ik hem weer heb nogmaals.Superbedankt
 4. Ik weet niet welke opvangen je gesproken hebt, maar heb je de lijst met opvangen hier op de website gezien? https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen/post/konijnenopvang-asiel-lijst/
 5. Huh? Dat vind ik echt heel vreemd. Bij konijnen maakt het formaat niet uit, voor wat voor partner er bij kan. Ik heb een tijdje zelfs oppasnijnen gehad van heeel verschillend formaat, een flinke franse hangoor, en een kleine kleurdwerg. Super leuk stel, maar wel aardig wat kilo's verschil! Maar dat maakt niet uit voor het matchen, het gaat om karakter. Niet om uiterlijk / formaat.
 6. Dottie wordt iets lichter van kleur, en Jumper laat zoveel vacht los dat hij letterlijk een jasje uit doet. Zij heeft alleen heel erg veel zin in de lentešŸ¤£
 7. Ik ga Meros niet zomaar onder roesje laten brengen. Hij heeft die vage parasiet in zn koppie en verdoving kan dat triggeren. Daar ben ik hem al bijna een keer aan kwijt geraakt toen hij gecastreerd werd. Alles eet ie, harde koekjes, zn brokjes, groenten, enige waar hij niks van moet hebben is fruit en hooi. Als hij brokjes en groenten ook niet zou eten zou ik wel terug gaan, maar hij is actief en bakje brokjes is elke dag zo goed als leeg.
 8. Hebben jullie dat ook, dat de konijnen er in de winter anders uitzien dan in de zomer? Mijn voedstertje heeft bruine manen, maar in de zomer worden die blond. En mijn rammetje is in de winter een soort ontplofte haarbal, maar nu is hij al zijn manen kwijt en heeft hij een vrij glad, rond koppie. Echt een heel ander zicht, zo extreem is hij zijn manen nog nooit kwijt geraakt!
 9. @Piku: jij hebt een konijn dat zelfs vernoemd is naar een baksel, haha!
 10. Moet je geen hond hebben in diezelfde tuin, die al die 'dropjes' direct weer opzoekt...šŸ˜†
 11. De pagina van het oog heeft de dierenarts er inderdaad bij gepakt toen ik daar was en haar oog lijkt ook erg op de foto's van de site. Gelukkig is dat maar bij een oog zo erg en die wordt er ook uitgehaald. Hopelijk kunnen we het andere oog beschermen door de panacur die ze nu krijgt. Dankjewel en ik hou jullie op de hoogte!
 12. Ai! Ik heb (ook?) een konijn gehad met EC die uveĆÆtis had en in korte tijd extreem afviel terwijl hij goed at. Heb je de volgende pagina`s al gelezen?: http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/konijn/cuniculi.html http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/konijn/uveitis en cataract.html Ik kan natuurlijk niet zeggen of jouw konijn dit ook heeft. Je kan de pagina`s ook met je dierenarts doornemen. Geef haar in ieder geval veel te eten. Griezelig dat haar oog uitpuilt. Sterkte morgen. Hopelijk gaat de operatie goed.
 13. Bedankt voor der reacties, dan gaan wij rustig zoeken naar een adres. Had al wat rond gebeld hier in de regio maar ivm met haar formaat, ze is maar liefst 9 kilo. Beetje uit de kluiten gewassen zeg maar. Ze durven het hierdoor niet aan om te gaan matchen.
 14. Misschien dat er hier nog tips in staan, dingen die je niet geprobeerd hebt: https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijn-vermist-gevonden/
 15. Ik heb geen idee welke. Het ziet eruit als een wolkje in het oog.. Dat is ook een van de redenen dat ze behandeld werd voor e.cuniculi. Op het moment ziet het er nog minder fraai uit omdat de hele oogbol opgezwollen is en er bijna uitgedrukt wordt.
 16. Ach wat zonde! Goed gehandeld, dus aan jou niets te verwijten. Ik duim voor je dat de operatie morgen goed gaat en ze er snel van op knapt!
 17. Ik sluit mij bij dit advies aan! Lekker gaan speed-daten met Noir in een konijnenopvang!
 18. Eens. Plus als je een jong rammetje neemt moet hij weer apart vanaf 11-12 weken, omdat hij dan vruchtbaar wordt. 2 weken na castratie noet je ze dan opnieuw koppelen. En je weet niet hoe zijn karakter zich blijft ontwikkelen, en of het ook nog klikt als hij volwassen is. Een ram in de opvang is al gecastreerd, dus ze kunnen direct samen, en de opvang kan je helpen met kiezen en koppelen.
 19. Welke variant staar heeft ze? Groene staar of grijs/grauwe staar? Heel veel succes met de operatie voor je lieverd!
 20. Wat fijn voor Noir dat ze een vriendje krijgt šŸ˜ƒ Ik zou altijd voor de opvang gaan. Een, verdienen de diertjes daar een goed huis en maken ze weer plaats voor andere stumpies. Daarnaast kan de opvang veel over hun konijnen vertellen en je helpen een konijn uit te zoeken dat qua karakter matched met Noir. Je weet dus vrijwel zeker dat je met een gelukkig stel weer naar huis gaat (waar je bij een jong rammetje nog maar moet afwachten hoe de relatie zich ontwikkeld, om van het scheiden, castreren en weer koppelen nog maar te zwijgen).
 21. Zelde manier hier en werkt perfect! Voor binnen nog 1 toevoeging: zeil ligt niet zo lekker / is koud dus ik heb een badmatje (zo een zonder antislip, eigenlijk een dikke handdoek) neer gelegd waar ze vaak lekker op relaxen.
 22. Succes morgen en hopelijk snel beterschap voor je nijn!
 23. Ja, ze is echt een pechvogeltje. Ze is nog maar 3 jaar dus veel te vroeg om te gaan. Ik ben na het vreemde advies dat ik onbeperkt moest voeren en dat mijn gezonde konijn daar niet dik van zou worden over gestapt naar een andere dierenarts. Hier zijn ze heel konijnkundig en er zijn daar mensen die dagelijks veel met konijnen werken. Ik heb veel vertrouwen in ze gelukkig! Heel erg bedankt!
 24. Haha, hier heb ik het ook wel eens gekocht en ze hadden de mat in een halve dag kapot geknaagd en gegraven inderdaad ;-). Is leuk als speeltje denk ik. Voor binnen zou ik kijken naar vinyl/zeil in de ren bij bijvoorbeeld Leenbakker, liefst niet de meest gladde. Hoewel glad makkelijker schoon te maken is, krijgen sommige konijnen een soort 'Bambi op ijs' gevoel. Als je op het zeil een soort kittenkattenbak zet met papierkorrels en hooi dan is dat het toilet voor ze. Voor buiten heb ik alleen het nachthok gevuld met papierkorrels en stro en op tegels een kittenkattenbak met papierkorrels en hooi. Als ze een beetje zindelijk zijn of worden (geduld hebben soms) dan hoef je alleen maar de bak leeg te gooien in de groene container en eens in de zoveel tijd een vochtige schoonmaakdoek over het zeil heen te halen.
 25. misschien niet spannend maar ik denk dat er hier een paar heel enthousiast worden van deze aanbieding šŸ˜
 1. Meer bezigheden laden
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .