Ga naar inhoud

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf

 1. Vandaag
 2. Er zijn soms rammetjes die wat vroeg geslachtsrijp worden, dat zou hier aan de hand kunnen zijn. Wij zeggen normaal met 10 weken rammen en voedsters scheiden. Wat is het vermoeden van de geslachten? Ik zou denk ik met je vraag naar een dierenarts gaan, die zou bij de kleine die zo opdringerig is ook kunnen bepalen of het een ram is of dat castratie al mogelijk is. Dan kun je ook meteen geslachtsbepaling van de ander laten doen. Het is inderdaad op jonge leeftijd nog moeilijk. Of laat ik zeggen, niet altijd duidelijk. Stel dat het broer en zus zijn wil je wel op tijd zijn met uit elkaar halen natuurlijk, incest zit niemand op te wachten en een babykonijnenlijfje al helemaal niet op een zwangerschap. Weet wel dat je een risico loopt om twee jonge dingen samen te houden, op een gegeven moment gaan ze puberen, rond de 4 maanden meestal en dan weet je dus niet of ze elkaar nog aardig blijven vinden. Het kan goed gaan, maar ook helemaal mis. Weet dat konijnen die elkaar niet mogen, elkaar echt af kunnen maken.
 3. Hi, Een hulpvraag van een nieuweling. We hebben 2 konijnen uit hetzelfde nest overgenomen van de buurtjes. Het geslacht is met 8 weken erg lastig te bepalen. Een van de konijnen is erg dominant en bespringt/rijdt het andere konijn continue van alle kanten. Het andere konijn is erg passief en ook een stuk kleiner maar lijkt het niet prettig te vinden. Wat is het advies? Uit elkaar houden en apart zetten? Of de konijnen hun gang laten gaan? En kan dit kwaad? En wanneer moet je wel ingrijpen. Bedankt voor het advies
 4. Hmm, Nala niest en knort ineens. Vrij plotseling, dus ff in de gaten houden. Of er niets in het neusje zit wat irriteert. Snot zou ik gek vinden, maar kan natuurlijk ook.
 5. Iemand toevallig bekend met deze brokken of is er iemand die met me mee wil kijken of deze brokken een goede samenstelling hebben?
 6. Met Micha was ik iets van 350 euro kwijt in Arnhem. Dat was dus de opname, medicatie en die ECG die ze zonder toestemming deden. We hebben ze zondagmiddag gebracht. 's avonds tegen half elf belden ze zelfs met een update. Toen at hij weer maar waren er nog geen keutels. De volgende morgen belden ze dat het weer goed met hem was en hebben we ze tegen de middag weer opgehaald. Het was mijn eerste opname met een konijn dus in het vervolg geef ik wel brokjes en groenvoer mee. Ze hadden namelijk buiten wat paardenbloemen en gras geplukt en kleine stukjes fruit gegeven.
 7. Ah, daar moet ik ook heen, goed om te weten dat ze bij Evidensia 24-uurs zorg hebben. De prijzen daar ben ik wel bang voor ja. 1000 euro is wel veel binnen 24 uur, jeetje, alsof je een emmer leeg giet. Ik dacht ik houd m'n vakantiegeld apart voor ze, maar daar ga ik dat bedrag bij lange na niet mee halen. Nu is de ander al sinds gisterochtend raar aan het doen. Hoeft geen brokjes als ik ze geef, later worden ze wel beetje voor beetje opgegeten. Misschien stop ik ze te vol groen? Dat gaat er heel goed in allemaal. Ik heb gewoon twee blije etende konijnen, gelukkig. ­čĄ× voor de komende dagen.
 8. Komt vast goed. Ze chillen nu allebei op een eigen plek en rennen soms even achter elkaar aan. Hij durft steeds ietsje dichter naar haar toe te gaan.
 9. Ik kocht onlangs potjes van palmblad! Als dat niet bewerkt is is het volledig veilig voor ze, en als ik er 2 aan elkaar vastmaak met bv. natuurtouw wordt het een voerballetje! Ik geef het wel niet te vaak, want ze eten het heel snel helemaal op.
 10. Je zou er bijna alcohol in dat drinkbakje doen, zodat Kyra wat meer chill heeft! Grapje natuurlijk, lijkt me niet gezond voor konijnen. Onze hadden ook wat meer gedronken gisteren, want het was warm en ik had geen groenvoer gedaan omdat ik lag te rusten. Dan merk je eigelijk ook pas hoeveel vocht ze daar uit halen. Ze kregen het 's avonds van mijn man toen hij thuiskwam.
 11. Ik vertelde mijn moeder dat het lastig was om zo'n kaart te maken. Zegt ze: "maar jij bent toch zo goed met computers?". Ik: het probleem was dat ik al een kaart had uitgekozen met 9 foto plekken, maar ik heb echt teveel toffe foto's van ze, dus 9 kiezen was heel moeilijk". Zij: ­čĄú Het daten vinden mensen niet zo gek hier, want ik heb ook veel kattenliefhebbers. Die willen ook vaak 2 katten, zodat ze lekker met elkaar kunnen spelen. Ze vinden het wel apart dat konijnen zoveel kieskeuriger zijn met hun levenspartner. Als katten elkaar niet moeten dan gaan ze gewoon elk ergens anders in huis zitten of elkaar stom aankijken. Het feit dat konijnen elkaar letterlijk kunnen doodbijten vinden ze echt verbazingwekkend. Het beeld van lief klein knuffelig konijntje gaat dan wel aan flarden. ­čśé
 12. Oei! 's nachts is Kyra dus ook een draak. Ik hoop dat het weer bijtrekt. Arme Luuk.
 13. Mooi filmpje. Ai nou ­čĄ×­čĆ╗ dat het goed komt. Succes ermee.
 14. Oh kjk es aan­čśâ Wat leuk een gepersonaliseerde kaart van Lodewijk en Scarlet­čśŐ
 15. Ja, precies. Maar veel mensen zeggen dat ze hun twee konijnen gewoon samen gekocht hebben, want zusjes, en gaat gewoon goed. Dus zij blijven toch denken dat je dat het beste kan doen.
 16. Ja dat daten om een partner te vinden, blijft iets wat "konijnen leken" echt bizar vinden. Terwijl het voor mij inmiddels zo logisch voelt, als mens wil je toch ook inspraak hebben in wie jouw levenspartner is? Waarom zou het bij dieren dan anders zijn?
 17. Vannacht zijn de rollen blijkbaar omgedraaid. Ik ben een paar keer wakker geworden en toen werd er even flink gejaagd. Toen ik vanmorgen in het licht wakker werd zag ik dat de ren helemaal vol met plukken haar ligt. Luuk is opeens doodsbang voor Kyra en rent keihard weg als ze in zijn buurt komt. Wat ze precies gedaan heeft weet ik niet, maar blijkbaar heeft ze toch lelijk gedaan. Hopelijk trekt dat in de loop van de dag weer bij. Ik check ze straks voor de zekerheid maar even op wondjes.
 18. Gisteren
 19. Luuk is de lichte, ja. Over het algemeen is Luuk dominant hoor, als hij rijdt is zij onder de indruk. Af en toe raakt ze ff geïrriteerd en rent ze met haar staart omhoog. Ik denk dat Kyra dat ook denkt ja, met name omdat zijn koppelgedrag/houding ook vergelijkbaar is. Ze heeft een stevig rammetje nodig dat duidelijk is, maar totaal geen agressie laat zien. Luuk heeft hiervoor al een eerdere koppeling gehad die super goed ging, maar na een paar dagen vreselijk mis ging. Heel gek. Ik hou mijn hart vast, maar voor nu geen gekkigheid dus. Haha ja die Kyra is echt een etterbak he, ook op dat filmpje.
 20. Ook echt snel in de toiletbak springen zodat hij er niet bij kon. Oh oh! Ik duim dat je een rustige nacht hebt!
 21. Luuk is het lichte konijn toch? Ze zien er wel aan elkaar gewaagd uit. Spannend hoor, gelukkig slaap je dichtbij. Wat grappig dat hij zo op Goofy lijkt, misschien denkt Kyra dat ook. Wel fijn als je een langzitter een thuis kunt bieden.
 22. Vandaag is Kyra op speeddate geweest en heb ik Luuk mee naar huis genomen. Het eerste rammetje dat we geprobeerd hebben heeft ze aan flarden gebeten, de draak. Met Luuk lijkt het beter te gaan en ze is wat meer onder de indruk. Ze zitten sinds vanmiddag bij elkaar. Luuk rijdt regelmatig en ook echt lomp, trekt keihard aan haar vacht. Zij rent weg of blijft zitten. Af en toe even een opstootje, maar tot nu toe wordt het snel weer rustig. Vanavond beneden slapen, voor het raam waar de ren achter staat. Sinds vanavond is Luuk helemaal happy en binkies aan het maken, tot grote ergernis van Kyra haha. Luuk was het langst zittende rammetje in de opvang. Hij zat samen met een ziek konijntje dat twee weken terug ingeslapen is. Luuk is al wat ouder, ik denk net zoiets als Goofy. Hij ziet er ook een beetje zo uit en is qua koppelgedrag heel erg hetzelfde. Hieronder wat binkie-spam!
 23. @bunnyempress bijna een kopie van Goofy, letterlijk in alles, haha. Hij heeft zelfs een hap uit zijn oor. Ik ben in ieder geval voorzichtig positief. Heel af en toe even een opstootje, maar over het algemeen is Kyra rustig. Ze drinkt alleen opeens weer heel veel, dus ik denk dat zij aan stress-drinken doet ofzo.
 1. Laad meer activiteit
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .