Spring naar bijdragen

Alle bezigheden

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Today
 2. Aniek

  Myxomatose en VHS / RHD uitbraken

  12-12-2018 RHD-2 in Ouderkerk aan de Amstel. Grote kans RHD-2, Een koppel paar weken terug symptoomloos overleden, onbekend hoe en wat gevaccineerd. Nieuwe geadopteerde konijnen waren niet gevaccineerd tegen RHD-2, wel met Nobivac (niet bij mij geadopteerd ;)). Zijn ook beide symptoomloos overleden een week na adoptie.
 3. Yesterday
 4. Deeskuh88

  Bunnybunch wokmeeting 15 december 2018!

  Ik ben ook weer thuis 🙂 Nog een dag in Amersfoort en Zeist doorgebracht en op de terugweg natuurlijk weer eens autopech... Maar dat mag de pret niet drukken. Het was een heel geslaagd weekend met weer een geslaagde wok!
 5. Deeskuh88

  Secret Santa Surprise!

  Tof! Fijn dat je het leuk vond 🙂 Ik was inderdaad jouw Secret Santa, @michaela23
 6. Proetski

  Wat vinden jouw konijnen van de sneeuw?

  De eenden waren in ieder geval niet onder de indruk.
 7. Proetski

  Tekentablet wacom

  Ik heb indertijd een Wacom Bamboo gekocht, die was zo rond de 150 euro geloof ik. Ik zou juist voor de grotere maat gaan. Als ik nu een keuze zou moeten maken zou ik het niet weten. Heb al heel lang niet meer getekend maar wie weet :’) Mijn broer had er een van de Aldi en die deed het geloof ik ook goed. Alleen stopte de software van mijn tablet er toen mee.
 8. Renske34

  De sportschool

  Ah, ja daar ben ik toen ook ingetrapt. Begon ik met wandelen omdat Evy lopen zei. Mocht ik na het lopen ineens wandelen... Dat is wel een goed idee, zo'n loopband!
 9. Lienappelsien

  Bunnybunch wokmeeting 15 december 2018!

  Ik vond het ook erg gezellig! 😃
 10. michaela23

  Secret Santa Surprise!

  Ik kan alleen geen foto's plaatsen, zal even uitvogelen hoe dat kan
 11. michaela23

  Secret Santa Surprise!

  Zo, ook ik heb mijn pakket uitgepakt. Heel erg leuk om te doen en verbaasd over de hoeveelheid cadeautjes. Toen ik de doos openmaakte, dacht ik eerst dat @Evee mijn secret santa was. Vanwege al die papiersnippers. Dacht dat het misschien van oude bestellingen waren. Maar toen ik de eerste hint opende, wist ik dat het @Deeskuh88 was. En bij de laatste hint was het helemaal duidelijk dat @Deeskuh88 het was. Thanks voor de leuke cadeautjes, ben er erg blij mee 😊🤗
 12. Hier is geen sneeuw gevallen, maar begin maart lag er wel wat. Mijn voedstertje vond het geweldig! Mijn rammetje vond het eigenlijk helemaal niks, maar hij ging maar mee met zijn vriendin voor de gezelligheid. Hij was echt bij het deurtje aan het twijfelen, zal ik wel of zal ik niet? Toch maar wel, eventjes. En gauw weer terug. Zijn vriendin bleef lekker in de sneeuw. Dat was zo leuk om te zien, van allebei!
 13. Bammyflurry

  Wat vinden jouw konijnen van de sneeuw?

  Onze nijnen hebben een volledig overdekt buitenverblijf, dus er valt geen sneeuw in. Maar als er wat meer (minder natte) sneeuw ligt, dan koppel ik altijd een panelenren aan hun verblijft, en zet het hok open. Dan kunnen ze in de sneeuw op het gazon naast hun hok spelen. Dat vinden ze erg leuk! De binkies zijn dan niet van de lucht!
 14. Bammyflurry

  Bunnybunch café 2018

  Hier ook de douche in het bad. Op termijn willen wij ook een douchecabine, maar zo af en toe een keertje in bad zal ik wel gaan missen. En het is wel eens handig bij het wassen van bv. gordijnen of luxaflex. Vanmorgen gewandeld in de sneeuw! Voor onze jonge hond de eerste keer sneeuw, en dat was feest! Vanmorgen vroeg om 4 uur stond ik ook al met de hond buiten... Ik hoorde haar piepen onder aan de trap. Toen ik naar beneden ging liep ze snel naar de achterdeur, dus was het wel duidelijk. Mevrouw moest nodig! Snel wat kleren aangeschoten en er uit. Bos aan de overkant van de weg kon ze net halen, want ze had dunne ontlasting, gelukkig geen diarree. Was zichtbaar opgelucht. We hebben nog maar even wat verder gelopen. Wat is het overal stil op die tijd. Er lag toen nog geen sneeuw trouwens. Ik ben nog maar weer mijn lekkere warme bedje ingekropen... Toen we er om half 9 weer uit gingen lag er een mooi laagje sneeuw! Fijn dat de wokkers gisteren een gezellige avond hebben gehad! En hopelijk hou je niet teveel over aan je val @Evee
 15. Evee

  Bunnybunch wokmeeting 15 december 2018!

  Ik ben ook weer thuis! Het was weer super gezellig! Op naar de 10e editie volgend jaar!
 16. GawainBS

  Wat vinden jouw konijnen van de sneeuw?

  Luna & Flora zien het enkel door het raam. Onze kippen echter, durfden niet uit hun hok te komen vanmorgen. 😉
 17. GawainBS

  Advies castratie voedster

  Ik heb twee voedsters die gecastreered zijn op 6 of 7 maanden. Ik heb er zeer lang over getwijfeld, want de ingreep is idd aanzienlijk. Maar wij zijn zeer tevreden van onze konijnkundige DA. Wij zijn daar ook nog twee keer terug geweest omdat Luna niet direct wou eten. De Da had er alle begrip voor en heeft vb ook niets aangerekened. Na drie à vier dagen waren ze allebei terug hooi aan het eten. Als je het laat doen, moet je wel rekening houden dat je enkele dagen verlof moet nemen, omdat je je konijntje echt goed moet opvolgen. Hou er ook rekening mee dat je misschien wel moet dwang voeren en zowiezo pijnstiller geven. Een BB lid (ik weet niet meer wie) had het dilemma voor mij zo samengevat: "De kans dat je voedsters baarmoederproblemen allerlei krijgen is vele malen groter dan dat er iets mis zou gaan bij de operatie/het herstel." Ik begrijp dat het zeer zielig is om je konijn bewust even te laten afzien, maar op lange termijn doe je er wel goed aan. Conclusie: zoek een goede DA en laat het niet door de eerste de beste doen.
 18. GawainBS

  Bunnybunch café 2018

  Hehe, tot ik lens implantaten liet zetten, was ik ook ziende blind onder de douche. Nu hebben we in ons huis een bad en een inloopdouche. Zeer handig, moet ik zeggen. Ik vind het wel zeer fijn om af en toe een bad te kunnen nemen.
 19. Renske34

  Wat vinden jouw konijnen van de sneeuw?

  De mijne vinden het erg leuk, allemaal pootafdrukjes inderdaad vanmorgen. Wel probeer ik ze niet teveel in de sneeuw te laten lopen, 1 van de twee heeft nogal snel last van sore hocks.. Hier in Den Haag ligt nog een klein laagje sneeuw maar de wegen zijn allemaal weer vrij.
 20. Marjoleink

  Bunnybunch café 2018

  Dat had ik eerst ook. Waarbij de badkuip dan ook nog vrij smal was, zodat je je voeten niet plat neer kon zetten. Plus dat ik niet goed zie zonder bril, dus ik ben ook een paar keer flink gevallen. Twee jaar geleden heb ik het bad weg laten halen, nu heb ik een inloopdouche, en dat bevalt prima.
 21. GawainBS

  Bunnybunch café 2018

  In mijn appartement staat de douche ook geïntegreerd met de badkuip. Vanuit plaatsbesparingsoogpunt vind ik het niet zo gek.
 22. nijntjes van mij

  gil

  even ter informatie: We hebben ze weer opnieuw gekoppeld, en tot nu toe gaat het heel goed! Ze zitten samen in hun hok+ren, en moeten nog een beetje de regeltjes bepalen, maar er zijn geen ruzies of iets meer geweest!
 23. Domino

  Bunnybunch café 2018

  Das niet goed dat je onderuit bent gegaan! Hopelijk valt de schade aan jezelf mee!
 24. Volgens mij vindt Koosje het wel leuk want ik zag vanmorgen overal pootafdrukken in de ren. 😀
 25. Evee

  Pvcpijp doorgang

  Zijn er geen standaard doorvoer stukken voor te koop die kunnen helpen? Of heb je inmiddels al een oplossing bedacht?
 26. Ik ben wel eens benieuwd hoe jullie konijnen de eerste sneeuw van deze winter vinden! Leuk? Gek? Te koud om in te lopen? Of zijn ze dol op de witte vlokjes? Of zitten ze warmpjes binnen en bekijken ze het alleen door het raam? Hoe mijn konijnen het vinden weet ik nog niet, ik ben nog in het hotel na de bb-wok. Van mijn man begreep ik dat er thuis ook niet veel is blijven liggen. Hier in Amersfoort ligt wel een laagje!
 27. Evee

  konijntje verkouden?

  Succes morgen. Voor de langere termijn is het misschien een goed idee om de konijntjes te leren zelf in de reismamd te gaan zitten, zodat je ze niet op hoeft te tillen. Scheelt ook weer stress. Niet bij alle konijntjes lukt dat, maar vaak wel. En dat is best handig! Zelf leer ik het aan door het reismandje zonder deurtje in de ren te zetten met lekkers er in ( kruiden, brokjes of ander verantwoord lekkers, evt eetbare speeltjes). Als het op is pak ik de mand er weer uit. Als je dat zomaar een paar keer per week, of al is het 1x per week doet. Gaan ze in de meeste gevallen de mand als leuk zien en willen ze er graag in. Als ze naar de dierenarts moeten pak je de mand met lekkers er in, doe je het deurtje dicht als ze er in zitten. Laat de mand even staan dat ze rustig kunnen eten en dan de mand optillen en meenemen naar de dierenarts. Bij mij werkt dat bij de meeste konijnen wel goed. Op één na die het echt niets vind.
 1. Meer bezigheden laden

Mededelingen

×

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .