Spring naar bijdragen

Alle bezigheden

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Today
 2. Hoeveel ruimte heeft hij als je niet thuis bent? Het kan frustratie zijn door het steeds wisselen van ruimte. En hoe heb je een ander konijn geprobeerd? Een voedster die hij zelf heeft uitgekozen? Is hij gecastreerd?
 3. Hallo allemaal, Ik ben nieuw op dit forum en een nieuw konijnenbaasje, dus zou graag om jullie advies vragen voor het koppelen van mijn twee dwerghangoren. Ze zijn nu 7 maanden oud en komen uit hetzelfde nest. 1,5 week geleden heb ik mijn ram Leo (2 maanden geleden gecastreerd) en voedster Lola samen in een neutrale ruimte gezet (buitenhok + ren). Na heel wat heen en weer gerijd op elkaar, zijn ze een stuk rustiger. Leo likt Lola en gaat tegen haar aan liggen. Omgekeerd zie ik dit niet echt gebeuren, dus weet niet wat Lola er verder van vindt. Al ligt ze wel relaxed in het hok en lijkt ze bij enge geluiden steun te zoeken bij Leo. Vechten hebben ze in iede geval nooit gedaan en ze eten en keutelen beide goed. Nu mijn vraag; zodra ik Lola wat aandacht geef door haar te aaien, lijkt het of Leo jaloers is. Hij gaat dan direct op haar rijden. Hetzelfde gebeurt omgekeerd, wanneer ik Leo aandacht geef, begint Lola op hem te rijden. Dat zijn eigenlijk nog de enige momenten wanneeer ik ze zie rijden. Hoort dit nog bij het bepalen van de rangorde? Of is dit gewoon jaloers gedrag? Ik hoop niet dat ik het koppelproces verstoor door mijn geaai? Maar om nou te stoppen met aaien lijkt mij ook weer niet de bedoeling.. Ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen.
 4. Ik was nieuwsgierig dus heb het even opgezocht: https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/150924/Dierenambulance-Gedumpte-konijnen-overleven-niet-in-het-wild
 5. Dat dacht ik ook al maar hoe ga ik het gedrag tegen? Want Ik heb een ander konijn geprobeerd daar moet hij niks van weten. Hij heeft alle soorten speeltjes en loopt vrij los als ik thuis ben.
 6. Klinkt als een gefrustreerd konijn. Heeft hij wel genoeg ruimte, een vriendin en iets om zich mee te vermaken? Anders misschien toch kijken naar een bak die je vast kan zetten.
 7. Beste mensen, Mijn konijn Baily heeft een vervelend probleem de laatste tijd. Hij word in september 6 jaar en dit heeft hij voorheen nooit gedaan. Baily is ondertussen al 4 drinkflessen en een zware waterbak verder maar hij maakt nog steeds zijn hele kooi nat door of de fles kapot te maken en nu de drinkbak om te stoten. Heeft iemand een idee wat dit is en waarom dit is? Ik ben namelijk aan het einde van me Latijn... want als ik werken ben maak ik me zorgen of het water niet op/leeg is plus hij zit iedere dag laatste 3 maanden in een natte kooi wat ook niet goed kan zijn. Iemand ideeën ze zijn welkom. Mvg Megan en Baily
 8. Dat ziet er in ieder geval hoopvol uit 🙂 Hopelijk blijft het de goede kant op gaan!
 9. Ik zou persoonlijk 4 weken wachten als het om een echt nieuwe koppeling gaat. Dan is ze echt gewoon even goed hersteld en weer zichzelf.
 10. Dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld ook een schimmelinfectie. Is lastig te zeggen over een forum. Maar ik heb het idee dat je wel een beetje simpel "afgescheept" bent met de pijnstiller. Als het echt gezwellen zijn kan het misschien aan de amandelen liggen? (ik weet uit mijn hoofd even niet hoe dat precies bij konijnen zit, dat zou ik op moeten zoeken), of in het ergste geval is het een gezwel (goed of kwaadaardig). Ik zou dus ook toch wat verder doorvragen, of bij deze dierenarts als die wel konijnkundig is, of naar een andere konijnkundige arts gaan voor 2nd opinion / verder onderzoek. Volgens mij er in ieder geval te testen zijn wat het is, op een niet al te ingewikkelde manier (biopt / monstertje op sturen naar laboratorium). Dan weet je in ieder geval hoe het zit met behandeling, of er opties zijn of niet.
 11. Zag net op RTV Drenthe dat de konijntjes naar Aniek zijn gebracht. Gelukkig komt het nu met hen wel goed! Mogelijk komen ze van een 'hippe kleurtjes' fokker.... zo'n echte liefhebber...
 12. Hoi! Bedankt voor jullie tips. Ik ga dit bij een volgende koppeling zeker toepassen! Gelukkig lijkt het wel goed te gaan, ze zitten nu telkens op dezelfde verdieping en lagen vanochtend al tegen elkaar aan. Deze foto heb ik net gemaakt voor de vorige eigenaar van Puk. Links is Puk en rechts is Toffee.
 13. @Rifca ja dat kan.. wel vreemd dat ze dat enkel doet als ze naast me op de bank komt zitten.. want ze hebben vannacht 7uur alleen gezeten en daarna weer 9uur los in huis en er was niet geplast.. @Evee inderdaad, ze zijn nu 6 en 7 maand oud.. ze weten heel goed wie de baas is, alleen weet hun onderdanige niet altijd wat ze bedoelen of wat ze willen.. heel veel opgezocht voor ze naar huis kwamen, maar blijf bijna dagelijks googlen en topics lezen hier..
 14. Geen idee, maar alleen pijnstillers meegeven terwijl je niet weet wat het is vind ik wat kort door de bocht. Je zou voor een second opinion naar een andere dierenarts kunnen gaan. Hier is de lijst met konijnkundige dierenartsen: https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen/post/lijst-met-konijnkundige-dierenartsen/ Je zou ook aan je dierenarts kunnen vragen of ze willen overleggen met Wilhelminapark in Utrecht, die weten heel veel van konijnen.
 15. Goedemiddag , ben net bij de dierenarts geweest met mijn konijn en er is gekeken met een camera in haar keel en er bleken zwarte bolletjes te zitten. De dierenarts stond ook perplex en wist niet wat het was. Eten doet ze gewoon alleen blijft ze kauwen omdat er iets in de keel zit. Heeft iemand hier ervaring mee ?? de dierenarts gaf me een pijn stiller mee en suc6 ermee. Mvg mike
 16. Hey peeps, Vrijdag word mijn voedster Luna gesteriliseerd. Maar haar vriendje Tibbe is helaas overleden een paar dagen geleden dus willen we weer een jong konijntje erbij doen. Maar hoe lang duurt het voordat je dat kan gaan doen ongeveer? Vanaf hoeveel weken kan ik er een nijn bijzetten? Alvast bedankt!! Emma
 17. @Evee Dankjewel! niks om zorgen over te maken dus 🙂 @Okki dat dacht ik in eerste instantie ook, maar hij is inderdaad gewoon lang. Ik ga er gelijk wat aan doen, bedankt 🙂
 18. Met gewone brokjes is het aan te raden een verpakking niet langer dan 3 maanden op te laten (en dan wel te bewaren in een afgesloten bak gedurende die tijd en niet in de zon, liefst dus op een donkere plek). Daarna is er toch wel behoorlijk verlies van vitamines en smaak. Het heeft dus ook geen zin om voor 1 konijn een 10 kg verpakking brokken te kopen, koop altijd die hoeveelheid die je in een maand of 3 opmaakt (komt ook niet op een dag of weekje aan, maar zo ongeveer). Ik denk dat je dat voor snoepjes ook wel aan kan houden. Dat je het tot een maand of 3 na openen kan voeren, mits je het wel een beetje goed bewaard hebt (donker / afgesloten). Lijnzaadbrokjes zijn overigens meestal ook niet mega lang houdbaar, tenminste de meeste van die brokjes bevatten geen concerveringsmiddelen. Dat houd in dat ze meestal max 6 maanden houdbaar zijn na productie.
 19. Ik vraag me af hoe lang snoepjes goed blijven als de verpakking geopend is. Weet iemand dit? Ben iets te fanatiek geweest met inslaan en eigenlijk wil ik stoppen met snoepjes maar enkel nog lijnzaadbrokjes geven ipv een snoepje. Maar om de snoepjes weg te gooien vind ik ook zonde.
 20. Evee

  Nieuw hier

  Welkom op bunnybunch!
 21. Evee

  Forumupdates

  Binnenkort, volgende week waarschijnlijk, zal er weer wat onderhoud zijn aan het forum. Als het goed gaat merken jullie er niet veel van, het kan zijn dat het eventjes kort offline is, maar dat zal niet meer dan een paar minuten zijn als het goed is. Het kan wel zijn dat er na de update even wat dingen anders zijn, dat bijvoorbeeld de kleuren niet kloppen. Of dat dingen na de update op een andere plek staan.
 22. Wat vervelend, maar goed dat jullie naar de dierenarts zijn geweest! Hoe gaat het nu? Zonder foto's is het inderdaad lastig bepalen wat het is, het kan best een botscheurtje of rechte breuk zijn, of een kneuzing. Dat kan allemaal. De pijnstillers die bij konijnen vaak voorgeschreven worden zijn vaak ook ontstekingsremmers, wel belangrijk om te geven dus in dit geval! Even doorpakken, als het gaat met 2 personen zodat één iemand het konijn kan hanteren, en de ander de handen vrij heeft om medicijnen toe te dienen.
 23. Vrijwel geen één konijn wil vrijwillig medicijnen likken. In een houdgreep nemen, koppie beet en die spuit erin steken. Heel zielig maar heel effectief. Veel breuken zijn niet te voelen trouwens. Als het netjes gebroken is, voel je het niet op de eventuele zwellig na. Ik zou beginnen met pijnstilling (want neem aan dat hij die nog niet krijgt) en het nog enkele dagen afwachten.
 24. Als het zomaar ter ondersteuning is en er geen extreme angst is voor iets, dan zou ik het niet 4x op een dag geven. Dat is het maximale, dus echt voor de extreme gevallen (denk bijv. aan konijnen met flinke vuurwerkangst in de dagen naar oud en nieuw toe). Ik heb het zelf wel eens gebruikt bij een konijn ivm koppelstress, maar nooit meer dan 2x per dag gedaan, een keertje in de ochtend en een keertje in de avond, en dan op de oortjes en dan eventjes inwrijven, terwijl het konijntje aan het eten was. Dan geeft het toedienen ook geen stress.
 1. Meer bezigheden laden
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .