Spring naar bijdragen

Alle bezigheden

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Afgelopen uur
 2. Huntingmiew

  Timothy hooi

  Gisteren heb ik van mijn zus wat Timothy hooi meegekregen om te proberen. Mijn monstertjes zijn echte vreetbuidels maar hooi ho maar. Nu krijgen ze momenteel nog wat meer ander eten zoals brokken omdat Chichi nog steeds wel wat mag aankomen. Maar ze halen er compleet hun neus voor op. Het Timothy hooi daarentegen hebben ze wel een aardige pluk van op ondertussen. Nu heb je dit van heel veel merken zag ik al. Zit hier veel verschil onderling tussen of is het een geval van Timothy hooi is Timothy hooi, kun je niet echt mis mee gaan.
 3. @Evee, hopelijk nog wat geslapen? Lekker aso om rond die tijd nog zoveel lawaai te maken.
 4. @Floppyears, veel sterkte. Wat een afschuwelijk nieuws
 5. Today
 6. Er hoeft helemaal geen stro in de ren, gewoon een kale vloer vinden konijnen prima! Ook stro in het nachthok is nu niet per se nodig, dat hoeft alleen maar in de winter.
 7. Als het goed gaat, en ze weer zelf eet en keutelt, kan ze weer naar buiten. Hier staat veel info over de zorg rondom de castratie: https://www.bunnybunch.nl/informatie/castratie-en-sterilisatie-bij-konijnen De eerste dag / dagen is nodig omdat konijnen na de narcose niet goed de lichaamstemperatuur op peil kunnen houden. De reden dat dierenartsen soms langer adviseren heeft te maken met wondverzorging, ter voorkoming van vliegen op de wond. Maar als de wond netjes dicht is en ze blijft er vanaf, valt dat volgens mij wel mee. Ik heb nooit gehoord hier op het forum dat iemand daar problemen mee had. En zodra het beter gaat beginnen ze uit frustratie je halve huis te slopen, ook niet handig 😉 Controleer de wond nog wel dagelijks in de eerste 2 weken na de ingreep.
 8. Tip: let een beetje op met beschuldigingen die je doet. Het forum is gewoon openbaar, iedereen, dus ook deze betreffende fokker kan meelezen. Ik weet dat ze er wel echt serieus mee bezig zijn, maar dit soort dingen zijn helaas niet in een paar weken afgerond. Mocht je persoonlijk negatieve ervaringen hebben met deze fokker, meld het echt bij de officiele instanties zoals dierenbescherming en dierenpolitie. Je zou je verhaal ook in een brief / privé bericht kunnen sturen naar @Roderick ten Kortenaar zodat het in hun zaak mogelijk nog meegenomen kan worden. Hoe meer gedupeerden, hoe sterker ze staan.
 9. Evee

  Klaagtopic 2020

  Sterkte! Pff. Dr heeft iemand in het dorp een hardcore party geloof ik 🙉
 10. Yesterday
 11. Je zou ook nog kunnen overwegen om voor de zekerheid een snugglesafe erbij te leggen.
 12. Sterkte @Floppyears! Zulk nieuws is echt afschuwelijk!
 13. Ik had een broodje burger van walnoten en rode linzen besteld.
 14. Nee als ze echt vechten kunnen ze niet samen los lopen. Ook niet om de beurt, dat geeft juist extra stress. Dan zou je echt 3 hokken met 3 rennen moeten maken.
 15. Die van mij is toen helemaal niet binnen geweest. Wist ik veel toen... Maar ze moeten in eerste instantie binnen blijven omdat ze door de narcose hun temperatuur niet goed kunnen regelen. En vaak ook om in de gaten te kunnen houden of ze eten en keutelen. Als jij denkt dat het goed met hem gaat, en je hebt een verblijf voor hem waar hij geen contact heeft met je andere konijn, dan zou ik hem morgen lekker naar buiten verplaatsen. Niet al te vroeg, zodat de overgang qua temperatuur niet te groot is.
 16. @Floppyears Heel veel sterkte voor jou & je collega!
 17. Wraps met roomkaas en gerookte zalm. Lekker en binnen een minuut klaar.
 18. @JacinthaBrehler: jahoor, hij had een roerbakschotel gemaakt met kip, veel groenten, Mexicaanse kruiden. En nachochips met dipsaus erbij. Smaakte goed!
 19. Ja dat is hetgeen wat ik niet vind kloppen. En ik heb ondertussen al zoveel gelezen dat ik ondertussen ook maar was begonnen met zoeken, informeren, informatie doorgeven, etc. Ik word er ook echt helemaal niet goed van.
 20. Ja, dat begrijp ik ook niet helemaal. Op Facebook zijn ook mensen die voor haar waarschuwen en zeggen dat ze verschillende namen gebruikt. Word er naar van, bah.
 21. Mijn voedster heb ik na 3 dagen weer buiten gezet. Ze at inderdaad hartstikke goed, zelfde met drinken en keutelen deed ze ook vrij snel. Ze was wat ongelukkig binnen en meneer zat toendertijd bij de DA, dus ik had zoiets van: hop, naar buiten met jou! Meneer heb ik dezelfde dag nog naar buiten gedaan. Wel nog allebei afgesloten van elkaar, en meneer en madam nog gecontroleerd op de avond of ze niet te koud waren. Maar alles was gewoon goed.
 22. Ah vandaar, maar dan zal ze dat toch nog steeds moeten bijwerken lijkt mij? Maar waarom staat haar fokkerij daar onder de naam Onze Droom? Dat klopt dan weer niet met haar site naam.
 23. Bedankt allemaal voor de reacties! Het was inderdaad geen echte vechtpartij, het leek ook alsof het begon met spelen, samen rondrennen (naast elkaar, niet over elkaar) Iets nieuw in de tuin zou wel kunnen, de buren hebben pas een pup. Het zou kunnen dat ze die hebben geroken. Hoewel ze rustig in het zand naast het schutsel liggen te relaxen door de dag, ook ter hoogte van het hok van de pup. Ze reageren ook helemaal niet bang ofzo. Als het nodig is zal een plan B (aparte hokken met een voedstertje) wel mogelijk zijn, we hebben de ruimte, moet ik wel een paar hokken bij maken 🙂 . Maar kunnen ze dan nog los in de tuin? Alle 6 konijnen samen?
 24. Mattie

  Hoe lang binnen na castratie?

  Hoi! Onze Sammie is afgelopen woensdag gecastreerd. Het is goed gegaan. De wondjes zien er mooi schoon en droog uit. Nu moest hij op advies binnen blijven voor 10 dagen. We hebben enigszins provisorisch een konijnenverblijf voor binnen gemaakt, maar hij wordt er niet vrolijk van... Hij is actief en eet en drinkt goed. We hebben hem vandaag op een kleed in de ren laten spelen. Dat was net een koe die weer voor het eerst naar buiten mag, zo blij sprong hij rond. Nu vroeg ik me af hoe lang jullie konijnen binnen moesten blijven na castratie?
 25. Volgens mij zat ze eerst in Bunschoten-Spakenburg, maar is ze daarna verhuisd naar Voorthuizen (vanaf januari 2019; ze komt oorspronkelijk ook uit Bunschoten).
 26. Dat is ook zo ja. Maar zouden die links van dat erkend leerbedrijf en de KvK site mogelijk kunnen helpen daarbij denk je? Als dat mogelijk is, zou ik die links kunnen sturen in een privébericht naar hem in de hoop dat dat op zijn mail terecht komt.
 1. Meer bezigheden laden
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .