Spring naar bijdragen

Alle bezigheden

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Afgelopen uur
 2. Misschien moeten we het meta-konijnen-off-topic-café topic openen? ;-)
 3. Christaaa

  Bunnybunch cafe 2019 (offtopic!)

  Wat een heerlijk weekend! Het lijkt al helemaal lente :) Ik vind valentijnsdag ook vooral commercieel gedoe, maar de bonbonnetjes die ik gehad heb, doen me dat direct weer vergeten. :D
 4. Als ik wil klagen over het moeilijk doen over konijnenpraat in het algemene cafe, is dat dan konijn gerelateerd of offtopic.....?
 5. Today
 6. Yesterday
 7. *Snuffel*

  Snuffel

  Hallo, ik ben Snuffel.
 8. Dafne

  Plassen

  Hallo allemaal ik heb een klein vraagje ik heb een dwergkonijn geen hangoor maar ze plast de laatste tijd mij helemaal onder in het begin weer ze dat ook een paar keer maar na tijdje was dat getipt maar nu is het weer begonnen en ik vroeg me af waar het vandaan komt ineens?
 9. SnowWhite&LittleAngel

  Hartog gedroogd gras

  Er hangt op dit moment ook nog steeds een balletje met hooi in het hok maar helaas kijken ze daar niet echt naar maar mengen is heel slim daar had ik nog niet aangedacht! welke kruiden zou je adviseren om er doorheen te doen? Dan ga ik die ook nog halen. de brokjes gingen er vandaag al een stuk beter in dus dat is positief maar ik heb veel liever dat ze het hooi eten natuurlijk.... ik ga het meteen even mengen! Super bedankt voor de tips!
 10. Het zo tegen elkaar aan zittend eten op de eerste dag ziet er in ieder geval goed uit. Leuk stel zo!
 11. Hehe, ik ben niet de enige die twee kommetjes water voorziet, blijkbaar. 😉
 12. IreneM

  Kartonnen huis

  Ik wilde m vandaag ook kopen, maar het was uitverkocht. ☹️
 13. Domino

  Ik voel me schuldig!

  @Kolino je hebt inderdaad wel een punt, mij is destijds ook afgeraden om Cisaral toe te dienen indien het een verstopping in de darmen betreft. Probleem is dat de boel wel voortgestuwd wordt, maar tot die blokkade en dan dus niet meer verder kan. Gevolg kan dan zijn dat er bij die blokkade een enorme druk ontstaat. @Vera90 je hebt je best gedaan en gedaan wat je is geadviseerd door de dierenarts. Helaas heeft je konijn het niet gered. Bedenk je dat bij zulke gevallen het vaak 50/50% is. Zelf dwangvoer ik nooit bij buikproblemen, ze gaan vanzelf wel weer eten als de boel weer doorloopt. Wel geef ik medicatie en is het eerste wat ik doe de temperatuur opmeten. Als een konijn gas heeft, koelen ze vaak snel af. Gevolg daarvan is dat de maag en darmen trager gaan werken en uiteindelijk stil gaan liggen. Het is dan ook zaak om ze eerst op temperatuur te krijgen, want zolang die te laag is, kan je doen wat je wil, maar dan gaan die maag en darmen niet werken. En qua medicatie, hangt er vanaf wat ze mankeren. In ieder geval pijnstilling en indien nodig laxeer en maag en darm stimulans. Ik hoop dat je wat aan de info hebt voor een eventuele volgende keer. Probeer je voor deze keer asjeblieft geen verwijten te maken, je hebt gedaan wat je kon en wat je is geadviseerd door de dierenarts.
 14. Mijn ex-man net in de stress " ze vechten". Ik erheen, maar er wordt bij vlagen gevlinderd, verder liggen ze ontspannen, er wordt al wat gewassen, komt goed denk ik. De kleine is Gijsje, de grote Oreo.
 15. stefan92

  Buitenhok maken voor koppel Duitse reuzen + vragen

  Hierbij een foto. Zitten nu nog wat hulpstukken op om het hok in model te houden.
 16. Ja, dat is toch altijd wel spannend. Komt vast goed! O, de binnenkonijnen zitten dus gewoon in de ruimtes waar de buitenkonijnen zitten. Nou is het daar in het gebouw qua temperatuur natuurlijk ook een beetje tussen binnen en buiten in.
 17. Ja, we mochten uit alle plaatsbare konijnen kiezen. Ze zaten ook gewoon allemaal in dezelfde onverwarmde schuur. Het leek goed te gaan, maar nu wilde Oreo op Gijsje rijden, en is Gijsje daar een beetje van geschrokken. Spannend hoor, zo'n koppeling!
 18. Leuk dat Oreo een fijn thuis heeft gekregen en dat het al goed klikt. Ze lijkt me een leuk konijn. Ben ook benieuwd naar foto’s. Sky is ook mooi konijntje met inderdaad een mooi kleurtje. Mochten jullie dus ook buitenkonijn uitkiezen, nu Gijsje nog binnen woont?
 19. Lienappelsien

  Ik voel me schuldig!

  Fijn! Dan hoef je niet meteen naar de opvang te rennen voor een nieuw maatje voor haar.
 20. Bloempje&Caramel

  Blijven jouw konijnen buiten in de regen zitten?

  Mijn konijnen hebben een ren overdekt met zeil, als het harder regent word het wel wat vochtig. Ze gaan, desondanks dat ze dus bijna niet nat worden, lekker in hun hokje zitten als het begint te regenen. Ook als het hard waait gaan ze naar boven. Met kou komen ze juist naar buiten.
 21. stefan92

  Buitenhok maken voor koppel Duitse reuzen + vragen

  Nou afgelopen weekend en deze ochtend lekker bezig geweest. Het geraamte staat. Nachthok zit op 1m hoogte. Hierdoor wordt het wel een lange trap naar boven toe voor de konijnen. Dak worden waarschijnlijk transparante golfplaten, nachthok krijgt dan nog een houten plaat als dakafwerking zodat het mooi donker in het hok is. Moet mn fotos even verkleinen en dan zal ik ze bij deze reactie zetten.
 22. Ohh ik had oreo al gezien op de site! Wat leuk dat zij bij jou een huisje gevonden heeft! Haha, ja konijnen hebben zo hun eigen wensen met wie ze samen willen leven! Toch is het mij nog altijd meegevallen, de partnerkeuzes van mijn konijnen haha. Sky ziet er op de foto's ook een beetje bang uit. Jammer dat ze geen match was, ze heeft wel een mooi kleurtje! Als je foto's hebt, ik ben benieuws naar het kersverse koppel!
 23. We komen net terug van Knijn & Ko. Gijsje heeft Oreo uitgezocht, hij was dolenthousiast, en Oreo vindt het allemaal wel best. Onze eerste keuze (Sky), raakte helemaal in paniek, dus dat was geen goede match. Heel grappig: Gijsje en Oreo kleuren absoluut niet bij elkaar, echt geen gezicht. Maar goed, als ze elkaar maar lief vinden, dat is het belangrijkste.
 24. "Best handig, zo'n wasslaafje", aldus Muffin.
 25. Evee

  Hartog gedroogd gras

  Als ze echt niets anders eten, is gedroogd gras wel een optie. Het is beter dat ze dat eten, dan dat ze geen hooi eten. Hoewel ik zelf zou adviseren om het te mengen, bijvoorbeeld met de andere soorten die je hebt staan. Wie weten eten ze die soorten op die manier wel beter. Meng het in een grote emmer, en doe bijv. 50% gedroogd gras, en voor de rest de andere soorten (hoef je die ook niet weg te doen). Eventueel nog wat eetlust opwekkende kruiden er door mixen. Dwangvoeren zou ik pas doen als ze echt niets meer eten. Handig om in huis te hebben, dat zeker. Maar zolang ze nog iets eten (al is het maar de 6 happen hooi), hoef je niet te dwangvoeren.
 26. SnowWhite&LittleAngel

  Hartog gedroogd gras

  Hi allemaal, ik heb een vraagje. mijn lieve baby’s zijn opeens gestopt met hooi eten, en zelfs de selective brokjes die ze normaal binnen no-time op hebben laten ze staan. Groentes eten ze een paar minuten en daarna stoppen ze weer. Ik ben gisteren naar de dierenarts gegaan met ze en hun tanden en kiezen zijn helemaal ik orde! ( thank god). De dierenarts heeft ze onderzocht maar kan niks geks vinden. Ze hebben voor de zekerheid wel een pijnstiller gehad en een injectie die de maag en darm stimuleerd. Maar het probleem met het niet echt willen eten was dus nog steeds een raadsel... ik heb ondertussen 3 hooi soorten thuis staan: timothy hooi nature’s best bergweide hooi en puik kruidenhooi met kamille en munt. Geen van drieen word gegeten ja 6 happen ofzo... ik ben echt ten einde raad en heb een baal van hartog gedroogd gras gehaald. Dit eten ze gelukkig wel nog steeds minimaal maar ze eten! De Dierenarts gaf me ook dwangvoer mee maar dat wil ik echt absoluut niet geven dat veroorzaak veel te veel stress voor ze. ik weet dat de eiwitten in gedroogd gras erg hoog zijn. Maar zou je dit wel onbeperkt kunnen aanbieden? En heeft er iemand anders nog een gouden tip? Groetjes, charlotte
 27. Vera90

  Ik voel me schuldig!

  Update vanuit deze kant, Puk doet het heel goed gelukkig! Dat geeft zo veel opluchting. Neemt niet weg dat ik uiteraard overweeg om er een pluis bij te zetten (na een succesvolle koppeling), maar het is fijn om te zien dat ze niet al in de eerste dagen wegkwijnt zonder Evi. Ze eet en drinkt goed, eet goed hooi, en poept en plast. Verder rent ze rondjes in de ren en maakt af en toe binkies. Ziet er voor mij uit als een blij konijn. En dat vind ik toch wel echt een enorme opluchting en wilde ik even delen :)
 28. Dit zijn Mikky en Boevie, sinds een jaar een stelletje. Ze moesten in het begin wel een beetje aan elkaar wennen, maar nu zijn het dikke vrienden!
 1. Meer bezigheden laden
×

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .