Spring naar bijdragen

Alle bezigheden

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Afgelopen uur
 2. Welk voer geef je nu? Alleen brokken, of ook natvoer? Je zou voor Hiro wat meer natvoer kunnen proberen, daar kun je meer van geven zonder dat hij meer calorieën binnen en zal hij er ook wat langer over doen om het op te eten. Voor elke gram brokjes kun je 3 gram natvoer geven voor dezelfde hoeveelheid calorieën. Moet je wel een merk zoeken wat vooral veel eiwitten bevat en weinig koolhydraten, dus dat zal wel even een zoektocht zijn. Sowieso is het goed om een voer te pakken wat weinig koolhydraten bevat als je kat moet afvallen, maar het probleem is dat koolhydraten niet op de verpakking staan. Je moet dan de percentages van vocht, eiwit, vet en ruwe as van 100% afhalen, en dat moet dan ideaal gezien onder de 20% zijn.
 3. Shayna Joon

  Gemeen konijn

  Hey ik heb 2 konijnen en nog een konijn in een apart hokje die ik verzorg omdat die een pijnlijk oog heeft ik wil ze later ook koppelen af en toe laat ik die twee konijnen er uit en een gaat dan kijken bij die ene in dat hokje en dan gaat die anderen die ene bijten en ook die andere en dan wil ik hem een snoepje geven en dan bijt hij mij ook echt hard ook weet iemand hoe het komt het komt sinds zij er is en ik denk dat hij jaloers is
 4. Een voerbak met chip is wel de beste oplossing denk ik, maar los daarvan denk ik dat bloedonderzoek/APK altijd verstandig is. Hoe zwaar zijn ze? Mijn slanke poes Winky bleek overigens ook nog eens kieskeurig te zijn als het om eten ging (geen idee of jouw poezen dat misschien hebben).
 5. Wat een lieverds! Welkom op het forum. Vervelend dat dat Madelief E. cuniculi heeft.
 6. De kater kan deuren openen en voeremmers open trekken. Zou zo een voerbak echt voor hem werken? Ik denk dat hij hem gewoon open weet te breken namelijk 😂
 7. Er zijn voerbakjes met een deksel die werken op de chip van de kat. Ze zijn absoluut niet goedkoop, maar zo heeft iedere kat zijn eigen voerbak. Je stelt ze namelijk zó in, dat ze op één specifieke chip reageren. Zo kun je er ook voor zorgen dat een kat die speciaal voer moet hebben, niet het voer van de andere katten opeet, of andersom. Je zou dus jouw kater ook speciaal voer om op gewicht te blijven kunnen geven, en de twee poezen iets anders.
 8. Aww "prikkeltje" 🥰 Wie heeft een forever home voor dit mannetje, met karakter 😉 Omschrijving pakt hij er niet bij zie ik, bij deze:
 9. Wat een leukers! Veel plezier op het forum.
 10. Today
 11. Mira11

  Hallo!

  Veel plezier op het forum!
 12. Je hebt 48 MB in totaal wat je aan bijlagen mag uploaden. Als je bovenaan op je forumnaam klikt en dan op "bijlagen" dan kun je oudere bijlagen verwijderen, zodat je weer nieuwe kan posten. Het kan ook zijn dat de individuele bijlage te groot is om bij een post te uploaden, dan moet je hem verkleinen of ergens anders uploaden dan op het forum en via een link plaatsen.
 13. Ik zal onze nina ook nog sturen. Alleen zit ik nu over het maximale mbs heen die ik mag posten
 14. Onze luna(de zwarte) en onze murphy(de wit gevlekte)
 15. Nou komt die! Dit zijn onze dex(bruine) en nova(grijze) (Ze zitten nooit stil ook niet voor een foto)
 16. Ik heb drie katten. Twee poezen (worden bijna 14 jaar) en een kater (14,5 jaar). De rode bolle kater is echt een vreetzak. Dat brengt mij bij het probleem, de poezen zijn namelijk mager en kieskeurig. Een paar jaar terug moest ik overstappen van voeding, na lang zoeken en veel soorten testen toen uiteindelijk een voeding gevonden die ze alle drie met smaak eten. Alleen eten de poezen traag, weinig. Ze eten eventjes, en stoppen dan weer. Ik heb 3 voermomenten per dag. Hiro sluit ik dan op, zodat de poezen rustig kunnen eten zonder dat hij het afpakt. Maar dan nog, ze zijn afgevallen. Ik wil binnenkort naar de dierenarts voor een gezondheidscheck, denk dat ik vraag of er dan evt ook bloed getest kan worden bij de poezen om dingen als diabetes & schildklierklachten uit te kunnen sluiten. Aan de buitenkant is namelijk niets te zien, behalve dat ze wat mager zijn. Gebitjes zijn in orde, dat is juist eerder een probleem bij Hiro. Ik heb niet het idee dat het wormbesmetting kan zijn, het zijn binnenkatten, die 2x per jaar ontwormd worden. In de tijd van de voerwissel waren de poezen ook vrij mager, toen op aanraden van de dierenarts af en toe wat hills a/d bijgegeven. Daar kwamen ze goed van aan en aten het met smaak. Maar is dat echt een lange termijn oplossing? Maar is er misschien iemand die nog tips heeft? Voor de poezen zou ik het liefst de hele dag door brokken neerzetten zodat ze kunnen eten wanneer ze willen. Maar dan krijgt Hiro helaas weer overgewicht. Die stopt gewoon niet met eten. Hem de hele dag opsluiten vind ik ook niets. Hij mauwt ook zo hard als hij opgesloten is in de kattenkamer dat mensen die voorbij lopen echt naar het raam kijken of het wel goed gaat daar... Hoe pak ik dit handig aan? Heeft er iemand tips?
 17. Wij hebben een budgetcamera (van de Lidl?), zonder veel poespas, maar prima als bunny cam. Hij gaat al jaren mee, heeft vocht en wind doorstaan, maar hangt wel in een overdekte ren. Nadeel is inderdaad, zoals Evee al zei, dat de camera constant aan het stroom zit (tenzij je de stekker eruit trekt natuurlijk, haha), maar verder ben ik er best tevreden over. Zelfs 's nachts kan ik de hooisprietjes uit hun bekjes zien bungelen als ze aan het eten zijn, dus het beeld is vrij scherp in te stellen. 🙂 Mocht deze ooit kapot gaan, dan denk ik dat ik toch wel een iets duurdere aanschaf, maar voor nu is dit prima. 😉
 18. Metacam werkt ontstekingsremmend en pijnstillend. Als je echt het idee hebt dat het in verband staat met de incontinentie, is de enige logische verklaring die ik kan bedenken dat pijn de incontinentie veroorzaakt. Dat zou de meest logische reden zijn dat hij met de pijnstiller niet onzindelijk is, en zonder de pijnstiller wel.
 19. Ik sluit me aan bij @Marjoleink. Als alles goed gaat, is het natuurlijk super leuk om die kleintjes te zien groeien en spelen. Realiseer je dat de werkelijkheid vaak toch echt anders is. Sowieso is het niet leuk als een of meerdere jonkies dood gaan en die kans is echt wel aanwezig. En de mama... Ik heb daar zo'n medelijden mee. De mama's die ik in de opvang hebben gezien, zijn inderdaad allemaal niet blij, maar volledig uitgeput. Ze liggen de hele dag te hijgen van vermoeidheid doordat de jongen ze letterlijk leeg zuigen. Laatst is er een mama van uitputting overleden. Echt naar om te zien was dat. Ondanks dat het hartstikke leuk lijkt om een nestje te krijgen, zou ik er echt niet aan beginnen. Ik hoop dat het welzijn van je konijn voor jouw eigen plezier (voor zover je plezier gaat hebben van een nestje) gaat.
 20. Yesterday
 21. Deeskuh88

  Storm Ciara

  Naam of geen naam, ik stoor me er niet aan. Maar zowel Ciara als Dennis overleefd. Nu komt Ellen weer komend weekend 😅 Het houdt ons wel bezig zo. Elke zaterdag alle planten en vogelhuisjes etc uit de tuin halen en opbergen in de schuur, de kelder deels leeghalen, etc, en elke maandag-/dinsdagavond alles weer terugzetten. Er is pas een beeld gesneuveld, eentje die we vergeten waren bij de poort, maar die we toch ontzettend lelijk vonden. Verder totaal geen schade. Alle bomen staan nog en zelfs de weide-omheining heeft het overleefd.
 22. Hij is erg actief, verder eigenlijk gewoon weer de Bennie van eerst. Hij eet erg goed, ook zijn brokjes eet hij weer, dat deed hij voordat ik met de medicijnen begon niet. Hij was ook een dag na de eerste medicatie niet meer incontinent. Hij maakt trouwens ook regelmatig vreugdedansjes 😊 Ik dacht dus omdat hij het zo goed deed dat ik met de metacam zou kunnen stoppen. Vanavond heb ik het weer gegeven en nu maar weer zien of het verschil maakt wat betreft de plasjes.
 23. Fijn dat het goes terecht gekomen is, zij kunnen het zeker goed gebruiken.
 24. Is hij verder zonder de metacam nog wel actief? Helemaal geen ervaring met EC of met die medicijnen, maar zou het kunnen dat naar het toilet gan nu gewoon te veel pijn/moeite kost? Dat hij het daarom op zijn plaats laat lopen?
 25. Ja dat is ook zo. Ik had net al een afwasborstel in de hand, maar die was bij nader inzien niet zo geschikt 😁. En mijn kokos deurmat zag er ook verleidelijk uit. Maar die is al een tijdje in gebruik en dat is niet zo fris. 😅 Morgen maar even langs de Action en kijken wat ze daar hebben.
 26. Dank jullie wel. Het zijn verrassende diertjes. Saai is het in ieder geval nooit. Heel eerlijk gingen we hier wel redelijke makkelijk in zeg maar, oh konijntjes kunnen we wel hebben. Dat zijn niet zulke hele moeilijke huis dieren. Maar eigenlijk is het vanaf dag 1 een behoorlijk leer proces geweest. En ze verrassen ons nog iedere dag. Zo denk je een karakter aardig te kennen van je konijn en dan weet hij/zij je toch weer te verassen haha!
 1. Meer bezigheden laden
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .