Spring naar bijdragen

Alle bezigheden

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Afgelopen uur
 2. Maudt

  Pinkel eet alles in 1x op

  Hey allemaal, Ik heb Pinkel nu een weekje bij me en ben heel blij met hem! Hij is nu zo'n 10 weken oud en krijgt het voer van op de foto. Hij is enorm dol op deze biks. Ik geef hem zo'n 50 gram biks per dag, dit mag volgens mij nog wat meer zijn zelfs. Hij weegt nu ongeveer 1,4 kg. Ik weet niet hoeveel hij gaat wegen als hij volgroeid is. Het is een kruising van een hangoor met nog iets (wist de opvang ook niet). Ik gok dat hij ongeveer 3 kg gaat wegen maar weet het niet zeker, kan minder of meer zijn. Ik vind het daarom moeilijk om te bepalen hoeveel biks ik hem moet geven omdat ik niet wil dat hij zijn hooi gaat laten liggen. Ook is hij zo dol op de biks dat hij alles in een keer op eet. Ik verspreid de voedermomenten dus over de dag heen. Is dit een goede manieren of is het ook prima als hij alles in een keer op eet. En hoeveel biks adviseren jullie om aan hem te geven? Ik heb een foto van hem bijgevoegd zodat jullie kunnen zien hoe groot hij nu ongeveer is. Ps. hij is niet zo fotogeniek 😃
 3. Eefje

  Muziek-topic

  @Eveetipje voor je Spaanse taal: bacilos (oa contigo se va, tabaco y Chanel en Feliz conmigo) en jarabe de Palo (agua ❤️❤️❤️❤️ en bonito). Erg goed te verstaan, daar heb ik veel mee geoefend in het begin!
 4. Jij wilde toch ook of vergis ik me nu..?
 5. Ik ben zojuist weer bij de dierenarts geweest en ze hebben me een aantal pippetjes meegegeven waarbij het uiteinde er af geknipt is. Heb het meteen geprobeerd en guess what.. het werkt!
 6. Was het ook niet. Gelukkig is de hoofdpijn wel wat afgezakt, nog niet helemaal weg maar stuk minder dan gisteravond. Ook niet zo misselijk meer. Vandaag wel proeftoets voor mn studie moeten doen, benieuwd of dat wat geworden is.
 7. Wat kun je daar fout aan doen dan, ik doe het volgens de gebruiksaanwijzing. Ik heb altijd Recovery gekregen van de DA en daar zitten inderdaad vaak grove stukjes in nu je het zegt. Mijn herinnering was dus niet goed: ik heb alleen de laatste keer Critical Care gekregen en dat was houdbaar tot januari 2020 (ik plak de etiketjes van de medicatie of afgeknipte produktinfo en rekeningen in de mappen van de beestjes, zodat ik weet wie wat wanneer gekregen heeft en heb het even nagekeken). Ik hoop dat ik het niet snel nodig heb, maar heb de naam "Critical Care Fine grind" in ieder geval genoteerd om aan te schaffen. Bedankt!
 8. Net met mijn dierenarts overleg gehad. Ze vind fysio geen goed idee, die kan meer fout dan goed doen zegt ze omdat de wervels zo verschoven zijn. Ze vond het goed te horen dat Spook beter loopt en ook met haar voorpootjes weer wat van de grond komt. Haar idee is dat Spook met eigen kracht weer (bijna) helemaal de oude zal gaan worden, aangezien ze nu toch verbetering laat zien. Ook zij had nog nooit zo’n breuk gezien bij een konijn en zeker niet dat het dier het dan nog zo goed doet. Ze heeft het 1x bij een kat gezien en die hebben ze moeten euthanaseren. Ben blij dat Spook er nog is en dat ze nog zo goed functioneert en ook steeds beter lijkt te gaan functioneren.
 9. Hey! Sorry voor de late reactie. Hij is héél nieuwschierig en zoekt gelukkig ook toenadering. Hij laat zich ook aaien maar niet al te lang. Springt ook op mijn schoot en vooral als hij merkt dat ik brokjes in mijn hand heb (hij is namelijk héél dol op zijn brokjes). Dankjewel voor je interesse! Ben echt heel blij met hem 😁
 10. Today
 11. Als je het altijd hebt dan ligt het waarschijnlijk toch aan de manier waarop je het gebruikt, dit is niet echt normaal namelijk. Bij de Science Recovery vind ik wel dat er vaak wat te grove vezeltjes in zitten die dan het tuitje blokkeren, maar dat is wel een heel ander soort probleem. Dit heb je overigens ook sneller als je de Science Selective brokjes gebruikt voor je dwangvoeding. Van de Critical Care zou je toch eigenlijk echt heel goed een glad papje moeten kunnen maken. Ik vind deze juist het fijnste in gebruik in dat opzicht. En ik gebruik bij konijnen die erg ziek zijn zelfs vaak 1 ml spuiten met een smal tuitje, zelfs daar nooit problemen mee. Heb je de Critical Care Fine grid al eens geprobeerd? Misschien is dat een optie.
 12. Waarom niet? Als ze moeilijk zouden doen zou ik heen gaan met konijn, voer en spuiten en zeggen: Succes, stoppen jullie dit er maar in! 😅 Als Oxbow jouw verhaal bevestigd kun je altijd die mail laten zien. Overigens verzekerde Oxbow mij er van dat het wel volledig veilig is, er miste een bepaald bindingsmiddel maar het is dus niet erg als je konijn wel wat binnengekregen heeft. (Niet dat dat veel geweest kan zijn want het is gewoon niet te doen)
 13. Jeetje, ik heb nog nooit anders gemerkt met Critical Care of Recovery dat het niet echt goed mengde met water en dat het altijd uiteindelijk als een prop in het uiteinde van de spuit bleef zitten. Ik heb dat aan DA's gevraagd en die zeiden dat dit inderdaad een probleem kon zijn, maar dat je niets anders kon doen dan eventueel een grotere spuit gebruiken dan er meestal bijgeleverd wordt en daar dan nog eventueel een stukje van de tuit afsnijden. Ik heb dat altijd zo stom gevonden dat juist dwangvoer zo'n gedoe op kon leveren omdat je telkens met droge proppen aan het einde blijft zitten. Ik heb wel een paar keer de tip van het forum gevolgd door SS biks te weken in water en eerst op een schaaltje of lepeltje aan te bieden. Maar als ze echt niet willen moet het toch echt met een spuit toch?
 14. Bedankt! Ik heb Oxbow meteen even een bericht gestuurd. Ik heb het bij een dierenarts ingekocht dus ben benieuwd of ze me gaan geloven 😧
 15. Even contact opnemen met de verkoper én met Oxbow, dan weet je hopelijk snel waar je aan toe bent. Ik moest het na mijn contact met Oxbow nog wel zelf met de verkoper oplossen (is ook netjes gebeurt) maar als we daar niet uit gekomen waren kon ik me weer melden bij Oxbow. Ik gebruik al zeker tien jaar Critical care en het laatste jaar dus ook héél veel, dus ik wist direct dat het niet klopte, maar het is niet ongewoon dat mensen moeite hebben met dwangvoeren dus kan me voorstellen dat je de oorzaak niet gelijk bij het spul zoekt. Zal meestal ook niet het geval zjin maar in dit geval is het dus wel degelijk afwijkend.
 16. Dat is inderdaad erg frustrerend zeg en belachelijk dat je zo lang moest wachten! Ik merk ook dat het zich niet mengt en precies wat jij zegt, als ik het uit de koelkast haal ligt al het poeder op de bodem. Ik heb hier ook nog meerdere zakjes van ingekocht allemaal dezelfde datum. Aaargh :'D
 17. Mijn konijn kan alleen vloeibaar eten, ik had (oké, ook niet zo handig, maar toch) echt nèt genoeg voorraad totdat de nieuwe bestelling binnen kwam. Zit je dan met twee of drie (grote!) zakken voer waar je helemaal niks mee kan en een konijn wat niks te eten heeft. Gemeld aan de webshop, heeft meer dan een maand geduurd voordat ik mijn geld terug had. Twee maanden daarna dacht ik nou ik bestel daar maar weer eens (goedkoopste optie). Wat denk je, krijg ik gewoon wéér uit dezelfde batch! 🤦‍♀️ Toen heb ik rechtstreeks met Oxbow contact gezocht en zij vertelden me dus dat er de batch die ik had inderdaad niet goed was en dat ze dit ook allang aan alle verkopers teruggekoppeld hadden. Enorm frustrerend. Mijne was overigens wel een andere batch. (December 2020) Het zou natuurlijk kunnen dat ze dezelfde fout nog een keer gemaakt hebben of dat ze het pas later doorhadden, al moet ik zeggen dat ik zelf verder met andere batches geen problemen gehad heb. Heb geen idee of deze daar ook tussen zat, wat ik nu heb staan is tht december 2021. Merk je ook dat het water en het poeder zich moeilijk/niet mengen? Normaliter als ik het in de koelkast zet wordt het eerder ietwat gelei-achtig (makkelijk weer op te lossen met beetje water er door) maar met deze lading zakte het poeder naar beneden en stond er een laag water op. In de spuit kon je ook alleen met veel moeite het water er uit duwen, het voer zelf bleef gewoon als een hele dikke massa achter. Was ook een enorm gedoe om dat weer uit de psuiten te krijgen.
 18. Oh dat meen je niet! Dat is echt balen.. even kijken, het zakje zegt: maart 2021 LOT#191896
 19. Binnenkort is Lewis weer aan de beurt voor de jaarlijkse vaccinatie. Hoe zit het eigenlijk met de werking van het nieuwe vaccin? Is deze echt een jaar werkzaam? Bij de vorige vaccins ging ik namelijk altijd na 11 maanden al voor hervaccinatie.
 20. Wat is de tht van je critical care? Er was een tijdje geleden een slechte batch op de markt waar ik dus precies dit probleem mee had.
 21. Gaze

  Dwangvoer komt niet uit spuitje

  Hallo allemaal! Ik vroeg me af, hoe voeren jullie dwangvoer zoals critical care? Ik heb 5 verschillende maten spuitjes geprobeerd, maar ik krijg het er maar moeizaam in. Dit omdat de vezels de ingang van het spuitje verstoppen. Als ik het er dan eindelijk in heb krijg ik het er niet meer uit, dan moet ik zo hard duwen tot het er uiteindelijk heel hard uit gelanceerd wordt.. Ik heb het al aangelengd met veel water, waardoor het eigenlijk al meer water dan wat anders is. Heeft er iemand tips?
 22. 6 hij is 6 en er zitten ongeveer 6-8 weken tussen geloof ik
 23. Kom net boven en zie twee planten die ik vergeten was dus 57. Normaal als mensen zeggen ik heb meer planten dan konijnen is het niet zo'n gekke opmerking maar wellicht in mijn geval 😂 blijkbaar ben ik een hoarder.
 24. Nou dat zal je nog meevallen denk ik, zij hebben geen gigantisch huis, wel een hele grote slaapkamer maar juist weer krappe woonkamer/keuken en dan nog wel een losse eetkamer. En oké er staan veel planten maar ik heb daar nooit zoiets van wat een jungle 😅 zit even te tellen maar kom bij mezelf zelfs op 55 😂 waarvan nu 32 in de woonkamer staan (de rest boven over 3 kamers verdeeld) maar dat zou je toch volgens mij op zich niet zeggen als je hier binnenkomt. Normaal staan er nog vier extra maar die staan boven in afzondering want die hebben dus beestjes. Als je beestjes hebt is het niet zo grappig om zoveel planten te hebben overigens.
 25. Okki

  Muziek-topic

  @Evee: hier naast de rock, metal, rock'n'roll ook allerlei andere soorten muziek uit de jaren 60, 70 en 80, ook de wat meer uptempo nummers van boybands en Clannad/Enya/Moya Brennan. Die laatsten zijn de tegenhangers van al het rock en metal-geweld...🤣 Verder hier nog: Nirvana, Red Hot Chili Peppers, Placebo. Maar dus ook Elvis, Johnny Cash, Beatles, Duran Duran, Backstreet Boys etc.
 26. Jeetje, wat naar! Hoe is het nu met zijn vriendinnetje? Het lijkt me goed om even met een konijnkundige dierenarts te overleggen wat het geweest kan zijn, dan kunnen jullie samen een inschatting maken of er voor haar nog een behandeling moet worden opgestart of niet. Mocht het RHD zijn dan kun je volgens mij nu niks doen, want ze is pas ingeënt. Dus dat is afwachten. Zelf zou ik in zo'n situatie vragen of een ontlastingsonderzoek van zijn vriendinnetje zinvol kan zijn, dat kan uitsluitsel geven over wormen en andere parasieten. Heel veel sterkte met het verlies van Dim!
 1. Meer bezigheden laden
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .