Ga naar inhoud

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf

 1. Vandaag
 2. Het is wel een flinke ruimte. Het is zeker 4x3 misschien 3x2.5 ongeveer. Waarbij ze een binnenruimte hebben (origineel een kippenhok), en een buiten hok dat verhoogd staat. Dus genoeg ruimte om apart te zijn. ze zijn nu beide bijna 1 jaar oud ongeveer. Ik heb zojuist het bijtende mannetje van het andere mannetje weg gehaald, ik zag dat hij hem constant achterna bleef rennen met bijten en stampen. Hierbij heeft hij mij ook eenmaal gebeten wat hij nog nooit heeft gedaan. Normaal een heel lief mannetje wat mij likt en houd van knuffelen. Het andere mannetje is vaak meer teruggehouden en houd niet zo van optillen en knuffelen. Alleen toen ik hem net oppakte was die heel kalm, ik denk van de paniek. het bijtende mannetje zit nu bij mij binnen in huis in helaas een klein hokje, zo nu laat op de avond hebben we geen andere oplossing.
 3. Gisteren
 4. Maar ook aan zo'n lied komt een eind.
 5. Vangen. Dat wil ik zo graag eens doen!!!!! Een ritje met een tuk-tuk.
 6. De tijd terugspoelen. Dan zou ik veel dingen anders doen. Zou je liever in de middeleeuwen willen leven of in de gouden eeuw?
 7. Ja (moest wel even opzoeken wat het was) Ben ik de enige met veel blauwe kleren in allerlei variaties?
 8. Zaterdag twee pakken vanille yoghurt Van Eelder aan een kind dat dat zo lekker vindt. Haha het waren twee pakken voor de prijs van één. Wanneer heb je voor het laatst iets gekregen?
 9. Ja hoor, pastinaak mogen ze ook. Die van mij zijn er gek op. Er zit wel veel suiker in.
 10. Het is volgens mij ook gebruikelijker om te vaccineren in het voorjaar. Misschien kun je inderdaad in overleg met je dierenarts de vaccinaties bijvoorbeeld ieder jaar een maand opschuiven.
 11. Ik heb het weer eens een keer verkeerd om gezegd 🤭 Vader is Shih Tzu en moeder is kruising Maltezer leeuwtje en chihuahua. Ik heb me daar eens mee bezig gehouden. Het kan zijn dat zowel Deeskuh88 en Mammafelina gelijk hebben. De ouders hebben ook weer ouders gehad en die ook weer etc. Ik weet van een Belgische herder: Groenendaeler, dat na tien generaties er ineens een Tervuerense geboren werd. Ze zijn het toen uit gaan zoeken en inderdaad zoveel generaties terug was er een Groenendaeler gekruist met een Tervuerense. Zo weet ik van mensen waar ineens een teckel tussen het nest vuilnisbakjes zat. Dus zal in het verleden een teckel in de voorouders gezeten hebben. En hij leek echt op een rasechte teckel. Daarom is stamboom zo mooi omdat je dat uit kunt zoeken.
 12. Gisteren zag ik bij één konijn er ook een plukje onderhaar uitsteken. Dus zal ook gaan verharen.
 13. Bij mij gaan ze ook vaak in de wind zitten. Soms moeilijk te beoordelen of het wind of tocht is voor mij. Ik heb voor wat panelen plexiglas zitten. Maar tegen de rest heb ik een stukje plastic golfplaat gezet dat we nog hadden staan. (over de breedte en niet omhoog in de lengte) Dan zitten ze toch iets beschut omdat de golfplaat iets boven hun kopjes uitsteekt. Ik blijf wind inderdaad ook niet leuk vinden. Want de westenwind staat wel enigszins op de ren. Maar ik denk wel dat ze zelf weten wat goed voor ze is. Wat mooi om te lezen dat ze zo'n mooie ruimte bij je hebben. Ik sprak vanavond nog iemand en haar man fokt wel eens konijntjes. Als ze ze wegbrengen krijgen ze er 3 euro voor. Ik heb gezegd en straks zitten ze in een klein hokje en is het niet leuk meer en worden ze gedumpt. Stop toch met dat fokken. Nog verteld dat konijnen geen aaibare dieren zijn. Grrr.
 14. Ik heb wel vaker gehad dat een konijn veiligheid zocht bij mij, in die zin kan ik het me voorstellen. Maar optillen vinden ze meestal niet leuk.
 15. Wat een humor op deze site. Ongewild kun je leuke woorden typen. Dus bij jouw konijnen wordt altijd in de kont gevaccineerd? 😉 Wat ontzettend triest dat dit steeds gebeurt. Maar myxomatose is een vreselijke ziekte. Eerder kon je daar niet tegen vaccineren en wij zijn er een konijn door verloren. Nog veel mee gedokterd maar is toch doodgegaan. Ik vind het wel een veilig idee dat onze konijnen al twee jaren een vaccinatie hebben gehad en toen ik ze in de opvang haalde, waren ze de dag ervoor nog gevaccineerd. Dat vond ik erg netjes want ze waren er bijna aan toe en ze wilden me een reis naar de DA besparen. Zou het kunnen komen door het jaargetijde? Dat ze in de winter vatbaarder zijn? Kun je het niet verplaatsen naar het voorjaar?
 16. Morgen moet ik toch boodschappen doen in dat dorp. Ga ik het gelijk halen. Witlof lusten we zelf ook graag. Pas zag ik Rozemarijn en Tijm. Rozemarijn scheelt ze niet. Bleekselderij heb ik nog nooit geprobeerd maar dat kan ik ook wel eens halen. Pastinaak mogen ze toch ook eten? Ik had nog van die erwtenvlokken liggen en pas gaf ik er een paar. Zo daar waren ze gek op! En Rosie die eerder in de opvang niets anders dan brokjes wilde eten, eet nu van alle groenten mee!
 17. Daarom keutelen ze vast overal om jouw aandacht te trekken. Haha.
 18. Ik heb nooit problemen gehad na een vaccinatie, zelfs niet bij konijnen die al behoorlijk aan het aftakelen waren door snot. Ik begrijp dat je aan een verband denkt, maar ik zou dat wel heel toevallig vinden dat net al jouw konijnen niet opgewassen zijn tegen de vaccinatie, terwijl dat heel erg weinig voorkomt. Het is ook heel toevallig dat ze allemaal in die periode erna ziek worden. Ik zou zelf ook eerder het verband leggen met de winter en al aanwezige onderliggende kwaaltjes. Gewoon pech, toeval 🤷. Het zijn nou eenmaal kwetsbare diertjes helaas. Niet vaccineren zou voor mij geen optie zijn, zelfs al wonen ze bij mij binnen, buiten zou ik het al helemaal niet durven. Er sterft onder mijn zorg geen dier aan iets dat met een vaccinatie voorkomen kan worden.
 19. Ik heb mijn binnenkonijn daar ook in de winter laten bivakkeren voor een koppelvakantie. Ze zitten goed beschut en in een dikke laag bodembedekking. Zeker begin mei zou ik daar zelf niet moeilijk over doen.
 20. Ik heb het weer eens een keer verkeerd om gezegd 🤭 Vader is Shih Tzu en moeder is kruising Maltezer leeuwtje en chihuahua.
 21. Is de moeder ook een kruising? Heeft wat weg van een West Highland White Terrier, maar ook van een Maltezer.
 22. Ik kan me moeilijk voorstellen dat ze het leuk vindt om opgetild te worden. In het wild heeft optillen namelijk vrij ernstige consequenties. Kan het eenzaamheid zijn? Heeft ze een (konijnen-)maatje? Konijnen zijn echte groepsdieren, ze houden elkaar warm, wassen elkaar en houden voor elkaar de wacht.
 1. Laad meer activiteit
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .