Ga naar inhoud

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf

 1. Afgelopen uur
 2. Die van mij aten de laatste tijd ook minder, maar dat deden ze altijd als het ineens een stuk warmer werd.
 3. Klopt hoor! Gebruik daarom om ook echt minder dan een drupje. Echt een heel klein beetje om het blad een beetje plakkerig te maken en omdat konijnen erg van zoet houden. Teveel honing kan diarree veroorzaken.
 4. Vandaag
 5. Dank jullie. Vrijdag had ik het er erg moeilijk mee. Zaterdag heb ik afleiding gezocht en kreeg ik de 1e foto's van de koppeling binnen. Monster lag als een verliefd sukkeltje tegen haar aan en ik smolt. Ik mis Muffin nog steeds heel erg natuurlijk, maar ik ben zo blij en opgelucht dat hij alweer een nieuwe liefde gevonden heeft.
 6. Misty is ongeveer 2 jaar oud, ze komt uit de opvang en haar verjaardag is geschat op 1 februari 2020. Ze is geholpen!
 7. Ah ja dan ben je daarna extra bezirgd. Als ze hooi en brokjes eet zou ik haar lekker laten. Mijn ram die weekend buikpijn het schiet zo in de stress als ik hem medicijnen wil geven, dus ik probeer daar zo min mogelijk te doen.
 8. Hoe oud is Misty en is ze geholpen?
 9. Ja echt wel! Vorige keer dat ze niet lekker was had ze ook echt een infuus nodig, dus ben blij dat het nu zo snel en makkelijk opgelost is. Zouden jullie haar vanavond nog een keertje metacam geven voor de zekerheid? Ze heeft haar avondgroente zojuist helemaal opgegeten en gok dat het later ook helemaal goed gaat met brokjes eten.
 10. Gelukkig maar! Altijd kak als ze je zo laten schrikken.
 11. Nouuuu…… een varken in huis…..? Nee 😅 liever een varken buiten met vriendjes 😄 een bril
 12. Ik zou zelf denken aan haakjes of iets met het gebit. Vooral omdat ze het wel lijkt te willen, maar het toch niet eet. Ik zou dus wel morgen gelijk een afspraak maken bij de dierenarts.
 13. Hoihoi! Mijn voedster eet opeens minder. Ik voer mijn ram en voedster in de avonden apart van elkaar, omdat Pim (ram) heel gulzig eet en Misty (voedster) anders bijna niks krijgt. Pim duwt haar letterlijk weg. Daarnaast hebben ze niet gedurende de hele dag brokjes tot hun beschikking omdat ik het fijn vind om te weten hoe veel ze ieder binnen krijgen, Pim heeft nogal snel last van zijn buikje en ik wil niet riskeren dat hij te veel brokken binnenkrijgt. Dat doe ik al op deze manier sinds ik Misty heb, sinds oktober 2020. Pim eet altijd zijn bakje leeg, Misty laat soms een heel klein beetje liggen. Die krijgt ze dan de volgende ochtend opnieuw aangeboden buiten het bereik van Pim. Gisteravond liet ze echter best wel veel liggen. Toen ik het haar vandaag aanbood kwam ze er direct op af en begon ze direct te eten, maar at weer best weinig en hoefde het daarna niet meer. Een half tomaatje wilde ze ook niet. Hooi wilde ze wel, maar wederom niet in de grote hoeveelheden die ik van haar gewend ben. Aangezien ze nog wel eet, en ook wel hoeveelheden hooi waar ze op zou kunnen teren, ben ik nog niet direct naar de dierenarts gesprint. Ze gedraagt zich ook zoals ik haar gewend ben. Natuurlijk hou ik haar goed in de gaten en bied ik gedurende de dag zo nu en dan wat brokjes aan om te kijken of ze het wil. Elke keer wil ze het wel hebben, maar dan eet ze een paar brokjes en dan is ze klaar. Snoepjes wil ze wel en eet ze gretig. (en nogmaals: hooi eet ze wel meer van dan een paar strootjes. Hun ruif is gewoon bijna leeg na een hele dag, dat doet Pim sowieso niet in zijn eentje). Als ze over de komende paar dagen niet weer meer gaat eten ga ik natuurlijk alsnog naar de dierenarts, maar ik ben nieuwsgierig of jullie vast een idee hebben waar ze eventueel last van kan hebben of wat ik haar kan aanbieden/wat ik kan doen? Ik heb nog niet haar buik kunnen voelen omdat Misty vrij schrikkerig is en direct in de stress ziet als ik met een hand op haar buik ga. Omdat ze nog wel eet en zich verder volledig normaal gedraagt bespaar ik haar dit voor nu. Kanttekening: ik heb momenteel een kat op bezoek aangezien mijn ouders op vakantie zijn. De kat is 17 jaar oud en doet helemaal niks op de konijnen uit: het dichtstbij wat ze komt is als ze langs hun ren wandelt, maar misschien kan dit voor stress zorgen? Echter is deze kat al een week bij ons, en begint ze vandaag pas met dit gedrag. De vorige keer dat ik deze kat hier had was Misty aan het begin wel wat aan het stampen, maar nu totaal niet. Ik ging er dus vanuit dat ze de geur van de kat herkende en wist dat dat de vorige keer ook geen gevaar betekende. Maar misschien dan toch?
 14. Boefje

  Klaagtopic 2022

  Nou genoeg accuboormachines die gewoon een schroef in hout schroeven hoor. Daar is het ook voor. Ook andere accu boormachines dus ik weet niet waar jij het over hebt. Hardhouten palen zouden voorgeboord of met de juiste schroef ook gewoon moeten lukken. Deze accuboormachines die wij hier hebben zijn ook nieuw en normaal schroef ik als ik binnen klus alles met de hand dus ik moet dit ding nog uitvogelen. En schots en scheef zal de schutting niet worden. Ik ben handig genoeg als ik eenmaal weet hoe het zit. Ik leg thuis ook zelf laminaat. Hang lampen op. Schilder alles zelf. Repareer muren. Boor gaten om lijsten op te hangen. Hang roedes en rolgordijnen zelf op. Ik heb alleen nog nooit in mijn eentje een schutting geplaatst. Maar dat zal ook wel goedkomen uiteindelijk idd.
 15. Evee

  E. Caniculi?

  Let wel op dat honing echt niet geschikt is voor konijnen en veel fruitsoorten en olvarit /babyvoeding ook echt slecht zijn voor de darmen en darmflora. Als het echt doodgaan of medicijnen slikken is, is het de overweging soms waard om het wel te doen. Maar even ter verduidelijking: gezond is dat ook niet!
 16. Haha nou dat kind is in elk geval goed opgevoed!
 17. Arm dier... Goed dat ze alternatieven krijgt! Ook fijn dat ze wollig is in dit geval. Ik kan me moeilijk voorstellen dat een hond zelfs een outdoor hondenkussen stuk krijgt. Als dat zelfs het geval is, dan is er inderdaad weinig Namu-proof spul te vinden denk ik zo. Wel fijn dat het alweer richting zomer gaat, dan ben je weer even van het probleem af 😄. Het klinkt alsof het wel weer goed komt met Namu! Dat ze alleen wat tijd nodig heeft.
 18. Heb veel geprobeerd maar nog niet honing op een andijvieblad 😉. Zal morgen even navraag doen mbt de panacur of dat wellicht ook een optie is.
 19. Nou moet zeggen, ze is best slim en heeft precies door waar de medicijnen doorheen zitten, dit duwt ze letterlijk weg 😅 of kijkt ze niet naar om. Heb Olvarit geprobeerd, verschillende kruiden, groenten, tuutje van het spuitje ingesmeerd met wat lekkers maar helaas. Net ging het al iets beter dan vanochtend, ze stribbelde erg tegen maar zo goed als alle medicijnen zitten erin en ze huppelde daarna vrolijk verder alsof er niks aan de hand was.
 20. Top! Ga ik zeker om vragen! Bedankt voor de tip! 😊
 21. Net geprobeerd maar mevrouw heeft het gewoon door 😅
 22. Ja groenten gaan er prima naar binnen gelukkig 😉
 23. Plast je konijn wel gewoon? En dan niet kleine beetjes maar normaal? Dan krijgt je konijn waarschijnlijk genoeg vocht binnen via groenvoer. Maar over het algemeen drinken konijnen naast hun groenvoer wel gewoon. Misschien drinkt je konijn nu niet vanwege pijn of idd dat hij niet goed bij de drinkfles kan. Ik zou beide aanbieden. In een bakje en drinkflesje en het in de gaten houden. Mocht hij nou echt niet genoeg vocht binnen krijgen zou je een infuus bij de dierenarts kunnen vragen. Krijgt hij ook panacur en pijnstilling? Dat zijn de belangrijkste medicijnen voor een konijn met EC. Sterkte en beterschap voor je konijn.
 24. Waarom niet? Omdat ze - op een Makita na - vaak niet sterk genoeg zijn. Maar het zal vast wel lukken, ik heb vertrouwen in jullie. In ieder geval genoeg wilskracht. 😁👍🏻
 25. Boefje

  Klaagtopic 2022

  Ik ga proberen hem nu echt goed op te laden en we zijn erachter dat hij meerdere standen heeft en hij stond op 7 terwijl er meer dan 25 standen zijn. En mijn vader had het over woodpecker schroeven. We gaan het zien. Wordt vervolgd 😅
 1. Laad meer activiteit
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .