Ga naar inhoud

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf

 1. Afgelopen uur
 2. Ja, het staat erbij maar bij mij was exact zo'n bal een soort grasbal. Het lijkt me een fout in de advertentie.
 3. Ik heb nog nooit een rammetje gehad 🙂 Maar ik denk dat ik geen voorkeur ga hebben en zoals hierboven al gezegd werd; je 'hebt' niks te kiezen want normaal gesproken heb je een voedster en een ram. (oke, ik ben nu een uitzondering met 2 voedsters 🙂 )
 4. Ik heb het even opgezocht en haar berichten onder elkaar gezet. Evee Ik heb plexiglas dat ik in de winter monteer op het onderste deel van het gaas. Gaatjes in het plexiglas waar een ijzerdraad of tie-wrap door kan. De platen staan nu tegen een wand in de schuur, in de zomer. Maar als het straks natter en kouder word, doe ik de platen weer terug. Ik heb ze op maat besteld, zelfs met de gaatjes er in (die kun je er ook zelf in boren hoor. Het regent minder in, het houd de ergste wind tegen. Maar omdat het niet helemaal afsluit tot boven toe is het genoeg ventilatie. Mijn ren is alleen aan de voorkant open, maar op die kant staat wel regelmatig de wind. En met ijzerdraad of tie-wraps kun je het in het voorjaar weer weghalen en opbergen. Ik heb 5 mm op maat gemaakt besteld online. Dat is niet goedkoop, maar ik woon aan de zeeuwse kust. Het stormt hier soms flink. Tussen de konijnenverblijven in heb ik ook plexiglas zitten tegen het gaas, omdat ik in eerste instantie bang was dat ze misschien naar elkaar zouden bijten anders, dat is wel 3 mm standaard uit de bouwmarkt. Maar ik vond het op maat maken niet zo heel lekker gaan, vandaar dat ik toen ik voor de buitenkant zocht wat dikker en op maat gemaakt gekozen had. Mijn konijnen zitten ook op tegels, in de winter gebruik ik altijd meer bodembedekking, lekker wat stro, in de nachthokken en schuilhuisjes, en vaak ook iets van een hennepmat op een beschutte plek. Achter het schuilhok kunnen ze ook zitten, daar leg ik die dan meestal. Ik heb ook stro in de catcubes dan, daar lagen ze afgelopen winter ook vaak in. Wel zicht op alles, maar toch wel wat beschutting en warmte. Aldus Evee Hier ben ik weer. Ik heb twee grote panelen toch maar door de maker van de ren laten laten doen en ben wel 200 euro voor een groot paneel kwijt. Hij heeft klemmetjes op de spijlen geplaatst toen hij de deur naar binnendraaiend kwam maken. Misschien dat ik op de andere panelen zelf wat fabriceer voor de onderste panelen en dan net als Evee met tie-wraps werk. Ik ben ook een koukleum en verbaas me ook over de konijnen.
 5. Linea recta terug naar de opvang en kijken of er een ander konijn is wat wel liefde op het eerste gezicht is. En jij er ook een klik mee hebt.
 6. En Juno maar vertellen aan zijn maatjes: "heb je gezien hoe goed ik mijn baasje in beweging krijg? Ik hoef maar af en toe een zetje tegen de bal te geven en dan gaat ze zelf weer verder, ben trots op het baasje!" 😁 Echt te gek wat je met hem doet, @MichelleloveElmo. Hoe komt Juno aan "dunne zolen"? Blijft hij nu altijd op ijzers staan of is dat tijdelijk tot zijn zolen weer goed zijn?
 7. Omdat er op de verpakking "kleine beloningssnoepjes" staat, denk ik dat ze daarom erbij zetten dat het ideaal is voor grondwerk, aangezien je je paard dan vaak wat meer beloningen geeft. Bij grondwerk sta je namelijk naast je paard. Bijvoorbeeld een paard leren stil staan, meelopen, wijken, enz. Als je elke keer een paard een beloning geeft als ze het goed doen dan ben je er zo een paar kwijt, dan kan je beter wat kleinere snoepjes gebruiken
 8. Vandaag
 9. Amor83

  Plexiglas

  Bedankt voor je reactie. Gelukkig is mijn hele verblijf (9m2) verder wel overdekt, alleen aan de zijkanten regent het wel eens in. Maar ik zie ook inderdaad dat ze juist daar aan die zijkanten gaan zitten waar het wat nat is. Ik ben zelf zo’n koukleum en ben dan bang dat ze het toch wel koud hebben. Na zo’n lange warme zomer zo’n enorme omslag met het weer. Ze zijn nog jong 8 en 9 maanden dus hebben ze alleen nog maar warme temperaturen gehad. Eerst binnen en met de zomer buiten. ik lees overal dat konijnen het niet zo snel koud hebben dus zal dat vast wel goed komen maar ik probeer het ze wel zo aangenaam mogelijk te maken. Ik heb voor het plexiglas de stukken opgemeten en nu spit ik de sites af voor een mooie prijs. Tot nu toe kwam ik toch wel over de €100,- uit. Ik zal het stukje van Evee nog opzoeken.
 10. sTefaniA

  welke opvang?

  Geen idee, ik heb ze bij elkaar gezet op neutraal terrein (met een ren tussen) maar ze viel hem aan en beet naar de tralies dus ik heb ze na een half-40min terug apart gezet. Dan heb ik ze een paar dagen laten kalmeren en dan op aanraden van de opvang telkens terug geprobeerd maar ik heb niet het idee dat het heel productief is. Ik heb tegen de opvang gezegd dat ik hier geen goei gevoel bij heb maar die zeiden geef het enkele weken de tijd... Dus ik wou ook niet direct opgeven. Ondertussen zijn we 3 weken bezig en ze gromt en bijt nog steeds naar mijn konijn en inderdaad, nu zitten ze allebei alleen dus hier worden ze allebei niet vrolijker van. Ik had inderdaad beter direct naar Breda gegaan.
 11. De bal is volgens de omschrijving gemaakt van wilgenhout, dus dan lijkt me wilgenbal ook een prima benaming. Al moet ik zeggen dat ik daar ook een ander beeld bij heb.
 12. Je ziet ik laat je na drie uur gepost te hebben nog niet met rust. Wat was ik lang de winnaar 😊
 13. Ik begrijp het even niet. Je hebt het over een wilgenbal maar de afbeelding is een gevlochten speelbal. Met dat laatste doen ze bij mij helemaal niets. Een wilgenbal slopen ze en het meeste eten ze op.
 14. Ik zat met hetzelfde probleem. Evee heeft hier op het forum ook al een keer geschreven over plexiglas. Kijk eens in de zoekfunctie bij plexiglas! Zij liet er gaatjes in boren en maakte het zo vast. Ik heb ze besteld bij de maker van de ren. Hij heeft klemmetjes op wat panelen gedaan en daar komen straks de platen tussen. Ze zouden in september of begin oktober komen. Van de zes panelen zijn er dan drie afgedekt. Juist vandaag dacht ik: mmmm. Meer dan de helft van het hok was nat van de regen en ook de loopplank naar het hok. Het valt me op dat de konijnen vaak in de regen gaan zitten. Mijn vorige konijnen liepen op een stuk gras in een zeer grote ren. Daar zat ik nooit over de regen of de wind in. Die gingen vaak in het hok zitten of in een zelf gegraven hol. Mijn konijnen kunnen zicht terugtrekken op een droog stuk maar doen het niet.
 15. De ren onder het hok is denk ik net zo groot als het hok zelf toch? Kunnen ze daar in rennen? 50 cm is niks voor een konijn. ik heb een loopplank naar het hok maar vaak springen ze er halverwege al af.
 16. Azijn gaat goed. Het levert hier geen problemen op. Ik heb ook ervaring met Huize Pluis in Bennekom. Prima opvang en ook mensen met hart voor konijnen. Toen deden ze nog niet aan een koppelvakantie. Maar probeerden ze ter plaatse te koppelen en trokken daar tijd voor uit. Dat is ook goed gekomen. Ik ben er deze keer niet geweest omdat ze toen voor mij geen geschikt koppel hadden. Ik zag niets op de site toen dat me aansprak of er was geen koppel.
 17. Ik begrijp ook niet waarom dit koppel zo lang in de opvang/pleeggezin geweest is. Er is niets mis met ze. Nooit ruzie en altijd close met elkaar. Ik heb ze nu drie maanden maar ik ken ze nu beter en zij mij. Ik kan ze voorzichtig aanhalen en ook over hun kopje aaien. Ze kennen mijn gewoontes en ze zijn gewoon leuk.
 18. Hangoorkonijn. Ik heb die zelf niet maar het is altijd zo aandoenlijk. Staande oren zijn gezonder omdat het natuurlijker is. Winter of zomer?
 19. Gisteren
 20. Ik denk dat ze bij mij inderdaad ook daarmee gevaccineerd worden normaal. Deze is niet in de opvang zelf gevaccineerd, maar nog bij de fokker. De opvang heeft achteraf de gegevens nagevraagd maar dus niet helemaal juist... Wat leuk dat je er zo'n fijne konijntjes aan hebt!
 21. Kruiswoordpuzzel. Hangoor konijn of konijn met "gewone" oren?
 22. Heel veel sterkte met het verlies, wat een mooierd!
 23. Tsja, maar beter ook, anders kunnen jullie niet slapen.
 24. Ben ik de enige wiens cavia net heeft ontdekt dat hij de eierdoos die als opstapje dient ook door het hok kan smijten als deze gevuld is met kiezelsteentjes? Eerst smeet hij ermee door het hok maar was dat verholpen toen de steentjes erin kwamen, maar nu na maanden begint hij ineens alsnog te smijten. Gelukkig was mevrouw cavia even in de tunnel aan 't chillen dus die neemt het waarschijnlijk niet van hem over gelukkig. Tenzij hij het vaker gaat doen als zij erbij is... Ik geloof dat hij het alleen deed om bij het hooi wat erachter was gevallen te kunnen, dat hoop ik tenminste.
 1. Laad meer activiteit
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .