Spring naar bijdragen

Alle bezigheden

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Afgelopen uur
 2. Haha, als ik overdag niet hoefde te werken, zou ik best de hele nacht met een supersoaker katten willen afschrikken. Ik kan ook mijn terrorkat erop afsturen, maar dan hebben de buren waarschijnlijk binnen korte tijd geen katten meer (is het probleem voor ons wel opgelost). Middeltjes die katten moeten afschrikken werken helaas niet, dus plantjes denk ik ook niet. Ik denk dat we zwaarder geschut nodig hebben.
 3. Op wacht staan met een supersoaker? Plantjes in de tuin waar katten een hekel aan hebben?
 4. Is dit leuk om dit jaar te doen na de Corona crisis misschien..? Beetje centraal in het Nederlandse land gelegen ergens rond Amersfoort oid..? In Eemnes heb je bijvoorbeeld een theetuin speciaal voor High Tea’s. En hier in Almere heb je van Stad en Natuur (gerund door mensen met een beperking) ook een mooie High Tea locatie waar je met een grote groep zowel binnen als buiten kunt zitten.
 5. Dan wordt het toch alleen maar erger of ben ik nou gek..?
 6. Dank jullie wel! @JokeC gelukkig heb ik 2 konijnen die niet blijven eten om het eten zeg maar. Ze knagen er wat aan en is de interesse weg gaan ze wat anders doen.
 7. Pfff, mijn vermoeden werd zojuist grotendeels bevestigd. Eén van onze binnenkatten begon onrustig te doen en toen we naar buiten keken, zagen we drie (!) buurtkatten in de voortuin zitten. Ik ging meteen even bij de konijnen in de achtertuin kijken, want ze moesten toch hun avondbiks nog krijgen en zag dat Lewis heel erg alert en angstig in de ren zat. Ook Lola zat alert op haar achterpoten. Lola is over het algemeen niet zo bang en ging dan ook meteen haar biks eten. Lewis niet, die heeft geen hap genomen en zat te trillen van angst/stress... ☹️ Ik heb even bij ze in de ren gezeten en rustig tegen hem gepraat, maar het leek niet echt te helpen. Ik houd ze nu even via de bunnycam in de gaten en ga het straks nog maar een keer proberen. Iemand tips?
 8. Today
 9. Ik heb ook een keer gehad dat een konijn niet wilde eten en na het dierenartsbezoek was er echt niks meer aan de hand. Maar als het vaker voorkomt is natuurlijk wel vreemd. Ik kan er eigenlijk zelf niks zinnigs over zeggen. Ik zou trouwens verwachten dat een konijn dat zo gestresst is juist niet diep in slaap zou zijn maar alert blijft.
 10. Het kan hoor, stress kan veel invloed hebben op een konijn. Ik heb niet precies hetzelfde, maar ook wel een beetje zo een onoplosbaar oog-mysterie. Charlie heeft af en toe pus in haar oog. Soms best veel. Haar gebit is al nagekeken, ook onder verdoving, er zijn al foto's gemaakt. Ze heeft al diverse oogdruppels en zalfjes gehad, maar niets lijkt effect te hebben. Ze heeft geen beschadigingen of verkleuringen in haar ogen. Je zou denken dat er ergens een ontsteking zit, gezien de pus, maar die is nergens te vinden. Het blijft ook bij haar onduidelijk wat de oorzaak is. Ook ziet ze niet / nauwelijks met de oog denken we, want ze reageert pas als je het oog aanraakt. Omdat ze er zelf geen pijn of hinder van lijkt te hebben, heb ik het na die onderzoeken uiteindelijk maar laten rusten. De dierenarts stelde voor dat ik evt nog naar een oogspecialist in België zou kunnen, maar omdat Charlie er zelf geen last van lijkt te hebben, vond ik dat tot nu toe de stress niet waard. Ze heeft 1x niet willen eten, toen had ze kleine haakjes. Bij de inentingen gaf de dierenarts aan dat er nu ook weer een beetje randjes zitten aan de kiesjes, dus als ze er last van krijgt moet ik gewoon weer bellen om die bij te laten werken.
 11. Zijn keutels zijn trouwens ook gewoon goed en zijn gewicht stabiel. Lewis is wel een echt paniekkonijntje, zeker vergeleken zijn vriendin. Zou hij dan zo extreem gevoelig zijn voor stress?
 12. Ik ben een leek in de konijnenwereld, maar het klinkt mij als een vorm van epilepsie. Eerst verdwaasd/verandering in gedrag, daarna de krampen en vervolgens wel weer aan het bij komen, maar nog niet de volle controle over zijn lichaam en evenwicht?... Maar wat is de trigger?? Zoals de anderen al zeggen: ik zou zeker de dierenarts bellen en je konijntje laten controleren. Veel sterkte en succes. Ik ben benieuwd wat de arts er van vindt.
 13. Proficiat. Wat een leuke foto's van die twee verwende moppies. Die ploffen dalijk uit elkaar van zo'n hele taart! Mooie taart trouwens.
 14. Ik zou ook de dierenarts bellen. Het klinkt echt niet goed. Wat de oorzaak is? Een hersenbloeding kan ook bij konijnen. EC zou kunnen, dat geeft vaak ontstekingen in het evenwichtsorgaan, en dat kan in de beginfase ook komen en gaan. Geen idee, het is niet via een forum te beoordelen, dierenarts bezoek is dus wel heel belangrijk, ik zou dus wel bellen (zelfs als het al avonddienst is, nu is het in ieder geval een schappelijke tijd om te bellen).
 15. Wat een heftig verhaal. Ik zou even de dierenarts bellen.
 16. We hebben 2 konijnen. Vanavond bij het eten deed 1 konijn heel erg raar. Terwijl beide konijnen aan het eten waren, liep er 1 opeens weg en keek een paar minuten verdwaasd naar de muur. Vervolgens ging hij opeens die liggen en bewoog nauwelijks meer. Normaal gezien blijven ze beide eten tot het voer op is. Ik pak hem op, dit konijn is makkelijk op te pakken, maar is geen fan van op schoot zitten, dus dat doen we alleen voor borstelen (harig konijn). Het konijn voelt koud aan en blijft op mijn schoot zitten zonder weg te willen en legt zijn hoofd op mijn buik. Hij zit/ligt/hangt er slap bij. Ongeveer 5 minuten later begint hij weer met zijn hoofd te bewegen en weer wat minuten later de rest van het lichaam ook. Nu loopt hij weer rustig rond, al ziet het er wat minder soepel uit als ervoor, een beetje als een mens een beroerte heeft gehad, alles net wat minder soepel. Wie kan mij helpen? Een paar jaar geleden hebben we ook zoiets gehad met een ander konijn, alleen dat konijn sprong zo enthousiast de kooi in dat zij haar hoofd stootte, een paar stappen kroop en bewusteloos viel en toen echt 10 seconde buiten bewustzijn was en pas 10 minuten later weer functioneerde. Maar dit konijn heeft zover ik kon zien zich nergens aan gestoten, het gebeurde tijdens het eten.
 17. Ik heb ook een konijn dat op specifieke momenten niest (ook vaak na het drinken, na het eten van hooi en net nadat zij is gaan liggen). Bij haar is er ook weinig te zien, maar er is wel degelijk sprake van chronisch snot, of een stof allergie. Bij een niesend konijn is de kans op snot best aanwezig en dat moet inderdaad echt behandeld worden. Als je hier te lang mee wacht wordt het chronisch en is er altijd kans op het ontwikkelen van een longontsteking. Ik sluit me dus aan bij het advies om in ieder geval naar een konijnkundige dierenarts te gaan, misschien kan je een second opinion vragen.
 18. Gefeliciteerd! Dat ze maar heel oud mogen worden samen
 19. Wat fijn dat het tot nu toe al zo goed klikt!
 20. Heb je al geprobeerd weer terug te gaan naar een bakje? Dat drinkt ook stukken makkelijker. Is je dierenars konijnkundig? Ik zou je aanraden toch eens naar een andere dierenarts te gaan. Zie ook: https://www.bunnybunch.nl/informatie/goede-dierenarts-konijn
 21. Wat leuk! Gefeliciteerd. Het ziet er erg gezellig uit.
 22. Zow die zijn goed verwend 🙂 gefeliciteerd! 🥳
 1. Meer bezigheden laden
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .