Ga naar inhoud

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf

 1. Afgelopen uur
 2. Ik heb ook zo'n konijn die je met zijn tweeën vast moet pakken en die zich uit een handdoek wurmt. Wat ik bij hem doe is dat de een het konijn vasthoudt bij de achterkant en de ander pakt dan met een hand de kop en duwt met de andere had het spuitje naar binnen. Nog steeds lastig, maar dan gaat het. En het type spuitje dat je gebruikt kan ook een groot verschil maken. De antibiotica in zo'n dun 1 ml spuitje doen kan echt helpen, die kan je veel makkelijker ver in het bekje duwen. Wat krijgt hij voor antibioticum? Misschien kan je het door een heel klein beetje geprakte banaan of geraspte
 3. Ja dat stuurde @Evee ook al, maar hij krijgt 0,6 antibiotica en 0,5 pijnstilling, dus dat is flink wat voor tussen de basilicum. En zit er in basilicum ook geen calcium? Dacht mijd nu maar even alle calciumrijke groenten en kruiden.
 4. Vandaag
 5. Ik gaf de AB bij Pip tussen enkele blaadjes basilicum. Basilicum heeft een heel sterke geur waardoor ze de AB kuur niet zo goed ruiken.
 6. Ik duim voor je dat ze snel weer een beetje op knapt 🍀 Zo naar als één van je beestjes ziek is en je niets kan doen. Gelukkig is ze bij de dierenarts wel in goede handen.
 7. Ja dat hebben we nu geprobeerd, maar daar werkt hij zijn voorpootjes toch echt uit via zijn kop en als we die stevig vasthouden, gaat hij zijn kop weer heel wild heen en weer schudden. We moeten hem echt aan alle kanten in de houdgreep houden.
 8. Dat magisch konijn had ik ook gezien inderdaad. En er was nog een paar met wortels en konijnen en dan lichtblauw. Maar vond de konijntjes van deze die ik nu heb leuker.
 9. Misschien kan het helpen om hem in een handdoek te wikkelen? Dan kunnen in ieder geval zijn pootjes niet meer uithalen.
 10. Ja hij is weer actief en kwam ook aanrennen voor zijn brokjes vanmorgen, heeft weer goed gegeten, alleen nog niet erg hooi. Antibiotica was weer een drama. Wat is hij moeilijk stil in de houdgreep te houden. Zijn poten halen uit, kop schudt alle kanten op, hij wilt als een kat in je klimmen. Met zijn tweeën was het zelfs een opgave. Hij wordt helemaal wild. Dierenarts dacht de vorige keer ook al dat het een wild konijn was of verwant ervan 😂 toen hij gewogen moest worden klom hij ook in haar shirt omhoog 🙈 2 down 12 to go 😅🙄
 11. Hoeveel ruimte heeft hij/zij? Is het konijn alleen?
 12. Ik heb als kind een keer van het vissenvoer geproefd. Dat had ook van die leuke kleurtjes. Maar daar was ik heel snel van genezen.
 13. Oei, dat zit dus absoluut niet lekker in haar buik. Bij de dierenarts is ze vast in goede handen. Spannend hoor.
 14. Balen! Artrose is natuurlijk niet echt te verhelpen, alleen te verzachten. Hopelijk kan ze met pijnbestrijding nog een tijd gelukkig konijn zijn. Het is in de winter denk ik wel een voordeel dat ze binnen zitten. Vocht en kou is vaak ook niet prettig bij artrose. Bij een konijn van @Evee is kortgeleden ook artrose geconstateerd. Wat betreft je vraag over seniorenvoer, dat bestaat. Bijvoorbeeld Science Selective 4+/four+ Mooie konijnen trouwens.
 15. Ach wat sneu. Het is iets dat bij grote rassen helaas vaak voorkomt. Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar wel veel konijnen bij de opvang gezien met artrose. Er wordt vaak phen-pred in vrij hoge dosering voorgeschreven en dat werkt als een trein. Het is wel troep, maar ze kunnen er vaak wel pijnvrij mee door het leven.
 16. Domme vraag misschien maar is de kwaliteit dan ook een beetje oké, niet dat ze na een paar keer dragen al vol met gaten zitten
 17. Als kind heb ik trouwens wel van gemengd konijnenvoer gegeten. Het johannesbrood, de zonnebloempitjes en de groene en oranje stukjes waren lekker dus daar pakte ik er wel eens een van! 🤣
 18. Ik heb er best wel veel, maar steeds net geen bingo! Ik heb geen konijnenhaar op elke outfit. Ik trek s morgens namelijk altijd eerst een oude spijkerbroek en fleecevest aan. Dan verzorg ik de honden en de konijnen. En vlak voordat ik naar mijn werk ga, kleed ik mij nog weer om; een nette broek aan en het fleecevest uit. In het weekend of als ik vrij ben blijf ik meestal in mijn gemakkelijke kleding lopen. Gaten heb ik eigenlijk niet in mijn kleding. Heb 1 spijkerbroek waar een gaatje in zit van een puppytandje, al 20 jaar geleden gebeurt. Ik heb wel verschillende handdoeken met gaten...
 19. Nu voel ik me een slechte konijnenhouder 😂
 20. Oooh, jij mist er nog meer dan ik! 🤣🤣🤣
 21. Gisterenavond op de groenteschotel: - ijsbergsla - paardenbloemen - komkommer - tomaat - witlof - selder
 22. Ow, dat draakje toch! Beterschap voor Brownie!
 23. Gaat het alweer wat beter met Brownie?
 24. Euhm, soms, hangt ervan af. Ben ik gehaast of niet, in welke omgeving ik ben en in welk voertuig ik zit.
 1. Laad meer activiteit
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .