Spring naar bijdragen

Alle bezigheden

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Afgelopen uur
 2. Yesterday
 3. Het kan wel kloppen dat ze minder eten nu ze wel zo'n beetje uitgegroeid zijn. Hoeveel brokjes geef je ze nu per kilo lichaamsgewicht?
 4. De samenstelling is wel veranderd, maar dat is al wel even geleden volgens mij. Mijn tijdsbesef doet het niet zo goed, dus ik durf niet te zeggen wanneer dat was, maar volgens mij ben ik al zeker 3 zakken voer verder. Weet je nog hoe lang je deze zak al hebt?
 5. Hallo, je bent niet de enige met dit probleem... ik geef hetzelfde voer ook al jaren nog nooit geen problemen mee gehad tot ongeveer 1 a 2 weken geleden ik merkte dat ze steeds minder aten. Voorheen vielen ze meteen aan zodra ik het bakje voer neer zetten. Nu aan eind van de dag nog niks van gegeten. Alleen van hooi en groente dat gaat er goed in! Ook naar dierenarts geweest ook helemaal nagekeken maar medisch niks aan de hand. Ik ben vandaag naar de dierenwinkel geweest om eens te kijken voor ander voer want kreeg het gevoel dat de brokjes anders waren en ze het gewoon niet meer lusten. In de winkel kocht ik ook van science selective dezelfde soort brokjes maar andere samenstelling, met timothee hooi oa. En nu na 4 uur het halve bakje al leeg!! Nu dacht ik dat voorheen in de andere brokjes ook timothee hooi zat maar misschien heb ik dat verkeerd of ze hebben de samenstelling veranderd. Ik ga morgen in ieder geval eens even onderzoeken wat nu precies het verschil is. Is er misschien aan de samenstellingen gerommeld of is er een productie fout geweest? Iemand die dat weet?
 6. Pebbles&bambam

  Minder brokjes eten

  Allebei de konijntjes zijn ruim 7 maanden en vooral Bam Bam is gegroeid als kool (dwergkonijn?! Eerder Vlaamse reus 🤣)! Ze hebben altijd Care + Junior gehad en dit ben ik sinds 2 weken aan het mengen en opbouwen met de "volwassen" voeding. Toen ze alleen de junior brokken aten, kregen ze 3 keer per dag hun afgewogen maaltijd wat binnen no time op was. Maar sinds een paar dagen eten ze een volledige portie minder per dag. Ik heb 3 soorten hooi gemengd en dit is echt hun hoofd voeding gelukkig. Vooral Pebbles eet maar een paar brokjes en daarna weer lekker aan het hooi. Maar dat ze nu ineens een stuk minder brokjes eten vond ik wel heel vreemd! Kan het zijn nu dat ze volwassenen brokken krijgen, zelf ook ouder worden, en niet zo veel en hard groeien ze minder brokken eten?
 7. Milo1234

  Milo

  Gisteren is uit het niets 1 van onze 2 konijnen gestorven zij was nog maar 1 jaar oud en heeft nog een klein broertje. Hij leeft nog maar mist haar! heb mensen gevraagd en hun zeggen dat hij moet wennen. zijn zusje is overleden aan een hartstilstand [denken we] het leek alsof ze aan het slapen was maar ze was dood. ik wil niet dat mijn konijntje ook dood gaat help me
 8. Ja ga ik doen! Dank je wel voor al je tips. Morgen bel ik direct de dierenarts om langs te gaan. Ik ben benieuwd.
 9. Ja, maar dan moet je minimaal 14 dagen wachten na de castratie, tot hij echt niet meer vruchtbaar is, en dan koppelen op neutraal terrein. Maar als ik jou was zou ik eerst even met ze naar de dierenarts gaan om de geslachten te laten checken.
 10. Ik heb ze nu apart zitten. Ik was in de veronderstelling 2 voedsters te hebben die tot vandaag heel gezellig samen waren. Dus nooit ook maar 1 keer gedacht dat dit kon gebeuren. Als ik ze nu apart zet en het mannetje laat steriliseren, kan ik ze daarna weer bij elkaar zetten?
 11. Oké ik wacht ook nog even af dan voor ik iets bestel, ik zal eventueel ook nog eens naar onze kkda bellen om toch nog eens de zekerheid te krijgen dat het echt wel oké is.
 12. Dat is een tienerzwangerschap, en dus niet goed voor een voedster. Het kan gevolgen hebben voor de kleintjes, maar het kan ook gevaar opleveren voor de voedster. Het is bij mijn konijnen ook gebeurd, en van de vier jonkies waren er twee misvormd en een ondervoed. En ik heb de moeder daarna nooit meer zo vrolijk en ontspannen gezien als ze daarvoor was, dus ik denk dat het lichamelijk ook wel veel van haar heeft gevraagd. Maar buiten dat: waar laat je de jonkies dan? Het kunnen er 3 zijn, maar ook 12, en alle opvangen zitten overvol.
 13. Is het gezien de leeftijd dan niet verstandig om naar de dierenarts te gaan? Of kan een voedster van 4 maanden zonder problemen kleintjes krijgen?
 14. JokeC

  Prozyme

  Ja, dat was dus precies de reden waarom ik graag eens wilde peilen bij de konijnenkundigen hier hoe het nu zat. Ik heb deze rui laxatract ingezet, omdat daar geen twijfel over was wat het doet en wanneer en hoe. 🙂
 15. Op de website van Stichting KonijnenBelangen zie ik bij Prozyme inderdaad ook het volgende staan: "Heeft je konijn geen verstopping maar is het dier erg in de rui, ..." Het product wordt overigens wel aangeraden bij (dreigende) verstopping. Ben nu wel benieuwd naar hele verhaal omtrent Prozyme.
 16. Waarom denk je dat dan? Zo ja, dan zou ik dat zsm laten checken en in de tussentijd uit elkaar halen. Mocht het zo zijn dan is de kans heel groot dat ze zwanger is maar het hoeft niet.
 17. Ik denk inderdaad dat ik een mannetje heb ipv een vrouwtje 😅 Over een week of 6 zullen we het weten!
 18. JokeC

  Prozyme

  Evelien schrijft bij ananasblokjes in haar webshop het volgende: ------------------------------------------------------------------------------------------------ Ananas stukjes voor konijnen en cavia's. Ananas versterkt het immuunsysteem, versterkt de botten, helpt gewrichtsproblemen, is goed voor de huid en het gezichtsvermogen, ondersteunt de nieren, bevordert de stofwisseling. Vroeger werd ananassap geadviseerd bij beginnende verstopping, omdat de enzymen in ananas voedselklonten kunnen oplossen. Tegenwoordig word dat niet meer aangeraden omdat de verse ananas juist gasvorming kan veroorzaken, en konijnen met beginnende verstopping daar erg gevoelig voor zijn. Ananas kan wel gewoon als gezonde lekkernij gegeven worden, maar met mate in verband met de fruitsuikers. Het is dus geen middel om een verstopping te behandelen, dan moet je ananas juist mijden. Ananas stukjes leveren vitaminen (bevat veel vitamine E) en mineralen zoals zink, jodium en caroteen. Het zijn kleine stukjes/blokjes die makkelijk als beloning of snoepje te geven zijn. Geschikt voor konijnen, knaagdieren en vogels. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Ik wilde dus aan haar vragen of dit ook voor prozyme gold, omdat dit gemalen ananassteeltjes zijn (al heb ik geen idee waar er dan steeltjes aan een ananas zitten, maar ja). Dus ik wacht even tot de vakantieganger Evelien uitgerust en vol energie weer terug is. 🙂 Lijnzaadbrokjes (niet te veel natuurlijk, want dan kunnen ze diarree krijgen en/of overgewicht) kunnen ook helpen tegen verstoppingen of het helpt bij verstoppingen weet ik niet. Laxatract voor honden en katten mocht van de konijnenkundig dierenarts ook ingezet worden. Het kon geen kwaad dit langere tijd in te zetten (mijn rammetje heeft een akelig lange en heftige rui).
 19. Eh...dat zeiden ze bij mij ook. Met 4 maanden worden ze vruchtbaar, met 5 maanden had ik een nestje. Het beste plan B hangt ook van je mogelijkheden af. Heb je bijvoorbeeld ruimte voor 2 koppels? Waar je in elk geval rekening mee moet houden is dat een konijn niet alleen hoort te zijn, en dat een koppel voldoende ruimte heeft, dus dag en nacht 2 vierkante meter, liever meer.
 20. Ik heb ze gekocht in een dierenwinkel waar een dierenarts ze gevaccineerd heeft en gecheckt heeft of het vrouwtjes zijn... en ze zeiden van wel 😅 Wat is het beste plan B als ik ze echt beiden wil houden? Ik wacht het eerst nog even af. Ze kunnen nu nog heel goed samen zijn!
 1. Meer bezigheden laden
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .