Ga naar inhoud

Suus1978

Members
  • Items

    1.045
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    24

Alles dat geplaatst werd door Suus1978

  1. https://www.ad.nl/bizar/man-uit-wales-heeft-69-tatoeages-van-konijnen-en-dat-is-een-wereldrecord~a61f9585/
  2. Dat zijn deze: https://www.xenos.nl/kussen-konijn-polyester-45x45-cm-457329 Ik vind ze echt heel leuk en niet typisch voor Pasen. Voor de liefhebbers: een bijpassende tafelloper: https://www.xenos.nl/tafelloper-konijn-polyester-40x150-cm-6149 en geurstokjes: https://www.xenos.nl/geurstokjes-konijn-100-ml-d6p5x12-cm-457397 Allemaal naar de Xenos 😄
  3. Deze is het: https://www.xenos.nl/serveerplank-met-oren-acacia-hout-35-17-cm-577055 De planken die ik bij de Xenos hier heb gezien, waren meer egaal van kleur, maar verder precies hetzelfde.
  4. Bij de Xenos hebben ze geweldig leuke konijnendingen! Tafellopers, geurstokjes, kussens en ook een snijplank. Echt heel erg leuk!
  5. Cavia's zijn meestal totaal niet zindelijk. Ik heb wel een wc, die staat op een strategische plek (beschut in een hoekje) dus daar doen ze wel veel in, maar vooral omdat ze er graag in liggen. In een pluchen mandje zouden dat ook doen. Correctie: doen ze dat ook! 😄
  6. Dit was een test om een foto te plaatsen, maar het wordt alleen een Dropbox-link 😒
  7. Ze hebben een heel dorp nagebouwd. Mini picknicktafels, tuinstoelen, alles. Echt superschattig. En wat mij al heel lang opvalt (ik volg deze account al een tijdje, erg goed voor mijn humeur): ik zie nooit keutels! En ieder caviabaasje weet dat dat echt onmogelijk is! Cavia's zijn poepmachines 😄
  8. Pietje ben ik nog steeds niet vergeten, maar nu toch weer iets leuks: https://www.instagram.com/reel/C3sBv9fSw3z/?igsh=ajBoczVlY3pzM3d2 Ik merk dat ik me er echt even toe moet zetten om uit te vogelen hoe het posten van foto's werkt. Dan kan ik weer caviaspam posten 😇
  9. Misschien is Synopet het vermelden waard? Dat is een homeopatisch middel bij gewrichtsproblemen. In de opvang wordt het (met wisselend resultaat) wel eens gebruikt. Er is al vaker over gepost op BB. Ik heb jaren geleden ooit geprobeerd een fysiotherapeut te vinden voor mijn konijn (achterpoot geamputeerd en kon niet meer lopen). Dat was een drama. Behandeling voor konijnen bestond toen simpelweg niet, uiteindelijk kwam iemand langs met konijnenervaring en zij adviseerde zwemtherapie (zoals bij honden). Zucht. Dat was eenmalig zoals je zult begrijpen.
  10. Toen ik wakker werd en zag dat het niet goed ging, heb ik hem op schoot genomen. Toen ging hij steeds verzitten en dat deed denken aan buikpijn. Hij had ook niks gegeten, hij had amper gekeuteld en zijn buik voelde best strak/gespannen, dus dan denk je toch al snel aan problemen met maag/darm/spijsvertering. Daarom zou ik starten met metacam, infacol, emeprid en cisaral. Ik dacht aan iets met voeding, omdat ik altijd veel verschillende soorten groente en (verse) kruiden geef en ze dat niet altijd gewend zijn. Cavia's zijn minder gevoelig dan konijnen, maar je weet nooit. Ik had hem van alles een klein beetje gegeven, dus eigenlijk kan dat het niet zijn. Hij werd door de eigenaar ook enorm verwend, dus een takje dille of koriander meer of minder maakt het verschil niet. En als er al problemen ontstaan, dan is het diarree of iets dergelijks, ze gaan er niet dood van. Het was een naaktcavia, die schijnen toch wel erg kwetsbaar te zijn. In de opvang is het al meerdere keren fout afgelopen zonder dat er een duidelijke oorzaak is. Ik heb al met al nog steeds geen idee, het heeft geen zin om me schuldig te voelen, maar dat doe ik toch (waarom heb ik nog een kort praatje gemaakt en ben ik niet meteen terug naar huis gegaan met de medicijnen?!) en ik blijf waarschijnlijk nog wel even piekeren. Toch fijn om hier even mijn hart te luchten!
  11. Zijn castratie was al een paar dagen daarvoor en hij had nergens last van. Ik kan me bijna niet voorstellen dat het dan nog zo ontzettend mis kan gaan. Ik zal het nooit weten. Hopelijk heeft hij geen pijn gehad en voelde hij zich niet alleen 💔
  12. Deze keer geen leuk verhaal of lieve foto's, maar verdrietig nieuws. Ik had een caafje te logeren die hier de periode na zijn castratie vertroeteld en verwend zou worden totdat hij mocht gaan daten. Dat was hem helaas niet gegund 😢 Ik ging naar bed en er was niets aan de hand, hij had goed gegeten en lekker op schoot gelegen. De volgende ochtend werd ik wakker en was het mis. Hij bewoog amper, stond wankel op zijn pootjes en hij had 's nachts niks gegeten. Ik heb snel medicijnen opgehaald bij de opvang, maar toen ik thuis kwam ging het heel slecht en hij is niet lang daarna in mijn armen overleden. Ik ben er kapot van en ik blijf me maar afvragen wat dit nou toch geweest kan zijn. Ik weet dat dit soort dingen kunnen gebeuren, maar toch blijf ik piekeren. Was er iets met het eten? Was de snuggle safe te warm? Heb ik iets over het hoofd gezien? Nog steeds pieker ik me suf. Ik vind het vooral vreselijk voor de oude eigenaar. Die heeft hem met ontzettend veel verdriet afgestaan en dan krijgt ze ook dit bericht nog. Echt waardeloos.
  13. Het wordt vaak aangeraden, precies om de redenen die je aangaf (gezelschap en zodat ze niet vervreemden). De dierenarts moet het andere konijn ook "ergens laten" dus die zal er misschien weinig zin in hebben. Misschien is het een optie dat je het andere konijn meeneemt als je het gecastreerde konijn gaat ophalen? Dan zitten ze op de terugweg samen in het mandje en dat voorkomt misschien vechten. En het andere konijn hoeft niet de halve dag in een klein hokje bij de dierenarts te zitten. Misschien hebben anderen nog tips. Er is eigenlijk geen "moeten" of goed/fout. Iedereen maakt een eigen afweging en na twee reacties merk je al dat voor beide opties iets te zeggen is 🙂
  14. De overgang van deze kou naar 20 graden (of meer) binnen is wel groot, maar buiten laten zal hem alleen maar verder verzwakken, zoals Kolino al zei. Heb je misschien een schuur of bijkeuken? Of een snuggle safe waar hij op kan zitten? Een magere cavia is echt niet goed, dus ik zou zeker gaan dwangvoeren. Tarwegras vinden ze vaak lekker, maar eigenlijk is alles wat naar binnen gaat goed. Is hij oud? Eet hij wel? Het zouden ook de nieren kunnen zijn. Dan worden ze vaak broodmager, terwijl ze het verder nog goed doen en voor 10 eten. Ik neem aan dat je inmiddels contact hebt gehad met de dierenarts? Wat was zijn advies/inschatting? Ik hoop dat je op tijd bent, want het klinkt niet zo best eerlijk gezegd.
  15. Begrijpelijk, ik zou hetzelfde gedaan hebben. Dit was echt het beste. Soms is liefde ook loslaten... Sterkte!
  16. Ik heb een Teddy Widder gehad. Geen supermoeilijke vacht, maar ik ging elke 6 weken met haar naar de kapper om het kort en netjes te houden. Op moeilijke plekjes (oksel, kont, liezen) klit het toch heel snel en de huid is daar ook kwetsbaar. In de opvang zie ik vaak genoeg verwaarloosde langharen binnenkomen en dat is soms echt hartverscheurend. Een paar weken terug kwam er een konijn binnen dat gewoon een soort harnas van vervilte vacht had. Die is uiteindelijk vrijwel kaal geschoren. Echt ontzettend sneu (maar hij was daarna heeeeel blij). Ik had haar binnen, maar buiten zou ik niet zo snel doen. Er blijft zo makkelijk van alles in die vacht hangen. Dat kun je er wel uitkammen, maar als ik zie hoe grof dat soms gaat, vind ik dat best zielig eerlijk gezegd. Volgens mij heeft @Jamesthebunnybutler een konijn gehad met een moeilijke vacht die ook nog eens helemaal niet van kammen/borstelen hield.
  17. https://www.instagram.com/reel/C2FejCutmu-/?igsh=aGtycGhrY2R5YWl4 Cavia's zijn zo dankbaar 😍
  18. Geweldig! Ik durf daar niet zo goed te bestellen i.v.m. invoerrechten. Maar dat ging bij jou dus goed? Ze hebben superleuke en spotgoedkope dingen. Die tent had ik ook gezien! Supergrappig!
  19. Misschien met tie wraps vastmaken? Dan kunnen ze ze nooit heel ver optillen. Het is wel een waardeloze situatie en je bent niet de enige helaas... Ik hoop echt dat je een oplossing vindt.
  20. Wat leuk!! Heb je hem via via of uit het asiel? Fijn dat hij nu oud mag worden in een rustige omgeving.
  21. Lulu vond die hondenmatten van de Action altijd geweldig. Die zijn dik en hebben een opstaande rand, dat gebruikte ze als kussentje. Ook de hop en flop was een groot succes, daar lag ze op het laatst altijd in. Ze zat graag ergens onder (dozen, tafels) maar niet ergens in. Ik ken de slaapzakken vooral van cavia's, die zijn er gek op en liggen er prinsheerlijk in te dutten. Superschattig altijd.
  22. Mooi verhaal! Zwaar om hem na zo lang te verliezen, maar hij heeft het geweldig gehad en hij is vredig gegaan. Gelukkig zijn de herinneringen blijvend. Sterkte!
  23. Cavia's hebben er een hekel aan als je ze achter op hun rug en hun kont aanraakt (dat ervaren ze als rijden/dominantie), dus het is niet zo gek dat ze borstelen op die plek dan ook niet leuk vinden. In plaats van borstelen kun je er ook voor kiezen om de klitten weg te knippen of de haren kort te houden. Het zijn vooral de haren die over de grond slepen en natgeplast worden die gaan klitten. Bovenop ontstaan niet zo snel klitten lijkt me.
  24. Ach, wat sneu! Twee jaar is wel een respectabele leeftijd voor een muis toch? Maar het blijft verdrietig. Sterkte!
  25. Door onbekende oorzaak.... Ik kan het wel raden 😥
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .