Ga naar inhoud

Evee

Administrators
 • Aantal items

  37149
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  615

Evee won de laatste dag op 17 januari

Evee had de meest gelikete inhoud!

Contact Methodes

 • Website URL
  http://www.bunnybunch.nl

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zeeland
 • Namen van de konijnen:
  Joris, Brenda, Harold & Sofie
 • Huisdieren
  Konijnen, katten, honden

Recente bezoekers van dit profiel

31680 profielweergaven

Evee's Achievements

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

9,4k

Community reputatie

 1. Evee

  Klaagtopic 2022

  Eens met jou, Kolino, als je het eet, moet je echt weten waar het vandaan komt. Ik kan konijnen villen en fazanten plukken, heb gevist in mijn jeugd en die vissen ook schoongemaakt, ben mee gaan jagen. Ik heb bij een kinderboerderij vrijwilligerswerk gedaan waar alle leuke biggetjes, lammetjes, kalfjes, konijnen enz. toch gewoon ook naar de slager gingen. De kalfjes weg bij de moederkoeien, dat geluid en de duur waarmee de moeders om hun kalf stonden te loeien, ik krijg daar nog kippenvel van. Ik heb dat dus meegemaakt, maar toen ik 18 was wel de keuze gemaakt geen vlees meer te eten. En ik denk dat veel meer mensen dat zouden doen als ze zich dat zouden realiseren, in ieder geval van de jongere generatie. We willen het leed er achter niet onder ogen komen, want dat stukje vlees is zo lekker. Een raar iets. Wat de hamster betreft, dit is volgens mij één van de vele horror verhalen over hamsters en goudvissen en dat soort "goedkope" dieren die niets waard lijken te zijn. Wat voor les wil je je kinderen dan leren? Als iets dood is, koop je een nieuwe? Want dat is hoe het leven werkt?!?!?!
 2. Als je wel iets meer voorzieningen wil, is Domburg ook een leuke plaats, als je in het dorp zelf zit. Dat ligt direct aan het strand en de zee. Maar dat is wel behoorlijk toeristisch.
 3. Westenschouwen (schouwen duiveland), Noord-Beveland aan de Noordzee kust is ook rustig genoeg en mooi genoeg met fijne duinpannetjes. En genoeg vakantieparken, hotels en b&b's in de omgeving om te verblijven.
 4. Ik ga straks aan de slag met het op voorraad zetten van de kruiden. Ik moet gelijk de prijzen controleren en aanpassen, dus het duurde even wat langer, het was niet zo simpel als een aantal invoeren en klaar 😉
 5. Dat is om te compenseren hoe ontzettend lastig en boevig ze is. Haar bijnamen zijn inmiddels "de drakenbaby", "de gremlin" en "het monster". Ik denk dat dat wel wat zegt over haar karakter 🤣 Maar als ze dan haar "je vergeeft mij alles want ik heb zo een schattig uiterlijk-blik" opzet, vergeef je het haar gelijk weer 😄
 6. Evee

  Castratie Sofie

  Nee nog niet, ik wil rond de middag even kijken of ik haar al terug naar buiten doe, of Harold binnen haal.
 7. Evee

  Bunnycam

  Haha wij doen dat ook wel eens, maar daar zijn ze nooit zo van geschrokken. Je ziet ze dan wel echt zoeken met de oortjes van waar komt dat vandaan ? 🤣 Maar wij hebben wel wat duurdere camera's en ik vind het geluid niet overdreven hard of storend ofzo. Wij hebben alles van Eufy bij huis, ook een deurbel. Zo handig dat die nu ook op de telefoon over gaat en je kan kletsen met wie er aan de deur staat, of je gewoon ook een vooraf ingesproken bericht kan afspelen, bijv dat de postbezorger het pakje in de box mag doen. Maar goed, dat is wat offtopic.
 8. Evee

  Omvallen

  Wat sneu, ec of niet, het klinkt niet prettig voor het nijntje. Ik sluit mij wel aan bij de dames voor mij, ik zou voor de zekerheid ook een fenbendazol kuurtje doen om EC uit te sluiten. Dat veroorzaakt ontstekingen in het lijfje en per konijn kan het zo ontzetten verschillen waar je dat in terug ziet. Joris had bijv. Wat onbalans (liep alsof hij gedronken had) en nystagmus (draaiende oogbollen) door EC. Een van mijn oppaskonijnen krijgt alleen last van een vies achterpootje, een beetje urinebrand/zere hakjes achtig. Soms valt een konijn alleen onverklaarbaar af. Het is geen ziekte met een eenduidig of duidelijk ziektebeeld. Het is geen zwaar middel wat er tegen helpt, maar een ontwormings middel, vandaar dat vaak aangeraden wordt om bij vermoeden van EC voor de zekerheid echt een behandeling te doen. Veel beterschap en hopelijk lukt hem om pijnvrij nog een tijdje fijn van elkaar te genieten.
 9. Evee

  Castratie Sofie

  Ze heeft wat groenvoer en een paar brokjes op, niet veel, maar wel iets!
 10. Evee

  Konijntje met EC

  Voor een gezond konijn is 15-20 graden de ideale omgevingstemperatuur. Voor een ziek konijn zou ik eerder richting de 20 graden gaan, de slaapkamer hoeft dus niet onverwarmd te zijn. Je kan ze alleen pas in mei weer naar buiten doen.
 11. Tuinerwten, groene erwten en doperwten zijn blijkbaar hetzelfde. Tuinbonen zijn dan toch anders, omdat de bonenplant anders groeit dan een erwten plant. Ofzo. Volgens Google tenminste. En in Rotterdam noemen ze tuinbonen zweettenen 🤣 Doperwten noemden wij thuis ook wel rolsodemieters. Geen idee of dat dat Zeeuws is of waar dat dan weer vandaan kwam.
 12. Niet slecht. Beetje saai van smaak, maar wel lekker veel groenten, inderdaad doperwten en tuinerwten. En maar 2.70 euro. Ik geef het een 7/10
 13. Ik ga deze eens proberen. Ik eet alleen en had een drukke dag, dus een kant en klaar diepvries maaltijd besteld voor mijzelf.
 14. Evee

  Castratie Sofie

  Ja, shirtje is gewoon uit 😄 Als ze van de hechtingen afblijft, laat ik het lekker uit. Zit ze wel aan de hechtingen dan zie ik dan wel weer. Ze heeft al gekeuteld. Dat zijn natuurlijk nog gewoon keutels van het eten van gisteren, maar toch. Ze is het reismandje al uitgekomen en hupte net al rond in de ren. Ze heeft nog niets van het eten op.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .