Spring naar bijdragen

Evee

Administrators
 • Aantal bijdragen

  22553
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  258

Evee last won the day on February 6

Evee had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

3094 Uitstekend

Over Evee

 • Rang
  BunnyBunch Baas

Contact Methodes

 • Website URL
  http://www.bunnybunch.nl

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zeeland
 • Namen van de konijnen:
  Joris, Brenda, Harold & Charlie
 • Huisdieren
  Konijnen, katten, honden en kippen.

Recente profielbezoeken

9366 profielweergaven
 1. Aangezien de interesse niet zo groot is, ga ik het niet organiseren. Niet op deze manier in ieder geval. Voor 8 / 9 man ben je simpeler uit om gewoon bij een restaurantje een high tea te doen, dan er een zaal voor te huren haha. Mochten jullie dat leuk vinden, laat het dan gerust weten.
 2. Evee

  e. cuniculi

  Wat fijn dat het zo goed gaat! En fijn dat je het ook even laat weten voor mensen die bij dit topic belanden omdat ze in soortgelijke situatie zitten, geeft toch hoop!
 3. Evee

  Jippie topic 2019

  Oeh dat moet ik ook echt nodig doen thuis, de ramen zemen haha. Misschien een goed plan om dat morgen even te doen na het verschonen van de kip&konijnen!
 4. Evee

  Bunnybunch cafe 2019 (offtopic!)

  Klinkt als een heerlijk weekend!
 5. Evee

  Bunnybunch cafe 2019 (offtopic!)

  Dat is leuk, en niet leuk in één weekend. Succes en veel plezier met het uitzoeken van het vriendinnetje, en gecondoleerd en sterkte voor de begrafenis.
 6. Evee

  Bunnybunch cafe 2019 (offtopic!)

  haha ik lees net dat het vandaag warme truiendag is. Die warme trui heb je vandaag helemaal niet nodig, en de verwarming ook niet 🤣
 7. Evee

  Jippie topic 2019

  @LilyMarshall hoe gaat het nu met Happy? Is hij al helemaal gewend? Ik ben echt blij dat het zo lekker zonnig is vandaag! Heb alle deuren in de loods lekker open staan en sta in het zonnetje in te pakken, heerlijk!
 8. Evee

  Paar vraagjes

  Ja, ook dan is het echt nodig. Een konijn heeft echt een konijn als maatje nodig. Een andere diersoort of mens kan dat niet vervangen helaas. Ik zou toch gewoon voor de castratie kiezen, en met hem gaan speed-daten in een konijnenopvang, om de liefde van zijn leven te zoeken 🙂 Konijnen zijn samen zoveel gelukkiger dan alleen!
 9. Evee

  Paar vraagjes

  de kooi hoeft er niet bij te blijven hoor. Je kan ook gewoon de onderbakken gebruiken in de ren als toilet / hooi-eet bak, of daar een kattenbak voor gebruiken. Een huisje of ander beschut schuilplekje vinden konijnen vaak heel fijn, dat zorgt er voor dat ze een plekje hebben waar ze bij stress / als ze schrikken of als ze op een veilige plek willen slapen, zich terug kunnen trekken. Maar voor binnenkonijnen kan dat zelfs een simpele kartonnen doos zijn 😉 Vinyl wordt vaak gebruikt voor binnenkonijnen, makkelijk schoon te maken, laat geen urine door bij ongelukjes. Zorg wel dat ze niet bij de randen kunnen, want dan zouden ze er ook aan kunnen knagen. En let op dat je iets kiest met een niet te glad oppervlakte, dat ze wel grip hebben.
 10. Evee

  Gewichtscurve

  Honger is goed, qua brokjes 🙂 Dat is iets waar ze op horen aan te vallen. Voor de verdere trek moet er altijd hooi zijn, konijnen kunnen dus altijd, de hele dag eten als ze honger hebben. Dat is iets wat wij soms vergeten, brokjes is geen hoofdmaaltijd, maar bijvoer. Zie het als de vitaminepilletjes, die de voeding compleet maken, niet als de maaltijd op zich. Een jong konijn moet natuurlijk wel voldoende krijgen om goed te groeien, maar te veel brok op jonge leeftijd zorgt er voor dat je een slechte hooieter van je konijn maakt, en dat is later absoluut niet fijn. Een goede balans zoeken in de eerste weken is dus aan te raden, voldoende brokken om goed te groeien en geen tekorten te hebben, lekker veel hooi eten, de blindedarmkeutels dagelijks opeten. En voor de variatie lekker groenvoer geven. Ik vind zelf de rosewood brok een supermooie samenstelling hebben. Mijn eigen konijnen eten echter liever geextrudeerde brok, en waren er niet zo fan van helaas haha. Niet elk konijn eet de brok goed. Maar ik vind het echt een supergoed konijnenvoer. Overigens is het niet aan te raden te veel van brok te wisselen, dat kan invloed op de darmpjes hebben. Het is dus beter om echt een brok te kiezen waar je bij wil blijven voor langere tijd, waar ze lekker van eten, die een samenstelling heeft waar je zelf als baasje ook achter staat, en niet te veel te mengen. Dan maak je alleen maar je eigen gemengd voer, en dat is niet aan te raden.
 11. Joris is ook echt opeens een ontplofte haarbal geworden. Dit weekend maar weer even z'n vachtje verzorgen voor hem.
 12. Evee

  Gewichtscurve

  Er zit ook behoorlijk verschil tussen vlaamse reuzen onderling. Er zijn er die maar 6kg worden, en er zijn er die wel 9 kg worden. Konijnen zijn daar zo verschillend in, en mensen houden vaak zo sterk aan dat soort dingen vast, dat dat alleen maar voor problemen zorgt. Mensen denken dan opeens dat hun konijn te dun of te dik is, terwijl het voor dat individuele konijn misschien gewoon echt prima is. Dingen als een verhuizing, en daarna waarschijnlijk meer activiteit en bewegingsruimte en andere voeding, kunnen er voor zorgen dat hij even een weekje niet aankomt of zelfs afvalt. Dat is echt niet gek als je hem net een week hebt. Zolang er een over de langere periode een positieve lijn in zit is het prima. En 50 gram in een week aankomen is niet niets voor een konijn! Dat is vrij normaal hoor, van dat soort stapjes. Het zou ook niet goed zijn als er opeens een halve kilo bij kwam in een week. Stapjes van 1% van het lichaamsgewicht zijn vrij normaal voor konijnen die moeten aankomen of juist overgewicht hebben en moeten afvallen. Maar er kan best veel variatie in zitten, zeker bij jonge konijnen. Pin je er dus echt niet op vast. Ik moet zeggen dat ik 200 gram biks wel wat veel vind, zelfs voor een Vlaam. Dat is een portie voor een konijn dat 10 kg zal worden als hij volwassen is (20 gram brok per kg lichaamsgewicht van het volwassen gewicht is de richtlijn). Weet je toevallig hoe zwaar de ouders waren? Zeker als je ook groenvoer bij geeft, is dat eigenlijk nog een vrij ruime richtlijn. En 10 kg, dat halen de meeste Vlaamse reuzen echt niet (gelukkig maar, want dat soort extremen geeft veel gezondheidsklachten). Ik zou de komende tijd even goed in de gaten houden of hij zijn blindedarmkeutels wel eet, en echt wel voldoende hooi eet. Het kan zijn dat je dat wat moet aanpassen naar beneden de komende weken, doe dat wel in kleine stapjes. Je kan hem regelmatig (bijv 1x per week of eens per 2 weken) even wegen, zolang hij aankomt, al is het de ene week meer dan de andere, goed groeit, goed actief is, normale keutels heeft, goed hooi eet, is het prima. Vergeet ook niet de dierenartscontrole & inentingen. Ik zou niet dagelijks druifjes geven, ivm fruitsuikers. Zie het echt als een ijsje of taartje. Die eet je zelf ook niet dagelijks 😉 2 a 3x per week is zat.
 13. Evee

  Bunnybunch cafe 2019 (offtopic!)

  Goedemorgen! Het is weer vrijdag, bijna weekend! Hebben jullie leuken plannen voor het weekend?
 14. Evee

  Konijn heeft veel rubber gegeten

  Het klinkt in ieder geval goed! Fijn dat het er toch gewoon met de keuteltjes uit komt, en dat hij nog lekker (andijvie) eet!
 15. Evee

  Bunnybunch cafe 2019 (offtopic!)

  Ik verwacht niets van je, gelukkig is dat ieder zijn/haar eigen keuze! Er is zeker een reden waarom die feestdagen er zijn, maar dingen als de chocolade eitjes in de winkels en de massa's cadeau's die met kerst over de toonbanken gaan hebben daar naar mijn mening niet veel meer mee te maken. Van oorsprong zijn de meeste feesten juist bedoeld om te bedanken en te waarderen wat je hebt, om simpelweg samen te zijn. Ik vraag mij af of dat tegenwoordig nog wel het geval is.
×

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .