Ga naar inhoud

Evee

Administrators
 • Items

  41.724
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  780

Evee won de laatste dag op 23 maart

Evee had de meest gelikete inhoud!

Contact Methodes

 • Website URL
  http://www.bunnybunch.nl

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zeeland
 • Namen van de konijnen:
  Joris, Brenda, Harold & Sofie
 • Huisdieren
  Konijnen, kat, hond

Recente bezoekers van dit profiel

40.859 profielweergaven

Evee's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

11,8k

Reputatie

 1. Ik zou morgen gewoon eens een dag niet dwangvoeren en zien wat ze zelf eet. Best kans dat ze dan gewoon zelf al beter eet 😉 Ik schreef het net ook in een ander topic, na castratie dwangvoer je niet om aan te komen, maar enkel en alleen om de darmen in gang te houden. Als er eens in de 12 uur iets van voedsel in gaat, al is het maar een beetje hooi, zou ik dus niet dwangvoeren. Je kan het natuurlijk wel aanbieden in een bakje, met een hoop andere lekkere dingen als een soort keuzebuffet. Maar niet dwingend geven. Pijnstillers kun je soms ook tussen twee blaadjes verstoppen, munt of basilicum werkt bijvoorbeeld vaak goed, dat heeft sterke geur. Dan hoeft dat ook niet met dwang. Sommige konijnen hebben echt veel stress van de dwang, van het vasthouden en de spuit. Als je dat stopt en ze zelf weer laat, kan dat echt in herstel helpen.
 2. Evee

  Castratie Kushi

  Niet te druk maken hoor, om dat dwangvoeren. Na een castratie doe je dat niet om aan te sterken, maar enkel en alleen om de darmen op gang te houden. Als je eens in de 12 uur iets van voedsel er in ziet gaan is het al goed, al is het maar een sprietje groenvoer. Meestal zijn ze veel sneller zelf hersteld zonder al die stress. Een buffet aan lekkere dingen neerzetten om zelf te pakken werkt meestal het best 🙂
 3. Evee

  Voedster valt ram aan

  Haal ze voor nu echt uit elkaar. Het liefst echt even in een aparte ruimte ook. Minstens tot de derde week na castratie. Misschien niet wat je wil horen, maar de kans is aanwezig dat deze twee konijnen elkaar niet lief vinden, niet bij elkaar passen. Net zoals wij mensen graag zelf een levenspartner kiezen, kiezen konijnen ook graag zelf een partner. Ze zitten aan het begin van de puberteit en beginnen karakter te ontwikkelen, hormonen in hun lijf te krijgen. Hoe groot is het permanente verblijf voor de twee konijnen?
 4. Evee

  Oog

  Het ziet er uit alsof er vocht heeft gezeten, of iets ontstoken is ofzo. Ik zou er inderdaad even een dierenarts naar laten kijken.
 5. Ik pak meestal back to nature als bodembedekking na castraties voor in de toiletbak en wat oude handdoeken voor in het verblijf.
 6. Het is eigenlijk een gewone pelletbrok, niet bijzonder hard dus. Supreme fibafist misschien een optie? En vooral heel veel hooi 😉
 7. Die krijg ik eind van de week weer binnen. Het is een product dat er voorlopig (ook na pasen) nog wel eventjes in blijft.
 8. Ja, er is een aantal jaren terug in engeland een onderzoek geweest naar zere hakjes, en daaruit kwam dat hooi inderdaad de beste optie was als ondergrond. Moet het wel droog zijn natuurlijk.
 9. Vorige week zijn er twee eieren niet gevonden 😉 Vandaag zijn er weer nieuwe verstopt online en in de loods!
 10. Eens met Daisy. Zolang ze zelf wat eten, dwangvoer ik eigenlijk niet. Zo raken er snel vol van, het geeft stress en dat maakt dat het langer duurt voor ze zelf weer eten.
 11. Dat kan inderdaad met het voorjaar te maken hebben. Maar het kan ook zijn dat er een andere reden is dat de rangorde wat aan het verschuiven is. Gezondheidsproblemen, puberteit, stress of angst.
 12. Evee

  Castratie Kushi

  En ik maar denken dat een konijn maar 1x in zijn of haar leven gecastreerd kan worden 😅 wekelijks is best heftig 🤣 Hier zijn de ervaringen ook dat het goed gaat. De eerste dag / eerste twee dagen vind ik het fijn om thuis te zijn ivm medicijnen geven en letten op eten en keutelen. Maar daarna gaat het altijd weer goed, is mijn ervaring.
 13. Dat is ook geen probleem, eerder kan geen kwaad. Je kan het gerust met een half jaar naar voren halen als dat beter uit komt. Als je hem maar niet laat verlopen. Dus altijd eerder doen, als je het moment wil verschuiven, niet later.
 14. Klopt, dat was geen vrijwillige keuze. Uiteindelijk is één iemand helemaal doorgegaan met die rechtzaak en die heeft gewonnen en schadevergoeding gehad.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .