Spring naar bijdragen

Evee

Administrators
 • Aantal bijdragen

  24723
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  335

Evee last won the day on August 16

Evee had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

3409 Uitstekend

Over Evee

 • Rang
  BunnyBunch Baas

Contact Methodes

 • Website URL
  http://www.bunnybunch.nl

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zeeland
 • Namen van de konijnen:
  Joris, Brenda, Harold & Charlie
 • Huisdieren
  Konijnen, katten, honden en kippen.

Recente profielbezoeken

10803 profielweergaven
 1. Dat ziet er in ieder geval hoopvol uit ๐Ÿ™‚ Hopelijk blijft het de goede kant op gaan!
 2. Ik zou persoonlijk 4 weken wachten als het om een echt nieuwe koppeling gaat. Dan is ze echt gewoon even goed hersteld en weer zichzelf.
 3. Dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld ook een schimmelinfectie. Is lastig te zeggen over een forum. Maar ik heb het idee dat je wel een beetje simpel "afgescheept" bent met de pijnstiller. Als het echt gezwellen zijn kan het misschien aan de amandelen liggen? (ik weet uit mijn hoofd even niet hoe dat precies bij konijnen zit, dat zou ik op moeten zoeken), of in het ergste geval is het een gezwel (goed of kwaadaardig). Ik zou dus ook toch wat verder doorvragen, of bij deze dierenarts als die wel konijnkundig is, of naar een andere konijnkundige arts gaan voor 2nd opinion / verder onderzoek. Volgens mij er in ieder geval te testen zijn wat het is, op een niet al te ingewikkelde manier (biopt / monstertje op sturen naar laboratorium). Dan weet je in ieder geval hoe het zit met behandeling, of er opties zijn of niet.
 4. Met gewone brokjes is het aan te raden een verpakking niet langer dan 3 maanden op te laten (en dan wel te bewaren in een afgesloten bak gedurende die tijd en niet in de zon, liefst dus op een donkere plek). Daarna is er toch wel behoorlijk verlies van vitamines en smaak. Het heeft dus ook geen zin om voor 1 konijn een 10 kg verpakking brokken te kopen, koop altijd die hoeveelheid die je in een maand of 3 opmaakt (komt ook niet op een dag of weekje aan, maar zo ongeveer). Ik denk dat je dat voor snoepjes ook wel aan kan houden. Dat je het tot een maand of 3 na openen kan voeren, mits je het wel een beetje goed bewaard hebt (donker / afgesloten). Lijnzaadbrokjes zijn overigens meestal ook niet mega lang houdbaar, tenminste de meeste van die brokjes bevatten geen concerveringsmiddelen. Dat houd in dat ze meestal max 6 maanden houdbaar zijn na productie.
 5. Evee

  Nieuw hier

  Welkom op bunnybunch!
 6. Evee

  Forumupdates

  Binnenkort, volgende week waarschijnlijk, zal er weer wat onderhoud zijn aan het forum. Als het goed gaat merken jullie er niet veel van, het kan zijn dat het eventjes kort offline is, maar dat zal niet meer dan een paar minuten zijn als het goed is. Het kan wel zijn dat er na de update even wat dingen anders zijn, dat bijvoorbeeld de kleuren niet kloppen. Of dat dingen na de update op een andere plek staan.
 7. Wat vervelend, maar goed dat jullie naar de dierenarts zijn geweest! Hoe gaat het nu? Zonder foto's is het inderdaad lastig bepalen wat het is, het kan best een botscheurtje of rechte breuk zijn, of een kneuzing. Dat kan allemaal. De pijnstillers die bij konijnen vaak voorgeschreven worden zijn vaak ook ontstekingsremmers, wel belangrijk om te geven dus in dit geval! Even doorpakken, als het gaat met 2 personen zodat รฉรฉn iemand het konijn kan hanteren, en de ander de handen vrij heeft om medicijnen toe te dienen.
 8. Als het zomaar ter ondersteuning is en er geen extreme angst is voor iets, dan zou ik het niet 4x op een dag geven. Dat is het maximale, dus echt voor de extreme gevallen (denk bijv. aan konijnen met flinke vuurwerkangst in de dagen naar oud en nieuw toe). Ik heb het zelf wel eens gebruikt bij een konijn ivm koppelstress, maar nooit meer dan 2x per dag gedaan, een keertje in de ochtend en een keertje in de avond, en dan op de oortjes en dan eventjes inwrijven, terwijl het konijntje aan het eten was. Dan geeft het toedienen ook geen stress.
 9. Zijn ze tussen de 5 a 6 maanden en 1,5 jaar oud? Het klinkt als puberaal gedrag ๐Ÿ˜‰ Vergeet ook niet dat sterilisatie wel een groot deel van de hormonen weghaalt, maar niet alles, hormonen worden ook op andere plekken aangemaakt. Het kan dus best toch wat hormonaal / territoriaal gedrag zijn. Vaak is het dan op plaatsen waar veel mensenlucht hangt, zoals een bank, stoel of bed, waar de konijnen toch even willen laten weten dat het toch ook echt wel hun gebied is, dat het baasje maar geen illusies heeft, de konijnen zijn de baas ๐Ÿ˜‰
 10. Voor een koppelruimte is 2 vierkante meter prima. De koppeling klinkt niet slecht zoals je het omschreef, ik zou ze zelf gewoon veel langer op neutraal terrein hebben gelaten. De eerste momenten van een koppeling zijn best stressvol, het gedrag van de voedster is daar dus ook niet vreemd voor. Houd wel altijd in de gaten dat er gegeten / gedronken / gekeuteld word ergens gedurende de dag, dat er dus wel wat meer rust komt. Als het eerste uur op neutraal terrein verstreken is, zet ik er inderdaad meestal een obstakel in zoals een ondiepe doos op z'n kant of een krukje, zodat ze wel wat beschutting hebben, maar niet volledig kunnen verstoppen (en dus hun schuilplek gaan verdedigen). Meestal zet ik er op dat punt ook pas water / hooi in ook, omdat in het eerste uur anders alles omver gelopen word. Maar goed, in dit geval ben je naar niet-neutraal terrein gewisseld. Ik neem aan dat dat het verblijf van de voedster is? Dat zal het verschil in haar activiteit en stress gemaakt hebben. Pas wel op dat ze de ram er niet als indringer gaat zien, de rangorde is op dit punt nog zeker niet bepaald, gekoppeld zijn ze dus nog niet. En groter = ruimte om te ontlopen. De confrontatie gaat daar dus waarschijnlijk op een bepaald moment nog wel komen. En dat kan feller zijn dan op het neutrale terrein, omdat de voedster "haar" plek zal verdedigen.
 11. Ik vermoed dat het aan de lange kant is ๐Ÿ˜‰
 12. Ik heb tot nu toe alle voedsters die ik had nog laten castreren en nooit problemen met narcoses gehad. Ga naar een goede konijnkundige dierenarts die regelmatig konijnen opereert, het risico is echt minimaal. Tegenwoordig zijn er gewoon goede veilige narcosemiddelen voor konijnen, en als je een dierenarts met voldoende kennis hebt, dan is het risico echt bijna 0. Zeker bij een castratie, waar als het goed is het konijn gewoon gezond in gaat. Het risico van narcose is alleen iets waar ik "bang" voor ben op het moment dat het konijn al zeer ernstig ziek en verzwakt is, bijvoorbeeld als er daadwerkelijk al sprake zou zijn van baarmoederkanker en de operatie een redmiddel is. Het enige wat ik zelf spannend vind na de operatie is de periode tot het moment dat ze weer lekker zelf gaan eten en keutelen. Dat vind ik zelf altijd spannender dan de narcose. Je bent toch even een paar dagen in de zorgmodus en in de weer met pijnstilling, soms wat middeltjes om de darmen te stimuleren, veel soorten voedsel aanbieden en hopen dat ze wat eten. Zo niet moet je dwangvoeren, maar ja dat is weer stress voor de meeste konijnen. Dat wil je dus liever niet doen, vandaar dat je wel echt meerdere keren per dag in de weer bent met het aanbieden van voedsel en controleren van het konijntje. En het geven van voldoende pijnstilling, zodat pijn geen reden is om niet te eten. Zeker bij de dames, het is toch een buikoperatie, meestal duurt het echt wel even voor ze weer als vanouds eten. Alles wat ze eten is goed meegenomen hoor, al zijn het maar enkele sprietjes groenvoer, dan is er geen gevaar voor stil liggende darmen. Maar ik ben toch altijd blij als ze weer lekker de bulk aan brok, hooi en groenvoer eten en weer in het vertrouwde keutelfabriekje terug veranderen ๐Ÿ™‚ Maar zoals ik zei, ik heb echt veel liever dat ze de operatie dus fit en gezond in gaan, dan dat het uit nood moet omdat het foute boel is. Van de laatste dame die ik heb laten castreren staat een verslagje bij de artikelen, mocht je het interessant vinden: https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-medischeinformatie/post/fotoverslag-castratie-sterilisatie-voedster/ Verder staat hier ook extra info: Castratie algemeen: https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-medischeinformatie/post/castratie-en-sterilisatie-bij-konijnen/ Zorg voor en na de operatie, dan kun je in ieder geval zelf alles er aan doen om ze vlot te laten herstellen: https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-medischeinformatie/post/zorg-voor-na-operatie/
 13. Nog nooit een baasje gehad.... Arme beestjes!
 14. Als ik het goed lees is dat hokje 57x47x44 cm Als het niet al te grote konijntjes zijn is dat voldoende. Zelf kies ik bij koppels meestal voor 1 echt nachthok, en nog wat beschutte zitplekjes (die hebben over het algemeen geen bodembedekking, maar daar zitten ze wel droog / uit de wind). Op die manier hebben ze toch keuze. Ik weet niet helemaal wat je bedoelt met gaas erbij. Je kan als je een ruime ren hebt dit hokje er gewoon in zetten. Dit is het schuilhok, de ren is de leefruimte. Dat is voldoende ๐Ÿ™‚
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .