Ga naar inhoud

Evee

Administrators
 • Items

  44.470
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  921

Over Evee

Contact Methodes

 • Website URL
  http://www.bunnybunch.nl

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zeeland
 • Namen van de konijnen:
  Joris, Brenda, Harold & Sofie
 • Huisdieren
  Konijnen, kat, hond

Recente bezoekers van dit profiel

46.268 profielweergaven

Evee's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

 1. Ik heb grote rennen en gebruik daarin gewoon losse tunnels. Ik heb pvc tunnels met een wat grotere diameter (20cm? denk ik), maar ook gewoon katten/konijnen/fretten speeltunnels van stof en met regelmaat ook wilgentunnels. Ik wissel het af zodat ze het ook leuk en interessant blijven vinden.
 2. Ik ben niet zo creatief nu, Harold heette al zo toen ik hem adopteerde en Brenda ook. Die namen heb ik dus gewoon aangehouden. Sofie heb ik wel zelf haar naam gegeven. Zij heette "konijn driekleur" in de opvang ๐Ÿ˜• Ik zocht voor haar dus een naam die bij haar paste, maar ook een naam die wel kon bij de andere twee konijnen. Dat werd Sofie, naar Sofie uit het boek de GVR (grote vriendelijke reus).
 3. Waar komen de namen van jouw konijnen vandaan? Misschien hadden ze de naam al toen je het konijn adopteerde? Of heb je zelf met veel zorg een passende naam voor jouw konijn uitgekozen? Is het een naam met een bepaald thema of een bepaalde betekenis? Kortom: waarom heten jouw konijnen zoals ze heten? ๐Ÿ˜„
 4. Ik controleer dagelijks. Tijdens het voer moment kijk en voel ik even aan de kontjes. Als ze tegen het gaas staan kun je het ook vaak goed zien. Op het moment dat er meer risico is, spray ik de konijnen ook preventief. En dan controleer ik ook wel vaker op een dag. Bijvoorbeeld als ik konijnen met spijsverteringsproblemen heb, die wat oud worden of zichzelf niet zo goed schoon houden. Of als er medicijnen gegeven worden en daardoor kans op diarree wat groter is. EC konijnen, konijnen met artrose enz. heb ik altijd elke 4 weken preventief behandeld, en die controleer je ook vaker. Laat ik het afkloppen, maar nu heb ik gelukkig geen konijnen die extra risico lopen. Ook als ik wat langer weg ben op vakantie spray ik ze voordien in, omdat je weet dat de vakantieoppas misschien net wat minder controleert, of wel controleert maar je het dan toch extra wil voorkomen. Meestal ben ik niet zo van medicijnen / pesticiden als het niet echt noodzakelijk is, ik gebruik liever zo min mogelijk. Met spray kan het nog steeds dat ze myiasis krijgen, maar is de kans wel kleiner gelukkig. Ik geloof dat het advies standaard is elke 6 of 8 weken sprayen, maar als er echt risico is hou ik zelf 4 weken aan omdat je merkt dat de werking tegen het einde toch wel minder is. Ik heb het bij mijn eigen konijnen gelukkig nooit gehad. Vroeger wel bij vrijwilligerswerk op een kinderboerderij bij een konijn. En bij een oppaskonijn, waarvan het baasje op vakantie was.
 5. In de zomermaanden is de kans op myiasis, madenziekte, bij konijnen groter dan de rest van het jaar. Controleer jij jouw konijnen op maden? En zo ja, hoe vaak? Neem je preventieve maatregelen om het te voorkomen? Madenziekte is wanneer de groene vliegen eitjes leggen op jouw konijn en die uitkomen. De maden die dan op jouw konijn leven, eten jouw konijn levend op. Dat is zeer pijnlijk en kan tot de dood leiden. Konijnen die een vochtige vacht hebben of ontlasting aan de vacht lopen meer risico, dus vooral konijnen die diarree hebben, urinebrand, traanoogjes enz. Informatie over myiasis uit het artikel over konijnen in de zomer: https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnen-in-de-zomer
 6. Heb je contact gehad met de opvang? Of komt ze niet uit een opvang? Ik koppel zelf niet als konijnen ziek zijn, eerst behandelen en dan weer koppelen als ze fit zijn. Tenzij het chronisch is, maar dan pak je een koppeling meestal ook iets anders / rustiger aan.
 7. Het favoriete seizoen van Namu is er weer ๐Ÿ˜ https://www.instagram.com/reel/C9ZL6x0IsE8/?igsh=MWIyc2k4bXN0eW1iNQ== Zij is echt zo dol op fruit, vooral bessen!
 8. Ik poets in ieder geval op woensdag en zaterdag. 2x per week dus. Tussendoor soms ook, maar dat is afhankelijk van bijv. hoe warm het is (kans op myiasis) of de regen in de ren gevallen is en de bakken nat zijn.
 9. Wat voor medicijnen geef je? Geef je pijnstilling en zo ja hoeveel?
 10. Ik vond het niet echt in het hebbedingen topic passen, dus maar even hier. Ik kreeg reclame dat er bij de action een konijnenren, 80cm hoog in de aanbieding is, online. Het lijkt wel het wat zwaardere / stevige model te zijn. En meestal zie je deze toch voor 80/90 euro voorbij komen. Mocht er nog iemand een ren voor binnen, koppelren of ziekenboeg of iets zoeken, is dit misschien een optie.
 11. Ik zou wel even wachten tot ze echt een goed hecht koppel zijn voor je ze laat loslopen. Wisselen van terrein, wisselen van territorium kan echt onrust geven. Voor sommige koppels lukt het nooit, andere koppels kunnen het prima, maar dan wel pas vanaf het punt dat ze echt goed aan elkaar gewend zijn geraakt. Vooral het soms wel los kunnen en dan weer niet kan flink frustratie geven en dat reageren konijnen - bij gebrek aan alternatieven - soms heftig op elkaar af. Ruimte zorgt ook echt voor goede relaties. Net als wij mensen willen ze soms gewoon eventjes op zichzelf zijn Daarom is een voldoende groot permanent verblijf ook zo ontzettend belangrijk. 1,92 vierkante meter is dan eigenlijk echt wel te krap als permanente leefruimte. Voor een koppel is minimaal 4 vierkante meter aan te raden als permanente ruimte om in te lopen. Als je de extra ren er aan kan laten en zo dichter bij de 4 vierkante meter komt, zou ik dat echt aanraden.
 12. Zolang het hier bij blijft, zou ik ze samen laten en even afwachten wat het gaat doen. Het kan beide kanten op. Als ze niet eerder gekoppeld is geweest is het ook allemaal heel spannend en gek. Als het goed is zou je dit gedrag in de komende twee weken wel moeten zien verbeteren. Veel koppelingen hebben echt tijd nodig, 14 dagen is vrij normaal, en mijn ervaring is dat de weken erna ze ook echt nog wel nodig hebben om elkaar te leren kennen en meer naar elkaar toe te groeien. Een koppeling kan dus makkelijk 3 maanden duren. Maar in die periode moet je dan wel vooruitgang zien. De eerste 14 dagen is het spannendst, daar zit jij nu middenin met deze twee. Aan de ene kant omschrijf je de positieve dingen, aan de andere kant onrust. Ze zijn er nog niet uit als ik het zo lees. Zolang het geen vechten gaat worden, zou ik ze samen laten. Let wel op dat ze genoeg rust hebben om te eten, drinken en op adem te komen tussendoor.
 13. Mijn jeugdvriendin van de basisschool moest verhuizen naar Friesland toen we van groep 8 naar de eerste klas van de mavo gingen. We zouden samen gaan, bij elkaar in de klas komen ook. Toen besloten haar ouders van Zeeland naar Friesland te verhuizen. Zij had daar zo ontzettend veel moeite mee, voor haar was het echt een enorme overgang. Zij moest ook Fries volgen als vak op school en had daar ontzettend veel moeite mee, kon niet alles begrijpen wat anderen zeiden, kwam er niet goed tussen. Na een jaar deden haar ouders via mijn ouders het verzoek of ik geen brieven meer wilde schrijven naar haar, want elke keer was ze in tranen omdat ze zoveel liever terug naar Zeeland zou gaan. Voor haar is het uiteindelijk wel goed gekomen hoor, volgens mij is ze getrouwd nu met een Fries, heeft ze een kindje, gaat het goed met haar, maar onze vriendschap is verwaterd. Ergens vind ik het nog steeds jammer dat dat zo gelopen is!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .