Ga naar inhoud

Evee

Administrators
 • Items

  44.159
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  897

Contact Methodes

 • Website URL
  http://www.bunnybunch.nl

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zeeland
 • Namen van de konijnen:
  Joris, Brenda, Harold & Sofie
 • Huisdieren
  Konijnen, kat, hond

Recente bezoekers van dit profiel

45.847 profielweergaven

Evee's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

 1. Ik geef wel regelmatig kool. Niet heel veel, maar in de winter eten wij het zelf ook regelmatig en daardoor heb ik dan ook restjes voor de konijnen. Boerenkool, broccoli en spruitjes zitten dus met regelmaat in de mix hier. Ook sla krijgen ze. Wel met veilige soorten er bij. Gelukkig zijn ze hier niet al te gevoelig op de spijsvertering. Daardoor durf ik het wel.
 2. Ik denk dat als je de moeder er bij had gelaten, ze ook ruzie hadden gekregen. Konijnen koppelen is niet zo makkelijk. Het zijn net mensen, wat dat betreft 😄 Wij willen ook niet zomaar met iedereen samen leven en konijnen willen dat ook niet. Zij willen graag samen met een maatje waar ze een goede klik mee hebben en dat is niet altijd familie. Bij konijnen is het vaak zelfs zo dat families van nature juist niet samen blijven, dat voorkomt in de natuur ook inteelt. Best kans dat de rammen ook nog ruzie gaan krijgen. Zijn ze wel gecastreerd? Als je een konijnengroep wil, is dat via een konijnenopvang regelen inderdaad de beste optie. Zij kunnen kijken welke konijnen een klik met elkaar hebben en ook of zij geschikt zijn om in een groep te leven. Maar je hebt dus wel kans dat deze drie nooit samen gaan kunnen en dat je dan met twee koppels komt te zitten. Dat er bijvoorbeeld één zoon met de moeder kan, en de andere zoon met een eigen vriendinnetje. Denk wel vooraf na waar je precies ruimte voor hebt, qua huisvesting en wat je wil en ziet zitten. Een andere optie zou kunnen zijn moeder met een zoon proberen te koppelen en de andere ram af te staan bij de opvang, dan heb je één koppel. Maar dan moet moeder wel één van haar zoons leuk gezelschap vinden, als dat niet zo is, gaat die optie ook niet werken.
 3. Deze bedoel je denk ik? Dat is ook de 20ml spuit die ik heel fijn vind voor de middelmaat en grotere konijnen. Bij de hele kleine konijntjes vind ik hem soms wel wat aan de grote kant, die hebben zulke kleine bekkies 😄 https://www.bunnybunch.nl/konijnenhokken/spuit-voor-dwangvoeren-20-ml.html Van het merk supreme zelf heb je ook zo een formaat / model spuit inderdaad.
 4. Ik wil nog even toevoegen aan dit verhaal dat tenzij het bijtende/stekende mieren zijn, het geen kwaad kan voor de konijnen dat ze in de omgeving leven. En zelfs het bijten/steken is niet echt schadelijk, alleen wel pijnlijk voor een konijn (net als voor een mens). Mieren zijn ook echt nuttig. Ze eten andere insecten en ruimen de kadavers van insecten en andere dieren op. Maar ook restjes van groente en fruit die in de ren blijven liggen.
 5. Konijnen vinden een uitkijkpunt best fijn, zo te lezen gebruiken ze daar het houten bruggetje voor. Dat is niet erg hoor. Let je wel op dat de konijnen uit elkaar moeten ivm vruchtbaarheid, tot je ram gecastreerd is en niet meer vruchtbaar? Dan ga ik er even vanuit dat het ram en voedster zijn. Vanaf 10 weken moeten ze echt uit elkaar zijn. En pas in de derde week na castratie van de ram zouden ze weer samen kunnen. Eigenlijk zijn ze nog te jong om gekoppeld te worden ook op dit moment, het zijn echt nog maar babys, en loop je risico dat als ze straks gaan puberen blijkt dat de karakters niet bij elkaar passen. Ik wil je dus wel het advies geven nu al na te denken over een plan B als dat zou gebeuren, zodat je niet overhaast moet beslissen als dat gebeurd. Hopelijk vinden ze elkaar wel lief en is het niet nodig, maar de kans is best groot dat het niet zo is.
 6. Dat is echt een leuk spel voor konijnen hoor! Ik heb hem ook (verkocht m ook in de webwinkel). Zowel de honden als de konijnen en ook mijn vroegere oppas konijnen vinden het erg leuk!
 7. Ik zou terugbellen naar de dierenarts, of verder zoeken naar een dierenarts waar je eerder terecht kan. Want heel eerlijk: er is een aanzienlijke kans dat als je dat niet doet jouw konijn voor het moment van de afspraak is, dood is. Alleen met een röntgenfoto kan bepaald worden wat er aan de hand is. Verder is pijnmedicatie noodzakelijk. Dit zou ik absoluut geen dag laten wachten, laat staan 4! Konijnen laten pijn niet snel zien, en als dat wel zo is, dan is het absoluut een spoedgeval. Dat is jouw konijn dus ook. Gewoon brutaal zijn en zorgen dat je vandaag nog bij een dierenarts komt!
 8. Bij gasbuik en bij verstopping is het heel belangrijk dat de blokkade of de flinke hoeveelheid gas eerst met medicijnen aangepakt wordt, dat eigenlijk eerst de ergste druk er af gaat. Want als de buik vol zit met gas of er is een verstopping (blokkade), en je gaat er dan ook nog met dwang extra voedsel in stoppen, dan kan dat voor meer pijn en problemen (zoals oprekkende darmen) zorgen. Pas als die medicijnen een beetje het werk doen en er weer wat ruimte is, wat beweging is, dan ga je dwangvoeren. Het is dus ook heel belangrijk er snel bij te zijn als ze dit soort klachten hebben, want bij konijnen moeten er altijd voedsel in de darmen blijven. Als je 24 uur wacht en de boel ligt dus echt stil, dan is het ook bijna niet mogelijk de spijsvertering weer goed op gang te krijgen. Een konijn dat niet eet is dus echt al vrij snel een spoedgeval. En een dierenarts met goede konijnenkennis is ook van levensbelang voor konijnen. Hier staat ook extra uitleg: https://www.bunnybunch.nl/informatie/gas-verstopping-bij-konijnen En het stappenplan voor als een konijn niet eet: https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijn-eet-niet-een-stappenplan-wat-te-doen Ik vind het super goed van je dat je uitzoekt wat er gebeurd is en hoe je het in het vervolg kan voorkomen.
 9. Klinkt alsof hij eventjes niet lekker was maar dat zijn lijfje het zelf heeft opgelost, gelukkig maar! Hopelijk blijft het goed gaan 🙂
 10. Sterkte met het verlies! Hier staan tips over medicijnen geven, maar aangezien dat ook vaak uit spuitjes komt, zijn die tips ook toepasbaar met dwangvoer: https://www.bunnybunch.nl/informatie/hoe-geef-je-medicijnen-aan-een-konijn en hier staan ook wat tips in over dwangvoeren https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnen-EHBO Dat is wel een wat verouderd artikel. Ik zet het konijn op schoot of tussen mijn benen (dan zit ik geknield), soms in een handdoek gewikkeld, en dien dan in kleine beetjes het dwangvoer toe. Ik stop het spuitje schuin in de bek, tussen de tanden en kiezen in en spuit kleine beetjes tegelijk, laat ze dat opeten zelf. Ik spuit dus niet zover dat het echt de keel in gaat, dat is ook niet goed want dan kan het in de luchtwegen komen. Ik gebruik meestal supreme recovery. Het kan helpen om even wat te proberen welk spuitje fijn is en welke niet, dat vind ik zelf altijd wel veel verschil maken bij dwangvoeren. Ik heb dus ook een aantal verschillende soorten en maten liggen. Bij de wat grotere middelmaat & grote konijnen zijn de wat grotere (20ml) spuitjes heel fijn. Bij kleine konijntjes kan dat weer onhandig zijn en dan is een kleiner spuitje vaak wel handig, maar die tuitjes zijn dan vaak weer te smal, dus die kun je dan verder opensnijden om het makkelijker te maken. Wel op scherpe randjes letten. Als het lukt probeer ik dwang altijd te voorkomen, dus zelf uit een bakje of van een lepeltje het te laten eten. Een beetje banaan toevoegen aan het dwangvoer kan soms helpen ze te overtuigen, maar dan moet het fruit ook niet extra problemen geven in die situatie (kunnen ze ook gasbuikjes van krijgen namelijk)
 11. ik dacht dat dat altijd in september was, maar ik zie dat je nationale konijnendag schrijft. In september is het een internationale konijnendag 😂 Nou vind ik dat konijnen elke dag aandacht verdienen, maar apart dat ze dan dus een andere datum kiezen voor een nationale konijnendag.
 12. Voor de mensen die in de buurt wonen (of een uitje naar Zeeland willen maken): Op zaterdag 11 mei tussen 10 en 12 uur is er een OP=OP uitverkoop met flinke korting op de producten die er dan nog zijn. Geen idee of er dan nog veel is of niet, mocht je dat willen weten voor je komt zal ik de dag er voor wel wat foto's plaatsen van wat er dan nog over is.
 13. Ik zou zeker aanraden om een nieuw maatje te zoeken. De term leen-konijn wordt hier niet echt gebruikt. Maar zoals al aangegeven is kun je een konijn dat je uit een asiel adopteert weer terug naar de opvang brengen als je zou willen stoppen met konijnen, sterker nog, dat staat meestal in je contract. Zij herplaatsen het konijn dan weer uit met een nieuw maatje. Of je voor een oud konijn moet gaan, weet ik niet, meestal wordt er in dit soort situaties bewust voor een wat jonger (wel volwassen) konijn gekozen, zodat die ook goede kans op herplaatsing heeft als jouw konijn er niet meer is. Belangrijk is dat ze bij elkaar passen van karakter, dat er een klik is. Leeftijd maakt minder uit. Hier staat ook uitleg over herkoppelen na het verlies van een konijn: https://www.bunnybunch.nl/informatie/het-verlies-van-een-huisdier En dit is de link naar de lijst met konijnenopvangen: https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenopvang-asiel-lijst
 14. De kruiden zou ik niet strooien op plaatsen waar de konijnen lopen, ze mogen er niet van eten.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .