Spring naar bijdragen

Evee

Administrators
 • Aantal bijdragen

  29462
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  461

Evee last won the day on 10 Augustus

Evee had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

4686 Uitstekend

Over Evee

 • Rang
  BunnyBunch Baas

Contact Methodes

 • Website URL
  http://www.bunnybunch.nl

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zeeland
 • Namen van de konijnen:
  Joris, Brenda, Harold & Charlie
 • Huisdieren
  Konijnen, katten, honden en kippen.

Recente profielbezoeken

17156 profielweergaven
 1. Evee

  Voorstellen

  Ja dat kan, je moet hem alleen wel verkleinen om hem op het forum te kunnen plaatsen, op je mobiel kan dat vrij simpel door er een screenshot van te maken 😉 Hier staat alle uitleg en tips over hoe je een foto plaatst:
 2. Laten doen. Met warm weer komt het wel vaker voor dat de jongen niet in het nestje gaan liggen, maar er buiten. Zorg dat de moeder altijd bij het nestje kan komen, en vertrouw op haar. En let op dat het ook niet te extreem heet is in het verblijf. Maar ga zeker geen bevroren flessen of icepods bij het nestje leggen, dan raken de kleintjes onderkoeld!
 3. Oh ik wil je ook niet in de stress jagen hoor! Hier staat veel uitleg over koppelen: https://www.bunnybunch.nl/informatie/koppelen-van-konijnen De belangrijkste basis is zorgen dat je tijd hebt voor de koppeling zodat je niets hoeft te forceren en een neutrale ruimte waar het geen probleem is als ze er een paar dagen moeten blijven. 🙂
 4. 50-150 ml water drinken per kg lichaamsgewicht van het konijn is normaal. Konijnen die veel vochthoudend groenvoer eten zullen minder drinken dan konijnen die alleen droog voedsel (brok+hooi) krijgen. De meeste konijnen zullen er dus ergens tussenin zitten waarschijnlijk. @Ot&Sien Als je een koppel hebt van twee konijntjes van bijv. elk 2 kg lichaamsgewicht, kan er dus best 600 ml water op een dag doorheen gaan, zonder dat dat vreemd of abnormaal is. En uit waterbakjes verdampt er met deze hitte ook nog wel wat, dus als er meer verdwijnt, zou ik ook niet gek opkijken op het moment.
 5. Met ventilatoren moet je opletten dat je geen tocht veroorzaakt, geen plotselinge temperatuurveranderingen. Maar als je met ventilatoren een goede constante luchtstroom kan maken, koele (geen koude) lucht aan kan zuigen en warme lucht afvoeren, dan voorkom je dat het opwarmt in een ruimte. En dat kan toch net wel een paar graden verschil maken, en/of helpen voorkomen dat de ruimte verder opwarmt. Dat is wel zo prettig voor de konijnen. Zorg wel altijd dat ze ook uit de luchtstroom kunnen zitten als ze dat willen. Je hoort ook wel eens dat mensen bevroren flessen of icepods voor ventilatoren zetten om de lucht te koelen, maar daarmee moet je dus wel een beetje oppassen dat je geen tocht veroorzaakt. Een icepod op zich is geen probleem, dat is wel koud maar geen tocht. Geef ze wel altijd de keuze er wel of niet bij te liggen. Liggen ze er niet tegenaan, koelt een icepod of bevroren fles water wel de omgeving zonder tocht, rustig aan, dus dat is ook prettig voor de konijnen. Wat betreft airco's: die kunnen op zich wel, als je hem niet plots op volle toeren aanzet, maar de temperatuur die er is op peil houd of rustig aan laat afbouwen. Ik weet eigenlijk niet in hoeverre konijnen last hebben van hoge luchtvochtigheid, want ze zweten niet zoals wij mensen. Ik denk dat ze er wel last van hebben hoor, maar in het algemeen denk ik dat mensen en honden er meer last van hebben dan konijnen. Ik betwijfel alleen of die uit je voorbeeld echt verschil gaat maken, ik denk dat die voldoende capaciteit heeft om de WC te koelen, maar dat een (slaap)kamer al te groot is voor dat ding 😉 En als ik het goed lees, is het eigenlijk alleen een ventilator met luchtkoeler. Geen echte airco.
 6. Oplettend van je! Ik heb de 8kg aangemaakt door de 2kg te kopiëren, maar dan kopiert hij in de nieuwe webwinkel ook de url mee. Beide producten hadden dus exact dezelfde url. Daar liep het dus mis! Het is nu aangepast! Bedankt voor het melden!
 7. Evee

  Graafbak voor binnen

  Hier belanden er af en toe wel wat keutels in de zandbak bij één van mijn twee koppels. Die schep ik er uit met een kattenbakschepje met fijne mazen. Eens in de paar weken ververs ik het zand, dan gaat het hier ook in de GFT bak. Ik heb overigens geen enorme zandbakken, er zit 10kg zand in per koppel.
 8. Ik vraag mij trouwens af, zouden hangoren nu met de hitte niet ook meer moeite hebben met afkoelen? Eén kant van de oren zit immers tegen het lijf aan en het lijkt mij dat ze daardoor moeilijker warmte kunnen verliezen.
 9. Ze vinden het vast te warm buiten 😂
 10. Toevallig stond er in de laatste RabbitingON (=tijdschrift) een stukje over, hangoorkonijnen hebben inderdaad ook een afwijking in het kraakbeen waardoor de oren dus gaan hangen. Of ze daar ook reuma van krijgen weet ik eigenlijk niet. Ze zijn gevoeliger voor problemen aan de oren, zoals ontstekingen. Ook horen ze minder goed.
 11. Evee

  Voorstellen

  Welkom op Bunnybunch!
 12. Wij leggen gewoon stroom aan naar de rennen, en naar het schuurtje dat er naast komt. Dus dat is bij ons geen probleem. We houden de optie voor zonnepanelen op het schuurtje ook open, hoewel we er voor nu via een zonne-coöperatie hebben (niet op ons eigen dak dus). De vloerkoeling klinkt ook wel luxe! Als de zomers zo blijven zoals ze nu zijn, en vorig jaar ook al, dan is verkoeling / ventilatie in buitenverblijven geen overbodige luxe merk ik al. We verdiepen ons er in ieder geval nog wat verder in voordat we beslissen, het zal ook volgend jaar voorjaar zijn dat de ombouw van de schuur en overkapping / carport er past komt bij de konijnen, dus nog even tijd om alles uit te zoeken. Maar vaak zijn ventilatiesystemen in het voorjaar wel voordeliger om te kopen dan echt in de zomer zelf, dus wel zo handig om op tijd te weten wat we willen 😉
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .