Spring naar bijdragen

Evee

Administrators
 • Aantal bijdragen

  28491
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  449

Evee last won the day on 3 Juni

Evee had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

4314 Uitstekend

Over Evee

Contact Methodes

 • Website URL
  http://www.bunnybunch.nl

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zeeland
 • Namen van de konijnen:
  Joris, Brenda, Harold & Charlie
 • Huisdieren
  Konijnen, katten, honden en kippen.

Recente profielbezoeken

14790 profielweergaven
 1. Mocht je het niet in huis hebben, zou ik bij de dierenarts ook even om een anti-madenspray (anti-myiasis) vragen, om te voorkomen dat hij dat krijgt.
 2. Evee

  Vakantietopic!

  Dit jaar ziet er toch wel heel anders uit denk ik qua vakanties! Zijn jullie vakantieplannen niet doorgegaan? Ga je dit jaar niet meer op vakantie? Of blijf je altijd al thuis of in eigen land? Wij waren gelukkig net op tijd terug en verder hadden we voor dit jaar niet echt vakantieplannen, ik had alleen een stedentrip Praag op staan met een vriendin, maar dat schuiven we nu gewoon door, was toch nog niet geregeld.
 3. Ik heb er in al die jaren nog nooit één teruggekregen of klacht over gekregen dat hij kapot geknaagd was. Ze kunnen er wel krasjes op maken als ze echt hun best doen.
 4. Ik heb er in al die jaren nog nooit één teruggekregen of klacht over gekregen dat hij kapot geknaagd was. Ze kunnen er wel krasjes op maken als ze echt hun best doen.
 5. Ik zie mijn konijnen eigenlijk alleen in de houding op het moment dat ze hun teentjes gaan wassen of net hebben gewassen. Als het vaak is, is dat niet helemaal normaal denk ik.
 6. De eerste paar dagen na castratie zijn ze vaak wat selectiever in wat ze eten. Maar een week is inderdaad wel lang. Hoeveel dwangvoer geef je? Nadeel van dwangvoer is namelijk dat dat snel een vol gevoel geeft, en niet meehelpt met zelf weer gaan eten. Zelf geef ik nooit dwangvoer als een konijn zelf iets eet. Dwangvoeren doe ik alleen als dreigt dat de darmen stil gaan vallen omdat een konijn in bijna 24 uur niets gegeten heeft. Als ze wel iets eten, al zijn het maar kleine beetjes, zit er iets in de darmen en blijven die dus werken. Dwangvoeren is dan niet nodig. Groenvoer gaat er altijd wel goed in. Is ze meer soorten gewend? Ik zou zelf ook echt vers gras en verse bladgroenten bijvoeren in dit geval, zodat ze op die manier ook wel goed vezels binnen krijgt. Maar dat moet ze wel gewend zijn, anders kan ze er flink diarree van krijgen en dat wil je ook niet. At ze voor de ingreep wel goed hooi? Je zou eventueel gedroogde kruiden door het hooi kunnen mengen om het aantrekkelijker te maken (of kruidenhooi kopen). Gedroogde kruiden is ook wel iets wat ze vaak snel en makkelijk weer gaan eten. Brokjes zijn vaak het laatste wat ze weer goed eten, is mijn ervaring. Soms helpt het om wat brokjes van een ander merk aan te bieden, dat is dan soms toch interessanter voor ze heb ik het idee, dan hun gewone voer.
 7. Het ziet er niet normaal uit, best vies. Zat hij in een vies hok bij de vorige eigenaar? Weet je wat voor voeding hij kreeg? Ik zou vandaag even langs een dierenarts gaan voor een goede controle. Ik zou hem voor vandaag ook even alleen op hooi zetten, maar het lijkt ook wel of er naast ontlasting ook veel urine aan zit. Ik zou ook even goed zijn drink & plas gedrag in de gaten houden. Vandaar dus ook het advies een dierenarts er even echt goed naar te laten kijken. Hij is ook nog niet gecastreerd zo te zien, dus houd hem goed en veilig apart van je dame! Mocht je later een koppelpoging willen doen, het is aan te raden om ze echt uit het zicht te houden tot dat moment, zodat ze in de tussentijd geen negatieve ervaringen op doen met elkaar.
 8. snot deskundige 🤣 Het is een zeer konijnkundige dierenarts, van dierenkliniek wilhelminapark in utrecht. Gespecialiseerd in konijnengebitten, maar ook in veel andere konijnen-aandoeningen, zoals EC. Voor problemen bij konijnen waar geen oorzaak of behandeling voor te vinden is, is het vaak een goede zet om naar die dierenarts te gaan, omdat die toch meer kennis heeft en meer mogelijkheden ziet dan een standaard dierenarts. Veel dierenartsen volgen ook bijscholing van die dierenarts om bij te blijven op konijnengebied, of raadplegen zijn kennis als ze ergens niet uit komen.
 9. Kan jouw kat bij de deurbel dan? 😅
 10. Wat een vreemd verhaal dat je van opvang naar opvang gestuurd bent! Dominantie is meestal meer een karaktertrek dan iets wat met castratie verholpen word. Een voedster met een dominant karakter is niet opeens onderdanig als ze gecastreerd is. Castratie haalt vaak wel de scherpe randjes er af, iets van de felheid weg. Het nadeel van een jonge voedster erbij zetten is dat als zij opgroeit en een dominante dame blijkt te zijn, het alsnog mis gaat als ze groter worden. Ik zou dus juist een volwassen voedster kiezen in deze situatie, maar wel één met een lief, gemoedelijk karakter. Waar jouw ram zich veilig bij voelt. Soms is het echt meerdere koppelpogingen doen om de juiste match te vinden. Met één van mijn konijnen zijn ook 8 koppelpogingen gedaan voor ze uiteindelijk pas bij poging 9 de ideale match vond. Zij viel heel erg uit naar andere konijnen & konijnenbaasjes. Uiteindelijk is ze één van de liefste en aanhankelijkste konijnen die ik heb nu en heel gelukkig met haar eigen, rustige, gemoedelijke maatje. Ik weet niet of het een optie voor je is, maar anders zou ik eens kijken of je naar een konijnenopvang kan gaan die echt zeer goed gespecialiseerd is in koppelingen. Bijvoorbeeld naar konijnenopvang Joy of het konijnenparadijs.
 11. Ik heb op het moment alleen 3 kg in emmertjes te koop.
 12. Gezien de temperaturen op het moment, is het niet heel gek dat ze buiten het nestje zitten. Ik zou het gewoon laten voor wat het is.
 13. Evee

  Moon

  Sterkte met het verlies. Het kan van alles zijn: een aangeboren afwijking, een besmettelijke ziekte (zijn ze wel ingeënt?) Als je het echt wil weten kun je ze bij de dierenarts laten onderzoeken na hun dood, zodat de daadwerkelijke oorzaak vastgesteld kan worden. Maar ik denk dat het daar al te laat voor is. Zonder dat je dat doet, zal het raden blijven naar de oorzaak.
 14. Evee

  Corona virus

  Dat is helaas waar. Toch maken dit soort dingen dat ik telkens weer een beetje meer teleurgesteld ben in de mensheid. Ik ben wel trots op mijn oma! Ze had nu al een tijdje geleden een mobieltje gekregen van ons, was er ook wel netjes mee aan het oefenen, maar vind het ontzettend moeilijk. Ze kan nu met whatsapp videobellen en ze kan foto's ontvangen. Ze wilde telkens niet dat ik het nummer met de rest van de familie deelde, ze was bang iets fout te doen (terwijl de telefoon in eenvoudige stand staat en ze dus eigenlijk nauwelijks iets fout kan doen). Er gaat wel eens wat mis, maar dat is natuurlijk helemaal niet erg! Ik heb al een mooi foto van haar benen ontvangen 😂 en soms kostte het een paar pogingen voor het bellen met beeld erbij lukte. Maar inmiddels gaat dat goed . Vorige week, nadat er een kindje geboren was bij mijn neefje (4e achterkleinkind van mijn oma), heb ik het nummer van oma toch aan hun gegeven. Zij hebben al heel wat leuke foto's gestuurd naar oma en daar was ze zo ontzettend blij mee! Nu kan ze via de foto's toch haar achterkleinkinderen zien opgroeien 🙂 Vandaag mocht ik het nummer dus ook (eindelijk) met de rest van de familie delen! Mijn oom was er ook al blij mee, die vaart en is deze week weer naar Brazilië vertrokken .Nu kan hij ook foto's van aan boord laten zien aan oma en met haar beeldbellen ipv gewoon bellen. Toch net wat leuker, elkaar er bij zien!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .