Ga naar inhoud

Evee

Administrators
  • Items

    44.507
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    924

Contact Methodes

  • Website URL
    http://www.bunnybunch.nl

Profiel informatie

  • Geslacht
    Vrouw
  • Provincie
    Zeeland
  • Namen van de konijnen:
    Joris, Brenda, Harold & Sofie
  • Huisdieren
    Konijnen, kat, hond

Recente bezoekers van dit profiel

46.376 profielweergaven

Evee's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

  1. Ik denk dat dit ook wel de plek is om te delen dat ik baal dat mijn dierenartspraktijk stopt vanaf augustus en ik zelf dus op zoek moet naar een ander. Ik heb in ieder geval al gemaild of ik de patientendossiers toegestuurd kan krijgen. De kat bijvoorbeeld heeft chronisch medicijnen nodig, die moet ik dan toch ergens anders gaan halen. Er blijf nog wel één praktijk open uit de samenwerking, maar daar ben ik niet zo bekend met de dierenartsen helaas en ik weet nog niet of ik daar klant wil worden.
  2. Let op dat dit topic alleen is voor aanmelden of korte aanvulling op aangemelde dierenartsen. Wil je een dierenarts doorgeven, doe dat dan bij voorkeur met deze gegevens: Provincie: Plaats: Naam praktijk: Dierenarts: Website: Motivatie: Wil je discussie voeren, heb jij slechte ervaringen met een dierenarts op deze lijst, wil je vragen naar dierenartsen in een regio of met een bepaalde specialisatie, dan kan dat in dit topic:
  3. Het topic waar deze berichten stonden is echt alleen voor het doorgeven van konijnkundige dierenartsen, niet voor discussies. Vandaar dat ik het verplaatst heb. Wil je een dierenarts doorgeven, geef dan netjes naam, plaats enz. door en motivatie waarom. Wil je een discussie voeren is daar nu dit topic voor.
  4. Ik denk dat ik het koppelen rustiger aan zou pakken. Split Cage is dan een prima start. Voeren dicht bij elkaar, op termijn eens kort samen zetten met voedsel of een projectje, eigenlijk de koppeling in kleine stapjes met weinig stress proberen op te delen. Niet het standaard advies dus, maar dit klinkt wel als maatwerk. En als jij het gevoel hebt dat de match er wel is, zou ik het op die manier doen.
  5. Niet slechter, niet beter. Zijn eetlust en activiteit is prima. Keutels zijn goed. Ik heb de hoeveelheid brokken iets verhoogd en geef hem ook los nog wat bij.
  6. Van warmte gaan ze niet krabben, ik zou niet weten waarom. Redenen om te krabben zijn: irritatie (stukje bodembedekking dat ergens prikt in de vacht, in een oor, zo iets, een zaadje of plakbolletje in de vacht), pijn (dat kan overal zijn) en jeuk (huidirritatie, parasieten, een teek?). Soms kan het gewoon even een kriebeltje zijn van een beestje of iets wat tegen ze aan komt, of als je geaait hebt. Maar dan zie je het een keer en valt het verder niet zo op. En dan is het meestal een krabbeltje en daarna wassen. Alsof de haartjes door de aanraking niet meer goed zitten 😄
  7. Ik maak mij wat zorgen om Harold. Het kan de warmte zijn, maar toch. Hij heeft moeite met verharen, is aan de magere kant en nou vond ik dat zijn blik wat dof was. Niet heel duidelijk, geen vlekken in zijn oog ofzo, maar mijn gevoel zegt dat er iets sluimert. Hij gedraagt zich normaal, eet prima, niets te zien verder. Hij is wel oud, hoe oud weet ik niet precies. Waarschijnlijk wel al 10+
  8. Ja, wel als ze opvallend krabben. De dierenarts kan dan onder de microscoop kijken of er parasieten in de huid zijn, sommige mijten zie je anders niet (goed). De dierenarts kan ook beter in de oren kijken, dieper dan je zelf kan. Anders moet je oppas dat regelen in je vakantie, of zit die met konijnen die stoppen met eten door stress. Ik zou zelf zorgen dat het goed nagekeken en behandeld is voor je vertrekt.
  9. Geef je eten in een voerbakje of strooi je het los? Is de dame gecastreerd? Dit gedrag komt regelmatig voor bij konijnen, heel gek is het dus niet. Ik heb op het moment ook een knorrig, angstig dametje zitten die in een situatie waarin ze zich bedreigd voelt ook zou bijten. Het is meestal uit verdediging, angst en onzekerheid dat dit gedrag komt. Hormonen kunnen er ook een rol in spelen, omdat er dan meer neiging kan zijn het territorium te verdedigen.
  10. Dat ligt er aan wat het precies is. Het kan zijn dat het 1 pipet anti parasieten middel is en verder dan over 4 weken controle of herhaling nodig is, of dat ze er vanaf zijn.
  11. Ik zou ze even goed nakijken, in de oren en ook de vacht (Vlooien kam gebruiken). Als het parasieten zijn zou ik dat voor je vakantie nog behandelen.
  12. Commerciële dierenartsketens zetten onderzoek naar hoge rekeningen naar hun hand Lobbypraktijk Het kabinet laat momenteel de forse prijsstijgingen bij dierenartsen onderzoeken. Drie commerciële ketens oefenen grote invloed daarop uit. Ze schrijven mee aan onderzoeksvragen en krijgen inzage in de voorlopige resultaten. https://www.nrc.nl/nieuws/2024/07/17/commerciele-ketens-zetten-onderzoek-naar-hogere-rekening-dierenarts-naar-hun-hand-a4860034 Of als die niet werkt: https://archive.ph/Y7PGf
  13. Dat ligt ook echt aan de plek en ondergrond die je gebruikt. En hoe zindelijk je konijnen zijn, hoe vast aan hun vertrouwde keutelplekjes. Er zit hier wel eens een keutel in de zandbak, maar niet vaak. Die schep ik er uit met een kattenbak schepje. Plassen doen ze er niet in hier.
  14. De groene vleesvlieg is de vlieg die myiasis veroorzaakt. Deze: https://nl.wikipedia.org/wiki/Groene_vleesvlieg Er zijn er nog wel een paar die het kunnen veroorzaken, maar dit is de meest voorkomende. Je kijkt of de vacht schoon is, geen vocht, urine, traanvocht, ontlasting, geen wonden op het lijf. En of de huid heel is en niet rood geïrriteerd, geen gaatjes in de huid en of je vliegen rond het konijn ziet. En natuurlijk of er eitjes of maden zichtbaar zijn. Meestal letten we op de kontjes, urine en ontlasting, maar een wond op de rug of traanvocht, kwijl, of pus ergens kan het ook aantrekken. Een badje en ook natte doeken in het verblijf doen mensen soms bij warmte, maar daar koelen ze niet van af en de vochtige vacht blijft lang vochtig bij konijnen, en juist ook een broeierige vacht trekt vliegen aan. Niet doen dus! Edit: bij oververhitting kun je een konijn wel koelen met water, maar dan maak je de oren nat. Konijnen regelen de warmte namelijk vooral via de oren. Als er oververhitting is, bel dan altijd een dierenarts voor advies.
  15. De schelp is hier ook in gebruik, soms gebruiken ze hem weken niet veel en dan opeens weer meerdere dagen achter elkaar. Ik vind het heel fijn dat hij goed schoon te maken is en dat het ook geen enorme hoeveelheid zand is die er in gaat zodat je het ook wat makkelijker weer kan verversen. De rand is wat hoogte betreft prima voor hier, niet zo laag dat ze er niet makkelijk in komen, hoog genoeg om nog wel wat zand binnen de bak te houden. Makkelijk te verschuiven om er om en onder te vegen. Maar behalve de schelp zijn er meerdere kinder-zandbakken geschikt, of een wasmachine lekbak, grote kunststof opbergbox, of zelf een zandbak maken van tegels of hout.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .