Ga naar inhoud

Evee

Administrators
 • Aantal items

  38.904
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  669

Evee won de laatste dag op 30 juni

Evee had de meest gelikete inhoud!

Contact Methodes

 • Website URL
  http://www.bunnybunch.nl

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zeeland
 • Namen van de konijnen:
  Joris, Brenda, Harold & Sofie
 • Huisdieren
  Konijnen, kat, hond

Recente bezoekers van dit profiel

33.657 profielweergaven

Evee's Achievements

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

10,1k

Community reputatie

 1. We hebben een heel hoekje voor sociale media dingen, ik heb het verplaatst. Activiteit voor een bunnybunch meeting? 🤣 Ik wil dan ook een skippykonijnenrace!
 2. Evee

  Het tuin-topic

  Ik heb veel rozen, lavendel soorten, kruidenplantjes, twee perenbomen, stokrozen, hibiscus, en nog wat andere planten die ik gekregen heb. Alles is of van een biologisch tuincentrum, of gekregen uit de tuinen van andere mensen, gifvrij dus. Maar het zoemt echt behoorlijk. Hieronder de tuin, linksonder weer een kolibrievlinder, rechtsonder een koolwitje 😄
 3. Dierenartsen zijn heel erg pro castratie, omdat het medisch gezien alleen maar voordelen heeft het wel te doen. Voor ons spelen er meer dan alleen medische redenen mee. Als je aan een gemiddelde dierenarts vraagt moet ik in mijn konijnen koppel de ram of voedster castreren, zullen ze ook zeggen de voedster. Omdat castratie bij voedster de meeste medische voordelen heeft. Dat ze dan alsnog niet met de ram samen kan, omdat die blijft rijden, leren ze niet, dat is niet medisch maar gedrag. Snap je waar ik heen wil? Gedragstherapeuten zijn terughoudender er in, omdat het bij honden erg veel invloed kan hebben op ontwikkeling en gedrag. Over het algemeen adviseren ze minstens om de hond in ieder geval volledig uit te laten groeien, voor je ze laat castreren. Maar ook op de vacht die een hond heeft, bij onze malamutes zag je dat echt heel erg. De natuurlijke verharing werd er echt door verstoord, de vacht werd er veel minder goed van. Het lijf miste die hormonen om de vacht goed aan zomer en winter aan te passen. Verharen ging veel minder soepel, deden ze veel langer over, hadden ze veel meer last van. Wij hebben Qila pas laten castreren toen ze bultjes bij haar tepels kreeg rond een loopsheid. Ik denk dat ze toen 3 of 4 was? Dat was uiteindelijk goedaardig (ophopingen van eiwitten geloof ik), niets kwaadaardigs. We hebben het op laten sturen voor onderzoek na dat het verwijderd was. Maar ik vind de loopsheid niet erg, het is 2x per jaar, het druppelt af en toe wat bloed (wij hebben een tegelvloer, dan heb ik gewoon een dweil staan om af en toe een druppel weg te halen). Je moet wel oppassen met loslopen en spelen / ontmoeten van andere honden, je wil niet dat er plots één op duikt. Het enige lastige bij ons was dat als je een reu en een teef hebt en beide niet hebt laten castreren, dat je ze enkele dagen apart moet houden van elkaar. Uiteindelijk hebben wij Keiko ook laten castreren om gedragsredenen, toen hij volwassen was, dus toen hoefde dat ook niet meer. Je kan ze ook een loopsheidbroekje aandoen, dan zou ik wel een comfortabele laten maken door iemand / kopen, niet zo een standaard ding uit de winkel met snijdende elastieken. Maar wij hebben dat nooit veel gebruikt.
 4. Evee

  Het tuin-topic

  Ik heb ook kleine koolwitjes, blauwtje of iets wat er op lijkt, ben er niet zeker van, atalanta en dagpauwoog. En veel motten soorten, nachtvlinders 😄
 5. Evee

  Het tuin-topic

  Ja een kolibrie vlinder, daar zijn er veel van. Die andere heb ik ook opgezocht, sint jansvlinder geloof ik.
 6. Evee

  Het tuin-topic

  Hier ook veel bijen en vlinders. Die huisjes zijn leuk! Die ga ik op mijn lijstje.nl lijstje zetten 😄
 7. Ik heb uiteindelijk niets meer gekocht. Ze is in één van de tuigjes die ik nog had van Qila gegroeid, een y-tuig. Ik hoop dat ze over een tijdje in het sporttuigje van Keiko en Qila past ook, na de zomer, als we gaan sporten. Trektuigen heb ik in meerdere maten liggen dus dat komt tegen die tijd ook wel goed.
 8. Sterkte met het verlies. Gelukkig dat het geen enorm nest is, 4 jongen is hopelijk goed te doen. Ik duim dat ze het verder allemaal gaan redden! Ik denk dat ik vrijdag de "normale" donatiepakketjes van de webwinkel kan versturen, het maandelijkse pakket dus. Dan komt er weer hooi jouw kant op. Als je nog wat nodig hebt verder laat je het ook maar weten, dan pas ik het pakket daar op aan 🙂
 9. Ik heb je vraag een eigen topic gegeven. Te weinig drinken kan zeker en kan echt problemen geven op termijn omdat ze dan niet genoeg spoelen, niet genoeg afvalstoffen afvoeren. Maar wij mensen zweten bij warmte en verliezen daarmee vocht, konijnen doen dat niet. Het is dus niet zo dat ze met warm weer meer moeten drinken om dat te compenseren.
 10. Niet heel erg. Altijd even alert zijn of ze geen gasbuik of diarree krijgen. Bij twijfel of tekenen dat ze niet lekker zijn direct naar de dierenarts. Maar ik denk dat het wel mee zal vallen. Het is geen voedsel, maar ook niet giftig. Het zit er tussenin dus.
 11. Hier liggen de icepods op het moment gewoon standaard in de vriezer. Ik ben wel blij dat de rennen echt goed koel blijven. De voorkant (noorden) is open, maar de achterkant en zijkanten niet, en die zijn ook flink geïsoleerd. Dat helpt toch goed! De konijnen hebben op wat ochtendzon en avondzon na, de hele dag schaduw.
 12. Heb je dit artikel vol tips al gevonden? https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnen-in-de-zomer En het topic over konijnen en warm weer op het forum:
 13. Een onzekere teef er bij die sokken eet 😄 haha klinkt als een kopie van de dame die we al hebben lopen.
 14. Via de rasvereniging zoekt deze knul nu een huisje, helaas kan ook hij niet met katten: https://www.amcn.nl/fokkerij/herplaatsing/
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .