Ga naar inhoud

Kolino

Moderators
 • Aantal items

  1550
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  3

Kolino won de laatste dag op 19 januari

Kolino had de meest gelikete inhoud!

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw

Recente bezoekers van dit profiel

1656 profielweergaven

Kolino's Achievements

Wortelexpert

Wortelexpert (5/6)

324

Community reputatie

 1. Het enige wat ik er van kan zeggen: NIET kopen! Dit is niet geschikt voor konijnen. De borstel maakt de huid van je konijn kapot. Je kunt beter een zachte borstel kopen. Ik weet niet of je een langharig of kortharig konijn hebt?
 2. Moeilijke situatie @Jamesthebunnybutler Ik snap je overweging wel, ze zijn beiden te ziek om opnieuw te koppelen. Geniet nog maar even zo veel mogelijk van ze! @Konijntjes 22 Je kunt ook een deel van de brokjes gebruiken voor voedselverrijking, dan hoef je niet na te denken hoeveel je geeft. Iets lekkers geven is echt mensen eigen, konijnen zijn net zo blij met een portie kruiden. Dat hoeven echt geen snoepjes te zijn. Ik zou zeggen geef de dingen die je normaal al geeft op een andere manier, zodat ze er voor moeten werken.
 3. Kolino

  Klaagtopic 2022

  Dat klinkt inderdaad als wat teveel tegelijk, van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Hopelijk heb je het ondanks alles wel even gezellig 🙂
 4. Kolino

  Klaagtopic 2022

  Bah! Dat wordt een flinke schoonmaaksessie, moet de rest (incl konijnen) ook meebehandeld worden?
 5. Kolino

  Klaagtopic 2022

  Nou, zo ging het bij ons thuis wel, als er een beestje dood ging, dan kwam er vaak wel weer een nieuwe. Wel werd eerst het overleden huisdier begraven in de tuin en een kruisje getimmerd om op het grafje te zetten. Daar kwam dan de naam en de sterfdatum op te staan.
 6. Kolino

  Klaagtopic 2022

  Uh... ja dat is ook een manier van er mee omgaan 🤨 Waarschijnlijk teveel films gekeken? Ik denk niet dat mijn kinderen (als ik ze zou hebben) nog zouden mogen rondrennen tot het beestje gevonden was. Ik zou een hele zoekactie op touw zetten. Ik snap ook niet waarom kinderen dat niet mogen zien. Ik zeg ook altijd, als ik kinderen zou hebben en ze willen vlees eten, dan verplicht ik ze om er eerst naar te kijken hoe het er in een slachthuis aan toe gaat. Misschien een beetje hard, maar ik wil dat ze bewust zijn van wat ze eten.
 7. Ik zou inderdaad ook denken aan jeuk of lokale gevoeligheid van die plek. Zitten de hechtingen er nog in? Mogelijk irriteert dat?
 8. Kolino

  Nogsteeds bang…

  Als ik mijn konijnen een snoepje geef rennen ze er ook mee weg, dat is niet omdat ze jou niet aardig vinden, maar omdat ze niet willen dat iemand het van ze afpakt. Ik zou je aanraden om het met (een deel van) de dagelijkse portie brokjes te proberen. Dit hebben ze sneller op en als ze honger hebben komen ze wel om meer. Je kunt dit ook over twee momenten verdelen. Konijnen zijn nou eenmaal geen knuffeldieren. De meeste konijnen komen wel bij je snuffelen, want ze zijn over het algemeen wel nieuwsgierig. Bij ze in de ren gaan zitten is een goed begin. Omkopen met eten een volgende stap. Je doet het helemaal niet verkeerd, je wilt alleen te snel. Echt, geef ze tijd en vooral laat ze eerst wennen aan dat je hand niet eng is. De beweging die je maakt met je arm kan voor hun een bedreiging vormen, vergelijk het met de klauw van een roofdier. Laat ze eerst maar aan je hand snuffelen en uit je hand eten voor je ze gaat proberen te aaien.
 9. Kolino

  Durf te vragen!

  https://www.etsy.com/nl/listing/633241505/konijntjes-aan-boord-auto-magneet https://www.etsy.com/nl/listing/1116455987/konijn-aan-boord-sticker-konijn-moeder https://www.etsy.com/nl/listing/817302718/bunny-aan-boord-van-decal-bunnycalee Misschien heb je daar wat aan?
 10. Kolino

  Omvallen

  Omdat E.C. ook op de ogen kan slaan, dit ziet er dan uit als staar. Vandaar dat bij mij dan wel alarmbellen afgaan. Natuurlijk kan het ook ouderdom zijn, maar met alle andere klachten erbij bekeken zou ik zelf voor mijn eigen gemoedsrust ook een kuurtje met panacur doen.
 11. Wat een leukerds! Dat heb je best snel voor elkaar gekregen! Hoe oud zijn ze? Zo te zien een week of 8-10, maar ik kan me vergissen.
 12. Kolino

  Durf te vragen!

  Er zijn wel stickers voor de brandweer dat je huisdieren in huis hebt. Maar voor in de auto heb ik het nog niet gezien/gehoord. Zoek je een bumpersticker of eentje die je aan de binnenkant van de ruit plakt? Er zijn wel bedrijven die het kunnen drukken, dan kun je het beste kijken bij beletteringsbedrijven. Ik weet alleen niet of dat loont voor 1 sticker.
 13. Zitten ze met z'n tweetjes in een kooi? Hoe groot is die kooi dan? Heb je er wel een ren aan vast zitten?
 14. Ik denk dat ik zelf voor de optie van Evee zou gaan, dan maar verwarmt en in mei pas weer naar buiten, mits je die optie hebt natuurlijk. De optie die ik gaf houdt alleen rekening met de wintervacht en of ze nog naar buiten kunnen na een paar dagen. Voor je konijn is het misschien wel beter om de rest van de winter binnen te blijven.
 15. Ik zou zeggen max 15 graden, liefst iets minder. Het is toch lastig, buitenkonijnen binnen houden. Dit kun je maximaal 10 dagen doen. Is langer nodig, dan zal je helaas het besluit moeten nemen om ze zolang binnen te houden tot de temperatuur buiten dusdanig is dat ze de overgang aan kunnen. Dit kan betekenen dat ze tot halverwege mei binnen zitten. Heb je hier de mogelijkheid toe?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .