Spring naar bijdragen

Kolino

Members
 • Aantal bijdragen

  511
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  1

Kolino last won the day on 11 September 2019

Kolino had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

34 Uitstekend

2 Volgers

Over Kolino

 • Rang
  Burchtenbouwer

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

807 profielweergaven
 1. Ik heb het voer zelf samengesteld, maar vanwege de kosten gestopt met het zelf mixen toen de noodzaak wegviel. Ik geef nu gewoon een kwaliteitsbrok.
 2. Zover ik weet, heeft het merk wat ik noemde geen toegevoegde brokjes, of dat moet inmiddels verandert zijn. Andere merken hebben dat meestal wel, helaas. De prijs ja, dat is nog een beetje duurder dan zelf samenstellen en dat is al niet goedkoop. Ik vind dat selectief eten wel meevalt, mits je een gezonde mix maakt. Het "lekkere en energierijke voer" is ook maar een klein deel en dat kun je prima verdeeld over 2x per dag geven (net als brokken dus), zodat het direct door alle konijnen wordt opgegeten. Natuurlijk wordt wel eerst het lekkere eruit gesnoept, maar dat hoeft geen probleem te zijn, de rest gaat in de loop van de dag wel op. Wat ik merkte is dat je konijnen best wat meer mag vertrouwen in dat ze eten wat goed voor ze is, maar dat ze door de manier van houden wel afhankelijk zijn van wat wij ze voorschotelen. Dus wij moeten het goed doen :)
 3. Er is in Duitsland wel een producent die kantenklare voeding maakt in verschillende samenstellingen, dat meer natuurgetrouw zou zijn. Dus geen brokken, maar een samenstelling van grassen, bladeren, kruiden, zaden en dergelijke. Als ik het me goed herinner heet dit merk grünhopper. Let wel, tis niet goedkoop en je moet er veel meer van geven per dag. Mocht je echt overwegen te stoppen met brokken, onthoud dan goed dat je dit niet zomaar kunt doen. Dit moet je echt langzaam afbouwen en het nieuwe voer langzaam opbouwen. Bij het wisselen van brok is dit al aan te raden, maar hierbij kun je dat echt niet overslaan! Dit komt omdat de bacteriën in de blindedarm moeten wennen aan de nieuwe manier van voeren en dat heeft tijd nodig. Voor meer informatie moet je ook bij onze oosterburen zijn, al is er ook wel het een en ander in het Engels te vinden. Veel is er niet, dus ik zou jezelf nog wel een aantal keren achter de oren krabben of je dit echt wilt. Zolang het niet nodig is, zou ik het niemand aanraden, gezien de hoge kosten, de hoeveelheden voeding die je in huis moet halen en de tijd die er in gaat zitten om het op de juiste manier samen te stellen.
 4. Kolino

  Veilig hooi?

  Ik kwam laatst toevallig tegen wat die rechter is, toen dacht ik nog even aan dit topic. Ik ben alweer vergeten hoe het heet, maar het kan geen kwaad. Hoeveel ze ervan mogen eten durf ik niet te zeggen. Het is in ieder geval iets dat vaker gezaaid wordt op velden die voor hooiproductie gebruikt worden, met name weidehooi.
 5. Kolino

  Water drinken

  Misschien een gekke vraag, maar zijn het gebit, de bek en de kaak ook goed bekeken? Haakjes, abcessen, wondjes of ontstekingen in de bek kunnen er ook voor zorgen dat er niet goed gedronken en weinig gegeten wordt. Eigenlijk is het te voor de hand liggend en daarom neem ik ook aan dat de dierenarts hier naar gekeken heeft, maar wilde toch even checken.
 6. Die is toch wel een gevalletje: SPOED! Nu bellen, konijn goed warm houden en zorgen dat je direct terecht kunt. De kans is zeker aanwezig dat je konijn het niet haalt, maar als je niets doet overleeft hij het zeker niet!
 7. Soms wordt er inderdaad niets gevonden. Om het zekere voor het onzekere te nemen wordt er dan vaak 2 maal met een pipetje stronghold behandeld. Hij heeft niet toevallig een overijverig vriendinnetje die hem daar kaal plukt of likt?
 8. Kolino

  Gasbuikje

  Deze keutels doen mij niet direct aan megacolon denken, maar meer aan een nog aanwezige wormbesmetting. Toch durf ik op basis van deze foto's megacolon niet uit te sluiten. Het kan natuurlijk ook een combinatie van verschillende dingen zijn. Een wormbesmetting en/of een bacteriële infectie sluiten megacolon niet uit. Maar de afwezigheid van wormen of een overgroei aan "foute" bacteriën maken de diagnose megacolon wel aannemelijker. Hopelijk laat de uitslag niet lang op zich wachten en is de oorzaak makkelijk te behandelen.
 9. Kolino

  Gasbuikje

  Ik ben ook wel nieuwsgierig hoe de keutels eruit zien, megacolon is toch wel heel makkelijk daaraan te herkennen. Heb je een foto? Het kan het overigens ook beide zijn, aangezien een konijn met megacolon gevoeliger is voor al dat soort dingen. Hoop dan toch maar op een bacteriele infectie, want megacolon is echt geen leuk vooruitzicht.
 10. Fijn om te lezen dat ze weer de oude is 🙂 Dat is nog eens goed nieuws!
 11. Kolino

  Beestjes

  Het ziet er wel een beetje uit als een teek. Er zijn verschillende soorten teken, dus het zou maar zo kunnen dat de ene kleiner is dan de andere. Ook zijn teken in hun larve- en nimfstadium een stuk kleiner, maar ook in die stadia kunnen ze zich al vastzetten en volzuigen. Het kan dus dat het om hele jonge teken gaat. Stronghold is inderdaad een middel om ook teken te bestrijden, dus het zou moeten werken. Er worden ook wel andere middelen genoemd, die ook kunnen werken, zoals Permethrin. Het lijkt me alleen niet gezond om vlak achter elkaar meerdere middelen te gebruiken. Heb je nog andere (wilde) beestjes in de tuin zoals, katten, honden, egels, dassen? Dat zegt misschien meer over wat door soort teek of welk ander beestje het zou kunnen zijn.
 12. Dat kan, de meningen van dierenartsen verschillen hier in. Je moet zeker doorgaan met cisaral en metocloral! Infacol doet helemaal niks, anders dan dat het een grote gasbel kleiner zou kunnen maken, zodat het gas de darm makkelijker kan verlaten. Voor de beweging zelf heb je echt die andere medicatie nodig. De geluiden zijn niet erg, dat is het gas wat je hoort. Iedere 3 uur dwangvoeren, dat vind ik dan weer wat veel, dat is 8x op een dag! Probeer voor iedere dwangvoeding anders eerst wat peterselie aan te bieden, want je wilt liever dat ze zelf iets gaat eten, dan dat je er onder dwang iets in moet stoppen. Voor de rest zou ik het advies van de dierenarts aanhouden, die heeft er immers voor geleerd, al zijn niet alle dierenartsen even konijnkundig. Het belangrijkste is dat de darmen blijven bewegen en daar heb je voeding voor nodig, dus in die zin is het te verdedigen om het zo vaak te doen. Hopelijk werkt ze een beetje mee 🙂
 13. Infacol is verkrijgbaar bij de drogist en heeft geen contra-indicaties zover ik weet. Het wordt vaak ingezet bij gasaanvallen. Zorg in ieder geval ook dat ze goed drinkt en als ze dat niet zelf doet mag je best als je medicatie geeft, een spuitje water erachteraan geven. Fijn dat de darmen nog iets doen, dat betekent ook dat het gas er uit kan!
 14. Kolino

  Beestjes

  Vlooien? Dat is het enige wat ik zo nog kan bedenken wat zich vastzet en bloed zuigt en zo klein kan zijn. Maar dat is ook maar een wilde gok. Wat voor pipetje hebben ze gehad, welke werkzame stof zat daar in?
 15. De gewone keutels zeggen soms ook al wel wat over de oorzaak, maar geven meer aan in welke hoek je moet zoeken, dan dat je daar op een diagnose kunt stellen. Heb je daar veranderingen gezien? Oorzaken van gas zijn onder andere verkeerde voeding of plotselinge veranderingen in voeding, gebit, pijn, wormen, gisten, bacteriën, parasieten en natuurlijk stress (weersverandering, omgevingsverandering etc.). Dan noem ik zo even een aantal oorzaken op die me zo snel te binnen schieten. Heb je toevallig simeticon (infacol) in huis? Dit kan je ook nog geven aan konijnen met gas. Zat er nog beweging in de darmen bij de dierenarts? Weet je toevallig ook waar het gas precies zit? In de maag, in de darmen of echt overal?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .