Ga naar inhoud

Kolino

Moderators
 • Items

  3.182
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  8

Kolino won de laatste dag op 4 december 2022

Kolino had de meest gelikete inhoud!

2 Volgers

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw

Recente bezoekers van dit profiel

2.644 profielweergaven

Kolino's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

868

Reputatie

 1. De anaalklieren kunnen inderdaad wat viezigheid bevatten. Zolang dat niet ontstoken of dik is, is er niks aan de hand. Bedoel je dat zijn anus vuil is met urine of poep? Dat is wel iets om in de gaten te houden. Normaal gesproken hoort de kont, ook bij een ouder konijn gewoon schoon te zijn. Soms blijft er wel eens wat plakken van de blindedarmkeutels, maar dat zou niet meer dan een klein veegje moeten zijn.
 2. Ja 70 cm maak ik me bij mijn kleintje ook nog niet echt druk om. Zijn ze wel breed genoeg dat ze niet zomaar omvallen tijdens het springen?
 3. Die jonkies zijn van 23-1, dus bijna 9 weken, als ik het zo snel even uitreken. Dat rammetje moet inderdaad op tijd weg bij mama en zus, dat doe je met 10 weken.
 4. Ik ben er inmiddels achter dat hij rond de 150 ml per dag drinkt. Als ik het uit m'n hoofd zeg is 50-100ml per kilo normaal, afhankelijk van wat je voert. Dus wel veel, maar niet teveel. Ik heb de medicijnen, voor een maand ๐Ÿ™‚
 5. Wat naar ๐Ÿ˜ž Wat je zou kunnen proberen is om te kijken of Dirkje op koppelvakantie kan als jullie weg zijn. Dan is zij niet alleen en kunnen jullie met een gerust hart weg. Ik weet niet of dit op deze termijn te regelen valt, maar je kunt het proberen.
 6. Ik weet inderdaad dat ik het spul via internet kan krijgen. Dat plan had ik ook al achter de hand. Ik heb gisteren wel even z'n lijfje langs gevoeld, maar daar voel ik niks opvallends. Dat zegt natuurlijk niks, maar ik wil ook niet zo stom zijn dat ik iets opvallends over het hoofd zie. Toch best moeilijk om te zien of een konijn nou aan het plassen of poepen is ๐Ÿ˜… Ik denk ongeveer 1 keer per 2 uur en misschien vaker als hij net heeft gedronken na het eten van z'n brokjes. Drinken doet hij ruimschoots, maar ik ben er nog niet achter of het meer is dan normaal. Hij heeft wel door dat ik ergens mee zit, maar hij is verder gewoon z'n blije zelf en komt veel knuffelen. Je merkt echt niks aan hem. Hij houdt zichzelf goed schoon, eet de blindedarmkeutels op, heeft geen urinebrand. Wat nog wel zou kunnen is dat hij een blaasontsteking heeft, maar ik zie daar, behalve dat de urine wat donkerder was volgens de dierenarts, geen aanleiding toe. Het is niet dat hij raar zit te plassen, dat was me wel opgevallen. Er kan natuurlijk ook nog iets met de nieren zijn. Ik houd hem als een havik in de gaten de komende dagen. Gelukkig kan dat vanaf de bank ๐Ÿ˜‰ Ik ga hoe dan ook een kuur op starten! Ik hoop daar uiterlijk maandag, maar het liefste eerder mee te kunnen beginnen. Even afhankelijk van hoe het logistiek allemaal loopt. Het geeft mij toch meer rust om dan maar eventueel preventief te behandelen. Het kan geen kwaad en anders is hij goed ontwormd. Ik houd alle andere opties in mijn achterhoofd en laat hem verder onderzoeken als dat nodig is. Voor nu ga ik even uit van E.C. omdat dat inderdaad het meest voor de hand ligt.
 7. Welkom! Veel plezier met uitzoeken en inlezen.
 8. Welkom, die konijnen die je op het oog hebt zien er leuk uit!
 9. Nee ik zie echt niks aan hem, als ik hem nader wil inspecteren gaat hij naar mij kijken. Van een afstandje valt me niks op. Mijn vorige konijn met E.C. had ook geen scheve kop, dat begon in de ogen en daarna een verzwakte achterhand en afvallen enzo. Nu is alleen het afvallen opvallend, maar niet zichtbaar. Drink- en plasgedrag zou wel afwijkend kunnen zijn, dat ga ik nu even goed monitoren. Die ogen zitten me natuurlijk ook niet lekker, ook al gaf de dierenarts aan dat het er bij E.C. vaak anders uit ziet. Ik zit nog te denken wat nog meer redenen kunnen zijn tot afvallen. Of ik misschien iets over het hoofd zie.
 10. Hij heeft altijd geschommeld tussen de 2,5 en de net geen 3 kilo. Nu zit hij op 2,2 kilo. Als ik me goed herinner was het vorig jaar net geen 2,6 kilo, het jaar ervoor 2,5. Qua grote is hij wel wat groter dan een dwergkonijn. De dierenartsen hadden het voorheen altijd over dat hij af moest vallen naar 2,5 kilo. Nu zou hij zelfs 2 kilo mogen wegen, ik vind dat voor zijn grote wel wat aan de magere kant. Ik heb meer konijnen van rond de 2 kilo gehad en hij is toch iets groter. Feit blijft dat ik hem niet minder ben gaan voeren en hij toch is afgevallen, dat moet ergens vandaan komen.
 11. Hij is 300, bijna 400 gram kwijt ten opzichte van vorig jaar. Hij is ieder jaar in de rui als hij daar komt, dus dat verklaart het gewichtsverlies niet. Ik weet 100% zeker dat hij niet minder eet, vandaar ook mijn zorg. Hij weet zijn eten en mij, als ik het kom brengen, prima te vinden. Je merkt niet aan hem dat z'n zicht beperkt is. Ik neig inderdaad naar fenbendazol starten, nu de grote vraag, hoe overtuig ik de dierenarts?
 12. De titel zegt het al, een van mijn konijnen is zonder dat hij op dieet is gezet of minder is gaan eten best wel wat afgevallen. Ze waren bij de dierenarts voor de vaccinatie en werden daar natuurlijk ook gewogen. Natuurlijk gaan de alarmbellen rinkelen bij mij, maar niet bij de dierenarts. Het konijn had namelijk nog genoeg spek en er mocht nog wel wat af. Ik vind het lastig wat nu te doen. Ik wil hem de komende dagen even in de gaten houden op drink- en plasgedrag. Weet iemand om de hoeveel tijd een konijn gemiddeld hoort te plassen? Hij is niet nat en heeft verder geen uiterlijke kenmerken van E.C. Toch speelt het door m'n hoofd en denk ik, moet hij niet toch een kuurtje van een maand? Om even een volledig beeld te geven, hij is bijna 9 en heeft staar (volgens de dierenarts niet het type staar dat je bij E.C. ziet). Hij eet zogezegd normaal, hij is gek op eten en altijd aan de zware kant geweest daardoor. Nu zit hij ver onder wat hij normaal weegt. Het zit me gewoon niet lekker, wat zouden jullie in mijn geval doen? Wat nog wel opvallend was, is dat de urine van beide konijnen wat donker blijkt te zijn, maar ze hebben de laatste dagen niks gegeten wat hun urine doet verkleuren. De dierenarts die ze heeft bekeken is op zich wel konijnkundig trouwens.
 13. Kolino

  Gas

  Cisapride is hetzelfde als cisaral volgens mij. Ik ben altijd onder de indruk van dat dit dezelfde werkzame stof bevat. Maar om je vraag te beantwoorden, infacol kun je gerust geven.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .