Ga naar inhoud

Kolino

Moderators
 • Items

  4.850
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  24

3 Volgers

Over Kolino

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw

Recente bezoekers van dit profiel

4.888 profielweergaven

Kolino's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

 1. Meestal gebruik(te) ik zelf voor dat soort gevallen billendoekjes (zonder ellende, waterwipes of iets van neutral). Wassen alleen als het echt niet anders kan. Drogen met handdoek inderdaad en afhankelijk van de temperatuur de verwarming wat hoger. Het is vooral de ondervacht die je droog moet zien te krijgen. Ik pak vaak 2 handdoeken, dus eerst het konijn goed laten uitlekken en dan met een droge doek de rest zo droog mogelijk maken. Want de eerste handdoek is veel te snel verzadigd. Eigenlijk doe je het nooit, tenzij... Billendoekjes zijn veel handiger, alleen als dat echt niet wil. Zels dan pak ik nog liever een schaar dan dat ik voor een wasbeurt kies.
 2. Gelukkig zijn ze vergevingsgezind, het is wel een mooi span zo. Je zou die koppen toch zo op kussens of canvas printen?
 3. E.C. kan juist ook nierfalen veroorzaken, het is een van de plekken waar de parasiet vaak toeslaat. De nieren merk je pas als ze het echt niet goed meer doen, dus best kans dat ze een tijdje onbehandeld heeft rondgelopen tot ook de achterhand ging meespelen. Je hebt dus juist heel goed gehandeld met de kuur. Als nierfalen er dik bovenop lag had de dierenarts eerder kunnen testen, zo niet, dan is het wat het nu is.
 4. In versele Laga zitten aren, maar geen aren met weerhaken, in mijn ervaring. Daar heb ik nooit angst gehad dat er iets bleef steken, wel bij gras uit de tuin. Ik vermoed overigens bij alle merken wel aren, of aren weerhaken hebben hangt af van het soort gras. Die 3 die ik noemde heb ik nooit problemen bij gezien of gedacht, dit is eng om te geven. Ook Beaphar heeft aren. Bij de merken die ik noemde zijn de aren groot genoeg dat je ze er ook uit kunt halen. Ik deed dat juist wel eens als snack voor ze.
 5. Iemand vertelde me wel dat de as bij een tatoeage niet in de huid blijft zitten, dus dat is meer voor je gevoel, als je daar voor kiest. Wat hangers betreft, ik zit ook aan hars te denken, ook dat kun je dan weer in een gewenste vorm laten gieten en/of polijsten. De as vermeng je dan met hars en eventueel kleuren waardoor je iets unieks krijgt. Er kan echt zo ontzettend veel! Bij het crematorium waar ik was hadden ze wel in allerlei stijlen armbandjes en kettingen. Online is er vast ook vanalles te vinden. Dat waren wel vaak dingen met bedeltjes met een holle ruimte. Ik ben zelf nog wel zoekende naar iets om te gedenken, maar heb nog niets gevonden wat goed voelde. De vorige keer liep ik er ook ineens "tegenaan", dat je geraakt wordt en denkt, dat is het. Vergeten doe je ze toch niet.
 6. Er zijn inderdaad weinig dingen voor konijnen, begreep toen ik er de laatste keer was dat er ook maar weinig konijnen werden aangeboden. Ken je misschien een plek waar ze een keramische oven hebben? Dan zou je zelf of met hulp van iemand een urn kunnen maken naar jouw smaak. Het is handig om de as in een zakje te laten doen en dan een standaard urntje (goedkoopste blikje bijvoorbeeld) te nemen en dan gewoon rustig verder zoeken tot je iets vindt wat goed voelt. Dan zit je niet met losse as. Er zijn ook opties om met de as kunst te blazen, tatoeages te laten maken, sieraden etc etc.
 7. Dat klinkt heel spannend. Ik vind het opzich ook hoopvol wat het geheel betreft. Als in, de darm beweegt, nu nog meer voeding er in. Ik neem aan dat als ze vandaag goed doorkomt er een plan komt over hoe ze pijnstilling kan krijgen zonder daar last van te hebben. Het is goed om haar nu even rust te geven, ik probeer meestal wel 3 uur tussen handelingen te laten zitten. Iets lekkers neerleggen, is wat anders dan dwangvoeren of medicatie geven natuurlijk, dat kan eerder/tussendoor. Maar in handen hebben en dan 3 uur rust werkt in mijn opinie het beste. Dan doe je niet teveel en niet te weinig. Zeker als het alles op alles is en de deur naar in laten slapen zo wijdt open staat. Wel dapper dat je er zo in staat. Kan me ook wel voorstellen dat je nu zelf doodop bent. Sterkte vandaag en hopelijk heb je vanavond positief bericht en anders dan is het ook helemaal goed om te berichten of niet, als je daar nog niet aan toe bent. Wat ik wil zeggen, vanuit hier leef ik met je mee.
 8. Ik denk dat het kunt levelen met een ondergrond en dan daar bovenop iets anders, wat wel wat vocht kan verdragen (zo te horen). Laminaat trekt snel krom, dus dat klinkt niet als een goede optie. Vinyl met vocht van onderen vind ik ook niet ideaal, maar is wel makkelijk schoon te maken en trekt niet echt krom, maar de randen moet je wel beschermen tegen knagen. Enige nadeel, door vocht wordt vinyl na een tijd broos en hard. Eventueel kun je helemaal onderop nog folie gebruiken, zodat je ondergrond wat beter beschermd is, maar denk niet dat dit in een stal zin heeft. Dan is een geraamte van hout misschien wel handig (als een soort vlonder) en dan daarop je vloer naar keuze, met een ren er omheen/aan vast. Even over de 2 bij 2, dat is alleen schuil optie? Als in, er is meer ruimte om te bewegen? 4m2 is voor 4 konijnen wat klein natuurlijk. Ik geef het maar aan voor de zekerheid, als je het aanpakt, dat je verblijf overall groot genoeg is. Dat scheelt je werk.
 9. Nee die van Beaphar is vaak heel bruin, is mijn ervaring. Als je het geld hebt, science selective of oxbow en anders versele Laga. Volgens mij heeft Tijssen ook Timothy hooi, maar daar ken ik de kwaliteit niet van.
 10. Stel, het is maagontsteking, dat is oplosbaar. Als je maagbeschermers vraagt of voor een aantal dagen injectie en daarna weer oraal met maagbeschermers. Het zou een oplossing zijn. Natuurlijk weet ik ook dat het helemaal fout af kan lopen. Het, ik kan het niet gevoel, het is ook moeilijk. Het is een keuze die je uit liefde maakt, maar ondertussen moet je iets kiezen wat je wereld totaal veranderd en afscheid nemen van een beestje waar je een mega band mee hebt. Voor de een is dat makkelijker dan de ander. Als je iets nodig hebt in het proces, wees open naar de dierenarts. Als je geen hele gekke dingen vraagt kan er veel. Ik hoop ergens dat dit gewoon maagontsteking is door de medicatie, maar besef me ook dat het meer kan zijn. Heel veel sterkte bij de dierenarts.
 11. Zie je een patroon? Mij is de laatste keer opgevallen dat pijnstilling eigenlijk 3 keer per dag zou moeten bij een konijn dat een pijn probleem heeft. Zelf zou ik daar door die ervaring nu op hameren bij een dierenarts, minimaal door te vragen om die optie te onderzoeken. Niet fijn om op je stage te zijn en dan zo'n bericht krijgen. Moet je nog tot laat of is er een optie dat je weg kunt? Stel het is 8+ uur na de pijnstilling, zou je even kunnen bellen met een dienstdoende dierenarts of je daar een aanpassing in mag doen. Ik weet niet hoeveel je geeft, dus ik durf niet te zeggen of dat kan. Er is wel een maximum mg per kg per dag, wat men op dit moment verantwoord vindt namelijk. Dit kan in 2 keer, maar in theorie ook in 3 keer per dag. Zonder dierenartsadvies zou ik dat niet doen, maar ik weet wel zeker dat er minimaal 8 uur tussen 2 giften moet zitten. Ik zou er toch maagbeschermer bij vragen, het klinkt alsof dat nodig is. Niet eten en pijnstilling is een slechte combinatie, want het mag niet gegeven worden op een lege maag en je linkte niet eten al aan de pijnstilling.
 12. Ik heb wel ervaring met bovenstaande brok, van vetcare. Maar als jij zegt nu grainfree te voeren vind ik eigenlijk dat je al een goede keuze hebt gemaakt. Die brok is al laag genoeg in calcium, daarvoor zou ik echt niet overstappen. Waar jij, of eigenlijk Bella, baat bij hebt, is de juiste groente aanbieden. Denk dat het gros wel in het gelinkte artikel staat. Ik zou je aanraden om de hoeveelheid langzaam te verhogen, omdat de darmflora daar aan moet wennen. Zo min mogelijk droge voeding aanbieden. Het klinkt misschien cru, maar eigenlijk wil je alles waar het vocht uit is gehaald, waar hooi en brok ook onder vallen dus in verhouding minder geven. Ik zeg dus niet, geen hooi meer, maar ga dat zien als noodvoer. De basis wordt groenvoer met lange vezels. Als je kijkt naar de vetcare brok dan heb en ze daar brandnetel aan toegevoegd bijvoorbeeld, maar eigenlijk is dat met nierproblemen alleen vers te voeren. Datzelfde geldt voor paardenbloemen. Gedroogd zou ik afraden, maar vers en met mate, kan het best. Geen calcium is ook geen oplossing, dus wat je aan calcium binnen laat komen doe je met groenvoer om de nieren zo te ontlasten. In het artikel wordt ook medicatie beschreven als ik het me goed herinner, dit zou levensverlengend/ondersteunend kunnen werken. Hoe zijn de leverwaarden? Of is dat niet getest? Oja waar je ook op moet letten is natrium en met name kalium. Dus geen bananen of tomaten geven.
 13. Je zou eventueel naar die koekjes kunnen kijken van supreme. De lange staven, ook duur, maar daar zit niet zoveel in. Zal qua vezels wel ietsje lager zijn, maar als je iets wil proberen wat er op lijkt, zou dat een optie kunnen zijn. Dan hoef je niet een hele doos te kopen. Qua ingrediƫnten is het wel ietsje anders maar ook niet dusdanig anders dat ik verschil heb gemerkt bij mijn konijnen. Je kunt eventueel ook nog naar vetcare kijken, al zal dat niet goedkoper zijn. Allemaal dezelfde soort staven, maar net een andere toevoeging.
 14. Je omschrijft precies het gevoel dat ik de laatste tijd bij vlekje heb, goed aan de pijnstillers zetten (eventueel kan daar iets bij voor de maag) en dan kijken hoe het gaat. Geen pijnstillers is inderdaad geen optie. Hoe je pijnstillers geeft kun je gaandeweg ook nog bekijken. Het zou leuk zijn als ze de 10 haalt, toch?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .