Ga naar inhoud

Kolino

Moderators
 • Items

  2.792
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  7

Kolino won de laatste dag op 13 oktober

Kolino had de meest gelikete inhoud!

2 Volgers

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw

Recente bezoekers van dit profiel

2.429 profielweergaven

Kolino's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

709

Reputatie

 1. Kolino

  Plots gevecht...

  Helaas hebben ze nu de kritieke leeftijd waarop het vaak mis gaat. Zijn beiden wel gecastreerd? Ik durf je niet te zeggen of het nog goed komt, je weet nu ook niet hoe ver ze zijn gegaan met rangorde bepaling. Plukken uittrekken en keutels deponeren hoort er wel een beetje bij. Wat je niet wilt zien is dat ze als 1 bol konijn over de grond rollen. Als dat gebeurt of is gebeurd dan is het zeker geen match.
 2. Ik had ook wel goede resultaten met salie. Weegbree is een zeker goede basis. Probeer ook eens venkel.
 3. Als je een betaalbare brok wilt, kijk dan eens naar hobby first. Je hebt daar balance en complete van. De complete is zelfs graanvrij als ik het goed heb. Selective vind ik wat minder geschikt voor konijnen die makkelijk darmproblemen krijgen. Ik geef dan liever een geperste brok. De sleutel zit hem toch in de hoeveelheid brokjes die je geeft, die balans luistert soms best nauw. Mijn konijn hoeft bij wijze van spreken maar 1 brokje teveel te eten en zit aan de plakpoep. Ondanks de graanvrije geperste brok. Ik geef overigens beaphar nature op het moment. Ook betaalbaar, maar minder goed verkrijgbaar (lees: alleen online)dan hobby first.
 4. Dat klinkt als een reden om naar de dierenarts te gaan, veel plassen kan ook suikerziekte zijn. Ik zou urine en bloed laten checken in dit geval. Misschien een simpele blaasontsteking, misschien iets anders, maar dat weet je niet als je niet naar de dierenarts gaat.
 5. Wat fijn dat hij weer thuis is. Wat betreft de medicijnen, ik zou even navraag bij de dierenarts doen, hoe vaak, die weet immers wat er is voorgeschreven.
 6. Kun je de oorzaak van de bloeding vinden? Dat kan bijvoorbeeld een kapotte nagel zijn. Mij zou het niet lekker zitten en ik zou er ook voor kiezen de dierenarts te bellen. Niet leuk, helemaal omdat het weekend is en je dus naar een spoeddierenarts zult moeten bellen en geluk moet hebben dat die konijnkundig is. Ik zou voor je dat hebt gedaan nog geen pijnstilling geven, omdat anders de dierenarts er niet meer goed naar kan kijken wat een pijnreactie geeft.
 7. Het zijn de wisselmomenten die er toe doen, als ik de dierenarts mag geloven. Als ik dat verhaal doortrek zouden ze dus meer last hebben van steeds wisselende temperaturen dan van een langere vorstperiode. Maar in beide gevallen vraagt het iets van hun weerstand, want je hebt altijd de overgang van warm naar koud.
 8. Lastig hoor, het lijkt mij niet warm genoeg. Maar natte poten is ook vragen om ellende in de winter. Is je vriend handig? Ik bedoel zou je een peeweebak neer kunnen zetten met een bodemloos hok er omheen? Ik denk dan aan wat Evee heeft gebouwd maar dan kleiner bijvoorbeeld. Je zou zelfs zo ver kunnen gaan door het te isoleren. Dan heb je geen stro meer nodig.
 9. Emeprid is inderdaad metoclopramide, dezelfde werkzame stof als in de metocloral drops die niet meer worden verkocht.
 10. Ik heb het onderhuidsvocht ook meerdere keren meegemaakt. Meestal in combinatie met een verstopping of ondertemperatuur, dat ze een verwarmd onderhuidsinfuus krijgen. De max dosis bij mijn dierenarts was eerder 1 mg per kg per dag, geen idee wat het nu is. Beterschap voor Do!
 11. Kolino

  Ben ik weer :-)

  Welkom terug 🙂 Hoe gaat het met Kliko en Rummikub?
 12. Inderdaad typisch konijnengedrag. Ik vind het hier wel grappig, als ik de een aandacht geef dan komt de ander altijd snel aanrennen, want o ze zouden eens iets mislopen 😄 Synchroon aaien is hier dus de standaard. Ze doen ook heel veel voor brokjes, of ander lekkers. Dat kun je tegen ze gebruiken 😉 Maak je hand maar wat minder eng door een deel van de brokjes uit te hand te voeren. Zo te lezen heb je een nieuwsgierig konijn, dus dat moet zeker lukken. Probeer dingen te verzinnen waar jij als baas plezier uit haalt, maar waar je konijn zich ook prettig bij voelt. Wegrennen betekent toch onzeker zijn in dit geval, niet weten of die hand nou een dreiging is of niet. Neem een brokje in je hand en die hand wordt ineens een voermachine. Het neveneffect is wel dat je er natuurlijk een bedelaar van maakt 😅
 13. O wat een leuk konijn! Ram zeker? Maar dat koppie 😍
 14. Je kunt het ook per 14 kg kopen, van hemparade. Zelfde spul als minihemp, maar dan in een grote verpakking. Mogelijk is dat relatief nog goedkoper dan die 2x 48 liter.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .