Ga naar inhoud

Kolino

Moderators
 • Items

  4.063
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  16

Kolino won de laatste dag op 26 augustus

Kolino had de meest gelikete inhoud!

2 Volgers

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw

Recente bezoekers van dit profiel

3.400 profielweergaven

Kolino's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

1,2k

Reputatie

 1. De standaard behandeling is nu 2 maanden, waarvan 2 weken die hoge dosis. Daaruit kun je opmaken dat je nu nog 5,5 week doorgaat. Ik zou persoonlijk zeggen doe in ieder geval een maand die lage dosis, maar liever die 6 weken laag voor de zekerheid.
 2. Het is toch al algemeen bekend dat hij zijn artsenbul niet zou krijgen omdat hij eerst van de examencommissie een psychologisch/psychiatrisch onderzoek moest ondergaan? Ik dacht niet dat dat speculatie was.
 3. Dat is echt goed nieuws! Ik hoop ook dat het heeeeeeel erg lang weg blijft nu! Tijd om van ze te genieten!
 4. Dat klopt, dat noemen ze een psychopaat. Die mensen zijn ook niet te redden. Het gevoel van willen straffen en dan vastzetten en TBS geven, want daar leert iemand wat van. Die vlieger gaat bij psychopaten niet op. Die kun je nooit veilig vrijlaten in de maatschappij. Gelukkig komt dat niet zo heel vaak voor. Iedereen kan doordraaien, maar dan ook echt iedereen! Zeker onder invloed van middelen.
 5. Het kan zoveel zijn. Ik durf eigenlijk geen uitspraken te doen. Ineens lelijk tegen elkaar doen na jaren wijst meestal op ziekte van een van beiden of op verstoring in de omgeving. Denk aan katten, honden, misschien andere dieren die in, op of langs de ren komen. Klussende buren, of andere straatherrie kan ook nog. Heel goed nadenken dus of er iets is gebeurd de laatste dagen. Als ik naar ziekte kijk dan is er of iets aan de hand met de baarmoeder van de voedster (maar je zegt ze is niet schijnzwanger), toch denk ik, wat als de baarmoeder onrustig is? Maar meer voor de hand liggend is dat de ram op de een of andere manier zwakker is dan normaal. Observeren of hij nog goed keutelt en normaal plast lijkt mij een eerste aanzet. Of je ze gescheiden moet laten of even apart, dat ligt aan of de ram het trekt en hoeveel toezicht je kunt houden. Als je het weekend alle tijd hebt kun je observeren. Als je ze nu gescheiden hebt zo ik dat even zo laten tot je tijd hebt om er bij te blijven voor langere tijd. Ja, het risico is inderdaad herkoppelen, maar wat wil je dan, escalatie als je er niet bent? Je hebt deze keuze nu gemaakt voor de veiligheid, dus ik zou nu eerst kijken, zijn ze volledig gezond en pas daarna kijken, hoe kan ik ze weer veilig bij elkaar laten?
 6. Dit is echt het meeste rotte aan huisdieren hebben, dat ze zo ziek worden dat je ze lijden moet gaan besparen. Wanneer is het juiste moment? Daarnaast het gevoel, ik wil je helemaal niet kwijt... Ik zit nog te denken, weet ik nog iets extra's aan ondersteuning? Er zijn wel wat kruiden en dergelijke die gebruikt worden bij konijnen met kanker. Maar dat is echt geen wondermiddel. Als ik je verhaal bekijk is het voor mij een dagen/weken kwestie. Een tennisbal, vergoot dat eens uit naar wat dat bij een mens gaat zijn, minstens een grote watermeloen of pompoen. Als dat nog gaat groeien... ik denk dat je dat voor wilt zijn. Ik hoop eigenlijk altijd nog iets weet waarvan ik denk als je het zus of zo aanpakt, dan is er nog hoop. Maar de E.C. klinkt alweer actief, de kans dat je die met kanker in het lijf onder controle krijgt... die is nul. Zit de tumor in de baarmoeder dan moet je ook nog alert zijn op uitzaaiingen naar de longen. Ga je wachten tot ze benauwd wordt? Ik kan je alleen maar heel erg veel sterkte wensen en zeggen, wacht niet te lang, maar neem wel die tijd die jij nodig hebt om te zeggen en nu kan ik haar laten gaan. Zwaar *pom-pom* gaat het sowieso zijn. Je mag altijd hier je verhaal doen. Want verdriet moet er gewoon mogen zijn, ook al is het maar een konijn. Hier zijn altijd een paar luisterende oren en mensen die op het punt hebben gestaan, waar jij nu staat. Echt heel veel sterkte!
 7. Als je bij iedere reactie 1,5-2 maand terug moet ben je wel heel lang bezig met testen. Zo lang dat ik denk, waarom testen en niet altijd hypoallergeen voeren? Het is uiteraard wel fijn om te weten waar je aan toe bent, welke snacks wel of niet, maar pff... ik heb echt met jullie te doen. 5 reacties en je bent een jaar verder, als je alles moet testen en dan ook nog in combinaties... dat is niet zo maar even opgelost. Heb jij een gemiddelde van hoelang baasjes er over doen om dit traject te doorlopen @MichelleloveElmo?
 8. Ik snap alleen niet waarom je nog hondenbelasting betaalt als je het toch op moet ruimen? In het buitengebied ben je niet verplicht om op te ruimen, dat zal het verschil maken. Maar om nou te zeggen dat het altijd een hond is geweest in de berm.... Ik heb echt alleen maar kattenkak in het gras liggen hoor! 1 keer hond ooit gehad, maar echt ontelbare keren kattenkak. Ik word er echt simpel van met grasmaaien. Het is ook geen goede mest ofzo... honden- en kattenkak mag ook niet in de groencontainer (konijnenkeutels wel). Maar inderdaad, als je weigert de kak op te ruimen, waarom zou je dan de moeite nemen om DNA af te staan, dan moeten ze alle huizen af om te ontdekken of er een hond woont en dan sommeren om DNA af te staan... wat een gedoe! Maar die stank, met name in de zomer, in (gemeente)tuinen omdat daar katten en honden hebben zitten schijten is niet te harden!
 9. Ik las de berichtgeving, maar ik lees niet direct het psychopatische gedrag terug die eerst dierenmishandeling laat zien (in de jeugd) en dat er daarna over gegaan wordt op mensen. Hij zal wel naar het pieter baan gaan, of iets vergelijkbaars, om uit te zoeken hoe toerekeningsvatbaar hij is. Ik kan er een hoop meer over zeggen, maar dit is openbaar en voor iedereen te lezen. Daar heb ik moeite mee. Niet iedereen die een dier iets aan doet zal mensen iets aandoen en niet iedereen die een mens iets aan doet heeft ooit dieren iets aangedaan. Dieren iets aan doen is wel een indicatie, pas op! Daar zie je ook naar gehandeld worden omdat deze man arts wilde worden, maar meer dan dat valt er nu niet over te zeggen. Door mijn achtergrond weet ik net iets meer dan de gemiddelde Nederlander, die ergens iets opvangt. Ik moet me echt inhouden om het gedrag niet zelfs zo uit te leggen dat iedereen kan begrijpen waarom hij dit heeft gedaan en ik wil dit in geen geval goed praten. Ik heb er wel moeite mee dat de media met stoornissen gaat strooien, alsof het sinterklaas is.
 10. Weet je de kosten van de intake dan ook? Kan natuurlijk dat dit hetzelfde bedrag is, maar staat er volgens mij niet bij.
 11. Ten minste houdbaar tot, dus ik zou vooral kijken naar hoe ziet het er uit? Ruikt het normaal? Eigenlijk is de enige reden om het niet te geven, schimmelvorming.
 12. Dat lijkt me schrikken! Heel veel sterkte!
 13. Hier had mijn vader het vandaag ook al over. Wij zeiden, moet je ook voor katten doen dan, want die laten veel meer kak liggen. Hondenbaasjes zijn melkkoeien maar kattenbaasjes gaan altijd vrijuit, zo oneerlijk!
 14. Kolino

  Duizendblad drogen

  Ik zou zeggen max 3 weken en dan even pauze. Maar ik doe bij duizendblad vaak niet iedere dag en dan een klein plukje voor 2 konijnen. Het is wel een veilig kruid hoor, maar ook behoorlijk medicinaal. Waar ik weegbree als voer gebruik, gebruik ik dit dus als toevoeging. Als ik een inschatting moet maken hoeveel gram, zou ik zeggen 5 ofzo, totaal.
 15. Allergie zie je meteen, maar intolerantie niet. Dus op het moment dat er niet gereageerd wordt moet je 2 weken die eiwitbron geven om zeker te weten dat er geen reactie komt. Lijkt me dat als er een reactie komt dat je niet door hoeft te gaan, dat is dierenmishandeling. Ik hoop ook voor je dat er niet veel reactie is, maar ik heb je zoveel verschillende dingen zien geven, dat ik het ergste vrees. Misschien zijn je pubers zo lief om in de keuken te gaan staan? Het zijn geen culinaire hoogstandjes, maar kost toch best wat tijd. Ik zou inderdaad voor invriezen gaan, want iedere dag maken, ik vond dat bij mijn konijn best een opgave, maar in dat geval was invriezen geen optie natuurlijk. ik dacht inderdaad ook aan 3 dagen terug naar de basis en dan het volgende proberen, maar ik weet niet of dat voor honden hetzelfde is. Voor konijnen is dat ook zo, dus het klinkt wel aannemelijk. Ik zou bij reactie in ieder geval weer een paar dagen ontprikkelen. Feit is wel dat je dus een paar weken bezig kunt zijn met testen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .