Ga naar inhoud

Kolino

Moderators
 • Aantal items

  2.272
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  6

Kolino won de laatste dag op 1 april

Kolino had de meest gelikete inhoud!

1 Volger

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw

Recente bezoekers van dit profiel

2.097 profielweergaven

Kolino's Achievements

Wortelexpert

Wortelexpert (5/6)

536

Community reputatie

 1. Als je je echt zorgen maakt over het welzijn van het konijn zou ik zo snel mogelijk een dienstdoende dierenarts proberen te bereiken (die verstand heeft van konijnen). Met name omdat je ook aangeeft dat het al dag 37 is, lijkt me dat de beste zet. Dat is toch al best ver over tijd, mocht ze zwanger zijn. Eet en drinkt ze nog wel goed? Omdat je zegt dat de keutels minder worden.
 2. Ik sluit me aan bij het bovenstaande, even als toevoeging. Een konijn kun je pas koppelen met een ander konijn als het ouder is dan 15 weken. In jouw situatie waarin de ram is overleden kun je dus het beste weer kiezen voor een gecastreerde ram. Kijk maar eens in de lijst of er een opvang bij jou in de buurt is, mocht je benieuwd zijn naar ervaringen van anderen met die opvang, dan kun je daar altijd naar vragen natuurlijk πŸ™‚
 3. Kolino

  Het tuin-topic

  Heb je hem al naar je moeder gestuurd? πŸ˜‰ Grapje natuurlijk. Ja de meest mooie rupsen hier in Nederland zijn vaak van nachtvlinders.
 4. Kolino

  Het tuin-topic

  Een waardplant is de plant waar de vlinder haar eitjes legt. Meestal zijn dit onkruiden. Distels, brandnetel etc. Koolwitje heet ook niet voor niks koolwitje πŸ˜‰ Kool is o.a. hun waardplant. Je hebt ook de distelvlinder, die legt dus de eitjes met name op distelsoorten πŸ™‚
 5. Kolino

  Het tuin-topic

  Uh een vlinderstruik is geen waardplant, de rupsen zitten dus in principe niet in de vlinderstruik πŸ˜… Ik wil juist heel veel vlinders in de tuin hebben. Maar ik heb eigenlijk te weinig waardplanten.
 6. Kolino

  Het tuin-topic

  Mijn vlinderstruiken beginnen nu met bloeien, ze zijn inderdaad allemaal tamelijk laat. Ik heb er een stuk of 20 πŸ˜„ Ik heb wel al wat vlinders gezien, dagpauw, kolibri, distel, koolwitje,citroentje.. vergeet er vast nog een paar. Als je graag vlinders in de tuin wilt is ijzerhard ook een goeie πŸ™‚ Ik zie ze daar minstens zo vaak op zitten als op de vlinderstruiken en dat kun je leuk tussen de normale beplanting zaaien.
 7. Oja prima hoor, ik zat te twijfelen of de vraag groot genoeg was voor een eigen topic. Het stelt me wel gerust dat er meer gevallen zijn van weinig drinken. Er wordt wel goed gekeuteld en in heb niet het idee dat hij last heeft van sludge. Ze krijgen wel vaak verse kruiden, zoals salie, selderij en tijm. Gedroogd op het moment alleen hooi en brok. Ik weet inderdaad dat konijnen niet zweten. Ik maak me meer zorgen over verstoppingen, maar ze keutelen beiden, ondanks het verharen, gewoon goed. Of dat er toch een ziekte zou kunnen zijn waardoor hij niet genoeg drinkt, ook al heb ik er nooit over gehoord. De ander drinkt wel meer, maar is ook een stuk groter. Het zou best eens kunnen dat de kleine in verhouding meer groen eet dan de grote πŸ€”
 8. Gelukkig waren ze nog in de tuin dan! Al een plannetje bedacht om het geboefte binnen te houden? Lewis heeft natuurlijk wel z'n skills goed geoefend in de zandbak 😁
 9. Bestaat er bij konijnen zoiets als te weinig drinken? Ze krijgen regelmatig groen en soms behoorlijke porties, wat er natuurlijk ook wel voor zorgt dat er minder vocht nodig is, maar toch merk ik dat ik me zorgen maak. Zeker met het warme weer op komst. Het konijn waar ik me zorgen over maak zie ik bijna nooit drinken. Als die de 10ml op een dag haalt is het veel.
 10. Kolino

  Olvarit?

  Wat betreft de biks, de kleintjes kun je 20 gram per kilo verwacht volwassen gewicht geven. De meeste mensen hier geven hun volwassen konijn echter minder dan die 20 gram. Het ligt ook aan het merk voer dat je geeft. Olvarit zou ik niet direct aanraden als dwangvoer, er zit aardig wat suiker in. In geval van nood geen probleem. Je kunt ook biks weken in water en dat geven. Ik vind het alleen wel apart dat je nu moet dwangvoeren, ze eet toch nog zelfstandig en is levendig? Dwangvoeren doe je meerdere keren per dag, als een konijn niet wil eten. Meestal 1 keer per 3 uur een x aantal ml (hoeveel is afhankelijk van het gewicht, ik probeer 10-20ml per keer er in te krijgen), maar nogmaals ik zie in deze situatie helemaal geen reden om te dwangvoeren. Mocht je toch olvarit willen voeren, dan moet je inderdaad degene hebben waar alleen wortel in zit, aardappel is giftig!
 11. Wat rot dat het iedere keer misgaat, het is niet makkelijk om zo vaak achter elkaar een diertje te moeten verliezen. Is er parasitair onderzoek gedaan bij de konijnen? Ik bedoel, zou er iets in huis zijn waardoor de konijnen besmet raken? Haal je de nieuwe konijnen steeds op dezelfde plek? Ik neem aan dat je de konijnen ook liet inenten.
 12. Toch apart houden zolang zij nog niet hersteld is. Daarna weer aan elkaar koppelen op NEUTRAAL terrein. Als je nu gaat forceren maak je misschien dingen stuk, die je niet meer kunt terugdraaien. Ik bedoel daarmee te zeggen dat verhoudingen nu niet eerlijk verdeeld zijn, zoals Eefje ook al zegt en er dan ruzie kan komen die er niet was geweest als ze wel weer de oude is. Ik ben het eens met de 2 weken, 5 dagen is echt nog te vroeg als ze nog niet volledig is hersteld.
 13. Als je tijd hebt om de definitieve verblijf voor je vakantie goed schoon te maken, denk ik wel dat dat kan. Het hangt een beetje af van de onderlinge verhoudingen op dat moment. Op zich klinkt het als een goed doordacht plan, eerst neutraal, dan in de vakantie bij je ouders (hoe lang is de vakantie?) en daarna naar het definitieve verblijf. Zo te horen staat het verblijf dan ruim een maand leeg. Ik zou wel de indeling een beetje veranderen, zodat het voor je ram ook een beetje nieuw is. Voor de rest sluit ik me bij eerdere adviezen aan.
 14. Kolino

  Konijn ziek?

  Mee eens! Iets zegt me dat een blaasontsteking of iets in die richting ook nog zou kunnen. De beschrijving lijkt ook op urinebrand. Ik zou hem even goed door laten lichten door de dierenarts. Als het goed is, is hij door de dierenarts ook gewogen voor de castratie en zou je eventueel gewichtsverlies makkelijk moeten kunnen vaststellen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .