Ga naar inhoud

Kolino

Moderators
 • Items

  4.742
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  23

3 Volgers

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw

Recente bezoekers van dit profiel

4.604 profielweergaven

Kolino's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

 1. Vaccinatie kan met een aantal weken, ligt aan het vaccin wanneer precies. Ik dacht 5 weken bij nobivac myx rhd plus. Er is wel 1 brok van Welkoop eigen merk die redelijk is, maar ben vergeten hoe die heet, weet ook niet of die nog bestaat. Dat is wel een wat duurdere brok, net iets goedkoper dan selective, in het prijssegment van hobby first. Als ze echt zo jong zijn zou je met de dierenarts kunnen overleggen of vroeg castratie bij gizmo een optie is. Normaal stel ik dat niet voor, maar in dit geval, denk ik, het zou fijn zijn als ze niet maanden uit elkaar moeten. Dit doe je vanaf week 8 ongeveer maar wel echt voor week 12. Weet niet of er hier in Nederland dierenartsen zijn die dat aandurven, maar er naar vragen kan altijd. Het probleem is dat ze moeten gaan vissen, de testikels zijn dan nog heel klein. De meeste dierenartsen willen dat niet, want risico en langer herstel nodig. Bunny kan pas gecastreerd worden als ze ouder is, tussen een half jaar en 1,5 jaar is het beste moment. Oja, ik zie een paar keer per week borstelen, niet doen hoor, 1 keer per 1 a 2 weken is zat bij konijnen met een normale vacht.
 2. Er waren eerder dierenwinkels met bakken waar je zelf een zakje kunt volscheppen. Is al wel een paar jaar geleden dat ik dit heb gezien.
 3. Wat heeft de dierenarts gezegd over ruimte in de buik voor andere organen? Ik vind dit eigenlijk geen houdbare situatie. Vochtafdrijvende medicatie zou levensverlengend moeten zijn, maar het is uitstel van executie, je geeft al aan dat het niks doet. Wordt er ook iets bloeddruk verlagend gegeven? De vraag die je jezelf moet stellen is, hoe ver ga je? Ga je door tot hij wel gaat lijden? Natuurlijk kan ik kruiden en planten noemen die kunnen helpen, maar als er constante aanvoer blijft lost dat niets op. Gezien de medicatie niet aanslaat, heb je inderdaad alleen de optie, kan de specialist tijd kopen of zorg je er bij voorbaat voor de het geen lijdensweg wordt?
 4. Nee dat kan prima, zou niet met meer dan 3 maanden tegelijk vervroegen, das een beetje zonde van het geld. Maar als je ze nu een maand eerder doet is geen enkel probleem. E.C. is wel een dingetje, normaal zou je dan een korte kuur met panacur kunnen doen (14 dagen uit mijn hoofd gezegd). De dierenarts heeft daar vast een goed plan voor.
 5. Hoeveel onderzoek wil je nog laten doen? Anders zou ik zeggen haal van die vitamine A oogzalf, misschien dat andere mensen de naam weten van wat ik bedoel. Natuurlijke zalf, mogelijk is het oogje gewoon wat droog en kun je het daarmee fixen en zo niet is het ook niet erg om te gebruiken. In jouw geval zou ik dat doen dan. Je kunt wel een röntgenfoto doen, gebitsfotos, maar en dan? Je behandeld al palliatief.
 6. De bedragen die genoemd worden zijn (helaas) doodnormaal. Je hebt 3 dingen, de narcose, de tijd die de dierenarts bezig is en dan nog de extracties per tand en de recovery. Tel dat bij elkaar op en je zit zo aan de 300 hoor.
 7. Tekort is iets van 6mg totaal, als ik het snel even reken. Op het dagtotaal dan. Dat zou 0,24ml moeten en dat klopt als een bus. Want ik zei al 1,84 en je geeft 1,6.
 8. Het ligt echt aan hoeveel mg/ml er in zit hoe je doseert, alleen in jouw geval kan ik het niet volgen. Je had het over 2ml minder dus je gaf wel 3,6 ml per dag tijdens het ophogen toch? Ik had daar 3,7 van gemaakt. Wat je niet wilt is te laag doseren en dat het daardoor er doorheen breekt. Ik zeg in het geval van panacur altijd dat ik liever 25mg/kg geef dan onder de 20mg/kg. Je geeft als het goed is nu 17,39mg/kg per dag. Bij 1,8ml geef je 19,56mg. Bij 1,9ml geef je 20,65mg. Even een notitie voor de doe-het-zelver, deze berekening is gemaakt op dit specifieke konijn, een konijn met een ander gewicht heeft dus een andere uitkomst! Dit is alleen ter informatie van de TS. Hoe ze er bij komen dat minder genoeg is, ik weet het niet. 20mg/kg/dag is de standaard (let op per dag! verdeeld over 2x dan geef je 2x 10mg). Ik zou eigenlijk altijd zeggen, vertrouw de dierenarts, zeker als wilhelminapark heeft meegekeken. Zij hebben een artikel gemaakt over hoe ze doseren. Ik ben wel benieuwd waarom er lager gedoseerd wordt.
 9. Ik ga er vanuit dat je 50ml hebt meegekregen waarin dus 25mg/ml zit. Dat is 2,3x0,4=0,92 ml en dat dan 2x (zo kwam ik dus aan 1,84). Goed plan om het even na te vragen, mogelijk is Bunnie wat aangekomen, waardoor je de dosis aan moet passen? De dierenarts kan zo voor je narekenen of het nog klopt.
 10. O dat ligt aan de sterkte. Doorgaans geeft een dierenarts iets mee met 25mg/ml. Maakt inderdaad wel uit welke je hebt en de ene voor een schaap is weer sterker dan de andere. Als ik het goed zeg is de 2,5% suspensie die met 25mg. Je hebt ook met 10% die bevat dus 100mg en dan is de dosering lager. Check het vooral bij de dierenarts, belangrijk is dat je nu 20mg (of 2x 10mg) geeft per dag.
 11. Ik weet eigenlijk niet waarom dat zo is, er zijn een aantal ontwormingsmiddelen waar konijnen niet helemaal lekker op reageren, ik kan me voorstellen dat daarom de keuze is gemaakt om het te verdelen over 2x. Wat de halfwaardetijd is van deze medicatie in een konijn weet ik niet, dat kan eventueel invloed hebben nog. Hoewel de kuur tegen wormen ook 1x daags is. Je bent je wel bewust dat je nu lager doseert dan zou moeten? Zeker met 1x daags zou ik er niet onder gaan zitten. De lage dosis = 0,4 x gewicht en hoog 0,8 x gewicht. In jouw geval dus nu 1,84 per dag (tijdens de opleving 3,68 per dag). Zelf zou ik dit naar 1,85 of 1,9 ml afronden. Afhankelijk van de spuit. Als ik bijna 4ml aan panacur ellende zie, dan denk ik ook, krijg dat er maar eens in! Meer dan 2ml in 1x wordt toch verdomde moeilijk, omdat je het konijn ook de gelegenheid moet geven om het door te slikken en niet langs de bek te laten lopen.
 12. Ik zou ook even goed kijken of er geen maden in zitten. Soms gebeurt het ook dat een kieswortel door de kaak drukt en er een abces ontstaat, maar dat verwacht ik eerder in de onderkaak. Eerlijk gezegd voelt het aan als onhandigheid, maar ergere dingen uitsluiten is wel slim. Ga wel mee in boven genoemde opties.
 13. Wat spannend! Ik ga heel hard voor jou en Lio duimen dat het goed komt! Was er nog wat uit de swap gekomen?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .