Spring naar bijdragen

Kolino

Members
 • Aantal bijdragen

  481
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

30 Uitstekend

2 Volgers

Over Kolino

 • Rang
  Keutelaar

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

587 profielweergaven
 1. Er zijn wel wat ondersteunende behandelopties bij chronische nier- en leveraandoeningen, het neemt alleen niet weg dat het konijn uiteindelijk last kan krijgen van orgaanfalen. Uit je verhaal kan ik niet helemaal halen of je op dat punt zit. Is er voldoende onderzoek gedaan? Denk aan bloedonderzoek, urineonderzoek, een echo, een röntgenfoto? Nierfalen en een blaasverlamming zijn ook bekende problemen bij konijnen met E. cuniculi. Is daar ooit over gesproken en/of voor behandeld? Ik zou je ook aanraden een 2nd opinion te vragen bij een konijnenkundige dierenarts. De waarschijnlijkheid waar je eigen dierenarts over spreekt, zou ik zelf onderbouwd willen zien, voordat ik zo'n ingrijpende keuze maak. Neemt niet weg dat de situatie met je konijn kritiek is en dat je er echt rekening mee moet houden dat inslapen ook daar ter sprake kan komen. Sterkte met alles wat nog komen gaat!!!
 2. Kolino

  Kersenpruim ( boom)

  Je geeft sulfatrim toch? Een spuitje met water direct na de medicatie wil wel eens helpen bij dit middel 🙂 2 a 3 ml is genoeg. Misschien heb je er nog iets aan voor de laatste paar keer. Mooi om te lezen dat het beter met hem gaat en dat ook de anderen het lijken te redden.
 3. Bepaalde soorten sedum zijn eetbaar voor konijnen, maar ik weet niet of dat voor alle soorten geldt. Hylotelephium telephium (hemelsleutel) en Phedimus spurius (roze vetkruid) zijn sedumsoorten waarvan ik zeker weet dat ze gegeten kunnen worden.
 4. Oortjes bevochtigen werd ergens juist afgeraden, geen idee meer waar ik dat heb gelezen. Meen dat het komt dat de bloedvaten krimpen en daardoor het konijn de warmte helemaal niet meer kwijt kan. Weet iemand of dit waar is?
 5. Kolino

  Veilig hooi?

  Volgens mij ook. Geen idee of die laatste judaspenning is, die heeft normaal toch kleine zaadjes erin zitten en niet zo'n opvallende streep? Ik ben me ook niet 100% zeker maar volgens mij zou het wel eens boerenkers (Thlaspi) of kruidkers (Lepidium) kunnen zijn.
 6. 😯 Sterkte!!! Wel naar dat je nu nog niet weet waardoor het komt, want inderdaad, hoeveel pech kun je hebben?
 7. Kolino

  Stroom

  Schrikdraad is volgens mij niet verboden, maar er zijn wel een boel regeltjes. Die zijn er ook niet voor niets! Gewoon stroom ergens op zetten mag natuurlijk niet en dat is ook levensgevaarlijk. Niet alleen voor de konijnen. Als je zoiets wilt zul je dus op zoek moeten naar een schrikdraad/afrastering die geschikt is voor konijnen. Zo'n installatie kost al gauw een paar honderd euro, als het niet meer is. Ik zou het zelf niet zo snel voor/tegen konijnen gebruiken eerlijk gezegd. Beetje zinloos als ze er zo onderdoor zouden kunnen graven 😉
 8. Levenslange medicatie hoeft echt geen probleem te zijn. Zolang ze maar niet meer die hoeveelheden hoeft te geven die je nu geeft. Dat houdt haar lijfje gewoon niet zo lang vol. Als echt blijkt dat ze niet zonder die hoge dosis kan, dan zou ik met de dierenarts gaan overleggen waar je het beste aan doet. Denk even niet aan het idee dat je levenslang medicatie moet geven, maar kijk naar: hoe doet het konijn het als ik medicatie geef? Daar moet je verbetering in gaan zien. Even heel zwart-wit, als het konijn baat heeft bij medicatie maakt het niet uit hoeveel en wat je moet geven, het wordt pas een probleem als de medicatie niet toereikend is om een konijn, gewoon konijn te laten zijn. Natuurlijk ligt het in werkelijkheid iets genuanceerder. Zoals anderen eerder ook al aangaven, op het moment van geven kan er wat stress zijn (hoeft zelfs niet eens!) maar verder zijn ze de hele dag wel gewoon normaal hun konijnendingen aan het doen. Ik kan me voorstellen dat je de moed in de schoenen zakt als je dat niet ziet gebeuren. Het belangrijkste voor nu is dat ze goed gaat eten en drinken. Je kunt haar wel een beetje helpen door het wat makkelijker te maken. Knip of snijdt alles klein of geef haar geraspte dingen. In plaats van brokjes zou bijvoorbeeld je ook erwtenvlokken in warm water kunnen wellen. Gewoon een heel klein handje, warm water erop (hoeft echt niet te koken, maar met koud water duurt het zo lang), dat laat je staan tot ze zacht zijn geworden. Soms duurt het even voordat ze er van durven proeven, maar als ze dat eenmaal hebben gedaan zijn ze wel om 🙂 Misschien lust ze ook wel wat een blaadje selderij, munt, basilicum of een ander keukenkruid. Paardenbloemblaadjes, weegbree doen het bij de meeste konijnen ook goed, dat groeit en bloeit nu op veel plaatsen rijkelijk! Geef het wondje even de tijd om te genezen, je hebt best kans dat ze dan ook als vanzelf weer gaat eten en drinken. Als dat niet zo is, dan wordt het wel heel moeilijk 😞 Maar dat moet je dan maar zien, nu mag je nog hoop hebben!
 9. Ik durf niet te zeggen of je iets verkeerd doet, op het eerste oog valt mij niet echt iets op. Behalve dat ik me afvraag, waren ze ingeënt? Is het hok/de omgeving dezelfde als waar het vorige konijn zat? Kun je iets vertellen over het verblijf, de materialen waarvan het hok is gemaakt, planten in de omgeving etc etc. Sterkte, hopelijk vindt de dierenarts de oorzaak en komt het met het overgebleven konijntje helemaal goed!
 10. Je hebt ook speciale verdampers op elektra, dus een oliebrandertje met kaarsje hoeft niet perse. Gewoon druppelen helpt denk ik niet voldoende om de geur te verspreiden. Over het algemeen kun je etherische oliën best in de buurt van konijnen gebruiken, zolang ze er maar niet bij kunnen. Ik zou ze er ook niet met hun neusjes bovenop zetten. Pepermunt irriteert de luchtwegen/slijmvliesen, dat is ook een beetje de reden dat mensen het bij verkoudheid gebruiken, want dan komt alles lekker goed los (eigenlijk helemaal niet zo goed voor het herstel dus!). Ik zou er wel voorzichtig mee zijn. Buiten heeft het sowieso geen zin... vervliegt vrijwel direct.
 11. Ja hoor, voor kronkelhazelaar geldt hetzelfde als voor gewone hazelaar. Gewoon bewaren zou ik niet snel doen, of je moet het echt op een goede manier kunnen drogen. Anders wordt het denk ik toch een beetje tricky met schimmels e.d. Invriezen klinkt wel als een idee 👍
 12. Ik las ook nog ergens een advies om het in een rozijntje te spuiten (zodat die dus weer opzwelt). Maar ik weet niet of dat gaat lukken met de hoeveelheid die je nu moet geven. Hoeveel doseer je op dit moment? Misschien zou een druif ook wel lukken. Maar als het met banaan al niet lukt... dan hebben we misschien wel met een slim konijntje te maken, dat zich wellicht niet laat foppen 😉
 13. Ik heb het ooit eens nagevraagd, konijnen hebben normaal gesproken 1 a 2 keer per dag blindedarmkeutels. Niet opeten kan verschillende oorzaken hebben. Blindedarmkeutels worden vaak platgetrapt waardoor ze hun vorm verliezen. Normaal gesproken eten ze het direct uit hun kont. Gewrichtsproblemen of te dik zijn en er dus niet bij kunnen, kunnen dan ook een oorzaak zijn dat ze zichzelf niet goed schoon kunnen houden. Wat is de structuur van de gewone keutels? Zijn het mooie droge bolletjes of juist papperige en slecht gevormd?
 14. Daarom, een kleinere hoeveelheid is makkelijker te geven of te verstoppen. Of het kan hangt af van het formaat van het konijn en de dosering. Bij echt hele lichte konijnen lukt het niet meer om het te doseren. Ik meen dat de minimaal werkzame dosering 0,2mg per kg is (corrigeren mag uiteraard 😉). Neem nou een dwerg van 1,5 kg, dan heb je dus 0,3mg nodig = 0,2ml (1,5MG/ML, dus 0,1ml is 0,15MG). Dat is nog wel te doen met het spuitje wat er standaard bij zit en anders kun je altijd nog een 1ml spuitje pakken 🙂
 15. Kolino

  Rebel

  Hoopte echt iets anders te lezen, heel veel sterke @Jea
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .