Ga naar inhoud

mammafelina

Members
 • Aantal items

  1700
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  7

Alles dat geplaatst werd door mammafelina

 1. Witlof spruitjes selderij romeinse sla bleekselderij
 2. Nu is het wel echt klaar hoor 😁 We kunnen de beestjes die we nu hebben een goed leven geven inclusief eventuele dierenarts kosten. Vooral dat laatste zou bij nog meer huisdieren in het gedrang komen en dat wil ik absoluut niet.
 3. Ze ziet er zò schattig uit! 😍
 4. Wat is Sofie een bikkeltje zeg! Hopelijk verloopt de herkoppeling met Harold vanmiddag ook goed.
 5. Dat heb je goed ingeschat, ze zijn 9 weekjes oud. Achter de schermen waren we er al een tijdje mee bezig, de bedoeling was eerst te wachten tot na de zomervakantie, maar dat duurt nog zo lang. Opvang tijdens de vakantie is geen probleem en de rest was ook zo geregeld 😉
 6. Heftige diagnose van Dunya. Gelukkig heeft ze er met de goede dosering medicatie zelf geen last van. Fijn dat het met Siem weer goed gaat en dat je ze morgen beide weer op kan halen.
 7. mammafelina

  Bibi en Coco

  Mag ik jullie voorstellen aan onze nieuwste gezinsleden ☺️ Coco Bibi Verstoppertje
 8. Leuk @Pablo&Lola! Heel veel succes met je opleiding.
 9. Ik heb hem wel, maar hij moet nodig geüpdate worden. Ik heb nu: - een nieuw flesje dexamathason oogdruppels - restje metacam - verschillende spuitjes - Olvarit wortelhapje - borstel - thermometer - handdoek - ice pods - warmte schijf
 10. Ah wat naar! Hopelijk komen ze er beide goed doorheen 🍀
 11. Ik denk dat ik ga beginnen met een combi van hout en hennepvezel. In de toiletbak doe ik gewoon houtkorrels net als bij de konijnen en daar hang ik de hooiruif boven.
 12. Ik heb houtvezel, hennepvezel en katoen beddening in huis.
 13. Bedankt voor jullie reacties! Als ze steeds in dezelfde hoek plassen is dat al mooi meegenomen. Welke bodembedekking is goed voor cavia’s? Het is best een oppervlakte om te bedekken, die sowieso elke week verschoond moet worden. Een beetje goedkope bodembedekking is dus wel fijn 😊
 14. Oké daar gaan we weer. Deze keer komen er 2 cavia’s bij in ons gezin, dit wordt wel de laatste gezinsuitbreiding voorlopig 😅 Net als bij de hamster zie ik nu ook door de bomen het bos niet meer, dus even een paar vraagjes voor de mensen met cavia’s hier. 1. Moet je wel of niet vitamine C pilletjes geven? 2. Kunnen 2 vrouwtjes bij elkaar? 3. Kan je cavia’s zindelijk maken? 4. Voer je net als bij de konijnen beperkt of moet je onbeperkt voeren? Ik weet dat ze onbeperkt hooi nodig hebben, dat een waterbak beter is dan een fles, dat ze voldoende ruimte nodig hebben eventueel met uitloop ren en dat ze plekjes nodig hebben om te schuilen.
 15. Hoe gaat het bij jullie? Bij mij gaat het lekker 😀 Afgelopen woensdag ben ik begonnen met sporten bij de sportschool 😅 Woensdag alleen wat cardio gedaan en afgelopen vrijdag toen ik voor de 2e keer ging ook wat kracht training meegepakt. Heb nu wel spierpijn in met name mijn linker arm, maar dat gaat wel weer over 🙃 De bedoeling is om 2x per week te sporten en het eventueel uit te bouwen naar 3x per week.
 16. Vandaag een pakketje met zalm, dille en citroen uit de oven met een bloemkool/broccoli mix voor mij en sperziebonen + gekookte aardappels voor man en kids.
 17. Hier doen ze dat ook niet. Heb het met witlof geprobeerd, maar daar trappen ze ook niet in. Basilicum lukte toen wel. Als het echt niet lukt moet je het onder dwang doen. Een bunny burrito maken (zie YouTube) helpt om het makkelijker te maken.
 18. Hier werkt het vaak om het tussen 2 blaadjes basilicum te doen. Door de sterke geur van basilicum ruiken ze het medicijn minder goed.
 19. Hier vandaag op het menu: - restje bloemkool - 4 spruitjes - beetje rucola - tomaatjes - stukje komkommer
 20. Inmiddels hebben wij Syrische hamster Saar erbij ❤️
 21. Dat heb je goed onthouden ☺️ Hij begint ze steeds leuker te vinden gelukkig. Hij is opgegroeid in Polen op een boerderij waar dieren als konijnen alleen gehouden werden voor de slacht en verder niets waard waren. Zelf heeft hij later nooit huisdieren gehad. Hij is met zijn gedachten over huisdieren een beetje stil blijven staan bij de konijn alleen in een klein hokje periode. Als dit bijvoorbeeld op fb of op tv voorbij komt zeg ik “ah wat zielig” en hij “die mensen houden wel een konijn in een klein hok” Dan aan mij de taak om (weer) uit te leggen waarom wij een groot verblijf hebben. Hij zou de beestjes bij ons thuis ook nooit wat aan doen, en zeker ook geen medische zorg ontzeggen. Ik ben nu eenmaal een echte dierenvriend en dat wist hij 23 jaar geleden toen we verkering kregen ook al 😉
 22. Heel misschien komen er bij ons na de zomer 2 cavia’s. Als deze plannen concreet worden zal ik mee eerst goed inlezen over deze beestjes, zodat ik ze een zo goed mogelijke basis kan geven.
 23. https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/5282105/huisdieren-cavia-katten-honden-overgewicht-te-dik-corona
 24. Het is dat ik zeker weet dat ik 2 konijnen heb, maar Pip had net zo goed een varkentje kunnen zijn. Niet normaal hoe hard zij kan knorren als ze hoort dat ze eten krijgt 😂 Ze vliegt dan al knorrend achter Fluffy aan de hele een door.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .