Ga naar inhoud

mammafelina

Members
 • Items

  2.586
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  15

Alles dat geplaatst werd door mammafelina

 1. mammafelina

  Beestenbende

  Wat een geweldige foto’s ❤️
 2. Ollie kent ook nee en eh. Dat laatste werkt vooral buiten goed als hij weer eens iets van de straat pakt wat niet goed voor hem is. Ik heb niet de indruk dat hij er lang last van heeft als ik die correctie gebruik. Ollie is gewoon een heerlijk blij ei 🥰 Hij kan heel goed met andere hondjes spelen, contact maken met vreemde mensen gaat steeds beter, het alleen blijven doet hij super goed en hij is volledig zindelijk. Het enige “probleem” is het blaffen.
 3. Heel erg bedankt voor je uitgebreide antwoord. Ik denk dat op een liefdevolle manier corrigeren en grenzen aangeven helemaal niet slecht hoeft te zijn. Net als jij ben ik tegen anti blaf banden, slipkettingen ect. Ollie gaat echter elke keer zo erg over zijn toeren, dat niets doen ook gewoon geen optie is. Ik ga jouw methode met aanlijnen en mee naar binnen nemen proberen. Een “hekje” in de deur opening kunnen we ook proberen.
 4. Ik heb in de opvoeding van Ollie nu toch even een beetje hulp/advies van jullie nodig. Laat ik vooropstellen dat Ollie het super goed doet voor een hondje van 6 maanden oud en dat ik onwijs trots op hem ben. Het enige lastige op dit moment is het overmatig blaffen. Nu we met het mooiere weer de tuindeur weer wat vaker open hebben vliegt Ollie bij elk geluidje dat hij hoort naar buiten en begint heel hard (bijna over zijn toeren) te blaffen. Op terug roepen reageert hij dan niet. Hoe kan je dit gedrag op een positieve manier afleren of ombuigen?
 5. mammafelina

  Vetbult

  Heel veel sterkte met het verlies van Bennie!
 6. Ik hoop met heel mijn hart dat het beestje levend gevonden en gevangen wordt. Mijn hart breekt als ik me realiseer dat dit al zo erg getraumatiseerde beestje er nu nog een trauma bovenop krijgt 💔😢 Voor het “baasje” dat haar zomaar los liet lopen heb ik geen woorden….
 7. Ik zag in het AD net een artikel over een ontsnapte geadopteerde hond. Paloma is een ernstig getraumatiseerde hond die nog maar 2 dagen bij haar nieuwe baasje was toen hij tijdens een wandeling tegen alle adviezen in besloot om haar los te laten lopen 😱 Paloma is op de vlucht geslagen en zwerft sinds die tijd rond. Ze loopt ook op gevaarlijke plekken, afgelopen zondag is ze gezien op snelweg A28 bij Nunspeet waar ze tegen het verkeer inliep. Stichting mooi weer (adoptie stichting) heeft geprobeerd contact met het baasje te hebben, maar dit verloopt erg moeizaam. Als het lukt om Paloma levend te vangen wordt er een ander huisje voor haar gezocht. Aankomende zondag wordt er met 20 mensen gezocht op de plekken waar Paloma gesignaleerd is.
 8. mammafelina

  Vetbult

  Hopelijk kan die vervelende bult bij Bennie helemaal verwijderd worden @DaniëlleV Wij duimen in elk geval voor een goed verloop van de operatie en een voorspoedig herstel 🍀
 9. Ollie een half jaartje oud 🥳🥳
 10. mammafelina

  Yula

  Knap gedaan Yula 🥰 gefeliciteerd 🥳
 11. Ik hoop voor jullie dat een by pass mogelijk is. Heel veel sterkte de komende tijd!
 12. Ik heb voor Fluffy en Pip en roze zandbak schelp. Deze staat meestal van eind maart tot eind september in de ren. Vooral Pip is gek op graven, maar Fluffy betrap ik toch ook regelmatig in de zandbak 😀 hier houden ze het zand netjes schoon, dus ik hoef het in al die maanden nooit te vervangen, hooguit een keer bijvullen. Fluffy en Pip wonen buiten dus ik heb geen last van vochtig blijvend zand, ik moet het soms zelfs nat maken zodat ze er nog in kunnen graven 😅 Vanaf het najaar neemt de graaf behoefte af en haal ik de zandbak weg.
 13. Ik zal een karretje ook nog even meenemen in mijn zoektocht, al was het alleen maar om alle mogelijke opties bekeken te hebben. Ik heb niet veel opbergruimte, al helemaal niet om een fietskar neer te zetten. Even kijken of er een opvouwbare variant van bestaat.
 14. Vandaag op het menu: Taugé, gemengde sla, witlof, munt en bleekselderij.
 15. Jeetje dat is ook heftig! Was je man hiervoor ook al bekend met hartklachten of was dit de eerste keer? Hoe dan ook was het vast flink schrikken. Hopelijk herstelt hij er goed van. Konijnen zijn wat dat betreft inderdaad makkelijk. Zolang ze samen zitten met een maatje en voldoende hooi en water tot hun beschikking hebben is het al snel goed en kunnen ze het prima af met 2x per dag een controle moment.
 16. Ik weet niet of ik met zoiets durf te fietsen 🙈 is dat niet lastig met bochten nemen? Gisteren hoorde ik van iemand die ook een fietskar had voor haar kleine hondje dat het hondje eruit sprong en aan het riempje aan de buitenkant van de kar bungelde 😟
 17. Bedankt voor de update! Altijd leuk om te lezen of de behandeling is aangeslagen of juist niet. Fijn dat zijn oogje genezen is.
 18. Veiligheid boven alles. Zou er niet aan moeten denken dat er wat met Ollie gebeurt door onveilig materiaal 😱 Bedankt voor deze tip! Ik had hier nog niet echt naar gekeken of aan gedacht, maar nu ga ik het meenemen in mijn zoektocht.
 19. Er is voor beide dus wat te zeggen. Gewoon een kwestie van voorkeur. Wij zijn mooi weer fietsers, dus in die zin lijkt beschutting voor Ollie niet persè noodzakelijk. Ik zou hem daarentegen wel graag in de gaten willen houden. Ga me er maar eens verder in verdiepen denk ik.
 20. Mijn man en ik fietsen graag als het mooi weer is. Het is dus vooral zodat Ollie niet te lang alleen thuis hoeft te blijven.
 21. Niet doen ik ben een beeld denker 😂 zie het nu dus helemaal voor me, Namu voor op de fiets 🤣
 22. Nu ligt er eigenlijk niet zoveel in ☺️ buiten het schuilhok, waterbak en voerbak staan er nu de volgende dingen: - 2 catcubes - 2 wc bakken - 1 plastic speelbal met belletje - 1 hooiruif aan de tralies als het straks warmer wordt komt er nog een zandbak met speelzand bij.
 23. Ik heb vandaag 2 zakken gedroogde kruidenmixen gekocht voor de nijntjes.
 24. Heeft iemand hier ervaring met fietsmanden voor honden? Zou je kiezen voor een mand aan het stuur of voor op de bagagedrager? Waarom?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .