Ga naar inhoud

mammafelina

Members
 • Aantal items

  2.077
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  9

Alles dat geplaatst werd door mammafelina

 1. Ja, ik bedoel inderdaad gewoon zo’n standaard konijnenhok. Ik kijk wel even wat ik precies ga doen, ze hebben sowieso ook al dog villa en 2 catcubes.
 2. Wij gaan volgende week het dak van de ren herstellen en ik overweeg om een gewoon standaard konijnenhok in de ren te plaatsen als extra schuilhok naast de dogvilla. Mocht het dan van het najaar erg inregenen hebben de konijnen in elk geval een plekje waar ze droog kunnen eten en eventueel schuilen.
 3. Fluffy en Pip hebben het zwaar de afgelopen dagen. Gelukkig heb ik nog vakantie en ben ik dus thuis om ze in de gaten te houden, ice pods neer te leggen en drink water te verversen. Morgen nog 1 dag zo extreem warm en dan gaan we wat zakken.
 4. Ze zeggen inderdaad dat cavia’s een veel kwetsbaardere gezondheid hebben dan konijnen en ook dat ze het nog beter kunnen verbergen als er iets is. Als het al lastig is om een konijn kundige dierenarts te vinden, dan is het vinden van een cavia kundige dierenarts zo ongeveer een onmogelijke opgave. Wat gezondheid betreft heb ik tot nu met de caafjes niets te klagen, gelukkig. Wel laat ik ze jaarlijks preventief inenten tegelijk met de konijnen.
 5. Ik zag gisteren rond een uur of 12 vanuit de auto iemand fietsen met de hond aangelijnd naast de fiets. Ik vond dat erg zielig omdat het toen echt al behoorlijk warm was.
 6. Bij de Jumper hier in de buurt verkopen ze helemaal geen konijnen of cavia’s meer. In de winkel staan 2 ruime verblijven met opvang dieren en informatie over hoe en waar je konijnen of cavia’s kan adopteren.
 7. Wat kunnen konijnen toch heerlijk eigenwijs zijn 😂 Leg ik een icepod in de ren op een plek waar ze normaal veel liggen, gaan ze nu met z’n tweeën lekker tegen elkaar aan in èèn van de catcubes liggen 😅 Voor de vakantie heb ik 6 zakken puik kruiden hooi gekocht omdat ik geen tijd had om naar Intratuin te gaan voor het huismerk hooi wat ze normaal eten. Fluffy en Pip zijn het daar duidelijk niet mee eens, want het huidige hooi wordt echt met lange tanden gegeten 😆 Is het raar om te zeggen dat ik er achter gekomen ben dat ik veel meer met de konijnen heb, dan met de cavia’s? Begrijp me niet verkeerd alle beestjes krijgen een goede verzorging en ze hebben allemaal een plekje in mijn hart, maar ik denk dat ik niet zo snel nog een keer voor cavia’s zou kiezen.
 8. Beterschap voor Vlekje! Hopelijk knapt ze na de pijnstiller wat op. Fijn dat ze in goede handen is.
 9. Hier stond gisteren het volgende op het menu: - rucola - spinazie - veldsla met rode biet - witlof
 10. De konijnen opvang waar ik mijn konijnen en cavia’s breng voor de zomervakantie werkt ook met standaard konijnen hokken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat voor een korte periode niet zo heel erg vind. De beestjes worden er verder prima verzorgd, krijgen gewoon hun brokken van thuis, hebben de beschikking over voldoende hooi, krijgen dagelijks vers water en dagelijks groenvoer.
 11. Mijn beestjes zijn weer thuis 🥳 Zo op het eerste gezicht te zien gaat alles goed, al moeten ze duidelijk wennen aan hun eigen verblijven.
 12. Oh bah! Dat vind ik ook vies om te geven.
 13. Honden mogen dus gekookte groenten? Vlees ook gekookt? Ik ga een beetje op internet zoeken. @Eefje heeft een tijdje geleden een link gedeeld met info over voeding, die ga ik ook even goed doorlezen.
 14. Waar haal jij de info over wat honden wel en niet mogen, receptjes voor wat je kan maken voor in een kong en andere nuttige info vandaan? Gewoon zoeken op internet?
 15. Ik vind de foto behoorlijk schokkend. Arm beest 😢 waarom doen mensen nou zoiets?
 16. Heeft iemand weleens van Butternut hondenvoer gehoord? Wat denken jullie als je de info leest? Beter brokken of juist zoiets als dit? Of misschien een combi van beiden? https://butternutbox.com/our_products?fs=e&s=cl
 17. Volgens mij kan dat gewoon. Yula van @Eefje heette eerst ook anders volgens mij. Volgens mij moeten alle hondjes tegenwoordig gechipt zijn voordat ze verkocht of geadopteerd mogen worden.
 18. De plannen voor een hondje worden hier steeds concreter 🥳 Nu nog een leuke naam. Ik blijf hangen op de standaard afgezaagde namen, maar dat wil ik eigenlijk niet. Van internet wordt ik ook niet veel wijzer, dus daarom vraag ik nu jullie input. Zeker is dat het een kleine terriër wordt en een reutje. Benieuwd naar jullie ideeën, dus kom maar op 😀
 19. Lactulose kan je bij het Kruidvat kopen. Andere drogisterijen hebben het mogelijk ook wel.
 20. Ik heb Fluffy en Pip nog nooit zien keuvelen 😂 keutelen doen ze echter als de beste 😉
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .