Ga naar inhoud

mammafelina

Members
 • Aantal items

  1450
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  4

Alles dat geplaatst werd door mammafelina

 1. Gelukkig dat het met Brownie weer een beetje beter gaat, al gaat het zo te lezen nog niet helemaal vanzelf. Wat een heftige periode toch voor jullie met een verhuizing, verbouwing en alle angsten en zorgen om de baby, een periode waarvan je hoopt dat je er onbezorgd van kan genieten….. Over hoeveel weken ben je uitgerekend? Ik duim en hoop heel hard dat alles goed komt voor jullie, na alles wat jullie al hebben meegemaakt verdienen jullie het gewoon! 😘
 2. Oh nee 😢 Heel veel sterkte voor jullie!
 3. @BaasjevanBrownie hoe gaat het nu met Brownie? En met jou?
 4. Prachtig 😍 Wel balen dat je nog ziek bent. Hopelijk knap je nu snel op, beterschap!
 5. Volgens mij is het prima wat je nu doet. Er zijn wel meer forumleden die het op deze manier doen. Zelf voer ik de konijnen uit een bak(je) gewoon omdat ik dat zelf prettiger vindt. Om toch iets aan voedsel verrijking te doen, speel ik regelmatig een spelletje met de nijnen. Ik doe dan bijvoorbeeld brokjes in een voerbal, verstop brokjes in een snuffel mat of doe een soort geheugen spelletje met ze.
 6. Als je een keuken weegschaal met plateau hebt kan je de konijnen daarmee wegen. Zelf heb ik een tijdje geleden een weegschaal voor kleine dieren aangeschaft en veel forum leden gebruiken een baby weegschaal.
 7. Ik heb in elk geval weer wat geleerd. Mijn planten staan in gewone potgrond uit het tuincentrum. Ik ga wel even kijken naar zo’n vochtmeter want dat klinkt wel heel handig. Nu stop ik steeds mijn vinger in de grond om te voelen 😁
 8. Hier heb ik de meeste planten wel uit hun binnen pot gehaald. De meeste van mijn planten heb ik in ruimere potten gezet, dus om die reden de binnen pot weggehaald.
 9. Volgens de voorspellingen gaat de nacht temperatuur hier komende week zakken tot 6 graden. Tijd om stro in het hok te doen dus. Nu heb ik nog 1,5 pak stro staan van afgelopen winter. Kan ik dat gewoon nog gebruiken?
 10. Even een kleine jippie met jullie delen. Gisteren heb ik voor Fluffy en Pip een afgeprijsde nieuwe catcube sleep gekocht. Omdat hij nieuw was zat het bijbehorende kussentje er ook bij. Vanaf het moment dat deze nieuwe aanwinst in de ren stond lagen beide konijnen steeds op het kussentje. Dus de stoute schoenen aangetrokken en Beeztees gemaild om te vragen of ze een los kussentje voor mijn tweedehands catcube op wilden sturen. Vanmiddag kreeg ik mail terug dat ze hem natuurlijk graag naar mij opsturen. Heel erg aardig want dit hoefden ze natuurlijk niet te doen.
 11. Sterkte met het verlies van Pluis!
 12. Mijn schema: Ochtend: pluk vers hooi + schoon drinkwater. Middag: verschillende soorten groenten (ongeveer 100 tot 150 gram voor 4 kilo konijn). Avond: pluk vers hooi, schoon drinkwater en 70 gram beaphar nature graanvrije brokken. Mijn konijnen wegen samen 4 kilo waardoor ik dus op 17,5 gram brokken per kilo konijn kom. Omdat graanvrije brokken minder calorieën bevatten dan standaard brokken voer je hier meestal iets meer van dan van de standaard brokken. Tussendoor (niet dagelijks): Wilgen takken, hooi snoepje van suprême, in periodes van
 13. Wat fijn dat het zo goed gaat! Dapper van Noortje dat ze al uit de hand wil eten. Wat betreft je vraag over het hooi. Wat is het gewicht van de konijnen? Hoeveel brokken geef je? Welke brokken geef je? Van een goede brok geef je maximaal 20 gram per kilo konijn ( bij een volwassen konijn) bij een konijn in de groei ga je uit van het gezonde volwassen gewicht bij het bepalen van de hoeveelheid brokken. Als je ook groenten en takken geeft zal je merken dat 20 gram per kilo konijn teveel is. De konijnen eten dan geen hooi meer. Je kan d
 14. Heel veel sterkte met het verlies van Luna 😘
 15. Weet iemand of je 2 sleep versies ook aan elkaar kan koppelen? Ik heb er nu 2, maar krijg het koppelen niet voor elkaar.
 16. Wat jammer dat Buzz maar zo kort bij jullie mocht zijn. Heel veel succes met de koppeling van Dunya en Rusje!
 17. mammafelina

  Boudewijn

  Veel plezier met je nieuwe koppel!
 18. Het is dat je het zegt, want ik had het echt niet gezien. Heb vanmiddag een tijdje naar je foto zitten kijken, maar kon niets ontdekken wat gesloopt was 😊
 19. Ik heb dit jaar voor het eerst een dog villa. Voor mijn 2 konijnen van beide circa 2 kilo is de 70cm groot genoeg. Ik heb geen isolatie erbij gekocht. Als het straks kouder wordt prop ik hem lekker vol met stro, dat is dan als het goed is isolatie genoeg voor de nijnen.
 20. Ik heb geen stroom in de konijnen ren en ik denk niet dat ik mijn man zo ver krijg om de stroom vanuit de schuur door te trekken. Hij vind alles wat ik voor de nijnen wil al overdreven, al doet hij tot nu toe wel alles wat ik gevraagd heb 😊
 21. Zoals jullie weten wil ik voor het echte najaar begint de ren van de konijnen aan drie kanten dicht maken met multiplex platen zodat ze beter beschut zitten tegen regen en wind. In het najaar wordt het natuurlijk ook weer vroeger donker. Dus vroeg ik me af hebben jullie verlichting in de konijnen ren? Zo ja, welke verlichting hebben jullie dan en hoe is het aangesloten?
 22. Gefeliciteerd (met) Yoda 🥳🥳🥳
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .