Ga naar inhoud

mammafelina

Members
 • Items

  2.995
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  17

Alles dat geplaatst werd door mammafelina

 1. Ik ben de afgelopen verjaardagen van Fluffy en Pip gewoon helemaal vergeten 🫣 Meestal krijgen ze op “speciale” dagen wel wat extra’s, dat kan variëren van gewoon een extra snoepje tot een nieuw sloop/knaag projectje. Met speelgoed doen ze eigenlijk niets, dus dat geef ik ook niet.
 2. Ik ook. Kan echt niet zonder Nederlandse kaas, neem dan ook altijd meer dan genoeg mee als we op vakantie gaan 😂
 3. Ik heb het artikel niet gelezen, maar vindt het stroom diagram dat bovenaan komt wel fijn en overzichtelijk.
 4. Wij hebben deze ook voor de cavia’s. Super ding!
 5. Mijn lieve, kleine Fluffy baby is gisteren alweer 4 jaar geworden 🥳 Wat gaat de tijd toch snel voorbij.
 6. Ik moet binnenkort ook even een bestelling plaatsen. Vindt de laatste dagen weer volop ketting keutels hier.
 7. Fluffy en Pip krijgen samen 3 eetlepels Beaphar care +. Dit zal ongeveer neerkomen op 30 tot 40 gram voor 4 kilo konijn, dus ergens tussen de 7,5 en 10 gram per kilo. Verder krijgen ze dagelijks onbeperkt weidehooi wat heel goed gegeten wordt en 1x per dag groenten en keuken kruiden uit de supermarkt.
 8. Konijnen Fluffy: Flufje, Flufsel, Poepie nijn, kleine jongen, kapitein een oog en Fluf. Pip: Pippi, kleine meid. Cavia’s Bibi: Biebs, Biebsje, Varkentje Coco: Cocie, Varkentje Hond Ollie: Olliebollie, Oltje, Oletski, Puppy, Bollie.
 9. Naast de kip, zijn we er nu ook achter dat Ollie kalkoen niet verdraagt. Eend en lam gaat goed en ook gans lijkt niet voor problemen te zorgen.
 10. Dit zijn echte geniet/geluksmomentjes ❤️ Prachtig om die twee zo lekker bezig te zien en super knap dat ze zo goed luisterden 😍
 11. Als er verder gewoon iemand thuis is, is het niet zo’n probleem als ik weg ga. We zijn weer begonnen met trainen en inderdaad kan ik nu 9 van de 10x zonder problemen naar boven. Hopelijk snapt hij ook snel dat ik echt weer terug kom als ik naar buiten loop.
 12. Pffff! Nu het probleem met de voeding goed aangepakt wordt, hebben we nu het volgende probleem hier. Ollie kan niet meer alleen zijn. Ollie is vanaf het begin al heel erg op mij gericht en onbewust zullen we dat zelf waarschijnlijk nog een beetje versterkt hebben. Nu ik al 7 weken in de ziektewet zit en dus veel thuis ben, is hij helemaal erg op mij gefocust. Hij volgt me overal, als hij toevallig wel blijft liggen volgt hij me met zijn ogen. Alleen beneden blijven of alleen thuis zijn, zijn een heel drama nu. Inmiddels al weer heel wat dingetjes gekocht om hem meer op zijn gemak te stellen, waaronder een relaxopet pro en een verstuiver voor in het stopcontact. Sinds gisteren kan ik weer naar boven, naar de wc of naar de gang zonder gepiep, naar buiten is echter een ander verhaal…..
 13. Wat zullen de Nijntjes blij zijn met hun nieuwe verblijf 😍
 14. Leuk! Mijn voedster Pip komt uit de opvang in Hillegom. Ben benieuwd met wel ventje Pom thuis komt ❤️
 15. Mijn EHBO doos is aardig leeg. Eigenlijk zitten er alleen nog spuitjes, een thermometer en vaseline in. Oh er zit ook een nieuwe fles emeprid in van Ollie, misschien kan die in nood ook wel voor de konijnen gebuikt worden. De snuggelsafe ligt in de schuur (vaste plek) en de icepods liggen op zolder vlakbij de vriezer.
 16. Ja, vooral voor Ollie erg fijn! We zijn er natuurlijk nog niet, want er zijn nog heel wat diersoorten om uit te proberen. Ik heb begrepen dat je bij een kvv zonder premix (toegevoegde vitamine) minimaal 5 diersoorten moet voeren om te zorgen dat de hond voldoende voedingsstoffen binnen krijgt.
 17. De hoogste tijd voor een update over mijn kleine knuffel ❤️ Ollie krijgt inmiddels al weer een aardig aantal weken kvv (kant en klaar vers vlees) te eten. Tot nu toe alleen nog eend en lam, maar vanaf morgen komt daar kalkoen bij. Sinds de start met kvv heb ik echt een andere hond, had ik dit nu maar eerder geweten. Op advies van de dierenarts tussendoor nog een keer brok met alleen eend geprobeerd, maar meteen kwam er een reactie. Mogelijk reageert hij dus op iets dat brok, brok maakt. Ik heb maandenlang angstvallig kip vermeden, maar van de week heeft hij het toch van mijn man gekregen. Gevolg, spugen! Nou, ja nu is wel duidelijk dat hij zeker niet tegen kip kan.
 18. Ik sluit me bij @Suus1978 en @Kolino aan. Een zieke cavia is voor zover ik weet altijd spoed omdat ze echt meester zijn in het verbergen van ziekte. Tarwegras is goed om als dwang voer te gebruiken, maar havermout of Brinta aangemaakt met water kan in nood ook.
 19. Hahaha dat is een kwestie van meerdere keren per dag keutels rapen en op tijd plas matjes verschonen 😅 Ze zijn deels wel zindelijk en plassen ook op hun wc bak. Dat houten huis wordt regelmatig omgegooid en er is een extra opening in geknaagd 😂
 20. Ik denk dat, dat voor alie expres enz ook geldt.
 21. Een grote bestelling gedaan bij Temu voor de caafjes. https://www.dropbox.com/scl/fi/9k6xvf62zgn3uzi9ia5dj/Foto-15-01-2024-13-11-55.jpg?rlkey=ka3z505p2jp9im4nizgzh0gxw&dl=0 Alvast wat kleine dingetjes in hun verblijf gezet:
 22. Ik ben in mijn onwetendheid begonnen met 1 konijn uit de dierenwinkel in een door diezelfde dierenwinkel geadviseerde binnen kooi van 100x50 cm. Al snel was Fluffy het daar niet mee eens en begon met tralie knagen. Er toen voor gekozen om hem op de momenten dat er iemand thuis was ( het was midden in de corona pandemie) los te laten. Mijn vloerkleed en de internet kabel heeft hij kapot gemaakt. Ergens in die tijd kwam ik op bunnybunch terecht. Ik heb er toen voor gekozen om Fluffy te laten castreren en bij de opvang te laten koppelen aan een voedster. Inmiddels vond ik los lopende konijnen in de woonkamer niet zo praktisch meer, dus besloten om het kersverse koppel in een nieuw hok + ren buiten te huisvesten. Het standaard hok dat ik gekocht had was echter een ramp om schoon te maken. Uiteindelijk hebben we zelf een grote ren gemaakt van 5m2 waar ik zelf in kan staan. Konijnen blij en ik ook blij 😀
 23. Wat een knapperd 🥰 Wij hebben vandaag de kat van mijn moeder naar het asiel moeten brengen. Ik hoop dat hij snel een fijn en goed huisje krijgt, dat verdient hij ❤️
 24. Ik vindt die dingen zo vervelend om te knippen. Daarnaast eet Pip er ook delen van op. Geen idee of dat schadelijk is eigenlijk. In het kerstpakket van bb zat een een soort gevlochten mat, die heb ik aan ze gegeven. De volgende dag lag hij in allemaal stukken verspreid door de ren 😂
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .