Ga naar inhoud

mammafelina

Members
  • Items

    3.149
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    19

Alles dat geplaatst werd door mammafelina

  1. Voor Fluffy & Pip en Bibi & Coco heb ik van die loops en sticks van Selective gekocht. Ollie heeft een nieuwe knuffel gekregen en de kauw snacks waren op, dus deze ook gelijk meegenomen.
  2. Voor mij wordt het dan optie 3, het gedrag van konijnen. Regelmatig lig ik in een deuk of kijk ik vertederd uit het raam als ik ze weer iets leuks, doms of schattigs zie doen ❤️ Het meeste contact heb ik met ze tijdens de verzorg momenten, dan mag ik ze soms zelfs aaien. Verder houden Fluffy en Pip niet zo van menselijke aandacht en zijn ze graag gewoon met z’n tweetjes.
  3. Gefeliciteerd met Namu 🎉 3 jaar alweer.
  4. Heerlijk zo’n ochtend wandeling ❤️
  5. Voor mij is dit vanaf het begin met Ollie gewoon een duidelijke regel, die ik ook aan mijn man en kinderen heb uitgelegd, al loopt hij bij hun eigenlijk nooit los. Ik vind het gewoon raar dat andere mensen dat niet gewoon snappen. Ik ook. En ik kan je zeggen dat ik dat echt niet altijd grappig vindt. Hier nu al een paar keer meegemaakt met dezelfde hond en dezelfde baas dat hij Ollie gewoon niet met rust laat. Baas blijft hond maar roepen, maar hond heeft daar gewoon schijt aan. Uiteindelijk til ik Ollie op en loop weg met een continu opspringende hond tegen me aan. Baas blijft roepen, maar hond vindt Ollie veel interessanter. Uiteindelijk komt baas hond halen en is dan boos op mij omdat ik gewoon doorloop. Omgekeerde wereld in mijn ogen. Mijn hond luistert als ik hem roep! Ollie ook niet. Loopt er 9 van de 10 keer gewoon zo voorbij tenzij er weer eentje op hem afgestormd komt. Ik zou het oprecht jammer vinden voor Ollie als we niet meer naar een losloop gebied zouden kunnen omdat hij er enorm van geniet om lekker los te kunnen lopen en te zwemmen. Het zou toch eigenlijk niet mogen dat mensen die hun hond niet goed onder controle hebben het verpesten voor alle honden die wel goed opgevoed zijn? Ik weet het niet precies. Hij is gecastreerd en achteraf heb ik dat op advies van de dierenarts veel te vroeg laten doen, maar goed ik kan het niet meer terug draaien helaas. Over het algemeen zijn het inderdaad altijd reuen die hem lastig vallen. Er is voor mij geen pijl op te trekken want er zijn ook wel reuen waar hij super leuk mee kan spelen. Daarnaast is Ollie gewoon veel te lief. Soms zou ik willen dat hij eens een beetje van zichzelf af zou bijten, maar dat doe hij eigenlijk nooit.
  6. Ahhhh dankjewel ❤️
  7. Ik heb er 2 staan die allebei ook goed gebruikt worden, maar ondanks dat heb ik toch vaak keutels door de hele ren heen.
  8. Ik had van de week een dun laagje stro in de dogvilla gelegd omdat ik het best koud vond. Fluffy en Pip dachten daar duidelijk anders over, want vanmorgen hadden ze het stro er vakkundig uitgegraven 😂
  9. Nee…. Hier lopen ze vaak los rond op plekken waar het eigenlijk helemaal niet mag. Ollie aan de lijn proberen mee te nemen werkt meestal niet omdat de andere hond of soms zelfs honden hem niet laten gaan. Er zit dan niets anders op dan wachten tot er eindelijk een keer een baasje aan komt en als dat te lang duurt Ollie op te tillen. Overigens gebeurt dit ook in losloop gebieden. Ik vindt dat je, je hond alleen los moet laten als hij een goede recall heeft, maar dat is weer een andere discussie 😅
  10. Zelf creëren lukt alleen door Ollie op te tillen. Het nadeel daarvan is dat de meeste opdringerige honden dan alsnog proberen bij hem te komen door tegen mij op te springen. Nu ben ik niet snel bang, maar toch is fijn anders zeg maar. Zal volgende keer proberen om er om te vragen.
  11. Vorige week is Ollie alweer 2 jaar geworden 🥳 Het alleen thuis blijven gaat inmiddels echt super goed, hij kan het nu makkelijk een uurtje of 3 volhouden. Super fijn nu ik weer steeds meer aan het werk ga! Het eten blijft nog wel steeds een dingetje, maar ik heb inmiddels geleerd om het een beetje los te laten. Hij is gewoon heel kieskeurig 😅 gezondheidsproblemen zijn er gelukkig niet meer. Het enige vervelende is nu nog dat andere reuen hem extreem leuk/aantrekkelijk vinden. Bijna elke reu die we tegen komen duikt meteen met z’n snuit onder Ollie om uitgebreid aan zijn geslachtsdeel te ruiken/likken. Ik zie dan aan Ollie dat hij het niet leuk vindt, legt zijn oren plat naar achteren en probeert het te voorkomen door te gaan zitten. Als ik Ollie uit de situatie wil halen, accepteert de andere hond dat meestal niet en probeert bovenop Ollie te springen of weer er onder te duiken. Iemand hier toevallig nog ervaring mee? Kan ik iets doen om Ollie minder aantrekkelijk te maken of kan ik hem op de een of andere manier weerbaarder maken?
  12. Op mini natuur staat heel veel informatie over onder andere cavia’s. Ze schijnen helemaal geen vitamine C tabletten nodig te hebben als je ze gewoon de juiste soorten groenten in de juiste hoeveelheid voert. Misschien interessant om eens naar te kijken?
  13. Ik heb net weer een laagje bodembedekking + stro in de dogvilla gedaan. Bij de cavia’s heb ik nu een dikke laag katoen bedding gemengd met hennep vezel in hun hok gedaan. In het nachthok zelfs ook al wat stro. Cavia’s hebben geen wintervacht en ik wil niet dat ze het koud hebben.
  14. Ik heb voor Fluffy en Pip dus inderdaad de dogvilla. Zij en ik zijn er nu al 4 jaar erg blij mee. Het dak kan er vrij eenvoudig vanaf gehaald worden en er kan ook 1 zijkant uit. Ik hoef hem niet vaak schoon te maken want Fluffy en Pip plassen en poepen er niet in. Ik schep hem gewoon leeg met een stoffer en blik en af en toe spuit ik hem goed schoon met de tuinslang. Volgens mij kan je er ook een isolatie set bij kopen. Ik heb dat niet gedaan want voor Fluffy en Pip is goed vol doen met stro voldoende voor de winter.
  15. Ik heb de afgelopen 2 jaar ook alleen maar de vaccinatie kosten gehad voor de konijnen. Met name Ollie heeft dat trouwens ruimschoots gecompenseerd 😅 In principe spaar ik elke maand 100 euro. Dit is voor Ollie en de Konijnen. Door de hoge kosten rondom Ollie loop ik dit jaar wel telkens een beetje achter de feiten aan, hopelijk trekt dat nu àlles stabiel is weer een beetje bij.
  16. Hier was het gisteren ook goed warm en benauwd. Fluffy en Pip hadden denk ik nergens last van want die lagen lekker dicht tegen elkaar aan 😅
  17. Ik kan het filmpje openen, maar heb te weinig ervaring met koppelen om hier iets nuttigs over te kunnen zeggen.
  18. Ik heb op mijn twaalfde mijn eerste eigen konijn + hok gekocht van mijn zelf gespaarde geld. Ja, het konijn zat alleen in een gewoon standaard binnenhok met van die tralies bovenop en kreeg gewoon gemengd voer uit de supermarkt, maar tegelijkertijd was hij mijn alles in een hele moeilijke tijd. Hij vond altijd alles best, ik nam hem vaak mee naar mijn kamer om lekker te knuffelen, maar ging er ook mee wandelen in de poppenwagen en spelen in de zandbak op het schoolplein. Stamper is 9 geworden en uiteindelijk overleden aan de gevolgen van ec. Zou ik het nu weer zo doen? Natuurlijk niet en ik zou het ook niet goed vinden dat mijn kinderen de dingen doen die voor mij vroeger normaal waren, maar 30 jaar geleden was dat gewoon anders.
  19. Hier vandaag wel een stukje koeler dan de afgelopen dagen, maar gelukkig nog geen regen.
  20. Haha dat vindt ik ook altijd 😂 komt geen eind aan dat land. Wij hebben het ook regelmatig s’nachts gereden met en zonder baby’s, maar weet nou niet of ik dit veel beter vind. Wij rijden van ons huis in Nederland naar een hotel. Als we in Zgorzelec de grens over gaan is dat bij hotel Jan en als we bij Olszyna de grens over gaan overnachten we bij van der Valk Berlijn. Voor ons beide even duur ivm personeelskorting van mijn man. Alvast een voorspoedige reis gewenst en heel veel plezier in Nederland ❤️
  21. Rijd je in 1x of gaan jullie ergens overnachten? Ik vindt het een verschrikkelijk takken eind rijden elke keer 🙈 wij moeten ongeveer 1250 km 🚘
  22. Voor zover ik weet is het bij (jonge) konijnen ontzettend moeilijk om het geslacht te bepalen als je daar weinig of geen ervaring mee hebt. Ik durf me er in elk geval niet aan te wagen 🙈 Het beste advies dat ik je kan geven is om zo snel mogelijk een afspraak bij een konijn kundige dierenarts te maken voor de geslachtsbepaling en een gezondheidscheck. Ik hoop dat het een ram + voedster zijn omdat een koppel in deze samenstelling de meeste kans van slagen heeft. Wel is het zo dat je ze dan vanaf 10 weken moet scheiden om een zwangerschap te voorkomen. 14 dagen na castratie van de ram kan je dan proberen te koppelen op neutraal terrein, een plek waar beide konijnen nog niet geweest zijn. Konijnen worden net als wij mensen liever niet uitgehuwelijkt, maar kiezen graag zelf hun partner. Vandaar dat wij eigenlijk altijd adviseren om naar een konijnen opvang te gaan voor het uitzoeken van een leuk koppel konijnen. De kans van slagen is met door ons mensen uitgezochte konijnen minder groot. Ik hoop je zo een beetje geïnformeerd te hebben ☺️ als je nog vragen hebt stel ze gerust.
  23. Dankjewel @happy211. Voor ons nu dus nog geen reden om over te stappen.
  24. Hier ook alles weer goed gegaan gelukkig 😅 Fluffy en Pip liggen steeds gezellig tegen elkaar met hun voorpootjes op de icepod 😂
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .