Ga naar inhoud

bunnyempress

Members
 • Items

  1.967
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  49

3 Volgers

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Scarlett & Lodewijk
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

bunnyempress's prestaties

Wortelexpert

Wortelexpert (5/6)

 1. Bij dat Pim aan het opknappen is. Snelle ademhaling kan ook van de pijn komen. Fijn dat er alweer keutels zijn. Het zou kunnen dat Pim een virus heeft opgelopen of dat er toch wat plastic/papier wat moeizaam naar buiten is gekomen, met daarbij dan minder eten, onderkoeling etc. Ik zou de papierkorrels idd vervangen. Soms gaat het jaren goed, soms besluiten ze opeens dat ze dat wel kunnen eten. Papier kan voor verstoppingen zorgen, dus dat is niet handig. Ik zou idd naar strokorrels of houtkorrels vervangen. Er zijn kattenbak varianten, zonder luchtjes, die goed kunnen voor konijnen.
 2. Ik duim met je mee dat alles goed gaat vanmiddag bij de DA. Die heeft van nog wel tips en kan ff kijken of de gasbuik weg is en of alles aan de beterende hand is.
 3. Hier hebben we al wind en hagel gehad. Man heel lief het hooi binnen gelegd, maar natuurlijk hadden ze het er alletwee weer uitgesleept πŸ˜› Stelletje buitenkonijnen. Alles is hier wel super veilig en ze zijn tijdens de hagel naar binnen gerend, maar Scarlett zit nu alweer buiten in de regen. Echt... dat wordt straks weer kijken of ik d'r kont droog krijg.
 4. Klinkt alsof je al heel goed op weg bent! Wat leuk dat ze zoveel ruimte hebben en dat ze gezellig bij je zijn. Wat ik nog zou toevoegen is een gezondheidscheck. Je kan meer lezen over wat andere konijnenbaasjes doen als gezondheidscheck hier: Ik zie verder geen groenvoer staan. Konijnen vinden groenvoer heel lekker. Niet elk konijn kan tegen alles of wil alles eten. Er is veel groenvoer wat afval is voor ons mensen (groene gedeelte van de bospeen, groene stukken van de bloemkool, schillen van appels en peren (met mate) e.d.) dus dat kan je makkelijk geven. Je kan ook dingen planten of zaaien voor de konijnen. Begin altijd rustig met proberen waar ze tegen kunnen, stap voor stap.
 5. Even uitkijken met de peen. Hoewel ze er razend enthouisast van worden, zitten er in wortels vrij veel suiker voor konijnen. Nu er darmproblemen zijn, wil je eigenlijk alles wat d'r in gaat d'r in hebben, maar het liefst geen dingen die veel suikers hebben en/of zwaar zijn voor de darmen (zoals kolen/brocolli e.d.). Fijn dat er wel wat gegeten wordt, maar misschien is er toch een extra zetje nodig. Zeker peterselie staat ook bekend als eetlust opwekkend bij konijnen, dus als je het in de tuin hebt staan (of hebt gekocht), ook lekker geven.
 6. Ik ben blij dat het relatief gezien best goed gaat met Lio. Hij is de operatie goed doorgekomen zo te horen. Natuurlijk zou het fijn zijn als het in 1x 100% goed was gegaan maar het klinkt toch alsof er al een heel stuk geheeld is. Nou duimen dat die ontsteking gewoon lekker opgelost raakt en hij zich weer 100% fit en happy voelt. 🀞 Leia inmiddels ook alweer een beetje ontdooit?
 7. Nee joh, hij begint te wennen aan zijn spa-behandeling. Nog even en hij duikt gewoon dat badwater in πŸ˜› Vlassige of vieze staartjes zijn echt heel lastig. En het is ook zo verschillend per konijn. Die van Lodewijk was echt diep terug geschoren, maar die heeft nu een mooie schone pluim. Scarlett had 1 plekje en daar vinden we nog steeds vlassigere haartjes. πŸ€”. Bij mijn man gaat ze nu heel demonstratief op d'r kont zitten zodat hij er niet bij kan. Bij mij doet ze haar staart lief omhoog zodat ik kan voelen wat er aan de hand is. πŸ™„
 8. Wat verdrietig en vervelend. Het blijft de natuur - maar dit stukje is echt niet leuk. Ze vragen elke keer hier of mensen iets neer willen zetten voor egels, maar ja, als je heel stedelijk woont, dan heeft iedereen schuttingen. Dus hoe die egels dan binnen moeten komen... Al zijn er geloof ik nu ook weer speciale uitsparingen die je kan kopen voor je schutting. Maar dan heb je straks ook weer poezen of iets anders binnen en onze konijnen zouden er doorheen kunnen. Dus voor ons geen egelhuisjes en schuttinggaten.
 9. Onze bestelling ook gedaan. Zal het missen.
 10. Geloof me, voor konijnenstreken heb je echt een camera nodig. Hier zijn ze me altijd te snel af, ook al ze zich inderdaad in hele kleine plekjes wurmen. πŸ™ƒ Ik ben blij dat het goed is afgelopen πŸ™‚
 11. Ik kweek best veel. Ze hebben nu een eigen graafstuk daar staat in: laagblijvende mini rozen Brunnera (zouden ze niet zo lekker moeten vinden, maar oh oh oh, gelijk een happen eruit) Munt Rozemarijn Wilg en volgens mij nog peterselie? Had zo'n 6 pack kruiden gekocht. Dan heb ik ook nog groenten/kruiden bakken aan de muur met: munt salie aardbei peterselie oregano tijm En dan heb ik nog in de tuin: Rozen op stam Klaver Dovenetel Rozemarijn Druif Violen Oh en mijn man heeft in zijn groentenbakken: Kontjes Paksoi Kontjes Bleekselderij en mogelijk nog iets anders wat overblijft En binnen hebben we: Graslelie (uit stek, telkens meer) Schildpadbloem En dan ben ik nog op zoek naar weegbree en wat andere dingen voor hen. En ik heb nog graszaad wat ik moet zaaien. Ik heb niet zo'n grote tuin - zij worden gewoon verwend. πŸ˜… Ik krijg van bevriende tuiniers in het snoeiseizoen lekker druiventakken (met blad), wilgentakken (met blad), rozentakken (met rozen eraan). Allemaal onbespoten en dus veilig.
 12. Zeker voorjaar hier - maar dat uit zich eerder in knagen knagen knagen en verder heel veel schudden met koppies en oren. Lodewijk heeft weer langere ochtend gym met binkies en zelfs Scarlett heb ik er op eentje betrapt. Ze zijn uitermate vrolijk. Behalve vandaag, want a) het was opeens 20 graden en b) we waren niet thuis πŸ˜‚. Ze vonden het duidelijk te warm om zichzelf druk te maken.
 13. Ik snap het verhaal niet helemaal van geen darmproblemen, maar ook geen poep. Waren zijn maag/darmen zo leeg dat er geen keutels waren? Het blijven verzitten duidt op pijn, maar waar komt die dan volgens de dierenarts vanaf? Is er een foto gemaakt om te zien of er niet ergens een verstopping zit? Zeker met plastic/papier eten, zou ik me daar wel zorgen om maken. Haakjes geven vaak daarna afwijkend gedrag als het gaat om darmproblemen. Sommige konijnen zijn bang om weer te eten (pijn), andere hebben al wat langer niet goed gegeten of reageren op de narcose waardoor de buik/darmen kunnen opspelen. Maar tussen 19 maart en 13 april zit bijna een maand, dus dat lijkt me niet heel logisch. Mag je Pim aanraken? Kan je evt. zijn buik masseren om te kijken of hij zich beter voelt? Mocht er gas zitten en/of een verstopping dan kan dit helpen. Hoeveel pijnstilling krijgt Pim nog? De meeste is binnen een paar uurtjes weg, dus dan kan het dat Pim nu weer pijn heeft. Welke acties heeft de dierenarts gedaan om de diagnose te stellen vandaag? Is de maag gevoeld voor gas, zijn er foto's genomen e.d.?
 14. Scarlett is een knuffelkont. Ze vraagt erom, gaat er voor zitten, tikt me extra aan, springt op schoot en heeft zelfs plekjes in de ren waar ze het liefst zit om geaaid te worden. Als ik niet genoeg aai, dan is ze echt wel wat humeurig. Er wordt op het raam/deur gebonst of ik wel kan komen aandacht geven. Zo was ze al in het asiel, maar hier thuis is het nog erger geworden. πŸ˜…. Ze wil overal geaaid worden, maar over de wangen vindt ze super fijn. Altijd knarsentanden hier. Lodewijk wil het liefst geaaid worden als hij geflopt ligt. Dan gaan zijn oogjes dicht en zijn koppie naar beneden en dan moet ik van kop tot staart aaien. Verder komt hij vaak buurten en dan wil hij liever dat je met hem springt, maar aaien wil hij dan ook weleens. Soms gaat hij er dan ook wel toch voor liggen. Ik mag meer aaien dan mijn man. Die heeft hem een aantal keer opgepakt, dus daar is hij nog steeds alerter bij. Het is heel leuk om aaibare konijnen te hebben. Mijn jeugdkonijn sprong op schoot, ging van je schoot naar je nek liggen en wilde dan rustig 30 minuten geknuffeld worden. Was hij klaar dan sprong hij er weer af en liep hij naar de deur. Kon hij weer lekker buiten spelen. Beide konijnen doen dat nog niet, maar goed, het zou best kunnen dat dit straks ook wel komt.
 15. @Lappie2 @Bunniesarecute Lodewijks charme offensief is altijd indrukwekkend. Iedereen vindt hem zo lief en zo schattig. Terwijl hij als echte deugniet altijd streken uithaalt, Scarlett voor haar hoofd slaat met knaaghout, knaagt waar het niet mag, op mijn rug is gesprongen en zelfs de dierenarts heeft gebeten. πŸ˜‚πŸ«£. Ik kan wel echt altijd met hem lachen. In de tussentijd is mijn diva wel een diva, maar Scarlett is ook echt een knuffelkonijn. Dus vooral kinderen vinden haar de liefste, omdat ze haar mogen knuffelen. πŸ₯°. Ze is ook heel rustig, zeker als ze te eten krijgt. Ik vind ze alletwee geweldig en gelukkig vinden ze elkaar ook geweldig. Op de voorste boomstronken ❀️. Er zitten nog lagere achter ook, daar staan er nu 4.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .