Ga naar inhoud

bunnyempress

Members
  • Items

    2.507
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    77

3 Volgers

Profiel informatie

  • Geslacht
    Vrouw
  • Namen van de konijnen:
    Scarlett & Lodewijk
  • Huisdieren
    Konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

bunnyempress's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

  1. Welke versie heb je? Dat lijkt me nogal uitmaken als ik naar Barni kijken. Heutom kan ik zo snel niet vinden en is Duits en mijn Duits is echt super slecht. @Kolino ik haat merken die iets "kruidenhooi" noemen, maar dan zit er ook wortel in. Heb jij dat ook? Of timothy hooi en dan zit er ook echt heel veel luzerne in en echt 10% timothy. Er zijn 5 soorten van Barni: Kruidenhooi met Wortel & Echinea Kruidenhooi met Goudsbloem & Brandnetel Kruidenhooi met Rozenbottel & Mint Kruidenhooi met Kamille & Paardenbloem Kruidenhooi met Korenbloem & Berkenblad Ik vind Wortel & Echinea ook een rare keuze, want de ene is juist goed voor konijnen met zwakkere weerstand, maar wortel moet je juist zo mee uitkijken ivm gisting en suikers. Er zitten ook echt oranje vlekjes in, van wat ik kan zien, dus ik neem aan gedroogde wortel en niet wortelloof (dat zou ik nog snappen). Als je die geeft, kan ik me wel voorstellen dat Elsa er last van heeft. Rozenbottel wordt hier niet gegeten, dus ik weet niet wat dat met de keutels doet. De andere zijn wel gewoon met bloemen/planten die volgens mij goed zijn bij konijnen met mindere darmwerking.
  2. Sterkte met het verlies van Chewy en veel succes met de koppeling straks van Stoffer. Fijn dat Stoffer nooit meer erg ziek is geworden na de eerste aanval. Je hoort weleens heel nare verhalen van toch heel veel dokteren hoor, met dat snot, dus wees voorzichtig als je toch voor een tweede besmet konijn gaat. Die kan best weleens welke paar weken last hebben als het chronisch is geworden. Sommige baasjes werken met verstuivers of neusspoelingen en dat lijkt me best veel werk.
  3. Afwijkend gedrag zoals afzonderen kan een teken zijn van ziekte. Alleen liggen de meeste konijnen dan vaak niet bij elkaar (tenzij ze tegelijkertijd ziek zijn). Hoe zien de keutels eruit? Zijn die mooi rond, groot en vol met hooi? Wordt er ook afwijkend gedronken en/of raar gelopen en/of geniesd? Verder zou het ook kunnen dat ze het wat kouder hebben, want de temperaturen zakken. Dan kan het ook dat ze liever er warmpjes bij zitten in een hok. En daarnaast speelt de leeftijd ook een rol. Ik weet niet hoe oud ze zijn?
  4. Fijn dat ze normaal eet. Duim dat het gewoon zo blijft.
  5. Wat een fijne plek heeft deze happy hamster bij jou gekregen ❤️. Die wordt straks nog meer in de watten gelegd. Heel fijn. Wat leuk dat hij ook zo tam is!
  6. Ik hoorde dat het ook gewoon uit je eigen tuin kan komen. Wij hebben een konijnen-tuintje met aarde waar ze in graven. Daar komen geen katten of honden in. Groenten was ik en blad uit de tuin ook altijd. Volgens onze dierenarts is het meestal 'bij-vangst', omdat wormen vaak alleen vage klachten geven en ze vaak pas laat in de gewone keutels te vinden zijn. Als de typische klacht van blinde darmkeutels laten liggen (waar je de wormen makkelijker in kan zien) niet zijn, dan is het ook moeilijk vaststellen. Als het meerdere dagen onder de 10 graden is, gaan de wormen dood zei ze. Bij andere temperaturen zijn ze vaak binnen 10 minuten dood, dus dan zie je ze ook niet bewegen. Wel kan je dus witte draadjes zien, maar omdat Lodewijk witte vacht heeft, verwachtte ik ook witte haartjes in de keutels. Maar die ei-vormige keutels zijn dus ook een duidelijke hint dat er iets niet klopt, die krijgen ze volgens mij ook alleen bij wormen.
  7. Wij hebben dus ook eerst gedacht: Lodewijk heeft last, Scarlett niet, dus laten we wat voorzichtiger zijn met voeren. Gestopt met bloemkoolblad, paksoi, brocolli stronk e.d. en geminderd met witlof. Even geen hooi snoepjes (Loops) of johannesbrood e.d. Het liep af en aan, met grote periodes dat er niets mis was, tot het dus toch weer fout liep met niet eten en buikpijn voor Lodewijk. Maar nu ze behandeld zijn tegen wormen hebben we dus 0,0 gekke keutels meer.
  8. Misschien zijn het stiekemerds! Alleen knuffelen als niemand je ziet 😜. Maar alle gekkigheid op een stokje: wat fijn dat je nu wel liefde ziet. Dat het maar gauw nog meer zichtbaar mag zijn. ❤️
  9. Kijk even bij Wilhelmiapark, want toen ik mijn man dat plaatje liet zien, herkende hij het gelijk: https://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/konijn/wormen.html Zij noemen het 1,5x keutels en die zagen wij dus ook. Bovendien vond ik de keutels dus ook wat donkerder dan normaal, waarschijnlijk omdat ze dus toch ook minder hooi zijn gaan eten. Nu zien ze er weer top uit. We waren ze vergeten mee te nemen, maar Lodewijk, onze angsthaas, keutelde tijdens zijn röntgenfoto, dus toen konden ze ze alsnog beoordelen. Wij hebben gezien dat Lodewijk dus een paar keer is gestopt met eten. Scarlett niet. Verder vond ik Scarlett wat bijterig en beide konijnen hebben flink meer geknaagd, dus mogelijk toch ook frustratie van buikpijn. Maar goed, de komende tijd kan ik zien of ze minder knagen. Al is het met dit weer vaak sowieso minder.
  10. Goed plan dat hij in fases naar buiten kan. Je wil niet dat hij een klap krijgt van zoveel temperatuur verschil. Hopelijk vind hij het niet te stressvol en kan hij morgen op het warmste moment weer lekker naar buiten.
  11. Fijn dat Pip er weer bovenop is gekomen. @Bunny566 Wij hadden dat ook met Lodewijk. Vanaf april/mei toen ik later in mijn zwangerschap zat, 2x met masseren opgelost. 1x met spoeddierenarts, prikken met medicatie en emprid/ciseral (aug/sept) en de laatste keer afgelopen week, met prikken medicatie en dwangvoer. Hij bleek toch wormen te hebben. Wij dachten ook rui, rui, stress vanwege de baby, maar uiteindelijk toch wormen. Als je konijn vage klachten blijft houden is het wel de moeite waard om even naar de keutels te laten kijken. Lodewijk had geen standaard worm-verschijnselen wat betreft blinde darmkeutels laten liggen. Scarlett heeft sowieso 0,0 laten zien, die at prima door. Achteraf zei mijn man dat hij het aan de keutels wel had kunnen zien. Ik vroeg altijd of ze goed waren en hij zei ja, maar die eivormige zaten er dus wel al eerder tussen. Voor de rui-verstoppingen hebben we laxamalt gekregen, dat schijnt ook te helpen, maar we hebben dat te kort gegeven om te weten of dat zo is.
  12. Konijnen kunnen kwijlen bij tandproblemen of een abces. Zie of voel je een bult? Snot kan ook, dus niezen en neus controleren is ook verstandig. Als je niets ziet, zou ik toch langs de dierenarts gaan. Zeker ivm leeftijd en eetproblemen.
  13. Ach, wat rottig weer, al die pijnsignalen. Die weersomslag is wel bruut ja, vind ik zelf ook. Ik duim dat ze met de cocktail straks weer snel eet. Wel fijn dat je bij WP zit, beter kan je je niet wensen.
  14. Scarlett heeft op de nieuwe plek overal lopen springen in de hoop dat ze vanaf die kant de border met planten in kon. Helaas vanaf die kant heeft mijn man ook het hek verhoogd, dus dat werkte niet. Toen besloot ze dus als eerste op het hok te springen om te kijken wat ze daar mee kon. Ze hebben de hele nacht erop geslapen - want je moet je domein immers vanaf boven overzien. En we hadden geen boomstronken verschoven voor ze. De schilder hebben ze min of meer met rust gelaten, al zei die dat hij dan af en toe wat hoorde en dan schrok hij even, maar dan stond er dus een konijn bijv. tegen het hek aan of was die net ergens op gesprongen. Verder lijkt het voor mij alsof ze minder wat drinken, maar dat is lastig zien van een afstand. We hadden al een tweede bakje water neergezet én natuurlijk groenvoer, maar meestal zie ik ze wel 'tanken' na de brokjes. Deze keer wat minder, maar dat is dan misschien wel verdeeld over 2 waterbakken.
  15. Nou was ik vandaag dus helemaal niet blij. Maar goed, wij hebben dus echt een achterlijk hoge dosering aan onze konijnen gegeven. 😬 500 mg per konijn per dag, dat is dus 100mg per kilo voor Scarlett en 131,5 mg per kilo voor Lodewijk. Want op onze bon stond 250mg, dus ik dacht, ok, dat is dan de hoge dosis, van 50mg per kilo konijn. Ze hadden mijn man verteld dat het tot 5kg konijn was, 1 zo'n tablet. Wat dus eigenlijk 20mg/kilo zou moeten worden volgens Wilhelmiapark in Utrecht. Ik was nogal druk bezig, dus mijn man zou even bellen. Zij bespreken met hem, ja, mag in principe wel naar beneden, hou dan toch die 14 dagen aan, blahdieblah. Al die tijd heeft mijn man de tabletten gegeven, want hij ging ze vermalen e.d. en ik hielp alleen mee met de konijnen uit elkaar houden, zodat ze elk hun eigen bakje hadden. Sta ik in de keuken te kijken naar die tabletten, en hij mij vertellen hoeveel we nog hadden/nog nodig hebben, zie ik dat er 500mg op het doosje staat! Mijn man: ok, maar als het echt erg was, dan hadden ze vast wel klachten gehad. Ik: bel de dierenarts terug! Maar die zeiden idd dat het geen kwaad kon. Nu krijgen ze dus een halve tablet samen, dat is 125mg dan per konijn, dat is voor Scarlett net iets te hoog (100mg had ze gemoeten) en voor Lodewijk (76 mg had hij gemoeten) iets meer, maar anders valt er niet te doseren en dan hoef ik niet te stressen als ze wat laten liggen in hun bakjes. Die donderstenen zitten aan de andere kant van de ren, omdat de pui geschilderd zou worden vandaag. Ze blijven goed eten en keutelen en ze waren aan het chillen op hun tweede verblijf. De bedoeling was dat ze vanavond weer terug konden, want na een paar uurtjes zou de verf droog zijn. Maar alles is zo nat, dat ze misschien wel vanavond daar moeten blijven. Helaas dus verminderd camera toezicht.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .