Spring naar bijdragen

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 18-12-19 in all areas

 1. 4 points
  “HALLOOO, mensenslaaf...?!!!?!! Ons hooi is zeg maar een soort van ehm... nogal op. Dus ik gebruik nu het dak van de ruif even als extra uitkijkpost, dan valt het je vast wel op hoe vre-se-lijk je mij en mijn vrouw Spook verwaarloosd en zo...! 🙄 ” Kliko Ter verdediging wil dit mensenslaaf graag inbrengen dat de ruif net leeggegooid was tijdens de schoonmaak om voorzien te worden van een verse inhoud hooi en kruiden 😇.
 2. 4 points
  Ach, wat lief. Ik vind het leuk als kinderen een eigen persoonlijkheid gaan ontwikkelen. Hoewel die van mij nu gaat puberen, en dan krijgen ze wel heel veel persoonlijkheid 🙄
 3. 4 points
  Ik ben inderdaad bang dat ze hier óf niet ingaan óf klem komen te zitten. Zelf heb ik in mijn ren een plastic bak van de Action staan met een laag zand erin. Vooral Kliko graaft als een malle, maar doordat de bak niet heel groot is en half vol blijft het meeste zand er in. In 2 weken moet ik denk ik 1 keer wat zand terug erin gooien. Je hebt de bakken in verschillende breedte en hoogte maten dus er zit vast wel een bak bij wat past. Op de foto de graaf/zandbak die ik gebruik.
 4. 3 points
  Hooi allemaal, Ik zou jullie nog op de hoogte houden hoe het verder is gegaan. Bunnie hebben we dus uiteindelijk naar een asiel gebracht en ze is daar bezig met een koppeling. En clyde zit momenteel in een ander asiel voor het koppelen met een prachtige voedster rosalinde. Kreeg gisteren bericht dat dit super goed gaat en ze elkaar helemaal leuk vinden. Donderdag ga ik ze ophalen, super veel zin in! Bedankt voor jullie hulp, ben super blij met de keuzes die ik uiteindelijk heb gemaakt.
 5. 2 points
  Misschien ook leuk en educatief om "de konijnenopvang" als hoofdstuk toe te voegen en eventueel, als je daar tijd voor hebt, samen met je dochter een opvang in de buurt te bezoeken.
 6. 2 points
  Kijk nou 😍😍😍
 7. 2 points
  Jippie, ik kan eindelijk weer alles eten zonder dat mijn maag voelt als een blok beton.
 8. 2 points
 9. 2 points
  Totaal offtopic, sorry daarvoor, maar ik heb jou al super lang niet meer gelezen hier en heel toevallig hadden mijn vriend en ik het vandaag nog over je! Omdat we het over border collies en konijnen hadden 😁 Ben benieuwd hoe het met je is.
 10. 2 points
 11. 2 points
  En het verblijf van ons andere koppeltje 🙂 ! Die katoenen kleden op de vloer zijn wel erg fijn, niet duur en makkelijk te stofzuigen!
 12. 1 point
  Heya im back to BB! Zal proberen wat actiever te zijn enzo 🙂 alvast een kijkje hoe het er nu uitziet voor de binnennijntjes. Let niet op de gaos ben net wakker XD. Konijntjes gaan in het hok wanneer ik lang weg blijf (max 1x per dag) want als dat gebeurt word pipje boos en geirriteerd en gaat lekker overal waar ze een mogelijkheid ziet plassen 😛 maar zo gaat het prima 🙂 Teddy is mn knappe dwerg en pip is de wat grotere. Ook knap hoor 🙂
 13. 1 point
  Het idee van een werkstuk is juist dat je dat zelf probeert uit te zoeken🙄 dus stel een aantal vragen als dan niet met verwachting. Verwerk de gevonden informatie en kijk of dus overeen komen met je verwachtingen
 14. 1 point
  Eh ja, ikzelf, toen ik een paar jaar geleden begon met konijnen. Op aanraden van de medewerkster van het tuincentrum (die dierenartsassistente was) gekozen voor 2 voedsters, want geen gedoe met castratie enzo. Drie maanden later sta ik het nachthok leeg te scheppen, zegt mijn zoontje "mama er beweegt iets". Had ik bijna een konijntje in de kliko gegooid. Lang verhaal kort, baby is gebleven, nog een voedster erbij, tuincentrum verkoopt geen dieren meer. Ik heb me daar nog wel zo boos gemaakt dat ze de kosten van de castratie hebben betaald.
 15. 1 point
  Hoe gaat het nu met je voedster?
 16. 1 point
  Wat lief zeg! Genieten joh!
 17. 1 point
  Ohhh wat en leuk stelletje! Vooral die tweede foto is superschattig. Fijn dat het al zo snel liefde is! Inderdaad, een konijn alleen is maar een sippe boel als je eenmaal een leuk koppel hebt ervaren. Fijn om ze nu gelukkig te zien. Veel plezier met ze! Bij welke opvang ben je geweest?
 18. 1 point
 19. 1 point
  Wij hebben ook een stenen vloer eronder moeten doen hier 😂😂 en 3meter hoog hek van hout. Ik heb diy jaar het houten binnehok al 2x moeten renoveren plankje hier plankjr daar . Soms vraag ik me af of ze niet een soort bevers zijn 😂😂😂
 20. 1 point
  O, o,o, wat heb je toch een oen van een baasje, Pluis. 🤣 Clicker in je ene hand, lekkers geef je met je andere hand, kan niet misgaan dan. Succes met je volgende poging. 👍🐇
 21. 1 point
  🤣 Fijn dar ze zich nu meer op haar gemak voelt. Leuke foto! Ik ben ook benieuwd hoe het met Sergio gaat.
 22. 1 point
  Ik heb heel vaak bloed moeten laten trekken bij onze Molly (poes) maar die is nooit onder narcose geweest hoor. Volgens mij doen ze dat ook liever niet (zekere oudere dieren) omdat het toch iedere keer weer risico is en een belasting voor de kat. Succes in ieder geval!
 23. 1 point
  Mooi gedaan! Ik zou inderdaad de ren nog afdekken. Niet alle konijnen zijn springers, maar als het wel een springer blijkt komen ze met zeer veel gemak over dat hek heen. Voor het afdekken zou je dekens, platen, een net of rendelen kunnen gebruiken.
 24. 1 point
  Ik had net al in je topic over het hok gereageerd en zie nu pas dit topic. Marjolein had je dus ook al de nodige tips gegeven. Goed dat je in ieder geval al karton tussen de rennen hebt gedaan, maar ik zou ze ook tijdelijk het liefst ieder in een andere kamer zetten, of in ieder geval verder uit elkaar. Zorg er voor dat ze niet bij elkaar kunnen. Konijnen kunnen over zo’n rennetje van 60 cm heen springen, zeker een ongecastreerde ram die een voedster ruikt/ziet. Je hebt de castraties dus al gepland staan. Spannend. Leuke konijntjes! We lezen graag mee hoe het allemaal verder gaat. Veel plezier met ze.
 25. 1 point
  Welkom op Bunnybunch! Wat een mooie konijnen heb je😍
 26. 1 point
  Het is vast goed bedoeld van de dierenarts, maar ze kunnen elkaar nog wel ruiken. En een ongecastreerde ram die een voedster ziet/ruikt, die krijgt serieus last van zijn hormonen. Heb je trouwens gezien dat we ook een website hebben met veel artikelen over konijnen? Mocht je ergens naar op zoek zijn, bijvoorbeeld over koppelen of voeding, dan zou je daar eens kunnen kijken. https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen/
 27. 1 point
  Welkom op Bunnysbunch! Wat zijn ze schattig! Die Ikea hokken zijn ook echt leuk 😃Op schoot graven... Heb ik zelf nooit gehad, maar ik denk dat je dan juist een bak moeten kopen en daar zand ofz in doen en dat ze daar in kunnen graven. Pootje geven, op bok springen en over een hindernis zijn zeker leuke trucjes!
 28. 1 point
  Veel sterkte. Vreselijk zo kort na elkaar ook 😞
 29. 1 point
  Wat heb je dit goed gedaan zeg! En superfijn dat beide konijnen nu een passend maatje krijgen!
 30. 1 point
  @Huiself Wat heftig en verdrietig zeg... Niet leuk om het jaar zo te moeten afsluiten. Sterkte! Stiekem ben ik wel benieuwd om welke (konijnkundige) dierenartsen het gaat. Ik heb zelf namelijk tot twee keer toe iets soortgelijks meegemaakt en vermoed dat ik ongeveer uit dezelfde omgeving kom als jij (mag ook in pb). Een onjuiste diagnose wil natuurlijk niet zeggen dat de dierenartsen per definitie 'slecht' zijn, maar ik begrijp wel heel goed dat je vertrouwen nu even zoek is.
 31. 1 point
  Wat stom dat ze je bleven pesten toen je vertelde hoe je je voelde! En je vrienden hebben zo iets nooit mogen doorvertellen. Ik vind het serieus niet oke dat je ouders zeggen dat je je aanstelt. Misschien kan je naar je mentor gaan, het is zijn taak om het er met jouw over te hebben.
 32. 1 point
  Hoi, Ik heb Nederlandse hangoor dwerg. Een gecastreerd rammetje van 4,5 jaar. Genaamd Ozzy. Hij is eigenlijk altijd alleen geweest. Nu vond ik het toch wel tijd worden voor een vriendinnetje. We zijn samen net Ozzy naar een konijnenopvang gegaan. Daar zat Faantje. Faantje is ook een Nederlandse hangoor dwerg en ze is 3,5 jaar. Faantje zat eerst samen met een ram en een voedster. Faantje was redelijk onderdanig. Die voedster heeft haar flink aangevallen. Ze heeft nog wat wondjes op haar rug. Faantje is hierdoor erg bang geworden voor andere konijntjes. Nu is Ozzy ook best wel bang aangelegd. Bij de konijnenopvang hebben we Ozzy en Faantje op neutraal terrein in een ren gezet. Hier gebeurde eigenlijk niks. Ze zaten allebei heel stil. Mevrouw van de opvang gaf aan dat het met veel geduld wel een goede koppeling kon worden. Dus we hebben Faantje mee naar huis genomen. Haar de eerste dag rustig laten wennen in haar eigen kooi. En in de avond de kooien naast elkaar gezet. De volgende dag heeft ze rustig het huis verkend en even met mij geknuffeld op de bank. Vandaag heb ik ze samen op de gang (neutrale ruimte) gezet. In het begin gebeurde er niet veel. Ozzy ging zich wassen of zat te eten. Even later ging Faantje dit ook doen. Faantje liep zelf naar Ozzy toe, snuffelde heel kort, schrok en rende weg. Terwijl Ozzy heel braaf zat en niet bewoog. Ozzy liep een aantal keer haar kant op maar ook hier schrok ze van. Uiteindelijk ging ze wel weer uit zichzelf naar Ozzy toe. Maar nu schrok Ozzy weer van haar. Ozzy liep in de tuin en Faantje liep net even binnen los. Toen sprong ze wel 2 keer het hok van Ozzy in. Hebben jullie nog tips om de koppeling te laten slagen? Want het zijn allebei bange konijntjes. Maar wel allebei heel lief. Alleen weten ze dat nog niet van elkaar. Mandy
 33. 1 point
  Jippie, ik begin het nieuwe jaar snipverkouden en nu mag ik lekker veel dropjes eten voor mijn keel!
 34. 1 point
  Dan zitten ze middenin de puberteit en in de koppeling. Je zou het even kunnen aankijken. Blijft de voedster zo rijden dan kan sterilisatie (eigenlijk castratie) de scherpe kantjes er af halen.
 35. 1 point
  Vannacht bij Guus en Pip gaan kijken en ze wat lekkers gegeven . Ik dacht dat ze wel heel de kooi door zouden rennen, maar dat viel reuze mee. Vorig jaar waren ze o zo bang en nu deze jaarwisseling is stiekem toch alles goed gegaan. Ik ben dan ook super trots op Guus en Pip! Verder wil ik iedereen hier een heel fijn en gelukkig nieuwjaar wensen!
 36. 1 point
  Als ik een konijntje erbij zou nemen wordt het een jongen (want effectief een konijntje erbij nemen is helemaal nog niet zeker. Slechts een plan in mijn hoofd wat misschien niet eens gaat zijn, maar wel een open deur met mogelijkheid)
 37. 1 point
  Komkommer veel suiker???? Komkommer is alleen maar water hoor
 38. 1 point
 39. 1 point
  Moeilijke situatie. Op zich hoort bepalen wie de baas is er gewoon bij, maar niet zo erg dat er verwondingen ontstaan en een konijn bang is voor de ander. Ik neem aan dat je ram gewoon gecastreerd is? Ik geloof dat ik ervoor zou kiezen om ze definitief uit elkaar te halen, en ze allebei een nieuwe partner te geven door ze te laten speeddaten bij een goede opvang. Heb je daar ruimte voor? Je kunt Kiki wel naar binnen halen, maar dan moet je dat in stapjes doen. Nu is het inderdaad veel te warm voor haar. Je zou haar bijvoorbeeld eerst in een onverwarmde schuur of bijkeuken kunnen zetten.
 40. 1 point
  En de laatste update 🙂 Deeskuh88 - Evee (invaller) Newport - Mystique MariboHaribo - Floppyears Floppyears - Renske34 JacinthaBrehler - Hallo Hoi Renske34 - Dagmar97 Hallo Hoi - Deeskuh88 Mystique - Rifca Dagmar97 - JacinthaBrehler Rifca - Marjoleink Marjoleink - MariboHaribo
 41. 1 point
  Ik las de eerste zin heel snel en dacht even dat je konijnen een kerstgrap hadden uitgehaald, maar helaas.
 42. 1 point
 43. 1 point
  Bedankt. Lijnzaadbrokjes/-koekjes worden inderdaad ook ingezet bij keutelkettings. Of het op dezelfde manier werkt als prozyme weet ik niet zeker, maar ik denk dat het anders werkt. Lijnzaad bevat in ieder geval aardig wat vezels. Over het volle gevoel kan ik niks zinnigs zeggen, dat had ik nog niet gehoord.
 44. 1 point
  Wat lief! Maar ik heb nog een dicht flesje 🙂 Heb ik bewust op voorraad voor als... Tenotte heeft Pluis het gehad en is eraan overleden, Klene idem (al blijft het bij haar bij vermoedens) en Venco heeft het zeker en gelukkig is dat goed gegaan. Ben er sindsdien wel heel alert op. Ik duim voor jullie mee, Lienappelsien!
 45. 1 point
  Nee, het is poeder van gemalen ananassteeltjes. Probiotica heeft levende micro-organismen (meestal bacteriën) die goed omschreven zijn en de gezondheidsbevorderende eigenschappen moeten ook duidelijk en goed gedocumenteerd zijn.
 46. 1 point
  Ook heel schattig om te zien!
 47. 1 point
 48. 1 point
  Het binnenverblijf van Saartje, nog een beetje kaal, was net opgeruimd dus normaal liggen er nog wat meer speeltjes en sloopdingen. Die wc bak met hooiruif erboven hebben we zelf gemaakt en dat helpt heel erg met de ‘hooi rotzooi’ :)!
 49. 1 point
  Hallo, via marktplaats verkoop ik verrazingszakjes voor kerst voor hamsters. Nou wilde ik dit ook doen voor konijnen. Ik heb bij de hamsters koekjes gemaakt van havermout en kattenmelk, een kerstsok met wat zaagsel erin, een theedoosje met wat wcpapier waar ze zelf een groter deurtje in kunnen knagen en een wcrol gevuld met hooi en zaden zodat ze kunnen zoeken, dat kost €5,-. Lowbudget ideeen voor iets soortgelijks maar dan voor konijnen?
 50. 0 points
  Vandaag is de echo gemaakt en er zijn inderdaad helaas baarmoedertumoren te zien, waarschijnlijk meerdere. Het was niet met 100% zekerheid, maar het is in ieder geval geen ontlasting. Ze blijft nu bij de dierenarts en morgen gaan ze haar opereren. Voor de operatie maken ze dan een röntgenfoto van haar longen. Als daar uitzaaiingen op te zien zijn gaan ze haar niet opereren, want dan heeft het geen zin. Ik vind het wel fijn dat ze die foto eerst maken, zodat áls er uitzaaiingen zijn haar de dan onnodige pijn en ellende van een operatie bespaard blijft. Heel spannend dus.
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+01:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .