Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont de inhoud met de hoogste reputatie sinds 28-02-23 in alle zones

 1. Zoetje is vanmorgen weer helemaal goedgekeurd én gevaccineerd! Ze zit nog niet op haar oude gewicht, maar dat gaat wel weer de goede kant op. Ze kan ook weer heel goed stampen! 🤣
  11 punten
 2. Goedemorgen! Ik wilde jullie even bijpraten over de nijntjes bij ons. Ik heb de afgelopen 7,5 jaar twee zussen gehad, woonden buiten. Door ziekte van de konijnen moesten ze per direct naar binnen met kerst en één van de dames is overleden. Roos bleef over en had last van ontstoken ogen, vachtproblemen en kreeg een antibiotica. Veel gedoe en na twee maanden was zij fit genoeg om weer gekoppeld te kunnen worden. Onze buren hebben al ruim vijf jaar een konijn buiten zitten, Sammie. De eerste paar maanden met gezelschap, maar toen het andere konijn overleed 4,5 jaar geleden is er geen vervanging meer gezocht. Het konijn zit in een hok met een verdieping van iets minder dan een vierkante meter. Met aftrek van de trapjes en het trapgat blijft er weinig strek en loopruimte over. Ik heb de buren gevraagd of zij het goed vinden als wij hun konijn aan ons konijn koppelen. Aangezien het twee dames konijnen zijn, moest er wel een mannetje bij voor een kans op succes. De buren vonden het goed en de konijnenopvang in Ridderkerk hadden een plekje per 04-03 voor een koppelvakantie. Afgelopen zaterdag beide dames in aparte mandjes daar heen gebracht. Mijn dochter heeft een mooie man uitgekozen om het mee te proberen en voor de zekerheid ook alvast een tweede en derde! Haar keuze viel op Scoop. Een gevonden konijn, waarvan leeftijd en achtergrond onbekend zijn. Als je deze heer ziet lijkt het wel een halve haas! Enorme oren en hele stevige hoge achterpoten. Konijnen achtergelaten en thuis wachten op bericht. Eerste bericht was niet positief. Sammie was heel gestrest en schoot de hele ren door. De opvangmedewerkers hadden er weinig vertrouwen in dat het goed zou komen. Met het beeld voor ogen dat Sammie dan weer terug zou gaan naar een solitair leven, hebben ze het maandag op nieuw geprobeerd. En wat een verschil was dat!! Sinds maandag is het goed gegaan, veel wassen, samen eten, samen slapen! Gisteren heb ik ze opgehaald. Hier een ren neergezet van 4 bij 1.6, ingericht met drie toiletjes. En wat zijn ze leuk met elkaar!!! Sammie en Roos zijn BFF's, wassen elkaar, zoeken elkaar steeds op. Scoop rent als een jonge hond rond en vindt alles interessant. En als ook hij even wil hangen, dan gaat hij lekker bij de dames liggen!! Ik ben zo blij!!! Op de foto: Roos is de zwarte dame, Sammie is grijs/wit en Scoop is de Japanner!
  10 punten
 3. Vlok houdt van schoon en zit niet graag op haar eigen 💩😅
  10 punten
 4. Heb net een bordje met brokjes en groenten in de ren gezet en ze zitten er gezellig samen van te eten!
  10 punten
 5. De sneeuw was van korte duur, maar dat mocht de pret niet drukken. 😊
  9 punten
 6. Het gaat hartstikke goed met Zoetje!! Geen medicatie meer en ze blijft goed eten! 😃
  9 punten
 7. Wilde even nog een foto van ze delen hehe. 😊❤️🥰
  9 punten
 8. Het lijkt erop dat ze nu echt wel meer zelf eet! Gisteravond had ze ineens wat groente weggewerkt, vannacht heb ik een paar keer een blad andijvie voor haar neus gehouden en die gingen er voor een groot deel achter elkaar in. Aanpakken en opeten, zonder het steeds weg te duwen of laten vallen. Ze heeft ondertussen ook weer redelijk goed gekeuteld. Een uur geleden heb ik haar alle medicijnen gegeven en een bord met verse brokjes en groenten bij haar gezet. Ik ga zo kijken of ze daar lekker van gegeten heeft en anders krijgt ze nog wat dwangvoer. Even voor de zekerheid haar temperatuur opnemen en als die goed is gaat ze weer naar buiten bij Merien.
  9 punten
 9. Na het zwemmen moet je jezelf natuurlijk lekker schoon en droog rollen 🙈😄🐶
  8 punten
 10. 8 punten
 11. Ze bleef lekker floppen, dus ik heb er meer en zelfs filmpjes van 😄
  8 punten
 12. Marie is nagekeken en goedgekeurd door de dierenarts. Ze heeft 14 dagen antibiotica gehad, na een dikke week bleef haar neusje merkelijk schoner, en nu is ze dus 'genezen' verklaard. Tussen aanhalingstekens, want met snot weet je nooit. 🤞 De dierenarts heeft ook naar Marie's tanden gekeken en blijkbaar heeft Marie aanleg voor haakjes, dus dat moeten we even in de gaten houden. Mijn Luna had ook aanleg voor haakjes, maar heeft die uiteindelijk nooit gehad, dus hopelijk hetzelfde bij Marie. Voorlopig is alles hier peis en vree in konijnenland. 🙂
  8 punten
 13. Het is heerlijk weer geweest de afgelopen dagen, de konijntjes vinden het ook heerlijk. Loeki en Soltar zijn ook heel blij dat ze nu ook af en toe in de uitloopren mogen. Heerlijk rennen en graven 😄 Soltar en Foep vonden het blijkbaar nog niet warm genoeg en gingen samen in een toiletbak zitten.
  8 punten
 14. Vandaag is Soltar begonnen met het graven van een konijnenhol en Loeki vind het maar wat leuk! Zijn die sprongetjes binkies?
  7 punten
 15. Dank je maar ik denk dat die lijn niet rendabel gaat zijn... 😂 zit veel te veel tijd (en geld) in maar we zijn wel blij met het resultaat. Het is een leuk stel. Ze worden steeds tammer. Mijn dochter geeft ze steeds kusjes en ze klimmen bij de kinderen op schoot. Al zal dat wel door het voeren komen 😉
  7 punten
 16. Kom maar hier met dat eten🙃🙃🙃
  7 punten
 17. Liefde is...in het zonnetje je vriendin wassen! Zo heerlijk dat er weer meer zon in de ren komt!
  7 punten
 18. Wat had Namu een geduld nodig vanochtend, baasje deed er zo lang over om de konijnen te verschonen en sjouwde met vanalles.... brenda was de dappere en zat er het eerst in. Sofie ging gelijk floppen! Volgens mij vermaken ze zich er wel mee. Ik ben niet helemaal zeker van de locatie, even opletten dat ze er geen toilet van maken hier. Maar ze keutelen echt vooral in de bakken voorin de ren, dus ik denk dat het wel gaat, we proberen het gewoon.
  7 punten
 19. Yula heeft gisteren haar allereerste diploma gehaald! Geslaagd voor level 1 detectie 🥳🥳
  7 punten
 20. Konijnenvergadering 👇🏻Hazel is er ook nog! 👇🏻Klein spelletje. Het balletje had ik gekregen toen ik via marktplaats een traliekooi ophaalde. Niet echt geschikt voor hooi, maar zo is het een leuk spelletje!En als laatste een bunnyflop. Ze bewoog net op de foto 👇🏻
  7 punten
 21. Merien zit weer in het hooi hoor! Vanmorgen viel er hier natte derrie uit de lucht en dat bleef heel mooi op zijn vacht liggen, net zilveren druppeltjes! Helaas kreeg ik dat niet op de foto.
  7 punten
 22. Ik vind het zo leuk om alle foto's in het fotohoekje te bekijken! Super leuk idee:) Ik kan het niet laten en deel graag mijn beestenbende😅 Elke dag weer moeten we om ze lachen. Helaas hebben we afgelopen december afscheid moeten nemen van onze lieve Frodo de Cocker Spaniel. Nu zijn we erachter gekomen dat hij wel heel veel bepaalde in huis.. Ze bleek echt de enige te zijn die alle herrie maakte, dus de rust is nu teruggekeerd al missen we haar nog steeds. Lucky de cavia heeft haar laatste maanden bij ons doorgebracht, ze is 8 jaar geworden. Ik probeer zo veel mogelijk de apenstreken van mijn beestenbende vast te leggen, ik hoop dat jullie het leuk vinden! Maar eerst een kennismaking, daar komt ie: Frodo en Lucky Roos en Stu zijn twee handen op een buik en liggen het liefst naast/op/bij elkaar. Hetzelfde geldt voor Mitty en Stamper waar ik stiekem niet meer zonder kan. Sinds een half jaar wonen ze binnen, waar ik met dit vieze weer erg blij mee ben😏 Saartje is een geval apart, maar tegelijkertijd de liefste kat ter wereld;) Roos (kijkt zelden anders) & Stu Mitty & Stamper (het stokstaartje) and last but not least: Saartje!
  6 punten
 23. Bijna 2 weken geleden kwam The Lucky One binnen, we hebben de naam nogal optimistisch gekozen want ik had eigenlijk niet gedacht dat hij erg 'lucky' zou zijn maar het tegendeel is waar 💚 we zijn er nog niet maar hij doet het zo ontzettend goed! Hij is overigens zo ziek binnengekomen omdat het baasje de dierenartskosten niet kon betalen.
  6 punten
 24. Aangezien we stiekem zijn beland bij caviahebbedingen: deze kwam ik tegen in Londen. Een Queenea pig! 😄
  6 punten
 25. Vandaag heb ik de ren opgezet, het is zeker de moeite waard als je die blije koppies ziet! Ik vind de sprongetjes die Loeki maakt ook zo grappig, ik denk dat het binky’s zijn. Ik heb er nog geen vast kunnen leggen vandaag. Loeki is blij Close ups van Loekiclose up van Soltar Kiekeboe! Rennende Loeki voorkant van Soltarachterkant van Soltar en als laatste, voor @Suus1978 Cavia’s!
  6 punten
 26. Ik heb ook een "paasei" gevonden! Nummer 1, een soort knabbelslinger... De cavia's doen er tot op heden niets mee, maar het ziet er wel heel leuk uit! Ik koop zelf nooit zoiets vanwege de verf, maar misschien juist daarom is het leuk om zoiets toch een keer uit te proberen. Het zal wel veilig zijn, maar ik vind er altijd vrij weinig over terug. @Evee bedankt!
  6 punten
 27. Hier op bunnybunch raden we niet voor niets alleen maar aan om naar een goede konijnenopvang te gaan. Eigenlijk kun je met konijnen überhaupt niet diervriendelijk fokken, omdat het betekent dat rammen alleen moeten leven. Maar veruit de meeste konijnen komen van 'fokkers' die de naam niet zouden mogen dragen. Teveel nestjes, dieren die in onhygiënische omstandigheden gehouden worden, veel te kleine verblijven, konijntjes die te vroeg uit het nest gehaald worden, verkeerde informatie meegeven aan nieuwe baasjes, ga maar door. Kleintjes die te vroeg uit het nest gehaald worden zijn uiteraard kwetsbaarder dan konijntjes die langer mogen blijven. Dat geldt voor alle dieren. Bovendien is het nergens voor nodig, er is een gigantisch konijnenoverschot. Ook zijn konijnen niet zo maakbaar. Ze zijn wie ze zijn, in de juiste omgeving met de juiste behandeling komt hij karakter uiteindelijk tot zijn recht. Het ene konijn wil graag knuffelen, het andere niet, dat heeft weinig tot niets met ras of socialisatie te maken. Natuurlijk komen opvangkonijnen indirect ook vaak van een of andere fokker. Het grote verschil is dat de fokker niet verdient aan een konijn dat je bij een opvang haalt. Bovendien betaal je bij een opvang voor een konijn dat ingeënt, gecastreerd en nagekeken is door een dierenarts, is de opvang eerlijk over de medische toestand en het karakter van het konijn en helpen ze je ook nog met koppelen. Je geld komt dan ten goede aan alle slachtoffertjes van onverantwoorde fokpraktijken en onverantwoordelijk baasjes. Én je kunt terugvallen op de opvang, mocht een koppeling niet slagen bijvoorbeeld. Wil je risico's beperken, dan is de opvang de enige juiste keuze. En niet alleen om die reden, maar wellicht wel de reden die voor je vriendin belangrijk is.
  6 punten
 28. Ik zou hier toch even heel goed over nadenken, dit klinkt als een heel slecht plan. De voedster is direct na de bevalling weer vruchtbaar, dus als de ram nog bij de voedster zit kun je er de donder op zeggen dat ze nu alweer zwanger is. Ik mag hopen dat je dat niet wil, zowel voor het welzijn van je voedster als voor jezelf. Als je zo door gaat zit je binnen no time met 100 konijnen opgezadeld. Als de rammen niet gecastreerd zijn, zullen alle voedsters zwanger worden en dat dus van hun vader of broertjes! Dat gaat sowieso grote gezondheidsproblemen opleveren. Daarnaast is er al zo veel konijnenellende en puilen asielen uit. Wat mij betreft heel onverstandig dit en ook echt heel erg zielig voor mama konijn! Realiseer je alsjeblieft wat je haar aandoet.
  6 punten
 29. Samen in de wc is ook gezellig! 🐰💖🐰
  6 punten
 30. Ze krijgen soms wel eens een appeltak. Lieve Kushi Slapende Micha Micha was zichzelf aan het wassen, Kushi profiteert graag
  6 punten
 31. Sleeping beauties🥰 Frodo wist altijd precies waar het zonnetje op de bank viel: Roos weet precies waar jij haar niet wil hebben liggen: De konijntjes weten precies wat lepeltje lepeltje betekent: En Saar... houdt gewoon van lekker pitten🤭
  6 punten
 32. Haha, geweldig! Ook vanmorgen is ze goed aan het eten! 😃
  6 punten
 33. Ze zit weer buiten! Temperatuur was ruim boven de 38 graden, dus dat is goed. Ik heb haar nog een beetje dwangvoer gegeven zodat ze niet direct hoeft te eten in de ren. Ze is daar nu lekker aan het rondrennen en snuffelen.
  6 punten
 34. Nog gefeliciteerd met Sofie!!🎉 Beste verhaal ooit!😂😂 Heerlijk om dit soort verhalen te lezen, omdat het plezier met jullie konijnen eraf druipt. Perfect voorbeeld wat betreft hoe leuk het is om zoveel tijd en energie in je konijnen te steken! Hier krijgen ze een beetje door dat er wat te halen valt na de medicatie. Stamper komt zelfs nog een keertje checken of hij niet meer snoepjes heeft verdiend. Gelukkig koppelen ze de stress van medicatie geven niet aan mij (of mijn handen), dus binnen 10 minuten is alles weer relaxed. Het duurde even, maar wat een mazzel nu! Qua brokken is het me gelukt om af te bouwen naar 22gram per dag. Volgens mij schreef To dat haar konijnen nadat de brokken op zijn hooi gaan eten en dat doen ze bij mij nu ook! Ik was erg bang dat ze honger zouden krijgen en dit op elkaar af zouden gaan reageren. Dit hebben ze in het verleden vaak gedaan. Maar zelfs dat valt reuze mee. Al met al reuze tevreden😊
  6 punten
 35. Nog even een update voor wie dat leuk vindt. Vandaag bij de DA geweest ter controle. Het oog (nou ja, erboven) is nu mooi wit ipv rood. Op de pupil zit nog wel een klein litteken, maar daar heeft hij geen last meer van. Hij kan ook weer goed zien. Tandjes en nageltjes zijn ook gecontroleerd, die zagen er ook goed uit. Hij is ook weer zichzelf. Dus allemaal heel fijn!
  6 punten
 36. Het gaat op en af, dus gisteren goed geslapen, maar vannacht echt uren wakker gelegen met darmkrampen. Pfff. Mijn man gevraagd om 's avonds even wat langer bij de konijnen te zitten. Hoor ik hem vanaf bed echt heel snel het huis weer in rennen. En daarna weer naar buiten gaan. Komt ie boven. Zegt ie: mogen konijnen appel? Ik: 'ja, een klein beetje af en toe, hoezo?". Hij dacht, even met zijn toetje (een appel), buiten te gaan zitten om de konijnen relaxt te knuffelen. Scarlett dacht: APPEL! en sprong vanaf de grond gelijk op schoot bij hem (wat ze normaal niet zo snel doet) en terwijl hij haar van die appel af aan het houden was, besloot Lodewijk dat hij er ook wel bij kon, want er was appel. Hij was echt verbaasd hoe lekker ze dat dus vonden ruiken en hoe ze weer als echte haaien op hem af kwamen. Hij heeft ze wat johannesbrood gegeven en zijn appel later binnen opgegeten. Vandaag mogen ze dus een klein stukje gesneden appel.
  6 punten
 37. In de uitloopren kan er nog wel eens zand in je oor komen!
  6 punten
 38. Het heeft even geduurd maar vandaag hebben we Storm & Wind opgehaald bij De Konijnenherberg. Gister de laatste hand gelegd aan het verblijf. Nog wat details en golfplaten (twijfelen nog of we transparante of zwarte nemen). Maar hier moeten ze het voorlopig maar mee doen 😉
  6 punten
 39. Foto van de jarige gisteren 😍
  5 punten
 40. Lekker genieten van het ochtend weertje🌥️ Lijkt nu alsof ze heel veel wortel hebben......🧐 Maar ze delen het samen😉
  5 punten
 41. Bedankt voor je reactie. Ben het wel met je eens. Voor Puks toekomstige maatje gaan we ook zeker naar een konijnopvang.
  5 punten
 42. Dank voor de tip! Ik heb flink ingeslagen in o.a stoffen, voor de cavia's twee grote wilgenbruggen. Vanmiddag opgehaald. De wilgenbruggen zijn wel érg groot, ik moet nog even zien of en hoe ik ze er allebei in ga zetten 🤭. Maar hoe leuk is dit stofje 😍 @Suus1978 wat een leuke potten!
  5 punten
 43. Nee, dit is niet tijdelijk. Dit zal alleen erger worden. De tip die ik heb is niet wat je hoopt te horen: Ga voor plan B. Dat is of twee aparte koppels maken, dat je elke ram een eigen goed van karakter passende vriendin laat kiezen in een konijnenopvang. Als je de plek, ruimte of middelen niet hebt om voor vier konijnen te zorgen is de keuze nog lastiger. Dan is het advies sta één van de twee rammen af en adopteer voor de ram die je wel houd een passende partner in een konijnenopvang. Waarom de konijnenopvang? Daar kun je op karakter jouw konijn een vriendinnetje laten zoeken en helpen ze je met de koppeling.
  5 punten
 44. Jaaa Stamper is echt fotogeniek! Sommige dieren hebben zo'n grappig karakter en halen door nieuwsgierigheid de leukste dingen uit. Bij ons is dat Stamper en Roos🥰 Maar Roos noemen we meer een psycho-kat, aangezien ze zich gestoord gedraagt. Ze is nogal volhardend als ze op schoot wilt komen zitten, maar eigenlijk heb ik daar het geduld niet voor. Zo lost ze dat meestal op: maar ik hou wel van haar hoor;) Stamperspam! Stamper met tandenstoker: Toen ze buiten zaten kwam Stamper zo even checken waar ik bleef: Dit was zijn reactie op antiknaagspray (één keer, maar nooit meer!):
  5 punten
 45. Ja, dat herken ik hoor, konijnen missen hun baasje wel degelijk! Een paar jaar geleden zorgde ik voor de konijnen van mijn dochter (dochter woont op zichzelf en was een paar dagen weg). Die konijnen wilden door mij niet geaaid worden, ze kropen weg en kwamen alleen te voorschijn op het moment dat ik eten voor ze neerzette. Toen dochter thuiskwam kwamen ze direct naar haar toe en wilden flink geknuffeld en geaaid worden!
  5 punten
Deze erelijst is ingesteld op Amsterdam/GMT+02:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .