Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont de inhoud met de hoogste reputatie sinds 07-09-22 in Berichten

 1. Vandaag terug in hun oude ren.
  11 punten
 2. We hebben Brownie neusje-neusje geleerd. Doet hij inmiddels bij iedereen op het commando "kus". Maar alleen bij ons klimt hij helemaal op schoot om dat te doen.
  11 punten
 3. Ik heb ze gekoppeld en het is heel goed gegaan! Ik had twee koppels; Soltar en Hazel & Loeki en Foep. Ik zou het leuk vinden als ze bij elkaar zaten, dus ik heb geprobeerd ze te koppelen. In het begin vonden Soltar en Loeki elkaar niet zo leuk, maar nu zijn ze dikke vrienden. We zijn van plan om de ren te verbouwen, met bijvoorbeeld een zandbak. Ik heb ze gekoppeld in de schuur. Groetjes van Anna, Soltar, Hazel, Foep & Loeki 😄
  8 punten
 4. Het schattigste neusje van onze chiller 🤩
  8 punten
 5. 8 punten
 6. Inmiddels zijn we ruim drie maanden verder nadat deze konijnen gered konden worden en helaas kan ik nog niet zeggen dat het allemaal volledig achter ze ligt. In augustus vertrokken (wat betreft onze opvang dan) de eerste konijnen naar een nieuw huisje, maar helaas keerde eentje enkele weken later alweer doodziek terug. Het idee was dat wij hem op zouden lappen en dat hij dan terug naar huis zou gaan, tot ons grote verdriet heeft dat niet zo mogen zijn. Hij was één van de konijnen die het juist altijd goed gedaan heeft en niet ziek is geweest, dus dat hadden we echt niet zien aankomen. Hoewel de herplaatsingen bij andere opvangen vrijwel allemaal goed zijn verlopen en het dus heel goed mogelijk is dat het gewoon gruwelijke pech was, willen we geen onnodige risico's nemen en houden we de overige konijnen voorlopig nog in de opvang. Er waren al wel een aantal herplaatst, die doen het verder ook goed gelukkig. We willen natuurlijk niet dat ze hier alsnog weg zitten te kwijnen, dus inmiddels zijn vrijwel alle konijnen gekoppeld. Alleen Daredevil is pas twee weken geleden gecastreerd, eerder liet zijn gezondheid dit niet toe. Wonder Woman heeft eerst haar jongen grootgebracht en is daar nog van aan het bijkomen voordat zij ook onder het mes gaat. Deze twee zitten dus nog wel apart. Elektra, Thunder en Batgirl Omdat de oorzaak van het ziektebeeld van een aantal konijnen waarschijnlijk een dysbiose geweest is, heeft een veterinair natuurgeneeskundige naar de casus gekeken en een behandelplan met o.a. probiotica opgesteld. De konijnen krijgen dus nu elke dag een schepje wortelhap met probiotica en supplementen om hun darmflora te herstellen. Captain America, Aoife (niet van de 131 konijnen) en The Flash Helaas hebben twee konijnen die bij binnenkomst een oorontsteking hadden toch weer last van hun oren gekregen. Oormijt kan erg hardnekkig zijn. Het gaat verder wel goed met ze, maar geeft wel weer aan dat de ellende niet zomaar voorbij is ondanks alle zorgen. Daarnaast heeft nog één konijn snot en heeft Wonder Woman twee van haar baby's besmet met snot (hoewel ze er inmiddels zelf gelukkig wel van af is). Eén van de kleintjes heeft ook een forse groeiachterstand, maar dat zie je wel vaker en hoeft niet aan de situatie waar ze uit komen te liggen. Clark Kent, Peter Parker en Romanov Northstar is ook erg ziek geweest en heeft daar leverschade aan overgehouden, iets wat wel kan herstellen maar veel tijd nodig heeft. Inmiddels weten we dat de leverwaarden inderdaad langzaam aan weer beter worden en heeft hij nog maar sporadisch een dipje. Northstar zal in de opvang blijven wonen en is inmiddels gekoppeld aan Lumi. Northstar heeft de roepnaam Fos gekregen ❤️ (Nee, helaas geen Sven dus)
  7 punten
 7. Wij zijn Mel, Delfina en Jelien en wij laten onze neusjes zien.
  7 punten
 8. Het is weer de hoogste tijd voor wat Fluffy en Pip spam 😀
  6 punten
 9. Hallo???? Zien jullie mijn schattige neus goed? Groetjes, Ann🐰
  6 punten
 10. Ik mag niet meedoen deze maand, maar deze foto moet ik toch even delen. Hoewel het geen neusje is maar een hele grote neus
  6 punten
 11. Ik kwam dit net tegen ergens op Facebook, handig toch?
  6 punten
 12. En, is mijn neusje een beetje mooi in beeld?
  5 punten
 13. Vandaag is het hier een feestje, Namu is jarig! Zoek de verschillen!
  5 punten
 14. Sharky modus aan
  5 punten
 15. Dank allemaal! Ik ga zaterdag naar een opvang!
  5 punten
 16. Denken jullie ook de hele tijd dit als je de titel van dit topic op de laptop ziet?
  4 punten
 17. Zo anders dit vergeleken met toen Pieter en Kushi hier voor het eerst kwamen wonen. Twee actieve konijnen die lekker van het hooi (en het stro) aan het eten zijn. Samen gemoedelijk uit 1 bakje. Gisteren zaten ze zelfs even samen in de toiletbak. Al is het nu vaak dat wanneer Kushi ergens zit dan loopt Micha er ook naartoe en dan loopt ze weg. Maar ze gunnen elkaar ook rust.
  4 punten
 18. 4 punten
 19. Kreeg deze foto's vanmorgen. Ze heeft gekozen!! We mogen ze morgenavond al ophalen! Vandaag maar raps verder met het ontgeuren van de ren. Gisteren ook nog wat knaagstrips aangebracht en als het goed is krijg ik vandaag 2 catcubes binnen.
  4 punten
 20. Hoera, deze maand, september, met het thema "Neusjes", hebben we maar liefst 2 winnaars! @BaasjevanBrownieen @happy211 Gefeliciteerd!
  4 punten
 21. Ik heb van de week het nachthok weer helemaal vol gedaan met stro. Gisteren middag lag het meeste stro echter al weer voor het hok op de straat 😅 Zoals het een goede konijnen slaaf betaamt heb ik gisteravond alles er weer netjes ingestopt 😂
  4 punten
 22. Haha ja volgens mij was ik degene die je aangeraden heeft de witte panelen te nemen. Mijn deur draait inderdaad naar binnen, helpt helaas niet om mijn grote witte dame tegen te houden 😂 die kan ik minimaal 1x per dag terug sturen. Het kleine deurtje is zodat de konijnen eventueel ook op het gras kunnen, bij de vorige ren had ik achter de vaste ren standaard een grote ren op het gras. Deze had om die reden ook twee deuren, het is niet zo praktisch om ze vanaf de zijkant erop te laten. Ik heb het nu nog niet gebruikt, met mijn halfwilde konijnen moet je wel wat meer moeite doen dan alleen wat panelen op het gras zetten, maar ik vond het wel prettig om de optie wel te hebben.
  4 punten
 23. Ik zou toch echt niet zomaar gaan dwangvoeren om het te oefenen. Dat raad ik juist echt af. Het geeft onnodig veel stress en een gezond konijn zal enorm tegenstribbelen. Ik denk ook niet dat ze de volgende keer minder stress heeft ‘omdat ze het dan kent’.
  4 punten
 24. Nou die sociale wandeling met de gedragsdeskundigen was een regelrechte ramp. Yula kon het helemaal niet handelen. 2 uur lang in de hoogste staat van opwinding. Piepen, trekken, blaffen, nog meer piepen, uit haar tuig proberen te komen, emmertje bom en bomvol. Dat proberen we over een half jaar nog maar eens. Denk dat de samenstelling ook niet ideaal was. We waren met 4 honden, 1 griekje dat wel relaxed haar eigen ding deed, 1 doodle die ook heel speels is en bij Yula de opwinding versterkt en 1 labrador die voor geen meter met andere honden kan, continue op grote afstand moest blijven en heel veel blafte. Al met al een recept voor ellende voor Yula, helaas. Maar goed, weten we meteen dat het echt goed is dat we niet met haar op cursus zijn gegaan en niet met de uitlaatservice mee. Gelukkig thuis meteen rustig, nadat ze in de auto nog eerst een kwartier heeft zitten piepen. Te vroeg, te veel, weten we dat ook weer. Even een paar dagen laten bijkomen en weer verder. Nu lekker slapen 🥰
  4 punten
 25. Valt wel mee toch? Hij past gewoon bij de rest van je gezicht.
  4 punten
 26. Het is al een hele tijd geleden dat ik hier iets heb geplaatst of gevraagd, wat komt doordat het met muis allemaal heel goed gaat. Hoe ze eerder nog veel aan haar oor krabte en ik dacht dat ze er echt last van had heeft ze dat nu niet meer. Ook heb ik een net gevonden waarmee ze de hele dag veilig naar buiten kan, zonder dat ik daarover stress als ik op school ben. Ze rent dus echt als een gek haar ren door, dan weer hele hoge sprongen en dan weer naar binnen. Ze snapt haar toilet ook helemaal waar ik natuurlijk erg blij mee ben. Wel heeft ze nu de rare gewoonte om in haar voerbak te gaan staan terwijl ze eet. Mijn hond doet nog wel raar naar haar soms probeert hij haar te bijten door de ren heen, maar het doet haar niks. Met mijn "missie" om mijn ouders over te halen om een vriendje voor haar te nemen wacht ik nog even, ze is nu toch nog heel jong en ik ben erg druk met school, maar ooit zal er een 2de konijn komen echt waar.
  3 punten
 27. Kom net van de dierenarts. Gelukkig waren ze erg tevreden met hem. Alles zag er goed uit, hij kreeg alleen wel pijnstilling mee tegen artrose vanwege ouderdom. 0.5 milliliter Novacam 1x daags. Was tevens de oudste nijntje wat ze ooit binnen heeft gekregen 🙂
  3 punten
 28. En vanmiddag een lekkere hooirol. Flo gooide hem steeds omhoog.
  3 punten
 29. Gisteravond hebben we Kushi weggebracht naar Huize Pluis. De opvanghoudster liet ons twee potentiële kandidaten zien die rond dezelfde leeftijd zijn. Zogenoemde corona konijntjes dus een jaar ouder als Kushi. Ze heeft de trip goed doorstaan en nam zelfs stukjes aan van een Science Selective snoepje onderweg. Dit is mijn eerste ervaring met een opvang in zo'n 14 jaar. Ik heb stage gelopen en was een tijdje vrijwilliger bij een dierenasiel. Daar heb ik mijn 2e konijn vandaan maar dat was in 2005 en toen kreeg ik haar zo mee zonder vragen over een ander konijn of huisvesting en dergelijke. Andere tijden, bij deze opvang zijn ze erg doortastend. Heel benieuwd met welke van de twee ze mee naar huis komt.
  3 punten
 30. Ook helpt hij graag mee met uitmesten. (Dit heb ik hem niet geleerd, dit heeft hij zelf bedacht 😂)
  3 punten
 31. Niet goed. De hond moet stofzuigen, en jij moet ernaast zitten wachten op snoepjes. Wel heel schattig trouwens.
  3 punten
 32. Als je hond naast de stofzuiger zit te wachten op snoepjes, heb je dan iets goed gedaan of juist niet 🤣
  3 punten
 33. Hoi iedereen, Ik heet Stefanie vorige maand heb ik een konijn meegenomen dat met kooi en al tussen het afval stond. Hij had geen eten of drinken, hele lange nagels en zat in zn eigen vuil. Ondertussen zijn z'n nagels geknipt, is hij gevaccineerd en gecastreerd. Hij weegt 1.5kg en is gezond volgens de dierenarts. Hij krijgt voornamelijk hooi, hij heeft een handgemaakt toilet met ruif en zit los in huis. Wij zijn 2 weken geleden verhuisd naar een woning met een tuin, het is de bedoeling om buiten een stuk af te zetten en een voedster erbij te nemen. Maar omdat hij zo aanhankelijk en sociaal is (en zindelijk) zit hij voorlopig binnen. Hij ligt savonds bij ons op de bank of op schoot. Ik had niet verwacht dat een konijn zo mensgericht zou zijn, daarom heb ik mij hier aangemeld om toch wat beter geinformeerd te worden. Groetjes, Stefanie en Roger
  3 punten
 34. Die van mij zijn anders heel dom. Ik maak een gat in de verrassingszakjes, anders snappen ze niet wat ze ermee aan moeten.
  3 punten
 35. Onze kat eet al insecten, ze vangt vliegende beestjes uit de lucht en eet ze op 😆
  3 punten
 36. Dit is een still uit het filmpje.
  3 punten
 37. Vanmiddag, haast exact 24 uur na het begin van de koppeling, kreeg ik een filmpje waarin Vlekje en Styx gezellig naast elkaar zaten te eten. Yay. 😍
  3 punten
 38. Styx is weg. Voelt voornamelijk 😄 maar ook een beetje 🙁. Maar het klikte vrij goed met Vlekje en de bazin had zich inmiddels helemaal ingelezen in koppelen en had er een goed gevoel bij. Ik hoop dat de koppeling lukt en Styx kan blijven, want 't is écht een droomthuis. 🥰🥰
  3 punten
 39. Goed nieuws: De genoemde ervaringsdeskundige gaat het konijn adopteren. Wat zijn er toch geweldige mensen op de wereld.
  3 punten
 40. Veron heeft altijd zo'n typische blik als hij iets niet waardeerd 😂. Zoals een trimsalon.
  3 punten
 41. Toen ik bij een nieuwe dierenarts aankwam met mijn konijnen, zei hij: "ze zijn vuil." En dat was ook zo, ze zaten in het zand in de regen toen we moesten vertrekken, dus ze gingen bespat met modder op visite.
  3 punten
 42. Wat ben ik toch een sukkel! Gisteravond tegen schemer ging ik de konijnen verzorgen voor de nacht. Toen ik kwam aanlopen zag ik een egel lopen op het gras. Ik stond gelijk doodstil en daar kwam hij mijn kant op! Hij liep rustig naar de hondenbak met water en begon te drinken. Op 1,5 meter afstand van mij!! Ik hield mijn adem in en stond alleen maar te genieten. Toen hij voldoende had gedronken vertrok hij weer de tuin in... Toen dacht ik ineens; waarom had ik mijn telefoon niet bij mij? Dan had ik een super leuke foto kunnen maken! Van heel dicht bij! Ook Kaatje, mijn pleegkonijntje, heeft hem gezien. Zij zat achter mij in de buitenren te kijken. Maar ja, zij ziet hem vast veel vaker, het zijn natuurlijk allebei schemerdieren. Nou ja, ik was in ieder geval helemaal opgetogen dat ik 'ons' egeltje van zo dichtbij had gezien, al had ik geen mooie foto als bewijs...
  3 punten
 43. Nee, dit zou ik echt totaal niet doen. Als het nou twee volwassen rammen waren die de puberteit door waren, dan zou je een poging kunnen doen, dan zie je snel genoeg of ze matchen of niet. Maar een baby en een puber? Nee, dat geeft echt heel veel onzekerheid. Of je moet plek hebben voor twee aparte koppels als het mis loopt, en dus elke ram een eigen vriendin geven.
  3 punten
Deze erelijst is ingesteld op Amsterdam/GMT+02:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .