Ga naar inhoud

Gina_

Members
  • Items

    79
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Profiel informatie

  • Geslacht
    Vrouw
  • Provincie
    Overijssel
  • Namen van de konijnen:
    Marley en Eldia
  • Huisdieren
    Konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Gina_'s prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

  1. Ja precies, ik zou niet weten hoe ze een gebitsbehandeling met inturbatie zouden moeten doen. Ook met een foto lijkt me lastig, dan is de tube toch ook op de foto te zien denk ik dan. Ik weet niet of onze DA daartoe bereid is. Ze laten wel degelijk merken dat ze mij vervelend vinden. Tenminste, zo voelt het. Ik kan het wel vragen komende maandag, dan heeft ze een afspraak. Ik twijfel ook of we niet switchen naar een andere DA.. Waar zou ik die groep moeten vinden? Of zou de DA dat moeten weten? Ik snap het, mijn ideeën zijn ook op ondertussen. Ik ga morgen wat keutels brengen en kijken of daar iets uitkomt. In welke zin is coccidiose vaststellen lastig?
  2. Bedankt voor je uitgebreid antwoord en meedenken! Ik kan me heel eerlijk niet herinneren of ik dat niet op een lege maag heb gegeven. Het zou kunnen hoor, ik heb in die periode nauwelijks geslapen. Coccidiose wil ik ook nog laten uitsluiten. Maar daar zie ik het verband met het oog niet. Wormen lijkt mij sterk, Marley krijgt al maanden dagelijks Panacur en Eldia nu ook sinds 13 dagen. Ik heb behalve rare normale poep niets gezien, alleen 1x keer blindedarmkeutels gedeeltelijk laten liggen. Hij heeft wel wekelijks een keertje langwerpige keutels ertussen zitten. Haar oog is vorige week met de groene kleurstof bekeken, daar was niets te zien volgens de DA. Ze wouden daarom ook geen zalf geven omdat die vaak irritaties geeft en haar oog zelf was maar licht geïrriteerd. Op dat tranen na dan. Ze is idd de eerste keer gestopt met ademen onder narcose, dus zonder inturbatie zal dat wss niet gaan. Je ziet, ik heb al veel ondernomen en het enige wat voor mij nog logisch lijkt is gebit of iets met de darmen. Maar ze heeft eerder nooit wat met de darmen gehad behalve wormen een half jaar terug. Ben een beetje einde raad.
  3. Oh dat klinkt eigenlijk niet zo veelbelovend. Terwijl qua samenstelling lijkt mij de brok heel goed. Heb je al een alternatief gevonden of kun je mij een andere brok van beaphar of iets in die prijscategorie aanbevelen? We weten bij hem niet definitief dat hij megacolon heeft, maar ik vermoed van wel omdat hij 1x in de maand langwerpige en/of nattere keutels heeft (geen diaree ofz). Meestal nadat die veel brokken in een keer heeft gehad. Na 1-2 dagen alleen hooi en emeprid is dat altijd weer over. Maar hij valt niet af, in tegendeel, we hadden hem recentelijk nog op dieet 😅 Maar voor hem misschien dan wel goed om over te gaan op graanvrije brokken. Groente krijgen ze ook dagelijks, zie boven in mijn reactie. Heb je het dan over gedroogde weegbree en oregano of vers? Ik geef ze meestal weegbree e.d. gedroogd. Roesje vind ik niet zo'n fijn idee omdat ze met narcose altijd geintubeerd moet worden na de vorige keer. Weet niet hoe dat dan bij een roesje gaat maarja als het moet.. Na de castratie heeft ze 5 dagen bactillol (herinner me de naam niet meer goed iig AB), emeprid, cisaral en meloxidyl gehad. Maar dat was ondertussen 6 weken geleden. Wat mij het meest aan gebit laat denken is echt haar nat oogje met haaruitval. Ik weet niet of dat soort dingen ook door stress kan komen.
  4. Op medpets.nl en drdknaagdierwinkel.nl is de beaphar nature momenteel nog wel te verkrijgen! Ze hebben wel al de nieuwe erbij gezet dus wie hem nodig heeft, zou nog even inslaan.
  5. Wat super goed van jou dat jij de twee hebt opgenomen! Ik zou waarschijnlijk hetzelfde hebben gedaan. Zoals @happy211 zegt is de ruimte in principe wel voldoende. Mijn twee hebben ook 6m2 en dat gaat prima. Ik zou wel kijken naar het geslacht mocht je dat nog niet gedaan hebben, je wilt uiteindelijk geen gevecht provoceren of nestjes krijgen. Maar dat zul je zelf wel weten met 5 nijntjes 😊
  6. Wat naar dat jij hier zo slechte ervaringen hebt moeten maken.. Over de assistente ben ik het met jee eens helaas. Verder kan ik mij gelukkig niet vinden in je verhaal. Vind het heel sneu voor jouw nijntje 😔 Welke andere praktijk zou jij aanbevelen voor mensen in onze regio/naar welke praktijk ga je nu?
  7. Kan iemand beaphar brokjes aanbevelen? Ik zag de beaphar nature gezien op basis van timothy hooi. Zou dat iets voor haar zijn?
  8. Die beaphar brokjes zag ik inderdaad toen ik aan het zoeken was langskomen. Ik denk dat ik daar komende week even naar op zoek ga. Ik heb ook net de DA gebeld en ze zeggen dat we eerst weer voor consult moeten komen en dan de DA moet besluiten of een foto wel zinvol is. Moet dan ook onder narcose en daar sta ik niet op te wachten omdat dat de vorige keer problemen gaf.. Ik weet even niet zo goed wat ik ermee moet. Ik wil haar natuurlijk wel helpen maar ook niet grote risico's nemen voor iets wat misschien helemaal niet speelt. Zou mijn hart breken als ik haar kwijtraak. Wilhelminapark is 2u rijden vanaf hier, dat zou ik haar liever niet aandoen. Ze kan heel slecht tegen autoritten. Ik heb ondertussen 3 pakken hooi hier staan waarvan ze allemaal niet zo veel lust 😅 Ook 2x timothy hooi en dat gaat wel iets beter maar ze is er niet weg van. Verder vind ik haar vandaag weer actiever, ze zit nu ik dit typ ook over mij heen te klimmen 😁 Ze geeft mij een beetje mixed signals.
  9. Okay, dankjewel! Zal daar morgen eens naar vragen. Het is inderdaad jong voor al dit, maar ze is een intelt konijn dus dat kan een hoop verklaren.. Haar vriendje is geen familie nee. Ik denk dat het bij hem door zijn gasaanval in februari is ontstaan. Hij had toen ook wormen en een hoop andere dingen. Ze zijn dan ook allebei behandeld voor wormen. Haar gewicht schommelt heel erg afhankelijk van hoe veel ze eet uiteraard. Een volle buik weegt natuurlijk meer. Gisteren was ze 850, vandaag 950 gram. Ze zou rond 1kg moeten zitten. Keutels lijken iets natter nu, dus ik wil ook graag wat ontlasting laten nakijken voor coccidiose. Ze krijgen dagelijks witlof, dille, peterselie en basilicum. Tijm en munt weigert ze momenteel. Andijvie af en toe. Voor de rest zijn ze geen andere groenten gewend en wil daar nu ook niet mee experimenteren. Haar vriendje heeft ook sinds gisteren weer rare keutels namelijk. Van brokken op hooibasis heb ik nog niet gehoord maar zal eens gaan kijken. Ze krijgen hier science selective. Het is niet zo dat ze helemaal geen hooi eet maar wel opvallend minder dan normaal. Ik zie rond het litteken niet veel, misschien wat verklevingen van weefsel zoals dat bij littekens vaak voorkomt. Enig haar vacht op de buik is nog steeds niet teruggegroeid na 5 weken. De DA weet ook niet zo goed waarom. In ieder geval bedankt voor je uitgebreid meedenken! Ik zal morgen contact met de DA opnemen en sws voor volgende week een gebitscontrole inplannen. Deze week wordt het waarschijnlijk niet meer.
  10. Hoe zouden ze daarachter kunnen komen? Met een röntgenfoto vermoed ik? Ze is bijna 10 maand dus nog vrij jong. Haar keutels vind ik normaal eruit zien. Ze zijn wat donkerder en minder veel dan eerder maar ze krijgt natuurlijk nu ook meer biks om wat aan te komen. Het lijkt er op basis van de keutels niet op dat ze te weinig voedsel binnenkrijgt. Haar vriendje heeft vermoedelijk megacolon dus ik ben heel alert op de keutels.
  11. Hee allemaal, Mijn zorgenkindjes blijven maar bezig.. Sinds haar castratie is mijn voedster elke week bezig met wat nieuws. En zijn we de afgelopen 5 weken elke week voor iets bij de DA geweest. Bijna twee weken geleden kwamen we erachter dat de kleine meid begon af te vallen. Ze krijgt nu sinds 10 dagen Panacur voor mogelijk EC of wormen. Nu merk ik dat ze veel minder hooi eet dan normaal en ook wat luier is (kan de warmte of stress zijn natuurlijk). Aangekomen is ze hooguit 20 gram ondanks meer biks. Vorige week kreeg ze een traanoog, dat is nagekeken maar de DA kon geen infectie of beschadiging vinden en ook de traanbuis is niet verstopt. Hij wilde er geen medicatie voor geven. Twee weken eerder is ook naar het gebit gekeken, dat was normaal. Helaas blijft het aanhouden en wordt ze kaler rond haar binnenste ooghoek. Dit i.c.m. minder hooi eten doet me toch denken aan iets met gebit. Echter ze eet alles behalve hooi wel prima, zowel groente als brokken. Ik begin toch wel ongerust te worden en ga morgen ook weer bellen. Heeft iemand ervaring met zoiets of een idee wat er aan de hand kan zijn?
  12. Ik controleer in de zomer dagelijks, de ene dag door oppakken, de andere door kijken als ze staan. Maar ik kijk ook elke dag meerdere keren in de poepbak of daar iets van maden of rare dingen te zien valt. Moet ook eerlijk zeggen dat ik, nadat er 3 weken geleden 4 groene vliegen in huis waren en ik helemaal panisch werd, de konijnen helemaal ondergespoten heb met anti myasis. Twee dagen later een dode made tegengekomen, dus was wel blij dat ik dat had gedaan. Dat ga ik nu ook blijven doen. Ze hebben geen plakpoep of dergelijke, maar zijn wel twee kwakkelaars ondanks dat ze nog heel jong zijn. Toen ik 14 was ben ik mijn konijn verloren aan maden en dat was zo heftig, dat wil ik nooit meer meemaken. Kleine kerel destijds in laten slapen omdat ik het niet aan kon zien hoe zeer hij leed. N.a.v. jullie verhalen: Kan mij iemand vertellen wat de slakken met vliegeneieren te maken hebben?
  13. Kleine update: mevrouwtje is weer super te pas, wond is goed genezen na 10 dagen in een rompertje te hebben gezeten. Na een heftige schrik afgelopen vrijdag en zondag ivm groene vliegen en een made op een keutel zijn beide konijnen gisteren door de DA als gezond verklaard (vrijdag gelijk helemaal ingespoten met anti myasis). Enige wat haar nu nog mankeert is een schimmelinfectie met haarverlies. Arm beestje heeft bijna geen staartje meer over. Daarvoor behandelen wij sinds gisteren lokaal met aurimic druppels. Ze hebben beide verder nergens last van. 🙂
  14. De controle ging goed! De hechting bij haar vulva is verwijderd (ondanks mijn angst dat ze weer zou persen). De DA heeft haar daarom nog een extra injectie ontstekingsremmers gegeven. Het lijkt nu goed te gaan. Ze heeft alleen een uur na de controle aan haar castratie wond zitten likken, die was daardoor flink dik en rood. Nog met de dierenarts gebeld en vandaag een rompertje opgehaald zodat ze er niet meer aan kan komen. Die draagt zij nu. Ziet er heel grappig uit. 😁 Al met al is zij ook weer actief, eet en poept. Al is dat nog minder dan normaal.
  15. Dankjewel voor jullie reacties! Stelt me toch even gerust. Het goede nieuws is dat ze heeft gekeuteld. Hele misvormde en slijmerige keutels, maar toch. Ze heeft nu ook iets meer eetlust, er ging een heel blad andijvie in en twee blaadjes witlof. Ze heeft ook op een paar sprietjes hooi geknabbelt. Ik heb haar vandaag 2x gedwangvoerd. Ze stribbelt zo tegen dat ik bang ben dat ze haar wonden beschadigd.. @Kolino ze hebben haar buik volledig geschoren, daar zit ook absoluut geen probleem. De urine blijft rondom haar geslachtsdeel en staartje zitten daar waar ook de hechting zit.. Er is daar niets geschoren, wat het lastig maakt. Het is heel zielig, je ziet gewoon dat plassen heel pijnlijk voor haar is. Er zit ook bloed in de urine, de dierenarts heeft dit vandaag ook gezien en vindt het niet gek gezien haar operatie. Ze krijgt ook antibiotica, dus dat zou goed moeten gaan. Ze heeft daarnaast een kraagje om omdat ze continu aan de hechting wilt zitten. Dat probeert ze ook elke keer dat die kraag eraf gaat. Ik hoop gewoon dat we volhouden tot de controle op maandag. Dan ga ik ook vragen of ze problemen met het laatste stuk darm kunnen uitsluiten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .