Ga naar inhoud

Gina_

Members
 • Items

  62
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Overijssel
 • Namen van de konijnen:
  Marley en Eldia
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Gina_'s prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

 1. Het is bij haar vriendje nu ook weer zo ver... kleinere keutels dan normaal. Wel nog steeds talrijk. Maar zijn buikje was vanmiddag best aan het borrelen. Heb met de spoed gebeld en hij is nu ook aan de emeprid en pijnstilling. De voedster keutelt nog steeds weinig, maar er komen nog wel keutels. Ze eten allebei nog hooi en witlof en zijn nieuwsgierig. Alleen wat slaperiger dan normaal. De spoed zei zo lang ze beide eten en poepen doorgaan met de emeprid, pas als het verslechterd zouden we moeten langskomen. Ik heb het vermoeden dat iets van de groente van de afgelopen dagen niet meer helemaal vers was.. Ik twijfel of ik op dit moment SS recovery moet aanbieden of beter bij hooi, groente en gedroogde kruiden moet blijven. Iemand die raad weet?
 2. Haar maatje heeft drie maand geleden een heftige gasaanval gehad die bijna zijn einde werd. Stilliggende darmen, infuus gehad, moeten dwangvoeren, het hele pakket. Kort daarna werden wormen, blaasontsteking en EC geconstateerd. Sindsdien is hij structureel aan de panacur ivm heel veel drinken en plassen. Wormen lijkt mij daarom geen logische reden meer. Zelf denk ik dat zijn darmen toen iets zijn uitgerekt en hij er lichte megacolon aan heeft overgehouden. Arme kerel, is nog net geen jaar oud en al een special needs konijn. Met dwangvoer bedoel ik nu alleen het aanbieden van dat papje trouwens, ze eet namelijk nog wel. Ik dacht omdat de SS recovery veel vezels bevat, dat misschien zou helpen. Ik denk persoonlijk nu niet meer echt aan verstopping. Klinkt gek, maar ik heb haar keutels geteld - die waarvan ik zeker weet dat ze van haar zijn. Ik kom uit op 130 keutels, dat lijkt me gewoon oké. Ze heeft wat andijvie, SS recovery en 6 brokken SS gehad. Wat de brokken betreft is het lastig om ze uit de hand te voeren. Het meisje is heel terughoudend en de ram zou nog een moord plegen voor een brok. Hij vreet dus in feite alles op of pakt het van haar af en springt ook continu op mijn hand of schoot als ik eten heb. Ik probeer het vaker uit de hand te voeren, maar meneer maakt dat moeilijk. We zijn gisteren nog naar de dierenarts geweest voor hem en die gaf aan dat wij bij hem beter brokken kunnen minderen, ook ivm gewicht. Dus meer gebruiken als snoepjes. Ik zal me goed inlezen voordat ik ze prozyme geef. Had al iets gelezen, maar jouw uitleg maakt het wat duidelijker. Iig super bedankt voor je uitgebreid antwoord! 😊
 3. Er zijn gelukkig nog wel keutels, alleen duidelijk minder dan normaal. Ik ga eens googelen waar ik prozyme kan bestellen, lijkt me preventief iig goed. Ik heb net ook dwangvoer gehaald. Zou dat veilig zijn om te geven of verergert dat verstopping? Ze lijkt geen pijn te hebben. Ik heb meloxidyl in huis mocht dat nodig zijn. Ik heb haar ook gecontroleerd op plakpoep maar ze is schoon. Alleen nu boos op mij dat ik haar heb opgetild.
 4. Zoiets dacht ik ook al, dat de blindedarm dan wel redelijk vrij is, maar wat de rest betreft is dus moeilijk te zeggen. Ze had niet veel blindedarmkeutels toen ik har die zag eten, maar ik weet natuurlijk niet hoe veel ze normaal heeft. Ze keutelt nog wel, er zijn ook nog wat keutels uitgekomen sinds ik deze post gemaakt heb, ongeveer 30. Haar vriendje heeft ondertussen 3x zo veel gekeuteld. Er komen bij haar nu zo'n 5 keutels tegelijk uit. Dat geen brokken meer geven ook kan meespelen had ik me niet bedacht.. Ik weet niet of ik nu durf om die wel te geven. Ik was ermee gestopt omdat haar maatje weer rare keutels had in vorm en textuur. Zijn darmen zijn sinds zijn gasaanval ontzettend gevoelig. Vaak helpt een paar dagen geen brokjes om weer alles te normaliseren. Hij heeft nu weer perfecte keutels, maar misschien was dat voor haar niet ideaal. Groenvoer krijgen ze dagelijks, meestal witlof en andijvie met een paar stengels munt en peterselie. Hoe veel durf ik niet te zeggen als ik eerlijk ben. Als ik moet schatten zo'n 4-5 blaadjes witlof en 50 gram andijvie. Witlof heeft ze vandaag 4 blaadjes gehad. De rest durfde ik nog niet te geven.
 5. Dankjewel voor de snelle reactie! Ik dacht idd hetzelfde. Het is nu ook midden op de dag en ze zijn allebei aan het slapen, dus ik wacht even af of er straks niet toch wat keutels uitkomen. Je weet niet toevallig of er ergens in een dierenwinkel prozyme te koop is? Ik las hierover op het forum. Dan zou ik dat vandaag nog in huis kunnen halen.
 6. Hoi allemaal, Mijn voedster Eldia lijkt sinds gisteren minder te keutelen. Gisteren viel het nog mee maar vandaag is er nog niet veel uit gekomen. Ik had gisteravond en vanochtend emeprid gegeven, dat had ik nog staan van haar vriendje die 3 maand geleden een gasbuik had. Ze had gisteren namelijk ook wat kettingkeutels. Beide krijgen alleen nog maar hooi nu en ik heb wat extra natte witlof gegeven. Zij eet nog hooi (wel minder) en is redelijk actief, zo actief als ze met dit weer zijn dan. Ik zag haar net ook nog blindedarmkeutels eten. Ik weet niet of blindedarmkeutels in verband staan met de productie van normale keutels? Kan ook geen aanleiding bedenken voor een verstopping behalve het verharen. Ze krijgen al een paar dagen geen brokken meer. Ik twijfel of ik mezelf te gek maak of toch maar naar de spoed dierenarts moet bellen..
 7. Waarschijnlijk wel, ja. Hij had toen hij ziek werd ook ineens symptoom van veel drinken en plassen waarvoor geen oorzaak gevonden kon worden, dus vermoedelijk EC. Hij krijgt nu structureel panacur. Het was daardoor al minder geworden maar nu is het ineens weer bijna normaal. Of dat door de panacur of dexamethason komt, geen idee. Ik ben in elk geval happy 😊
 8. Dankjewel! Ik hoop ook dat hij nu weer gewoon lekker konijn kan zijn ☺️
 9. Dankjewel voor je reactie! We hebben de 8 dagen volgehouden ondanks veel plasjes buiten de bak. Hij dronk echt enorm veel. Maarja, hij dronk ook voor de tijd al 500ml door de EC en met de dexamethason bijna een liter. Kan het hem niet kwalijk nemen dat hij dat niet kon ophouden. Hij is nu helemaal weer de oude en het lijkt een klein wonder: hij drinkt nu nog maar 200-250ml per dag. Dus bijna de normale hoeveelheid voor een konijn van zijn gewicht. Ik had niet verwacht dat dat nog een keer zou gebeuren. Hij had vanochtend ook voor het eerst sinds 2 maand weer binkies. Wij zijn heel blij hier!
 10. Goedenavond allemaal, Ik maak maar weer een nieuwe topic, Marley had namelijk een nieuwe klacht bedacht. Hij had een hele ontstoken oorschelp die dusdanig opgezwollen was en zo gloeiend heet was dat ik dezelfde dag nog naar de dierenarts was gegaan. Dierenarts heeft dexamethason voorgeschreven voor 8 dagen omdat het best een flinke ontsteking was en een injectie van dit middel gegeven. Nu lees ik overal wat voor troep het is en wilde graag vragen welke ervaringen jullie ermee hebben. Doet het echt zo veel kwaad? Qua bijwerkingen merk ik bij hem alleen dat hij enorm veel drinkt. De ontsteking is nog nauwelijks zicht- of voelbaar. Ik had al opnieuw gebeld met de vraag of ik het zo lang moet blijven geven, ze raden toch écht aan de 8 dagen vol te maken..
 11. Hoi allemaal, Ik dacht ik geef nog een update, wij zijn toch inmiddels 3 weken verder. De situatie is niet veel veranderd. Na de antibiotica leek de snot even weg, nu weer terug helaas. Ook behandelen wij al 10 dagen tegen milde oor infectie (vooral overmatig oorsmeer). We zijn ook veel bezig geweest met urineonderzoek en panacur in alle mogelijke doseringen maar het vele drinken en plassen blijft. In de urine wijst niets op een veranderde nierfunctie of infectie. De ene dag gaat het beter dan de andere. Op goede dagen drinkt hij 400ml (ipv 800ml) en plast netjes in de bak, op slechte dagen gaan er wel 5 plasjes nnaast. Volgens de DA is dat waarschijnlijk EC en moeten we daarmee leven. Buiten alles om is hij een knuffelig en nieuwsgierig kereltje dat heeeeeel goed eet. Morgen gaan wij naar de DA voor nagels knippen, dan ga ik nog maar voor antibiotica vragen.
 12. Als iemand er verstand van heeft hoor ik het graag. ☺️ Panacur zal nog een tijdje gegeven moeten worden, ook ivm verdenking op EC.
 13. Hee allemaal, Wilde jullie even een update geven. Marleys blaasontsteking is over (niet meer aantoonbaar in de urine) maar de snot en het vele drinken en plassen blijft bij beide konijnen aanhouden. Beide worden nu behandeld voor verdenking op EC en Marleymoet nog door met de antibiotica. Ze lijken gelukkig nergens last van te hebben.
 14. Dankjewel, zoiets had ik al gelezen inderdaad. Kan dus geen kwaad. Weet je toevallig welke panacur ik kan bestellen? Als ik google krijg ik die tabletten voor honden en katten.
 15. Hey mede-baasjes, Ik vroeg me af of iemand weet of een konijn ooit van wormen afkomt? Ik had net de dierenarts assisstente aan de telefoon ter controle van de behandeling van mijn konijn. Ik had gevraagd om nog 2 weken langer panacur te geven maar volgens haar zou 2 weken panacur genoeg zijn en hebben konijnen eigenlijk altijd (pin)wormen. Alleen als ze er last van hebben moet je gaan ontwormen. Ze doen liever geen langere kuur omdat dit niet goed zou zijn voor de darmen. Heeft iemand hier ervaring mee? Ik twijfel of ik maar gewoon zelf panacur moet bestellen en nog even doorgaan.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .