Ga naar inhoud

Gina_

Members
  • Items

    56
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Profiel informatie

  • Geslacht
    Vrouw
  • Provincie
    Overijssel
  • Namen van de konijnen:
    Marley en Eldia
  • Huisdieren
    Konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Gina_'s prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

  1. Waarschijnlijk wel, ja. Hij had toen hij ziek werd ook ineens symptoom van veel drinken en plassen waarvoor geen oorzaak gevonden kon worden, dus vermoedelijk EC. Hij krijgt nu structureel panacur. Het was daardoor al minder geworden maar nu is het ineens weer bijna normaal. Of dat door de panacur of dexamethason komt, geen idee. Ik ben in elk geval happy 😊
  2. Dankjewel! Ik hoop ook dat hij nu weer gewoon lekker konijn kan zijn ☺️
  3. Dankjewel voor je reactie! We hebben de 8 dagen volgehouden ondanks veel plasjes buiten de bak. Hij dronk echt enorm veel. Maarja, hij dronk ook voor de tijd al 500ml door de EC en met de dexamethason bijna een liter. Kan het hem niet kwalijk nemen dat hij dat niet kon ophouden. Hij is nu helemaal weer de oude en het lijkt een klein wonder: hij drinkt nu nog maar 200-250ml per dag. Dus bijna de normale hoeveelheid voor een konijn van zijn gewicht. Ik had niet verwacht dat dat nog een keer zou gebeuren. Hij had vanochtend ook voor het eerst sinds 2 maand weer binkies. Wij zijn heel blij hier!
  4. Goedenavond allemaal, Ik maak maar weer een nieuwe topic, Marley had namelijk een nieuwe klacht bedacht. Hij had een hele ontstoken oorschelp die dusdanig opgezwollen was en zo gloeiend heet was dat ik dezelfde dag nog naar de dierenarts was gegaan. Dierenarts heeft dexamethason voorgeschreven voor 8 dagen omdat het best een flinke ontsteking was en een injectie van dit middel gegeven. Nu lees ik overal wat voor troep het is en wilde graag vragen welke ervaringen jullie ermee hebben. Doet het echt zo veel kwaad? Qua bijwerkingen merk ik bij hem alleen dat hij enorm veel drinkt. De ontsteking is nog nauwelijks zicht- of voelbaar. Ik had al opnieuw gebeld met de vraag of ik het zo lang moet blijven geven, ze raden toch écht aan de 8 dagen vol te maken..
  5. Hoi allemaal, Ik dacht ik geef nog een update, wij zijn toch inmiddels 3 weken verder. De situatie is niet veel veranderd. Na de antibiotica leek de snot even weg, nu weer terug helaas. Ook behandelen wij al 10 dagen tegen milde oor infectie (vooral overmatig oorsmeer). We zijn ook veel bezig geweest met urineonderzoek en panacur in alle mogelijke doseringen maar het vele drinken en plassen blijft. In de urine wijst niets op een veranderde nierfunctie of infectie. De ene dag gaat het beter dan de andere. Op goede dagen drinkt hij 400ml (ipv 800ml) en plast netjes in de bak, op slechte dagen gaan er wel 5 plasjes nnaast. Volgens de DA is dat waarschijnlijk EC en moeten we daarmee leven. Buiten alles om is hij een knuffelig en nieuwsgierig kereltje dat heeeeeel goed eet. Morgen gaan wij naar de DA voor nagels knippen, dan ga ik nog maar voor antibiotica vragen.
  6. Als iemand er verstand van heeft hoor ik het graag. ☺️ Panacur zal nog een tijdje gegeven moeten worden, ook ivm verdenking op EC.
  7. Hee allemaal, Wilde jullie even een update geven. Marleys blaasontsteking is over (niet meer aantoonbaar in de urine) maar de snot en het vele drinken en plassen blijft bij beide konijnen aanhouden. Beide worden nu behandeld voor verdenking op EC en Marleymoet nog door met de antibiotica. Ze lijken gelukkig nergens last van te hebben.
  8. Dankjewel, zoiets had ik al gelezen inderdaad. Kan dus geen kwaad. Weet je toevallig welke panacur ik kan bestellen? Als ik google krijg ik die tabletten voor honden en katten.
  9. Hey mede-baasjes, Ik vroeg me af of iemand weet of een konijn ooit van wormen afkomt? Ik had net de dierenarts assisstente aan de telefoon ter controle van de behandeling van mijn konijn. Ik had gevraagd om nog 2 weken langer panacur te geven maar volgens haar zou 2 weken panacur genoeg zijn en hebben konijnen eigenlijk altijd (pin)wormen. Alleen als ze er last van hebben moet je gaan ontwormen. Ze doen liever geen langere kuur omdat dit niet goed zou zijn voor de darmen. Heeft iemand hier ervaring mee? Ik twijfel of ik maar gewoon zelf panacur moet bestellen en nog even doorgaan.
  10. Kreeg je ook iets mee om de darmen weer in gang te zetten (cisaral of emeprid)? Dat heeft bij mijn rammetje twee weken geleden binnen een paar uur geholpen om weer zelf te eten en ook weer te poepen. Hij had ook stilliggende darmen, maar met de medicatie kwam de boel weer op gang. Sluit me verder aan bij Kolino. Als de plas anders lijkt een urineonderzoek laten doen en vanwege de plakpoep ook ontlasting laten onderzoeken. De dierenarts kan op die manier wormen of coccidiose constateren en medicatie meegeven.
  11. Ik heb helaas niets toe te voegen. Maar wil je heel veel sterkte wensen. Wat een ontzettend lastige situatie. Ik heb ook een konijntje waar de laatste twee weken van alles mee aan de hand was, kan me voorstellen hoe zwaar het voor jou moet zijn. Ik persoonlijk zou pas voor inslapen kiezen als er echt geen kwaliteit van leven meer in zit. Ikzelf zou in jouw situatie eerst nog proberen tegen EC te behandelen, dan weet je voor jezelf ook dat je alles hebt geprobeerd. Ik vind het ontzettend rot voor je. Hopelijk kunnen jullie haar nog helpen.
  12. Okay, ik dacht dat echinacea er dan ook onder valt. Maar ik blijf dan voor de zekerheid even bij hun bekende dieet. Goed idee om probiotica achteraf te geven, zal er zeker volgende week eens naar kijken als de kuur achter de rug is. Hij lijkt na één dag antibiotica nergens last van te hebben. Plassen en drinken is nog hetzelfde.
  13. Wat fijn dat het heeft geholpen! Ik blijf ook nog even cisaral geven, daar heb ik een beter gevoel bij. Dankjewel, ik hoop het ook.
  14. Ik denk dat ik er voor nu geen extra's erbij doe, hij heeft vast al genoeg stress door alles met zijn lichaam en door alle nieuwe indrukken en geluiden in de woonkamer. Wel goed dat je zegt dat er geen kruiden mog, dan laat ik de echinacea even weg. Basilicum mag wel neem ik aan? Oh jeetje, zes weken is een lange tijd. Zijn ze nu weer beter? Voor nu geef ik inderdaad eerst 5 dagen antibiotica, indien nodig langer. Mijn nijntje heeft ook nog wat gevoelige darmen maar hij krijgt nog cisaral dus de antibiotica zal dan hopelijk weinig met de darmen doen. Ben al lang opgelucht dat het "maar" een blaasontsteking is.
  15. Bedankt voor alle input! De dierenarts het over megacolon maar het kan ook komen door de stilliggende darmen wat hij had en alles wat nu gaande is. We hebben net de uitslag van de urine onderzoek en hij heeft een urineweginfectie, dus we komen niet meer om de antibiotica heen helaas. De doxycycline wat ik al in huis heb kan ik gewoon gebruiken volgens de dierenarts. Dan pak ik iig ook de snot mee en hoop dat hij zijn eetlust blijft houden. Iemand ervaring met antibiotica en darmwerking/eetlust? Of maak ik me nou weer gek?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .