Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont de inhoud met de hoogste reputatie sinds 09-08-22 in alle zones

 1. Fun fact: Ik zit graag bij L&L in de ren, op de grond tegen de muur, maar er MOET een ruimte tussen zitten (hap in shirt: verder van de muur baas, hap in rug: nog iets verder baas), want Lewis rent er graag tussendoor, en Luz, de lieverd, ligt graag achter baas. 🥰
  6 punten
 2. Één van onze katers wilde graag mee op pad en kroop alvast in een rugzak.
  5 punten
 3. Hoeveel levensjaren ben jij kwijtgeraakt door de nep-dood momenten van jouw konijnen? 😅
  5 punten
 4. Ik heb inderdaad 2 met wat problemen. Elmo heeft vaak een verstopte anaalzak waardoor de keutels die blijven hangen en je die met de hand moet verwijderen. Het is een beertje dus dat stinktttt meine gutte. Kerri zit onder de vetbulten (zijn biopsies van gemaakt) hij is te oud (bijna 4 jaar) om ze te verwijderen en zolang ze hem niet in de weg zitten bij het lopen is het geen probleem. Mocht dit wel gebeuren dan is het tijd voor de regenboogbrug. Ik heb gelukkig wel een dierenarts die gespecialiseerd is in knaagdieren. Maar anders dan konijnkundige dierenartsen zijn die ook moeilijk te vinden. Ik vind de geluidjes die ze maken dan wel weer leuk. Als ze lekker buiten in de ren zitten piepen ze van gelukt. Of als er plastic kraakt dan gillen ze bijna omdat ze dan denken dat ze iets van groeten te eten krijgen.😂 Boefjes.
  5 punten
 5. Ieee dat klinkt echt heel vies. Ik geloof dat ik verwend ben met op 10 minuten één van de schoonste stranden van Nederland. Naast wat drukke stukken (bij vakantieparken) gelukkig ook een stuk met weinig voorzieningen, daardoor altijd lekker veel ruimte zodat je gewoon een potje kan voetballen zonder dat iemand er last van heeft.
  5 punten
 6. Ik heb wat medelijden met dat eenzame konijntje ergens in een kelder. Hij ziet amper daglicht en kan niet even lekker in het zonnetje gaan liggen. Misschien beter naar een opvang brengen en dan later als je situatie verbeterd is en je vindt het nog leuk dan een koppel konijnen uit een konijnenopvang nemen. Ik heb een koppel uit de konijnenopvang en die waren ongeveer anderhalf jaar oud. Ideaal. Ze waren al lang een echtpaar, beiden gecastreerd en volledig gevaccineerd. Dus de eerste tijd geen omkijken naar vaccinaties of ruzies etc. En ook konijnen van anderhalf jaar kennen ze zo. Ze voelen zich hier nu goed thuis. Gun je konijnen een beter leven.
  5 punten
 7. Wonen wij in hetzelfde Nederland? In mijn woonkamer is het nog steeds 24 graden, ondanks dat ik 's avonds alles tegen elkaar open zet. Dus ik denk meer in icepods dan in snugglesafes.
  5 punten
 8. Berry zorgt ervoor dat zijn pootjes lekker koel blijven.
  4 punten
 9. Mijn beestjes zijn weer thuis 🥳 Zo op het eerste gezicht te zien gaat alles goed, al moeten ze duidelijk wennen aan hun eigen verblijven.
  4 punten
 10. Zo schattig als ie slaapt.
  3 punten
 11. Ooh *konijnendropjes* dat is schrikken. Sterkte! Met Vlekje gaat het inmiddels beter. Eten doet ze weer ze is alleen nog niet echt zichzelf. Ik gok dat de warmte ook een rol speelt.
  3 punten
 12. Castreren ze de rammen dan? OF verkopen ze gewoon ongecastreerd een ram en voedster? Twee voedsters? Twee rammen.... En dan nog het hele koppelproces, dat is bij konijnen ook niet simpel. Ik zie het al helemaal voor mij dat mensen gewoon een jong konijn bij een volwassen konijn gooien in het hok, en er vanuit gaan dat het goed komt..
  3 punten
 13. Vanochtend om 7 uur alweer lekker gepootjebaad in de Oosterschelde. Namu is wel echt dol op zwemmen. Onze andere malamutes echt veel minder. Ze wordt er ook steeds beter in. In het begin had ze nog wel eens dat ze dan opeens tijdens het zwemmen het spannend vond en op ons wilde klimmen, dat is niet zo heel lekker als je in je badpak of zwembroek bent 😄 Niet dat we diep gaan hoor, als ze een meter terug zwemt kan ze gewoon staan. Verder vind ze het rondrennen in het water, zeewier eten, onderwatergraven (?!) en vissen vangen erg leuk. Krabben is ze minder fan van 🤣 Ik heb nu dus een zwemvestje besteld voor haar, eens kijken of dat wat is, of ze daarmee iets beter blijft drijven zonder moeite. En we gaan binnenkort kijken of we een keer een ochtendje op een niet te warme dag een kano kunnen huren, of dat wat voor haar is. Op de foto linksonder zie je goed hoe smal ze eigenlijk is onder die vacht 😉 Ze begint nu eigenlijk pas in de breedte te groeien, ik moest haar tuig gisteren weer groter maken rond haar buik.
  3 punten
 14. Halfslapend keutelen in de schaduw houdt het caviakoppie koel.
  3 punten
 15. Mooie oranje luchten. Helaas had ook iemand z'n kat achtergelaten... wie doet dat nou?
  3 punten
 16. Heikneuterigheid heb je hier echt nog volop 😄 Zo is er in september een rommelroute en had ik de vrouw die het organiseert nog wat hulp aangeboden, evt met een flyer of poster ontwerpen enzo. Gaf ze aan dat zelf wel te kunnen. Dat is ook zo, maar ik moest er toch wel een beetje van giechelen. Is het in Word, met de standaard plaatjes uit Word gedaan 😄😄😄 Oh en 9 van de 10 keer als er dan van zo iets wat gedeeld wordt op facebook, dan printen ze dus eerst de pagina uit, maken ze dan een foto, en die delen ze op facebook 🤣
  3 punten
 17. @Eveezal ik er meteen 2 bestellen? https://www.e-carnavalskleding.nl/80s-riemtasje.html?channable=0152ea6964003231333636303733314c&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=Shopforward.nl CSS
  3 punten
 18. Zandhoofd. Zandauto, zandhuis, zandtuig, zand alles. Ooh en ik heb met een dooie vis gespeeld. Was leuk 👍
  3 punten
 19. Grappig genoeg post ik hier de laatste tijd veel vaker over mijn hond, maarrrrr in het echte leven is Dakota nog steeds mijn beste paard van stal en Mississip nog steeds... Lui? Afgelopen week had ik zin in een klusprojectje: ze hadden een cat cube en eten vanuit daar heel graag hooi, maar ik kon maar geen fatsoenlijke hooiruif vinden. De houten die ik had gingen ze in zitten om te plassen 🤦‍♀️ Dus besloten om een stapelbedje voor ze te bouwen en daar dan een ruif aan te maken. Ben eigenlijk best trots op het eindresultaat 😄 Hooiruifje aan de zijkant gemaakt Prinses op de erwt Best hoog vindt Mississip
  3 punten
 20. 2 punten
 21. Bobbie is weer helemaal de oude! Uiteindelijk een week lang 3 tot 4 keer per dag moeten voeren en medicijnen herhalen. Vanaf zaterdag leek het alweer wat beter te gaan en vandaag sprint ze weer door de tuin en eet ze alles wat ik voor haar neus zet. Geduld beloond. Nog steeds dank voor al jullie advies.
  2 punten
 22. Na het eten even samen een slaapje.
  2 punten
 23. Rotzakjes zijn het ook. Ik ben benieuwd hoe oud Bunnybunchers gemiddels worden🙈
  2 punten
 24. Nou, ik heb net wat heftigs gedaan. Gijs zijn nageltjes geknipt! Poeh hee. maar het is gelukt. Nu is hij een week boos en bang. Maar het moest wel echt gebeuren.
  2 punten
 25. Bij de Jumper hier in de buurt verkopen ze helemaal geen konijnen of cavia’s meer. In de winkel staan 2 ruime verblijven met opvang dieren en informatie over hoe en waar je konijnen of cavia’s kan adopteren.
  2 punten
 26. Ja om het even heel simpel te zeggen, tot het moment dat de teelballen weggehaald worden, blijft hij een lading sperma aanmaken. Het idee is dat die laatste lading, die nog bijvoorbeeld nog achterblijft in de zaadleiders, door het lichaam afgebroken moet worden. Dit duurt een aantal dagen. Ik ga er eigenlijk vanuit dat er een veiligheidsmarge op zit, om zeker te weten dat alles dood is. Dag 1 na castratie is de kans op bevruchting dus veel groter dan op dag 10. Helemaal zeker ben je pas vanaf dag 15, maar eigenlijk verwacht ik dat de kans op een zwangerschap na een week al flink is gezonken. In zo'n advies moet je echter ook alle uitzonderingen meenemen en een veilig moment kiezen, waarop de kans echt nul is en dat hebben ze bepaald op 14 dagen.
  2 punten
 27. Dat is zo hoor. En het zijn ook gewoon angsthazen. Stress is onderdeel van hun natuur. Als ze dat niet overleven is het of heel langdurige stress geweest, of ze hadden al iets onder de leden. Een konijn gaat over het algemeen echt niet zomaar dood van een autorit, gelukkig 😅.
  2 punten
 28. Vandaag naar de snuffeltuin geweest om kennis te maken voor speur of detectiewerk. Wat leuk is dat zeg, zo'n tuin! Yula heeft zich een ongeluk gesnuffeld en toen ze rondjes begon te rennen en van de ene kuil naar de andere ging om te graven was het genoeg geweest, overprikkeld 🤣. Die vrouw is ook gedragsdeskundige en bevestigde wat ik zelf ook in Yula zie. Ze is onzeker, maar wel heel nieuwsgierig en ondernemend en dat wint het. Er zit duidelijk terriër in, dat zie je al meteen aan haar kop en zeker aan haar gedrag. Haar eerste reactie op spanning is blaffen en stoer doen, maar ze is niet stoer, ze probeert dingen die ze eng vindt weg te blaffen. Strakke begeleiding en regels zijn noodzakelijk en opletten dat er geen verkeerde dingen worden aangeleerd, want ze is verschrikkelijk slim, maar heeft nog niet het zelfvertrouwen en evenwicht om zelf verstandige beslissingen te nemen. Ze moet niet te vrij gelaten worden, dat vergroot haar onzekerheid, regels en weten wat er van haar verwacht wordt geeft haar houvast. Bij blaffen binnen regels bevestigen, binnen wordt niet geblaft. Dat kan ook prima, want ze weet dat ze binnen veilig is. Bij blaffen buiten (op straat, niet in de tuin) uit de situatie halen en aandacht afleiden, ze heeft daar steun in nodig. Bezoek vond ze dat we goed aanpakken. Begeleiden als ze blaft, want het is een spannende situatie waarin ze steun nodig heeft. Rustig aan, Yula aan de lijn als er iemand binnenkomt, bezoek de hond laten negeren en 1 persoon tegelijk die ze al een beetje kent. Goed begeleiden en afleiding geven in een kluif, lickimat of kong, iets wat haar bezighoudt en kalmeert. Super fijn om te horen dat zij er hetzelfde naar kijkt als ik en dat we dus echt op de juiste weg zitten! Ik heb al veel geleerd van Yula hoor! Ze is ook een echt een duidelijke spiegel, haar reacties zijn heel direct, ze wijst me goed de weg. Binnenkort gaan we een proeflesje speuren en eentje detectiewerk doen om even uit te proberen. Ze is ook bezig met een nieuwe activiteit, daar weet ze morgen meer over. Alles 1 op 1 met het plezier en de behoefte van de hond centraal. Erg prettig! Yula is bekaf nu, daar heb ik de rest van de dag geen omkijken meer naar 😁.
  2 punten
 29. Ik denk dat ik er zelf ook gewoon wat brutaler in ben geworden in de loop der jaren hoor 😉 Bij dit soort blijvende problemen zou ik in ieder geval voor de buik en gebitsfoto zijn gegaan. Zeker als het konijn toch verdoofd moet, dan is het geen extra stress. En ik zou willen weten wat de oorzaak is, zodat je er in de toekomst beter op in kan spelen. Een konijn dat slecht eet door een gasbuik of verstopping zou met medicijnen met een dag of 3 opgeknapt zijn, is mijn ervaring. Met haakjes ook, meestal zelfs de zelfde dag al omdat het probleem weg is en ze eindelijk kunnen eten zonder pijn. Als het langer dan dat duurt, zou er voor mijn idee meer aan de hand zijn.
  2 punten
 30. Gelukt!! Ze zijn niet meer bang voor elkaar! Op de foto geeft het rammetje mijn voedster een wasbeurt 😊 Bedankt voor alle tips en geruststelling! @Marjoleink @Evee
  2 punten
 31. Een heuptasje heb ik ook 😄 Verschrikkelijk he? Ik haat dat ook echt, maar vrouwenbroeken hebben gewoon geen fatsoenlijke zakken waar je iets in kwijt kan. En om met warm weer nou met een vest of jas te gaan lopen (of nog erger, zo'n bodywarmer) om beloning, poepzakjes etc. in te bewaren is ook niets. Dus hier ook aan zo'n verschrikkelijk tasje.
  2 punten
 32. Ja. Ik wandel nu zelfs in regenlaarzen en met een heuptasje met snacks 🤦 🤫🤫🤫
  2 punten
 33. 2 punten
 34. Goed nieuws: de twee pluizenbollen zijn vorig weekend geadopteerd nadat ik een foto van ze op instagram had gedeeld 🙂 Dus weer plek voor nieuwe pleegjes. Waarom zou iemand kinderen willen, als je ook gewoon op deze babies kunt passen en ze lekker weer kunt teruggeven als ze gaan puberen 😜
  2 punten
 35. Hoi Allen! Echt super dank voor alle reacties. GOED NIEUWS! Ze is weer lekker fit en ze at weer vandaag. Moet de medicatie komende twee dagen nog even afmaken maar ze is weer veel meer de oude. Waar het exact aan ligt dat ze nu beter is dan de eerste avond weet ik niet. Vrijdagvond kreeg ze medicatie die ze dagelijks moest, (gericht op de dikke darm) en zaterdagochtend toen ik terug naar de arts ging kreeg ze een prikje wat ook tegen de dunne darm zou helpen. Dus misschien hielp deze laatste net even meer/gaf dat extraatje. Ieder geval erg blij dat ze nu ook weer blij is! Ik neem al jullie tips mee. Dank!
  2 punten
 36. ze bleven allemaal liggen. Het grappig is, dat toen ik me echt zorgen begon te maken, er ineens geen BDK meer te vinden waren. Dus, voor nu gaat het weer goed 😄
  1 punt
 37. Mijn konijnen doen eigenlijk niet vaak van die gekke dingen waardoor ik denk dat ze dood zijn. Ik denk dat alle zorgen om ze bij mij voor meer slijtage zorgen. Het 'knoop in je maag' gevoel... Vanmorgen weer lekker vroeg opgestaan, ramen en deuren opengezet, een handvol hooi in alle hokken, tuinvogeltjes voorzien van voer en fris water in de schalen. Toen met de hond gewandeld, konijnen en cavia's voorzien van brokjes en groen, hond gevoerd en alle ramen aan de zonkant weer dicht gedaan. En nu zit ik, met de hond naast mij, en zicht op heel veel etende en drinkende mussen en tevreden knabbelende konijnen in de tuin aan mijn ontbijt. Zo, laat die warmte maar komen...
  1 punt
 38. Hier staan tips over het wassen van een konijn: https://www.bunnybunch.nl/informatie/wassen-van-een-konijn Als het moet, dan moet het. Toch zou ik zelf niet de voorkeur geven aan vaak wassen, dat maakt de huid extra kwetsbaar. Als het lukt met natuurlijke billendoekjes (zonder parfum, geur, ontvetter en zooi er in) dan zou ik dat wel proberen en zo min mogelijk wassen. Als je in de winter wast, zou ik hem binnen houden tot hij droog is. Maar dan zit je wel vaak met overgangen. Ik vraag mij heel eerlijk af of het wel verstandig is dit konijn buiten te houden. Zowel in zomer (myiasis) als winter (kou) Maar ik weet niet of je een optie hebt om ze binnen voldoende ruimte te bieden.
  1 punt
 39. Tsja, als ze echt iets om konijnenwelzijn zouden geven zouden ze geheel stoppen met de verkoop. Maar goed, als pluspunt zien mensen wel meteen dat hun impulsaankoop minder gemakkelijk wordt en is er bewustwording dat ze samen moeten. Verbetering wel dus, maar nee, lang niet goed genoeg.
  1 punt
 40. Ohjee, beterschap. En hopelijk geniet je nog lekker van het uitje! Ik heb oppaskonijnen nu, wel spannend met de warmte. Zeker omdat ze ook al wat ouder worden en niet zonder mankementjes zijn. Gelukkig is het bij mij in de straat dus kan ik stiekem veel vaker gaan kijken dan de afgesproken 2x per dag 😉
  1 punt
 41. Het is mijn ervaring (gebaseerd op slechts een nestje hoor), dat ze pas kort voor de bevalling een nestje maken. Dat is ook logisch, want hoe langer voor de bevalling moeder een nest maakt, hoe groter de kans dat het gezien wordt door een natuurlijke vijand. Je kunt een zwangerschap niet 100% uitsluiten, maar ik zou me geloof ik niet heel veel zorgen maken.
  1 punt
 42. Nou hadden we net een net gevonden wat stevig was in de schuur, is ze net alsnog haast ontsnapt. Ze is echt een boef zeker nu ze nog klein is
  1 punt
 43. 6 weken wachten na castratie is voor katers. Niet voor konijnen. Veel dierenartsen halen dat door elkaar. De hormonen nemen af in de drie maanden na de castratie.
  1 punt
 44. Ik heb een paar planten die het helemaal niet goed doen. Ik wil ze steeds wegdoen maar dan vind ik het toch zielig. Misschien gewoon eens doen. Hupsakee, weg ermee 🤣. Gewoon op de dag dat de kliko wordt opgehaald, dan kan ik ze er ook niet meer uit halen.
  1 punt
 45. 's Avonds verkoeling zoeken op het strand.
  1 punt
 46. Wij zijn er hier allemaal voorstander van om konijnen te adopteren uit een konijnenopvang. In elk geval hebben de konijnen daar allemaal een gezondheidscheck gehad en zijn ze gevaccineerd. De rammen zijn altijd gecastreerd en bij sommige opvangen worden ook de voedsters standaard gecastreerd.
  1 punt
Deze erelijst is ingesteld op Amsterdam/GMT+02:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .