Spring naar bijdragen

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 16-04-19 in all areas

 1. 2 points
  Dit moet ik even met jullie delen. Vanavond was ik het boven hok samen met de bunny's (lees de bunny's liepen in de weg) aan het schoonmaken. Nadat ik het stro er in had gedaan begon Jumper aan het hok te knagen. Meestal een teken dat hij aandacht wil. Dus als een goede konijnen slaaf begon ik hem te aaien. Hij deed zijn snuitje omhoog, en begon me voorhoofd te wassen!😍 Daarna begon hij aan me haar maar dat smaakte geloof ik minder.🤣 Ik vond het gewoon zo schattig!
 2. 2 points
  Foei 👮‍♀️
 3. 1 point
  Hmm valt me nu pas op, in de brief waarin ze het advies geven om de toiletpot dicht te houden etc. Staat aan het einde van de alinea: “Natuurlijk alleen wanneer u deze niet gebruikt” Zouden er echt mensen op hun dichtgeplakte wc zijn gaan plassen dat dit nodig is? 😂
 4. 1 point
  @Rifca dus je hebt liever dat ik de rotzooi heb dan jij? Groot gelijk 😂
 5. 1 point
  @Marjoleink Maar dan had jij niks gepost en had ik het niet geweten, dus -heel gemeen- ben ik blij dat jij het niet van te voren wist 😉😂
 6. 1 point
  Mens snapt weer niks van de inrichting, laat mij maar even~Cloony (p.s. Check zijn mooie krullen~mens)
 7. 1 point
  Fijn dat het weer goed gaat!
 8. 1 point
  Ha, ha, hier ook altijd een 'gebruiksaanwijzing' voor de konijnen als wij op vakantie gaan. Hoewel mijn moeder al jaren de vaste oppas is, vindt ze het zelf altijd fijn om weer even de checklist er bij te hebben. Even controleren of ze alles gedaan heeft; water, brokjes, hooi en kruiden, hok op slot enz. Ze is erg precies, dus wil niks vergeten. Mocht er eens iets mis zijn, dan neemt ze contact op met mijn zus. Zij heeft zelf ook konijnen en is handiger in het hanteren van konijnen. Ook Hubbel is gevoelig voor gas, dus is het noodzakelijk dat er dan hulp is. Mocht mijn zus er niet zijn, dan is onze tegenover buurvrouw nog te benaderen. Zij is vele jaren dierenartsassistente geweest. Genieten jullie ook zo van het mooie weer? Ik vind het echt heerlijk! Maar het is jammer dat het ook zo'n keerzijde heeft; de droogte. Ik zie het als ik met de hond in het bos loop of op het boerenland. Het is echt al kurkdroog op veel plekken. De weidevogels vinden geen insecten voor hun jongen en dus worden er al dode kuikens gevonden, amper 2 dagen oud. En zullen we dit jaar wat beter hooi krijgen voor onze konijnen? En de bieten, aardappelen en de mais? Zal dat dit jaar beter gaan? Toch maar hopen dat het halverwege de week een poosje zal regenen. Stonk het bij jullie afgelopen nacht en vanmorgen ook zo branderig? Ik werd er een paar keer wakker van. Heb het raam wat dichter gedaan. Vanmorgen, toen ik met de hond liep, hing er ook nog een stinkende rook. Blijkt van Duitse paasvuren te zijn. De wind stond deze kant op...
 9. 1 point
  Fijn dat Venco en Marlo weer allebei in orde zijn!
 10. 1 point
  Zul je altijd zien he, gedoe komt nooit alleen. Maar wat fijn dat het weer beter gaat met Venco!
 11. 1 point
  We zijn inmiddels naar de DA geweest, en Bloempje heeft Pasteurella. We zijn er vroeg bij, het zat gelukkig niet in de longen. We moeten nu 1 maal daags Novadex geven 2 ml. Net de eerste ronde gedaan, en het ging weer niet heel soepel... Eerst geprobeerd om het door het eten te doen, maar ze wilde het niet want ze was nog te gestresst door het dierenartsbezoekje. Toen haar in de extra ren gelokt, alles eerst afgesloten zodat ze niet weg kon vluchten naar boven of de gewone ren. Uiteindelijk hebben we haar te pakken gekregen en is het gelukt. Oh oh wat is ze toch sterk zeg! En protesteren wat ze doet!
 12. 1 point
  Ik zie dat de foto's niet meer werken jammer genoeg. 😞 Afijn, koos heeft gisteren zijn jaarlijkse check-up en inentingen weer gehad. De DA vond hem er prachtig en gezond uitzien, mooi op gewicht. Wel een aandachtspuntje, net zoals vorig kleine haakjes op zijn kiezen maar geen wondjes in zijn bekkie. Hier is nog nooit wat aan gedaan en hij blijft goed eten dus dat scheelt een slok op een borrel.
 13. 1 point
  Dit was vanmorgen😊
 14. 1 point
  Hier staat verder info over kruiden voor konijnen: https://www.bunnybunch.nl/informatie/kruiden-voor-konijnen/
 15. 1 point
  Ze horen niet breekbaar en knapperig te zijn, soms wel een beetje ik bedoel, het vocht gaat er uit dus ze worden wel droog en daarmee ook wel breekbaarder, maar 70 graden is te hoog om kruiden te drogen. Dan bak je ze 😉 Je kan beter kruiden drogen op een temperatuur van 30 a 40 graden als het mogelijk is. Veel mensen gebruiken ook een echt droogmachine. Dat gaat makkelijker. Het grastaart recept wordt natuurlijk geen echt deeg, maar meer een plakkerige plak. De havermout en banaan vormen het plaksel, waar het gras in zit. Mogelijk is het geheel te nat als je er niet echt een deeg van krijgt. Je zou de hoeveelheid gras kunnen verminderen. Begin met de banaan, voeg een beetje havermout toe, en verder het gras in kleine, fijne stukjes (geknipt of klein gesneden). Let wel op dat dingen als konijnentaart en konijnenkoekjes wel echt met mate gevoerd moeten worden. Niet te vaak en niet te veel.
 16. 1 point
  Twee leuke stedentripjes gehad! Vorige week met mijn moeder naar Amsterdam geweest, paar nachtjes in een hotel, lekker toeristisch gedaan. Rondvaart door de grachten enzo 🙂 Donderdagmiddag thuisgekomen, en vrijdag weer vroeg opnieuw richting Amsterdam, voor het verrassingsweekend van mijn schoonmoeder, die pas 60 is geworden. Dat was naar Wenen. Hele mooie, nette, ruime stad, vol mooi onderhouden oude gebouwen. Erg leuk gehad met z'n allen! Maar een stedentripje met 7 personen is toch wel wat vermoeiend haha 🙂 Gisteravond ook pas laat teruggekomen. Nu dus nog even vrij om uit te rusten en bij te komen. Ik ben wel echt een soort "trots" op mijzelf dat ik het ondanks dat ik ziek ben echt super goed heb volgehouden de afgelopen week! Straks om 10 uur Qila nog ophalen uit het pension, die is er van donderdagavond tot vanochtend naartoe gegaan, voor de eerste keer naar dit pension. Heel erg benieuwd hoe dat is gegaan want het was eigenlijk proefdraaien voor evt in december, als we echt langer op vakantie zijn. De katten en konijnen zijn door een buurvrouwtje verzorgd, waar ik ook op de konijnen pas als zij er niet zijn. Dat is gelukkig allemaal goed gegaan 🙂
 17. 1 point
  Ik krijg het eerste konijn er altijd wel in. De rest ruikt dan onraad en neemt de benen. Laatste keer had ik mijn ram uit het nachthok gehengeld, en die sprong twee keer uit mijn armen, om maar niet in het mandje te hoeven.
 18. 1 point
  Je kunt de blaadjes door het hooi mengen voor de afwisseling, je kunt ze ook zo geven.
 19. 1 point
 20. 1 point
  Hopelijk komen die haakjes niet meer terug, je zou inderdaad denken dat het bij goede hooieters niet voorkomt. Blijkbaar dus wel. Mijn voedster at ook goed hooi, en toch ook haakjes. Ik heb nu naast het hooi wat ze altijd krijgen ook timothy-hooi voor ze gekocht en dat krijgen ze nu door elkaar. Ik zie mijn voedster nu heeeel veel hooi eten, dus ik hoop dat het helpt tegen haakjes. Op timothy-hooi schijnen ze nog meer te moeten kauwen.
 21. 1 point
  Haha, slim beestje! Komt goed! Fijn dat ze al aangekomen is. Was ze afgevallen doordat ze slecht at, vanwege de haakjes?
 22. 1 point
  Lola zat graag in de vuilniszak tijdens het schoonmaken :-)
 23. 1 point
  Van dit soort berichten word je toch gelukkig!?!?!
 24. 1 point
  Het gaat er niet om dat ze te zwaar worden, het gaat er om dat konijnen die de hele dag brokken hebben vaak te weinig vezels eten, en dat ze te veel mineralen binnen krijgen zoals calcium. Daar kunnen ze op de lange termijn problemen met de nieren en urinewegen van krijgen. Beter is het dus om de dagelijkse hoeveelheid af te meten en in één of twee porties aan te bieden. Dan heb je ook geen last van muizen.
 25. 0 points
  Renske en Jumper, dat is wel leuk dat jullie collega's ook enthousiast kunnen doen. Hier zei een collega net dat ze een slang had geaaid in een zoo en ik zei "brr, ik heb niets met slangen" waarop ik gelijk als reactie kreeg "ja, sommige mensen hebben niets met konijnen..." Kwam een beetje lullig over. (terwijl ik eigenlijk nooit over m'n konijnen praat)
 26. 0 points
  Bij Monky is een toilet in het nachthok not done! Zodra ze het nog maar ziet ligt die hele bak inclusief inhoud omver. Ben haar nu te slim afgeweest want ik heb er zo veel stro in gestopt dat ze 'm niet meer omver kan gooien haha. Alleen even kijken hoe ik dat in de zomer ga doen want dan is zoveel stro niet echt fijn. Het was weer een kl*te weekend. Nog steeds met Binky in de weer aangezien zij nog steeds niet echt wilt eten, besloot Monky zaterdagavond een gasaanval te krijgen. Ik ging nog even om 10 uur kijken en zag direct dat het foute boel was. Heb Monky gelijk uit de ren gehaald, pijnstilling gegeven, om het kwartier Inflacol en een buikmassage gegeven, daarna nog 1x en toen was ze toch wat opgeknapt, begon weer wat te huppelen en wat hooi te eten. Pfff, dan schrik je je toch kapot. Ben om 1 uur naar bed gegaan maar kon natuurlijk niet slapen. Ben nog moe :-(
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+02:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .