Spring naar bijdragen

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 29-11-19 in all areas

 1. 8 points
 2. 5 points
  Ik had mijn pakket al een week geleden ontvangen, dus jullie hebben me enorm geholpen met raden van de afzender door te plaatsen wanneer je het verstuurd hebt 😁. En even zoeken wie het baasje is van Hercules en Havana deed de rest. Dankjewel @MariboHaribo, ik ben er heel blij mee. De inhoud van mijn pakket: Een doos bonbons Therme Thalasso foaming shower gel Therme Saigon Pink Lotus shower satin gezichtsmasker met komkommer Gezichtsmasker met passievrucht
 3. 5 points
  En het verblijf van ons andere koppeltje 🙂 ! Die katoenen kleden op de vloer zijn wel erg fijn, niet duur en makkelijk te stofzuigen!
 4. 5 points
  Ik snap Marjoleink haar reactie wel... Als je niet eens met je konijnen naar een goede dierenarts zou mogen, waarom heb je dat beestje dan nog? Heb je dan echt liever dat ze bij jou blijft en lijdt of wellicht zelfs doodgaat dan dat je haar afstaat aan iemand die haar wel alles kan geven wat ze nodig heeft? Waar gaat het nu om, om de gezondheid en welzijn van je konijn of om je eigen hachje? Gezien je al tientallen topics geopend hebt mbt allerlei verschillende "problemen" vraag ik me echt af waarom je haar niet wilt afstaan. 1. Je kan haar geen maatje geven 2. Je kan haar niet voldoende standaard de ruimte geven 3. Je geeft aan een agressie probleem, terwijl ik in die filmpjes 0.0 agressie zie 4. Je kan/mag niet naar een goede dierenarts ondanks aanhoudende plakpoep en geen hooi eten Misschien even heel hard maar zo is het in mijn ogen wel!
 5. 4 points
  Niet van alle konijnen weet ik wanneer ze jarig zijn, vandaar dat ik meestal vanaf dierendag een jaartje er bij tel. Maar Brenda was afgestaan bij de opvang en de vorige eigenaren hadden als geboortedatum december 2015 doorgegeven. Dan is 5 december wel een mooie datum, dacht ik zo, om bij haar een jaartje erbij op te tellen! Vandaag blaast brenda dus vier kaarsjes uit! (niet drie zoals op de foto, maar ja ik heb dit in 2 minuten in elkaar geflanst, ook niet te veeleisend zijn he? 😉 )
 6. 4 points
  Sorry voor de late reactie! Inmiddels heb ik bij de bouwmarkt metalen panelen gekocht en die liggen er nu overheen. Werkt perfect!
 7. 3 points
  6 december, ik zal de kerstboom eens opzetten hier in het cafe 😉
 8. 3 points
  Mijn dikbollie kan ook charmant nijnen. En die ander nijnt graag alsof ie dood is.
 9. 2 points
  Bedankt voor alle lieve reacties, Doet me goed. Inmiddels ben ik vorige week dinsdag ook door mijn rug gegaan dus was helemaal in de lappen mand. Wel kunnen overleggen met de dierenarts en ik doe eigenlijk alles wat ik kan. Gelukkig komt Sergio inmiddels aan. Nairobi niest nog steeds soms, maar schijnt dat het bij Iris al uitgebreid onderzocht is en dat ze gewoon wat gevoelig lijkt voor stof. Het gaat nu meestal goed. @Huiself Heel veel sterkte met het verlies het gaat om Nairobi bij Iris vandaan. Ze dacht dat die zich ook happy zou voelen binnen en een goede match zou zijn met Sergio. En dat bleek ook wel, een iets meer roerige koppeling dan met Sandy, maar eigenlijk even goed best saai😉 @Lienappelsien In overleg met Iris heb ik besloten om ondanks dat Sergio niet 100% is te koppelen. Hij was erg eenzaam, en kwam de hele dag met mij knuffelen. Erg lief natuurlijk, maar ook wel sneu. Nu komt hij ook nog wel knuffels halen hoor. Het is nogal een aandachtszoeker. 🥰 Nairobi voelt zit inmiddels al heel erg thuis Dit was al op dag twee. Tip, kijk t filmpje even af🥰 Gelukkig gaat het inmiddels wat beter met mijn rug, al moet ik wel echt oppassen met wat ik doe en als ik iets doe, na 10 a 15 min weer even gaan liggen. Scopie wees slokdarm ontsteking aan en ben ik voor onder behandeling. Was echt verschrikkelijk zonder roesje of wat een scopie. Al was ik blij dat ik kon liggen na meer dan een uur! door de wachtkamer te hebben gelopen omdat ze zo mega uit liepen. Bij de oogarts was alles goed.
 10. 2 points
  Veel mensen vinden konijnen schattig en dat zijn ze vaak natuurlijk ook. Maar wist je dat konijnen ook ontzettend stoer & cool kunnen zijn (of, nou ja, in ieder geval zo kunnen kijken)? Daarom leek het mij leuk om een topic met foto's van 'coolnijnen' (= coole konijnen) te starten om iedereen te laten zien dat konijnen niet alleen maar schattig zijn. Wie o wie helpt mij dit topic te vullen? Bij deze mijn partners in crime: Lew & Lo.
 11. 2 points
  Tara had stro aan haar oren hangen, dus hier hebben ze ook in het nachthok geslapen.
 12. 2 points
  Onze nieuwe ram Coco is ook wel stoer 😎 haha
 13. 2 points
  Het binnenverblijf van Saartje, nog een beetje kaal, was net opgeruimd dus normaal liggen er nog wat meer speeltjes en sloopdingen. Die wc bak met hooiruif erboven hebben we zelf gemaakt en dat helpt heel erg met de ‘hooi rotzooi’ :)!
 14. 2 points
  Ze zijn alleen niet zo hoog volgens mij. Voor veel konijnen zal dat niet uitmaken, maar ik heb een springer, en die zat me regelmatig naast de ren uit te lachen. Nu hebben ze een ren van 80 centimeter hoog, en nu lach ik😁
 15. 2 points
  Ik had me voorgenomen niet op deze discussie te reageren, maar ik kan het niet meer laten. Het is eigenlijk gewoon heel simpel: Neem je een dier in huis, dan neem je ook de verantwoordelijkheid om goed voor dat dier te zorgen in huis, of die verantwoordelijkheid nou bij jou ligt of bij je ouders. Ik was ook vrij jong toen ik mijn eerste, echte huisdier kreeg: een kitten. Op het begin ging het niet goed met hem. Hij perste zijn darmen steeds uit zijn lijf. Mijn ouders zaten natuurlijk ook niet op de dierenartskosten te wachten, maar ik moest en zou erachter komen wat er mis was. Toen we hierachter kwamen (koemelkallergie) en hij ander voer kreeg, is hij weer helemaal opgebloeid en inmiddels is het beestje al 16 jaar oud. Met andere woorden, als we hem toen niet bij de dierenarts hadden laten onderzoeken, had hij de kans op een mooi en goed leven gemist. Bovendien is het bij veel dierenartsen volgens mij ook mogelijk om een betalingsregeling te treffen, mochten de (hoge) dierenartskosten een probleem zijn. En wat betreft je "gevoel" dat Pluisje geen last heeft van haar gebit: Dat gevoel had ik bij mijn vorige nijn ook (ik dacht een darmprobleem oid), maar uiteindelijk bleek hij een gigantisch kaakabces of tumor te hebben. Het was helaas al veel te vergevorderd en we hebben hem moeten laten inslapen... Ga dus alsjeblieft naar de dierenarts, want die ellende en dat verdriet wil ik je echt besparen.
 16. 2 points
  Geen Santa bed voor Mars want ik ben nu te laat 😛 LilyMarshal had zeker de laatste 😂 (als jullie wat horen, dat is mijn portemonnee die juicht)
 17. 2 points
  Mijn vorige voedster kon er ook wat van:
 18. 1 point
  Narwal Oh die is al 2x geweest zelfs. Misschien moeten we maar een nieuw spel in het leven roepen.
 19. 1 point
  65355 uur voor mij. Ik luister voornamelijk Spotify daily mixes, dus van mijn top songs klopt niet zo veel. Het is een cirkel, ik luister ze wel vaak, maar alleen pmdat Spotify ze in de lijst zet. Maar Spotify zet ze in de lijst omdat ik er vaak naar luister 😂. Mijn favoriete artiest was ook een John, John Powell (film muziek componist).
 20. 1 point
 21. 1 point
  Op facebook heb ik nog wat last-minute suprise inspiratie geplaatst:
 22. 1 point
  Wat leuk! Van harte 😊
 23. 1 point
  Gefeliciteerd! Dat er nog maar heel wat jaartjes bij mogen komen!!!
 24. 1 point
  Gefeliciteerd 😄 Krijgt ze nog iets speciaals, of gewoon een extra aai en haar groente van een mooier bordje?
 25. 1 point
  Update: het gaat echt super met mijn rammetje. De wond ziet er keurig uit, meneer voelt zich blij. Hij is sinds een week toch wel samen met het meisje en het gaat boven verwachting goed. Soms probeert ie nog wel eens te dekken maar dan loopt ze weg en is het gewoon klaar. Ze liggen heerlijk bij elkaar, wassen elkaar en doen allebei giga binkies. Blij met mijn beslissing!
 26. 1 point
  Zo ver ben ik niet gegaan hoor Evee 😂
 27. 1 point
  Je zou natuurlijk ook zelf even kunnen kijken wat hier tussen staat... https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-gedrag-opvoeding/
 28. 1 point
  Lekker nederlandse zin hierboven ermee, hiermee. Maar goed de boodschap komt over hoop ik :).
 29. 1 point
  Ik heb een mondharmonica een leuke nieuwe mok, 2 adventskalenders en een gore chocoladeletter
 30. 1 point
  Ik heb jullie tip aangehouden en niemand gezoend (behalve mijn eigen man 😉 ) En heel vaak handen gewassen. Hopelijk blijf ik bacillen-vrij tot aan de vakantie, en tijdens. Dat is ook wel zo fijn. Bij de kleinere kinderen is een high five inderdaad meestal prettiger, tenzij je ze echt goed kent. Maar dan vraag ik eigenlijk meestal eerder een knuffel dan een kus. Ik ben ook niet zo een fan van het zoenen van mensen buiten het gezin / je hechte vriendenkring. Je laat iemand toch binnen je persoonlijke zone komen, dat vind ik niet altijd fijn, zeker niet met mensen die je niet zo goed kent.
 31. 1 point
  Rode lynx (makkelijke letter hè? 😉 )
 32. 1 point
  Het is inderdaad een dubbel account. Ik zal dit topic een slotje geven. Ik denk dat er al zoveel goed advies is gegeven: echt met het beste voor het konijn voor. Er is zelfs een super goed huisje voor je konijn beschikbaar bij één van de forumleden waar ze zo naar toe kan. Het lijkt alleen alsof het niet is wat je wil horen, of in ieder geval niet is waar je naar wil handelen.
 33. 1 point
  @DehuisdierenvanIriz Vet toevallig dat je dezelfde naam hebt als het Instagramaccount van Hallo Hoi. Of ben jij het @Hallo Hoi? Meid, doe dit jezelf niet aan, want ik ben bang dat je niemand je dan meer serieus neemt...
 34. 1 point
  Als de financiele situatie toen niet zo was en nu wel moet je nu je verantwoordelijkheid nemen en Pluisje afstaan zodat zij nog wel een mooi leven kan krijgen. En ik snap best dat dit heel moeilijk is hoor maar als echte dierenvriend doe je het beste voor je dier en niet wat je zelf wilt. Ik heb niks gelezen van een hulphond. Wel is er letterlijk gezegd dat er geld gespaard moet worden voor de hond want die is belangrijker dan het konijn :-( Heel triest dit. Ik krijg er tranen van in m'n ogen. ps: Wel toevallig dat er nu gereageerd wordt door "DehuisdierenvanIriz" met 1 bericht. is dit de nieuwe nickname?
 35. 1 point
  Pluis komt echt op je af stormen. Dat is dus redelijk eng. Het gaat redelijk. Ze is dol op rozijnen en die pakt ze heel lief omdat ze weet dat de consequentie is dat ze het rozijntje niet meer krijgt. Met voer pak ik haar balletje terwijl ze met iets anders bezig is. Die kan ik tenminste gewoon laten vallen. Ze rent er dan luid grommend op af en binnen 5 minuten zijn de brokken op. Savonds krijgt ze ze in het bakje. Dan zet ik de kooi open. Loopt ze naar buiten en doe ik de kooi dicht. En dan doe ik het voer in het bakje en dan probeert ze het open te duwen, maar zodra ik het deurtje open doe dan focust ze niet op mijn hand maar op haar voerbak. Met kleine aanpassingen lukt het wel.
 36. 1 point
  Beterschap @JacinthaBrehler!
 37. 1 point
  Sterkte met je herstel
 38. 1 point
  Haha da's waar, maar vind het wel leuk om er moeite in te steken! Ik heb vroeger ooit wel voor Sinterklaar een papiermache konijn gekregen, die heeft nog heeeel lang in mijn slaapkamer gestaan. Zo tof vond ik die!
 39. 1 point
  Ik heb geen idee. Misschien is het een ouderdomskwaaltje. Gewoon een handdoek op je schoot en haar vooral niet straffen.
 40. 1 point
  Oh nee ik had niet moeten zien dat het Santa bed is afgeprijsd... hij is niet voor de konijnen want die slopen hem sowieso, maar m'n pleegkitten gaat dit helemaal leuk vinden. En de konijnen krijgen een eetbare kerstboom en ander lekkers 🙂
 41. 1 point
  Ik heb je andere topic even samengevoegd, op twee plekken dezelfde discussie voeren is niet zo heel praktisch 😉 En aangezien in dit topic de informatie over de aanloop naar de koppeling staat, stel ik voor het hier in te houden.
 42. 1 point
  Omg het santa bed is ook afgeprijsd. Ik had me voorgenomen geen geld meer uit te geven 😂
 43. 1 point
  Oké ik heb het net doorgelezen!
 44. 1 point
  Met 7 weken hoort ze nog bij broertjes en zusjes te leven. Vanaf 8 weken is de normale leeftijd dat konijntjes bij de moeder weg gaan. Wettelijk mag het helaas al wel eerder, maar als je naar konijnenwelzijn kijkt is 8 a 10 weken beter. Als het even kan (in opvangen) maken ze op het moment dat de moeder de jongen beu raakt en ze oud genoeg zijn om op zichzelf te leven van de konijntjes groepjes: de dames bij elkaar in 2-tallen of kleine groepjes tot ze oud genoeg zijn voor castratie, en de heren in een groepje tot castratie (castratie van een ram kan eerder). Na de 2 weken wachttijd na castratie kunnen de rammen dan geplaatst worden vanuit de opvang (dan zijn ze 14-16 weken). En de voedsters zitten vaak per 2 in pleeggezinnen tot ze gecastreerd zijn en geplaatst kunnen worden. Opvangen die voedsters niet castreren plaatsen de dames uit vanaf 12-14 weken. Tot die tijd zitten ze dus met leeftijdsgenootjes /nestgenootjes. Niet alleen dus. Ze moet als je haar al in huis hebt inderdaad nog een tijd alleen zitten, zeker tot ze een week of 14 is. Dan pas kan er gekoppeld worden. Ik zou ook echt aanraden ze die periode echt uit elkaars bereik en zicht te zetten zodat er ook geen frustratie door tralies en gaas kan ontstaan. Realiseer je wel dat de kans dat het klikt (en blijft klikken als ze opgroeien) tussen willekeurige konijnen zeer klein is. Zelfs als het een gecastreerde ram en voedster zijn. Karakter is zooo ontzettend belangrijk. Dat is net als bij mensen: jij wil toch ook niet zomaar zonder eigen inbreng uitgehuwelijkt worden aan een willekeurige partner? Dat heb je nu wel voor je konijn gekozen... Ik zou aanraden dat je nadenkt over een plan B. Heb je plek voor 2 koppels? Zo niet, zal de kans groot zijn dat je van één van je twee konijnen toch afscheid zal moeten nemen op termijn. Dat is precies de reden dat wij de aanpak die je nu gekozen hebt niet aanraden, en wat direct ook het probleem is met het systeem van dierenwinkels en fokkers waar ze de jonge konijnen verkopen. Maar wie weet heb je geluk en is het wel een match. Maar ik zou wel echt serieus nadenken over wat een goede oplossing is als dat niet zo is. Het is vaak lastig om in konijnenbelang keuzes te maken, vaak zijn we heel egoïstisch in afscheid nemen van dieren, en kiezen we voor ons eigen gevoel in plaats van voor het geluk van het dier. En dat is toch sneu, want op die manier belanden veel konijnen een leven lang alleen. Omdat dit bericht misschien wat direct is, wil ik wel even toevoegen dat ik het jou niet kwalijk neem, helaas beginnen veel mensen op die manier zoals jij begonnen bent. Het is dus zeker geen persoonlijke aanval hoor!
 45. 1 point
 46. 1 point
  zijn vriendinnetje was niet lui, zij maakte elke keer als ze los mochten lopen haar holletje nog dieper Hier slaapt ze in haar holletje(wij moesten haat daarna schoon gaan maken😐)
 47. 1 point
  Mijn konijn is eigenlijk super lui maar dit is het coolste wat ik kon vinden Vroemmmmmmmm
 48. 1 point
 49. 1 point
  Ik doe niet aan betaalde beoordelingssystemen omdat ik die over het algemeen niet heel eerlijk vind, en het zonde vind van het geld. Productbeoordelingen kunnen in de webwinkel wel geplaatst worden, maar de webwinkel op zich kan daar niet beoordeeld worden. Daarom dus de vraag: als jullie willen, zouden jullie de bunnybunch webwinkel dan in google een beoordeling willen geven? 🙂 Hopelijk positief natuurlijk, maar bovenal eerlijk 🙂 Beoordelen is simpel: ga naar google.nl typ bunnybunch in als zoekwoord, en als het goed is (als je zelf bent ingelogd met je google account) kun je dan een beoordeling / review achterlaten. Bedankt!
 50. 0 points
  GEMIS IS HEEL GROOT en de schuldgevoel 😢.........
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+01:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .