Spring naar bijdragen

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 09-06-19 in all areas

 1. 4 points
 2. 3 points
  Een keer was mijn konijn het absoluut niet eens met mijn eerste keus. Het arme mannetje werdt er door de dame van de opvang sneller weg gehaald dat dat hij erbij gezet was (voorzover hij de ren nog niet zelf over gevlogen was). Verder is het de keren dat ik een mening had wel goed gekomen. Maar ik ga in er redelijk blanco in, ik zie ter plekke wel wat er zit en wie er mee naar huis komt. Soms is dat een konijn dat ik zelf niet snel gekozen zou hebben. Een rex, een pooltje en een langharige dame. Maar stuk voor stuk super matches en onwijs leuke konijnen! Na de eerste rex kwamen er toevallig nog twee rex-en bij. En inmiddels heb ik een enorm zwak voor rex-en. Ik heb nu een (hele knappe) wannabee rex met krullen 😂
 3. 2 points
  Van Iepe heb ik ook lang gedacht dat het een lief suf manneke was. Tot zijn vriendinnetje overleed en hij moest gaan daten 😲 Maar met Hazel was hij dan weer wel rustig en Jazz erbij is ook zonder problemen gegaan. Soms blijven die beestjes je gewoon graag verbazen denk ik. Succes met de menselijke dominantie strijd 🤣
 4. 2 points
  Update: de dames doen het heel goed. Eten en drinken erg veel en ik heb meteen een nieuwe lading hooi moeten kopen. Ze zijn super nieuwsgierig, maar wel wat angstig. Eentje vindt het fijn om lekker geaaid te worden. Ik zie met regelmaat dat er binkies gemaakt worden en alles ligt naast, in en over elkaar te relaxen. Echt leuke konijnen zijn het. Vind het nog wel spannend dat ze niet gevaccineerd zijn en ik dus niet weet of ze myxomatose bij zich dragen (duurt toch twee weken voordat zich dat openbaart?). Gelukkig zitten mijn konijnen binnen en was ik alles goed als ik het kleine spul heb gevoerd of aangeraakt. En mijn konijnen zijn natuurlijk wel gevaccineerd. Nog een dagje genieten en dan mogen ze naar de opvang, zal ze wel gaan missen!
 5. 2 points
  4 maandjes zijn deze 2 nu. vorige maand bij de arts woog het mannetje 2.5 en het vrouwtje 2.3 kilo.
 6. 2 points
  wauw, wat een verschil inderdaad met de eerste foto, je ziet inderdaad dat hij daar veel te mager is. Super om te zien dat hij zo lekker opgeknapt is bij je. En wat een leuke foto's ook! Hij is echt hetzelfde als die van mij alleen dan met zwarte vlekken. Qua grootte lijkt het ook niet veel te verschillen, zeker als ik de foto zie waar hij helemaal uitgestrekt tegen het hek aan staat. En de oren en poten zijn ook dezelfde grootte. Jammer inderdaad dat je niet langer van hem kon genieten. super bedankt voor je reactie en leuke foto's 🙂
 7. 2 points
  Leuk he hoe je voor een dier kan vallen. Ik had eerst ook niet veel met rexkonijnen, maar nu vind ik ze super. Soms komt dat dan opeens door een bepaald konijn waar je een onwijze klik mee hebt. Ik heb het vandaag ook meegemaakt hoor. Misschien hoort het meer bij het klaagtopic, maar hier kan ook wel vind ik. Mijn vriend appte vanmiddag dat hij onderweg naar huis een hok met konijnen aan de weg zag staan en een bordje 'gratis'. Dan ben je bij mij helemaal verkeerd, ik meteen in de stress natuurlijk. Dus ik heb mijn werk afgerond en ben als een gek naar huis gereden. Mijn vriend had inmiddels al een hoop transportboxen geregeld en we zijn er naartoe gereden. 7 jonge konijnen van een week of 8 oud, vermoedelijk Vlaamse Reuzen. De man die ze aan de straat had gezet vond het wel leuk voor kinderen. Dat ze dan als slangenvoer kunnen eindigen of eenzaam in een hokje komen geloofde hij niet en leek hem niet te boeien. Bovendien had hij alle rammen zelf gehouden, want die graven tenminste niet?! En als je ze samen met schapen en kippen houdt, hoef je ze ook niet in te enten, want dan kunnen ze nergens last van hebben. Ondertussen kwam het stoom uit mijn oren. Ik heb de opvang waar ik vrijwilliger ben gebeld en geregeld dat ze daar naartoe kunnen. Op de gok dat het allemaal voedsters zouden zijn zoals de meneer vertelde en dat ze dus niet zwanger zijn of vanalles aan de hand hebben. Dus.... Ik heb nu een puppyren buiten gezet die ik nog over heb en dat afgedekt met pallets en dingen, zodat er geen katten bij kunnen komen. Transportboxen en eten erin en gaan met die banaan. Niet marterproef, maar dat waren ze daar al zeker niet en ik neem de gok dan maar. Het lijken allemaal voedsters te zijn (voor zover ik dat kan beoordelen haha), zijn levendig en eten als een gek. Mijn voorraad hooi is morgen denk ik dus op haha. Ik heb ze tot zondag hier en dan mogen ze naar de opvang, super fijn. Ik doneer ze ook meteen wat geld, want ze zijn er natuurlijk niet blij mee. En ik kreeg nog wat geld terug van mijn vorige verhuurder van mijn woning, dus ik mis het ook niet. Ik ben weer helemaal blij! Ik weet dat het eigenlijk best fout is om te doen en dat het een druppel op een gloeiende plaat is, maar toch. Het zijn wel weer 7 konijnen. En ik hoop dat ik die man toch wat heb kunnen leren, misschien denkt hij er de volgende keer toch iets anders over...
 8. 2 points
  We hebben er inmiddels 1 op het oog waarmee we het als eerste gaan proberen. 🙂
 9. 2 points
  Ik weet zeker dat ik op het nieuwe konijntje ook helemaal gek word 🙂
 10. 2 points
  Wij spreken ook altijd van ''opvolgers'' bij huisdieren. Ze zijn dan ook een ware dynastie.
 11. 1 point
  Stro is ook gewoon een bron van ruwe vezels, helpt de tanden en kiezen slijten, helpt bij een goede spijsvertering. Zeker niet slecht dus! Het bevat alleen niet veel voedingsstoffen. Zolang ze dat eten in combi met gras en takken, en je aanvult met groenvoer / brok, en als gewoon goed op gewicht zijn, denk ik niet dat dat heel erg slecht is hoor 🙂
 12. 1 point
  ik heb gisteren een glas wijn over mn toetsenbord laten vallen.... als ik het nu gebruik krijg ik dit; hptm oy8 nd63OY8E6V6O gebruik nu mn schermtoetsenbord, vanmiddag even een nieuw toetsenbord kopen.
 13. 1 point
  Ah ok. Het was ook niet vervelend bedoeld hoor 🙂 mijn konijn had ooit ook zo'n plekje en het bleek dat mijn ram haar de hele tijd daar likte... is toen gelukkig vanzelf weer over gegaan maar het kan dus ook wel vachtmijt zijn.
 14. 1 point
  Ik ben voorzichtig positief. Hij heeft vannacht bijna elk uur wel een keer zelf wat gegeten, vooral groenvoer en gedroogde kruiden. Z'n keutels zijn wat groter, nog niet mooi rond. Hij is levendiger, wast zichzelf, graaft in zijn mat.
 15. 1 point
  FibaFirst zijn volledige brokjes, dus die kun je in plaats van ss geven. (om misverstanden te voorkomen: volledig als in wat er in een brok moet zitten niet als vervanging van hooi en groenvoer) Maar ik vind ze behoorlijk prijzig om als brok te geven aan 7 konijnen. Hier krijgen de konijnen FibaFirst als snack en dat pakken ze net zo gretig aan als de producten die als snack verkocht worden 🙂 @Domino Links naar bb pagina's is geen probleem.
 16. 1 point
  Konijnen worden niet alleen gered, ze zijn zelf ook redders 🤣😁
 17. 1 point
  Fijn dat jullie weer gezellig terug zijn hoor!
 18. 1 point
  Vervelend van je burn-out. Sterkte. Ja, gezellig hoor 🙂
 19. 1 point
  Viooltjes zijn veilig, maar wel voeren met mate. Het is niet de bedoeling dat ze er veel van binnen krijgen. Maar af en toe een keer een bloempje kan geen kwaad.
 20. 1 point
  Je loopt dan de kans dat er een buiten de boot valt. Maar als je er twee zou houden.....😃
 21. 1 point
  De nacht is hij in ieder geval gewoon goed doorgekomen, hij heeft z'n medicijnen en recovery-banaan papje weer op. Hij had zelf ook al wat van de gedroogde kruiden zitten eten vanochtend zag ik op de bunny-cam 🙂
 22. 1 point
  Leuk, gefeliciteerd!
 23. 1 point
  Ben van science selective 4+ langzaam aan het overstappen naar science selective graanvrij (had nog voorraadje van de 4+ liggen, dus die wilde ik eerst opmaken). Ben ze nu beetje bij beetje aan de graanvrij aan het laten wennen en ze zijn enthousiast 🙂 ik wil deze week een nieuwe voorraad bestellen, maar weet nog niet welke van de 2. Mijn konijnen zijn 7 en 10 jaar oud, vandaar de 4+ weet iemand of het dan wat uitmaakt voor welke van de 2 brokken je kiest? Konijn van 10 jaar heeft volgens de dierenarts luie darmen en vaker last van zachtere ontlasting, de ontlasting heb ik ook laten onderzoeken, maar niks verontrustends gevonden. Mij lijkt de graanvrij voor haar een goede keuze (wat ik erover heb gelezen) maar weet niet of beide konijnen dan stoffen gaan missen ofzo die ze met de 4+ wel binnen zouden krijgen. Wat lijkt jullie de beste keuze?
 24. 1 point
  Gelukkig! Ik ben vrijwilliger bij het Knaagspoor 🙂
 25. 1 point
  Op de eerste foto's ziet hij er inderdaad niet goed uit. Fijn dat hij bij jou in elk geval nog een goed jaar heeft gehad.
 26. 1 point
  Ik sluit me aan bij lienappelsien, zowel over het formaat als de opvang. Konijnen discrimineren niet. Ras, kleur en formaat maakt ze echt niets uit. En kijk dan hoe schattig een reus met een kleinere partner 😍 (Niet mijn konijnen, foto van insta)
 27. 1 point
  @Rifca ik heb vandaag een grotere ren geregeld, moet nog even bekijken hoe en wat. Alles staat namelijk binnen en met al die konijnen in aparte hokken, begint de ruimte nu een beetje krap te worden. Andere konijn is relaxed, zolang ik er maar niet te lang bij sta of te lang naar haar kleintjes kijk. Zij is iets meer verdedigend. En dat is prima, ik respecteer de grenzen van mijn konijnen.
 28. 1 point
  Langer ook nog wel 😉 Voor nood is iets altijd beter dan niets! Droog, koel* en donker bewaren. Aldus mijn DA kan het meeste best langer mee “als je konijnen geen kalender hebben” 🙃 Je moet niet overdrijven natuurlijk, Panacur van 3 jaar oud heb ik toch maar vervangen. *niet koud, maar als ‘kamertemperatuur’ oploopt naar 30 graden is dat te warm. Zelf zet ik medicijnen in de zomer in de semi-kelder/trap-kast.
 29. 1 point
  De houdbaarheid van metocloral is toch echt 6 maanden. Rond een half jaar merk je ook al dat de werking een stuk is verminderd. Tip voor als je het langer wilt bewaren: schrijf de datum dat je het hebt geopend op de verpakking, dan kun je dat altijd weer gemakkelijk terugvinden 🙂
 30. 1 point
  Droog, donker en op kamertemperatuur bewaren. Geopende medicijnflesjes bewaar ik gewoon voor een volgende keer. Bij metocloral en carprofen staat volgens mij niet op dat ze geopend nog maar beperkt houdbaar zijn. Bij sommige medicijnen staat dat er wel op (dat het geopend nog maar een maand houdbaar is bijvoorbeeld), en dan bewaar ik ze niet. Fijn dat het beter met haar gaat.
 31. 1 point
  Ik houd meestal dit aan: Vloeibare medicijnen -> ong. 6 maanden na openen nog prima te geven. Maar langer durf ik ook nog wel als het nood is en het er nog normaal uit ziet. Ik laat ze gerust een jaar in de EHBO set zitten, je weet nooit wanneer je er gebrek aan hebt. Uitzondering zijn oogdruppels, die zijn maar kort, 1 maand na openen, houdbaar. Zalf / Creme -> ong. 1 jaar na openen tabletten -> 2 jaar Als iets er niet meer goed uit ziet (vlokkig, verkleurd, wat dan ook) dan geef ik het niet meer. Gesloten verpakkingen blijven gewoon tot en met houdbaarheidsdatum en dan nog een beetje langer 😉
 32. 1 point
  Heb je al kandidaatkonijnen op het oog?
 33. 1 point
  @Bammyflurry het gaat gelukkig goed met hem. Had vrijdag een wilgenrol voor hem gekocht en zaterdag ging hij daar zo in op toen ik eten kwam brengen, dat hij het pas heel laat door had dat ik er was. Gisteren kwam hij gelukkig weer als vanouds aanrennen. En na wat lekkers en wat knuffels maakte hij zelfs een binkie. Volgende week woensdag is het zo ver. ik ben benieuwd waar hij mee thuis gaat komen. 🙂
 34. 1 point
  Dat kan vanalles zijn. Ik zou denk ik niet dwangvoeren zonder overleg met de dierenarts. Ze heeft iets gegeten dus haar darmen zijn nog aan het werk. Stel dat het een verstopping is, dan is dwangvoeren juist weer niet goed. Als je denkt dat Nijntje steun heeft aan Miffie, dan zou ik ze alle twee meenemen. Al weet ik niet hoe dat gaat als Nijntje eventueel moet blijven. Sterkte. Hou je ons op de hoogte?
 35. 1 point
  Mee eens @Lienappelsien qua 'vervangen' van een overleden konijn. Wij noemen het ook geen vervanger, maar een opvolger. Vervangen kan niet, want elk konijn en ook elk koppel is uniek. Wat ik zelf dan altijd maar denk als ik er nog niet helemaal aan toe ben, maar mijn konijn wel, is dat je er, naast je eigen konijn, ook een konijn uit de opvang blij mee maakt. Dat maakt ook weer een beetje van het verlies goed. Hubbel is met zijn tweede dame zelfs kleffer als met zijn eerste. Hoe gaat het inmiddels met Joep @Domino? Vandaag vrij, dus vanmorgen extra tijd om met de konijnen bezig te zijn. We hebben sinds kort weer een paar pleegkonijntjes van opvang Joy, die wat extra aandacht wel kunnen waarderen. Ze zijn inmiddels al gewend aan de vaste rituelen rondom het verzorgen hier, en ze 'helpen' ook goed mee. 😝 Hangoortje Alexis is de brutale van het stel. Zij loopt mij tijdens het schoonmaken steeds voor de voeten en gooit met de veger. Ze komt ook altijd naar het gaas om iedereen (inclusief de hond) te begroeten. Overdag zit ze lekker op de vlonder buiten te loungen. Rexje Georgia is wat verlegen, maar vindt het toch wel leuk dat ze, als ze tijdens het schoonmaken bij mij in de buurt komt, zomaar een grasspriet of biksje kan scoren! Inmiddels pakt ze niet alleen een lange spriet gras uit mijn vingers, maar ook een stukje paardenbloemblad uit de palm van mijn hand! En dan met een stoer en toch ook wel een beetje opgelucht sprongetje weg hupsen. Ze is zo lief om te zien! Ik moet me erg inhouden om haar niet te aaien, want ze ziet er zo zacht uit met haar rexvachtje, smalle pootjes en kleine hoofdje (ik heb zelf forse konijnen, en ook haar hangoormaatje is forser van bouw) dus verbaas mij steeds weer over haar tere elegantie). Ze hebben mij al helemaal ingepakt! Elk konijn heeft zijn eigen charme en persoonlijkheid, dat maakt ze zo leuk!
 36. 1 point
  Mijn gecastreerde voedster heeft bij het herkoppelen na een vakantie mijn man helemaal ondergesproeid. Zijn witte vacht was geel en het zat ook op zijn gezicht 😛 arme schat, hij was lichtelijk in schok. het leek bij mij op een territorium afbakenen. Mijn gecastreerde man is heel zindelijk, maar als ik hun stoepje aanveeg of het zand weer op een hoop veeg, moet hij er altijd even op plassen.... haha. ook weleens jouw kleur!
 37. 1 point
  Ahh wat leuk, een peper & zout stelletje! Zo noemde ik mijn zwart-wit koppel. Lastig om goed op de foto te krijgen maar o zo leuk om te zien. Hopelijk worden ze snel ook een Yin&Yang (stereo wassen van elkaars kont). De foto ziet er veel belovend uit 🙂 Ontopic: Wassen zou ik persoonlijk niet doen in deze situatie. Vind wel dat hij zijn best mag gaan doen om haar weer schoon te poetsen 😂
 38. 1 point
  Jaren geleden -in mijn studententijd- ben ik ook even konijnloos geweest en had ik bedacht vanuit praktische overwegingen dat een tijdje zo te laten. Maar ik miste ze te erg, dan merk je pas hoe groot deel van je dagelijkste ritme om ze draait. In mijn herinnering/beleving heb ik 3 maanden geen konijnen gehad, maar toen ik met de verhuizing de adoptiepapieren tegen kwam bleek dat 3 dagen te zijn 🤣 @Domino Sterkte, en toch hopelijk ook veel plezier met de nieuwe vlam van Joep!
 39. 1 point
  Heel herkenbaar. Ze missen de aandacht van de ander. Trekken zich terug, lijken toch wel depressief. Misschien wat zwaar, maar als ze aan de aandacht van een maatje gewent zijn dan willen ze dat heel graag houden.
 40. 1 point
 41. 0 points
  Helaas is Rebel gisteravond overleden. Na weken intensieve zorg had ik het nog weken vol willen houden, maar helaas heeft het niet zo mogen zijn. Ben er kapot van.
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+02:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .