Spring naar bijdragen

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 28-11-20 in all areas

 1. 12 points
  Gijsje deed lekker een flopje 🥰 Hij schrok wel even toen ik bewoog om de foto te nemen. Maar zo fijn dat hij weer zichzelf aan het worden is, en snel ook
 2. 9 points
  Ik heb de wedstrijd vorige maand gewonnen en mag dus niet meedoen (voor de prijzen?) maar wou toch graag deze met jullie delen, zonder daarbij dan effectief “deel te nemen”... Hopelijk mag dat wel (zo niet, verwijderen jullie de post maar)? Onze Chester is al helemaal klaar voor de feestdagen en poseerde met veel plezier voor onze kerstkaarten dit jaar 🥰🎄 (voor wat extra snoepjes doet hij dan ook alles) Fijne feesten allemaal!
 3. 8 points
  Lewis is soms een beetje traag van begrip... Maar als hij er eenmaal bij is, dan is hij er ook echt bij. 😅 PS. Ze zitten nu weer netjes en veilig in hun ren hoor.
 4. 8 points
  Yeah! Het is gelukt! Ik heb een jeans gevonden die dik is, heerlijk zit en leuk staat. Een heerlijk wijd model. Voor mij geen skinny's meer. Olaf & Liz geven ook hun goedkeuring. 😄
 5. 8 points
  Ik heb begin dit jaar mijn werkkamer en in de zomer de logeerkamer helemaal opgeknapt. Die stonden nog helemaal vol met zooi van familie, dus eerder kon ik er niks mee. Sowieso was het geen overbodige luxe om een fijne werkplek thuis te hebben maar toen kwam covid-19 😅
 6. 7 points
  Ik denk dat ze eerder dit doen...
 7. 7 points
  Wij hebben besloten een nieuwe vriendin voor Gijs te zoeken. Hoewel het afscheid natuurlijk altijd pijn doet hebben we er ook heel veel dagelijks plezier aan. We kunnen geluk of pech hebben, maar dat heb je met dieren. Precies zoals die pooh quote die @Eveepostte: how lucky I am, to have something that makes saying goodbye so hard... ik heb daar veel aan gedacht en dan krijg ik liefdepijntranen om die kleine oh zo lieve Betsy. Ik had haar voor geen goud willen missen. Op zich hebben Frits en Betsy allebei een redelijke leeftijd bereikt, Betsy 8.5 en Frits vermoedelijk ook zoiets, misschien iets ouder. Wilma hebben we natuurlijk te vroeg verloren, maar dat was geen slepend proces, dus dat hakte er wat minder in. Bottomline is dat we denken dat het goed voor ons, onze relatie en Gijs is om door te gaan. Dat we blij worden als we weer twee vrolijke konijntjes hebben die ons dagelijks aan het lachen maken en vertederen. Het wordt wel heel stil als we dat niet meer hebben.. Voor de vakanties kunnen ze gezellig naar @Deeskuh88 zoals altijd, dus daar hoeven we ons geen zorgen over te maken. En als we gezonde nijntjes hebben is een weekend weg ook geen probleem, dan kunnen de buren, of een vriendin die vlakbij woont even voeren en mijn moeder is ook wel te porren voor wat dagen in ons huis lekker in de stad. De dierenarts gaf aan dat hij zich geen zorgen maakt om Gijs mbt snot. Hij heeft al bijna een jaar alles gedeeld met Betsy, hij zal er niet gevoelig voor zijn. Het zou ook nog kunnen dat wat ze had niet besmettelijk was en dat we echt pech hadden dat we er twee hadden, maar dat betwijfel ik. Ik heb ook vaak met @Dollie hierover gesproken, en met de opvang. Iedereen geeft aan dat er geen peil op te trekken is, sommige gezonde konijnen krijgen meteen snot en er zijn ook zwakke konijnen die je jaren bij een snotteraar kunt zetten zonder dat die ergens last van krijgt. ik vind het wel heel spannend..
 8. 7 points
  Mijn inzending. Wel van lang geleden, want ja zoveel sneeuw is er afgelopen jaren niet meer gevallen in Nederland. Ik vond wel dat die perfect past bij het thema. Ik weet niet of oude foto's mee mogen doen maar anders doe ik niet mee voor de prijs.
 9. 7 points
 10. 6 points
  Nog eentje dan, omdat ik zo blij word van blije konijnen: Rondje tafel van Luz.
 11. 6 points
  Konijnen en kerst in één 😎
 12. 6 points
  Ik heb een huis gekocht en hoop in het weekend van de kerst te verhuizen. Ben nog flink bezig met verbouwen.
 13. 6 points
  Lewis heeft een challenge voor Gijs. Kan Gijs het record van één minuut verbeteren?
 14. 6 points
  Ok nog eentje, overgooien 🥰
 15. 5 points
  Konijnen en kattenluikjes 😁
 16. 5 points
  Gezonde konijnen gaan ook hartstikke dood aan myxomatose en rhd. Ik begrijp niet waarom je je konijn daar niet op een eenvoudige manier tegen zou beschermen door te vaccineren.
 17. 5 points
  Yeaaaa!! Tweede promotie in de pocket 😎 Vanaf januari na de vakantie stop ben ik leerling afkortzaag bij de zwaarste pers! Als ik het aan kan en het gaat goed, mag ik zelfs doorleren voor de pers. Alles staat al vast op papier over mijn toekomst daar, jippie!
 18. 5 points
  Wat een gaaf project zeg. Ik wist niet eens dat het bestond. Ik heb ook een jippie. Ik heb een certificaat gekregen dat ik mijn eerste bachelorjaar heb gehaald en tot de top 10 van mijn jaar behoor. Ben er zo blij mee.
 19. 5 points
  Dankjewel. De dierenarts komt vandaag tussen twee en drie. Een hele fijne lieve dierenarts die haar de laatste tijd zo creatief behandeld heeft. Erg schrikken zo snel, maar ook goed. Het is echt genoeg geweest. Nu kan ze lekker bij ons op de bank rustig inslapen. Krijgt ze nog een banaantje net voordat het prikje er in gaat ❤️. Nog maar een paar uur flink verwennen. Ik heb alleen over een half uur een vergadering en verder niks gepland dus denk dat ik dat even als verlof pak. Gisteravond kroel en verwenavond gehad.
 20. 5 points
  Ik dacht al dat ik iets aan mijn schoen voelde knabbelen..
 21. 5 points
  Volgens mij zijn Sergio en Nairobi ook blij met de cube. Van de week twee via marktplaats twee in Almere kunnen kopen. ☺️ Robi ligt er ook graag in, Sergio chilt liever alleen boven op. (Loopt er wel door heen hoor, maar ligt er weinig in)
 22. 5 points
 23. 4 points
  Ik kreeg vandaag onverwacht een pakje. Uit België, ik kon er niet uit opmaken van wie het kwam. Ik maakte het voorzichtig open, en ik zag een chocoladeletter, dus ik dacht dat is blijkbaar van mijn Secret Santa. Maar het bleek van mijn werk te zijn😂
 24. 4 points
  Dankzij de coronacrisis is het contact met mijn vrienden nóg beter geworden. Doordat we minder konden shoppen/uiteten e.d. zijn we vrijwel elk weekend gaan wandelen. Ik merk dat de gesprekken tijdens het wandelen intensiever en diepgaander zijn dan normaal.
 25. 4 points
  Eigenlijk van niet heel veel. Er is echt te veel gebeurd. Ik denk dat ik van jullie allemaal heel blij ben geworden. Het was een jaar vol met dierenartsbezoeken. Door jullie tips en adviezen vond ik toch een soort van steun en geruststelling. Ik ben echt dankbaar dat ik dit forum heb herontdekt. Ik denk dat zonder de hulp van de lieve mensen op dit forum alles nog veel zwaarder was. Ik denk dat ik dit jaar sowieso wel 25 keer op afspraak ben geweest en 3 keer in spanning afgewacht hoe de narcose is gegaan. Ondanks dat ben ik heel erg blij met mij lieve Vlekje. Ik meen het nog steeds, ik wil ook niet sentimenteel zijn ofzo, maar zonder jullie hulp was dat allemaal zoveel zwaarder geweest.
 26. 4 points
  Uit het konijnen-kerstpakket van Stichting Flappus. Was eigenlijk een hangertje voor aan je telefoon, maar daar heb ik al een Nijntje aan hangen, dus ik heb ‘m aan m’n bedelarmbandje gehangen.
 27. 4 points
  Uiteraard de aanwinst van mijn konijntjes! In mei in huis gehaald, nog steeds één van de dingen in heel mijn leven (niet alleen 2020) waar ik enorm blij van wordt (zoals jullie vast wel begrijpen 😁) En ik heb mijn eerste huis gekocht met mijn vriend! Gelijk een goede start straks van 2021; 5 januari krijgen we namelijk de sleutel!! Nog wel een nieuwe badkamer erin zetten en alle andere werkzaamheden zullen vast genoeg stress nog gaan geven 😅Maar over het algemeen ontzettend blij natuurlijk
 28. 4 points
  Het huis aan de buitenkant opnieuw laten schilderen, de voor- en achtertuin opgeknapt (terras opnieuw laten leggen, nieuwe graszoden erin, nieuwe schutting, konijnenren opgeknapt) en natuurlijk de herkoppeling van Lewis aan Luz.
 29. 4 points
  Wat fijn dat het mag! Ik moest door dit topic aan deze tweet van een tijdje terug denken, ik dacht mocht je je ouders nog moeten overhalen, is een powerpoint presentatie maken misschien ook een idee 😅
 30. 4 points
  Wannes is een beetje wazig konijn...🤣🤣🤣
 31. 4 points
  @Evee als de naam het probleem is mag die best veranderd worden hoor, hij luistert toch niet 😉
 32. 4 points
 33. 4 points
  Wij chippen alle opvangkonijnen dus Mars heeft inderdaad een microchip onder de huid. In dit geval standaard al, maar anders zou ik het ook zeker aanraden t.o.v. een bandje. Mars heeft natuurlijk geholpen het huis in elkaar te zetten.
 34. 4 points
  Het helpen bij de schoonmaakwerkzaamheden vind ik zo om te lachen. Ze werken je aan alle kanten tegen met zo'n optimisme en plezier dat je niet veel anders kan dan mopperend lachen. Konijnen van 2 kilo die met een hele bezem aan de haal gaan en dan liefst ook de borstel van een nieuw uiterlijk voorzien. Het plastic "blik" van de veger/stoffer en blik trekt Meneertje steevast uit mijn handen en probeert het dan mee te slepen in een schuilhuisje. Dat lukt niet, omdat de openingen te klein zijn, maar hij blijft het proberen. Raar, want andere dingen snapt hij wel snel, maar dit echt niet: het ding moet en zal een schuilhuisje in getrokken worden! Eens zal het hem lukken....al is het alleen maar het handvat dat het eens in de paar maanden begeeft. 🙂Onder de wilgenbruggen zou het wel kunnen lukken, maar dat is te makkelijk blijkbaar, hij heeft een missie tenslotte. Mevrouwtje loopt gezellig altijd waar je net moet vegen, stofzuigen of dweilen en vindt het leuk om de schoonmaakinstrumenten te achtervolgen. Ze is er erg bedreven in en bijna even snel als de poezen. Ze laat zich niet makkelijk afleiden met een snackrolletje met lekkers erin, maar is heus wel bereid om een stapje opzij te doen als het haar vriendelijk gevraagd wordt...twee tellen dan. Hun zandbak staat in een hoek en is een groot ex-terrarium (denk ik) waar ze van bovenaf in kunnen. Ze kunnen daar naar hartenlust spitten en bulldozeren zonder de hele tent onder te gooien met zand. Ik vind het bulldozeren zo vreselijk leuk om naar te kijken, zo geconcentreerd als ze dan zand aan het verplaatsen zijn, voorpootjes vooruit en schuiven maar. Ik vraag me af of ze er een plan mee hebben of het gewoon leuk vinden om zand te verschuiven.
 35. 4 points
  Ik ben vannacht geloof ik met een collega getrouwd. Geen idee waarom.
 36. 4 points
  Haha yep, eens zien hoe snel dat in zaagsel verandert 😉
 37. 4 points
  Vraag me af over wie Julia zo boos droomt
 38. 4 points
  Dit is eigenlijk mijn eerste konijntje. We zijn alleen nig maar langs de dierenarts gepasseerd voor vaccinaties. Moet ook dringend een afspraak maken voor de castratie. Ik zeg dat nu al 5 maanden maar het komt er niet van. Morgens doe ik het! Heb een kruisje op mijn hand gezet, dusss, komt in orde. Hij is dus volkomen gezond! Geen enkel kwaaltje, en als ik de verhalen hier zo hoor ben ik dara heel blij om (eigenlijk sowieso al).
 39. 4 points
  Ik heb ondertussen best al wel wat konijnen gehad die zorgeloos oud werden! Ik heb altijd het gevoel dat je of pechkonijntjes treft, die altijd wel dingen mankeren, of gelukskonijntjes, die eigenlijk alleen voor castratie en vaccinatie bij de dierenarts komen. De twee meest opvallende voor mij zijn denk ik Zwartje & Binky: Zwartje was zo een gelukskonijn, echt een super lieve ram. Een fijne ram voor in groepen, omdat hij een heel stabiel, rustig karakter had, maar de dames bij hem in de groep ook wel op hun nummer zette als ze het te bont maakten. Hij is 10 jaar oud geworden. Op het laatst werd hij wat magerder, maar op zich ook niet verontrustend voor een konijn van 10. Hij heeft eigenlijk nooit wat gemankeerd, maar op een avond lag hij in de ren, duidelijk ziek. Naar de dierenarts gegaan, maar zijn hartslag was zwak, hij zakte al weg en daar heb ik hem in laten slapen. Nog zo een gelukskonijn was Binky. Zij is 13.5 jaar oud geworden. Niet het liefste konijn, echt één met karakter. Onkruid vergaat niet, zei ik wel eens over haar. 😉 Zij heeft in alle jaren nooit wat gemankeerd. Op het laatst kreeg ze wel tekenen van ouderdom. Ouderdomsstaar, moeite op gewicht te blijven. Ze is toen binnen komen wonen met haar maatje. Ik vond haar op een ochtend, overleden in de nacht. Maar ook Tobias was een gelukskonijn. Nooit iets gemankeerd, echt helemaal nooit. En 14 jaar geworden. Hij kwam uit de konijnenopvang in Zeeland, toen die nog bestond en heeft met Binky samengewoond tot zijn overlijden. Met de bovenstaande konijntjes had ik er ook echt gewoon vrede mee dat ze gingen, omdat je weet dat het op die leeftijd gewoon goed is. Mooi is geweest. En ik ben blij dat het voor geen van die konijntjes een lijdensweg was aan het eind, maar dat ze gewoon in alle rust met hun partner(s) oud hebben kunnen worden. Op het moment heb ik gelukkig ook geen grote problemen bij de konijnen. Ik heb er nu vier. Brenda & Joris, Joris heeft EC gehad vorig jaar, maar is goed hersteld en heeft geen restklachten of terugval gehad tot nu toe. Joris is echt een beetje een bangeschijterd, terwijl Brenda juist heel onderzoekend en ondernemend is. Toch zijn ze een goede match samen. En Harold & Charlie. Charlie heeft wel wat kleine kwaaltjes, af en toe een vies oog, een keertje haakjes gehad. Ze zijn zo een lief, rustig, klef stelletje. Echt de perfecte match voor elkaar.
 40. 3 points
  Ik weet nog iets waar ik blij van word. Ik ben regelmatig iets kwijt, mijn korte termijn geheugen is helaas heel slecht. Portemonnee, sleutelbos, telefoon enz. Ik ben sinds dit jaar aan de tiles. Een pasje in je portemonnee, een hangertje aan de sleutelbos. Dat is een bluetooth tracker, waarmee je in een paar seconden je spullen gevonden hebt 😄
 41. 3 points
  Wij zijn het jaar gestart aan de andere kant van de wereld. Ik denk dat dat toch nog steeds is waar ik het meest blij van word 😄 Het was echt een droomreis voor mij, de zuidpool. En ik ben zooo blij dat die droom is uitgekomen! En ik ben eindelijk aan een cursus Spaans begonnen, en hou het nog steeds vol 😄
 42. 3 points
  Was wel eens benieuwd wat van leuke fotos jullie allemaal hebben van je nijntjes ! Die van mij zijn wel een beetje “camera shy” vaak zodra ik een foto wil maken draaien ze zich om dus heb heel veel konijnen konten ik me galerij staan haha
 43. 3 points
  Ik heb ook jaren mijn konijn niet gevacineerd. Eigenlijk met de reden omdat ik er nooit aan heb gedacht en er andere problemen waren waardoor vaccineren niet ging. Ik heb het deze zomer wel laten doen. Als ze er toch aan sterven vergeef je het jezelf nooit. Het zijn vreselijke ziekten, eentje waar ze vanbinnen dood bloeden. Die leed wil je ze toch besparen met zoiets simpels als een prikje? Bij mijn dierenarts kost het nog geen 40 euro en zijn ze een jaar beschermd. Ook checken ze dan je konijn nog helemaal op zijn gezondheid. Twee vliegen in één klap voor jou.
 44. 3 points
  Yes!! Rummikub blijft voor het eerst zitten om te eten als ik in de ren zit 🥳 Ik zit wel aan de hele andere kant van de ren, maar begin is er.
 45. 3 points
  Lewis is als jong konijn met de rest van het nest gedumpt. De opvang heeft ze gelukkig kunnen vangen en toen Lewis ongeveer een halfjaar oud was, hebben wij hem geadopteerd. Lewis is mijn eerste konijn van normaal formaat. De grote konijnen voor hem waren allemaal heel aanhankelijk, net kleine hondjes, dus zo’n kleiner en beweeglijker konijn was wel even wennen. Lewis was vanaf dag 1 al onwijs nieuwsgierig en ondernemend, maar altijd op zijn hoede en heel alert. Aaien of aanraken was sowieso een dikke NEE. Na ongeveer een jaar geduld hebben en vertrouwen kweken begon ik eindelijk verschil te merken. Hij werd wat mensgerichter, kwam wat vaker bij je kijken en snuffelen en begon zich meer met de schoonmaakwerkzaamheden en het interieur van de ren te bemoeien. Lewis staat direct bij de deur als ik eraan kom en als ik in de ren bezig ben, loopt hij constant om mij heen en duwt hij vaak even zijn neus tegen mij aan. Sinds een tijdje mag ik hem zelfs aaien. Niet te lang en uitgebreid natuurlijk, want hij blijft een echt konijn. Het hele erge alerte is een stuk minder geworden en Lewis ligt inmiddels vaak ook gewoon lekker relaxed of geflopt in de ren als ik aan het opruimen of vegen ben. Luz is mijn tweede normaal formaat konijn, komt ook uit een konijnenopvang en woont sinds afgelopen zomer bij ons. Luz is een ontzettend nieuwsgierig, beweeglijk en ondernemend konijn en mijn vriend en ik vragen ons regelmatig af of ze weleens slaapt. Zodra ze de klink van de achterdeur hoort, staat ze tegen de deur van de ren of tegen het gaas op om te kijken wie, en vooral of er wat lekkers, aankomt. Luz laat zich wat meer aaien dan Lewis, maar ook niet te lang, want daar is ze veel te druk voor. Ik krijg elke dag een uitgebreide wasbeurt van Luz en sinds kort springt ze soms ook zomaar uit het niks op schoot om mij nog net even iets beter te wassen.
 46. 3 points
  Ik droomde vannacht wel dat ik in plaats van planten een konijn toegestuurd kreeg. 😂 Maar dat soort dingen heb ik niet alleen bij volle maan last van.
 47. 3 points
  Joepy, heb eindelijk een bunnycam besteld. (nou ja, m'n man heeft het uitgezocht en besteld aangezien ik er geen verstand van heb en niet weet waar ik op moet letten) Kan ik eindelijk 's zien wat ze 's nachts allemaal uitspoken en of er geen ongewenste gasten voorbij de ren lopen 🙂
 48. 3 points
  Dat het giftig is in combinatie met biks heb ik nog nooit van gehoord... Mijne krijgen af en toe de blaadjes die aan een stronk broccoli zitten. Het kan wel zijn dat ze bedoelen dat teveel broccoli voor gasvorming kan zorgen, dus dat het altijd met mate en niet te vaak moet worden gegeven. Kan zijn dat sommige konijnen er iets gevoeliger voor zijn dan anderen, maar mijne hebben daar nog nooit last van gehad. Maar giftig...? Dat denk ik niet.
 49. 3 points
  Hoi, Ik zou eerst met je konijn naar de dierenarts gaan als het zo'n vieze bibs heeft. Een konijn hoort een schoon kontje te hebben, aangekoekte ontlasting is niet goed en zeker niet als het vervilt is. Slechte ontlasting kan een symptoom van heel vervelende kwaaltjes zijn, zoals coccidiose, wormbesmetting, iets verkeerds gegeten etc. Echt even laten checken dus. Als het echt heel erg is zou je zijn onderkant voorzichtig schoon kunnen maken, liefst gewoon met een washandje met water. Zeep is over het algemeen niet goed, er zijn en paar shampoos die evt zouden kunnen, maar dat weten andere forumleden beter dan ik. Let op dat een konijn niet graag in bad gaat en dan volledig in paniek kan raken. Beter dus niet laten weken in een badje maar alleen met een washandje (of speciale babydoekjes, maar ik weet niet welke je dan veilig kan gebruiken). Knippen zou ik niet zomaar doen, je kan inderdaad zo in de huid knippen! Echt even naar de dierenarts met je beestje dus! Eet en drinkt het wel goed? Hoe is het gedrag? Is het afgevallen?
 50. 3 points
  Dit schiet voor geen meter op. Als deze twee moppies naast je liggen dan kun je toch niet anders dan aaien. Weg planning. 😉😂
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+01:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .