Spring naar bijdragen

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 04-12-18 in all areas

 1. 7 points
  Feest hier! Brenda is vandaag jarig 🙂 🎂 3 jaartjes jong nog maar!
 2. 4 points
  Nugget en Bubbels houden wel van een worteltje op z’n tijd.
 3. 2 points
  Ik heb de plek gevonden waar ze al dat lekkers bewaren! Doe mij maar eens een beetje Fanta voor de verandering.
 4. 2 points
 5. 2 points
  Sam weet heel goed waar zijn brokjes vandaan komen, voordat ze in zijn voerbak belanden.
 6. 2 points
  Samen eten is plezant (Lou, Muis en Pip) 😍
 7. 2 points
  @Bammyflurry Dankje! De naam past bij hem op de 1 of andere manier, dat heb ik altijd met mijn fosters. Ze krijgen ook nooit gelijk een naam, altijd eerst een paar dagen ze leren kennen en dan beslis ik pas over een naam 😉 Het gaat echt super goed, ze zijn nu 4.5 week bij ons en vrijdag worden ze 8 weken. Binnenkort worden ze ingeënt en daarna gaan ze de deur al weer uit, dus ik denk dat ze nog maximaal 2,5 week bij mij zijn. Ik heb inderdaad geen tv nodig haha, ik vermaak me prima met ze 🙂
 8. 2 points
  Oooh, wat super cute @LilyMarshall! En een leuke naam! Ik ken een hond met die naam en vond hem toen ook al erg leuk! Gaat het goed met het kleine spul? Volgens mij kan de tv de deur uit als je zulke ukken in huis hebt! Ik heb afgelopen weekend de gebruikelijke huishoudelijke klusjes gedaan in en om het huis, o.a. het konijnenhok een grote schoonmaakbeurt gegeven. Ook de konijnen zelf zijn weer even bijgewerkt qua vachtverzorging. Verder weer heerlijk gewandeld met onze hond. Ze is inmiddels 10 maanden oud en een lekkere puber. Zo'n jonge hond moet natuurlijk leren wat wij mensen van haar verwachten; komen als je geroepen wordt, fietsers en hardlopers netjes laten passeren, niet achter wild aan gaan enz. Het is best intensief om zo'n energieke hond te begeleiden tijdens de wandelingen, je moet steeds ver vooruit kijken om het goed te laten verlopen, maar ik vind het heerlijk om te doen en je bouwt echt een band op samen. Afgelopen vrijdag het 55 jarig huwelijksfeest van mijn ouders gevierd met een familie etentje. Was erg gezellig!
 9. 2 points
  Ik heb afgelopen weekend heel rustig aan gedaan, ben donderdag- op vrijdagnacht weer ziek geworden. Heb me meteen ziek gemeld en afgesproken dat ik nu eerst goed ga uitzieken voor ik weer aan het werk ga. Ben de vorige keer (nog geen 2 weken geleden) waarschijnlijk toch te snel weer aan het werk gegaan, want heb precies dezelfde symptomen weer. Mijn eerstvolgende dienst staat vrijdag op de planning, dus ik heb de komende dagen nog om rustig aan te doen. Het gaat al wat beter gelukkig. En hoe cute is deze foto van River? (1 van m'n pleegkittens). Ze zijn vrijdag al weer 7 weken geworden, de tijd vliegt!
 10. 1 point
  Mijn vrouw is hardcore Kerstversierder, dus alles is versierd, inclusief baby, kat, man en konijnenren. (Ze hebben Kerstkousjes aan hun poortje hangen (buiten bereik) en er hangen lichtjes rond het raam in het konijnenverblijf.)
 11. 1 point
  Het kan per koppel wel iets veranderen, niet dat het karakter echt veranderd, maar de match kan anders zijn. Sommige konijnen passen gewoon heel goed als partner bij dominante konijnen. Soms kan het juist goed zijn in een konijnenkoppel dat één konijn duidelijk de "ik ben de baas-rol" op zich neemt. Dat hoeft dus echt geen bezwaar zijn voor de koppeling. Gewoon gaan zoeken naar een leuke partner, dat komt echt wel goed. Koppelen start op neutraal terrein, de eerste dagen. Dus niet alleen de speed-date. Echt wel even wat langer. Het liefst de eerste nacht minimaal ook. Dan inderdaad het hok goed schoonmaken, de spulletjes er in wat anders dan anders zetten, zo neutraal en nieuw mogelijk maken, en dan verhuis je als het goed gaat het koppel naar het hok van Olga.
 12. 1 point
  We hebben de doos open, aanvallen 🙂
 13. 1 point
  Ik zal dat met geweld in zijn geheel binnenkrijgen 🤣😍
 14. 1 point
 15. 1 point
  Hoe groot is je hok dan? Een konijn moet wel lekker kunnen rennen. Mag je konijn ook 's nachts los, of alleen als er iemand bij is? Konijnen zijn 's avonds laat en 's ochtends vroeg het meest actief, dus het zou zielig zijn als ze juist dan in het hok moet blijven. En hoeveel aandacht je haar ook geeft, het is niet hetzelfde als een soortgenootje. Je spreekt haar taal niet, je houdt haar 's nachts niet warm, en je helpt haar niet met wassen. Ik neem tenminste aan dat je niet de vacht van je konijn aflikt.
 16. 1 point
  Pebbles haar ‘ik eet, laat me met rust’-gezicht met een brokje nog half in dr mond! (foto staat op zn kant, maar lukt me niet om hem te draaien)
 17. 1 point
  Welkom op het forum! De kleur van de urine ziet er normaal uit. Mag ik je 2 tips geven? De sperziebonen kan je beter vervangen door andijvie of witlof. Dat zijn veilige groenten voor konijnen. Hier vind je een lijst met geschikte groenten voor konijnen: https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen/post/groenten-fruit-kruiden-konijnen/ (de koolsoorten echt met mate). Als ik het goed begrijp woont je konijn buiten en haal je haar regelmatig voor een paar uur naar binnen. Het is natuurlijk heel fijn dat je haar daarmee de gelegenheid geeft om lekker te rennen, maar het temperatuurverschil is nu erg groot. Konijnen kunnen erg slecht tegen temperatuurverschillen. Als ze buiten woont laat je haar tot het voorjaar dus het best buiten. Als je een ren aan het hok maakt kan ze buiten ook lekker rennen. Je kan zelf een ren maken, maar er zijn ook kant en klare rennen.
 18. 1 point
  Dit filmpje bedoel ik bijvoorbeeld, voor jullie misschien wat langdradig, maar aangezien ze inmiddels al 12 jaar is (bijna 13 zelfs), erg leuk om te zien hoe ze als kitten al zo oepig en onhandig kon zijn. Dat is ze nu nog haha.
 19. 1 point
  De b2n staat online!
 20. 1 point
  De kleur van konijnenurine kan variëren van doorzichtig, wit, geel, oranje tot aan bruin / rood. Het is vooral afhankelijk van wat ze gegeten hebben. In veel groente en fruit soorten (en ook in konijnenvoer) zitten producten die natuurlijke kleurstoffen bevatten. Dat zie je terug in de urine. De kleur van de urine zegt dus niet zo zeer iets over het welzijn van de konijnen, maar vooral iets over wat ze gegeten hebben.
 21. 1 point
  Zaterdag hebben we sinterklaas gevierd met mijn familie (ouders, zus, zwager en nichtjes). Was gezellig, alleen was mijn jongste nichtje een beetje ziek. Ik heb lekkere badproducten gekregen, een cadeaubon van de bever, en het spel 30 seconds. Gisteren niet echt iets leuks gedaan. Of eigenlijk wel. Even een lekkere uitrust dag. Gewandeld en gefietst met de hond maar verder lekker thuis een beetje vegetatief gedaan 😉 Was ook wel even hard nodig. Mijn man is nu in de loods alle bestellingen aan het inpakken, ik ga straks vrijwilligerswerk doen bij het huifbedrijden. Vanmiddag moet ik naar het ziekenhuis voor een afspraak met de internist.
 22. 1 point
  Dat is dus weer een gezellig clubje! Ik heb er zin in...
 23. 1 point
 24. 0 points
  Hebben jullie de uitzending gezien? Terugkijken kan via deze link: https://kassa.bnnvara.nl/media/580950
 25. 0 points
  Wij hadden een prachtige kunstboom waar de konijnen niet bij konden komen, maar de katten helaas wel. Hij is nu kapot 😢
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+01:00
×

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .