Ga naar inhoud

NLP

Members
 • Items

  26
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profiel informatie

 • Provincie
  Zuid-Holland
 • Namen van de konijnen:
  Mijn prinsesje Lola
 • Huisdieren
  Nederlands dwerghangoorkonijn

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

NLP's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

1

Reputatie

 1. Wauw, bedankt voor al jullie reacties! Fijn om van jullie te horen dat het vaak goed is gegaan en ook bij voedsters die rond de drie jaar zijn. Qua gedragsverandering heb ik een idee van wat ik kan verwachten en dat stelt me gerust 🙂 De prijs van een castratie is inderdaad vrij hoog bij mijn dierenartsen (meer dan 200 euro), maar ik maak me vooral zorgen om de ingreep en de nazorg. Ik ben al twee konijnen verloren aan ziektebedden en ik ben mijn vertrouwen in dierenartsen helaas een beetje verloren. Ik wil daarom ook zo goed mogelijk voorbereid de ingreep ingaan. Ik weet dat ik moet vragen naar wat ze precies gaan weghalen en dat ze zowel de baarmoeder en de eierstokken moeten laten weghalen, maar voor de rest weet ik niets over de nazorg en waar ik op moet letten voordat ik de ingreep laat gebeuren. Ik zie wel dat ik alvast veel lekkers in moet slaan om haar eetlust op gang te blijven houden. Hebben jullie nog andere tips om Lola en mij goed voor te bereiden op de ingreep en de nazorg?
 2. Hoi allemaal, Ik heb mijn konijntje Lola een jaar geleden geadopteerd en ik ben nu aan het overwegen om haar te laten castreren (baarmoeder en eierstokken laten verwijderen). Ze is al een beetje ouder, namelijk 3 jaar, dus dat kan de operatie wat lastiger maken. Maar ik wil het wel graag overwegen als dit betekent dat ze langer gezond kan blijven/ minder kans heeft op gezondheidsproblemen later. Het is echter wel een grote ingreep en ik ben bang om haar te verliezen tijdens of na de operatie. Ook las ik dat er veranderingen in haar gedrag kunnen komen, maar daar doe ik het niet om, ze is een droomkonijn. Hebben jullie misschien ervaringen met het laten castreren van een voedster? En was ze erg veranderd na de ingreep?
 3. NLP

  Opgezette buik

  Coco is vandaag om 12:00 overleden. Dankjulliewel voor alle steun en hulp. Hij is 1 jaar oud geworden.
 4. NLP

  Opgezette buik

  We zijn inderdaad geen dierenartsen, maar de dierenartsen die ik heb gehad zijn in mijn ogen ook niet vakkundig of in elk geval luisterend genoeg geweest. Ik kijk terug op dit proces en ik heb na de eerste dag van dwangvoeren al aangegeven dat hij niet poept en hij een beginnende gasbuik heeft. Zes dagen later is dit exact het probleem wat hem de meeste problemen geeft. Hij heeft eetlust, hij heeft vechtlust. Zelfs nu hij moeite heeft met ademen door de dikke buik, eet hij met pauzes nog wat vers geplukt gras. Ik ga bellen naar de dierenarts voor een second opinion en ik ga deze alles voorleggen wat er is gebeurd en mijn opties bespreken. Maar zoals Kolino al noemt, is de darmwerking waarschijnlijk gewoon niet meer te redden na zo lang. Coco is echt een strijder en zo sterk, dus ik zal hem zeker nog een kans geven om te vechten. Maar wel met een naar mijn mening beter behandelplan. Maar euthanasie ligt ook op tafel, ik wil niet dat hij stikt en onnodig lijdt. Ook al is gasbuik risicovol en overleven sommige/veel konijnen het niet, ik heb het gevoel dat het anders had kunnen lopen met Coco. Dat denk ik echt.
 5. NLP

  Opgezette buik

  Ik ben net thuis van de dierenarts en alweer ben ik met medicijnen naar huis gestuurd. Klinisch gezien is hij te gezond voor deze dierenartsen om hem als ziek te zien. Ik wil graag een second opinion, maar ik ben inmiddels 300 euro verder, dus ik kan me dat gewoon niet veroorloven. Het goede nieuws is dat hij vanochtend nog een slijmerige keutel heeft gelaten, dus dat is een goed teken 🙂 En hij heeft nog steeds zijn eetlust en energie. Ik heb infacol, een pijnstiller en twee maagstimulerende medicijnen meegekregen en het bericht dat dit alles is wat ze voor nu kunnen doen. Ze hebben geeneens een tweede röntgenfoto gemaakt om te controleren of er al een effect is geweest van de medicijnen (waarvan ze hadden gezegd dat ze dat wel zouden gaan doen). Nogmaals, alle tips en suggesties voor wat ik nu nog (thuis) kan doen zijn welkom. Ik ben even sprakeloos en in tranen.
 6. NLP

  Opgezette buik

  Oh, ik heb me toch vergist, er zit er één op 10 minuten afstand! Ik heb gelijk gebeld en mocht ik me niet goed bij het gegeven advies/behandelplan voelen, dan kan ik vanavond nog langskomen voor een second opinion! Heel erg bedankt allemaal, en nogmaals hoor ik graag jullie ervaringen en tips, want dat is heel behulpzaam en ook geruststellend 🙂
 7. NLP

  Opgezette buik

  Thanks, ik heb naar de lijst gekeken, maar ik heb geen auto ter beschikking 😞 Ik had eerst een fijne konijnendokter in Oegstgeest, maar zij werkt inmiddels ergens anders. Om 1630 kan ik Coco ophalen en hopelijk is hij er dan op vooruitgegaan. Ik heb wat filmpjes opgezocht over de buikmassages, dus ik weet nu waar ik op moet letten 🙂
 8. NLP

  Opgezette buik

  Overigens heb ik geprobeerd om die buikmassage te geven, maar ik vond het eng worden toen zijn buik een ballonnetje werd. Moet ik de massage aan de zijkanten met beide handen geven of in het midden van de buik met één hand? Gebruik ik de vingertoppen alleen? En is het een stevige massage (indrukken van de buik) of een zachte massage (hard aaien)?
 9. NLP

  Opgezette buik

  Heel erg bedankt voor je tips! Ik kom net bij de dierenarts vandaan en hij is nu opgenomen om de medicatie (voor het op gang brengen van de maag- en darmwerking) direct in de bloedstroom toe te dienen samen met wat vocht. Ze vermoeden dat er geen gas in de maag is, omdat hij nog vanuit zichzelf wilt eten, en dat er voornamelijk veel gas in de darmen zit. Ze zien geen opstopping. Ze vermoeden dat de oorzaak neurologisch is (hij heeft een ongeluk gehad) en dat daarom die maag-en darmwerking niet goed aangestuurd wordt. Voor nu is het vooral een "wait and see" approach, waar ik me eigenlijk niet zo fijn bij voel, maar we hebben niet veel andere keuze als het neurologisch is. Het aparte is dat ik de afgelopen keer gevraagd heb om een laxeermiddel, maar dat ze gewoon zeiden dat dit geen goed idee was wegens irritatie van de maag. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en gezegd dat ik geïrriteerd was, omdat ik al twee keer aangegeven heb dat er gas ontstaat en hij niet poept. Mijn dierenarts reageerde hier niet zo goed op en zei letterlijk "we hebben je medicatie meegegeven en ik heb hem goed onderzocht, wat wil je nog meer?". Het was misschien niet netjes om dit tegen haar te zeggen (ik had daarna wel mijn excuses aangeboden, puur voor Coco), maar ik heb gewoon echt geen vertrouwen meer in deze dierenkliniek. Ik heb dus ook geen vertrouwen in de behandeling die ze me nu aanbevelen.
 10. NLP

  Opgezette buik

  Vandaag is de konijnenspecialist niet aan het werk en ik ga niet wachten tot morgenmiddag als ze er wel is. Goed dat je zegt dat ik even moet stoppen met dwangvoeren, want een verstopping in het maag-/darmkanaal klinkt inderdaad logisch. Ik kan om 0930 terecht bij een dierenarts met "veel ervaring" met konijnen, dus daar moet ik het mee doen. Ik heb in elk geval een lijst van alle klachten en bijzonderheden gemaakt en ik ga hameren op röntgenfoto's en een behandelplan voor de komende week met regelmatige checkups. Nogmaals, als iemand dit herkent, ik hoor heel graag je ervaring!
 11. NLP

  Opgezette buik

  Hoi allemaal, Ik had wat vraagjes over oorzaken van een opgezette buik en hoe dit geneest, ik kan er online namelijk niets over vinden. Ik vermoed dat het gasbuik is, maar ik weet het niet zeker. Mijn konijntje Coco heeft sinds afgelopen woensdag moeite met eten en poepen/plassen, dus ik ben na een dagje proberen te dwangvoeren naar de dierenarts gegaan. Toen was zijn buikje al een beetje stevig, maar nog niet heel erg. Dierenarts zei dat als hij nog wel at en bewoog, dat hij dan alleen een pijnstiller zou geven voor het gasbuikje en dat ik hem gewoon groenvoer moest voeren totdat hij weer beter was. Conclusie van hem was dat hij er niet zo erg aan toe was. Twee dagen later ben ik toch weer naar de dierenarts gegaan, want zijn buikje werd steviger en hij had nog steeds niet gepoept (wel geplast, maar ook niet veel). Toen zijn zijn tandjes gecontroleerd en kreeg ik Ciceral (darmstimulerend middel) mee voor de zekerheid. Maar de conclusie was nog steeds dat hij er niet zo erg aan toe was. Nu ben ik weer twee dagen verder en zijn buik is nu gewoon een ballonnetje. Het vreemde is dat zijn temperatuur normaal is en dat hij nog wel een beetje groente wilt eten en dus eetlust heeft. Hij poept echter nog steeds niet en ik heb het gevoel dat hij er niet op vooruit gaat. Ik weet dus niet of dit nou wel of geen gasbuik is. Heeft iemand ooit hetzelfde meegemaakt of kan herkennen wat er hier aan de hand is? Morgen ga ik weer naar de dierenarts en dan ga ik vragen of ze een röntgenfoto kunnen maken, maar ik maak me echt ontzettend veel zorgen om hem nu. Hopelijk hebben jullie wat tips/ervaringen voor me!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .