Ga naar inhoud

CindyK

Members
  • Items

    35
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

CindyK's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

  1. Vanochtend ging het nog steeds erg goed, hij heeft de Panacur en de Metacam vermengd met een beetje banaan zelf opgegeten, dus dat is erg fijn. Verder eet hij alweer hooi, groentes en hij heeft zelfs een paar brokjes gegeten (alles in kleine stukjes aangeboden, dat deed ik hiervoor overigens ook al omdat ik toen al merkte dat dat makkelijker was voor hem met zijn scheve tandjes). @Suus1978 Ik merk indd dat hij nog even moet wennen dat zijn knaagtandjes weg zijn, vanochtend wou hij vrolijk gaan knabbelen aan een van zijn oude knaagspeeltjes, maar toen hij er achter kwam dat dat niet meer kan was hij wel erg verbaasd. Ik neem aan dat het geen probleem/gevaar is om wel knaagspeelgoed in mijn huis te houden toch? Uiteraard heeft Milly dit nog steeds nodig, ik hoop dat Milo op een gegeven moment wel leert dat dit nu niet meer voor hem is weggelegd?
  2. Bij deze even een update; vanmiddag om 15.30 mocht ik Milo weer ophalen bij de dierenarts. Het tanden trekken was goed verlopen, alle snijtanden +1 stifttand zijn eruit, de tweede stifttand is helaas afgebroken, nu is het hopen dat deze niet terug groeit. Anders moet hij hiervoor misschien nog een keertje terug. Ondertussen ben ik 1,5 uur thuis en ik heb hem net alweer zelf zien eten! De gedroogde appeltjes vond hij heerlijk 😊 Boven verwachting van de DA die dacht dat hij vandaag nog niet zelf zou eten. Ik ben zo trots op kleine Milo, nu hopen dat het herstel zo goed blijft gaan. Uiteraard laat ik Milly & Milo als het goed blijft gaan gewoon samen free-roamen door mijn huis, geen reden om ze in de ren te houden dan.
  3. Wat een fijne reacties, bedankt! Dit stelt me wel weer een beetje gerust. @Suus1978 Fijn om de ervaringen te horen van iemand die dit al heeft meegemaakt. Ik hoop uiteraard ook dat hij heel snel alweer zelf eet. De DA heeft me gewaarschuwd dat het herstel in het ergste geval tot 2 weken kan duren, maar ze geven ook aan konijnen te hebben die de volgende dag alweer zelf eten. De dwangvoeding is er vanuit gaande dat hij in eerste instantie nog niet zelf zou eten, laten we hopen dat dit niet nodig is. @Kolino Bedankt voor je reactie, ik ga voor nu proberen om ze gewoon zo lang mogelijk samen te houden. Dat is voor beide beter en fijner. @happy211 Keutels herkennen moet goed komen, Milly, de voedster is een stuk groter dan Milo, waardoor ik meestal al wel kan zien van wie welke keutels zijn. Erg handig ;) Ik ga even kijken hoe het samen in de ren gaat, mocht dat écht niet goed gaan kijk ik toch of dat ik ze gewoon los kan laten lopen tijdens de herstelperiode.
  4. Hoi allemaal, Morgen is het zover: de snijtanden van mijn konijntje Milo worden getrokken. Door een groeiafwijking moeten ze anders elke maand bij de DA worden geslepen. Ik vind het allemaal erg spannend en hoop dat alles goed gaat (vooral ook omdat hij een EC verleden heeft). Ik ga morgen Milo samen met zijn vriendinnetje Milly naar de dierenarts te brengen, zodat hij na de operatie meteen weer bij haar kan zijn. Dit op advies van de DA. Nu vraag ik me alleen af of het verstandig is om ze tijdens Milo’s herstelperiode samen te houden, of dat ik ze beter tijdelijk apart kan zetten. Milly en Milo zijn freeroam en mogen 24/7 los rondlopen in huis. Nu merk ik wel dat wanneer ik Milo meerdere keren per dag dwangvoeding en medicijnen moet geven, het handig is om ze tijdelijk in de ren te zetten. Zo hoef ik Milo niet door het hele huis te jagen als ik hem moet vangen voor de medicatie. Milly vindt het echter vreselijk om in de ren te zitten omdat ze normaal altijd los is. Ik ben bang dat ze in de ren gefrustreerd en druk wordt, wat Milo's herstel kan belemmeren. Bovendien is zij de dominante van de twee, dus ik hoop dat ze niet te veel over hem heen gaat lopen na de operatie. Aan de andere kant ben ik bang dat als ik ze uit elkaar haal, ze straks opnieuw de stress hebben van het herkoppelen. Of valt dit mee als ze maar een paar dagen apart zijn geweest? Wat denken jullie dat het verstandigste is? Advies is welkom!
  5. Beetje een late reactie, maar ik had eerst ook het probleem dat het een drama was om mijn (EC) konijntje Milo medicijnen gegeven. Ondertussen de gouden tip gevonden, namelijk het medicijn prakken door een heel klein beetje banaan en dan eet hij het zo op! Werkt echt super. Dan mag banaan misschien niet zo gezond zijn, maar ik behoud hem wel van de stress die het met zich mee brengt om het met een spuitje te geven (dat is namelijk echt een drama bij die van mij)
  6. Ik heb me ook een keertje verdiept in de konijnenverzekering van Figo. Ik heb een redelijk probleemkonijntje thuis maar kwam er inderdaad achter dat ze de meeste preventieve behandelingen niet vergoeden ook dingen die vaak voorkomen niet. Zo heeft Milo, mijn konijntje, bijvoorbeeld last van een afwijking aan zijn tanden, kosten hierdoor worden bijvoorbeeld niet vergoed. Mijn overweging was uiteindelijk dat een spaarpotje per konijn verstandiger is.
  7. Ik ben vanochtend naar de DA geweest voor de vaccinaties voor 2 konijntjes, was €130 kwijt voor 2 vaccinaties, het slijpen van Milo zijn voortandjes en 1 flesje Panacur, best een schappelijke prijs lijkt me als ik al jullie verhalen lees. Nu merk ik vandaag wel dat Milo wat beduusd is sinds na de vaccinatie, hij zit een beetje zielig onder de bank te kijken en hij haalt best snel adem (alsof hij een beetje koortsig is), hebben meer mensen hier ervaring mee? DA adviseerde me om wat Metacam te geven, dat heb ik net gedaan, maar misschien heeft er nog iemand een andere tip om het wat aangenamer te maken voor hem?
  8. Wat ontzettend verdrietig, heel veel sterkte met het verlies.
  9. Ik heb een konijn voor elke optie: Milo vindt het echt niet fijn om geaaid te worden, ik kan dit alleen doen als hij aan het eten is (dan laat hij het toe) maar als hij niet eet is hij weg zo gauw ik één aaitje gegeven heb haha. Nu denk ik dat dit ook met zijn verleden te maken heeft, de afgelopen maanden was op en neer rijden naar de dierenarts en veel medicatie geven (wat hij écht niet leuk vindt) Ik denk dat hij hierdoor niet meer zo blij wordt van mensenhanden helaas. Milly daarintegen vindt het (over het algemeen) heerlijk om geaaid te worden! Vooral in de middag of als ze zelf in een ''relaxte'' bui is, ze kan er echt voor gaan liggen met haar kinnetje op de grond zo van ''aai mij'' het liefste over haar voorhoofdje, wangetjes of achter haar oortjes. En als ik dan zelf iets te dicht in de buurt kom met mijn hoofd krijg ik er zelf nog een uitgebreide was/kusjes beurt voor terug, superlief 😊
  10. Goed om te horen van jullie! Dan weet ik dat dit normale prijzen zijn, bedankt voor jullie reacties. Nu duimen dat de ingreep helemaal goed gaat verlopen 🤞
  11. Hoi allemaal, mijn konijntje Milo heeft last van snijtanden die langs elkaar heen groeien, waardoor ze elkaar niet afslijten. Ondertussen al meerdere keren naar de DA geweest om ze te laten slijpen, maar ze adviseren toch echt om ze helemaal, alle 4 te laten verwijderen. Nu vroeg ik om een kostenschatting en de DA gaf aan dat de prijs hiervoor tussen de €250 en €400 euro zal liggen. Afhankelijk van hoe lang ze bezig zijn en inclusief de medicatie. Maar toch vond ik dit erg prijzig klinken. Ik heb het zeker over voor Milo, maar toch ben ik benieuwd naar jullie ervaringen hiermee, zijn er andere mensen op Bunnybunch die dit ook hebben laten doen? Wat waren de kosten bij jullie? Milo is nog geen jaar oud en een echte ukkie, hij weegt ongeveer 800 gram. (Na zoeken vond ik een ander topic hierover uit 2013, waar iedereen een stuk lagere prijzen aangaf, nu zal alles in 2024 natuurlijk een stuk duurder zijn verwacht ik, vandaar dat ik een nieuwe topic ben gestart)
  12. Bedankt voor jullie reacties! Ik heb nog even rondgevraagd aan wat konijnenvrienden en het blijken inderdaad verschijnselen te zijn van een schijnzwangerschap. De afgelopen dagen is het gelukkig bijna niet/een stuk minder geweest. Maar ik merk nu ik erover nadenk de afgelopen dagen indd wel dat de hormoontjes lekker zijn ding aan het doen zijn bij Milly haha. Voorjaar!
  13. Hallo allemaal! Daar ben ik weer met een topic, ik heb het gevoel dat ik veel te veel topics open, maar deze keer ben ik toch echt weer benieuwd naar jullie ervaringen 😅 Sinds vanmiddag zie ik namelijk mijn voedster Milly ineens allemaal met haar hoofdje op en neer bewegen, het is heel gek, ze pakt een sprietje hooi in haar mond en loopt vervolgens door mijn hele huis op en neer. Op sommige plekken gaat ze dan even stil staan en gaat ze zo raar met haar hoofd bewegen. Ze beweegt niet continu zo met haar hoofd, dit is echt op sommige momenten en het valt me op dat ze dit alleen doet als ze hooi in haar mond heeft. Verder heeft ze net wel normaal haar brokjes en groenten gegeten. Ook kwispelt ze soms met haar staartje wat ze normaal ook niet doet. Verder heb ik vandaag op de camera ook gezien dat ze extra ''sloperig'' leek, ik zag haar namelijk de hele dag plukken van een fluffy kussen dat op mijn bank ligt. Bij deze een filmpje van wat ze doet: https://drive.google.com/file/d/13ByCKA1pUMagOK3nsOXrvxf-qR-Anvoa/view?usp=sharing (Op dit filmpje lijkt het heel heftig, maar ze doet dit dus niet de hele tijd, op dit moment zit ze gewoon normaal zichzelf te wassen, ze lijkt het echt alleen te doen met hooi in haar mond, aan het eind van het filmpje zie je haar ook een plukje haar uit trekken lijkt wel) Nu heb ik een aantal gedachtes en vraag ik mij af of dit normaal is; - Is dit normaal gedrag en bijvoorbeeld een schijnzwangerschap? Aangezien ik haar met sprietjes hooi rond zie lopen, en ze deze rare beweging alleen maakt met hooi in haar mond en ze van mijn kussen plukt? (ik zie verder nergens de beginselen van een nest) Zo gauw ik het mooi uit haar mond haal lijkt ze ook te stoppen met de beweging. - Is dit niet normaal en bijvoorbeeld EC? Mijn andere konijntje kreeg namelijk afgelopen December ineens last van EC, ik heb Milly op advies van de DA niet meebehandeld destijds. - Kan het ooronsteking zijn? Omdat ze geen rollende oogjes heeft of moeite met haar evenwicht. - Ik neem aan dat het niet met haar tanden te maken heeft omdat ze haar brokjes en hooi wel op eet? Ik vindt het er erg gek uit zien en weet niet helemaal wat ik ervan moet denken, ben benieuwd naar jullie gedachtes! (Als het niet beter wordt ga ik morgenochtend meteen naar de dierenarts bellen)
  14. Mijn konijntje Milo heeft momenteel last voor doorgroeiende voortanden, afgelopen tijd elke 4 weken naar DA Wilhelminapark geweest om ze bij te laten slijpen. Uiteindelijk adviseren ze om ze helemaal te laten verwijderen dmv een operatie (wat ik erg spannend vindt), maar helaas kon dat de afgelopen tijd nog niet omdat hij eerst nog EC en een castratie voor de kiezen kreeg. Ondertussen heeft hij de EC en de castratie supergoed doorstaan en is hij van beide helemaal opgeknapt! Maar de tandjes groeien nog steeds door, morgen weer naar de DA om ze te laten slijpen en om een verder behandelplan te maken. Wanneer de 4 weken naderen en de tandjes weer lang zijn merk ook echt dat hij er last van heeft bij het eten, erg sneu.. Ik moet wel zeggen dat ik het een erg spannende ingreep vindt, de voortanden verwijderen.. hopelijk gaat dat allemaal goed! 😅 Goed om te horen dat er hier op het forum mensen zijn met konijntjes waarbij dit allemaal goed is verlopen. Verder heeft mijn andere konijntje Milly gelukkig nergens last van!
  15. Wat vervelend, ik ben redelijk nieuw in de konijnenwereld en er meteen achter gekomen dat EC echt een akelige rotziekte is! Ik had er met mijn konijntje afgelopen kerst ook last van, zelfde symptomen als Snow, echt schrikken. Ben toen meteen naar de DA gegaan en panacur gaan geven en ik zag ook de volgende dag meteen verbetering! Na 2 dagen waren de klachten helemaal weg (DA Wilhelminapark zij dat ik er erg vroeg bij was gelukkig) en ze zijn sindsdien gelukkig niet meer terug gekomen. Er kan dus snel verbetering in zitten. Momenteel staat die van mij blijvend op dagelijks 1x panacur, wegens maandelijkse behandeling voor zijn tandafwijking. Voor spannende momenten, zoals de castratie vorige maand, moet ik een aantal dagen vantevoren de dosering verhogen naar 2x daags om de parasiet te onderdrukken. Ik wens je ontzettend veel sterkte met Snow, hopelijk blijft het allemaal goed gaan! Hoe gaat het vandaag?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .