Ga naar inhoud

Dee_Dee

Members
 • Items

  44
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Dee_Dee's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

6

Reputatie

 1. Dee_Dee

  Pododermatitis

  Die heb ik ook, maar als extra knaag en ook op een meubel voor meer grip, niet als bodembedekking. Ook hier komt vocht onder 🙁 Wel grappig dat de dierenarts zand aanraadt. Lijkt me dat dat schuurt 🤔 Maar als het helpt 👍
 2. Ik heb mijn voedster begin augustus laten castreren. De operatie ging goed. Ik vond het wel een beetje spannend. Ik was ongeveer €300,- kwijt omdat ze meer dan 4 kilo woog. Nazorg was alleen weer een probleem. Omdat ik bang was de wond te beschadigen, moest ik de medicatie op een andere manier geven in plaats van vangen. Zoals ik nu al gewend ben, nam ze niets qua eten aan, dus die optie viel af. Voordeel was dat ze zichzelf klem zette en zo kon ik haar “irriteren” (=proberen de spuit in haar mond te krijgen). Zodra ze erin beet spoot ik de medicatie erin. Het duurde wel weer even voor ze weer goed at. Pas sinds vorige week gedraagt ze zich weer normaal naar mij toe (niet meer zich verstoppen, me in de gaten houden etc). Eventueel een tip: ik heb gelijk gevraagd of ze haar kiezen wilden controleren (en nagels knippen indien nodig). En ik heb haar laten chippen, omdat ik haar wil laten verzekeren en de verzetten chip nummer wilt.
 3. Mijn rammetje likt bij mijn voedster vlak naast haar neus (extreem(?)) veel. Ze heeft daar 2 kale roze plekjes; ieder aan een kant, dus wel symmetrisch 😅 Toen ik het voor het eerst zag, schrok ik me een hoedje. Ik had gelezen dat als het alleen roze (dus alleen de huid), niet rood of een wondje heeft, het niet iets is om je zorgen te maken. Toch houd ik het wel in de gaten, just in case 😉
 4. Heel erg laat, maar alsnog… Ik heb er momenteel een en op zich is hij stevig. Steviger dan ik had gedacht. De tunnel zelf is vrij stug; 90 graden bochten zal je er niet in krijgen (daar heb je weer een aparte verbinding voor). Je hebt ook tunnel verbindingsluiken. Ik heb er een die ik dicht kan doen. Op zich vind ik ze wel fijn. Ze zijn alleen echt gigantisch duur.
 5. Ik heb heel veel verschillende soorten ruifs/ruiven (?) gehad en bij elk zaten ze beide het hooi eruit te graven of om te gooien en dan het hooi eruit te graven. Ik heb ook zo’n hooizak, maar wanneer het vochtig weer is, niet zo handig (plus ze knagen extra gaten in). Daarentegen vinden ze die wel fijner dan een ruif. Nu heb ik het gewoon opgeheven en doe ik het hooi in mijn (giga) kattenbak met de “lekkere” hooi aan de voorkant en zijkant.
 6. Dee_Dee

  Pododermatitis

  Een andere tip is een kattenbak (PeeWee) of konijnenbak (Bumbox) waarbij de plas (en bij de ander ook de keutels) door de gaatjes in een onderbrak vallen. Zo blijven de pootjes droger. Sinds ik deze (PeeWee) heb zie ik dat de achterpoten “schoner” zijn. Ik zou alleen aanraden om het stro te vervangen door hooi. Ik heb een artikel gelezen waarin meerdere bodembedekkingen vergeleken werden en stro was wat minder goed/fijn dan hooi. Katoen kwam het beste eruit. Alleen ben ik daar mee gestopt, want ze hadden alletwee de neiging om er van te eten. 🤦‍♀️ Over een paar weken dat ga ik het hok “pimpen” en krijgen ze aarde (waarin ik uiteindelijk gras etc wilt plaatsen) als ondergrond. Bij een test zag ik dat ze dat beide erg lekker vinden en dat als de aarde droog is, ze geeneens zo vuil zijn/blijven. Succes!!!
 7. Even een vraagje dat eigenlijk niet onder dit onderwerp past: maar hoelang na de operatie kan ik weer de kattenbak met hooi bekleden in plaats van met katoen?
 8. Bedankt (en sorry voor niet reageren; ik had geen melding gekregen of gemist door migraine 😳) Ik heb ze inderdaad munt gegeven (en tijm). Basilicum eet ze niet, nadat ik dat gebruikte om de medicatie te verdoezelen na het slijpen van de kiezen. Ze eet op dit moment ook de selective hoops niet, omdat ze toch doorhad dat ik de pijnstilling daar op deed (sometimes she is too smart for her own good). In kort: als ik het aan ze geef dan nope. Leg ik het ergens neer, geen probleem. 😅 Ze is nog steeds erg rustig en ze eet, mijn inziens, nog niet zoveel als dat ze voorheen deed. De keutels daarentegen hebben weer hun oude formaat.
 9. Dee_Dee

  Snot

  Bedankt voor je ervaringsverhaal! 😃 Hopelijk knapt ze snel op!
 10. Bedankt 😃 Ik had zo’n vermoeden dat er geen voedingswaarde aanzat, wel fijn dat het de darmen opgang houdt. Gisteravond de pijnstilling op selective hoops gedaan en dat werd goed gegeten. ik heb helaas geen gras 😕 Ik ben het wel aan het kweken. Vanochtend is ze meer rustig/neerslachtig dan gisteravond. Ze heeft wel selderij op en een beetje peterselie. En weer selective hoops met de pijnstilling. Hoop dat zodra de pijnstillers weer weken ze zich weer wat levendiger gaat voelen. Even in de gaten houden.
 11. Zoals het onderwerp het wederom zegt. 😀 Gisteren is mijn voedster gecastreerd (toch laten doorgaan ondanks warmte). Ze is nu weer wat levendiger dan gisteren, maar ze zit nog steeds liever in een hoekje mij te negeren. (Ze is weer bang van mij, dus straks mezelf maar weer naar boven verbannen en ze met de camera in de gaten houden.) Eten wilt ze nog niet echt, dus geef ik haar dwangvoer. Peterselie heeft ze net 1 takje van op, maar dat ging niet van harte. Andijvie, Beaphar brokjes, selective hoops, tijm, hooi eet ze niet. Wel knaagt ze af en toe aan het van palmblad gemaakte servies (normaal worden ze daar beide heel heel enthousiast van en is het in 15 min weg). Nu is mijn vraag: valt dat ook onder “voedsel”? Of moet ik die paar hapjes hieruit negeren? Bedankt!
 12. Bedankt voor jullie antwoorden! Ik hou de temperatuur in de gaten. Als ik de gordijnen dicht houdt en de sta ventilator aanheb, blijft het een paar graden koeler dan buiten. De rit naar de dierenarts is denk ik max 15 minuten en de auto heeft niet echt een goede airco 🤣
 13. Zoals het onderwerp eigenlijk al zegt. Ze zou eigenlijk eerst op 13 juli geholpen worden, net 5 dagen voor het ineens 37 graden werd, dus heb ik de operatie uitgesteld. Nu staat het gepland op 10 augustus. Alleen zie ik nu de verwachte temperatuur weer stijgen (nu weet ik dat dat over een paar dagen weer anders is), maar bij welke temperatuur raden jullie aan om de operatie weer uit te stellen? Voor herstel blijft ze in de woonkamer (dat is ze ook wel gewend, dus niet per se extra stress), alleen net als de tuin is deze op het zuiden. Ik wil de deur met gaas ertussen op een kier voor het geval Murphy of zij elkaar willen zien/ruiken/soort van tegen elkaar liggen. Bedankt!
 14. Keutels blijf je houden ben ik bang. Als ze bij mij de bak uitspringen dan vliegen af en toe de keutels in het rond en ze kunnen ver rollen!!! 😱 Ik vind het fijne bakken. Ik wissel nu de bovenkant elke dag en de houtkorrels eronder wanneer een bepaald percentage is ontkorreld . Ik was alleen een beetje optimistisch qua graven in de bak. Omdat DikkieDik zere hakjes heeft, heb ik de hoeveelheid hooi verhoogd om zo de ondergrond zachter te maken. Nu leeft ze zich alsnog uit en zit ze nog op de plastic ondergrond. Eigenwijs konijn 😑
 15. Ze willen inderdaad alles weten. 😂 Hier springen ze ook in de kattenbak waar ik het oude hooi en zo in gooi. Dan moet ik wachten tot ze eruit springen. Hetzelfde als ik de stoffer en blik gebruik. Ene moment is mijn ram bezig om of in de stoffer te bijten en de graven, dan de voedster die met het blik loopt te gooien (minder leuk als je dan weer opnieuw moet vegen). Ik merk ook dat zelfs als ze ergens van schrikken, ze toch binnen no time weer polshoogte nemen. 😄
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .