Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont de inhoud met de hoogste reputatie sinds 21-09-21 in alle zones

 1. Mia kan overal slapen 😴
  13 punten
 2. Bij deze een kort konijnendingetje dan. Het pleegkoppel dat deze zomer bij mij heeft gelogeerd verhuist morgen naar nieuwe baasjes. 🙂 Ondertussen zijn er ook weer nieuwe logeetjes gearriveerd: drie jonge voedsters die nog niet oud genoeg zijn voor castratie en dus nog niet herplaatst kunnen worden.
  10 punten
 3. In het asiel hadden we een hele tribune met toeschouwers
  9 punten
 4. Deze stuurde mijn vriend in onze familie groepsapp😆
  9 punten
 5. 9 punten
 6. Het is een flinke klus geweest, maar de nieuwe ren is eindelijk af. Totale oppervlakte 5,5 m2. En de oude ren wordt nu gebruikt voor pleegkonijnen van de opvang 🐰
  9 punten
 7. Met de eerste dame ging het eigenlijk gelijk goed, dus die is nu bij ons thuis! Het is vooral stampen en weglopen voor nu, neusje aanbieden aan elkaar en weglopen. Weinig onrust. Ze vinden het spannend, maar er is weinig agressie. Ze heette in het asiel konijn driekleur, ik denk dat ik haar Sofie ga noemen. Harold en Sofie klinkt wel samen.
  7 punten
 8. Dan zouden we op zoek moeten gaan naar een andere hond. Maaaaarrrrrr…… Hoera!!!!! Tumtum is zojuist met met vlag en wimpel geslaagd voor haar toelatingsexamen om hulphond te mogen worden!! Nu mogen we officieel starten met de training! 😎 We zijn niet naar de stad en met de bus geweest (wat eerst de planning was), maar hebben een stuk door de woonwijk gelopen en zijn de Lidl ingeweest. Ze deed het super! Honden en mensen genegeerd, keurig met een slappe lijn gelopen. Alleen de Lidl vond ze spannend, maar ze bleef wel contact houden met mij en dat was wat de trainer wilde zien. Ik ben super trots op haar. En moet van de trainer ook trots op mezelf zijn, omdat het door ons harde werken is dat ze het zo goed deed. Dus trots op ons samen. Teamwork makes the dream work 💪🏻❤️🐾
  7 punten
 9. Woensdag kan ik terecht in Goes.
  7 punten
 10. Iets verteld mij dat het aardbeiennet niet erg veel helpt... Naja, het seizoen is toch voorbij 😅
  7 punten
 11. 7 punten
 12. De nieuwe ren van Lilou en Miel: 12m², waarvan zes m² betegeld en zes m² gras. Gemaakt met volière-panelen: nertsengaas rondom, bovenóp én ingegraven, dus volledig roofdierveilig. 🥰 Het gras houdt het (voorlopig) aardig goed vol, al is er inmiddels wel een paadje gelopen dat permanent verloren lijkt. 🤭
  7 punten
 13. Ik durf voorzichtig te zeggen dat de koppeling geslaagd is. Dunya heeft Siemson inmiddels gewassen en ze zitten regelmatig samen in de plasbak. Dunya eet ook verbazingwekkend goed! Nu heb ik haar ook al een paar dagen lactulose gegeven, maar toch. Siemson is mijn allereerste schootkonijn geloof ik. Hij kwam gisteren op de bank zitten om geaaid te worden, echt schattig. Helaas is hij medisch wel ingewikkeld, want smalle gehoorgang waardoor steeds bultjes van opgehoopt oorsmeer (geen abcessen) ontstaan. Hij is ook stokdoof, heeft snot bij stress (nu dus ook behoorlijk, maar antibiotica helpt hem schijnbaar niet en gaat vanzelf over?). En ik voel twee bultjes achter beide achterpoten. Gastgezin zei dat het vet is, dat betwijfel ik. Gelukkig kent mijn eigen dierenarts hem en heeft hem al behandeld, dus zal wel goed komen. Hopelijk gaat hij nog lekker even mee 😍
  6 punten
 14. Ja ze zijn in hun nieuwe huis getrokken. Clarence is heel nieuwsgierig en heel aaibaar. Vanmiddag was het meer vreedzaam samenleven dan prille liefde, maar toen ik net nog even ging kijken zaten ze tegen elkaar aan, dus dat komt wel goed.
  6 punten
 15. Ik heb voor mijn verjaardag een fotoshoot van de dieren gehad van mijn collega's. Super leuk cadeau waar ik zelf nooit op zou komen om zoiets te doen. Zijn het geen plaatjes?
  6 punten
 16. Deze knappe vent is inmiddels 3 jaar oud. Ik vind dat ie daarmee ook een volwassen(er) kop heeft gekregen. 💙
  6 punten
 17. Aangezien de konijnen en de loveseat niet zo'n goede combinatie waren als gehoopt heb ik gisteren de loveseat verkocht en deze sidetable net opgehaald voor dat plekje. Erg blij met het resultaat! Al is dit het definitieve afscheid van onze tweede woonkamer en is het nu echt 100% konijnen- en werkkamer.
  6 punten
 18. Ik kan Beany en Clarence morgen ophalen. Ik ben heel benieuwd.
  5 punten
 19. 5 punten
 20. Ik vond deze foto van Gijs, toen was hij een maandje of 8 oud denk ik. Hij heeft toch echt een wijzer koppie gekregen in de tussentijd.
  5 punten
 21. Pootafdruk van Skittles ❤️
  5 punten
 22. Ja, het ziet er goed uit. Harold en Joris zaten vanochtend zij aan zij te ontbijten. Ik heb mijn man gevraagd om vandaag het middenpaneel tussen de rennen uit te halen, zodat ze toegang hebben tot beide kanten als ik ze verplaats. Ik moet nog even kijken wanneer ik dat doe, ik ben eind van de middag / avond namelijk in vergadering en morgenochtend begint mijn cursus Spaans weer, en dat is ook weer op locatie. Dan kan ik het dus niet super goed in de gaten houden. Ik denk dat ik ze dan morgen net rond de middag verzet, als de webwinkel niet al te druk is, want dan sla ik morgen het inpakken over 😉
  5 punten
 23. 5 punten
 24. Dit ligt een stuk beter dan op die harde vloer!
  5 punten
 25. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar tot nu toe is de koppeling eigenlijk gewoon heel saai 😉
  4 punten
 26. Ach wat sneu.. Heel verdrietig. Je hebt gedaan wat je kon met de informatie die je had. Je moet het maar net weten dat een konijn dat niet eet en keutelt gillende spoed is. En dan ook het feit dat er heel veel dierenartsen zijn die te weinig verstand van konijnen hebben. Het is niet eenvoudig om het goed te doen met konijnen, dat kun je jezelf niet kwalijk nemen. Het zijn echt lastige beestjes qua gezondheid en karakter en helaas is er meer foutieve dan juiste informatie in de omloop. Veel sterkte met het verlies van die kleine uk. Als je er straks klaar voor bent om het overgebleven konijntje een nieuw maatje te geven, dan hoop ik dat je hier ook even komt kijken voor informatie, zodat je straks jarenlang van een fijn koppeltje kan genieten.
  4 punten
 27. Gisteren bij de opvang hoorde ik dat het weer vol zit met nestjes. Het is dit jaar echt ongelooflijk, zo ontzettend veel gedumpte nestjes, losse babies (heel jong!) en hoogzwangere voedsters. Aangezirn we verhuisd zijn, hebben we nu een kamertje over. Ik kreeg natuurlijk meteen nesteldrang en heb ik zwangere voedster in gastgezin genomen zodat ze lekker rustig kan bevallen en de babies een goede start krijgen. Ze heet Mae en is nog wat angstig, maar ook een kleine draak die de hele dag aan het graven is. Ik heb altijd zo te doen met zwangere voedsters, vind het zo sneu. Ik ga haar dus gewoon verwennen!
  4 punten
 28. Ik ben eens gaan zoeken naar The Ordinary en het is misschien wel fijn spul, maar wat een poeha-tekst om het aan te prijzen zeg! 🤣🤣 "The Ordinary is een evoluerende verzameling behandelingen die vertrouwde, effectieve klinische technologieën bieden die zijn gepositioneerd om de prijzen en communicatie-integriteit in huidverzorging te verhogen. Het merk is gemaakt om integriteit te vieren in de meest eenvoudige en ware vorm. Het aanbod is baanbrekend, niet in de vertrouwde technologieën die het gebruikt, maar in zijn eerlijkheid en integriteit. The Ordinary is "Klinische formuleringen met integriteit"."
  4 punten
 29. Haha waar zal ik beginnen. Ze komt blij op je af rennen, port tegen je enkels enzo en rent dan heel hard weg als je haar aandacht geeft, of wee je gebeente een vinger naar haar uitsteekt. Als er eten in het spel is verandert ze in een gevaarlijke pitbull die als een debiel keihard grommend rondrent en je vingers en de bak er bij opvreet als je niet oplet. Lijkt ook steeds erger te worden. Nog nooit een konijn gezien dat in deze mate over de flos gaat van eten 😅.
  4 punten
 30. Ik weet niet of dit in het hobby-hoekje past, maar ik vind het zo leuk 🙂 gemaakt bij beeldende vorming. We mochten stickers maken.
  4 punten
 31. Nog even een update over Wannes: de dierenarts had gezegd dat hij niet verder moest afvallen, op dat moment woog Wannes 1,7 kilo. Vrijdagavond woog hij 1,6 kilo, dus toch afgevallen. Maar vanmorgen zat hij weer op 1,68 kilo! Hij lijkt ook iets makkelijker te eten, ik zie hem ook heel vaak brokjes eten. Hooi gaat er nog niet in, maar wilgentakken wél, al gaat dat langzaam. Zijn keutels zijn nu goed, geen rare flatsen. Dus al met al gaat het wat beter met hem, er zit vooruitgang in. Ik vind hem nog steeds erg mager maar zelfs met zijn normale gewicht van 2 kilo is hij mager. Hopelijk blijft hij nu aankomen en gaat hij steeds beter eten. Zijn gedrag is verder helemaal normaal.
  4 punten
 32. Ik ben nog voorzichtig met het als geslaagd te bestempelen, ze zitten immers nog op het neutrale terrein. Maar het ziet er niet slecht uit. Ze zitten steeds wat dichter bij elkaar, en ook steeds meer in ontspannen houdingen. Nog wel wat ruimte er tussen, nog wel wat rangorde bepaling, maar korter en minder fel.
  4 punten
 33. 4 punten
 34. Het wisselt, soms zit het bestaande koppel bij elkaar, soms zitten ze apart. Ze jagen nog wel wat, maar er is ook veel rust. Ik laat ze voorlopig gewoon in deze situatie in de schuur zitten. Ik heb nog niet het idee dat het stabiel genoeg is om al te wisselen naar het normale verblijf. Maar het ziet er inderdaad niet slecht uit!
  4 punten
 35. Zo ligt de catcube toch het allerlekkerst.
  4 punten
 36. Dieffenbachia reflector besteld! Heb ik verdiend, omdat ik nog steeds ziek ben. Zo ziek ook dat ik een uur moest slapen nadat ik de doos had uitgepakt. Maar wat issie moooooiii 😍😍
  4 punten
 37. Ik heb een nieuwe vloer op de slaapverdieping. De lijmlaag van het marmoleum dat er al lag toen ik het kocht, was aan het verkruimelen. Hartstikke zonde, want marmoleum slijt bijna niet, maar er moest dus iets gebeuren. Mijn ex-man heeft zich 4 dagen boos gemaakt en nu ligt er laminaat overheen. Plintjes, meubels terug, spullen weer ingeruimd, helemaal klaar. Ik ben er uiteraard heel blij mee. En ik ben moe alsof ik het zelf gelegd heb.
  4 punten
 38. Harold vind het tijd voor zijn middagdutje
  3 punten
 39. Cat cubes zijn er klaar voor 😁
  3 punten
 40. Nee, een aanvulling, omdat over het algemeen wordt gedacht dat als er maar gegeten wordt, de darmen wel blijven werken. Het enige wat ik wilde zeggen is, dat dit niet zo hoeft te zijn. Voor mij is afwijkend gedrag inderdaad een reden tot alertheid. Daarom vind ik meerdere malen per dag contact met ze hebben zo belangrijk, dan staan je kansen beter, mocht er iets aan de hand zijn.
  3 punten
 41. Konijnen horen een permanente ruimte te hebben van 4 vierkante meter. Dus ook als jullie er niet zijn. Konijnen zijn schemerdieren en dus het actiefst in de hele vroege ochtend en in de late avond, precies de momenten dat jullie in bed liggen en zij dus opgesloten zitten. Kan je niet de gehele overkapping dicht maken met goed gaas? Dan zitten ze lekker veilig en hebben ze alle ruimte! Het is dan ook veel makkelijker om ze tam te maken. Zij kunnen namelijk hun energie kwijt ook als je er niet bent en hebben dan meer interesse in jou. Bovendien hoef je ze nooit meer op te pakken km ze weer in hun kooi op te sluiten, daarvan worden ze heel bang voor jou. Vervolgens is het enige wat je gaat doen om ze tam te maken, in de ren zitten en ze uit je hand eten geven. Als ze dat kunnen doen zonder bang te zijn, kan je voorzichtig starten met aaien. Maar zoals ook al is gezegd, niet alle konijnen houden van aaien, dus hou daar rekening mee. Als je nog vragen hebt, stel ze gerust!
  3 punten
 42. Ik vond op internet muziek waarvan ze zeiden dat konijnen er rustig van zouden worden🙈 ik dacht ik probeer het maar.
  3 punten
 43. En nu in de goede topic (per ongeluk in slowchat gedaan) : Mijn konijntjes kregen vandaag een wilgen rol met hooi en zo'n konijnen spelletje. Had verwacht dat het even zou duren voordat ze het konden, maar in 1 minuut was alles op🤣 Clyde had het helemaal slim bekeken, Bunny haalde het dopje eraf, en Clyde griste snel het brokje weg, terwijl Bunny het dopje naast zich neer gooide😂😂 De rommel van de tunnel zie je mooi op de achtergrond trouwens😇😅
  3 punten
 44. Ik ben het eens met de reacties hier voor. Juist ook gezien het EC verleden, zou ik toch ook behandelen met fenbendazol om de parasiet uit te sluiten / geen kans te geven. Bij mindere weerstand kan EC opnieuw opspelen, dus zelfs als dit niet direct door EC veroorzaakt worden, is er nu wel grotere kans dat dat er bij komt. Ik zou dus toch die behandeling geven voor de zekerheid. Het is een ontwormingsmiddel wat verder weinig schade / bijwerkingen heeft, en je sluit het wel echt uit hiermee. Geef je pijnstillers? Wat betreft de massages, daarvoor zou ik contact zoeken met een dierfysiotherapeut.
  3 punten
 45. Nee hoor, ik zou gewoon met een week of 16 gaan koppelen. Langer wachten is niet beter en verandert de uitkomst niet. Hoe dan ook, zorg wel dat je een plan B hebt. Heb je dan eventueel plek voor twee koppels apart van elkaar? Of zou je dan één konijn moeten afstaan? Of zelfs twee, als het echt finaal mis loopt? Hoe jij het aanpakt doen veel mensen het, er zijn ook veel websites waar staat dat dat zou moeten kunnen... Maar bij konijnen is koppelen niet zo simpel als gecastreerde ram + voedster is een gelukkig koppel. En jij zet er willekeurig dan nog een extra konijn bij, dat maakt het dus nog een beetje onzekerder. Net als mensen willen ze echt zelf kiezen met wie ze samen leven, ze vinden niet elk ander konijn leuk. Als ze nog zo jong zijn als nu, vinden ze meestal alle konijnen nog leuk. Pas in de puberteit ontwikkelen ze een eigen individu, word de rangorde pas duidelijk. Zo tussen een maand of 5 en 1.5 jaar ontwikkelt dat, dan worden ze volwassen. Pas op dat punt, als ze de puberteit door zijn, kun je eigenlijk min of meer zeker zijn of het een match is of niet. 100% garantie is er dan ook niet, ook goed passende koppels kunnen soms onrust krijgen en uit elkaar vallen. Bijvoorbeeld bij ziekte, maar ook door te kleine leefruimte, verveling en angst. Konijnen zijn ontzettend gelukkig samen, maar zoals wij ze houden als huisdier is het soms best lastig en niet met de natuur te vergelijken. Ik zou best graag willen dat ik een groepje op een vierkante kilometer kon houden in mijn tuin, maar helaas is mijn tuin niet zo groot. Dat geeft voor de konijnenrelaties dus helaas wel wat uitdagingen. Dit is dus waarom heel veel konijnenbaasjes juist naar konijnenopvangen gaan om met hun konijnen op date te gaan. In een opvang zijn de konijnen (in ieder geval de rammen, maar bij een aantal opvangen ook de voedsters) gecastreerd en kunnen de konijnen daar op neutraal terrein kennismaken. Zo kun je dus zien of er een klik is tussen de konijnen of niet. En als het dan toch mis loopt later, kun je terugvallen op de opvang voor advies en hulp. Konijnen zijn zo lief en gelukkig met de juiste partner. Maar net als bij mensen, is die partner niet altijd even makkelijk te vinden 😉 Soms kost het gewoon wat pogingen om de juiste match te vinden. En sommige koppels zijn geen verliefd stel, maar meer huisgenoten. Waar je in een drietal wel ook voor op moet passen, is dat er vaak één konijn ongelukkig buiten de boot valt. Dat je dus ziet dat zich binnen het drietal een koppel vormt, en dan één konijn er een beetje apart bij zit. Ik kan nu niet zeggen of jouw drietal wel of niet gaat werken, dat ligt dus aan dingen als leefruimte, maar ook castratie (ook van de dames, zodra dat kan!), en de ontwikkeling van de karakters. Maar ik wil alleen meegeven dat er dus echt een kans is dat dit niet gaat werken, en dat dat wel iets is om nu al over na te denken en ook een plan voor te maken. En hopelijk heb je je plan B dan niet nodig en blijft het gewoon goed gaan.
  3 punten
 46. Ik heb gisteren contact gehad met de oude eigenaren van Soltar en Hazel. Ik had 24 augustus een kaart+brief gestuurd en ze hadden 26 augustus al gereageerd 🙃 maar mijn instagram gaf geen melding van mijn dm, dus daar kwam ik gisteren pas achter 😅 ik weet nu hoe oud Soltar en Hazel zijn en hoe ze vroeger heetten. En ik heb meerdere foto’s gekregen van mijn konijnen maar dan mini 🥰🥰🥰 Dit is Soltar nu: Soltar heeft nog precies hetzelfde snoetje 😊
  3 punten
Deze erelijst is ingesteld op Amsterdam/GMT+02:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .