Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont de inhoud met de hoogste reputatie sinds 16-07-22 in alle zones

 1. Grappig genoeg post ik hier de laatste tijd veel vaker over mijn hond, maarrrrr in het echte leven is Dakota nog steeds mijn beste paard van stal en Mississip nog steeds... Lui? Afgelopen week had ik zin in een klusprojectje: ze hadden een cat cube en eten vanuit daar heel graag hooi, maar ik kon maar geen fatsoenlijke hooiruif vinden. De houten die ik had gingen ze in zitten om te plassen 🤦‍♀️ Dus besloten om een stapelbedje voor ze te bouwen en daar dan een ruif aan te maken. Ben eigenlijk best trots op het eindresultaat 😄 Hooiruifje aan de zijkant gemaakt Prinses op de erwt Best hoog vindt Mississip
  15 punten
 2. "Nadat ik hier en daar heb gepoept, geplast en gespeeld, is het tijd om te relaxen. En dat doe ik met een doos op mij kop." aldus Chili.
  11 punten
 3. 9 punten
 4. Goed nieuws: de twee pluizenbollen zijn vorig weekend geadopteerd nadat ik een foto van ze op instagram had gedeeld 🙂 Dus weer plek voor nieuwe pleegjes. Waarom zou iemand kinderen willen, als je ook gewoon op deze babies kunt passen en ze lekker weer kunt teruggeven als ze gaan puberen 😜
  7 punten
 5. Het is vannacht al goed hersteld, ze hupst weer! Kanjer is ze. @mammafelina altijd moeilijk om je dieren naar de opvang te brengen. Komt vast goed!
  7 punten
 6. Wat ik nu toch gedaan heb? De kattenbakkorrels waren op, en ik had nog een zakje back to nature, dus dat heb ik in de toiletbakken gedaan. Er werd druk in gesnuffeld, daarna moesten ze zich wassen. Man, wat een vies spul. Als ik maar niet denk dat ze daar op gaan plassen.
  7 punten
 7. Joris knapt goed op. Hij heeft in mijn bovenbeen gebeten.
  7 punten
 8. Fun fact: Ik zit graag bij L&L in de ren, op de grond tegen de muur, maar er MOET een ruimte tussen zitten (hap in shirt: verder van de muur baas, hap in rug: nog iets verder baas), want Lewis rent er graag tussendoor, en Luz, de lieverd, ligt graag achter baas. 🥰
  6 punten
 9. Dat meer over de hond posten heb ik zelf ook hoor 😄 Namu is ook behoorlijk aanwezig en vraagt veel tijd. Maar ook hier blij konijnennieuws: Met Joris ging het zo goed, dat ik weer gestopt ben met de medicijnen tegen EC. Even afwachten hoe hij het doet, maar ik ben nu drie dagen gestopt en ik merk dat hij mij weer wat beter vertrouwd 😄 Hij dook weg als ik aan kwam (komt dat mens mij weer zo een spuit in de bek duwen). Hij weegt 1610 nu. Ik heb voor de zekerheid nog wel een nieuwe fles medicijnen gehaald vorige week, maar ik hoop die dicht en op voorraad te kunnen houden 😄
  6 punten
 10. Met de meeste konijnen gaat het goed gelukkig, de eerste is inmiddels ook herplaatst. Helaas is Northstar vorige week weer ziek geworden en zijn we nog met hem aan het dokteren. Eén van de baby's blijft achter in de groei en was begin deze week behoorlijk verzwakt. Er zijn nog een paar konijnen met snot. Het blijft helaas een moeizaam proces dus. De baby's zijn tijdelijk huiskonijnen geworden voor de socialisatie. Gelukkig is inmiddels het grootste deel van de konijnen wel gecastreerd, alleen de moeder nog niet en één rammetje dat nog een lange tijd ziek geweest is. Hem willen we eerst wat meer laten aansterken. Een deel is ook al intern gekoppeld, zodat ze in elk geval niet meer alleen in een hokje hier zitten. Slechte foto, maar Thunder, Batgirl, Captain Marvel en Elektra (niet op de foto) zitten samen en waren gelijk dol op elkaar, heerlijke koppeling en elke keer dat je langsloopt zulke tafereeltjes. ❤️ Nog wat leuke plaatjes:
  6 punten
 11. Gister wezen zwemmen in de zee met de hond. Hij vond het fantastisch maar in het begin waren de golven echt mega eng, daarna toch maar zwemmen(heb geen foto van muis in de zon want er is hier geen zon)
  6 punten
 12. 6 punten
 13. Snacken tijdens de wandeling
  6 punten
 14. We waren vanmorgen lekker op het waalstrand! Ik had de hondenschool afgezegd, omdat Yula een terugval heeft. Sinds de vierdaagse is ze meer gestresst en kan minder aan. Toen stelde de trainster voor om samen met haar hond naar het strand te gaan. Hij is een herplaatser uit Griekenland, met een fikse gebruiksaanwijzing. Dus vanmorgen zijn we gegaan en wat heeft Yula genoten! Trainster is het er wel mee eens dat de training bij de hondenschool nu geen goed idee is. Wel wat andere opties besproken, ik was zelf ook al bezig met online training bij stressless dogs en aanvullend ga ik contact opnemen met iemand in de buurt die @Mississippime ook al had aangeraden voor speurwerk. Ook wist die trainster een hondenschool in de buurt die de training in een dichte manegebak geeft, dat zou beter zijn. En 2 keer in de week vroeg opstaan om naar het strand te gaan. Verder in de buurt de wandelingen heel kort houden. Ze voegen te weinig toe en zijn te druk. Teveel honden, teveel katten, alles te vluchtig. Op zoek naar manieren dus waarop ze lekker hond kan zijn, zonder al die stadse stress. Is even aanpassen, maar ik was dat pad toch al aan het verkennen, fijn om de bevestiging te krijgen dat zij ook denkt dat dat de juiste weg is voor Yula.
  6 punten
 15. Één van onze katers wilde graag mee op pad en kroop alvast in een rugzak.
  5 punten
 16. Hoeveel levensjaren ben jij kwijtgeraakt door de nep-dood momenten van jouw konijnen? 😅
  5 punten
 17. Ik heb inderdaad 2 met wat problemen. Elmo heeft vaak een verstopte anaalzak waardoor de keutels die blijven hangen en je die met de hand moet verwijderen. Het is een beertje dus dat stinktttt meine gutte. Kerri zit onder de vetbulten (zijn biopsies van gemaakt) hij is te oud (bijna 4 jaar) om ze te verwijderen en zolang ze hem niet in de weg zitten bij het lopen is het geen probleem. Mocht dit wel gebeuren dan is het tijd voor de regenboogbrug. Ik heb gelukkig wel een dierenarts die gespecialiseerd is in knaagdieren. Maar anders dan konijnkundige dierenartsen zijn die ook moeilijk te vinden. Ik vind de geluidjes die ze maken dan wel weer leuk. Als ze lekker buiten in de ren zitten piepen ze van gelukt. Of als er plastic kraakt dan gillen ze bijna omdat ze dan denken dat ze iets van groeten te eten krijgen.😂 Boefjes.
  5 punten
 18. Ieee dat klinkt echt heel vies. Ik geloof dat ik verwend ben met op 10 minuten één van de schoonste stranden van Nederland. Naast wat drukke stukken (bij vakantieparken) gelukkig ook een stuk met weinig voorzieningen, daardoor altijd lekker veel ruimte zodat je gewoon een potje kan voetballen zonder dat iemand er last van heeft.
  5 punten
 19. Ik heb wat medelijden met dat eenzame konijntje ergens in een kelder. Hij ziet amper daglicht en kan niet even lekker in het zonnetje gaan liggen. Misschien beter naar een opvang brengen en dan later als je situatie verbeterd is en je vindt het nog leuk dan een koppel konijnen uit een konijnenopvang nemen. Ik heb een koppel uit de konijnenopvang en die waren ongeveer anderhalf jaar oud. Ideaal. Ze waren al lang een echtpaar, beiden gecastreerd en volledig gevaccineerd. Dus de eerste tijd geen omkijken naar vaccinaties of ruzies etc. En ook konijnen van anderhalf jaar kennen ze zo. Ze voelen zich hier nu goed thuis. Gun je konijnen een beter leven.
  5 punten
 20. Wonen wij in hetzelfde Nederland? In mijn woonkamer is het nog steeds 24 graden, ondanks dat ik 's avonds alles tegen elkaar open zet. Dus ik denk meer in icepods dan in snugglesafes.
  5 punten
 21. Tom pakt even een snack on the go
  5 punten
 22. Yep, zo baasje zo beestje. We ❤️ shoessss. Ik hoef ze zelf alleen niet zo nodig te knuffelen 🙃
  5 punten
 23. We zijn nu 3 dagen achter elkaar naar het strand geweest, heb een ander strandje dichterbij huis ontdekt, daar is het heel rustig, gisteren was het al rustig, vandaag 1 iemand tegengekomen met een hond, verder niks. Het doet haar erg goed, heel andere hond joh! Veel meer ontspanning en rust, slaapt ook veel meer, geen omkijken meer naar. Volgende week gaan we naar de snuffeltuin van die gedragsdeskundige die ook detectie en speurwerk doet. Gaan we gewoon even kennismaken en gaat ze kijken wat we het beste met Yula kunnen doen. Vandaag was de trainster waar ik zaterdag mee weg was meegegaan naar de paarden, ze is nog even binnengekomen om te knuffelen met Yula. Mijn moeder was er ook geweest, die was mee naar het strand, en het baasje van mijn buurthond is ook even geweest. Allemaal kort, maar wel best veel voor Yula. Maar ook dat kan ze nu veel beter aan! Ze wordt wel druk, maar kalmeert ook sneller. Denk dat we nu echt op het juiste spoor terechtgekomen zijn.
  5 punten
 24. Vandaag heb ik de ren eens een grote beurt gegeven en het hok goed schoongemaakt. Ik ga zo de PeeWee bak installeren. Hebben jullie dat ook als je schoonmaakt? Je zou de konijnen haast doodtrappen. Waar ik loop, zijn zij ook. Mijn man moest wat gaatjes boren om de loopplank ook elders te kunnen bevestigen en ik moest steeds zeggen: kijk uit. Ze zaten overal in en op. Tussen zijn gereedschap en in de gereedschapskist. k had even mijn krukje over een stuk boomstam gezet. Hup, ze sprongen er gelijk op en zaten tussen boomstam en kruk. Sprongen ook in de lege PeeWee bak. Goed zo! Als je de Catcube even overeind zet, moeten ze daar ook gelijk in. Een hok/ren schoonmaken wordt zo een levensgevaarlijke bezigheid voor de konijnen. Haha. Een overdekte ren is ideaal. Ik ga er nu ook zitten als het buiten regent en het is dan gelijk een soort veranda. Toch buiten maar niet nat worden.
  5 punten
 25. KONGS! ER WORDEN KONGS GEVULD! Toen ze merkte dat ze hier niks kreeg ging ze snel haar mandje in waar ze vol verwachting bleef zitten. Ik krijg toch altijd eten als ik hier in ga zitten? Kijk dan baas, ik zit hier! Goed toch 🤣
  5 punten
 26. Vind dat wassen van elkaar zo schattig. Je ziet echt dat ze zo blij Zijn samen. Ben blij dat ik door heel dat maatjes gedate process heen ben gegaan. Ik vond het vantevoren best omslachtig en misschien wel onzin. Inmiddels weet ik wel beter.
  5 punten
 27. De pony's hebben nieuw hooi, super mooi hooi deze keer, van een natuurweide. Gijs en Milly zijn blij. En wij ook, want dat betekent een jaar gratis hooi ipv die dure zakken.
  5 punten
 28. Linksboven Sofie Rechtsboven Joris (die is niet zo een fan van mij op het moment ivm medicijnen). Linksonder Brenda tijdens de schoonmaak (ontsnap poging 😉 ) Rechtsonder Brenda die buurt bij Harold en Sofie.
  5 punten
 29. Konijnen zijn enorm grote bemoeials met schoonmaken 🙂 Hier 'helpen' ze standaard met alles (of nouja, dat denken ze..). Elk sprietje hooi wat je weg wilt gooien moet worden geïnspecteerd, want stel je voor dat het nog eetbaar is. We hebben altijd een emmer mee waar het afval in verdwijnt (en die kiepen we dan om in de afvalcontainer), maar er zit altijd wel een konijn in, aan of op de emmer om alles in de gaten te houden. Stel dat we het verkeerde weggooien joh!
  5 punten
 30. Wat moeilijk dat je door die vervelende ervaring nu misschien heel lang een eenzaam konijntje hebt, terwijl je zo graag het allerbeste voor haar wil. Een mens of ander dier kan nooit een konijnen-maatje vervangen. Als je naar een goede opvang gaat om haar als ze oud genoeg is te laten koppelen dan sla je 3 vliegen in één klap: jouw dametje wordt gelukkig met een vriendje dat ze zelf uitgezocht heeft op karakter, een (gecastreerd, volledig nagekeken en gevaccineerd) opvang-heertje gaat samen met jouw dametje een gelukkig leven hebben en jij bent van je rotgevoel af door het gelukkige echtpaar wat je dan dagelijks meemaakt. 🥳 Ik ga ervan uit dat die nare ervaring niet opgedaan is na een koppeling bij een goede opvang?
  5 punten
 31. Ik heb al een paar keer een pleegkonijn opgevangen waarbij de voortanden getrokken zijn. Sommige dingen herken ik uit jouw verhaal, andere totaal niet. - met alleen hun kiezen kunnen ze echt nog heel goed eten. Alleen moet groente vaak wel kleiner gesneden worden. Je zou bijvoorbeeld van die voorgesneden andijvie kunnen proberen, of witlof in hele kleine stukjes. Een van de pleegkonijnen kreeg het voor elkaar om toch elk grassprietje waar hij vanuit zijn ren bij kon nog af te knabbelen. Ik heb ook nooit van voer hoeven wisselen, dat aten ze altijd na een paar dagen weer zoals normaal. Wormen eten ze in ieder geval allemaal niet, want konijnen zijn planteneters 😉 - ik heb nooit meegemaakt dat ze, nadat hun tanden getrokken waren, zichzelf niet meer schoon konden houden. Ik denk dat dat waarschijnlijk twee losse zaken zijn die je apart moet oplossen. - zijn kontje wassen met shampoo is niet aan te raden, en zeker niet voor de lange termijn. Dat is echt een noodoplossing die je kunt doen totdat de oorzaak gevonden is, zodat hij bijvoorbeeld minder vliegen aantrekt. Het geeft veel stress en de vacht blijft erg lang nat, wat met dit weer ook kan gaan broeien. Doe dus echt alleen het kontje, alleen met wat lauw water zonder shampoo, en alleen als het echt niet anders kan. - ik ken beaphar multivit niet, maar zie wel dat het voor zowel knaagdieren als konijnen is. Zeker de extra vitamine c is heel fijn voor bijv. Cavia's, maar konijnen hebben daar veel minder van nodig. Als ik het zo zie, dan klinkt het voor mij vooral als een mooi verkooppraatje van een dierenwinkel, niet iets wat ik van een dierenarts verwacht. Heeft de dierenarts aangegeven waarom je dit moet geven? - weet je zeker dat jouw dierenarts konijnkundig is? Er vallen me een paar dingen op in jouw verhaal: snijtanden knippen is niet de beste manier, dat kan heel veel schade doen. Verder lees ik niets over nazorg tegen abcessen bij de getrokken tanden. Heb je geluk gehad en is het niet gaan ontsteken, of is hier niets over gezegd? Heeft de dierenarts iets gezegd over dat hij zich niet kan schoonhouden? Wij hebben een lijst met konijnkundoge dierenartsen. Als ik jou was, zou ik met hem naar een andere dierenarts gaan en hem nog eens laten nakijken of zijn gebit niet is gaan ontsteken (dat hij minder eet vanwege de pijn) en waarom hij zijn achterwerk niet schoon kan houden. https://www.bunnybunch.nl/informatie/lijst-met-konijnkundige-dierenartsen
  5 punten
 32. Dit is mijn droomren met een grootte van 5m² bij 2m²met in het midden een heuvel van gras en die buiten zie je van boven niet die zitten er onder. Ook en plek waar ze omhoog kunnen met 2 trappen en daar kunnen zitten (of eronder). En een zandbak natuurlijk. Hopelijk snappen jullie de tekening want mijn tekenskills zijn- uh laten we het er niet over hebben. ik zou het ook leuk vinden als jullie beschrijven hoe jullie je droomden willen als je die nog niet hebt.
  4 punten
 33. Berry zorgt ervoor dat zijn pootjes lekker koel blijven.
  4 punten
 34. Mijn beestjes zijn weer thuis 🥳 Zo op het eerste gezicht te zien gaat alles goed, al moeten ze duidelijk wennen aan hun eigen verblijven.
  4 punten
 35. 's Avonds verkoeling zoeken op het strand.
  4 punten
 36. Trix heeft vandaag een buitenrennetje gekregen, geen paradijs, maar hij kan zijn pootjes eens strekken. Zijn ren staat vlak naast de ren van Lilou en Miel, dus er was wel even de angst dat zij er slecht op zouden reageren, maar voorlopig laat het hen syberisch koud. (Het was of déze plek of géén ren, dus ja ... ) Hij mag er wel enkel overdag in, aangezien de ren niet 100% roofdierveilig is, maar 't is beter dan niets. Ik heb Trix vandaag ook eens geborsteld, want er zaten heel wat klitten in zijn, nochtans kortharige, vacht en heb meteen ook zijn nageltjes geknipt. Ik vraag me af hoe een gezond konijn zó vuil kan zijn. 't Enige dat ik kan bedenken is dat hij met een heleboel konijnen samen in één hok zat, waardoor hygiëne onmogelijk wordt. Hij is nog niet helemaal schoon, maar het is toch al heel wat beter. Hij blijft niét ... maar ik moet zeggen dat ik dat jeugdige geweld wel kan waarderen. Hij is zo blij met alles: een knabbeltak, een kartonnen doos, een aai over z'n kop. Altijd op verkenning, altijd in beweging. Niet zoals mijn twee sokken, die alles bekijken maar niet in actie komen. 😂 Hun 'slome' gedrag stoort mij niet, als het voor hen goed is, voor mij ook, maar nu valt het verschil eens zo hard op. Ik zal hem wel missen. 😕
  4 punten
 37. Namu heeft wel harige oksels.
  4 punten
 38. Wilde net van het zonnetje genieten, blijken de gordijnen dicht te zijn... 😑
  4 punten
 39. Haha dubieuze bloemetjes zijn dat toch 🤭
  4 punten
 40. Yula even in de tuin voor een plasje voor deze keer. Wat doet ze? Vol in de zon spelen met een bloempot 🤦
  4 punten
 41. Applausje voor Yula die helemaal niet bang was voor het vierdaagse vuurwerk 👏👏👏👏👏👏👏 En ze zit ook nog in een angstfase nu, dus extra trots op haar ❤️.
  4 punten
 42. Ik kan het toch niet laten om deze foto van Pepper met jullie te delen. "Hé? Roep je mij?"
  4 punten
Deze erelijst is ingesteld op Amsterdam/GMT+02:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .