Ga naar inhoud

Arielle

Members
 • Items

  29
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Arielle's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

 1. Ja het is volgens de dierenarts waarschijnlijk de was en stof in het huis. Ik woon in een hele oude boerderij! We hebben inmiddels het tapijt in de gang verwijderd wat er al 40 jaar lag... Het huis is namelijk niet van mij maar daar hebben we toestemming voor gekregen. Tot nu toe lijkt dat al enorm te helpen! Maar ik hou het zeer scherp in de gaten...Ik wil echt niet dat ze onnodig pijn heeft of leeft met een ziekte wat niet behandeld is.
 2. Ja ik ga maar eens bellen na mijn werk. Het is elke keer 1 nies en dan houdt het weer op voor een aantal dagen, voornamelijk dus als de was er hangt of als ze in de tuin is geweest. Daar heeft ze heel fanatiek een behoorlijke hol gemaakt waar ze graag aan verder werkt haha. Ik moet dan wel elke keer haar oogjes goed zandvrij maken. Het kan dus ook vocht/stof zijn. Ik ga dit verhaal toch maar even voorleggen aan de dierenarts want dan weten we het zeker!
 3. Inmiddels eet ze haar nieuwe brokjes goed! Echter merk ik dat ze weer wat niest met snot... Valt wel op dat het vaak is als ik een wasmand met natte schone was in de woonkamer heb staan om opgehangen te worden (ze lopen los 24/7 in de woonkamer bij mij). Kan dat iets verklaren, of toch maar weer terug naar de dierenarts?
 4. Overigens heeft ze bij thuiskomst de brokjes op! Ik denk dat de nieuwe brokjes goed bevallen, en dat de oude toch niet zo lekker meer zijn door zuurstof? Overigens hoorde ik wel een kleine nies.... Scherp in de gaten houden maar. Verder toch maar een goede afgesloten draai ton gebruiken voortaan om voer te bewaren!
 5. Het is ook wel een dure dierenarts in vergelijking met andere in de omgeving. Mijn moeder is het er ook zeker niet mee eens dat ik naar deze ga, maar deze man is gespecialiseerd in kleine dieren en heeft zelf konijnen in huis! Altijd leuke gesprekken over.
 6. Ja ik snap je gedachten! Ik dacht het namelijk ook en dat is ook de reden dat ik naar de dierenarts ben gegaan. Maar de dierenarts had nog nooit zulke goede tanden bij een konijn gezien, ondanks dat zijn er ook fotos gemaakt. Zowel van het gebit en een röntgenfoto van de buik (ze voelde namelijk wel wat geks in de buik). Maar dat was allemaal prima. Het gekke wat ze voelde is waarschijnlijk littekenweefsel door een eerdere operatie. De dierenarts zei nadrukkelijk wel dat als ze weer gaat niezen en weer snot heeft ik terug moet komen. Dan moet er verder gezocht worden!
 7. Ze heeft geen gebits behandeling gehad. Haar tanden waren echt helemaal perfect. Ik kan me voorstellen dat konijnen minder eten na een gebits behandeling ja, dat vinden wij zelf ook niet zo leuk. Maar haar tanden zijn dus prachtig. Ze heeft wel de traanbuizen etc doorgespoeld gehad.
 8. Nou selective gekocht. Ze at er een beetje van, gemengd met haar oude brokjes, maar daar blijft het tot nu toe ook bij. We wachten geduldig af!
 9. Muffel is een Lotharinger van 5,2kilo. Er gaat vooral veel hooi doorheen haha. Ik heb inmiddels een ton gepakt nu die ik goed kan afsluiten. Even kijken of dat toch verschil gaat uitmaken! Nieuwe brokjes ga ik zo kopen, een klein verpakking, en als ze dat naar binnen schrokt dan weet ik genoeg. De plastic bak gaat dan maar in gebruik voor iets anders...
 10. Goeie! Sochtends en savonds voer ik. Ik ga het vanavond eens uitproberen.
 11. Ik heb inderdaad pijnstilling erbij! De dierenarts zei al dat het best een aantal dagen kan duren voor ze geen last meer hebben van de narcose. Gelukkig heeft ze geen pijn! Dat is me al mijn geld waard. Wel is ze weer aan het niezen. De dierenarts belde zojuist terug om te vragen hoe het gaat dus ik heb dat niezen wel aangegeven. Mocht dat blijven dan toch weer terug! Ik heb mijn brok in groot verpakking in een plastic bak van de Ikea. Kan het zijn dat ze het daarom gewoon niet lekker vind? Dat het toch niet goed afgesloten is? Ik ga even kijken of ze andere brokjes wel eet en lekker vind.
 12. Hi allemaal! Gisteren een dag dierenarts achter de rug met mijn voedster Muffel. Ze at haar brokjes niet, of in kleine beetjes. Ook had ze steeds vaker snot uit de neus en vieze oogjes. Haar hooi eet ze wel goed. Gisteren hebben ze onder narcose de traanbuizen doorgespoeld en de tanden bekeken. De tanden zagen er perfect uit! Alle geluiden in de buik klinken goed en er is geen gasvorming. Inmiddels ligt ze weer lekker bij me op de bank, maar de brokjes laat ze nog steeds liggen. Kan het zijn dat ze gewoon even uitgekeken is op haar brokjes? Voorheen was ze er altijd dol op 🤔
 13. Zo hij is helaas weg. Nu heb ik nog een gesprek gehad over mijn ervaringen. Nu blijkt dat ze niet tevreden waren over deze vrijwilliger zelf. Verder konden ze me wel veel aanbieden nog aan speeddate en leken ze inderdaad wel een konijnen expert te hebben. Heb ik misschien toch ook pech gehad te hebben met een vrijwilliger. Hoe dan ook. Deze mensen waren heel lief en ik heb de adoptie kosten gedoneerd. Op naar een betere koppeling!
 14. Ja ik heb al een opvang uit de lijst benaderd! De kuipershoek. Dankjewel.
 15. Nogmaals dank! Ik heb toch wel wakker gelegen de afgelopen dagen maar jullie reacties helpen enorm 😊. Ik heb meerdere keren gezegd dat ik niet wil dat ze elkaar doorbijten, ondanks dat ik het echt een lief beestje vind en inderdaad gehecht ben aan hem. Ze bellen vandaag, ik ben erg benieuwd hoe ze gaan reageren. En dan is het toch met buikpijn hem wegbrengen weer. Bah daar zie ik tegen op, maar zoals ik lees bij jullie is het de beste keuze en hoef ik daar niet meer aan te twijfelen, wat ze ook zeggen. Daarna maar even Muffel tot rust laten komen en een andere betere opvang zoeken!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .