Ga naar inhoud

Linke

Members
 • Aantal items

  39
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Linke's Achievements

Lamprei

Lamprei (2/6)

3

Community reputatie

 1. Ha Evee, bedankt voor de link. Ze drinken niet heel veel, vind ik, maar dat is altijd al zo geweest. Ik geef ze daarom ook elke dag nat gemaakte groenten, zodat ze op deze manier toch wat meer vocht binnen kunnen krijgen. Ik heb vanochtend de DA gebeld en foto's gestuurd. Wacht nu op hun telefoontje. Hopelijk kunnen ze me straks meer vertellen. :)
 2. Lijkt mij een goed idee om sowieso morgen even te bellen naar de DA. Bedankt!
 3. Ik vermoed dat die kleine keutels van het andere konijn is. En er zijn normale keutels van beide te zien. En ja, ik geef inderdaad ook elke dag gewassen groenten. Ik hou ze in de gaten!
 4. Hoi allemaal, De titel zegt het al.. Bij mijn konijnen zie ik de laatste tijd vaak ineens een paar kleine keutels (geen blindedarmkeutels) tussen de normale keutels. Die zijn ook hard en droog. Ze zijn nog steeds in de rui... Een er van is onlangs behandeld door de DA omdat ze ineens niets wilde eten of drinken. Maar ze is inmiddels al weer opgeknapt. Ze zijn allebei actief en eten prima hooi. Toch is het zo raar. Ik heb eens goed opgelet: er komen een paar zeer kleine keutels uit, en dan weer keutels van normaal formaat. Ongeveer eens in een dag. Ik vraag me af of ik me zorg moet maken hierom, aangezien er weer normaal formaat keutels komen. Maar toch gek dat er ineens een paar kleine zijn. Ik geef momenteel prozyme 1 keer per dag en 2 lijnzaadbrokjes per konijn. En het blijft terugkomen. Iemand ervaring hiermee of advies?
 5. @Evee Ja je hebt gelijk! ik heb ze door elkaar gehaald... Excuses Goed om te weten waarop ze die lijst baseren. Ik zal later mijn ervaring delen als ik bij 1 van deze praktijken geweest ben.
 6. @Mira11 Ik ga morgen bellen! In ieder geval dank voor je bericht :) Mocht er iemand zijn die iets erover weet, dan hoor ik het graag!
 7. Hallo allemaal, Ik woon in de regio Leiden en heb tot nu toe geen ervaring met dierenarts. Nu wil ik mijn twee konijnen laten onderzoeken, omdat ik de afgelopen dagen vaak plasjes in de ren vind, terwijl ze beiden zindelijk zijn. (misschien EC? of problemen in de blaas/nieren) De lijst van BB heb ik erbij gepakt. En ik zie dat Mijn Dierenkliniek Leiden/de Mare op de lijst staan. Is er iemand die ervaring heeft met 1 van deze 2 praktijken? Of een andere dierenarts die wel goed is? Bij voorbaat veel dank! Linke
 8. @Dollie Fijn om te weten. Dat is geruststellend! Dankjewel Dollie 🙂
 9. @Dorusjedot Hoi Dorusjedot, mee eens. Toch blijft het soms verwarrend. Het zou wel fijn zijn als 'konijnen' of 'cavia's' erbij genoemd wordt hehe
 10. Ha Dollie, ik las dat er soms jacobskruid te vinden is in paardenhooi. Denk je dat ik erom zorg moet maken?
 11. Hallo allemaal, ik ben Agrobs Alpenheu tegengekomen op D-tails. Ik lees op Agrobs' website dat het vooral bestemd is voor paarden(konijn wordt niet vermeld). De webwinkel zegt dat het ook geschikt is voor konijnen en cavia's. Het is dus wel een beetje vaag... Heeft iemand ervaring ermee? Kan ik het dan wel aan de konijnen geven? Bijvoorbaat dank :)
 12. Hallo allemaal, ik zie net deze plas van een van mijn konijnen. Ik vind het niet echt normaal eruit zien. Hebben jullie ooit zoiets gezien? Wat kan het zijn? Ik hoor jullie ervaringen graag. Alvast bedankt.
 13. Bedankt Evee. Lijkt me een leuk leesboek! Engelstalige boeken zijn ook goed hoor. Ben benieuwd!
 14. Hoi hoi, er zijn wat topics te vinden hierover op het forum, maar ze zijn ondertussen weer 10 jaar oud... wat gaat de tijd snel! Ik heb wel veel basisinformatie gelezen over konijnen, vandaar zoek ik eigenlijk boeken die net wat dieper gaan. Of leuke plaatjes om te kijken lijkt mij ook leuk.. Welke boeken zouden jullie aanraden?
 15. Linke

  Rochelend geluid?

  Ik heb 2 artsen gebeld(1 ervan is konijnkundig). Ze zeggen eigenlijk een beetje dezelfde. Omdat hij zich normaal gedraagt: eet, drinkt, keutelt goed en is actief, vinden ze dat ik even mag afwachten. En evt een filmpje maken als hij dat weer doet. Beide herkennen het geluid niet. Dus vreemd blijft het wel. Maar ik ga nog even afwachten en ondertussen goed opletten wat hij allemaal doet..
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .