Spring naar bijdragen

Marjoleink

Moderators
 • Aantal bijdragen

  2329
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  28

Marjoleink last won the day on 14 September

Marjoleink had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

435 Uitstekend

2 Volgers

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Leuk dat je een konijntje krijgt. Ik zou denk ik zorgen dat je de eerste dagen regelmatig even bij hem kunt kijken. En ik zou beginnen met alleen de ren. Dat is overzichtelijker voor het diertje, en je houdt inderdaad neutraal terrein over om de koppeling op te laten plaatsvinden. Is Gizmo een rammetje? Weet dan dat hij als hij rond de 12 weken oud is, en zijn ballen zijn zichtbaar, gecastreerd moet worden. Pas twee weken later is hij niet meer vruchtbaar en kun je hem koppelen aan een vriendinnetje. Je kunt dus beter nog even wachten met een tweede konijn. Het makkelijkst is om hem minimaal 2 weken na castratie mee te nemen naar een opvang, zo dat ze daar kunnen kijken met welke voedster het klikt. Hier vind je heel veel informatie over konijnen, misschien zitten er nog interessante dingen voor je bij. Ook de lijst met opvangen kun je daar vinden. https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen/
 2. Ik heb laatst uitgerekend wat het kost om een ren van 3x2x1 te maken, met deur en dak dat deels open kan, en ik kwam op 350 euro. De grootste kostenpost is het gaas, dat moet zo dik zijn dat ze het niet kapot kunnen knagen. Je zou ook eens op marktplaats kunnen kijken, in elk geval voor een hok. En Zooplus heeft ook best veel keus.
 3. Ik heb geen ervaring met dit hok. Qua formaat is het niet verkeerd. Het heeft wel een paar nadelen waar je misschien over na wilt denken voor je het koopt: - de schuiflade wordt koud in de winter - het is zoals alle rennen gemaakt van goedkoop hout. Je moet het voor gebruik nog zeker 1 of 2 keer behandelen - de bovenkant kan niet open, dat is lastig met schoonmaken. Je zou ook eens kunnen kijken voor een losse ren, waar je dan of een nachthokje in zet, of een groter hok er tegenaan. Dan heb je meer keuze.
 4. Slechte ervaring gehad vandaag @Evee? Ik kreeg gisteren bericht dat mijn zorgpremie volgend jaar 16 euro per maand omhoog gaat. 16 euro! Alleen voor mezelf. Ik ga toch maar eens kijken of ik alles wel nodig heb, want ik ga nu meer dan 200 euro betalen en dat vind ik echt veel geld.
 5. Weet je, ik snap je boosheid. Je bedoelt het goed, je wilt het beste voor je konijn, en dan is het niet leuk als het halve forum commentaar heeft. Maar "Pluisje heeft het zelf verpest", daar heb ik toch wat moeite mee. Konijnen zijn van oorsprong wilde dieren, niet de makkelijkste om als huisdier te houden. Ik weet ook dat je nog jong bent en niet overal invloed op hebt , maar je kunt het je konijn toch niet kwalijk nemen dat het niet gelukkig is in de huidige situatie. Is er geen argument waar je moeder gevoelig voor is, waarom konijnen gelukkiger zijn met zijn tweeën? Misschien een artikel van het forum laten lezen, of schattige foto's van koppeltjes laten zien? En doe anders je konijn een plezier en breng haar naar een goede opvang.
 6. In de nieuwe Allerhande: recept voor veganistische wortelsoep, met veganistische groentebouillontabletten en kokosyoghurt (die ik van AH heel vies vind). Ik snapte ook al nooit zo goed waarom in de verspakketten van AH, voor bijvoorbeeld tomatensoep, bouillontabletten zitten die lactose bevatten. Dan is je soep door het bouillonblokje niet meer veganistisch, en mis je dus een complete doelgroep.
 7. Marjoleink

  Klaagtopic 2019

  Het wordt inderdaad niet makkelijker. Ik mag gelukkig mijn pakjes op mijn werk laten bezorgen, dat is echt heel handig. Alleen 20 kilo hooi wordt niet zo gewaardeerd denk ik.
 8. Ik heb eerlijk gezegd geen idee waar die norm vandaan komt. Misschien is er wetenschappelijk onderzoek naar gedaan, en dan is het niet "zomaar een mening". Maar eerlijk gezegd vind ik 1 m2 nog heel weinig. Als je ooit konijnen lekker hebt zien rennen en springen in een grotere ruimte dan zul je denk ik geen konijnen meer houden op 1m2. Maar het punt van discussie was hier volgens mij niet de grootte van de ren, maar het feit dat Pluisje alleen zit, terwijl konijnen groepsdieren zijn. In de natuur leven konijnen altijd in groepen, nooit alleen. En ook tamme konijnen hebben een maatje nodig mee te slapen, om de plekjes te wassen waar ze zelf niet bij kunnen, om samen de omgeving in de gaten te houden (prooidieren!). Aangezien het jouw konijn is, rust op jou de taak om te voldoen aan haar eerste levensbehoeften, en zul je dus je ouders moeten overtuigen. Aangezien je konijn ongewenst gedrag vertoont, heb je sterke argumenten om je ouders ervan te overtuigen dat Pluisje allesbehalve gelukkig is.
 9. Verwacht je de Elmato schuilschuur nog binnen te krijgen deze week?
 10. Het is nog geen woensdag, je kunt het nog even aankijken. Maar zeker omdat het de vorige keer na een paar dagen mis ging, zou ik er nu ruim de tijd voor nemen.
 11. Ik ben het in die zin wel met @Pablo&Lola eens, dat je het aan een huisdier verplicht bent om je konijn te geven wat het nodig heeft. En ik snap best dat je aan haar gehecht bent, maar ik vind dat het belang van het dier altijd voorgaat. Ze geeft zelf aan dat ze in de huidige situatie niet gelukkig is.
 12. Volgende zomer duurt nog wel lang. Ze mag pas over 7 maanden weer naar buiten, dan zit ze al die tijd alleen. Kun je niet tijdelijk de ren met een meter uitbreiden zodat er twee konijnen inpassen, met de afspraak dat ze eind mei naar buiten gaan? En misschien een rare vraag, maar waarom wordt ze nu wel opgepakt, en hoeft dat niet meer als ze buiten zit?
 13. Ja klopt. Terwijl er ook heel veel vleesgerechten instonden. En wat dan nog, je zal er niks van krijgen als je een keer geen vlees eet.
 14. Ik heb daar niet veel aan toe te voegen. Konijnen zijn prooidieren, en als een wild konijn opgetild wordt is het door een roofvogel en is het konijn de pineut. Dis iedere keer als je een konijn oppakt denkt het "help hij gaat me opeten". Weet je ook waarom je geen tweede konijn mag van je ouders? Konijnen zijn groepsdieren, een konijn alleen houden is echt heel zielig.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .