Spring naar bijdragen

Marjoleink

Moderators
 • Aantal bijdragen

  2799
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  38

Marjoleink last won the day on 11 Januari

Marjoleink had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

536 Uitstekend

3 Volgers

Over Marjoleink

 • Rang
  Konijnoloog

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Op zich is een maatje altijd fijn, misschien wel juist als je konijn wat ouder wordt, zodat zijn maatje een beetje kan helpen. De vraag is denk ik wat jij wilt doen als je konijn wegvalt. Krijgt het maatje dan weer een nieuw vriendje of wil je dan stoppen met konijnen?
 2. Helaas heb je slecht advies gekregen van de fokker. Je ram is nog te jong om te koppelen, hij snapt het nog niet. Je zit nu in een lastige situatie. Tegen de tijd dat je ram oud genoeg is om te koppelen, moet je hem weer apart houden omdat hij vruchtbaar wordt, en dan nog minimaal 14 dagen na de castratie. Oftewel je bent zo 2 maanden verder voordat je ze opnieuw kunt koppelen. En dan nog moet je maar afwachten of het klikt, en de eerste reactie van je voedster geeft in dat opzicht niet veel vertrouwen. Als het niet klikt zit je met twee konijnen die niet bij elkaar kunnen. Heb je ze wel op neutraal terrein gekoppeld of in haar verblijf? Heb je de mogelijkheid om de ram terug te brengen? Ik denk dat dat de makkelijkste oplossing is. En dan inderdaad speeddaten bij een goede konijnenopvang, zodat je zeker thuis komt met een geschikte partner voor je konijn. Hou ze voor nu echt helemaal uit elkaar, zodat ze elkaar niet zien en niet ruiken. Dus ook niet eerst de een zak en en dan de ander. Als ze elkaar ruiken bouwen ze alleen maar frustratie op naar elkaar, dat merk je nu al aan de reactie van je voedster. Er is heus wel een geschikt vriendje voor je konijn hoor. Alleen net als bij mensen moet het wel klikken, en soms liggen ze elkaar gewoon niet. Geef het niet op!
 3. Leuke dingen doen is goed tegen stress. Maar over dat niet doorvertellen: dit is een openbaar forum, dus in principe kan heel Nederland lezen wat we hier plaatsen.
 4. Ik vind dat ook lastig. Wat mij helpt is zoveel mogelijk in mijn normale ritme blijven, en vooraf in mijn hoofd alvast een paar keer doornemen wat er gaat gebeuren. Dan is het nog steeds anders dan anders, maar niet meer zo onbekend. Eventueel een tijdlijn maken, zodat je er grip op krijgt, en de dag in overzichtelijke stukjes kunt opknippen. Ik doe dat met mijn zoon van 13 met autisme ook. Bij hem helpt het, misschien heb jij er ook iets aan.
 5. Pasta met zalm en spinazie . Ik heb wel gisteren turkse pizza gegeten.
 6. Het is 18 jaar geleden, toen was het in december nog gewoon winter. Dus het was bar koud maar ik had geen hooikoorts.
 7. Ik heb mega hooikoorts, dus ik dacht in de winter heb ik daar in elk geval geen last van
 8. Ik ben op 14 december getrouwd, en het was -2 graden. Dus ik deed mijn jas alleen uit als ik op de foto moest.
 9. Gefeliciteerd @Evee! En Gijs natuurlijk ook.
 10. Ik ga shoppen in Rotterdam. En zondag alvast voorbereiden voor het lakken van de vloer. Daar zijn we nog wel een aantal weekeinden zoet mee. Het moet in etappes, omdat ik de meubels nergens kwijt kan.
 11. Heb je op de websites gekeken? Veel opvangen hebben meer konijnen dan op de website staan. Dat komt omdat ze draaien op vrijwilligers en de zorg voor de konijnen voorgaat. Dan blijft er vaak geen tijd over om de website bij te werken. Je kunt het beste even bellen of langsgaan. Of eventueel iets verder weg, tenslotte hoef je er maar een keer naartoe.
 12. Ik koop nooit meer konijnen bij een winkel of een fokker. Het advies was twee vrouwtjes, dan zou ik geen gedoe hebben met castratie, en uit elkaar zetten, etc. Kun je je voorstellen hoe verbaasd ik was toen ik het nachthok schoonmaakte en er kleine konijntjes in lagen! Nou, toen had ik pas echt gedoe... Maar ik heb het ene levende jong gehouden, en bij elkaar hebben we er twee uit de opvang (ook een van Knijn en Ko) en een vondeling, dus heb ik het wel weer een beetje goedgemaakt vind ik.
 13. Twee van een tuincentrum, een uit een oepsnestje (van mijn eigen konijnen die optie mis ik), een van de opvang. En mijn ex-man heeft er een op straat gevonden (die optie mis ik ook) en een van de opvang.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .