Ga naar inhoud

Marjoleink

Moderators
  • Aantal items

    7018
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    63

Marjoleink won de laatste dag op 26 mei

Marjoleink had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

2899 Uitstekend

Over Marjoleink

  • Titel
    Konijnoloog

Profiel informatie

  • Geslacht
    Vrouw
  • Namen van de konijnen:
    Blackie, Bunny, Tara, Beany en Guusje
  • Huisdieren
    Konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. Marjoleink

    Nat hooi

    Ik werd gisteren overvallen door een hoosbui. Ik stond zelf droog in de volière, maar omdat ik met de konijnen bezig was, stond de hooibak open. Dat is een kunststof box voor tuinkussens, waar net een nieuwe baal hooi van 20 kilo in zit. Het hooi is dus nat geworden, in elk geval de bovenste laag. Kan dat kwaad, of moet ik het natte deel weghalen?
  2. Wat goed dat jullie je er zo in verdiepen. Mijn beste advies is inderdaad na de castratie nog 14 dagen wachten, en hem dan bij een goede opvang laten koppelen aan een volwassen dame. Voor de klik maakt leeftijd niet zoveel uit, en op de manier heb je maar een konijn dat door de puberteit heen moet. Als je wacht tot je ram volwassen is, dan zou hij nog een jaar alleen zitten, dat is ook niet fijn voor hem. Met een volwassen, stabiele dame heb je volgens mij de grootste kans dat het goed blijft gaan.
  3. Ik heb net een konijn gewassen. Gijsje (van mijn ex) had twee grote klonten opgedroogde poep aan zijn kont. Dus wij aan de slag met babydoekjes, washandje, nagelschaartje. Het arme dier liet het allemaal maar over zich heen komen. Ik gebruik hem na het afdrogen ook maar met anti-myasis spray gedaan voor de zekerheid. Ik ben dus weer een ervaring rijker zullen we maar zeggen. Sterkte met het verlies van Hubbel @Bammyflurry. Fijn dat Lien weer gelukkig is met Kip.
  4. Ik spray al een paar jaar en ik heb er niks van gemerkt.
  5. Marjoleink

    Klaagtopic 2021

    Ik ben na een paar keer gestopt. Mijn flauwvalscore was 100%, dus de lol was er gauw af. Tegenwoordig worden homo's niet meer standaard geweigerd dacht ik?
  6. Een in Haarlem voor 10 euro, en 2 in Roosendaal voor 12,50 per stuk. Die twee zou ik wel voor je kunnen ophalen, alleen hoe komen ze dan bij jou?
  7. Precies wat Eefje en Happy al aangeven: eerst laten uitzoeken wat er aan de hand is. EC hoeft geen bezwaar te zijn, tenzij het actief is, maar bijv. wormen wel. Je zou wat keutels mee naar de dierenarts kunnen nemen, om die te laten onderzoeken.
  8. Koppelen op neutraal terrein, anders gaat je konijn zijn hok verdedigen. Het kan best een paar dagen duren voor ze stabiel genoeg zijn om ze naar het uiteindelijke verblijf te verplaatsen, dus kies een voor jou handige plek uit. Met vragen over de koppeling kun je ook altijd hier terecht. En met foto's van het nieuwe stel ook🙂.
  9. Hopelijk kan de koppeling met onze adviezen alsnog slagen, maar voor nu heb je het jezelf wel lastig gemaakt. Wat ik in jouw plaats zou doen: 1. Rosti apart houden tot hij gecastreerd kan worden. Zijn ballen kunnen elk moment indalen en dan is hij vruchtbaar. En een nestje is echt niet handig. Niet alleen omdat er al een konijnenoverschot is, maar dan moeten ze alsnog 8 weken uit elkaar. 14 dagen na castratie kun je pas weer koppelen. Dan is hij ook 16 weken of ouder, en is hij tegen een ander konijn opgewassen, nu is hij daar nog te jong voor 2. Konijnen uit elkaars buurt houden. Me
  10. Rosti is ook nog iets aan de jonge kant om te koppelen. Ik zou ze een week of 2 helemaal uit elkaars buurt houden en dan nog een poging doen om ze te koppelen op neutraal terrein, waar ze dus allebei nog niet geweest zijn. Is Rosti gecastreerd? Zo nee dan moet dat eerst en dan kun je pas 14 dagen daarna weer koppelen.
  11. Dat zal flink dwarsgezeten hebben. Hopelijk gaat het nu beter.
  12. Marjoleink

    Ziekenhuis

    Hoe gaat het nu, @JacB?
  13. Een keer uitrekenen en opschrijven toch? Ik heb voor ieder konijn een lijstje in de medicijndoos. Hoef ik alleen maar te kijken of het gewicht nog een beetje klopt.
  14. Niemand heeft de bedoeling om jou aan te vallen of je aan je beslissing te laten twijfelen. Alleen zoals je zelf al zegt, heel veel mensen hebben geen idee waar ze aan beginnen. Die denken leuk, we nemen jonge konijnen, zetten ze bij elkaar, met als gevolg of een nestje of twee konijnen die het ineens niet meer met elkaar kunnen vinden. En dan komen ze bij ons een oplossing zoeken. Dus iedere keer dat we dat soort ellende kunnen voorkomen is pure winst. We hebben gelukkig ook al een aantal mensen kunnen waarschuwen voor een bepaalde fokker, waar kortgeleden een rechtszaak tegen heeft gelo
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .