Ga naar inhoud

Marjoleink

Moderators
 • Items

  9.861
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  95

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Blackie,Tara, Beany en Clarence
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Marjoleink's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

 1. Ik dacht toch even dat het een recept was voor slakken in knoflookbouillon ofzo.
 2. Ik ben begonnen met Science Selective, en het advies van de dierenarts was Beaphar Care +, omdat dat iets beter voor het gebit zou zijn. Maar dat is wat lastiger te krijgen, en flink duurder (Selective is regelmatig in de aanbieding bij Intratuin), dus krijgen ze een mengsel van deze twee.
 3. @Lappie2 wanneer krijgen we een foto van Leeuw op sokken?
 4. Ik geef de voorkeur aan een stenen bakje, omdat ze dat niet zo makkelijk kunnen omgooien. En ik heb in ieder verblijf twee toiletbakken voor de hooiruif staan. Konijnen keutelen en eten tegelijk, dus daar komt het meeste dan wel in terecht. Veel konijnen plassen daar ook in. Lukt dat niet, dan kun je het ze duidelijk maken door verdwaalde plasjes op te vegen met bijvoorbeeld keukenpapier en dat in de toiletbak te leggen. 100% zekerheid dat je konijn zindelijk wordt is er niet.
 5. Ze vonden het hier anders wel heel gezellig hoor šŸ¤£. Ik ga dit jaar door ziekte niet weg, maar anders komt mijn ex-man twee keer per dag. Hij heeft zelf ook konijnen gehad en kent de mijne goed. Deze zomer komen er twee konijnen logeren die niet bij een opvang terecht konden.
 6. Kun je echt niet regelen dat er twee keer per dag iemand langskomt? Als een konijn ziek wordt of om een andere reden stopt met eten is het wel belangrijk om snel te handelen. Een konijn dat 24 uur niet eet is namelijk meestal niet meer te redden. Daarom vind ik dat je wel een risico loopt door maar een keer per dag iemand te laten kijken.
 7. Ik weet dat de beslissing heel erg moeilijk is. Maar het feit dat je de vraag stelt zegt voor mij eigenlijk al genoeg. Hou er rekening mee dat een konijn niet zal laten zien dat het ziek is, dus dat het nog levendig is, zegt eigenlijk niet zoveel. Ik vind rondjes lopen en omvallen echt wel een teken dat het genoeg is geweest. Sterkte!
 8. Je kunt ook in de opvang een konijn uitzoeken en die daar laten koppelen aan een ander konijn van de opvang. Meestal mag je een lijstje met voorkeuren aangeven, en dan kijken zij of het klikt.
 9. Dat lijkt heel leuk, maar bij mij zouden ze bij het omdraaien hun oren verliezen denk ik.
 10. De kans dat dit zo gaat lukken is klein. De vier konijnen die er nu wonen beschouwen het als hun huis, en daar stop je zonder overleg een vreemde bij. Mag ik trouwens vragen wat je idee was om de jongen zonder hun moeder te koppelen? Hoe oud zijn ze? Als je ze alle 5 bij elkaar wilt hebben dan zul je ze op neutraal terrein moeten koppelen. Persoonlijk zou ik het liever bij een opvang willen laten doen die verstand heeft van groepskoppelingen.
 11. Als ze mank loopt huppelt ze niet heel blij rond. De ruimte beperken lijkt me geen slecht idee.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .