Ga naar inhoud

Marjoleink

Moderators
 • Aantal items

  8.559
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  76

Marjoleink won de laatste dag op 23 september

Marjoleink had de meest gelikete inhoud!

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Blackie, Bunny, Tara, Beany en Guusje
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Marjoleink's Achievements

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

3,6k

Community reputatie

 1. Bij mij lukt het wel. Lukt het bij jou nog steeds niet?
 2. Welke browser heb je gebruikt @DaniëlleV? Op je telefoon of je computer? Dan zal ik eens proberen of het bij mij wel werkt.
 3. De bal is volgens de omschrijving gemaakt van wilgenhout, dus dan lijkt me wilgenbal ook een prima benaming. Al moet ik zeggen dat ik daar ook een ander beeld bij heb.
 4. Heel veel sterkte met je verlies. Wat een prachtig konijn was Duveltje!
 5. Marjoleink

  Yula

  Niet goed. De hond moet stofzuigen, en jij moet ernaast zitten wachten op snoepjes. Wel heel schattig trouwens.
 6. De Universiteit Utrecht zegt een jaar, en als je konijn nog geen 10 weken was dan 6 weken later een booster. https://www.uu.nl/nieuws/informatie-voor-dierenartsen-over-de-verschillende-vaccins-werkzaam-tegen-rhd Halverwege staat een oranje blokje, daar hangt een tabel achter.
 7. Misschien ook iets om rekening mee te houden: als je je ram laat speeddaten bij een opvang, dan moet je zelf het vervolg van de koppeling doen, op neutraal terrein. Als je ram al overal geweest is, is dat misschien niet heel praktisch. Die van mij gaan altijd op koppelvakantie, dan kun je ze na een dag of 5 ophalen, als ze al wat naar elkaar toegegroeid zijn. In die tijd kun je dan het verblijf goed schoonmaken en anders inrichten zodat je ram niet meer denkt dat het van hem is.
 8. Het ras of de grootte maakt niets uit, het gaat puur om het karakter. Maar er is zat keus in kleinere konijnen. Vaak kun je een aantal voorkeuren aangeven, en dan kijken zij welk konijn een klik heeft met het jouwe. Mijn konijnen gaan altijd op koppelvakantie, dan blijven ze tot ze redelijk aan elkaar gewend zijn. Vaak duurt het een dag of 5, in die tijd kun je zelf het verblijf in orde maken en het scheelt je een heleboel stress.
 9. Heb je nog plannen om hem een leuke vriendin te laten uitkiezen? Konijnen zijn van nature groepsdieren. Jij bent ongetwijfeld leuk gezelschap, maar dat is toch niet helemaal hetzelfde. Mogelijk wordt je ram ook iets minder schuw als hij een partner heeft.
 10. Weet je een goede opvang bij jou in de buurt? Hier vind je een lijst: https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenopvang-asiel-lijst Als je aangeeft waar je ongeveer woont kunnen we je eventueel ook tips geven.
 11. Sterkte met je verlies. Bij konijnen is het inderdaad zo dat als ze 24 uur niet eten, de darmen stilvallen en dat dodelijk kan zijn. Vandaar dat de meeste mensen hier de dierenarts onder de sneltoets hebben voor als een konijn niet aan komt rennen als je eten komt brengen. Je kunt je konijn echt wel even te tijd geven om te rouwen, als je daar zelf ook behoefte aan hebt, zolang ze niet zichtbaar wegkwijnt. Je voedster alleen houden vind ik geen optie, want konijnen zijn groepsdieren. Dan kun je dus twee kanten op: of je neemt haar mee naar een goede konijnenopvang en laat haar koppelen aan een vriendje, of als je met konijnen wilt stoppen, dan kun je haar afstaan aan een opvang zodat zij een goed huis voor haar zoeken. Wat in elk geval niet werkt is er een willekeurig ander konijn bij zetten, konijnen zijn kieskeurig in hun partnerkeuze.
 12. Geduld. Twee weken is niet lang. Ze zit ook in een nieuwe omgeving, daar moet ze ook aan wennen. Maar aan de andere kant zijn er ook konijnen die nooit zindelijk worden. Doekjes in de toiletbak leggen is goed, of de azijn niet juist afschrikt durf ik niet te zeggen. Zaagsel is trouwens slecht voor de luchtwegen. Je zou eens kunnen kijken voor back to nature, hennepvezel of houten kattenbakkorrels.
 13. Stro geeft warmte, vanwege de holle vezels. Stop het nachthok er flink vol mee, zodat ze er lekker in weg kunnen kruipen. Die van mij slapen in de catcube, waar ze de hennepmat uit gesloopt heben, dus op de koude tegels. Als het erg koud wordt gaan ze vanzelf wel in het nachthok slapen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .