Spring naar bijdragen

Marjoleink

Moderators
 • Aantal bijdragen

  3968
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  51

Marjoleink last won the day on 28 Juni

Marjoleink had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

954 Uitstekend

6 Volgers

Over Marjoleink

 • Rang
  Konijnoloog

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. We bedoelen inderdaad peterselie, basilicum, munt, etc. Ik koop kruidenplanten, en daar pluk ik steeds iets van. Die blijven wel een paar weken goed. In principe zijn snacks niet nodig. Wil je toch iets geven, dan zou je eens in de Bunnybunch webwinkel kunnen kijken. Ik zeg niet dat je het daar moet kopen, maar dan krijg je een goed beeld van wat er is. Mijn konijnen doen een moord voor gedroogde pastinaak, dat eten ze uit mijn hand.
 2. Marjoleink

  Wortelhapje invriezen

  Joepie, Tara heeft de medicatie van het schoteltje gelikt. Ik had het verstopt in een beetje Olvarit wortelhapje. Nu nog even zien hoe het gaat als ze weer bij de rest zit. Maar zo'n potje is maar beperkt houdbaar. Kan het kwaad als ik het invries en weer laat ontdooien als ik het nodig heb? Voor mijn zoontje deed ik dat vroeger ook, maar kan het kwaad om dat voor een konijn te doen? Weet iemand dat?
 3. Dat is echt buitengewoon lomp. Van hem dan, niet van jou. Volgens mij had hij dat achteraf zelf ook wel door. Goed dat je weggegaan bent.
 4. Dat zal je maar gebeuren. Ik had alleen maar een lekke band, knoop van mijn jurk, en een contactlens die niet uit mijn oog wilde. Dat viel dus best mee.
 5. Dat klinkt echt niet hard hoor. Als ouder kun je niet alles zelf. Er zijn gewoon dingen waar een professional aan te pas moet komen. En ik weet ook dat je op een gegeven moment wanhopig wordt omdat je niet weet hoe je het op moet lossen, en waar je terecht kunt voor hulp. Wat fijn dat jullie nu eindelijk serieuze hulp krijgen.
 6. Hoe oud is het mannetje precies? Vanaf een week of 12 zijn ze vruchtbaar, maar we adviseren voor de zekerheid om ze met 10 weken apart te zetten. Als je gezien hebt dat hij zich van haar af liet vallen, dan heeft hij haar gegarandeerd zwanger gemaakt. Zo niet, dan is het afwachten. En hou ze alsjeblieft uit elkaar tot minimaal 14 dagen nadat je ram gecastreerd is. Er is al zo'n konijnenoverschot, de wereld zit niet te wachten op nog een nestje, hoe leuk dat misschien ook lijkt.
 7. Ik heb examen gedaan in economie 1 en 2, maar daar kwam het belastingstelsel niet in voor hoor. Pas bij mijn studie verzekeringswiskunde kwam het aan bod.
 8. Dat zal een moeilijke beslissing zijn geweest. Er is hierin denk ik geen juiste of onjuiste beslissing, volg gewoon je gevoel. Jij kent je konijn het beste, en je hebt alles voor hem gedaan wat mogelijk is. Heel veel sterkte vanmiddag!
 9. Wat een ellende. Ik weet het niet, hangt er denk ik vanaf wat de vooruitzichten zijn en hoe groot de kans van slagen is. Ik ben voorstander van niet onnodig rekken, maar geen idee waar de grens ligt. Voor mij telt hierin ook zeker de mening van de dierenarts mee. Ik hoop dat het goed uitpakt. Sterkte!
 10. Op mijn werk waren broodjes besteld. Omdat ik geen brood eet doen ze er voor mij twee grote wraps bij. Er was er een over, die heb ik lekker mee naar huis genomen voor het avondeten. Wrap met sla, ei, zalm en roomkaas. En lekker snel klaar!
 11. Ook dat zou ik niet doen als ik jou was. Twee rammen die bol staan van de hormonen is een prima recept voor knokpartijen.
 12. Als de medicatie niet aanslaat, dan een paar maanden. Als het wel aanslaat misschien een jaar, misschien langer. Komt ook bij dat we geen idee hebben hoe oud ze is. Toen ze gevonden is, is ze geschat op een jaar, maar volgens de dierenarts is ze veel ouder dan de 4,5 dan ze nu dan zou zijn. Maar nu eet ze! Eerst een paar blaadjes basilicum toen we thuiskwamen. Later vanavond een paar zonnebloempitjes en 6 brokjes care+. En toen ik buiten was zat ze stiekem een heel bord groente leeg te eten. Dus dat is al een hele verbetering. Komende dagen ook eens uitproberen hoe we de medicatie zo makkelijk mogelijk naar binnen krijgen. Semintra heet het, kent iemand dat? De werkzame stof is telmisartan.
 13. Hazelaar mogen ze ook hebben. Ik denk dat blaadjes niet zoveel toevoegen. Takken wel, die zijn heel goed voor het gebit.
 14. Ik heb 3 jaar lang (bijna) niets gehad, en nu in 6 weken 700 euro aan dierenartskosten. Je weet het niet van tevoren. Als je konijnen neemt die al iets mankeren, dan weet je al vooraf voor een deel wat je te wachten staat. Bij alle overige konijnen kun je geluk hebben, en je kunt pech hebben. En je kunt heel veel pech hebben, en dan kan het inderdaad zomaar zijn dat je potje leeg raakt. Ik hoop voor @OtenSien op rustige tijden in dit opzicht.
 15. Heel veel sterkte!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .