Spring naar bijdragen

Marjoleink

Moderators
 • Aantal bijdragen

  1400
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  21

Marjoleink last won the day on May 19

Marjoleink had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

310 Uitstekend

1 Volger

Over Marjoleink

 • Rang
  Wortelexpert

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Wat een nare situatie. Konijnen zullen inderdaad niet makkelijk laten merken dat ze ziek zijn of pijn hebben. Fijn dat je wilt doen wat het beste voor hem is, maar het is inderdaad moeilijk om te bepalen wat dat dan is. Ik heb het gelukkig zelf nog niet meegemaakt, maar ik denk dat het goed is om te kijken naar het gedrag van je konijn. Als je het idee hebt dat hij er zelf nog wel plezier in heeft, actief is, lekker eet, dan zou ik nog wachten denk ik. En als je ziet dat hij het moeilijk krijgt, als hij bijvoorbeeld last krijgt met bewegen, dan niet te lang blijven tobben. Heel veel sterkte met deze lastige beslissing en geniet nog even lekker van hem!
 2. Konijnen zijn schemerdieren en die zijn ook actief als jij slaapt, dus is het jammer als ze dan in hun kooi moeten blijven. Ik ken je huis uiteraard niet, maar ik probeer even mee te denken. Is een panelenren of een puppyren een optie? Die kun je neerzetten als je weggaat of gaat slapen, en inklappen en wegzetten als je thuis bent. Dan neemt hij geen ruimte in als je thuis bent en hebben je konijnen 's nachts wat meer ruimte.
 3. Dat je zegt "mijn eerste nestje" wil dat zeggen dat er nog meer gaan komen? Ik zal niet zeggen dat je dat niet moet doen, maar weet wel dat alle konijnenopvangen in Nederland overvol zitten met lieve konijntjes. Dat is de reden dat we hier op het forum groot tegenstander zijn van nestjes, omdat er dan weer konijnen bijkomen waarvoor een huisje gevonden moet worden, terwijl er nog zoveel konijntjes wachten op een goed plekje. Weet je al wat je gaat doen met de konijntjes?
 4. Zucht....Dat nou ook weer net niet....
 5. Je zou ook kunnen overwegen om ze een speciale graafbak te geven. Blijkbaar heeft Mosey een flinke graafbehoefte. Binnen is zand niet handig, maar misschien met handdoeken of sizzle (kartonsliertjes van Puik).
 6. Ik had het filmpje al gezien op LinkedIn, maar ik had ze niet herkend als witsnuitneusberen.
 7. Marjoleink

  Klaagtopic 2019

  Bij Coolblue kun je kiezen. Ik ben ook geen fan, meestal staat de muziek ook nog eens veel te hard.
 8. Het vrouwtje probeert het wel, dus er wordt wel degelijk een rangorde bepaald. Hoeveel ruimte hebben ze? Als ze voldoende ruimte hebben om elkaar te ontlopen kan het weleens helpen om de ruimte iets kleiner te maken. En over het 's nachts apart zetten: ik begrijp je zorgen, maar iedere keer dat ze uit elkaar geweest zijn begint de koppeling opnieuw. Dus misschien kun je toch iets anders verzinnen voor de nacht. Iets tijdelijks, zoals een ren lenen, maar liever natuurlijk een permanente oplossing. Je konijnen zullen blik zijn als ze ook 's nachts lekker kunnen rennen.
 9. Is er iemand met een abonnement op Videoland? Binnenkort komt daar seizoen 3 van the handmaids tale, dat wil ik graag zien. Ik kan alleen niet vinden hoe het werkt. Is de hele serie in een keer beschikbaar, of komt er iedere week een nieuwe aflevering uit?
 10. Marjoleink

  Klaagtopic 2019

  Het zal ook weer eens niet. Ik ga komend weekend naar Friesland, en dus rijden er geen treinen vanaf Meppel. Moeten we met de bus naar Heerenveen. En het is al zo'n lange reis vanuit Breda.
 11. Bij mij staan ze op gewone stoeptegels en dat gaat prima. Bijkomend voordeel is dat hun nagels vanzelf afsluiten, die hoeven nooit geknipt te worden. Wat heb je voor nachthok? Als je een hok met twee verdiepingen hebt, dan is er vast wel een plekje voor de toiletbak. Heb je zeg maar een hondenhok, dan zie ik niet helemaal voor je hoe je dat wilt doen. Hou er rekening mee dat de kans bestaat dat je konijnen op een andere plek willen plassen, en dat dus je toiletbak ergens anders moet staan. Misschien met een afdakje erboven. Erin kan van alles, als het maar geen zaagsel is. Dat kunnen kattenbakkorrels op basis van hout zijn, die bevallen mij goed. Beukensnippers kunnen, maar die nemen niet veel vocht op. Anders hennep of back to nature. Het is een kwestie van proberen wat bevalt en hoe makkelijk het verkrijgbaar is.
 12. Heb je wel het idee dat je dierenarts voldoende verstand heeft van konijnen? Deze opmerking vind ik namelijk niet logisch klinken: Niet dat ik dierenarts ben hoor. In de opleiding schijnen ze niet veel te leren over konijnen, dus niet iedere dierenarts heeft er veel verstand van. En hij/zij heeft wel gelijk dat stress ook niet goed is, maar om daarom maar geen pijnstilling te geven? Je zou kunnen proberen om het bijvoorbeeld op een blaadje witlof te doen. Ik zou toch nog een keer naar het gebit laten kijken. In 5 maanden kan er veel gebeuren. En de achterste kiezen zijn alleen onder narcose te zien. Kettingkeutels komen doordat ze haren inslikken. Misschien kun je je konijnen een beetje helpen met verharen. Dat kan al door een natte hand over de vacht te halen. Mocht je overwegen om een andere dierenarts te zoeken, dan is hier de lijst met konijnkundige dierenartsen: https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen/post/lijst-met-konijnkundige-dierenartsen/
 13. Dat is een prima ruimte. Zet er bijvoorbeeld een kartonnen doos met 2 openingen in, zodat ze zich even kunnen terugtrekken.
 14. Ik zou om te beginnen stoppen met split cage. Er is nu geen interactie, dus dit is geen koppeling. Wat er gebeurt hij een nieuw koppel is dat ze gaan bepalen wie de baas is, dat lukt zo niet. Ik zou ze bij elkaar zetten op neutraal terrein, en ze dan ook bij elkaar laten. Tenzij ze echt gaan vechten natuuurlijk: boksen, gillen, als een harige bal over de grond rollen. Dan moet je ingrijpen (met handschoenen aan) en is het einde verhaal. Al het andere, zoals op elkaar rijden en jagen, hoort er gewoon bij. Laat ze op neutraal terrein tot ze stabiel zijn, ook al duurt dat 2 weken. Hier staat veel informatie over koppelen: https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen/post/koppelen-van-konijnen/
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .