Spring naar bijdragen

Marjoleink

Members
 • Aantal bijdragen

  1103
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  16

Marjoleink last won the day on March 6

Marjoleink had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

259 Uitstekend

1 Volger

Over Marjoleink

 • Rang
  Wortelexpert

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Marjoleink

  Onverwacht nestje: Baby's verkopen

  Dan loopt de nieuwe eigenaar wel het risico dat ze, als ze eenmaal volwassen zijn, niet meer met elkaar overweg kunnen.
 2. Marjoleink

  Onverwacht nestje: Baby's verkopen

  De beste manier om zeker te weten dat ze goed terecht komen is ze afstaan aan een konijnenopvang. Je betaalt dan wel afstandskosten. De opvang geeft alleen konijnen aan iemand mee als ze zeker weten dat ze een ruime ren krijgen, en gezelschap van een ander konijn.
 3. Marjoleink

  Wat eten jullie vanavond?

  Ik lees dat de kip saté vers gemaakt is, en de nasi uit de vriezer komt.
 4. Marjoleink

  Bram is alleen

  Maar op de momenten dat hij het meest actief is (als jij slaapt) mag hij niet in de ren?
 5. Marjoleink

  Bram is alleen

  RHD😀 Hoeveel ruimte heeft Bram als jij niet thuis bent en als je slaapt?
 6. Marjoleink

  Bunnybunch cafe 2019 (offtopic!)

  Ik doe vandaag in elk geval zo min mogelijk. Gisteren met mijn zoontje naar een concert geweest, dus we zijn nu een beetje brak.
 7. Marjoleink

  Konijn alleen, tips nodig

  De meeste konijnenopvangen dien aan speeddaten. Je kiest in overleg een konijn uit, en die wordt bij de jouwe in een ren gezet. Als dat goed gaat, kun je ze mee naar huis nemen (samen in een mandje) , en kunnen ze bij jou thuis verder aan elkaar wennen. Je moet dan wel een neutraal plekje hebben, bijvoorbeeld een panelenren die je ergens neerzet waar jouw konijn nooit komt. Ik vind dat zelf best even spannend. Daarom biedt een aantal opvangen ook koppelvakanties aan, in dat geval blijft je konijn daar met het nieuwe maatje tot de situatie stabiel is. Daar kun je voor kiezen, maar het hoeft niet.
 8. Marjoleink

  Konijn alleen, tips nodig

  Je bent ook verplicht om aan het asiel waar ze vandaan komen door te geven dat een van je konijnen is overleden. Als je bezwaar is dat je dan weer 10 jaar aan konijnen vastzit, dan zou je op zoek kunnen gaan naar een ram van ongeveer dezelfde leeftijd als je voedster.
 9. Marjoleink

  Bram is alleen

  Je kunt inderdaad een ongecastreerde ram niet koppelen. Ten eerste zit je denk ik niet te wachten op een nestje, en een tweede zou zijn vriendinnetje er knettergek van worden dat hij steeds op haar wil rijden. In de derde week na zijn castratie kun je hem koppelen. Het beste maak je een afspraak bij een konijnenopvang bij jou in de buurt, dan kan Bram door middel van speeddaten zelf een vriendinnetje uitzoeken. Een opvang vind je hier: https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen/post/konijnenopvang-asiel-lijst/ Ik zou een andere dierenarts zoeken als ik jou was. Bram kan gecastreerd worden zodra zijn ballen zijn ingedaald, dat kan vanaf een week of 12 gebeuren. Dat jouw dierenarts hem pas wil castreren met 6 maanden geeft in mijn ogen aan dat hij/zij geen verstand heeft van konijnen. Hier is een lijst met konijnkundige dierenartsen: https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen/post/lijst-met-konijnkundige-dierenartsen/ Verder kun je hem een beetje afleiden met speeltjes. Er zijn volgens mij ook mensen die hun konijn een knuffeltje geven om tegenaan te liggen en te wassen. Wel opletten dat deze konijnproof/babyproof is, geen kraaloogjes etc.
 10. Marjoleink

  Wat eten jullie vanavond?

  O dat doe ik niet, want dan hou ik juist altijd eten over. Ik doe boodschappen op zaterdag en woensdag, en als het nodig is nog even snel na mijn werk. Maar als ik teveel vooruit plan en we besluiten een keer brood te eten, dan hou ik groente over. Hoewel tegenwoordig op zaterdag alle restjes in de soep gaan, die neem ik mee naar mijn werk voor bij de lunch. Lekker, falafel, dat kan ik ook wel weer eens eten. Maak je dat zelf?
 11. Marjoleink

  Wat eten jullie vanavond?

  Ik ben altijd chef menu's, chef boodschappen, chef kok en helaas ook chef afwas. Ik vind het ook vaak lastig. Ik kook in het weekend altijd een keer een grote pan eten, macaroni of zuurkool of zoiets, en dan vries ik een aantal porties in. Als ik dan een keer laat thuis ben of ik ben moe, dan hoef ik alleen maar iets op te warmen. Vandaag maak ik of tomaat-pastinaaksoep van zo'n verspakket van AH, of iets met garnalen. Beetje wokgroente en mie of pasta erbij. En wat ik vandaag niet eet, dat komt dus morgen op tafel.
 12. Marjoleink

  Castratie vraag

  Blijkbaar heeft je dierenarts niet veel verstand van konijnen. Hier vind je een lijst met dierenartsen waar forumleden goede ervaringen mee hebben: https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen/post/lijst-met-konijnkundige-dierenartsen/
 13. Marjoleink

  2 lieve voedsters allebei op zoek naar een rammetje

  Jammer dat ze niet meer samen kunnen. Je zou ook kunnen overwegen om er een te houden en die naar de opvang te brengen voor een koppelvakantie. Dat bespaart je de stress van de koppeling en je krijgt je konijn terug met een lief vriendje.
 14. Marjoleink

  Mijn Vlaamse reus heeft hangend oor

  Als je daardoor gerustgesteld bent, zijn het nooit onnodige kosten. Ik zou ook gaan hoor, ik geloof niet zo in het verhaal over de warmte.
 15. Marjoleink

  Nieuwe konijnenrennen

  Het paste niet in de vrachtwagen. En er had natuurlijk niemand vooraf even aan gemeten of het er wel in kon. Zucht...
×

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .