Spring naar bijdragen

Marjoleink

Moderators
 • Aantal bijdragen

  3149
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  44

Marjoleink last won the day on 1 April

Marjoleink had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

635 Uitstekend

3 Volgers

Over Marjoleink

 • Rang
  Konijnoloog

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Marjoleink

  Corona virus

  En daarom zijn er bij jou in de buurt heel veel besmettingenšŸ™„ Ik krijg altijd een beetje jeuk van dat soort plannen. Het lijkt heel leuk, een app die bijhoudt met wie je in contact bent geweest, maar ik vraag me wel af hoe zich dat verhoudt met je privacy.
 2. Konijnen maken een nest voordat de bevalling begint, of als ze schijnzwanger is. Dus ik vermoed dat ze niet al dagen aan het bevallen is, maar dat er echt iets mis is. Ik zou morgenochtend meteen de dierenarts bellen. Misschien kun je allebei je konijnen meenemen, dan kunnen ze van de andere meteen het geslacht controleren.
 3. Je hebt het jezelf onbewust moeilijk gemaakt. Ze is nog iets te jong om te koppelen. En als ze elkaar wel ruiken of zien maar niet bij elkaar kunnen komen, dan bouwen ze frustratie op naar elkaar. Op het moment dat je ze dan bij elkaar zet loopt het uit de hand. Wat je nu het beste zou kunnen doen is ze 2-3 weken echt helemaal apart zetten, zodat ze elkaar kunnen vergeten. Dus ook niet om en om op hetzelfde terrein laten lopen. Daarna zet je ze op neutraal terrein samen. Als ze echt met elkaar op de vuist gaan, boksen, krijsen, in elkaar vastbijten en over de grond rollen, dan haal je ze uit elkaar (met ovenwanten aan!), dan kunnen ze niet samen. Ook als het nu wel goed gaat, is de kans nu aanwezig dat het niet meer klikt als de voedster eenmaal volwassen wordt. Het is dus goed om ook alvast na te denken over plan B. Dat kan zijn twee koppels huisvesten, de voedster omruilen bij een opvang, haar nu terugbrengen,...
 4. Je zou kunnen beginnen met kijken of je andere konijn ballen heeft. Zo nee, dan is het geen ram en is je voedster niet zwanger. Wat versta je onder persen?
 5. Heb je geen mogelijkheid om het hok uit te breiden met een ren, zodat ze dag en nacht meer ruimte heeft? Nu zit ze in het hok als ze het meest actief is ('s ochtends en 's avonds).
 6. Heeft ze alleen een hok of zit er ook een ren aan waar ze dag en nacht in kan?
 7. Welk merk voer geef je en hoeveel?
 8. Meestal heeft het met voeding te maken. Kun je een overzicht geven van wat ze eet op een gemiddelde dag, en de hoeveelheid? En hoeveel weegt ze?
 9. Marjoleink

  Corona virus

  Vreselijk. Twee teams aansturen vanuit huis gaat wel, maar kost veel energie. Tel daarbij team puber, die nog niet zelfstandig huiswerk kan maken en de situatie helemaal zat is, en je snapt wel dat de spanningen hier nogal op kunnen lopen.
 10. Rotterdam? Almere is volgens mij vanuit een deel van Nederland best ver weg. Hier vandaan in elk geval welšŸ˜
 11. Op wacht staan met een supersoaker? Plantjes in de tuin waar katten een hekel aan hebben?
 12. Ken je de uitdrukking " bij de konijnen af"? Maar zonder gekheid, op elkaar rijden doen ze om te bepalen wie de baas is. Dat is nodig, dus niet ingrijpen. Laat ze nu voortaan gewoon doen, tenzij ze gaan krijsen, boksen of zich in elkaar vastbijten en als een bolletje over de grond rollen. Is het hok neutraal, dus dat het niet naar een van beiden ruikt? En hoe groot is het? Hier kun je alles lezen over koppelen: https://www.bunnybunch.nl/informatie/koppelen-van-konijnen
 13. Nee daarom hebben ze dat voor het weekend alvast gedaan natuurlijk....
 14. Ik zie wel wat ruimte voor verbetering. Je zou kunnen beginnen met meer hooi geven. Hooi is het hoofdvoedsel, een konijn eet een berg hooi van zijn eigen grootte per dag. Verder tijdelijk stoppen met groente. Andijvie en witlof zijn prima groentes om als het over is weer voorzichtig mee te starten. In fruit en wortel zit veel suiker, dus geef dat liever niet. Gemengd voer is heel ongezond, dit kun je beter vervangen door een goede biks. Ik geef zelf Science Selective, maar alles wat je hier in de webwinkel kunt vinden is goed. Overstappen doe je niet in een keer, maar in stapjes. Vervang eerst een kwart van het voer door het nieuwe voer, als dat een paar dagen goed gaat. Verder is de hoeveelheid ook aan de ruime kant. Van een goede biks heb je maar 20-30 gram nodig. Het is niet de bedoeling dat ze de hele dag voer eet, ze moet juist hooi eten. Je kunt niet alles tegelijk aanpassen. Wat je misschien nog het beste kunt doen is een paar dagen alleen maar hooi geven. Als ze geen diarree meer heeft kun je voorzichtig gaan opbouwen met biks. Gaat dat goed dan weer beginnen met groente. Maar ook dat moet je langzaam opbouwen, met een soort tegelijk en starten met een stukje van postzegelgrootte.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .