Ga naar inhoud

Marjoleink

Moderators
  • Items

    9.892
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    98

Profiel informatie

  • Geslacht
    Vrouw
  • Namen van de konijnen:
    Blackie,Tara, Beany en Clarence
  • Huisdieren
    Konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Marjoleink's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

  1. Ze had een wondje op haar tong, helemaal achteraan. Niet helemaal duidelijk of het een incident is geweest, of een haakje op haar achterste kies, dus het is even afwachten hoe het de komende dagen gaat. Dierenarts vond de ram erg verharen, en omdat ze elkaar de hele dag aan het wassen zijn, wilde hij toch ook iets geven om te voorkomen dat ze last krijgt van ingeslikte haren. Dus ze krijgt nu Novacam, Emeprid, Cisaral en dwangvoer met lactulose erdoor. En toen we daar waren lag er een wittig plasje met een paar vieze keutels in de mand, en dat bleek van de ram te zijn. Hij dacht aan misschien blaaszand, voor nu alleen extra water geven. Ze hebben een waterfles, dus ik heb er een bakje bijgezet. Gisteren ging het verder gewoon goed met eten, en gelukkig gaan de spuitjes met medicatie er ook heel makkelijk in.
  2. Ik heb inmiddels het baasje gesproken, en ik ga voor de zekerheid vanmiddag toch even naar de dierenarts. Ze had vannacht duidelijk pijn, en als er iets met haar gebit is, dan gaat het niet vanzelf over. Het baasje herkende dit niet, en ze blijven nog twee weken weg. Dus heel leuk, logeerkonijntjes, maar de verantwoordelijkheid weegt wel zwaar. Bedankt voor jullie steun allemaal!
  3. Nou, vanmorgen kwamen ze allebei aangerend, en de brokjes plus de geknoeide weegbree gingen er goed in. Maar voor hooi halen ze allebei hun neus op. Er was vannacht ook niet veel hooi gegeten, maar wel enorm gekeuteld. Ik heb haar geappt en een afspraak bij de dierenarts gemaakt voor vanmiddag. Ze had aangegeven dat ze wel geïnformeerd wilde worden als er iets was, maar midden in de nacht bellen vond ik zelf geen goed idee. Ze kan toch niks doen, en ik had de situatie onder controle.
  4. Ze heeft inmiddels twee takjes munt op, 9 brokjes care+, en met veel enthousiasme 7 ml dwangvoer. Zo durf ik de nacht wel in. Morgenochtend dan even overleggen of ze naar de dierenarts moet.
  5. Is er nog iemand wakker? Ik heb twee logeerkonijnen, en eentje wil nu ineens niet eten. Ze is wel heel levendig. Half uurtje geleden in overleg met de dierenarts cisaral en novacam gegeven, maar volgens mij zit ze een beetje te knarsen. Ik denk dat het haar gebit is. Wat zouden jullie doen? Nog een half uurtje afwachten en dan proberen of ze wil eten? De spoed dierenarts rekent 275 euro voor een consult, dat is ook zoiets. Het baasje heeft aangegeven dat ze wel geïnformeerd wil worden als er iets is, maar ik neem aan dat ze niet bedoelde dat ik haar nu wakker moet bellen.
  6. Zijn de haakjes weggehaald? Ook heel lichte haakjes kunnen de oorzaak zijn van slecht eten.
  7. Dat is heel naar nieuws, sterkte! Heeft je dierenarts het gehad over medicatie? Mijn konijn kreeg nierfalen na EC, en die doet het al bijna 4 jaar heel goed op Semintra voor katten.
  8. Diergeneeskundig Centrum Breda heeft nog maar een konijnen specialist, Stefan. De eigenaren, beide konijnkundig, hebben de zaak verkocht en werken er niet meer.
  9. Herkoppelen op neutraal terrein kan zeker helpen. Alleen zou ik er tot die tijd voor zorgen dat ze elkaar juist niet zien of ruilen, zodat ze allebei wat tot rust kunnen komen en niet al vol emotie de koppeling in gaan.
  10. Ik dacht toch even dat het een recept was voor slakken in knoflookbouillon ofzo.
  11. Ik ben begonnen met Science Selective, en het advies van de dierenarts was Beaphar Care +, omdat dat iets beter voor het gebit zou zijn. Maar dat is wat lastiger te krijgen, en flink duurder (Selective is regelmatig in de aanbieding bij Intratuin), dus krijgen ze een mengsel van deze twee.
  12. @Lappie2 wanneer krijgen we een foto van Leeuw op sokken?
  13. Ik geef de voorkeur aan een stenen bakje, omdat ze dat niet zo makkelijk kunnen omgooien. En ik heb in ieder verblijf twee toiletbakken voor de hooiruif staan. Konijnen keutelen en eten tegelijk, dus daar komt het meeste dan wel in terecht. Veel konijnen plassen daar ook in. Lukt dat niet, dan kun je het ze duidelijk maken door verdwaalde plasjes op te vegen met bijvoorbeeld keukenpapier en dat in de toiletbak te leggen. 100% zekerheid dat je konijn zindelijk wordt is er niet.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .