Ga naar inhoud

Marjoleink

Moderators
 • Aantal items

  6513
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  62

Marjoleink won de laatste dag op 14 maart

Marjoleink had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

2610 Uitstekend

Over Marjoleink

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Blackie, Bunny, Tara, Beany en Guusje
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Dat is wel erg lang in de reismand. Heb je niet een panelenrennetje waar hij bij je vriendin zolang in kan?
 2. Dat is voor mij ook het enige voordeel van thuiswerken. Normaal moet ik om half 8 met kind de deur uit, en ben ik om 5 over 8 op kantoor. Als hij nu naar school moet kleed ik me om half 8 aan, breng hem weg en ga daarna douchen. Als hij thuis les heeft sta ik om kwart voor 8 op en begin ik om 9 uur.
 3. Ik ben ook een avondmens. Ik ben mezelf aan het trainen om eerder naar bed te gaan, maar gisteren moest mijn boek uit en was het half 3, dus ik ben net uit bed. Honger heb ik nooit last van. Plassen wel, maar daarna ga ik gewoon weer terug, ook al is het voor een half uur. Boodschappen doe ik op zondag, dan is het rustiger. Of op zaterdag rond etenstijd. Mijn kind is er dan toch niet. En vanaf volgende week ga ik op zondag om 11 uur sporten, dat is echt het vroegst haalbare voor mij.
 4. Volgens mij kozen mensen er ook wel voor om de RHD-2 niet te geven. Ik weet dat ze die hier bij de opvang ook niet standaard krijgen, vanwege de kosten. En dan ben je met de 3-in-1 vaccinatie nu duurder uit.
 5. Hij zit al wel erg lang alleen maar boven. Als je met het trappetje al alles geprobeerd hebt, dan zou ik hem toch een keer beneden neerzetten en kijken of hij dan wel naar boven durft. Zo niet, dan zou je misschien een extra schuilhokje op de begane grond in de ren kunnen zetten. Dat is wat Mira bedoelt volgens mij. Ik ken het hok niet, maar ik zet altijd de reismand tegen de ingang van het nachthok. Als een konijn daar uitgaat, al dan niet een beetje aangeduwd, dan loopt hij vanzelf de reismand in. Is zoiets bij jou mogelijk?
 6. Marjoleink

  Corona virus

  Ik zou bijna zeggen als je er trek in hebt, gewoon doen, maar pizza is wel meteen heel vet. Zelfs brood is misschien een te grote uitdaging. Beschuitje?
 7. Wij waren er niet bij, dus we weten niet wat de fokker of de dierenwinkel voor onzin heeft verteld. Wij weten beter, maar de meeste konijnenbaasjes niet. Maar persoonlijk zou ik er ook niet voor gekozen hebben om een konijn te nemen dat eigenlijk nog bij de moeder had moeten zitten, waarvan het geslacht niet zeker is, en dat pas over 10 weken gekoppeld kan worden met het risico dat het dan niet klikt. Er zijn makkelijkere scenario's.
 8. In eerste instantie je konijnen controleren op verwondingen, en afhankelijk van de ernst met het gewonde dier naar de dierenarts.
 9. Ik kan niet in je portemonnee kijken, maar ik zou denk ik ook gaan voor houden en paar echt waterdichte erbij kopen.
 10. Ik zou het ook gedaan hebben hoor. Maar daarna komen de praktische overwegingen, tja, en dan... En je wilt ze echt houden? Of is afstaan aan een opvang ook nog een optie? Het zien van andere konijnen kan onrust veroorzaken in je bestaande koppel, ik durf niet te zeggen of dat hier een probleem wordt. Toen ik zelf een konijn apart had zitten had ik er een plank tussen gezet zodat ze elkaar niet konden zien, maar dat is hier niet zo makkelijk. Als het trouwens twee voedsters zijn is de kans dat ze samen nog lang en gelukkig leven klein. Wat dat betreft kan je ene konijn beter een
 11. Juist goed dat je er nu al over nadenkt! Rammen moeten namelijk met 10 weken al apart, om een zwangerschap te voorkomen. Aangezien je niet weet of het een ram of een voedster is, zou het verstandig zijn om ze toch over een week uit elkaar te halen. Koppelen kun je vanaf 16 weken, eerder snappen ze het nog niet. Mocht het een ram blijken te zijn, dan moet hij gecastreerd worden en nog minimaal 14 dagen apart blijven. Pas daarna is hij niet meer vruchtbaar. Een groepskoppeling is heel moeilijk. Zeker als het om willekeurig bij elkaar gezochte konijnen gaat is dat niet iets wat je zelf
 12. Leuk dat je ram een maatje krijgt. Konijnen zijn groepsdieren, dus die hebben echt behoefte aan een partner. Alleen met de aanpak waar je voor hebt gekozen loop je wel een risico. Je voedster (ik hoop voor je dat ze dat ook echt is), is te vroeg bij de moeder weggehaald en mist daardoor mogelijk wat sociale vaardigheden. Je moet 2,5 maand wachten om ze te kunnen koppelen. Wat ga je doen als dat niet lukt? Konijnen kunnen niet altijd met elkaar overweg. Ik hoop dat allebei apart houden geen optie voor je is, en ik kan me ook zomaar voorstellen dat je geen vier konijnen wilt. En ook als het wel
 13. Marjoleink

  Corona virus

  Beterschap @MichelleloveElmo!
 14. En is er niemand anders die hem kan brengen?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .