Ga naar inhoud

Marjoleink

Moderators
 • Aantal items

  7321
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  69

Marjoleink won de laatste dag op 18 oktober

Marjoleink had de meest gelikete inhoud!

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Blackie, Bunny, Tara, Beany en Guusje
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Marjoleink's Achievements

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

3,1k

Community reputatie

 1. Wel thuis, niet behandeld. Hij had minimale haakjes, en omdat hij bij de dierenarts wel at, wilden ze het even aankijken. Het gaat nu goed, dus we zien wel hoe het loopt.
 2. Ik had publiek toen ik de tuin aan het vegen was. Nooit geweten dat het zo interessant was.
 3. Lastig, maar ik denk dat ik met jouw gevoel mee ga. Kun je niet vandaag een paar keer controleren hoe het met de buikjes van de 5 kleintjes gaat? Als moeder ze wel gewoon allemaal voedt, dan is er niks aan de hand. Al kan een reden voor verplaatsen dan nog zijn dat het ene kleintje dan lekker warm bij de rest ligt.
 4. 🍲 denk ik, ik vind die emoji's vaak moeilijk te herkennen. In elk geval 🍚 met 🌽🥑🦀 en zalm (waarom staan er geen vissen bij?).
 5. Vergeet het vaccineren niet, anders kun je bij de meeste opvangen niet terecht.
 6. Wat fijn dat jij je zo om hem bekommert. Hij heeft inderdaad een maatje nodig, en je kunt er inderdaad niet zomaar een konijn bijzetten. Het beste maak je een afspraak bij een goede konijnenopvang, zodat ze kunnen kijken welke voedster bij hem past. Koppelen doe je op neutraal terrein, maar je kunt bij ern opvang ook vragen om een koppelvakantie. Dan blijven ze daar een paar dagen tot de situatie redelijk stabiel is, en kun jij in die tijd het hok goed schoonmaken zodat zijn geur er uit is. Is het konijn wel gecastreerd en gevaccineerd? Dat moet uiteraard eerst, en dan kun je twee weken later bij de opvang terecht. Handige links: https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenopvang-asiel-lijst https://www.bunnybunch.nl/informatie/koppelen-van-konijnen
 7. Ik heb echt niets gemerkt vannacht. De tuin lag vol met bladeren van bomen die wij niet hebben, maar verder viel het nogal mee. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik nog niet de tuinstoelen heb nageteld.
 8. Als je containerhok geschikt is om ze indien nodig een paar dagen in te laten blijven, dan zou ik dat denk ik doen. Het gaat er trouwens niet om dat ze elkaar al kennen, het gaat om territoriumdrift. Daarom kun je nooit een konijn bij een ander konijn in diens hok zetten, dan is het een indringer. Een verblijf waar ze om de beurt in gezeten hebben ruikt naar allebei, ik durf niet te zeggen hoe dat gaat uitpakken. Split cage heeft over het algemeen niet de voorkeur omdat het frustratie kan geven dat ze niet bij elkaar kunnen komen. Als ik jou was zou ik het nu denk ik gewoon proberen op neutraal terrein. En dan laat je ze ook samen, tenzij ze op de vuist gaan (gillen, in elkaar vastbijten en over elkaar heen buitelen, boksen op de achterpoten). Jagen, rijden en happen zijn gewoon pogingen om te bepalen wie de baas is, dat moet even gebeuren. En begin 's ochtends, dan weet je tegen de avond wel of het wel of niet goed gaat, en kun je ze met een gerust hart 's nachts alleen laten.
 9. Vers hooi valt meestal beter in de smaak. De meeste mensen geven twee keer per dag vers hooi. Je zou ook nog wat andere soorten hooi kunnen proberen. Maar het lijkt erop dat je konijn wel wil, maar niet kan. Ik ben natuurlijk geen dierenarts, maar bij mijn konijnen gaat het dan meestal over het gebit. Als ze buikpijn hebben willen ze ook niet eten, en zitten ze vaak in de vorm van een bolletje.
 10. Ik zou eerst alles willen uitsluiten alvorens te denken dat het hormonaal is. Is het gebit onder narcose bekeken? De achterste kiezen kun je eigenlijk alleen goed onder narcose zien. Zie je nog meer anders dan anders? Drinkt hij meer? Heeft je dierenarts aan EC gedacht? Is je dierenarts wel konijnkundig? In de opleiding wordt nauwelijks aandacht besteed aan konijnen, je moet echt geluk hebben dat je dierenarts er interesse in heeft. Misschien een keer laten nakijken door een andere dierenarts?
 11. Semintra. Tara krijgt dat omdat haar nieren niet goed werken, en ze doet het daar al meer dan een jaar prima op. Kost wel 300 euro per jaar voor een konijn van 2 kilo.
 12. Kan ik mijn tekst van vorig jaar nog ergens terugvinden?
 13. Marjoleink

  Harold koppelen

  Succes vandaag @Evee! Ik hoop dat Harold een leuke dame vindt.
 14. Misschien zou de vriend van je vriend kunnen vragen bij de opvang of ze het konijn wel op de website willen zetten, maar dat hij het pas gaar brengen als er serieuze belangstelling voor is. Ik weet niet of ze dat doen hoor, maar vragen kan altijd. Dat is in mijn ogen (en in de ogen van veel andere Bunnybunchers) een veel betere optie dan bijvoorbeeld marktplaats. Dan heb je namelijk echt geen idee waar het diertje terechtkomt.
 15. Gefeliciteerd @JacB en Tumtum!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .