Ga naar inhoud

Lollie

Members
 • Items

  1.172
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

1 Volger

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Utrecht
 • Namen van de konijnen:
  Mijn cavia's heten Wol en Koko!
 • Huisdieren
  Cavia's

Recente bezoekers van dit profiel

3.922 profielweergaven

Lollie's prestaties

Wortelexpert

Wortelexpert (5/6)

 1. Ik zou denk ik toch eerder voor aluminium profieltjes gaan. Ik vermoed dat een wild konijn direct ergens anders heen gaat, omdat het toch niet lekker smaakt. Een nieuwe boom of wat anders lekkers zoeken. Maar bij een huisdierkonijn in een verblijf is het waarschijnlijker dat het een ''projectje'' is geworden, en dan maakt de smaak minder uit. Ik zou bang zijn dat ze plastic binnenkrijgen, het lijkt me ook niet echt mooi staan. Als ze willen, denk ik dat ze er ook wel doorheen komen.
 2. Ik ben de laatste tijd niet zo actief geweest op het forum, dus vreemd om ineens te lezen dat de webwinkel ging stoppen (en nu ook is gestopt). Maar wat heb je dit goed opgepakt! Vooral de losse kruiden kunnen kopen en geen konijnonveilige dingen ertussen, waren echt goed aan de webwinkel. Hoewel het wat kleiner is geworden, ben ik toch blij dat de rest van BunnyBunch door blijft gaan, daar heb ik ook echt al veel van geleerd. Applaus voor jou! πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
 3. Wat een leukerd! πŸ˜ƒ
 4. Sterkte. Wat heb je een mooi stukje over hem geschreven!
 5. Wat fijn voor je chinchilla's dat ze een wat groter hok gaan krijgen! Ik zou kijken of je de bodemoppervlakte nog iets zou kunnen uitbreiden, die vind ik zelf nog wat klein. Die hoogte is wel echt lekker voor ze. Ik denk een beetje aan Rollo, aangezien je schrijft dat die niet echt de hoogte ingaat. Voor de kooi lijken aluminium hoek- en eventueel u-profieltjes me voldoende. In dit artikel staat welke houtsoorten veilig zijn voor konijnen, ik vermoed dat dit voor chinchilla's niet anders zal zijn ⬇️ https://www.bunnybunch.nl/informatie/knaaghout-voor-konijnen Welke maaswijdte en gaasdikte je voor chinchilla's nodig hebt, kan ik niet goed vinden. Wel dat bij een kleinere maaswijdte dan 6mm de chinchillatanden er niet meer tussen passen, maar de maaswijdte van het gaas in je kooi lijkt me groter. In dit artikel staat wat info over gaas waar je misschien iets aan hebt ⬇️ https://www.bunnybunch.nl/informatie/marters-vossen-weren-uit-konijnenhok Ik zou denk ik niet direct het gaas gaan vervangen, maar even afwachten of er geknaagd wordt en dan zo nodig nog e.e.a aanpassen. Gaas knaagt natuurlijk niet echt lekker. Voor het geval er aan de onderkant van je kooi bodembedekking door het gaas heen komt, zou je daar eventueel een randje plexiglas kunnen maken.
 6. Wol en Koko reageerden gelukkig totaal niet op het vuurwerk. Er was hier een vuurwerkverbod, maar dat was niet echt merkbaar. De gordijnen stonden gewoon open, zodat ikzelf het vuurwerk kon zien (als ze erg gestrest waren geweest had ik het denk ik wel dichtgedaan), maar ze zaten rustig hooi te eten. Ik was nog van plan een groenteschotel klaar te maken als afleiding, maar het is er niet meer van gekomen en was achteraf gelukkig ook niet nodig geweest.
 7. Volgens mij is de deksel niet los te koop. Kun je er niet zelf eentje maken? Als je heel veel geluk hebt is er misschien wel iemand die de deksel eigenlijk niet gebruikt, waarvan je hem over kan nemen. Maar die kans schat ik niet zo groot in. Misschien kun je wat met een plankje? Of een plastic dekseltje van een bakje o.i.d? Dan kun je het misschien wel met kabelbindertjes vastmaken.
 8. Ik heb het laatst toevallig geprobeerd met andijvie in de blender, want de bananen waren op. Dat werkte, maar was wel een gedoe. Ik denk dat het met appel ook kan, wel de pitjes eruit halen.
 9. Er is idd weleens een topic over geweest ⬇️ @Kolino ik had in dat topic een recept gezet met idd banaan erdoorheen. Op dit moment zit er bij mij telkens erg veel gruis in de zak. In het verleden was dit minder, maar bij de laatste 5 Γ‘ 10 zakken is het zoveel dat ik het eigenlijk niet weg wil gooien. Dus stop ik het nu steeds in een bakje (dat inmiddels eigenlijk wel stampvol zit), om er een keer wat lekkers mee te gaan maken. Er zitten ook steeds van die hele graspollen door πŸ₯΄. Die haal ik er uit, want het lijkt me zelf niet lekker om een klont aarde in mijn eten te hebben, dus geef ik dat ook niet aan de cavia's. Ik ben wel benieuwd of anderen dit herkennen. Ik geef Vitakraft alpenweidehooi, zijn andere merken ook in kwaliteit achteruit gegaan?
 10. Geen 25 liter nee 🀣 Maar ik heb wel ongeveer 1/3 pedaalemmerzak weegbree nu, dat paste prima (ruimte over voor andere dingen zelfs). Vonden ze heerlijk. De aardbeienplanten zag ik dat ze op een biologische boerderij allemaal alweer de grond uitgetrokken werden, dus ik had even gevraagd of ik wat mee mocht nemen voor de cavia's. Echinacea stond daar ook heel veel, dat werd er niet uitgetrokken (is volgens mij een vaste plant), maar er was zoveel dat ik daar ook wat van mocht plukken. Ze waren al niet zo mooi meer. Paardenbloemblad pluk ik in de buurt op plekken met amper auto's en honden. Komt vaak als onkruid op tegen schuttingen. Munt heeft de hele moestuin overgenomen, goudsbloem had ik speciaal voor de cavia's gezaaid. Ik zal eens kijken of ik een foto kan sturen hoe het op de verwarming ligt πŸ™‚
 11. Nog een manier; toiletpapier op de verwarming, daar je blaadjes overheen, niks meer aan doen. Elke keer als je langsloopt zie je meteen hoever het al gedroogd is. Is vooral een succes in de wintermaanden, want dan staat de verwarming ook daadwerkelijk aan. Maar ik heb al met succes aardbeienblad, echinacea, munt, paardenbloemblad en weegbree gedroogd, terwijl de verwarming niet eens aanstond. Mijn goudsbloemen leg ik tussen velletjes keukenpapier in een doos, daar heb ik ook geen omkijken meer naar en werkt prima. Die zakjes wil ik ook nog een keer proberen, volgens mij heb ik nog wel wat liggen. En ik overweeg een voedseldroger te kopen, maar daar ben ik nog niet helemaal over uit.
 12. Ik proef ook eigenlijk alles, tot brokken en hooi aan toe πŸ˜‚. Je leert er wel een beetje van wat voor soort smaken en texturen ze nou eigenlijk lekker vinden, en ik ben gewoon wel nieuwsgierig hoe hun dieet nou eigenlijk smaakt. Ik kan me er vaak wel in vinden, maar over de rauwe witlof kan ik het niet eens worden. Zij vinden het één van de lekkerste dingen die er zijn, ik vind het maar niks. Mij te bitter. Ik heb een hopplant ontdekt waarvan ik ze gisteren dus wat had gegeven. Ook weer even geproefd, smaakt eigenlijk gewoon naar bier πŸ€·β€β™€οΈ. Dat vonden ze geen succes. Met wat basilicum werd het met lange tanden wel gegeten, maar vanochtend lag er nog steeds wat van. Ik ben er dus achter gekomen dat als het mensen waren, ze geen zuiplappen zouden zijn. Pak van m'n hart weer.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .