Ga naar inhoud

Lollie

Members
 • Items

  1.039
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Lollie won de laatste dag op 23 mei 2022

Lollie had de meest gelikete inhoud!

1 Volger

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Utrecht
 • Namen van de konijnen:
  Mijn cavia's heten Wol en Koko!
 • Huisdieren
  Cavia's

Recente bezoekers van dit profiel

2.965 profielweergaven

Lollie's prestaties

Wortelexpert

Wortelexpert (5/6)

430

Reputatie

 1. Wat een ontzettend lieve foto!
 2. "Als je me niet kan zien, kun je me ook niet oppakken" 🤭
 3. Ik heb even gekeken bij de nijntjes! Ik heb geen vechten, vlinderen, rijden, vacht uittrekken o.i.d gezien. Ze zochten zelfs voorzichtig al wat contact met elkaar 🥰. Ik ben hier zo ontzettend blij mee! Ik had nog een voerballetje over waarvan ik dacht dat dat wel leuk voor ze zou zijn, maar dat hadden ze al meegekregen van de opvang. Er was ook al een papier opgehangen met "Charlie & Bapao zijn in koppeling blijf dus uit het verblijf" etcetera. Echt blij dat het zo goed is opgepakt!
 4. Wist je dat (goud)vissen ook truckjes kunnen leren? 🙂 De goudvis in dit filmpje bijvoorbeeld ⬇️ Ik heb elritsen (een soort goudvisjes in het formaat guppie) gehad, die was ik ook van plan om iets van truckjes te leren maar zijn helaas overleden tijdens een hittegolf. Zij zwommen uit zichzelf naar mijn hand toe. Er zijn inderdaad wel meer dieren zonder haren, skinny cavia's bijvoorbeeld (cavia's zonder vacht). Die hebben alleen alsnog hooi en bodembedekking nodig dat stof afgeeft. Ik gebruik badmatten als bodem voor mijn cavia's, dat scheelt alweer stof, en hoge kwaliteit hooi is vaak ook minder stoffig dan budget varianten, maar ik denk dat stofvrij cavia's houden toch niet echt mogelijk is. Reptielen zijn naast vissen eigenlijk de enige dieren die ik mij kan voorstellen zonder veel stof en haren, maar zijn meestal niet erg geschikt als huisdier en ook niet echt actief. Insecten eigenlijk hetzelfde, de wandelende takken die ik heb gehad deden in elk geval vrij weinig. Verder komen er nog naaktkatten in me op, weer een totaal ander dier, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik niet kan wennen aan dat uiterlijk 😆. Ik betwijfel ook of dat gezonde rassen zijn, en kan mij voorstellen dat een kattenbak weer stof geeft. Maar dat laatste zul je vast wel weer iets van speciale kattenbakvullingen voor hebben lijkt mij 🤔
 5. Ik heb bericht gekregen dat Bapao nu bij Charlie zit! "It's a match" wel, dus nu ben ik me weer aan het afvragen of er beseft wordt dat het nog alle kanten op kan 🤔. Ik hoop idd dat het gewoon gelijk goed is zonder klieren. Ze zitten in het nieuwe verblijf, dat heeft wel als voordeel dat het neutraal terrein is. Ik ben heel benieuwd wat ik morgen ga aantreffen 🤭. Ik had in zijn "stukje" gelezen dat extra verrijking voor Bapao belangrijk is, ik herken dat van Wol (die gaat ook klieren als hij te lang geen extra verrijking heeft gehad). Tot op heden is er geen extra verrijking voor de konijnen geweest, maar bij de varkens heb ik daar ook verandering in weten te brengen (die hadden daarvoor ook niks), dus dat komt vast wel goed. Het lijkt mij dat ik de komende 2 weken nog maar even niks extra's in het verblijf zet?
 6. Het is alweer even geleden dat ik een update heb gegeven. Over een maatje voor Charlie heb ik gelukkig geen tegenwerpingen meer gehoord, wel over waar die vandaan zou moeten komen. Want ja, Vlaamse reuzen zijn natuurlijk ook wel heel erg leuk, marktplaats is goedkoop en babykonijntjes zijn zo schattig. Het heeft wel even geduurd voordat het doordrong dat een opvang veel handiger is, want er was in de buurt een nestje dat ook leuk zou zijn voor de naderende open dag... Ik had uiteindelijk vernomen dat Charlie 9 mei toch nog op koppelvakantie zou gaan bij het dierenbeschermingscentrum in Amersfoort, maar blijkbaar zat het deurtje van het nieuwe verblijf er nog niet in. Er was blijkbaar ook doorgegeven dat er voorkeur was voor voedster Blueberry, maar gelukkig was er vanuit de opvang al aangegeven dat er alleen gecastreerde rammen bij voedsters werden geplaatst i.v.m vechten. Zo'n twee weken verder zat het deurtje er nog steeds niet in en heeft de persoon die met Charlie naar de opvang zou gaan het er zelf maar in gezet. Nu is dus de bedoeling dat Charlie morgen op speeddate gaat (nu heb ik mijn twijfels over zelf verder koppelen als er geen vaste verzorger is en niemand met ervaring, maar ik ben al heel blij dat er toch nog voor een opvang is gekozen). Ik heb het idee dat de bedoeling is de konijnen meteen te verhuizen naar het nieuwe verblijf, dus overweeg morgen een vogelnet te halen als tijdelijke oplossing, net wat veiliger dan helemaal open. Ik ga er dan maar even vanuit dat de roofdieren niet meteen op dag 1 toeslaan... Morgen ga ik er niet heen, woensdag wel. Ik heb begrepen dat er voorkeur is voor Bapao of Sushi, ik denk dat beiden wel een match zouden kunnen zijn met Charlie. Bij Sushi zie ik wel wat lange haren op de foto waarvan ik mij kan voorstellen dat die verwaarloosd zouden kunnen worden. Dit is Bapao ⬇️ Dit is Sushi ⬇️
 7. Lollie

  Hallo iedereen

  Welkom op BunnyBunch!
 8. Lollie

  Pittige paprika

  Klopt, Charlie is een konijn. Mijn cavia's zijn totaal geen moeilijke eters, dus meestal zijn nieuwe dingetjes gewoon een kwestie van wennen. Ze hebben wel hun voorkeuren hoor, in mijn kruiden verrassingspakket zaten bijv. kokosvlokken waar ze eerst niets van moesten hebben, nu eten ze het allebei wel, maar vindt Koko ze duidelijk lekkerder dan Wol (daar heet ze dan ook Koko voor 🤪). En gedroogde hop, vonden ze eerst verschrikkelijk maar eten ze nu gewoon. Verse paprika kennen ze al en vinden ze heerlijk, krijgen ze ook wel regelmatig. Vaak zijn dat restjes, want ik eet zelf ook wel vaak paprika. Rode of soms ook gele, want ik ben een zoetekauw. Woensdagavond begon Wol toch even aan een stukje gedroogde paprika te kauwen, nog niet van harte. Nu vindt hij het echt lekker en komt er ook zelf om vragen. Koko is nog niet overstag, ik weet niet of dat nog gaat komen. Ik houd van gedroogd spul. Je kunt het makkelijk en lang bewaren zonder koelkast, en het is leuk om het hooi op te fleuren. Deze paprika's zien er ook echt mooi uit, een soort lampionplantjes.
 9. Lollie

  Tunnel

  Ik wilde een tunnel voor mijn (binnen)cavia's om hun kooien te verbinden, en vond de zippi ook aan de prijs. Voor mij werkte de semi-flexibele slang van ventilatieshop.com, ik heb die bevestigd met de opschroefringen met de rubbertjes. Omdat de binnenkant vervelend is voor pootjes heb ik kokosvezel deurmatten in de lengte doormidden geknipt en erin gelegd, ik gebruik de sindal van Ikea. De tunnel is nu langer dan een jaar in gebruik en er wordt nog steeds heerlijk doorheen gesprint. De buitenkant is wel wat kwetsbaar (bij mij kunnen ze daar niet bij) en een konijn is ook wat zwaarder, ik heb gekozen voor de semi-flexibele slang omdat de buis flexibel moest zijn vanwege een rare hoek. Als de buis in jouw geval niet flexibel hoeft te zijn of de nijntjes bij de buitenkant van de tunnel kunnen, zou ik waarschijnlijk kiezen voor de stalen spirobuizen. Op deze foto is het een beetje te zien ⬇️ Misschien ook een optie, als je een heel lange buis wil, is een kunststof duikerbuis. Doorgaans heb je dan zo'n 6 meter voor een vergelijkbare prijs als een zippi van zo'n 2 meter. Dat is ook iets flexibel. Je moet dan wel iets verzinnen om je konijnen eruit te kunnen halen als ze ziek o.i.d zijn. Misschien een pannendeksel aan een pvc buis erdoorheen (ik verzin maar wat)? Ik heb dit nog nooit als konijnentunnel gezien, maar ik denk dat het daar goed geschikt voor is. Een niet-flexibele optie is een onderbedbox waar je de uiteinden van openmaakt door zagen of met een soldeerbout (met dat laatste zijn de randen beter afgewerkt). Daar kun je konijnen ook makkelijk uithalen doordat er een deksel opzit. Om glijpartijen te voorkomen kun je er een stuk vinyl of deurmat inleggen. Bij Xenos is er bijv. een onderbedbox van 18 cm hoog en 80 cm lang, bij Action is er een van 17 cm hoog en 78 cm lang. Onderbedboxen zijn doorgaans doorzichtig, om meer een tunnel ervan te maken kun je ze verven. Nog een optie is het Engelse Excel Runaround, dat is ongeveer hetzelfde systeem als de zippi. Voor zover ik weet is de enige reden om die te verkiezen boven de zippi het uiterlijk. De genoemde PVC-buizen met een grote diameter zijn zeker een goede optie, maar nieuw zijn die erg duur, dus dan zul je je waarschijnlijk moeten wenden tot marktplaats, of bij @To van de Veluwe langs. PVC-buizen als konijnentunnel zijn meestal ook vrij kort, dus echt een tunnelsysteem is het dan ook niet. De buis van @Nijn & de Mifster is de ferplast metro, deze ⬇️ En dan heb je nog de catcubes, die hebben veel forumleden. Meestal als losse schuilhuisjes, maar je kunt ze ook koppelen tot een soort konijnenhol/tunnel. Die staan vaak op marktplaats, voor zover ik weet is "De Leeuw" de enige dierenwinkel waar je ze nog kan kopen. Ze zijn eigenlijk bedoeld als kattenhuisjes, maar heel geschikt voor konijnen. De krabpalen, etensbakjes en balletjes die bij sommige soorten zitten, en de voorkant van de Sleep kun je eruit halen. Ik hoop dat je hier iets mee kan!
 10. Lollie

  Pittige paprika

  Ah oké, dank voor je reactie! Het staat ook wel leuk in het hooi, ik word altijd blij van kleur in het eten 🙂. Ik hoop dat ze het nog gaan eten, ik blijf het nog maar even aanbieden. En anders wil Charlie het misschien ook wel. Edit: Ik dacht dat er ook gedroogde rode paprika in de webwinkel werd verkocht, maar ik zie het niet staan. Wel bij een aantal andere webshops. Die geven allemaal aan dat cavia's het gewoon mogen hebben.
 11. Lollie

  Pittige paprika

  Vanmiddag ben ik even langs de toko geweest, en zag gedroogde paprika's hangen. Nog even nagevraagd of het gewoon gedroogde paprika was zonder toevoegingen, kreeg te horen van wel. Dus meegenomen voor de cavia's. Toen ze het eenmaal thuisgekomen mochten proeven leken ze het lekker te vinden, want ze pakten het blij aan. Later bleken ze het niet opgegeten te hebben, maar verstopt in hun huisjes. Ik heb toen even zelf geproefd, en het bleek erg pittig. Rondje google op de Turkse naam (kuru dolmalık biber) gaf me toch het idee dat het om gewone paprika's ging, dus niet rode peper o.i.d. Is het normaal bij paprika's dat als ze gedroogd zijn pittig worden (want het is natuurlijk wel familie van peper)? En kan ik het ze blijven aanbieden, heb ik dan nog kans dat ze het dan toch lekker zullen vinden? Ik had laatst ook gedroogde bloemetjes voor ze gekocht die ze niet lekker vonden (roken waarschijnlijk te sterk), maar die eten ze nu wel gewoon met smaak. De zaden had ik er al uitgeklopt en heb ik later ook even geproefd, die waren niet pittig, voor zover ik weet is dat bij pepers wel het geval. Ik ook een paprika versnipperd door het hooi, dat zitten ze nu gewoon lekker te eten.
 12. Ik denk ook dat dat een verstandige belissing is. Verder wil ik even toevoegen dat gerbils wel vooral kijkdieren zijn. Mijn zus heeft gerbils, die zijn goed tam en komen gewoon zelf op haar hand zitten etc., maar ook niet veel meer dan dat. Het zijn hele leuke dieren, maar aaien o.i.d zit er niet echt in. Zelf heb ik 2 cavia's, mijn beertje Wol wil vaak wel knuffelen, hoewel het niet zijn hobby is maakt hij ook geen drama van oppakken. Zeugje Koko vindt aaien soms oké, maar met 4 pootjes op de grond in haar hok (als ze eenmaal een beetje is bijgekomen wil ze ook wel op schoot, maar ze heeft vooral bij het oppakken wel even een stressmomentje). Heel slim is ze ook niet, truckjes aanleren gaat dus moeizaam en geeft soms ook frustratie als het niet lukt en ze dan niet op tijd weer in haar huisje kan uitrusten. Bij haar moet ik daar dus ook erg alert op zijn. Voor Wol is truckjes oefenen juist een leuke activiteit waar hij echt van kan genieten, hij is erg intelligent en mensgericht en het gaat hem dan ook goed af. Als ik hem te lang geen verrijking in de vorm van puzzels of het oefenen van truckjes heb gegeven gaat hij juist klieren. Als je dieren bij een opvang haalt kunnen zij je alvast wat vertellen over de karakters van de dieren, dat voorkomt teleurstellingen. Cavia's en gerbils zijn idd. beiden sociale dieren die niet alleen horen te zitten. Toen Wol een paar weekjes alleen zat (voordat Pluis hem kwam vergezellen en toen zij overleden was Koko) merkte ik ook echt aan hem dat hij behoefte had aan contact met andere cavia's. Toen hij niet meer alleen zat werd hij ook dapperder. Daarvoor zat hij voornamelijk in zijn huisje.
 13. Oei, dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ik lees wel in het genoemde topic dat het koppie van dat konijntje erg smal was en op de foto's lijkt ze ook erg klein. Misschien even de koppies van Scarlett en Lodewijk opmeten om te kijken of dat een gevaar kan vormen @bunnyempress? Het is uiteraard niet mijn bedoeling konijnen in gevaar te brengen ☺️. Ik weet wel dat er ook veel konijnen zijn die hem als hooiruif hebben zonder problemen, dacht ook dat ik de tip via BunnyBunch had. Normaal gesproken zou ik aanraden gewoon een "normale" hooiruif te gebruiken, maar ik dacht meer in formaat, aangezien Scarlett en Lodewijk vrij groot zijn. Ik kan me voorstellen dat er dan best wat hooi doorheen gaat. Misschien gaten in die brievenbus maken, mochten de gaten van de alleshouder toch te groot blijken?
 14. Misschien de alleshouder van Ikea proberen? Daar past best wel wat hooi in, heeft geen spijlen en is ook niet duur. Mijn cavia's rekken zich helemaal uit om bij de bovenste sprietjes hooi te kunnen. Zoveel gedoe voor precies hetzelfde hooi vind ik dat altijd. Misschien denken ze dat dat hooi het verste is? Zou vreemd zijn, want meestal is dat juist het hooi dat ik heb teruggestopt nadat het is afgekeurd en naar beneden gegooid 😂. Misschien heeft Lodewijk ook zo'n dingetje? Of er zaten achterin de ruif lekkere kruiden?
 15. Een fruitmand? Een (knaag)mandje met iets van stukjes gedroogd fruit, misschien de knaaghoutjes in fruit vorm, misschien ook nog wel de fruithouder. Het is dan alleen geen tas meer 😄
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .