Spring naar bijdragen

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 03-05-20 in all areas

 1. 11 points
  M'n moeder is weer thuis!
 2. 9 points
 3. 9 points
  Vandaag zijn Pebbles en Bam Bam naar buiten gegaan! Van een eenvoudige ren binnen naar een paleis buiten 💒 Er ligt nu zeil over de volledige ren maar ik ga er ook een net over spannen dat ze kunnen kiezen voor zon of schaduw. Ik ga ze binnen ontzettend missen maar ben zo blij voor ze 🥰
 4. 8 points
  Dank je! Ik kan ook zo genieten van genietende konijnen. ☺️ Ik ben blij dat ze de icepods snappen en er ook dankbaar gebruik van maken. En ja, die gieter, ik heb geen buitenkraan, dus ik gebruik een gieter om hun waterbak te vullen. 😉 Ik heb stiekem nog even een duidelijkere foto van een snurkende Lewis gemaakt. 🤫
 5. 8 points
  Wanneer je een selfie wil maken..... en deze dikzak over je schouder meekijkt 🤪
 6. 7 points
  Happy mail in de brievenbus vandaag! Mijn eerste mondkapje... mét konijnenprint uiteraard (gemaakt door mijn lieve mama). 🐰❤️
 7. 7 points
  Na een jaar lang geduld hebben en vertrouwen kweken heb ik eindelijk de goedkeuring van mijn rammetje gekregen om hem af en toe te aaien. 🐰
 8. 7 points
  Ik zag dat @Dollie deze net op de facebookpagina van de opvang gezet had
 9. 6 points
  Ze likte de Metacam vanavond zelf uit het spuitje! 😁 En hoe gelukkig kun je als konijnenbaasje zijn wanneer je dit ziet:
 10. 6 points
  Haha, over rustig slapen gesproken... Volgens mijn man en een vriendin lig ik er 's nachts bij alsof ik opgebaard lig 🤣 Op mijn rug, handjes boven de deken en vaak in elkaar gevouwen, en dan heb ik mijn witte huidskleur ook niet mee. Toen ze in Mallorca nog niet wist dat ik zo sliep (en ik zelf ook niet overigens), en ze kwam na het uitgaan terug (ik lag al te slapen), dacht ze echt dat het met mij gedaan was 🤣 Daarna bij mijn man gecheckt en blijkbaar beweeg ik 's nachts als ik echt slaap totaal niet. Zodra ik ga bewegen, ga ik tandenknarsen en ben ik ook half wakker.
 11. 6 points
  Ik heb ook super slecht geslapen. Ik kon al niet echt in slaap komen. Mijn man snurkte. Paar keer in z'n rug gepord zodat hij stil werd. Denk je hehe eindelijk rust om te slapen. Toen had Hiro het op de emmer gemunt waar het voer in is opgeslagen. Maar die zat echt goed dicht, ben ik gaan checken zelfs. Om 4 uur werd ik wakker van een geluid maar kon het niet plaatsen. Toen hoorde ik Qila iets kapot scheuren beneden. Dus weer uit bed gegaan. Had Hiro dus de voer emmer van de trap weten te gooien. Die was daarbij wel open gegaan. Qila was de zak van het kattenvoer kapot aan het scheuren. Gelukkig was die wel zo goed als leeg. Nouj a, ik de boel opgeruimd en weer gaan slapen. Een uur later weer wakker van een piepende hond. Ze had enorm dorst gekregen denk ik van het kattenvoer en heel de waterbak leeg gedronken, dus moest plassen. Daarna weer gaan slapen, begon om 5 voor 7 Luna voor de slaapkamerdeur te miauwen. Deur voor haar open gedaan, zodat ze in m'n nek kon komen liggen. En nog eventjes blijven liggen. Leuk he, huisdieren?! 🤪 Ohja, mn man heeft overal doorheen geslapen 🤣
 12. 6 points
  Vandaag maar weer eens mijn camera tevoorschijn gehaald.🥰
 13. 6 points
  Ons terras is er vandaag opnieuw ingelegd. Omdat het nu 3cm lager ligt, hebben we een bult zand over. De konijnen vinden dat natuurlijk prachtig. 😅
 14. 6 points
  Chichi en Goku zijn weer thuis! Ze lopen los in de tuin en Chichi zit met haar "dikke" kont bovenop m'n aardbeien planten van de peterselie te eten die ernaast staat. Nog nooit zo blij geweest met verwoesting in m'n tuin!
 15. 6 points
  Ik heb vandaag de tegels in de ren schoongeschrobd, en daarna nogal fanatiek afgespoeld met de tuinslang. De konijnen hebben de hele middag op hun tenen gelopen, die hadden blijkbaar geen zin in natte voeten.
 16. 6 points
  Nieuw bordje aan de ren, met dank aan Wish 😎
 17. 5 points
  De koppeling is geslaagd! Gisteren heb ik ze in hun definitieve verblijf gezet en dat ging meteen goed. Baloe is helemaal happy om in zijn eigen verblijf te zijn, hij flopte twee keer als een gek tegen Dunya aan! Bij James heeft hij dat echt nooit gedaan, terwijl ze wel hartstikke verliefd waren. Super raar, maar ik ben blij voor hem dat hij er zo gelukkig uit ziet. Dunya heeft het ook naar haar zin. Ze piept minder, eet beter en heeft de hele avond zitten graven in de graafbak. En ik mag haar aaien! 🙂
 18. 5 points
  Mijn zoon mag eindelijk weer naar de logopediste! 😄
 19. 5 points
  Tot nu toe is Ot superlief voor haar... "Ik ga wel op die snugglesafe zitten en dan verwarm ik jou wel...":
 20. 5 points
  Mijne was een dwerghangoor voedster volgens het tuincentrum. Bleek uiteindelijk een ram met staande oren van ruim 3 kilo. Het enige dat ze goed hadden was dat het een konijn is.
 21. 5 points
  de hele dag in de tuin gewerkt, en vriendlief laten slepen met zand en stenen, maar zijn erg tevreden met het resultaat. Door Artemis ook goedgekeurd, want na een half uur had ze al een mooi gat naar de bodem gegraven. (Zelf ook nog de stoep onkruidvrij gemaakt, hij heeft niet al het werk gedaan haha)
 22. 5 points
 23. 5 points
  Kan een keer gebeuren, zeker met die kleine dingetjes. Ik wilde eigenlijk even een foto van Jazz delen. Ik had weer wat besteld bij de Hema en dan mogen zij de doos. Goede deal toch? Kijk hem toch mooi opzitten, de knapperd.
 24. 4 points
  Deze maakte ik eergisteren op het strand, ze kreeg een golf in d'r bips haha 😎
 25. 4 points
  Omdat ik pas opzoek was voor een nieuw maatje voor mijn cavia heb ik weer eens de opvangen online aandachtig bekeken. Jeetje wat een enorm groot aantal konijnen in de opvang!! Ik wist het wel hoor maar als je de beschrijvingen doorleest zou je bijna is een depressie schieten. Ik vind het een hele kwalijke zaak dat mensen niet voorgelicht worden bij aanschaf. Ik schijf regelmatig dierenwinkels en fokkers aan met de vraag of ze de mensen goed voor willen lichten en wijs ze vriendelijk op foutieve informatie op hun website. Met de vraag of ze dat willen herzien. Op Marktplaats reageer ik ook nog weleens op een advertentie als ik zie dat konijnen in en veel te kleine kooi en alleen zitten of gratis aangeboden worden. Laatst kreeg ik een berichtje terug van iemand die me bedankt voor de info en zij heeft besloten naar aanleiding van mijn berichtje om haar konijn naar een opvang te brengen. Ze had daar zelf niet aangedacht. Het lijkt me ook een goed idee dat iemand eens een reclame spotje maakt op tv hoe je konijnen moet onderhouden. Sommige mensen weten wel beter maar voor hun is geld belangrijker. Er zijn ook veel mensen die het gewoon niet weten en denken dat ze er goed voor zijn.
 26. 4 points
  De gedachten van 1 van mijn muskusschildpadden: Ik ben een landschildpad!
 27. 4 points
  Waahhhh, wij gaan contact op nemen met het asiel om te kijken voor katten. Gaat het dan echt gebeuren😲
 28. 4 points
  Vannacht om 3 uur zette één van de katten de robotstofzuiger op de bovenverdieping aan... Daar zit zo een knop aan de bovenkant, waarmee je hem handmatig aan / uit kan zetten. Ik denk dat er een kat (Hiro?!) op was gaan staan. Het gaat wel lekker he?! haha. Iemand die interesse heeft in een dikke, rode, luidruchtige kater met een onuitputtelijke honger? Ik heb vannacht in ieder geval gedreigd dat als hij zo door gaat ik hem opgeef voor adoptie 🤣 @bunnyhop mijn man snurkt gelukkig bijna nooit, soms eventjes een paar minuutjes als hij net in slaap valt, maar als hij dieper in slaap is niet meer. Ik heb er dus gelukkig niet veel last van, maar zul je net zien in zo een onrustige nacht dat hij wel snurkt!
 29. 4 points
 30. 4 points
  Deze webwinkel is erg goed https://www.bunnybunch.nl/webwinkel 😉😅
 31. 4 points
  Dat laatste heb ik mezelf ook enorm over verbaasd ja! Ik bedoel, zijn mensen nou echt zo stom (blijkbaar wel dus) om het hele maatregelen pakket meteen weer om zeep te helpen door/voor een dagje strand..? Ik snap het écht niet... (Nou snap ik massatoerisme op de stranden überhaupt niet maar dat zal wel aan mij liggen. Beetje als aangespoelde zeekoeien op het strand gaan liggen en zo nu en dan als een soort wentelteefje eens omdraaien om de andere kant ook bruin verbrand te laten worden...De zee gaat 9/10 niet in want daar zijn enge beestjes/is het koud/ben je je handdoek plus spullen kwijt als je terug komt. Ga dan thuis voor wentelteef in je eigen achtertuin/balkon spelen of zo..!)
 32. 4 points
  Hier stampen ram en voedster net zo vaak. Ze hebben wel ontdekt dat het veel harder klinkt op de verdieping bij hun nachthok, dan op de tegels in de ren. Dus als het even kan, stampen ze daar.
 33. 4 points
  Als je een foto wil maken van Spook die heerlijk van dr groente zit te genieten en er opeens een muis de foto (en groente) in komt wandelen...
 34. 4 points
  Ik denk dat het fantastisch voor je konijnen kan zijn als ze geen moeite hebben met mensen constant om zich heen (dat is vaak wel een dingetje) en als jij geen moeite hebt met de zooi die ze er van maken. Helaas hebben de meeste mensen dat wel en dan komt het geromantiseerde beeld voorbij van een konijn dat alles keurig op z'n bakje doet en nooit ergens een hapje van neemt en gezellig bij de baas op de bank tv kijkt. Dat wordt 9 van de 10 keer een teleurstelling. Mijn konijn heeft geen tanden dus dat scheelt al één issue maar geloof maar hij compenseert het wel met de rest. Wel aardig zindelijk maar dan blivjen de houtkorrels weer aan de voetjes hangen maar andere bodembedekkingen vind ik sneller stinken/meer stof geven etc etc etc. Haal je vijf minuten de wc weg om te verschonen DAN MOET IE NET HEEL NODIG PLASSNNNNNNNN. Je hebt er echt altijd zooi van. Ze vinden altijd wel iets om te slopen.
 35. 4 points
  Ik trap af: Dit is trouwens ook mijn quarantainehoofd: moe, want te hard gewerkt, en minder make-up dan als ik naar kantoor ga. Wie volgt?
 36. 4 points
  Jippie, ons ouwe katje eet eindelijk weer goed nadat 2,5 week geleden 7 kiezen zijn getrokken en de rest van het gebit is schoongemaakt. Ze lebberde daarna vrijwel alleen maar mousse, maar nu eet ze ook weer brokjes. En veel ook! Blij!
 37. 4 points
  Pleuris klotezooi zeikstraal lamzak *huppelend haasje* mogen we dit topic houden?
 38. 4 points
  Driedubbeldoorgedraaideingebliktevolgekotsteafgelebberdeboterham.
 39. 4 points
  Er komen ook monniken voor in Vikings, met bijbehorend kapsel.. 🤪
 40. 4 points
  Ach ze had de opmerking al aangepast en er toch een proficiat aan toegevoegd, ik denk dat het iets anders over kwam dan ze had bedoeld. En ik heb soms het idee dat mensen denken dat bunnybunch een groot bedrijf is. Als ik zo enorm was als zooplus had ik vast ook voor elk jaar 1000 euro weg kunnen geven aan goede doelen om het te vieren. Maar dan kan ik daarna de deuren wel sluiten. Soms bellen mensen voor de "klantenservice" of "de marketing afdeling" enz haha. Ik heb dan altijd de neiging om te zeggen "ik verbind u door" en ondertussen een of ander wachtmuziekje te neuriën en dan zelf weer op te nemen 😅
 41. 4 points
  Regel 1: Evee heeft altijd gelijk Regel 2: mocht Evee onverhoopt een keer ongelijk hebben, dan treedt onverkort regel 1 in werking😁
 42. 4 points
  Oei, Dit is totaal niet waar. Wat jammer dat dit jouw mening is. Een hond en kat zijn roofdieren, een konijn is een prooider. Door met een konijn te wandelen doe je echt veel meer kwaad dan goed. Wandelen met je konijn is heel erg schadelijk. Het is een pooidier en tuigjes zijn bewezen zeer schadelijk voor konijnen: van ernstige verwondingen als ze er met hun gebit in vast komen te zitten tot gebroken ruggen. Als je wat verder zoekt op de website zie je zelfs foto's van konijnen met ernstige verwondingen hier door. En voor wie doe je het? Een konijn doe je meer plezier met een goed ingericht, veilig, permanent verblijf dan wisselende omgeving waar ze in aanraking komen met allerlei gevaren, van stress, roofdieren tot ziektes. Wandelen met je konijn is in mijn ogen maar voor één iemand leuk: het baasje. En dat lijkt mij dan toch een vrij egoïstische actie als konijnenbaasje. Mocht je de discussie er over willen openen, mag dat in een nieuw topic. Dit een topic van 11 jaar geleden. Om die reden krijgt het een slotje.
 43. 4 points
  Ik had vorige week een jonge merel over het gras lopen, kon nog niet vliegen. Ik dacht al wel dat er ergens achter in de tuin een nest zat want papa en mama vlogen af en aan met wormpjes enz, maar had niet verwacht er zo eentje langs te zien lopen. Leek me erg vroeg in het jaar? Papa en mama waren ook in rep en roer. Heb er niks mee gedaan. Kon 'm tien minuten later ook al nergens meer zien. De ouders vliegen nog wel af en aan. En in een nestkastje vlakbij mijn keukenraam zijn twee pimpelmezen aan het bouwen, super leuk. Zie ook nog een musje constant tussen de restjes hooi op de grond scharrelen maar weet niet waar die een nest heeft. Zat alleen wel zo'n dikke ekster op de ren voor het keukenraam naar mijn kat te loeren (voerbak kat staat op de vensterbank) 🤔 hopelijk laat ie de kleine vogeltjes met rust. Ik heb normaal nooit zoveel vogels in de tuin, vind het echt zo leuk! Foto met een zoomlens vanuit de keuken gemaakt, zat er niet met m'n neus bovenop uiteraard.
 44. 4 points
  De pappa en mamma Merel die ik al weken zie lieten een paar dagen terug hun 2 jongen zien 🥰 Eerst waren ze druk in de weer met het verzamelen van nestmateriaal en al een tijdje vlogen ze af en aan met wormen enz. Maar geen jong te zien. Ik wist wel waar het nest ongeveer zat, maar ik wilde ze niet verstoren door er te gaan kijken. Tussendoor kwam er een paar keer een ekster in de buurt en vloog pappa of mamma Merel druk lawaaimakend naar die ekster. Dan hoop je dat de ekster niet een jong heeft gegrepen. Maar een paar dagen terug waren ze dus heel even met z’n viertjes in de tuin. Ik was wel trots op ze haha
 45. 3 points
  Haha ja nou deze zijn ook haast te snel voor deze camera! (IP camera) En als je ze wil vastleggen terwijl je er bij staat moet je heeel veel geduld hebben. Heb vorig jaar wel wat binkies van ze kunnen filmen maar dan zat ik echt uren naast de ren. Eten kun je natuurlijk vrij makkelijk zien, tenminste, in elk geval of de eetlust nog in orde is en elk konijn gewoon netjes komt eten. Lux en Nox, de halfwilde konijnen, zijn daar een uitzondering op. Die zie ik soms dagenlang niet, vooral in de winter wanneer ze zich weinig laten zien. Dat klinkt waarschijnlijk bizar maar als je telkens in de nachthokken gaat kijken of ze er nog zijn bezorg je ze enorm veel stress en je ziet dan ook niks anders dan een doodsbang konijn dus als ze ziek zijn of zo kom je daar op die manier zeker niet achter. Bij de andere konijnen is het een kwestie van checken of ze komen eten en af en toe voelen of ze nog goed op gewicht zijn. Een paar keer per jaar wegen zodat je daar een goed overzicht van hebt en op terug kunt vallen als je denkt hey deze voelt wel dun aan ten opzichte van normaal/wat gezond is. Stelregel in de opvang is sowieso altijd wegen als je een konijn in handen hebt. Wij hanteren ze zo min mogelijk, dus ze worden bijvoorbeeld niet elke week uit hun hok gehaald om te verschonen enz. dat doen we 'om de konijnen heen' maar als je dan wel eentje pakt omdat de nagels geknipt moeten worden of je even iets wil checken of zo dan altijd wegen. Daarnaast worden ze in principe ook gewogen bij de jaarlijkse inenting. (Behalve Lux en Nox dus uiteraard 😅) Om te voorkomen dat één konijn het lulletje is die tekort komt of zo krijgen ze wel, zeker in het begin, ruimere hoeveelheden brokjes dan andere konijnen. Qua keutels kun je het wel vergeten om overzicht te houden, dat is simpelweg opletten of er geen afwijkende dingen tussen zitten en als er wel plakpoep, BDK of diarree ligt 'de dader' z.s.m. achterhalen. Op zich is het in de gaten houden van de keutels wel belangrijk, maar ik zie het vooral als een middel om te bevestigen hoe het gaat omdat het vaak niet alleen de keutels zijn die afwijken als er iets is en als het goed gaat met een konijn (bijv. konijn gaat weer eten na sterilisatie) dan kun je er wel min of meer vanuit gaan dat de rest ook weer in orde is of komt. Hahaha ja ik denk dat het geheim daar vooral is dat het best nog een oppervlakte is (zo'n 20m2) en dat ze er alleen overdag op lopen. Nu ik volledig thuis ben is het wel zo dat ze in principe elke dag er op lopen, maar dat was voorheen alleen als ik thuis was. Moet nu maar even zien hoe het gras het gaat houden. Anders toch af en toe een paar dagen rust geven denk ik. Voorlopig is het nog behoorlijk lang en groen. Heb hier eigenlijk nooit problemen mee in het voorjaar/de zomer. In de winter op den duur wel het gras moeten afsluiten voor de loslopende konijnen. Denk dat deze groep ook niet elke dag er op kan in de winter dan gaat het wel stuk. Ja ook dat is een beetje gissen. Ik zie wel hoeveel hooi er door gaat maar natuurlijk niet door wie. Het hooi ligt op heel veel plekken en wordt heel ruim gegeven. Sommige plekken vul ik dagelijks bij andere om de dag of twee keer per week omdat ze daar minder zitten. Maar ze kunnen in principe overal hooi eten. Ik denk dat er iets van 8-10 plekken zijn waar altijd hooi ligt.
 46. 3 points
  Als ik deze toet zie moet ik aan de baron uit bassie en adriaan denken 🤣 Qua baardje bedoel ik. Wat een leuke nijnen weer, en wat een leuke foto's! Gefeliciteerd met je 900e konijntje, hoewel dat ook wel weer dubbel is, 900 konijnen... jeetje wat veel.
 47. 3 points
  Ik heb geen ruimte voor een aparte kamer maar heb wel het gevoel dat ik in een konijnenkamer woon ipv dat zij in mijn woonkamer wonen. 😂😂
 48. 3 points
  Met luna gaat het goed! Isis lijkt de voerbak eindelijk ook te snappen. Alleen gaat hij bij haar vrij laat open als ze wil eten, ik zal binnenkort nog even nieuwe batterijen kopen, wie weet maakt dat verschil. Maar het zou ook kunnen dat haar chip verplaatst is en verder naar achter zit misschien? Bij luna reageert de bak namelijk veel sneller, zij hoeft haar hoofd niet zo ver er door te steken als Isis voor de bak reageert.
 49. 3 points
  Haha! Mijn slimste konijn, die deurtjes open krijgt en precies weet wat waar ligt, snapt niet hoe ze haar groente moet eten. Zelfs als ik witlofbladeren bijvoorbeeld in kleinere stukken scheur, neemt ze een hap, valt het op de grond en weet ze niet meer wat ze er mee moet. Verwend als ze is, voer ik haar dus maar met de hand.
 50. 3 points
  De wonderen zijn de wereld nog niet uit hoor! Het konijn van de buren is aan het opknappen, zonderd dexamethasonen vitamine B injecties! Haar koppie is nog erg scheef, maar ze tolt niet meer en kan steeds beter zelf eten. Dat had ik dus echt niet verwacht. EC is toch ook maar een maffe ziekte. Ze maken de kuur van iig 28 dagen af en kijken dan of langer behandelen nodig is. Als de stijgende lijn zo doorzet hopen ze dat het konijntje in de zomer nog lekker terug naar buiten kan om weer met haar maatje te zijn. Mooi he? Maakt mijn dag helemaal goed, ondanks dat het jammer blijft dat ze niet volgens de "richtlijn" behandeld is. Dan zou er misschien minder restschade overblijven.
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+02:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .