Ga naar inhoud

JokeC

Members
  • Items

    2.955
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    13

JokeC won de laatste dag op 12 oktober 2022

JokeC had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

JokeC's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

2,5k

Reputatie

  1. Geen idee waar je deze informatie vandaan hebt, @dierenplaneet, maar er staan feitelijke onjuistheden in. Even heel kort samengevat wat belangrijk is voor konijnen naar aanleiding van je opsomming: 1. een konijn heeft een maatje nodig! Interactie met mensen is absoluut niet genoeg en al helemaal niet hetzelfde als interactie met een maatje. 2. een standaard konijnenhok is altijd te klein voor een konijn en zeker voor een koppeltje. 3. hooi is de belangrijkste voedselbron voor konijnen (rond 80%), biks is zoals hier op BunnyBunch vaak omschreven wordt het "vitaminepilletje" voor de konijnen. 4. konijnen moeten ALTIJD toegang hebben tot een permanente en veilige ren (of ruimte als het binnenkonijnen betreft). 5. konijnen kunnen prima zonder interactie met mensen, maar niet zonder interactie met een vast maatje in een vaste ruimte. Een maatje is een heel belangrijke vereiste voor het welzijn van een konijn. Voor meer en volledige informatie lees vooral https://www.bunnybunch.nl/informatie/category/konijnen
  2. JokeC

    Gras tuintje

    In het "konijnentuintje zaad" in de webshop van BunnyBunch zit alleen wat veilig en gezond is voor de konijnen (https://www.bunnybunch.nl/konijnenhokken/konijnentuintje-bloemenweidezaad.html ) dus daar kun je alvast nuttige informatie uit halen en als je dat wilt natuurlijk ook bestellen. 🙂 Ik heb die zaadjes al een paar keer gekregen, lekker makkelijk om niet zelf te hoeven zoeken naar die zaden! Het is hartstikke leuk om al die verschillende zaadjes uit te zien komen en groeien. Ik heb een paar bakken ingezaaid, zodat de konijnen vaker een bak voor hun neus hebben dan met 1 grote bak die ze haphaphap rapraprap kaal eten.
  3. JokeC

    Puk

    Dat die kussens en hangmatje heel blijven bij jouw moppies.....ongelooflijk! Hopelijk ziet Tilly het nut ook van deze goede gewoonte! 😜
  4. JokeC

    Zere hakjes?

    Bij de nijnerij noemen ze normaal konijnengedrag (sproeien, knagen, slopen, onzindelijkheid, graven op ongewenste plekken, ruzie tussen konijnen e.d.) "probleemgedrag", terwijl het feitelijk vooral een (heel begrijpelijk) probleem van de eigenaar is (behalve dan ruzie tussen konijnen natuurlijk, want dat is voor de konijnen zeker een probleem, maar nog steeds normaal gedrag). In de informatie wordt gelukkig wel aangegeven dat en wat de baasjes moeten aanpassen meestal. Ik ben blij met de giga hoeveelheid altijd beschikbare gratis konijnenkennis en ervaring die leden op dit forum hebben en met de informatieve artikelen. Eerlijk gezegd twijfel ik niet snel aan de adviezen of informatie die hier door bijvoorbeeld opvanghouders, ervaren vrijwilligers bij een opvang, zeer ervaren konijnenbaasjes en in de informatieve artikelen met bronvermelding en onderbouwing gegeven wordt. Telkens €35,- neertellen voor een eenmalig webinar is ook niet alles. Fors nadeel van al die gratis beschikbare informatie is wel dat de eigenaar van BunnyBunch alles uit eigen zak betaalt en daar zouden we wat op moeten vinden, denk ik. Sterkte met je konijn, hopelijk kan het webinar je onzekerheid weg nemen en je niet nog verder in het warretje brengen.
  5. Super goed gedaan, Anna (en Loekie)! 😎 Oefening baart kunst voor jou en hem. Nadeel van een klit die vast blijft zitten in de kam is dat het hem ongemak/pijn kan doen en elke onprettige ervaring kan Loekie wantrouwender/banger maken. Dat heb je met de borstel niet. Als het je lukt dan zou ik overwegen om hem zo elke dag of een paar keer per week te borstelen, zodat het voor jou en hem routine wordt en je hopelijk nooit meer grote problemen in zijn vachtje tegenkomt. Loekie heeft snel genoeg door dat het dan niet akelig meer is, ook omdat hij altijd iets héél lekkers (maar wel gezonds 😁) krijgt.
  6. Zou het beter lukken als je hem in de onderbak van een reisbox of zo laat lopen, zodat hij met zijn pootjes op de grond en toch op 1 plek blijft? Een doos kan ook. Zoek er eentje uit die iets groter is dan Loekie met zijkanten die hoger zijn dan Loekie, knip een opening/deurtje erin met de onderkant nog vast aan de bodem van de doos, zodat Loekie er zo in kan hobbelen, flapje/deurtje dicht en je kunt hem van bovenaf voorzichtig borstelen. Zijn favoriete bezigheid zal het misschien niet worden, maar elke keer helemaal in de klit met kans op vervilting is ook niet goed voor hem toch?
  7. @Annasbeestenbende, als je een borstel van wilde zwijnenhaar (op zijn sjiekst "sanglier", wild zwijn in het Frans) gebruikt dan glijdt (nou ja, beetje overdreven) de borstel er doorheen. Als de klitten er nu uit zijn dan is het misschien handig om het "bij te houden" zodat er niet weer dikke klitten in zijn vacht komen die er niet meer uit te borstelen zijn en er geknipt moet worden. De prijzen van die borstels variëren stevig en je moet goed opletten dat het alleen wild zwijn is en niet gemengd met nylon of zo. Als de moppies in de rui zijn dan is zo'n borstel ook echt een uitkomst. Vind ik. 😁
  8. Hoi Allemaal, Hopelijk mag dit hier geplaatst worden en willen jullie ondertekenen en het verder verspreiden. Op dit moment onderhandelt onze overheid met de landbouwsector over de invulling en uitwerking van een dierwaardige veehouderij. Dat is een achterhaald debat want de wetenschap heeft allang vastgesteld wat daarvoor nodig is. Daarom lanceren wij samen met de Dierencoalitie het Manifest Dierwaardige Veehouderij! Met het manifest roepen we het kabinet op om de meest recente wetenschappelijke aanbevelingen voor dierwaardigheid wettelijk vast te leggen. Onze oproep wordt gesteund door 40 onafhankelijke wetenschappers van onder meer de universiteiten van Wageningen, Utrecht en Maastricht. Steun jij deze oproep aan het kabinet? Onderteken het manifest!
  9. Wat een lastige en ook wel verdrietige situatie voor zowel jou als de konijnen: samen kan zeer waarschijnlijk niet meer (zie hierboven) en wat dan? Herkoppelen als laatste strohalm. Als dit niet lukt dan zijn er 2 mogelijkheden (de derde "mogelijkheid" om de 2 dames voor de rest van hun leven beide een ren alleen te geven, laat ik buiten beschouwing, want dat is dierenmishandeling en dat wil je niet): twee koppels met ieder een eigen ruimte dus beide dames bij de opvang een vriendje uit laten kiezen of één dame naar de opvang brengen voor een nieuw thuis en de andere dame een vriendje uit laten kiezen bij de opvang. Beide mogelijkheden zijn voor jou als baasje het moeilijkst: heb je ruimte en een extra dikke spaarpot voor 2 koppels of ga je afscheid nemen van één van je dametjes? Ik wens je heel veel sterkte bij deze moeilijke keuze, helaas ben je niet de enige die dit overkomt.
  10. JokeC

    Puk

    Gefeliciteerd met het nieuwe vriendinnetje van Puk. 🥳 Ziet er super uit, hopelijk voelt Tilly zich snel thuis en op haar gemakkie.
  11. Ja, om te voorkomen dat de drogende blaadjes nat worden door vochtige (nacht-)lucht of regen en dus verpieterd kunnen zijn, hangen we alles binnen. Maar op en neer lopen zoals jij doet, kan natuurlijk ook, hoewel ik dan zeker voor een wasrekje zou kiezen, omdat je dan alle zakjes gewoon kunt laten hangen als je het wasrekje in zijn geheel verplaatst. Gemak dient de mens. 😁 En als je meerdere rekjes hebt, hoef je ook niet te wachten tot er een lading helemaal goed gedroogd is voor je weer nieuwe blaadjes plukt en ophangt. Als de blaadjes droger worden en er doordat je telkens zorgt dat er lucht tussen komt door te schudden, kun je de inhoud van meerdere zakjes samen voegen en heb je ook weer ruimte voor zakjes met nieuwe blaadjes.
  12. Wat raar, ineens een dubbel berichtje....sorry.
  13. Je kunt ook een wasrekje aan een deur hangen en daar de zakjes aan hangen, neemt minder ruimte in en ruikt even lekker.:) Bij de wandelingen zijn onze ogen altijd gericht op "is er iets lekkers voor de konijnen te plukken". Soms weten we een heleboel te staan in stil gebied, thuis wordt het een paar keer gewassen, even het meeste water uitschudden en dan in de zakjes. Meestal hebben we meer dan genoeg voorraad voor de wintermaanden. Maar misschien heb je wel gelijk en is het makkelijker om te bestellen. 😁 Ik vraag me altijd af hoe die "onkruid"-dingen die we gedroogd kunnen kopen geteeld en geoogst worden. Zouden er dan hele velden met bijvoorbeeld paardenbloemen of weegbree geteeld worden? Hoe zorgen ze dan dat er geen ongewenste groeisels tussen groeien en in de oogst komen?
  14. Wij drogen al jaren paardenbloemblaadjes en -steeltjes (de bloemen worden pluizenbollen dus daar heb je niks aan) en weegbree (smal en breed). Eerst een handje blaadjes losjes in een waszakje en dat aan een waslijn met een knijper, elke dag even opschudden de eerste week, later om de paar dagen en vier weken later of zo is het helemaal droog en nog steeds mooi groen. Je kunt ook prima van die zakjes gebruiken die jullie nu moeten gebruiken om groenten en fruit in te doen in de winkels i.p.v. die plastic zakjes/tasjes. De kinderen willen allemaal een waslijn op hun kamers met zakjes, omdat het zo lekker ruikt! Ik bewaar het in grote jute of papieren zakken voor de wintermaanden. Van landgenoten krijg ik ook andere zelf gedroogde kruidjes en blaadjes (kamille, korenbloem, rozenbottel, braam- en frambozenblaadjes, duizendblad, vogelmur, berkenblaadjes, van die dingen). Volgens mij is het gewoon een gekke hobby geworden om zoveel mogelijk zelf te drogen. 😁
  15. Nieuws, goed nieuws, heet van de naald van onze sterreporter ter plaatse.....Dirkje en Bob groeien naar elkaar toe, joepie. 👍
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .