Spring naar bijdragen

JokeC

Members
 • Aantal bijdragen

  834
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  6

JokeC last won the day on 23 September

JokeC had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

426 Uitstekend

Over JokeC

 • Rang
  Burchtenbouwer

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Haha, zeker herken ik dat. Als je dan zegt dat je de kinderen toch ook niet de hele dag alleen maar snoep, chips en suikerdrankjes geeft alleen omdat ze dat zo lekker vinden, maar probeert hun smaak voor goed voedsel te ontwikkelen en hen gezond te houden, krijg je toch ook weleens glazige blikken. 😁 Raar eigenlijk dat je de konijnen (of kinderen) zo gezond mogelijk eten geeft en dat je juist daar commentaar op krijgt. Andersom krijg ik het ook vaak te horen, dat ze veel te veel verwend worden met alle verse groenten en kruiden, gedroogde gezonde dingetjes, snuggle safe, icepods, ruimte. Want water, brokjes en hooi is toch goed genoeg? Ik ben blij dat ik nu veel beter weet hoe de konijnen goed te verzorgen en steeds nog veel bijleer, want het verschil met wat we vroeger wisten, is wel erg groot, hoor.
 2. Bij onze ezeltjes (lang geleden hadden we een soort rusthuis voor ezeltjes) werd dat wel gedaan. Ik weet niet meer waarom die afwijkende gebitten en kauwpatronen hadden (was in mijn kindertijd), maar we hadden een veearts die het een uitdaging vond om samen met de hoefsmid de voeten/hoeven en het gebit weer goed te krijgen. Nu zijn konijnen vast niet één op één te vergelijken met ezeltjes, maar toch...ze kunnen nu veel meer dan toen, meer technieken, meer kennis....tenminste dat hoop ik. Misschien dat Wilhelminapark er iets zinnigs over weet te melden?
 3. Zou een inventieve DA het gebit niet zo kunnen slijpen dat het konijn de verkeerde kauwgewoonte moet aanpassen naar een goede/betere kauwgewoonte? Een beetje zoals je een beugel als hulpmiddel gebruikt om het gebit in een goede stand te dwingen of steunzolen of een brace....dus een manier bedenken om, misschien in een paar stappen, de kiezen wel goed/beter af te slijten door het kauwen (wellicht met hulp van Trovet-voer).
 4. Je kunt het stro of hooi ook in een (grote maat) waszak doen (zo'n ding waar je kwetsbaar textiel in doet voor je het in de wasmachine doet) en dan slingeren om het stof eruit te krijgen. Hier is het een klusje wat de kinderen leuk vinden, ze gooien dan de gevulde zak zo hard mogelijk naar elkaar over.
 5. Wat goed dat de medicijnen nu al verlichting geven bij Betsy. Een schoon open neusje, geweldig!
 6. Mooie nieuwe schoenen, @Koosje ! Ze zien er zo op de foto's toch niet "orthopedisch" uit, hoor. Ik vind ze wel gaaf. En als je er probleemloos op loopt, ga je er vanzelf van zingen ....de pahahaden op, de lahahanen in, vooruit met ferme pas.
 7. Ze kunnen er niets aan doen, maar ik vind het ook engerdjes om te zien, maar het went vast als je hen dagelijks ziet en als ik cavia's zou willen hebben, zou ik wel na de informatie van @Mira11 erover denken om zulke engerdjes toch te adopteren via de opvang, alleen al omdat ze als engerdjes niet zo gewild zijn. Arme mini-nijlpaardjes.
 8. Dus ze is nog niet in gevaar door lege darmen als ze bij de DA nog dwangvoer heeft gekregen toch. Goed idee, om haar te verleiden met lekkere hapjes, hihi. Hopelijk hapt ze toe.
 9. Jammer, maar soms werken de beestjes niet mee aan onze goede intenties. Maar je hebt wel gelijk, een niet zo leuke maar wel verstandige keuze maken waar Dibbes en Bruintje veel beter mee af zijn dan ze nu zijn. Sterkte.
 10. Ja, doe dat maar, haha. Lekker even bij die twee lieverds. Hoe moeten die dexa-druppels wat gaan doen voor haar?
 11. Ja, hoor eens, @JacinthaBrehler, je bent niet uit hufterigheid of desinteresse niet naar de DA gegaan in de zomer. Als je vermoed had of kon hebben vermoed dat ze haar ruggenwervels gebroken zou kunnen hebben dan was je met loeiende sirenes naar de DA gegaan. Als het een inschattingsfout is geweest dan weet je dat pas nu, achteraf dus. Maar hoe zat het ook al weer met "achteraf" en die koeienkont? 😉
 12. Laser zou de zwelling en ontsteking kunnen verminderen, maar zet de wervels natuurlijk niet recht dus de pijn en effecten van de beknellingen kunnen daardoor verminderen en misschien wel zo dat Spook geen "last" meer ondervindt van de beknelling, maar de wervels blijven niet goed staan. Dat zou de fysio misschien op kunnen lossen of verbeteren. Duimen maar voor die gekke witte brokkenpiloot.
 13. Ja, Loulou mag onze lieve heer op haar blote knietjes danken dat ze bij jou terecht is gekomen! Zij kan er niets aan doen dat er van die mafkezen zijn om haar zonder bescherming op de wereld te zetten. Zoekt ze dan ook meer warmte bij de andere cavia's dan als ze wel een fatsoenlijke vacht had gehad? Raar hè, dat er mensen zijn die doelbewust een diertje fokken dat extra kwetsbaar is en extra zorg nodig heeft.
 14. Gefeliciteerd met de nieuwe aanwinst!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .