Ga naar inhoud

JokeC

Members
 • Items

  3.059
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  14

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

JokeC's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

 1. Jeetje, wat verdrietig dat Artemis er niet meer is. Sterkte. Die dikke Pandora krijgt een topleven met Apollo samen en natuurlijk jou als personeel. Het zal wel even wennen zijn aan de nieuwe situatie voor de konijnen en voor jou.
 2. Ammonia is inderdaad al verdund, één letter verschil maakt echt verschil 😬 dus ik heb het verkeerd opgeschreven, excuses. Het moet dus zijn dat je ammoniak verdund 1 op 5. Door elke dag te zorgen met extra en goed reinigen met stoom of ammoniak-verdunning en keutels te verwijderen, minimaliseer je de kans op herbesmetting, zodat het konijn de weerstand weer op peil krijgt om geen last meer te hebben van de coccidiose.
 3. Stoom en verdunde ammonia (1 deel ammonia op 5 delen water) helpt coccidiose-ellendelingen om zeep. Mengsel in een plantenspuit maakt het ook makkelijker om moeilijk bereikbare plekken en kieren nat te maken als dat met de stoomreiniger of spons/poetsdoek niet mogelijk is. Daags op deze manier goed reinigen, maakt dat je de cirkel van herbesmetting minimaliseert. Door de keuteltjes nooit langer dan 24 uur te laten liggen, geef je de coccidiose in de keuteltjes geen kans meer op gezinsuitbreiding.
 4. Het zal even wennen zijn misschien voor ons als eigenlijk best verwende leden en lezers met zo'n forum als dit, maar het klinkt goed, hoor! 👍
 5. Niet geheel verwonderlijk ben ik het met je eens, Suus. 😁 De zin begint met fokkers en particulieren en dat is om alle redenen fout zoals wij weten. Bovendien schrijven ze "een konijntje" zonder te vermelden dat een konijn nooit alleen gehouden mag/kan worden. De zin zou moeten beginnen met de opvang en asielen gevolgd door een waarschuwing voor fokkers en particulieren. En het allerbeste is natuurlijk naast een verwijzing naar Wilhelminapark ook een verwijzing naar de artikelen en forum van BunnyBunch. De BB-artikelen met informatie zijn heel goed en makkelijk leesbaar voor elk niveau van kennis en ontwikkeling. Complimenten dat ze snel gereageerd hebben, maar het is nog steeds slechte informatie, terwijl het heel eenvoudig en met maar een paar zinnen wél goed kan.
 6. We duimen mee voor een gunstige diagnose en behandeling voor Eddie. 🤞🤞🤞🤞
 7. De blaadjes kun je ook drogen, die kunnen enige verlichting geven bij luchtwegproblemen, als ondersteuning, niet als "oplossing" natuurlijk.
 8. Wat een hoopgevende geweldige vooruitgang. Echt super om te zien! Merk je aan Billy iets dat hij Saar maar raar vindt/vond?
 9. Wat een verschil met hoe Saar haar koppie gisteren hield, geweldig. Nu kan ze tenminste rond hobbelen en zelfs zelf de catcube in. Wie had dat gedacht, zo snel zo'n grote verbetering. Zet 'm op, Saar!
 10. Wij doen het bij verhuizingen wel ruim van tevoren tot een paar weken erna. Voorkomen is beter dan genezen, hoop ik dan maar. Is er bekend of langdurig (dagelijks?) gebruik schadelijk is? Ik vond een (stok-)oud topic op het forum:
 11. Misschien kun je een tijdelijk schuilhuisje voor haar maken van een omgekeerde doos i.p.v. aan de catcube te gaan zagen? Dozen zijn makkelijk aan te passen, te vervangen en kosten niks. Of wat iemand al opperde: de wilgenbrug als schuilplaatsje gebruiken. Dat is ook makkelijker met verschonen dan de catcube. En Saar kan er zonder drempels in en uit. Arm schaapje. Ze heeft wel de beste kans, omdat je er zo super snel bij was gelukkig. Sterkte, het is echt zo'n situatie waar je flink wanhopig van kan worden, wat is het beste voor Saar, wat doen we haar aan, lijdt ze, blijft ze eten, drinken, plassen en keutelen...... In het algemeen: zou het te overwegen zijn om al onze moppies standaard panacur te geven om te voorkomen dat die rotparasiet kans krijgt zich te vermeerderen en verspreiden?
 12. 🤞🤞🤞🤞🤞x10 miljoen voor Saartje!
 13. Arme beest lijkt één en al rugzak te zijn als je kijkt naar de verdere informatie. Als je het aandurft wat betreft bezorgdheid, ruimte en kosten en je voedster ziet hem ook zitten (!) dan zou het natuurlijk een geweldige kans zijn voor hem. We weten allemaal dat konijnen niet snel aangeven dat er iets met hen aan de hand is dus "hij lijkt hier geen last van te hebben" zou voor mij een alarmbelletje zijn en geen geruststelling.
 14. Pffff, ook weer achter de rug, gelukkig. Ze liggen er wel lekker ontspannen bij op de foto.
 15. Gelukkig, Ukkie "doet het nog/weer". 👍 Eng, hè, als ze ondertemperatuur hebben. Fijn dat Ukkie weer zelf aan het eten is gegaan en actief is. Meeleven op afstand is niet altijd bevorderlijk voor onze gemoedsrust, hè, best spannend of voor het patiëntje (en het arme toch al vermoeide baasje) de lijn naar boven ingezet is. Gelukkig is dat het geval, in ieder geval voor Ukkie, baasje moet nog een paar nachtjes goed bijslapen. Hopelijk kun jij ook snel wat energie bijtanken, @Kolino 😁
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .