Spring naar bijdragen

JokeC

Members
 • Aantal bijdragen

  30
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

6 Neutraal

Over JokeC

 • Rang
  Lamprei

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Wat een nachtmerrie! Sterkte en toch hopen dat ze gevonden wordt of dat je haar zelf vindt, gezond en wel.
 2. JokeC

  Plakkeutels

  Het lijkt me erg sterk dat de DA nu al kan weten dat er niets aan de blindedarmkeutels te verbeteren/doen valt. Niets ten nadele van hem/haar, maar in de opleiding tot DA krijgt het konijn als "exoot" niet veel aandacht dus de kennis zal meestal (te) beperkt zijn. De link die Evee gepost heeft, is duidelijk en informatief. Doe er je voordeel mee en stel vooral vragen, want er zit een hele hoop kennis en ervaring op dit forum! 😉
 3. Mijn rammetje heeft coccidiose (gehad? keuteltjes van beide moppies zijn naar het lab gestuurd) en daar heb ik slapeloze nachten van gehad, omdat hij niet op wilde knappen, maar ook niet echt achteruit ging. Hij had een nieuwe echtgenote gekregen als weduwnaar en dat is misschien teveel stress geweest? Op een bepaald moment dacht ik dat hij van de plonzen medicatie die hij kreeg beroerd werd, want toen ik voor een noodgeval weggeroepen was en van 's morgens tot 's avonds weg was geweest, had hij tweemaal geen dosis medicatie gekregen en hoewel ik dacht dat ik hem dood aan zou treffen, leek hij zich beter te voelen. Toeval of niet, in overleg met de konijndeskundige DA heb ik afgesproken alles af te bouwen, medicatie (behalve dan de Baycox-kuur) en critical care. Meneertje knapte snel op en is nu zo goed als zijn oude vertrouwde zelfje gelukkig. Eten, slapen, spelen, plassen, keutelen....lijkt allemaal dik in orde. Nu hoor en lees ik overal dat het een moeilijk te bestrijden besmetting is. Ik maak tweemaal daags de ren, speelgoed, kattenbak, drinkbakjes schoon met amonia (verdund hoor), goed naspoelen met schoon water natuurlijk. Keutels worden meteen weggehaald overdag. Volgens de informatie kunnen de keuteltjes voor herbesmetting zorgen, omdat zich tussen 24 en 36 uur spore vormen die weer opgenomen kunnen worden door de konijnen? Zoals ik het begrijp heeft de Baycox-kuur (2x 5 dagen met vijf dagen ertussen, voor beide konijnen) voorkomen dat de ééncellige parasiet zich kan delen dus zich kan voortplanten waardoor het konijn minder parasieten in de darmen heeft en dus makkelijker de strijd aan kan om de parasiet onder controle te houden. Als ik de keutels nooit langer dan 10-12 uur (van 's nachts tot na ons ontbijt plus kinderen op weg helpen) in de ren plus kattenbak laat liggen en alles met amonia reinig tweemaal daags, dan kan er toch geen herbesmetting optreden? Als er straks in de keuteltjes hopelijk geen coccidiose wordt aangetroffen, is de besmetting dan echt weg?
 4. Ik vind mijn moppies best veel werk, maar dat vind ik echt geen probleem! Toegegeven, je kunt volstaan met schoon water, hooi en kattenbak, dan valt het mee: elke dag tweemaal schoon water en hooi, eenmaal kattenbak verschonen, eenmaal per week alles schrobben .... Nu ben ik er zo eentje die dan het beste voor de dieren wil dus inlezen, opletten, cursus volgen en dan wordt het toch veel werk en heel erg veel leuker voor de konijnen en voor mij. Ze krijgen goede gevarieerde voeding (van de lijst, hoor), lekker vers geplukte en/of zelf gekweekte (en drie keer gewassen) grassen, gewassen en kruiden, knaagtakken, sloopdozen, ik doe spelletjes met de honden, poezen en de konijnen, icepods, heat pads indien nodig.....ik ben er maar druk mee. 🙂 Die kwetsbaarheid zit me wel dwars, ik maak me snel zorgen om de konijnen, meer dan om de rest van de bende (inclusief kids).
 5. Afspoelen? Ik haal ze uit de vriezer, leg ze even op het aanrecht, maak ze droog met een zeemlap, leg ze dan in de ren.....condens condens condens. Ik zal de volgende eens eerst afspoelen, kijken of het helpt. 😉 Het hoesje of een theedoek is geen lang leven beschoren en dat wordt dan toch ook nat? Hellup, wat doe ik fout? Worden de icepods bij jullie dan niet nat van de condens?
 6. De icepods worden drijfnat als ze uit de vriezer in de ren gelegd worden van de condens. Natte kou lijkt me nu ook weer niet de bedoeling voor de konijnen. Niet voor henzelf en ook niet omdat ze met natte lijfjes risico's lopen op enge vliegen toch? Ze zitten binnen in de ren dus gelukkig worden ze nog niet gaar gestoofd, maar ik vroeg het me toch af. Ze hebben wel granieten tegels waar ze op kunnen liggen, maar meestal liggen ze gewoon languit op hun zij op het novilon. Morgen wordt het nog heter, zeggen ze. 😱
 7. Duimen duimen duimen maar voor een goede afloop.
 8. Mijn dierenarts dacht ook niet dat mijn konijn na een slecht rui waarin hij pips was en minder at al haakjes kon hebben (had hij nog nooit gehad in de 5 jaar dat ik hem heb), maar mooi wel. Haakjes verwijderd, dus ik dacht de tijd te hebben om hem weer op krachten te kunnen laten komen en hem o.a. te ondersteunen met Recovery/Critical Care, maar na een week (echt waar, iedereen stomverbaasd) had hij weer haakjes op zijn kiezen. Dus helaas kan het wel dat er heel snel haakjes op de kiezen komen als een konijn niet genoeg hard spul kauwt. Dus toch maar in het achterhoofd houden? Ik hoop dat het die vogels zijn die Miffie ongerust hebben gemaakt, want dan is het probleem opgelost.
 9. Sterkte, hoor. Ik duim voor het ventje dat je er op tijd bij bent geweest en dat de medicatie aanslaat. Rotziekte.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .