Ga naar inhoud

Het algemene konijnen en koud weer topic 2022-2023


happy211

Aanbevolen berichten

De R zit weer in de maand, de dagen worden korter, het weer wordt guurder, tijd voor een nieuw algemeen 'koud weer' topic.

 

Wat doe je als de temperaturen zakken? Wanneer is het te koud voor konijnen als het vriest?

 

Verzorging van konijnen in de herfst, met onder andere informatie over de wintervachtjes:
https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnen-herfst-najaar

 

Verzorging van konijnen in de winter - tips voor het zorgen voor een warm, beschut verblijf en wanneer is het echt zo koud dat je de konijnen moet verhuizen naar een meer beschutte plek? Dat lees je in dit artikel
https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnen-in-de-winter


Huisvesting algemeen - met tips voor een goed weerbestendig verblijf
https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenhok-kopen-maken-tips

 

Schuilhokken voor konijnen o.a. tips voor formaat en wat voor type schuilhok wanneer geschikt is. 
https://www.bunnybunch.nl/informatie/schuilhokken-nachthokken-voor-konijnen

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Wil je jouw konijnen nog naar buiten verhuizen voor deze winter? Dan moet je snel zijn! Ze zijn nu al volop bezig met het maken van een wintervacht. Zorg dat ze in ieder geval voor eind september naar hun nieuwe verblijf kunnen verhuizen, dan hebben ze nog voldoende tijd de winterjas aan te maken voor de echte kou begint.

 

Hetzelfde geldt als je ze naar binnen wil verhuizen, doe dat ook voor eind september, anders krijgen ze het wel erg warm voor ze hun jas weer uit hebben kunnen doen, wat ook weer allemaal extra energie kost.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb het plexiglas vandaag weer tegen het gaas vast gemaakt. Toch wat droger en minder tocht. En joris nog een goede kambeurt gegeven.  Die verhaart nog wel wat bij zijn billen maar het ergste lijkt voorbij. 

 

Ik heb nog geen stro in de nachthokken maar ik denk dat ik dat nog wel doe maandag.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik doe meestal stro in de nacht/schuilhokken als de nacht temperatuur onder de 10 graden zakt. Aan de andere kant lig ik zelf sinds gisteren ook onder mijn winter dekbed.

 

Vorig jaar heb ik in deze tijd ook de zandbak er uit gehaald, maar nu maken ze er nog zoveel gebruik van dat ik het zielig vind om hem weg te halen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb vorige week stro in twee catcubes gedaan. In de derde heb ik een hennepvezelmat liggen. Dus ze kunnen al schuilen. Ik ben erg blij met die catcubes. Ik heb ze aan elkaar vastgemaakt in de vorm van de hoofdletter T. In het hok nog geen stro gedaan omdat ik ze zindelijk wil hebben. 

Er zijn al plexiglasplaten besteld en die kunnen elk ogenblik komen. Ze kunnen al beschut achter één paneel zitten maar doen dit niet. Vreemd.

Ik laat de zandbak denk ik maar gewoon staan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Net stro in de dogvilla gedaan en de zijkant er weer in gezet. Ze voorspellen hier een nachttemperatuur van onder de 10 graden. 
Pip ging gelijk een lekker holletje maken en even later ging Fluffy er achteraan 🥰

De bodems van de catcubes laat ik er nog even uit, zodat ze ook nog minder warme schuilplaatsen hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb twee sleep versies, daar zaten bodems bij maar die heb ik er uit gehaald. De kussentjes zijn hier ook gesloopt. Ik stop er meestal hooi in of stro. 

 

Hier waren konijnvormige holletjes in de schuilhokken in het stro, ze hebben het dus wel lekker al gebruikt 🙂 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Evee prikte dit topic vast
15 uren geleden, mammafelina zei:

Ik heb gisteravond ook hennepvezel matten en stro in de catcubes gedaan.

Dat stelletje eigenwijsjes van mij hebben 1 van de hennepvezel matten er weer uit getrokken 😅

Knap genoeg ligt het stro dat er bovenop lag er nog wel in 😂

Konijnen, je snapt toch niets van die wezens 😉

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ooit, velen jaren geleden, toen het -10 of zelfs meer vroor in Noord Holland had ik voor mijn koppeltje hun schuilhok voorzien van een dikke laag stro en hooi, zodat ze lekker warm konden schuilen. Wat bleek... ze zaten liever samen in een hoekje van het hok tegen elkaar aan. En zo hebben ze lekker de hele nacht geslapen. Van onze huidige konijnen weet ik niet hoe ze de kou vinden. Dus ook ik heb stro in het hok gedaan. Maar ze drukken het plat, dus elke dag krijgen ze een nieuwe laag. Het is weer even zoeken wat het beste werkt :-).  

Link naar reactie
Delen op andere sites

14 uren geleden, To van de Veluwe zei:

Ik begrijp konijnen ook niet. Wij hebben drie dichte panelen maar waarom nou in de kou gaan zitten bij een open paneel? Rarararara.

Het is toch niet bepaald koud nu? Ik denk dat die wintervacht zo dik is dat het juist gauw te warm is op een beschut plekje. De meeste van onze konijnen zitten of zaten gewoon buiten bij een ijskoude noordoost zes. Behalve Merien, die zit bij windkracht drie al beschut in het stro! 🤣

aangepast door Okki
Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .