Ga naar inhoud

Marjoleink

Moderators
 • Aantal items

  8.552
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  76

Alles dat geplaatst werd door Marjoleink

 1. De bal is volgens de omschrijving gemaakt van wilgenhout, dus dan lijkt me wilgenbal ook een prima benaming. Al moet ik zeggen dat ik daar ook een ander beeld bij heb.
 2. Heel veel sterkte met je verlies. Wat een prachtig konijn was Duveltje!
 3. Marjoleink

  Yula

  Niet goed. De hond moet stofzuigen, en jij moet ernaast zitten wachten op snoepjes. Wel heel schattig trouwens.
 4. De Universiteit Utrecht zegt een jaar, en als je konijn nog geen 10 weken was dan 6 weken later een booster. https://www.uu.nl/nieuws/informatie-voor-dierenartsen-over-de-verschillende-vaccins-werkzaam-tegen-rhd Halverwege staat een oranje blokje, daar hangt een tabel achter.
 5. Misschien ook iets om rekening mee te houden: als je je ram laat speeddaten bij een opvang, dan moet je zelf het vervolg van de koppeling doen, op neutraal terrein. Als je ram al overal geweest is, is dat misschien niet heel praktisch. Die van mij gaan altijd op koppelvakantie, dan kun je ze na een dag of 5 ophalen, als ze al wat naar elkaar toegegroeid zijn. In die tijd kun je dan het verblijf goed schoonmaken en anders inrichten zodat je ram niet meer denkt dat het van hem is.
 6. Het ras of de grootte maakt niets uit, het gaat puur om het karakter. Maar er is zat keus in kleinere konijnen. Vaak kun je een aantal voorkeuren aangeven, en dan kijken zij welk konijn een klik heeft met het jouwe. Mijn konijnen gaan altijd op koppelvakantie, dan blijven ze tot ze redelijk aan elkaar gewend zijn. Vaak duurt het een dag of 5, in die tijd kun je zelf het verblijf in orde maken en het scheelt je een heleboel stress.
 7. Heb je nog plannen om hem een leuke vriendin te laten uitkiezen? Konijnen zijn van nature groepsdieren. Jij bent ongetwijfeld leuk gezelschap, maar dat is toch niet helemaal hetzelfde. Mogelijk wordt je ram ook iets minder schuw als hij een partner heeft.
 8. Weet je een goede opvang bij jou in de buurt? Hier vind je een lijst: https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenopvang-asiel-lijst Als je aangeeft waar je ongeveer woont kunnen we je eventueel ook tips geven.
 9. Sterkte met je verlies. Bij konijnen is het inderdaad zo dat als ze 24 uur niet eten, de darmen stilvallen en dat dodelijk kan zijn. Vandaar dat de meeste mensen hier de dierenarts onder de sneltoets hebben voor als een konijn niet aan komt rennen als je eten komt brengen. Je kunt je konijn echt wel even te tijd geven om te rouwen, als je daar zelf ook behoefte aan hebt, zolang ze niet zichtbaar wegkwijnt. Je voedster alleen houden vind ik geen optie, want konijnen zijn groepsdieren. Dan kun je dus twee kanten op: of je neemt haar mee naar een goede konijnenopvang en laat haar koppelen aan een vriendje, of als je met konijnen wilt stoppen, dan kun je haar afstaan aan een opvang zodat zij een goed huis voor haar zoeken. Wat in elk geval niet werkt is er een willekeurig ander konijn bij zetten, konijnen zijn kieskeurig in hun partnerkeuze.
 10. Geduld. Twee weken is niet lang. Ze zit ook in een nieuwe omgeving, daar moet ze ook aan wennen. Maar aan de andere kant zijn er ook konijnen die nooit zindelijk worden. Doekjes in de toiletbak leggen is goed, of de azijn niet juist afschrikt durf ik niet te zeggen. Zaagsel is trouwens slecht voor de luchtwegen. Je zou eens kunnen kijken voor back to nature, hennepvezel of houten kattenbakkorrels.
 11. Stro geeft warmte, vanwege de holle vezels. Stop het nachthok er flink vol mee, zodat ze er lekker in weg kunnen kruipen. Die van mij slapen in de catcube, waar ze de hennepmat uit gesloopt heben, dus op de koude tegels. Als het erg koud wordt gaan ze vanzelf wel in het nachthok slapen.
 12. Die van mij zijn anders heel dom. Ik maak een gat in de verrassingszakjes, anders snappen ze niet wat ze ermee aan moeten.
 13. Wat was de reden dat je ze iedere dag even bij elkaar moet zetten? Normaal gesproken zet je ze op neutraal terrein bij elkaar. Gaat het goed, dan blijven ze samen, gaan ze vechten dan is het einde oefening en is het geen match. Als je ze steeds weer uit elkaar haalt krijgen ze niet de kans om fatsoenlijk de rangorde te bepalen en beginnen ze iedere keer weer bij het begin. Is hier misschien een andere methode gekozen omdat de voedster zo bang is? Eerlijk gezegd klinkt het voor mij niet als een goed plan. Je zou ze een tijd uit elkaar kunnen houden totdat ze niet meer bang is, en dan in een keer koppelen. Maar ik weet niet of dat echt iets gaat opleveren en al die tijd zitten ze alleen. Ik denk dat ik haar terug zou brengen en naar een andere opvang gaan voor een nieuwe poging. Bij een aantal opvangen kun je ook kiezen voor een koppelvakantie. Dan kun je een aantal voorkeuren opgeven, zij kijken met welk konijn het goed gaat, en je haalt ze pas op wanneer het een aantal dagen goed gaat. Ik ben zelf nogal een stresskip, en ik vind dat ideaal.
 14. Er zijn drie verschillende varianten, eat, sleep en play. Ik heb ze tweedehands gekocht, mijn "eat" had een bodem met ingebouwde etensbakjes, dus die heb ik er uitgehaald. Mijn "play" had geen bodem, maar ik weet niet of die er wel bij gezeten heeft.
 15. Marjoleink

  Yula

  Kudos voor Yula! En voor jullie natuurlijk, voor alle tijd en energie die jullie aan haar opvoeding besteden. Het heeft wel veel weg van een kind opvoeden, alleen gaan die op een gegeven moment vertellen wat er aan de hand is.
 16. Het zou kunnen dat ze lelijk tegen elkaar gaan doen, juist omdat ze niet bij elkaar kunnen komen. Maar misschien kun je dat verhelpen met bijv. een stuk karton ertussen.
 17. Ik zou ze uit elkaar houden tot Fancy volledig hersteld is. Een sterilisatie is een zware ingreep, ze heeft nu echt even al haar energie nodig om te herstellen. Binky merkt dat ze zwak is en probeert de rangorde te wijzigen. Is Fancy normaal de baas?
 18. @JacB foto's voor je geplaatst.
 19. Het schijnt iets regionaals te zijn. Blijkbaar niet in mijn regio. Wikipedia weet te vertellen dat dat komt doordat de paardebloem tot 1906 geen officiële naam had.
 20. Gefeliciteerd! Wat is ze groot geworden!
 21. Je mag ook niks zeggen van de scheldwoordenfilter zeg.
 22. Van mijn huidige konijnen heb ik meer met de rammen. Een is een beetje een sukkel. Hij vraagt veel aandacht en wil altijd wel geaaid worden. De andere is een brutale dondersteen, die klimt gewoon tegen je op als je te lang wacht met de etensbak neerzetten, en als je buiten bent dan volgt hij je achter het gaas. De ene voedster is een einzelgänger, vooral niet in de buurt komen, en de andere is een beetje een *prehistorisch pimpelmeesje*. Om eerlijk te zijn is ze slechtziend en dus schrikachtig, maar ze reageert vrij snel met haar tanden. Maar mijn vorige voedster was heel erg leuk. Klein, puntoortjes, aaibaar, reageerde op mijn stem, echt schattig. Haar mis ik nog wel. Mij vorige ram daarentegen was een saaie jodokus, dus het verschilt echt per konijn.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .