Ga naar inhoud

Marjoleink

Moderators
 • Aantal items

  7312
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  69

Alles dat geplaatst werd door Marjoleink

 1. Als je containerhok geschikt is om ze indien nodig een paar dagen in te laten blijven, dan zou ik dat denk ik doen. Het gaat er trouwens niet om dat ze elkaar al kennen, het gaat om territoriumdrift. Daarom kun je nooit een konijn bij een ander konijn in diens hok zetten, dan is het een indringer. Een verblijf waar ze om de beurt in gezeten hebben ruikt naar allebei, ik durf niet te zeggen hoe dat gaat uitpakken. Split cage heeft over het algemeen niet de voorkeur omdat het frustratie kan geven dat ze niet bij elkaar kunnen komen. Als ik jou was zou ik het nu denk ik gewoon proberen op neutraal terrein. En dan laat je ze ook samen, tenzij ze op de vuist gaan (gillen, in elkaar vastbijten en over elkaar heen buitelen, boksen op de achterpoten). Jagen, rijden en happen zijn gewoon pogingen om te bepalen wie de baas is, dat moet even gebeuren. En begin 's ochtends, dan weet je tegen de avond wel of het wel of niet goed gaat, en kun je ze met een gerust hart 's nachts alleen laten.
 2. Vers hooi valt meestal beter in de smaak. De meeste mensen geven twee keer per dag vers hooi. Je zou ook nog wat andere soorten hooi kunnen proberen. Maar het lijkt erop dat je konijn wel wil, maar niet kan. Ik ben natuurlijk geen dierenarts, maar bij mijn konijnen gaat het dan meestal over het gebit. Als ze buikpijn hebben willen ze ook niet eten, en zitten ze vaak in de vorm van een bolletje.
 3. Ik zou eerst alles willen uitsluiten alvorens te denken dat het hormonaal is. Is het gebit onder narcose bekeken? De achterste kiezen kun je eigenlijk alleen goed onder narcose zien. Zie je nog meer anders dan anders? Drinkt hij meer? Heeft je dierenarts aan EC gedacht? Is je dierenarts wel konijnkundig? In de opleiding wordt nauwelijks aandacht besteed aan konijnen, je moet echt geluk hebben dat je dierenarts er interesse in heeft. Misschien een keer laten nakijken door een andere dierenarts?
 4. Semintra. Tara krijgt dat omdat haar nieren niet goed werken, en ze doet het daar al meer dan een jaar prima op. Kost wel 300 euro per jaar voor een konijn van 2 kilo.
 5. Kan ik mijn tekst van vorig jaar nog ergens terugvinden?
 6. Marjoleink

  Harold koppelen

  Succes vandaag @Evee! Ik hoop dat Harold een leuke dame vindt.
 7. Misschien zou de vriend van je vriend kunnen vragen bij de opvang of ze het konijn wel op de website willen zetten, maar dat hij het pas gaar brengen als er serieuze belangstelling voor is. Ik weet niet of ze dat doen hoor, maar vragen kan altijd. Dat is in mijn ogen (en in de ogen van veel andere Bunnybunchers) een veel betere optie dan bijvoorbeeld marktplaats. Dan heb je namelijk echt geen idee waar het diertje terechtkomt.
 8. Om weer even uit de emotie te komen hier een artikel dat Evee geschreven heeft over groepskoppelingen: https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnengroep-koppelen We zeggen trouwens niet dat je het niet moet doen hoor. We willen wel duidelijk maken dat er wat haken en ogen aan zitten. En als je er goed over hebt nagedacht, en je wilt het toch doen, dan kun je hier ook gewoon terecht voor advies. En koppelen is heel spannend, ik doe het bij voorkeur niet zelf. Ik heb vorige week een konijn laten koppelen bij een opvang, dat ging 3 dagen goed en toen ging de ram lelijk doen tegen mijn voedster. Op dat soort momenten ben ik blij dat ik die stress niet zelf heb. Met ram nummer 2 ging het wel goed, dus die woont nu bij ons.
 9. Ik zou er zelf niet voor kiezen. Mijn ervaring is dat in een drietal er altijd een buiten de boot valt, zeker als je begint met een tweetal dat al zo hecht is. En als het helemaal mis gaat, kan het ook nog zoveel onrust geven binnen je koppel dat ze niet meer bij elkaar kunnen. Als je dit echt wilt zou ik je aanraden om de koppeling te laten doen door een konijnenopvang die ervaring heeft met groepskoppelingen. Zij zien sneller of het wel of niet goed gaat.
 10. Ja hij zou een jaar of 2 moeten zijn. Maar hij is op straat gevonden, dus ik weet niet hoe nauwkeurig die schatting is. Tara was in eerste geschat op een jaar, en daarvan zegt dezelfde dierenarts nu dat ze toen eerder 3 of 4 was. Maar Clarence is dus nog niet zo oud, ik verwacht geen problemen (hoop ik).
 11. Hij heeft hele kleine haakjes zeggen ze. Hij eet daar wel hooi en groente, maar geen biks. Ze blijven een nachtje logeren, en dan kijken ze morgenochtend verder. Ze waren samen met handdoeken aan het gooien, dus hij komt weer wat bij (met pijnstillers). Niks ernstigs dus.
 12. Ja, dat zou leuk zijn. Voorlopig nog niet. Heb ik net mijn kind naar school gebracht, want enkel gekneusd op de skatebaan, komt Clarence niet eten. Dus die zit nu bij de dierenarts van Knijn&Ko. Dit moet goed aflopen.
 13. Klopt helemaal! Guusje is een jaar geleden bij ons gekomen, maar vorige maand overleden in het dierenziekenhuis, tot grote verbazing van de dierenarts. En Bunny een paar weken daarvoor. Blackie zal zich moeten amuseren met Tara, want een vijfde konijn staat niet in de planning.
 14. Ja ze zijn in hun nieuwe huis getrokken. Clarence is heel nieuwsgierig en heel aaibaar. Vanmiddag was het meer vreedzaam samenleven dan prille liefde, maar toen ik net nog even ging kijken zaten ze tegen elkaar aan, dus dat komt wel goed.
 15. DPD zet bij mij gewoon volgens afspraak de pakketten naast de voordeur. Helaas wel op de bloempot, in plaats van er naast. Ik denk ook niet dat de buren 20 kilo hooi willen aannemen.
 16. Ik kan Beany en Clarence morgen ophalen. Ik ben heel benieuwd.
 17. Het laatste bericht van gisteravond is dat het goed ging, en dat ze vandaag even aankijken.
 18. Dat hoeft niet, want je doet het in het belang van het dier. Als je dier pijn heeft en de vooruitzichten zijn slecht, dan kan inslapen, hoe moeilijk ook, soms de beste optie zijn.
 19. Hoe oud zijn ze? Hoe lang geleden is je ram gecastreerd? Rijden gaat trouwens vaak meer over macht dan over seks.
 20. Ja, wat zal ik zeggen. Het was dikke mik tussen Beany en Knabbel, ze lagen de hele dag tegen elkaar aan. Maar net voor ik ze kwam halen is er blijkbaar gevochten. Het hok lag vol met witte plukken haar, Knabbel viel steeds uit naar Beany, en Beany was duidelijk bang. Dus toen hebben we de koppeling afgebroken. Ze wordt nu gekoppeld aan Clarence, die wel geïnteresseerd leek. Ik hoop dat dit lukt, het is echt een leuk konijn. Het is een triantha, ik week niet of ik dat goed schrijf, zo'n oranje, heel nieuwsgierig en heel aaibaar.
 21. Je rammen laten castreren. Ik vind een baby erg weinig. Ik denk dat ik jouw voedster door een konijnkundige dierenarts zou laten onderzoeken, als ik jou was. Je hebt ook de mogelijkheid om je voedster te laten steriliseren. Als je de baarmoeder laat verwijderen, komt er geen nieuw nestje.
 22. Erwtensoep, maandag gemaakt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .