Ga naar inhoud

Marjoleink

Moderators
 • Items

  9.064
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  83

Alles dat geplaatst werd door Marjoleink

 1. Ja hoor, pastinaak mogen ze ook. Die van mij zijn er gek op. Er zit wel veel suiker in.
 2. Het is volgens mij ook gebruikelijker om te vaccineren in het voorjaar. Misschien kun je inderdaad in overleg met je dierenarts de vaccinaties bijvoorbeeld ieder jaar een maand opschuiven.
 3. Ik kan me moeilijk voorstellen dat ze het leuk vindt om opgetild te worden. In het wild heeft optillen namelijk vrij ernstige consequenties. Kan het eenzaamheid zijn? Heeft ze een (konijnen-)maatje? Konijnen zijn echte groepsdieren, ze houden elkaar warm, wassen elkaar en houden voor elkaar de wacht.
 4. Je zou kunnen overwegen om een kamt dicht te maken tegen het inregenen. Dan blijft ook het hooi wat droger, en zitten ze iets meer beschut. Maar dat is meer voor jou dan voor de konijnen, die boeit het over het algemeen allemaal niks.
 5. Marjoleink

  Wat is dit?

  Een van mijn konijnen heeft dat een keer gehad, en daarna nooit meer. Even in de gaten houden of het vaker voorkomt kan sowieso geen kwaad.
 6. Misschien afschermen met een hekje? Dus niet de konijnen in een ren, maar de kast?
 7. Ik denk dat ik in jouw plaats even zou stoppen met het loof en de sticks, om dat als oorzaak van de platte stoelgang uit te sluiten.
 8. Inderdaad. Mijn zoon wilde graag konijnen, maar hij heeft ze alleen gekregen omdat ik het ook leuk vond. Want ik wist heus wel wie er voor de verzorging op zou draaien.
 9. Misschien moeten we "grijp direct in" nog even wat specificeren.
 10. Als bij mij een konijn niet komt eten, dan bel ik meteen de dierenarts. Als het konijn verder normaal overkomt, dan geef ik in overleg medicatie. Ik ga nooit op eigen houtje dokteren, daar voel ik me niet goed bij, en dwangvoeren zonder dat er een dierenarts naar gekeken heeft doe ik al helemaal niet. Als het konijn in een bolletje in een hoekje zit, dan maak ik meteen een afspraak op korte termijn. Ik heb de middelen wel in huis, maar ik vind niet dat ik voldoende ervaring heb (gelukkig maar) om zelf aan de slag te gaan.
 11. Ik heb een houten vloer, en ik had van die matrasleggers voor baby's neergelegd, met een oud dekbedovertrek er overheen. Ik denk het wel, maar ik heb er zelf niet aan geknaagd, dus ik weet het niet helemaal zeker. Belly babywarmer heet het.
 12. Ja, dat doen ze hier ook, hooi hoort blijkbaar op de grond en niet in een ruif. Ik heb daar ook geen oplossing voor.
 13. Ik heb een elektrische babykruik, een beetje hetzelfde idee als een snugglesafe, alleen doe je deze een paar minuten in het stopcontact om op te warmen. Ik heb twee dames laten steriliseren toen ze al een jaar of 4 waren, en ik vond het niet heel spannend. Haal allemaal lekkere dingen in huis om haar aan het eten te krijgen, en geen stress als ze nog geen biks wil, hier kwam dat als laatste.
 14. Toen ik moeder werd heb ik geprobeerd me te beperken tot "hè wat vervelend nou". Maar dat werkt dus niet.
 15. Logisch ook wel. Kanker is een veel voorkomende ziekte, dus daar wordt ook over gepost zonder dat het als slecht bedoeld is. *madeliefje* daarentegen wordt zo goed als altijd bedoeld om te schelden. Mijn zoon kwam een keer huilend thuis van de basisschool, ze hadden hem uitgescholden voor homo. Toen heb ik hem uitgelegd dat als hetero geen scheldwoord is, homo dat ook niet is. Het is namelijk niet erg als je homo bent. Was hij tevreden mee.
 16. Ik had Matthijs wel verwacht in je verhaal @Dollie. Je had wel meer leuke verhalen over leuke konijnen, maar Matthijs was toch wel zo'n beetje erelid van BunnyBunch.
 17. Marjoleink

  Joris

  In mijn tuin liggen er wel twee. Vorig jaar had ik mijn zoon laten kiezen, en die koos voor cremeren. Plus dat ik een klein tuintje heb, en ook niet goed wist waar ik ze moest laten. Officieel mag het geloof ik niet.
 18. Je hebt gedaan wat je kon, je bent naar de dierenarts geweest, je hebt haar wonden verzorgd, haar binnengehaald, ga jezelf nu geen verwijten maken. Ik ken het gevoel van toen Bunny ziek was. Ik kon pas eind van de middag bij de weekendarts terecht, dus ik heb haar binnengehaald, pijnstillers gegeven, lekkere hapjes aangeboden, en de volgende dag overleed ze. Ik denk ook "als ik nou gewoon alvast naar de dierenarts was gegaan, had ze het dan gered", maar de waarheid is dat we het gewoon niet weten. Ze is gelukkig geweest bij jou, je hebt alles voor haar gedaan wat binnen je vermogen lag, maar helaas heeft ze het niet gered. Dat is heel erg, maar niet jouw schuld.
 19. Ik weet wel dat als er zo'n grote groep binnenkomt bij Knijn&Ko, dat ze verdeeld worden over een aantal opvangen. Ik was er een keer toen ze een hele lading kregen uit België. Maar ik weet niet of alle opvangen dat soort afspraken hebben met collega's.
 20. Ik heb deze als verbinding tussen het hok en de ren. Ik heb er transparant tafelzeil op geniet tegen het inregenen. Het is geen volwaardige ren, want hij is aan een kant open.
 21. Die zag ik even niet aankomen. Heel veel sterkte!
 22. Ik heb deze konijnen bijna 7 jaar. Een tijdje daarvoor heb ik er nog een gehad, die is een jaar of 3 geworden. En als kind hadden we konijnen, maar daar weet ik niet zoveel meer van.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .