Spring naar bijdragen

Marjoleink

Moderators
 • Aantal bijdragen

  3570
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  48

Alles door Marjoleink geplaatst

 1. O dat vind ik echt geen goed advies. Dat geeft alleen maar stress omdat ze niet naar elkaar toe kunnen. Was het ook op aanraden van je dierenarts dat je ram nu pas gecastreerd is? Dan heb ik de indruk dat hij of zij niet zoveel verstand heeft van konijnen.
 2. Waarom gaat je konijn niet naar de dierenarts? Als een konijn slecht eet is er echt iets aan de hand, dus dan zou ik er zeker wel mee naar de dierenarts gaan. Heb er erg in dat na 24 uur niks eten de darmen stilvallen, en dan is het vaak einde verhaal. Ik zeg dit niet om je bang te maken, maar wees je er wel bewust van dat slecht of niet eten altijd actie vereist.
 3. Is divo de mannelijke versie van diva? De oplossing lijkt me een grotere klasbak, en /of inderdaad een ander soort ruif. Ik heb de bekende Ikea ruif:
 4. Fijn dat het zo makkelijk opgelost kon worden.
 5. Raar dat het dan niet komt. Zeiden ze nog waarom? Als ik het goed begrijp kreeg je niet heel spontaan je geld terug. Dat is ook niet echt klantvriendelijk.
 6. Dat is altijd. Ik had de dierenarts gebeld omdat Tara nog niet keutels. Ik hang op, ik draai me om en ze keutelt. Dankjewel @eefjelien, maar ik woon idd niet erg in de buurt. Een buurvrouw die ook konijnen heeft komt helpen. Zij kan het wel met maar 2 handen. Maar ik kende haar eigenlijk niet, en dit is geloof ik al de vijfde keer dat ze komt helpen. Dus het wordt wel een beetje tijd dat ik het zelf ga leren.
 7. Ze keutelt wel, maar omdat ze nog steeds niet wilde eten zijn we vanmiddag weer naar de dierenarts geweest. Ze had een klein beetje gas in haar maag. Ze krijgt vandaag dwangvoer, en morgen kijken we wat ze zelf doet. Je hebt voor het dwangvoeren wel 4 handen nodig heb ik gemerkt. Zeker bij dit konijn want die wil echt, echt niet. Tot ze het proeft, dan eet ze zelf de spuit leeg. Erg onhandig dus dat ik niet even twee extra handen kan laten groeien.
 8. Nee het gaat nog niet lekker. Dankjewel
 9. Marjoleink

  Koppeling

  Spannend! Waar gaat hij heen? Ik gebruik een sopje van citronella om schoon te maken.
 10. Gewoon doen! Ja dat weet ik nog van mijn groepskoppeling. Dan loop je langs de ren en dan zit er niemand in. Als je ze erg mist mag je best even naar mijn konijnen komen kijken hoor. Kun je toevallig dwangvoeren?😂
 11. Zo zie ik de website van veganmasters voorbijkomen. Kennen jullie die? Een van de opmerkingen er onder: "ook met kip?" Wat denk je zelf?
 12. Gefeliciteerd!
 13. En let erop dat ze wel iets eet, ook al is het maar een klein beetje, en dat ze keutelt.
 14. Ik heb ook weleens gekeken naar vissen, maar toen ik zag hoeveel ruimte (of eigenlijk water) die nodig hebben was het gauw over. Maar qua konijnen heb ik in eerste instantie ook alles verkeerd gedaan. Nou ja, bijna alles: ik heb ze niet gekocht bij dwergkonijnen.com🤣. Maar je vertrouwt in eerste instantie op de informatie van de dierenwinkel. Ja dat hok is groot genoeg, nee konijnen leven het liefst alleen, het woord vaccinaties wordt niet eens genoemd. Vind je het gek dat veel konijnen verkeerd gehouden worden?
 15. Dat kan, omdat hij aanvoelt dat zij zwak is. Ik weet niet of dat een reden is om ze apart te houden tot zij weer opgeknapt is, maar ik geloof dat ik daar zelf wel voor zou kiezen. Vooral omdat je niet weet of en hoe dit de onderlinge verhouding gaat verstoren.
 16. Die van mij doen het niet, maar er zijn wel meer konijnen die klimmen. Je zou kunnen kijken of je het hok kunt verplaatsen, zodat hij er niet meer tegenop kan klimmen. Is er trouwens een reden dat hij maar om de dag in de ren mag? Konijnen hebben altijd ruimte nodig om te rennen en spelen, en niet alleen maar af en toe. Kun je de ren niet vastmaken aan het hok zodat hij er dag en nacht in kan?
 17. Ik denk dat je niks te verliezen hebt. Ik denk dat ze bij Knijn en Ko goed kunnen inachatten welke ram er bij past. Ja het geedt stress, maar zoals het nu gaat geeft het ook stress. Je loopt het risico dat het met een van je voedsters klikt en met de andere niet, maar aangezien je er nu ook over denkt om er een af te staan, ben je dan eigenlijk terug op het punt waar je nu bent, alleen heeft een van je voedsters dan al een nieuwe partner. Dit klinkt wat bot geloof ik, maar ik weet niet hoe ik het anders moet zeggen.
 18. Ik heb nog nooit eerder een konijn horen blaffen. Ze wilde duidelijk echt geen medicatie. Maar goed, het zit erin, morgenochtend nog, en als ze eenmaal gekeuteld heeft mag ze weer naar buiten. Ze zit al de hele tijd in een grashuisje, wel zielig. Hoewel ze het volgens mij stiekem ook een beetje aan het slopen is. Er zit wel wat pit in, in elk geval.
 19. Wat fijn! Hoe gaat het met haar?
 20. Ze is dus uiteindelijk vandaag geholpen. De buurvrouw kwam vanmorgen niet, medicatie zat er half in, half op, en ze at weer niks. Toen was ik er klaar mee en heb ik de dierenarts gebeld dat ze het zo niet ging redden. Ze is weer thuis, ze is nieuwsgierig, ze eet een sprietje hooi, veel beter dan gisteren.
 21. Ik vond dat ik vanavond sushi had verdiend, ondanks de onverwachte dierenartskosten.
 22. Haar edele delen toch? Of " de kat zijn viool want *krulspinazie* mag je niet zeggen".
 23. Ik kreeg er echt niks in. Ik wist toevallig dat iemand verderop ook 4 konijnen heeft, want die zou ik een keer eten geven. Zij heeft EC-konijnen gehad dus ze had het zo voor elkaar. Tara heeft 6 lepeltjes brokjespap opgelikt, dus er zit ook weer iets in. De buurvrouw komt morgenochtend weer, en daarna ga ik de dierenarts stalken. Dit kan toch niet een week zo doorgaan?
 24. Ik heb het nog niet eerder nodig gehad. Maar ik bewaar wat van het gruis onderuit de zak Science Selective om eventueel te dwangvoeren. Dat hoef ik alvast niet meer fijn te maken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .