Ga naar inhoud

Marjoleink

Moderators
 • Aantal items

  6295
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  62

Alles dat geplaatst werd door Marjoleink

 1. In je tuin begraven mag officieel niet, maar ik doe het wel. Mijn doodgeboren jonkies zijn de gft-bak in gegaan, dat is niet echt een elegante oplossing maar ik wist het ook even niet. Je kunt ze naar een dierencrematorium brengen, daar moet je wel voor betalen. Misschien kun je ze bij je dierenarts brengen, of bij een boer onder de groene kap.
 2. Ik heb twee vetplanten en die overleven hier omdat mijn werkster ze eens in de twee weken water geeft. Nu wil ik ook een pannenkoekplant, is dat een goed idee of is dat zielig voor de plant?
 3. Moraal van het verhaal: eet soep uit kommen en niet van borden.
 4. Marjoleink

  Klaagtopic 2021

  Mooi hè, techniek. Behalve als het niet werkt natuurlijk. Ik heb 7 maanden problemen gehad met de VPN van mijn werk. Het hele bedrijf had er al naar gekeken, totdat iemand de instellingen van mijn router wilde controleren, en daar bleek het probleem te zitten. Nu nog mijn probleem met Netflix oplossen en ik ben een blij mens. KPN zegt dat het aan Samsung ligt, Samsung heeft het opgelost maar ik merk geen verschil. Dus als ik wil Netfixen moet ik of mijn tv resetten of mijn router opnieuw opstarten. Meestal pak ik dan maar een boek, dat doet het tenminste gewoon.
 5. Ik denk dat dit al vrij snel een projectje wordt.
 6. Jeetje, dat is nogal wat. Die wenkbrauw trekt wel weer bij denk ik. Je zult misschien een paar dagen rare blikken krijgen, meer vanwege je blauwe oog dan vanwege de halve wenkbrauw. Gewoon zeggen dat die ander er nog erger aan toe is. Sterkte!
 7. Je hoeft niks uit te leggen toch? Laat ze maar kletsen, dan hebben ze lekker wat te doen.
 8. Marjoleink

  Klaagtopic 2021

  Ik ben op zaterdag niet volwassen. Kind naar zijn vader, allemaal plannen voor die dag maar ja, de bank zat zo lekker.
 9. Kant-en-klare Chinees tomatensoep. Snel klaar en je hoeft er niet op te kauwen.
 10. Nee. Het is een standaard tuinkussenbox van Keter, zo'n beige met groene. Volgens mij zijn die dingen allemaal ongeveer even groot. Er kan iets meer dan 20 kilo hooi in. Schatten begin ik niet aan, ik zit er al gauw 200% naast. Ik wil best van de week even meten, als ik het niet vergeet. Herinner me er nog maar een keertje aan.
 11. Marjoleink

  Corona virus

  Zo werkt het helaas niet, Koosje. Janssen en AstraZeneca worden op een hele andere manier gemaakt dan Pfizer en Moderna. Het zou maanden kosten om die productielocaties om te bouwen, en dan is de schaarste alweer voorbij. Nederland krijgt dit jaar voldoende vaccins aangeleverd om iedereen een keer of 8 geloof ik te vaccineren, dus de schaarste wordt vanzelf opgelost.
 12. Marjoleink

  Corona virus

  Ik zag gisteren bij Beau een vrouw met terminale borstkanker, die krijgt dus geen voorrang. Zij heeft via via iets kunnen regelen, maar haar lotgenoten natuurlijk niet. Maar ik geef haar volkomen gelijk dat ze de tijd die ze nog heeft gewoon wil kunnen leven, zonder van iedereen afstand te moeten houden. Hier zie je weer heel goed dat er puur gekeken is naar de gevolgen voor de IC, en niet voor de mensen zelf.
 13. Dat is normaal, zo blijven de jonkies warm. Moeder maakt het wel open als ze erbij wil. Ik heb het toen ik een nestje had niet gedaan.
 14. Voel je niet schuldig. Je hebt je best gedaan, je hebt gezocht. Je had dit niet kunnen voorkomen. En mocht je denken dat dit alleen bij jou gebeurt: ik heb weleens een levend jonkie weggegooid. Ik zag alleen twee dode konijntjes, dus ik had het nest leeggeschept, en toen bewoog er iets. Dus toen hebben we de hele boel maar teruggeschept in het nachthok. Achteraf kunnen we er wel om lachen, maar ik heb wel in de stress gezeten of het wel goed zou komeñ
 15. Nee niet uit het nest halen. Gewoon optisch controleren. Konijnen zijn groepsdieren, ze zitten dus liever niet alleen. Je zou kunnen overwegen om over 8 weken de ram en de voedster aan elkaar te koppelen op neutraal terrein. Je verblijven zijn groot zat voor twee konijnen.
 16. Je kunt ze het beste gewoon met rust laten. Een keer per dag even kijken of ze allemaal nog leven, en eventueel dode konijntjes uiteraard weghalen. Verder kun je er niet veel mee. Als ze mooie ronde buikjes hebben zorgt de moeder goed voor ze, doen ze dat niet dan is er als mens niet veel wat je kunt doen. Zorg dat moeder extra eten en drinken krijgt. Ze blijven bij voorkeur tot 8 weken bij de moeder, zonder de vader erbij. Leesvoer: https://www.bunnybunch.nl/informatie/onverwacht-nestje
 17. Ik neem aan dat je het rammetje kunt ophalen als hij 8 weken is? Eerder mag hij echt nog niet bij zijn moeder weg! Dan kun je hem na een week of 6 laten castreren. Nog ruim 2 weken later kun je hem koppelen aan een voedster van minimaal 16 weken. Ik hoop tenminste dat het de bedoeling is dat hij een vriendinnetje krijgt, want konijnen zijn groepsdieren. Je konijn moet dus best lang alleen zitten, dat is een van de nadelen van konijnen bij een fokker halen. Wij adviseren daarom altijd km naar een opvang te gaan. Daar zijn de konijnen gecastreerd, gevaccineerd, de karakters zijn bekend en
 18. Gewoon met rust laten. Zolang ze er zo bol uitzien gaat het prima. Moeder zorgt blijkbaar goed voor ze. Alleen even iedere dag even spieken of er geen dode jonkies liggen, en als dat wel het geval is die dan uiteraard weghalen. Zorg ervoor dat moeder extra water en eten krijgt. Zit er in dat bakje op de achtergrond gemengd voer? Dat is niet echt gezond. Moeder heeft meer aan een goed merk biks, en de jongen straks ook. Je zou voor inspiratie eens hier in de webwinkel kunnen kijken. Alles wat daar staat is van goede kwaliteit.
 19. 6 weken heeft te maken met de hormonen, niet met de vruchtbaarheid. Daarvoor houden we 14 dagen aan.
 20. Ze geven maar weinig informatie op de website. Lastig om te bepalen of ze echt verstand hebben van konijnen. Konijnen worden in de opleiding maar kort behandeld, dus je moet echt geluk hebben dat een dierenarts er interesse in heeft. Je zou kunnen bellen en vragen of er een dierenarts is die zich heeft gespecialiseerd in konijnen.
 21. Ik heb je vraag even een eigen topic gegeven, aangezien het andere 10 jaar oud is. Sterilisatie haalt vaak de scherpe kantjes van het gedrag af, maar is geen wondermiddel. Eigenlijk is het enige dat je kunt doen zorgen dat ze er niet bij kan, door bijvoorbeeld kortere gordijnen te nemen, of ze af te schermen met een hekje. Als konijnen eenmaal een project hebben, is er niet veel tegen te doen. Heeft Amber een maatje? Dat helpt vaak namelijk wel, dan kan ze zich met hem bezighouden in plaats van met de gordijnen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .