Ga naar inhoud

Marjoleink

Moderators
 • Aantal items

  8059
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  71

Alles dat geplaatst werd door Marjoleink

 1. Misschien even stoppen met wisselen van ruimte? Dat kan ook steeds geven, zeker omdat ze nog maar kort bij jullie is.
 2. 2,9 ml vloeibare medicatie past nog prima op een blaadje basilicum. Ook de moeite van het proberen waard denk ik. Als het lukt bespaar je jezelf en je konijn een heleboel gedoe.
 3. Wat is de dosis? Mijn konijn krijgt 2 ml medicatie (ergens anders voor) en dat spuit ik in een blaadje basilicum. Afdekken met nog een blaadje en het is een lekker hapje.
 4. En een schaduwdoek over een deel van de ren?
 5. Normaal gesproken denken we bij verandering in eetlust toch aan gebitsproblemen. Dierenartsen kunnen alleen onder narcose het hele gebit zien. Maar of je dat een konijn van 10 jaar moet aandoen is ook maar de vraag. Hopelijk heb je iets aan de hierboven gegeven tips.
 6. Op de basisschool waar mijn zoon op zat mocht je geen snoep trakteren. Dus ik mijn best gedaan met komkommerbootjes en dat soort ellende, komt hij op een gegeven moment thuis met een enorme snoepzak. Inderdaad: waarom?
 7. In 1978 nog in Engeland, maar daar was de bron een besmetting in een laboratorium.
 8. Ik heb mijn vierde icepod inmiddels gevonden. Heel verrassend: hij zat gewoon nog in de verpakking (terwijl ik dacht dat de doos leeg was). Lekker bezig ...
 9. Ik heb nog nooit gehoord van Army of Lovers, maar dit kan ik ook meezingen inderdaad. En nu zit het in mijn hoofd. Bedankt hè!
 10. Ik zou niet stoppen met biks geven. Bij konijnen is het heel belangrijk dat de darmen bezig blijven. Na 24 uur niet eten kunnen ze stilvallen en dan overlijdt het konijn vaak. Je zou wat verschillende hooikoorts kunnen proberen, eventueel door elkaar, misschien wat kruiden erdoor, en op verschillende plaatsen aanbieden. Is zijn gebit nagekeken? Vaak wijst selectief eten op gebitsproblemen.
 11. Sterkte morgen en de rest van de week! Wat goed van je dat je kunt doen wat goed is voor Monster, ondanks dat je daar zelf nog niet aan toe bent.
 12. Een ingegraven bak is wel makkelijker om het zand er weer in te vegen. Ik heb de onderbak van een binnenkooi staan als zandbak, maar ik blijf het zand er weer in scheppen.
 13. Ik heb een keer meegemaakt dat de haken na 6 weken terug waren. Na twee weken lijkt me erg snel. Ik zeg niet dat het niet kan hoor. Maar heeft je dierenarts alle haakjes weggehaald of alleen aan de kant waar je konijn echt last van had? Ik heb bij een ander konijn gehad dat ze drie dagen na de operatie nog steeds niet wilde eten, en toen ik naar een andere dierenarts ging, bleek dat ze maar een kant hadden gedaan. Het kan denk ik geen kwaad om gewoon eens te vragen wat ze vorige keer precies gedaan hebben. Misschien hebben ze een klein haakje laten zitten, en heeft je konijn er toch last van. Sterkte morgen!
 14. Heb je hier op het forum de zoekfunctie al geprobeerd? Volgens mij heb ik hier goede ervaringen met Flappus gelezen.
 15. Het is geen gek idee om een koppelvakantie te proberen. Dat is neutraal terrein, er zijn mensen bij die er veel verstand van hebben, en jullie stress speelt geen rol. Maar de uitkomst kan ook, zoals Evee zegt, zijn dat ze elkaar niet liggen nu ze volwassen worden. Wil je ze dan allebei aan een andere partner koppelen zodat je twee koppels hebt, of ruil je een konijn om? Dat is verre van leuk, maar als je dan toch bij een opvang bent is het wel handig om voor de zekerheid een plan B klaar te hebben.
 16. Geef Simba een paar dagen de tijd om te herstellen. Is hij normaal gesproken de baas? Dan kan het zijn dat Nala merkt dat hij zwak is en een greep naar de macht wil doen. Je zou er voor de zekerheid voor kunnen kiezen om ze te herkoppelen op neutraal terrein. Dan heb je geen kans dat zij hem als een indringer ziet.
 17. Je kunt de groente natmaken, dat scheelt nog een beetje. Indien nodig kan de dierenarts een onderhuids vochtinfuus geven.
 18. Ik ben van gemiddelde lengte, en bij mijn ideale gewicht heb ik maat 46. Volgens mijn BMI ben ik dan nog veel te zwaar, maar als ik afval dan stopt het daar altijd. Ik voel me daar goed bij, dus wat mij betreft prima. Na mijn zwangerschapsvergiftiging was ik 20 kilo afgevallen, maar ik kon dat gewicht niet vasthouden. Ik moet nu 30 kilo afvallen, dus dat gaat even duren. Ik ben gisteren weer bij de diëtiste geweest, dat hielp wel. En ze wil dat ik doorgeef wat ik eet, dus dat motiveert wel om het goed te doen. Verder wil ik naar een psycholoog om met mijn emoties te leren omgaan in plaats van ze weg te eten, en ik ga met de huisarts praten over medicatie. Mijn bloedsuiker piekt enorm als ik veel koolhydraten eet, en daarna heb ik heel veel moeite om niet weer veel koolhydraten te gaan eten. Als mijn glucose iets toeneemt moet ik aan de medicatie, maar ik zit al 10 jaar net onder die grens dus wat mij betreft ga ik het gewoon proberen.
 19. Ik heb 3 icepods en een koelplaat voor 2 koppels konijnen. Vorig jaar heb ik stad en land afgezocht voor een extra icepod, dus mijn advies is om er nu een te kopen. Als het straks wat langer warm blijft, dan zijn ze weer uitverkocht. Het flesje werkt als een vergrootglas, ofwel het bundelt en richt de zonnestralen. Het gemiddelde konijnenhok ligt vol met brandbaar materiaal, dat is een gevaarlijke combinatie. Ik heb hier op Bunnybunch weleens een foto gezien van een hok dat in brand was gevlogen (inclusief konijn), dat was geen smakelijk plaatje.
 20. Ik denk dat ik dan meteen zou gaan voor twee aparte koppels, dus een ram en een voedster houden. Dan zit je er wel weer mee dat met 10 weken de ram apart moet, tot 2 weken na zijn castratie. Maar daar staat tegenover dat wanneer de jongen gaan puberen, je kans loopt dat het niet meer klikt en ze alsnog uit elkaar moeten, en dan is twee voedsters geen goed idee. Er is zelfs een kans dat het zoveel onrust geeft binnen het bestaande koppel, dat dat uit elkaar valt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .