Ga naar inhoud

Marjoleink

Moderators
  • Items

    9.791
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    93

Alles dat geplaatst werd door Marjoleink

  1. Dat ze geen emoties tonen wil niet zeggen dat ze die niet hebben. Maar wat deze jongen ook heeft, het is heel zorgelijk gedrag, en op zo'n jonge leeftijd.
  2. Hier staat een heel stuk in over gaas: https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenhok-zelf-maken De draaddikte moet inderdaad minimaal 1,45 mm zijn. Maar de maaswijdte is zeker ook belangrijk, niet alleen om te voorkomen dat er aan het gaas geknaagd kan worden maar ook om te zorgen dat er niemand doorheen kan. Volièregaas is prima voor een konijnenverblijf.
  3. Ik heb een houten vloer, dus die kan niet zo goed tegen konijnenplasjes. Ik leg eerst een rijtje matrasbeschermers neer (van die matjes voor kinderbedden, van het Kruidvat) en dan een oud dekbedovertrek. Als het konijn weer naar buiten is pak ik het dekbedovertrek bij de punten op en schud ik het uit boven de kliko.
  4. Volgens mijn dierenarts geldt voor pijnstillers bij konijnen niet "baat het niet dan schaadt het niet" dus ik bel altijd eerst even om te overleggen. Temperatuur opnemen doe ik niet, mijn fijne motoriek is niet geweldig, dus ik begin er niet aan.
  5. Kijk vooral hoe je de bovenkant er af haalt. Ik heb twee goede reismanden en een van de Action. Daar zit de bovenkant met 8 losse klemmen op de bak, en ik sta bij de dierenarts iedere keer weer te prutsen.
  6. Ik heb ook een losse panelenren voor in mijn werkkamer, met een catcube als schuilhuisje. Maar een kartonnen doosje kan in noodgevallen ook best. Hoe vaak een konijn naar binnen moet verschilt echt per konijn. Sowieso moeten ze na een narcose een dagje binnen blijven, tot ze zich weer goed warm kunnen houden. Ik haal een konijn dat niet eet ook naar binnen. Ik heb de panelenren gemiddeld eens per jaar of twee jaar nodig. Ik heb bijna alle verblijven tweedehands, als je het goed schoonmaakt kan dat prima. Als je zover bent, kijk dan ook zeker eens op marktplaats voor een catcube, die zijn bij heel veel forumleden een grote hit (voor de konijnen dan).
  7. Vooral doen! Konijnen zijn kwetsbare dieren, hun spijsverteringsstelsel is erg gevoelig, en konijnen hebben snel kast van stress. Een konijn dat 24 uur niet eet, gaat hoogstwaarschijnlijk dood, daarom is het belangrijk dat er in elk geval twee keer per dag iemand komt kijken. Niet alleen om eten te geven, maar ook om naar hun gedrag te kijken. Bijvoorbeeld stil in een hoekje zitten, of niet op het eten af komen rennen is een teken dat het niet goed gaat. Als ik er niet ben komt mijn ex-man twee keer per dag. Hij kent ze goed en blijft ook altijd kijken of ze wel eten. Soms is het een keertje een buurman, maar die krijgt uitgebreide instructies.
  8. Dat kan allebei. Je kunt je konijn brengen voor een speeddate, en vaak ook voor een koppelvakantie. Ik vind dat ideaal, de eerste dagen zijn heel spannend, en je hebt even de tijd om het verblijf in orde te maken. Vaak heeft een opvang wel koppeltjes, konijnen die niet goed alleen kunnen zijn worden daar al gekoppeld, en er worden ook wel koppels afgestaan. Je kunt ook ter plekke een konijn uitzoeken, en een shortlist met konijnen van het andere geslacht, en dan gaan ze een koppeltje voor je samenstellen. We zijn misschien wat dwingend in onze adviezen (zegt men), maar we bedoelen het goed. Vaak beginnen mensen aan konijnen zonder er goed over na te denken. Dan gaat het mis en dan komen ze hier, dus we hebben al wel wat ellende gezien. Als je wilt, stuur je dan even de naam van die opvang naar @Evee? Dan zullen we die niet meer aanbevelen denk ik.
  9. Die persoon heeft volgens mij niet helemaal in de gaten dat Flappus de voedsters en rammen gescheiden houdt tot de gecastreerd zijn. En zou er niet een wet komen die je verplicht om te voldoen aan de basisbehoeften van je huisdier? Daar zal die persoon wel op doelen. Mocht je een donatie willen doen dan kan dat hier: https://flappus.nl/help-ons-helpen-doneer-voor-184-gedumpte-dieren/
  10. Als je toch nog een poging zou willen doen, dan zou ik ze een paar weken echt helemaal uit elkaar houden, zodat ze elkaar ook niet zien en ruiken. In die tijd kun je hun verblijf vergroten. Herkoppelen inderdaad op neutraal terrein, dat had je goed gedaan, maar laat ze daar tot ze stabiel zijn. Dat kan best een week of langer duren. Op deze manier zijn de omstandigheden zo optimaal mogelijk, maar dat is helaas geen garantie dat het goed komt.
  11. Raar konijn. Dat heb ik ook nog niet eerder meegemaakt. Maar die van mij vreten alles, alleen voor broccoli halen ze collectief hun neus op.
  12. Ze zijn nog steeds ziek. Er komt regelmatig een dierenarts uit Made die verstand heeft van gebitsproblemen.
  13. Nee, mijn ex was er 's middags. Gijsje is zo ziek geworden dat we hem hebben laten inslapen, en Oreo is terug naar de opvang.
  14. Wat fijn dat Do weer een vriendje heeft! Hoe laat was je gisteren bij Knijn&Ko?
  15. Hooi is het belangrijkste voer voor een konijn. Dus dat jouw konijn geen hooi eet is wel raar. Ik sluit me aan bij @Kolino dat het voer dat je geeft niet geweldig is. Ik zou als ik jou was in kleine stapjes overstappen op beter voer, en eens kijken of je niet teveel geeft. Brokjes zijn nodig voor de voedingsstoffen, maar ze zijn niet het allerbelangrijkste, dat is hooi. Heb je al eens wat verschillende soorten hooi geprobeerd, en geprobeerd om het op verschillende plekken in het verblijf aan te bieden?
  16. Eigen merk Kruidvat, 60×90 centimeter. En daar overheen leg ik dan een dekbedovertrek.
  17. Briljant, een magnetron in een kastje. Ik wil heel graag een extra magnetron, maar ik heb er geen plaats voor. Ik heb nu een combigeval, maar ik wil vaak tegelijk iets ontdooien en iets afbakken, dus dat werkt niet. Ik ga in mijn kastjes kijken. Ik heb trouwens ook een babyschaartje, voor als er iets uit de vacht geknipt moet worden, en matrasbeschermers om als ondergrond voor een ziekenboeg te gebruiken. Houten vloeren en konijnenurine gaan namelijk niet goed samen.
  18. Je zou nog kunnen proberen of je dwangvoer kunt aanbieden op een schoteltje of op een plastic lepeltje. Hier werkt het niet altijd, maar als het werkt scheelt het voor allebei de partijen enorm in stress.
  19. Wat fokkers vaak niet vertellen is dat je konijnen pas vanaf 16 weken kunt koppelen. Dus als je een ram koopt van 8 weken, dan kun je hem met een week of 12 laten castreren. Na 14 dagen is hij niet meer vruchtbaar, dus dat past mooi binnen die 16 weken. Maar hij moet dus wel 8 weken alleen zitten. Zeker voor een konijntje dat net bij zijn moeder weg is vind ik dat erg lang. Misschien nog een reden om bij een opvang te kijken.
  20. Ik vind niet zelfstandig overeind kunnen komen echt een heel duidelijke grens. Dus ik begrijp je beslissing volkomen. Sterkte!
  21. Volgens mij zijn de catcubes voor katten niet echt een succes geweest, als je ziet hoeveel er doorverkocht zijn. Ze hadden ze beter bunnycubes kunnen noemen.
  22. Als ze plaats hebben en je afstandskosten betaalt volgens mij wel.
  23. En een ren die je kunt inklappen en wegzetten wanneer je thuis bent? Als je er zelf niet ben zou de ren bij wijze van spreken onder de eettafel door kunnen lopen, je hebt er dan toch geen last van. Veel mensen gebruiken een puppyren, die zijn zwaar en hoog. Zou dat een oplossing zijn tegen het uitbreken?
  24. Wat heeft Jerry het goed gehad bij jou. Hoe is Do er onder? Heel veel sterkte! Het is altijd naar om een konijntje te verliezen, zeker na zo'n lange tijd.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .