Spring naar bijdragen

Nijn & de Mifster

Members
 • Aantal bijdragen

  29
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

5 Neutraal

Over Nijn & de Mifster

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Nijntje en Miffie
 • Huisdieren
  2 konijnen, drie poezen, 1 vogel en vissen in een vijver :D

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Misschien heeft het hele minder eten toch ook nog een andere oorzaak.. We hebben een paar dagen achter elkaar kauwtjes en eksters in de tuin gehad, die het vogelvoer kwamen plunderen. Wel steeds geprobeerd weg te jagen, maar soms landden ze ook op het dak van de ren. Ik merk aan Nijntje eigenlijk helemaal niks, maar Miffie is de laatste dagen heel erg alert op haar omgeving en alle geluiden die ze hoort. Ze stopt dan ook tijdens het eten om te luisteren en te kijken. Zo was ze voorheen niet en ik kan eigenlijk geen andere reden voor dit plotselinge gedrag bedenken.. Hopelijk gaat dat na een tijdje weer over. Vogelvoer is in ieder geval uit de tuin gehaald.
 2. Dank voor alle reacties! Ik ga het zeker in de gaten houden, maar voor alsnog denk ik dat het nog wel meevalt. @tam86 goeie tip! Ga ik eens proberen. Ik ben ook eens opzoek gegaan of je timothy graszaden kan kopen, dus misschien dat ik zelf ook maar wat ga zaaien. Ik heb ook roggegras in de tuin staan. Ook dikkere stengels. Als het goed is mogen ze die ook hebben toch?
 3. Hier twee konijnen en drie katten. De katten waren er als eerste. Ik weet niet beter dan dat er altijd minimaal twee katten in huis waren. We hebben een witte kat, een aanloper, die toen een jaar of 1 was. Nu is ze rond de 11 jaar. Een echte knuffel kat en allemansvriend. Tot een half jaar geleden ongeveer was het ook een echte buitenkat. Totdat zij om twee uur 's nachts eens thuis kwam ruikend naar de parfum van een oud dametje. Nu dus een binnenkat. Dan hebben we nog een zwart met witte kat. Die was een jaar of zes toen zij tijdelijk in huis kwam. De bedoeling was een huisje voor haar te vinden want de eigenaar kon niet meer voor haar zorgen. In die periode overleed mijn eigen kat, dus toen heb ik haar maar gehouden. Was toen toch al aan haar gehecht. Zij was wel een heel angstig poesje en nu is dat al een stuk minder. Maar dus ook een binnenkat. Zoยดn twee en een half jaar geleden wilde ik graag een kitten hebben en die kwam er dus ook: een lief, soms stout, speels en vol karakter lapjes poesje. Die had te veel energie om een binnenkat te blijven, dus die gaat overdag lekker naar buiten. Behalve als het te koud, want daar houdt mevrouw niet van. November 2017 maakten de konijntjes hun entree. Eerst binnen in een veel te klein hok. Vond het toen ook echt niet leuk. Maar de poezen lieten ze gewoon met rust en de konijntjes waren ook niet erg onder de indruk. Sinds mei 2018 zitten de konijntjes buiten. De enige die dan langs komt lopen is de lapjeskat en die vindt ze eerder eng dan dat ze naar ze toe gaat. De twee binnenkatten vonden het maar wat interessant toen de konijntjes binnen zaten na de castratie, Nijntjes nog steeds weinig onder de indruk ๐Ÿ˜…
 4. Inmiddels is het alweer drie weken geleden dat Nijntje en Miffie succesvol gecastreerd zijn. Ook zitten ze alweer anderhalve week gezellig samen buiten in hun verblijf. Nu valt het mij op, dat ze de groenten minder snel opeten als voorheen. Hetzelfde geldt voor de biks. Nijntje komt wel gelijk voor de groente, zij is altijd de grotere groente eter geweest van de twee, en Mif komt sneller aangelopen voor de biks. De groente hoeven nu in eerste instantie niet voor Mif, maar later komt ze wel halen. Miffie is altijd al de langzamere eter geweest van de twee. Nu heb ik bij de castratie gelijk gevraagd om de tanden te controleren. Blijkt dat Nijntje helemaal in orde is, maar Miffie heeft kleine haakjes op haar kiezen. Daar hebben ze toen niks aan gedaan, maar dat zal in de toekomst misschien wel moeten. Omdat het langzamer groente eten mij opviel en met de haakje van Mif in mijn achterhoofd ben ik gisteren even hier op het forum gaan speuren. Voordeel is dat je gelijk heel veel informatie vindt, maar een nadeel is voor mij dat ik mij dan ook extra zorgen ga maken. Extra informatie, die vast relevant is: Voor de operatie heb ik hier op de website een heel verzorgingspakket besteld en allemaal lekker kruiden en gedroogde groenten in huis gehaald. Deze kregen ze voorheen niet, maar sinds de operatie een keer per dag een handje. Sinds gisteren ook lekker kruidenhooi aangeboden en daar eet Mif graag van. Liever dan het gewone hooi. Ook is het warmer weer, dus zijn ze ook wat slomer overdag. Dus misschien zie ik nu opeens dingen die er helemaal niet zijn.. Ik heb allebei vanavond even gewogen en ze wegen precies zoveel als voor de castratie: Nijntje afgerond 2,3 kilo en Miffie afgerond 2,6. Dus mijn vraag is eigenlijk tweedelig: 1) kan het voorkomen dat konijnen na castratie minder snel eten/verminderde eetlust hebben? -> Er wordt nu eigenlijk meer tijd genomen tussen het eten door. 2) Wanneer moeten de haakjes echt geslepen worden? Of kan het misschien nog uit zichzelf slijten? Mif eet verder volgens mij goed, is actief en dus goed op gewicht. Eigenlijk wil ik ze dus het liefst ook niet zo snel weer uit elkaar halen en Mif weer een narcose aandoen als het nog niet nodig is.
 5. Een foto zegt meer dan duizend woorden zeggen ze.. ๐Ÿ˜๐Ÿ˜„ Soms rent Nijntje nog weg als Mif van achteren eraan komt, maar eigenlijk geen jagen meer gezien. Rijden is ook niet voorgekomen. Mif is wel fanatiek Nijntje aan het wassen. Vooral op haar kop en oren. Op haar oortjes zijn nu een paar kleine kale plekjes te zien van het wassen. Is hier nog wat tegen te doen of zal dit vanzelf afnemen?
 6. Nijn ontwijkt Mif nog steeds liever, maar minstens 85% van de tijd hebben ze samen in de ren doorgebracht. Nijn heeft weer een hoop zelfvertrouwen terug gekregen en hupt nu weer rond 'owning the place' en 'ik hoor hier ook' ๐Ÿ˜… Tunnel is binnen, maar eigenlijk kan je het geen tunnel noemen. Ik had een verbinding nodig tussen een oud speelhuisje (van toen ik nog klein was) en de ren, die naast/tegen het speelhuisje aanstaat. De te overbruggen afstand is maar 5 cm, maar ik wil de ren en het huisje ook van elkaar kunnen afsluiten. Dus daarom een heel klein tunneltje met twee deuren aan elke kant. Maar als het klaar is, zal ik het hier even showen ๐Ÿ˜† Hopelijk lukt dat morgen al, want zus is thuis om te helpen!
 7. En dan een vreugdedansje als je wel vooruitgang ziet! Half 8 vanochtend zat Nijntje in de ren. Eerst wist ik niet zeker of dat kwam omdat Mif haar uit het hok gejaagd had of dat ze er zelfstandig in was komen zitten. Even later gaan kijken en toen zat Nijntje op een afstand van Miffie maar wel in de ren gras te eten. Net weer gekeken en toen ik het deurtje open deed, kwamen ze allebei naar het deurtje toe en bood Nijntje haar hoofdje aan aan Miffie om gelikt te worden. Mif moet nog niet bij de achterkant van Nijn komen, want dan rent ze snel weg. Maar ze vlucht niet meer gelijk het hok in en ik heb eigenlijk ook geen stampen meer gehoord ๐Ÿ˜„ Volgens mij zijn ze allebei ook wel blij, dat ze weer in hun oude vertrouwde omgeving zitten. Nu komt vandaag hopelijk wel mijn Runaround tunnel aan en kan ik die van de week installeren. Dan krijgen ze een verbinding tussen de al bestaande ren en een (oud) speelhuisje. In een klap 1 m2 aan ruimte erbij! Trots op mijn Nijntjes ๐Ÿ˜„ so far so good!
 8. Dat had ik ook eigenlijk al niet verwacht dat ze dat zouden doen. Maar lucht toch op en geeft goede moed!
 9. Dank je voor dit bericht!! Ik heb vanmiddag tegen mijzelf gezegd loslaten, want anders zit ik alleen maar te stressen en mij zorgen te maken. Ze weten wel wat ze doen. Ik heb nog steeds geen enkel teken van agressie gezien, dus daar moet ik dan maar op vertrouwen.
 10. Dat had ik in de middag even gedaan, maar toen is Nijntje een paar keer met haar kop tegen het deurtje op gebotst omdat ze er opeens niet meer in kon. Dus toen maar weer open. Nu het donker wordt, zijn ze actiever. Het gaat nu een als volgt: jagen - likken - jagen - pauze - repeat Ze moeten er maar even doorheen met zijn tweeรซn ben ik bang
 11. Weer even een update: Vanaf half 10 vanochtend hebben de twee dames bij elkaar gezeten. In het begin veel stress en hyperventileren bij Nijntje. Miffie steeds maar jagen. Het grootste deel van de middag hebben de dames elkaar met rust gelaten. Ze zitten nu in een ren met daarbij een hok met twee verdiepingen. Nijntje ademt nu over het algemeen rustig, maar blijft in het hok zitten. Miffie laat haar over het algemeen met rust, tenzij zij ook in het hok wil. Dan schiet Nijn eruit. Een aantal keren heeft Mif Nijntje al kunnen likken, maar daarna vlucht Nijn terug in het hok. In het begin werd het dan een achtervolging, maar steeds meer laat Mif dat maar zitten. Wel is het zo, dat na een ontmoeting tussen de dames en het terugkeren van Nijn in het hok Nijn gaat stampen. Net aan het einde van de middag heeft Nijn voor het eerst een minuut of vijf in de ren gezeten en verse groenten gegeten (in het hok heeft ze gewoon hooi gegeten). Mif zat in een ander gedeelte van de ren zich te wassen. Toen Mif eraan kwam, ging Nijn snel weer naar het hok wat resulteerde in een rondje jagen met als afsluiter een potje stampen. Tot nu toe geen vechten, geen hoog piepen meer (alleen in de ochtend), geen vlinderen, geen verwondingen. Nijntje's ademhaling herstelt zich nu steeds snel weer. Het lijkt bijna een beetje een kwestie van zelfvertrouwen te zijn bij Nijn.. Kan ik ze zo de nacht bij elkaar laten? In de hoop dat het binnen een paar dagen weer helemaal koek en ei is..
 12. Na een minuut of twee drie wilde Mif naast haar komen staan en toen rende Nijn gelijk weer weg, maar Mif ging er deze keer niet achteraan. Nijn ligt weer op haar plekje en ademt nu volgens mij het rustigste tot nu toe. Mif ligt ook lekker te liggen.
 13. Op dit moment is Mif Nijntjes hoofd aan het likken ๐Ÿ˜ฒ
 14. Ben nu ook maar even weg gelopen. Nijntje ademt wel snel maar blijft wel liggen als Mif er niet is. Zodra deze eraan komt is Nijn weg. Maar het jagen wordt naar mijn idee al minder heftig en langdurig. Hoop zo dat het goed gaat komen ๐Ÿ˜ฅ
 15. Ze zijn gisteren allebei helemaal goed gekeurd door de dierenarts. Vandaag voor het eerst weer samen. Miffie jaagt steeds op Nijntje en Nijn rent steeds weg. Daarna nemen ze weer een pauze met grote afstand tussen de beide dames in. Mif bijt/houdt Nijn soms ook van achteren vast en soms leidt dit ertoe dat Nijn gaat piepen. Maar verder nog geen bloed of verwondingen. Soms blijven ze heel kort 10 tellen ofzo bij elkaar zitten. Beide eten nog wel. Ik kan denk ik niets anders doen dan afwachten, al krijg ik er wel een halve of zeg maar gerust hele zenuwinzinking van..
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .