Ga naar inhoud

Nijn & de Mifster

Members
  • Items

    242
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Profiel informatie

  • Geslacht
    Vrouw
  • Namen van de konijnen:
    Miffie & Fiver (Nijntje rip)
  • Huisdieren
    2 konijnen, drie poezen, 1 vogel en vissen in een vijver :D

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Nijn & de Mifster's prestaties

Keutelaar

Keutelaar (3/6)

  1. Precies!! En ik weet dat konijnen een maatje uitkiezen op karakter en dat uiterlijk er niks meer te maken heeft, maar... Mif heeft alleen maatjes met hangoren gehad en George had die niet. Mackie weer wel. Had uiterlijk ermee te maken gehad, dan ligt het in dit geval dus duidelijk aan de oren. Nu kan Mif weer een oor omhoog flappen om te poetsen 🤪 Maar even zonder gekheid. Mack is echt de dominante van de twee (tot nu toe was Mif in elk koppel de dominante), maar hij dringt zich niet op. Hij gaat liggen en zij begint hem gewoon te wassen. Jammer dat foto's nu niet meer zo makkelijk te delen zijn, want ze liggen veel languit tegen elkaar aan. Een blij stel 🙂
  2. Nou... niet dus :(. Een paar dagen geprobeerd in een kleinere ruimte, maar ze kwamen er niet uit. Toen ze op een woensdagochtend bij het ontbijt gingen vechten, heb ik ze gelijk uit elkaar gehaald. George binnen in een bench en Mif in haar eigen ruimte. Anderhalve week rust gegeven en toen terug naar de opvang en George omgeruild. Miffie en Mackie zijn vandaag precies een week thuis en twee weken samen. Bij het ophalen was het al een wereld van verschil. Toen ik haar riep, kwam ze gelijk naar mij toe. Bij het ophalen met George bleef ze in het midden van het verblijf zitten. Achteraf gezien was ze gewoon doodsbang van George. Mackie is echt een heerlijk lief knuffelkonijn, zolang je hem niet oppakt. Hij komt vanaf dag 1 op schoot zitten en springt zelfs op mijn rug. Hij is de baas en Mif vindt dat prima. Tijdens etenstijd stampt zij een aantal keer en jaagt hij haar achterna totdat het bakje voer er staat. Dan gaan ze gelijk samen eten. Ook een duidelijk teken dat het goed zit, want de eerste drie dagen met George durfde Mif haast niet te eten. Biks at ze helemaal niet meer. Met Mackie gelukkig vanaf het eerste moment wel. Ik vond het eerst heel erg om een konijntje weer terug te brengen, maar nadat ik zag hoe erg hij Mif aan het toetakelen was, was het opeens heel makkelijk. Gelukkig heeft George ondertussen ook een nieuw maatje. Hopelijk snapt hij nu wel hoe het moet ;).
  3. Hoi, leuk dat je er bent! Het zoutblok kan je terugbrengen of weggooien. Dat mogen konijnen niet hebben. Groene haver kan je als extraatje geven of gemengd door het hooi, zelf heb ik het nog nooit gekocht dus weet er niet zoveel van. Konijnen mogen het in ieder geval hebben. Vers hooi is het belangrijkste. Een stukje banaan is ook echt af en toe lekker als extra, maar daar zit veel suiker is net als bij andere soorten fruit. Yoghurt drops zou ik ook niet geven. Hier kan je meer informatie vinden: https://www.bunnybunch.nl/informatie/voeding-van-een-konijn
  4. Dan hebben ze ruim 4 m2. Ze zitten nu weer samen op hun vaste plekje gelukkig. Fijn tegen elkaar aangeplakt. Bedankt voor je reactie! Bevestigt het beeld dat ik er zelf ook bij had. Ik hoop dat het met een kleinere ruimte snel duidelijk is voor ze wie de baas mag zijn.
  5. Daarna hebben ze een hele tijd uit elkaar gezeten. Tot ze groente kregen. Dat gingen ze naast elkaar opeten, maar Miffie (de Japanner idd) trok zich op een gegeven moment wel terug. Ik heb daarna eigenlijk alleen nog maar twee keer jagen gezien van George (Papillon). Net zaten ze samen in de toiletbak hooi te eten. Mif heeft zich daar teruggetrokken als veilig plekje. In de opvang was alles koek en ei. Ik heb contact met hun opgenomen. De afgelopen dagen met het mooie weer hebben ze alle ruimte gekregen, dus ook het buitenplaatsje in bovenstaand filmpje. Advies van de opvang is om de ruimte voorlopig weer te verkleinen.
  6. Helaas is op koningsdag mijn rammetje overleden. Mif heeft nu ruim twee weken een nieuw maatje. Morgen zijn ze twee weken samen thuis. Eigenlijk ging het tijdens de koppelvakantie en bij thuiskomst gelijk goed. Alleen was er een probleem met het toilet. Als de een erop zat, wilde de ander er niet bij. Het lijkt erop dat ze er ook nog niet helemaal uit zijn wie de dominante van de twee is. Mif was dit altijd, maar nu lijkt haar maatje deze rol op te eisen. Een paar dagen geleden lagen er plukken vacht in de ren. Ik dacht eerst aan jagen, maar vandaag heb ik ze zien vechten. Tussendoor gaan ze wel bij elkaar liggen en ze eten ook samen. Ik heb het kunnen filmen. Graag hoor ik van jullie of dit eruit ziet zoals je bij een koppeling/rangordebepaling kan zien of dat dit foute boel is.
  7. Twee konijnen! En in plaats van kopen, zal iedereen hier je het advies geven om naar een konijnenopvang te gaan. Daar kan je dan een koppeltje adopteren, die al geholpen zijn. De konijnen kunnen wel pas na ijsheiligen naar buiten als het binnen konijnen zijn. Dan heb je tijd om een mooi verblijf voor ze te maken. Konijnen zijn geen makkelijke huisdieren (voor kinderen) om mee te beginnen en vaak worden de konijnen afgestaan, omdat de kinderen er niet meer naar omkijken en ouders het teveel werk vinden. Dus houd daar rekening mee, dat jij het meeste van de verzorging zelf zal moeten doen. Hopelijk kan je hier mee verder en misschien binnenkort een lief koppeltje een goed huisje geven 🙂
  8. Hahaha vooral de witte lijken erg op elkaar 🤪. Is die van jou toevallig ook een albino?
  9. Het kan geen kwaad denk ik. Veel konijnen zijn drager van de parasiet, die deze ziekte veroorzaakt. Vaak krijgen ze het van de moeder mee. In dit artikel kan je er meer over lezen: https://www.bunnybunch.nl/informatie/Encephalotozoon-cuniculi-EC-Konijn. Dat vele drinken zie ik nu ook bij de symptomen staan. Bij mijn konijn van vijf jaar begon het eerder dit jaar met veel plassen naast het toilet. Omdat haar man voorheen altijd naast het toilet plaste, dacht ik dat het van hem was. In de dagen daarna stopte ze plots met eten en zag ik dat ze haar kopje een beetje schuin hield en over haar achterpoten struikelde. Ook kon ze haar evenwicht niet meer goed bewaren en viel ze om. Na een kuur van vijf weken is ze weer helemaal de oude geworden. Bij haar duurde het echt wel ruim een week tot twee weken voordat ze weer alles goed at. Dus dat jouw konijn nu nog goed eet, is een goed teken!
  10. Goed dat je je gevoel gevolgd heb! Bij mijn konijn was ik er gelukkig ook nog snel bij en dat scheelt echt in het herstel. Beterschap 🙂!
  11. Oke! ik zie de witte variant hier nog regelmatig in de omgeving groeien. Dus eerst eens kijken of ze het lekker vinden 🙂
  12. @To van de Veluwe Dat heb ik ook al vaker meegemaakt. Dat opeens een van beide niet meer wilde eten en na een paar uur leek het alsof er niets gebeurd was. Vooral bij Nijntje. Toen ook een paar keer naar de dierenarts geweest, maar nooit een oorzaak kunnen vinden. Buik was altijd soepel. Laatste keer toen ze niet meer at medicatie gegeven en toen ging ze weer eten. Helaas was ze er de volgende dag niet meer. Achteraf zal ze onderliggend toch iets gehad moeten hebben wat niet gezien is. Dus toch belangrijk om alert te blijven. Laatste keer bij Miffie bleek ze EC te hebben. De keren daarvoor natuurlijk niet. Fiver eet gelukkig bij alles wat je hem aanbiedt alsof hij al dagen niet te eten heeft gehad 🤪. Hoe gaat het nu met Rosie?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .