Spring naar bijdragen

Okki

Members
 • Aantal bijdragen

  800
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  3

Alles door Okki geplaatst

 1. Wij aten géén lasagne. 😜
 2. Okki

  Languit liggen

  Mijn buitenkonijnen liggen in de herfst en winter nooit languit. In het voorjaar en de zomer wel. Het is gewoon warmer om op een bolletje te zitten, dus zo beschermen ze zich tegen de kou, neem ik aan.
 3. @Jamesthebunnybutler kun je er geen oud, houten tafeltje overheen zetten? Of zelf zoiets maken? Hoog genoeg en ook zó breed en lang dat het niet snel inregent? De konijnen kunnen er dan ook nog bovenop zitten.
 4. Wipneus en Pim (jeugdsentiment 🤣 De kabouters dan, niet de dj's!).
 5. Een geheel wit konijn? "Blackie" natuurlijk! 😜🤣 Verder hou ik net als @Eefjevan ouderwetse namen, maar dan net anders: Lidewij, Hadewich, Hedwig, Machteld, Soetkin. Als het echt bij haar kleur moet passen: Blanche? Verder misschien nog Kiki, Bibi, Maartje, Saartje, Noortje?
 6. Okki

  Corona virus

  Ja, dat viel mij ook op. Bij de Jumbo hier in het dorp zie je ondertussen wel steeds meer mondkapjes, maar anderhalve week geleden was ik bij AHXL en daar liep vrijwel iedereen met een mondkapje. Hier is het enige verschil dorp of stad, geen volkswijk of chique wijk. Die Kruidvat waar ik vanmorgen was is ook bij ons in het dorp. Alsof je in een dorp minder risico loopt?
 7. Okki

  Corona virus

  Het viel me vanmorgen echt op hoeveel eigenwijze mensen er zijn die net doen alsof ze nog nooit van corona hebben gehoord ofzo. Ik ging even naar het Kruidvat, mondkapje op (oké, dat is nog niet verplicht). Er staat duidelijk: handen ontsmetten. Mandjes zijn ontsmet. Mandjes op? Even wachten. Binnen drie minuten kon de bedrijfsleider er drie mensen op aanspreken: u moet een mandje, u moet afstand houden, wilt u zich er niet tussendoor wurmen? En gewoon niet luisteren hè. Zucht...
 8. Nou inderdaad, als je speciaal iets vegetarisch hebt uitgezocht, wil je niet iets met vlees erin als alternatief. Ik kan niet tegen lactose, dus ik zou er ook niet blij van worden als er dan ongevraagd een alternatief mét lactose in het krat wordt gedaan.
 9. Inderdaad, als je dan nog de kans krijgt om een alternatief toe te voegen is het geen probleem. En als ze dan zelf een alternatief toevoegen is ook niet praktisch inderdaad, net als bij @Evee met de tomatensoep.
 10. Ik vind het een verschrikking om een week vooruit te plannen. Eerst ging ik iedere dag om boodschappen (de supermarkt is vlakbij), maar sinds corona ga ik twee keer per week, dat is voor mij nog te behappen. Pas geprobeerd hoe het bevalt om boodschappen te laten bezorgen, maar dan moet ik dus weer veel te ver vooruit plannen naar mijn zin. Plus dat de laatste keer de bestelde rijst niet leverbaar was en ik dus alsnog zelf naar de supermarkt moest. Ik blijf wel gewoon twee keer per week zelf naar de supermarkt gaan.
 11. Mijn konijnen krijgen niet veel groenvoer. Ik gaf ze altijd witlof en/of andijvie, aangevuld met van alles. Maar witlof en andijvie lusten ze niet meer, heel raar, en Wannes krijgt snel last van zijn buik. Dus ik heb ze een tijdlang helemaal niks gegeven en uiteindelijk ben ik ze groenvoer uit de tuin gaan geven: gras, paardenbloemen en -blad en wilg. En dan ook niet heel veel. Dat gaat wel goed. Af en toe een stukje komkommer, blaadje rucola o.i.d. ik heb ook nog wel een keer witlof gegeven maar ze raken het niet aan. In ieder geval is het nu al zeker een jaar geleden dat Wannes last heeft gehad van zijn buik!
 12. Jaren geleden hadden we één konijntje in een hokje binnen, overgenomen van een vriendin. Op de dag dat dat konijntje doodging, hoorde ik van de huisarts dat ik allergisch ben voor huisstofmijt, hooimijt en nog wat mijten. Dus toen mijn dochter een jaar of zes geleden aangaf dat ze een konijn wilde, moest dat buiten ivm mijn allergieën. Nu dus nog steeds konijnen buiten. Mochten ze door ziekte of ouderdom binnen moeten gaan wonen, dan hebben we ondertussen een kamer over die we als konijnenkamer in kunnen richten. Hopelijk scheelt dat voor mijn allergieën als ze dan niet in de woon- of slaapkamer zitten.
 13. Dat lijkt mij ook gewoon goed, alleen in de eerste tabel gaat het om konijnen die maar een paar uur per dag in de ren mogen en dan is het basisverblijf echt te klein. Het basisverblijf zou standaard al minimaal vier vierkante meter moeten zijn, permanent.
 14. Bij kittens doen ze wel eens nagellak op één nageltje, ieder diertje een andere kleur. Misschien kan dat ook bij konijntjes? Geen idee.
 15. Mijn dochter had twee konijnen, maar die nam ze mee toen ze het huis uit ging. Het hok en de ren hier in de tuin konden niet mee, dus die stonden leeg. En dat vond ik maar niks, zo'n leeg hok. Begin 2017 wilde ik een afspraak maken bij K'nijn en ko om daar een koppeltje te halen, maar toen kreeg ik via Facebook een berichtje: op een dierenhoek zocht iemand een goed tehuis voor haar konijntjes. En dat was amper vijf kilometer verderop. Ik heb contact opgenomen en foto's van de ren en de tuin laten zien en 's avonds konden we ze al ophalen. Ze heetten toen Coco en Roosje, maar dat hebben we omgedoopt naar Wannes en Zoetje. Inmiddels wonen ze dus al bijna vier jaar bij ons. Wannes is nu zeven en Zoetje is zes jaar. Ze waren nog nooit ingeënt en Wannes had flinke klitten (hij had bijna twee staarten en ook bij zijn voeten enorme klitten aan de zijkant). Op vrijdagavond opgehaald en direct na het weekend naar de dierenarts dus voor een check, vaccinaties en klitten verwijderen. De ren gingen we steeds verder uitbouwen, maar dat was niet mooi en niet praktisch, dus afgelopen voorjaar hebben we een nieuwe gebouwd. Rechttoe rechtaan, 10 vierkante meter en met stahoogte, veel handiger! En de konijnen zijn er ook blij mee!
 16. Onze konijnen mochten wel in de hele tuin, maar die was wel compleet aangepast aan de konijnen: goed omheind met een stevige schutting en een poort die maar een paar cm boven het pad zat, geen giftige planten, alleen bomen en struiken en dan met gaas eromheen gezet. Mijn konijnen groeven soms in het gras, maar dat hielden we goed in de gaten zodat ze niet ineens bij de buren zaten. En ze slopen echt alles. Het gras hoefden we niet meer te maaien, maar het zag er niet uit. Planten werden opgevreten (daarom ook dat gaas eromheen). Al met al doet het voor je tuin niet veel goeds, al is het heerlijk om je konijnen erin te zien rondrennen. We hebben sinds dit voorjaar een nieuwe ren, bijna tien vierkante meter en daarmee twee keer zo groot als de oude ren. De konijnen mogen nu niet meer los in de tuin. Ik vind dat toch praktischer. Het gaas rondom de planten kon weg, en er zitten geen kuilen meer in het gras. Het enige nadeel is dat we nu regelmatig het gras moeten maaien! 🤣 Over het zelf weer terug naar het hok gaan: dat deden die van mij wel, maar niet op het moment dat het moest. En ook zelden samen. Dan zat de ene erin en dan de andere. Ik had ze uiteindelijk aangeleerd om op het commando 'in je hok' het hok in te gaan en dan kregen ze wat lekkers. Dat werkte prima!
 17. Haha ja, zoiets dacht ik ook al! Affijn, ik blijf hem gewoon goed in de gaten houden in ieder geval! En als ik me nog eens zorgen maak, dan moet ik het meteen hier zetten, want dan is het de dag daarna over! 🤣 Zijn vacht ziet er nu ook pluizig uit en niet meer nat terwijl hij droog was. Maar hij kan rekenen op wat extra aandacht de komende tijd!
 18. Nou, zul je altijd zien: vanmorgen was Wannes weer als eerste bij de brokjes en hij vond ze dus ook meteen. En dat na een paar weken iedere keer brokjes niet kunnen vinden...
 19. Nee, je zou het denken inderdaad dat hij dan net wakker is, maar dat is hij niet. Het valt ook echt ineens de laatste weken op. Dat hij zijn vacht niet lijkt te onderhouden zag ik vandaag pas. Ik ga er dit weekend nog eens extra op letten!
 20. 7 is inderdaad nog niet zo oud (al noemde de dierenarts hem al een keer opaatje 🤣), maar omdat het allemaal een beetje vaag is ging ik toch denken dat het met zijn leeftijd te maken heeft. Als hij het eten eenmaal gevonden heeft, eet hij prima. Dus hij krijgt wel genoeg brokjes binnen. Ook hooi zie ik hem vaak genoeg eten, nog wel vaker dan zijn vriendinnetje. Dat hooi vinden is trouwens geen probleem, het zijn alleen de brokjes, heel vreemd. Hij niest niet, klinkt niet vol. Ik merk verder niks raars aan hem. Ik zal na het weekend de dierenarts eens bellen.
 21. Ik denk dat hij nog wel goed ziet. Hij botst in de ren en in het hok nergens tegenaan, ook niet als ik eens wat verplaats.
 22. Okki

  Oud, dementerend, ziek???

  Ik maak me een beetje zorgen om mijn rammetje Wannes. Hij is zeven jaar en ik zie steeds meer dingen waarvan ik denk 'dat klopt niet helemaal'. Maar ik kan er niet echt mijn vinger op leggen. Ik heb hem nu bijna vier jaar en hij kon altijd wel heel diep slapen. Zijn vriendinnetje reageert direct als ik in de buurt kom, maar als hij slaapt, dan slaapt hij. Pas als ik hem over zijn bolletje aai ofzo wordt hij wakker. Van de zomer liet hij me enorm schrikken, hij lag raar op zijn zij, reageerde totaal niet op mij en toen ik hem oppakte was hij helemaal slap. En toen werd hij wakker en ging worstelen om los te komen. Daarna heb ik dat niet meer gezien. Nu merk ik al een tijdje dat hij nogal lang naar zijn brokjes zoekt. Ik strooi de brokjes altijd uit over de bovenverdieping van hun verblijf, ze sjezen dan allebei naar boven en meestal was Wannes als eerste boven en ging meteen brokjes eten. De laatste weken is hij steeds die brokjes aan het zoeken. Zijn vriendinnetje is dan allang lekker aan het eten en hij loopt maar rond, is echt aan het zoeken en dan moet ik hem sturen naar de brokjes. En vanavond wou ik voorzichtig voelen hoe natgeregend hij was, en hij bleek helemaal droog te zijn! Maar hij zag er wel uit alsof hij natgeregend was. Dus hij wast zichzelf niet meer? Ik weet niet zo goed wat ik ermee moet. Hij eet, drinkt, plast en keutelt verder prima, dus dat zit wel goed. Kunnen jullie je licht er eens over laten schijnen? En 'moet' ik hier iets mee, naar de dierenarts?
 23. Okki

  Muziek-topic

  @Evee: hier naast de rock, metal, rock'n'roll ook allerlei andere soorten muziek uit de jaren 60, 70 en 80, ook de wat meer uptempo nummers van boybands en Clannad/Enya/Moya Brennan. Die laatsten zijn de tegenhangers van al het rock en metal-geweld...🤣 Verder hier nog: Nirvana, Red Hot Chili Peppers, Placebo. Maar dus ook Elvis, Johnny Cash, Beatles, Duran Duran, Backstreet Boys etc.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .