Ga naar inhoud

Okki

Members
 • Items

  1.844
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  8

Alles dat geplaatst werd door Okki

 1. Konijnen zijn altijd zó enthousiast als ze brokjes krijgen, dus dat is een goed teken! Misschien kun je ze eerst brokjes geven en als hun honger wat gestild is eten ze misschien rustiger iets lekkers uit de hand?
 2. Wij zijn ooit een kat kwijtgeraakt, hij was nog maar één jaar oud. 's Morgens ging hij op pad, nooit meer thuis gekomen. Dat wil ik dus nooit meer. Het is inmiddels 27 jaar geleden en ik denk er nóg regelmatig aan.
 3. Wij hebben katten, en ik ben het er volledig mee eens dat ze niet los moeten lopen. Voor hun eigen veiligheid (aanrijdingen, kwijtraken) en vanwege de overlast die ze kunnen geven. Onze katten komen alleen in huis en in de goed afgezette tuin. Vinden ze prima.
 4. Ik heb pas een paar nieuwsberichten in de PZC gelezen over zulke tentoonstellingen, één met o.a. konijnen en een paar met vogels, beide in Zeeuws-Vlaanderen. Maar die zijn dus al geweest. En ik word er ook totaal niet blij van, maar als het moet voor school...Ik begrijp uit die berichten gelukkig wel dat de jeugd er niet meer voor te porren is, dus hopelijk is het een aflopende zaak met die shows en keuringen. https://www.pzc.nl/zeeuws-nieuws/de-allermooiste-konijnen-en-duiven-uit-de-regio-waren-te-bewonderen-in-axel~a0e2ed1d/ https://www.pzc.nl/zeeuws-vlaanderen/in-terneuzen-klinkt-deze-week-getsjilp-en-gekwetter-uit-honderden-snaveltjes~ab43da94/ https://www.pzc.nl/zeeuws-vlaanderen/de-nachtegaal-kan-het-nog-uitzingen-maar-toekomst-vogelclubs-is-somber-jongeren-hebben-weinig-met-vogels~a43d00aa5/
 5. Mijn man verkoopt bouwmaterialen dus hier hetzelfde. Voor de ren hebben we alleen het gaas hoeven kopen, de rest kwam via zijn werk. Verder hebben we tegels via een weggeefhoek. Een stevig zelfbouwnachthok hebben we goedkoop tweedehands op de kop getikt en er zelf nog wat aan verbouwd. En een speciekuip (kost een paar euro) met twee gaten is op zijn kop een mooi schuilhok en gewoon met de bodem op de grond een zandbak.
 6. Wij hebben in de ren een paar tunnels gebouwd van dit soort stenen bloembakken. We hebben ze rechtop gezet en dan een stuk of drie, vier achter elkaar. De konijnen vinden het geweldig om er doorheen te rennen, er in te zitten en er bovenop te zitten. Goed stevig en je haalt ze ook makkelijk weer uit elkaar mocht het nodig zijn.
 7. Ik zie Merien nog steeds niet in het nachthok, terwijl het hier vooral gisteren aan het eind van de middag best guur was. Hij heeft echt een goede wintervacht nu. Ook Zoetje heeft eindelijk weer een mooi, glad vachtje, na eindeloos verharen. Ik heb wel het idee dat zij een dikkere wintervacht heeft dan voorgaande jaren, ik vind haar wat meer fluffy dan anders. Ze zitten allebei voornamelijk buiten, en af en toe samen in de wc, die staat droog en afgeschermd. Dus ook hier geen last van de kou.
 8. Vorig jaar december, toen we Merien hadden gehaald bij K'nijn en ko, was hij echt wel een koukleum. Hij zat heel veel in het stro in het nachthok terwijl Zoetje gewoon buiten zat. Ook bij temperaturen die niet eens zo laag waren, 10-12 graden, en ook bij wind harder dan drie beaufort zat ie binnen. Ik vermoed dat hij toch geen supergoede wintervacht had. Hij zat volgens mij wel buiten bij de vorige eigenaren, maar bij K'nijn en ko zitten ze binnen in een koude ruimte. En nu interesseert kou en wind hem helemaal niet meer. De echte kou moet nog komen natuurlijk maar vanmorgen was het 7 graden hier en hij zat lekker buiten. Blijkbaar heeft hij nu wél een prima wintervacht.
 9. Okki

  Verbouwing

  Ik weet natuurlijk niet hoe de tuin van die vrouw eruit ziet, maar in een drukbebouwde wijk verwacht ik niet al te grote tuinen en veel schuttingen. Ik denk dat het voor een arend best lastig is om daar uit weg te vliegen. Maar als het een grote, open tuin is naast een natuurgebied waar arenden leven, dan zou het theoretisch misschien kunnen.
 10. Okki

  Verbouwing

  Ik ben gaan zoeken op internet, en nergens kan ik iets vinden over arenden in tuinen. Behalve dan dit stukje en dat vind ik erg grappig: https://www.trouw.nl/duurzaamheid-economie/een-zeearend-in-uw-tuin-ja-zei-de-vrouw-tussen-de-merels~b59bd8296/ Mensen halen heel snel soorten door elkaar (al vind ik een kraai aanzien voor zeearend wel heel bizar), kijk maar eens naar hoeveel mensen wilde konijnen en hazen niet uit elkaar kunnen houden. Als de eigenares van dat konijn gelijk heeft is het echt iets heel bijzonders! Wel triest van het konijntje.
 11. Okki

  Verbouwing

  De enige roofvogel die in drukke wijken wel eens een dier uit een tuin haalt schijnt de sperwer te zijn, en die is véél kleiner dan een adelaar. Misschien dat een havik of een buizerd zoiets ook nog wel eens doet maar een adelaar zie ik dat niet doen in zo'n wijk. Er leven in Nederland zeearenden en visarenden, maar die wonen ver weg van mensen, midden in natuurgebieden.
 12. Zoetje toen ze net bij ons woonde (toen 2,5 jaar oud) en nu, bijna zes jaar later. Ze is behoorlijk grijs geworden.
 13. Bij @Ilsedie het topic startte waren het waarschijnlijk wel verschillende dingen maar bij jou vind ik het echt heel raar.
 14. Ik begrijp van @mystique dat ze op controle was vanwege het oogprobleem van het hondje, en dat de zalf voor het verhelpen van dat oogprobleem op was. Dan is het toch wel heel raar om tóch een consult te rekenen? Het was voor één en hetzelfde probleem, als ik het goed begrijp.
 15. Het is toch niet bepaald koud nu? Ik denk dat die wintervacht zo dik is dat het juist gauw te warm is op een beschut plekje. De meeste van onze konijnen zitten of zaten gewoon buiten bij een ijskoude noordoost zes. Behalve Merien, die zit bij windkracht drie al beschut in het stro! 🤣
 16. Ik kan beter reageren met wat ik niet mooi vind. Ik vind geheel witte konijnen niet mooi, zeker niet als ze dan ook nog rode oogjes hebben of zo'n dikke rand eyeliner. Wit met veel andere kleuren en vlekjes, zoals Wannes was, vind ik wél leuk.
 17. Hier krijgen ze 's morgens als de katten naar buiten gaan allebei één Science Selective snoepje. Nadat ik heb ontbeten krijgen ze brokjes (ongeveer 20 gram per konijn, ze wegen samen drie kilo) en vers hooi en water. Aan het eind van de middag krijgen ze diverse groentes, en weer hooi en water.
 18. Precies, lijkt me echt erg als je onderzoek zó verkeerd wordt weergegeven. Hopelijk komt het inderdaad goed met het natuurbehoud!
 19. Kijk, het blijkt toch weer heel anders te zijn dan wat journalisten ervan maken! Bedankt @JokeC!
 20. Het artikel linkt naar de Volkskrant. Ook daar wordt gesteld dat konijnen graven naar hun eten: "Konijnen beperken zich voor hun eten tot hun eigen ‘tuintje’, waar ze al gravend op zoek gaan naar de eiwitrijke wortels en kiemplanten van jonge bomen en struiken." Maar over die angstreflex zijn ze bij de Volkskrant wel genuanceerder: "Konijnen zijn zenuwachtige dieren. Als ze in een vreemde omgeving worden uitgezet, gaat het mis. Ze moeten het type gebied al kennen, en er moeten bij voorkeur al holen zijn die dekking geven. Een van de praktische problemen bij gekweekte konijnen is dat ze geen angstreflex voor roofdieren kennen, waardoor ze makkelijke prooien zijn voor vossen en roofvogels. Daarom is konijnen vangen op sportvelden een beter plan. Van der Hagen: ‘Daar mogen ze worden afgeschoten, vanwege de schade die ze daar aanrichten. Dat maakt ze schuwer, precies wat wij nodig hebben. Zo zijn ze al meer gewend aan een natuurlijker omgeving. Als wij ze daar vangen, scheelt dat ook weer afschot." Maar ik zie bij onze konijnen toch echt wel angst voor roofdieren!
 21. Ja, dat inderdaad ook nog, dat ze gravend op zoek gaan naar eten...🤔 Ik heb de redactie om opheldering verzocht.
 22. In dit artikel wordt gesteld dat konijnen geen angstreflex hebben. Dat lijkt me heel raar voor prooidieren en ik zie dat zelf toch anders bij onze konijnen. Weet iemand hier wat ze precies bedoelen en of dat wel klopt? Grote grazers houden de Nederlandse duinen niet kaal, konijnen misschien wel https://www.nu.nl/binnenland/6229344/grote-grazers-houden-de-nederlandse-duinen-niet-kaal-konijnen-misschien-wel.html
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .