Ga naar inhoud

Okki

Members
  • Items

    2.257
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    28

Recente bezoekers van dit profiel

2.560 profielweergaven

Okki's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

  1. Grote kans dat hij net zo lief en aanhankelijk blijft als hij nu is hoor. Ik heb er bij mijn konijnen nooit verschil in gemerkt en ook van anderen hoor ik dat.
  2. Volgens mij gaat het vooral om konijnen die niet of heel weinig gras eten en nu ineens meer krijgen omdat het weer gaat groeien (dan is het rijker aan eiwit en daar kunnen konijnen een gasbuik van krijgen). Maar ook konijnen die altijd gras krijgen kunnen dan toch ineens een gasbuik krijgen. Als ze na twee weken er nog geen last van hebben dan zal een gasbuik nu niet meer door gras komen, denk ik. Gasbuikjes kunnen ze altijd ineens krijgen (ook bijvoorbeeld door pijn en daardoor niet eten) alleen in het voorjaar ziet onze dierenarts ineens een flinke toename.
  3. Dat kan goed. Onze dierenarts vroeg er ook nog naar toen we met Zoetje daar kwamen. Ze ziet in deze periode van het jaar veel konijnen met gasbuikjes.
  4. Heb je de afgelopen dagen wel of geen dwangvoeding gegeven? Ik zou nu nog niet opgeven hoor. Ciceral blijven geven, en een aantal keren per dag dwangvoeding als ze echt amper eten. Heb je ook pijnstilling meegekregen voor ze? Een gasbuik doet flink pijn en bij pijn eten ze ook niet. Gras is momenteel aan het groeien en dat kan trouwens ook weer tot gasbuikjes leiden. Dan kun je het qua groenten beter even bij andijvie en witlof houden, dat is veiliger. Succes en sterkte, hopelijk komen ze er doorheen!
  5. Bedankt allemaal! Er mag nu wel een slotje op dit topic. In het fotohoekje hou ik jullie dan nog op de hoogte van hoe het met Merien gaat komende week.
  6. Hopelijk hoor je snel iets. Succes met de nazorg straks!
  7. Met Merien gaat het gelukkig goed. Hij eet en drinkt en zit niet zielig in een hoekje. Af en toe zit hij aan de muur van de schuur te likken, dat vind ik wel raar. Maar hij lijkt niet echt te rouwen, gelukkig. Terwijl hij toch heel lief en beschermend was naar Zoetje toe, vooral de laatste dagen. We hebben besloten om te stoppen met konijnen. We hebben de afgelopen acht jaar diverse konijnen opgevangen, via particulieren en opvang, maar we willen er nu niet meer mee door. Rond pasen gaat Merien helaas terug naar K'nijn en ko. Hij staat daar op de site als Amon.
  8. We hebben Zoetje zojuist in laten slapen. Het hooi eten gisteren was van korte duur, vandaag wilde ze echt helemaal niks meer eten. Zelfs geen peterselie die ik tegen haar neus aan duwde. Ze werd er niet eens boos van...Ze ging uiteindelijk alleen maar verder achteruit en we wilden haar niet langer pesten met tig keer daags dwangvoer. Het is goed zo, we hebben er vrede mee.
  9. Ik hou het in gedachten. Zoetje is nu wel wat afgevallen, maar ze is nog niet te mager.
  10. Dank je! Inderdaad, dat van die juniorbrokjes heb ik ook wel eens gehoord. Onze vorige konijn Wannes heeft die nog een tijdje gehad toen hij aan het kwakkelen was.
  11. Op het hooi blijft ze nu wel zitten, het stro was misschien te warm? In ieder geval zit ze er óp nu. Bedankt voor je tip! Grappig wat Lodewijk doet! Ze krijgen Beaphar care+ brokjes. Over seniorenbrok heb ik wel eens gehoord dat dat vaak juist niet goed is, omdat er minder calorieën in zitten. En Zoetje heeft nu juist veel energie nodig. Maar ik weet niet zeker of dat klopt. In ieder geval eet ze ze normaal gesproken erg graag.
  12. Dank je. Over het binnen houden: zie mijn vorige berichtje. Zoetje en Merien krijgen sinds vorig jaar mei al veel meer brokjes, omdat Zoetje toen ook lang ziek was geweest en 300 gram was afgevallen. Het heeft, ondanks de dubbele hoeveelheid brokjes, een half jaar geduurd voordat ze weer op gewicht was. Ook dát duurde dus lang (ik wist wel dat ik iets vergeten was te noemen in het lijstje met dingen die lang duren bij haar het afgelopen jaar). Stoppen met vaccineren is dus pas iets om over een jaar over na te denken, maar dat zou bij zo'n kwakkelend konijntje wel een optie kunnen zijn. Dan hoeft ze die aanslag op haar afweersysteem niet te verwerken, je hebt alleen dan wel het risico dat ze ineens ernstig ziek is. Maar dat is dan tegen die tijd het afwegen wel waard, denk ik. Ik heb net goedkoop hooi in het hok gedaan. Maar wauw, wat rook dat lekker en beide konijnen gingen er heerlijk van eten! Blij mee! Nu hopen dat Zoetje het niet opzij schuift zoals ze dat vanmorgen met het stro deed, maar dat ze er lekker óp blijft zitten.
  13. Dank je. Dat zijn precies ook wel onze overwegingen. Ik hoop natuurlijk van harte dat ze hiervan gaat herstellen, maar met alles van de afgelopen vijf weken ga je er toch over nadenken. Naar binnen zou kunnen, we hebben nog een kamer over. Zoetje was wel altijd echt een buitenkonijn dat binnen niet blij was, maar nu is de situatie natuurlijk wel anders. Voorheen zat ze wel eens een weekje binnen met haar vorige vriendje, als hij ziek was maar zij niet. Dan was ze altijd zó blij als ze weer naar buiten kon. Het is nu natuurlijk ook lang koud en nat, het zou zomaar kunnen schelen als het eindelijk eens warmer en droger gaat worden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .