Spring naar bijdragen

Okki

Members
 • Aantal bijdragen

  633
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  3

Okki last won the day on 31 Mei 2018

Okki had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

154 Uitstekend

Over Okki

 • Rang
  Burchtenbouwer

Recente profielbezoeken

784 profielweergaven
 1. Mijn konijnen verharen nog steeds niet, helemaal niks. Ze zijn altijd vrij laat, geloof ik. De kat begint ondertussen wél te verharen, maarja, da's geen konijn...
 2. In mijn dromen had ik ooit drie konijnen: de twee die ik nu heb, en een prachtige, donkerblauwe Vlaamse Reus! Dus ja, in dromen bestaan ze! Maar 'blauw' als vachtkleur is volgens mij een soort grijs? Er zijn ook grijze katten die 'blauwe Rus' heten, en een grijze steensoort die veel voor ouderwetse stoepjes gebruikt wordt, wordt ook blauw genoemd. Maar ik blijf het ook wel een vreemde benaming vinden!
 3. Ik heb twee meerkleurige konijnen. De ene is voornamelijk wit met zwarte en lichtbruine vlekjes. De andere is donkerbruin met zwarte strepen en een tikje wit.
 4. Hier nog totaal niks. Niet rijden, niet verharen, helemaal niks. Alleen mijn rammetje doet sinds gisteren weer bunnyflops. Dat doet hij nooit in de winter, de tegels in de ren zijn dan te koud, denk ik.
 5. Okki

  Corona virus

  Voor gezinnen telt dat aantal niet. Dus met een gezin van vier mag je gewoon naar buiten. Ik dacht inderdaad ook maximaal drie personen, dat is dan niet erg duidelijk gecommuniceerd. Volgens mij mogen er maximaal drie mensen op bezoek komen, mits je dan wel allemaal anderhalve meter afstand van elkaar kunt houden. Maar helemaal duidelijk is me dat ook niet. En is het dan verstandig om je gasten iets te drinken te geven, of moeten ze dan hun eigen thermosfles koffie oid meenemen?
 6. Ik heb twee konijnen en die eten drie kilo hooi in een week of twee, drie op, denk ik.
 7. Is ze gewend aan groenten en kruiden? Ik krijg er hier nog wel eens wat in door met een takje peterselie/basilicum o.i.d. tegen hun bekje te duwen. Dan raken ze wat geïrriteerd en gaan er naar happen en dan eten ze het toch op. Misschien lust ze wat brokjes als je die weekt in water?
 8. Leuk! Mijn konijnen zijn er ook dol op! @Eveeonze krulwilg heeft drie stammetjes van ongeveer een meter hoog, de kruin wordt ongeveer 1,5 meter doorsnee, schat ik. Ik knot hem wel ieder jaar, anders wordt ie veel te groot. En sowieso knip ik in de zomer die kruin nog een paar keer bij.
 9. Kun je ervoor zorgen dat ze 24 uur per dag in de ren kunnen? Dit hok is als permanente verblijfplaats veel te klein. Het scheelt misschien ook qua zindelijkheid en rotzooi als ze meer ruimte hebben. Het klinkt het alsof ze de boel aan het markeren zijn, ze zijn hun eigen plekje aan het vinden omdat ze nog maar kort bij elkaar zijn. Ook hebben ze misschien de lente in hun bol!
 10. Een konijn van een vriendin van mij had ook een gekneusd achterpootje. Het beestje heeft een tijdje pijnstillers gekregen, weet niet hoelang dat was. In ieder geval duurde het wel een paar weken voordat ze de poot weer helemaal normaal gebruikte, maar het is weer helemaal goedgekomen! Beterschap met je konijn!
 11. Okki

  Wasgedrag

  Hier wast vooral de voedster de ram, een enkele keer andersom. Ik vind het altijd zo grappig om te zien als de één zijn of haar kopje onder dat van de ander steekt om gewassen te worden, en als de ander inderdaad gaat wassen: zichzelf! Eerst pootjes uitschudden op de kop van de ander en dan snoet wassen. Of een achterpoot uitsteken tegen de ander en die poot wassen.
 12. Die van mij hebben pas een nieuwe ren gekregen en die is bijna 10 vierkante meter groot, dus 5 vierkante meter per konijn.
 13. Ooh, echt een leuk bordje!!
 14. Snap ik, dat je het dak extra goed vast maakt! Het balkon van mijn dochter is gewoon rechttoe rechtaan beton, dus dan staat het altijd goed.
 15. Bij witte katten is dat ook zo. Witte dieren kunnen sneller huidkanker krijgen, vooral op de oren. Hoe dat precies zit weet ik niet. Oren zijn volgens mij sowieso minder dik behaard zodat de zon makkelijker op de huid schijnt. Misschien is de vacht van witte dieren daar nog net iets dunner? Geen idee!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .