Ga naar inhoud

Okki

Members
 • Aantal items

  1474
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  4

Okki won de laatste dag op 1 augustus

Okki had de meest gelikete inhoud!

2 Volgers

Recente bezoekers van dit profiel

1433 profielweergaven

Okki's Achievements

Wortelexpert

Wortelexpert (5/6)

739

Community reputatie

 1. Oja, het is dus niet gezegd dat hij aankomt als hij panacur krijgt, goed om te weten!
 2. Ja, daar ben ik soms wel bang voor, maar dat zien we dan wel weer. Wannes is eventueel nog wel blij binnen, als hij maar samen met Zoetje is. Maar Zoetje is een ander verhaal. Dat is echt een buitenkonijn dat binnen slechter eet en niet helemaal lekker in haar vel zit. Maar als het voor Wannes buiten te koud is zet ik ze toch allebei binnen. Daar hebben we ruimte voor.
 3. De dierenarts zag nu eigenlijk geen reden om nog van alles te onderzoeken. Ik vraag inderdaad ook altijd door naar het waarom en de behandelopties, en of het nut heeft. In dit geval denk ik net als de dierenarts: we laten Wannes voorlopig lekker met rust en houden hem ondertussen goed in de gaten. Als er iets verandert dan bel ik de dierenarts.
 4. Ik zie geen verschil tussen de keutels van Wannes en van Zoetje, dus megacolon zal het niet zijn. Bloedonderzoek doen kan natuurlijk wel, maar heeft dat ook zin? Ik bedoel: straks komt eruit dat ie iets aan zijn lever of nieren heeft, maar kun je er dan ook iets mee? Of is het dan alleen maar duidelijk waar het probleem zit en is er verder niks aan te doen?
 5. Hij keutelt normaal en de dierenarts vindt het al heel wat dat hij niet verder afvalt. Hij eet dus genoeg om op gewicht te blijven. We moeten hem in de gaten blijven houden en aan de bel trekken als hij echt gaat afvallen. Of als er iets anders opvalt. Wannes doet nu helemaal normaal konijnig dus lastig om gericht te zoeken, lijkt mij. Röntgenfoto's wezen niks uit, zijn buikje voelt ook helemaal normaal, hij drinkt en plast niet meer dan anders. Dan zou je inderdaad van alles in het bloed moeten gaan onderzoeken. Of nog een echo doen, maar dan moet zijn buik kaalgeschoren worden en dat is nogal koud buiten, dat vind ik geen optie. En omdat hij zó raar ging poepen van de panacur (waarschijnlijk) wil de dierenarts liever even afwachten en dat nog niet heropstarten. Ik kan me daar wel in vinden, vooral omdat het eigenlijk gewoon goed gaat met hem. Ik kan hem echter wel dikker kíjken, en ik zou het heel fijn vinden als hij ook weer hooi gaat eten. Ik blijf het gewoon allemaal aanbieden en ik blijf hem regelmatig wegen.
 6. Dit is Wannes nu. Hij ziet er wat mottig uit maar hij is nog flink aan het verharen. En hij kijkt wel wat zielig maar zo is hij verder helemaal niet hoor. Hij is gewoon in zijn normale, gekke doen.
 7. Wannes komt nog steeds niet aan, hij blijft op 1,69 kilo hangen. Hij eet echt wel goed brokjes, en ook bijna in hetzelfde tempo als Zoetje. Zoetje is door al die brokjes in anderhalve week tijd 50 gram aangekomen, maar Wannes dus niet. Ik ben bang dat er tóch nog iets anders speelt. Misschien moet hij weer panacur? Op de röntgenfoto's die afgelopen tijd van zijn lijfje en van zijn gebit zijn gemaakt was niks bijzonders te zien, afgezien van die missende kies dan. Ik heb vandaag de dierenartspraktijk gebeld maar de dierenarts die Wannes behandelt is vrij vandaag. Als het goed is belt hij morgen terug over wat we nu moeten doen.
 8. SCI en SLS zijn schuimmiddelen, die zorgen ervoor dat het product goed schuimt. Maar ze kunnen er ook voor zorgen dat je een droge huid krijgt die gaat jeuken. Ze wassen het natuurlijke beschermlaagje van je huid weg. Er zijn meerdere soorten. SLS is de agressiefste en de meest gebruikte. SCI is één van de mildere. Ik kan er allemaal niet tegen. Ik vind het daarom ook erg raar dat er in producten voor de gevoelige huid toch vaak sulfaten zitten, want ik ben echt niet de enige die er niet tegen kan. Hier staat een duidelijke uitleg: https://zolea.be/sulfaten-in-shampoo/
 9. Dat is raar @Lienappelsien, dat er op de verpakking staat dat er SCI in aleppozeep zit! Dat hoort er toch echt niet in. Ik heb ook zepen en shampoo's gebruikt met SCI of andere milde sulfaten, maar ik krijg daar toch altijd jeuk van. Ik moest ook even wennen aan aleppozeep als shampoo, maar nu wil ik niet meer anders. Ik moet wel af en toe mijn haar er twee keer achter elkaar mee wassen om het echt schoon te krijgen. Maar ik krijg er geen jeuk van! Ik gebruik trouwens ook Werfzeep als handzeep, dat gaat ook best goed. Mijn huid moest er wel even aan wennen.
 10. Ik kwam dit filmpje tegen op facebook. Heb zitten twijfelen of ik hem ergens bij de konijnenslowchat ofzo zou zetten of hier. Toch voor hier gekozen omdat de vogel echt is en het konijn niet. Heel raar, zo'n nepkonijn! 🤣 https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2582129871839433&id=100001273365143&sfnsn=mo
 11. Interessant! Maar het blijkt niet het oudste konijn te zijn dat in Nederland is gevonden. Bij de reacties op het artikel heeft iemand een link geplaatst over een opgraving uit de Romeinse tijd waarbij resten van een konijn zijn gevonden.
 12. Gehaktbal, gekookte aardappels en wbits (witte bonen in tomatensaus, maar dat is zó lang! 😜🤣)
 13. Dit berichtje was bedoeld voor @Pablo&Lola, over Marcel's green soap! Ik had per ongeluk mezelf gequote...🤣
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .