Spring naar bijdragen

Okki

Members
 • Aantal bijdragen

  588
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  3

Okki last won the day on 31 Mei 2018

Okki had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

138 Uitstekend

Over Okki

 • Rang
  Burchtenbouwer

Recente profielbezoeken

732 profielweergaven
 1. Ik maak me er ook geen zorgen om (hooguit dat het plekje misschien wat gevoeliger is voor kou) maar ik vind het zo'n verschil! Die ene pluk is al zo'n beetje tot de normale lengte teruggegroeid en daaromheen is nog bijna kaal. En juist 贸p het litteken verwachtte ik niet zo'n haargroei. Toen mijn voedstertje gecastreerd was, groeide het haar vrij snel en ook gelijkmatig terug. Ik vind dit er zo gek uitzien! 馃檪
 2. Okki

  Haar groeit raar terug?

  Bij mijn voedstertje is een paar weken geleden een abces verwijderd, dat is allemaal goed gegaan en goed genezen. Maar nu groeit haar haar zo raar terug, zie foto. Het donkerbruine plukje haar is al best lang geworden en dat groeit op en direct naast het litteken. Daar omheen groeit wit haar, maar dat is nog heel erg kort, bijna kaal nog. Is dat normaal, dat het z贸 teruggroeit?
 3. @Hallo Hoi Dat kan heel makkelijk op bijv. https://www.fotoverkleinen.nl/.
 4. Heb je je ouders al eens hier op bunnybunch laten lezen?
 5. Maar ze heeft toch ook al een tijdje rare ontlasting, daarvoor ben je ook nog niet met haar naar de dierenarts geweest? Ik volg je topics nu al een tijdje, maar ik snap er niks van. Je konijn heeft allerlei problemen (rare ontlasting, eet niet goed hooi, agressief gedrag), er worden tips gegeven maar je doet er helemaal niks mee. Of je schuift het af op je ouders, dat er niks gebeurt. D贸e er nou eens iets mee! Als jij een gezond en vrolijk konijn wil, dan moet je ermee naar de dierenarts, zorgen dat ze meer hooi eet, dat ze genoeg ruimte heeft en dat ze een vriendje krijgt! En anders zoek je een ander huisje voor haar, als je dat allemaal niet kunt bieden om wat voor reden dan ook. Dat is 贸贸k liefde voor je dier, een ander huisje zoeken. Volgens mij is dit ook al tig keer tegen je gezegd. Je komt zo dwars en eigenwijs over, zo jammer voor je konijn.
 6. Onze dierenarts gebruikt een pillenschieter, daarmee schiet hij het pilletje achter in de keel van de kat. De kat kan hem dan echt niet meer uitspugen. Soms doen ze er nog een spuitje water achteraan. Ook kan er een ontwormingsinjectie gegeven worden. Maar voor die injectie moet je echt naar de dierenarts. Die pillenschieter durf ik zelf niet te gebruiken, ben veel te bang dat de pil in het verkeerde keelgat komt. Maar misschien durf jij dat wel? Hier laat ik de dierenarts altijd een ontwormingspilletje geven als ik de nageltjes van de kat laat knippen, dat is zo'n drie keer per jaar. Doe ik ook niet zelf, want ons schattige katje verandert in een monstertje als je nagels wil knippen. Bij de dierenarts moeten we haar met drie man in bedwang houden. Succes ermee in ieder geval!
 7. Okki

  Abces weggehaald

  Heel makkelijk inderdaad! Ik vind haar eigenlijk wel weer helemaal de oude hoor. Het wondje moet nog helemaal genezen en het haar daar omheen moet weer aangroeien, maar in gedrag is ze weer helemaal de oude.
 8. Als ik naar de konijnen ga, dan noem ik ze Konijnenbeestjes. Maar verder hebben ze niet echt een troetelnaam. De kat w茅l, die noem ik regelmatig Krullenbol. Geen krul te bekennen, maar ach...
 9. Okki

  Abces weggehaald

  Dat is best heftig geweest dan! Hopelijk komt het weer helemaal goed! Mijn konijn is vandaag goedgekeurd. Eigenlijk moesten de hechtingen er morgen of overmorgen uit, maar dat had ze zelf al gedaan. Ik mocht een foto van het wondje naar de dierenarts appen en die vond het er goed uitzien (vind ik zelf ook) dus we hoeven niet op controle. Scheelt weer een boel stress voor het konijn!
 10. Okki

  Abces weggehaald

  Goed dat je het vraagt, maar nee, ze heeft daar nooit een prikje gehad. Mijn konijn heeft waarschijnlijk die gasbuik gekregen door de pijn van het abces, dus hier werd er direct ingegrepen. Fijn dat het abces bij jouw konijn wel minder wordt. Heeft ze er last van, of valt dat mee? Wij hebben nooit iets gemerkt, tot ze ineens niet wou eten.
 11. Okki

  Abces weggehaald

  @Lienappelsien: inderdaad, ik aai ze ook niet veel. Meestal als ik ze brokjes geef krijgen ze allebei een aai over hun bol, of even wat gekriebel in hun nekje. Het rammetje moet ik wel iedere paar weken oppakken omdat hij een rare, pluizige vacht heeft die met vochtig weer snel klit. Maar mijn voedstertje pak ik bijna nooit op, alleen als het echt nodig is. Als je dat hartje dan tekeer voelt gaan, dan weet je dat ze flink gestresst is. Nu is het helaas een paar keer per dag nodig ivm medicijnen, maar ik denk dat het morgen van drie naar twee keer kan. Scheelt weer iets. En ja, als ik niks geks zie, ga ik ze ook niet controleren inderdaad. @Floppyears: volgens mij zijn het inderdaad geen aanstellers! Alleen niet willen eten, dat valt wel goed op.
 12. Okki

  Abces weggehaald

  Aha, dank je. Zeker met zo'n dikke wintervacht is denk ik lastig om kleine wondjes op te merken. Als er hier een konijn niet enthousiast op de brokjes af komt rennen probeer ik altijd of ze dan wel iets anders willen eten. Zo niet, dan bel ik direct de dierenarts.
 13. Okki

  Abces weggehaald

  Ik vraag me trouwens wel af hoe ze aan zo'n abces komt. De dierenarts zei dat het door een wondje kan komen, maar dan was dat blijkbaar zo klein dat het mij niet is opgevallen
 14. Okki

  Abces weggehaald

  Dat heb je goed verwacht hoor, haha! We hebben net even gekeken, er is n贸g een hechting uit, er zit er nu nog 茅茅n. Maar het wondje ziet er netjes uit. Niks raars, alleen een korstje. Ik check het iedere keer als ze medicijnen moet, drie keer per dag.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .