Spring naar bijdragen

Okki

Members
 • Aantal bijdragen

  536
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  3

Okki last won the day on May 31 2018

Okki had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

130 Uitstekend

Over Okki

 • Rang
  Burchtenbouwer

Recente profielbezoeken

652 profielweergaven
 1. Ik heb ook nee gestemd. Voor ieder huisdier moet je je inlezen over wat ze nodig hebben en waar je op moet letten. Ik heb katten, konijnen en vogels gehad en ik vind die allemaal ongeveer hetzelfde qua verzorging. Zieke konijnen zijn volgens mij wel iets sneller een spoedgeval dan bijvoorbeeld een kat. Een hond vind ik meer high maintenance: daar moet je ook dagelijks nog flink tijd aan besteden om ze te laten bewegen. Bij katten en konijnen hoeft dat niet. Die regelen dat zelf wel.
 2. Te koop wegens het zelf bouwen van een ander konijnenhok. Ophalen in Middelburg. Ferplast Grand Lodge 120 plus konijnenhok. Met schuiflade op de verdieping, bodem aan de onderkant kan er ook uitgeschoven worden voor het schoonmaken. Het onderste trappetje is wat verlengd omdat mijn konijnen het te steil vonden. Met deurtje beneden, deurtje bij het nachthok aan de voorkant, deurtje aan de zijkant. Het dak kan ook open. Vraagprijs €99.
 3. Hier ligt mijn rammetje vaak op zijn zij na een bunnyflop. Zijn vriendinnetje ligt dan meestal tegen zijn rug aan. Maar net lag ze aan zijn buikkant, met haar koppie op zijn voorpootjes/schouder. Zó schattig! Verder zitten ze vaak tegen elkaar aan, twee bunnyloafjes. Ook schattig!
 4. Mijn dochter is nu twee keer bij Wilhelminapark geweest met haar konijn en zij heeft er ook goede ervaringen. Deskundig en vriendelijk. Zij moet er anderhalf uur voor reizen, maar haar konijn is nu wel van een probleem verlost dat andere dierenartsen niet eens gezien hadden.
 5. Mijn rammetje lag net op zijn zij, precies rond de icepod gekruld! Grappig om te zien!
 6. Hier liggen mijn konijnen de hele dag languit op de tegels in de ren. De icepod ligt er eigenlijk alleen voor de vorm bij. Normaal mogen ze iedere dag ook uren in de tuin, maar met zulk warm weer niet. Mijn rammetje raakt nogal snel oververhit, ook van maar een klein beetje door de tuin rennen. Dan ligt hij helemaal te schudden, doodeng. Zelfs 's avonds als de zon uit de tuin is heeft hij dat op zo'n warme dag. Dus op dagen als vandaag dwing ik ze eigenlijk wat meer tot inactiviteit door ze niet in de tuin te laten. Zelf zit ik binnen met alle gordijnen dicht, goed te doen!
 7. Mijn konijnen hebben ouderwetse mensennamen (die ik niet vertel ivm privacy). Mijn voedstertje is een felle tante, als ze in de tuin rondloopt en er komt een kat of vogel op het gras zitten, dan jaagt ze die gewoon weg. Ze neemt meestal het voortouw als er iets nieuws in het hok of in de tuin is, even onderzoeken! Mijn rammetje is heel nieuwsgierig en ik mag van hem nooit het hok uitvegen. Hij gooit het blik weg, trekt het gewoon uit mijn handen. En de veger valt hij aan. Als ik in het hok zit dan komt hij altijd nieuwsgierig aan mijn benen snuffelen.
 8. Ik heb wel eens een platte, uitgedroogde muis in het hooi gevonden. Niks van gemerkt toen ik het hooi in het hok legde, en 's avonds, toen de konijnen al lekker hooi gesmikkeld hadden, zag ik het ineens liggen...brrr!
 9. Ik heb geen idee hoeveel gram ze per dag eten, maar ik leg 's morgens een bult hooi neer ter grootte van één konijn (ze zijn allebei ongeveer twee kilo) en 's avonds weer. Er blijft altijd wel een dun laagje op de grond liggen maar 90% wordt opgegeten. Ik geef ze een mix van bergweidehooi, timothy-hooi en gedroogd gras. Verder eten ze ook vers gras in de tuin.
 10. Wij hebben twee konijnen in een ren in de tuin, en sinds een paar weken een kat. Als de kat buiten loopt zijn de konijnen heel alert, maar ze beginnen wel te wennen. Eerst was het veel stampen en angstig wegschieten, nu blijft het voedstertje rustig doorgaan met waar ze mee bezig was. Het rammetje houdt de kat goed in de gaten. De kat vindt het wel interessant om bij de konijnen te kijken. Momenteel mogen ze nog niet tegelijk los in de tuin, ik wil dat de konijnen eerst nog beter gewend raken aan de kat. @Pablo&Lola: toen de kat nog niet buiten kwam maar ik met de vieze kattenbak langs de konijnenren liep, gingen de konijnen ook stampen! Ook ooit een ander konijn schrok zich rot van een man met de geur van een hond bij zich.
 11. @rifca: de konijnen van mijn dochter vonden het prima dat ik ze kwam verzorgen toen mijn dochter op vakantie was. Toen ze thuis kwam, was het voedstertje helemaal blij, die wilde steeds dicht bij mijn dochter zijn en geaaid worden. Ik heb het idee dat mijn konijnen ook inderdaad mij vooral leuk vinden vanwege de brokjes.
 12. Inderdaad @Rifca, ik heb hier momenteel een kat op schoot liggen. Zij wijkt bijna niet van je zijde. Altijd op of bij ons liggen, of geaaid willen worden. Er zijn ook veel katten die precies weten wanneer hun personeel thuis komt en dan wordt het personeel enthousiast begroet.
 13. Hier zijn ze volop aan het verharen!
 14. Wat grappig @Rifca, dat je dat verharen zo bij het neusje ziet!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .