Ga naar inhoud

Nieuw konijnenvirus in Nederland ?


Sanne1993

Aanbevolen berichten

Aankomende maandag krijgen ze het booster-vaccin binnen bij dierenkliniek den ham (die langwerkende krijgen ze niet) 22 euro per konijn en daar zit de herhaling bij in. Wel komen ze bij jouw auto met handschoenen en de hele mikmak.

Omdat ik buiten en binnenkonijnen heb, is het voor ons handiger dat ze thuis komen en dat kost uiteraard wel meer geld. Logisch, 2x aan huis. Maar ik ben dan 172 euro kwijt en dat kan ik nu helaas echt even niet missen. Dus voorlopig gaan we maar even als vanouds te werk. Of er moet hier in de buurt iets verdachts gebeuren natuurlijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

6 uur geleden zei Christaaa:

Ik zou me niet te druk maken domino. Volgens mij is de kans groter dat je het ergens langs de weg oppikt.

Ik wacht gewoon tot het langer werkende vaccin er is. Dat vind ik toch het makkelijkste, ook voor de beestjes. 

Dank je wel, ja het is even een schrikreactie, dat je toch in een gebied bent waar het "heerst". Ik hoop dat ze het vaccin gauw hebben, dat scheelt een hoop zorgen. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

De laarzen waarmee ik buiten op het veld loop, mogen de kamer niet in. Omdat mijn honden ook op het veld lopen (en ik moeilijk 10x per dag 12 voetjes met chloor kan schrobben), hebben Stamper en Cassie tot aan het vaccin hokarrest. Voor de rest ben ik met handen wassen tussendoir bezig. Maar meer dan dat kan ik niet doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Schoenen uit bij de voordeur en heb vandaag m'n kleding maar meteen in de was gedaan. Maar aan de ene kant heb ik het gevoel dat ik enorm overdrijf en me aanstel. Maar punt is gewoon dat ik het echt niet weet..... niemand weet het volgens mij... En dat maakt die onzekerheid.... 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja maar er is bij een aantal konijnen gebleken dat het om type 2 ging. Maar al die niet gecheckte konijnen? Dat kan net zo goed type 1 zijn geweest of gewoon domweg een onderschatte gasbuik. Die man in de winkel sprak van nog een klant waarvan het konijn dood was maar die kwam eerder al ander voer halen want konijn at al anderhalve dag niet. Ik denk dat er een hoop konijnen sterven waarvan het niet onderzocht wordt maar wel gezegd wordt dat het van type 2 is. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja maar anderzijds zullen er ook een hoop konijnen sterven die 'gewoon' zomaar dood zijn en waar geen haan naar kraait, terwijl daar mogelijk wel sprake is van VHD. Dat speelt uiteindelijk al jaren, VHD wordt veel minder vaak geconstateerd dan myxomatose terwijl het niet per se zo weinig voorkomt. Punt is, je weet het gewoon niet. Ik denk dat voorzichtig zijn daarom absoluut geen kwaad kan, maar overal van in paniek raken wordt het ook niet beter van.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zie dat een andere dan onze eigen dierenarts al vaccinaties binnen heeft (Novarvilap), en morgen een vaccinatiedag (in de auto) heeft. Ik neem aan dat ik daarnaast ook nog voor VHD en Myx moet laten enten? Dat staat los van elkaar toch? Want ze moeten toevallig ook allebei die enting weer hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo ze zijn vandaag ingeënt. Het was een roze stof dus welke het is geen idee. In ieder geval 1 die geboost moet worden.

1x na 3 weken en 1x na een half jaar. Waarom ze die na een half jaar ook.een herhaling noemen snap ik ook niet. Schijnt te zijn omdat ze nog niet kunnen garanderen dat hij een jaar werkt ofzo.

Ik vind het alleen een beetje raar dat het na 3 weken moet terwijl overal 6 weken staat.

Maar ze zullen wel weten wat ze doen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

DRINGEND! NIEUWS OVER VHD2!

Bericht 02-01-2016 van het RHD-crisis team (MSD, Apotheek Diergeneeskunde, Faculteit Diergeneeskunde en enkele gerenommeerde dierenartsen)

In toenemende mate worden door het hele land wilde konijnen met RHD 2 gevonden, zodat het nu toch lijkt dat er een epidemie voor de deur staat.
Het single dose vaccin Filavac, dat een jaar werkt, zou in januari komen maar komt waarschijnlijk pas in maart beschikbaar.
Konijnen in opvangen worden al zoveel mogelijk ter plekke gevaccineerd met Cunipravac Variant. Dit vaccin moet na 6 weken geboosterd worden, maar het biedt wel binnen 1 week bescherming.

Vanwege de ernst van de situatie nu ook het dringende advies aan particulieren om NIET op Filavac te wachten, maar te laten vaccineren met Cunipravac Variant.

Het is beter dat mensen niet massaal naar de praktijk van de dierenarts gaan, in verband met besmettingsgevaar. Regel met je dierenarts op welke manier de vaccinatie uitgevoerd kan worden. Verschillende dierenartsen vaccineren in de auto van de konijneneigenaar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .