Spring naar bijdragen

Dollie

Members
 • Aantal bijdragen

  73090
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  156

Alles door Dollie geplaatst

 1. O ja 😂 verkeedre voor dit forum dan hahaha
 2. Verkeerde diersoort, maar toch leuk 😁
 3. Hey @Lienappelsien ben je terug van weggeweest? Mijn kat heeft sinds gisteren ook een cat cube. Tot nu toe lijkt ie best in de smaak te vallen.
 4. Wat bedoel je met opvang/fokkers?
 5. Ik zou zelf niet zo heel bang zijn voor gevolgen/mindere werking van de over datum vaccinatie, maar dat neemt niet weg dat het enorm slordig is dat een praktijk dit nog toedient. Het geeft ook de indruk dat ze heel weinig konijnen vaccineren, meestal is het vaccin op moment van levering namelijk nog 1 à 2 jaar houdbaar. Met welke entstof is je konijn ingeënt? Zo te horen is de kans groot dat je konijn niet volledig gevaccineerd is. Bij een andere dierenarts opnieuw vaccineren en dan volledig lijkt me een goede oplossing. Vrijwel alle vaccins die de afgelopen paar jaar op de markt zijn geweest kunnen na vier tot zes weken nog eens gegeven worden als booster, dus herhaling na vijf maanden moet geen probleem zijn. Ik zou eerlijk gezegd aansturen op je geld terugkrijgen bij die eerste, zeker als je al langere tijd twijfels hebt.
 6. Dankjewel, dan stuur ik het gewoon op, vind het ook weer zo wat om speciaal daarvoor heen te gaan in deze tijden.
 7. @Pablo&Lola gekke vraag 😁 jij werkt bij de uni toch? Als ik iets aan een medewerker wil sturen zodat het bijv. in z'n postvak komt, hoe moet ik dat adresseren? Kan dat überhaupt?
 8. Dat is geen probleem hoor. Waarschijnlijk fijner voor de huid dan die plakken haar er op. Mars heeft hetzelfde maar dan door het kwijlen en het vloeibare voer, ondanks dat ik na elke voeding de boel schoonmaak met babydoekjes. Af en toe kan ik alles er voorzichtig uit (bij hem zitten de plukken al half los dan) en toevallig heeft ie nu ook wat kale plekken. Is niet anders.
 9. Heel veel sterkte Mira!
 10. Met een zieke kat, hard doorwerken voor scriptie deadline en hele middag opvang was er geen zin en energie meer om fatsoenlijk te koken dus ik heb stokbrood, salade en (vega) kipfilet gegeten 😛 wel makkelijk maar geen culinair hoogstandje 😂 Vanavond om dezelfde reden left over lasagna overigens xD
 11. Ik had gisteren lasagne dus blijkbaar trendsetter 😁 niet dat jullie dat wisten, maar toch.
 12. Geen ervaring mee maar ik zag ook reclame, leek me ook heel interessant! Ik had naar de kruikvariant gekeken maar zal zelfde principe zijn.
 13. Als ze er dusdanig veel last van heeft zou ik ook zeker overwegen het risico te nemen. Afgelopen zomer heb ik een oog laten verwijderen bij een ernstig ondervoed konijn, zij is nog wel heel jong maar was er zo slecht aan toe dat het een reëel risico was dat ze in de narcose zou blijven. In dit geval hadden we geen keus omdat er een abces achter het oog zat waardoor het oog er uitgedrukt werd. Ik had niet verwacht een levend konijn terug te krijgen, maar de operatie en het herstel er na was een fluitje van een cent. Overigens heb ik al meerdere keren een oog laten verwijderen (6x of zo?), een kap op is nooit nodig geweest. Mijn ervaring is dat konijnen met een kap vaak dusdanig van slag zijn dat het hun herstel echt beperkt. Wil uiteraard niet zomaar tegen het advies van je dierenarts in gaan. Mijn ervaringen met oudere konijnen en narcose in het algemeen zijn eigenlijk prima, al waren die nog wel allemaal iets jonger. (8-10 jaar)
 14. Dollie

  Joy spam topic

  Even kijken of ze die in zijn maat hebben dan.
 15. Die kans is heel klein, maar niet elke verkoper is even betrouwbaar dus of de geboortedatum klopt is soms gissen. Daarnaast kun je met dit soort dingen niet voorzichtig genoeg zijn. Niet meer samen laten dus. Je zou kunnen kijken of Sven al ingedaalde balletjes heeft, als de balletjes er zitten dan werken ze ook en is hij dus zeker vruchtbaar. Voedsters worden later vruchtbaar, dus de kans dat er nu al wat mis is gegaan is klein, tenzij de geboortedatum er twee maanden naast zit. Maar nogmaals, zoek het risico echt niet op.
 16. Dollie

  Joy spam topic

  Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik vind dit zo briljant om naar te kijken 😂 filmpje is een beetje donker want ben mijn nieuwe camera nog aan het uittesten 😅 Dan ga ik nu even Mars leren hoe hij moet dweilen, tot later.
 17. Bij het verwijderen van haakjes zal wel een consult gerekend worden, bij een routineingreep als een castratie of sterilisatie is dat niet gebruikelijk. Al vind ik haakjes verwijderen voor 160 euro zelfs met consult nogal aan de prijs. Je ziet in dit overzicht ook mooi dat je over het algemeen inderdaad iets minder kwijt bent aan een castratie/sterilisatie van een kat.
 18. Ter aanvulling: De prijzen zijn gelijk aan castratie/sterilisatie kat, dat is ongebruikelijk omdat een konijn vaak meer narcose/medicatie nodig heeft en, in geval van de sterilisatie, de ingreep iets ingewikkelder/meer werk is. Echter vindt zij het neutraliseren van konijnen ontzettend belangrijk en daarom heeft ze er voor gekozen toch dezelfde tarieven aan te houden.
 19. Nee, dit is het reguliere tarief. Het opvangtarief zit er nog wat onder maar dat ga ik natuurlijk niet openbaar op internet zetten 🙂 Het is een kleine praktijk waar zonder assistent gewerkt wordt en bijvoorbeeld geen 'luxe' als avondspreekuren, beperkte mogelijkheden voor aanvullende onderzoeken (geen röntgen/echo etc.) en bij de prijs zitten extra medicatie of controles ook niet inbegrepen. Dus net wat je zelf wil qua uitgebreidheid en service.
 20. 45 ram/80 voedster bij de ene dierenarts en bij de andere was ik volgens mij 120 euro kwijt voor sterilisatie maar ik durfde het niet aan om op het bonnetje te kijken (meerdere dingen tegelijk afgerekend) 😂
 21. Dollie

  Joy spam topic

  Voor wie dacht dat konijnen een luizenleventje hebben bij ons...
 22. Nee, zou ik niet doen. Je weet nu dat er misschien iets zit, kijken via otoscoop is maar beperkt betrouwbaar dus misschien valt het in de praktijk erg mee en anders ben je al (extra) alert. Mijn ervaring is dat konijnen wel echt 'mieperds' zijn met dit soort dingen, tussen aanhalingstekens omdat een scherpe plek in je mond natuurlijk ook écht zeer doet als het op de verkeerde plek zit, ook al is het maar een klein puntje. Je hebt er wel konijnen bij die met enorme haken nog niets lieten merken, maar ik zie veel en veel meer konijnen die echt (bijna) niks meer willen en waarbij de dierenarts dan appt van ja ik heb wat kleine puntjes weggehaald, maar of dat het nou is..? En vrijwel altijd eten ze daarna weer hartstikke goed. Dus tenzij er een indicatie is dat er al schade is of dat je weet dat je konijn veel te lang doorgaat ondanks gebitsproblemen zou ik bij zulke dingen echt afgaan op wat je zelf ziet. Dat gaat nog eens dubbelop bij een konijn dat net ziek geweest is, ten eerste natuurlijk omdat een narcose dan toch iets meer risico met zich meebrengt maar ook omdat zulke problemen net de doorslag kunnen geven om dan toch ook maar toe te geven aan de pijn in de bek. Als je je al ellendig voelt dan maakt zoiets het natuurlijk alleen maar erger als het wel pijn doet. Niet helemaal vergelijkbaar, maar ik zie dit bijvoorbeeld heel vaak bij konijnen met ernstige obesitas, die zijn langdurig volgepropt en ik kan overduidelijk aan ze (en de weegschaal) zien dat ze echt niet slechter zijn gaan eten de laatste tijd. Alleen zodra ik dan het dieet aanpas lijkt dat, in combinatie met de stress van verhuizen misschien, de druppel te zijn om toch behoorlijk last te krijgen van allang aanwezige haken.
 23. Dollie

  rammen koppelen

  Eerst de jonge ram castreren, voor die tijd is het echt niet verstandig om te gaan koppelen. Het feit dat hij nog wat angstig is geeft aan dat hij nog te jong is, daarnaast is de kans gigantisch groot dat als je hier wel een geslaagd koppel aan over houdt dat dat maar van heel korte duur is.
 24. Dollie

  rammen koppelen

  Zijn ze allebei gecastreerd?
 25. Wordt ze bij jou wel goed warm gehouden? Wat was haar temperatuur op de verschillende momenten bij de dierenarts?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .