Spring naar bijdragen

Dollie

Members
 • Aantal bijdragen

  73430
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  159

Alles door Dollie geplaatst

 1. Het geluid van knabbelende konijnen is sowieso het beste geluid ooit (kauwende konijnen orkest als je net 20 konijnen in dezelfde ruimte eten gegeven hebt 😊) maar als er eentje ziek is helemaal!
 2. Dollie

  Bunny-twins!

  Ah Jerry is wat lichter rond z'n snoetje zie ik. Toen Fred jong was had hij de kleur van de augustus Jerry maar na een paar jaar is hij wat donkerder geworden.
 3. Ja dat heb ik dus wel bij o.a. een voetbalforum gedaan en gelijk maar gezegd dat het misschien niet zo tof was om mee binnen te komen vallen maar dat ik hun hulp echt echt echt heel hard nodig had 😁 dat was wel met succes 😛 maar ik probeer per forum wel een beetje in te schatten of dat in goede aarde gaat vallen en controleer ook overal eerst de regels. Het is daarom dus niet zo van even een accountje aanmaken en neerplempen, in twee minuten gepiept en door naar het volgende forum.
 4. Dollie

  Bunny-twins!

  Bij de profielfoto van @Lienappelsien denk ik altijd dat het mijn Fred is: En die van @JokeC lijkt sprekend op mijn konijn Nayan
 5. Hun namen zijn ook individueel gezien wel toepasselijk ja. Grappig dat het je opvalt, want mijn indruk is dat Omo de dominante van het stel was. Hij heeft de minste wondjes en littekens, meest intacte vacht en minst vies. Ik heb ze in de opvang heel kort nog samen gehad (vanuit de reismand van eigenaar samen in grote kooi gezet, reismand teruggegeven aan eigenaar en toen gestart met intake) en je kon het in de dynamiek onderling ook duidelijk zien.
 6. Dat soort Facebookgroepen bestaat wel maar je ziet dat in al die groepen dezelfde mensen zitten en die hebben dan dus je enquête al ingevuld. Die reacties is nog wel een slim idee! Moet nog even bedenken of ik het niet te opdringerig/ongepast vind, vooral omdat ik ook onder eigen naam het moet posten 😅 maar die vraagstelling zo is wel slim!
 7. Klopt, bij voorkeur niet meer inderdaad. Bij alle nieuwe dingen die ik plaats vraag ik ook expliciet alleen naar mannen. Er komt af en toe nog wel een vrouw/anders binnen.
 8. Facebookgroepen is tot nu toe nog niet heel effectief geweest, maar het is altijd het proberen waard. De vraag is alleen hoe je die groepen kan vinden.
 9. Facebookreclame is tot nu toe bij mij echt nooit effectief geweest eigenlijk. Nou gaat het dan niet om enquêtes maar die zijn nog minder aantrekkelijk om op te klikken 😅
 10. Inmiddels al zo'n 1500 mensen die mee hebben gedaan! Helaas moet het percentage mannen naar rond de 40% en met momenteel slechts 24% is dat nog erg ver weg 😭 dusss concrete ideeën om mannen te werven blijven welkom... Op fora posten werkt goed, maar lang niet alle fora accepteren het (wat begrijpelijk is) dus het is zoeken naar een speld in een hooiberg.
 11. Dollie

  Bunny-twins!

  Sergio is van @MichelleloveElmo! Die is overigens wel groter dan de stinkers. Luz van @Pablo&Lola kon wel een tweelingzus van Lumi zijn! Oh, wacht... 😂
 12. Het voelt eigenlijk precies als fluweel vind ik! Het is echt heel zacht.
 13. Mijn opa net zo. Die kwam uiteindelijk door ziekte en enorme vertragingen bij die herkeuringen (ongeveer twee jaar geleden) in de knel, toen hebben ze heb uiteindelijk met pijn en moeite over kunnen halen om er gewoon mee te stoppen. Wil wedden dat hij anders gewoon goedgekeurd was. Vind het echt een wassen neus hoor. Ik weet nog dat hij me bij mijn eindexamen een keer naar school bracht en dat ik er toen al totaal niet relaxt meer naast zat, dat is tien jaar geleden.
 14. Minnie, Maan, Fred en Rupaw zijn alle vier Rexen ja. Ze zijn nog jong dus ze moeten nog wat groeien. Er zit wel wat verbetering in, rond etenstijd staan ze enthousiast bij het deurtje te wachten. Ze zijn ook wel vrolijker. Elke vorm van toenadering vinden ze nog erg spannend, maar het helpt natuurlijk ook niet dat ze deze week gecastreerd zijn, dat ervaren ze meestal niet als een positief socialisatiemoment 😅 er hangt nog wel een onaangenaam luchtje om ze heen maar ze stinken niet gigantisch meer. Alleen Witte Reus is echt een smeerpoets die oooveral plast. Witte Reus, pl
 15. @pakyakker Ik denk dat ik in jouw geval wel het advies van de dierenarts zou blijven volgen, omdat je over het algemeen een goede band hebt met de dierenarts en vertrouwen hebt in hun kunnen, maar vergeet één ding niet: Het is jouw konijn. Als jij haar weer mee wil nemen kunnen ze op hun kop gaan staan maar daar hebben ze niks over te zeggen. Ik denk alleen niet dat je met goed fatsoen nog weer terug kunt/wilt naar een praktijk als je op die manier vertrokken bent dus ik zou dat alleen in een uiterste situatie doen natuurlijk.
 16. Dollie

  Corona virus

  Ja het was nog drie bezoekers per dag toen we nog 'normaal' open waren voor de lockdown. Daarna dicht geweest tot begin januari en sindsdien maar een paar afspraken gehad (waarvan een aantal afstandskonijnen aan de deur afgegeven zijn) dus het was niet zo'n issue. Waarschijnlijk is het handigste om weer terug te gaan op aan de deur afgeven en koppelvakanties. Heb daar alleen niet zo'n zin in om dat weer volledig te doen 😅 Heb idd de woensdag en zaterdag voor afspraken, meer wil ik ook eigenlijk niet, is al genoeg werk.
 17. Johan Maan Minnie Omo Pepper Robijn Rupaw Witte Reus
 18. Dollie

  Corona virus

  Ehhh ik vind dit een beetje eng kun je gedachten lezen 😂 ik vroeg me net semi hetzelfde af. We werken sinds begin van de pandemie eigenlijk bijna altijd met 2 vrijwilligers per keer inclusief mijzelf. Ook omdat er hier binnen weinig ruimte is om afstand te houden, en ook buiten ga je elkaar in de weg lopen. Dus dat blijft gewoon hetzelfde gelukkig. Maar ik vraag me wel af wat dit nu betekent voor klanten, het is niet duidelijk of wij nu een uitzondering zijn en ik had aldoor nog wel zoiets van ach ik ontvang iedereen buiten en ik blijf wel onder dat aantal bezoekers wat je privé zou mogen hebb
 19. Leuk idee! Een paar van mijn favorieten: (Al is die laatste volgens mij geen citaat rechtstreeks uit het verhaal, maar oké, we zien het door de vingers 😉)
 20. Dollie

  Corona virus

  Nu wel, maar met die Britse variant ook? Ik heb geen idee wat de perfecte oplossing is hoor (betwijfel wel of die avondklok nu het verschil gaat maken) maar het scenario wat zich nu in de UK afspeelt stemt me niet erg hoopvol.
 21. Dollie

  Corona virus

  Als alle aanscherpingen niet helpen draait het misschien wel uit op een echte lockdown? Ze gebruiken hier graag de term harde lockdown maar het sluiten van winkels is natuurlijk niet echt een lockdown.
 22. Dat is niet zo heel veel, mijn konijn van 2,2 kg krijgt daar bijv. al 1 ml/2 keer daags van als hij erg veel last van zijn gebit heeft. Je kunt overleggen of je dit mag ophogen. Daarnaast is het vrees ik toch een kwestie van geduld hebben, het duurt even voordat deze verwondingen allemaal netjes genezen zijn.
 23. Dollie

  Durf te vragen!

  Ruitersportzaken? Ik weet ook niet wat je bedoelt met reflectie, ik zie wel eens jassen met zeg maar reflectie op de naden (dus smalle, reflecterende lijnen) maar of dat voldoende opvalt?
 24. Spuitjes met taxi's?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .