Ga naar inhoud

Dollie

Members
 • Items

  74.645
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  174

Alles dat geplaatst werd door Dollie

 1. Ik vind het meestal alleen maar gedoe 😅 maar je kan wel berichtjes sturen natuurlijk. Wat ik wel altijd doe is een klein kaartje met 'veel plezier met je aankoop' oid bij het pakketje in, of even inpakpapier eromheen. Is ook altijd leuk om het zo binnen te krijgen. Heb me net ook weer uitgeleefd op mijn hobby cadeautjes inpakken, eigenlijk is dat ook weer onnodig verpakkingsmateriaal en slecht, foei 😂
 2. Ik ben echt dol op Vinted, tweedehands maar zonder het gezeur van Marktplaats (je hoeft in principe niet met elkaar te communiceren als koper en verkoper) en je bent dankzij kopersbescherming redelijk beschermd. Ik probeer alleen te shoppen met tegoed van verkochte producten, ook om te voorkomen dat ik alles leeg koop 😂
 3. Ik las in het andere topic als belangrijkste argument om katten wél los te laten lopen, dat dat fijn/mooi/goed voor ze is. Omdat ik een chipreader heb word ik regelmatig getagd in lokale vermist/gevonden groepen, gelukkig vaak voor levende katten (die overigens vaak niet gechipt zijn...) maar ik heb er ook al een aantal dood van de weg kunnen schrapen. Daarnaast gaat men er ook heel makkelijk aan voorbij dat het voor katten best wel moeilijk kan zijn om hun territorium te delen, in de gemiddelde woonwijk wonen gewoon echt teveel katten - op een te klein oppervlakte - die elkaar flink het leven zuur maken. Ik kan zoveel voorbeelden noemen van katten die daar enorm veel stress van hebben en/of zelfs gewond raken. Nou, echt leuk voor de kat hoor! Je zou ook eens het woord 'kat' door 'hond' moeten vervangen, dan is de wereld opeens te klein. Ik denk dat het fenomeen loslopende kat zoals we dat nu kennen zijn uiterste houdbaarheidsdatum wel dichterbij ziet komen nu en ik ben daar persoonlijk erg blij mee.
 4. Ik bewaar ze netjes apart maar doe er vervolgens niks mee 😅 eens in de zoveel jaar of zo als het er echt teveel worden. Net als lege cartridges. Maar ik gebruik niet zoveel batterijen, dat scheelt natuurlijk.
 5. Ik ook over de grond idd
 6. Heeft bij mij toen wel goed geholpen, die aaltjes. Ik had niet echt een enorme plaag maar het was wel soort van irritant. Mijn schoonzus had er wel echt heel veel dus toen hebben we een lading gekocht en verdeeld. Dat is anderhalf jaar geleden of zo? Sindsdien zie ik er heel sporadisch nog eens eentje.
 7. Mijn ervaring is dat je vooral de tijd moet nemen om je hoofd overal goed in te zepen, de shampoo in te masseren en uit spoelen. Ik vind het in dat opzicht wel wat meer werk dan vloeibare shampoo, maar ik hoef het minder vaak te wassen.
 8. Ik ben dol op vroeger en nu foto's maken dus ik heb veel te veel opties 😂 maar ik ga voor de meest recente: Niamh op 3-11-2021 na in beslagname en Niamh een jaar later ❤️
 9. Dollie

  Joy spam topic

  Ze waren toen precies twee maanden, meestal zijn ze dan allang gestopt met zogen, ik snapte echt niet dat ze er zolang mee door ging. Heb ik nog niet vaak gezien. Het is ook niet dat die kleintjes het opeisen, in de eerste week nadat ze zelf rond gaan lopen zijn het kleine etters die niet snappen dat je niet elke keer dat je mams tegenkomt aan een tepel kan gaan hangen maar dat had ze er heel snel in geramd hier. Zij geeft echt een signaal af dat ze kunnen gaan drinken en laat het toe. Dit was volgens mij wel de laatste keer. Wonder is gisteren gesteriliseerd dus het kan nu ook echt nooooooooooooit meer gelukkig! Levercoccidiose gaan ze doorgaans zeer snel aan dood. Hij groeit gewoon heel erg langzaam, maar waardoor is onduidelijk. Z'n hele ontwikkeling gaat langzaam, balletjes zijn ook nog niet ingedaald (terwijl de broertjes gisteren gecastreerd zijn). Hij doet het verder goed dus afgezien van ingrijpen toen hij echt heel verzwakt was laten we het op z'n beloop.
 10. Dollie

  Joy spam topic

  Ja, het is helemaal niet de bedoeling dat ze allemaal groot worden maar 'wij' kunnen dat natuurlijk niet verkroppen en dan grijpen we in etc. Onder een bepaalde leeftijd doe ik dat dus ook niet, maar zoals de kleine Peter Parker was een week of vier toen hij erg ziek werd. Ja dat is dan gewoon een al een heel (weliswaar mini) konijntje, dus dan haal je alles uit de kast. Nu is ie nog steeds een mini konijntje 😅 Speciaal voor @Jamesthebunnybutler (Als mensen nu nog geen medelijden hebben met die arme konijnenmoedertjes... dikke stampers vol in het gezicht 😂)
 11. Dollie

  Joy spam topic

  Vind ik ook hoor, dit is één van de weinige nesten die ik gehad heb waarbij helemaal niks mis is gegaan. We hebben nu ook nog een nestje in de opvang, gisteren waren ze vier maanden en eentje weegt nog steeds maar 500 gram (de broers 1200+). Ik denk dat heel veel mensen zich niet realiseren hoeveel konijnen nooit volwassen worden.
 12. Dollie

  Joy spam topic

  Een jaar geleden werden Delta en Jupiter samen afgestaan, baasje dacht dat het twee dames waren en had ze al 1,5 jaar samen zitten. Twee goedverzorgde konijnen die veel liefde en ruimte gehad hebben, maar helaas dus wel een foutje gemaakt bij de geslachtsbepaling 😅 we hoopten dat we nog net op tijd waren, maar vlak na binnenkomst heeft Delta vier kinders op de wereld gezet: Atlantis, Columbia, Discovery en Mercury. Discovery zal a.s. zaterdag samen met haar vriendje Ruairi naar een nieuw baasje vertrekken, de andere kleintjes hebben (net als moeder Delta) in de eerste helft van het jaar al een prachtig plekje gevonden. Vader Jupiter werd eind 2021 al herplaatst.
 13. Oh ja ik had er een plastic plaat op gemaakt en daar lag meestal ook nog een handdoek of dekentje op. Kan er geen duidelijke foto van vinden, hier zie je een stukje.
 14. Dat kan met het ikea ding ook hoor 😁 daar zaten ze heel veel op. Ideale oplossing zo met het bankje!
 15. Als je hier meer over wil weten kun je eens kijken naar artikelen over brachycefalie bij konijnen/brachycephaly in rabbits (er zijn hierover vooral Engelstalige artikelen te vinden). Zie bijv: https://www.vetlexicon.com/news/news/lapis-news/brachycephaly-in-rabbits,-not-just-a-dog-issue! Het RWAF had hier ook een interessante webinar over, maar ik weet zo even niet meer waar die te zien was.
 16. Oh jammer dat die dingen niet meer te koop zijn, ik vond die erg handig en ook wel leuk er uit zien. Moet zggen dat het met vloeibaar voer ook wel z'n nadelen had, al die vakjes poetsen. Je zou eens op Pinterest o.i.d. kunnen kijken naar kattenbak hacks/ombouwideeën, zo kwam ik er ook op namelijk.
 17. Was dit laatst niet bij zo'n rijdende rechter programma? Precies zo'n situatie, maar dan met een kip. Het lastige met dit soort dingen is dat je misschien wel gelijk kunt hebben, maar dat is iets anders dan ook gelijk krijgen. Je trekt toch snel aan het kortste eind, zeker als je er niet een hele (al dan niet juridische) strijd van wil maken. Het is krom, maar in onze maatschappij volledig geaccepteerd dat katten overal en nergens loslopen met alle risico's voor henzelf en anderen van dien. Het voelt misschien niet eerlijk maar is waarschijnlijk wel makkelijker om de oplossing bij jezelf te zoeken. Los daarvan weet je alleen zeker dat je konijnen buiten veilig zijn als je een volledig dichte ren hebt, want als er een kat in kan komen dan zal het voor een marter helemaal appeltje eitje zijn.
 18. Met antibiotica is overslaan niet wenselijk helaas, en dit is ook wel het type verwonding dat nog wel eens gaat infecteren. Zelfs als het netjes onder narcose opgeschoond is geneest het niet altijd heel mooi is mijn ervaring. Met zulke grote konijnen vind ik het zelf het prettigst om ze op de grond te zetten en er bovenop te gaan zitten (niet met je hele gewicht natuurlijk) met het konijn tussen je benen. Dan kun je je benen gebruiken om ze in bedwang te houden en heb je beide handen vrij voor het vasthouden van de kop en toedienen van de medicatie.
 19. Ik laat het proefschrift graag aan jou over, maar als ik de samenvatting lees dan zie ik daar al wel iets anders dan "konijnen die graven naar eten": "Most of all, the dunes miss the specific grazing on young sprouts of trees and shrubs, and hole digging activity of rabbits."
 20. Mwah ik zou inderdaad eerst eens lezen wat ze precies zelf zeggen in dat onderzoek want dat journalisten iets nogal anders over kunnen nemen blijkt wel als je kijkt naar wat Nu.nl van het stuk van de Volkskrant gemaakt heeft 😅 het is soms net zo'n versie van dat fluisterspelletje van vroegah. Als je alle berichtgeving over de #131konijnen naast elkaar legt kom je ook bepaald niet op de werkelijkheid uit, om maar een concreet voorbeeld te noemen waarvan ik weet wat de details zijn en wat de pers ervan gemaakt heeft. Wilde konijnen zijn een vak apart, maar als ik mijn halfwilde konijnen met mijn tamme konijnen vergelijk dan snap ik tot op zekere hoogte wel dat de mate van alertheid etc. echt compleet anders is. De kern van wat hij zegt is eigenlijk toch precies hetzelfde als onze boodschap over gedumpte konijnen, namelijk dat tamme konijnen in het wild niet overleven 🤷‍♀️ en konijnen eten natuurlijk wel wortels van bepaalde planten, alleen naar mijn idee is dat toch niet hun hoofdmenu. Het wordt allemaal wel heel kort door de bocht verwoord zo.
 21. Het komt over alsof dit geschreven is door iemand die geen flauw idee had en bepaalde zaken heel bijzonder geïnterpreteerd heeft 😅 'konijnen gaan gravend op zoek naar hun eten'? Ik denk dat die info over angstreflex gelinkt is aan de zin ervoor, het uitzetten van konijnen. Het is natuurlijk waar dat je niet zomaar wilde konijnen kunt opvangen en uitzetten en tamme konijnen al helemaal niet, maar niet omdat konijnen in het geheel geen angstreflex hebben. Lijkt me een gevalletje klok en klepel en niet zozeer hoe het daadwerkelijk in elkaar zit.
 22. De eerste is puppyren Florence van Dierenverblijf, de anderen zijn wat lager (80 cm) en als het goed is komt één van Amazon (Yaheetech puppyren), de ander weet ik niet. Ik denk dat wat je op de tweede foto ziet die Yaheetech is, maar ik heb die en die van het onbekende merk door elkaar gebruikt op sommige plekken. Als ze net nieuw zijn dan glanzen ze nog mooi en zijn ze echt zwart, je ziet dus op de foto's ook wel dat ze echt mat zijn geworden, maar het is niet dat je één roestige bende buiten hebt staan.
 23. Ik heb puppyrennen buiten staan, zwarte van drie verschillende merken, en allemaal blijven ze redelijk netjes. Ik heb twee nieuwe setjes die ik vanaf 2019 en 2020 buiten in gebruik heb, daarnaast drie tweedehands die door de vorige eigenaren ook buiten gebruikt werden maar daarvan weet ik niet hoelang. Geen super duidelijke foto's maar dan heb je er wel even een beeld bij: Deze nieuw gekocht (één setje in 2019 en eentje in 2020, gebruik het door elkaar dus geen idee), normaal staat het buiten. Deze tweedehands gekregen, weet dus niet hoelang die al gebruikt zijn maar minstens zolang.
 24. Denken jullie ook de hele tijd dit als je de titel van dit topic op de laptop ziet?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .