Ga naar inhoud

Dollie

Members
 • Aantal items

  74387
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  166

Alles dat geplaatst werd door Dollie

 1. 20 euro bij Konijnenopvang Joy met inderdaad een uitzondering voor konijnen afkomstig uit de opvang. Daarnaast, als je het echt niet kán betalen dan kan er ook altijd in delen betaald worden of eventueel zelfs afgezien worden van de afstandsbijdrage. Uit onderzoek (nog niet gepubliceerd) door SKB in 2019 bleek het volgende: De extra bijdrage gaat dan vaak om een toeslag die voldaan moet worden als het konijn niet gecastreerd en/of gevaccineerd is en werd door een kwart van de ondervraagde opvangen gevraagd.
 2. Dierenkliniek Zuidlaren is vanaf Groningen ook goed te doen en zijn fijne, kundige dierenartsen.
 3. Mijne ziet er net zo uit inderdaad. Ik zit vol smart te wachten op een pup, als die een beetje snel groeit dan vult ie de lege ruimte mooi op. Er steekt nu één heeel klein groen puntje uit de aarde dus hopelijk 🤞
 4. Het is bij een banaan eigenlijk heel normaal dat ie z'n onderste bladeren verliest, zoalng de bovenste bladeren het goed doen en nieuw blad blijft vormen gaat het wel goed. Het maakt 'm wel minder mooi vind ik, maar daar doe je niet zoveel aan. Bananenplanten sterven in het wild na een jaar als ze bananen geproduceerd hebben, daarom groeien er ook zo makkelijk pups aan de plant. Het is eigenlijk niet realistisch om die in matige omstandigheden (de meeste woonkamers zijn niet heel tropisch) langdurig prachtig te willen houden.
 5. Manifest zag ik overal voorbij komen een paar weken geleden en vond het zo raar dat ik dacht nee niks voor mij, maar na de zoveelste trailer die ik zag vond ik het toch te intrigerend 😂 voordeel is dat het makkelijk te volgen is en geen drama als je een minuutje mist (hoewel je dan wel heel veel kan missen daar...), kijkt dus wel lekker makkelijk weg. Zulke series heb ik meestal aan staan als ik de website of administratie van de konijnen bijwerk. Het is absoluut geen toptelevisie maar ach wel vermakelijk. Ik kan alleen niet wennen aan de stem van die Ben, ik luister vaak meer dan dat ik kijk en ik verwacht elke keer dat ik opkijk Andy Samberg te zien of ligt dat aan mij?
 6. Dollie

  Britt

  Heel veel sterkte met het verlies van Britt!
 7. Guus trok de 'wortel' (ik had geen wortels dus het zijn van die beaphar stokjes) er telkens uit 😂 het heeft me toen wel aardig wat stokjes gekost 😛
 8. Maar wat versta je onder tam? Want een konijn echt bij je nemen en knuffelen past gewoon niet bij de aard van het beestje, ik vind dat geen realistische wens. Wat je omschrijft klinkt ook enorm stressvol voor de konijnen. Door dit herhaaldelijk te blijven oefenen is de kans aanwezig dat ze weliswaar leren dat protest/vluchten geen zin heeft, maar dat neemt vaak alleen maar de reactie weg en niet de stress. Ik denk dat het verstandig is om goed na te denken over wat je verwachtingen zijn en of deze realistisch zijn, en dan nog eens te kijken naar hoe en wat je kunt bereiken. De sleutel tot een goede band met je konijn(en) is ze zelf de keuze geven, niet door het af te dwingen. Tam is, in mijn optiek, niet dat ze zich zonder 'gedoe' laten oppakken en bij je blijven zitten, maar dat ze blij zijn om je te zien en zélf bij je willen zitten, zélf op schoot springen, zélf om aandacht vragen.
 9. Bij konijnen die nog nooit gevaccineerd zijn is een booster niet nodig. Dit is alleen bij konijnen die wel gevaccineerd zijn tegen myxomatose, maar niet tegen RHD-1 en/of RHD-2. Meestal is hier alleen sprake van bij oude(re) konijnen die jaren geleden wel gevaccineerd zijn (voor 2012/2016), maar daarna niet meer.
 10. Hier hebben ze ook onderzoek naar gedaan en de observaties komen wel overeen met wat jij aangeeft. Bij mijn verblijf is het helaas niet mogelijk om in het gehele verblijf een diepe laag te maken, maar heb wel één hoek met 20 cm.
 11. Hamsters eten geen hooi en hoeven het ook niet altijd te hebben, ik geef het af en toe wel als nestmateriaal. Ik hou af en toe wat (kruiden)hooi van de konijnen apart als ik een baal of pakje heb met zacht hooi, het grovere stugge hooi vind ik minder geschikt. Ze spelen er wel mee, wroeten er in en gebruiken het in hun nest, dus het is wel leuk om aan te bieden maar ze krijgt het soms ook weken niet.
 12. Dollie

  Isis

  Nog een groot verlies, heel veel sterkte! 😔
 13. Die dingen blijven foeilelijk 😅 via de post versturen kan wel maar dan moet het wel warmer zijn.
 14. Ik weet natuurlijk niet hoe het precies is qua licht bij jou maar zuidwesten moet toch best veel opties bieden denk ik! En op de donkerdere plekken kunnen calatheas en aglaonemas heel goed idd. Ik zeg verder niks over meloenplantjes.
 15. 1. Stinkt een hamster in huis? Ik vind de urine van mijn huidige hamster wel behoorlijk sterk ruiken, maar met een paar keer per week verschonen (ze is zindelijk, dus ik verschoon dan alleen het wcbakje) kun je dat prima voor zijn. Omdat mijn hamster in een terrarium woont ruik je het sowieso niet in huis, maar ze moet zelf natuurlijk ook niet in de stank wonen 😅 2. Welke bodembedekking is het beste? Ik gebruik hennepvezel in het hok en houtkorrels in het wcbakje. Daarnaast heeft ze een zandbadje met chinchillazand. 3. Wat voor een soort hok heb je nodig? Ik vond zelf een terrarium het fijnste, ik zou nu achteraf gezien wel een grotere gekozen hebben, mijne is 100x50 cm. Toen ik die tien jaar geleden liet maken was dat veel ruimer dan de norm, maar de norm is inmiddels nogal opgeschoven (terecht!) en ik zie zelf ook wel dat het echt net aan is. 4. Wat heeft een hamster nodig aan verrijking? Eefje heeft de ideale tip hiervoor al gegeven 😁 5. Welk voer geef je een hamster? Mijne krijgt normaal gesproken Beaphar Care+, maar de winkel waar ik laatst was verkocht het niet dus toen heb ik maar Science Selective gehaald, beide prima. 6. Drinkfles of drink bakje? Ik zou eigenlijk bij alle diersoorten gewoon standaard voor een bakje gaan, is het meest natuurlijke. 7. Waar haal je een hamster? Ik heb mijne altijd uit opvangen gehaald of van Marktplaats, daarbij moet je wel opletten dat je dan een hamster overneemt van iemand die er op uitgekeken is en niet van een (brood)fokker. Ik wil zelf bij geen enkele diersoort aan welke vorm van fok bijdragen namelijk. Mijn laatste hamster heb ik via een herplaatsingsgroep gevonden: https://www.facebook.com/groups/1691049371047401 Als je voor een hamster van een particulier (hetzij via Marktplaats, hetzij via zo'n groep) gaat zou ik wel even langs de dierenarts gaan gewoon preventief. Ik ben zelf wel opgeleid om een hamster goed te kunnen controleren en heb ook wel wat ervaring, maar heb mijn laatste hamster dus via die groep via iemand die vaker hamsters opvangt en ging er vrij naïef vanuit dat zij haar al wel goed gecheckt had. Heb dit daarom zelf niet gedaan. Na een maand kwam ik er achter dat ze maar drie poten heeft 🙈 ik zal dus in vervolg echt wel even een goede check uitvoeren en raad ook iedereen die dat zelf niet kan aan om het te laten doen. Ook met oog op gebit en geslachtsbepaling. 8. Hoe oud wordt een hamster? Gemiddeld een jaar of twee. Ik heb altijd herplaatsers van verschillende leeftijden gehad en denk dat de meeste gemiddeld een jaar bij mij zijn geweest. 9. Welke hamster is het makkelijkst tam te maken? Dat schijnen inderdaad de Syrische hamsters te zijn, ik heb zelf nooit andere hamsters gehad en doe ook weinig moeite met tam maken. Bij sommige gaat het vanzelf en bij andere niet. Enige wat ik standaard bij elke hamster doe is elke avond een snackje (stukje gedroogd fruit) uit de hand voeren. Sommige zoeken dan meer contact en anderen niet, prima, zelf weten.
 16. Het is mij uitgelegd door iemand die het wel snapt en ik snap het nog steeds niet 🤷‍♀️
 17. 2,6% is heel normaal toch? Wellicht is dit veranderd maar ik houd altijd ongeveer 3% aan als richtlijn?
 18. We hebben momenteel een speciaal babyteam om de Bunnybunch pakketten goed te keuren 😁
 19. Ik heb na jaren geen hamsters gehad te hebben afgelopen zomer een driepotige hamster genaamd Tamsin geadopteerd 🥰 Dat ze maar drie poten had is mij overigens niet verteld dus daar hebben we nog een stressvol maar achteraf hilarisch avondje om gehad met @Pablo&Lola en @Eefje 🤭
 20. Mijn konijn is niet zo'n fan van kerstversiering geloof ik.
 21. Dollie

  Webwinkel

  Ze hebben daarna wel kruiden gehad maar helaas voor Discovery geen worteltjes 😆
 22. Dollie

  Webwinkel

  Hier duurde het ook behoorlijk lang inderdaad, maar het is binnen 🥳
 23. Nee hoor is niet teveel.
 24. Om het echt zeker te weten is het handig om te weten hoeveel je konijn weegt en of je de hond of kat versie hebt, maar in het algemeen lijkt het mij onwaarschijnlijk dat het een hoge dosering is (zelfs als je een vrij klein konijn en de hondvarianthebt). Konijnen hebben naar verhouding veel meer pijnstiller nodig dan andere diersoorten.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .