Spring naar bijdragen

Christaaa

Members
 • Aantal bijdragen

  12749
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  136

Alles door Christaaa geplaatst

 1. Jammer dat deze kooi te klein is voor een koppel konijnen...
 2. Urine wordt gemaakt uit het bloed. Het calcium in de urine is dus afkomstig uit het lichaam/bloed en was dus wel degelijk opgenomen. Een vitamine d tekort zorgt niet voor een hoog calcium in de urine. Ik zou nooit aan zo’n uv-lamp beginnen, maar met het doel dat he nastreeft is het echt onzin.
 3. Christaaa

  Corona virus

  Ik vind de regels helemaal niet zo vaag eigenlijk, maar mensen willen gewoon niet nadenken. Veel mensen vinden het belangrijk om ‘kromme uitzonderingen’ te benoemen en dan te zeuren dat het niet duidelijk is. Je kunt nu eenmaal niet alles in regeltjes vatten en dan botst er wel eens iets. Maar hoe moeilijk is de regel: anderhalve meter afstand en als dat niet lukt een mondkapje? Zoals het voorbeeld van evee: de meeste mensen wonen niet ruim genoeg om met 4 huishoudens elk anderhalve meter afstand te houden en in een zaaltje zal dat wellicht wel lukken. Als je gewoon zelf even nadenkt over je plannen, weet je ook of het nu verstandig is wat je wilt. Helaas denken mensen dst de regels alleen voor anderen gelden. Je verschuilen achter de zogenaamde onduidelijkheid van de regels vind ik echt te makkelijk.
 4. Nee dus, op kantoor werken voor de gezelligheid is niet de bedoeling. Thuis werken is de norm, tenzij dat niet mogelijk is door de aard van je werk.
 5. Deze ren is zeker te klein. Voor een koppel dwergjes kan het net, maar jij hebt een vrij groot dier toch? Opsluiten in een hok is ook geen optie. Je hebt het alleen over ‘s nachts, maar hoeveel tijd heb je nu helemaal om erbij te blijven naast slapen, werken/studeren, sociaal leven, etc. Zorg dus voor een grote permanente ren.
 6. Was me duidelijk hoor maud. Maar er zijn ook opvangen die dan zorgen voor een ander jong manneke om mee op te groeien, bijvoorbeeld na overleg met een andere opvang als ze zelf geen andere jonge rammen hebben. En ik geloof dat jij, maud, dit prima gaat doen, maar als opvang heb je de verantwoordelijkheid voor zo’n konijn. Dus dan wil je toch zeker weten dat hij gecastreerd en gekoppeld gaat worden. Er zijn helaas mensen die het toch niet laten doen. Of opeens gaan koppelen met een niet geschikte voedster. Of waar een ongelukje gebeurt doordat de ram nog vruchtbaar was. Ik snap dat maud een voucher heeft, maar dat geeft de ram geen garanties en dat zou voor een opvang de drijfveer moeten zijn, vind ik.
 7. Persoonlijk zou ik geen dier halen bij een opvang die niet eerst netjes castreert etc. Dat zou voor mij geen goede indruk maken wat betreft werkeijze. Zijn er geen dieren die gewoon al plaatsbaar zijn? En waarom niet even een pasr weekjes wachten tot alles netjes geregeld is? In mijn ogen zou een goede opvang hem laten opgroeien en socialiseren met andere jonge mannekes. Niet aanvalkend bedoeld naar TS, maar ik snap zo’n opvang niet
 8. Wat Mira beschrijft is hormonaal gedrag en dat zou rap minder moeten worden na de castratie. Ik betwijfel l dus of dit wel gaat veranderen. Veel konijnen zijn gewoon niet (helemaal) zindelijk en daardoor zijn konijnen binnen niet altijd de juiste keuze. Ik zou er niet op rekenen dat hij weer 100% zindelijk wordt.
 9. Christaaa

  Corona virus

  Het lijkt me dat he het dan uit moet stelken. Als je klachten hebt, moet je in isolatie. Dat betekent dus ook niemand binnen laten helaas.
 10. Dit is toch geen serieus topic mensen...?
 11. Mensen zijn inderdaad niet te vertrousen. Daarom is het zaak voor een opvng te zorgen dat alles in orde is voor je een konijn herplaatst. Ik denk niet dat je je opvang kan noemen als je 2-3 konijnen per jaar opvangt. Wel een mooie hobby natuurlijk, om dieren zo te helpen, dus heel fijn dat ze haar best doet. Maar je zult toch zelf moeten vaccineren en castreren, als je zeker wilt weten dat alles goed gaat.
 12. Christaaa

  Corona virus

  Ik denk ook dat we niet eeuwig in quarantaine kunnen blijven en dat af en toe een opleving op kleine schaal niet erg hoeft te zijn. Maar dat mensen niet thuisblijven of testen als ze klachten hebben vind ik echt heel erg. Mensen zijn dom en egoistisch! En bovendien zorgt het er voor dat horeca e.d. juist weer gesloten gaan worden.
 13. Misschien moet je even zeggen welk advies je dan graag zou willen krijgen.... maar ik zal doen wat je vraagt hoor. Mij hoor je niet meer.
 14. Tja, je kunt een beetje zielig lopen doen, maar mijn advies is gewoon goed. Je konijn heeft 20% van zijn gewicht verloren en je spreekt zelf van “op sterven”. Dan hoort zo’n beestje naar een dierenarts te gaan. Natuurlijk hoort er andere zorg bij, zoals voeding optimaliseren. Maar als je de oorzaak niet aanpakt, los je niks op. Je kunt zielig doen dat het niet jouw schuld is, maar als 18-jarige ben je toch echt volwassen. Wat de oorzaak ook is: als een dier geen medische zorg krijgt dan vind ik dat triest. Misschien is het nog wel een beter idee dat je een ander baasje voor het dier gaat zoeken, als de basiszorg leveren niet mogelijk is. En als laatste overweging: geen geld voor de dierenarts, maar wel voor een keven lang dure brokjes?
 15. Sorry, maar volgens mij slaat het nergens op dure brokjes te gaan geven om een konijn aan te laten komen, als je niet onderzoekt waarom het beestje uberhaupt zoveel afgevallen is. Ik weet nog steeds niet of ik dit nu allemaal serieus moet nemen, maar als dit allemaal echt waar is moet je konijn gewoon naar een dierenarts.
 16. Ik vind je zo geen slecht baasje, maar het is gewoon echt het minimum. Zoals gezegd: niet elk konijn maak je blij met dit formaat ren, maar daarom is het juist fijn met de opvang te overleggen welke dame geschikt is.
 17. Als he uitgaat van 2 vierkantr meter zou he nig voor een trixie kunnen kiezen met een hok er aan vast. Is wel aan de krappe kant, dus wel even overleggen met de opvang of het kan. Een heel druk konijn kan daar misschien zijn energie niet in kwijt.
 18. Of anders met gaaspanelen een ren maken en gewoon een goedkoop schuilhokje erin. Dan heb je veel meer ren voor vaak minder geld. de meeste hokken die je hebt geplaatst zijn ook van slecht hout gemaakt. Dat rot zo weg of iszo weggeknaagd. Hier gaan die hokjes net 1-2 jaar mee.
 19. Ik denk dat je niet de voor- en nadelen voor jezelf moet opnoemen, maar die voor het konijn. Je schrijft dat hij nu 's nachts in zijn hok moet. Dat betekent meestal dat hij ook in zijn hok moet als jij werkt, boodschappen doet of anderszins niet thuis bent. Dat is gewoon te weinig ruimte voor een konijn en een konijn er bij is dan helemaal geen optie. (terwijl het wel een basisbehoefte is). Ik denk dat je dus moet kijken of je het konijn binnen kan bieden wat het nodig heeft en het antwoord lijkt o.b.v. jouw informatie: nee. Ik zou nu niet gaan kijken naar een opvang/voedster, maar eerst de woonruimte op orde maken. Koop een goed buitenhok, maak een mooie permanente ren van een paar vierkante meter. En pas als je een woonruimte hebt die voldoende is voor een koppel, ga je koppelen. Ik zou dat nog wel in de zomer realiseren, zodat ze op tijd buiten zitten om een wintervacht aan te maken. Bovendien heb je dan een neutrale ren om in te koppelen, wat altijd het makkelijkste is. Voordelen genoeg voor je konijn: voldoende ruimte en een soortgenootje als gezelschap. Daar is hij echt veel blijer mee! Succes!
 20. Wat bedoel je met "de kooi"? Is dat gewoon zo'n tralie-ding? Ik ken eigenlijk geen kooien waar een konijn, laat staan een koppel konijnen, fatsoenlijk in past. Het kan zijn dat de woonruimte gewoon niet geschikt is en dat geeft onrust en frustratie. Konijnen hebben 24/7 de ruimte nodig, dus ook in de nacht.
 21. Sorry, maar dit is niet serieus toch? Een konijn dat zo afgevallen is, is al langer ziek en dat er zo laat naar gekeken wordt is triest. Het klinkt ook niet als verstopping of in elk geval moet er meer zijn als hij zo afgevallen is. En vervolgens is de dierenarts niet bereikbaar? En de andere dierenarts wordt niet gebeld tot je aangewezen bent op de spoedlijn, die er ook niet is? Kom nou toch!
 22. Mijn mening: koop gewoon een kant en klaar koppel bij een konijnenopvang, dan heb je al dit gedoe niet. Toevallig heb ik net weer van irmand gehoord die hetzelfde had gedaan als jij en nu krijgt ze ze niet meer gekoppeld. Waarom zou je het jezelf zo moeilijk maken?
 23. knarsetanden kan een teken zijn dat ze iets fijn vinden, maar het kan ook passen bij pijn of angst. Ga je het beestje dan ook laten castreren en koppelen aan een soortgenootje? Want alleen in een verblijf zetten is eigenlijk ook een beetje zielig. Ik vind het wel heel lief dat je je zo om het dier bekommert, maar probeer echt vanuit het dier te denken. Als hij/zij niet al te bang is en je kunt alle basis bieden (ruimte, een soortgenootje, goede voeding en medische zorg) dan kun je er natuurlijk voor gaan. Veel succes
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .