Spring naar bijdragen

Christaaa

Members
 • Aantal bijdragen

  12699
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  136

Christaaa last won the day on 7 Oktober 2018

Christaaa had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

3008 Uitstekend

Over Christaaa

 • Rang
  worteltjestaart!!

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Als iets te vreemd of toevallig is om waar te zijn, is ht over het algemeen niet waar. Het lijkt mij heel stug dat beide konijnen precies dezelfde verwondingen hebben opgelopen, zonder dat daar opzet in het spel is. Blijven hangen en 1 poot breken, oke misschien wel, maar beide konijnen tegelijk...?!
 2. Ik weet niet wanneer dit allemaal geplaatst is, omdat de datum weg gevallen is. Misschien is mijn reactie al erg laat, maar ik wil toch iets kwijt. Een nest heeft vooral rust nodig. De diertjes uit het nest halen, wegen, uitgebreid op de foto zetten.... allemaal niet nodig. Als er iets niet goed gaat, kun je daar toch niks meer aan doen. Gewoon afwacten, dus precies wat de dierenarts zegt! Als er iets mis is met de pootjes, kun je daar later wel naar laten kijken. Verder zijn konijnen geen honden, waarmee je gezellig met een soortgenootje gaat spelen. Even een ander logeerkonijn bij jouw konijn is altijd een slecht idee. (Tenzij je toch een nestje wel leuk vond) Geef je konijn als dit alles achter de rug is gewoon een leuke castreerde ram als maatje. Daar heeft ze echt iets aan.
 3. Wat bedoel je met de kooi? Want ik stel me dan zo’n tralie-gevangeni voor, waarin ze de kont niet kunnen keren. Voor een trio heb je echt genoeg ruimte nodig. Denk aan minstens 4 vierkante meter op 1 oppervlak (verdiepingen tellen niet mee). Ze moeten hier altijd op kunnen, dus niet ‘s nachts alsnog in een kleiner hokje oid. Koppelingen duren lang en ik denk dat je ze te snel op hun vaste plek gezet hebt. Laat ze echt een paar uur, of zelfs een paar dagen op neutraal terrein. Pas als het goed gaat en je ze samen hebt zien liggen en eten kun je ze in het vaste verblijf zetten. En dat moet dus groot genoeg zijn.
 4. Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar ik weet dat het wel gedaan wordt. Waar je dan specifiek rekening mee moet houden kan 1 van de andere dames je wellicht vertellen. Ik snap wel dat er grenzen zitten aan wat je nog kan en wilt voor een konijn van 7, hoewel een dwergje natuurlijk ook 12 kan worden. Aangezien je konijn weinig lijkt te lijden van de breuk, heb je wel tijd om de voor- en nadelen even rustig af te wegen. Ik weet dat Dollie (van konijnenopvang joy) momenteel erg druk is en daarom is de opvang deels gesloten. Aniek, van opvang het konijnenparadijs (http://konijnenparadijs.com/), zou je wel kunnen bellen. Ik weet niet of ze hier nog regelmatig komen. Verder had @mystique volgens mij ook een ram met een geamputeerde achterpoot. Succes!
 5. De oorzaak dat je konijn ontsnapt uit de tuin is niet dat er een wild konijn in je tuin komt. De oorzaak is dat je tuin blijkbaar niet veilig afgelsoten is. Hoe komt dat wilde konijn ook in je tuin?! En dan met twee vruchtbare voedsterslaat je het gewoon zo, ondanks dat je bang bent dat ze er drachtig door geraakt is? Zo jammer dat dit dus te voorkomen was. Ik begrijp dat de dames beiden los in de uin komen! Dan zou ik zsm de andre voedsterlaten castreren, voordat je nog een nest halfwildjes hebt. Gelukkig is het er maar 1, want daar ga je waarschijnlijk handen aan vol hebben. Sommige halfwildjes zijn best te hanteren, maar de meesten zijn moeilijk te benaderen en schrikken snel. Daarnaast kunnen ze hoog springen, klimmen, etc, dus bedenk alvast hoe je het straks met de huisvesting gaat doen. Voor een trio met halfwildje zou ik denken aan een permanente reen van ten minste 6 vierkante meter.
 6. Dat is dus WEL het geval in de nacht. En dat is juist de tijd dat konijnen heel actief zijn. De waarheid is soms hard. Ik snap dat het niet leuk is om te lezen, maar het klinkt echt alsof dit dier meer ruimte en activiteit nodig heeft. Het graven gaat nooit minder worden, dus leuker wordt het niet. Soms moet je naar het dier kijken ipv naar je eigen gevoel.
 7. Als er iets aan de hand is valt het konijn af. Dit konijn schommelt wat heen en weer rond hetzelfde gewicht. Als het elke keer ook weer aankomt, zoals er staat, lijkt het mij niet waarschijnlijk dat er ec of wormen in het spl zijn.
 8. Er is maar 1 ding bijzonder in dit topic: je hebt dus gewoon wat konijnen bij elkaar gegooid en weet blijkbaar niet wat voor kleuren of vacht je kunt verwachten?! Fijn dan dat je daar mee aan het vermeerderen bent. 😞 De opvangen itten al vol met dit soort konijntjes. Niks speciaals aan. Wel overbodig....
 9. Een kooi is nooit groot genoeg om een konijn in op te sluiten. Ze laat gewoon normaal konijnengedrag zien en heeft gewoon veel energie. De hele nacht in een kooitje is dan niet te doen voor haar. Dit is gewoon geen dier om binnen in een kooitje te stoppen! (Geen enkel konijn trouwens) ik zou een ruime ren gaan maken waarin ze haar energie kwijt kan. En als dat niet kan, denk ik dat je beter een plek voor haar kunt zoeken waar ze wel lekker mag graven en rennen. Hier worden jullie allebei niet blij van.
 10. Ik ben het met je dierenarts eens. Je konijn heeft nergens last van blijkbaar en doet alles wat het moet doen. Zo lang ze niet alleen maar afvalt is er toch niks aan de hand? Dat ze perse boven de 4 kilo moet zijn snap ik ook niet. Is ze echt te mager dan? ik zou je weegschaal weg doen en gesoon naar je konijn kijken hoe het gaat. En ik zou zeker geen medicatie gaan geven of een reis helemaal naar Utrecht maken, als er niks met haar aan de hand lijkt.
 11. Niet apart zetten, maar zsm je konijn laten castreren. Zo komt er geen overbodig nest en zo loop je de minste kans dat je trio uit elkaar valt.
 12. Tja, als je er zelf van overtuigd bent dat het prima is, moet je het helemaal zelf weten.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .