Spring naar bijdragen

Christaaa

Members
 • Aantal bijdragen

  12726
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  136

Christaaa last won the day on 7 Oktober 2018

Christaaa had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

3015 Uitstekend

Over Christaaa

 • Rang
  worteltjestaart!!

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Mijn mening: koop gewoon een kant en klaar koppel bij een konijnenopvang, dan heb je al dit gedoe niet. Toevallig heb ik net weer van irmand gehoord die hetzelfde had gedaan als jij en nu krijgt ze ze niet meer gekoppeld. Waarom zou je het jezelf zo moeilijk maken?
 2. knarsetanden kan een teken zijn dat ze iets fijn vinden, maar het kan ook passen bij pijn of angst. Ga je het beestje dan ook laten castreren en koppelen aan een soortgenootje? Want alleen in een verblijf zetten is eigenlijk ook een beetje zielig. Ik vind het wel heel lief dat je je zo om het dier bekommert, maar probeer echt vanuit het dier te denken. Als hij/zij niet al te bang is en je kunt alle basis bieden (ruimte, een soortgenootje, goede voeding en medische zorg) dan kun je er natuurlijk voor gaan. Veel succes
 3. Je hebt het telkens over hokken en overdag in een ren zetten. Konijnen hebben 24/7 een ruime ren nodig. Denk aan 2-3 vierkante meter permanente ruimte op 1 oppervlak. Als je ze, tijdens een koppelperiode, telkens van ruimte laat wisselen, wordt het nooit rustig. Zo hebben ze telkens een ander territorium om te verdedigen en in de nacht zitten ze in een te kleine ruimte, die de koppeling ook niet ten goede komt. Ik zou de komende tijd benutten om eerst de woonruimte geschikt te maken.
 4. Fijn dat het nu beter uitpakt. Ik maak me wel wat zorgen ove de ruimte die je hebt. Je schrijft dat je niet meer ruimte had voor het vorige konijn en je hebt het over kooi. Ook konijnen die wat minder duidelijk zijn over hun behoeften hebben gewoon 24/7 een ruime ren nodig. Hopelijk is dat bij jou ook gewoon aanwezig.
 5. Je hebt nu een doodsbang dier in een klein hokje staan, di deels verlamd is en in het wild straks geen schijn van kans heeft. Je weet niet wat het beestje heeft en de kans dat het opeens opgelost is, lijkt dus ook heel klein. Stel dat het EC is, dan ben je nog minimaal 4 weken aan het behandelen, wat voor mij overeen komt met veel lijden voor dit beestje. Ik heb een bang tam konijn, die dit al verschrikkelijk vond. persoonlijk zou ik er voor kiezen het diertje te laten inslapen bij de dierenarts. Dit is geen leven voor een wild konijn en de vooruitzichten zijn ook beroerd. Niet gemeen bedoeld dit, maar je vroeg om meningen.
 6. Hebben jullie ook iets van een toiletje er bij? Een hoekje met wat zaagsel met een krant eronder is wsch al voldoende. Je hebt hele zindelijke konijnen die gewoon niet poepen als er geen toilet is. Ik zou dat eerst eens proberen. Als er wel veel eten in gaat, maak ik me nog niet veel zorgen over stil liggende darmen.
 7. Mijn dochter is nu bijna 2. Wij hadden al een groep van 6 konijnen voor ze er was. We gaan nu regelmatig samen voeren en dat vindt ze heel leuk. We hebben hier een ren waar we in gaan en de konijnen komen gelijk, want ze weten dat ze eten brengt. Ze moesten wel wennen hoor, want ze maakt best wat geluid, maar inmiddels durven de meesten aan haar voeten brokjes te pakken. De bangerikjes die niet komen, kwamen ook al niet bij mij alleen. Onze dochter pakt ze niet. Soms probeert ze ze te aaien maar dan lopen ze snel weg. Ik zou er vooral niet te moeilijk over doen. Ze wennen vanzelf aan elkaar en als je het goede voorbeeld geeft, komt het wel goed.
 8. Christaaa

  Hitte

  Door genoeg schaduw en drinkwater aan te bieden. Verder gewoon rust. Niet gaan opfokken met een plantenspuit en andere gekke dingen. Eventueel een icepad in de ren leggen als je echt vindt dat je iets moet doen.
 9. Misschin moet je iemnd vragen di er voor gestudeerd heeft. Een dierenarts bijvoorbeeld... 😉
 10. Ik word echt zo verdrietig van sommige (of eigenlijk best veel) topics op dit forum! Maar dit is wel weer heel erg. Waarom “een verwaarloosd konijn ophalen”, als je toch niet van plan bent iets voor het beestje te betekenen?! Het beest is er niks mee opgeschoten, behalve dat 1 of andere kwakzalver zonder verdoving zinloze sneetjes in het konijn gezet heeft! Bah!
 11. Het komt vaker voor dat er een konijntje achter blijft. Meestal mankeert het kleintje dan iets. Ik zou niet kiezen voor de o rust van bijvoeden. beste tip: neem geen nestjes meer. Er zijn al genoeg thuislize konijnen.
 12. Ik geef de pakketbezorger wel eens een blikje drinken bij warm weer. Of onze vaste bezorger heb ik wel eens een fles wijn gegeven, toen hij rond kerst weer kwam. Maar ik geef geen geld. In een cafe of restaurant wel, maar dan rond je het goed af. Als je niks hoeft te betalen, vind ik fooi geven altijd zo lastig. Wat geef je dan? Ik vind het een beetje denigrerend om een euro te geven.
 13. Ik hoop dat hij snel weer helemaal de oude is. Tja, ik snap dat je je best doet, maar dit verblijf is gewoon niet echt genoeg om echt lekker in beweging te zijn. Voor een koppel is dit echt veel te klein.
 14. Even een heel ander idee? Was er wel echt iets aan de hand en maak je het niet erger met al het gedoe? Ik lees eigenlijk dat er geen duidelijke reden was voor panacur, maar dat er met het idee van misschien EC gestart is, zonder duidelijke reden. Het is nu eenmaal een medicijn en als je konijn last heeft van zijn darmen, heeft het daar misschien ook mee te maken. Zo lang dwangvoeren met alle stress van dien, terwijl het dier best normaal gedrag vertoont, zou ik ook niet doen. Misschien moet je het eens bij SS en hooi en groenvoer laten. En volgens mij schreef je ook SS junior, terwijl dat veel eiwitten bevat en dat is niet perse lekker voor de darmen, dus ik zou daar gewone SS van maken. Verder vind ik het wat bijzonder dat de tanden gevijld zijn tijdens de narcose. Daar kam hij niet voor en hij had er geen problemen van, dus waarom dan vijlen? Persoonlijk hou ik niet zo van prutsen aan een dier dat niet ziek is. Wat volgens mij het beste is voor de eetlust en de darmen is een lekker actief dier. Je schrijft over kooien, maar betekent dat dat het dier geen ren heeft waar hij permanent in kan? Dan zou ik daar eerst eens mee beginnen. Een jong-volwassen konijn heeft gewoon 2-3 vierkante meter permanente ruimte nodig, met een soortgenootje, maar als dat nog niet kan zeker wat speelgoed om hem bezig te houden. En dat stimuleert al het gedrag dat een konijn zou moeten vertonen. Beterschap!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .