Spring naar bijdragen

Christaaa

Members
 • Aantal bijdragen

  12706
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  136

Christaaa last won the day on 7 Oktober 2018

Christaaa had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

3009 Uitstekend

Over Christaaa

 • Rang
  worteltjestaart!!

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Christaaa

  Corona virus

  Nee, als mantelzorger is je hulp nog steeds nodig natuurlijk. Maar dan kun je de boodschappen ook voor de deur zetten of op z’n plek en dan weg gaan. Helaas denken mensen dat regels er alleen voor anderen zijn. Ik weet niet wie er schreef over een zus op bezoek, maar dat is dus gewoon niet nodig. Geloof me, ik begin mijn vrienden en familie ook echt te missen hoor, maar even de kiezen op elkaar en volhouden!
 2. Christaaa

  Corona virus

  Volgens mij is het advies en het verzoek gewoon thuis te blijven en dus niet bij elkaar op bezoek te gaan. Zo moeilijk is dat toch niet? 1, 2 of 3.... gewoon niet doen!
 3. Christaaa

  Corona virus

  klopt. Ik werk in een ziekenhuis net buiten brabant. bedankt allemaal
 4. Christaaa

  Corona virus

  De maatregelen in verpleeghuizen zijn inderdaad heel naar. Wel nodig naar mijn mening, maar ook triest. Mijn oma is momenteel erg ziek en waarschijnlijk met haar laatste dagen bezig, maar er mag bijna geen familie bij. Bij uitzondering mag er elke dag 1 iemand een uurtje op bezoek. :’( De rest van de dag is ze alleen met pijn en benauwdheid. Gelukkig is de verpleging heel fijn en heb ik vorige week nog snel afscheid kunnen nemen. En ondertussen blijven mensen maar zeggen dat het niks voorstelt allemaal. Mensen gaan gewoon winkelen, spreken gewoon af. Waarom snappen mensen het nou niet?! Men blijft maar zeggen dat de sterfte wel meevalt en dat het ‘toch maar oude mensen zijn’ die dood gaan. Maar moeten we ze dan niet beschermen? Wat mij betreft mogen ze al die mensen een dagje in een brabants ziekenhuis laten werken. Kijken hoe ze er dan over denken. Bij het zien van afdelingen vol doodzieke mensen. Ga maar alle mensen bellen die nu niet geholpen worden aan een pijnlijke nare aandoening omdat daar geen plek meer voor is, om de operatie af te zeggen. Of ga maar bedenken wie je beter gaat maken volgende week: een covid-patient van 50 of iemand met kanker. Want als we zo doorgaan kunnen we niet iedereen helpen. Wat moeten al die mensen met wc-papier? De meesten zijn te dom om te poepen! Blijf nou gewoon even thuis!
 5. Christaaa

  Corona virus

  allemaal even corona krijgen? En wie denk jij dat er dan voor de zieken gaat zorgen? En waar laten we mensen die geen corona hebben, maar iets anders? Wat als je over twee weken een ongeluk krijgt? Of je hebt kanker, maar nergens is plek om je te behandelen? ik denk dat jij nig jong bent, maar ik lees dit soort opmerkingen van veel mensen. Men zou het beter serieus kunnen nemen en maatregelen kunnen treffen. Zo lang zoveel mensen roepen dat het meevalt, neemt het zeker alleen maar toe. ik werk in de zorg. Brabante ziekenhuizen zijn vol, andere plekken moeten al gaan bijspringen. Personeel wordt zelf ook ziek, terwijl er al een tekort was. maareh... laten we vooral doen of er niks aan de hand is. 🙄
 6. https://www.licg.nl/overige-dieren/witbuikegel/#huisvesting voor wie eventueel geïnteresseerd is in deze advertentie. Hij viel me op toen ik op de site kwam, maar ik kan niet zien wanneer hij geplaatst is. En nu ga ik even in een hoekje zitten huilen, om mensen die zulke dieren in een terrarium van 100 x 50 houden..... 😢
 7. Als iets te vreemd of toevallig is om waar te zijn, is ht over het algemeen niet waar. Het lijkt mij heel stug dat beide konijnen precies dezelfde verwondingen hebben opgelopen, zonder dat daar opzet in het spel is. Blijven hangen en 1 poot breken, oke misschien wel, maar beide konijnen tegelijk...?!
 8. Ik weet niet wanneer dit allemaal geplaatst is, omdat de datum weg gevallen is. Misschien is mijn reactie al erg laat, maar ik wil toch iets kwijt. Een nest heeft vooral rust nodig. De diertjes uit het nest halen, wegen, uitgebreid op de foto zetten.... allemaal niet nodig. Als er iets niet goed gaat, kun je daar toch niks meer aan doen. Gewoon afwacten, dus precies wat de dierenarts zegt! Als er iets mis is met de pootjes, kun je daar later wel naar laten kijken. Verder zijn konijnen geen honden, waarmee je gezellig met een soortgenootje gaat spelen. Even een ander logeerkonijn bij jouw konijn is altijd een slecht idee. (Tenzij je toch een nestje wel leuk vond) Geef je konijn als dit alles achter de rug is gewoon een leuke castreerde ram als maatje. Daar heeft ze echt iets aan.
 9. Wat bedoel je met de kooi? Want ik stel me dan zo’n tralie-gevangeni voor, waarin ze de kont niet kunnen keren. Voor een trio heb je echt genoeg ruimte nodig. Denk aan minstens 4 vierkante meter op 1 oppervlak (verdiepingen tellen niet mee). Ze moeten hier altijd op kunnen, dus niet ‘s nachts alsnog in een kleiner hokje oid. Koppelingen duren lang en ik denk dat je ze te snel op hun vaste plek gezet hebt. Laat ze echt een paar uur, of zelfs een paar dagen op neutraal terrein. Pas als het goed gaat en je ze samen hebt zien liggen en eten kun je ze in het vaste verblijf zetten. En dat moet dus groot genoeg zijn.
 10. Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar ik weet dat het wel gedaan wordt. Waar je dan specifiek rekening mee moet houden kan 1 van de andere dames je wellicht vertellen. Ik snap wel dat er grenzen zitten aan wat je nog kan en wilt voor een konijn van 7, hoewel een dwergje natuurlijk ook 12 kan worden. Aangezien je konijn weinig lijkt te lijden van de breuk, heb je wel tijd om de voor- en nadelen even rustig af te wegen. Ik weet dat Dollie (van konijnenopvang joy) momenteel erg druk is en daarom is de opvang deels gesloten. Aniek, van opvang het konijnenparadijs (http://konijnenparadijs.com/), zou je wel kunnen bellen. Ik weet niet of ze hier nog regelmatig komen. Verder had @mystique volgens mij ook een ram met een geamputeerde achterpoot. Succes!
 11. De oorzaak dat je konijn ontsnapt uit de tuin is niet dat er een wild konijn in je tuin komt. De oorzaak is dat je tuin blijkbaar niet veilig afgelsoten is. Hoe komt dat wilde konijn ook in je tuin?! En dan met twee vruchtbare voedsterslaat je het gewoon zo, ondanks dat je bang bent dat ze er drachtig door geraakt is? Zo jammer dat dit dus te voorkomen was. Ik begrijp dat de dames beiden los in de uin komen! Dan zou ik zsm de andre voedsterlaten castreren, voordat je nog een nest halfwildjes hebt. Gelukkig is het er maar 1, want daar ga je waarschijnlijk handen aan vol hebben. Sommige halfwildjes zijn best te hanteren, maar de meesten zijn moeilijk te benaderen en schrikken snel. Daarnaast kunnen ze hoog springen, klimmen, etc, dus bedenk alvast hoe je het straks met de huisvesting gaat doen. Voor een trio met halfwildje zou ik denken aan een permanente reen van ten minste 6 vierkante meter.
 12. Dat is dus WEL het geval in de nacht. En dat is juist de tijd dat konijnen heel actief zijn. De waarheid is soms hard. Ik snap dat het niet leuk is om te lezen, maar het klinkt echt alsof dit dier meer ruimte en activiteit nodig heeft. Het graven gaat nooit minder worden, dus leuker wordt het niet. Soms moet je naar het dier kijken ipv naar je eigen gevoel.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .