Ga naar inhoud

iloveChucky

Members
 • Items

  363
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  4

iloveChucky won de laatste dag op 4 juli 2016

iloveChucky had de meest gelikete inhoud!

6 Volgers

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Chucky en Lexi
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

2.748 profielweergaven

iloveChucky's prestaties

Keutelaar

Keutelaar (3/6)

130

Reputatie

 1. Vandaag staan witlof, wortelloof en bloemkoolbladeren op het menu.
 2. Heel lastig! Ik heb als kind in een soortgelijke situatie gezeten en toen is het me met goede argumenten (o.a veel informatie van bunnybunch en filmpjes) toch gelukt om mijn ouders over te halen om een maatje en grotere ren te nemen, dus dat is ook gelijk mijn advies. Kom met concrete plannen zodat ze weten dat je hier goed over na hebt gedacht en je dus niet overkomt als drammer of zeur die ‘gewoon’ een 2e konijn wil. Ik hoop voor jou en je konijn dat je ouders gauw bijdraaien.
 3. Bah wat een naar spul dan. Gelukkig eet mijn konijn er niet van maar ik vertrouw het toch niet helemaal. Ik ben wel van plan om een mail naar de fabrikant te sturen hierover, ik vind dit gewoon misleiding. Op de verpakking staat ook geen waarschuwing over dat het niet geschikt is voor dieren die hun bodembedekking opeten. Daarnaast kan ik me niet voorstellen dat het gewoon bij het gft afval mag.
 4. Hoi, Vandaag heb ik een keer een nieuwe bodembedekking gekocht, namelijk Esve's pet’s paper. Nou kwam ik tot de ontdekking dat wanneer de korrels uitzetten door vocht, er een soort gel-achtige, doorzichtige korrel verschijnt wat ik volgens mij herken als absorberende korrels uit bijv. maandverband. Op de verpakking staat dat de inhoud 100% biologisch afbreekbaar is en volledig bestaat uit recycled papier. Ik weet niet precies waar deze 'gel' korrels van zijn gemaakt maar het lijkt me niet dat die ook biologisch afbreekbaar zijn? Volgens de verpakking gebruiken ze restmateriaal uit de hygiëne-industrie, dus ook van bijvoorbeeld luiers. Misschien verklaart dat de korrels? Ik kwam zelfs een stuk plastic tegen. Zijn er toevallig mensen die hier meer van af weten?
 5. Dankjulliewel voor de lieve berichtjes! Chucky en ik gaan haar missen. Die twee waren dikke mik samen 🥰
 6. Helaas heb ik Sandy vanochtend moeten laten inslapen. Ze had een grote tumor in haar buik die waarschijnlijk is uitgezaaid naar haar longen. Rust zacht lieverd ❤️
 7. Hoi, Helaas gaat het sinds een aantal dagen niet goed met een van mijn konijnen. Vrijdagavond begon ze ineens heel moeilijk/pompend te ademen. 'S avonds gelijk de dierenarts gebeld en in overleg besloten om het even aan te kijken tot de volgende ochtend omdat ze nog wel alert was en nog at en dronk, wel heeft ze hele kleine, zwarte keuteltjes. Gisteren ben ik met haar naar de dierenarts geweest en die zei dat ze erg veel vocht in haar longen heeft en een onregelmatige hartslag. Ze heeft twee prikjes gekregen met vochtafdrijvers en om zich wat beter te voelen/meer eetlust te krijgen. Advies van de DA was om als ze nog moeilijker gaat ademen haar zsm in te laten slapen, verder is er niks gezegd over een mogelijke oorzaak of behandeling. Nu is ze er vandaag qua klachten niet op vooruit gegaan maar ook niet veel slechter geworden. Ademhaling is vrijwel hetzelfde (nog steeds even slecht) en ze eet nog steeds, alleen is ze er zichtbaar ontzettend moe van en ligt ze veel. Het is gewoon ontzettend sneu om te zien. Het is voor mij onduidelijk wat hier de oorzaak van kan zijn en vooral: of het nog goed kan komen. Weer overlegd met de DA en omdat het nu weekend is afgesproken dat zolang ze stabiel blijft ik morgenochtend gelijk naar de dierenartspraktijk bel voor onderzoek (bijv. een echo) om de oorzaak te achterhalen. Alleen vraag ik me af of ze nog geholpen kan worden. Volgens de DA heeft ze als het goed is geen pijn maar is het natuurlijk wel ontzettend vermoeiend en vervelend voor haar. Als de kans maar heel klein is dat het goed komt kan ik haar misschien beter vandaag in laten slapen dan morgen zodat niet nog langer in deze situatie hoeft te zitten. Het lastige vind ik dat ze verder nog goed eet, alert is en zelfs nog af en toe actief. Ookal wordt dat natuurlijk steeds minder. Ik kan ontzettend weinig vinden over zulke klachten bij konijnen dus ik ben benieuwd of er hier meer mensen zijn die zoiets hebben meegemaakt of advies hebben over de keuze waar ik nu voor sta.
 8. Ik ook via de zoekmachine. Ik was nog maar 12 jaar ofzo en begon steeds meer verantwoordelijkheid te nemen voor mijn konijn Chucky. Via bunnybunch heb ik toen ontzettend veel geleerd en heeft hij vrij snel na mijn registratie een vriendinnetje gekregen! Ik maak nog regelmatig dankbaar gebruik van alle informatie die hier te vinden is.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .