Ga naar inhoud

iloveChucky

Members
 • Aantal items

  355
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  4

iloveChucky won de laatste dag op 4 juli 2016

iloveChucky had de meest gelikete inhoud!

6 Volgers

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Chucky en Sandy
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

iloveChucky's Achievements

Keutelaar

Keutelaar (3/6)

127

Community reputatie

 1. Ik geef nu idd nog de Burgess Country fruity nuggets. Het zijn vrij moeilijke eters en dit vinden ze wel lekker. Ik wou sowieso als de zak op is gaan overstappen op een ander soort voer (SS bijv.) omdat het steeds minder te verkrijgen is, maar dit geeft nog wel meer redenen om over te stappen. Ik ga in ieder geval de hoeveelheid brokken afbouwen. Iedereen bedankt voor het meedenken!
 2. Nu ze recent zijn overgestapt op een andere soort kruidenhooi eten ze weer ruim voldoende hooi.
 3. De ram weegt nu 2,5 kg en de voedster 2,0 kg. Beide zijn een aantal gram afgevallen werd mij verteld tijdens de laatste DA controle maar dat zou geen probleem zijn volgens hen. Ik heb net even gewogen en in een 'volle voerbak' gaat 125 gram biks. Maar eigenlijk moeten ze dus bij elkaar zo'n 90 gram krijgen per dag? Moet zeggen dat ik niets heb aangepast qua rantsoen nadat ze zijn afgevallen, misschien dus toch wel handig?
 4. Ik geef ze nu één volle voerbak per dag (voor 2 konijnen). Dit komt volgens mij het dichts in de buurt van de dagelijkse voerbehoefte die ik een tijd geleden heb berekend op basis van hun gewicht. Dit is de volgende ochtend meestal leeg en anders iets later op de dag. Voer ik ze dan te veel brokken? Kan sowieso geen kwaad om de hoeveelheid biks weer even opnieuw uit te rekenen. 🙂 Verder krijgen ze 1x per dag groente ('s ochtends) en soms tussendoor een beetje fruit of kruiden. Dat gaat wel altijd snel op.
 5. Hoi, Ik weet niet of je nog steeds op zoek bent maar je kunt misschien een advertentie op marktplaats of bokt.nl plaatsen. Ik zou wel je eisenlijstje een beetje loslaten want zoals Evee al zei moet je voor rijden vaak betalen of iig niet vies zijn van klusjes doen. Succes!
 6. Hoi, Naar aanleiding van een recente ontdekking die ik deed (ik tilde een bloempot op en daarachter lag de grote voorraad konijnenvoer van onze lokale muis(jes) verstopt...) ben ik op zoek naar maatregelen die ik zou kunnen treffen. Voorheen voerde ik de brokken 's avonds rond 21:00 maar het eerste wat ik nu heb veranderd is het voer over meerdere porties over de dag verdelen. Ik denk alleen niet dat het veel effect heeft want mijn konijnen eten de brokken niet snel op en ondanks dat ik nog geen nieuwe voersporen heb ontdekt zie ik dat het muisje overdag ook actief is. De muis kan overigens alleen bij de voerbak, niet bij de voerton enz. want dat zit allemaal afgesloten. Maar ja, het voerbakje afsluiten wordt een beetje lastig 😉 Hebben jullie nog tips/ideeën?
 7. Ik kreeg als klein kind mijn eerste konijn en op 10-jarige leeftijd mijn tweede (Chucky) die ik nu nog steeds heb. Pas toen ik 12 was begon ik me echt in te lezen over konijnen houden (o.a hier op bunnybunch) waardoor ik mijn ouders kon overhalen om nog een konijnenmaatje erbij te halen. 🙂
 8. Nee, maar naar aanleiding van dit topic ga ik toch maar die anti-madenspray bestellen! Ik verschoon het hok wel wat vaker in de zomer en af en toe kijk ik de achterwerkjes van mijn konijnen na om te controleren of er iets zit.
 9. Ik voer mijn konijnen Burgess country value fruity nuggets. Ben er heel tevreden mee.
 10. Bedankt voor jullie bijdragen! Ja ik ben bang dat het inderdaad moeilijk wordt om haar dit gedrag weer af te leren, ongeacht wat de oorzaak is. Een pleister is denk ik een beetje lastig op een (pluizige) staart? Konijn zelf kan er niet bij maar ik weet niet zeker of het mijn andere konijn ervan zal weerhouden om er aan te zitten. Is er misschien een onschadelijk middeltje met een vieze smaak wat ik er op zou kunnen smeren oid? Als het wondje weer dichtzit uiteraard.
 11. Jazeker! De ram is 8 jaar en de voedster 4 jaar oud. Alleen de ram is gecastreerd. De ram heb ik al zijn hele leven, de voedster heb ik (nadat mijn vorige konijn is overleden) zo'n 2 jaar geleden uit een opvang gehaald en daar zijn ze ook gekoppeld. Het zijn buitenkonijnen en de ren is iets groter dan 1 bij 3 vierkante meter (beetje lastig meten want het is een recht stuk met een soort pleintje eraan). Het is verder een heel hecht koppeltje en beide konijnen zijn recent nog gezond verklaard bij de DA, dus daar kan het niet aan liggen denk ik.
 12. Hallo, Een van mijn konijnen begint een felle dame te worden... Zo heeft ze vrij recent ontdekt dat als ze in het staartbotje van mijn andere konijn bijt, die dan plaats voor haar maakt, waardoor ze zichzelf dit gedrag heeft aangeleerd. Het ‘slachtoffer’ heeft nu steeds een wondje op zijn staartbot die niet goed kan helen doordat mijn andere konijn dit specifieke bijtgedrag steeds vaker vertoont (meerdere keren per dag). Kan dit problemen geven en zo ja, weet iemand hoe ik dit gedrag kan voorkomen/afleren? Met vriendelijke groet
 13. Uiteraard! Beide konijnen zijn afgelopen week weer gevaccineerd.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .