Spring naar bijdragen

Dollie

Members
 • Aantal bijdragen

  73194
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  157

Dollie last won the day on 21 November

Dollie had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

3786 Uitstekend

Over Dollie

 • Rang
  Konijnoloog

Contact Methodes

 • Website URL
  http://www.konijnenopvangjoy.nl

Profiel informatie

 • Geslacht
  Onbekend

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. 😂 Sorry dat was vast niet leuk maar klinkt toch hilarisch. Ik herken dat verder wel, het zijn vaak niet eens echte nachtmerries maar je bent er zo mee bezig dat je echt raar (en niet uitgeslapen) wakker wordt.
 2. Dollie

  Joy spam topic

  Lumi snapt er helemaal niks van, toen de doos een keer open (en natuurlijk leeg) was ging ze naar binnen en keek ze echt van huh, wat vindt die kerel hier zo leuk aan 😂 meestal heeft ze er geen interesse in, maar als je baas op de grond zit te filmen moet je natuurlijk wel present zijn.
 3. Dollie

  Joy spam topic

  In elk geval langer dan twee weken 😉 hij gaat ook direct weer op slot dus daar ben ik helemaal niet bang voor. Is wel de reden dat ik geen voerbak met chip genomen heb want dan zitten ze er gegarandeerd samen bij.
 4. Ik gebruik al jaren een kattenluikje voor de konijnen, geen problemen mee.
 5. Bijzettafeltje als konijnen-eethuis voor konijn dat apart moet eten 😎 afgekeken bij mensen die deze tafeltjes gebruiken om kattenbakken in te zetten.
 6. Dollie

  Joy spam topic

  Eén van de problemen met Mars koppelen was natuurlijk het eten. Sinds afgelopen voorjaar is Mars steeds meer zelf gaan eten, voor mij fijn want voeren is veel werk en voor hem ook, want zelf kunnen bepalen wanneer je wat eet is toch wel zo fijn. Niet dat hij niet priiiiima in staat was om bij baas te melden dat hij honger had 🙄 maar daar heeft hij 's nachts en als ik weg ben niets aan natuurlijk. Nu is het zo da Mars critical care gemengd met fruithap eet en het is natuurlijk niet wenselijk dat Lumi dat eet, voor haar is het heel belangrijk dat ze voldoende hooi eet. Gelukkig is Mars héél slim (en dat zeg ik niet alleen omdat het mijn konijnenkind is 😂) dus de oplossing bleek vrij simpel: Een hokje met een kattenluikje op chip, waar Mars wel in kan en Lumi niet. Om het te testen voordat ik een tafeltje kapot ging zagen begonnen met een doos (het luikje had ik gelukkig nog).
 7. Oooh ja als je die helemaal gevuld hebt is zelfs een dun laagje al veel. Daar heb ik zo ook niet de ideale oplossing voor nee. Wellicht in het midden hennepvezel laten liggen en in de hoeken korrels, dan kun je die uitscheppen? Maar even een (kleinere 😅) bak leeggooien en omspoelen is een stuk makkelijker.
 8. Ik heb ze meestal ook van de Welkoop. De hele bak vullen doe ik niet, het neemt zoveel vocht op dat dat niet nodig is (tenzij je maar één keer in de week verschoond misschien, maar dat vind ik in huis niet fijn). Dan moet je of de plasplekken uitscheppen of veel schone korrels weggooien. Ik gebruik zelf kattenbakken van 50x35 cm, daar doe ik drie grote mokken houtkorrels in (ik gebruik een mok om het op te scheppen vandaar de bijzondere maatvoering xD) en dat verschoon ik om de dag. Met twee konijnen zijn dan nog niet alle korrels uit elkaar gevallen.
 9. Ja dat hoop ik ook. Vorige keer waren ze ook een dag langer onderweg en dat was helemaal niet te zien, maar het is nu wel kouder en het is nu twee dagen door het weekend. Maar goed, is niet anders.
 10. Ik heb plantjes besteld en ze zouden morgen komen maar volgens de T&T komen ze maandag pas 😭
 11. Ik denk dat de gebruiksaanwijzing voor vogels is, ik heb het nooit tot 39 graden verwarmd. Gewoon mengen met (lauw)warm water tot het een beetje de dikte van yoghurt heeft. Je kunt proberen of ze het zo wil eten (eventueel bijv. met fruithap voor baby's er door, neem dan wortel of een veilige fruitsoort voor baby's vanaf 4 maanden, daar zit doorgaans geen rijst of aardappel door) en anders met een spuitje geven. Mijn konijn heeft een tijdje alleen maar dit gegeten, ik zou in z'n dossier moeten zoeken hoeveel hij dan kreeg op een dag maar ik denk zeker 150 ml. Mijn konijn had een groeiachterstand en kan geen vast voedsel eten en weigerde op dat moment vezelrijke, vloeibare voeding te eten dus hij kreeg puur en alleen dit. Na een poosje gaf dat wel (darm)problemen want zoveel eiwitten is niet goed voor ze. Mijn konijn at het zelf uit de spuit, maar hij is dat gewend. Bij konijnen die ik tijdelijk bijvoer (waar ik meestal Convalescence voor gebruik omdat dit per kleiner zakje verpakt zit) lukt het eigenlijk nooit om ze het zelf te laten eten, maar ik doe meestal ook niet heel veel moeite om dat voor elkaar te krijgen. Als het konijn zelf goed eet geef ik 2 of 3 x 10 ml per dag bij. Als ze niet zelf eten wissel ik het om en om af met Critical Care.
 12. Ja, dat is een risico dat je loopt als je toch doorzet. De fokker wekt de indruk het beste voor te hebben met het konijn, hoewel dat niets zegt over hun kunde lijkt me in elk geval dat zij je ook niet zomaar met een probleemkonijn op willen zadelen. Op basis van de informatie die je tot je beschikking hebt kun je slechts gissen. Als het vanaf het begin af aan een kleiner konijn was dan is het niet direct zorgwekkend, sommige konijnen blijven gewoon kleiner (wat in het geval van een Franse hangoor alleen maar gunstig is), de meesten halen het later wel min of meer in. Is de groei op een later moment gestagneerd dan kan er wel van alles aan de hand zijn. Als je wel doorzet zou ik ook zeker kort na de aanschaf het konijn na laten kijken door een goede dierenarts. Dat is altijd verstandig als je een konijn aanschaft bij een fokker of particulier. Ze kunnen dan ook goed inschatten of het konijn gewoon klein is maar met een gezond gewicht, of dat er echt sprake is van ondergewicht. Eerlijk, met deze raskeuze loop je sowieso het risico dat er vroeg of laat vervelende problemen zoals kaakabcessen, entropion, gebitsproblemen, oorontstekingen, rugproblemen etc. op komen duiken. Weeg vooral af of je die zorgen (ook financieel) kan en wil dragen. En uiteindelijk loop je dat risico natuurlijk wel bij elk konijn.
 13. Niet elk konijn volgt hetzelfde groeischema en een groot nest betekent automatisch dat de melk met meer gedeeld moet worden. Een konijn dat bij de geboorte wat kleiner is zal ook meer moeite hebben met een tepel vinden met zoveel (sterkere) concurrentie en blijft daardoor vaak wat kleiner. Het is dus op zich een plausibel verhaal, maar meer kan een buitenstaander er ook niet van zeggen. Ik vind dat het wel voor de fokker spreekt dat deze het konijn langer wil houden, als het hen niet interesseerde wat er van het konijn terecht komt dan was het veel makkelijker om het konijn zo snel mogelijk te verkopen. Dat gezegd hebbende is de Franse hangoor een zeer ongezond ras waar veel problemen bij voorkomen, zowel erfelijke problemen als problemen door hun grote formaat. Ze worden zelden ouder dan 5-6 jaar en eerlijk gezegd ken ik er veel meer die dat bij lange na niet haalden dan die het wel werden. Deze konijnen hebben dermate extreme uiterlijke kenmerken dat ze er hinder van ondervinden en daarom zou ik persoonlijk in geen enkel geval achter het fokken van deze konijnen kunnen staan. Daar komt ook nog bij dat vaak uit het oog verloren wordt dat Franse hangoren verder gewoon doodeenvoudige konijnen zijn, door veel fokkers en allerlei websites wordt ze een hoop kenmerken/karaktertrekken toegedicht die sommige Franse hangoren inderdaad hebben, en anderen niet. Als je verwacht een super tamme, makkelijke, brave lobbes te krijgen kan dat dus wel tegenvallen.
 14. Juvenile is 18% eiwitten met nauwelijks vezels, het heeft geen zin om dat aan je konijn dat als dwangvoer te geven want het doet helemaal niks voor de darmen en als je het geeft om aan te komen kun je beter gaan voor de recovery of de convalescence want die zitten veel hoger in eiwitten (ongeveer net zo laag in vezels). Critical care zit op 17 procent, trovet uit mijn hoofd op 23. Dan kun je dus net zo goed dat geven als het gaat om de eiwitten en vele malen beter voor de darmen. Wil je zoveel mogelijk eiwitten (ook een risico voor de darmen) dan zou ik dus ook gelijk voor het echte werk gaan. Idealiter gecombineerd met bijvoorbeeld critical care of brokken met veel vezels en natuurlijk hooi. Je kunt het op zich prima geven hoor, een konijn met minder extreem ondergewicht zal er ook wel profijt van hebben. Maar als het zo ernstig is zou ik daar niet op inzetten.
 15. Wormen maar ook coccidiose. Dat kan hier zeker de boosdoener zijn. Ik neem aan dat ze daar wel mee begonnen zijn, het is niet logisch om het simpelste, goedkoopste en minst invasive onderzoek over te slaan terwijl zowel wormen als coccidiose op zich een plausibele verklaring kunnen zijn.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .