Ga naar inhoud

Dollie

Members
 • Items

  74.697
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  176

Dollie won de laatste dag op 20 januari

Dollie had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

46.701 profielweergaven

Dollie's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

5,6k

Reputatie

 1. Bij een klein konijn is een amputatie van de achterpoot wel een goede optie, maar hou er rekening mee dat ze wel veel meer slijtage aan hun rug etc. hebben. Ik ken persoonlijk geen gevallen van achterpootamputaties die langer dan drie jaar geleefd hebben na de amputatie. Mijn ervaring is wel dat de jaren die ze wel hebben gewoon met goede kwaliteit van leven is. De operatie die je konijn nodig heeft zal tamelijk gespecialiseerd zijn, ik verwacht niet dat elke kliniek dit aan kan bieden en dit verklaart natuurlijk ook de forse prijs. Rondvragen loont wellicht wel maar het zal waarschijnlijk een prijzige ingreep blijven.
 2. Een boekje is inderdaad niet verplicht, het is alleen niet handig als jouw konijnen niet meer jouw konijnen zijn want dan moet de andere partij jou op je blauwe ogen geloven dat het echt gedaan is. In zo'n geval had jij natuurlijk je dierenarts even kunnen bellen om de patiëntenkaart op te vragen en/of alsnog een boekje laten maken en was het opgelost. Het komt helaas dermate vaak voor dat de mondelinge informatie die men geeft over de vaccinaties niet strookt met wat op papier staat (bijv. over wanneer maar ook welke entstof) dat het niet verantwoord is om daar op te vertrouwen. De keerzijde is namelijk dat als een opvang dat wel doet, jij misschien wel een konijn adopteert dat niet of onvoldoende beschermd is terwijl jij denkt van wel. Kortom, dat iemand geen boekjes heeft zegt niet dat die persoon diens konijnen niet netjes heeft in laten enten, het maakt het alleen lastig omdat je het niet kunt aantonen.
 3. Geen idee wie dit gezegd heeft overigens, maar je geeft aan 'ze is ingeënt', je wil niet weten hoe vaak ik bij een afstandsaanvraag die mededeling krijg en dan later komt het konijn met een boekje, blijkt dat dat in 2016 was of zo. Het is een vaag verhaal zo dus of het in dit geval van toepassing kan zijn weet ik natuurlijk niet, maar hou ook in je achterhoofd dat het heel goed kan dat die inenting helemaal niet in de laatste 12 maanden was. Mensen hebben echt totaal geen idee van zulke dingen merk ik vaak.
 4. Ja hoor, zou ik geen probleem vinden. Als wij konijnen binnenkrijgen die volgens de eigenaar gevaccineerd zijn maar waar geen vaccinatiebewijs overhandigd kan worden, dan worden ze gewoon opnieuw ingeënt. Natuurlijk niet morgen opnieuw als ze vorige week nog zijn geweest (maar als ze vorige week zijn geweest dan zal de dierenarts het ook geen enkel probleem vinden om alsnog een vaccinatiebewijs af te geven) maar het komt best wel eens voor dat een konijn bijv. een half jaar eerder in een winkel of bij een fokker gekocht is waar het ook ingeënt zou zijn. Wanneer en waarmee 🤷‍♀️ of dat mensen het niet echt meer weten. Dat kan je gewoon niet maken als opvang vind ik, een konijn moet met een geldige vaccinatie EN geldig vaccinatiebewijs herplaatst worden. Dus dan gaan ze gewoon nog een keer, jammer dan als dat eerder is dan strikt noodzakelijk was. Overigens is mijn ervaring dat als er onduidelijkheid is over castratie, dat ze dan nooit gecastreerd zijn.
 5. Bij grote konijnen zie je helaas vaak dat de achterhand enorm verzwakt op latere leeftijd. Daar kan je niet zo heel veel tegen doen. Ik hoor wel positieve verhalen over nandrosol, wij proberen het nu voor het eerst bij een konijn van 9 dat ook last heeft van artrose en verzwakte achterhand. Bij hem zijn de klachten echter lang niet zo erg en helpt pijnstilling ook goed. Er zijn bloedtest die antilichamen meten, deze zijn niet 100% betrouwbaar bij mijn weten. In de urine kunnen soms ook sporen gevonden worden. Je kan er dus wel op testen maar volgens mij geeft een negatieve test niet altijd garanties, zelfs een positieve test niet per se want dan is de parasiet aantoonbaar aanwezig maar dat bewijst niet automatisch dat de klachten daardoor veroorzaakt worden. Mijn ervaring is wel dat je die goede/slechte dagen bij EC niet in die mate ziet, dat past meer bij klachten door ouderdom. Bij twijfel wel altijd behandelen tegen EC zou ik zeggen. Wij hebben nu overigens ook een konijn dat omvalt en niet meer op kan staan, bij hem lijkt tegen ieders verwachting in Panacur toch te helpen, maar dat is wel een heel ander verhaal dan dit.
 6. Ik lees niet alle topics dus dat kan ja. Ik heb de foto verwijderd want ik vind het niet zo prettig dat deze door andere mensen gepost wordt, maar je kan natuurlijk altijd rechtstreeks naar de website verwijzen 😄
 7. Uuuh beetje gek om mijn eigen foto bij iemand anders tegen te komen 😅 misschien kun je in vervolg even linken naar het topic waar de foto stond ipv de foto overnemen? Dankjewel! De panelen zijn overigens van kattenrennen.eu en ze zijn echt ideaal, kan het zeker aanraden.
 8. Ja, dat was ook mijn gedachte inderdaad. Ik twijfelde (nog steeds een beetje eigenlijk) om vanaf de grote ren een tunneltje naar de ren op het grasveld te maken voor mijn groep. Alleen, daar moet ik dan een nieuwe ren maken want ik heb de ren die er eerst stond uiteindelijk niet meer terug gezet, en ik vind het spannend met de halfwilde konijnen. Het voordeel is dat ze dan zelf naar de koelste plek in de tuin kunnen lopen terwijl zij nogal in een heet hoekje zitten helaas. Maar komt weer neer op de eeuwige strijd tussen 'ik wil ook nog een stukje tuin voor mezelf' en 'het is fijner/leuker/beter voor de konijnen' 😅
 9. Ik zat vorig jaar zelf naar deze (met name de laatste) te kijken: of deze:
 10. Op zich niet echt, elk konijn heeft z'n eigen dingen die hem of haar leuk en bijzonder maken. Toen ik met die foto's bezig was laatst kwam er bij elk snoetje wel weer een herinnering boven die een glimlach op je gezicht brengt. Natuurlijk heb je met de één wel een hechtere band dan met de ander. Toch heb ik vorig jaar tranen met tuiten staan huilen toen Nox plotseling overleed, ondanks dat hij halfwild was en interactie daardoor minimaal was. Dat zegt voor mij uiteindelijk niet zoveel. De uitzondering is Mars, als je zolang zó intensief zorgt, vaak wel 3-4 uur per dag (en in het eerste jaar ook nacht) er mee bezig bent, dan ontstaat er wel een band die ik op al die konijnen nooit eerder meegemaakt heb en vast ook niet meer opnieuw mee zal maken. En ik heb en had verder ook fantastische, lieve konijnen die heel mensgericht zijn maar het is toch anders. Dat geeft ook niet, sommige dingen zijn zo bijzonder dat je ze de rest van je leven kunt koesteren en het maakt al die andere prachtige dieren niet minder waardevol.
 11. 2014 klopt niet, want de opvang in Veendam is in 2013 gesloten. Ik denk dat het eind 2011/ begin 2012 geweest is? Ik heb al vanaf kind af aan konijnen. Toevallig heb ik het laatst opgeteld: In totaal heb ik 40 konijnen gehad nu. De konijnen die ik langer dan 20 jaar geleden had heb ik daarbij niet meegeteld want daar had ik geen digitale foto's van.
 12. Dollie

  Joris

  Sterkte met het verlies van Joris!
 13. Ik geef het ook recht uit de koelkast, ook gewoon aan elk konijn, misschien als er eentje extreeem gevoelig is dat het uit zou maken maar ik heb het nog nooit gemerkt.
 14. Super fijne opvang waar 'onze' Kasper jarenlang de aller- aller- allerbeste zorg heeft mogen krijgen!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .