Spring naar bijdragen

Dollie

Members
 • Aantal bijdragen

  72442
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  137

Dollie last won the day on December 26 2018

Dollie had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

2990 Uitstekend

Over Dollie

 • Rang
  Konijnoloog

Contact Methodes

 • Website URL
  http://www.konijnenopvangjoy.nl

Profiel informatie

 • Geslacht
  Onbekend

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Dollie

  Webwinkel

  Dat zijn inderdaad mooi lage bakken voor baby's/klunzen/bejaarden. En voor volwassen konijnen ook prima 😛
 2. Dollie

  Asielkonijntjes in "the spotlight"

  Er valt eigenlijk geen peil op te trekken, ik heb hier twee half wildjes die ik zo goed gesocialiseerd had dat ik ze gewoon kon aaien en sinds ze buiten in de groep zitten zie ik de één nagenoeg nooit en de ander zit argwanend te wachten tot ik weg ben voor ie een keer komt eten.. Best wel heel jammer. Niet dat ik ze per se wil aaien of zo, maar het is wel leuk om af en toe je konijnen te zien 😛
 3. Dollie

  Bunnybunch café 2018

  Als mensen een dier bewust dumpen dan doen ze dat meestal niet in eigen straat. Al verdient 'och het konijn is ontsnapt, komt dat even mooi uit' natuurlijk ook geen schoonheidsprijs.
 4. Dollie

  Bunnybunch café 2018

  Inderdaad, een hoop aannames door verschillende partijen. Overigens, je bent geen dief door het dier mee te nemen want inderdaad het is niet zo wenselijk om een dier op straat te laten lopen als het daar gevaar loopt (wat bij een konijn in mijn optiek per definitie zo is) maar als je geen enkele poging doet om het dier te herenigen met de eigenaar zit je wel fout. En dat is logisch, want als je je indenkt dat het jouw ontsnapte konijn is en je zoekt je suf, meldt het dier bij elke instantie die je kunt verzinnen aan en iemand die net te ver weg woont om de posters die je uiteraard in je straat opgehangen hebt te zien zag het konijn lopen, nam aan dat het gedumpt was en heeft het mee genomen, zelf gehouden en nergens gemeld.. Daar zouden we met z'n allen schande van spreken hier op BB. Is uiteraard geen sprake van nu, want je hebt het konijn netjes overal aangemeld en als de eigenaar een beetje moeite zou doen dan zou het zo opgelost zijn. Houdt er wel rekening mee wat betreft die kosten dat je alleen kosten terug kunt vragen die je in alle redelijkheid gemaakt hebt. Een controle door de dierenarts zou je daarbij wel kunnen verantwoorden, maar een vaccinatie is preventieve (en geen noodzakelijke) zorg die voor een particulier op geen enkele wijze verplicht is. Zelfde geldt bijvoorbeeld voor een castratie, maar natuurlijk niet voor voeding/dagelijkse verzorging. Je kunt een eigenaar niet laten betalen voor iets wat zeker niet nodig was om het konijn in leven te houden. "Hallo, fijn dat u uw konijn weer terug wil, maar ik wil wel graag dat u de kosten voor deze speciale konijnen-tutu die ik heb aan laten meten vergoedt voordat u uw konijn terug krijgt.." 😉 Ik kreeg bijvoorbeeld laatst een konijn binnen dat op straat gevonden was met een oog uit de kas hangend, dat dier moest natuurlijk linea recta naar de dierenarts. Als die eigenaar op was komen duiken had ie die kosten gewoon moeten vergoeden. Ik heb echter ook wel eens gehad dat ik na 11 dagen dacht, ik laat het konijn inenten en chippen want ik moet toch naar de dierenarts en na 11 dagen komt er heus geen eigenaar meer. Wel dus. Voor honden/katten is wel het e.e.a. wettelijk vastgelegd over verplicht inenten bij binnenkomst in een asiel maar bij konijnen is dat allemaal weer lekker onduidelijk, en een chip is natuurlijk al helemaal nergens voor nodig als je een dier tijdelijk verzorgd. Dus eigenaar had geluk en wij pech.
 5. Dollie

  Bunnybunch café 2018

  Zo dat is duidelijke taal. Wel een leuke stoel 😁
 6. Dollie

  Klaagtopic 2018

  Ik was even in slaap gevallen op de bank, ik dacht al, zo lang heb ik toch niet geslapen......
 7. Dollie

  Klaagtopic 2018

  Jij werkt ver vooruit! 😛
 8. Dollie

  Bunnybunch café 2018

  Ik heb geen kerstboom, vind het teveel werk en teveel ruimte innemen. Maar ben vandaag wel begonnen met wat ander kerstspul ophangen/neerzetten, volgende week even afmaken.
 9. Dollie

  webwinkel

  Ik heb tot nu toe alles snel in huis eigenlijk (en ik had best wel een beetje extreem veel besteld :')). Alleen zaterdag zouden ze voor 16 uur komen en stond ie uiteindelijk om kwart voor tien nog voor de deur. Heb de afgelopen dagen ook al meerdere pakketten voor mijn buren aangenomen die ze in het weekend besteld hadden dus ook dat gaat prima. Geluk blijkbaar? Ik zal niet te hard roepen, er zijn nog pakketjes onderweg...
 10. Dollie

  Je laatste gedachte.... 2018

  Hihi ik dacht ik zal er nog even een leuke foto bij zetten, kon natuurlijk van geen ander zijn dan Pip, speciaal voor haar grootste fan! Ik heb alleen niet zoveel foto's van haar op deze laptop staan dus het was wel een brutaal kiekje 😛 Wat is Bram daar ook nog een puberslungel! Ik kwam gisteren trouwens langs de plek waar Meneer Baby gevonden is, is namelijk vlakbij mijn dierenarts. Ik moet dan altijd even aan hem denken.
 11. Dollie

  Klaagtopic 2018

  Dat klinkt niet zo goed, wat is er aan de hand?
 12. Dollie

  Bunnybunch café 2018

  Ik ben hypocriet want ik vind Black Friday echt idioot (om de redenen die Evee al noemt) maar ik heb vandaag wel meerdere Sinterklaascadeaus ingeslagen met hele leuke korting... 😅😅
 13. Dollie

  Bunnybunch café 2018

  Las laatst dat mensen die vroeg zijn met kerstversiering gelukkiger zijn dus ik zou dat gewoon als argument aanvoeren. 😛
 14. Dollie

  Joy spam topic

  Ja dat zie ik ook wel bij meer konijnen. Tegenwoordig maak ik er standaard een scheurtje in als ik ze uitdeel want anders kan ik een halve dag later alles nogmaals controleren en dichte zakken uit hoeken vissen om ze alsnog zelf open te scheuren 😉 Helaas is Jamie eerder deze maand ingeslapen, ze had o.a. nierfalen.
 15. Dollie

  Bunnybunch café 2018

  Voorverwarmd bed vind ik niet zo erg maar een slaapkamer hoort verder echt koel te zijn. Heb altijd m'n raam open. (Weliswaar maar een klein stukje de laatste en komende tijd 😅)
×

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .