Spring naar bijdragen

Dollie

Members
 • Aantal bijdragen

  72461
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  138

Dollie last won the day on January 21

Dollie had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

3013 Uitstekend

Over Dollie

 • Rang
  Konijnoloog

Contact Methodes

 • Website URL
  http://www.konijnenopvangjoy.nl

Profiel informatie

 • Geslacht
  Onbekend

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Hoewel ik niets aan de ervaringen van Mystique en Piku af wil doen en ze dit zelf ook al aangegeven hebben, wil ik wel nog eens benadrukken dat daar in mijn optiek wel fouten gemaakt zijn door de dierenartsen. Dat geeft natuurlijk een enigszins vertekend beeld. Ik bedoel, gewoon de hele handel over een scherp stuk bot dicht maken, dat is echt geen hele snuggere actie.. Wat naar dat jullie zo je best hebben gedaan terwijl het (achteraf gezien) zo te lezen vanaf het begin gedoemd was om te mislukken. Ik hoop persoonlijk dat dit echt uitzonderingen zijn en dat dierenartsen dit niet massaal doen. Dat gezegd hebbende, het is wel een heftige ingreep; de zorg direct er na viel me alles mee, het herstel en de pijn ook. Ik heb nu twee keer de nazorg van de amputatie van een achterpoot gehad en dat zou voor mij het breekpunt (ha ha) niet zijn. Maar feit is wel dat je je dier met een aanzienlijke handicap opzadelt. Eén van die twee konijnen heb ik de rest van zijn leven hier gehad, het andere konijn was van een vriendin. Die heeft nog één of twee jaar vrij probleemloos geleefd, volgens mij is ze uiteindelijk gewoon plots overleden. Kon verder gewoon buiten wonen enz. Voor mijn eigen konijn was het een iets ander verhaal, de eerste ruim 2,5 jaar ging prima, heeft hij ook gewoon buiten in een (overdekte) ren gewoond met eerst één en later twee maatjes. Hij kon goed lopen, kleine hoogtes springen, kon zich goed schoon houden op z'n ene oor na - dat was overigens een kwestie van regelmatig (maandelijks) even met een watje oorsmeer er uit te halen dus prima te overzien voor baas en konijn - en kon gewoon echt prima er mee leven. Wel is het zo dat ze door het gemis van een achterpoot een hele andere houding hebben en dat geeft op de langere termijn flinke rugklachten. Op het moment dat dat zich hier openbaarde heb ik er nog een fysiotherapeut naar laten kijken, die behandelingen en oefeningen hadden echt wel effect maar het was al te laat. Toen heb ik hem in laten slapen. Ik zou het zonder aarzelen opnieuw doen, maar ik zou daarbij wel met enige regelmaat (jaarlijks of halfjaarlijks) het konijn laten controleren door een dierenfysiotherapeut. Dan kun je sneller corrigeren in plaats van achteraf behandelen. Daarnaast moet je gewoon niet de verwachting koesteren dat een dier nog 5-10 jaar mee gaat met zo'n handicap. Mijn konijn kwam uit een hele slechte situatie, was letterlijk net de week voordat hij z'n poot brak genezen verklaart na maanden en maanden behandelen (meerdere grote abcessen) en een operatie (entropion). Hij heeft nog bijna drie mooie jaren gehad daarna. In mijn ogen was dat een heel prima uitkomst. Het kan ook anders uitpakken, zoals bij Mystique en Piku, ik ken persoonlijk meer positieve verhalen dan negatieve maar het risico is er gewoon wel. De kans bestaat dus ook dat je na de operatie alsnog voor euthanasie moet kiezen.
 2. Dollie

  Joy spam topic

  Beetje laat.. Het BunnyBunch pakket van april! 😋 Met Sally, Soleil, Sunny, en wederom Stormy en een stukje Cloud =D En het pakket van mei 🎁 Met Archie, Winston, stukje van Sheldon en Lyra =D Het blijft best druk hier (voor mijzelf qua studie enz) maar er worden wel af en toe weer konijntjes herplaatst, heel fijn! Er blijven ook wel konijntjes binnen komen, vooral via de dierenambulance, afstandskonijnen nemen we in principe nog niet aan en dat zal nog een poos zo blijven. Vandaag met de warmte de icepods maar weer eens uit de (ijs)kast gehaald, daar waren de konijntjes wel blij mee! We komen er eigenlijk wat te kort momenteel dus ze doen tijdelijk mee aan het donatiepakket: https://www.bunnybunch.nl/konijnenhokken/donatiepakket-5-icepods.html Negin gaat er gewoon vol bovenop zitten, waarom ook niet?! Hana is een beetje terughoudender 😉
 3. Dollie

  gehandicapte konijnen

  Stichting BunnyBin, van de Senioren herplaatsing (https://www.facebook.com/bunnybinseniorkonijnen/), is bezig met het opzetten van een vergelijkbare herplaatsingswebsite/pagina maar dan voor 'special needs' konijntjes. Dit zijn konijnen die moeilijk plaatsbaar zijn omdat ze extra zorg nodig hebben. Ik weet niet hoe ver het met de plannen staat, maar ik denk dat het vanzelf wel op de bovenstaande Facebookpagina komt te staan als het zo ver is.
 4. Ja, ik snap dat je dat zo bedoelde, mijn voorbeeld met de adoptie was meer om aan te geven dat het inderdaad wel werkt als je iets concreets verbindt aan een donatie. Los van dat het ook gewoon leuk is om te weten waar je precies aan bijdraagt zijn mensen volgens mij ook steeds huiveriger over waar hun geld terecht komt, al speelt dat met name bij grote organisaties een rol.
 5. Ik heb voor de konijnen in de grote ren een zandbak voor kinderen van ongeveer 1 bij 1. De randen zijn niet ontzettend hoog, maar ik doe er niet heel veel zand in, omdat ze er inderdaad helaas wel in poepen en plassen. Als je elke paar weken meerdere zakken zand moet vervangen dan blijf je bezig, en ze hebben hier net zoveel plezier van gelukkig. Er ligt wel wat zand naast vaak, maar ik heb het idee dat dat vooral zand is wat aan de konijnen blijft hangen. Bijkomend voordeel van deze zandbak vind ik dat ie er leuk uit ziet en als het deksel er op zit kunnen ze daar gewoon bovenop zitten, die schelpzandbakken bijvoorbeeld hebben nog wel eens een rond deksel. En ze kunnen op de rand zitten, vinden ze ook leuk. Bram en Carl krijgen nog een nieuwe ren van ongeveer 1 bij 4, ik moet nog even kijken wat voor zandbak zij krijgen.
 6. Dat ben ik wel met je eens, alleen dat is natuurlijk iets anders dan waar dit topic over gaat. Het idee achter de gesponsorde adoptie brengt per saldo ook niet meer geld op, alleen van een andere persoon. De uiteindelijke adoptant betaalt in theorie namelijk niet meer. Langzitters zijn wel erg duur voor opvangen, aangezien de adoptiebijdrage vaak gebaseerd is op de vaste kosten (1 x castreren, 1 x chippen, 1 x vaccineren) evt. met nog een x periode variabele kosten (voer/bodembedekking voor een gemiddeld konijn) er bij in. Als een konijn een jaar in een opvang zit moet ie dus ook een jaar eten, elke week een schoon hok, weer opnieuw gevaccineerd worden. In die zin zou 'sponsor een moeilijk plaatsbaar konijn' wel een heel mooi idee zijn, alleen dan niet om de adoptieprijs weg te nemen of te verlagen, maar om de toenemende kosten die de opvang nooit meer vergoed kan krijgen door de adoptieprijs te dekken. Bij ons kun je - naast natuurlijk de actie van de BunnyBunch webwinkel waarbij je echt een specifiek product geeft - een konijn financieel adopteren, daarbij geef je een bijdrage (minimaal 25 euro per jaar, evt. verspreid over zelf in te vullen termijnen) specifiek voor het konijn dat je uit kiest. Bij dat konijn komt dan ook je naam te staan op de website, je ontvangt een adoptiecertificaat via de post en jaarlijks een kerstkaart, en we proberen zo nu en dan een update over je konijn te geven. Daarnaast mag je natuurlijk op bezoek komen. Mensen vinden het inderdaad fijn om echt specifiek te weten waar het geld naar toe gaat, in plaats van dat het op de grote hoop komt. Wel interessant om inderdaad eens uit te zoeken hoe we iets op kunnen zetten met ideal en/of paypal zodat een eenmalige donatie makkelijker wordt. Uiteindelijk is de combinatie van het concrete doel/product en de laagdrempeligheid denk ik ook wel waarom de BunnyBunch donatie actie een succes is. (En omdat het gewoon leuk is om konijnen te verwennen natuurlijk 😄 )
 7. Ik zou eerder andersom redeneren, konijnen uit de dierenwinkel zijn idioot goedkoop, om twee redenen. Je krijgt precies waar je voor betaald (een dier dat te jong bij de moeder weggehaald is, waar ze je niks over kunnen vertellen en Russische roulette wat betreft de gezondheid) en daarnaast maken dierenwinkels in principe verlies op hun dieren, alleen koop je er natuurlijk ook een hok, voer en de hele mikmak bij en kom je hopelijk nog jaren terug voor voer. Ook opvangen maken vaak al gauw verlies bij een adoptie, je 'krijgt' daar immers niet alleen een konijn (zoals bij de dierenwinkel wel het geval is) maar ook de castratie, vaccinaties etc. Het is gewoon niet realistisch om te verwachten dat die prijs nog verder omlaag gaat. Bovenal geldt ook hier, als er daar al geen geld voor is, hoe doe je het dan met dierenartsrekeningen.. Mensen die zo op de prijs letten hebben gewoon de verkeerde mentaliteit en daar moet je als opvang niet aan mee willen werken. Overigens vormt de adoptieprijs soms een bezwaar, maar veel vaker nog de voorwaarden.
 8. Dollie

  Pooke

  Sterkte Rian en Jeroen. Het is altijd verdrietig afscheid te moeten nemen, maar helaas onvermijdelijk en als het dan toch moet, gun ik elk konijn en elke konijneneigenaar dat op zo'n manier, na zo'n mooi en lang leven mag gebeuren.
 9. Dollie

  Joy spam topic

  Het Bunnybunch pakket van maart 😄 met Stormy en Cloud
 10. Dollie

  Joy spam topic

  Beetje mosterd na de maaltijd om in de lente met sneeuwfoto's te komen, maar ook jammer om ze helemaal niet te delen! Foto's maken van het BB-pakket blijft er ook aldoor bij in de drukte, maar dat betekent natuurlijk niet dat de konijnen er niet van genieten 😄 Sinan Lukas Dit konijn kwam op kerstavond binnen via de dierenambulance en heeft daarom de toepasselijke naam Navidad gekregen (hoewel hij tegenwoordig ook bekend staat onder de naam Mr. Grey 😉 @Huiself) Het zat Nieve niet zo mee, ze werd op straat gevonden en was helemaal vervilt. Vervolgens heeft ze nog zeker een week niet zelfstandig gegeten, ondanks dat er geen medische problemen leken te zijn. Dat was in januari, inmiddels doet ze het super, is ze gesteriliseerd en bijna klaar voor een nieuw plekje! Sofie Surprise werd op 5 december gevonden, omdat ze behoorlijk last van syfilis had konden we niet zien wat haar geslacht was dus een toepasselijke, onzijdige naam 😉 Lyra Sally, het laatste konijntje dat nog over is van de tien (half) broertjes/zusjes die @Bammyflurry en haar zus vorig jaar gered hebben Sheldon werd in november gevonden met z'n oog uit z'n kas hangend, het oog is direct verwijderd. Enkele dagen daarna kreeg Sheldon een longontsteking. Gelukkig had hij een engeltje op zijn schouder en gaat het hartstikke goed met hem! Fotomodel Matisse werd samen met Lyra gevonden, hij was toen slechts 5-6 weken oud en Lyra was niet zijn moeder. Inmiddels is hij een echte puberslungel die het fantastisch doet. Het wachten is nog op nieuwe foto's 😉
 11. Lastig verhaal ja. Ik gooi tegenwoordig alles bij elkaar wat mij een match lijkt :') voor konijnen die hier wonen dan, niet bij herplaatsing. Heb nu twee keer twee rammen samen en een groep met vier rammen en twee voedsters. Zo op basis van wat ik nu weet (als je zou komen zouden we het natuurlijk uitgebreid doorspreken, misschien komt er dan toch wat anders uit) zou ik Tami adviseren. Ik heb haar net online gezet dus ze staat bovenaan bij de voedsters. Ontzettend gaaf konijn, heeft wel een ram nodig die rustig en stabiel is, hoeft geen watje te zijn maar ze raakt snel gestrest van hele dominante konijnen. Ik heb haar geprobeerd te koppelen in een groepje zodat ze hier niet alleen zou zitten maar dat liep echt helemaal mis. Eerdere koppeling met een rammetje dat de goedheid zelve is verliep zonder enig probleem. Ik heb haar in 2017 bij een super fijn baasje herplaatst, maar hij heeft eind vorig jaar afstand gedaan i.v.m. problemen met zijn eigen gezondheid. Het rammetje waar ze mee samen zat heeft ook diverse problemen met zijn gezondheid, terwijl Tami kerngezond en een energieke, enthousiaste dame is. Toen stond ik dus voor een dilemma, want het was echt een heel fijn koppel maar ik kon Carl hoogstwaarschijnlijk niet herplaatsen terwijl ik Tami zeker weten nooit kan bieden wat ze nodig heeft. Daarom toch besloten om een goed koppel uit elkaar te halen, iets wat ik eigenlijk nooit doe. Carl woont nu samen met mijn Bram en blijft hier. Toen James nog een maatje zocht heb ik wel overwogen haar zelf te houden trouwens, ze is echt heel erg leuk!
 12. Dankjewel! Als je er aan toe bent moet je maar gewoon even mailen hoor, ik plaats natuurlijk sowieso graag een konijntje bij je maar in deze tijd is het dubbel zo fijn om bij bekenden te plaatsen want dan zit je niet met het hele proces van bepalen of iemand geschikt is etc. De website loopt alleen wel een maand of vijf achter vrees ik. 😛 Heb wel een stuk of tien dames die een plekje zoeken. Eentje lijkt me echt eprfect voor jou maar ik ken Norbert natuurlijk niet. Fijne verjaardag alvast! =D
 13. Dankjewel! Ik kan nu tenminste weer beginnen met wat ik leuk vind, dat was één van de grootste problemen de afgelopen tijd. Ik deed een minor van een andere faculteit en het was echt héél veel leerstof, waarbij het een beetje vaag was wat nou belangrijk was én ik vond het ook nog eens gewoon echt niet leuk of interessant of leerzaam of nuttig. Scheelt al de helft als je tenminste iets doet waar je plezier aan beleeft en waar je in geïnteresseerd bent. Dat wordt feest morgen (tenminste, als het pakket dan aan komt) want we hebben het Kerstdierenactie pakket ook nog staan. @Huiself dan weet je alvast wat je te doen staat 😄 (zo'n vervelend klusje, konijnen verwennen)
 14. Nee, helaas ondanks de vele vele vele uren die ik er in gestoken heb sowieso één vak niet gehaald, waardoor ik het komende blok een extra vak moet (wil) doen. Daarnaast gisteren ook te horen gekregen dat het groepsproject niet voldoende is, we hebben wel de kans om dit te verbeteren maar de vraag is op dit moment nog of dit wel de moeite waard is. In elk geval blijft de opvang voorlopig gesloten, hoewel ik wel hoop af en toe een konijntje te kunnen herplaatsen. Helaas is het al een uitdaging om genoeg hulp te krijgen met schoonmaken, daarnaast vind ik het echt gigantisch belangrijk dat degene die de konijnen herplaatst de konijnen ook daadwerkelijk echt kent. Dat lukt niet als je af en toe komt helpen. Er is dus niemand die dit kan overnemen. Het is voor de konijnen dan beter om hier wat langer te zitten (de meeste konijnen zitten hier per minimaal twee in verblijven van 2.00 of 3.00 x 0.75) dan dat er ergens een fout wordt gemaakt bij het maken van een match (tussen de dieren of mens/dier) o.i.d., maar eigenlijk gun je ze natuurlijk meer.. De dierenambulance blijft ook geregeld komen en heb meerdere zieken gehad de afgelopen weken dus echt fijn is het allemaal niet. Maar wel veel lieve vrijwilligers en vriendinnen die waar ze kunnen bijspringen, dus dát is wel heel fijn!
 15. Ik vind februari normaal wel lekker rustig, maar dat kan ik voorlopig vergeten :') wel genoten van de sneeuw vanochtend =D
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .