Ga naar inhoud

Dollie

Members
 • Aantal items

  74435
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  167

Dollie won de laatste dag op 17 april

Dollie had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

41400 profielweergaven

Dollie's Achievements

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

5,3k

Community reputatie

 1. Ik moet zeggen dat ik tot 3 kg nog niet echt middelgroot vind, maar volgens de verdeling hier heb ik zes middelgrote konijnen (2.3, 2.2, 2.4, 2.5, 2.4, 2.3), vijf kleine (1.6, 1.7, 1.2, 1.6 en ik denk rond de 1,8) en één medium Vlaamse reus-achtige witte dame die iemand anders niet wilde 🤭 van 4,5 kg, dus één grote.
 2. Dollie

  Het tuin-topic

  Nou mijn gras is gezaaid, komende dagen sproeien en volgende week krijgen we regen als het goed is 🥳
 3. Dollie

  Het tuin-topic

  Luxeprobleem t.o.v. boeren die hun oogst zien mislukken en de natuur die hierdoor later dit jaar wellicht in de problemen komt, maar ik moet mijn grasveld nog opnieuw inzaaien en krijg van iedereen in mijn omgeving het advies om te wachten tot het gaat regenen. Dat doe ik nu dus al sinds begin april. 🙄 Ik wacht nu nog de bouw van de nieuwe ren af, anders vertrappen ze straks de net ontkiemde grasjes daarbij, maar dan toch maar zaaien en flink sproeien anders heb ik de hele zomer een zandvlakte in de tuin.
 4. Dollie

  Het tuin-topic

  Dat is héél blauw ja 😂 geen lelijke kleur gelukkig, dat scheelt, maar toch wel erg blauw. Ik ben ook druk bezig in de tuin, het meeste werk is nu gedaan en het wachten is op het plaatsen van de nieuwe ren voordat ik weer verder kan. En vooral ook wachten tot het gras gaat groeien voordat het weer netjes lijkt. Ben echt mega ongeduldig inmiddels.
 5. Dollie

  Het tuin-topic

  Oh, die heb ik in de opvang op de vloer zitten, zou zilvergrijs zijn maar het is echt behoorlijk blauw. Gelukkig wel een mooie lichtblauwe tint, ik vond het niet misstaan, maar was niet wat ik gekozen had. Maar dat is ook betonverf dus blijkbaar is het een ding. Wees gewaarschuwd allen 😂
 6. Dollie

  Het tuin-topic

  Van de Hornbach? 😛
 7. Een konijn met zulk ernstig ondergewicht moet gewoon onbeperkt krachtvoer krijgen, 60 gram is echt extreem weinig voor een dier in die conditie. Als er een gebitsprobleem is waar hij nu niet voor onder narcose kan, is het juist zaak om hem zo snel mogelijk aan te laten komen. Hooi eten zou nu niet de prioriteit moeten hebben en bereik je waarschijnlijk ook niks mee. Als er een ernstige afwijking is, moet die eerst gecorrigeerd worden en daarna is inzetten op goede slijtage wel zinvol. Uiteraard wel opletten dat zijn darmen de hoeveelheid biks kunnen verdragen, maar dat is over het algemeen niet zo'n punt in dit soort gevallen. Vorig jaar hadden wij een konijn in vergelijkbare conditie, zij was in de eerste drie weken al 500 gram aangekomen en twee maanden later zat ze op een gezond gewicht van 4,4 kg (vanaf 2,6 kg). Als het ondergewicht uitsluitend door verwaarlozing komt, komen ze echt wel snel aan. Als medische problemen de oorzaak zijn overigens ook wel, maar dan moet het probleem natuurlijk wel eerst aangepakt zijn.
 8. Heb in de tuin gezocht naar eieren maar alleen 34 paashazen gevonden.
 9. Ze bieden wel opvang, maar in principe geen herplaatsing. Ze vangen inderdaad alleen halfwilde konijnen op.
 10. Nee, het is eentje van De Wildebrasjes.
 11. Dankjewel! Je mag het wel grappig vinden hoor dat vind ik ook 😁 maar wilde niet de indruk wekken dat het niet zoveel doet om zo'n konijn te verliezen want dat is absoluut niet waar. Het is voor mij al wel lang geleden dat je echt bewust een nieuw konijn neemt, voelt toch heel anders dan een konijn dat al bij je is besluiten te houden!
 12. Overigens uiteraard echt ontzettend verdrietig om plots één van de twee te verliezen, daar wilde ik verder niet lollig over doen. Voor Lux is het ook echt een ramp, niet te vergelijken met een tam konijn dat een maatje verliest (wat ook al erg genoeg is). Daarom ook direct op zoek gegaan naar een nieuw maatje.
 13. Eén van onze halfwildjes is helaas plots overleden, nu komt er vanuit een andere opvang een halfwildje bij voor Lux, de overgebleven broer. Heb gewoon een OMG IK KRIJG EEN NIEUW KONIJN gevoel dat is ook een bijzondere gewaarwording 😂
 14. Is op zich ook voldoende, ik moet zeggen dat ik wel overal gewend ben een kopie te ontvangen of mee te geven maar volgens mij doen heel veel mensen daar toch niks meer mee 😅
 15. Ja als mensen mij vragen welke groenten veilig zijn dan geef ik altijd aan dat er op Bunnybunch.nl een duidelijke lijst staat, maar dat zou voor mij dan voldoende informatie zijn terwijl anderen juist denken ik wil graag een fysieke lijst op mijn koelkast hangen o.i.d. Heb je ook geen contract ingevuld? Op zich is het niet verplicht om mee te geven, en ook niet om in te laten vullen overigens, maar wij vinden het wel netjes dat je een kopie hebt van waar je voor getekend hebt. In principe staat alle belangrijke informatie over het konijn ook in het vaccinatieboekje bij ons.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .