Ga naar inhoud

Dollie

Members
  • Items

    74.861
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    180

Recente bezoekers van dit profiel

48.614 profielweergaven

Dollie's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

  1. Ik vind dit altijd zo mooi om te zien, het verschil tussen een normale vacht en een rex vacht. Bij een rex vacht zijn de dekharen even lang als de onderwol (bij normale konijnen zijn deze veel langer dan de onderwol) en ze hebben bovendien een veel dichtere vacht. Water blijft echt op de vacht liggen terwijl bij een normaal konijn de bovenste laag nat wordt. Bij beide blijft de onderste laag vacht gewoon warm en droog. Mijn rex is overigens niet heel dol op regen dus op basis van N=1 zeg ik toch geef die beestjes gewoon normale vachtjes 😉
  2. Ik ben wel benieuwd naar die snijplank maar zie 'm niet op de website, kijk ik met m'n neus?
  3. Ik heb zelf van mijn kat en hond met zo'n speciaal setje afdrukken gemaakt, dat is dan wel met inkt dus andere look dan klei. Daarmee blijven de pootjes gewoon schoon. Ik vind konijnenpootafdrukjes niet zo mooi dus die heb ik overgeslagen 😬 denk dat het in inkt gewoon vage vegen zijn 😂
  4. Ja maar de prijzen stijgen enorm nu steeds meer klinieken opgekocht worden door evidensia en anicura, terwijl ik me afvraag of dierenartsen en assistenten erop vooruit gaan.
  5. Heel veel sterkte met het verlies van Jerry, hij heeft een mooi en lang leven gehad!
  6. Je kunt voor zulke vragen het beste op de rasstandaard googlen. https://www.nederlandsehangoordwergenclub.nl/index.php/ras
  7. Het verschilt echt zo enorm per konijn, Moos heeft een half uur lang afwisselend gefascineerd zitten kijken en hooi/lekkers lopen knabbelen terwijl z'n vier groepsgenoten bang in een hoekje verstopt zaten: https://www.instagram.com/p/C1jYAIpKGzj/
  8. Ctrl + P en dan bij Bestemming opslaan als PDF kiezen zou moeten werken.
  9. Da's helemaal slim! Die ga ik onthouden voor hele kleine konijntjes. Ik geef overigens net als Kolino gerust ieeetsje meer, dat is helemaal niet erg met panacur.
  10. Waren het oocysten wat de dierenarts in de ontlasting zag? Coccidiose is inderdaad vaker 'gewoon' aanwezig in de darm en geeft bij volwassen, gezonde konijnen vaak geen klachten.
  11. Op zich is een behandeling van 3-5 dagen achter elkaar (zonder herhaling) bij Baycox niet ongebruikelijk hoor, of 2-5-2. De aanbevolen dosering is de laatste jaren wel naar beneden bijgesteld, dit geeft ook wat minder bijwerkingen. Dus grote kans dat het zo prima is, toevallig zit er hier eentje naast me die op het randje van de dood zweefde en met 3 dagen behandelen opgeknapt is. En dat was niet bepaald een lichte besmetting met milde symptomen zoals jouw konijnen. Dus hopelijk is een vervolgbehandeling niet nodig en zijn ze snel weer helemaal lekker aan het eten 😄 De puur probiotic is overigens door een veterinair natuurgeneeskundige voorgeschreven. Ik heb het vorig jaar langdurig aan een grote groep konijnen gegeven, het is met zulke dingen natuurlijk altijd gissen of het iets doet maar ik heb in elk geval geen averechtse effecten opgemerkt (en er is niemand meer dood gegaan 🤷‍♀️).
  12. Baycox is tegen coccidiose, dat is een eencellige parasiet, geen worm. Misschien heb je dat verkeerd begrepen van de dierenarts of vonden ze het makkelijker om niet op de details in te gaan en het onder wormen te scharen. Ik heb geen ervaring met rodicare. In dergelijke gevallen gebruik ik meestal fibreplex of puur probiotic. Gezien de laatste dosis pas zo kortgeleden was vind ik dat ze het zoals ik lees helemaal niet gek doen hoor.
  13. Wanneer hebben ze de laatste dosis baycox gehad? Stoppen met eten is een bekende bijwerking van baycox, tenminste de eerste 24 uur na de laatste dosis hoef je zeker nog geen verbetering te verwachten. Daarna zou er wel een stijgend lijntje moeten zijn. Er gaat wat in, er gaat wat uit, dus je bent op de goede weg. Het is echt belastende medicatie dus wat je nu ziet is niet gek, hoe naar het ook is. (Ik heb overigens het andere topic niet gelezen, even als kanttekening.) Overigens is baycox geen wormenkuur. Maar misschien had ik dan eerst het andere topic moeten lezen voor ik hier wat over zeg 😅
  14. Ik zou in elk geval switchen naar panacur pet paste, dit is veel minder vies en omdat het dikker is en een kleinere hoeveelheid is het enerzijds makkelijker met wat lekkers te geven en anderzijds als dat toch niet lukt ook makkelijker toe te dienen onder dwang.
  15. Dit verschilt echt enorm per dierenarts. Eigenlijk de hele procedure. Mijn dierenarts spuit ze wel in het hart, dus dat is wat ik het meeste voorbij zie komen. Een ander gaf de voorkeur aan rechtstreeks in de nieren spuiten, was volgens diegene het snelste. Buikholte heb ik ook wel eens meegemaakt. Persoonlijk kan ik me hier niet zo druk om maken, het belangrijkste is dat ze eerst een slaapmiddel krijgen. De rest krijgen ze toch niet meer mee. Ik heb al tientallen konijnen laten euthanaseren en het is nog nooit op echt vervelende manier gegaan, ongeacht de methode. Laatst liet ik bij een andere dierenarts eentje inslapen en die diende het slaapmiddel subcutaan toe, daar verbaasde ik me wat over want ik weet niet beter dan dat het in een spier of ader gespoten wordt. Dat is voor het dier wel vervelender en het verliep prima. Ik weet dat het ook wel geregeld zonder slaapmiddel gedaan wordt bij konijnen, dat zou niet mijn voorkeur hebben maar als de dierenarts goed en voldoende spuit dan is het dier zo weg. Wat hier gebeurd is, is echt niet normaal. Als het ook maar enigszins mogelijk is, laat ik ze altijd thuis inslapen. Puur voor het dier, ik kan die emotie wel loskoppelen van dat moment, maar ik wil niet dat stress het laatste is wat ze doormaken. Je kunt dan ook op je eigen manier in alle rust afscheid nemen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .