Spring naar bijdragen

Dollie

Members
 • Aantal bijdragen

  72632
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  146

Dollie last won the day on 31 Maart

Dollie had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

3154 Uitstekend

Over Dollie

 • Rang
  Konijnoloog

Contact Methodes

 • Website URL
  http://www.konijnenopvangjoy.nl

Profiel informatie

 • Geslacht
  Onbekend

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Wij hadden al één kat en hebben er, puur voor onszelf, een tweede bij genomen. De eerste kat taalde er totaal niet naar en de tweede kat ook niet dachten we. Toen de eerste kat overleed twee jaar later bloeide de tweede kat helemaal op. Natuurlijk geen nieuwe kat er bij genomen, alleen na het overlijden van kat 1 kwamen we met zo'n muizenplaag te zitten dat we uiteindelijk besloten hebben om een boederijkat uit het asiel te halen. Kat 2 is vooral binnenkat, kat 3 zou dan buiten wonen (en in de schuur) en dat moest ook prima kunnen want dat soort katten is alleen maar bang voor mensen. Ook heel moeilijk plaatsbaar daardoor, dus win/win. Eerst drie maanden in de schuur binnen gehouden en drie maanden lang geen kat gezien. Toen hij eenmaal naar buiten mocht heeft het nog geen maand geduurd voordat hij binnen in huis op de bank zat. Kwam bijna nooit meer buiten :') kat 2 natuurlijk weer niet blij. Maar ja, wat moet je dan, kat terugbrengen naar het asiel 'hij is te lief'? Wel heel streng de regel dat kat 3 niet boven mocht komen gehanteerd, dan had kat 2 daar haar rust wel. Het ging ook wel maar geen ideale situatie. Jaar later is kat 3 helaas overleden. Kat 2 was er wederom wel blij mee en omwille van haar nu echt geen kat er meer bij genomen. Bij ons was er totaal geen sprake van vechten, maar ze werd meer teruggetrokken en niet helemaal zichzelf meer. Eerst hadden we dat niet door, omdat zij bij ons er bij kwam en de eerste kat er al was, maar later natuurlijk wel. Kat 2 leefde in het asiel en in haar huisje voor het asiel ook met katten samen dus wij hadden dit niet verwacht. Als zij er ooit niet meer is dan hoop ik twee katten die al samenleven te kunnen adopteren. Twee losse katten bij elkaar uitzoeken zou ik echt niet meer aandurven.
 2. Ik heb al meerdere keren konijnen opgevangen die bij mensen met (open) rennen aan de straat in het verblijf gedumpt waren. In één geval was het een groep met drie ongecastreerde voedsters waar een ongecastreerde ram bij in gezet is. 'Gelukkig' voor de voedsters en baasjes was het dier zo ernstig verwaarloosd en uitgeput dat het niks heeft aan kunnen richten. In zo'n geval kun je makkelijk met een nest of konijnen die elkaar ernstig verwonden eindigen.
 3. Dollie

  Joy spam topic

  Bedankt aan alle donateurs voor dit mega grote pakket ❤️
 4. Je kunt ze natuurlijk wel gewoon laten chippen 😄 onze konijnen zijn allemaal gechipt
 5. Dollie

  Joy spam topic

  Ja alleen nog een witte en een beige 😉 misschien kan ik Lux en Nox inruilen, IJzergrauw heb ik toch drie van. Zouden er op het forum nog mensen zijn die hun dubbelen willen ruilen? 😂
 6. Dollie

  Joy spam topic

  Nee dat zou helemaal gaaf zijn! Tan, Day, Lux en Nox zitten in de grote ren buiten. Summer, Job, Pumpkin en Dali heb ik vorige maand gekoppeld, die zitten nu nog in de garage in een ren maar die gaan volgende maand naar buiten bij de anderen in de grote ren (is tenminste het plan, maar voorzie geen problemen met deze konijnen). Guus en Freddie lopen los in de garage en normaal ook overdag buiten maar afgelopen zomer heeft Freddie mij tot waanzin gedreven met plotselinge ontsnappingspogingen telkens dus ik moet eerst de omheining opnieuw aanleggen 😅 niet zoveel tijd voor gehad met alle zorgen voor Mars. Die woont in huis (loopt los) voorlopig nog alleen, het lijkt er op dat we nu z'n problemen allemaal een beetje stabiel beginnen te krijgen dus hopelijk is koppelen straks mogelijk. En dan heb ik Bram en Carl nog, die wonen normaal buiten in een kleinere ren maar helaas heeft Bram momenteel neurologische problemen en zitten ze dus tijdelijk in huis.
 7. Dollie

  Joy spam topic

  N.a.v. het opsommen van welke kleuren mijn konijnen hebben zat ik te denken aan het 'projectje' waar ik mee bezig ben, namelijk al mijn eigen/niet herplaatsbare konijnen (die dus de rest van hun leven bij mij blijven wonen) fotograferen met witte achtergrond. Even gekeken hoe ver ik inmiddels was, bleek er nog twee te missen dus camera gepakt en tadaaa 😄 Job, Pumpkin, Carl, Bram, Tan, Summer, Dali, Day, Freddie, Guus & Mars ❤️ Mijn twee halfwilde konijnen, Lux en Nox, staan er uiteraard niet bij. Die worden alleen opgepakt voor de jaarlijkse inenting.
 8. Ik mis blijkbaar nog wit en beige dus moet nog konijnen er bij 😉
 9. Ik mis nog rood/oranje 😁 helaas heb ik die niet meer. (Niet om de kleur, maar om het konijn ❤️) Ik moet hier wel even hard over na denken! Ik heb een zwarte, drie ijzergrauwe, een tan gouwenaar, een konijngrijze, een konijngrijsbonte, een licht oranje (OH heb ik toch nog wel dus 😄), een haaskleurbonte, een bruinotter, een zwartbonte en een heel lichtoranje-achtigbonte. Ik mis nu nog een konijn. 🙄 Edit: Ik heb ook nog een blauwe, dat was het!
 10. Als het goed is zou je met dit vaccin niet duurder uit moeten zijn dan met twee losse vaccins. Waarschijnlijk ben je bij mijn dierenarts zelfs vijf euro goedkoper uit dan de twee losse. Dit is dan alleen een nadeel als je er tot op heden voor koos om slechts één van de twee te geven, want die optie gaat verdwijnen. (Waren best nog veel klanten die wel voor maar één van de twee kozen.) Bij de overgang van de lyomyxovax/cunical naar de Nobivac MyxoRHD speelde hetzelfde qua kruisreactie met de oude vaccins als nu. Ik heb nooit het idee gehad dat dat heel veel problemen opgeleverd heeft eigenlijk. Ik las nu ook al reacties dat mensen (eerst) niet gaan vaccineren met het nieuwe vaccin omdat het nog zo nieuw is. In 2012 werd hetzelfde geroepen, volgens mij is dat ook allemaal wel losgelopen. Ik heb in elk geval geen slechte ervaringen gehad en ben gelijk alle opvangkonijnen gaan vaccineren met het (destijds) nieuwe vaccin.
 11. Hier hebben de eerste opvangkonijnen 'm gehad.
 12. Dollie

  Joy spam topic

  Ja, behalve toen ze zelf aan de beurt was 🙄 vanmiddag nog even verder met filmpjes maken, ik had ze een half uur eerder eten gegeven dus bijna iedereen zat uit te buiken natuurlijk 😅
 13. Dollie

  Joy spam topic

  De snelheid is wel normaal maar mijn telefooncamera kan niet zo goed met het beperkte licht omgaan vrees ik 😅 Het eerste op de wachtlijst-staande baasje is akkoord gegaan met de nieuwe procedure, dus als het goed is beginnen we volgende week zaterdag weer 😄
 14. Dollie

  Joy spam topic

  Met oog op het aangepaste herplaatsingsbeleid, wat hopelijk vanaf volgende week zaterdag in kan gaan, begonnen met filmpjes maken:
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .