Ga naar inhoud

Dollie

Members
  • Items

    74.891
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    182

Over Dollie

Recente bezoekers van dit profiel

49.147 profielweergaven

Dollie's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

  1. Adoptiekosten zitten bij veel opvangen al rond/boven de 100 euro per konijn, zeker bij opvangen die hun voedsters steriliseren. Dit is ook steeds meer de standaard.
  2. Hahah ik had deze al gespot een paar weken geleden maar ik heb er echt al veel en geen tijd om ze op te halen.
  3. Ik heb alle cat cubes die nog in omloop zijn opgekocht denk ik 😂 ik heb op Marktplaats een notificatie aan staan, ze worden nog wel geregeld aangeboden. Wel minder dan een paar jaar geleden.
  4. Ik weet niet of iedereen hier evenveel waarde aan hecht maar ik zou zelf ook kijken naar een camera waarbij je de beelden terug kan kijken. Soms kan dat maar beperkt en/of alleen met een abonnement. Met mijn camera's kun je 3 uur terugkijken, ik vond dat toch te weinig dus heb een abonnement. Hiervoor had ik een camera waarmee ik alleen live kon kijken. Zeker met een ziek konijn is het fijn als je de beelden door kunt nemen om te zien of er niet toch stiekem een hapje gegeten is. En als je niet thuis bent maar even wil spieken of alles in orde is maar ze zitten net buiten beeld of te slapen dan is het ook prettig als je kan zien dat ze een half uur geleden nog wel door het beeld wandelden. Geen idee welke camera's daaraan voldoen, maar dat kun je checken als je iets op het oog hebt. Ik heb Google Nest camera's maar ik weet dat er goedkopere opties zijn die ook prima zijn. Groot voordeel voor mij is dat deze magnetisch zijn en dus makkelijk op allerlei plekken opgehangen kunnen worden, maar als je maar 2 konijnen hebt is niet per se een vereiste kan ik me voorstellen. Dan kies je toch een vaste plek.
  5. Deze jongen zijn inderdaad niet voldragen, denk tussen de 2 en 3 weken.
  6. https://www.instagram.com/p/C7EY1kKK-NW/ Niet alle foto's op kunnen speuren maar toch een leuke verzameling van heel wat pakketten ❤️ heel veel dank namens heel veel konijnen!
  7. Ik heb het topic vluchtig doorgelezen dus misschien wat details gemist maar Mars was een compleet ander verhaal. Ik heb wel een konijn met een semi vergelijkbare achtergrond, echter was er bij haar niet zoveel schade in de kaak/kiezen zelf (op één kieswortel na aan beide kanten, bovenkaak, deze is aan beide kanten getrokken) en juist wel achter het oog. Haar oog werd daardoor naar buiten gedrukt en moest dus wel verwijderd worden, maar ik vind dit eigenlijk ook helemaal niet zo heftig. Omdat aan de andere kant hetzelfde probleem begon te ontstaan (de eerste problemen waren ontstaan voor ze bij mij kwam en hebben heel lang aangesleept waarschijnlijk) heeft ze hier ook iets minder zicht maar daar heeft ze totaal geen last van. Die ervaring heb ik ook bij andere konijnen met één oog. Ik heb het niet goed genoeg gelezen om in te schatten of een oogamputatie per se de oplossing is, maar ik zou zelf absoluut niet aarzelen dit te doen want ze kunnen echt heel goed leven met één oog.
  8. Japanner is de kleur, loffelohr (lepeloor) is de vorm van de oren. Bonuspunten voor wie de Rex vacht gespot heeft 😉 lepeloren zijn een niet erkend ras wat m.i. vooral gefokt wordt omdat het 'hip' is en niet heel serieus aangepakt wordt. Ze hebben bovendien vaak erfelijke afwijkingen, zo heeft een aanzienlijk percentage geen staart. Er bestaat ook een ras Japanner maar die zie je bijna nooit. Ter vergelijking nog een foto waarop je de oorvorm van een Lepeloor goed ziet (deze foto heb ik niet gemaakt en kan dus ook geen toestemming geven voor gebruik dus puur als voorbeeld):
  9. Loffelohr Teddy Dwerg Teddy Dwerg Nog een Tan konijn want daar kan je nooit genoeg van hebben Pooltje kom ik nog tegen
  10. Fijn! Ik heb waarschijnlijk nog wel meer rassen maar kan het zo even niet verzinnen, behalve het geijkte zoals de Vlaamse Reus (maar die heb jij zelf gehad dus heb je sowieso wel?) en Groot Lotharinger enz. En foto's van rassen die niet erkend zijn zoals Teddy Dwergen en Loffelohren.
  11. Beige Zilver (Klein of Groot weeti k niet meer? Deze foto heb ik niet zonder copyright dus dat moet je er maar even af knippen) Duitse Hangoor
  12. Zoek je nog een foto van een konijn met overgewicht? Ik heb er wel een aantal, deze zo bij de hand maar anders kan ik even zoeken. Als je er wat aan hebt kan ik ze wel zonder logo aanleveren (althans het meeste wel denk ik, weet niet of ik alle originelen nog heb...). Rassen: Satijn Alaska Thuringer Hollander Klein Lotharinger Rex Kleurdwerg Meissner hangoor Engelse hangoor NHD Franse hangoor (jong) Angora Franse hangoor (volwassen) Rode Nieuwzeelander Wener Thrianta Deilenaar Rexdwerg Tan konijn
  13. Ik had heel veel oudjes (tussen de 9 en 12) maar in de afgelopen 2-3 jaar van allemaal afscheid genomen. De oudste wordt in november 8. De jongste in juli 1. Daarnaast wel een 11 jarige voedster die een huisje zoekt, mocht iemand nog snel de kans willen om 11 aan te kunnen vinken 😁
  14. Ik heb vanwege een konijn met astma dat standaard corticosteroïden kreeg wel eens overleg gehad met de fabrikant, gezien de hoge(re) infectiedruk hier wel besloten te blijven vaccineren maar die dierenarts gaf wel aan dat die afweging echt het beste per situatie gemaakt kon worden. Ik zou mijn halfwilde konijnen bijv. ook niet vaccineren als ik maar een paar konijnen had.
  15. Ik vind dit altijd zo mooi om te zien, het verschil tussen een normale vacht en een rex vacht. Bij een rex vacht zijn de dekharen even lang als de onderwol (bij normale konijnen zijn deze veel langer dan de onderwol) en ze hebben bovendien een veel dichtere vacht. Water blijft echt op de vacht liggen terwijl bij een normaal konijn de bovenste laag nat wordt. Bij beide blijft de onderste laag vacht gewoon warm en droog. Mijn rex is overigens niet heel dol op regen dus op basis van N=1 zeg ik toch geef die beestjes gewoon normale vachtjes 😉
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .