Ga naar inhoud

Dollie

Members
 • Items

  74.802
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  177

Dollie won de laatste dag op 2 september

Dollie had de meest gelikete inhoud!

Over Dollie

Recente bezoekers van dit profiel

47.706 profielweergaven

Dollie's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

5,8k

Reputatie

 1. Mooi dat er weer acties voor zijn! Ik zie dat het bij konijnenopvangen ook steeds meer in opkomst is. Ik ben zelf overigens ook gecertificeerd chipper voor o.a. konijnen en katten, wellicht dat hier in de toekomst ook dienstverlening op komt vanuit ons.
 2. Dit is iets anders, To heeft het over de digicollecte waar alle beneficianten aan mee kunnen doen. Je kunt ook zelf een collectebus aanmaken voor jouw organisatie (ook als je hier zelf geen onderdeel van uitmaakt). Konijnenopvang Joy doet ook mee, we hebben al een mooi bedrag opgehaald πŸ˜„
 3. Heftig πŸ˜‚ ik wil wel een konijnenkerstbal maar deze is misschien wat too much. Vooral de parels maken het helemaal af πŸ˜‚
 4. Dit zou ook niet werken, want dan mogen aan de niet-dragers ook alleen andere niet-dragers gekoppeld worden, anders kom jij misschien met je niet-geteste konijn langs, blijkt er geen match te zijn en is het 'schone' opvangkonijn mogelijk toch blootgesteld. Moet je dan weer opnieuw testen? Eerlijk gezegd vermoed ik dat juist de wel bevestigde konijnen (als die wel 'vrij' gekoppeld mogen worden) dan nog als warme broodjes over de toonbank gaan t.o.v. de rest, want zie je al voor je dat iedereen z'n konijn gaat testen als ie naar de opvang gaat... Overigens even los van het feit dat standaard testen een kapitaal gaat kosten dat opvangen niet hebben.
 5. Dit verschilt echt enorm per dierenarts. Eigenlijk de hele procedure. Mijn dierenarts spuit ze wel in het hart, dus dat is wat ik het meeste voorbij zie komen. Een ander gaf de voorkeur aan rechtstreeks in de nieren spuiten, was volgens diegene het snelste. Buikholte heb ik ook wel eens meegemaakt. Persoonlijk kan ik me hier niet zo druk om maken, het belangrijkste is dat ze eerst een slaapmiddel krijgen. De rest krijgen ze toch niet meer mee. Ik heb al tientallen konijnen laten euthanaseren en het is nog nooit op echt vervelende manier gegaan, ongeacht de methode. Laatst liet ik bij een andere dierenarts eentje inslapen en die diende het slaapmiddel subcutaan toe, daar verbaasde ik me wat over want ik weet niet beter dan dat het in een spier of ader gespoten wordt. Dat is voor het dier wel vervelender en het verliep prima. Ik weet dat het ook wel geregeld zonder slaapmiddel gedaan wordt bij konijnen, dat zou niet mijn voorkeur hebben maar als de dierenarts goed en voldoende spuit dan is het dier zo weg. Wat hier gebeurd is, is echt niet normaal. Als het ook maar enigszins mogelijk is, laat ik ze altijd thuis inslapen. Puur voor het dier, ik kan die emotie wel loskoppelen van dat moment, maar ik wil niet dat stress het laatste is wat ze doormaken. Je kunt dan ook op je eigen manier in alle rust afscheid nemen.
 6. Drie weken is op zich nog niet lang, sterker nog, dat zou ik aardig snel vinden als het geschoren is. Er valt echt geen peil op te trekken is mijn ervaring, 1-2 maanden lijkt vrij gemiddeld te zijn. Fos moest vorig jaar geschoren worden voor bloedafname, dat moest na twee weken herhaald worden en toen was het alweer helemaal aangegroeid en moest het opnieuw geschoren. Daar stond ik juist nogal van te kijken, dat komt niet veel voor πŸ€·β€β™€οΈ hij was ook nog hartstikke ziek, anders kon je nog redeneren dat het na een sterilisatie sneller terug komt want dat is verder in wezen een gezond dier o.i.d.
 7. Wij zullen eerst een interne competitie moeten houden om te kijken wie mee mag doen. Moeilijk als je al ruim duizend bloedmooie konijnen gehad hebt!
 8. Je kunt Critical care ook invriezen, zowel in poedervorm als aangemaakt. Ik heb altijd een lading kant en klare spuiten in de vriezer liggen.
 9. Oh handig! Nou veel plezier dan πŸ˜‚ die van Freddie vind ik ook hilarisch, die twee zijn/waren zo verschillend met snoepjes aannemen. Freddie rukt het uit je handen en rent weg en Guus had eigenlijk het liefst dat je het vast bleef houden tot het op was πŸ˜› mijn andere Hollander/Rex duo is net zo, Fos sjeest er het hele huis mee door en Lumi pakt het netjes aan en eet het gewoon ter plekke op.
 10. Even getest want was nieuwsgierig hoe dit zou kunnen, maar ik zie inderdaad dat ik niet op een reel kan klikken (dan komt er een popup dat ik moet inloggen). Alle reels hier in het topic zijn echter met de link rechtstreeks naar de reel gedeeld en dan kan het wel dus ik deel er gewoon een paar 😁 : https://www.instagram.com/reel/CwhtGWKqn2d/ https://www.instagram.com/reel/CwcFNguqoCX/ https://www.instagram.com/reel/CwNoX5jqP3c/ https://www.instagram.com/reel/CwIe28BqgPo/ --> instafamous Moos (The Lucky One) https://www.instagram.com/reel/CvsMGEdqyrk/ https://www.instagram.com/reel/CvfXOLpqeth/ https://www.instagram.com/reel/CvULj4NK9Oc/ --> deze bedoelde Suus πŸ˜„ https://www.instagram.com/reel/CukMs0GKihr/ https://www.instagram.com/reel/CtWb4FYqphb/ --> niet grappig wel mooi om te zien ❀️ https://www.instagram.com/reel/Cs9Z--9KyFZ/ --> ik hou nu maar op anders ben jij er straks net zoveel tijd aan kwijt als ik πŸ˜‚ Voor wie wel Instagram heeft en het leuk vindt, ik deel ook elke dag een foto of filmpje van de kleine Lennox in de stories zodat je haar groei kunt volgen. Dit kun je volgens mij helaas niet zien zonder Instagram, ook niet via een omweg.
 11. What can I say except you're welcome! πŸ˜‚ πŸ™‹β€β™€οΈ ja te schattig toch, hij kwam echt even kijken van is de foto gelukt baas?! Die audio paste er perfect bij πŸ˜‚ en ja, uiteraard, met zo'n knap konijn is de foto natuurlijk gelukt:
 12. Domme reels maken is tegenwoordig mijn hobby πŸ˜‚ https://www.instagram.com/konijnenopvangjoy/
 13. Het is op afstand natuurlijk niet in te schatten, ik zou hierbij dan ook op het oordeel van de opvang (en diens dierenarts) vertrouwen of er van afzien als je dat niet kunt of wilt. Dan is het immers niet de juiste plek om een konijn te adopteren. Mijn ervaring is dat de schade aan het oog wel meevalt, maar het is gewoon absoluut geen fijn gevoel om haren in je oog te hebben dus dat zou ik vooral meenemen in de afweging wel of niet opereren. Blijkbaar valt dat in dit geval mee, afgaande op het verhaal.
 14. Ik had recent ook een konijn met zeer sterk verhoogde leverwaardes, ook EC klachten (urinebrand met name) die langdurig verwaarloosd zijn. Omdat zij wel echt te lijden had onder de EC klachten (urinebrand) en daarnaast Γ³Γ³k onbehandeld snot en rugproblemen had, is voor euthanasie gekozen. Zij had ten tijde van het bloedonderzoek al een maand panacur erop zitten, zonder verbetering. Het is lastig om een oorzaak aan te wijzen bij problemen met de lever maar het zou mij niet verbazen als daar toch de link zit. Vorig jaar had ik overigens konijnen met leverfalen door clostridium, maar die waren echt doodziek, niet zoals dit.
 15. Dollie

  Wormen

  Ik leg het gewoon in hun bakje bij de brokjes, denk dat je daar ook niet tΓ© bang voor moet zijn. Alleen bij konijnen die samen zitten (en eten) is dat niet handig, dan doe ik het liever op wat groen en geef ik het uit de hand, groen werken ze sneller weg dan zo'n snoepje. Later natuurlijk wel even checken of het op is en anders hebben ze pech en moet het toch onder dwang. Ik had wel eentje die wekenlang het keurig opat en de laatste dag van de kuur besloot dat het nu wel genoeg was πŸ˜‚ (moest een paar weken later terug op de panacur vanwege castratie en toen at ie het weer netjes op πŸ€·β€β™€οΈ)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .