Ga naar inhoud

Dollie

Members
 • Aantal items

  74.588
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  171

Dollie won de laatste dag op 9 juli

Dollie had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

45.739 profielweergaven

Dollie's Achievements

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

5,4k

Community reputatie

 1. Klopt, Mars is in juli helaas overleden. Die ren ben ik echt zo blij mee! Zowel in de opvang als in huis lijkt het veel netter en mooier. Er ligt ook veel minder troep buiten de ren dan met tralies. De baby's zijn afgelopen weekend naar de opvang gegaan, moest wel echt omdat de temperatuurverschillen anders te groot worden natuurlijk.
 2. Inmiddels zijn we ruim drie maanden verder nadat deze konijnen gered konden worden en helaas kan ik nog niet zeggen dat het allemaal volledig achter ze ligt. In augustus vertrokken (wat betreft onze opvang dan) de eerste konijnen naar een nieuw huisje, maar helaas keerde eentje enkele weken later alweer doodziek terug. Het idee was dat wij hem op zouden lappen en dat hij dan terug naar huis zou gaan, tot ons grote verdriet heeft dat niet zo mogen zijn. Hij was één van de konijnen die het juist altijd goed gedaan heeft en niet ziek is geweest, dus dat hadden we echt niet zien aankomen. Hoewel de herplaatsingen bij andere opvangen vrijwel allemaal goed zijn verlopen en het dus heel goed mogelijk is dat het gewoon gruwelijke pech was, willen we geen onnodige risico's nemen en houden we de overige konijnen voorlopig nog in de opvang. Er waren al wel een aantal herplaatst, die doen het verder ook goed gelukkig. We willen natuurlijk niet dat ze hier alsnog weg zitten te kwijnen, dus inmiddels zijn vrijwel alle konijnen gekoppeld. Alleen Daredevil is pas twee weken geleden gecastreerd, eerder liet zijn gezondheid dit niet toe. Wonder Woman heeft eerst haar jongen grootgebracht en is daar nog van aan het bijkomen voordat zij ook onder het mes gaat. Deze twee zitten dus nog wel apart. Elektra, Thunder en Batgirl Omdat de oorzaak van het ziektebeeld van een aantal konijnen waarschijnlijk een dysbiose geweest is, heeft een veterinair natuurgeneeskundige naar de casus gekeken en een behandelplan met o.a. probiotica opgesteld. De konijnen krijgen dus nu elke dag een schepje wortelhap met probiotica en supplementen om hun darmflora te herstellen. Captain America, Aoife (niet van de 131 konijnen) en The Flash Helaas hebben twee konijnen die bij binnenkomst een oorontsteking hadden toch weer last van hun oren gekregen. Oormijt kan erg hardnekkig zijn. Het gaat verder wel goed met ze, maar geeft wel weer aan dat de ellende niet zomaar voorbij is ondanks alle zorgen. Daarnaast heeft nog één konijn snot en heeft Wonder Woman twee van haar baby's besmet met snot (hoewel ze er inmiddels zelf gelukkig wel van af is). Eén van de kleintjes heeft ook een forse groeiachterstand, maar dat zie je wel vaker en hoeft niet aan de situatie waar ze uit komen te liggen. Clark Kent, Peter Parker en Romanov Northstar is ook erg ziek geweest en heeft daar leverschade aan overgehouden, iets wat wel kan herstellen maar veel tijd nodig heeft. Inmiddels weten we dat de leverwaarden inderdaad langzaam aan weer beter worden en heeft hij nog maar sporadisch een dipje. Northstar zal in de opvang blijven wonen en is inmiddels gekoppeld aan Lumi. Northstar heeft de roepnaam Fos gekregen ❤️ (Nee, helaas geen Sven dus)
 3. Ah, fijn dat je het na kan vragen bij de dierenarts. Zoals ik al aangaf hierboven vaccineren fokkers meestal met Filavac K C+V dus dat lijkt me wel waarschijnlijk. Deze biedt een jaar bescherming, maar alleen tegen RHD 1/2. Hopelijk kan de dierenarts uitsluitsel geven.
 4. Dit is inderdaad onvermijdelijk helaas, ik denk dat bij mij tot nu toe bij één op de vier à vijf konijnen toch nog wel minimaal één tandje is teruggekomen. Het was natuurlijk wel fijn geweest als de dierenarts je ingelicht had over dit risico zodat het niet zo uit de lucht komt vallen, maar het ligt zeker niet aan hoe ze de ingreep uitgevoerd hebben. Misschien zijn ze coulant maar ik kan me goed voorstellen dat dit echt niet iets is waar ze garantie op kunnen geven. Dierenartsen hebben een inspanningsplicht, geen resultaatsverplichting. Ze moeten zich dus inspannen om een bepaald resultaat (beter maken van je dier) te leveren, maar het is bij dit soort zaken vrijwel onmogelijk om goede resultaten te garanderen.
 5. Ik vrees dat dit een beetje gissen blijft, op zich is het niet ongebruikelijk dat een opvang een eigen vaccinatieboekje heeft (de meeste boekjes die je bij de dierenarts meekrijgt zijn uiteindelijk ook maar reclame voor farmaceutische bedrijven 😅 er zijn geen eisen aan zoals bij een Europees dierenpaspoort wel is) maar er zou wel precies genoteerd moeten worden welke entstof gebruikt is. Dat lijkt niet het geval te zijn. Gezien er RHD myxo staat, bedoelden ze misschien toch eigenlijk wel Nobivac Myxo-RHD plus. Dat klopt ook met een jaar bescherming. Hoe Filavac dan in de mix (myx 🤭) is gekomen en waarom niet gewoon een stickertje geplakt is weet ik ook niet natuurlijk. Er is wel een myxomatosevaccin van Filavie, Filavac Myx L, maar dit vaccin beschermd maar vier maanden. Ik ben dit vaccin in Nederland nog niet tegengekomen, het is ook niet goedgekeurd voor gebruik in Nederland. Zie: http://www.ircp.anmv.anses.fr/pdf/RPE651.pdf
 6. De grote vraag is hier welk vaccin jouw konijn precies gehad heeft, wat staat er op het stickertje/opgeschreven? Er is bij mijn weten op dit moment in Nederland maar één Filavie vaccin goedgekeurd en dit is geen myxomatose vaccin. Dit is verouderde informatie, Nobivac Myxo-RHD wordt niet meer geproduceerd omdat deze vervangen is door Nobivac Myxo-RHD plus. Dit maakt het Filavac K C+V (of evt. Filavac Variant, maar die is in Nederland maar heel kort gebruikt en ook niet goedgekeurd) overbodig voor de meeste konijnenbaasjes/houders. Filavac K C+V wordt nog wel veel gebruikt door bijv. fokkers omdat het veel goedkoper is dan de Nobivac Myxo RHD Plus, maar het is op tentoonstellingen ook enkel verplicht om te vaccineren tegen RHD-2 en niet tegen RHD-1/Myxomatose. Deze konijnen worden daarom meestal niet tegen myxomatose gevaccineerd. Er zijn niet veel opties om los tegen myxomatose te vaccineren. Overigens hebben jouw konijnen zeker weten Nobivac Myxo-RHD Plus gekregen. Beide genoemde Filavac vaccins zijn geen myxomatose vaccins.
 7. Dollie

  Joy spam topic

  Ja als ze eenmaal niet meer op de deur gefixeerd is loopt ze keurig mee, maar ze is er ook vaak genoeg wel vandoor. De tuin is afgesloten en ze kan goed met de konijnen die loslopen dus geen man overboord dan. Ze laat zich meestal ook makkelijk terug dirigeren. Ik heb diverse Nest cams (van Google), prima systeem maar ik heb daar vooral voor gekozen omdat ik al andere producten van Google had (thermostaat, deurbel enz). Als ik dat niet had zou ik iets anders kiezen, ik hoor goede verhalen over Eufy en @Eefje heeft een Xaoimi binnen, die zijn er vast ook voor buiten. Ik kan altijd live mee kijken als ik wil en hij neemt op bij beweging (al pakt ie niet alle bewegingen mee, maar dat hoeft ook niet natuurlijk, dan heb je uren en uren aan beeld). Overigens is Niamh niet echt een knuffel, maar je mag haar wel even aaien. Meer dan dit hoeft van haar ook niet per se. Ja die palen hebben we het van tevoren niet over gehad, dat zag ik pas toen de ren gebouwd werd, maar ja als zij zeggen dat het nodig is dan zal het wel 🤷‍♀️ heb er totaal geen last van en ze staan mooi stevig vast aan de tegels.
 8. Dollie

  Joy spam topic

  Haha ja volgens mij was ik degene die je aangeraden heeft de witte panelen te nemen. Mijn deur draait inderdaad naar binnen, helpt helaas niet om mijn grote witte dame tegen te houden 😂 die kan ik minimaal 1x per dag terug sturen. Het kleine deurtje is zodat de konijnen eventueel ook op het gras kunnen, bij de vorige ren had ik achter de vaste ren standaard een grote ren op het gras. Deze had om die reden ook twee deuren, het is niet zo praktisch om ze vanaf de zijkant erop te laten. Ik heb het nu nog niet gebruikt, met mijn halfwilde konijnen moet je wel wat meer moeite doen dan alleen wat panelen op het gras zetten, maar ik vond het wel prettig om de optie wel te hebben.
 9. Ik heb drie eigen-eigen konijnen en negen permanente opvangbewoners, die formeel gezien dus niet mijn eigendom zijn maar dat is puur een administratief verschil. Daarnaast nog plusminus 30 opvangkonijnen.
 10. Ik heb in elk geval meer rammen dan voedsters 😂 drie tegen negen. Ik heb uiteindelijk niet echt een voorkeur, hoewel ik liever niet teveel dames in mijn groep(en) heb.
 11. Dit geldt in Nederland niet alleen voor fokkers die zich aangesloten hebben bij de rvb, maar is zelfs wettelijk vastgelegd in het Besluit houders van dieren. Dat geldt voor iedereen die bedrijfsmatig dieren houdt (en als je dermate veel nestjes fokt als hier omschreven wordt, dan is dit zeker van toepassing): https://www.rvo.nl/onderwerpen/dieren-houden/fokken-huisdieren#extra-regels-voor-honden-en-katten Ik schrik er best van dat iemand dit oké vindt eigenlijk.
 12. Ik hou van strak en rustig in de verblijven (nou ja, de achtergrond dan, er staat genoeg zooi in 😂), dus hier juist niks aan decoratie en zoveel mogelijk natuurlijke materialen (of natuurlijke kleuren) gebruikt in de ren. Er moet nog een led snoer langs de rand (binnenkant) komen maar dat is puur voor verlichting en niet ter decoratie. In huis heb ik wel houten bordjes met hun naam in hun verblijf staan. (Deze maar dan met andere naam 😁)
 13. Mijn moeder kwam met deze theedoek van Pip studio aan, ik zie nu dat ze ook (o.a.) een mok hebben die ik natuurlijk aan mijn collectie toe moet voegen.
 14. Ik heb inderdaad een apart hokje met een luikje op chip gemaakt voor mijn konijn en ik vind het zo'n ideale oplossing. Mijn andere konijn heeft er wel eens in gezeten toen de batterij al een week leeg was en ik geen zin had om die te vervangen 😅 maar ondanks dat zij dus wel snapt hoe het werkt, is ze er nog nooit in gekomen op moment dat de batterijen gewoon netjes opgeladen waren. Je konijn moet ook wel echt zijn hoofd vlakbij het luikje houden om het te ontgrendelen en daarna klapt het snel weer dicht. Het lijkt me ook absoluut niet nodig om ingewikkelde constructies met loopplankjes te maken. Hier zit er nog een Sureflap in, die had ik namelijk nog liggen maar die had voor die tijd al wat kuren. Toen het weer moeizaam ging heb ik een Petsafe luikje gekocht. Ik kan het echt iedereen aanraden, apart (bij)voeren kan enorm arbeidsintensief zijn en als je weet dat het structureel nodig is dan is het de investering echt wel waard.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .