Spring naar bijdragen

JokeC

Members
 • Aantal bijdragen

  906
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  6

Alles door JokeC geplaatst

 1. JokeC

  onverwacht

  Welkom op BunnyBunch!
 2. Het is niet leuk dat het EC is, maar wel goed dat de behandeling op tijd ingezet is. Bij mijn konijn hielpen de oogdruppeltjes goed trouwens. Sterkte met het moppie.
 3. Gefeliciteerd, @BunnieHop , hartstikke fijn dat je de baan hebt. Niet vergeten het contract voor het te tekenen weer goed door te lezen, hoor. 😁
 4. Welkom op BunnyBunch!
 5. Dit lijkt me echt een bericht voor het Jippie-Jippie-Jippie-Hoera-Pffff-Opluchting topic. Heel erg goed nieuws!
 6. Ik zie gelijk in gedachten een konijn in een te hoog opgesneden strak rood badpak over het zand rennen.....
 7. @Pablo&Lola, wat een heerlijke kat, die Bo(o)b van jou. 🥰 Als hij maar in de weg ligt dan is hij het gelukkigst, zo lastig en zo ontwapenend. 😁 Bij mij moeten en zullen ze ook vaak allemaal bij dezelfde persoon liggen en dan heb je 2 katten op schoot, eentje in je nek (lekker warm, maar wel zwaar af en toe) en eentje aan de zijkant onder je trui gepropt. Voordeel: je kan anderen laten rennen voor je om dingen te halen en brengen, want "ze liggen zo lekker, kan echt niet op staan". 😎
 8. Natuurlijk kun je contact opnemen. Je had al veel eerder de moeder en vader moeten kunnen zien (zal wel anders zijn met covid-19 maatregelen, maar toch), stambomen/afstammingsbewijzen bestuderen, familie van de ouderdieren bekijken (zal ook wel anders zijn nu, want shows zullen er niet zijn) etc. Je bent hun "klant", geen bedelaar. Ga je zelf een pup kiezen of wordt het door de fokker bepaald?
 9. JokeC

  Opgenomen..

  Wat een getob met Vlekje: wel eten, niet eten, veel drinken, weinig drinken, vrolijk en beweeglijk, beetje pips....ik kan me voorstellen dat je er iebelig van wordt als je je vinger er niet echt achter kan krijgen. Hopelijk helpt het overleg met de DA je morgen verder. Ik duim mee.
 10. Pim en Paulientje, Pim en P(l)ientje, Pim en Paola, Pim en Pollewop, Pim en Prutske, Pim en Peetje, Pim en Pasha, Pim en Prisca, Pim en Pascalle, Pim en Pollie/Polly...vast allemaal al langsgekomen, maar allee...my 2 cents O, ik vind Bijela (Bie-jel-la) ook mooi, dat is het woord voor "wit" in de Balkantalen.
 11. JokeC

  Koppelen

  Hoe is het gegaan vannacht en vanochtend?
 12. JokeC

  Opgenomen..

  Jemig, schrikken, joh. Hopelijk is het morgen beter met haar. Duimen maar. Sterkte.
 13. JokeC

  Koppelen

  Koppelen is meestal niet in een paar uurtjes gepiept, het kan lang duren voor een koppel echt een koppel is. Het klinkt niet alsof het niet goed kan gaan tussen je konijnen, hoor. Jammer dat je niet 's morgens begonnen bent met de koppeling, want dan had je de hele dag de tijd gehad om het in de gaten te houden. Zolang ze elkaar niet beschadigen, een partijtje aan het boksen zijn of als een kluwen over de grond rollen al dan niet met gepiep of gegil, dan hoort het erbij. Zitten ze nu na een uur samen in de neutrale ren gezeten te hebben al 4 uur in een andere ruimte of heb ik dat verkeerd begrepen? Heb je de informatie over koppelen al gelezen? https://www.bunnybunch.nl/informatie/koppelen-van-konijnen
 14. Dat is de juiste benadering, @trekkies 😎 Dat gaat wel goed komen met jou en je (nu nog) toekomstige konijnen! Super leuk dat je er zo goed over nadenkt en al plannen maakt.
 15. Yep, een aanname... 🙂 Zou het ook niet te maken kunnen hebben (in het algemeen, hoor) met de wens/verwachting dat "alles" maakbaar is? 😉 Van de "opvang-experts/ervaringsdeskundigen" begrijp ik juist dat het heel vaak goed komt, mits je niet de verwachting hebt dat het allemaal van die "plakkers" als Betsy zijn/worden die urenlang op schoot wil liggen.😁 Ik verwacht van de kinderen en de beestjes niet dat ze (perfect) voldoen aan verwachtingen of de (irreële?) mooi-weer-verhalen en (verkoop)informatie van de omgeving/maatschappij, want daar krijg je alleen maar frustraties van aan beide kanten. Ik ga maar uit van: rustig aan, dan breekt het lijntje niet. Laat ze maar zelf hun tempo en richting bepalen met onze steun en aanmoediging om de volgende stap aan te durven/kunnen toch?
 16. JokeC

  Voorstellen

  Welkom op BunnyBunch! Wat een knoeperds van oren hebben die Salty en Papaya, zeg! 😉
 17. Hier worden ook een paar duimen/vingers aan het werk gezet voor Fluffy. 🤞
 18. Dan nog een vraagje: waarom wil je bij je nieuwe aanstaande koppeltje nog een voedster t.z.t.? Dat kan vragen om moeilijkheden zijn, trio's zijn niet makkelijk te formeren. Opvangen kunnen van hun eigen "losse" konijnen juist twee konijnen op karakter koppelen, als het goed is dan kennen de medewerkers de karaktertjes dus dat is een groot voordeel.
 19. JokeC

  De sportschool

  O, dus voor jullie is het ook rustig aan maar, lekker relaxed een beetje bewegen....🤣
 20. JokeC

  Konijnenkoppeling

  Je hebt gelijk, twee voedsters geeft niet de beste kans van slagen, maar misschien heb je geluk. Duimen maar. Ze zijn nog erg jong dus de dames hebben nog niet helemaal hun eigen karaktertje ontwikkeld. Dat is ook een risicofactor, want het zou kunnen zijn dat ze als ze straks volwassen zijn elkaar niet meer leuk vinden. Zitten ze beide in een ruimte waar ze een tijdje veilig kunnen blijven zonder uit elkaar gehaald te worden? Op de foto lijkt het een "puppyren" waar ze in zitten toch? Want als je hen telkens uit elkaar haalt, moeten ze weer van voor af aan beginnen als ze bij elkaar gezet worden dus dat is meer stress en verspilde energie. Als er gejaagd en op elkaar gereden wordt, dan is dat een normale gang van zaken. Plukken haar die in het rond vliegen, kan er ook bij horen. Maar als ze als een kluwen over de grond rollen, tegen over elkaar een potje staan te boksen of er gewonden vallen dan is het geen goede match en moeten ze uit elkaar. Koppelen is niet een kwestie van een uurtje sparren en dan is het geregeld (kan wel, hoor, liefde op het eerste gezicht bestaat echt!) , maar kan een tijd duren, variërend van een paar uur tot een paar maanden voor het echt definitief geregeld is. Heb je de de informatie al doorgelezen over koppelen? https://www.bunnybunch.nl/informatie/koppelen-van-konijnen
 21. Welkom op BunnyBunch!
 22. Het had toch te maken met dat een jong voedstertje nog geen vet rond de baarmoeder heeft en dat ie daardoor minder goed te vinden en te isoleren is?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .