Spring naar bijdragen

JokeC

Members
 • Aantal bijdragen

  576
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  2

Alles door JokeC geplaatst

 1. Ja, ze heeft wel een melding gemaakt, gewoon om het geregistreerd te willen hebben, zodat de politie het weet voor een volgende keer die er ongetwijfeld komt of al geweest is. Het zal haar nog wel een tijdje hoog blijven zitten. 🙂 Ook aan de dierenpolitie doorgegeven, maar die hadden het erg druk met oververhitte dieren redden, maar zouden indien er tijd was "de melding opvolgen". Zit half BunnyBunch zich zorgen te maken over de konijnen en andere dieren, heen en weer lopend met icepods, schaduwdoeken, ventilators, koele tegels, fris water en dan maakt zo'n "dame" zich niet eens zorgen over haar hond die ook alleen maar via de zooltjes en tong zijn hitte kwijt kan en over het loeihete asfalt loopt. Wat een immens verschil, hè?
 2. Een vriendin heeft net een klap in haar gezicht gekregen, omdat ze een "dame" op de fiets erop attendeerde dat haar Mechelaar naast de fiets meenemen met deze temperatuur echt onverantwoord was. 😱 Het is 30 graden, wat bezielt je om dan te gaan fietsen met je hond? Gelukkig wist een hardloper (die doet het zichzelf tenminste aan om 3 liter vocht kwijt te raken bij zijn "rondje") waar de "dame" woonde en dat is aan de politie doorgegeven. Vriendin is erg geschrokken dat iemand haar zomaar onder vermelding "ik maak zelf wel uit wat ik doe" een klap gaf en doodgemoedereerd weer verder fietste. Onze Lieve Heer heeft rare kostgangers zullen we maar zeggen.
 3. https://www.bunnybunch.nl/informatie/onverwacht-nestje
 4. Het lijkt me dat je het goed ziet: het bruine konijn ziet de tuin als haar territorium dus dan is het logisch dat ze over het witte konijn de baas probeert te zijn. Hoe lang is het witje dan bij jou al? Is zij er als derde konijntje bijgekomen? Om de beurt in de tuin laten, geeft ook alleen maar onrust, als hun ren groot genoeg is dan is dat toch prima om hen daar permanent in te laten?
 5. Het is verklaarbaar dat ze in de tuin waar ze niet 24/7 toegang tot hebben, willen uitmaken hoe de rangorde is. Door hen niet permanent toegang te geven tot dezelfde voldoende grote ruimte loop je het risico dat ze dus telkens moeten gaan bepalen als ze in de tuin zijn hoe de rangorde is. Zit er geen ren aan hun hok vast die groot genoeg is dan voor 3 konijnen? Best te begrijpen dat je het vlinderen onderbreekt, maar dat is precies niet wat handig is, want dan moeten de dames weer opnieuw aan de slag met het rangorde bepalen. Het verstandigste lijkt me is dus zorgen dat de drie konijnen altijd een voldoende grote ruimte hebben en hen daar laten.
 6. Klein juichje dus en ik hou de duimen aan het werk voor Sergio. .
 7. Wat vreselijk teleurstellend, dat je advies vraagt en dan precies het omgekeerde doet of gaat doen. Eerst is je vraag wat te doen met een schijnzwanger voedstertje heel duidelijk beantwoord. @Evee heeft vervolgens heel uitgebreid en met heel goede argumenten en informatie uitgelegd hoe, wat en waarom het beste is voor je konijnen. Daarna heeft nog een aantal mensen geprobeerd je ervan te overtuigen dat de manier waarop je het aanpakt niet alleen slecht voor je eigen konijnen en het rammetje gaat uitpakken, maar zeker ook voor de konijntjes die er geboren gaan worden. Waarom zou je iets willen doen dat slecht is voor je eigen konijnen, voor het rammetje en voor de aanstaande baby-konijntjes? Waarom? Stel jezelf die vraag eens en probeer eerlijk te antwoorden. Als je baby-konijntjes leuk vindt dan kun je veel beter bij een opvang vrijwilliger worden en daar helpen om de voedsters die daar een nestje hebben gekregen, omdat ze zwanger of met kleintjes binnen zijn gekomen, te verzorgen. Daar leer je vreselijk veel van, je doet iets goeds voor diertjes die er al zijn en hulp nodig hebben en je helpt in ieder geval niet mee de konijnen-ellende te vergroten.
 8. JokeC

  Nierstenen?

  Nog steeds zorgen om Noellie dus, maar de vrolijke buien zijn wel fijn toch? Ze is in ieder geval niet de hele tijd een hoopje ellende gelukkig. Zou Noeillie uit een bakje willen drinken, misschien met hooithee of kamille of rozenbottel of zo? Mijn konijnen vinden hibiscusthee lekker. 😊 Sterkte met het "zorgenkindje", hoor.
 9. Jemig, dat is schrikken. Je kunt niets anders doen dan de uitslag afwachten en de richtlijnen opvolgen. Veel sterkte met de zenuwen in bedwang houden, ik ga duimen voor jullie.
 10. Volgende week donderdag zou het in Nederland "al" koeler worden dus misschien dat er voor die tijd iemand van de asielen of opvangen gereageerd heeft. Het gaat zeker lukken om je konijn op speed date of koppelvakantie te sturen binnenkort, echt spannend.
 11. Veel effectiever is om een schoteltje/bakje met iets zoetigs op een plekje te zetten waar niemand komt, zodat de wespen (die zelden konijnen op het menu hebben staan trouwens) daar naar toe gaan. Hoeft niemand risico te lopen op een steek als er gemept wordt naar de wespen om hen weg te jagen en hebben de wespen ook geen schrik en dus reden om zich te verdedigen.
 12. Wimbledon kan beginnen! Nu nog een paar blommetjes erbij? 😁
 13. L&L zijn zo'n leuk stelletje, echt super tof, dat Lewis en Luz zo gelukkig zijn samen in hun kasteel met oprijlaan.
 14. JokeC

  Nierstenen?

  Hoe gaat het met Noellie nu?
 15. Tuurlijk zal Kobalt het ventje wat waardevolle zaken voor een minder roerig leven proberen bij te brengen. En jullie ook! 🙂 Hij is niet "onaangepast" uit keuze, zijn kinderbreintje heeft wat moeite met de juiste conclusies te trekken uit wat hij meemaakt. Dat doen we allemaal in meer of mindere mate, hij blijkbaar te veel. Ik ga duimen dat het voor hem en jullie in een stijgende lijn gaat (met af en toe een dipje?).
 16. Wij hebben konijnen en katten. En honden. Alle poezen en honden bij ons gaan de konijnen uit de weg als de konijnen op hen af huppelen (ze zijn rond de 2 kilo dus geen grote joekels) en zullen zelf niet dicht naar de konijnen toe gaan. Misschien snappen de honden en poezen er niks van dat een prooidier op hen af huppelt in plaats van weg te rennen? Of het zijn gewoon gedegenereerde sukkels? Misschien beschouwen ze de konijnen ook als bij de groep/familie horend en daar doe je niet lelijk tegen? De konijnen zijn absoluut niet bang voor de andere dieren die voorzichtig en vriendelijk omgaan met de konijnen. Als we weg gaan, dan gaan de poezen met wat lekkers in hun eigen kamer en de honden ook (of ze gaan mee natuurlijk). Ik denk er vaak over na of het anders zou moeten en of het wachten op een ongeluk is. Vijfentwintig jaar of zo gaan de verschillende honden, poezen en konijnen al samen zo. Ik zou het niet zomaar aan anderen aanraden, denk ik, omdat ik hier op het forum vaak lees dat het echt niet aan te bevelen is en de argumenten daarvoor zijn goed.
 17. JokeC

  De sportschool

  Je ouders hebben gelijk: je lijkt in niks op een getailleerde spijker met borst-implantaten die kunnen lekken (omdat een mager lijf en volle cup-D borsten niet samen gaan), Katrien Duck filler-lippen en bips-implantaten, het is een schande. 🤣 Gelukkig maar! Het is niet makkelijk om niet te willen of kunnen voldoen aan het bespottelijke ideaalbeeld van hoe een vrouw (of man, maar daar hebben we het nu niet over) eruit moet zien. Het is een ideaalbeeld juist omdat er moeilijk tot niet aan te voldoen is, anders heette het "normaal". We weten allemaal hoe dat "ideaalbeeld" ons zelfbeeld (mede-)bepaalt. Er hoort vet op je lijf en tussen je spieren te zitten, geen 30% natuurlijk, maar doorslaan naar de andere kant door op een percentage van een man te willen zitten bijvoorbeeld is ook niet gezond. Je weet zelf vast ook wat een te laag vetpercentage met bodybuilders (en andere sporters natuurlijk ook) kan doen op korte en lange termijn. Ook de eisen voor wedstrijden worden steeds gekker en dus gevaarlijker. In heel veel sporten trouwens. Dat is ook inherent aan het principe van een wedstrijd: je moet de uitzonderlijkste/extreemste zijn om te winnen en dat kan betekenen dat men winnen (= erkenning door je eigen bubbel en wapening tegen "de rest van de wereld die er niets van snapt") als levensdoel gaat zien. Doe voorzichies met je eige, er is er maar eentje van dus....😁
 18. JokeC

  Knoetje

  Ik vind het juist leuker als het baby-achtige eraf is, alle babies zijn leuk, daar zijn wij genetisch op geprogrammeerd, maar als hij straks zijn echte Knoetjes-karakter gaat ontwikkelen, wordt het pas echt duidelijk dat het woord "dondersteen" door hem naar een hoger niveau getild wordt. Let maar op! 🤣
 19. JokeC

  Wisselen van voer

  Hoera, hopelijk blijven Ot en Sien de Beaphar goed eten, scheelt weer een hoop zorgen. Als je een beetje oplet dan hebben verschillende dierenspeciaalzaken op verschillende momenten dezelfde aanbiedingen en dan kun je mooi van aanbieding naar aanbieding gaan bij verschillende zaken. Scheelt vaak echt een slok op een borrel.
 20. Ik was het helemaal niet van plan, maar snap wel dat het nogal "eenheidsworst" is met al die anonieme vaak dezelfde letters als avatar dus nu een unieke avatar. 😁
 21. Paren? Bedoel je dat je een ongecastreerd rammetje hebt? Dit is een topic van 9 jaar geleden, zie ik nu. 😱
 22. Welkom op BunnyBunch!
 23. JokeC

  Nierstenen?

  Hier worden ook een paar duimen aan het werk gezet voor Noellie. Rot hè, je weet niet van tevoren of het haar wel of niet lukt om de steentjes uit te plassen. Stomme steentjes, verdikkie.
 24. JokeC

  Wisselen van voer

  Ik ben ook een tijd terug overgestapt op Beaphar, juist ook omdat ze er langer op zitten te kauwen, de SS krijgen ze nog wel met spelletjes doen, omdat die staafjes makkelijk in kleine stukjes te breken zijn. Zijn de drie merken SS, Beaphar en Trovet dan wat samenstelling betreft wel alle drie even goed? Ik geef ook Fibafirst erbij als tussendoortje, daar zijn ze verzot op en daar kauwen ze ook lekker lang op. Daar zitten meer vezeltjes in dan in gewoon gras/hooi, zei Evelien laatst.
 25. Niks te veel gezegd, ze zijn geweldig.....de foto's en de konijnen. 👍🥰
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .