Ga naar inhoud

JokeC

Members
 • Items

  2.848
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  13

Alles dat geplaatst werd door JokeC

 1. Het was de hel bleek uit die documentaire over Morgan in Tenerife. En dan die uitgestreken smoelen van die trainers, dierenarts en manager hoe ze ons sukkeltjes die natuurlijk niets wisten over orka's wel even zouden uitleggen hoe het écht zat....pure dierenliefde en prima zorg voor de dieren. Dat was toch ook in de tijd dat er wéér een trainer ergens door een orka verzopen of verwond was? Bij IJsland was toch een "verzamelbassin" gemaakt in zee door de Russen voor gevangen orka's die nog verkocht of verhuisd moesten worden om in gevangenschap geld in het laadje te brengen? Brrrr, nachtmerries krijg je ervan, zoveel leed.
 2. Dus niet naar de Nederlandse Auto- en Motorunie? 😁 Ik dacht eerst dat het misschien een woord/naam uit de taal van de Inuit was. Engelstaligen zijn niet zo goed in een lange "a" uitspreken als wij, tenzij je op hun tenen stampt misschien, vandaar de korte "a"-klank. In Seaworld noemden ze elke orka in de shows "Shamu" naar een gevangen orka die maar zes jaar of zo geleefd heeft in gevangenschap in Seaworld (San Diego, dacht ik). Dat was best raar, want "onze" Gudrun uit Harderwijk werd in Seaworld Orlando ook aangekondigd als Shamu. De trainers die we later achter de schermen spraken, vonden de naam Gudrun niet uit te spreken trouwens. Wat een ellende waren/zijn die shows. We waren speciaal naar Orlando gegaan om te zien hoe het met Gudrun ging, naïevelingen als we waren, dachten we dat ze daar een reuze bassin zou hebben, niet dus. Het giga grote mannetje kon zijn kont niet keren in zijn solobadje. Gudrun heeft het ook niet lang gemaakt daar. Ze heeft nog wel 1 of 2 kalfjes gekregen (om de kassa nóg harder te laten rinkelen natuurlijk), maar ze is niet oud geworden. Enerzijds fijn dat haar lijdensweg voorbij was, anderzijds moet de mensheid zich diep schamen dat "we" ongeveer alle moraal terzijde schuiven voor een paar rotcenten.
 3. Je had ons in verwarring kunnen brengen als je de foto's van Luz met haar koppie door de voordeur en Lewis met zijn achterkantje door de zijdeur over elkaar geplakt had. 😁 Mooie nieuwe villa, hoor. Is het origineel bedoeld voor konijnen of heb je het plankje in de voordeur er zelf in gezet?
 4. JokeC

  Plots gevecht...

  Dat is een super goede oplossing! Hoera voor je moeder dat zij ook één van de rammetjes plus vriendinnetje wil hebben. Dat worden twee gelukkige koppeltjes en weer twee dametjes minder in de opvang! Goed werk, hoor. Hou je ons op de hoogte? Spannend.
 5. Je vraagt het op een konijnenforum, maar je schrijft dat je naar een dierenkeuring moet voor school dus kunnen we niet iets voor je bedenken wat minder dieronvriendelijk is dan konijnenkeuringen? Dan kun je in je verslag/werkstuk aangeven waarom je voor die minst slechte keuze bent gegaan. Dan sla je 2 vliegen in één klap: je hebt voldaan aan de opdracht én je geeft redenen waarom de keuringen van andere dieren nóg dieronvriendelijker zijn. Hondenshows zijn ook niet zo hondvriendelijk, maar (show)honden zijn hopelijk gewend aan mensen dicht om zich heen, aan lopen aan de lijn, aan handen overal op hun lijf in hun dagelijks leven. Niet dat ze het altijd zo fijn vinden op shows, hoor. Ook op hondenshows zie je een heleboel stress bij de dieren (bij de mensen ook, maar die kiezen er zelf voor, eigen schuld, dikke bult). Dus zou voor de honden de stress minder zijn dan voor vogels, konijnen, knaagdieren, katten, reptielen, vee...?
 6. Wat een lieve foto bij de "eetbare hulstblaadjes" van je moppies. 🥰
 7. Daar is zeker niet iedereen het mee eens! Dat hondje vindt het spannend/eng en dan is "boos" iets zeggen of doen het kwalijkste wat je in zo'n geval kan doen: angst/ongerustheid is een emotie waar dat beestje niet voor kiest, volgt daarop nog iets wat niet leuk/vervelend is ("foei" of zoiets of ruk aan de lijn) dan vergroot je de spanning/angst voor de volgende keer dat de situatie zich voordoet, namelijk een "eng mens" die op hem afkomt plus ook nog eens een standje. Met andere woorden: je maakt zijn ongerustheid/spanning/angst erger! Leer ermee leven dat hij nog veel meer dingen eng/spannend gaat vinden. Nooit het hondje dwingen of lokken ergens naar toe te gaan. Als jij bang bent voor slangen dan helpt het echt niet als je arm op je rug gedraaid wordt en je zo naar de slang "geleid" wordt "zie je wel, niets aan de hand"? Leer te herkennen wanneer hij iets spannend vindt (kijk naar zijn oorschelpen, zijn staart en zijn achterhand: oortjes naar achter of juist recht naar voren, staartje laag of tussen zijn pootjes of juist heel hoog, achterpootjes onder geschoven alsof hij "terugdeinst" of juist in stand "erop af" kunnen goede voorspellers van zijn emotie zijn) en probeer de afstand zo groot te houden dat hij niet bang is, laat hém bepalen wat de afstand is. Wil hij weg, loop met hem weg, probeer het lijntje slap te houden, anders til je hem op en ga je met hem weg van het enge. Dat is niet makkelijk en niet 1-2-3 opgelost, maar de enige manier. Anders krijg je een "angst-keffertje" en misschien zelfs bijtertje en dat is voor niemand leuk en nog het minste voor hem om levenslang bang te zijn. En het belangrijkste: je leert hem niet af wat je niet wil, maar je leert hem aan wat je wél wilt zien van hem!
 8. Kleine Ukkie, grote zorgen. Gelukkig lijkt het ergste voorbij, duimen maar voor een snel verder herstel. 🤞
 9. We vertrokken niet vanuit Nederland toen. We hebben drie maanden voor vertrek een trainingsprogramma opgezet voor de poezen en konijnen om hen te wennen aan de reisboxen/grootste cavia-kooi, beweging en geluiden van de bus waarmee ik zou rijden. In de andere bus zaten de honden, maar die waren eraan gewend dus dat was geen punt. Twee weken voor vertrek met panacur begonnen en twee weken in het nieuwe huis ook nog gegeven. Aan één stuk doorgereden (wel afwisselend met dochter achter het stuur, hoor). De konijnenruimte was al in orde gemaakt door de kinderen die met de hondenbus mee vooruit waren gegaan. Ik vond dat de moppies zich goed gehouden hebben, ze gingen bijna gelijk op ontdekkingstocht, aten en dronken gelukkig ook normaal, wel een hele opluchting. We hadden medicatie voor gasbuikjes, verstoppingen, critical care paraat staan, maar het was niet nodig. De poezen hadden langere tijd nodig om zich thuis te voelen. In de grotere steden zullen er best mensen met huiskonijnen zijn, maar hier heb ik er nog niet van gehoord. Misschien dat als je nakomelingen hebt van generaties buitenkonijnen dat ze dan wel goed tegen de heftige vrieskou kunnen? Geen idee eigenlijk.
 10. Is dit wat voor Stitch en jou samen? https://www.bunnybunch.nl/informatie/clickertraining-met-konijnen
 11. Finland, in de buurt van het dorp waar de Kerstman woont.
 12. Sssssst, geen slapende honden/konijnen wakker maken. Niet de goden verzoeken. We kunnen overleggen met een kkda in Nederland, de da hier vindt dat zelfs leuk, beetje internationale samenwerking, leren ze een hoop van. Het alternatief was ons koppeltje te herplaatsen, maar we zaten toen niet in een land waar dat verantwoord was als we het al over ons hart hadden kunnen verkrijgen (niet dus). Voer en andere dingen voor de dieren zijn geen probleem, alles is te bestellen. Voorraadje aanleggen, gevulde medicijn-koffer. Gaandeweg accepteer je al dat extra georganiseer gewoon, raak je eraan gewend, netwerken, het is niet anders.
 13. We hebben zelfs laten zien hoe de rennen door de mensen hier op BunnyBunch veilig gemaakt waren, maar men was niet overtuigd (BunnyBunch goes international, haha). Maar ja, ik ken ook geen mens hier die konijnen heeft dus dat zal er vast ook mee te maken hebben. Het is wel heel erg guur hier soms met gierende ijskoude sneeuwbuien met van die kleine gemene scherpe vlokjes. Of er dwarrelen urenlang van die hele grote zachte vlokken naar beneden en dan ligt er weer een hele dikke laag sneeuw. Door de wind worden er best hoge sneeuwhopen gevormd. Ik vraag me af op plexi platen daar tegen kunnen. En zouden die huiskonijnen van ons tegen -20 tot -30 graden kunnen, ook al hebben ze een wintervacht op kunnen bouwen en hebben ze goede schuilhokken bommetje vol met stro? We hebben maar besloten het niet te proberen. 😁
 14. Ja, ze zitten binnen, we dachten eerst ze in de zomer buiten te laten wonen, maar iedereen begon te foeteren of we wel goed bij ons hoofd waren, of we wel wisten wat voor roofdieren er rondliepen en vlogen.....dus nu houden we het op turen over de vlakten of we een familielid als de sneeuwhaas in de verte zien "vliegen", soort mega-mega-versie van Brownie in het wit, en kunnen onze huis-tuin-en-keuken-konijnen veilig binnen "rondvliegen".
 15. Sterkte met Hazel, maak maar een lekker bakkie thee voor haar. Haar groenten flink natmaken, kan misschien ook wat helpen om veel vocht binnen te krijgen.
 16. JokeC

  Ben ik weer :-)

  Welkom terug, PaarsSchaap, zeg ik dan maar als eerste. 😁
 17. Ach gossie, je dametje heeft het niet gemakkelijk. hè. Lastig dat het ene probleem het andere veroorzaakt. Veel sterkte met uitvogelen wat ze wel wil eten, hopen maar dat je iets kunt vinden wat ze lekker vindt en weg kan krijgen. Zet 'm op, Dunya! 🤞
 18. Die dikke koppies bij elkaar gepropt om bij het lekkers te kunnen.....😍
 19. Zeker duimen we mee voor Lappie! 🤞🤞🤞
 20. Gelukkig, weer een pak van je hart, Micha "doet het nog". 👍🌞
 21. @Evee, in "Beknopte informatie over een aantal veel voorkomende ziektes en medische problemen bij konijnen" staat bij "Gas" als laatste een regeltje "Lees meer over gasaanvallen in dit artikel." En dat werkt niet (bij mij?). Ik neem aan dat die verwijzing zou moeten leiden naar de link die jij nu geplaatst hebt?
 22. Akelig hè om je beestjes achter te laten, ook al weet je dat het het beste voor hem is op dit moment, arme Micha, gelukkig is Kushi bij hem, dat is tenminste iets. Duimen dat hij snel verlost is van het gas in zijn maag. Sterkte met stressen om Micha. @Kolino, is de maag een moeilijke plek om gas weg te krijgen, omdat het gas dan ook nog de lange weg door de darmen af moet leggen? @Evee, de link naar het artikel met uitgebreidere uitleg onder het kopje "Gas" werkt niet?
 23. Gekopieerd van Facebook van de pagina van Stichting Konijnenbelangen voor degenen die het daar niet kunnen lezen (mag dat, @Evee ?) "ADOPTEER JE EIGEN STUKJE LANDGOED! Een vluchtheuvel voor dieren. Een oase, waar dieren in alle rust kunnen leven, omdat er niet gejaagd mag worden. Niet vrij toegankelijk, dus er kunnen geen konijnen gedumpt worden. Nee, dit is geen Utopia. Dit gaat over een bestaand Landgoed. Een actie van opvang De Wildebrasjes samen met de Partij voor de Dieren. Regelmatig verhuizen een paar “wilde” halfwilde konijnen van De Wildebrasjes naar dit Landgoed, waar ze het fantastisch hebben. Dat gun je ze allemaal. De Partij voor de Dieren wil nog 11 hectare kopen om dit mooie Landgoed uit te breiden en bescherming te bieden aan nog meer dieren en natuur. Daarom is ‘Woudfunding’ gestart. Iedereen kan meedoen vanaf 9,50 euro per m2 en ontvangt een certificaat Waar de overheid het steeds maar af laat weten hoeven wij, dierenvrienden, niet verder meer te wachten maar zelf wat doen. Waar en hoe je kunt adopteren en nog meer informatie staat allemaal in het artikel. Stichting De Wildebrasjes - Een Thuis Voor Halfwilde Konijnen: Er loopt een "woudfundingsactie" omtrent het landgoed. Voor een klein bedrag kun je een stukje grond adopteren. Ipv landbouwgrond, wordt het dan een veilige haven voor de halfwildjes, wilde konijnen en andere dieren. Deze actie is tot stand gekomen tussen de eigenaren van het landgoed en met de Partij voor de Dieren, samen hopen zij de aangrenzende 11 hectare landbouwgrond te kopen. De Partij voor de Dieren wil deze grond omvormen tot een vluchtheuvel voor dieren, natuur en milieu in een zwaar belaste provincie. Een oase waar dieren in alle rust kunnen leven, die rijk is aan biodiversiteit en waar bomen en planten onbelemmerd kunnen groeien en bloeien. En natuurlijk mag er nooit gejaagd worden in deze natuur. Met je deelname aan de ‘woudfunding’ kan de PvdD de aankoop en het beheer van dit stuk grond bekostigen. Je kunt een stukje adopteren voor jezelf of om cadeau te doen. Bovendien kun je jouw vierkante meter(s) een naam geven. Als dank voor je deelname ontvang je een natuurcertificaat. Ook zullen er jaarlijks natuurwerkdagen en wandeldagen worden georganiseerd voor deelnemers van de actie. Je adopteert een stukje natuur voor 9,50 euro per m2. Benieuwd naar dit concept en wil je meer weten? Zie onderstaande link: https://www.partijvoordedieren.nl/nieuws/landbouwgrond-wordt-natuur-met-nieuwe-woudfundingsactie-partij-voor-de-dieren einde citaat. Misschien ook een leuk idee als kadootje voor iemand: "landeigenaar" worden?
 24. JokeC

  Voermotten

  Klinkt eng, maar je kunt sluipwespjes inzetten. Die leggen hun eitjes in de eitjes van de motten waardoor het geen rupsje en dus geen mot wordt en zich verder voort kan planten. En je kunt de mannetjesmotten met vallen lokken, zodat zij geen dames meer kunnen bevruchten. Is wel zielig dat die motten dan vastplakken met hun pootjes in die vallen en dan verhongeren. Stofzuigen (zak weggooien), soppen en alle besmette dingen weggooien, andere opslagplaats voor de voedingsmiddelen creeren eventueel, kwetsbare voedingswaren in afsluitbare bussen/blikken/boxen doen, moet natuurlijk ook, maar dat was al gezegd hierboven. Kledingmotten kun je weg houden door bijv. laurierblaadjes in de kast en tussen de kleding te leggen.
 25. JokeC

  Yula

  ........en nog steeds een onweerstaanbaar lief hondje toch? 😁
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .