Ga naar inhoud

Melkkliertumor?


TedenFluf

Aanbevolen berichten

Wat is de reden dat je ze gescheiden hebt en niet gewoon samen zet? Juist het wisselen is niet zo goed voor konijnen. Ik zou persoonlijk gewoon verhuizen naar buiten nu, en ze lekker weer samen laten. 

En 's nachts lekker een snugglesafe er bij doen voor extra warmte, hoewel als ze goed samen gaan, ze elkaar ook lekker warm houden hoor. 

  • Mee eens! 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

De belangrijkste reden is dat ik bang ben dat Teddy Fluffy teveel lastigvalt en wil rijden op haar terwijl zij nog herstellende is en dat dat de wonden niet ten goede komt. Zij is nogal angstig en hij lijkt dominant. De ren is in principe groot genoeg om weg te kunnen van elkaar. Ik heb ze nu even bij elkaar in het deel dat ik voor Fluffy heb ingericht om te kijken hoe dat gaat. Tot nu toe gaat dat goed. Ik kan ook de boel opengooien, dan hebben ze de dubbele ruimte tot hun beschikking. Wanneer is het moment dat je zegt: het zal wel goedkomen met die twee, ook als ik ze niet constant in de gaten kan houden als het donker is of als ik weg ben.
Ik kan natuurlijk wel bij het geven van de pijnstilling ook even de wonden checken en tussendoor. Ik hoop gewoon dat Teddy zich een beetje in kan houden, maar ja, het blijft een konijn😂.

Ik wist trouwens niet dat het zoveel onrust kan geven als je ze soms wel en soms niet bij elkaar zet, dus bedankt voor het laten weten🙏🏻zo handig zo’n forum🌺

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is geen fijne ontdekking, heel goed dat je naar de dierenarts gaat. Dit wil je niet zien, hoewel er meerdere oorzaken kunnen zijn. Mijn verwachting is antibiotica+ontstekingsremmer en toch weer naar binnen. Beetje afhankelijk van de oorzaak kan daar nog wat meer verzorging bij komen.

 

Maar je gevoel is juist, altijd gaan als je zoiets ontdekt! Succes bij de dierenarts! Hopelijk valt het mee.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

We zijn weer thuis. Fluffy is nog wankel van de narcose maar doet het al beter dan de vorige keer narcose. Net weer met dwangvoeding gestart en metacam gegeven, bij de DA had ze al een antibiotica-spuit gehad.

Volgens de dierenarts was ik er net op tijd bij, ze had het weekend anders niet overleefd. Haar darmen lagen er half uit van binnen (sorry voor het verhaal). Het was dus een draadbreuk die een wondbreuk veroorzaakt heeft.

Gelukkig hoefden we nu alleen de materiaalkosten maar te betalen…

We gaan Fluffy weer flink vertroetelen hier❤️

 

 

  • Vind ik leuk 1
  • Verdrietig 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb haar net geprobeerd dwangvoer te geven, maar ze protesteerde en mevrouw wil alles zelf doen en dat zie ik als een goed teken. Dan maar neerzetten in een schaaltje. Ze eet kleine snacks en een beetje groenvoer en de eerste keutels lagen er ook al🙌🏻

😁 Zelfstandig drinken heb ik haar ook zien doen gisteravond! Het gaat zoveel sneller dan na de eerste narcose allemaal. Hopelijk houdt ze de opgaande lijn vast🐰❤️

  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het gaat erg goed met Fluffy! Ze is sinds gisteren weer buiten bij Teddy in de ren en oogt gelukkig.
Gisteren een antibioticaspuit gekregen en woensdag en vrijdag moet ze nog een antibioticaspuit krijgen bij de DA en dan hopen we voorlopig daar niet meer te komen😅 Ze heeft nog wel Metacam en we houden de wond goed in de gaten. Zo blij met hoe het nu met haar gaat🙏🏻

  • Vind ik leuk 8
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .