Ga naar inhoud

Verschrikkelijke ervaring bij Dierenkliniek Europaplein, Amsterdam


marshmallow2020

Aanbevolen berichten

Hallo bunnybunchers!

Normaal schrijven wij nooit dit soort berichten maar vandaag hebben we iets verschrikkelijks meegemaakt. Ons konijn was al een paar dagen niet lekker. We waren daarvoor al naar onze eigen dierenarts geweest (dierenkliniek Overtoom). We kregen pijnstillers en iets voor zijn darmen, maar toch knapte ons konijntje niet op. Op advies van andere bunnybunchers en onze dierenarts besloten we naar Dierenkliniek Europaplein te gaan. Ons konijn werd behandeld door Marno Wolters, een zogenaamde konijnkundige dierenarts. 

 

Het begon al slecht toen hij ons konijn uit zijn kattenvervoersbak wilde halen. Ons konijntje was vrij bang dus wilde niet meteen, waarna de dierenarts besloot ons konijn aan zijn poten uit de bak te trekken. Meteen maakte ons konijn al piep geluiden. Daarna moest ons konijn natuurlijk grondig worden onderzocht, maar dit ging er op een erg agressieve manier aan toe. Ons konijn werd hardhandig op de werkbank geduwd, bij zijn keeltje vast gegrepen,  achterover gekanteld en erg hardhandig in zijn buik geknepen en geduwd. Daarna werd er zonder overleg antibiotica toegediend, voor een zogenaamde infectie. Er werd niet vastgesteld waar deze infectie überhaupt zou kunnen zitten. Onze eigen dierenarts kon geen symptomen van een infectie vinden. Ook werden de dosissen van de andere medicijnen die ons konijn al nam, plotseling verhoogd zonder overleg met onze eigen dierenarts. 

 

Toen we ons konijn weer mee terug mochten nemen was hij ernstig overstuur. Weer thuis in zijn eigen hokje, kwamen we erachter dat hij nu plotseling ook ernstig veel last heeft van zijn achterpoot. De poot is helemaal verstijfd en we mogen er onmogelijk aankomen. Hij kan er onmogelijk mee lopen of überhaupt op staan. Ook is ons konijn nog steeds bang en trilt helemaal. 

 

Kortom, onze ervaring bij dierenkliniek Europaplein was zeker niet hoe wij dat hadden gehoopt. Ons konijn is er sterk op achteruit gegaan. We begrijpen dat iedere dierenarts een andere manier van omgang heeft met dieren. Maar het toedienen van antibiotica zonder overleg en het bijna mishandelen van een konijn gaat echt te ver! We hopen dat dit bericht snel kan worden verspreid over Bunnybunch, want wij gunnen geen enkel konijntje zo een hardhandige behandeling! 

  • Verdrietig 7
Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat erg! Zoiets had nooit mogen gebeuren. Ga je contact met de praktijk opnemen om een klacht in te dienen of laat je het zo? En ga je nu naar je eigen dierenarts toe vanwege het pootje van je konijn? Ik hoop maar dat het niks ergs is... Arm dier 😞

Bedankt voor de waarschuwing ieder geval en veel beterschap voor je konijn gewenst!

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Wij hebben al meteen een klacht ingediend! Ook hadden we in de praktijk zelf al gezegd dat de behandeling te gek voor woorden was. Helaas kon dit alleen worden gezegd tegen de assistente, want de dierenarts was meteen na ons alweer bezig met zijn volgende patient. De assistente zelf kon er natuurlijk niks aan doen, maar we hebben het toch even goed laten horen. 

 

Daarnaast willen we graag ons konijntje even laten bijkomen voordat we hem meteen weer meesleuren naar de dierenarts. We kijken het even aan en anders gaan we zo snel mogelijk weer naar onze eigen dierenarts. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat ontzettend naar dat het zo verlopen is. Hopelijk komt hij er gauw weer bovenop en herstelt zijn pootje snel.

 

Zo heb ik ook eens een konijn na een gebitsbehandeling opgehaald en toen zat haar kaak ineens scheef. Dit is nooit meer goedgekomen en heeft geleid tot nog veel meer gebitsbehandelingen omdat het nu dus niet goed meer afsleet.

En deze stond destijds op de konijnkundige lijst hier op BB. 

aangepast door Ripley
  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Goed dat je het deelt. Ik vind sowieso dat veel dierenartsen best hardhandig met konijntjes omgaan. Voor hun is het een routineklusje, terwijl wij ze met alle rust en liefde willen behandelen. Gelukkig hebben we nu een hele fijne dierenpraktijk gevonden, maar dat is nog niet zo eenvoudig!

veel sterkte met je konijntje, hoop dat het goedkomt met zijn pootje.

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

1 uur geleden zei Marjoleink:

Dit klinkt echt niet als een normale gang van zaken. We halen de praktijk van de lijst met konijnkundige dierenartsen. Sterkte met je konijn!

Heel erg bedankt voor uw bericht. Nu is de kans vermindert dat dit bij veel andere konijnen gaat gebeuren. Wij zijn heel erg dankbaar!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .