Spring naar bijdragen

Mira11

Members
 • Aantal bijdragen

  55
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

14 Goed

Over Mira11

 • Rang
  Lamprei

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Gelderland
 • Namen van de konijnen:
  Liz & Olaf
 • Huisdieren
  Cavia's Maggie, Mus, Maurits & Loulou.

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Mira11

  Joy spam topic

  Wat een ontzettende schatjes! Mooie foto's hoor.
 2. Mira11

  Plakpoep

  Jeetje dat is heftig. Zoals ik het lees heb je de koppeling niet zelf gedaan. Klopt dat?
 3. Ik heb een konijn uit de opvang die gebracht is door zijn vorige eigenaren. Ik weet precies hoe oud hij is en hoe hij daarvoor heeft gewoond. Op de site stonden ook foto's van hem die gemaakt waren in zijn vorige huis. Zijn vorige eigenaren hebben een karakterbeschrijving gegeven aan de opvang en in de opvang kijken ze ook goed naar hoe een konijn is en of het gezond is. Er zitten konijnen in de opvang waar heel veel over bekend is.
 4. Bijzonder om te lezen.Wat een prachtig konijn! Heel veel sterkte gewenst met het verlies van Phouka.
 5. Goed om te weten! Ik ben benieuwd.😀 Ook nog even complimenten hoe je het allemaal doet. Zowel op de website ( met goede en gezonde producten) als op het forum. Heel fijn dat je van die goede adviezen geeft en mensen er vriendelijk en duidelijk op aanspreekt als er dingen zijn die niet kloppen. Top!!!
 6. @Lienappelsien helemaal mee eens. Het vervelende is dat je via een site niet kunt zien of het een goede fokker is. Soms ziet het er op hun website goed uit maar is de praktijk heel anders. Ik raad zoals ik al eerder schreef echt een opvang aan. Zo weet je zeker dat er geen dierenleed achter zit en dat de mensen er echt verstand van hebben. Er zitten zo veel lieve dieren te wachten. Sommige mensen denken dat er met de dieren wat mis is in de opvang. Dit is gelukkig niet zo. Dan is het ook nog eens zo dat als je 2 jonge dieren koopt het regelmatig in de puberteit niet goed gaat en ze alsnog voorgoed uit elkaar moeten. Als je ze uit de opvang haalt kun je een stabiel koppeltje halen. Je weet dan ook wat voor karakter ze hebben. Mocht je toch besluiten ze bij een fokker te halen dan zou ik je zeker adviseren om eerst te gaan kijken en kritische vragen te stellen. Als je de dieren niet mag zien of ze zitten in slechte omstandigheden dan weet je zoiezo genoeg. Ook hoe ze omgaan met de moederkonijn. Hoe vaak krijgt ze een nestje en onder welke omstandigheden.
 7. Wat fijn dat jullie ram weer helemaal op is geknapt. Er zijn al goede tips gegeven hierboven. Voor mijn teddydwerg kwam een aantal mnd geleden een konijnentrimster aan huis. Toen hij klaar was zette ik hem op de grond en vloog mijn voedster hem aan. Ze rolde als slangen over de grond. Pas nadat ik voor de 3e keer mijn voet ertussen kon zetten (Ik had gelukkig mijn sloffen aan) kon ik er 1 pakken. Daarna op neutraal terrein gezet. Dat ging een stuk beter. Het is al met al toch nog een paar dagen onrustig geweest. Voedsters zijn soms best territoriaal en heel fanatiek. 😉 Konijnen houden is echt niet altijd makkelijk. En dan noemen sommige mensen konijnen een goed beginners huisdier waar makkelijk voor de zorgen is. 😄 Houd de moed erin!!
 8. Jippie!!! Mijn teddydwerg Olaf bijt nauwelijks meer. Hij komt uit de opvang en daar zeiden ze dat hij heel tam en lief was. Dat was hij ook maar hij beet in het begin wel 4/5 keer per dag. Hij beet niet door maar wel hard. Hulp gezocht bij een konijnendeskundige en aan de gang gegaan. Meestal gromt hij nu ipv dat hij meteen bijt. Het is een enorme lieverd, ik krijg regelmatig likjes van hem en hij gaat er helemaal voor liggen als ik hem aai. Liz en Olaf zijn hele dikke maatjes. Als ik ze samen zie liggen ben ik helemaal gelukkig.
 9. Mira11

  Corona virus

  Wat een leuke en creatieve oplossing!! @Evee Fijn dat jullie toch nog haar verjaardag samen hebben kunnen vieren.
 10. Is dat dan niet te veel verschil in temperatuur? Ik dacht dat konijnen daar slecht tegen kunnen.
 11. Afschuwelijk! De dieren worden aangeboden alsof het dingen zijn.
 12. Mijn konijnen zijn beide gecastreerd. Misschien scheelt dat ook.
 13. Het kan zijn dat ze in de puberteit is. Hetzelfde had ik met mijn konijn. Ze was ook ineens niet meer zindelijk en draaide voortdurend om mijn benen heen. Het duurde gelukkig bij haar niet zo lang. Het kan ook zijn dat konijnen tijdelijk even niet meer zindelijk zijn als er veranderingen plaatsvinden. Bv bij een verhuizing.
 14. Of het leeftijd afhankelijk is weet ik niet. Liz is 1jaar en Olaf is 3.Het zal ook wel per stelletje verschillend zijn. Ik zou zeker aanraden om ze uit de opvang te halen. Daar zitten heel veel lieve konijnen (koppels) te wachten op een baasje! Je weet dan ook al wat meer over de karakters.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .