Spring naar bijdragen

Mira11

Members
 • Aantal bijdragen

  629
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  2

Mira11 last won the day on 2 Juni

Mira11 had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

182 Uitstekend

Over Mira11

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Liz & Olaf
 • Huisdieren
  Cavia's

Recente profielbezoeken

827 profielweergaven
 1. Mira11

  Konijn te dik?

  Toen ik laatst bij de dierenarts was voor de vaccinaties heb ik te horen gekregen dat Liz wat te stevig is. Nu vraag Ik me af of dat wel echt zo is. Ik gaf mijn konijnen 50 gram Beaphar per dag. Liz weegt 2.0 kg en is een klein konijn, Olaf weegt 1.4 kg en is een teddydwerg. Liz is echt een flinke slag groter dan hem. Nu geef ik ze al een tijdje (mnd of 2) 35 gram voor beide per dag. Wel apart zodat ik kan zien wie wat eet. Liz weegt nog steeds 2.0 kilo. Ze krijgen heel weinig snacks. Alleen als ze terug hun verblijf in moeten en meestal in de vorm van gedroogde weegbree of een blaadje paardebloem. Ik kan bij Liz haar ruggenwervels voelen en haar ribben als ik iets druk geef. Bij Olaf steken die best wel uit. Ik heb eerder het idee dat hij wat aan de mindere kant is qua gewicht. Als ze in elkaar zit lijkt ze best stevig maar als ze gewoon ligt weer niet. Hoe weet ik dat ze te stevig is? Hoe goed kun je dan de ruggenwervels en ribben voelen?
 2. Jeetje. Ik heb het zelf niet meegemaakt maar ik kan me voorstellen dat dit erg pijn gedaan kan hebben. Laat je nog even weten hoe het afloopt.
 3. Sterkte met Tara. Voor de zaterdagmiddag is het idd wel erg duur. Mijn dierenkliniek is zaterdag ook nog een gedeelte van de dag open en dan betaal ik gewoon €30 voor een consult.
 4. Sterkte, ik hoop dat het meevalt.
 5. Mira11

  Knoetje

  Wat een prachtige mooie oren!
 6. Mira11

  Mila

  Konijnen zijn kwetsbare dieren waarvan je vaak niet goed kunt zien hoe ziek ze zijn. Ik denk dat veel mensen op het forum je wilde helpen met tips en adviezen. Goed dat je je realiseerd dat je sommige dingen wellicht anders had kunnen doen. Je kunt het ook zien als iets waar je van kunt leren. Heel veel sterkte met het verlies van Mila.
 7. Wat fijn om te horen! Ik hoop dat deze goede lijn zich voortzet. Het zal idd vast niet meevallen. Veel sterkte!
 8. Welkom op het forum! Ik ben het met @Marjoleink eens. Het zijn prooidieren en vluchten als er gevaar dreigt. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Een hond zien is voor veel konijnen bijvoorbeeld een reden voor paniek. Mijn konijnen neem ik nergens mee naar toe behalve naar de dierenarts als dat nodig is.
 9. Ik heb ook een sloopkonijn en een smijtkonijn.😄 @IreneMals je binnenkonijnen hebt is het gelukkig geen sloopkonijn.
 10. Hahaha, ik weet niet of Lewis wel te overtreffen is!
 11. Waarom ga je niet naar de dierenarts? Je konijn lijd zo enorm. Wie weet hoe lang dit anders nog gaat duren.
 12. Jeetje wat ontzettend vervelend voor je konijn en voor jou! Ik heb er geen ervaring mee maar ik snap dat je wel schikt van het bedrag. Hopelijk valt het mee.
 13. Ik wordt erg verdrietig van je verhaal. Vooral als ik lees dat de dierenarts aandrong op een foto... Waarom geen dierenarts bellen als je ziet dat het echt niet goed gaat? 😕
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .